Új privát üzeneted érkezett!

Utolsó bejelentkezésem egy darabig :roll: , Roland már elment és majd holnap után reggel várható!!!! :shock:
Addig túlélésre játszom :lol: remélem sikerül, Nubys üveg nem jött be, orrán száján folyt a "cseppmentes " üvegből kiscsaj szívta is mint a félőrült így akkorát bukott, hogy a fele visszajött szerintem úúúúúúúúúúúúúúúgy sajnáltam!!!! :(
Még 1 üveget kipróbálunk oszt csókolom!!!! :roll:
Délután nem is aludt a drága, de azért napközben hellyel közzel, remélem holnap is így lesz!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Mártikám, mi ezt a fajta cumisüveget használtuk, azt hiszem Brendonban vettük.

Kép

A cumi alá be lehet pattintani egy műanyag lapot, amelyben van egy szelep, ami meggátolja, hogy a folyadék a baba szájába ömöljön, így csak lassan csordogál, ahogy szívja.
Vendég

Sziasztok!

Mártikám,
akkor csatlakozol az apát nélkülözők táborához!Én már lassan a második napon is túl vagyok!!! :roll: Holnap du.végre hazajön apa!!!!
Neked meg kitartás,hidd el hamar elrepül!!!! :shock: :wink:
Hát nem jó,hogy így jártál ezzel az üveggel is.De,ha sokat bukik Nissza akkor beszélj a doki nénitekkel,mert -ahogy Julcsi is mondta- gyomorszáj záródási rendellenesség is lehet.Mondjuk azt írtad,hogy nem mindig buki,ezért komolyabb dolog szerintem nincs.De elég rossz lehet látni,hogy amit megevett annak a fele visszajön.Egy telefont megér a dolog a dokinéni felé.

Évi,
nem hagyta ott a párom Telkit,csak felajánlottak neki egy másik állást is a Nyírő szülészetéből lett magánklinikán.Elvállalta másodállásban,és így nem sokat van itthon.Mondjuk már ebben a hónapban nem megy oda,mert már nem fér bele több 24 óra a telkis beosztásába,meg ez is szabályozva van a munkatörvénykönyvben.Elvileg egy hónapban mindegy,hogy hány munkahelyen,de 240 óránál nem dolgozhat többet.Na ezt egy kicsit túl lehet lépni,de nem 100-150 órával.Így most két helyen dolgozik,mert ugye nekem még nem lett állásom,ebből meg legalább jövő hónapban pénz van!Elég jó hely ez is,de Telkit nem hagyja ott!!!!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok!

Márti: a Szandi kb. 7-8 hónapos koráig bukott, mi voltunk hasi uh-on is mikor pár hónapos volt, de még ott se találtak semmit.
Én úgy tudom ez a vizsgálat amúgy is kötelező, kérd meg a dokit, hogy minél hamarabb küldjön el.
A miénk nem törődött a kérésünkkel ezért saját pénzen mentünk a Madarászba, de azt mondom megérte, mert megnyugodtunk, hogy nincs gond.
Cumisüvegből nekem a legjobban a MAM jött be amikor kicsi volt, az újszülött cumissal kellett azért dolgoznia. Nuby nekünk is van, de mi se tudtuk használni, mert akármilyen erősen szívta nem jött semmi.
Mi is próbálkoztunk az evés alatti büfi szünettel, de nem segített, de veletek ellentétben a Szandi mindig bukott, minden evés után. Ha nem közvetlen utána, akkor akár órák múlva is visszajött.

Tudom, hogy szörnyű látvány, de ez őket ahogy én észrevettem nem zavarja.

Kitartás az elkövetkező napokhoz! Sok-sok erőt küldök, Timi neked is.

Ibolya: nagyon nagyfiú lett Gergő, és mennyire édesen ahogy felfedezi a csúszdát.
A bölcsiben is van ilyen kint, valamikor az első héten amikor a gyerekek játszottak, fejjel előre csúszkáltak le. Gondolhatod, a Szandi is egyből úgy akart.
Képzeld ma beszéltem a barátnőmmel (annyi idős a kisfia, mint a Szandi) és képzeld ő se mondja, hogy anya.
Csak megnyugtatásképp írom, nem csak a Te fiad nem mondja.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Zsu, Zsuzsi:boldog névnapot :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Márti, köszi :)

Azt hogy képtelenség szívni, úgy gondoltam hogy nagyon nehéz. Nálunk egyik gyereknek sem ment, és nekem is csak nagyon nehezen. De ott nem a cumi a lényeg, az azért ilyen mert csöpögésmentes. Az alsó szelep minden cumival működik.

Nekünk egyébként olyan cumisüvegünk volt, mint amit fentebb láthatsz én nagyon szerettem, de már Katánál is kifutó termék volt :(

A bukáshoz: Nekem mindkettő refluxos volt, azaz a gyomorszájuk nem zárt rendesen. Ez genetikailag örökölhető, amit az is bizonyít, hogy mi is mind az 5-en azok voltunk. Bence is, Kata is hajlamos volt, akár sugárban visszahányni a kaját, ők ezért is feküdtek hason. Ha ez a baj, lehet kapni rá gyógyszert, ill. kajasűrítő pépet is (asszem orizat-rizsnyák a neve) de nekünk egyik sem jött be, mert mindkettőt 20 perccel kaja előttt kellett beadni, azt meg hogy számoljam ki???? De mindkettőnél normalizálódott, miután elkezdtek rendes kajcsit enni, és legfőképp ülni. 1 éves korára mindkettő kinőtte, ahogy a gyerekek 90 %-a is.

Ha Nisszánál is reflux áll fenn, akkor teljesen mind1, milyen az üveg :)

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jah voltam tegnap dokinál, a méhszáj zárt, a vérképem tökéletes (egy csillag sincs benne, néztem is nagyokat...) a vércukrom is szuper lett. Babci mozog eleget, uh-ra jövő héten kell menjek.

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsi, Zsu, nagyon boldog névnapot Nektek! Millió puszit!

Barbi
Kép
b_barbie

Zsuzsi,Zsu,boldog névnapot nektek!!!

Kép

bocsika mindenkitől,hogy nem irok semmit,de a Lajos megint újratelepíti a gépemet és már itt toporog mellettem.
bibolya

A Zsuzsáknak én is BOLDOG NÉVNAPOT kívánok mára!
Kép

Julcsi, utólag neked is Boldog Névnapot!!! :)
Kép

ÉS GERGŐNEK IS KÍVÁNOK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!! ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG!!!! :D :D :D :D NAgyon klassz ajándékot kapott, és úgy látom, sikerült olyat venni neki, ami valóban tetszik. Csak amúgy sugárzik a boldogságtól. :)

Kép

Magunkról: Képzeljétek, Kriszta anyósoméknál van a héten, így ismét egy gyerekes anyuka lettem. :D Így időm mint a tenger. :P Nem is csináltam még semmit. MOst netezek. :P :oops:
Jól vagyunk, éljük mindennapjainkat. Betegségek szerencsére egyelőre elkerülgetnek, amiért nagyon hálás is vagyok. Borókát tegnap mértem, 5050 g volt, továbbra is csak anyatejet kap, bár csak az egyik mellemből szopizik. A másik végül anniyra fájdalmas volt, hogy már nem bírtam tovább és inkább szüneteltetem abból a szopit. HA meggyógyult, még próbálkozom, de nem hinném, hogy azt még elfogadná. Tejcsim van, sőt, amióta fejek, ismét nagyon duzzadnak a melleim, bár múlt héten volt az a pár pár nap, amikor elég kevés volt. Biztos megnőtt a Boró igénye és kellett egy kis idő, hoyg a szervezetem is átálljon.

Cumi: Márti, nekünk Nuk-os üveg és cumi van, de nagyon dőlt a tej a szájába, így tegnap vettem másik cumit. Ez is Nuk-os, de Latexből van, és úgy néz ki, hoyg jó. Sőt, mintha jobban szeretné, mert puhább, mint az előző szilikonos.
Kriszta volt nagyon bukós, de ő is kinőtte, ahogy bevezettem a hozzátápit. Boróka is bukik néha, de korántsem annyit, mint Kriszta, neki inkább csak lecsorog egy-egy pici akármi a szája szélén.

Ellenben a hasa nagyon sokat fáj. Most már beállt a kaki, legalábbis múlt héttől kétnaponta van (vasárnap kétszer volt széklete), de mégis sokat kínozza a pocak. MA reggel is csak tekergett-csavargott a mellen, annyira kínozta. Aztán volt kaki, és most nyugodtan alszik. :)

Ne haragudjatok, már nem emlékszem, miket olvastam még. :oops: Még megpróbálok jönni...

JA, Ibolya, szülinapokat ünnepeltünk a hétvégén, szombaton a sógorét (ami tulképpen ma van, de ma nem tudunk menni), vasárnap pedig az édesapámét, ami a múlt héten volt. :) De ügyes volt a kiscsaj, meg merek indulni ezután is vele. :D Sőt, még bevásároltunk is vasárnap délelőtt. Aludt végig a hordozóban, tetszett neki a bevásárlókocsival való sétafika! :D

Hétvégén vettünk egy babakocsit. HAsználtat, de valóban aprópénzért. Átszámítva mintegy 4500 ft. lenne. :shock: :shock: Pedig kitűnő állapotban van, jó masszív, gumis kerekű (3 kerekű), szóval, mikor meghallottuk az árát, már fizettük is ki. :D

Na, puszi, megyek, dolgozni is valamit, amíg alszik a kicsi drágám. :) JA, nálunk havazik. Oylan szép fehér minden! Pedig már nem ártana, ha jönne a tavasz!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Julcsi,bár már kívántam boldog névnapot neked,de találtam egy névre szóló üdvözlőkártyát! :wink:
Kép

ZSUZSI,ZSU!SOK BOLDOGSÁGOT NÉVNAPOTOK ALKALMÁBÓL!
Kép Kép

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Zsuzsi, Zsu!

Nagyon boldog névnapot kívánok Nektek!
Kép

Márti!
Pontosan azt szerettem volna írni, amit már a csajok is kifejtettek. Nem biztos, hogy a cumisüveg megoldás lesz, persze azért próbáljatok ki mindent, amit gondoltok. Nálunk Marci nagy bukós volt, simán sugárban hányt. A szilárd étel bevezetése után is sokszor küldték vissza a színesebbnél színesebb dolgokat a feladónak=nekem. A gyomorszájuk fejletlenségéből adódott, kb. 1 éves koruk óta nincs semmi bukás. Láthatóan őket sem zavarta, még Marci sugárhányása sem, mi persze egyszer-kétszer frászt kaptunk, de kinőtték. Először noname cumisüvegünk volt, aztán próbáltuk a Mam-ot (ez nekünk nagyon nem jött be), és viszonylag hamar váltottunk AVENT-re, mai napig ezt használjuk. És talán egyedül ennek a cumija emlékeztet engem a mellre, ezért is választottuk ezt. 1-es lyukúval kezdtük, hogy dolgozniuk is kelljen, aztán szépen sorban a többi.
Ki is lehet vizsgáltatni, hogy refluxos-e, ha nagyon aggasztó a dolog, mi idáig nem jutottunk el, mert szépen gyarapodtak, nem láttam, hogy fájna valamijük, és nem is zavarta őket.
Kitartás a sok apa nélküli naphoz!

Timi!
Neked is kitartás, te már majdnem túl is vagy rajta!

Ibolya!
Nagyon klassz a csúszda, látom Gertőnek is tetszik. Nálunk is nagy favorit, persze a motornak is kell időnként csúsznia, meg még vannak egyéb alternatívák a használatra. :wink: Majd egyszer lefényképezem, és felteszem a képeket, hogy más kismanók is tanuljanak. :wink:

Zsu!
Örülök a jó eredményeidnek, és hogy minden rendben van. De hogy repül az idő...lassan érted fogunk szorítani!!!

Úgyhogy lassan vki jelentheti is a nagy hírt, hogy ne maradjunk izgalmak nélkül. :wink:

Andi
Kép
zsandi

Nem ilyen vészes ám a helyzet!!!!
Ma is brekegve bukizott, tehát a büfivel liftezett vissza a kaja, a tegnapi meg tuti amiatt az üveg miatt volt, mert hallottam ahogy ömlik bele a gyerekbe az üveg tartalma!!!!! :shock:
Ez tuti nem reflux, mert akkor mindig alakítana ilyeneket, éjjel sem volt semmi, szerintem amikor mohón eszik, akkor van ez akkor sok levegőt nyel!!!!
Tényleg ti mikor kezdtétek a hozzátápit????Én a 2 "nagynál" 4 hósan, és most is így tervezem!!!!
Legalább ti már tapasztalt anyukák vagytok!!!!! :wink: Mikor indult a topik és itt kérdezgettük egymást :lol: :lol: :lol: , régi szép idők!!!!!!!!!!!!!!
Ja még élünk amúgy, Nissza baba ma valami álomkórságban "szenved" a kajáknál is bealszik :shock: , na ezt most nem bánom, bár hajnalban 5kor meg esze ágában sem volt aludni!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:
JA meg leraktam az ágyába hasra(mindig így rakom), még nem aludt Zsombi bement jön ki hogy HÚHA BEEEEEEEEEEE és tényleg kicsit köpött a kiscsaj!!!!! :wink: 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Márti!
Szerintem sem gáz ez a bukás, bőven belefér. A reflux azért szerintem ennél durvább. Az enyémek az elején büfizni sem tudtak, én meg kétségbe voltam esve. Mára egészen tökélyre fejlesztették. :oops:
A hozzátápit mi is azt hiszem, hogy 4 hónaposan kezdtük, de ezt tényleg meg lehet lesni a topic elején, akkoriban kezdtünk összeverődni. Bár amilyen tempóban mi haladtunk az elején, simán elmenne 6 hónapos kornak is. 8)
Tapasztalt anyuka titulus :D, így a te 3 gyereked mellett, azért örülök, hogy ilyen vicces kedvedben vagy, ez jót jelent. :wink:

Andi
Kép
zsandi

Az én törpéim minden mondatot így kezdenek: "Anyaaaaaaaaaa"
Szerintem csak azért tanulták meg ezt a szót elsők között, hogy biztos legyek benne, hogy nekem parancsolnak, és nem csak úgy a levegőbe beszélnek. 8)

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Zsuzsi és Zsu!
Nagyon boldog névnapot kívánok nektek mára!

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Az előző hsz jól elment - nem így terveztem! :)

Gergőnek boldog szülinapot!

Márti, Samu is bukott néha az elején, de nem vészes mennyiségeket, és elég hamar rendeződött a dolog. Ő inkább a hasfájásával küzdött sokat, mint Boró.
Edith, neked jó pihizést!

Zsu, örülök, hogy minden rendben veled és a babával.

Timi, hogy boldogulsz a párod nélküli napokban? És Márti? Most már mindjárt jön haza Roland, ugye?
Hozzátápi - rövid az agyam, de szerintem én olyan 5 hós korában adtam Samunak kóstolókat.

Andi, jó ez az anyaaaaaaaaa :) Samunál anya-anya-anya-anya-anya van, ha nagyon akar valamit :) (Az "ny" betűt nem mondja tisztán, valahol a j és az ny között...)

Sajnos az még bizonytalan, h Balázs mikor lesz újra itthon velünk. Ez már a negyedik hét nélküle... Bár szerencsére a múlt héten itthon volt.
Fáradt vagyok, lépek kicsit pihizni.

erpé

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a névnapi köszöntést!

Én is boldog névnapot kívánok Zsunak!

Edith: nagyon ügyes vagy a fejéssel, igaz már többször mondtam, de minden elismerésem. Nekem tuti nem lenne rá energiám. :oops:
Élvezd ki, hogy most csak Borókára tudsz figyelni. Nagyon aranyos anyósod, hogy bevállalta Krisztát. Bár gondolom, neked nagyon hiányzik.
Tényleg jó olcsón sikerült babakocsit vennetek, ügyesek vagytok.

Márti: hát szerintem se reflux ami nálatok van. A Szandi sugárba visszabukott mindent, sokszor úgy nézet ki, mintha nem is maradt volna semmi a pocijába. Ennek ellenére ő se volt refluxos.
Remélem nálatok, hamarabb abbamarad mint nálunk. Úgy utáltam, hogy folyton hányás szagom van (bocsi, de tényleg akkoriban így éreztem :oops: ).
Hozzátápit én is 4 hósan kezdtem gyümölcslével, 5 hónaposan gyümölcs pép, 6 hónaposan zöldség, 7 hónaposan hús. Legalábbis így rémlik, sehol nem találom a kisfüzetemet. :evil:
(én mint tapasztalt anyuka, köszönöm :lol: ).

Andi: de jó, hogy írtál, ilyenkor úgy örülök.
Akkor a te manóid is diktátor babák, én már csak így hívom a Szandit. Képes egész nap engem ugráltatni. Plusz még máshogy is mondja, mert anyu vagyok amikor örül nekem (pl. amikor meglát a bölcsibe), és anya amikor akar valamit. Ha meg nem csinálom azt amit ő szeretne, akkor lökdös, persze csak finoman, de marha bosszantó. :?

Ibolya: most olvastam a mail-t, mert délelőtt folyton befagytam. Holnap megkérdezem a Ferkót.

Julcsi: neked is köszönöm a mail-t, én is meglestem a ti képeiteket. Gyönyörűek a csajok, a szülinapi képeken.

Ma voltunk oltáson, végre megkapta a 18 hós oltást. És egy hangja se volt!! :shock:
Estére egy kicsit meleg lett, igaz nem volt láza, de azért adtam neki kúpot.
Amúgy ma nem evett és nem aludt a bölcsibe szinte semmit. Nem is értem, mert reggel 9-kor amikor beértünk, olyan álmos volt, hogy azt hittem összeesik.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Barbi, Zsu, vagy akinek még volt az a Nuby-s üvege: Raknátok fel képet róla, mert láttam a neten, de fogalmam sincs, melyiket kellene venni. Románul írja a tájékoztatókat, és bár mindent értek, mégsem tudok rájönni, melyik az.
És a cumi hozzá fogszabályzós volt vagy a kerek végű?

Bocs', de most csak ennyi vagyok...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Megjöttünk dokinénitől, Nissza baba 4210 gr!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :lol: Minden rendben vele, ha nincs gond legközelebb a 2 hós oltásra megyünk, kértem időpontot a csípőszűrésre, március 19-re kaptunk is!!!!! :shock: Hasi UH-ot nem is kérdeztük :oops: , majd legközelebb!!!!!
Szoni mehet márciustól oviba, és a jó az egészbe, hogyha Roland nem lesz itthon, lehet anyós lesz olyan drága és később megy dolgozni, hogy elvihesse az unokáját!!!! :lol: :lol: :lol:
ÍGy nem kell stresszelnem, hogy mikor eszik a kiscsaj, meg nem kell 3 manót öltöztetnem , lehetőleg egyszerre!!!! :lol: :lol: :lol:
Szoni erős felindulásból megkapta a pneumovox oltást, mondta a dokinéni, hogy felírja majd legközelebb, erre nézelődött a hűtőben és volt 1 neki :shock: , gyorsan be is adta!!!!!!!!!!!!!!!!!
ÍGy most nyugodtabb vagyok én is, hogy védetebb lesz kicsit a csajszi!!!!

Edith:üveg:
http://www.recontra.hu/index.php?pg=mar ... =N1474CNFS

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Évi!
Nehéz lehet azért ennyi időt egyedül tölteni. Hogyhogy nem lehetett előre tudni, hogy Balázs mennyi ideig lesz távol? Vagy valami hiretelen jött meló? Igazából azt sem tudom, hogy mivel foglalkozik. :oops:

Zsuzsi!
Nagyon ügyes csaj Szandi, hogy ilyen jól viselte az oltást. Az enyémek már akkor üvöltenek toruk szakadtából, ha belépünk a rendelő ajtaján, és csak ugyanott kifelé hagyják abba. Legutóbb pl. már Marci a mérlegelésben sem volt hajlandó közreműködni, így most előtte elhozza ide a védőnő az ő mérlegét, hogy nyugiban megejtsük a dolgot, és az adatokkal mehessünk a dokihoz.
Talán Szandi meg is ússza ezzel a kicsi melegséggel, és nem lesz láza később sem.

Márti!
Nagyon ügyes Nissza baba, szép súlyban van! Örülök, hogy minden rendben van!
Szoni örül, hogy mehet oviba? Várja? Kicsit akkor majd fellélegezhetsz, bár szuper csaj vagy, megy ez neked így is. Én már lehet elmentem volna világot látni... 8)

Edith!
Tegnap lemaradt, hogy te is mennyire szuper vagy!
Élvezd ezt a hetet kettesben a kismanóval, aztán jövő héttől meg újból hármasban. :wink:
Lelkileg jobb már?

Andi
Kép
zsandi

Zsandi:és honnan tudod hogy honnan írok??????????????? :shock: :shock: :shock: :wink: Lehet, hogy már el is mentem világot látni!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: :oops: 8) :lol:

Azt mondja ma a Szoni nézte a minimaxot(sz@r anyák előnyben :mrgreen: ), hogy ez a Mexikóba utazunk lesz!!!! :shock: :shock: :shock: Mondom hova?????????És megismételte,hogy Mexikóba :shock: :shock: :shock: én meg majdnem leestem az ágyról :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Jaj nekem nagyon hiányoznak ám azok a jó kis msn-partyk amik voltak régen, majd lefordultam a székről a röhögéstől :lol: :lol: :lol: , most meg ..................már mióta be sem kapcsoltam :shock: , na nem baj majd pár év múlva!!!!!!!!!!!!!!! :roll:

Tiszta paramami vagyok amúgy :roll: , félek kicsit, hogy mi lesz ha a Szoni hordja majd haza a nyavajákat az oviból!!!!!!!!!!?????????? :shock: Nyugtassatok meg vagy beszéljetek lyukat a hasamba hátha jobb lesz tőle!!!!!!!!!!!!!! :wink: Van még tejcsi..............kb. a kaja adagja fele :roll: :oops: , de nem tudom meddig???!!!! :(

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Márti,csak nem Mexicóból jelentkezel :lol: :lol: ?
Csatlakozom a sz@r anyák táborába-nálunk is megy látástól-vakulásig a minimax.Hiradót már nem is tudom mikor néztem utoljára :oops: ,de nem is baj,mert legalább nem idegesítem magam hülyeségeken :lol: .
bibolya

Márti, nagyon örülök, hogy a kicsi lány ilyen szépen hízik. Akkor vele minden oké.
Ne aggódj, hogy a Szonó mindent hazahoz majd az oviból. Először is, végre jön a jóidő, nem lesz ennyi baci. Másodszor, a Zsombi sem volt állandóan beteg, igaz nem sokat járt a Szonó oviba, de akkor sem. És a Nissza meg szerintem már a Zsombinál is erősebb lesz. Gondolj csak arra, miket kellett ennek a pici lánynak kibírnia már a pocakodban a nagyok mellett. Ő már megvan edződve! :wink:

Zsuzsi, ettől a szuritól az Ádám belázasodott. De csak 1x este, másnap már kutya baja sem volt. Remélem a Szandinál is csak ennyit volt, hogy kicsit melegebb lett.

Jaja, jó kis msn partyk, régi szép idők! :lol: :lol: :lol:

Barbi
Kép
b_barbie

Márti,szerintem ne félj,márciusban már nincsenek bacik.És különben is NEM LEHETTEK BETEGEK!!!
De félre a tréfát,a Geri ugye februári,az Encsi elsős volt mikor született,és hát ugye az iskolából nem lehet kivenni a gyereket csak azért ,hogy ne hozzon haza semmi bacit-de nem is hozott haza semmit,vagyis lehet,de nem lett beteg a Geri,MERT NEM LEHETETT BETEG-beleszuggeráltam.Különben nekem is megvolt ez a félelmem,főleg ugye azért,mert a 4.héten már tápszert is kapott.De ha jól emlékszem először csak télen lett beteg.
Szóval,szerintem ne idegeskedj ezen előre-légy optimista :lol: :lol: :lol: .
bibolya

Márti!

Nyugi, nem lesz semmi baj, ha Szonó oviba megy. Bár biztos lesz egy két betegség amit haza hoz, szerintem nem nagyobb a veszély, mint amikor valaki látogatóba megy hozzátok.
Pl. a Szandi szinte soha nem lett beteg se a Ninitől, se az Ada gyerekeitől. Pedig volt, hogy úgy találkoztunk, hogy ők betegek voltak.
Viszont a felnőtt családtagoktól rendre elkapta. :shock:

Te szörnyű sz@r anya vagy, hogy hagyod mesét nézni. :wink:
(megjegyzem már alig várom, hogy a Szandit is lekösse 5 percnél tovább, végre lesz egy kis csend :oops: )

Ügyes vagy, szép súlya van a kiscsajnak.

Andi: a Szandi szereti a doki bácsit, most se bírt magával, ketten voltak előttünk, de alig bírt magával, folyton beszaladt, megnézni mit csinálnak.
Egyedül azt utálja, amikor a torkát nézik, de ha nem fáj neki azt is szó nélkül türi.

Ma itthon maradt a drága, és olyan jó volt. Egész nap egy angyal volt, és rájöttem, hogy olyan jó itthon lenni vele.
Most egy kicsit sajnálom, hogy megyek melózni. :(

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Zsuzsi,köszi a lehetőséget,de már a párom megoldotta a problémát.De azért ha lesz valami gondunk :oops: hivhatunk?
bibolya

Zsuzsi

Barbi: remélem igazad lesz és már nem lázasodik be. Most délután egy kicsit meleg volt, és több mint 3 órát aludt :oops: . Bízom benne, hogy nem lesz estére már semmi.

Én attól féltem, hogy a szuri helyét fogja fájlalni, de szerencsére nem is érzi.

Ja képzeljétek rászokott arra, hogy Zsuzsinak hív!!

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Andi,a gyerekeink kezet foghatnának-a Gergő hasonlóan viselkedik a gyerekorvosi rendelőben.Még jó,hogy nem sürün beteg,tanácsadásra meg már tök régóta nem járunk.

Márti,bukásokat említetted a dokinéninek?
bibolya

Ibolya, persze hívhattok. Bocsi, de tegnap csak éjjel jött haza, ma meg előbb elment, mint mi felkeltünk volna. Gondoltam ma este megkérdezem.

KépKép
zsuzsi78

Zsuzsi, én is boldog névnapot kívánok neked :)

Edith, igyekszem fotózni, de elő kell ásnom az üveget....

Vagy megpróbálom megkeresni a neten :)

LÁtjátok nekünk milyen jó? NIncs minimax :) Sőt, semmi sincs :) Ugyanis nem fizettem be 1 számlát és még dec elején kikapcsolták a kábeltévét :) És nem hiányzik. (különben azééé visszakapcsoltattam volna)

Na jó, nálunk dvd-n mennek a mesék :)

Tegnap megkaptam az egyik legjobb hírt :) Kata szülés után is járhat bölcsibe :) Ezt határozta a védőnői-orvosi-igazgatónői konzilium... (az meg hogy törvényileg kötelező hogy járhasson, csak egy + dolog)

Féltem tőle, mert most tényleg létkérdés lesz szülés után, hogy tudjak a kicsivel törődni, hiszen nemigen lesz segítségem, de azt meg pláne nem szerettem volna, ha teljesen kimarad a közösségből 1,5 évig, mert neki nagyon kell. De szerencsére az orvos és a védőnő is megértette, hogy nem a kényelmem miatt szeretném ott tartani, hanem azért, mert neki létszükséglet.

Sokkal kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb, mosolygósabb ha bölcsizik, mint ha itthon van 1 hétig. Pedig esküszöm nem hanyagolom el :) De nagyon társas lény, úgy kell neki mint a levegő.

Na vajon ebből lejött amit írni akartam, vagy szar anya leszek a szemetekben, amiért járatom? Remélem nem :)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu,már csak azért sem lehetsz sz@r anya-mert nem nézitek a minimaxot :lol: :lol: :lol: .

De félre a tréfával-örülj,hogy járhat a Kata bölcsibe,ugyanis nálunk a munkahelyről papirt kell vinni,hogy dolgozol,mert nálunk azt mondta a bölcsivezető-hogy a bölcsi csak a dolgozó szülőket illeti meg,hogy ez nem ovoda,ahova kötelező felvenni a gyereket.És mivel nagy a túljelentkezés,ezért csak munkáltatói igazolással járhatnak a gyerekek.Szóval őrülj neki,hogy járhat.

Nálunk a Gergőt nem tudom,hány hónapig kéne járatnom ahhoz,hogy beszokjon.Ő csak itthon érzi jól magát,itt felszabadult, beszél, énekel, ha elmegyünk valahova akkor meg a "néma Leventét" játsza,elbújik a hátam mögé :cry: .Szeptember óta járunk minden szerdán cini-cini-muzsikára,de komolyan mondom,abban az 1 órában mig távol vagyunk olyan jó gyerek ,hogy rá sem lehet ismerni.És hiába járunk ilyen régóta,nem csinál semmit a foglalkozáson-csak ül az ölemben -némán.
bibolya

Márti!
NEM LESZTEK BETEGEK! És kész! :wink: És punktum! :wink:
Az én gyerekeim meg Afrikába készülnek. 8) Valamiért egy időben nagyon féltek a madaraktól. De nem is igazán az igazitól, inkább csak a szótól. Lehet hülyeség, de szabályosan megrémültek, ha meghallották. Akkor kezdődött, amikor egyszer az apjuk viccesen azt mondta egy hisztit lezárandó, hogy "Nézd, ott repül a kismadár!" Aztán a dédi előadta nekik, hogy nem kell félni a madarakról, mert elrepültek Afrikába. Azóta nyomják a dumát, hogy elrepültek Afrikába. Ha kérdezem, hogy miért mentek, akkor a válasz: vásárolni. Szóval, Mártikám, lassan király életünk lesz, a te gyerekeid Mexikóban, az enyémek Afrikában, mi meg csak utazgatunk. :wink:

MSN partikra én is emlékszem, amikor itt vinnyogtam a röhögéstől, mostanában viszont gyorsan elolvasok ezt-azt, aztán megyek TV-zni, aludni.

Ja, tévé! Ha már a szar anyák előnyben, hát legyen. Mit nem adnék, hogy a manókat napi laza fél órára lekötné a mese. Vagy kétnaponta. (Sóhajtozós ikon) Be is vetek mindent a cél érdekében: megmutattam nekik a Minimaxon a Thomas-t, mondtam nekik, hogy ez menő mese, meg vonat, meg minden, de nagy ívben sz@rnak Thomasra, meg barátaira. Meg a TV-re is.
Jut eszembe! Nincs valakinek Teletubbi? Vagy hogy kell írni? Tudjátok, az az idióta mese, amitől 3 perc alatt ki lehet akadni. Szerintem a gyerekeimnek bejönne, főleg ha látnák, hogy én nem bírom. Ezt gondoltam utolsó próbálkozásnak. 8)

Ibolya!
Az jó, ha nem csak az én gyerekeim adnak műsort a rendelőben. Én ugyanúgy égek, de legalább megnyugtató a gondolat. :roll: Viszont amióta szoktuk olvasgatni a Bartos Erika féle Anna és Peti-ben az oltátos részt, azóta nagyon készülnek dokihoz. Lassan megyünk, meglátjuk, hogy használt-e valamit a mese.
De máshol sem tudnak viselkedni: egyszer voltunk zenebölcsiben, hogy megnézzük, milyen is az: több dolgot is leszűrtem abból a fél órából. Nem tudok egyedül menni velük, mert egy csomó ölben ülős feladat van. Flóra szépen közreműködik, Marci addig pantomimest játszik a tükörfal előtt, vagy csak körbe-körbe sétál, mintha legalább ő tartaná az órát. De tapsolni... na azt neeeeeem. És k*rva drága ahhoz a 4 dalhoz képest, ami elhangzik, és itthon is simán énekeljük, hangszerekkel kísérjük, stb. (Szerencsére ezen egyszeri és megismételhetetlen próbaórán Zsolti is velünk volt.)

Zsu!
Azok alapján, ahogy mindig meséled, hogy Kata mennyire szereti a bölcsi, jól érzi ott magát, szerintem sem gáz, hogy folytatni szeretnéd. Ha már az is rossz neki, hogy otthon van, és ehhez még jön egy kistesó, akire alkalomadtán féltékenynek is lehet lenni, simán jó lesz neki a bölcsiben!
A feltételeket én is úgy tudtam, mint Ibolya, szóval szerintem tök mázli, hogy mehet továbbra is.

Zsuzsi!
Aranyos ez a Zsuzsizás! :)
Mikor kezdődik a meló? Van már pontos dátum? Még mindig gáz odabent a helyzet?

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Zsu, tényleg nem ez a szokásos hozzáállás a bölcsik esetében, pláne mióta ilyen helyhiány van. Nálunk is munkáltatói igazoláshoz kötött a bölcsi. Én nagyon felháborodtam azon anno (biztos emlékeztek), hogy hiába dolgoztam már féle éve, helyhiány miatt nem tudták felvenni Samut itt Csepelen. Ezek szerint felétek jobb a helyzet...
Egyébként Samu is társasági emberkének tünik, nagyon hamar feloldódik gyerekek között.

Ibolya, és Gergő tanult dalokat a cini-cinin? Otthon miket énekelget?

Márti - engem a sz@r anyaságtól csak az ment meg, h nekünk nincs semmilyen TV-re előfizetésünk :D :lol: Így nincs minimax sem, csak azok a csatornák, amik sima talpas beltéri szobaantennával jönnek. No, ezek egyelőre nem nagyon érdeklik Samut. Ellenben van néhány meseDVD-je van és azokat keményen követeli is.
Nagyon örülök, hogy Nissza babával minden rendben. Szép súlya van! Betegség ügy: a harmadik gyerekekre azt mondják, már mindent kibírnak...
És tényleg tök jó fej az anyósod, hogy segít majd oviba vinni Szonit! Tényleg, várja már a kicsaj?

Julcsi, hol vannak a szülinapi fotók? És drev, tetszik az új munkahelyed?

Zsuzsi, lehet hogy meggondolod magadat munka ügyben? Mostanában volt néhány ilyen utalásod (már nem olyan a munkahelyed, mint régen / olyan jó a Szandival otthon...) Végülis most még dönthetsz másképp, vagy akár kicsit később is...

Andi, tök jó, hogy mostanában kicsit többet írsz. Kérdésedre: Balázs munkája most kicsit kaotikus, de elvileg belátható időn belül visszaáll a régi kerékvágásba. Épp üzembe helyez a vállalat, ahol dolgozik egy erőművi kazánt, elvileg márciusban kell átadniuk. Onnantól nem kell már oda mászkálnia.

Timi, merre jársz?
É

erpé

Akkor ezt megbeszéltük, egyik gyerekem sem lesz beteg oszt csókolom!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Zsandi:Afrika :lol: nagyon tuti!!!!!
Egyszer a Roland talált valami angol nyelvű gyerekmesés dvd-t valami nagyon dedósat, na azt a Zsombi imádta :shock: , és mióta Szoni rajong a Minimaxért, ugye ő már otthon van abban hogy melyik milyen mese, na azóta Zsombi is(ez kb, a kórház óta van, mert ott non stop azt néztük=szerintem ott folyt el az agyam nagy része 8) )Na jó a fiam nem azóta csak pár hete rajong a mesékért, EMÉ felkiáltással kéri, de reggel én nézem-hallgatom a reggeli műsort, csak délután van bekapcsolva, mikor a ZSombor alszik és utána kicsit...................mindegy nem magyarázkodom úgyis sz@ar anya vagyok!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi:mikor a Szoni mondja, hogy JOJAND majd meghalok a nevetéstől!!!!!!!!!!!!!!

Zsu:ez tök jó azért , nálunk sem lehet csak úgy beadni gyereket bölcsibe ha az anya otthon van, de én Zsombit még nem is tudnám, ő olyan kis öööööööööööööööööö FIÚ!!!!Szoni is simán el lett volna 2 évesen, de a fiacskám más.Jó nem ül a szoknyámon, meg imádja a mamáékat , nővéreméket, de..............szóval nem tudom!!!!

Zsombi imádja a doktornénit :shock: , ma is megvizsgáltatta magát :shock: :lol: :lol: :lol: , még a száját is nagyra tátotta neki!!!!!!Húzgálta a bodyját, hogy hallgassa meg!!!! :shock: :shock: :shock: Hiába a jó példa, Szoni a kórház óta nagyon türelmesen hagyja magát vizsgálgatni.............mostanában a papát meg apjukat szokták megműteni :shock: , a papa infúziót is kapott már és mindig mondja neki a kiscsaj, hogy gyógyulgasson!!!!! :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Halljátok, kicsit visszajött a régi msn-es hangulat.
Itt röhögök a gép előtt, az István meg kidülledt szemmel néz, hogy teljesen meghibbantam?
Először azon röhögtem, ahogy az Andi elmesélte a manóknak, hogy a Thomas az egy menő mese, nézzék. Elképzeltem, majd leestem a székről. :lol: :lol: :lol:
Aztán a Mártin, "ott folyt el az agyam nagy része" :lol: :lol: :lol:

Szóval, nálunk egyetlen dolog számít, ami a tv-ben megy: ez a reklám. Nem tudom mi a szar van benne, külön hang meg fényhatások, de az Ádám a szomszéd szobából meghallja ha reklám van és mozdulatlanul, tátott szájjal bámulja. De csak a reklám. Ha már az előzetesek jönnek akkor mehet a móka tovább, az uncsi. Sőt, az udvarról berohan, ha hallja hogy reklám megy a tv-ben.
Viszont más egyáltalán nem érdekli. Se minimax, se dvd, se semmi. Én is próbálkoztam, (valahogy úgy mint az Andi) odanyomtam a minimaxon valami mesére, mondtam hogy ez milyen aranyos, nézd a mittudoménmit, lesz@rta. Simán otthagyott a mesémmel, kiment a szobából. Mondjuk ő még a meseolvasáshoz sem igazán érett, kb. 2 sort bír kivárni a meséből, aztán vagy otthagy és játszik mással, vagy elkezdi lapozni a könyvet. Úgy meg igen nehéz olvasni! :wink:
Rossz anya vagy sem, mit nem adnék fél óra mesenézéséses nyugalomért! :roll:

Zsuzsi, az Ádámnak sem fájt a lába a szuritól. De azt mondják, ez olyan mint a 2 hós. Már előre tudtam, hogy akkor ettől belázasodik, a 2 hóstól is lázas lett.

Rendelő: eddig az Ádám egy angyal volt. Mosolygott a dokicsajra, együttműködött mindenben. Most ha odaérünk játszik és szaladgál a többi gyerekkel, állandóan beakar menni a dokihoz. De úgy, hogy egy fél pillanatra félre fordulok, már nyomja is le a kilincset és menne be. Vagy, és ez a legjobb, kivette a rendelő ajtajából a kulcsot és az összes ottlévő ajtóba bepróbálta. Lásd wc ajtó, iroda, ilyenek. Alig tudtam visszaszerezni tőle. Aztán mikor bejutunk a dokihoz már annyira nem akar jönni, kifejezetten utálja. Úgy ordít, mint akit ölnek egészen addig, míg át nem lépjük a küszöböt. Kifelé. Akkor csend és tovább mehet a móka.

Afrika, Mexikó, én meg a Lipótmező! Na? :wink: :lol:

Barbi
Kép
b_barbie

múúúúúúúúúúúúúúú épp fejek :lol: :lol: :lol: :lol:
Lipótmező???????????????azt is bezárták drágám nem??????????????????csak álmodozz nem menekülhetsz!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Márti, velem már többet sohase fogol szóba állni???? :cry: :cry: :cry:

meri

Jaj Meri ne vacakolj már!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Szép jó reggelt!

Hú csajok de jó volt ma reggel ideülnöm a gép elé!!!Olyan,mint régen,egy csomót olvastam és jókat röhögtem az írásokon!Mexikó,Afrika,Márti agy folyása :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zsandi is beszélgetős kedvében volt,Barbi is újra a régi!!!!

Barbikám sajnos már nem mehetünk a Lipótra,mert én is úgy
tudom,hogy bezárátk!De sebaj,mivel egy csomo diliházat átvariáltak,így az utcán futkozó sok bolond között mi már fel sem fogunk tűnni!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Nálunk is megy a tv,a Rebi minimaxos,Zsolti meg Hanna dvd-s!A reklám mánia a Hannánál is meg van!Imádja,nálunk is fut a tv elé,ha meghallja.

Andi,
nekem van teletubbim,de még videón.Még a Rebi kapta őket(2) két évesen,imádta.Aztán Zsolti is Hanna is szereti.Pont ennek a korosztálynak való,bár Zsolti a mai napig végig nézi a Hannával.Szerintem a netről azt is le lehet húzni,bár ebben én nem vagyok vmi nagy guru! :wink:

Márti,
gratulálok a kiscsaj méreteihez!Nagyon szépen fejlődik,és szupi,hogy van még tejcsid!Ügyi vagy!!!!

Tegnap voltunk a fejlesztőbe,most mozgás fejlesztés volt.Hannát egy feladat 5 percnél tovább nem kötötte le,de lehet,hogy ezzel is sokat mondok! :? De jó elfáradt a sok ugrálástól.Ma medencézni megyünk.:D

Apa ma is ügyel,de legalább reggel jön haza,és végre szabad hétvégéje lesz!!!!!Na de a jövőhét nem lesz piskóta,szerda kivételével mindennap dolgozik,és 4!!-et ügyel!!!! :shock: (kedd,csütörtök,hétvége)Na nem azért írom le,hogy sajnáljatok,és tudom,hogy Márti te is hasonló cipőben jársz!
Évi azért nálatok se semmi a helyzet,ennyit nélkülözitek apát.
De ahogy olvasom a többieknél is reggeltől késő estik dolgoznak a párok!Ez a nagy magyar valóság,na nem az,hogy melózni kell,hanem,hogy a 8 órás bérből nem lehet megélni!!!!!! :evil:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Márti!

Rolandnak nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!
Kép

Ibolya!

Gergő nagyfiúnak pedig nagyon boldog 2. szülinapot!!!!
Kép

Andi
Kép
zsandi

Barbi!
Igen, a reklámok tényleg érdekesek a gyerekeknek, szeretni szokták. Színes, hangos, lendületes....brrrrrr. Nálunk is van egy-két kedvenc, de azt sem nagyon nézik. Meseolvasás meg detto, mint nálatok. Már gondoltam, hogy olyan könyvet veszek, amiben egyáltalán nincs szöveg, csak a képekről kell dumálni, azt bármikor tudom folytatni azon az oldalon, ahova lapozgatnak közben.

A Tesz-vesz város ismeri valaki?
Gyerekkoromban az volt a kedvencem, de csak arra emlékszem, hogy imádtam, sajnos a könyv már nincs meg. Az mekkora gyerekeknek való? Meg kéne néznem közelebbről egy könyvesboltban.

Lipótmező, hm??? Elvágyódsz, elvágyódsz? Betársulhatsz ám hozzánk külföldre, ha már megszűnt a törzshelyed. :wink:

Évi!
Hűha, érdekesen hangzik ez a kazán dolog. Külföldön helyezik üzembe? Merre kell utaznia?

Timi!
Nem semmi, hogy apa tényleg mennyit dolgozik. Azért nem lehet egyszerű megszervezni így az életet.
Milyen feladatokat kell Hannának csinálnia? Azért élvezhető, vagy tényleg "munkaszaga" van?

Na, megyek, mert a gyerekek kukit esznek a földről, villával. :evil: És még csak 8 óra van..... Kép

Andi
Kép
zsandi

Zsandi:köszi szépen a nevében!!!!!!!!!!!! :lol:

Gerinek nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!

Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Zsandi: a teszveszt a Szoni is imádja meg a Zsombi is!!!!!!!!!!!!!Szeretik nézegetni, Szoni meg azt ha mondogatjuk, hogy mi micsoda!!!!!!

Timi:tarts ki!!!!!!!!!!!!!!!Mi holnap leszünk egyedül!!!!!!!!!!!!! :?
Együtt érzek veled!!!! :?

Évi:te is tarts ki!!!! :wink: Nehéz lehet tök egyedül ilyen hosszú ideig!!!!! :?

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Látszik,hogy korán keltem és írtam,a szülinapokat el is felejtettem! :oops:

GERGŐ NAGYON BOLDOG MÁSODIK SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!

ROLANDNAK IS!BÁR AZ ŐVÉ EGY KICSIVEL TÖBB!!! :lol:

Képeket később,mert nem a saját oldalamról írok.

Mártikám,köszi!Én is veled!!!

Pusz
timiban

Sziasztok!

Ó, de jó volt olvasni titeket, kikapcsolódni. :)

Boró éppen elaludt, most kávézom (csak gabona- és cikóriakávé :P ), és elolvastalak. Nem tudom, mennyit tudok viszont írni...

NAgyon sajnálom, lányok, azokat, akik olyan sokat nélkülözik a párjukat. :( Igaz, hogy időnként Istvánnak is vannak 2-3 napos kiszállásai, de eléggé ritkán, és így általában du. 4 és 5 között hazaér. Néha még tovább is kell maradni, de az tényleg csak néha, ha valamelyik berendezést muszáj befejezniük. Nálunk a hétvégék nem kedvemre valók, hog y így mondjam, amikor zenélni megy. Dehát mondjuk az sincs minden szombaton, így ki lehet bírni.
Azért irigyellek ám benneteket, mert nálunk pl. nincs ilyesmi, hoyg igyekszik haza fürdetésre. Hát itthon van, de a fürdetés az enyém. Esetleg, ha éppen ő is fürdik, és benyomom mellé Krisztát. :P Igaz, Krisztát én már nem is fürdetem minden nap.

Zsuzsi, Kriszta is keresztnevezik. István már jóideje Iszvánka. Nekem is mondja a nevemet, de alapjában megmaradtam Anucikának, vagy jobb napokon Szütő Anucikának. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Remélem, minden rendben volt Szandival az este! :)

Márti, szóval megnyugodtál, hoyg nem lesz senki sem beteg????

Andi, MÁrti, "melegebb éghajlatokra" én is tartanék veletek! :P Lipótmező helyett viszont elég lesz nekem itt fenn Greku doktornál. :lol: :lol: :lol: (A helyi ideggyógyász főorvos)

Mese: nálunk sincs bekötve semmilyen tévéadó a tévébe (a számítógépen van nekünk, de hónapok óta nem néztünk már semmit) Kriszta is DVD-zik. De ott már nézett egypár mesét, szereti is őket. Aki tudja, szerezze be a Vuk-ot, mert pl. azt nagyon szereti. De a dzsungel könyvét is, a Jégkorszakot is, meg még van egy Micimackós karácsonyi is. Azért őt sem foglalja le teljes egészében, kb. félóra után valóban lankad a figyelme és pótcselekvésekre is van szüksége.
Mondjuk, én nem örülök nagyon, amikor kéri a meséket, de most, amióta Boróka is velünk van, kénytelen vagyok bekapcsolni. Előrtte voltak mesediétás napok is. :)

Doki: mi nem megyünk rendelőbe, mindig a dokinő jön hozzánk. Amikor édesanyámékhoz mentünk, vol vagy 2 alkalom, hoyg bementünk a rendelőbe is, dehát ez Krisztát nem zavarta, mármint, nem keltett benne rossz érzelmeket, asszociációkat. Az orvosnőt ismeri, mindig mondja dokko néni, megnézi kanállal tolkodat :D , de nem fél tőle.

Barbi, nekem is hiányoznak a dumcsiink (ugye én csak Barbival tudtam kapcsolatba lépni régebb a Skype-on) dehát ez van, még kell egy "kis" idő, amíg olyasmi is belefér a napjaimba. :roll:

Magunkról: Tegnap Kriszta volt itthon, és majd megszakadt a szívem, amikor ismét elment. Álmos volt már akkor, és ilyenkor ő is ragaszkodósabb, bújósabb, no de aztán a vásárlás, bevásárlókocsi kecsegtetőbbnek bizonyult. Persze, mire az 5 percre lévő bevásárklóközponthoz értek, már csak apósom tudott bemenni, mert elaludt. :lol:
Borókával nincs baj, eszik, alszik, és ébren van. :P Olyankor egy-egy ideig csendben, máskor meg ölben. A hasija eléggé fájdogál, sajnos. :roll: :(
Enni jól eszik, fejlődik is rendesen, hétfőn 5050 g volt. Igaz, hoyg szép teltek a combikái, meg kis tokája is van, de abszolút nem lehet kövérnek mondani. :) A bal mellből szopizik, a jobbot fejem (Márti, múúúúúú :lol: ) de általában csak valamikor délután-este van szükség a lefejt tejcsire, addig elég az egyik mell. Bár nem tudom, mi volt ma éjjel, mert evett 3/4 3-kor, majd 5-kor és 7 előtt ismét ébredt enni. :roll: Így lehet, hoyg hamarabb szükség lesz a lefejt tejcsire, bár attól is függ, hogy most mennyit fog aludni.

Andi, igen, most jól vagyok lelkileg. Szombat óta nem szopizik a jobb mellből (bár egyszer még rátettem kedden este, de ismét bevérzett, úgyhogy még várok pár napot) és azóta mintha kicseréltek volna engem is. Nincs az a stressz, az az irtózat, hoyg úristen, már megint evés? ( :oops: ) , és így sokkal jobb. :)

Zsu, én is örülök, hogy mehet Kata bölcsibe. :) NAgyon nagy szükséged lesz azokra a "szabad" délelőttökre, amíg csak a picivel lehetsz. Csak annyi, hoyg amikor hazaérkeznek a nagyok, majd muszáj lesz időt töltened külön-külön mindkettővel, mert erre nekik is nagy szükségük lesz.
Itt nem tudom, milyen a bölcsi-rendszer, de azt tudom, hoyg pl. ha oviba akarod küldeni a gyereket, senki nem támaszt feltételeket. Pl. hogy otthon vagy, hát üljön otthon a gyerek. Meglehet, hoyg jövő tavasszal, amikor Kriszta betölti a 3 évet, már elkezd ovizni egy kicsit (tanév végéig), de jövő ősszel már tuttira, hyog fog óvodába járni. És nem azért, hoyg szabaduljak tőle, hanem hogy közösségben lehessen, és "tanuljon". Úgy, játékosan és az ő szintjén.

Még eszembe jutott valami. Ibolya, meglehet, hoyg ha bölcsibe, oviba menne Gergő, másképp viselkedne, mint a zeneoviban. A gyerekek teljesen másak, amikor valahol ott van az anyjuk is. Pl. hétvégén Kriszta nem aludt sógornőméknél, mert ott voltam én, és ez mintegy felhatalmazta erre. AMikor egyedül volt ott, sógornőm szó nélkül el tudta altatni.
Ennek a fordítottja is érvényes lehet, amikor a jelenlétedben sokkal csendesebb vagy éppen inaktív. Én ezt megfigyeltem az oviban. Amíg ott volt a szülő rosszabb volt, mint amikor már csak én voltam velük. Attól kezdve semmi baj sem volt.

Most mennem kell...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Andi,nekünk van teletubbies-unk :lol: ,de csak kazettán.De van vagy 3-4-5 is belőle.Ha van videótok szivesen elküldöm.
Lajost reggel ráugrasztottam,de már ugy látszik senkinek sem kell,mert nincs feltöltve.

késöbb jövök,de most kisétálunk a piacra :lol:
bibolya

Ibolya, sok- sok puszi a KÉTÉVES nagyfiúnak!!!
Kép
(Bár múltkor én kívántam boldog szülinapot, mert azt hittem, hoyg ha ünnepeltetek, már le is járt a nagy nap, és csak én maradtam le róla a kimaradásom miatt. :oops: )

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

MÉg visszajöttem egy kicsit...
Dobok néhány képet...
Testvéri puszi: Kép
Kriszta produkciója: Kép
Tornázz, Boróka!: Kép
A Mester és a Mű: Kép Első vízfestékrajz
Apjával, jókedvben: Kép
Lovacskával: Kép