Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Zsu! Pankusszal mi újság? Kaki?
Tényleg! Ciripke még mindig a talit piheni ki?
:lol:
Fú, bakker olyan ködben jöttem haza most este a kocsival... 50-el lehetett jönni! (Mondjuk volt, aki csak 30-al mert!) Na, szopitime van!
Jóccaka! Talán holnap! :?

Kép
ermoni

Ja, mégegy aztán tényleg!
Zsu! Pont ma "nosztalgiáztam": milyen rég volt, amikor mi még az amnioról beszélgettünk! :roll: Emlékszel? :wink:

Kép
ermoni

Zsu:
na, ugye, h ugye. :)
2007. december. 16
221. oldal.
ott tárgyaltuk ki a Sinlacot és ott írtad, h nektek is ezt ajánlotta a dokinő, csak ezt ugye 4 hónaptól lehet csak. :wink:

Móni:
tudtam én. :wink:

na én el, jóéjt. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Andi!

Én este nem pizsizek, hanem a "normál" cucca van rajta, abból tiszta (na jó az az egy rugija van csak, ezért nem is tiszta! :lol: )!

És nálunk a body, rugi, hálózsák összefosása volt az eddigi rekord!

(És éppen panaszkodni akartam, hogy Dorkának is megint megy a hasa, de most miért??? Én már ezt nem értem.... bár nyűglődni kevesebbet nyűglődik.)

Móni, rossz hírek miatt :cry: , szopisztájkot mg te úgyis levered! Nem tudja még Janka kivel húzott ujjat! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Hali!

Gondoltam bekukk mielőtt jönnek a festők, de sehol senki!

Na megjöttek! :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

óóóó jehhhh, még egy munkásember jön a héten, karnis felszerelés - kandalló javítgatás témában... persze ezt is én vezényelhetem le... no mindegy...

Apát már nem csak a gyerek nem látja, hanem én is csak arra az 5 percre látom amikor hazajön, átöltözik és fáradtan eldől az ágyban!
Szép az élet! jó ez a januári évzárás (adószakértő a párom, ez ilyen csúcsszezon) imádom a saját cégünket és a barátokkal közös projektmunkát ami még a főálláson és a saját cégen felül van! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Jutta

KépKép
jutta

Jó reggelt!

Hajni, visszaolvastam, tényleg volt szó róla. Csak annyi volt a félreértés, hogy én nem a Sinlac-ra helyeseltem, hanem magára a rizspépre, mert nekünk csak ennyit mondtak, hogy rizspép, márka nélkül. Nem tudom, hogy ebből van-e többféle. Nekünk mindenképpen tej- és laktózmentes kell, nem tudom, hogy ez olyan-e.

Mogyo, a piros kocka nem csörög, ha meghúzod a katica csápját, akkor rezeg.
Ágika nyalja a lábát a játékállványnak? Vicces lehet :lol:

Tényleg, ti minden plüss játékot kimostok, mielőtt odaadjátok a babáknak? Mert ugye már mindent a szájukba vesznek, de nekünk van olyan játék, ami nem mosható, pl az a kisgömböc se, amit lefotóztam valamelyik nap. Most akkor az nem baj, ha azt is nyalogatja? :roll:

Andi, majd számolj be az oltásról, de biztos minden ok lesz.

Móni, mik a rossz hirek? Már ha publikus. Csak nem a tesód???
Panka most egyelőre megint tünetmentes. Most irom minden nap,hogy mit eszem, hátha abból vissza tudom keresni, hogy mire érzékeny még.
Ja, az amnio...hát én is gondolok rá még sokat :?
És hogy megy a szopi? Ugye ettől nem apad a tej?

Ezt a pizsi dolgot már én is akartam kérdezni: mindenki pizsiben altat és reggel átöltöztet másba? Olvastam (túl sok hülyeséget olvasok :? :oops: ), hogy 3 hós kortól jó, ha adunk rá külön pizsit alváshoz, hogy ezzel is erősitsük az éjszaka és a nappal közötti különbséget. Panka még egyelőre ugyanabban alszik, amiben napközben van. Szóval napközben is pizsiben nyomul :lol: vagy éjjel van utcai ruhában? :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jutta, még neked akartam annyit, hogy a Milupa Milumill HA Start-ra rá van irva, hogy 4 hós kor felett önmagában nem fedezi a gyerek tápanyagigényét, csak más tápanyaggal együtt, szóval hozzá kell táplálni. Ezt láttad?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Jutta:
jó munkát. :)

Zsu:
A Sinlac :Rizs- és szentjánoskenyérmag-alapú, tehéntej-, szójafehérje- és laktózmentes pép, mely táplálékfehérje-allergiában, illetve laktózintoleranciában, malabsorptióban szenvedő 4 hónapos kor feletti csecsemők, gyermekek és felnőttek kiegészítő táplálkozására alkalmas.
Pizsi:
mi születéstől kezdve hálózsák. Majd kb 6 hós kortól tervezem a rendes pizsit.

Kép
Kép
h@jni

hali

Móni

3 óra?jajj de jó lenne :-) ahhoz az kéne hogy itthon legyen,ma se látom,lehet ma egész nap :shock:

rossz hírek?privibe is jöhet ha nem akarod nyilvánosan

Mogyó
jó ez az állvány,jó dolga van Ágikának :-)

Zsu
én itt már nem várok semmit

na megyek orrotszívni
Vendég

Móni:
engem is érdekel ám, h mi a rossz hír, de Téged ismerve úgysem tudjuk meg. :oops: De akár mi is az, fel a fejjel!

Kép
Kép
h@jni

Timi:
én meg arra gondoltam, h azt nem tudnád megoldani, h 2 hetente hétvégén pár órára odaadni anyudnak a lányokat? Tudom, h bibi még szopizik, így nehezebb, de ha esetleg fejnél neki, vagy akkor kapna tápit... És így Te is feltöltődnél kicsit. Elmehetnél vásárolni, vagy csak eldőlnél otthon ( bár, ha Nálatok vigyázn anyud rájuk, akkor talán jobb lenne ha elmennél otthonról), vagy bármi amihez kedved van.

Kép
Kép
h@jni

No,hozzátápi: mint minden ez is gyerekfüggő

Mindegy mit eszik a baba lehet 4 hó körül már igényel mást is,most ezt húzták meg alsó határnak,hogy 4 hós korára már érett az emésztőrendszere.Az első kanalakat déleltt szopi/tápi után kell adni annyit amennyit elfogad,inkább levet mint egyből pürét.Én 3-4 naponta tervezem,majdaz íz váltást.Ha 4 hósan elkezdjük akkor szerintem kb. 6 hós korára jöhetnek a "főzelékek".Aztán szopi elött fogom kínálni,délelött és délután.Aztán vannak olyan pépek a sinlaconkivül is amihez nem kell tej.Gríz,7 gabonáspehely.Ezekhez lehet gyümit keverni és kész a gyümis pép :-)A tejpépeknél szerintem érdemes nézni,hogy tejből vane vagy tápszerből.Én vacsira fogom adni.Először délelött,hogy bejöne aztán fürdés elött,és fürcsi utánra még egy szopit tervezek.a milupának van asszem vaniliás tejbegrízpépje,én a vanília ellen nem vagyok :-)

A tejpéptől különben ne várja senki,hogy majd átlussza az éjszakát,ha átalussza nem attól lesz .-)A sokat ébredő babák ,ha nem éhesek is kelnek megszokásból :-)

sinlac:nekünk fel se írják,merthogy csak tejérzékenyeknek írják fel itt

én nem fogok külön főzni,amíg kóstolgat kap bébiételt,aztán majd eszik a mienkből,amit lehet.

pizsi:Bibus pizsizik,hason alszik így a hálózsák kiesik.pizsirugiba alszik és reggel nappali rugit kap :-)

Andi
drukk az oltáshoz
Vendég

Hajni
igen ez nagyon jó lenne,csk tudod nincs autójuk :-( amúgy pont akartuk szoktatni Maját hétvégi kiruccanáshoz,de azóta nekik nincs autójuk,nekünk meg még mindig nincs téligumink.kiakasztó,hogy nem tudják beszerezni.december eleje óta csak orvosnál voltunk meg a cbaba :evil:
Vendég

Timi:
és busszal nem tudna elmenni hozzátok?
Anyumnak sincs jogsija, így busszal jár hozzánk. Pedig 50 km-re laknak.

Na én most lépek, majd du jövök. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

A tegnapi nap sikerélménye: Esztella átfordult a hasáról a hátára. 3x! Mert elsőre nem láttam, apa volt mellette, másodszorra meg nem akartam elhinni, így harmadszorra is be kellett mutatnia. Olyan ügyes! Sosincs hason, mert nem szereti, nem tudom mikor gyakorolt itt sumákban...

A tegnapi nap kudarcélménye: szopisztrájk. Minden egyes szoptatáskor 20-25 perc bömbölés, krokodilkönnyekkel kísérve. Annyira sajnáltam szegényt! No meg magamat. Lefejve meg issza. Pedig tegnapelőtt 15 perc alatt gyönyörűen, bimbóvédő nélkül beszlopált 150 grammot. Passz, hogy mi volt tegnap, ma ismét tesztelem.

Apa megígérte, hogy a hétvégén telepít nekem olyan programot, amivel a képek méretét módosítani lehet, így remélem hamarosan én is fel tudok tenni képeket.

Jutta, Timi,
Apa nálunk is munkamániás. Vag csak ebbe menekül... Hétvégén is nyomja. Van egy állása, amely eleve teljes embert kíván, emellett működtet egy vállakozást, amely egyelőre tök veszteséges, de a remény hal meg utoljára, és most egyik barátjával is belevágtak velemi projektbe. Hát a legjobbkor.
:? Pedig néha tényleg olyan jó lenne elszabadulni ebből a mókuskerékből! Eszter egy kisangyal, de a bezártságot nagyon rosszul viselem.
Ráadásul havonta két-három napot a férjemnek Londonban kell lennie. Holnap-holnapután nem lesz itthon. Nagyon tartok az éjszakáktól, eddig mindig volt velem valaki, ha apa nem volt itthon. :shock:

Kép
waterlilly

Sziasztok!

Timi: te tudod, miért nem hagyod rá Anyósékra a gyerekeket, de így meg fogsz szakadni! Nem akarok észt osztani hidd el, de hétvégén ha otthon van a párod, nem tehermentesít kicsit? Sosem fogsz kiszakadni ebből a malomkerékből, ha nem raksz le vmit a válladról. A háztartást maximálisan 2 gyerek mellett tök egydül, sztem nem lehet patent módon ellátni,hogy ne rokkanjon bele az ember. És ha nem főzöl 2 nap? Vagy mittudom én. Te tudsz hanyagolni, hogy neked könnyebb legyen.
És mi szeretünk, dehogy utálunk!
Zsu: A Panka van utcaiban is éjjel-re szavaznék :lol:
Én reggel, ill. délelött öltöztetem át Ádit. Fürdés után kap pizsit. Vagyis hát... 2 pizsije van csak, ha az mosásban, akkor tiszta bodyt és rugit (szal akkor ő is utcaiban van néha)
A mosható plüssöket kimosom, ami nem azt nem :) .
Kertikiri: Nadinról nagyon jól sikerült a 2. kép. Milyen kis fotogén :wink:
Most milyen arányban eszik tápit?
A talis képek is tetszenek!
Andi: Gyula milyen profi módon etet!
Móni: ugye azért nem tűnsz el hosszabb időre?
Jutta: látom a te férjed is a munka hőse érdem rendre pályázik.
Meg kell ám küzdeni érte a párommal, nem megy az annyira könnyen :wink:
Jolka: jól látod, Ádi keresztben fekszik. A rácsvédőt karácsonyra varrta neki a ... szal, hosszú lenne leírnom kicsoda. Foltvarrással készült. Nekem is nagyon tetszik.
Mogyo: Nagyon tuti a hintátok és Ágika is benne.

Kép
Kép
gabcii

Íme a ma délelötti szieszta, ami játékba torkollt:
Brekk, gyere Ádihoz:
Kép

Megszereztem, jól megeszlek:
Kép

Kép
Kép
gabcii

Hajni, köszi, meg fogom kérdezni a gyerekorvost!

Anita, Eszti nagyon ügyes! :lol:
szopisztrtájk nem, az viszont jó hir, hogy üvegből megeszi a tejcit!

Gabci, de édi Ádi! És milyen nagy már! Még Te aggódsz a súlyáért? :shock:

Kérdés, hallott már/szedett már valaki More Milk plusz kapszulát? Ha igen, bevált valakinek?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

LÁNYOK, MOST LÁTTAM A KÉPEKET NADINRÓL, ÁGIKÁRÓL MEG ÁDIRÓL, MEG KELL ŐKET ZABÁLNI!!! Mondjuk én Ádi képeitől mindig kidőlök... Gabci, van egy nagyon jelyes kiscsajom...

:wink: De komolyan, olyan szép gyerekeink vannak! És olyan ügyesek! Büszkék lehetünk magunkra. Most mindenki veregesse meg a vállát. Én pont tegnap elmélkedtem el azon, hogy milyen sz*r anyának tartom magam, de valahol mégiscsak nekem köszönhető, hogy Eszti öt hetes kora óta mosolyog, mint a tejbetök, három napja nevetett is már, tegnap átfordult, gügyög ezerrel, kigyógyult a kötött csípőből, elmúltak a tejkiütései, stb. stb.

Timi, most olvastam az előző oldalon a helyzetedet... :shock: Befogtam az orcámat. Nincs okom panaszra....

Milumil HA Start. Mi is ezt fogyasztjuk. És most látom mekkora bazi nagy görög szerencsém van, hogy a férjem egyik legjobb barátja a Milupánál dolgozik, és ingyen és bérmentve ötösével szállítja házhoz nekünk a cuccot! :roll: Nem tudom, mit csinálnék, ha 1. aranyárban vásárolnom kéne, 2. a patikában széttárnák a kezüket, hogy hát most nincs... Már a gondolatra görcsbe ugrott a gyomrom.

Kép
waterlilly

izé, helyes kiscsajom :o

Kép
waterlilly

Anett (waterlylli, ugye jól emlékszem, hogy Anettnek hívnak?)!

Naggyon ügyi Eszti, hogy hasra fordult! A legtöbb gyerek utál hason lenni. Azért elöbb utóbb megtanulnak forogni.
Köszönöm az Ádi dícséreteket. Hát, tényleg elég muris dolgokat művel mostanában. Hihetetlenül édes. Minden napra tartogat vmi mókát, imádom!
Azt gondolom, hogy aki szereti a gyerekét és a tőle telhetőt megteszi érte, szar anya nem lehet!
Hmmm... Ádim elkelt, de jól esett a "bejelentkezés" :D
Timi a nászasszonyom (persze ha nem gondolta meg magát Bibus és az anyukája)
Tényleg, vmikor ha jobb idő lesz, nem kéne bemutatni őket egymásnak?
Én így kicsinyítek képet ( a pórias nyelvezetemen előadott nagy hozzáértésemen kéretik nem röhögni! :? )
Kép megnyit, lent, jobbról a 2. ikon a kép szerkesztése megnyit, kép menü- nyújtás döntés megnyit- vízszintes 50%, függőleges 50%-le okéz, ismét kép menü, nyújtás döntés megnyit, megint 50-50% és le okéz. Kész is van! Jó bénán írtam le, de remélem érthető volt!

Kép
Kép
gabcii

Lily, amit utoljára e-mailben küldtél képeket Esztiről, azt én felteszem, ha akarod? Nagyon ügyes, hogy átfordul, és még hogy a hasáról a hátára?! :shock: Mondjuk pont tegnap olvastuk Csabival, hogy a 4. hónapban ez az egyik fejlemény. Csodálkoztunk is, hogy ilyen korán kell, meg hogy ez az irány az első :roll: Hát nem tudom, Nadin a hasáról egy darabig biztosan nem fordul még sehova, nem is tudom arra mi motiválhatja...talán ha utálja. Mert hátról hasra valami játékért fordulnak, mint Lilla is a képeken.

Én jól elszúrtam a tegnapi alvást, a kinti déli hosszú alvás után még bealtattam egy kicsit este is, hogy meglegyen a Jolka szerinti kívánatos három ( :lol: ), aztán 10-kor még kukorékolt, és n6-kor meg kelt, és úgy is maradt :( Most ugyan alszik megint, de ezzel megint a déli alvásunk csúszik..... szóval böjtölhetem szerintem ezt még pár napig. Viszont este nem cicin aludt el végül. Igaz nem is az ágyában. Az ölemben, pont úgy mintha cicizne, a szopipárnába fúrta fejét, és a saját ujját szopizta. Olyan édi volt! :lol:

Pizsi: az mi? Miben különbözik a rugitól?? Mi egyébként első naptól kezdve zsákban alszunk éjjel, direkt azért, hogy tudja éjszaka van. Pedig hason alszunk mi is, Timi nektek miért nem jó így a zsák? Szóval tiszta h.ujju body, hálózsák. Eleinte minden nap új hálózsákot is adtam rá, de mostmár van, hogy 3 napig is ugyanabban a zsákban alszik :oops:

Tápi: este mostmár stabilan kap, általában max 50 milit eszik meg belőle. Ezen felül ha délben is 100 alatt szopizik, akkor odaadom amit hajnalban fejek, ez eddig még max 50 tudott lenni. Délután meg reggel általában jól szopizik (hát ha a 100 körüli jó), mert olyankor hosszabb alvás után van, és jobban megy. Lehet, hogy persze ilyenkor is adhatnék pótlást, de ha így hízik tovább, akkor nem fogok, inkább ezt az egyet is megpróbálom valahogy leépíteni.

KépKép
kertikiri

Plüssök: én mindent kimosok, olyat is amire azt írják hogy ne. És mindent gépben, még a csörgőset is. Eddig semminek nem lett baja amúgy, a malackás csörgőnek talán kicsit megnyúlt a keze, de ennyi. Ha tönkremegy, hát tönkremegy. Igaz, nem nagyon volt eddig olyan játék amit sajnáltam volna, inkább menjen tönkre, mint elkapjon valamit. Persze tudom, hogy kell a kosz, de abból van itthon saját immunerősítőnek, a boltból hozottat egyelőre próbálom kiküszöbölni.

Ádi milyen ügyes!!

KépKép
kertikiri

Hajni
anyum dolgozik 7től 4ig :-( apum nem bír a sarokig elmenni a betegsége miatt :-( szóval ezért ütött ki mindenkit az autó hiánya

Kriszti
tegnap nálunk is csúszott kicsit minden,lehet hogy lassan Bibu átáll a két alvásra???? aludt délelött egy órát,meg délután és 5körül kelt fel na mondom akkor hol lesz asz uccsó alvás,hát akaromba volt hangzvavarb adtam neki fél rát,íg yfél 10kunt el é tök ügyes,fél 4ig aludt aztán 7ig

Gabci

melyik osztályon dolgoztál?

naná ,hogy bemutatjuk őket egymásnak ,felőlem Maját is elveheti Ádi,de akkor jól fel kell kötnie agatyóját :-)

Lily
hú,inegyen tápi?az tök jó

Zsu
tegnap postázták nekem a more milket,majd beszámolok

Megjött az etetőszék,klassz nagyon :-)
Vendég

én kimosok mindent ,volt már pl. hogy elemes játékot is,kiszáradt és zenélt tovább :-)

mielött mondanátok a székbe úgy ül Bibus ,mint a hordozóba,amit egyébként utál :? :?

Kép
Kép
Vendég

Timi, jó a szék! Meg Bibus sérója is!

Szerintem én nem vagyok teljesen normális, ha a gyerek alszik, én ideges vagyok, hogy mi lehet vele. Éjjel is! Nem egyszer felkelek, hogy benézzek, pedig nem véletlenül csukjuk be rá az ajtót, mert 10-ből 8-szor ilyenkor fel is ébred. Lehet, hogy én nem hagyom aludni, pedig mi baja lehetne, nem? A legvalószínűbb az, hogy alszik szépen, annak kicsi az esélye, hogy gond lenne. Ilyenekre gondolok, hogy a fejére húzta a paplant és megfulladt, vagy lenyelt valamit (nincs is mit lenyelnie amúgy). Meg hogy azért nem hallom, mert elromlott a légzésfigyelő, vagy elfelejtettem bekapcsolni. Vagy a babaőrt felejtettem el bekapcsolni, vagy az is rossz. És amikor már teljesen felpörgetem magam, akkor bemegyek, és nem elégszek ám meg azzal, hogy az ajtóból látom, hogy villog a légzésfigyelő, hanem odaosonok, és megnézem lélegzik-e. Aztán megpróbálok kiosonni, de ha mezitláb mentem be, akkor tutira cuppan a talpam a parkettán, és már fenn is van, ezért kifejlesztettem hogyan tudok a szőnyegéről egyenesen kiugrani az előszoba kövére. Most is sikerült így felkeltenem, pedig aludt szegény, mert este csak keveset tudott :cry: Szóval szerintem klinikai eset vagyok. Mondjátok légyszi, hogy Ti is ezt csináljátok!

KépKép
kertikiri

Timi: tetszik ez az etetőszék. Teljesen stabil, ha a székhez van rögzítve? Árban milyen?
Sürgősségin dolgoztam egyébként.
Kertikiri: (jól érzem, hogy vmiért haragszol rám, vagy mi?!)
Gyakran megyek be én is megnézni Ádit. Közelhajolok hozzá és hallgatom a légzését. Ha játszik és hallom, akkor is megnézem,mert akkor meg az jut eszembe, nehogy beszoruljon vhova, vagy lezúgjon az ágyról.

Az ebédeltetés , persze hogy nem sikerült zökkenő mentesre.
Megszerezte Ádi a kajával teli kanalat... a szempillája is kajás lett :lol:

Kép
Kép
gabcii

Kertikiri, klinikai eset vagy!!! :lol: :lol: :lol: :wink:

Ja a másik mester is ma jött, meg a régen látott (több mint 6 hete nem volt) védőnő is...Teltházas nap van,meg kosz...

És Dorka megint nem aludt hazafele a kocsiban (csak a messzebbi boltban voltunk) hanem üvöltött, jó is úgy vezetni! :twisted:

Jutta

KépKép
jutta

Gabci
11000 postával,teljesen stabil,erre a székre tökéletes nekünk,van oldalt és alul egy jó erős heveder,jól megszorítottam,meg persze van tálcája is,de az még nem kell nekünk.3 fokozatba dönthető amúgy,tálca is mozgatható,szerintem szuper.

szerinted ha nem tüszös a torka Majának akkor miért fehér pöttyös? még mindig olyan neki,nem kellene már elmúlaina?

Kriszti

nyugi,ha miután letezsed bekapcsolod a légzésfigyelőt,bébiőrt,akkor ne parázzál már lécci.én azért nem értem a méregetésedet se ,mert Nadinnak teljesen jó a gyarapdása,hiszen nagy baba,ügyes,egészséges.szerinted ha alulöltöztetnéd kint,nem lett volna már 100szor megfázva????ne parázz már no
Vendég

Kriszta,

Ha felteszed a képeket, azt megköszönöm!

Ejnye, hagyjad már azt a gyereket aludni! :D Nekem az volt az egyetlen parám, hogy a paplant magára húzza és esetleg megfullad (bár ez sem túl valószínű), úgyhogy a paplan széleit betömködöm a matrac alá, hogy stabil legyen.
Én is dillemázom sokszor, hogy mibe öltöztessem a gyereket, ha kiviszem, de a párom is azt mondja, mint Timi, hogy ha alul lenne
öltöztetve, akkor már megfázott volna, meg akkor hideg lenne az orra.

Gabci, nekem pont ilyen nyelven kell leírni a számítógépes dolgokat! Nem vagyok egy nagy ekszpert!

Ajjaj, Bibustól nem veszem el Ádit, úgyis van elég baja szegény Timinek... :D De azért szerintem is be kellene őket mutatni egymásnak! :D

Jutta, mi úgy kb. 11 hete láttuk a védőnőt.... Akkor hívtam, hogy jöjjön (depi volt ezerrel, a gyerek nem aludt, rosszul szopott, folyton bőgött, nem hízott), mondta, jó, 1 körül jön, a gyerek pont bealudt, én nem mertem lefeküdni mert ugye jön a védőnő, erre 3-kor beállított, és azt se mondta, hogy bocsi...

Legyen már vége ennek a télnek, annyira elegem van már a rossz időből!!! :evil:

Kép
waterlilly

Védőnő, hát sok újat még nem mondott... és nálunk random, bejelentkezés nélkül jön / jött...

Volt eddig mondjuk 5x, ebből 1x én fodrásznál voltam (anya volt itthon), 1x felfordulás volt (ez a mostani 3 munkásember, garanciális festés című előadás) tehát gondolom szép kis anyának néz! :lol: :lol:
Na jó egy rossz szava sem volt, de pl. anyukám most "szégyenkezne" a helyemben hogy mekkora kupi volt meg ilyenek... én meg... ha vki jön az vagy jelentkezzen be, vagy lát amit lát - nomeg aki mostanság bejelentkezik az is vegye számításba, hogy egy 3 hós csecsemővel vagyok - pl. a barátok besegítettek megcsinálni saját maguknak a kaját! :wink:
Timi! Mondjuk ezt a hozzáállást elleshetnéd tőlem, másban azt hiszem nem adnék senkinek sem tanácsokat!

Jutta

KépKép
jutta

Azt hiszem én mostanság úgy állok a munkához, hogy más is odaférjen! :lol: :lol: :wink:
(alapból nagyon nem ilyen vagyok, bárki jött nálunk mindig ragyogott a ház és többfogásos kaja volt ebédre, vacsinak meg vmi gyorsabb de desszert is! )

Ja egy tipp vendégséghez kajának (gyors vacsi, semmi extra):

Sonkás-gombás hasé:
Mirelit levelestésztát kell megtölteni.
Töltelék: sonka, gomba, macisajt (tubosos) és tejszín (ezt mikroban melegítem és simán összekutyulom)
A levelestésztát kinyújtva kis négyzetekre vágom, annak a közepébe rakom és háromszögletűre hajtom.
Ezt be a sütőbe, tetejét meg lehet kenni tojással és reszelt sajtot rá lehet szórni.
Kisütni már akkor szoktam, amikor itt van a nép!
(amikor "szép" a teteje akkor jó, de kb 10-15 perc)

Ugyanez pepitában:
Virslit betekerni a tésztával és kisütni! (persze tojás, sajt mehet rá)

Jutta

KépKép
jutta

Timi: nem tudom. Még arra tippelnék, hogy genny csapok, bár az is lázzal jár. Sztem le kéne oltatni! Annyi antibiotikumot szedett már. Nem kéne tovább vaktában lövöldözni.
Na, az erkélyen alvás fél óra volt. Kopácsolnak, vhol, tökre ide hallatszik. Szegénykém megijedt, úgy elkezdett sírni.

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Timi: mennyit és hova utaljak már megint kérdezem?

Lilly: nem tudsz véletlenül olcsóbban tápot? :lol: :lol: :lol:

Hát előbb látni kellet volna Ágikát fogtam és hintáztattam a kezemben és énekeltem neki a Régi duna kis katona...és mikor leraktam az ágyba hogy zsupp akkor nagy kacagás!

Most meg apa mondja neki ,hogy sikits és sikit mintha tudná meg puszilgatja és hangosan kuncog!KÉSZ VAGYOK TŐLLE!!!!

Gabci:Ádi úgy tőkéletes ahogy van!

Kertikiri:igen úgy ahogy irtad klinikára veled!
:lol:
De ne izgulj majd a másodiknál!

Kép
mogyoland

Jutta!
Ez fincsi lehet.
Zsu: tőled akartam kérdezni, hogy hogy kell kókusz csókot csinálni? Asszem te írtad.

Kép
Kép
gabcii

Ja az engem is érdekel a kókuszcsók mert imádom a kókuszot!

Kép
mogyoland

Köszi a játékmosással kapcsolatos hozzászólásokat, akkor én is kimosok mindent gépben. Van egy rövid 30 perces progi, az jó lesz.

Timi, rendeltem én is More Milk-et, talán holnap/holnapután hozzák. Már minden szart kipróbáltam, asszem ez lesz az utolsó, aztán feladom. A remény hal meg utoljára :D Majd megosztjuk a tapasztalatainkat.
Klasz az etetőszék!
Bibusnak találj ki valami jó kis sérót, már lehetne neki fazonra nyirni :lol:

Kriszti, én csak a babakocsiban szoktam az ujjam az orra alá tenni, hogy lélegzik-e. Egyébként megbizom a ketyerékben. Persze ha nagyon sokáig alszik, akkor benézek.
De azért tudd, hogy klinikai eset vagy :lol: :lol:

Gabci, neked most mennyit játszik el egyedül Ádi? Elvan akár egy órát is mondjuk a járókában?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Andi hogy vagytok igy oltás után ,hogy birták az ikrek?

Kép
mogyoland

Szerintetek régebben mit csináltak a szüleink meg a nagyszüleink ezek nélkül(légézmegfigyelő.bébiőr)
Mi kölcsönöztünk ilyen légzésfigyelőt de vissza is vittem mminek!Ha velünk alszik!
Persze van én is ,hogy a kezemet az orra alá dugom de ennyi!

Na egy kérdés mondjuk ha bejelez a gép akkor mit csináltok?

Kép
mogyoland

Én az új játékokat nem mostam ki ami olyan mint a műanyag azt letörölgettem oszt jóéccakát!

Kép
mogyoland

Ja meg még annyi még meg nem utáltok hogy olvastam ,ha állandóan sterizálva van minden akkor hamarabb lesz a gyerek allergiára hajlamos meg asztmás!

Kép
mogyoland

OK, elhiszem, van olyan, hogy játék közben elalszanak a gyerekek :lol: Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Gabci, mi vaaan? Miből gondolod ezt???? Nem érzed jól egyáltalán, remélem nem írtam semmi ilyet......

Jutta, virslis cuccot én is szoktam, tekerek még bele bacont is. Nálunk is megjelentek ma garanciális javításra, de előzetes bejelentkezésnek híre-hamva sem volt. Hát mit mondjak. Éppen csak nem két szál mellben nyitottam ajtót, pont szopiztunk. A terasz zsalugátert kellett javítani. A teraszra nem nagyon lehetett kimenni a kakis pelusos zsacsiktól :oops:
Használ valaki captiva vagy hasonló pelustárolót? Mennyi annak a havi utántöltési költsége?

Mogyó, hát Ágika egy tünemény lehet :)

Anett, mindjárt felteszem a képeket.

Timi, árzuhanásos a szék, jól rémlik?

KépKép
kertikiri

Mogyo, nagyon cuki lehet Ágika! Tegyél fel képet!!!

Hű, a kókuszcsók isteni lett, és nagyon egyszerű. Jó sok lesz, de másnap már nem volt belőle :oops:

3 tojásfehérjét keményre verni 25 dkg porcukorral és 1 csomag vaniliás cukorral, 25 dkg kókuszreszeléket és 1 tk kakaóport bele. Kis halmocskákat kell tenni tepsibe. Én szilikonos sütőpapiron sütöttem 140 fokon (inkább száritottam), mikor kivettem az összes szépen lecsúszott a papirról, abszolút nem ragadt rá! Jók ezek a cuccok. Nekem a hagyományos sütőpapir mindig beleragadt mindenbe :? Jó sütést, számoljatok majd be, hogy milyen lett. Állitólag dióval vagy mandulával is lehet, azt még nem próbáltam.

Mogyo, ha bejelez a gép, felveszed, ha nem lélegzik, akkor mesterséges lélegeztetés és hivni kell a mentőt. Mást nem tehetsz.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kriszti, én használok pelusos szemetest, nem az Aventest, egy másik, a Brendonban vettem. Nagyon szeretem,mert szagmentesen zár, viszont a havi költsége elég sok, pedig csak egy szaros nejlonzsák :? 3000 körül van egy guriga, az azért egy hónapig kitart szerintem, bár még sose figyeltem, csak használom.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Akkor tehát Eszterke:

Kép

Kép

KépKép
kertikiri

sziasztok
csak gyors bekukk, mert Petra-jetizni akarok
az ikrek megint hősiesen viselték a két oltást, már csak egy prevanar van hátra
Petra 1 centivel hosszabb, mint Huba (szemre is Huba a nagyobb, de nem normális a védőnő, mindegy).. így kb 62 centik mindketten, és Petrus 6000 gramm pontosan pelusban, Huba 6150. :lol:

de gyönyőrű ez az Eszter-lány!

Kriszti, én nem megyek be hozzájuk éjjel. mondjuk nincs is ajtó a szobájukon, és a miénken nincs becsukva, tehát összvissz van köztünk olyan 4 m.

Kép
an°°di

Juj, Kriszta, köszi!!!
Na, szóval ő az én gyerekem... :D Amúgy tiszta apja. :D

Kép
waterlilly

Hú, édi nagyon Panka! Én is kiváncsi lennék ki mennyit marad el. Ha az elmaradot úgy értjük, hogy a közelébe se kell menni, akkor mi max 10 perc. Van olyan, hogy nem állok ott mellette, de hallja a hangom, meg a motoszkálásom, ez lehet még 10 perc. Ha együtt játszunk, akkor meg kiveszem a földre takaróra, ez is kábé 10-15 perc, és váltani kell. Ha elkezd nagyon panaszkodni, akkor én felveszem dajkálgatni, és pár perc után viszem az új helyre, napközben így nem annyira sokat van már kézben, de este még mindig sokat. Mostanában van már egy pár dolog, amit vele együtt csinálunk, így nem az alvásidőt "pazarlom", pl. zuhanyozás, mosógépbe bepakolás, kiteregetés, kaja készítés. Jön velem a pihiszékben, és nézi ahogy rázom a ruhákat. Ja, meg a porszívózás. Minden mással meg kell várnom, amíg alszik.

Zsu, Neked is van plusz matrac a járókában a pvc-vel borított farost deszka fölött? Ez a hideg miatt kell vajon, vagy hogy puhább legyen?

KépKép
kertikiri

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?