Új privát üzeneted érkezett!

Panda!

Még nekem se jött meg, bár Nátán egy icipicivel fiatalabb. Beninél akkor jött meg elöször, amikor már 8 hónapos volt, pedig ö rendesen elkezdett hamizni 6 hónaposan (nem ugy, mint most Nátán), ráadásul 2 hónapos kora után átaludta az éjszakát. Akkor szokott ált. megjönni, ha a prolaktintermelés már nem gátolja a rendszert, tehát ha már nem szopizik olyan sürün (vagy ki is marad szopi a hozzátáplálás miatt). Persze vannak kivételek.
Mindenesetre én még nem szeretnék újabb babát (gondolom ti se), ugyhogy azért védekezünk.
Engem is érdekel, hogy vajon most hogy lesz, mikor jön majd meg.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hali!

Nekem se jött még meg, de mi beállalósak vagyunk és már febr-márc próbálkozunk egy hugicát összehozni. Ha nem jön össze akkor jun-júl.

sasha

Kép
sasha

új kép van Gabiról a profilbanKép
sasha

Kép
sasha

Beszti: nekem se jött még meg, pedig Juli már csak kétszer szopik, és még 1-2x fejek. Ki érti ezt?

Egyébként tényleg elég rossz néha olvasni hogy "ne csináld ezt, mert a dokimeztaztamazt mondta". Szerintem rá kéne jönni, hogy ahány orvos, annyifélét mond.
Erre az ültetésre eléggé rimel a múltkori eset az ortopédusnál. Egy 10 hónap körüli kislányt hozott az anyukája, mert elkezdett járni, és akkor szokás egy kontroll ort. vizsgálat. A kislány járkált. Bemennek. Kijönnek. Aszongya az anyuka: "azr mondta a doki, hogy ez a gyerek még nem járhat". Kérdem én: kötözze le? Vágja le a lábait?
Úgyhogy mikor Juli felhúzza magát ülésbe, akkor kicsit ücsörög, babrálja a zokniját, majd hagyom eldölni (persze kicsit tompitok), aztán mikor megint eszébe jut, akkor megint felhúzódszkodik, majd megint eldöl Kép Ez van. Nem fogom leszijazni csak azért, mert valaki azt mondja. (mondjuk ehhez biztosan hozzájárul, hogy ismerem az orvosoknak már a nézését isKépKép).

zsani
zsani

Jo reggelt
Beszti
Kismamában lévö táblázat szoptatot babák hozátáplálásában segit mi köztünk meg van tápis baba is olyan táblázatot tegyen fel valaki ami szoptatot és tápis babákra is jo .

Zsuzsa
igen mi mindenhéten eljárunk méreckedni .

Lányok
köszöni Petike a dicséretet Kép

Sasha
aranyos Gabika Kép

Pusz Csics és Petike

UI: ma megyek elöször a tanfolyamra Kép
csics

Sziasztok!
Segítség kéne!
Vettem egy használt Avent mellszívót , de eltört az egyik alkatrész.Lehet kapni alkatrészt , de 4000ft.Ha nem telt volna le a garancia akkor ingyen kicserélnék.És itt jön a kérés : Nincs valakinek ilyen garanciális készüléke? Mert akkor azzal a garanciajeggyel ki tudnám cseréltetni.
Ha tud valaki segíteni azt köszönöm!
Kanga
kanga-zsebibaba@freemail.hu
Kanga

Csics!

Ez nem igaz, a Kismamában lévö táblázat a tápis babáknak is jó, hisz a sorrend ugyan az, csak ha valaki elöbb kezdi, akkor az ajánlott hónapokból ki kell vonni annyit, amennyivel elöbb kezdte. Egyébként olyan rublikái vannak, mint: Anyatej, szopások száma, tápszer, és oda is van irva, hogy a a tápszeres babáknál szükség esetén 4 hónapos kortól kezdhetjük a 6 hónaposoknál javasolt nyersanyagok fokozatos bevezetését. Csak két dolgot kell általánosságban mindenkinek betartani: 1. mit, mikor adhatunk kézbe rágcsálni (ez inkább a baba motoros mozgási fejlettségétöl függ, nem attól, hogy mikor kezdett egyéb étel is kapni), illetve azt, hogy 2. mit ne adjunk 2 éves kora elött.
Nekem a Kismama táblázata pont azért tetszett, mert nem csak az egyikre vagy a másikra gondoltak, hanem mindkettöre. Söt még a szopin belül is megkülönböztettek hozzátáplálást és elválasztást.
Bár egyéként ha én elöbb kezdtem volna, akkor azokat adnám neki, amik nem allergének annyira, ugyanugy nem adnék erös allergéneket a megjelölt korig pl. 7 hónapos korig búzát, 8-9 hónapos korig tejterméket, 1 éves korig tojásfehérjét, olajos magvakat, mint a 6 hóig szopizott babáknál.

Zsani!

Kép
Ez tényleg muris. Hogyan mondhatott ilyet???
Az a helyzet, hogy az ember egy idö után tudja kicsit könnyedebben venni az egészet, meg nem csak feltétlenül az orvosnak hinni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztik!

Beszti!
Hát akkor én kivétel vagyok sajnos. Rendesen szopizunk, napi 5-6 alkalom + éjszaka 1, és úgy néz ki, hogy ma megjött. Sajna. Kép Mostmár jó lesz vigyázni.

Sasha!
Nagyon ari Gabika.

Pelus:
Érdekes, nálunk a Pampers jöttt be. A Libero reggelre mindig átázott.

Marci tanult valami újat a bátyusától, így most egész nap "brüzik", és közben fröcsög a nyála. Már rosszul vagyok. De õk ketten nagyon élvezik.

Djeszter
djeszter

JO reggelt,

Tegnap az tortent hogy Alex nem nagyon akart elaludni, igy odavettuk az agyba hogy nezelodjon,mi meg 5 perc alatt elaludtunk es fel 3-kor ebredtem arra hogy a baba is alszik,akkor kerult at az agyaba.Szegenyekm kenytelen volt elaludni ha a szulei mar elotte aludtak : ))
Tegnap egesz nap csak evett, alig birta kivarni a ket orat,iszonyatos mennyiseget bevagott anyatejbol.
Reggel mar 7 utan nezelodott a kisagyban de tekintettel volt rank mert nem sirt,kivarta a sorat.

Panda
En is mindig reggel fozok mert akkor Alex tuti visszalaszik az kovetkezo etetesig.Meg mindent akkor csinalok mert aztan napkozben mar esze agaban sincs tobbet aludni.Drukk a ferjednek a babycsoszkodeshez.

Nyuszika,
Azt mondta a doki (nem is egy)Ha tapszert kap az eleg nem kell a tejpep.Regebben nem is voltak ilyenek es megint egy divat.
Halacskanak nincs internete otthon?Mert nem nagyon irogat ide.

Zsani,
Te akkor mar nem is adsz neki tapszert?Csak tejpepet meg a gyumiket,zoldseget,szopit?
Meg nekem sem jott meg pedig aztan nem sok tejem van sot mar 2 honapos kora ota atalussza az ejszakat.

Zsuzsa,
Mi is megyunk majd korulnezni az Auchanba.

Csics
Remelem teteszeni fog a suli: )

Valaki akinek megvan ez a hozzataplalos tablazat rakja fel lecci,vagy mondjatok meg melyik kismamaban volt es megprobalom megszerezni.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Tegnap voltunk a MÁV kórházban féléves ellenõrzésen. Minden rendben volt de a vétvétel az katasztrófa. Négyszer kellett megszúrni a Petrának a buksiját mert nem jött rendesen a vére. Ez kb 20 percig tartott, addig kínozták szegény. Úgy sírt ahogy le volt fogva, hogy már teljesen elfáradt és csukogatta a kis szemét és hüppögött közben. Utána elkezdték megnézni a kézfejét mikor a férjem szólt, hogy most már elég legyen mégis hány helyen akarják még megszúrni. Erre õk „akkor az elég lesz” de ha nem szól a férjem akkor még a kezét és képesek lettek volna megszúrni.

Csics
A Petikének honan vettek vért?

Picus
Üdv. közöttünk és gratulálok a kislányodhoz!
A BCG-t 6 hónapos korban ellenõrzik. A Petrának csak 4 hónapos korában látszott meg. Én is aggódtam miatta de a doktornõ azt mondta, hogy azért látszik meg ilyen késõn mert túl mélyre adták.
Az én kislányom 6 hónaposan 6kg mert õ is kis súllyal született.

Panda
Nekem volt ilyen sajnos. Ez azt jelenti, hogy 5 hetes terhesen látszik a petezsák az UH-on és kb 6-7 hetesen mikor kellene már látszania az embirónak akkor nem látszik mert nem fejlõdött tovább a terhesség üres marad a petezsák. A terhességi teszt meg pozitiv mert azért azok a hormonok termelõdnek. Ilyenkor az orvos fejezi be a terhességet.

Bera
Nagyon ügyes Lili de lehet, hogy én is frászt kapnék ezektõl a tornamutatványoktól. Nálunk sincs még fogacska.

Gumicukor
Boldog házassági évfordulót!!!
Nektek még soha nem maradt ki az úszás? Nálunk most kimaradt kb 1 hónap és kiváncsi leszek majd, hogy mit szól hozzá. Mondjuk minden nap fröcskölöm a kis arcát. Már hat napja próbálom az almát és egy kanálnál több nem megy le, a pépig még el sem jutottunk. Lehet, hogy megpróbálom inkább a banánt.

Szilcsike
Az én kislányom is koraszülött volt de én ilyet még nem hallottam, hogy az anyatejbe almát tesznek. Én adom neki külön a c vitamin cseppet.

Ilke
Jobbulást ha még beteg vagy! Ti elég sokat vagytok betegek. Nem? Örülök, hogy legalább a Lilinek ízlett az alma. Érett almát adtam a Petrának és én is megkóstoltam és nem volt savanyú.
Fagyasztás: Lehet kapni nagyobb közértekbe 2 dl-es müanyag poharat, én abba fogom nekem a tejcsi is abban van.

Kipróbáltam neki este a tejpépet szopi után és annyira ízlett neki csak úgy nyitogatta a kis száját. Lehet, hogy mégis kevés volt már neki a tej? Én nem láttam szopi után, hogy éhes csak megpróbálta és megevett 80g-ot. Hippet vettem és azt amire 4 hónapos kortól van ráírva. Azért vettem ezt mivel õ még nem evett tejen kívül semmi mást és hogy szokja pedig volt 6 hónapos kortól is.

Suli: én a Kodolányira járok, ez 3 éves és Bp-en van. Kéthetente kell menni pénteken és szombaton.

Sasha
Jobbulást nektek is!

Csics
Én nem merném egésznap egyedül hagyni a Petrát. Én idáig max. csak 3 órára mentem el. Jó sok még így is reggel 8-tól du. 5-ig.

Conti
Boldog félévességet!

Andy
A hozzátáplálással még várjál, majd 6 hónapos korában.

Áfonya
Hova jártok úszni? És volt már merülés is?

Mona
Köszi, hogy leírtad, hogy hogyan telnek a napjaid. Remélem az én tündér jó kislányom mellé egy másik jó baba fog születni és akkor nem lesz gond. Szerintem is a kis korkülönbség a jó.

Ági és Petra
petra2

Kataa!

Van egy hozzátáplálásos táblázatom, de nem tudom felrakni. Valamiért nem tudok képet feltölteni.
Szívesen elküldöm valakinek mail-ben, aki fel tudja tenni.

Ági!
Sárgaság miatt voltatok kontrolon a MÁV-ban? Mondták, hogy menni kell?
Azért kérdezem, mert Marci is sárga volt, és pénteken lesz fél éves.

A profilomban új kép van Marciról.

Djeszter
djeszter

Kataa!

Mindjárt megcsinálom a Kismama táblázatátm és felrakom.Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti,
Köszi a gyümis, zöldséges ötleteketKép. Arra gondoltam, hogy lehet, hogy majd kipróbálom az almát egy picike burgonyával vegyíteni, vagy talán elõbb õszibarackkal. Hátha úgy jobban csúszik. Ma egyébként nem volt olyan zûrös, egy negyed almát elnyammogott LiliKép.
Tudom, hogy ez múltkor már volt téma, de nem emlékszem pontosan, hogy akkor ti most tesztek a fõzikbe valamilyen zsiradékot? Csíraolajat vagy ilyesmit, igaz fogalmam sincs, hogy ilyet hol lehet kapni. Vagy ha én teszek a fõzibe majd fagyasztott anyatejet akkor az kiváltja?

Áfonya,
Hát ez nem túl bíztató, amit írtálKép. Tejpépre nálunk most Zsanit idézem: az anyatejberizs turmixolva lesz a megoldás.

Nyuszika,
Majd írj, hogy milyen lett a süti. Még nálam is tart a sütimánia, minden nap egy sütivel kezdek, és gyakran sütök is valamit. Szörnyû vagyokKép. Most a palacsinta és a rizsfelfújt a nyerõ.
De jó, hogy taliztok HalacskávalKép! Múltkor mi is összefutottunk velük az IKEA-ban véletlenül, olyan jó volt õket látni. Én is kértem, hogy látogasson el ide néha, de sajnos nem tud.

Zita,
A következõ tali február 6-án csütörtökön lesz.

Sasha,
Gabi baba egy vasgyúróKép.

Ági,
Szegény Petra, nagyon bénák lehettek a kórházban.
Hát sajnos felváltva vagyunk betegek mostanában mármint apával, Lili csak 1x volt beteg akkor is 2 napig. Nem tudom valahogy engem jobban megvisel most minden, fogalmam sincs miért. Viszont ebben a hónapban nem jött meg, pedig elõtte kétszer is megvolt már. Ki érti ezt, pedig csak szoptatok, na eltekintve ettõl a pár kanálka almától ami ugye még nem mennyiségKép.
Én ma is adtam almát Lilinek és egy negyedet benyalt. Kicsit most is fintorgott, de nem annyira mint tegnap. Rájöttem, hogy tegnap külön adtam neki a lét és a pépet és lehet, hogy ez így nem volt ínyére. Ma összekevertem jól és így jobban csúszott.
Jó sokat evett Petra így elsõre a pépbõl, gondolom éjszaka aludt, mint a bundaKép.

Djeszter,
Nagyon édes MarciKép! Látom a szobahinta is tetszik neki, majd én is szeretnék ilyet Lilinek.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Szerintem is nagyon jó a Kismama táblázata a hozzátáplálásól, nem csak arról hogy mit adjunk, hanem hogy mit NE adjunk a babánknak.

Sasha!

Gabika baba nagyon jól néz ki, sugárzik róla a jótápláltság,átadhatna a Napsugárnak pár dekát... Kép

Fogakról: Napsi már hét hónapos, és fog egy szál se, pedig állandóan piszkálja az inyét a játékaival és a kezével.

Ági!
Nagyon sajnálom Petrát, szörnyû lehetett neki a vérvétel, és neked is, hogy láttad nennyire sír...

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Jó régóta nem jelentkeztünk. Itt volt anyukám vidékrõl pár napig, olyan jó volt, sokat segített. Végre eljutottam fodrászhoz is. Apró örömök az életben. Persze 1 óra múlva már úgy hiányzott a gyerkõc, hogy legszívesebben rohantam volna haza. Én még csak 1-2 órát voltam el baba nélkül, egyszer a nõgyógyinál, meg most fodrásznál. Olyan furcsa volt, már nem is tudom elképzelni, milyen volt az élet nélküle.

ma megyünk vissza csipõkontrollra 12 hetesen, mivel 6 hetesen kötött volt. szerintem most is az, pedig tornázunk ezerrel.

szombaton lesz Gergõ keresztelõje, most arra készülünk. Kíváncsi leszek mit szól a dologhoz, meg az átlagosnál több emberhez.

a januári Kismamához volt ajándék falinaptár, abban is benne van a tábli.

Kataa
Végülis hogy oldottad meg a baba kaki gondjait? nálunk is már több napja semmi. vagyis tegnap volt egy kicsi adag, de az csak mutatóban. pedig fáj a kis hasa is, minden este van egy sírós idõszak. gondolkodom valami cseppeken, szerintetek melyik a legjobb?

Én is délelõtt szoktam a házimunkákat csinálni, mert akkor alszik a babó.

Pelusnál nekünk a Pampersnél a newborn nem volt jó, csak a Libero (sok volt a baleset oldalt), de a mininél mindkettõ jó. Tegnap Libero discoveryt adtam rá, az is ok volt. csak lenne már benne kaka.

Én nem vagyok benne biztos, hogy megjött-e, mert már kétszer is volt egy kis maszat (bocsi). Ez lehet már az? 1-1 csepp 1-2 napig. és olyankor az amúgy se sok tejcsi is még kevesebb.

Legyen már szép idõ!

üdv mindenkinek,
Judy és Gergõ (aki ma 12 hetes és 5600 gramm)
Judy (fodroczy)

zsani
igazad van, ,mindenki úgyis úgy fogja csinálni, ahogy jó neki, én sem azért írtam. Persze ha Dani már magától felhúzódzkodna ülõ helyzetbe, akkor hagynám, hadd ücsörögjön. Mondjuk tudom, hogy ha felültetem, akkor egyensúlyoz szépen és nem dõl el, de most azért szüneteltetem.

Tudtátok, hogy spenótot kezdetben csak hetente 1x javallt adni a babának? Ugyanis magas az oxáltartalma vagy micsoda. A babaszakácskönyvemben olvastam.

Ma nálunk sárgarépa-brokkoli-krumpli lesz a menü, tettem bele szigorúan 2 szem köménymagot. Ennyi erõbõl csak meg is mutathattam volna a zöldségeknek a köményt, de elvileg ezt lehet adni már.

Beszti
Nekem is tetszik a Kismamás táblázat, a dokinõnk is hasonlóan gondolkozik, mint a táblicsku.

Kataa
Úgy tudom, csak ritkán jut netközelbe, csak mailezni szoktunk, pedig már nagyon jönne ide, meg eléggé le is köti Panna, nagyon igényli a vele való foglalkozást. Panna már egyébként pörög, forog, nagyon ügyes már!
A januári Kismamában van egy Baba-naptár melléklet, annak a hátulján található a hozzátáplálás.

Ági
mi ez a féléves kontroll + vérvétel? Nekünk nem kellett ilyenre menni, vagy nektek vmi spec. miatt kellett? És miért pont a fejébõl vesznek vért?
Dani is kis súllyal született és már 8 kg! A súlygyarapodás nem feltételnül a születési súlytól függ. A picibb babák gyorsan behozzák a lemaradást.

Nem maradt ki még csak 1 alkalom. Lehet picit fura lesz nektek így 1 hónap után. Egyik ismerõsömék, akik szintén velünk járnak úszni is kihagytak 1 hónapot, és kicsit nyügis volt a babája, merülni sem akart. Mi már Dani arcát egészen 2 hetes kora óta mindig locsoljuk, ma már észre sem veszi, annyira természetes neki. ezt azért csináljuk így, mert a barátnõm öccsénél mindig az arcát féltették, nehogy vizes legyen és még 5 évesen is cirkusz volt, ha a kulimászt le kellett mosni az arcáról.
Kösz a gartulációt!
Meggyújtottuk pár percre a férjemmel az esküvõn közösen megyújtott gyertyánkat és közben azok a számok szóltak, amire esküdtünk. Nagyon muris volr, mert mindketten fürdõköpenyben táncikáltunk az évforduló tiszteletére Kép

Próbálj kis körtét tenni az almába, én is úgy csináltam, mivel az kicsit édesebb, hátha úgy tetszik neki. Vagy tehetsz az almalé mellé egy kis sárgaépa levét, attól is kicsit édesebb lesz.

És Nektek hogy megy a merülés? Danit már elengedjük a víz alatt és úszik 10-20 cm-t! Háton is imád lebegni! Mindig mi jövünk ki legkésõbb a medencébõl! Biztosan elõzõ életünkben delfincsalád voltunk Kép

most pusz
gumicukor és Dani (30 hetes)

KépKép
KépKép
gumicukor

figyeljetek!

Ma sikerult egy meztelen sulyt mernunk.
3560 gr, igaz, hogy ket nagy kaka utan.

3470 el szuletett es 3220 al jottunk haza a korhazbol.
Most 2 es fel hetes.
Ez jo vagy nem?
Jol eszik egyebkent, 70 - 120 gr kozott.
Udv
Kakukkfu
kakukkfu

Itt a táblázat, remélem olvasható leszKépKép, ha nem, akkor leszedem, aztán megpróbálom újra!Kép
Nem tökéletesen ugyanúgy néz ki, mint a Kismamában, de remélem azért benne van minden (esteleg röviditések lehetnek).

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

ilke
olivaolajat tehetsz bele, vagy vajat (margarint tilos) zsiradékként (1 mokkáskanál/1dl) + anyatej. A zsiradék azért kell, hgy jobban felszívódjanak a zsírban oldódó vitaminok. olivát bármol lehet kapni, én TESCO-ban vettem , az a lényeg, hogy fõzéshez és sütéshez is jó legyen.

KépKép
KépKép
gumicukor

Na, még egyszer, hogy szebb legyen (remélem az lesz)KépKép:

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Még mindig nem tökéletes, mert a keretet mindenképpen feketén akarja, hiába állitom át, remélem nem baj!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

kakukkfû
ez tuti jó, általában a születési súlyt 2 hét múlva nyerik vissza a babák s zületéstõl számítva.
nem kell aggódnod!

KépKép
KépKép
gumicukor

Mivel Alex megint alszik,sikerult ket Babamagazint is kiolvasnom: ))
Szoval itt egyaltalan nincs szo rola hogy ne adjunk tejet 1 eves kor utan sem.Addig viszont kell a babatej ami a BEBA-nal BEBA 2, 5honapos kortol es 2+ 7 honapos kortol.
Na persze az mas kerdes hogy a dobozos tejnek mi koze a tehenhez. Viszont ha joghurtoto+sajtot adunk akkor ugyis edes mindegy.

Agi
Szegeny Petra biztos nem nagyon komalta a vervetelt.
Alexnek mar vettek vert a kis csuklojabol amikor korulmeteltettuk akkor kellett egy verkep.

Djeszter
Nagyon edes Marci baba!!!

Beszti
Koszonom szepen hogy felraktad: ))))!!!!

Judy
Tudom mirol beszelsz, amikor kozmetikushoz vagy fodraszhoz megyek 1 ora mulva iszonyan hianyzik mar a babom.Soha nem gondoltam volna hogy ez ilyen eros kotodes.Erdekes hogy mar nem is tudjuk milyenvolt csak ketten apaval : ))))
Nekunk majd 4 honaposan kell csipokontrollra vinni Alexet.
Dejo hogy mar lesz a keresztelo.Nalunk csak majusban mert akkor jon a noverem haza es o lesz akeresztmama.
A Grippe Watert probald ki hasfajasra mert az nem gyogyszer hanem csak gyogyhatasu keszitmeny es nagyon bavalt nalunk.
A kaki neha megoldodik neha nem,mostanaban ha 3 napig nincs akkor adok neki 1 mokkaskanal szololevet,na attol garantalt az eredmeny!!!

Gumicukor
Ha legkozelebb irsz neki akkor udvozlom .

Na most eltelt egy kis ido mert kozben felebredtunk es megetettem Alexet ugyhogy mostmar csak engem akar.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Ilke!
Köszi. Nagyon klassz dolog a szoba hinta. Föleg ha az ember nem akarja tönkre tenni az ajtó keretet. Marci nagyon szereti.

Kataa!
Neked is köszönöm.

Djeszter
djeszter

Kataa!

Ne haragudjKépKép, hogy ellentmondok nekedKép, de pont mostanában olvastam valahol (csak azt nem tudom, holKép, de majd megpróbálom megkeresni), hogy mennyivel nagyobb mértékben van a tehéntejben az allergiát okozó dolog (nem tudom, hogy tejcukorra, vagy tejfehérjére irta), mint a savanyitott tejtermékekben. De nagyon nagy volt a különbség. A savanyitott tejtermékek közel nem allergizálnak annyira, mint a tiszta tehéntej, ezért lehet már pici sajtot, túró, joghurtot adni 8-9 hónapos kortól (feltéve, ha a családban nem fordult elö ilyen allergia, mert ha elöfordult, akkor azt ajánlják, hogy csak 12 hónapos kor után kapjon ezekböl (persze ekkor ugyanugy aprólékosan, hónapokra elosztva bevezetve, mintha 8-9 hónaposan kapná)).
Az a helyzet, hogy én két éves koráig nem fogok tehéntejet adni Nátánnak, pedig nem volt allergiás a családban, de persze tejtermékeket fog kapni (meg ha esetleg nem szopik majd, akkor babatejet).

Beszti (aki látszólag megint nagyon ráér!KépKép)

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti

Én is osztom a véleményed sajt és tej ügyben!

dani végre elaludt, most kivételesen nem cicin, hanem letettem, ,aztán nagy bömbölés jött bentrõl, de 5 oerc után, mint akit elvágtak, sírir csend. Vártam még 5 percet, hátha újra rákezdi, aztán bementem és ráájulva aludt a kócos maciján. Már az etetõszékben is majdnem elaludt.

Ismét ültetéssel kapcsolatban. Mivel magától még nem ül Dani, és ugye nem lehet ültetni, csak majd ha õ maga is csinálja. etetõszékünk nem állírható dõlésszögû, de fekve ugye nem lehet enni (legalábbis Daninál ez nem jött be), akkor kérdem én, hogy etessem. Persze beleültetem a székbe, mert nem tart sokáig az evés, olyan hamar eltûnik minden a tányérról. De láttam, más babák is hintáznak, akik még maguktól nem ülnek. Vagy ne vegyem ezt olyan szigurúan?

Kaki
Dani tegnap óta nyuszibogyikákat termel Kép Nem erõlködik, rendesen kakil, csak gurulósat, annyira, hogy ma 2x is sikerült kigurítani a szõnyegre a kakát Kép Szerencsére ezek már nem kenõdnek el Kép 1 hete eszünk fõzit, lehet attól van? Akik már gyümölcsöztök és fõziztrk, ,nálatok milyen a kaksi? Ja, és büdibb is Kép Bocs, hogy ebéd tájékán ilyeneket írok, de ez van. Mellette még szopik is rendesen. Banánt sem adok túl sokat neki.

pusz mindjárt megyek a fodrászhoz szépülni Képgumicukor csecse lesz Kép

gumicukor és Dani (30 hetes)

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Tejtermekekrol: a baratnom kisfia 8 honapos koraban neha a szopiknal epilepsziahoz hasonlito rohamokat produkalt /egyszer lattam en is, iszonyu volt/. Majdnem egy honap volt, mire kideritettek, millio vizsgalat utan, hogy tejallergias /az anyuka terhesseg alatt is es szoptatas alatt is rengeteg tejet ivott, hisz nem volt nyoma a gyereken, hogy baj lenne, neki meg senki nem mondta, hogy nem kene/. Most lassan 2 eves, kb. 2 honapja probalhattak meg ujra a tejtermekeket, most tartanak ott, hogy megehet egy joghurtot egy nap!!! En lattam, hogy mit kinlodtak a kajalassal, hisz a vizes zsemlet kiveve mindenfele peksutemenyben van tej, szinte az osszes felvagott tartalmaz tejport, alig volt valami, amit a kisfiu ehetett. Arrol nem beszelve, vendegsegben mi kinokat alltak ki, hogy nem ehet a gyerek ropit se, semmi ragcsalnivalot, stb. Ez az egyik.
Aztan tegnap kerestem valami "lightos" hashajtot, mit javasolt a patikus/gyogynovenyes: tejcukor-keszitmenyt, a nevet nem tudom hirtelen. Magamrol is tudom, hogy kb. 5-6 eve a tej iszonyuan meghajt, tehat a belmukodesre valamikepp biztos hatassal van.
Aptya asztmas volt, en iszonyu allergias, ekcemas /meg azt a szopi-rohamot se birom elfelejteniKép/, ugyhogy Reka biztos nem kap meg egy joideig tejtermeket sem.
Tudom, hogy ez szelsoseges velemeny, de nalunk sok a rossz tapasztalat, korulmeny, ezert ovatos vagyok.

Tobbeteknek van olyan hab-jatszoszonyege, ugye? Irja meg valaki legyszi, hogy milyen puha? Ha hanyattesik rajta a gyerek, er valamit?
Errol jut eszembe, lattam, valaki hirdeti a babaneten egy Peg Perego Prima Pappa etetoszeket, jo allapotban, huszert /en negyvenert vettem a Brendonban/. Hatha erdekel valakit.

Nyuszi,
en hejaban foztem egy oraig a ceklat, utana turmixolva tokeletesen pepes lett. De egyebkent en egyaltalan nem turmixolom krem allaguakra a kajat /ezert nem tetszik a kesz kaja sem/, inkabb torom villaval, reszelem uvegreszelon, passzirozom.... nagyon szepen el tudja nyammogni a gyerek fog nelkul is, szabalyosan rag, nemcsak nyelKép. Mondjuk az elso 1-2 alkalommal furcsallta, de aztan megszokta. A cici /vagy cumisuveg/ az folyekony, a kanalas kaja meg ilyen es kesz. De hozzateszem, Reka nagyon szepen eszik, nem valogatos, igy konnyu dolgom volt.

Most mennem kell, ugy hallom, de van meg par kerdesem, majd jovokKép

-Afonya
afonya

Sziasztok!
Áfonya!
nekünk is van olyan szõnyeg, szerintem ég és öld, hogy arra esik a gyerek, vagy a földre. Jó, persze, nem olyan, mintha gumiszõnyegre esne, de mégiscsak ér valamit. Levi sokat gurulgat, néha koppan a buksija is, de még egyszer sem sírt miatta. Igaz, nagyon jól bírja a fájdalmat, szerintem fakír lesz belõle, mert szinte még soha nem sírt fájdalom miatt (kivéve szurinál, de akkor is inkább amiatt, hogy lefogják, azt nagyon utálja).
Én azt hiszem, elrontottam a Levit, túl pépesre csináloma kajákat, de én azt hittem, csak késõbb lehet neki darabosakat adni. Ma még a sütõtök.krumplitól is úgy csinált, mintha öklendezett volna. Igaz, utána megette, de csak ímmel-ámmal. Most nem tudom, mit csináljak vele.

Tej-téma: terhesség alatt kb. félidõtõl egy korty tejet sem ittam (egyszerûen nem kívántam), sõt, szoptatás alatt sem. Én is hallottam ezt az allergia-dolgot, ez is megerõsített, hogy ha nem muszáj, ne erõltessem. Persze azért más tejterméket (sajt, joghurt) ettem.

Ági!
Az a vérvétel nagyon brutál, tudod, Levi is koraszülött, nagyon sokszor vettek tõle vért, mert vérszegény is volt. De a Margitban voltak annyira humnusak, hogy arra az egy percre mindig kiküldtek, aztán ahogy készen lettek, jöttek ki a Levivel, hogy egybõl odaadják "vígasztalásra". Igaz, mindig elsõre sikerült. Úgy tudom, akkor veszik fejbõl a vért, ha a kis vénájuk valami miatt nem látszik rendesen a kezükön (pl. duci, Levinél ez volt az ok). Remélem, minden rendben van veletek!

Gumicukor!
Amióta gyümölcs és fõzelék is van az étlapon, Levikének nagyon beindult az emésztése.Kép Mi is termeltünk már bogyókat (nekem is elgurultKép), de legtöbbször inkább gyurma-szerû. Amúgy én sokszor adok neki banánt (nagyon szereti), és egyáltalán nem vettem észre, hogy szorulása lenne tõle, sõt.

Viki és Levente
vikici

-viki
köszi a gurulós nagydolgot, akkor megnyugodhataok, bár nem is voltam ideges Kép

nekem is mondta a drnõ, hogy lehetõleg ne nagyon igyak tejet, nagyon nem is szoktam, csak hébe hóba.

visszaértema fodrásztól, persze dani már fent kukorékolt a nagyival. ma még csak 2xfél órát aludt, nem tudom mi lesz, mert estéáre moziba megyünk a párommal, és nem lenne jó, ha nagyinak nyûgösködne. A múltkor sem aludt és 7kor tettem le 9 helyett, eggel 4-ig aludt, evett, utána megint aludt 9-ig. Úgy látszik minden héten van 1-1 ilyen nap.

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Hello lányok!

Van vki köztetek, aki kért már a Pamperstõ Fisher-Price /bocs, ha rosszl írtam/ játékot? Mit érdemes? Van már 10 figorám, be kéne váltani, de nem tudom, mire. Segítsetek!

Máté szépokosésgyönyörû, egyre határozotabban nyúl mindenért, a bébitornáztatót imádja, akár 1 órát is elvan vele. Nem csak az ölünkben ülve, de hanyatt fekve is próbál hasizomból felülni. Nappal angyalka, de éjjel még mindig rémes, eltökélt szándéka, hogy alvajárót csinál belõlem. Imádja,ha a fülét puszilgatom. Nem kakilt 3 napja, így ma adtam neki egy kúpot. Hát, ne tudjátok meg. Telepakolt 3 pelust, de totál. Mindig azt hittem, hogy kész, ennyi, lemosom, bekenem, tiszta pelus, erre zutty bele egy újabb adag. De legalább kakilt végre. Apró örömök.

Egész jó akciók vannak a Tescoban, bespájzoltam bébiételbõl. A pelusok is akciósak.

Tejpép: aki idegenkedik a tejport tartamazóktól,annak ajánlom a Mildipép körtését, ez csak rizspelyhet, vitamint és 1 % körtét tartalmaz, és anyatejjel/tápival kell elkészíteni, és nagyon finom.

Kataa,
ha nem kapsz máskor szõlõt, a bébiitalok között láttam szõlõset, esetleg az is bejönne.

Panda,
5 éve végeztem, nem tudom. milyen most a rendszer a fõsulin.

Judy,
majd számolj be a keresztelõrõl!

Ági,
sorstársam /üres petezsák/! No comment, aki átélte, az úgy is tudja, mire gondolok. Nagyon sajnálom a leányzót, miért kellett a vérvétel?

Fõzelék-édesítés: kis banán bármilyen fõzibe, nálunk bejött. Aztán kb. 8 hónaposan már ment a nem-édes is.

Spenót-sóska-oxálsav: forrás után le kell önteni a fõzõvizet és a második víz már jó vagy a leveleket le kell szûrni és a krumli fõzõvizével lehet higítani a kajcsit.

Hû, ma nagyon okosakat írtam. Most megyek, és fõzök egy nagy adag tejbegrízt. Magamnak.

Sziasztok!

Mona&Máté
monamáté

Sziasztok!
Ági és Mona!
Ha üres a petezsák, a pozitív terhességi teszten kívül akkor is vannak terhességi tünetek (pl, hányinger-émelygés?)
Viki
vikici

Sziasztok!

Djeszter!
Annyira klassz ez a hinta és annyira aranyos benne Dani, látszik, hogy nagyon tetszik neki.
Megírnád, hogy hol lehet hozzájutni ilyenhez? (esetleg milyen áron?)

Áfonya!
Én eddig nagyon meg voltam elégedve ezekkel a habtapi lapokkal, de most úgy látom nekünk egy gumi szoba kelleneKép Lili úgy elkezdett néhány nap alatt mászni, hogy a világ összes habtapi lapja se lenne elég, mert mindenrõl lemászik. Úgy tünik abbahagyta a fejenállást, annyira tetszik neki, hogy tud mászniKépÉs közben fel-fel ül, de én vagy oda sem merek nézni, vagy azonnal rohanok, ha nem puhán van, hogy mikor fog eldõlni. De végülis támaszkodik, meg hamar visszamegy mászópozicióba és kavar tovább. Szoval nem tudom. Amíg csak forgott és be-beütötte a fejét, ahhoz elég volt, de amikor most azt hiszem, hogy na mindjárt hátraesik, akkor szerintem kevés. De végülis nem tudom, sokat bír a babák fejeKép

Lányok!
Használjátok ki az idõt, amíg a babátok ott marad ahova teszitekKépKép, mert én most hírtelen nem is tudom hogy alakítsam bababaráttá az egész lakást, vagy legalábbis a nagyobbik részét. Ráadásul nekünk a nappali-étkezõ-konyhában kõ burkolat van, ami egyébként szuper, csak nem egy 7 hónaposnakKép Egyébként persze nagyon örülök neki, csak új dolgok - új probléma.Kép

Csics!
Hogy viselték egymást Peti és a nagynéni? Milyen volt a suli?

bera
berka

Beszti
Gratulálok, hogy Nátán már nyitja a száját! Ezt, hogy érted el?
Ha kevés répát és céklát eszik akkor nem lesz baj vagy egyáltalán ne egyen?
Mikor a Petra reggel felébred akkor õ is szépen eljátszik az ágyába és „mi tudunk tovább aludni”.

Nyuszi
Kipróbáltad már a kása fõzést?

Kataa
Én nem vettem észre, hogy elmaradtak volna a barátok. Aki meg ilyen az nem volt igazi barát.

Zsani, Áfonya
Gratulálok a fogacskához!

Panda
Hogy-hogy kap Ádám tápit, már ennyire kevés a tejed? Nekünk is reménytelen ez a hozzátáplálás már annyira el vagyok keseredve. Az alma idáig nem jött be, ma megpróbáltam a banán. Fél órát pepecseltem vele, tettem bele csomó anyatejet, hogy híg legyen és nem kellett neki csak az elsõ kanál amig megérezte az ízét. Lehet, hogy várok egy hetet és majd újra megpróbálom. Viszont a tejpép az nagyon bejött vacsira szopi után azt adok neki és nagyon szereti. Tegnap is háromszor kellett csinálnom mert mikor elfogyott úgy elkezdett üvölteni. A többi kajának meg marad a szopi. Tegnap mikor voltunk az orvosnál a doktornõ mondta, hogy ne csak almalevet adjak neki hanem pépet is. Köszi ha a levet sem hajlandó lenyelni.
Azt vettem észre, hogy aki szopizik az sokkal nehezebben fogadja el az üveget és a gyümit is mint aki már az elején használja az üveget és korábban elkezdi a hozzátáplálást is. Õk nehezebben alakalmazkodnak az új dolgokhoz mint a kisebbek.

Parazita
Szerintem nem a legjobb ha kapargatod a mellbimbódat nehogy megsérüljön de a lényeg az, hogy szerencsére rendbe jött.

Bukás: a Petra soha nem bukott de mikor kb 1 hónapos volt akkor többször is sugárba kihányta a tejet. Az orvosi ügyeletet is kihívtuk annyira megijedtünk. A doki azt mondta, hogy annyira sokat eszik és ez amiatt van pedig mindig megbüfiztettük. Nálunk is van olyan, hogy csak a szemünk kívánja és eszünk tovább pedig nem vagyunk éhesek és utána meg mozdulni sem tudunk.

Csics
Miért nem mész addig át az anyukádhoz ameddig nincs otthon a férjed. Én sem szeretek egyedül itthon lenni éjszaka. Milyen volt a suli?

Ági és Petra
petra2

Ági!

Egyáltalán nem kellene, hogy ne egyenek a szopis babák. Benivel én mindent ugyanigy csináltam (se cumi, se üveg, 5,5 hóig csak szopi) és mégis gyönyörüen evett kanálból is a legelsö pillanattól kezdve.
Azt, hogy hogyan értem el? Hát nem biztos, hogy tartósan elértem, mert ma megint nem akart enni, igaz, hétfön kanálból kapta (sajnos) a Sabin-cseppeket, ami nem lehetett neki túl jó izü.
Kevés répa és cékla mehet (heti egy alkalom egy teljes adag), de ne napokig.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
Dehogy haragszom sot minden velemenynek orulok mert hat jo tudni mindent elore.
Szoval akkor a tejtermek azmehet csak a tej nem.Bar Afonya a tejtermeket sem favorizalja.
Majd en is utanakerdezek gyerekes anyukaknal .
Bar a noverem aki kulfoldon el ad tejet a kicsiknek 14 honapos kortol adtejet meg tejtermeket es tapszert teljesen elhagyta igy.Neki azt mondta mindenki (orvosok ,vedono stb)hogy ez igy ok.De hat ahany haz annyi szokas ugye : )))

Afonya
Ez tenyleg durva.Egyebkent az en baratnom kislanya epilepszias es O is meselte hogy a roham nem egyszeru.Szerencsere sikerult nekik gyogyszerrel beallitani es remeljuk kinovi.

Mona
Hat igen a kup csodakra kepes: )))
Neked mar probal felulni Mate,de jo.Nekem meg csak olyan hidalast produkal,ez minek a jele,talan a forgasnak.
O is fogdos de csak azt ami tetzik neki,maris vannak favorit jatekai ;)Mar talaltam szolot,de ma nem jott be mert amint beadtam bukott egy nagyot es szerintem kijott vele a szolole is.Nem baj tegnap ugyis volt kaka.

Bera
Hat lehet hogy igazad van ,bar en mar nagyon varom hogy Alex izegjen mozogjon,de teny es valo hogy akkor nem lesz ennyi mindenre idom.

Holnap delben megint megyek hosszu hetvegezni anyuekhoz,remrelm ar elolvadt a ho es tudunk majd nagyokat setalni.De holnap meg delelott jovok.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Gumicukor,
amig Reka nem tudott ulni /es nem volt etetoszekunk se/, en szepen leultem a foldre, egyik karomba dontottem a gyereket /mint amikor szopik,, vagy pl. cumisuvegbol is igy esznek/ es ugy is szepen evett.

Agi,
2 kezemen meg tudom szamolni, Reka hanyszor kapott uvegbol kajat, 6 honaposan kezdtuk a szilardakat, megsem okozott gondot a kanal. Gyereke valogatjaKép

bera,
gratulaKépKép Csatlakozom hozzad, neha nezni is rossz, mekkorakat esnek. Foleg, amikor elore latom, hogy borulni fog, de mar eselyem sincs, hogy odaerjekKép

Mi a csudat akartam kerdezni? ElfeledtemKép Remelem, nem azert, mert ujfent kismama vagyokKép Nekem sem jott meg eddig, de nem is hianyzik.

-Afonya
afonya

Viki(vikici!)

Nem volt se hányingerem, se émelygésem, és csak a 12. héten derült ki, hogy baj van. Aztán jött a két kisfiam, velük rendesen hánytam az elsõ 3 hónapban.

Mona
Mona

Kataa: naponta 1x min. kell adni neki tápszert, mert a pép nem optimális arányban tartalmazza a tápanyagokat.

A savanyitott tejtermék-adással én is egyetértek, de a tej-nemadást 2 éves korig kicsit túlzásnak tartom. Bár valamelyik nap gondolkodtam, hogy mikor is ittam utoljára tejet, és nem is emlékszem rá... Viszont rengeteg sajtot eszem, szóval a fehérje megvan.

Csics: milyen volt a suláj?

zsani
zsani

Pocok!

Szia itt is! Gratula a legifjabb családtaghoz!KépKép

pusz
sasha és a ma 15 hetes Gábor

Kép
sasha

Szia Mona!
Köszönöm a gyors választ!
Nyugalmas, sírásmentes éjszakát kívánok mindenkinek!
Viki
vikici

Afonya,Viki

En pepesre csinalom a kajat neki, mert Vikiekhez hasonloan Emilia is oklendezik neha, ha tul suru a hami. PL krumlis sutotokot, hazit en forralt vizzel higitottam fel.
De lehet hogy tenyleg egy kicsit elkapatjuk ezzel a Manokat...Kép

Agi

Meg nem foztem kasat, de vettem hozzavalokat, zabpelyhet, zabkorpat, kukoricadarat, rizslisztet.Kép Vasarnap megint elutazik Apa, a jovo heten megint nagyival leszunk harman, ugyhogy lesz idom kiserletezni. Majd beszamolok.
Egyebkent ne aggodj Petra el fogja fogadni az almat, csak ilyenek ezek a kolkok, elobb huzzak egy kicsit a szuloket.Kép Emilia is az elso egy-ket hetben fokozatosan es csak nehany kanal almat fogadott el.Turelem....Kép
ja es Emilia 2 honapos kora ota nem fogadja el a cumisuveget es hat baratkoznia kellett a kanallal. Volt hogy az ujjamat martottam az almaba es arrol szopogatta le a pepet, akkor megnyugodtam, hogy nem az izzel van baja.Kép

Ilke

Ismeros ez a sutimania.Orulet a sutimennyiseg, amit megeszek mostanaban.KépHalacska emlitette, hogy osszefutottatok a multkor az Ikeaban.Kép
Majd lehet hogy megyek am a Megatoysba...Kép

Gumicukor

En is a Kutvolgyiben szultem, ket hettel Halacska utan, tehat valszeg Teged valtottalak.Kép A folyosovegi fizetos szobaban laktam...
Ma taliztunk Halacskaval az Arkadban. Nagyon jol vannak, Panna nagyon helyes, mosolygos baba , van ket fogacskaja is. Nemcsak forog, mint Emilia, de a pelenkazoban bemutatta hogy megy at hasonfekvesbol kiskutyaba...Kép nagyon edi volt.Kép Arrol beszeltunk Halacskaval, hogy Te is itt laksz a kornyeken, milyen messze van Neked az Arkad? Csatlakozhatnal hozzank legkozelebb, ha van kedved.(megalapithatjuk a Kutvolgyisek klubjatKép )

Ejjel megint szopizott Emilia. Rajottem, hogy ugy kell alakitani, hogy furdes utanra ehezzen meg alaposan es tomje tele a pocakjat, akkor tobb esely van ,hogy atalussza megint az ejszakat.
na megyek ,holnap beszamolok, hogy bejott-e a teoria...

Jo ejt

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Bera!
A képen Marci fiam hintázik, de nem is ez a lényeg.
A hinta sajnos nem egy olcsóság. Én ugyan Fehérváron vettem, de Pesten is kapható. A Mega Toys-ban láttam (Soroksári út), ill. itt a Brendonban is (gondolom Pesten is van). Ár miattt érdemes körülnézni. 10 ezer körül kezdödnek. Mi egy kicsit ráfáztunk, mert már megvettük a Mega Toys-ban, mikor kiderült, hogy a Brendonban pár ezerrel olcsóbb. Remélem tudtam segíteni.

Ági!
Biztos csak elkerülte a figyelmedet, de nem írtál nekem, hogy miért kellett kontrollra mennetek a MÁV-ba. (Marci is besárgul sajnos. Mi is jártunk vissza vele).
Egyébként Marci sem nagyon akarja elfogadni a kanalat. Probálkoztunk pár napja az almával, de nagyon fintorog. A védõnõvel megbeszéltük, hogy milyen a jó kanál. Hát azzal szinte semmit nem eszik, így én a kávés kanállal probálkozom, azt úgy-ahogy elfogadja.

Nálunk az is érdekes, hogy szinte semmit nem hajlandó elfogadni, ami nem tejci (cicibõl). Mikor az oltást kapta, akkor azokat a cseppeket, amit kanállal adnak szépen kicsurgatta a szájából. Néztek is a doki meg a védõnõ.
A kis ravasz addig tartotta a szájában, míg mindenki azt hitte lenyelte, aztán puff, ki az egész.

Képzeljétek, Marcit igazán élmény pelenkázni. Mikor a popsiját törölgetem, hatalmasakat kacag.

Mindenkinek jó éjszakát.

Djeszter
djeszter

Sziasztok!
Köszi az útlevélinfókat. Ma megpróbáltunk eljárni ezügyben, de nem sikerült, túl sokat kellett volna várni, Dávid hisztizett, Annát be sem mertem vinni, kint várt az apjával a jó kis szutyok idõben. Egy darabig vártam, aztán reménytelennek ítéltem a helyzetet, és távoztunk. Jellemzõ módon, a bejáratnál ácsorgó "útbaigazító embernek" eszébe sem jutott, hogy odavigyen soron kívül egy ablakhoz. Magyar virtusKép.Bár ezt már megszokhattam volna a terhességeim alatt is...

Gumicukor,
elég vizuális alkat vagyok, mikor írtad, hogy céges ügyre hivatkozzak, megjelent a lelki szemeim elõtt Anna, aki egy 56-os kiskosztümben nyomul a reptéren, egy kis kézicekkert húzvaKépKépKép.

Ági,
mi is túlvagyunk már néhány vérvételenKép. Annának a kézfejébõl vették, de nagyon sokáig tartott, amig kipasszírozták (szó szerint, tisztára belilult utána a kis keze) a több csõnyi mennyiséget. Hát engem az ájulás kerülgetett.

Zsuzsa!
TejtesónakKép gratu, biztos nagyon harcos kiskölök, így tovább!!!

Nyuszi!
Én anno kis kockákra nyiszáltam a céklát, így hamar megfõtt, aztán botmixerrel belemásztam, de csak egy kicsit, hogy ne legyen nagyon pépes, épp csak összetörtem.

Kakukkfû,
tökéletesKép. Az én lánykám ennyi idõsen még alulról nézegette a születési súlyát.

Na, errõl jut eszembe, tegnap volt nálunk a dokinéni, súlyra azt mondta, hogy szuper(4.5kg), viszont a síelést el kell tolnunk, mert szeretné, ha Anna megkapná az elsõ DiPerTe oltást, mielõtt Ausztriába visszük, ui. ott nem olyan jó az átoltottság, mint nálunk. Mondjuk útlevele se lesz a csajnak, szóval mindegyKép. Kértem agyhártyaoltást is, úgyhogy szegényke rögtön két szurit kap majd elsõre.

Zulu&Anna(7 hetes)&Malacka

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Jó régen nem jártam itt, és látom volt forgalom! Kép

Mi jól vagyunk, Dóri teljesen meggyógyult. Kép
Én sem lehettem jól, mert péntek óta be sem kapcsoltam a gépet. Ha egyedül voltam Dórival, rendberaktam a lakást, megfõztem és csak Dórival foglalkoztam. Naponta háromszor alszik és aludtam vele én is. Nem vagyok egy nappali alvó típus, de most rendesen jól esett.

Viszont nagy hírem van: Dóri tud mászni!!! Kép
Feláll bárhol, ha van mibe kapaszkodni. Lehet ez akár a babakocsi, ami elgurul, vagy a konyhai szék ami felbillen az õ súlyától, vagy éppen a gurulós játékos polc. Kép
A legrázósabb, amikor fõzés közben a lábamba kapaszkodva áll fel. Kép
Azért már egyre kevesebbszer zuhan nagyokat. Kezd rájönni, hogy nem szabad elengedni amibe éppen kapaszkodik és inkább visszaereszkedik ülésbe.
Ez a mászás viszont valami csúcs. Azt nem mondom, hogy versenyre neveznénk vele, de ha kellõen csábító a cél akkor kavar érte azonnal. Én már nem is emlékszem, hogy kb. 7 éve épp ilyen fárasztó volt Dani, mint most Dóri, pedig biztos így volt. Egyszerûen mindig újabb és újabb "nem szabad dolgokat" talál. A konyhában és a folyosón már felszedtem a kicsi szõnyeket, mert elõszeretettel rágta õket. A legkisebb szöszt is észreveszi, felcsípi és azonnal veszi a szájába. Kép
Remélem eljön a nap amikor végre sikerül minden tiltott dolgot elpakolni elõle. Kép

Áfonya, bera!
Gratula a babóknak!
Megnyugtató, hogy nem csak Dóri zuhan nagyokat. Tényleg van olyan, hogy legszívesebben oda sem néznék mekkorát fog esni, amikor látom, hogy dõl, de esélyem sincs elkapni.
Képzeljétek Dóri elette Dani elõl a krémtúrót! Dani elkezdte, megkóstoltatta Dórival, aztán nem gyõzte adni a szájába. Ha kicsit lassú volt, még reklamált is, verte az asztalát. Szegény Daninak szinte semmi nem maradt. Ezért ma vettem, csak külön neki kettõt, ha már Dóri megette elõle! Kép Ezentúl vehetek ebbõl is duplán. Kép

Áfonya!
Nekünk van olyan habtapi, de Dóri sírt elég rendesen amikor elzuhant rajta. Jó, azért mégsem olyan mintha ott sem lenne, valamennyit felfog az esésbõl, de nem sokat. Most már le sincs rakva, mert azonnal lemászik róla.

Brokkoli!
Azok a puszilós fejecskék animált GIF-ek és képként vannak beillesztve. Ha bõvebben érdekel, mailban részletezem.

Kajcsi: már én sem turmixolom Dórinak a kajákat. Egyedül a borsót passzírozom a héja miatt.

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kataa,
Gratula Dórihoz! Nagyon ügyes kislány!!!

Hol lesz a feb.3-i tali? Biztos írtátok már valahol, de mostnagy hirtelen nem találtam...

Off:
Kinek van tapasztalata a Continuinról? Mennyire megbízható, mikor lehet elkezdeni szedni (még nem jött vissza a mensim), és a kezdés után mennyi idõvel áll be a hatás? Privátban is várom a válaszokat: parazita@freemail.hu

Üdv:
Zita
parazita

Halihó!

tegnap voltunk csipõkontrollon és végre Gergõnél stabol, SZABAD csipõt talált a doki. Mégiscsak jó volt a sok torna. Egyébként elég borzasztó ez az ultrahangos vizsgálat. Este 6-kor van, ami nálunk elég nyügi idõpont. Kint vár a folyosón ezer baba, a legtöbb 6 hetes apróság. Bent futószalag az egész, 2 perc, de a doki elég ideges. Én pl bevittem a betétes rugit megmutatni, hogy jó-e, erre jól leszúrtak, hogy csak a csupasz baba és egy textilpelus mehet. Na mindegy, azért jó, hogy megnézik a babákat és lényeg, hogy nem kell többet menni, mert azért Gergõ megunta az öltöztetés-vetköztetés bult, volt bömbi, meg le is pisilte az anyját...igaza van.

Vérvétel
Gergõ alacsony vércukorszinttel született, az elsõ napokban állandóan meg volt szúrva valamelyik ujjacskája. Tényleg rossz érzés, be se engedtek, de hallottam a sírdogálást.

Tej
Nekem a védõnõ és a doki is napi fél lityó tejivást javasolt, de én elsummantom. Eleinte ittam kb 2 deci kakaót, de már azt se. Inkább én is sajtot, joghurtot eszem. Az anyukám bébikorában bélhurutot kapott, mert kicsit hidegen itta a tehéntejet. Azóta se bírja a tejet.
tényleg jó vigyázni vele.

Gumicukor, Nyuszi
csatlakozom a Kútvölgyis klubhoz, én is ott szültem. meg voltatok elégedve a kórházzal, dokival?

Lányok, Ti beadatjátok az agyhártya-gyulladás elleni oltást? (a bakteriálisra gondolok)? A védõnõ és a doki nem javasolta. De én tûnõdök a dolgon.

Na megyek, kicsit teszek-veszek a holnaputáni keresztelõ elõtt.
Judy (fodroczy)

Jó reggelt
Kakkukfü
babád sulya pont jo ne aggodj már fisszahizta amit leadot Kép

Sajt és tej:
én se adok Petikének bolti tejet 1éves koráig mert szerintem nem birná a gyomra a tej ivásal ráér ihat egész életében majd eleget Kép

Vérvétel
én még nézni se birtam mikor Petikétöl vetek vért .

MonaMáté
hol lehet ezt a Mildipép körtését venni? mert ha nincs bene tejpor akor veszek Petikének és kiprobájuk hátha etöl nem fáj a hasa .

Bera
csak a nagymama veszekedet velem telefonba mert nem indultam el 5kor pedig reggel mondtam hogy lehet hogy apja megy Petikéért .

Ági
azért nem szeretnék átmeni mert mindenbe beleszol anyukám és semmi nem tetszik amit és ahogy csinálok Petikének és igy áltlába elég hamar mehetnékem lesz mert felidegesit Kép

Bera,Ági Zsani
a suli nagyon klasz volt végre azt csinálhatam amit szeretek Kép viszont egy vastag könyvnyi tanulni valom lesz Kép bár még nem kaptam meg de látam .viszont estére ugy elfáradtam hogy mire a párom bejött hogy összebujon velem már aludtam pedig az összebujást én javasoltam Kép

Kata007
Gratula Doribabának a mászáshoz Kép

Lányok
Petikének uj hangja van most épp ha álmos vagy nyögös akor kismacska hangon Panaszkodik most reggel is macskanyávogás szerü hangon Panaszkodot hogy álmos de ha letetem akor meg sirt hogy vegyem föl ha föl vetem az ölembe akor me leakart mázni igy 1 ürás nyekergés után sikerült elaludnia de nekem már nem Kép

Na megyek mert ma meg megyünk a Petöbe Kép

Pusz Csics és Petike Kép
csics

Sziasztok

Csak gyorsan irok mert meg vasalnom megpakolnomkell es anyukam jon 12-re felvenni engem Alexet megaz egesz hazat,mert kb annyi cuccal megyek 3 napra : )))

Afonya,
Szoval meg neked is megvan az emlekezetkieses,nekem is pedig mar reg nem vagyuk varandosak.Szornyu mikor nem jutnak eszembe dolgok,telcsi szamok,pedig regen hires voltama jo memoriamrol.

Zsani
De jo hogy Te is ezt mondod!!!Szoval akkor a tapszer eleg es nem kell tejpep.En iszom majdnemminden nap egy pohar tejet mert imadom.

Pocok,
De jogy jottel: ))))
Bar gondolom van eleg dolgod a kis Ajsaval.Es Manka hogy viseli a dolgot???

Zsuzsa,
Nagyon drukkol mindenki a tejtesonak,es ez biztosan segit.Nagyon ugyes ha ennyit eszik.

Nyuszika,
Majd ird meg lecci milyen aranyban csinalod a kasat,mert azt hiszem en is ki fogom probalni kesobb.
En nem vagyok sutis ami eleg fira a mert a terhesseg elott nem volt olyan eves ami utan ne ettem volna sutit.Es aztan ez megvaltozott es azota is inkabb gyumire vagyok rahangolva.

Zita
En a Cerazettat szedem,de az tuti hogya masiknal is egy hete kell varni a hato idejevel.Ja es barmikor el lehet kezdeni.

Judy
Mi beadatajuk az oltast de nem most 3 reszletben hanem 1 eves kora utan egyben,mert Alexet nagyon megviselte az utobbi oltas ugy sajnalom szegenyt.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Megdolt az elmeletem, Emilia teletomte este a pocijat tejcsivel, megis riadozott fel 4-kor. Lehet hogy megvaltozott a tejcsi osszetetele?

Judy

Meg mielott az irasod azon reszehez ertem, amiben elarulod, hogy Kutvolgyis voltal kitalaltam. Megpedig a csiposzuresrol. Csak nem a Loska doktor urnal voltal?Kép A futoszalag enyhe kifejezes. Eleg bunkok ott es ez nem csak az en tapasztalatom. Halacska is hasonlokeppen kiakadt a 6 hetes kontrollon. Engem is lecsesztek, mikor textilpelust fogtam Emilia fenekehez, hogy mar a novernek adtam egy masikat, egy eleg lesz....! Meztelenul kerik a babat. Mondtam igen, de itt eleg huvos van, felek hogy lepisil, mire a lanyom rogton mellemalltKép es abban a szent pillanatban csurgott is a pisi.Kép Erre szajhuzogatva odamorogtak, hogy jo menjunk ki es toroljem meg.
Ja, es a tobbiek talan emlekeznek ra, hogy jol megijesztettek, hogy nem fejlodik a lanyom bal csipoje es elkuldtek az ortoped klinikara.(azert ijedtem meg, mert nekem csipoficamom volt es operaltak is Kép)
Amugy a korhazzal meg voltam elegedve a doktornom nagyon kedves volt.KépMasodszor is ott fogok szulni.Kép

Agyhartya gyulladas elleni szurit azt mondta a gyerekdokino, hogy amig nem viszem kozossegbe nem erdemes beadatni.Nem tudom

Kataa

ma reggel csinaltam zabkasat, mar csak azert is mert a paromnak valami gyomorvirusa van es dietazik. Emilia ebedre kap belole, majd beszamolok.Kép
A receptet a Kismamabol vettem, kb fel liter viz, 3 evokanal zabkorpa, 5 evokanal zabpehely hidegen a vizbe es felforras utan meg 5-10 percig fozni, aztan hulni hagyni, mert jol besurusodik. En elozo nap beaztattam a zabpelyhet. Fozes utan attortem a Mano adagjat szitan. Ja es ez eleg nagy adag, kb ket felnottnek eleg reggelire. En Eminek alma-banan puret teszek bele.

Kata007

Nagyon ugyes Dorika!Kép

meg jovok

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Képzeljétek: Gergõ ma úgy átaludta az éjszakát, hogy 8 órát aludt egyhuzamban. Szerintetek ez nem gond. Úgy hallottam, hogy két etetés között nem szabad 5 óránál többnek eltelnie, de az az igazság, hogy én sem ébredtem fel. Ilyen azért elõ szokott fordulni néha-néha, de nem tudom, mit tegyek. Keltsem, vagy ne keltsem? Amúgy sem az a reklamálós fajta kaja téren. Pont tegnap vettem észre, hogy az egyik mellemben szinte egyáltalán nincs tej. Õ azért beszopizta azt a keveset, és meg se nyikkant. Bezzeg mikor megkínáltam a másik cicibõlKép

Off: Nem tanult valamelyikõtök operációkutatást, aki még emlékszik rá és érti is? Sürgõs segítségre lenne szükségem, mert különben évismétlés lesz a dologból, azt pedig nem szeretném (pláne, hogy már csak 1 félévem van hátra).

Sziasztok
Tüni és a 3 hetes Gergõ
tüni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?