Új privát üzeneted érkezett!

A KÁNTOR IKREKNEK LIVINEK ÉS DORKÁNAK NAGYON BOLDOG MÁSODIK SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!
Kép
Kép
Kép

Puszi

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Két hete lesz kedden,hogy itthon vannak a hugomék.
Kép

Első nap otthon.

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
regina74

Új alvási pózok.
Kép

Művészlélek.
Kép

Kicsit sebesűlten.
Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
regina74

Na a nagyfiamról nem tudok képet rakni,mert nem engedi,hogy fényképezzem.
Majd sumékba csinálok róla!!! :lol:

Kutyulik Kép

Ezt még az elözőhöz akartam,kisvakondot néz a Martinkám.............
Kép

Kép
Kép
Kép
regina74

SZiasztok!

Julcsi, Árpi, nagyon sok boldog születésnapot kívánok az ikreknek, és nektek is szép szülésnapot :):):):)

Istenem, hogy telik az idő...

Már én is a 7. hónapban vagyok :shock: :shock: :shock:

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Regi:milyen nagyfiús már Martin!!!!! :shock: Nagyon vagyány!!!!
Zsombi is szokott keresztbe tett lábbal aludni!!!!! :shock:
Kicsi unokatesótok pedig nagyon tündéri!!!!!!A kutyukról nem is beszélve!!!! :wink:
JA és fordítva a cumi :lol: :lol: :lol: ez is nagyon ismerős!!!!!!!!!!!!!!! :wink:
Köszi a gyerkőc dícséreteket, átadom!!!! :wink:

Épp olyat játszik a picúr, hogy eszik, belaszik, lerakom , felébred, éhes :shock: !!!!!!!!!!!!!!!!Jó buli!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Drága Livi és Dorka,
nagyon boldog 2. születésnapot kívánunk Nektek!

Anyukátoknak meg millió puszit küldünk, erre a szép napra!

Barbi
Kép
b_barbie

Dorka és Livi! Legyetek nagyon boldogok 2. szülinapotokon!!! :):):) Isten éltessen sokáig erőben, egészségben, boldogságban! :)
Julcsi, Árpi, sok-sok örömöt a csajokban, legyetek mindig büszkék Rájuk!!!!!! 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Kedves Livi és Dorka! Nagyon boldog 2. születésnapot kívánok nektek!
Kép

Regi, jók a képek, fiad nagyon csibészes :)

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Drága Livi és Dorka!

Kívánok 2. szülinapotokon nagyon sok boldogságot, örömet!

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Livi, Dorka!

Nagyon-nagyon boldog 2. szülinapot kívánok Nektek, és még sok-sok hasonlót!!!!
Kép Kép

Julcsi, Árpi!
Szép nosztalgiázást Nektek!

Andi
Kép
zsandi

A múltkor lemaradtam Nissza baba névnapjáról! :oops:

Természetesen nagyon boldog névnapot kívánok a gyöngyörű, kicsi lánynak!!!!!
Kép

Andi
Kép
zsandi

Mi is nagyon boldog 2. születésnapot kívánunk a lányoknak!

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket!!!! Egész hétvégén ünnepelgettünk, és még a héten is, majd teszek képeket. Most ennyire futotta, puszi mindenkinek!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia

Sziasztok!!!

Húúúúú csajok,most nézem,hogy a fiacskám lesz a következő"nagykorú". :cry: :cry: :cry: :cry:
Én nem akarom,hogy ilyen hamar felnőjjön!! :(
Annyira gyorsan megy az idő,most született,és tessék.........!
Kép

Kép
Kép
Kép
regina74

Regi:nagyfiadról nem is beszélve :lol: , ő hamarabb lesz nagykorú, mint itt a csemeték!!!!! :wink:
Én meg azt nem hiszem el, hogy ebből a kicsi csomagból lassan rohangáló kismanó lesz!!!! :shock: De persze tudom, hogy hamar elröpül az idő!!!!
Mire Zsuéknál megszületik a kicsi lány addigra Boróka és Anissza már nem lesz alvós baba!!!!(hozzáteszem nappal Nissza már most sem CSAK alszik, nézelődik ezerrel :shock: :D )

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Regi:ne sírdogálj!!!!!ÖREGSZEL ÉS KÉSZ!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Regina,ne sirj,ez a kor is tartogat sok szép dolgot számunkra is és a gyerek számára is.
Én próbálom a jó oldalát nézni:nem kell éjjel-nappal szoptatni/ tápizni,nincs éjszakázás /legalábbis nálunk :lol: /,már tudom,hogy mikor mi a baja ha sir,lehet vele kommunikálni :lol: -számomra ez a legföbb pozitívum.Persze tudom,a bébikorszaknak is vannak jó oldalai,csak nem tudom,hogy miért is tudom ezt olyan nehezen felidézni :oops: :oops: :lol: :lol: :?: :?: :?:

Látom,nálatok is megy a rajzolás.A Geri is imádja a rajztábláját,és képzeljétek,majdnem szabályos köröket rajzol,most ezt gyakorolja napok óta.

Ugy nézem,hogy a nagyfiadnak valami nem stimmel a vonalzójával.

Utánnatok meg azt hiszem mi jövünk,én nagyon várom /igazából azért,mert akkor már megyünk ki a télből :oops: :lol: ,végre nem kell napokat a lakásban tölteni :lol: /.

Tegnap de. meglátogattuk a gyerekorvost a kaka miatt.Végre azonos véleményen voltunk a dokival.Szerinte is ez csak egy átmeneti állapot lehet,köze lehet a kevés mozgáshoz is/mondjuk a Geri a lakásban is hiperaktiv :lol: ,de tény,hogy kint még ezt is tudja fokozni :lol: /,meg szerinte ez most egy életkori sajátosság,egyrészt a válogatosság,másrészt az akaratosság,hogy már csak azért sem eszem azt amit az anya szeretne.Kértem székletlazítót,mert azért ez már nem álapot hogy a gyerek minden másnap sirva kakál :cry: .Ha belegebedek sem tudok több folyadékot belediktálni,de ugyanez van az evéssel.Meg aztán nem akarom,hogy az egész napom abból álljon,hogy állandóan a gyereket figyelem,hogy mikor eszik-iszik és hogy mennyit mert ezzel magamat is stresszelem meg őt is.
Viszont vasárnap sikerélménye volt-az anyuéknál voltunk,ahol megette a húslevest répával, tésztával,kelkáposztával :roll: és husival, mindezt 2x,majd este itthon krumplifőzeléket vacsizott.
Persze tegnap ugyanazt a krumplifözit ebédre már meg sem kóstolta :roll: .

Zsu,vigyázz magadra,ne tessék ugrálni a buszon :oops: .Remélem azért nem lett semmi komolyabb bajod az ijedségen kívül.

Zsuzsi,Szandinak hogy van a has-marsa?

Barbi,mi van veled?Mostanában nagyon csendes vagy.Többieket nem is kérdezem :oops: ,őket már megszoktuk,hogy ritkábban jelentkeznek,de te azért nem szoktál ilyet tenni :oops: .Friss kismamák is érthetők,hisz ezer más dolguk van,mint itt trécselni velünk :lol: .

na megyek,mert meg kéne álmodni,hogy mi legyen az ebéd :roll:
bibolya

Látom Márti beelőztél :lol: :lol: :lol: ,jól megaszondtam Reginának :lol: :lol: :lol:
bibolya

Sziasztok!

CSak gyorsan pár sort, mert már mocorog kismanó.
Igen, igen, öregszünk... :roll: :( Még csak a gyerekeinken látjuk, de sajnos igaz.

Julcsi, nagyon várom a képeket, azért be-be szoktam kukkintani, egy-egy szabadabb percemben!

Márti, Boróka bizopny már 2-3 órát is van, hoyg ébren van. Sőt, éjszaka is van amikor nem alszik rögtön vissza. Tegnap éjjel fél 3-kor kelt és 5-kor aludt vissza. Na, az elmúlt éjszaka viszont negyed 3-kor ébredt és 3 óra 5 perckor már visszatettem aludni. Még én sem hittem, hoyg valóban elaludt. :roll:

Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hoyg aakul a szopi. Mármint mintha-mintha már nem viseli meg annyira a mellbimbómat. Nagyon fáj, amikor rászív, de utána már nem, és ha így marad, akkor el tudnám képzelni hosszú távon a szoptatást. :oops: AMi idegesít viszont, az az, hoyg nem tudom, mennyit eszik. Mérleget nem akarok elővenni (csak hetente mérem, és képzeljétek, vasárnap 4300 g-ot mértem, bár lehet, hoyg nem volt pontos, mert egy picit mozgolódott.) mert az csak stresszel, de az is zavaró, amikor szopi után bealszik, majd félóra múlva ismét megébred és tátog, mint aki éhen akar halni. És ha már 3 órán keresztül ismételgeti, akkor... :roll: Na, szóval, MÁrti, azt hiszem, te is valami ilyesmiről írsz. Persze, tudom, hoyg igény szerinti szoptatás, de így annyira kiszámíthatatlan minden. Szinte semmihez sem tudok hozzáfogni, nem beszélve arról, hogy Krisztának is hiányzom.

Ja, a csajszi az éjszaka ismét belázasodott, de most sincs semmi tünete, úgyhogy ráfogom a fogára. Az alsó két lehgátsó rágó van útban, és gondolom, az kavar be.

Ennyire futotta...

(Ezt az üzenetet nézzétek el nekem... :oops:
Meli, tudom, hoyg bekukkintasz, és azért írok, hoyg tudjátok, ismét nincs ablak a másik topikban, ezért nem tudok még másolgatni sem. :( )

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

2 kavarás között azért csak benéztem :lol: .

Edith,ha 4300 gramm a lánykád,akkor tuti elég neki a cici :lol: .3 hetesen közel fél kió hizás,szerintem több mint tökéletes.Minek neked mérleg?Meg aztán csak gondold át ha lenne mérleged:
pl.eszik 150 ml-t, bealszik,és fél óra mulva tátog-mit csinálsz?ujra adsz neki enni,nem?Nem fogod csak azért "éheztetni"mert a mérleg szerint eleget evett.Ha meg ordít,akkor igy is-ugy is mellre teszed,hogy megnyugodjon.Lehet,hogy nem éhes,csak szomjas,iszik 2-3 kortyot és megnyugszik,vagy csak cumizhatnéka van.Szóval szerintem ha ilyen szépen hízik elég a heti méreckedés,ne idegeld magad még a mérleggel is.Meg aztán ha nem eszik annyit amennyi "elő van irva neki"akkor mi van?Mi sem vagyunk mindig ugyanolyan éhesek,van amikor kevesebb is elég,de van amikor a sok is kevés :lol: .Ha nem hizna Boróka csak ilyen 6-8 dkg-okat hetente mint ahogy a Geri,akkor megértenélek,mert ennyivel már a szopis tanácsadó is azt mondta,hogy lépni kell tovább,ezzel a mennyiséggel nem az a baj,hogy nem hizlik,hanem hogy kiszárad a gyerek.

Remélem sikerüt megnyugtatnom :lol: .
bibolya

Edith, nem tudom próbáltad-e, de én anno úgy állítottam be Katánál a kajálásokat, hogy szép lassa nhúztam az időt. Először ő is fél óra múlva kelt, akkor nem etettem rögtön, hanem hintáztattam, sétálgatta mvele, beszéltem hozzá, amíg bírta, és csak akkor etettem. 2-3 nap alatt beállt a 3-4 óránkénti szopira, főleg mert az időhúzás miatt, éhesebb volt-többet evett, ezáltal később lett éhes. Próbáld meg :)

Puszi

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu:és nektek miért maradt abba a szopi?????????????? :roll:

Edith:én a hasamra teszem, aztán kómázok, van hogy még tornázik rajtam, simán felmászik a nyakamba :shock: , de ez leginkább akkor van, ha még büfi bent marad, vagy épp kakilnia kell!!!!! :lol: Este alszik szerencsére!!!!(3 órás megszakításokkal, bár most reggel majdnem 4-et is kibírt)
Én úgy hallottam, hogy 6 hetesen már nincsenek ilyen maratoni kajálások.............bár minden gyerek más!!!!! :lol: Addig meg csak kitartok 8) , én ha keres meg kajálja az ujjait megkínálom. :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Edith,nem semmi a sújja Borókának,igaza van az Ibolyának,ha ennyit hízott,nincs semmi probléma a mennyiséggel. :lol:
Nekünk is volt mérleg,engem nem stresszelt ,sőt inkább megnyugtatott,hogy eleget eszik.
Pár hétig használtuk csak,aztán már tudtam mikor mennyit ehetett,a szopi időtartalma után.
De a drágaságom is volt,hogy óránként evett,de ez tényleg beáll a 6. hét körűl :lol:
De a cici tényleg nem csak evésre jó szerintük :D
Bizti jó érzés,ha még közelebb érzik anyucit. :D

Ibolya,igazad van abban,hogy minden kor tartogat jó dolgokat :D
Tényleg így van,én megmondom őszíntén,most megállnék az időben.
Most élvezem a legjobban,hogy ebben a korban van.
Már nem annyira stresszes a bevásárlás,utazás,séta.
Már megmondja mi jó,és mi nem jó neki,kér enni,inni,szól,ha pisílni kell,és élvezem vele a "társalgást" :lol:
Az is igaz,hogy nagyon fogékonyak ebben a korban,és nem csak a jót tanúlják meg.
A káromkodás megy,igaz a finomabb formálya azért.
Igen,a nagyfiamnak nem jól működik a vonalzója,de én nem tudom,hogy kell csinálni :oops:
A kezdetekben az Edith csinálta meg nekem,azóta próbáltam,de nem megy!

Márti,igaz,öregszünk............................ :?
De azért annyira még nem.
Ki tudja,lehet,hogy én is fogok majd még babázni :roll:

Kép
Kép
Kép
regina74

Regi!!!!Jajjjj nehogy a szívedre vedd!!!!Még szép, hogy babázhatsz ha úgy döntötök!!!!! :wink: Csak arra értettem, hogy a gyerekek nőnek, okosodnak, ügyesednek és rajtuk lehet látni, hogy hogy repül az idő!!!!!!!!!!!!!!!Meg persze rajtunk is, de csak az öregedést!!!!! :wink:

Na látod Edith:3 hét múlva hátha kicsit kiszámíthatóbb lesz a dolog!!!!!!Tarts ki!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Na, ismét itt.
MA nagyon alvós napja van "kicsi Bolónak" :D .
Délben szopizott 2x kb. negyedórát, mintegy félóra szünettel a kettő között és már azóta ismét alszik. NA, nem mintha bánnám. :roll:

Márti, én is abban reménykedem, hogy pár hét alatt mégiscsak kialakul valamiféle napirend és akkor már ez is egyszerűbb lesz, mint ahogyan minden egyre jobban egyszerűsödik. Még a két manóval való egyedülitthonlét is. :D Jaj, lányok, azért most sokkal könynebb nekem mégis, mint anno Krisztával. Most is volt/van sírhatnékom, meg éppen gondjaink is adódtak ismét a szopival, de most mégiscsak más. Nehezebb, mert két manó van, de valahoyg mégis könynebb. NA, ezt jól megaszontam. :roll: :oops: Már nem parázok minden apróságon, és nem idegeskedem, mert fut a lakás. Igaz, most csinálhatnám azt :oops: , de inkább pihenek. :P

Ibolya, persze, hoyg szépen hízott Boróka, (mi az hogy? meg sem írom, mennyi volt egy héttel előtte. :P Ezért gondolom, hoyg kicsit többet mértem, de majd kiderül amikor 4 hetes lesz.)
Mérlegem van, csak rá kellene tennem, de tudom, hogy ez mennyire stresszelt Krisztával, ezért nem akarom ismét azt csinálni. És persze, mindenben igazad van, amit leírtál. Azért mégiscsak egyszerű ez a szoptatás (amikor nem fáj :roll: ) mert mindenre "orvosság".

Zsu, én is így gondoltam tologatni az időpontokat, de talán picivel később. Egyelőre megvárom a bűvös 6 hetet és hátha addig már kicsi lányom kezd beállni egy bizonyos programra. Különben anno így volt Krisztával is, csak akkor már a tápival.
Tényleg, nálatok miért maradt abba a szopi és mennyi ideig sikerült mégis szoptatni?

Regina, ha megírod MArtin születési adatait, megcsinálom ismét a vonalzót. Az csak pár pillanat.

Puszi mindenkinek! :)

Még eszembe jutott valami. Márti, mi is alszunk úgy, hogy ő az én hasamon. Szombat éjszaka úgy kínlódtunk vagy 2,5 órát, mert bár az agyam tudta, hogy le kellene tennem az ágyába, a testem nem engedelmeskedett. :roll: :roll: :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Regi, bocs', Gábor adatait akartam írni. :oops: :oops: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Regi, megtaláltam a régebb elküldött adatokat és belépőket. Remélem, nem baj, hogy használtam őket! Az a helyzet, hogy a babafalván úgy, hibásan mutatja, ezért csináltam egyet a lilypie-on. De ha nem tetszik, szólj, kérlek!
Na, megyek.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jajjjjjjjjjj Edith!!! Nagyon szépen köszönöm,remélem tényleg csak egy pillanat volt!!!
Eszembe sem jutott volna most ilyennel zaklatni titeket!!
Kép
És tökéletes a vonalzó!!!!! :lol:
Nagyfiús,mint a Gábor.

Kép
Kép
Kép
regina74

Imádja az unokaöcsit

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 8.2009.jpg[/img]

Kép

Gábor is
Kép

Kép
Kép
Kép
regina74

na hát,nem engedi felrakni a képeket,majd legközelebb......... :lol:

Kép
Kép
Kép
regina74

Edith, nagyon örülök, hogy alakulgat a szopi. Remélhetőleg az első fájdalom is hamarosan elmúlik... A súlya meg nagyon jó! Napirend? :) nem korai még ez? nekem így visszagondolva az első 3 hónap tök káosz volt, egyik héten ilyen, a másikon az ellenkezője. Bár az éjszakák kb 2 hós korától kezdtek éjszakák lenni, legalábbis akkor már többet aludt, mint ébren volt... De remélem, h 6 hetes korától Boróka már tényleg valami rendszert fog követni. Legalábbis öcsémék kisfiából kiindulva ez lehetséges - ő nagyon "rendes" így 7 hetesen: éjjel csak egyszer, max 2szer ébred fel enni, különben alszik. Cserében nappal szinte egyáltalán nem alszik, fél órákra szunnyad csak el.
És Zsu, Samuval nem lehetett azt csinálni, amit írtál, mármint h halasztgatni a szopit - kb 4 hónaposan ébredt úgy először, h nem üvöltött és követelte a szopit felháborodottan. Ha éhes volt, elképesztő balhét csapott... Vagy ha fájt a hasa. Vagy bármi... Csak próbáltam volna meg halasztgatni... :)

Regi, nagyon édesek a fiaid a kis unokatesóval :)

Márti, ügyes vagy a három gyerekkel, olyan jó olvasgatni a beszámolóidat.

Ibolya, remélhetőleg hamarosan rendeződik Gergő esete a kakival. Nagymama féle húslevest Samu is imádja...

Mi jól vagyunk, persze attól eltekintve, h Balázs nincs itthon. Épp egy hete utazott el, elvileg a hétvégére hazajön, de aztán megy is vissza. Király... Egyébként meglepően jól boldogulunk Samuval, azt hittem, nehezebben fogom kezelni a helyzetet. De szerencsére már tényleg "nagyfiú" és annyi mindent meg lehet vele "beszélni". Csak persze jobban elfáradok. Minden nap skype-on beszélünk apával (videókamerával), nagyon élvezi a gyerköc, bár mondogatja, h "elment apa", meg "elbújt apa" (a laptopba, telefonba :) ).
No, dolgoznom kell, írjatok sokat!
É

erpé

Jó reggelt!

Kismamik,olyan jó olvasni rólatok!:)Minkét kisasszony szépen fejlődik,szopizik,a nagyok imádják őket,átjön a boldogság a soraitokon! :P

Nálunk zajlik az élet!Reggelente 5-kor :shock: kelünk.Vagy a Hanna kel ilyen korán vagy a Zsolti!Így legalább apáék elérik az 5.50-es buszt!Zsoltinak továbbra is bejön az ovi!
Rebi szerencsére nem ébred fel,így ő ki tudja magát pihenni.Zsolti meg alszik ebéd után az oviban.

Évi,
te kérdezted a CSANÁ-t.Voltunk ott 1X,hát nem igazán tetszett.12 gyerere van 2 nő,az egyik nem gondozónő,a másikat nem tudom,csak azt,hogy egészségügyis!
Valamint januárban felemelte az árat 3500ft-ra,amit elfelejtett közölni a telefonba,hisz dec.-ben amikor hívtam még 2500ft volt.
Előre kell kifizetni a hónapot,a szerződés szerinti napok után.A mi esetünkben kb.10 nap lett volna,az 35e,és az első hónapban duplát kell fizetni :shock:a felmondási időre!Valamint 10e ft beiratási díjat!Na ez nekem most 80e lenne,úgy,hogy még nem is keresek,csak a gyesem van!
Aztán hétfőn találtam itt Jenőn egy csajszit,aki vigyáz egy 2.5 éves kislányra és örömmel elvállalná Hannát is.Tőlünk kb.negyed órára laknak,de legalább helyben van!Az ára is jobb,2500ft/nap,és akkor viszem-hozom amikor nekem jó!Vihetem 1/2 7-re,ha majd nappalos műszakom lesz,és mehetünk érte 5 után is,ha úgy alakul.A csanában ilyen nincs!(legkorábban 7-1/4 8-ra vihetem 5-ig)
Valamint utólag fizetek azokra a napokra amikor volt.
A csanában betegség esetén csak az étkezési díjat adják vissza,ami kb.1500ft(legalább is ez van kiírva)a többit nem!

Tegnap voltunk a korai fejlesztőbe!Hannát is kell fejleszteni,de ők most nem látnak olyan dolgot,hogy az értelme lenne elmaradva,inkább részképesség zavarai vannak,és ezeket kell fejleszteni.Azt mondták,hogy időben vagyunk a fejlesztéssel,és Hannával nem fogunk úgy járni,mint Zsoltival!
Kár,hogy Veszprémben anno nem küldtek minket Zsoltival korai fejlesztőbe,talán az ő értelme se lenne ilyen,ha pontosan tudták volna mit kell fejleszteni.
Hannát majd a Bárcziba viszem az Üllői útra,azért ide,mert ez az egy államilag támogatott,ahol most voltunk az fizetős.Egy alkalom,ami 45 perc,2500ft!Hetente 1x kell majd menni,mert az ő életkorában ennyi elég.Mellette otthon kell azokat csinálni,amit ott a fejlesztő pedagógus.
Ma kérek idő pontot,a szakvéleményünk talán jövő hétre kész lesz!

Hát akkor én mit szóljak az öregedésről!Az Áki fél év múlva 13 éves lesz!Úgy repülnek az évek,hogy lassan nagymama leszek! :P

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok :)

A férjem is öregszik, megkezdte 30. évét :) Én nem szólok semmit, tudom szemtelenül fiatal vagyok (még) :):):):)

Márti, Edith, azért maradt abba mert nem volt elég a tej a KAtának. Egyszerűen nem termelődött elég neki. Szerintem nálam a 60-70 ml a max, amit képes vagyok létrehozni :( Szűk 3 hónapig szoptattam, az utolsó hónapban egyre többet pótolva :( Nem tudom, hogy genetikailag vagyok képtelen szoptatni, vagy vmi a Katával sem volt tökéletes, de ezen már nem parázok. Vagy szopik, vagy nem :)
Annyira nem parázok, hogy mellszívót sem fogok venni, csak ha megint úgy besárgul mint a Kata, és aluszékony lesz.

Évi, persze, ehhez egy gyerek is kell, Katát egész pici korától kezdve le lehetett kötni.

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Na csak gyorsan :lol: , dokinéninél voltunk, minden oké a lábfejét kell kicsit tornáztatni, mert még mindíg befelé tartja, mint magzat korában 8) , éééééééééééééééééés 1 hét alatt 240 gr-ot gyarapodot!!!! :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: Már csak 2 hét múlva megyünk, bár mondta, hogy mehetünk hetente is, de nem ragaszkodom hozzá!!!! :wink:

Évi:aha még itthon van a Roland, majd ha már nem jelentkezem na akkor kezdődnek az igazi hétköznapok!+!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!!

Kép

Kép

Kép
Na ezeket tegnap akartam még felrakni,de nem engedte

Kép
Kép
Kép
regina74

Na a Martinról is egy-kettő :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Na ezeket a Gábor csinálta róla :lol:

Kép
Kép
Kép
regina74

Évi,köszönjük szépen,imádják!!! :o

Márti,dehogy is vettem a szívemre :lol:
Tudom,hogy öregszünk!! :lol:

Timi,sikerűlt a munkahely????
Mennyi most a gyes összege???
Azért dúrva árak vannak,majdhogynem annyit kell fizetni havonta,hogy nem éri meg dolgozni menni.
Amennyivel többet kapnál fizetést,annyit ki is kell fizetned!!!!!! :cry:
És akkor ezt csak a Hannára,és a többi...........?
Kész vagyok!!!!!

Kép
Kép
Kép
regina74

Sziasztok!

Regi az újabb fotók is jól sikerültek. Szökőkutas kiscsávó :) Hiába no, ilyet csak egy fiú tudhat :) (á, nem vagyok elfogult a fiúk irányába...). Gábor is jó fotókat készített nagyon.

Timi, amit írtál, azok elég általános feltételei a csana működésének. Nálunk is volt egy 40ezer Ft-os "beugró", támogatás vagy valami hasonló néven futott (ez tkp biztosíték a csanának, hogy tényleg fog menni a gyerek), előre kellett 1 hónapot kifizetni és ha hiányzott Samu mi is nagyjából ezt az összeget kaptuk vissza, nem az egész napi díjat. De ez az utóbbi kettő a sima bölcsödékre is igaz, csak persze más árakkal. A 12 gyerek nagyon sok (bár Samu mostani csoportjában is kb ennyien vannak), a csanában max 7-en voltak egy nap, és 2-3 nőci vigyázott rájuk.
Mindenesetre nagyon jól hangzik ehhez képest a babysitter nőci. Ebben a 2500 Ft-ban benne van az étkezés, vagy az plusz? Persze akkor is jobbnak tünik, pláne a rugalmassága miatt.

Márti, jó sokat gyarapodott Nisszalány is! Ilyen lábfejtornáztatás Samunál is volt, ő felcsapta és szintén befelé fordította az egyik lábfejét...

No, lépek, lassan indulni kell a gyerköcért a bölcsibe.
É

erpé

Regi:haláli ez a pisilős kép, na igen Zsombi is művelt ilyeneket a lányok nem nagyon, Nissza "csak" lekakilni akarta jóapját!!!!! :lol: :lol: :lol:
Édes fiacskád is nagyon!!!!! :lol: Látom bohóckodásban ő is toppon van!!!! 8) ÉS jól van az unokatesó????Eszik ügyesen???És a szülei, hogy bírják a kiképzést????? :wink:

Évi:és tesódéknál???Akkor éjszaka legalább ügyesen alszik!!!!És nappal ennyire semmit :shock: , az szééééééééééééép!!!! :roll: De nyugodt baba????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Regi,
a gyes 27130 ft bruttó! :shock: Nekem kb.10 nap gyerekfelügyeleti napra lesz szükségem,tehát a gyesem fedezni fogja,így a jövőbeni keresetem megmarad!
Tehát nálunk megéri és muszáj is dolgoznom!A gyesből nem tudok itthon maradni! :cry:
Aranyosak a fiúk!Martin nagyon vagány!

Évi,
tudom,hogy így van minden csanában,de a tavalyiár tényleg jól hangzott,de így már nem igazán.Na azt meg nem tudtam,hogy csak ketten vannak a gyerekekre.Állítólag vmikor felvesz még egy emberkét.
De ez a babysitter tök normális,van egy 6 éves fia,és egy 3,5 éves lánya.Ők oviba vannak,és egy 2.5 éves kislányra vigyáz naponta.
A kaja benn van az árban,napi 4x-i étkezés.Csak pelust kell vinnem meg váltóruhát,mint a bölcsibe!
Ma otthagytam du. 2 órát a Hannát,de nem volt semmi gond,nem sírt utánam! :wink:

Márti,
gratulálok a szép gyarapodáshoz!Ügyi Nissza baba és persze te is! :wink:

Barbi,
mi újság nálatok???Nagyon ritkán jelentkezel! :roll:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok!

Merre jártok?Én zártam a tegnapot,és én is nyitom a mait?

Holnap reggel viszem Hannát a korai fejlesztőbe az Üllői útra!Éppen van szabad hely,így el is tudjuk kezdeni,gondolom,de holnap már biztosan többet tudok majd!
Megint a bürokrácia csapdájába futottam. :evil: Ugye ez egy államilag támogatott intézmény,de fővárosi fenntartású.Ezért csak olyan gyereket fogadhatnak aki Pesti vagy van Pesti lakcíme! :evil:
Felhívtam a nagynénémet,hogy segítsen már rajtunk,hogy hadd jelentsem be hozzá a Hannát!Úgy néz ki megengedi! :roll:
Jó lenne,hamár nem lenne semmi akadály előttünk!

Állás:még semmi hír!Még mindig nem hívtak!:cry:
Nem tudom,hogy ez most jó vagy rossz!Olyan jó lenne már tudnom a tutit!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Timi:örülök, hogy alakulnak a dolgok , na annak nem, hogy össze vissza kell bejelentgetni Hannát, hogy foglalkozni tudjanak vele!!!!! :x !!!!

Mi vásárolni voltunk délelőtt...................hááááááááát nem volt könnyű, apa kint maradt Nisszával és a nagyokkal bementem szerencsére csak Lidl-be mentünk "nagyobb" boltba nem mernék egyedül menni ezekkel a gézengúzokkal!!!! :roll: De beültettem őket a bevásárlókocsiba és mondtam, hogy vagy bent maradnak vagy kimennek apjukhoz :lol: , naná, hogy maradtak!!!!!
Jól vagyunk, Roland megy holnap melózni, meg szombat éjjel is :? , ígyekszem addig feltöltődni!!!!
na megyek ebédelni

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Timi, remélem, hogy jó tapasztalataid lesznek a korai fejlesztőben. És hát igen, az önkormányzati fenntartású intézményeknél ez van - csak helyi lakosokat fogadnak... Ez akár érthető is, bár ha csak egy ilyen államilag támogatott intézmény van az országban, akkor inkább szociális alapon kellene fogadniuk a gyerekeket, nem pedig lakóhely szerint. Az emberi butaság időnként fáj... Ebbe Samu bölcsikeresésekor én is belefutottam néhányszor. Pl. ezért nem kaptunk a csanához támogatást, mert csak a szomszéd kerületben találtam csanát (ugye a bölcsik meg nem is fővárosi, hanem kerületi ügyek).
Álláshír hiányát sajnálom... Elhiszem, hogy ideges vagy miatta, de még van másfél nap a hétből... Egyébként másik kórházat vagy egészségügyi intézményt nem próbálsz meg? Bár a telki magánklinikán gondolom jobban fieztenk, mint közalkalmazottként másutt...

Márti, és Roland jól boldogult egyedül Nisszával? Gondolom, rohantál a bevásárlással. Zsombi, Szoni ügyesek voltak, érezték, hogy ez most nem az egyéni akciók terepe.

Csajok, lehet, hogy tud valamelyikötök segíteni. A fodrászom elköltözött Csepelről, az előző meg északra (Újpest) helyezte át az üzletét. Most nincs elérhető fodrász a közelemben, és kockázatkerülő lévén, nem szívesen állítok csak be úgy egy fodrászatba kísérletezni. Ez egy bizalmi állás :) Szóval fodrászt keresek, valahol a belváros OK lehet, 4-6 os vonalán, vagy 2-es villamos vonala, ilyesmi. Van ötletetek?

Én ma tök szarul voltam. Reggel voltam vérvételen. Nincs semmi gond, de évente egyszer elmegyek általános szűrésre ("versenysportolói" múltamból fakadóan megszoktam, ott félévente volt egy alapos kivizsgálás, meg hát 30 felett már kell ez is), de ez soha nem szokott megviselni. Erre ma tök rosszul lettem utána, hányinger, szédülés, muszáj volt ledőlnöm... Öregszem, no.

Samu meg tegnap: engedtem a fürcsivizet, és még itt volt egy barátnőm, éppen indulóban úgy 8 óra tájt. Egyszer csak nagy csobbanás: gyerek bemászott a fürdőkádba ruhástul és vígan pancsolni kezdett. Nem győzte kivárni, mire odaérek :)
É

erpé

Ja, még valami Márti. Kérdezted az öcsémék kisfiát. Igen, borzasztóan nyugodt kisbaba, nem is láttam még ilyet. Órákon át bír zokszó nélkül nézelődni, meg már mosolyog ezerrel. És elindult a gögicse (ööööööö). Nagyon ritkán sír. Elképesztő, pláne Samuval összehasonlítva.
É

erpé

Évi,
sajnos Pesti munkahelyben nem igen tudok gondolkodni,mert az ottani kórházakban sincs hely(a kórház bezárásoknak köszönhetően),és a műszak ott is 7-7ig tart.Hajnalban kéne elindulnom,és a Zsoltit mégsem vihetem 6-kor oviba.Ha meg éjszakás lennék a Bandi nem tudná bevinni,hisz a csajokat sem hagyhatja itthon!
A pénz itt sem sok,bruttó 125e!Kb.annyi,mint a közkórházakban!Tehát nem ez a fő cél,hogy idemenjek! :roll: Inkább a közelség és a kulturált viszonyok! :wink:

Édes lehetett Samu,ahogy ruhástól ült a vízben! :P
timiban

Évi:ruhástul fürdés nagggyon vicces!!!!!Nálunk is figyelni kell, mert ők meg mennek viszik a fellépőt aztán csobbannak :shock: :lol: , Zsombi már egyre ügyesebben vetkőzik vagyis próbál és egyszer már a pizsógatyóját is sikeresen felvette!!!!! :wink:
Anissza rettentő jól viselkedett, mivel végig aludt!!!!!Pocakja a jelek szerint tele volt :lol: és szeret autókázni!!!!!
Akkor a kicsi fiúval nincs sok gond, mégha nem hajlandó aludni akkor sem!!!!! 8)
Eddig Anissza sem mondható balhésnak , csak ha éhes!!!!! 8) Jó lenne ha így maradna!!!!!Na jó amíg ilyen pici aztán úgyis jön a hiszti korszak, az megúszhatatlan!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Na nagyon ráérek , megint én kezdem az oldalt!!!!Sebaj holnaptól a hangomat sem fgojátok hallani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :roll: :oops: 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Annyit írtatok, hogy már a felére se emlékszem.
Ráadásul ma olyan sz@rul vagyok, émelygek, meg fáj a gyomrom. Remélem csak a sok kávé ártott meg, nem megint valami nyavalya.

Ezért most csak magunkról írok :oops: :
Szandi hétfő óta jól van, teljesen elmúlt a hasmenése. Tegnap már voltunk bölcsibe, de mivel ilyen hosszú időt kihagytunk újból kell kezdeni a beszoktatást. :(
Valahogy most kevésbé akar elengedni, alig tudom levakarni magamról. :shock: De jó hír, hogy rendesen eszik bent, sőt képes végig ülni is. :D

Ja Évi: a nővérem Csepelre vagy Erzsébetre jár fodrászhoz, megkérdezem neked, ha kell a címet. Ő meg van elégedve vele.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Sziasztok!

Hát tényleg jól eltünt mindenki :oops: .

Edith,hogy van Kriszta?Van még láza?Vagy más tünete?
Most nézem Edith a vonalzódat-2 nap múlva már 1 hónapos a lányod :lol: ?Iszonyúan rohannak a napok.Most már csak egy kicsi kitartást,és reméljük,hogy mihamarabb rendeződnek a napjaitok.

Julcsi,most meg a ti vonalzótok állt meg :cry: .Képeket mikorra igértél :lol: :lol: :lol: ???

Zsu,nem lehet,hogy pajzsmirigy alulműködésben szenvedsz?Én igen,és nekem ezért nem termelődött több tej.Nekem az orvosom mondta akihez jártam rendszeresen kontrollra,hogy lehetnek ilyen "mellékhatások" készüljek fel rá.Nekem is olyan 40-70 gramm között jött össze 1 alkalommal,de soha nem több.Én akkor hagytam abba a szoptatást mikor már 1 nap 1 evésre sem jött össze anyatejcsi.

Márti,nagyon ügyesek vagytok-tök sokat hizott a kiscsaj :lol: .
Holnapra -holnaputánra meg kitartást.Nem lesz semmi baj,ügyes anyuka vagy.

Regi,hát nem semmi ügyesség kellett ehhez a pisilős képhez :lol: .Ilyenben nekünk is sokszor volt részünk,de soha nem tudtuk megörökíteni :lol: .

Timi,szorítok :oops: :lol: :lol: :lol: .Remélem sikerül az állás,mit remélem :oops: ,sikerülnie kell és kész :lol: :lol: :lol: -pozitívan kell hozzáállni-ugye Márti?

Évi,én helyben járok fodrászhoz.
Helyre jöttél már a vérvétel okozta sokk miatt :oops: :lol: ?
Nem semmi Samu produkciója,kiharcolja magának a figyelmet :lol: :lol:

Zsuzsi,örülök,hogy Szandi végre meggyógyult,hát jó hosszadalmasra sikeredett ez a fránya hasmenés.De az a lényeg,hgoy most már jól van ,a bölcsibe meg gyorsan visszarázódik.

Mi jól vagyunk,tegnap intéztem a gyesemet.Leirom tanulságképpen,hogy ti NE IGY CSINÁLJÁTOK!!!!!! /vagyis csak átmásolom a másik topicból :oops: /.
[quote="bibolya"]
írta:
bibolyaTúléltem a gyes intézését,igaz a végén azt hittem ledöföm valamivel az ügyintézőnőt :twisted: a megjegyzéseiért :evil: . 1/2 11-re értünk be,a portás fiú viccesen megjegyezte,hogy tuti nem jó papírokat küldött a cégem-mert 99 %-ban rossz papírtokat küldenek.Irány a nyomtatványos,ahol megdöbbenve tapasztalták,hogy végre 1 cég,aki helyes papírokat küld a dolgozóinak.Na vissza a portás fiúhoz sorszámért.Megint csak mosolyogva közli,hogy cirka 2 1-/2 - 3 óra a várakozási idő,de megéri kivárni,mert igy 2-max.3 hét alatt elintéznek mindent,ha postázom akkor min.6-8 hét.Ezek után ugy gondoltam várunk akkor,lesz ami lesz.Gerin teljesen ledöbbentem,a közel 3 1/2 órából az utolsó 15 percnél veszítette el minden türelmét,dehát már jócskán benne voltunk az alvásidőben.Mikor behivtak ,a Gergő már rohangált fel-alá meg ütögette az ajtót,erre azt mondja nekem az ügyintéző,hogy ő nem érti ezt a gyereket hogy mit rohangál ennyit,hisz 5 perc az egész-persze mondom,csak azt a 3 és fél órát felejti el,amit itt töltöttünk eddig.Erre közli,hogy mi a pi....nak ülünk itt ennyit,miért nem postáztam a papírokat.Mondom neki a heteket-erre közli,hogy tök mindegy,mert igy is 2 hónap meg ugy is 2 hónap az átfutás :twisted: .Na ezek után abban a pillanatban olyan fáradság lett rajtam,hogy még csak megszólalni sem tudtam.Pedig én aztán tudok veszekedni-ha arról van szó,és általában nem szoktam megállni az ilyenfajta beszólásokat.
De hogy a napunkat tetézzük még ,a Geri ugy átázott,hogy a badyt le kellett vennem róla,mert totyogott a pisiben,de a harisnyája is és a nadrágja is olyan lett egy kicsit-és ahogy a Gyöngyi figyelmeztetett előre,hideg is volt :roll: .
Ezek után majd 3-ra értünk haza,és 5-re szülöire kellett mennem.Fél órát csak bámultam ki a fejemből :oops: .
bibolya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?