Új privát üzeneted érkezett!

Húha, micsoda hírre jövök!

Nagyon-nagyon gratulálok Mártinak, Nisszának és persze Rolandnak! Ügyesek vagytok nagyon! Ez volt hát Márti tegnapi hiányzásának az oka :)
És a babóca méretein tényleg nem látszik, hogy még nem töltötte be a 36 hetet a pociban...
Mikor jöhetnek haza? Julcsi, tudsz erről valamit? Puszilom őket!

Évi

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Atyám,micsoda hírek!!Babaeső a topicban :lol: :lol: :lol: !

Márti,neked is nagyon-nagyon gratulálok!Jó egészséget,sok-sok tejcsit,boldogságot,és minden jót kivánok!!

Kép
bibolya

Valami hátsó megérzésem lehetett,mert Szerdánként mi 9-re megyünk tücsökzenére és ilyenkor nincs reggel időm még a gépet sem bekapcsolni,de éreztem valamit hogy ma be kell kapcsolnom és a topicba be kell néznem :lol: :lol: :lol: .
Ezernyi kérdés kavarog a fejemben,mert tudom,hogy a Márti nem erre készült.Nagyon remélem,hogy-e kezdetek miatt nem lesz semmi gondja és hogy nem "szekálták"agyon a korházban.
Julcsi,ha tudsz,légyszi közvetits nekünk,hogy hogy vannak,hogy "élte"meg a Márti,a korházat.

Edith,hogy telt az első otthon töltött éjszaka?
bibolya

Gratulálok Mártiéknak!!!

Most csak ennyi, mert öltözünk a bölcsire.

Tegnap volt egy ilyen megérzésem, hogy valami történhetett, mert egész délután hívtam őket és nem vették fel. Még akartam is este írni, de amikor láttam, hogy Julcsi írt, de nem említett semmit elvetettem az ötletet.

De akkor jó volt a megérzésem. :lol:

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Drága kicsi Nissza baba! Isten hozott ezen a világon!
Anyukádnak millió puszi, egy hős volt.

Barbi
Kép
b_barbie

Nagyon sok szeretettel gratulálok mindkét kismaminak!!!!
Kívánok nagyon jó egészséget és boldog babázást!!!!

Reni
Kép
prenata

Zsuzsi, átküldenéd a telefonszámodat priviben vagy a mailemre? A Mártinak kellene az üzletetek miatt.. :lol:

Annyi hírem van még, hogy négy napot kell bent tölteniük, mert mégiscsak a 35. héten született, habár a gyerekorvos szerint is idősebb egy héttel... Meg reggel még egy picit szaporábban vette a levegőt, de már eggyüt vannak!!! Gyakorolgatják a szopit, de két nyalintás után beájul és alszik. :lol: :lol: :lol:

Edith? Tudom még korai bármilyen képet és füstjelet várni tőled,van elég dolgod, de azért én türelmetlenekedem (persze meg is értem szóval csak jár a szám...).

KépKép
kgiulia

Fú!

Majdnem dobtam egy hátast a székkel, mikor olvastam a nagy hírt.

Márti!

Legyetek nagyon boldogok, kívánok egészséget, boldogságot és tejcsit!

Hú, azért váratlan lehetett Márti, gondolom nem készültél az ilyen forgatókönyvre.

Remélem, jól vagytok és nincs semmi gond a korábbi érkezés miatt!!!

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Sziasztok!!!

Hú Mártikám,gratulálok a pici lánykátokhoz,nem erre a hírre számítottam,de nagyon örülök,hogy minden rendben mindkettőtökkel.
Szép nagy lány korához képest.!! Kép

Edith,remélem minden rendben veletek,és megjött az étvágya a lánykának,nem vagyok én sem türelmetlen,meg érthetetlen,de várjuk a képeket! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !

A hugicám babája jobban van már,délután derűl ki az eredményekből,hogy jöhetnek-e haza.Már csak az evéssel van egy kis gond.eddig ugyanis szondával,meg cumival etették,most evett csak második alkalommal ciciből,de megyeget neki :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
regina74

Kép

Ez a legfrissebb kép,már ruhában,és inkubátor nélkül,"szabadon".
Igaz 2kg csak a drága,de már 45-öket eszik,és hízogat vissza.

A kutyusok is jól vannak,már kinyílt a szemük,morognak,kicsinyítek képeket róluk.

Kép
Kép
Kép
regina74

4 kórházi nap? Az szerencsére nem olyan sok, mindjárt otthon is lesznek Mártiék. Roland, ha bekukkantasz ide, mutass légyszi néhány képet a csöppségről! Vagy Julcsi, esetleg te.

Edit, én már adok tejet Samunak, és tápszert már nem. Naponta kb másfél - 2 dl tejet iszik meg, általában reggel, de néha-néha délután is. Hetente kb 3x kakaót kap, de nagyon light-osan, alig-alig szórok bele kakaóport. Estefelé már nem adok neki tejet. A tápszert pedig kb 2 hónapja hagytuk el...

Zsuzsi, egyszer régen kérdezted, de persze jól elfelejtettem válaszolni: igen, megvolt az ablakcsere, még novemberben. Nagyon tutik, mondjuk ennyi pénzért legyenek is azok.

Zsu, merre jársz? Lehet már tudni hogy Balázs vagy Korinna?
Üdv:

erpé

Márti!

Nagyon-nagyon sok boldogságot és egészséget kívánok immáron a nagycsaládnak, Nissza babával!!! Gratulálok, nagyon szép méretek, mégha kicsit korábban is!!!!

Voltunk ma dokinál, Marci két napja esténként belázasodik, és semmi más tünete nincs, teljesen jókedvű. Doki ugyan nem fejtette ki, hogy mi a baja, de kaptunk orrcseppet :shock: (nem folyik az orra), meg AB-t. Ezeken kívül az ottlétünk kb. 2. percében a kezembe nyomott egy szórólapot a Prevenarról, hogy két éves kor után el kéne gondolkoznunk rajta, bár 17 ezer Ft. Ezek után már csak azt nem tudom, hogy mi a francnak koptattam a számat 1 éves korukban, hogy nem kéne-e? Egy szavába került volna. Na mindegy, szerintem akkor most beadatjuk, ha már ilyen felhívást kaptunk keringőre.

Tej: kb. mint Éviék, 2 hónapja tértünk át a tejre, azóta reggel és este is 3-3 dl-t isznak belőle, ritkán ebbe az adagba kapnak egy fél teáskanálnyi kakaót. És ebből kifolyólag a sima tejet is kakaónak hívják. :wink: Reggel ébredés után ez az első szavuk, és este ezzel alszanak el. Szóval, nem volt gond az áttérésből, és létkérdés náluk a reggeli-esti adag.

Andi
Kép
zsandi

Csak gyorsan...

HÁÁÁÁT ÉN PADLÓT FOGTAM :):):):):)

Nagy-nagy gratula a kicsi-nagy Anisszának, és anyukájának :) Jó nagy meglepetés volt :) (ÖÖÖ azért remélem nem szülök meg 4 nap múlva, nyugtassatok meg :))

Évi, nem még nem tudjuk, holnap megyünk UH-ra, remélem kiderül!!!

De Korinna nem lesz, azt a nevet már leszavaztuk :)

Mennem kell, de majd mesélek :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

MÁRTI!Szeretnék ezúton is gratulálni!Sok boldogságot,tejcsit és jó egészséget kívánok nektek!
Kép Kép

Edith,
örülök,hogy már otthon vagytok,és minden rendebn!Már én is nagyon várom a képeket Borókáról!

Beszéltem a jegyzővel!!!!Még a héten döntést hoz,és megoldja Zsoltika elhelyezését!Az ovi vezető meg akarja várni a végleges szakvéleményt!Ezen jól felhúztam magam,mert telefonon beszélt vele a bizottságról az a nő,aki vizsgálta a Zsoltit!Nem értem akkor minek neki az írásos szakvélemény,amikor a kezemben van az a papír amivel beírathatom az oviba!

Voltam a kórházba is!!Szuper a szülőszoba!Holnap kell visszamennem,mert a vezető szülésznő holnap dolgozik!!!!
Drukkoljatok,hogy minnél előbb felvegyenek!!!Annyira jó lenne!!!

Rebivel meg kardiológusnál voltam ma,mert az iskoaorvos zörejt hallott.A zörej meg van,de nem lényeges,ezt mondta a doki,viszont van az EKG eltérése ami miatt szív UH kell.23-ra kaptunk időpontot a Madarászba kell mennünk!

Szóval zajlik az élet ezerrel!!!!
Olyan jó lenne,ha végre Zsoltika ügye is megoldódna,és nekem is sikerülne a meló!!!!!Még egyszer drukkoljatok nekünk!!!!
Köszi!!!!! :lol: :wink:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Roland!Nisszáról is várom a képeket!Ha lesz egy kis időd,nagyon megköszönnénk!
timiban

Timi, nem tudtalak visszahívni, mert teljesen lemerült a telefonom és természetesen Árpi bevitte a mhelyére a töltőt. Hol máshol lenne!!!
Rebivel remélem minden rendben lesz az uh-n. Az ovivezető meg szerintem csak direkt kötekedik, semmi jóérzés nincs benne!!! Melóhelyért nagyon szorítok!!! Kérdeznék is tőled valami. Ugye te valamelyik csemetét a Sote II-n szülted?

Regi, milyen pici a minimanó! És a 45ml hidd el nem is olyan kevés mennyiség egy ekkora babánál! Hamar ki fog kerekedni a drága, mert akkora életösztön van egy babában, nyugtasd meg a tesódat. Az a kölök aki ekkora mennyiséget eszeget már jól van. Én örültem volna ha anno Livi ennyit evett volna egyszerre. Nála már a 30 ml-vel is küzdeni kellett. Kis lusta volt!

Roland holnap küld át képeket. De egyet biztosan. Legalábbis ajánlom, mert jól kinyírom ha nem!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia

Sziasztok!!

Julcsi,köszönöm a bíztatást,annyira izgulok a törpéért.
Szerencsére nekem mindkét terhesség,szülés komplikáció mentes volt.
Azóta is rendben van minden a fiúkkal,amit most le is kopogtam!!
A kisebb betegségeket leszámítva,na és a Gábor mandula műtétje.

Timi,én is szorítok a munkahely miatt!!!
Zsoltika ügyében is!!!!!
Na és persze a sok negatív dolog,ami mostanában történik veletek,már vége kell,hogy érjen.
Most már csak jó jöhet.......................! :lol:
Rebikével is minden rendben lessz!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
regina74

Kösz csajok a drukkokat!

Julcsi,
nem szültem a SOTE-n.Ákit a Nyírőben szültem.A SOTE-n a PIC-es gyakorlatomat töltöttem,de mivel ott nem igen engedtek semmit csinálni,két nap után meguntam.Mivel a sulis barátnőm,aki a koleszos társam volt,a SOTE-n volt gyakorlaton és pont szülőszobás volt,így amíg tartott a PIC gyakorlatom náluk vendégeskedtem.Innem ismerem a kórházat,és a Bánhidy dokit!

Márti melyik kórházban szült?
Szoni,Zsombi hogy fogadták a nagy hírt?
Gondolom mos hiányzik nekik Márti!Na meg Mártinak is ők!

Regi,
szépen fejlődik a babuci!És tényleg jó a 45ml!

Andi,
én azt hittem,hogy a lurkók már megkapták a Prevenart,amikor tavaly beszéltünk róla!Ti sem kaptok rá támogatást?Vagy 2 évesen már mindegy,hogy ikerszülés volt?Mondjuk pontosan nem tudom mire jár támogatás,de mintha úgy rémlett volna,hogy azt írtad anno,hogy ti kaptok!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Jó reggelt!

Regi, nagyon édes ez a pici ember, pláne azzal az apró mosollyal az arcán. A kép alapján nem is látszik, hogy csak 2 kg, én nagyobbnak saccoltam volna. És a 45 mili valóban nem kevés, amikor Samu ennyit kezdett enni a kórházban, a csecsemősök nagyon örültek. (és ő 3,5 kg-val született)
És mi derült ki az eredményekből? Jöhetnek haza a hugodék?

Julcsi, akkor ma látunk is már képeket a kis Nisszáról? De jó!

Timi, nagyon szorítok a munka miatt! No meg persze, h a jegyző intézzen valamit Zsolti óvodai elhelyezésével kapcsolatban. Ez azt jelenti egyébként, h kötelezi a vezetőnőt, h felvegye?
És Regivel sem lesz semmi baj, meglátod!
Ha felvesznek a kórházba, akkor Hannát be tudod adni bölcsibe? Van a közeletekben bölcsöde?

Zsu, kiváncsian várom a híreket az UH-ról.

Én továbbra is betegen - ezért érek rá ennyit netezni :) De majd csak rendbe jövök már...
Üdv:
É

erpé

Évi,
sajnos csak csana van,bölcsi nincs,csak Keszin,de oda nem veszik fel,mert nem ott lakunk.De,ha dolgozok és fizetnem kell a csanát,akkor is jobban járok,mintha itthon maradok gyesen.A gyest így is megkapom,és Hannát csak akkor viszem,amikor nappalos vagyok,így nem kerül annyiba.Telkin kettő csana van,az egyik 3300ft/nap,a másik 2500!Természetesen az utóbbival beszéltem meg,hogy járni fog Hanna.Van is hely,így bármikor felveszi!
Szerintem már Hannának is jót tenne a közösség,talán a beszéde is gyorsabban megindul majd ott!

Pusz

Timi
timiban

KÉP!!!!

Nissza baba az inkubátorban:
Kép

Kép

KépKép
kgiulia

Gyönyörű ez a kislány!!!!!
Nekem úgy tünik,mintha máris zselézné a haját :lol: .És milyen kis pufók!!!Azt hiszem Szoninak fel kell kötnie a "nadrágját"ha továbbra is a kishercegnő és a szépségem cimszót szeretné megkapni :lol: :lol: :lol: .

Julcsi,tudsz valamit róluk?Nem szivesen zargatnám őket telefonon,igaz,tegnap a Márti az sms-emre azonnal válaszolt,de azért mégsem zavarnám őket.
bibolya

Ez a kicsi lány tényleg meseszép!
Mondjuk nem csoda, az első kettő is igen jólsikerült gyerek. Talán már holnap után haza is mehetnek.

Regi, tényleg formás, szép kisbaba. És ne aggódj, hogy mennyit eszik. A mi dokinénink, akit imádok anno azt mondta, megeszi azt a mennyiséget, amire neki szüksége van. Az életösztönük már most is igen jól működik.
Az Ádámnál volt ilyen gond, amíg a kórházban volt. A doki szerint többet kellene már ennie, a mi dokink szerint annyit evett amennyit kellett. Végül mikor hazahoztuk, 2 nap után beindult a zabagép és kievett a vagyonunkból. Az is sokat számít ám, hogy ott a kórházban nem tud úgy pihenni, mintha itthon lenne.

Barbi
Kép
b_barbie

Zsuzsi,mi ujság a bölcsivel?

Timi??????? Sokat járt az agyam rajtatok / is :lol: / délelött.

Regina,hugodnak is nagyon kis formás babája lett.És már mosolygást is gyakorolja?

Andi,Marcinak jobbulást.Oltást végül beadatod?

Nálunk ugy néz ki most kezdődik a nátha.Ma már elég sokat prüszkölt a Gergő,néha folyik is vizesen az orra.Az éjjelünkről meg ne is beszéljünk :twisted: ,egy szóval részletezném :arrow: borzasztó volt.

Na lépek én is szunnyadni egy kicsit :roll:
bibolya

Sziasztok!

Már reggel benéztem hírekért, de nem volt időm írni. Ma vagyunk 5 éves házasok, meglepi kaját készítettem délre, ezért nem tudtam írni.

Szóval nagyon szép ez a leányzó, olyan kis pufinak látszik, jóval nagyobbnak tűnik nekem. Van már valami hír, hogy hogy vannak? Gátmetszés volt Mártinak vagy sikerült gátvédelemmel szülni? Tejcsi, szopi, a "nagyobbak" hogy vannak? Várom a híreket, de nem akarom zavarni őket.

És hát Boróka kisasszony, mi újság Veletek? Annyira szeretném látni a szőke fejecskédet. Edith, szorítok, hogy belejöjjetek a szopiba. Benézek a blogra, hátha van hír Rólatok is.

Intéztem hétfőtől Barnusnak az oviba diétás ebédet az allergia miatt. A kórház főzi és ki is szállítja. Valamelyik nap gulyásleves volt marhahússal és tejbegríz. Na egyiket sem eheti, levest a marhahús miatt, a grízt meg a tej miatt. Száraz kekszet ebédelt. Na itt döntöttem el, teszünk egy próbát a speciális ebéddel. Viszont nekem kell vinni a tízórait és az uzsonnát, aminek a fiam örömtáncot járt. Azt mondta, végre mindig az lesz, amit szeretek. Én meg csomagolhatom reggelenként a batyut. De legalább mindig fog enni gyümölcsöt is.

Évi!

Írtad, hogy Szilvásváradon voltatok. Hol szálltatok meg? Nem ismered véletlenül a villaparkot ott? Jobbulást neked!

Edit

KépKép

KépKép
edit74

TESSÉK?????????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :D :D :D :D

Márti, szívből gratulálok Nektek, és kívánok sok egészséget, boldogságot nektek. Bár váratlanul és korábban jött, de kívánom, hogy annál egészségesebbek legyetek. Gyönyörű a kicsilány!!! :) :) :)
Jujj, majdem egyidősek a lányaink!!!! :D

Én egyelőre egyetlen képet tudtam kicsinyíteni, azt meg is mutatom. Hosszabb beszámolóra még mindig nincs érkezésem, de aztán csak leírom én is a sztorit! :)

Szóval ő Boróka Júlia, hazaérkezés után néhány perccel. :)
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Mégsem tudtam elaludni,igy jöttem körbenézni,hátha látok ujabb képeket,és ime :lol: :lol: :lol:

Edith,még az elöbbi hsz-nál akartam is kérdezni a lányoktól,hogy téged értesített-e valaki a Mártiék villámgyarapodásáról.De a csodálkozásodat olvasva,nem kaptál üzit.

Nagyon szép a kislányod,és tiszta pufók neki is az arca.Olyan kis formás kerek pofikája van,nem látszik rajta egyáltalán,hogy pár napos még csak.Ilyenkor még olyan kis lilák,vagy vörösek,kis eltorzult arcal,de a te lánykád már most gyönyörű,milyen lesz késöbb?
Ja,persze,most kapcsolok,hát majd 4 kg-al született.,persze,hogy kis pufók.És hogy vagytok?Szopi megy?Alvás volt az éjjel?
Nem baj,hogy csak magatokról irsz,csak szánj meg minket 1-2 mondattal-légyszi-légyszi-légyszi :cry: .
bibolya

Kicsi lányom alukál, így még rászánok néhány percet egy gyors helyzetjelentésre. :)

Szóval, pénteken éjjel kb. fél 1-kor kezdődtek az erősebb, de rendszertelen fájások. MIre megfürödtem és rendbetettem magam (kb. fél 3-ra) sűrűsödtek, de még mindig szabálytalan időközönként jttek.Krisztát felöltöztettem és IStván elvitte anyósékhoz. Mire megjött, mindennel kész voltam, akkor voltak felváltva 5 és 2 perces fájásaim. Kb 4-kor érkeztünk a kórházba, 4 cm-re nyitva. negyed 6-kor 6-7 cm voltam, 5.20-kor burkot repesztettek. Akkor kezdődött a haddelhadd :D, de szerencsére nagyon felgyorsultak a dolgok és kerek 1 órára rá, 6.20-kor kibújt a kicsi kincsem. :D Megváratta magát, de kárpótolt a gyors világrajövetellel. JAj, és képzeljétek, egyetlen fájással kinyomtam. :shock: :oops: Egy hosszú nyomással kijött a feje, majd icipici szünet után, egy másik nyomásra kicsusszant a többi része is :D , 10/10-es lett az Apgarja.

A szopi nehezen ment a kezdetektől, nehezen kapja el a bimbómat, azt is csak a bal mellen eddig. :roll: a másikat fejem. Tejcsi annyi van, mint hétnek, azért nagyon remélem, hoyg ahogy még nő, ügyesedik egy picit és akkor a másikat is el tudja kapni, mert a bal, már kissé ki van készülve. :roll:
Nagyon hosszasan kínlódunk az elkapással, de ha rácuppant, akkor már jól eszik. Ha jóllakik, akkor utána nagyon sokat alszik, az éjszaka pl. kb. 4-től szinte de. 10-ig vágta. NAgyon jó baba, keveset lehet hallani a hangját, bár picit hasfájós, és ez is megviseli.
Nos, kb ennyi, dióhéjban.
Amúgy aggódok magam miatt, mert 37 körüli a hőm, és nagyon félek, hogy ne ismétlődjék a "történelem", mint anno Krisztával, hoyg nem tisztult ki rendesen a méh és visszakerültünk a kórházba. :( Azt hiszem, ha így lenne, nem bírnám ki depi nélkül. :oops: De nagyon remélem, hoyg nem kerül erre sor.

Most megyek, mert a csajszi, kezd mozgolódni. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith!

Gyönyörű kis pufóka a lányod! Örülök, hogy van tejcsi, hidd el, ahogy erősödik Boróka, egyre ügyesebb lesz. Szorítok, hogy ne legyen gond, depire pedig ne is gondolj!

Vigyázz Magatokra!!!!!

Olvastam a blogot. Ki az a Sütő Boróka Amália (4250gr és 52 cm)? Ez szájról szájra járva téves info vagy egy kis új családtag?

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Még mindig nem kapcsoltam ki a gépet, mert Boróka mocorgott, de mégsem ébredt meg. :)

Edit, fogalmam sincs, ki az a Zsuzsi, aki beírta az illető hozzászólást, sőt, miután a húgom helyesbített, ismét erősködött. De lényegtelen, talán mégiscsak az a mérvadó, amit én írok a naplóba. :lol: :wink:

Edit, Ibolya, köszi a dicséretekat a lányomra. :) Tényleg kis pufi, annyira imádom a puha kis bőrét! :) Amikor alszik, nagyon hasonlít a picikori Krisztára, de ha már ébren van, teljesen más. Még nem tudjuk, kire hasonlít. A haja, bár szőke, sötétebb, mint a Krisztáé most.

Még anyit, hoyg Kriszta pillanatnyilag nicsn itthon. Kedden hazahoztuk pár órára anyóséktól, hogy feltétlenül találkozanak, de véglegesen csak szombaton kerül haza. Nem igazán akartam ezt, de mégiscsak jó ötletnek bizonyult, ert így most tudok mégiscsak pihenni. Ellenben, Krisztának a nap mindenképpen 8 körül kezdődne még akkor is, ha én éjjel 3-4 órát fennvagyok. Szombattól azonban elkezdjük a "beszoktatásomat" :D . István még jövő héten végig itthon lesz.

NA, pusz, mentem, hogy fejjek egy kicsit. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Csajok, gyönyörű lánykák születtek itt! Mindkettő csodaszép :D
Nissza is kis husika, nagyon édes - Julcsi, a nem betöltött 36 hét miatt kellett inkubátorba kerülnie? - és Boróka is bájos pufi kicsilány. Edith, annyira jó hogy írtál! És örülök, hogy a szopi alakulgat és tejcsi is van bőven. Samunak csak bimbóvédővel ment a szopi, szinte végig, mert ő sem boldogult a cicivel. Próbáltad azzal is? Báz az nagyon biztató, hogy legalább az egyikből sikerül Borókának ennie, biztos vagyok benne, hogy hamarosan nem lesz ezzel gond.
Magadra pedig nagyon-nagyon vigyázz! És ne gondolj rosszra. A bába válaszol c. könyvben van néhány ötlet, hogyan lehet elkerülni azt, hogy a méh ne tisztuljon ki. Ha gondolod, megnézem neked azokat a részeket - már nem emlékszem pontosan.

Timi, jól hangzik ez a csana ár. Samu napi 4000 hufért volt :shock:
Az viszont baráti, hogy a gyes mellett már lehet dolgozni, ezzel én is élek egyelőre...
Mire jutottatok ma a vezető szülésznővel?

Edit, Szilvásváradon egy magánszálláshelyen voltunk. Mivel 10-en mentünk összesen, kibéreltünk egy házat. Ti ezek szerint a villaparkban voltatok? vagy oda készültök? rengeteg szállásleheteőség van arrafelé, gondolom, jó páran ebből élnek ott.

No, lépek, indulok Samuért.

erpé

Sziasztok!

Nagyon nagyon szépek ezek a lánykák, olyan édesek :) Nissza baba sem épp koraszülött, pufók kis élet, de épp ez a jó :)

Mi is voltunk Uh-n, nagy nehezen megnézhettük a babánkat, mert nemigen akarta mutogatni magát :) Majd kicsinyítek képet róla :) A neme pedig a vonalzómon látható :):):):):):)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu, gratulálok a kislányhoz! Teljesült a vágyad :)
Úgy látszik, most a topikban a lányokon van a sor...
És elárulod a választott nevét? Vagy most épp valami új néven törtitek a fejeteket a Korinna helyett?

erpé

Edith, én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, ez a kicsi lány is gyönyörű!
Nem azért mondom, de olyan kis szabályos a fejecskéje, kis angyalka.

Nem lesz semmi gond, nem leszel lázas, nem kerülsz kórházba és nem lesz depi!!! Ez tuti! :wink:

Barbi
Kép
b_barbie

Edith, csodaszép formás kislányod van!!! És ő sem úgy néz ki, mint egy újszülöttke!! Egy cseppet sem megviselt. És tudom, hogy korai arról beszélni kire is hasonlít, de én annyira téged látlak benne...
ÉS tessék megnyugodni!!! Ha az egyik cicit szépen elfogadja akkor rá kell éreznetek olyan szopi pózra ahol mindkettőtöknek kényelmes. Hidd el csak ennyi hiányzik!!!!!!!!!!!!!!

Zsu, gartula a kislányhoz. És mi az új név lehetőség?

Évi, úgy tudom Nisszát először valóban a hetek száma miatt rakták inkubátorba, de picikét kapkodva is vette a levegőt, ezért nem kapta meg egyből a Márti.

Edit, nagyon boldog házassági évfordulót!!!!!!!!!!!!!!!!! Remélem az este is jól és meghitten telt... :oops: :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia

Évi, igen teljesült, nagyon, nagyon örülök neki :) Tényleg :)

Nincs új név, mert a Korinnára bólintott egyedül apjuk, de nekem mégsem jön be, szóval sztornó. Ezt elég régóta tudjuk, de nem akartam addig apár gyúrni, amíg nem tudtam hogy kell-e egyáltalán.

Ami nekem tetszene: Alíz, Johanna, Júlia, Kincső, Luca. Eddig apa mindbe beleverte a csúfot, de tudjuk hogy ki lesz az erősebb :)

Julcsi, Bence is ezért volt anno inkubátorban. Remélem azóta már Mártival van Nissza baba :)

Egy kicsit az Ultrahangról (remélem nem gond, hogy bemásolom a másik topicból)

Babáról: MIndene megvan, szervei okésak, eszméletlen milyen részletesen megnéztük Smile Láttuk a szívbillentyűket, az aortáját, stb, el voltam ájulva. 6 nappal kisebb a méretei alapján, mint a számolt kora, de nekem mindegyik gyerekem kisebb volt egy héttel, szóval ezen nem fogok aggódni Smile

Itt vannak a méretei:

súly: 737g
Bpd: 6,08 cm
Ofd: 7,87 cm
Ac: 20,84 cm
Fl: 4,32

Ez alapján a kora 24+4

4D-ben túl sok mindent nem láttunk, mert gyermekünk nem szereti az arcát mutogatni, a feje előtt volt mindkét keze, és mindkét lába is. De azért pár jó pillanat volt, így megállapíthattuk, hogy ő is beleillik a sablonba :) Nagyon hasonlít az újszülött Katára :)

A szonográfus többször visszatért a lába közére (mert arra bezzeg nem volt szégyenlős---szerencsére...) és 100ezer % hogy nincs ott semmi (mármint olyasmi nincs ami kilóg :)):) 2D-be néztük leg. 10x :)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jó reggelt!

Edit, még tegnap akartam írni, ne haragudj.
Nagyon boldog házassági évfordulót Nektek! :lol:

Zsu, gratulálok a kicsi lányhoz. Tamás is lányt szeretett volna?
Szép neveket választottál!

Igen, Nissza baba csak 1 órát volt inkubátorban, azóta már az anyukájával van. (és nem hagyja aludni, legalábbis tegnap éjjel nem sokat aludtak) Olyan már most a kiscsaj, mint a Szonó, nagyon bújós. :wink:

Andi, mi van a Marcival? Remélem már híre-hamva nincs a betegségnek.

Barbi
Kép
b_barbie

Edit, én is elfelejtettem ne haragudj! :oops: :oops: :oops: Boldog házassági évfordulót!!!!

Barbi, igen, ő is kislányt, meg Bence is :)
Így teljes a siker :)

Pusz

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Úgy volt, ha ma talán hazamehetnek a Mártiék, de kicsit besárgult a Nissza, úgyhogy most napozik.
Majd holnap megint megnézi a doktornéni.

Barbi
Kép
b_barbie

Azért remélem, h nem maradnak nagyon tovább a kórházban, és holnap már otthon lesznek.
Egyébként köszi a híreket, Barbi!

Zsu, tényleg szép neveket választottál. Nekem a Luca nagyon tetszik, és Balázsnak is, így ha egyszer oda jutunk majd és lesz egy lányunk is, szerintem ezt fogja majd kapni. :)
Nekem a rövid, inkább mély(ebb) hangzású, becézéssel nehezen elrontható nevek jönnek be. Samu és Luca :)
És megjavult Kata alvókája?

Edit, utólag én is boldog házassági évfordulót kívánok nektek!

Andi, Marci meggyógyult?

Samu végre kimászott a most már hónapok óta tartó takonykórból. Nem is tudom már mióta minden nap szívni kellett az orrát. Nem volt más tünete, meg ez sem volt durva, de lefekvés előtt, meg ébredés után azért szép kis adagok jöttek ki... No, és 3 napja végre elmúlt. Remélem, most egy kis ideig nem kell nyaggatnom őt az orrszívással.
Új ágyát imádja - annyira jó! Andi, neked mik a tapasztalataid?
És tök édes volt: tegnap este suttyomban kimászott az ágyából miután leraktam, bepakolta a szobájában fellelhető összes repülőgépét az ágyba (summa 4 darabot), visszamászott, és azokkal aludt el. Persze mindegyik kemény műanyag vagy fém. Egy plüssmaci véleményem szerint kényelmesebb alvótárs lenne, de nem hallgat a kicsifiam az okos szóra :)
Meg már a bölcsibe is vinni kell legalább 2 repülőt reggelente.
É

erpé

Évi, nem, nem javult meg, de azért vannak pozitív jelek, pl este már csak rövid ideig sír, és csak 1x, 2x jön ki, utána elalszik, és reggel a saját ágyában ébred :) De azért kiidegel minket ezzel az esti herce-hurcával.... És napok óta iszonyatosan apás, ha ő itthon van, akkor én el vagyok felejtve, de ő bezzeg nincs :) Apja imádja hogy ennyire ragad.....

Na megyek, mindjárt indulok dolgozni....

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Nem tudom,hogy jó e,ha írok,de annyira negatív dolgok történtek az elmúlt két napban velünk,hogy mindentől elment a kedvem.Talán,ha kiírom magamból,jobb lesz!Ezért bocs,ha nem ez én bajaimra vagytok kiváncsiak!
Megpróbálom sorendben összeszedni a történéseket.

Kezdjük Zsoltikával:

A jegyző nem igazán tud más megoldást a helyi ovinál.A vezetőnő meg már mindenben azt keresi mivel tud minket visszautasítani!Legutoljára azt mondta a bizottságnak,hogy az óvoda alapító okiratában nincs arról kötelezvény,hogy ilyen képességű gyerek felvehető hozzá,mert nála nincs fejlesztés,ezáltal nincs integrált csoport!
Nem sokára visszatérek az ovihoz!

Közben a családsegítő talált egy gyógypedagógiai ovit Budán a II.ker.ben.Ide zömében a Zsoltinál súlyosabb gyerekek járnak,de van hasonló képességű gyerek is.Olyan csoportba is kerülne,ahol hasonló képességüek vannak.8 lennének egy csoportban,gyógypedagógussal,és személyre szabott napi komplex fejlesztéssel!
Úgy néz ki fel is vennék a Zsoltit,ha a bizottság kijelőli!
Mondjuk a Zsoltinak a kettő között kéne vmi megoldás,de az itteni ovinál szerintem többre megyek a budai ovival!
Tegnap voltunk megnézni,Zsoltit is látta a vezetőnő,azt mondta az ottani gyerekeknél a Zsoltinak jobbak a képességei,de nála megoldott a fejlesztés!

Este azon filóztunk Bandival,a kettő közül melyik lenne jobb!Itt maradni 31 gyerek mellett fejlesztés nélkül,mert mint kiderült ebben a tanévben még a logopédust sem tudja biztosítani a gyereknek!Megjegyzem hétfőn még mást mondott ahogy írtam is!
Vagy vállaljuk az utaztatást,de megkapja a megfelelő fejlesztést!

Természetesen arra jutottunk,hogy vállaljuk a behordást!Így de.felhívtam a bizottságot,hogy jelőlje ki a budai ovit.Erre a szakertő:szerinte ártok a gyereknek a sok utazással,de szakmailag nem kifogásolja az intézményt!Inkább próbáljam ÉN megbeszélni az itteni ovival,hogy vegyék fel!!!!!!
Basszus,akkor ő minek van!!!!
Eddig se mentem semmire az ovival,most se mennék!
Úgyhogy hétfőn visszahívom,hogy jelőlje ki a budait,mert oda viszem és kész!

Ide már az eddigiek miatt sem vinném!Ahol nem is látják szívesen!Biztos megbélyegeznék!Szegénynek milyen napjai lehetnek ezekután ebben az oviban!

Vagy szerintetek rosszul gondolom?

Folyt.köv.

Kép
Kép
Kép
timiban

Folyt.

Visszatérve az ovira!Mindenhol a visszautasítás lehetőségét keresi!Eddig még logopédiára vihettem volna,most már közölte a bizottsággal,hogy ebben a félévben már nem tudja azt sem megoldani,mert nem vehet ki olyan gyereket,aki már jár a foglalkozásra!De könyörgöm,neki,ha ő jóindulatú számolnia kellett volna a Zsoltival,mert mi ide jelentkeztünk még máj.végén,ő küldött minket az első bizottsághoz,tudta,hogy folyamatban van az ügyünk!
Ő már a legelején elkönyvelte,hogy nem veszi fel a Zsoltit és kész!

Asszem lesz egy szép levele hozzá,és nem érdekel,hogy azt állítják róla,hogy segítőkész,és ő csak segíteni akar!Azzal akar segíteni,hogy szerinte itt nem fejlődik a gyerek,és ezért fel sem akarja venni!Mert mást én nem szűrtem ki az ő viselkedéséből!

És akkor még a bizottság is neki áll okoskodni,amikor ők sem tudnak semmi megoldást a Zsoltinak!!!!!!

Teljesen felháborít és megvisel ez az egész cirkusz és kavarás!!!!

Munka:
beszéltem a vezető szülésznővel.Sajnos jelenleg nincs állás,de mindenképpen előnyt élvezek majd,ha lesz!Ezt tegnap du.tudtam meg,hát le voltam törve,mint a bili füle!
Viszont kb. egy hónap múlva a kórházban nyílik még egy nőgyógy.ambulancia,ahova az áp.igazgató szülésznőt szeretne felvenni.Azt mondta,hogy ha tudok addig várni(egy hónap)akkor 80%,hogy enyém az állás!Vele ma de.beszéltem,ez egy kicsit dobott a letargiás hangulatomon,de ugye még ez sem 100%!
De remélem tényleg összejön,már ránk férne vmi jó is!
Azt mondta,ha netán előbb kellenék szólni fog,mondtam én itthon vagyok bármikor tudok kezdeni,mert a Bandi sokat itthon van az EU-s norma miatt.(200 óránál nem dolgozhat többet egy hónapben,mert ugye neki az ügyeletek miatt van olyan,hogy 24 órátvan egyfolytában)
Valamint,ha már benn vagyok még nagyobb az esélyem,ha üresedés lesz a szülészeten,akkor én kapjam meg azt a helyet!

Hát ennyi a két napi történetünk!
timiban

Márti,
nagyon drága Nissza baba,és formás,nem látszik rajta,hogy 35 hétre született!Már nagyon várlak vissza!Kiváncsi vagyok hogyan élted meg a szülést a kórházban!

Edith,
Boróka is nagyon tündéri,tényleg pufó,de olyan formás!Remélem cici ügyileg rendeződtél,és Boróka szépen kiüríti a cicit!

Zsu,
örülök a kislányodnak!Szépen fejlődik,az a lényeg minden rendben van nála!

EDIT,
utólag én is boldog házassági évfordulót kívánok!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

LÁnyok! A pocakos topicunkban megszületett az egyik lánynak a babája, Zsombor, 25 hétre 700 grammal. KÉrlek benneteket is hogy drukkoljatok nekik. NAgyo nsok energiára lesz szüksége a pici babának!

Én teljesen kivagyok borulva ettől :( De nagyon drukkolok nekik!

Timi, egyszerűen nevetséges amit az ovódavezető művel :( Nem is találok szavakat, szerintem csak van vmi felsőbb vezetés, ahol panasszal lehetne élni, nem? Az állásért drukkolok!!!

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Emlékeztek a nyáron a kolléganőm kislánya is 25 hétre született 680gr-mal.Szerencsére ők jól vannak,úgy néz ki nem maradt semmi vissza a babánál,bár sokat hordja kontroll vizsgálatokra,de minden lelete negatív,és már 5 kg körül van,de lehet,hogy meg is haladta!

Zsu,
drukkolok,ha nem lesz semmi szövődmény van esélye,hisz sok babát meg tudnak már menteni!!!Szóval szorítok nekik!

Pusz
timiban

Sziasztok!

Edith,hogy vagy?És a két lánykád?Lázad lejebb ment már?

Mártiékról semmi hir?

Zsuzsi,bölcsivel hogy haladtok?

Zsu,gratulálok az ujabb lányhoz.

Lassan kész nőuralom lesz ebben a topicban :lol:

Timi,szorítok továbbra is :!:
bibolya

Ibolya,
köszi! :lol:

Hahóóó!!!Többiek merre vagytok???

Edith,
majd mesélj Kriszta hogy fogadta Borókát.Ha jól emlékszem azt mondtad,hogy ma viszik haza Krisztát!

Mártiék ma jöhetnek haza???
timiban

Ma jöhetnek haza a Mártiék!!! :lol: :lol: :lol:

Barbi
Kép
b_barbie

Itthon vagyunk!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Levittük megmutatni anyóséknak , gyerekek lent voltak és a Zsombi kiborult mikor felhoztuk!!!! :wink: Ők még lent ebédelnek!!!!

Zsuzsi:köszönjük a hordozót!!!! :lol:
Mindenkit puszilunk!!!
Majd jövök ha tudok!!! :shock: :D

Ja és röviden, tejcsi van(rengeteg :shock: :lol: ), kisasszony gyönyörűen szopik, nem balhézik csak ha éhes, és a büfiben is bajnok még cicin is tud büfizni!!!! :shock: 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?