Sziasztok!
Tejtermekekrol: a baratnom kisfia 8 honapos koraban neha a szopiknal epilepsziahoz hasonlito rohamokat produkalt /egyszer lattam en is, iszonyu volt/. Majdnem egy honap volt, mire kideritettek, millio vizsgalat utan, hogy tejallergias /az anyuka terhesseg alatt is es szoptatas alatt is rengeteg tejet ivott, hisz nem volt nyoma a gyereken, hogy baj lenne, neki meg senki nem mondta, hogy nem kene/. Most lassan 2 eves, kb. 2 honapja probalhattak meg ujra a tejtermekeket, most tartanak ott, hogy megehet egy joghurtot egy nap!!! En lattam, hogy mit kinlodtak a kajalassal, hisz a vizes zsemlet kiveve mindenfele peksutemenyben van tej, szinte az osszes felvagott tartalmaz tejport, alig volt valami, amit a kisfiu ehetett. Arrol nem beszelve, vendegsegben mi kinokat alltak ki, hogy nem ehet a gyerek ropit se, semmi ragcsalnivalot, stb. Ez az egyik.
Aztan tegnap kerestem valami "lightos" hashajtot, mit javasolt a patikus/gyogynovenyes: tejcukor-keszitmenyt, a nevet nem tudom hirtelen. Magamrol is tudom, hogy kb. 5-6 eve a tej iszonyuan meghajt, tehat a belmukodesre valamikepp biztos hatassal van.
Aptya asztmas volt, en iszonyu allergias, ekcemas /meg azt a szopi-rohamot se birom elfelejteni
/, ugyhogy Reka biztos nem kap meg egy joideig tejtermeket sem.
Tudom, hogy ez szelsoseges velemeny, de nalunk sok a rossz tapasztalat, korulmeny, ezert ovatos vagyok.
Tobbeteknek van olyan hab-jatszoszonyege, ugye? Irja meg valaki legyszi, hogy milyen puha? Ha hanyattesik rajta a gyerek, er valamit?
Errol jut eszembe, lattam, valaki hirdeti a babaneten egy Peg Perego Prima Pappa etetoszeket, jo allapotban, huszert /en negyvenert vettem a Brendonban/. Hatha erdekel valakit.
Nyuszi,
en hejaban foztem egy oraig a ceklat, utana turmixolva tokeletesen pepes lett. De egyebkent en egyaltalan nem turmixolom krem allaguakra a kajat /ezert nem tetszik a kesz kaja sem/, inkabb torom villaval, reszelem uvegreszelon, passzirozom.... nagyon szepen el tudja nyammogni a gyerek fog nelkul is, szabalyosan rag, nemcsak nyel
. Mondjuk az elso 1-2 alkalommal furcsallta, de aztan megszokta. A cici /vagy cumisuveg/ az folyekony, a kanalas kaja meg ilyen es kesz. De hozzateszem, Reka nagyon szepen eszik, nem valogatos, igy konnyu dolgom volt.
Most mennem kell, ugy hallom, de van meg par kerdesem, majd jovok
-Afonya