Új privát üzeneted érkezett!

Gabi: nekem felül repedt a burok, azért kellett lent is kibökni... az a tű meg ... izé... egy olyan 30 centis példány volt :shock: nekem sem fájt, csak ijesztő volt...

Borcsi: hú, nem semmi :shock: ezek a méhszáj-tágítások :shock: nekem is csinálták Mesinél... szerencsére nem sokat :?
Nekem egyébként a 3 közül az első volt a legfájdalmasabb... Zaza gyors volt, Saci meg kicsi és fájásgyenge... (de tágulásbarát)
A gátsebet sajnálom... tudom milyen, és azt is, milyen nélküle. Ég és föld.

Csöre
csöre74

Csöre: jaja, ismerős... akkor szerintem nálam is ez volt. Arra tuti emlékszem, hogy a doki azt mondta, hogy felül repedt meg burok. Ezek szerint alul szúrt engem is (mondjuk hülyeség volt azt gondolni, hogy felül, mert az elég kivitelezhetetlennek tűnik :oops: :roll: ). Csak arra emlékszem, hogy iszonyatos mennyiségűnek éreztem a kiömlő vizet...

Kép

Kép
gabilany79

JAJ a víz,igen.Jó meleg volt,vártam hogy fájjon,de semmi.az az egyetlen fájdalommentes dolog a szülésben :wink:

Csöre:de jó neked,hogy kevésbé fájt!!!A szülésznő nekem azt mondta,ha szülök még egyet az még fájdalmasabb lesz és még rövidebb.Szerintem ennél fájdalmasabb nem lehet!!!
szép kilátások!
Vendég

Sziasztok !

Voltam tegnap a háziorvosnál, a tüdőmben van a hurut... Most kaptam lándzsásutifű köptetőt (borzalmas az íze :? ), mert ki kell hogy jöjjön, különben könnyen tüdőgyulladás lesz belőle... :shock:
Hát az most nem kéne...

Nekem Máté 6 és fél óra született meg, nulla fájásról indulva. Azt mondták elsőnek ez elég gyors volt.
Zsófi meg :lol: :lol: Őt csak rakétának hívták a kórházban :wink: 2,5 óra volt az egész, ébredéstől a születéséig. A pici fejvíz elfolyásától meg 25 perc !! Ezen volt ledöbbenve minden orvos (szülész, gyerekorvos) a kórházban.
Most mondjam, hogy félek attól, hogy Enikővel nem érünk be :lol:

A Dokim kérdezte is mikor látogatni jött, hogy melyik volt a jobb szülés, mondtam Zsófié kicsit ijesztő volt, mert annyira gyors volt, hogy azt hittem baj van. Nem tudom fájdalmasabb volt-e az elsőnél, mert nem sok ideig tartott.
Így utólag csak úgy emlegetjük apával, az egy kabaréjelenet-volt. Mindenki kapkodott, az egyik lábam a Doki fogta a másikat a férjem, nem tudták az ágyat se összerakni alattam.
HOgy, most mi lesz ... :roll:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra: nem jelent semmit :wink: nekem Zaza volt a leggyorsabb :wink: de én is amiatt paráztam most, hogy nem érek be, lehet, tudat alatt repesztettem burkot a kórházban :wink: :lol: :lol: :lol:

Borcsi: aszülésznő nem tudhatja :wink:

Gabi: a vizet én is soknak éreztem, de mondták, hogy max 2 liter... és az nem egyszerre jött ki :)

Csöre
csöre74

Dóra: jobbulást, tessék gyorsan meggyógyulni :wink: én szeretem a lándzsás útifüves köptetőt :roll: nekem bezzeg kakukkfüvest írt a doki, amikor hasonló bajom volt :?

Csöre
csöre74

Ma voltunk a 3 hónapos oltáson :shock:
Nekem jobban fájt mint neki.Picit nyüszögött :cry:
Mindig apa vitte a Kírát is oltatni,de most cegéden volt :twisted:
Vendég

Sziasztok!

EZ a büdös kölök ma még csak most aludt el! :x Gőzöm sincs,hogy mi a baja?Szopizik,lefektetem ,alszik egy 10 percet és felkel :shock: :cry:

Dóra:Jobbulást!Én a gyerekeknek szoktam adni a lándzsás útifüvet..Ők szeretik :D

Borcsi:Szia! :) Nálam mindennap tágította a méhszájat a dokinő! :twisted: Borzasztó volt!Volt olyan,hogy azt gondoltam magamban,hogy ha még egy másodpercig csinálja,tuti ordítok!

Burokrepesztés:Mind a 4 gyerekemet burokrepesztéssel szültem:D

Ma azt terveztem,hogy kimegyünk egy kicsit sétálni,meert már kezdek begolyózni.erre esik ez a rohadt eső :twisted:
tünde733

Csöre
na, a kakukkfüvest akkor kaptam, amikor Zsófival voltam terhes és akkor is volt valami ilyen hurutos bajom... de nem bírtam azt se... :x

Tünde
az időjárásra nagyon érzékenyek a pici babák... meg én :wink:

Na nálunk zajlik az élet...
Apa itthon maradt ma szabin, hogy végre gyógyuljak, pihenjek, erre krumpliszeletelés közben lecsapott egy darabot a nagyujja bőréből/husából :shock: Irány az ügyeletes sebészet, kapott tetanuszt, meg bekötötték... Úgy tűnik egy hétig itthon lesz, mert balkezes a drágám, így nem tud dolgozni....
Zsófi meg a forgófotelben pörgött körbe-körbe, aztán felpattant és rohanni kezdett, persze megszédült és homlokkal neki az egyik komódnak :shock: :shock: Szerencsére a hangja nagyobb volt az esetnek, mint az eredménye, egy lila csík a homlokán...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra: jó eseménydús nap :)
Hát, látom, ezek a szirupok nem jönnek be... hársfa tea hársmézzel?

Tünde: jól bírta Bence :shock: :lol: :lol:
Saci nem sokat van még ébren... egész sok mindent lehet mellette csinálni :)
Miért tágította minden nap a méhszájat a doktornő? Az olyan brutális :?

Borcsi: Botond kis hős :) igazi férfi (cske)

Csöre
csöre74

tünde:
Jézusom,tudom milyen fájdalmas!!! :shock:
A legszívesebben rácsaptam volna a kezére egy jó nagyot,hogy haggya már abba!! :wink: Minden nap?szegény,miért kellett?Nekem az az egy is szörnyű volt!!

Nekem sem akart a fiam aludni,jól felöltöztettem+3 takaró és kiraktam az udvarra.Nekem kellett keltenem3-4 órát alszik azóta is az udvaron!Próbáltad már????Kkkésőbb mondták,hogy -5 fok felett nem szabad kint altatni,mert tüdőgyuszit kap!Úr Isten,remélem nem lesz gond!!

dojika:ÚÚÚ!Ez nem a Te napod volt!! :?
Vendég

Sziasztok!

Én is mind3 gyerkőcöt burokrepesztéssel szültem, de csak most láttam egy villanásnyira a ketyerét :D doktorúr villámgyors volt, és tényleg nem fájt...

Megnéztem én is a légszennyezettségi térképet, nálunk most is borzalmas, pedig a hó is esik... :( már én is mennék szívesen ki, nincs is hideg... úgyhogy gondolkozom erősen....( ráadásul a 2 nagyfiút nekem is asztmával gyanúsítgatják :( - nekik se túl jó ez a levegő)

Képzeljétek! végre ma reggelre leesett a köldökcsonk! :D 22 napra :shock:

Borcsi: nekem is a nagyfiam sokat aludt kint a levegőn jól betakargatva, szerintem nem lesz Botinak sem baja tőle!

Dóra: én is a túl gyors szüléstől paráztam :D Dávid az első fájástól számolva, amikor felébredtem, 2 óra alatt megszületett :D
Azért is kértem meg a mostani "hibátlan" nst-m után az orvost, hogy nézzük meg, hol tartunk... :wink:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Dóra:Én is az időjárásra tippeltem :? De ha visszagondolok,már a pocakomban is megérezte ha valamilyen front jöt mert alig akart mocorogni :wink:

Csöre:Én kezdek már hozzászokni a dologhoz.Ha elalszik,hiperszónikus sebességgel nekilátok a házimunkának :? :lol:

Borcsi:Nem tudom mire volt neki jó a mindennapi méhszájtágítás :x 1 hétig csinálta,és így is csak szűk 2 ujnyira voltam nyitva úgy vitt fel a szülőszoára :? Az tudni kell,hogy nekem doktornőm volt...és olyan óvatosan vizsgált meg mindig,hogy észre sem vettem.De mikor ezt a tágítás dolgot csinálta,akkor egy kicsit betojtam,hogy ez a nő tud ilyet is? :D

Ma megint szakad a hó,úgyhogy csak a teraszra teszem ki a Bencét :D

Kép
tünde733

Csajok: irigy vagyok a hóra :? :lol: :lol: :lol: nálunk semmi nincs...
Viszont tegnap jött a védőnéni, és nem javasolta, hogy kivigyem Sacit... érezhetően mocskos a levegő :( még a szellőztetést sem javasolja :( nekem meg nem kell 2x mondani, mert tiszta para vagyok a szennyezettség miatt... attól félek, hogy bedurran az asztma, és gyógyszerezhetem magam :( Sacikám meg nyelheti :(

Kriszti: még nekünk is megvan a köldökcsonk, pedig már majdnem két hetesek vagyunk :) igaz, nem sok tartja...
Kérdezted korábban a K vitamint: a védőnéni elmondta, hogy kutatások kimutatták (megint brit tudósok... :roll: :D), hogy elég havi egy adag K vitamin 3 hetes kortól, de nekem a dokim azt mondta, hogy 3 hetes kortól 3 hónapos korig heti 1, utána havi 1 adag... most nem tudom, mit csináljak... :roll:

Tünde: nekem is doktornőm van... tudnak ilyet :D de ha csak 2 ujjnyira nyitott így, akkor miért nem indította más módszerrel? vagy nem akart indítani, csak tágítani? érdekes, mindenesetre.

Ma mosok ezerrel: kimosom a gyerekek ágyneműit, mert ez a tetűirtó marha büdös :( meg a szokásos cuccok is gyülekeznek :?

Csöre
csöre74

Mosás nálunk is beindítva, a hóra én is borzasztó irigy vagyok.

Légszennyezés: ilyenkor örülök neki, hogy falura költözünk, annak is az erdősebb szélére :D

Én pölö azt nem értettem szüléskor, hogy miért fájás közben kell megvizsgálnia :evil: :? Akkor a puszta létért is úgy kellett megküzdenem...

K vitamin: mi is havi 1x adjuk. De olyan baromira keserű, hogy nem is baj :)

Kép

Kép
gabilany79

Elállt a hóesés,így kimentünk sétálni! :D Egy jó másfél órát voltunk kint,de Én azóta is fázok! :? Bence meg alszik ,mint a bunda! :D

Csöre:Passz!Nem tudom..Egyébként mindent megszoktam kérdezni,de hogy erre akkor miért nem kérdeztem rá??? :roll:

Na gyorsan megyek és kiteregetek amíg fel nem ébred Pumukli! :D
tünde733

Gabi: itt gyülekeznek a hófellegek, remélem, esni fog :D
Tünde: de jó, hogy már szellőztök :)
Tessék legközelebb kérdezni :) vagy ne írjak ilyet, hogy legközelebb? :D
Gabi: jó is ez a falusi lét :) mi is közel lakunk a helyi "nagyerdőhöz" :D és a telkünkön is nagyon sok a fa... itt voltak, békén hagytuk őket, amikor építkeztünk :D
Na, én is teregetek, aztán alszom egyet... elnyom ez a sötét idő...

Csöre
csöre74

Sziasztok!! Nálunk nem esett :cry: Csak az a hülye eső!
Pedig Kírussal alig várjuk,hogy apa húzzon minket a szánkón :wink:

Hál'Istennek mi sem érezzük a légszennyezést,vidéken lakunk.
gabilany:én megkérdeztem,hogy mért kell ilyenkor vizsgálni?-azt mondta azért,mert fájáskor előre nyomul a babuci a méhszájhoz,így könnyebben megtudja nézni a tágulást!!

Nekünk a doki-néni azt mondta,hogy 10 db k-vitamin lement,nem kell több?!

Mi a köldök csonkkal a Botinál megszenvedtük!!Nem száradt le,hanem puha-nyálkás-büdös lett.(valószínüleg víz érhette)
Napi4-5x kellett betadinnal kenegetni.Helyre jött :lol:
Vendég

Mi se nagyon mozdulunk ki, mert ugye beteg vagyok, és a szennyezett levegő nem igen tenne jót a hörgőimnek....
Ma is csak Zsófi volt kint Apával a boltba, neki meg kell már egy kis mozgás, mert hétfő óta kb. be van zárva és már túlteng benne az energia, meg a rosszaság....

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Borcsi: védőnéni azt mondta, addig kell a K vitamin, amíg csak szopik a baba... a D meg 1 éves koráig... asszem. A 10 bőven jó lehet...
Nekünk minden nap éri víz Saci köldökét, de utána alaposan megszárogatom, lealkoholozom, és behintőporozom, így elég száraznak tűnik :roll: de nem tud úgy füreni, hogy száraz maradjon :roll:
Hú, egy szánkózásra én is beneveznék :wink: gyerekeim így kiabáltak, amikor húztam őket az utcán pár éve: Anyaaaaa gyorsabban, úgy mulatságos!!!!! Az egész utca ezen röhögött :D

Dóra: jobban vagy?

Csöre
csöre74

Halihó!

Ha valaki szeretné, ezt most töltöttem fel, 22 régi gyerekdal, pölö Eperfagyi, Tenkes kapitánya, Lencsilány eredeti előadókkal. :)

http://rapidshare.com/files/184499577/a ... i.rar.html

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: sajnos már nem elérhető :roll: lassú voltam
A hó nem ért ide... ma 100 ágra süt a nap :)

Csöre
csöre74

Öööö... nem tudtam, hogy csak 10x lehet ingyé letölteni. Semmi gond, feltöltöm megint :)

Kép

Kép
gabilany79

Csöre
köszi, kevesebbet köhögök már, még pár nap és talán végleg abbahagyom.
Most már a hurut se olyan sok bennem

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Kép

Kép
gabilany79

Dóra: örülök :) Lehet, ebben a szép napos időben gyorsabban fogsz gyógyulni :wink:
Gabi: :D köszi, résen leszek :D én egyébként a 4share vagy valami hasonlót szoktam használni... bár nem tudom, annak milyen korlátai vannak...

Csöre
csöre74

Csöre: én nagyon steril vagyok még feltöltésből, de ezt az oldalt is megnézem 8)

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: én eddig képfeltöltésre használtam, és arra, hogy szakmai anyagokat továbbítsak munkatársaknak... az elég vegyes volt, becsomagoltam, és egy fájlként dobtam fel. A képeket egyenként. A macskáimat próbáltam elpasszolni :roll: de nem nagyon volt érdeklődő :roll:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Gondoltam még gyorsan felnézek,mert tegnap sem írtam, de szerintem tegnap előtt sem mert tanultam, mert ma vizsgáztam.
Nem nagyon olvastam el amiket írtatok, csak gyorsan átfutottam, majd talán holnap fel tudom fogni, hogy miket írtatok mert most fáradt vagyok NAGYON!! :) Nem elég hogy Kristóf nem alszik még ez a vizsga is! :twisted: na mindegy!

Remélem mindenkivel minden rendben van és jól vagytok!

lenne egy kérdésem tőletek!
ma olvastam, és már más is javasolta hogy az esti etetést helyettesítsem teával és akkor le fog szokni az esti evésről!
Szerintetek??
Hozzá teszem a ma éjszaka volt az első, hogy átaldtuk! Este rátettem a borostyánkő láncot! Nemtudom, hogy ennek köszönhetem-e de legalább tudtam tanulni ha már napközben nem engedte! :)

Na megyek aludni, mert szerencsére a férjecském lerakta manót és most ő az ügyeletes!! :)

Üdv. mindenkinek!: Bea

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok!

Csöre: szerintem K-vitamin ügyben az orvosra hallgass, végülis úgyis ő írja majd a receptet :wink: csak olyan furcsa, hogy 3 év alatt így meg tud változni valami (amúgy a védőnő nekem is hetente mondta, hogy adjam - de azt tudni kell, hogy gyerekorvoshoz más körzetbe járunk, úgyhogy ezért mondanak kétfélét)

Bea: hááát teával szoktattam le én is a gyerekeimet az éjszakai szopizásról, nagyon jól bevált, de addigra már voltak 6-7 hónaposak, és este jól bekajcsiztak pl. tejpépet - ami valóban jól megtöltötte a pocijukat, hogy ne legyenek éhesek reggelig :roll:
lehet, hogy csak én siklottam át valamikor felette, de mit tanulsz? (szorítunk a sikeres felkészülésért és a vizsgáért egyébként
:wink: )

Pénteken végülis elindultunk itthonról, Benedeket a hordozókendőbe kötöttem magamra, végigaludta az utat míg felsétáltunk anyáékhoz :D a két nagyot meg kézenfogva tudtam vinni, mint máskor. Igaz Bálint már gyakran csak előttem sétál, önállóan nagyfiúsan - de az igazat megvallva kézenfogva jobban szeretek mászkálni vele. Hazafelé meg már autóztunk a Papájukkal :D

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Bea: drukk a vizsgához :)
Tea: nekem nem issza meg Saci :? igazából semmit, ami nem cici... sőt, a cumit is csak végső esetben fogadja el :? olyan mint Zaza volt, de szerencsére egyáltalán nem hisztis (ellentétben Zazával)
Viszont éjszaka 2-3 alkalommal kel.

Kriszti: Saci még mindig nem volt kint :roll: igaz, fiatalabb is Benedeknél :) jövő hétre melegebb időt mondanak, ha tiszta az idő, lehet, kiszellőztetem...
K vitamin: azt mondta az orvos is, és a védőnéni is, hogy teljesen új dolog ez a havonta adagolás. Tehát bőven belefér, hogy 3 éve máshogy volt :wink:

Csöre
csöre74

sziasztok.
Bejelentkezni jöttem hogy élünk és virulunk.
sajnos nem fenékig tejfel az élet mert Izával is megjárom a khk poklát mint az előzőekkel. Van egy kis gond vele és nem tudni mi a fene a gond. Hosszú lenne leyrni így linkelem a blogom. ott le van írva
http://jacsobaba.freeblog.hu/
Kép

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Vera:Gyógyuljon meg a kis Iza minél előbb!Neked meg sok kitartást!

Tea:Én még nem adok teát Bencének.Szerintem az éjszakai teázás nem jó!Ugyanúgy ráfog szokni.Inkább már akkor ciciztesd!Egészségesebb! :wink: Én is István fiamnak anno teát adtam éjszaka,aztán úgy rászokott,hogy nem győztünk teát csinálni neki minden éjjel :? Arról nem is beszélve,hogy a fogai teljesen tönkrementek :?

Kép
tünde733

Vera: nagyon helyes Iza baba. Sajnálom a refluxot, remélem, sikerül meggyógyítani mielőbb! Nagyon drukkolok :) Picikém biztos nagyon megszenved vele :cry:

Csöre
csöre74

Jaj, Vera, úgy sajnálom !
Olyan szép a kislányod, remélem hamar megoldódik ez a gond és élvezhetitek végre, hogy itt van veletek !
Szegénykém, nem lehet könnyű neki, de meg fog gyógyulni !

Beya, megkérdezhetem hogy ki javasolta neked, hogy a 8 hetes fiad szoktasd le az éjszakai evésről ??? :roll: :roll:
Szerintem, ha addig magától nem szokik le róla, akkor is 6 hónap körül van az, amikor már az orvosok is azt szokták mondani, nincs rá szükség...
A fiamat anno próbáltuk teáztatni 8 hónapos korától, így 3 éves koráig kelt éjszaka inni. Zsófi magától pár hónaposan leszokott róla, nem is kel fel azóta sem...
Remélem a vizsgád sikerült !!!!

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok

Üdv az újaknak!

Gyorsan megpróbálok bejelentkezni. Most raktam le Nikit, és remélem alszik, amíg írok.

Sajna nálunk sem volt túl fényes a helyzet. Még múlt kedden voltunk dokinál. Niki vizsgálat közben szépen lehányta a dokit. Nem örült neki :roll:

Közölte velem, hogy hiába kevés a tejem, ne adjak neki tápit. Anyuka döntse el, hogy akar-e szopiztatni, és etesse minél gyakrabban, ha kell óránként. Nem hallgatta meg a száj és tejleállásos gondjainkat sem.

No mindegy, anyuka megpróbálta. Szinte nonstop a cicin lógtunk, de kettőből sem tudtam 50ml-nél többet produkálni, estére meg még annyit sem, az éjszakáról pedig ne is beszéljünk. A 3 órás alvás 1,5-re csökkent és kész zizi voltam, mert az éhezéstől egyáltalán nem lehetett letenni, olyan nyűgös volt a gyerek.

De még a 20ml-es evés után is buktunk! :evil:

Gondoltam ennyit a férfi dokikról. Pénteken felhívtam a védőnőt és mondtam neki, hogy fogy a gyerek, akkor most mi legyen. Azt mondta ekkora gyereket ne éheztessek, próbáljak meg mindent bevetni, és adjak neki tápit, ha nincs elég tej.

Gyorsan elmentem bérelni Lactina™ Electric Plus mellszívót, mert ezt tartják a legjobbnak tejserkentésre.

Ajánlották még a More Milk kapszulát is, állítólag csodaszer, csak nagyon drága. Ezt is ki fogom próbálni.

Változtattam a szoptatási technikámon is, fejnem kell etetés közben, mert Nikinek valószínűleg a szája miatt nem túl erős a szívókája, sokkal többet tud enni, ha rásegítek neki.

A jó hír, hogy a mellszívó tényleg használt, nem kellett tápit adnom neki. Már 70-80ml-ket eszünk végre 3 óránként, éjszaka is többet alszik, és ma már úgy tűnik tejet is tudok elrakni.

Egy rossz van a dologban, hogy viszont hasfájósak lettünk, iszonyú kínok között tud csak kakilni. Remélem ezt is meg tudjuk majd oldani.

Niki is ölbebaba, aludni is csak a mellkasomon, vagy oldalról a mellemhez bújva hajlandó, ez elég fárasztó a hátamra nézve.

Időm pedig szinte semmi nincs, már a saját zuhanyozásom összehozása is gondot okoz.

Séta: mi is megyünk, egyenlőre nem árt nekünk, csak öltözni nem szeret a lányom.

Vera, én is sok kitartást kívánok. A keresztlányom szintén ilyen volt, sokat voltunk kórházba vele, de kinőtte műtét nélkül. Remélem nálatok is rendeződik a helyzet!

Jó babázást és pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!

A teáztatást nagyokosok mondták, mert én is úgy gondoltam, hogy majd leszokik ő magától az ejszakai evésről csak gondoltam kikérem a véleményeteket, mert én is hülyeségnek tartottam. De az idősebb anyukák ( hozzá teszem akik nem foglalkoztak a gyerekükkel) azok mondták ezt és lehurrogtak engem, amikor én nem tartottam jó ötletnek, mert hogy mit tudok még én a gyerek nevelésről még fiatal vagyok meg ez az első baba és hogy igenis fogadjam meg a tanácsaikat! na ilyenkor itthon jókat nevetek magamban, de azért ez igen érdekes volt számomra ez az ötlet! :roll:
Akkor etetem továbbra is a tejcsivel ami már nincs vagyis csak nagyon kevés! Már feléljük a lefagyasztott tartalékot is! :cry:

Végre jó idő van és lehet menni sétálni, csak most meg én nem nagyon akarok kimozdulni, mert sajnos megjött és görcsölök! Pedig már el is felejtettem milyen is ez! :cry:

Ma jön hozzánk a doki néni és ma kapjuk meg a 2hónapos oltást! Remélem jól fogja tűrni Kristóf!

Kati: Honnan lehet kölcsönözni olyen mellszívót, mert venni már nem szeretnék, mert egyet vettem ( kézit) de már alig tudok vele mit lefejni!

Kriszti: Politológiából vizsgáztam, mert fősulira járok levelezőn és úgy gondoltam, hogy Kristóf mellett is tudok majd tanulni és ezért nem halasztottam! De ez nem így van! A 11 vizsga helyett meglett 2 a többire el sem mentem! Ebből egyet meg lesúgtak! :) ja szociálpedagógiára járok és fogalmam sincs hogy mi köze van a politológiának hozzá, de legalább ezt is lehetett puskázni! :)

Csöre: Nekem modjuk megissza a teát meg a vizet is mert én abba szoktam neki tenni a homeósbogyót a hasfájása ellen és úgy megissza. de ha nincs benne a bogyó akkor nem! :)

K-vitamin: Nekem az orvos azt mondta, hogy amíg anyatejesek vagyunk minden héten 1* kell neki adni a második hét óta!

Köszönöm s drukkot mindenkitől! Sikerült szerencsére a vizsgám!

Kép

Kép
kbeya

Katica: örülök, hogy megy a szoptatás :) de jó, hogy nem adtad fel :) pocifájásra az Infacolt szokták javasolni. Még nem használtam, mert egyelőre nincs ilyen gondunk... de mások dícsérik.
Lehet, ma vagy holnap én is kiviszem a lányt :) 11 fok van :)

Csöre
csöre74

Kati: én használtam az Infacol-t, és sajnos nekünk nem segített!Nekem a homeós bogyó jött be,de az espumisan cseppeket is javasolták, meg az angol vizet!Kristófom az angol vizet nem hajlandó meginni a cseppeket meg még nem próbáltuk, mert szerencsére a bogyók beváltak! szerintem próbáld ki, mert az csak 500-600 ft a többi meg 1500 ft felett van.

megyek mert jött a doki néni!

sziasztok

Kép

Kép
kbeya

Kati
Ne add fel, szopizzatok, fejjetek, látod van ott tejcsi - csak a megfelelő eszköz kellett hozzá.
Ölbebaba: Zsófinál is ez volt, aztán azt találtuk ki apával, hogy egy nagypárnát letakartunk az előző nap hordott pólómmal, arra tettük rá, amikor bealudt. Abba belesüppedt, mintha a karomba lenne, én szagom volt és jó sok pokrócot raktunk rá, hogy meleg legyen. És ez bevált. A doktornénink mondta, hogy nagyon igénylik ezt az ölelésmeleget még, és azért nem akarnak az ágyban aludni.

Beya
melyik homeós bogyót használod ?
Anno Máténál próbáltunk egyet, de az neki nem segített. Zsófi Infacolt evett, az jó is volt neki. De ha Enikő is pocakfájós lesz, akkor inkább a bogyókat adnám neki...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Bea, mit hallok? politológiát puskázni? meg hogy minek ez? :lol: :lol: :lol: mindenkinek jó sok politológiát :) attól nőttök nagyra :lol: :lol: :lol: :lol: na jó, csak vicceltem :) én politológia szakon (is) végeztem :)

Ma kiszellőztettem Sacit... nem mondom, hogy nagyon lelkes volt :? kb 10 percet bírt...

Dóra: jó ez a párnás dolog, lehet, betesztelem :)

Csöre
csöre74

Dóra: A következő oldalon megtudod nézni, hogy nektek mi lenne a jó: http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... BabyAndMom Én a lycopodiumot használom, de nem adok neki minden nap,csak ha fáj a poci akkor.

1232375849.8085.doc

Ebben nincs benne a lycopodium.

Csöre: Sajnos annyira nem tudtam felkészülni, hogy ne puskázzak! Háát mondjuk azt nem értem hogy a szociálpszichológiához mi köze van. de nem baj a lényeg hogy meg van! :)

Elment a doki néni meg kaptuk az oltást. Kristófom nagyon jól türte, nem is sírt! :) Akkor kezdett el egy kicsit nyűgös lenni amikor borogatni kezdtem! És a kúpnál sírt igazán, az nem tetszett neki!
Most meg alszik mint a bunda a mellkasomon! Kép Ő az én kis szerelmem!!! :D

Kép

Kép
kbeya

Bea: asszem ugyanolyan cumink van :wink:

Ó, hány olyan dolgot tanultunk az egyetemen, aminek semmi köze nem volt a főszakunkhoz :lol: :lol: :lol:
Bár a politológia úgy gondolom, hogy elég sok tudományterülethez kötődik szervesen... a szociálpszichológiát azért annyira nem ismerem bugyrai mélyén, ezért nem tudok hozzászólni, de én, mint társadalomtudományi területen nyomuló elég sok érdekességet tanultam... majd előveszem egyszer az indexem, és bemazsolázom a legjobbakat :wink:

Nagyon édes Kristóf :) formás kis pofija van :)

Csöre
csöre74

Csöre
a kifli alakú szopipárna, amit összelehet kötni - az is jó ilyenre. Belesüpped, melegben van és ez kell nekik, meg persze Anya illata :)

A 10 perc első levegőzésre szerintem teljesen ok, anno nekem is ezt mondta a doktornő, hogy 10 perccel kezdjük...

Beya
köszi, a lycopodium volt az, ami Máténak nem volt jó, de majd most kipróbálunk mást.
nekünk amúgy Máténál (akkor még Budaörsön laktunk) homeopata gyerekorvosunk volt, nem a körzetihez jártunk. Én elég sokat használok amúgy a bogyókból, szülés előtt is avval tréningeztem :)
Itt nem találtunk a XVIII-ban, mikor ideköltöztünk, de akit választottunk (megint csak nem a körzeti, mert arról rémtörténeteket hallottunk), ő is elég rugalmas és nem mindjárt az antibiotikummal kezdi, ha valami van.

Oltás után adtál homeós bogyót Kristófnak , Én szoktam adni nekik oltáskor mindig és még egyszer se lázasodtak be, vagy bármi szövődmény...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra: nincs szopipárnám :? de megoldom :)
A szellőzés óta mozdulatlanul durmol Saci :) jól kimerítette ez a 10 perc is, nem is gondoltam volna :) A cickó azóta 2x lövellt be :)
Hú, ezekben a homeo-s dolgokban nagyon új vagyok :? vagy még az sem? Hát, nálunk nem nagyon van ilyen doki... de a házidokink sem nagy antibiotikumos... csak a végső esetben írja fel a gyerkőcöknek is, és nekem is.
Oltáskor egyébként nekem sem lázasodtak be, én csak borogattam a szúrás helyét, ennyi. Valamennyire hajlam kérdése is lehet, meg éppen aktuális állapot kérdése.

Csöre
csöre74

Tea: én azt sem tudom, mikor és mit kéne adnom a gyerkőcnek az anyatejen meg a tápin kívül :roll: :oops:

Pocakfájás: nálunk a homeós bogyók közül a COLOCYNTHIS 9CH jött be...

Beya: nekem pont ma mondta a védőnő, hogy le kéne szoktatni Kristófot az éjféli evésről, de nem fogom, mert így alszik 1/2 8-ig utána, és az szerintem teljesen oké...
Tündéri baba a Te Kristófod is :lol:

Katica: nekünk is ott figyel ez a fajta mellszívó és tényleg nagyon jó

Dóra: milyen homeós bogyót adtál oltás után? Mi jövő héten megyünk, kettőt fog kapni...

Szopipárna: nekem sajna csak terhesen jött be alváshoz, kisfőnök nem szereti...

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: nem kell adni neki semmit :) csak lehet :wink: A tea és a víz tipikusan olyan dolgok, amiket akkor adhatsz a babának, ha túl meleg van, és kell a folyadék, vagy túl száraz a levegő, és emiatt gyakrabban szomjas :) de igazából mindkettőre jó a szopi is :)
Víznek forralt vizet, vagy babavizet ajánlanak (a babavíz szerintem iszonyatos lenyúlás, 300 ft körül van literje, és nem tudom, mit tud a sima vízen kívül :roll:), teának vannak speckó babateák, gyógyszertárban vagy dm, rossmann típusú boltokban kaphatók. Ezek közül is inkább a filteres, cukormentes változatok ajánlottak, pont azért, amit Tünde írt, hogy a cukrostól tönkremennek a fogaik. És egyébként is, a baba még nem igényli a cukrot, ilyenkor lehet elrontani az ízlését.

Éjszakai etetés... hát, vegyesek az érzelmeim :roll: volt, hogy Zazával 12-szer keltem fel :? de egyiket sem szoktattam le az éjszakai evésről.

Csöre
csöre74

Gabi:
Thuja a neve és oltás után egyszer 5 bogyócskát kaptak. Minden oltás után.

Itatás
ilyen időben az anyatejes babákat nem kell itatni. Kivéve, ha valakinek nagyon zsíros a teje, mert akkor nem oltja a szomjat. nekem Máténál olyan volt. Fejés után pár perccel már vastagon állt a tej tetején a sárgás zsíros réteg :) Ő vizet kapott néha mellé. Meg azért, mert májusi születésű és nagyon nagyon meleg volt nyáron.
Zsófi februári és csak nyáron kezdtem el itatni, amikor meleg volt. Ő is inkább a vizet szerette, mint a teát.

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok,én is itt vagyok ám. :wink:

Pocak fájásra van egy nálam is bevállt masszírozásom!!

Fürci után szoktam,mikor testápolózom a Botit.Szóval:velem szembe van a babukám és a tenyér élemmelfentről-lefellé (mint a vizimalom lapátok mennek)"simizem" a pocija mindkét oldalát.Jó pár percig.Utána egyik kezemmel megemelem mindkét lábát,a másikkal ugyanúgy masszírozom mint az elöbbinél.Mikor boti már nem bírja(csikis a drága) bal kéz jobb láb,összerakom a könyökét a térdéve,és fordítva.Ha nem jött ki puki,akkor újra maszír-megemelés--könyök-térd.
Kisfiam olyan nagyokat szokott durrogni,hogy apa irigykedik!! :)
Ő pedik mosolygva néz rám :wink:

Péntek du. megyünka szemészetre :shock:
Vendég

[quote="borcsi5"]S írta:borcsi5ziasztok,én is itt vagyok ám. :wink:

Pocak fájásra van egy nálam is bevállt masszírozásom!!

Fürci után szoktam,mikor testápolózom a Botit.Szóval:velem szembe van a babukám és a tenyér élemmel fentről-lefelé (mint a vizimalom lapátok mennek)"simizem" a pocija mindkét oldalát.Jó pár percig.Utána egyik kezemmel megemelem mindkét lábát,a másikkal ugyanúgy masszírozom mint az elöbbinél.Mikor boti már nem bírja(csikis a drága) bal kéz jobb láb,összerakom a könyökét a térdéve,és fordítva.Ha nem jött ki puki,akkor újra maszír-megemelés--könyök-térd.
Kisfiam olyan nagyokat szokott durrogni,hogy apa irigykedik!! :)
Ő pedik mosolygva néz rám :wink:

Péntek du. megyünka szemészetre :shock:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?