Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Egész hétvégén bútort tologattunk és szobát festettünk, úgyhogy kivagyok mint a tök, de azért felkukkantok, nehogy megint lemaradjak :lol:

Kataa és mindenki aki az első babáját várja
Szóval szopi kérdés: Én is úgy áltam hozzá, hogy ez a világ legtermészetesebb dolga és tényleg tök jól ment minden, a szülészeten meg itthon a védőnő is megdicsért, hogy milyen jól megy.
Aztán amikor három hónapos lett a bébi leállt a súlygyarapodása, kb 1 hónapig egy gr-t sem fejlődött, gondolhatjátok idegbaj, bőgés és társai. Biztos kevés a tej, ezért kb fél óránként mellre tettem ettől a babám teljesen flusztrált lett, hogy nincs a szopiban semmi és jött a szopi sztrájk a harapdálás, stb.
Ekkor néztem utána sok mindennek, de ha ezeket előbb tudom, nem kapok idegbajt.
Ezeket azért írom le, mert nem szeretném ha bárki is részesülne ebbe az érzésben, főleg egy olyan élet helyzetben ami amúgy sem egyszerű. De amúgy azért is kerestem most egy fórumot, mert tavaly nagyon sokat segített volna, ha van egy társaság akik ha éppen segíteni nem is tudnak, de mivel hasonló cipőben járak jobban megértenek.

Korena
A 6 textil pelussal ti hogy jöttök ki? Én kb 30-at használtam és néha így is kevés volt, kb 10 logott a száríton, 10 várt a vasalásra, 2 volt a táskában ha megyünk valahova, a többi meg használtam.
Ja persze én sem pelenkáztam csak büfi, tej folyás és stb-re használtam

Fejfájásra nekem is van egy jó tippem ha valakit érdekel: bors menta olajat szoktam az orrom alá és a halántékomra kenni és az esetek 90%-ban tényleg hatásos, szóval ha valaki kismamaként nem akar gyógyszert szedni próbálja ki

A 300 nap nekem azért nem logikus (nem mintha az egésznek bármi értelme lenne) mert ha jól emlékszem egy normál terhesség 266 napos, mit bizonyít nekik az, hogy a fogantatás elött ki volt a férjem?

Cicmerák
Tök jó, hogy felvetetted ezt a baba-mama kapcsolatot. Habár irigyellek, mert nekem soha nem sikerül ennyire kikapcsolni, hogy ennyire tudjak kommunikálni a pocakkal.
De amikor megszületett a lányom egy idő után rájöttem hogy hihetetlen módon telepatikusan érzékeli a szülők lelki állapotát, ha sír a bébi nem őt kell megnyugtatni, hanem magad. Volt hogy ott ültem az ágya mellett és aggódtam, hogy sír, ringattam (bölcsőt) de ha a végkimerüléskor ledöltem az ágyra és elaludtam akkor ő is megnyugodott és elaludt. És ez mindig bejött.
De a minap is volt, hogy (a bébi velünk alszik még) hogy este valamin összekaptunk a párommal (persze csak suttogva :) ) és elkezdett nyüglödni és fel is kelt egy idő után pedig akkor már nem is beszéltünk. Szerintem hihetetlenül érzik a "levegőben lévő rezgéseket"

Niki
Én is boldog névnapot!!!

Deszilvi
Az ecetes mamának üzenem :lol: hogy már lehet kapni kifejezetten csecsemőknek való mosószereket, teljesen irritáció, illat és minden mentesek. Kicsit drágábbak, de a bébik ezt megérik mert eleinte tényleg nagyon érzékenyek a bőrük.

Na jó éjt mindenkinek. Igaz kétlem, hogy valaki olvasná ilyenkor.... :D

Krista

KépKép
Kép
krista

Sziasztok!

Eltűntem egy kicsit, nyaralni voltunk, szuper volt!

Látom, jó sokat írtatok, nagyjából átfutottam a termést, de persze nem emlékszem mindenre... :oops:

Cic, vigyázz nagyon magadra!!! Én hiszek a baba-mama kapcsolatban, de sajnos Zitával nem nagyon éreztem ilyet, pedig alapból nagyon intuitív vagyok, sokszor elég, ha ránézek vkire és tudom, milyen élethelyzetben van. Most esténként próbálok többet foglalkozni Ákossal (Apának nem tetszik ez a név :(, de én így hívom egy ideje), és úgy veszem észre, hogy Zita hangjára többet ficánkol.
Kisbabás kismamák, Ti nem veszitek észre, hogy a baba érzi, hogy van ott bent valaki? Zita ugye még elég pici, hogy megértse a helyzetet, de tök érdekes, néha odahajtja a fejét a pocakomra, ráteszi a kezét, vagy odasimít egyet, ami amúgy nem jellemző rá.

Apasági nyilatkozat: mi nem vagyunk házasok, így már van ebben praxisom... az biztos, hogy 30 napnál régebbi volt a papírom. Andykamama, itt Győrben úgy mész haza, hogy megkapod a baba anyakönyvi kivonatát, lakcímkártyáját, a TAJ-t pedig postázzák.

Krista, én is úgy voltam, ahogy Te, amikor már kibújt Zita, működött nagyon az egy hullámhossz.

szopitéma: sztem is fontos, hogy előre felkészültek legyünk. Nekem csak 3 hónapig sikerült szoptatnom, eléggé depis voltam, és volt zavaró tényező is, amitől jelentősen lecsappant a tejmennyiség a 3. héten.
DE: én speciel nagyon haragszom az LLL-re, mert feleslegesen keltik az anyukákban a lelkiismeretfurdalást, ha vmiért nem jön össze a szopi. Én azokat se ítélem el, akik kerek-perec kijelentik, hogy nem akarnak szoptatni. És igenis olyan is van, hogy a baba nem hajlandó szopni. :(

Láttam kukis képeket, jót mosolyogtam. Ugye, milyen hihetetlenül nagy? Én is ledöbbentem, amikor Ákosét láttam a monitoron...

Teszek én is pocisképet, pár napos:
Kép
Vendég

:D:D:D:D nem is látszik, hogy mekkora a pocakom.
Vendég

Sziasztok!

En abszolut tenykent kezelem az anya magzat kapcsolatot es igyekszem is a legtobbet kihozni belole. Ha van idotok olvasni mostanaban, akkor ajanlom mindenkinek akit ez a tema erdekel "Lelki koldokzsinor" cimu konyvet. Nekem nagyon bejott, es sokat tanultam belole.

Bevallom oszinten, hogy en sem gondoltam, hogy a szoptatas ekkora muveszet, de lassan en is belevetem majd magam a temaba, utannaolvasok es kerdezek. Jo hogy felhivtatok erre a figyelmet!

Hetvegen a parommal minket is elkapott a gepszij, es csomo ruhat vettunk a gyerkocunknek. Kata, tenyleg igazad volt, ennivalo cuccok vannak itt a vilag minden szineben es stilusaban, csak jo helyen kell keresni. Mar ki is mostam oket, es allandoan nezegetem. Asszem egy uj szerelem kezdodott az eletemben :) .

Penteken voltam a szulesznomnel es megmerte a mehemet, ami 26 cm volt. Tudom, hogy nagy a babam a korahoz kepest, de o nagyon meg volt lepve es kerdezte, hogy biztos nem ikreket varok-e. Altalaban ebben a korban 20-21 cm hosszu szokott lenni a meh. Nem is tudom mit gondoljak errol az egeszrol. A magzatvizem normalis mennyisegu... Holnap megyek UH-ra, remelem ott majd a dokim megnyugtat, hogy rendben van odabent, de gondoltam addig megkerdezlek titeket, hatha tudtok mondani erre valamit. Szoval volt mar valaki igy kozuletek?

Havtunde,
Azert latszik az a pocak, nagyon szep kismama vagy! Merre nyaraltatok?

Magnes,
Eredetileg januar 3 volt a datumom, de az uh-k alapjan mindig elorebb kerul, ezert van most a tablazatban dec 31. Nem mintha szamitana... :) Nem sok embert ismerek aki aznap szult amikor ki volt irva. Csak egyet, de az mind a ket gyermeket a kiiras napjan szulte. Ilyen is van.

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Hello!

Őzi! Csinálj már fotókat a rucikról, és olyanszívesen nézegetem :) Na meg majd holnap a babóról is!

Havtünde! Nagyon csini voltál ám!

A lelki köldökzsinór c. könyv nekem is megvan, én is abból indultam ki még Gergővel.

Nekem 10 db textilpelus volt, +2 eltéve. Én abszolut kijöttem vele.

Aki festett már: milyen festéket használtatok?????

Üdv. cic
cicmerák

Jó reggelt Mindenkinek!

Hát volt termés rendesen!!! Jelentem a lakás 99%-ra kész!!! Nagyon jól néz ki!!!!

:)

Próbálom visszaolvasni a dolgokat!!!!

Kellemes napot!!!

Kedvesemmel minden rendben!!!
mot

hali,
mégis vagyok pár percre. Vendégeink még szunyálnak, hosszú volt aaz út, most kihasználom ezt az időt!

Tünde: jó egy hét van köztünk, de nekem nincs ekkor a pocim. Sőt igazából csak oldalról lehet látni a kuglit. De ez nálunk családi vonás. Anyukámnál a 6. hónapig szinte nem is lehetett látni hogy babát vár. Remélem nekem sem lesz akkora hordóm... eddig még az összes ruhám passzol, na a nacikat már kigombolom ha ülök.
Az Ákos nálunk is benne van a kalapban, nekünk nagyon tetszik!50%-os befutó név a Marci mellett! Még nem döntöttünk.
Örülök hogy jól sikerült a nyaralás.

A fejfájás elleni kencékkel az a baj, hogy általában a fejfájás ráhúzódik a gyomromra, tehát erőteljes hányingerrel párosul, és ilyenkor semmilyen szagot nem tudok elviselni. de ezt már egyébként többen is ajánlották!

Korena: megvan a kocsi???? Gondoltam rád, hogy remélem sikerül elhozni hétvégén.

A szoptatásos könyvet ezek után én is tuti megveszem, és az elejétől a végéig kiolvasom. Nem is gondoltam volna, hogy tényleg ennyi mindenre kell figyelni. Na már csak ilyen dolgok miatt is szuper ez a topic! Nagyon kedves emberek gyűltek itt össze!

Szopipárnások visszaigazoltak, utalhatom a pénzt. Remélem hamar megjön.

Mot: örülök hogy minden ok nálatok, és hogy a lakás is szinte kész! Gyerekszoba elkészült? Mit kellett csinálnotok? Vigyázz a "lányaidra" és üdv a feleségednek így világhálón keresztül!

Németországban nincs külön védőnő meg szülésznő, ott ez egy és ugyanaz, doki csak a kötelező vizsgálatokat csinálja, ott nincs fogadott doki. Szülési hálapénz meg aztán pláne nincs! Kicsit ledöbbent az unokahugom, hogy itt ez hogy működik. Ő most végzett bébiápolónak, és szülésznő szeretne lenni, úgyhogy benne van a témában!
Ezt az AFP-t el is felejtettem megkérdezni tőle! Kíváncsi vagyok.

Na mindenkinek kellemes napot:
Szilvi
Vendég

Szilvi!

Üzenetet átadom! :)
Lakásfestés, átrendezés, nagytakarítás!!! :) Ráadásul Kedvesemnek mondta a doki, hogy vagy megigéri, hogy otthon pihen, vagy irány a kórház, mert egy picit rövidült a méhszáj (ez aktív pihenéssel visszaáll), szóval volt egy kis izgalom, de már minden rendben!

Várjuk a terheléses cukros játékot a 24. hét környékén!!!

Puszi mindenkinek!!!

mot

Húúú, fontos kérdés:

tudom volt már téma, csak most nincs időm visszakeresni:

dokim írt fel magnézium-kálcium kapszulát (3x1)
vastablettát (2x1)
és heti 3-4 Elevit tabletta.

Mit nem ajánlatos mivel együtt bevenni?
Vendég

A vas és a magnézium-kálcium (így egyben van, vagy külön ???) teljen el 3 óra. Tejjel nem szabad bevenni. Ha jól tudom.
cicmerák

Sziasztok!

Van itt a tréninghelyen ilyen wireless internet szerűség, úgyhogy néha tudok netezni, tök jó.

Cic, nekem tökre tetszik ez a baba-mama kapcsolatos dolog, én inkbb úgy mondom, hogy szeretnék hinni benne, még tapasztalatból nem tudom.... de igyekszem kapcsolatot kialakítani. A beszélgetés egyelőre nehezen megy, inkább gondolatban beszélek, nem tom, azt érti-e...

Hétvégén voltunk a brendonban, de egyelőre még csak szétnézni, meg szereztünk új katalógust. Hát elámultunk a kínálaton..... főleg babakocsi ügyben néztünk nagyokat.... De macis kiságyat már szerintem kináztünk, macis lesz :)

És szerintem is tökjó dolgokról van szó, meg olyanokat írtok, amit mi, kezdő mamák, tökre tudunk hasznosítani..... szóval tök jó.

na megyek vissza a többiekhez

KépKép

KépKép
winnie27

húúúú kicsit nem vagyok és egy órát olvasok... :lol:

cic: megérzéssel kapcsolatban: Lilit nem tudtam, hogy kislány, nem éreztem meg. Andrisnál pedig az volt, hogy állandóan megjelenik egy kép a fejemben (azelőtt is, hogy tudtam volna, hogy fiú) egy nagy tölgyfa asztalnál a konyhában ül a két gyerekem, már fiatal felnőttek. Esznek, és én imádattal nézem őket, nevetgélünk, beszélgetünk. Nos a lányom van ott, és a fiam, aki barna fürtös hajú, barna szemű, jóképű kis pasi. Szinte mindig ezt látam amikor lefekszem aludni....

krista: nem emlékszem mennyi pelust használtam Lilivel, de azt gondolom ennyi csak elég lesz, vagy nem.... :lol:

mot: Üdv újra itt.

Kép
Kép
[/url]
korena73

ja: a babakocsi megvan!!! jó lesz!

Kép
Kép
[/url]
korena73

Sziasztok

En is eldobhato pelus fogyaszto vagyok,valahogy nem lenne energiam a kifozogeteshez..pedig amugy meg vedem ahol tudom a kornyezetunket,de hat ez van :oops:
Textil pelusbol 6-8 db eleg.Es en is mint Kolena hasznalok furdolepedonek a nagyobb meretet,nagyon jo kis nedvszivo.

Kolena
hogy mondod,a babaapolas oszton szeru,de a tejert sajnos nem eleg az oszton...En most jeelnkteztem LLL tanfolyamra elvileg szeptember vegen lesz,hat kivancs ivagyok,mert egyetertek Tundevel hogy az LLL azert neha fanatikus,es tenyleg lelkifurkat okoz annak akinek nem jott ossze,de most elore mindent megkerdezek egyenileg az en esetemre es ha kell kerek kijovo segitsget is.Talan az fog segiteni nalam meg nalad is hogy mar lelkileg tudjuk mi var rank,ezert nem fogok ketsegbe esni,vagyis most igy gondolom es a tudat alattimat erre eddddzzem :lol:

Sziszi
Talaltal mar Taksonyban ovis helyet Zsoltinak?Vagy behordot Ot pestre?

Cic
En is hiszek benne, annyiban hozzatevae, hogy egy nyugodt boldog ,,optimista babavaras egy kedves,mosolygos babat eredmenyez.En nagyon vartam Alexet,odafiigyeltem az etkezesre nagyon,sokat gondoltam ra.Szoval 10cm-el a fold felett lebegtem egesz babassag alatt.Meg is eltt az eredmenye,nagoyn keveset sirt,sokat aludt es ha fent volt is csak mosolygott :D
Am ami napigegy konnyen kezelheto kisfiu,nem akarom itt dicserni mint elfogult anya,de mindenki meglepodik rajta hogy nem egy kis hisztis -toro-zuzo 4 eves hanem kedves,udvarias,segitokesz es okos :wink:
Most azert nehezebb,Te is tudod, de nagy szeretettel gondolok mindig a tesora is,es remelem,hogy majd kapunk egy hasonloan kedves babat. :wink:
En is megerztem mindkettonel hogy fiu,pedig teljesen mas terhesseg mind a ketto.

Krista
Igazad van,es ezt mar az anyamehben is erzik ha vegig aggodod a terhesseget akkor siros lesz a baba.Ha aggodsz folyton otthon akkor is tobbet sir.... Hiaba kulnos kapcsaolat azenya-gyermek viszony :)

Tunde
Na ezert is megyek el a tanfolyamra hogy kepvislejem azokat akikban ugyan volt kitartas de megsem sikerult ugy ahogy elkepzeltek.
Bar teny hogy nalam a kikezeletlen mellgyulladas es a sok siras nem tett jot.Most csak fekszem nyugiban majd es ha akkor sem sikerul akkor vegkepp van olyan hogy van akinek nincs teje es kesz.... :twisted:
Jo a kep es latszik tenyleg a pocid.

Őzi
Szuper hogy tudtatok vasarolni.
tegyel majd fel UH kepet.

Szilvi
Ha egyebkent nem vagy ropi tipus akkor termeszetes hogy csak a 20.het korul kezd latszani,de erdekes merten meg imadom hogy mar jo nagy a pocim,hidd el a tested alakalmazkodik hozza,soxor nem is erzem hogy a +7kg a hasamon van :lol:

Mot
Anyuka telnyleg pihenjen,webkameran ellenorizd a munkabol :lol:

Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Ovi: van ott több is(2)-ez a hely kéttannyelvű, így, majd a suli is az lesz. Nem tudom, hogy lesz még, de a jogsit azért sürgetem, hogy azan a problémán segítsek..
Szerdán kezdem a gyakorlatot!
Most anyuhoz jár Zsolti, ami nagyon jó, de újpesten van..párom igaz dolgozni be fog járni, s onnan nincs messze, de nagyon korán kellene kellnie, szóval sztem az lenne a jó a gyereknek, ha odajárna.
Meglátjuk, amúgy szeretném mégegy évre visszatartani, mert sztem addig jó, amíg gyerek lehet.:)

Most van egy kis nyugi, de mennem kell főzizni.:)

Puszi: Sziszkie.

Kép
sziszike1000

kataa: én is odafigyelek a környezet védelemre, és találtam is annó egy cikket, amiben leírták, hogy egyáltalán nem óvjuk a környezetünket a mosással, fertőtleníttése, és azzal a sok vízzel és energiával amibe kerül nekünk a textilpelusos hadművelet. Engem megnyugtatott a dolog... nem beszélve arról, hogy nem akarok naphosszat áztató lavort kerülgetni a picinke fürdőszobában, vörösre klórozni a kezeimet, görnyedni és gyúrni a pelusokat .... lesz elég dolgom. A világ eggyik legjobb dolga a Pampers!! :lol:

szopi ügyben majd maximum sírunk egymásnak, vagy bíztatjuk egymást lelkesen ... :lol:

Jó kisfiú ügyben, rengeteget parázok, hogy egy kisfiú azért nem olyan mint egy kislány, hogy fogok-e vele bírni, mert Lili olyan remek gyerek.... de megnyugtattál egy kicsit, hogy vannak jó kisfik is. Férjem azt mondja, hogy nevelés kérdése, mert a Lili is lehetne egy agresszív neveletlen kölök, de oda lett rá figyelve, szeretgetve lett, és ért a szóból. Remélem igaza van... folyt.köv.

Kép
Kép
[/url]
korena73

Szia Rena!

Nekem egy angyal volt a kisfiam(még mindig az) :)
Nagyon eleven volt, de jó és nyugodt, kiengyensúlyozott.:)

Jó volt titeket látni, nagyon helyes a lányod..és neked is már ari kispocid van.:)

Képzeld láttam 20000-ért szürke graco ülést+talpat és 12ért csak a hordozót. Ha kell küldök helyeket, ahol megnézheted őket.

A pampers-sel meg énis egyetértek.:)
Nálunk is ez vált be.:)

Pusszi

Kép
sziszike1000

Sziasztok csajok!
Megjottunk az uhrol, minden a legnagyobb rendben van!!! Volt kulon sziv uh is, hat az egyszeruen fantasztikus volt. Most uberrelaxalt allapotban 20 cm-rel a fold felett lebegek.

Cic,
Majd teszek fel kepet a rucikrol is, de most rohannom kell... Addig is itt van ket uh kep, szerintem felismerhetoek. Az egyiken szopja az ujjat!!! Nagyon edes volt vegig.

Kép

Kép

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Sziasztok!

Tünde!

Üdv itthon, szuper a fotó, a (győri topikosok is) és szerintem is látszik már a pocak. Persze még nem olyan nagy, de mi tudjuk, hogy oda kell látni. :) Az infókat a papírokról köszi, megnyugtató, hogy nem csak én vagyok itt (ahogy nagymamám mondaná) csak úgy "összeállva" valakivel. :) No, de majd megemészti a drága nagyi... Szerintem többet álmodik a fehér ruháról, mint én. :)
Viszatérve a nyaralásra: Plitvicét mi is megnéztük hazafelé, fantasztikusan szép, de én majdnem odadöglöttem, mire a tavaktól felmentünk azon a több száz lépcsőn a kis buszokhoz. Ti is megmásztátok azt a rengeteg lépcsőt? Én már azt hittem összerogyok a 38 fok melegben annyi lépcsőn felügetni... Ettől függetlenül nagyon-nagyon élveztem. Csodaszép volt.

Andi

Kép
andykamama

Ja, amikor a pelusról írtam, én csak a textilpelusra gondoltam, amit büfihez, gyerek alá használtam..stb. Én is papírt használtam.

Őzi! Nagyon szép baba! A másodikon meg nagyon édesen szopizza az ujját.
cicmerák

Sziasztok!

Őzi, köszi a dicséretet, itt irulok-pirulok... :D
Horvátorzágban voltunk.

Deszilvi,
első babával nekem se volt ekkora pocim félidősen. Az az igazság, hogy vissza se nyertem az eredeti formám, mielőtt újra babás lettem. :(

Cic, milyen festékre gondoltál? Hajfesték vagy falfesték? Bocs, ha vmiért egyértelműnek kellenne lennie, de tudod, terhesagyam van! :D:D:D

Textilpelusból nekem nem volt elég a 10db, Zita iszonyatosan sokat bukott, így vettem még 5-öt, és ok így volt.

Andy, volt sok lépcső, nem tudom, egyről beszélünk-e, mi a 2-es parkolónál mentünk ki. Amúgy én nagy túrás vagyok, szóval nem tudom, Neked mi a sok. :) A legrövidebb utat jártuk be, az állapotomra való tekintettel.
Vendég

Fal :lol:
cicmerák

Sziasztok!

Ma voltam védőnőnél és meghallgattuk a szívét is a babónak. :)
Hát egyre inkább szégyellem magam amiatt, hogy képtelen vagyok kordában tartani a súlyom. :oops: Már 9 kilónál tartok és szerintem nagy is a pocim. Egyébként már elég korán elkezdett nőni, de persze relatív, mert még mai napig nem tudom, hogy most akkor látszik-e, hogy terhes vagyok, vagy sem, mert ugyebár a buszon nem adják át a helyet... Mondjuk szombaton a csoportomban mindenki észrevette azonnal, szóval azért mégis csak...
Szóval nem mondom, hogy nem eszem sok édessséget, de ezt meg nem tudom megállni egyszerűen. Azon kívül meg nem zabálok igazán. Én teljesen abban a hiszemben voltam még a terhességem előtt, hogy ha az ember nem eszik hirtelen két ember helyett, hanem csak annyit, amennyit addig is, akkor nem szed fel annyit. De tévedtem! :? Diétázni, meg visszafogni magam, nem akarom. Igen is kell a szénhidrát, hogy jól érezzem magam, mégha pszichés is. :cry:
Na, de ami fura, hogy képzeljétek, egy-két napja ha felfelé nézek, akkor egyszerűen szédülni kezdek. Olyan fura! :shock: Olvastam róla, hogy a terhesség alatt csökken a vérnyomás, és nekem meg alapból sem magas, a védőnő konzekvensen 90/60-at mér minden alkalommal. De eddig nem szédültem. Most meg éjjel is érzem néha, mikor hirtelen átfordulok egyik oldalamról a másikra, hogy közben megszédülök. :o

Kép
Kép
tinu

Cic, :D mi tavaly festettünk Apával, Dulux-al, mert azt még mi se tudtuk elrontani, és nem fröcsög szanaszét.

Tinu, az előző terhességnél én se fogatm vissza magam, anyukám szörnyülködött, hogy 7 !!! szelet pirítóst ettem lekvárral reggelire...
Most próbálok csak annyit enni, amennyi kell, nem halálra zabálni magam, és direkt nem veszek édességet, hogy ne tudjak nasizni.
Na jó, azért néha veszek. :D:D:D És kivégzem egy este alatt. :( :cry:
Vendég

Tünde: én most gyorsan fogat mostam, hogy már ne egyek, viszont beraktam a kenyérsütőbe egy kis kakaós-csokis-mazsolás kalácsot. :lol: Majd reggel tömök egy kicsit. Na jó, csak egy szeletet fogok enni a tejes kávémhoz. Ha fincsi lesz, akkor lekvárt sem kenek rá. Ez most egy fogadalom! :D

Kép
Kép
tinu

Jó reggelt Mindenkinek! :)

Sajna a találkán nem vehetünk részt, Cserkeszölőn leszünk, Drága nagynéném elvisz minket egy hosszú hétvégére!!!

(az egyetlen normális ember a családban)

Más:

Képzeljétek, összetéveszthetetlenül megérezte Drágaságom a picurkát!!!!! Nagyon-nagy a happy-ség!!!!! :) Kép

Tegnap este utolsó alkalommal járt nálunk a festő (2 szinttel lejjebb lakik), néhány apró hibát kijavított!!! Szóval pénteken elhozok a képkeretezőtől 2 képet a falra és KÉSZEN VAGYUNK!!!!!!

Mindenkinek kellemes napot!!!!

mot

Bocsi!!!

Még korán van!!! Találkát a BMC társaim szerveznek!!!!
mot

Sziszike: Én is elmondhatom a csemetéidről, hogy zabálni valóak! Az ülésről az infót köszönettel veszem!!! Jöhet!

Őzi: Nagyon édes a babád, ahogy szoja az ujját! Érdekes, hogy feldob amikor végre láthatom UH.-n azután eltelik egy hét, és szabályos elvonási tüneteim lesznek, újra látni szeretném! Nem vagytok így vele? :lol:

Mot: már azt hittem le vagyok maradva valamiről! :lol: De jó nektek, hogy készen vagytok!!! Mi még el sem kezdtük, pedig most kellene, hogy még jó idő van! A babamocorgáshoz gratulálok, veletek örülök, az óriási érzés.

Kép
Kép
[/url]
korena73

Őzi: nagyon édes a kép, tök jó hogy ilyen pillanatot kaptatok el!

Németországban sincs AFPviszgálat.

Tegnap voltam kismama boltban. Nagy élmény volt. Csak ilyen póló alá húzható derék meg hastakaró "övet" akartam venni, mert azért már a derekam kilóg a felsők alól, és hát nincs túl jó idő, és szerintem meg is fáztam kicsit. Nagyon kedves volt az eladócsaj, de kicsit ledöbbent, hogy 20. héten vagyok. Ha már ott voltam, próbáltam kismamanacikat, találtam tök jó szabású farmert, na, azért abban már szépen látszott a Borsó növekedése. Szerintem még kivárok pár hetet, azán utána veszek ilyen nacit, mert eddig még a nadrágok is feljönnek.
De azért ma direkt egy jó feszülős felsőt húztam, és így olyan büszke vagyok a pocakra! Nagyon jó ez a védőruhadarab!

Nem vagyok ropi alkat, sőt... jó erős csontozatú és én masszív nőnek hívom magam. Így valószínű ezért sem látszott eddig a pocakom.

Na ilyen Brendon katalógust akkor én is beszerzek. Van Pécsett Brendon bolt, de nem nagy wasistdas.

Unokahugommal beszélgettem, ő mesélte, hogy náluk 300 Euróért olyan fullos babakocsit kapsz ninden kiegészítővel, funkcióval extra babaüléssel együtt és a legjobb biztonsági előírásoknak megfelelve... vicces nagyon! Csak a fizetések nem egyformák.

Ja meg kérdeztem, hogy mi a véleménye, melyik oldalon kell altatni a babákat. A kórházban nekik erről szigorú szabályokat kell betartani. CSak a hátukra fektethetik a csecsemőket, a szobában nem lehet 18 foknál melegebb, nem takarhatják be őket, csak hálózsákot használhatnak, tilos bármiféle plüssállatot betenni az ágyba...hát érdekes! Na meg aza cikk is ami a mostani kismama magazinban van a bölcsőhalál témáról!
Vendég

Sziasztok Lányok,

MOstanában csak olvaslak benneteket, mert olyan jól elbeszélgettek, de hozzászólni nem tudok. :)

De Őzi,

A babád nagyon aranyos, az ujjszopis képen különösen.:)

Mot,
Gratulálok a babamozgáshoz, most már mindig érezhetitek, hogy van a pici.

Egyébként befutott sztármodell lettem!!!! :P Tudjátok, volt az a kismamaruha bemutató a múltkor....És most felhívott minket a tulaj, hogy az RTL reggelijében is lesz ilyen program pénteken és ott is be kellene pár ruhát mutatni. Hát nem tök jó???? Vicces :lol:

csernusn

Deszilvi, erről a derékbigyóról tudnál tenni egy képet? Mennyibe került?
Tegnap én is vettem egy nacit, szintén ledöbbent a nőci, hogy még csak a 20. héten vagyok, és ekkora pocim van. Vettem még egy melltartót is, és horror összeget fizettem. :(
Vendég

Sziasztok

Na hogy mar vegre en is panaszkodjak kicsit:
Tegnap este olyan rosszul voltam,fajt a hasam meg ugy mindenem,egyszeruen nem talaltam eg kenyelmes pozt az agyban...jajgattam mint egy venasszony :lol: utolag mar vicces,de akkorazert megijedtem hogy ez most mi.Gondolom kemenyedes lehetett csa khat nekem ilyen eddig sosem volt,meg Alesnal sem es jo sz..r erzes lanyok.Szoval mar szamolom a napokat (meg 4 ) itt a munkaban aztan otthon pihenni is fogok ezerrel.

Sziszike
Hat igen nektek lassan mar a suli jon.Hat megmondom oszinten en nem tennem ega gyerekke lhlgy naphoszat kocsikaztataom a suliert.Persze ha a kozelben nincs jo iskola akkor kenytelen vagy,de az biztos hogy kenyelmetlen meg faraszto neki.

Kolena
Igazad van,szerintem sem kornyezetbararatabb a mosas,csak anno ez voltaz egyetlen alternativa.Nalunk a Libero a nyero,nekunk a cucc mindig kifojt a Pampersbol,de persza mindenmkinel mas jon be :wink:
Orulok hogy kicsit megnyugodtal kisfiu ugyben,nekem is ez volt Alex elott ,hogy mit kezdek egy vasott kolyokkel.Szerencsere meghallgattak odafent :lol: .O is eleven am,de nem rossz ertelemben ha raszolunk hogy moastmar eleg akkor abbahagyja es lenyugszik. Segit barmiben es mindig mosolyog ez tobbet er barminel :D
A tesomeknak van pont ilyen hordozojuk mint a kocsid,igaz rogzitett talp nelkuli,tehat be kell mindig szijazni a kopcsiba, de ha erdekel megkerdezem oket hogy eladjak-e ,nagyon szep es max 8-9ezer lenne.Mar egyszer megbiztak hogy adjam el nekik ,de akkor csak egy helyre tettem fel.

Ozi
Nagyon cuki a kisfiu a masodik kepen :D

Tunde
En visszanyertem az eredeti formam, Alex utan megis most valahogy nagyobb a pocim, hiaba mar nem tartanak ugy a szovetek meg konnyebben nyulnak :wink:
Ez a derektarto ize ,nem mas mintegy szeles kendo,legalabbis nekem ilyet kinaltak egyszer,tenyleg nem rossz,ha amugy nem zavar hogy acsipogatyobol kiloga hasad.En jobban szeretem ha takarjva van a hasam a nacival es azon a felso.

Tinu
Hat ha nagyon zavara sulyod akkor csak az edesseg amivel tudod befolyasolni,az ugyanis nem igazan kell a babanak,viszont a rajtad marado kg-at meg gyarapitja.En ha edesre vagyom inkabb eszem sok fini gyumit abban is van cukor :lol:

Niki
Gratula modellkedeshez, izgi lehet,hasznald csak ki :cry:
Irj is gyakrabban!!!

Kata

Kép
Kép
kataa

Jaj, jó hogy mondod Tünde a melltartót. Itt láttam a neten hirdetést, mindjárt megkeresem a linkjét, melltartókat lehet venni. Szopisakat is, tobbféle modellben, meg színben is. Pl feketében , ami valljuk be elég ritka szopismelltartó ügyében. Ja, éés hát nem horror áron.
Csak azt hiszem az a fajta, aminek a teljes cicirészét lehet levenni, nem pedig csak egy kis részét. Azért nézzétek meg, hátha bejön valakinek!

http://gportal.hu/portal/divatfehernemu/

Na még infozok, mert Apa elvitt társadalmi életet élni a Tescoba :)
Most van Chicco sterilizáló folyadék 1l 1000 Ft, és 12 db-os textil tetrapelus 1700-ért. Csak összehasonlításképp, mellette volt 4 db-os 1000 Ft-ért, szerintem megéri, én mindenesetre vettem.

Na most csak ennyi voltam. Pussz, cic
cicmerák

sziasztok,

nem vmi gusztusos tema, de ez van: szorulas. mar a terhesseg elott is volt, de akkor ihattam malyvateat es az segitett. most viszont nem ihatom, mert gorcsoket okoz. helyette szedtem mar guttalaxot, meg tamarinlax lekvart, de semmi, 3-4 napig, aztan mondjuk 5 dkg es utana 3-4 nap ujra semmi. ugy erzem magam, mint aki azonnal szetreped. a szilva/kovi ubi tejjel es tarsait (kanal olivaolaj, activia, stb.) ne emlegessetek, 0 hatassal van ram, mint ahogy a gyumolcsnap is. vmi igazan hatasos dolog kene. help me pliz!

KépKép
felixanyul

Én kb 3 hétig sterileztem mikróban a cumisüvegeket, aztán azóta sem, nem volt semmi bajunk. Engem meggyőz a forró mosogatógép.
A 12 db-os textilpelus viszont tényleg nagyon jó áron van!
Vendég

Jah, így könnyű :lol: Nekem is kéne egy mosogatógép!

Felixanyul! Hát, nem tudom. Ennyire nem segít semmi? Nekem momentán a magnézium pezsgőtablettától lett "jó". Szóval semmi szenvedés... Nem tudom.

Ja, aki utánanézett már: tudjátok lesz a babának ez a babakötvény. Most érdemes saját számlát nyitni valamelyik banknál, vagy maradjon az Államkincstárnál (?) vagy hol :oops:
cicmerák

Sziasztok!
Holnap megyek az anyakönyvit elintézni. Remélem illetékmentes...:)
A hétvégén megruházott a családom:) Vettünk két kismamanacit. Itt vidéken sokkal nagyobb a választék, mint Pesten:)
A baba-mama kapcsolatban hiszek, de nahyon nehéz volt az elején kapcsolatba lépnem a Babóval. Egyszerűen nem merem túlságosan beleélni magam a helyzetbe, bár mostmár könnyebb a dolog. Én énekelni szoktam neki:)
A hétvégén rosszalkodott a kisasszony. Szerintem befelé lehet a keze lába, és úgy rúgott, hogy egyszerre fájt a hólyagom és a végbelem. Nagyon rossz érzés. Kértem, hogy fejezze be, de nem igazén hatottam meg.. :?
felixanyul:
Én a kórházban végső esetben glicerin kúpot kaptam, az valami isteni volt... :lol: A gond csak az vele, hogy hamar rászokhat a szervezeted.

Kép
Kép
Kép
mágnes

csernus: szuper modell! Mikor leszel a tévében? Ha majd tudod az időpontot, írd meg!!

deszilvi: Én is alkottam ilyen bandázst (ahogy te írod derékövet) és nem hitték el, hogy én csináltam, pedig tök egyszerű. Volt egy használt hosszú ujju sztreccs felsőm, amit már nem használtam. Hónaljban elvágtam és kész is a "cső" amit fel lehet húzni, majd lefényképezem nektek. Ingyé vót!!! :lol: :lol: :lol:

kataa: a hordozó érdekel, ha lehet dobjál fel egy képet róla, megnézném! Nagyon édesek vagytok, hogy gyűjtitek nekem a kelengyét! :lol: :lol:

felixanyul: Nekem van egy hatásos receptem: torna (én jógázom és az is tökéletes) és szex !!! Ez komoly!

mágnes: illeték mentes!!! én megkérdeztem.

Kép
Kép
[/url]
korena73

Szép jó reggelt!

Nikihez hasonlóan én is inkább csak olvasgatlak benneteket mostanság...amikor ideférek a géphez.

Kataa,

Sajnálom, hogy meg kell tapasztalnod milyen ez a keményedés dolog... Én már régóta szenvedek tőle, illetve most már kezdem megszokni; s a 3*2 magneB6 sokat segít.

Félixanyúl,

A székrekedés valóban nem túl kellemes, nálam mostanság kezdődött, szerintem valamelyik bogyó hatására, eddig ugyanis pont az ellenkezője volt :roll:
Sajnos még én sem találtam meg a megfelelő ellenszerét :(

Niki,

Gratulálok, ez a modellkedés szuper lehet :)

Mi egyébként jól vagyunk, bébi továbbra is rettentő aktív.
Viszont most jöttem haza a védőnőtől, ahol kiderült, hogy már 10 kg van rajtam, bár nem tudom hol :shock:
Így megkaptam az utasítást, hogy figyeljek az étkezésemre, amin egyébként nem igazán változtattam mostanság. Nem eszem sok édességet sem.
:roll:

Látom egyre több szó esik a beszerzendő dolgokról, mi eddig csak a kiságyat és sterilizálót vettünk, de legkésőbb októberben szeretnénk mindent beszerezni. Babaruhából nem kell túl sok minden, ugyanis nővérem gyermekeitől öröklünk rengeteg holmit. Hétvégén megyünk érte, már alig várom.
A védőnő szerint érdemes kimenni a bababörzére, ami októberben lesz. Ti hallottatok már erről valamit?

Kép
Kép
szana80

Sziasztok!

Niki, tök jó ez a modellkedés, hajrá, és sok sikert a további pályafutáshoz!

Felixanyul, aszaltszilva esetleg? vagy simán is sok ringló, szilva. Én egy reggel véletlenül 4 ringlóval indítottam, na, volt aztán szaladás...

Kismama magazin: én is olvastam azt a bölcsőhalálos cikket, hát nem tudom. Aki nem olvasta - lényegében azt jabasolják, hogy az együttalvás segíthet (egy ágyban, nem egy szobában...) Szóval nem tudom, no persze nincs tapasztalatom, úgyhogy így könnyen "nagy a szám", de én nem tervezem ezt rendszeresen... meg tuti attól félnék, hogy agyon nyomom a babócot......

Magnézium: nem tudom, írtam már-e, vagy csak akartam, szóval anno én is Magne B6-tal indítottam, 3*2-ve, és hát én rohadtul szenvedtem tőle, hogy olyan nagy, meg kemény, meg minden bajom volt, ha esetleg más is szenved, íme néhány hasonló / kellemesebb szer: A MagneB6-ban ugye egyben 48 mg tiszta magnézium van.
Tehát a cél a napi 300 Mg.
LÉtezik Magnezium Diasporal szopogatós tabletta, nem túl jó, narancsos ízű, ebben ha jól emlékszem 90 mg van, tehát napi 3 db.
Pezsitabi: Az általánosokban 133 Mg van, az nem sok, de a Pharmavitnak van egy, ami 250 Mg (ez rózsaszín, eperízű, szerintem egész tűrhető), és van Plussz Forte Magnezium 300 Mg, na ez a szuper tuti, ez barackos. Én ez utóbbi kettőt szoktam váltogatni. És legalább a napi folyadékadaghoz is hozzájárulok... :)

más: Ti szoktatok babás / szüléses dolgokat álmodni?
Én most két-három éjszakája folyamatosan, de mindig rosszat, rémálomszerűt. Most éjszaka pl majdnem leejtettem álmomban, meg elfelejtettem szoptatni, máskor meg büfiztetni, és hanyatt fektettem, úgyhogy borzalmas dolgokat tudok kitalálni.... remélem azért ez nem fog állandósulni.... :( :( nem oan jó.

Na, még akartam valamit, de az még az előző oldalon volt. úgyhogy ezt most elküldöm, aztán visszatérek legfeljebb...

hú, még akartam valamit, de közben már más oldal van....
na akkor ezt elküldöm.... :)

KépKép

KépKép
winnie27

jaj, az alját dupláztam, sorry...

KépKép

KépKép
winnie27

Félaxanyúl: hasonló, bár enyhébb formában, problémáimra nekem a következő kaják szoktak beválni - kávé, kakaó, korpovit keksz, sok gyümölcs (pl. szőlő) és sok folyadék, kaukázusi kefír. Mondjuk súlyosabb lefolyásban csak idegen helyen (mondjuk nyaraláskor) szokott előfordulni, vagyis súlyosbítja egy kis lelki tényező, és mikor hazaérek, rövid időn belül megindulok. Szerintem kérdezz meg egy orvost is, mert tényleg nem jó dolog a székrekedés. Egyébként szedsz vasat? Mert az súlyosbíthatja a dolgot...

Kép
Kép
tinu

no, megvan..

Először is tali:
valahogy már sokszor felvetődött, osztán mindig elsikkadt. Szóval ha nem akarunk, akkor én sem erőltetem tovább, de szerintem tök jó lenne, szóval mit szóltok..... :oops: :oops: :oops:

Brendon katalógus: Hát én végignézegettem, mondjuk árak nincsenek benne, de szerintem hasznos, mert babakocsi, hozdoró, stb előtt van egy összehasonlítás, hogy mi mit tud, meg hogy milyen szempontok szerint mi jó.

És végül nasi:
Én a reggeli Túró Rudimról nem vagyok képes és egyelőre hajlandó lemondani. Persze ha valamiért kéne, akkor menne, de nem nagyon akarok.... :lol:
Nekem most ez a hét meg a jövő hét a tréningek miatt kellemetlen, itt ugye reggeli, ebéd, vacsi + két kávészünet, folyamatos kaja. Mondjuk eddig egész jól megálltam az édességnemevést, és még gyümi is van, úgyhogy igyekszem, de ezek a céges tréningek elég durvák....

És tök jó volt, eddig nem mertek itt a kezdőink rákézdezni, hogy mi is van velem, de tegnapelőtt este kiderült, hogy hát babóc jön, és tök vicces volt, hirtelen az összes leányzó köröttem termett, és mindegyik tök kedvesen érdeklődött, hogy milyen, meg mi lesz, hogy lesz, én meg álltam a körgyőrűben, és válaszoltam a záporozó kérdésekre, no meg pirultam, mert nem vagyok ennyire középpont típus... :oops:

KépKép

KépKép
winnie27

tinu, érdekes, nálam a kakaó pont ellentétes hatást vált ki, és inkább megfog...
Viszont a jó tejes, gyümölcsös turmix is segített. Vagy végszükségben paradicsom tejföllel és egyéb nyalánkságok..

KépKép

KépKép
winnie27

Winnie: hát lehet, hogy inkább a tej a lényeg benne, de én nyaraláskor simán beszlopálok egy-egy félliteres "bolti" kakaót. :D De biztos, hogy változó a dolog, mert pl. a férjem váltig állítja, hogy a csoki meghajt és meg mindenhol azt olvasom, hogy megfog inkább...
Na rohanok itthonról, mert elkések. :oops:

Kép
Kép
tinu

Winnie, a Brendon katalógus végén bent vannak az árak. Én is szeretem lapozgatni, jó ötletek vannak, de horror áron. Sebaj, van viszonyítási alap.

Nekem kaki ügyben az 500mg-os Mg tbl segített, csak kicsit gáz, amikor gázosítom a lakást/családot. :oops: / :lol: :lol:

Niki
, gratulálok, hogy ilyen rövid idő alatt befutott modell lettél! :wink:
Mikor leszel az ertéelen? A péntekre emlékszem, de hánykor?
Vendég

Tinu, hát tényleg érdekes ez a kakaó / csoki téma. Én pl ellentétes esetben mindig egy nagy tábla étcsokival kezdek, az tuti megfog, és finom, és végre jó okom van egy nagy tábla csoki egy ültőhelyemben történő felfalásához. :lol: :lol: :lol: persze ez mostanában nem téma....
A fél liter bolti kakaóból meg nekem mindig csak a vége jut, mert férjecském is imádja, a hétvégén vettünk 7 zacsit, kiváncsi vagyok, lesz-e még otthon, mire hazaérek :)

Tünde, wow, köszi, úgy látszik, odáig még nem jutottam el :lol: A játék téma annyira nem hatott meg a végén, így az "utazás" szekció után bezártam..... no, akkor még majd előkapom...

KépKép

KépKép
winnie27

hát Korena tök jó. Én is egyből végigbugáztam a szekrényt, és találtam egy piros felsőt, amit én is szétvágok, atán mivel már azt nem hordom, van egy újjabb szín.
Tünde egyébként 2500 Ft volt ez a pánt. De nekem azért döbbent meg az eladó, mert olyan pici pocim volt, hogy nem hitte hogy már 20. hétben vagyok.

Én is szenvedek már az első naptol székrekedéssel. Ami nekem segít az a vollkorn kenyér tele nagy magokkal, hozzá tej, és kész a hatás.
A kakaó szerintem is székletfogó.
Segít még a szőlő is, és pont szezon van!

Winni: milyen tréningen vagy? Főleg hogy két hetes?
Vendég

Szilvi, nekem is szerintem viszonylag kicsi a hasam, ill most már azért kezd nőni, de így is kisebb, mint az átlag.... egyelőre nem bánom, de azért az már jó, hogy látszik :)

Tréningek: most a kezdőinket tréningeljük, ezt tartom, aztán holnaptól meg engem tréningelnek, csüti-péntek egy "soft-skill" tréning lesz, jövő héten pedig a mi "szinttréningünk" - minden "évfolyamnak" van minden évben egy tréningje, ami felkészíti a következő évi feladatokra. Elég nagy szervezet vagyunk (nagy könyvvizsgáló cég), úgyhogy ezeken a tréningeken elég nagy hangsúly van nálunk.

KépKép

KépKép
winnie27

Nem tudom, hisztek-e a homeopátiában, de sztem egy próbát megér:

Kép
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?