Sziasztok!
Egész hétvégén bútort tologattunk és szobát festettünk, úgyhogy kivagyok mint a tök, de azért felkukkantok, nehogy megint lemaradjak
Kataa és mindenki aki az első babáját várja
Szóval szopi kérdés: Én is úgy áltam hozzá, hogy ez a világ legtermészetesebb dolga és tényleg tök jól ment minden, a szülészeten meg itthon a védőnő is megdicsért, hogy milyen jól megy.
Aztán amikor három hónapos lett a bébi leállt a súlygyarapodása, kb 1 hónapig egy gr-t sem fejlődött, gondolhatjátok idegbaj, bőgés és társai. Biztos kevés a tej, ezért kb fél óránként mellre tettem ettől a babám teljesen flusztrált lett, hogy nincs a szopiban semmi és jött a szopi sztrájk a harapdálás, stb.
Ekkor néztem utána sok mindennek, de ha ezeket előbb tudom, nem kapok idegbajt.
Ezeket azért írom le, mert nem szeretném ha bárki is részesülne ebbe az érzésben, főleg egy olyan élet helyzetben ami amúgy sem egyszerű. De amúgy azért is kerestem most egy fórumot, mert tavaly nagyon sokat segített volna, ha van egy társaság akik ha éppen segíteni nem is tudnak, de mivel hasonló cipőben járak jobban megértenek.
Korena
A 6 textil pelussal ti hogy jöttök ki? Én kb 30-at használtam és néha így is kevés volt, kb 10 logott a száríton, 10 várt a vasalásra, 2 volt a táskában ha megyünk valahova, a többi meg használtam.
Ja persze én sem pelenkáztam csak büfi, tej folyás és stb-re használtam
Fejfájásra nekem is van egy jó tippem ha valakit érdekel: bors menta olajat szoktam az orrom alá és a halántékomra kenni és az esetek 90%-ban tényleg hatásos, szóval ha valaki kismamaként nem akar gyógyszert szedni próbálja ki
A 300 nap nekem azért nem logikus (nem mintha az egésznek bármi értelme lenne) mert ha jól emlékszem egy normál terhesség 266 napos, mit bizonyít nekik az, hogy a fogantatás elött ki volt a férjem?
Cicmerák
Tök jó, hogy felvetetted ezt a baba-mama kapcsolatot. Habár irigyellek, mert nekem soha nem sikerül ennyire kikapcsolni, hogy ennyire tudjak kommunikálni a pocakkal.
De amikor megszületett a lányom egy idő után rájöttem hogy hihetetlen módon telepatikusan érzékeli a szülők lelki állapotát, ha sír a bébi nem őt kell megnyugtatni, hanem magad. Volt hogy ott ültem az ágya mellett és aggódtam, hogy sír, ringattam (bölcsőt) de ha a végkimerüléskor ledöltem az ágyra és elaludtam akkor ő is megnyugodott és elaludt. És ez mindig bejött.
De a minap is volt, hogy (a bébi velünk alszik még) hogy este valamin összekaptunk a párommal (persze csak suttogva
) és elkezdett nyüglödni és fel is kelt egy idő után pedig akkor már nem is beszéltünk. Szerintem hihetetlenül érzik a "levegőben lévő rezgéseket"
Niki
Én is boldog névnapot!!!
Deszilvi
Az ecetes mamának üzenem
hogy már lehet kapni kifejezetten csecsemőknek való mosószereket, teljesen irritáció, illat és minden mentesek. Kicsit drágábbak, de a bébik ezt megérik mert eleinte tényleg nagyon érzékenyek a bőrük.
Na jó éjt mindenkinek. Igaz kétlem, hogy valaki olvasná ilyenkor....
Krista