Sziasztok,
Ne haragudjatok, hogycsak így jövök, és most is csak röviden, mert még rengeteg dologban kell utólérnem magam. De majd pótolok....
Köszön a köszöntéseket Dani nevében. Hát összasségében nagyon jól sikerült minden. Péntek délután, jól összeszólalkozott a nővérem a párommal miattam, mert hazajött és jól beszólt nekem, hogy éné semmit nem csináltam (holott, annyira volt rend és kitakarítva, amennyire a szülinapra szerettem volna, de ez nem volt elég a páromnak.)
Így egyedül mentem a szülinapi tortát megrendelni, de utána már együtt mentünk bevásárolni, viszont a hitemmel ellenben nem a párom, hanem én csináltam a hidegtálat. Estére már le nyugodtak a kedélyek. Reggel kezdődött a sürgés forgás, a nővérem is itt volt készülőődött mert ő is ment el. Dani etetése: Nővérem beteszi az etetőbe, én meghamiztatom, majd leveszem a tálcát, és viszem a fürdőbe hogy elmosom majd.Már mikor beértem , hallok egy puffanást meg a sírást. Dani szülinapja alkalmából, kiesett az etetőszékből arcra a kőre, mert nem volt becsatolva!!!!! Én meg azt hittem igen ezért mertem tálca nélkül ott hagyni!!! szegény úgy bőgött, azt hittem orvos lesz belőle, de a riadalom után abbahagyta, az arca meg kicsit piros lett, de nem is dagadt fel, somán odanyúlhatunk nem fáj neki. Hát durva indiítás volt így reggelre.
Utána mentünk az egyik dédiért. A problémát igazából az okozta, hogy az apukámnak nem vettünk semmit a szülinapjára, és őt is fel akartuk köszönteni, így délelőtt ment a hajcihő, hogy mit vegyünk, végül dobozos "pia" lett (eredeti mi??Smile), de a fő dolog, hogy sikerült Daninak olyan hintelovat találni, amit szép, Dani méreteinek megfelelő, és még vágtázik és nyerít is (persze csak hanggal), és így Dédi álma teljesült, mert Ákosnak is ez volt az első szülinapi ajándékja.
Mire hazaértünk, akkor már már rá egy fél órára, jöttek is a szüleim, még szerencse, hogy tényleg minden renben volt, meg a kaja is készen volt, csak tálalással kellett bíbelődni, szeletelni, meg díszíteni- "-re anyósomék is megérkeztek, és utána anyira jó volt szerintem minden.
Dani köszöntése Halász Judyra ment (Családi hagyomány) és ahogy énekeltünk Dani tudta hogy neki énekelünk, mert teljesen meg volt illetődve (Ja szerintem már van én tudata, de erről majd később). Utána megkapta az ajikat, hát rengeteget kapott, és mind különböző és hasznos (köszönthető anya jólirányzott sugallatainak:)))) meg a sok kedves vendégnek, akik megvettékSmile))
A kaja isteni volt, az szerencse, hogy a húsételeket a hidegtálhoz a szülők és az egyik dédi csinálta, de Ákos is beújított délben még egy szalonnába tekert májjal, így négyyféle hús, és háromféle sali volt, plussz a sütik. MEg a torta.....
Délután aludt Dani egyet, addig mi elszaladtunk meglesni az Aréna plázát a fiatalokkal, az öregek meg bébisintérkedtek. Hát 2 órát voltunk oda, ebből egy az út volt, a dugó miatt és rengetegen voltak bent is. Utána haza, még egy kis dumcsi, és 8-kor elszivárogtak haza a vendégek.
Én jól éreztem magam, meg szerintem Dani is örült mindenkinek.
Na a képek otthon vannak, így keddnél előbb csak mutiba lesznek, mert akkor jön föl a nővérkém és hozza őket..
Öntudat: Nem tudom minek köszönhető, de pár napja, Dani mutat egy tárgya, utána magára utána pedig egy személyre, aki vigye neki oda a valamit, vagy vigye őt oda a valamihez. Ma reggel így kérte, hogy ültessem fel a hintalóra, vigyük oda a kisautóját.
Tinu,
Lehet ez attól, hogy a nővérem sokat beszél hozzá angolul és nem érti furcsa neki, és ezért kezdett el mutogatni??? Lehet hogy hülyeség.
szeirntem a Kari és a Miki sem lesz ekkora szám mint a szülinapja.Majd meglátjuk, a kiscsizmába biztosan kap valamit, de hogy mit lesz, szerintem valami jelképes....