MArtinkának boldog hófordulót!
Ante!
Hát akkor neked jóval egyszerűbb lesz a dolgod!
Amúgy még szép, hogy az első szülinapján külön tortája lesz, nem?
KErnico!
De jó neked, hogy Kiara átalussza az éjszakát!
Úgy, de úgy irigyellek!
Úgy tűnik mi nálunk fordítva működnek a dolgok, amíg pici volt mindenki azon csodálkozott, hogy simán aludt egyben 12 órát, most meg azon, hogy nem alussza át az éjjelt!
Ez milyen jó ötlet, hogy aznap semmi mással nem foglalkoztok, csak vele. Nálunk szerintem apa egész nap dolgozni fog.
Jót nevettem, mikor írtad, hogy téged is akar tologatni a kiscsaj!
Body letépésen is.
Veronika is állandóan kidobál mindent amit a kiságyban talál.
Rena!
Gratula!
NA látod megy ez!
Nekem is most már kicsit soknak tűnik ez a szopi mennyiség, lehet én is megprobálom a nappali szopikat kaja utánra tenni.
Az alvás normál esetben reggel 7-8-ig tart, de közben felkel eszik, aztán alszik tovább. (Illetve eddig így volt, majd lent még írok róla)
Megnéztem a videót! Ja ugyanígy csinált Veronika is, csak kb fél órát.
Olyan muris volt.
Tinu és Falexa!
ÉS nálatok a szopi előtt megy a kaja? Minden étkezésnél van a tejen kívül valami? Inni is adtok neki valamit vagy elég a tej?
Na elmesélem az éjszakánkat-nekünk ez volt idáig a legdurvább (bár tudom másnak már volt ennél is rosszabb, de az nem vigasztal
)
Szóval már a negyedig alkalommal fordult elő olyan, hogy Veronika éjjel felkelt (2-kor vagy 5-kor), evett és visszaaludt, DE 5 perc múlva már fel is állt és ordított az ágy végében. Szinte hallani véljük, hogy anya gyere ide!:)
Ilyenkor visszamegyek hozzá és kiveszem az ágyból (nálunk nem válik be, hogy beszélek hozzá és simizem a hátát
) visszateszem cicire általában nem eszik már, de visszaalszik megint addig míg nem közelítek az ágy felé.
Volt hogy ringattam kb negyed órát, hátha akkor nem veszi észre, hogy be akarom tenni az ágyba-tévedtem. Kiprobáltam, hogy párnát teszek az ágyába, felkapcsoltam a kisvillanyt, tisztába tettem, bekentem az inyjét. Nem tudom, hogy ezek közül melyik hatott, vagy csak elfáradt a fél-egy órás fent léten, de nagy nehezen elaludt. Egészen a mostani éjszakáig.
Fél 10-kor fektetés, fél 12-kor újra szopi és visszaalvás, fél 1-kor ismét szopi, de utána a fent említett szitu következett. Semmi sem hatott, a gyerek csak ordít, mintha hisztizne. Hagytam az ágyban jó negyed órát, hátha megunja és visszaalszik, csak erre azért nincs esély, mert állva ordít. A férjem se tud aludni és tiszta ideg, mert tuti valami baja van a gyereknek és nem érti miért nem csinálok vele valamit. (persze én már mindent kiprobáltam, ami eszembe jutott) Végső elkeseredésben kivettük az ágyból (szegény alig bírt megnyugodni, olyan kétségbe esett volt-úgy sajnáltuk
) és befeküdtem vele a mienkbe, úgyhogy rajtam feküdt és el is aludt. Persze jó sokat fészkelődött, mert sosem alszik egyhelyben, én meg már alig bírtam tartani és egy jó órát fent voltam. Nagy nehezen rádőlt az ágyra és így én is el tudtam aludni, persze csak felületesen pihentem, mivel attól féltem, hogy megfullad a takarónk alatt, vagy ráfekszek, meghát továbbra is fészkelődött. Szóval brutális volt, persze ő vidáman ébredt fél 8-kor és most már megint alszik 1 órája. Remélem, hogy ma már nem lesz ilyen az éjjel, mert én is zombi leszek!
NA még annyit, hogy reggel felhívtam a dokit, hogy vajon ez mi lehet. Szerinte ez tök természetes, merthát a szeparációs szorongás időszaka van és ha valami miatt felébred álmából, akkor rögtön félni kezd és anyát akar ill. még az lehet, hogy valami nagyobb fejlődési szakasz előtt áll (megtanul járni vagy szellemileg fejlődik, vagy beszél…) és álmában is dolgozik az agya, ha felébred, akkor rögtön gyakorolni akar
Megoldás: vegyem magam mellé a kiságyat, beszéljek hozzá, ha felkel, nyugtatgassam és ha nem jön be, akkor aludjak vele egy ágyban. (más most teszi külön a gyereket, én meg most vegyem magamhoz???
-tényleg kifordított a helyzet) Szerinte ez nem fog túl sokáig tartani és utána nem lesz gond, hogy ismét külön aludjon. Ja még megprobálhatom, hogy este iszok citromfű teát és párologtatok neki levendula olajat, mert ezek nyugtatnak ill vegyek cebion szirupot, mert a B vitamin hiánya is okozhat álmatlanságot. Hát nem tudom mit csináljak.
Bocs csajok, hogy kicsit sok voltam
, de hátha másnak is van ilyen gondja és talán tényleg a dokinak van igaza és amit mondott az bejön.