Új privát üzeneted érkezett!

Hát anyuméknál nem kell nagy hajcihő mert ők nem igénylik a nagy felfordulást. Ráadásul hely sincs nagyon már nálunk.
A másiknap meg nem nálunk lesz tartva hiszen össze lesz vonva mint írtam és hát az uncsitesóéknál lesz. Vagyis a sógornőméknél lesz tartva mert nagyobb is a hely éshát van a másik nagyi aki a sógornőm férjének a nagymamája így ő meg mit keresne nálunk ha nálunk lenne tartva.
Viszont úgyan úgy meglesz Lidinek a külön tortája és nem lesz egy tortára ráírva mint mondták, hogy boldog szülinapot Máté és Lidi.
Na azt már nem külön torta jár a nagylánynak is.

Kép

Kép
antekirt

Sógornőm férjének az anyukája és nem nagymamája. Az az uncsitesónak a nagymamája.

Kép

Kép
antekirt

Akkor közkívánatra :lol: :lol: :lol: : napközben már nem szopizott, ezt én akartam így, le lett választva, evés után volt csak szopi, aztán egy idő után már elég volt neki a kajcsi nem is kellett neki. Egyedül az alvás előtti és a reggeli maradt meg. Éjszakákat átalussza, nem kér enni szerencsére. Kb. 1 hónapja néha nem kérte már a fürcsi után sem, de csak azt nem, bármi mást igen. 1 hete meg már ahogy készülödni kezdtünk a szopihoz, már akkor is üvöltött. Vizet továbbra is ivott helyette, aztán alvás reggelig. Ma reggel meg kb. 1 kortyot szopizott, aztán felébredt, és észrevette, hogy mit csinál, és kiköpte, és üvöltött, amíg el nem vettem onnan. Nem kentem be az ínyét, csak odaraktam az etetőszékbe, és a kaját meg simán megette, meg ivott hozzá, úgyhogy ezt valszeg nem a foga miatt csinálja.

Ante:
pariról leszedtem a héját, kiszedtem a magokat, és a húsát feldaraboltam apróra. A kenyérbélből ici-pici katonákat csináltam, és ráraktam a parit is.
Én sem tudtam különben elképzelni, hogy leválasztja magát, mert nagyon szeretett szopizni és tudott is rendesen, de így most nem gáz, csak nemtom mikor ürül ki a cicim, mert félek azért, hogy bedurran, bár azért fejem, csak nem sokat.
Azért egy kicsit hiányzik már most, de nem olyan vészes, mint gondoltam.

Noémi: úúúú, az az almalé olyan finom, csak itt ritkán látok!
Mi is szombat-vasárnap tartjuk. Illetve mi felköszöntjük apával, megünnepeljük, de inkább ez csak olyan lesz, hogy elmegyünk pl. a medvefarmra (a macikat nagyon szereti), meg egész nap vele foglalkozunk (semmi házimunka meg ilyenek), aztán a vendégek meg hétvégén jöhetnek és tortázunk meg ajándékozunk!
Kiara is ilyenekkel rohangál. Tologatja az etetőszéket, a kosarakat, a bébitaxi vonatját, meg mindent, amit el tud tolni. Néha engem is próbál, és ideges, ha nem megyek.

Alexa: Egy zsömi belsejét megevett egy macisajttal meg egy parihusival és fél joghurttal. A zsömit megfeleztem, és amelyiket már kibeleztem, annak a héját meg odaadtam a kezébe, ő meg azt nyammogta közben, kicsi abból is lement. Aztán elfogyott, és adtam még pár falat kiflibelsőt is. Ennyit evett így, de mondom, nagyon picurka falatokra tépkedtem, mivel fogunk nincs, de az ínyével úgy eszik már egy ideje, hogy csak na.

Na jó éjt! Megyek én is aludni kicsit!

Kép
kernico

Jó reggelt!

Hű mennyit írtatok! Jelentem, aludtam. Nem is voltam egyszer sem megnézni a lányt, bár fent voltam többször,de csend volt és így én is inkább aludtam tovább. Még most is alszik a lány!

KNiki!
Milyen ügyi Kiara! Fog nélkül ilyen kajcsit eszik! Furcsa, hogy nem kell neki hirtelen a tejcsi. Nem is gondoltam, hogy az elválasztódás ilyen könnyen megy. Laktózmentes medve? Nem is láttam még. Vagy csak nem figyeltem? Na majd lesem. Ezt engedelmeddel kiírom magamnak, most hobbiból készítek egy weboldalt, amibe mindenféle babás cucc lesz, többek közt reggeli receptek. Ez is jó egynek! Privibe jöhet még mindenkitől!!! Segítsetek, hogy profi oldalam legyen! :)
Görbe: Na ugye! Pont jó Kiara! Sztem a doki előtte egy duci babát látott, azért tűnt neki vékonyabbnak Kiara.

Noémi!
Hű, még ennyiszer szopizik Veronika! Nem semmi! Neki akkor esze ágában sincs választódni.
Amikor 9-10 közt fekszik Veronika, reggel hányig alszik??

Akartam is kérdezni lányok mindenkitől, hogy kinél hányszor szopizik a gyerek? Nálunk 4-szer, ebből 1 olyan immel-ámmal, a többi oké.

Livi!
Jaj de jó lehetett látni Mütyűrkét! Néha annyira jó lenne megint, most azonnal terhesnek lenni! Én úúúúúúgy szerettem!! Akkor rókák elmúltak?

Nyilván felébredt a lány! Mostanában úgy jelez, hogy kidobja a cumiját. Aha, igen. jól hallom.
Majd még jövök!

omr

Visszajöttem Martinkának boldog hóforit kívánni!

Kép

omr

Martinnak boldog hófordulót!

Rena: nálunk is mostanában az van, hogy ébredés után Tünci odamászik az ágy sarkába, feláll és néz ki. Elvileg onnan átlátni a nagyszobába. De ha csukva van az ajtó, akkor csak azt hallom, hogy koppan a cumi. :D
Tünci napközben min. 3-szor szopizik és éjjel is kb. 3-szor. De a legtöbbje csak pár korty - altatáshoz, vagy nyugtatáshoz. Ha elesik, beveri magát és nagyon sír, akkor is mellre szoktam tenni. Egyébként marha nehezen nyugszik meg. De remélem, azért később nem fogja magát evéssel nyugtatni. :roll:

Kép
Kép
tinu

Martinnak boldog 11. hónapot!

Rena, nálunk szopi az ami nagyobb szopi az főleg este van és néha reggel, mert van, hogy reggel nem kell neki. Egy hete nem szopiztatok éjszaka, helyette vízet kap és jobban is alszik Lidi. De ezt csak azért tudom már megtenni, mert láttam, hoyg simán elvan ha nem adom oda neki éjszaka és akkor is megnyugszik ha csak hallja a hangom.
Napközben meg igazából kevés van de az altatásnak elég, bár szerintem ha nem is lenne semmi akkor is simán elaltatná magát vele.

Kép

Kép
antekirt

Noémi! Én is most vettem fel éppen a napokban,hogy Petra hogy jár.Tolja a műanyag széket maga előtt. De ha én próbálom vezetni,úgy nem megy, azt csinálja,mint Veronika. Fel is teszem freevlogra ha tudom,bár fényképezővel vettem fel.

omr

omr

Szopi: 4-5 alakalom6per nap éjszaka nem kel fel, de ha igan akkor kicsi ringatás és vissza az ágyba.

Szeretnénk venni járás segítőt. Ki milyet ajánl?

Rena :reggeli receptek engem is érdekelnek! Graham kenyeret ehet a gyerek?

Puszika!
KépKép
fölkalexa

4-5 alkalom/ napot akartam írni :D

Puszika!
KépKép
fölkalexa

Falexa! Holnap mikor mentek börzézni? Mi kb fél 1-1 körül. Talizunk?
Én a Petra féle járássegítőt tudom ajánlani! :D

omr

Gege is a hintaszéket tolja maga előtt úgy közlekedik :):):)
Szopi csak alváshoz meg éjszaka ha felébred nyugtatásként :)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Ma reggel viszont kért egy kicsi tejcsit is a csaj. Este továbbra sem.

Martinkának boldog hófordulót kívánunk!

Kiara is cumikidobálással jelzi, hogy most már aztán menjek be! Valamelyik nap úgy találtam rá, hogy kidobta a maciját, a cumiját, mindkét zokniját lehúzta a lábáról, azokat is kidobálta, és amikor bementem épp a body-ját próbálta letépni magáról, mert mást már nem talált! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rena: Nekem még az jutott eszembe, amikor elsőnek úgy aludta végig az éjszakát, hogy áttettük a szobájába, hogy még örül is neki. Gondolja, na végre nem horkol itt apa, meg forgolódnak mellettem, tudok aludni is! :lol: :lol: :lol: :lol:
A sajt márkája: Pannónia, ugyanolyan, mint a macisajt, már van sok féle. Ez sima natúr és rá van írva, hogy Laktózmentes, mert a legtöbben van tejfehérje meg ilyenek.
Majd tedd fel az oldal nevét, kíváncsi vagyok rá. És mondj konkrét dolgokat, és akkor hátha tudok majd valamit hozzá! Ez jó ötlet szerintem.

Holnap megyünk babauszira, aztán meg Lucababáékhoz.
Livi: Brigi felhívott már most? Hátha ráérsz te is kicsit. :wink:

Kép
kernico

Kernico: SNoopy egyszer már sokkal szabatosabban leírta, én csak a lényeget ismétlem. A laktóz az a tejcukor. Vagyis a laktózmentes sajt csak annyit jelent, hogy nincs benne tejcukor. DE tejfehérje (amit kazeinnek hívnak) van! Allergia szempontjából pedig a tejfehérje számít. A laktózintolerancia más jelenség. De utóbbit Snoopy alapján írom.

Kép
Kép
tinu

Falexa: járássegítőnk nekünk van FP. A bőrzén vettük, de csak az elején a játékokat használja, ez az egy, amit nem nagyon tologat. Szerintem felesleges megvenni, mert ha veszel egy bébitaxit, vagy a játéktartó doboz nem olyan nehéz vagy szék, akkor azok is jók, majd rájön, de meg is mutathatod neki.
A miénkkel az a baj, hogy nagyon könnyű, így ha kicsit is rátámaszkodik, akkor szaladnia kéne utánna. Kata vagy Beszti írta, hogy nekik olyan van, aminek lassíthatóak a kerekei.
De mondom, szerintem felesleges. Mi a börzén 3000ért vettük, így megérte, mert a játékokat viszont nagyon szereti rajta, de többet nem adtam volna érte, pláne, hogy ugye funkciója szerint nem is tudja még használni.

Kép
kernico

Tinu: tényleg, igazad van, néha keverem. Csak azért is örülök ennek, hogy találtam, mert ez a fajta csak módosított fehérjét tartalmaz, amit ehetnek már, sima tejet nem, mert nagyon sok azt tartalmaz ezek közül. Szóval ezt akartam írni, csak összevontam a kettőt! :oops:

Kép
kernico

tinu: az kimaradt, hogy köszi, néha tényleg egynek veszem őket! :oops:

Kép
kernico

Sziasztok!

Köszönjük,a hófordulós köszöntéseket!

Nagyon helyes Petra,ahogy tolja a széket! :D
Hú a reggeli receptek engem is érdekelnek!!Ma is csak pár falatot evett Martinka reggelire!Bár ha bele gondolok,a főzelékekkel is sokáig hadilábon álltunk,nem akarta megenni,kellett másfél hónap,mire elfogadta.Lehet,hogy a szilárd kajával is így leszünk.

KNiki,nagyon ügyes Kiara,hogy ilyen szépen eszik,és milyen sokat!
Na,majd megnézem ezt a Pannónia sajtot!

Lányok!A borsót mostmár lehet héjastól adni a gyerekeknek?Elfelejtettem megkérdezni a védőnőtől. :roll:
Vendég

MArtinkának boldog hófordulót!

Ante!
Hát akkor neked jóval egyszerűbb lesz a dolgod! :o Amúgy még szép, hogy az első szülinapján külön tortája lesz, nem? 8)

KErnico!
De jó neked, hogy Kiara átalussza az éjszakát! 8) Úgy, de úgy irigyellek! :oops: :oops: :oops: :o :o :o Úgy tűnik mi nálunk fordítva működnek a dolgok, amíg pici volt mindenki azon csodálkozott, hogy simán aludt egyben 12 órát, most meg azon, hogy nem alussza át az éjjelt! :shock: :shock: :shock:
Ez milyen jó ötlet, hogy aznap semmi mással nem foglalkoztok, csak vele. Nálunk szerintem apa egész nap dolgozni fog. :cry: :cry: :cry:
Jót nevettem, mikor írtad, hogy téged is akar tologatni a kiscsaj! :lol: :lol: :lol: Body letépésen is. :lol: :lol: :lol: Veronika is állandóan kidobál mindent amit a kiságyban talál.

Rena!
Gratula! :P :P NA látod megy ez!
Nekem is most már kicsit soknak tűnik ez a szopi mennyiség, lehet én is megprobálom a nappali szopikat kaja utánra tenni. :roll: :roll: :roll:
Az alvás normál esetben reggel 7-8-ig tart, de közben felkel eszik, aztán alszik tovább. (Illetve eddig így volt, majd lent még írok róla)
Megnéztem a videót! Ja ugyanígy csinált Veronika is, csak kb fél órát. :shock: Olyan muris volt. :D

Tinu és Falexa!
ÉS nálatok a szopi előtt megy a kaja? Minden étkezésnél van a tejen kívül valami? Inni is adtok neki valamit vagy elég a tej?

Na elmesélem az éjszakánkat-nekünk ez volt idáig a legdurvább (bár tudom másnak már volt ennél is rosszabb, de az nem vigasztal :oops: :? )
Szóval már a negyedig alkalommal fordult elő olyan, hogy Veronika éjjel felkelt (2-kor vagy 5-kor), evett és visszaaludt, DE 5 perc múlva már fel is állt és ordított az ágy végében. Szinte hallani véljük, hogy anya gyere ide!:) :lol: Ilyenkor visszamegyek hozzá és kiveszem az ágyból (nálunk nem válik be, hogy beszélek hozzá és simizem a hátát :? ) visszateszem cicire általában nem eszik már, de visszaalszik megint addig míg nem közelítek az ágy felé. :x Volt hogy ringattam kb negyed órát, hátha akkor nem veszi észre, hogy be akarom tenni az ágyba-tévedtem. Kiprobáltam, hogy párnát teszek az ágyába, felkapcsoltam a kisvillanyt, tisztába tettem, bekentem az inyjét. Nem tudom, hogy ezek közül melyik hatott, vagy csak elfáradt a fél-egy órás fent léten, de nagy nehezen elaludt. Egészen a mostani éjszakáig. :evil: Fél 10-kor fektetés, fél 12-kor újra szopi és visszaalvás, fél 1-kor ismét szopi, de utána a fent említett szitu következett. Semmi sem hatott, a gyerek csak ordít, mintha hisztizne. Hagytam az ágyban jó negyed órát, hátha megunja és visszaalszik, csak erre azért nincs esély, mert állva ordít. A férjem se tud aludni és tiszta ideg, mert tuti valami baja van a gyereknek és nem érti miért nem csinálok vele valamit. (persze én már mindent kiprobáltam, ami eszembe jutott) Végső elkeseredésben kivettük az ágyból (szegény alig bírt megnyugodni, olyan kétségbe esett volt-úgy sajnáltuk :cry: :cry: :cry: ) és befeküdtem vele a mienkbe, úgyhogy rajtam feküdt és el is aludt. Persze jó sokat fészkelődött, mert sosem alszik egyhelyben, én meg már alig bírtam tartani és egy jó órát fent voltam. Nagy nehezen rádőlt az ágyra és így én is el tudtam aludni, persze csak felületesen pihentem, mivel attól féltem, hogy megfullad a takarónk alatt, vagy ráfekszek, meghát továbbra is fészkelődött. Szóval brutális volt, persze ő vidáman ébredt fél 8-kor és most már megint alszik 1 órája. Remélem, hogy ma már nem lesz ilyen az éjjel, mert én is zombi leszek! :( :roll:
NA még annyit, hogy reggel felhívtam a dokit, hogy vajon ez mi lehet. Szerinte ez tök természetes, merthát a szeparációs szorongás időszaka van és ha valami miatt felébred álmából, akkor rögtön félni kezd és anyát akar ill. még az lehet, hogy valami nagyobb fejlődési szakasz előtt áll (megtanul járni vagy szellemileg fejlődik, vagy beszél…) és álmában is dolgozik az agya, ha felébred, akkor rögtön gyakorolni akar
Megoldás: vegyem magam mellé a kiságyat, beszéljek hozzá, ha felkel, nyugtatgassam és ha nem jön be, akkor aludjak vele egy ágyban. (más most teszi külön a gyereket, én meg most vegyem magamhoz??? :shock: :shock: :shock: -tényleg kifordított a helyzet) Szerinte ez nem fog túl sokáig tartani és utána nem lesz gond, hogy ismét külön aludjon. Ja még megprobálhatom, hogy este iszok citromfű teát és párologtatok neki levendula olajat, mert ezek nyugtatnak ill vegyek cebion szirupot, mert a B vitamin hiánya is okozhat álmatlanságot. Hát nem tudom mit csináljak.
Bocs csajok, hogy kicsit sok voltam :oops: :oops: :oops: , de hátha másnak is van ilyen gondja és talán tényleg a dokinak van igaza és amit mondott az bejön.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Noémi, én is Lidivel alszom, de így sokkal jobban alszik ő is meghát nem szoptatok éjjel csak víz. Addig míg szoptattam és az ágyában aludt addig kb negyedóránként fent volt. A mi ágyunkban meg aztán kénye kedvére forgolódhat pl. fejjel lefelé fekszik nekem, aztán arra ébredek, hogy a feje a fejemnél van viszont a lábikója apa fejénél :-) na ez tetszett. Lehet nem helyes, hogy vele alszom most, de addig amíg elvan a kiságyban addig ott alszik majd ha felébred kb éjfél körül akkor beteszem mellém és simán alszik reggel hatig, akkor forgolódik kicsit majd , 8 körül kel. Addig míg nem így csináltam nagyon kómás voltam.
Veronika nem szopiban alszik el este? Én szopi után berakom a kiságyba mert úgy beájul közben :-) észre sem veszi.

Kép

Kép
antekirt

De szopival alszik este. Azzal eddig még nem is volt gondom.
És te külön betakarod Lidit, vagy a tietekével? Nem félsz, hogy esetleg nem kap levegőt, ha a te fejednél van a lába?

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Noémi: nálunk a szopinak nincs köze a többi etetéshez. Nem szoktam se előtte, se utána szoptatni. Vagy csak nagyon ritkán. Általában teát sem akkor kap TÜnci, mikor evett. Lehet, hogy én csinálom rosszul, de úgy alakult, hogy szoptatni altatáskor, vagy egyéb nyugtatáskor szoktam. Teát itatni is akkor, általában késő délután, vagy éjjel.
Az éjszakával kapcsolatban: egyetértek a dokiddal. Nálunk is visszafelé fejlődés van egyébként alvás terén. MEg evés terén is. De sebaj. Majd lesz előre is. Szóval én a helyedben - mivel más nem hat - simán együtt aludnék Veronikával, ha úgy meg nyugodtan tud aludni. Én is gondolkoztam azon, amit kérdezel. Nálunk úgy volt eddig, mikor nagy ritkán együtt aludtunk, hogy a saját takarómmal takartam be Tüncit is.

Kép
Kép
tinu

Kernico: annak mi jelentősége, hogy a macisajtban bontott fehérje van? Máskülönben adsz sajtot és annál meg nem érdekel. Nem értem. :roll:

Kép
Kép
tinu

Noémi!
Ez furi. Én nem tudok mit tanácsolni,ezért nem is teszem.Biztos a doki jobban tudja, én mindig hallgatok a dokinkra,bár ez esetben kicsit félnék.Egyrészt én is ettől a fulladástól (bár gondolom anyai ösztönből nem feküdnél rá) de jobban attól félnék,hogy megszokja. De mondom, nem tudok semmi okosat mondani. Bár lehet, hogy én úgy csinálnám,hogy azért még pár éjszaka megpróbálnám úgy ahogy eddig, aztán ha ez van,akkor persze nagyágy.

Petra meg nyilván nagyon kialudta magát este, ma egész délelőtt nem aludt! Sosem volt még ilyen. Aztán fél 1-kor séta közben zutty,bealudt.Gyors haza rohantam vele,csak úgy repült a babakocsi, aztán gyors szopi,most alszik.

Kniki! Nagyon jót nevettem a bodytépésen meg a tologatáson! :D

Az oldalam címe közkívánatra: http://gportal.hu/portal/babysite De még nem nagyon fogtok semmit találni. A receptek,mondókák a gépen vannak,még nem töltöttem fel,ahogy van időm,úgy alakul a lap. De nagyon szívesen várok minden ötletet!!!!! Könyvből,magazinból,netről szedegetek mindent erre az egy helyre. Légyszi nézzétek át a szopis részt,mit rakjak még bele és mit ne és mi nincs jól írva szerintetek! Köszi ha segítetek!!!

omr

Ja, meg írjatok az üzifalra ha ott vagytok,most picit dolgozok rajta!

omr

Noémi, nem takarom be az én takarómmal, hanem a saját paplanjával takarom be. Folyton forgolódik és hát az enyém nehéz lenne neki. Meg nem húzza le rólam. Én nagyon nyugodtan alszom szinte meg sem moccanok egész éjjel ha mellettem van, ébren alszom de mégis kipihenem magam. De egyébként rögtön visszafordítom a kiindulási pontba ha elfordul.

Nálunk már nincs kidobálgatás a járókából. Nekünk az etetőszékből van :-)

Kép

Kép
antekirt

Tinu: minden sajt, már módosított fehérjét tartalmaz, azért lesz belőle sajt, meg tejföl meg ilyenek, már nem olyan fehérje van benne, mint a tejbe, azért lehet ezeket hamarabb adni, DE, sok macisajt féle kockasajtba, hogy krémesebb legyen, utólag is kevernek tejet. Na, ezt próbáltam eddig is, csak közben a csaj itt nyüzsgött a lábamnál, és nem ide koncentráltam, sorry, ha kicsit zavaros volt, remélem most már érthetően írtam.

Kép
kernico

Kernico: így már tényleg értem! Köszi! :D

Kép
Kép
tinu

Rena!
ÚRisten hogy van időd egy honlap szerkeztéséhez? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Egyébként nem is te lennél ha mamaszka nem lenne az oldalon. :lol: :lol: :lol: :lol: AMúgy biztos nagyon hasznos lesz a friss anyukáknak, vagy neked egy kövi babánál. Kár, hogy PEtra nem idősebb, mint Veronika! :) A reggelis dolog tök jó! :P
Ha esetleg valami eszembe jut, akkor írok privit! :wink:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Ha már sajtról van szó :-), egy kis érdekesség.
http://www.sajtcentrum.hu/news.php?extend.152

Kép

Kép
antekirt

Noémi! Naponta 1 órát szórakozom vele kb, annyi belefér. De most hétfőig nem lesz rajta változás, mert nem leszek itthon, ma meg már lehet, hogy ide sem jövök.
PEtra előbb megint ordítva-sírva ébredt, rémálmai lehetnek? Most altattam vissza. Lehet,hogy csak valami front van. Veronikánál is lehet,hogy ez van. Jó lenne, akkor nem ismétlődne.

Mindenkinek kellemes hétvégét!!!!!!!

omr

Noémi: még azt akartam neked írni, hogy lehet, hogy úgy kéne, hogy csak akkor rakod magad mellé, mikor ilyen nem vissza alvós történet van. Ha tud aludni, akkor nem. És akkor, mikor múlik a szeparációs szorongás, akkor nem lesz gond a visszaszoktatással, mert hogy akkor nem lesz ilyen nem visszaalvás.

Kép
Kép
tinu

Noémi, én is ezt csinálom amit leírt Tinu. Ha látom, hogy simán visszaalszik akkor nem teszem magam mellé. Próbáld ki, hátha beválik nálatok is. Én is azért csinálom így, hogy utána ne legyen gond ha egyedül kell aludnia majd.

Kép

Kép
antekirt

Köszike a tanácsokat! :P Remélem nem így lesz, de ha mégis, akkor persze csak akkor fogom magam mellé tenni, ha a kiságyban sír. Bízom benne, hogy tényleg ez hamar el fog múlni és nem lesz gond később.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Csak bekukk, nem értem rá olvasni most ,bocsi. Csanád belázasodott, minden ok nélkül, legalábbis más nem látszik rajta, volt már valakinek ilyen?

Martinkának boldog hófordulót!
sziszi22

sziasztok!

még megyek olvasni, addig is két mai sikerélményem ide is :)

1. ma adtam kicsilánynak először kiflit és tökre odavolt érte, vigyorgott is neki, ügyesen majszolgatta, amikor el akartam venni, hisztizett utána :)

2. ma tök pozitív BKV élményeim voltak.
először is, a szomszéd házat egy kisebbségi kolónia vette meg, elég jómódúak és viszonyla kultúráltak is, jó persze hangoskodnak, de ez nem bunkóság, mint inkább kultúrális sajátosság. Na, várok a buszra, és az egyik szomszédasszony is várt velem, a busz tele, két nyugdíjas tömösül, hogy ők tuti felférjenek, ha én a babakocsival nem is, erre szomszédasszony tök előzékenyen előreenged, meg a buszon is mondta, hogy csináljanak helyet nekem ott a babakocsis részen, hát nem vártam volna tőle, tök jól esett...
majd hazafele egy olyan ember segített feltenni a kocsit, akivel szemben este átmennék az utca túloldalára, terepruci, bakancs, ujjatlan bőrkesztyű, 5cm-s ezüst keresztnyaklánc...
majd hazafele betértem a szomszéd zöldségeshez, akik tök jó fejek, na ők is szinte ki...ták a popóm, mikor jöttem el, egyik megfogta a szatyraimat, másik fogta az ajtót, és segítette le a kocsit, tök jó volt
úgy fel tudják dobni az ilyenek a napomat

és a lényeg, dokinéninél voltunk, és tök egészséges a kicsilány, remélem egy darabig az is marad...

és most egy darabig olvasok, amíg apa el nem készül a fürdőben :)

KépKép

KépKép
winnie27

na, hát az előző oldalt fejeztem be.

KNiki, a bodíletépésen hangosan röhögtem, apa is idejött, hogy mivan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tinu, nehogy később is evéssel nyugtassa magát, hú, tök jó ez a reakció, ez olyan pszichológusos, ne értsd félre, még véletlenül sem bántás :) csak olyan aranyos, hogy nekem tuti nem ez jutott volna az eszembe, hiába, máshogy jár az agyunk :)

Alvás, hát nálunk is volt egy-két ilyen éjszaka, én is egy darabig várok, be-bemegyek, elalszik-e, ha nem, akkor beviszem magunk közé, de az ritka volt eddig. Paplan gond nincsen, mivel hálózsákban van :)

Járássegítő, bébitaxi, hát én is gondolkodom rajta, milyet, érdemes-e...?

na megyek, apa elkészült :)

KépKép

KépKép
winnie27

azért ma jó nagy forgi volt :)

Honlap, tök jó ötlet, majd én is bekuksizok!

KépKép

KépKép
winnie27

ja, Tinu, Alexa, boldog hófordit!!!

KépKép

KépKép
winnie27

Sziszi, lehet, hogy a 3 napos....

KépKép

KépKép
winnie27

Winnie: köszi. :)

Sziszi: nálunk is a 3 naposnál volt ugyanez. Hogy telt az éjszakátok?

Kép
Kép
tinu

Kedves Édesanyák, Édesapák!

Pszichológus, családkonzulens édesanya vagyok. Négy éves ikergyermekeim egyike súlyos fejlődési rendellenességgel született, az ő fokozott ápolása, gondozása miatt munkámat itthonról végzem. Így elmondhatom, hogy elméleti tudásomat ugyan az egyetemen szereztem, de ikergyerekeim és a betegséggel járó teendők sok mindenre megtanítottak a gyakorlatban.

Gyerekneveléssel, családi gondokkal, párkapcsolati nehézségekkel, személyes jellegű problémákkal küzdő személyek bizalommal keressenek fel egy e-mailben, segítek megtalálni a jó megoldást és kivitelezni azt. Akinek egy kis bátorításra, problémáinak megoldásában segítségre lenne szüksége, de a távolság miatt, vagy bármi más okból kifolyólag nem tud személyesen keresni fel egy szakembert, annak ideális megoldás lehet az e-mail-en át történő konzultáció (pszichotanacs@freemail.hu). Lásd még: www.pszichologia.mlap.hu

A www.pszichologia.multiply.com oldalon ingyen letölthető anyagok várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt: babazenék, gyerekzene, kifestők, rajzfilmek (angol, magyar), oktatóprogramok, könyvek, zene minden kornak... A feltöltés folyamatos, érdemes többször benézni.

üdvözlettel, Nisreen
nisreen

Sziasztok!

Hát éjszaka nem aludtunk, elmentünk reggel az ügyeletre, már piros volt a torka, kicsi folyik az orra, meg lázas. Én is a 3 naposra gondoltam, lehet, hogy mégsem az.
Na mennem is kell, mert sírás van.

Tinu: boldog hófordulót Tüncinek!
sziszi22

Hú, hát nem volt ma nagy forgi...

sziszi, jobbulást!!!

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Winnie!Irígykedve olvasom,hogy a kicsilány is ilyen nagy kedvvel ette a kiflit!Ez nagyon jó!
Annak meg nagyon örülök,hogy meggyógyult!! :D Kopp-kopp.

Sziszi!Jobbulást Csanádnak!!

Tinu!Tüncinek Boldog Hófordulót!

Ma voltunk a városban,üvegfestéket kerestem,de eléggé ki volt fosztva minden.Olyat kaptunk,aminek a dobozában díszek vannak,a kontúr meg van rajzolva,és színes festékek vannak hozzá.Ezeket fel lehet bárhova akasztani.Igazából olyat szeretnék,ami fóliára festhető,lehúzható,majd az ablakra tehető.Láttam itt a neten,rendelhetnék is ,de szerintem postaköltséggel már nem érné meg. :roll:

Az Intersparban van olyan Zsiráf,amit Sziszkáék vettek,13.990-ért!Elég húzós!Mintha láttam volna vhol 7-8 ezerért is! :shock:
Vendég

Ja,és asszem nem írtam még,hogy kedden voltunk Ringatón!2 szőnyeg volt letéve,azon űltünk,ölünkben a csemetékkel.Énekeltünk,mondókáztunk,élvezte Martinka!Aztán egyszer csak útra kelt,elmászott tőlem!Beült a szőnyeg közepére,és onnan figyelt.Amikor gitározott a csaj,tátott szájjal,felhúzott szemöldökkel nézte,és mutogatott rá.Nagyon helyes volt!Meg kinézte magának az egyik kislány cumiját,és többször rástartolt,úgyhogy résen kellett lennem!Bezzeg a sajátja sosem kellett!! :D
Na,majd kedden megint megyünk.Itt félórás egy alkalom,és 600Ft.Bérletet is lehet venni,akkor 500-ra jön ki.Hát,azért nem occsó!
Vendég

Winnie!

Még olvasni is jó volt,ahogy írtad,hogy milyen figyelmesek voltak Veletek az emberek!Az ilyen dolgok engem is tök feldobnak!Tényleg,csak egy kicsit kéne "megerőltetniük" magukat az embereknek,és máris jó napot okozhatnának!
Vendég

Tinu!
Először is nagyon boldog hófordulót kívánok Tüncikének!
Másodszor: Arra lennék kiváncsi, hogy amikor leszedték a körmödet, akkor mennyire fájt, kaptál e fájdalomcsillapítót és utána meddig kellett (volna) pihentetni és milyen volt stb. NEkem úgy tűnik magától fog leesni, most már a felét fel tudtam emelni, de nem merem lehúzni :oops: :oops: :oops: :oops: Lehet éjjel lejön magától, de ha nem , akkor asszem megyek vele dokihoz. Kérlek segíts minél előbb! :)

Sziszi!
Csanádnak jobbulást! Lehet tényleg csak a 3 napos és mindjárt vége. :o

Winnie!
De jó, hogy ilyen jó napod volt és tényleg ritkán hallani ilyen segítőkész emberekről! Végre Rékababa is meggyógyult-hurrá!!! :P 8)

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Noémi: nekem nem szedték le a körmömet. Csak bevágták két oldalt és kihúzták a benőtt részt. Adtak Lidocaint, kettőt. Nem éreztem semmit, szóval nem fájt. Kellett volna pihentetni, de nagyon nem tudtam, viszont ez nem volt gáz. Egy hét alatt simán helyrejött. Kellett menni kb. kétnaponta kötözésre. Kb. ennyi. A szoptatást kellett kihagyni a Lido után fél napig (vagyis éjjel nem szoptattam).

Kép
Kép
tinu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?