Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Andi, én is így vagyok vele, volt már az idén télen minden időjárás, most már jöhetne a tavasz. Főleg, hogy szakad az eső és tiszta jég az egész város.
Alig bírtam a szemetet kivinni, korcsolyáztam a kukáig.

A videók csudajók, de Marci ágyba ki-be attrakciója fenomenális. (Szerencsére az Ádám még erre nem jött rá.)

Márti, én anno a Kikában vettem az Ádámnak plédet. Azzal takartam be, és amikor olyan hidegebb volt az időt, akkor még a baldahinhoz tartozó takaróval. (Volt hozzá párna meg paplan.) A fene tudja mivel van töltve, nem tollal az tuti. De még a mai napig délután ezzel takargatom.
De olyan is volt, hogy az én plédemet összehajtottam, és azzal takartam.

Árpi, én is gratulálok. Ugyan azt fogod csinálni, mint most? Közelebb lesz hozzátok a hely?

Nem tudom mit akartam még írni.

Ja,
Márti, tudsz valamit az Izáról? Olyan régen nem írt, csak nincs valami baj?

Regi, hogy van a pici baba?

Timi, Hanna?

Barbi
Kép
b_barbie

:lol: :lol: :lol: azt nem is meséltem, hogy a Roland reggel úgy jött haza itt a dimbes dombos utcákon, hogy ahol tudott kapaszkodott a kerítésen, a lejtős felén meg ráült a táskájára és úgy csúszott lefelé!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hiába az én férjem!!!!! :wink: Büszke vagyok rá, hogy nem törte ki a nyakát!!!!! :roll:

Nekünk is vannak babaplédjeink egy rakás, lehet, hogyhuzatot teszek rá aztán úgy takargatom, ha nem elég van egy csomó!!!!! :wink:
Vettünk ma pelust is neki.................még szerencse, hogy eszembe jutott :oops: a Zsombié biztosan a hónaaljáig érne!!!!!
Borókáról nem tud az István képet felrakni?????
Mikor mehetnek haza??????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Azt nem tudom, hogy mikor mehetnek haza, holnap reggel megkérdezem. Most már nem akarom zavarni, holnap meg úgyis találkozik valami dokival. Szerintem.
Azt hiszem az István nem tud képet feltenni, nem igazán ismeri ezt a rendszert. Legalábbis mintha ezt írta volna az Edith. Nem?

Ügyes fiú ez a Roland! :wink: Én csak a szemetet vittem ki, de mire elkoriztam a kukáig!

Barbi
Kép
b_barbie

Márti, jót nevettem a Roland hazajutási akcióján. Elképzelta a közel két méteres pasikádat a táskáján csúszkálni! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Marcin is nagyon jót nevettem, a nagyin-dédin is... :lol: :lol: :lol: :lol:

Remélem mindenki minden családtagja, ismerőse megúszta a mai napot törés nélkül.

Elmesélem mit énekelt most a Dorina: Kati bogár ide megy, oda megy kóvályog...
Gondolom ez a Katalinka szállj el átköltött verziója... Esetleg az Elindult a pettyes katicabogárka... :lol: :lol: :lol: Végülis a lényeg ugyanaz...

KépKép
kgiulia

Julcsi:vigyorgott is teli szájjal mikor belépett az ajtón.............hiába örök gyerek marad!!!! :wink: :lol:

Nem is említettem, hogy tegnap kiderült, hogy a Zsombi hogyan mondja azt , hogy Szoni :lol: :lol: :lol: :lol: ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!! :lol: :lol: :lol: Valószínű eddig is mondta, csak mi balgák nem értettük!!!

Barbi:remélem azért szerda magasságában már otthon lesznek!!!!! :lol: Addig még kibírom fotó nélkül!!!!! 8)

Mi ma elmentünk a Scontóba , mert kell még 1 ruhás szekrény a gyerekeknek, és van akciós 10 ezerért.Drágám felvakarta a járdát is, meg támogatott mint egy vénasszonyt :lol: , de csúszott is rendesen :shock: , még szerencse, hogy az utak azért járhatóak voltak!!!!
Szekrény meg is lesz február elejére :evil: , mókás lesz majd pont akkor szekrényt szerelgetni, meg a másikba pocokat vágatunk.......na mindegy csak kész lesz egyszer a gyerekszoba!!!! :wink:

Zsuzsi:remélem letetted előbb a kiscsajt aludni!!!!És holnap kipihenten ébred!!!!! :wink:

Ja Barbi:én nem tudom mit hallott a reklámban a Szonó, de azt mondja az István, a Barbi Istvánja , a kis Ádám apukája :shock: :shock: :shock: ...mondom igen , hogy jutott eszedbe????Azt mondja a reklámban hallotta, hogy valami borsót beleraktak és azt mondták ISTVÁN!!!!! :shock: :shock: :shock: :lol: Na annyira nem koncentráltam, hogy tudjam miről van szó, de rátok asszociált egyből!!!!
Csórikám tegnap úgy elkeseredett, hogy hiányzik neki az ovi, meg a barátai :( , úgy sajnáltam!!!!És a héten menyasszony akart lenni(sokat nézte eddig is az esküvőnket :wink: ) az oviban van fátyol, meg szoknya hozzá, úgyhogy ma odaadtam neki az én fátyolomat, egész délután abban volt!!!! :lol: :lol: :lol: Igaz széttörte azt a fésű szerűt amivel a hajba kell tűzni, de sebaj!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Julcsi:jó a dal szöveg amit a Dorka énekelt, lehet, hogy szerző lesz???!!!! :D :lol: :wink:

Na megyek pihizni, mostanában még éberebben alszom :? , lassan olyan leszek, mint 1 vadászkutya!!!! :shock: :P

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Julcsi, egyem meg a Dorka szívét! Igaza van, minek a fölösleges sallang, a lényeg ugyan az. :lol: :lol: :lol:

Márti, drága kicsi Szonó! Pedig jó régen találkoztunk, és mégis.
De jó lenne összefutni. Na, már van is tervem, majd megdumcsizzuk!

Barbi
Kép
b_barbie

Húúú, most töltöttük le a Dorka kóválygós katica énekét a fényképezőgépről (videót is lehet vele csinálni). És gondoltam megosztok veletek két képet:
Az első képet Árpi csinálta a Liviről amint éppen valami meccset néztek a tv-ben, közben ropit eszeget a kiscsaj . Hááát, érdekes meccs lehetett...
Kép Livi meccset néz!

Kép Olvasó sarok

KépKép
kgiulia

Andi, Barbi

Eddig logisztikai és irodavezető voltam egy kisebb cégnél, ezentúl meg beszerzési koordinátor leszek egy nagyobbnál. Hasonló meló, azonban a logisztika egy másik szegmense. A körülmények persze összehasonlíthatatlanok, eddig egy bérelt lakásban melóztam, pár nap múlva pedig egy A kategóriás irodaházban fogok. Időben csak negyed órával lesz közelebb, de a meló ennyivel tovább is tart, a munkaközi szünet ugyanis 1 óra.
Vendég

Szép jó reggelt mindenkinek!

Hanna nem igazán javul!Egész hétvégén fájdította a fülét.Érdekes,mert nem olyan nyügi,de úgy fájhat neki,hogy időnként bele nyilalhat,mert akkor váratlanul elkezd sírni(ordítani).
Éjjel alíg aludtunk,mert óránként felsírt és fogta a fülét!Negyed hat óta ébren vagyunk,kapott Cataflamot,most tv-t néz!
Holnap visszaviszem a dokihoz,apa úgyis itthon lesz(csak ügyelni megy majd be),mert holnap már egy hete,hogy kapja a Cataflamot.Igaz napi 2x,de ez is kikészítheti a gyomrot,így már nem igazán akarom tovább adni,hisz csak tüneti kezelésre jó.
Mivel nincs láza nem gondol a doki nagy gyulladásra,de tavasszal sem mindig volt lázas,mégis kitenyészett a baci,és amikor felszúrkálta mindig volt váladék a dobhártya mögött!
Nem szeretném újra elkezdeni a szúrkálást,de ez sem jó,hogy egész éjjel sír!
Szóval nem tudom!A veszprémi dokink mindig mikroszkóppal vizsgálta,de ez a főorvos "csak"simán fültölcsérrel.Biztos remek szakember,hisz egy országos intézmény osztályvezetője,de én akkor is aggódom a lányomért!

Na ma döl el Zsolti sorsa ovi ügyileg!Felhívom a magánovit,hogy van e lehetőség önkormányzati támogatásra a mi esetünkbe.

Rebiék már 6-kor elment az apjával,mert Bandinak 7 előtt be kell érnie egy műtét miatt,mert 7 -kor kezdenek!Elvitte a Rebit is,mert nem szerettem volna 3 gyerekkel egyedül korcsolyázni az uton.Remélem a sulit fél hét körül már kinyítják!

Árpi,
gratulálok az álláshoz! Kép

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok, jó reggelt!

Ma korábban ébredtem - magamhoz képest, Samu pedig még kummant. Azt hiszem, ma is a reggeli után megyünk csak bölcsibe...

Andi, videók nagyon jók! :D Marci attrakciója mindent visz, az ágycsere valóban megérett. Samu ezzel a mutatvánnyal csak próbálkozott, nem fejlesztette ilyen tökélyre: amikor egyszer-kétszer bementem hozzá, akkor dobta át a lábát a rácson, de az ő ágya szerintem valamivel magasabb volt, így örülök - így utólag - hogy nem lendült tovább.

Julcsi, a te képeid is nagyon tutik! Dorina pedig, a leendő költő és énekes nagyon édes! Már csak valami hangszert kell a kezébe nyomnotok. Nem semmi, milyen szavakat mond - kóvályog... Ezt még én sem használom! :shock: :D

Timi, húú, szegény Hanna! A műtét után mondta a dokitok, hogy ez újra előfordulhat? Nekem életemben szerencsére csak 1-2x fájt a fülem, de emlékszem, mennyire borzasztó érzés... Zsoltinak drukkolok! Rebi: biztos vannak nulladik órák, tehát nyitott iskola is.

Iza, tényleg nagyon-nagyon régen nem játál már erre! Gyere egy kicsit, és mesélj, mi van veled, veletek mostanában? Hogy teltek az ünnepek?
Lépek, Samu ébredezik.
Üdv:
É

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Évi,
igen mondta a doki,aki műtötte,hogy sajnos visszajöhet,hisz ez egy helyi gyulladás,a mastoid gyullad be.Ezt pucolta ki.Most nem hiszem,hogy ez lenne gyulladt,mert akkor tényleg lenne láza és más tünete is.A múltkor a sok gyulladás szövődménye lett a mastoiditis,hisz oda betokosódott a baci és állandóan visszafertőzte a középfület!Ezért takarította ki a doki.De ahogy mandula gyuszid is többször lehet,sajnos ez is.Sőt még az orrrmandulája is visszanőhet,hisz elég korán lett kivéve.

Timi
timiban

Timi:sajnálom, hogy nem javult a helyzet!!!! :(
Mikor a Szoninak ennyire elhúzódott ez a hallójárat gyulladás, mindig mondta a dokinő, hogy még fáj neki????? :shock: :shock: Ne kérdezgesse anyuka!!!!! :evil: Ja mikor sír a gyerek nem kérdezed meg, hogy mi baja van????!!!! :shock: :evil:
Remélem valami gyorsan kezelhető dolog lesz!!!!
Szorítok Zsoltiért!!!!!! :wink:

Barbi:majd jelentkezz ha megtudsz valamit az Edithékről!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Timi, írj, hogy mit mondtak Zsoltika ügyében!!!!! Amúgy nekünk is van egy rokonunk ahol a kisfiú asszem autista (nem tudom, hogy van-e mellette más jelleű problémája is), őket is dobálták jobbról-balra, mondván majd beszél a gyerek (ott is ez volt az első tünet) aztán anyuka NAGYON arrogánsan fellépett és végül elkerültek egy megfelelő fejlesztő helyre. Szerencsére a gyerek azóta beszél, de még mindig nem zárkózott fel a korosztályához. Mivel iskolás korba lép pár hónap múlva, ugyebár suliba kell majd mennie és addig már nem akarják vállalni a fejlesztőbe vagy mi. Pedig egy problémás gyereknek igenis számít pár hónap!!!! Anyuka betelefonált a tv-be, van egy műsor ahol problémás ügyeket vizsgálgatnak jogilag (nem tom a címét az m1 vagy m2-n) és elvileg az idei év eleji adásban benne is lesz. És ezt amiatt írom, hogy ő is úgy ért el sokmindent, hogy ha kihajították az ajtón bemászott az ablakon. Sajnos ilyennek kell lenni. Szorítok értetek!
Hannáért is. Miért nem vesz kenetet (vagy ez csak nőgyogyis szakszó) a doki?

Márti, Szoni alszik már napközben? Vagy ez még nem állt vissza neki? Mert esetleg nem ártana ha megpróbálnád a két gyerek alvását összehozni és közéjük bújni. Most kéne feltöltődnöd. Vagy 20 év múlva.... :lol:

KépKép
kgiulia

Árpi, akkor minden szempontból jobbnak ígérkezik az új hely. Remélem beválik, én nagyon drukkolok hozzá. :wink:

Márti, már írtam az Edithnek, gondolom, ha lesz egy perce válaszol. De azonnal írom, ha írt valamit.

Timi, borzasztóan sajnálom Hannát. Drága kicsi lány, hát már sosem lesz vége ennek a fülfájásnak?
Zsoltika miatt x-ben van mindenem, remélem most már végre haladás várható.

Barbi
Kép
b_barbie

Ja azt akartam írni, hogy az Edithéknél asszem 5 nap amit kötelező a kórházban eltölteni. És mivel neki a múltkor is gond volt biztos betartatják vele. Vagy nem 5 nap? Úgy rémlik...

KépKép
kgiulia

Na, válaszolt is:

"Nagyjából minden rendben, csak lusti a csajszi, nem akar szopni. Tej belövellt, sok van. Ha minden igaz holnap mehetünk haza. Puszi"

Barbi
Kép
b_barbie

Ez nagyon jó hír, hogy van tejcsi!!!! És az is, hogy holnap mehetnek haza!!!!!!!! Istenem, megvan a legújjab generációból az első topikbébi!!!!
Márti te jössz! :lol: :lol: :lol: :lol: Anyám!!!
Ja tegnap azt álmodtam, hogy szülök... :shock:

KépKép
kgiulia

Márti,
jó fej a dokinő! :? Különben Hanna fogja a fülét,ráteszi a tenyerét!

Megkérdeztem a CSANÁ-t(magánovi),azt mondták,ha megvan az indok akkor jár a gyerek után kistérségi normatív támogatás,amit a szülőnek kell kérvényezni a lakhely szerinti jegyzőnél.Na ez is vmi!!!
Ha nem jön össze Budakeszi,akkor beszélek a jegyzővel,hogy az itteni ovi helyett had vigyem a kislétszámú csanába a gyereket,és ott tudják is fejleszteni.Különben Zsolti után a helyi ovi is sokkal több támogatást kapna,de ha eddig nem kellett nekik a gyerek,akkor engedjék,és támogassák a magánovit!!!!!!!!

Rebi beért a suliba,épp akkor nyitották!Csúszkáltak ezerrel,mert a járdákat senki sem sózta!Az út le van sózva,de a buszok késnek!

Timi
timiban

Julcsi,
azért nem vett le kenetet,mert nem látott gyulladást,vagyis kicsit hurutos volt a dobhártya,de folyadékot nem látott!
timiban

Na a budakeszi-i nem jött össze,csak iskolaelőkészítő van.A helyi ovit még nem érték el a bizottságtól,ha beszéltek vele hívnak majd!

Timi
timiban

Julcsi:nagyon sanszos, hogy akkor majd 20 év múlva pihenem ki magam :lol: , mióta itthon vagyunk 1x aludt el tök véletlenül délután!!!! :roll:
És nem nem állt vissza az oviban sem aldt csak pihent!!!!!

De jó akkor remélem holnap már otthon lesznek!!!!!Aztán rájön Boróka, hogy éhes!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Képzeljétek,még mindig egyhelyben toporgunk!!!!!

A bizottság beszélt az ovi vezetővel,aki elmondta,hogy ő segítene,de annak nem sok értelmét látja,hogy odajárjon a gyerek,mert fejleszteni nem tudja,mert csak logopédusa van.De azt lehetővé teszi,hogy a logopédushoz lehordjam a gyereket.
Erre a bizottság:a gyereknek közösségre van szüksége,legalább akkor had menjen amikor jön a logopédus(heti 2x).
Erre a vezető megint: szerint nem sokat használna nekünk,ha odajárna oviba,mert 31-en vannak egy csoportba.
A bizottság:a semminél jobb!És ebben maradtak,hogy semmibe!!!!
Most abban állapodtak meg,hogy a vezetőnő beszél a jegyzővel(valamikor :shock: :? ),utána visszahívja a bizottságot,és majd lesz vmi!

Én meg most fogok lemenni a jegyzőhöz,mert ez szerintem röhej!!!!!
A csanával különben egy baj van(mint utóbb kiderült)nincs Zsolti korosztályú gyerek.Fejleszteni tudják,de inkább Hanna korúak vannak,max3.5 éves,mert utána ők oviba mennek.
Hát nem tudom,hogy ez mennyire rossz a gyereknek,de hamár ilyen sz@r a választás,inkább 2-3 évesek kis létszámmal és fejlesztés,mint a korosztálya nagy létszámmal,min.fejlesztés!Nem???

Alíg vagyok dühös erre az átkozott bürokráciára!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: Meg a tehetetlenségre!!!!!!Meg az egész rendszerre!!!
:evil: :evil: :evil: :evil:

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Tmi, most jól felhúztam magam! Addig húzzák halasszák a dolgot (ezzel a hozzáállással) hogy szépen iskoláskorba lép... aztán cseszhetik (ill. inkább ti!)! Nem értem mit szarozik az ovivez. is! Neki kutya kötelessége lenne LEGJOBB tudása mellett szótfogadni a jegyzőnek. Nem rétem. Pedig nem is állandó ottlétről lenne szó, hanem heti két napról. Ez nem arról szól, hogy a szülők SZÁNDÉKOSAN le passzolják a gyereket! Persze vannak ilyenek is, de sokan kényszerből adják be a gyereket. És még többen azok akik úgy érzik KELL a gyereknek a közösség! Miért nem belátóbb???? Tudom, hogy a gyereknek sokat számítana...

KépKép
kgiulia

Julcsi,
igazad van!De szerintem azért is zárkozik el a hetikét naptól,mert ha arra az időre biztosítja az ellátást nem teheti meg,hogy a többi napra meg nem,hamár felvette,mert ovódaköteles a Zsolti.Tehát,ha odajár,akkor mindennap kell mennie!És ezt nem akarja!!!!!Mert a törvény szerint,hamár felvette,akkor köteles a gyerek járni és ezt ő nem korlátozhatja.Annyit megtehet,hogy csak délelőttökre veheti fel,amíg itthon vagyok a Hannával!

A családgondozó szerint ragaszkodjak ehhez az ovihoz,mert a vele egykorúakra van szüksége,és majd jövőre elhelyezzük az iskolaelőkészítő csoportba Zsoltit.Ezt a fél évet meg csak kihúzzuk itt!Legalább logopédus foglalkozik vele!
Megnéztem a bizottsági papírt,amivel beírathatom,ott nem is speciális ovit javasolnak,hanem rendes ovit integrált neveléssel!Nem mindegy!Ezzel fel kell vennie ide!
Mindegy,leviszem a papírt a jegyzőhöz,aztán mond vmit!
Állítólag normális pasi,remélem megérti a problémámat!

Timi
timiban

Felhívtam az önkormányzatot,a jegyző nincs benn! :evil: Még jó,hogy ma van az ügyfélfogadása!!!!!!
De a titkárnő felírta a tel.számomat,és holnap mondja majd a jegyzőnek,hogy beszélni szeretnék vele!
Kiváncsi leszek mikor hív vissza! :shock:
timiban

Sziasztok!

Timi, nagyon sajnálom. És igen, itt az ideje a jegyzővel beszélni - kezedben a bizottsági szakvéleménnyel és a lassan iskoláskorú gyerköccel. Legalább délelőttönként menjen Zsolti oviba, amikor a foglalkozások vannak.
Ez a történet csak részben szól a bürokráciáról - ez inkább a vezetőnőről szól... Sajnos. Ja és azért ne várj sokáig arra, h visszahívnak a polgármesteri hivataltól, ha nem jelentkeznek mihamarabb, te jelentkezz újra be a jegyzőhöz.
Timi, és nincs a környéken más típusú ovi? Nem csana, mert az tényleg elsősorban bölcsödéskorúakkal foglalkozik, hanem bármi más?
Ennyi voltam, megyek Samuért bölcsibe...
Üdv,
É

erpé

Timi, ezek többnyire iskolák ugyan, de van közte pár ovi is, keresgélj, hátha találsz valakit közülük vagy kérj tőlük tanácsot, ismernek-e valakit a környéketeken.

http://www.vital.hu/kisegito_neveles_oktatas_

Illetve itt egy közeli hely, egy picit hasonló esettel (bár nem mai eset):

http://web.axelero.hu/ovoda/szulok.html
Vendég

Évi,
nincs!Ez a felháborító a bizottság szerint is,mert lenne gyerek rá,de az önkormányzatokat nem igazán érdekli!Vagyis Budakeszin van integráltan működő ovi,de oda nem veheti fel a vezető,mert nem ott lakunk,és neki rendeletben le van írva,hogy csak az ott lakó gyerekeket veheti fel,mert a városban 80 fős várólista van!

Timi
timiban

Árpi,
nagyon rendes vagy,hogy próbálsz segíteni.A Zölderdő tényleg jó hely,de több ok miatt nem járhat oda ZSolti.Nem elég neki a logopédiai fejlesztés(bár gondolom itt lehetőség van komplex fejlesztésre is,ahogy olvastam),a másik a Pest Megyei Tanulási Képességet Vizsgáló Bizottság(ahol csütörtökön voltunk)nem jelölhet ki fővárosi intézményt!(ezt ők mondták)Nyilván,ha súlyosabb lenne a helyzet,és még speciálisabb intézmény kellene,akkor igen,különben a fővárosi TKVB hatásköre,amihez pesti lakcím kell.Ha nem jelölik ki,akkor ha oda viszem fizetnem kell,ami 63.000ft/hó!Meg,ha dolgozom nem tudom megoldani,hogy behordjam.
Be kell költöznöm Pestre és máris egy csomó intézmény közül választhatok! :evil:

Timi
timiban

Timi, ha területileg nem tudnak ellátni, akkor tuti, hogy ki kell fizetniük a távolabbi ellátást biztosító intézményt, erre kérdezz rá feltétlenül, hiszen olyan nincs, hogy nem vállalnak, ha rászorult vagy. Vidd a gyerkőcöt is magaddal mindenhova!
Vendég

Timi:sajnálom ezt a tortúrát nagyon :( , remélem mielőbb rendeződik a helyzet és valahol foglalkoznak a Zsoltival, és fejlesztik!!!!!!

Voltunk ma a Nandunál, minden rendben, bár a vérnyomásom icipicit magasabb, mondta, hogy igyak többet!!!! :D
Bébi jól van, fafüllel csak nagyon halkan hallották a szívecskéjét, jól le van szigetelve!!!! :wink:
Azt mondta jó hosszú :shock: , mondtam is előtte, hogy mikor lent feszítget a szeméremcsontomnál akkor a lábával meg fönt rúgdos!!!! :lol: Még mindíg 4 kg körül saccolja A VÉGÉRA :roll: , remélem nem lesz nagyobb, de azt mondta, nem lesz akkora mint a Zsombi!!!!!
Már nem megyünk többet hozzájuk, majd ők jönnek még egyszer, aztán majd a Nissza jön!!!! :P
Megbeszéltük ,ajd hozzák a szülőszéket, az ZSombinál még nem volt, meg zenét, meg illóolajokat!!!!!

Na megyek mert itt mászkál az asztalon az-autóban-félórát-szundító-fiam!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Tegnap olyan szép idő volt felénk,ki is használtuk egy nagy sétára,aminek az lett a következménye,hogy Gergő elaludt a babakocsiban és kemény fél órát sikerült durmolnia.Persze ezek után már du.nem sikerült elaltatni. Nem tudom,hogy ennek következményeként,de iszonyú sokszor ébredt sirva az éjjel,de legalább csak 8-kor ébredt.

Márti,4 kg?Szép mérete lesz Nisszának is :lol: .Azt hiszem lassan kibujhatna :oops: ,hogy ne gyötörjön meg annyira.

Timi,hát ezt olvasni is szörnyű,nem hogy végigjárni ezt a tortúrát amin végigmentek.Remélem azért sikerül valami ovit intézni Zsoltinak.
Neked van már valami kilátásod munkára?Tudom,hogy addig nem tudsz elmenni,mig a gyerköcök otthon vannak,csak arra lennék kiváncsi,hogy kaptál-e valami ajánlatot.

Barbi,Edithékről tudsz valamit?Sikerül ma hazajönniük?Remélem Boróka már rájött,hogy ha már kijött akkor itt enni kellene az életben maradáshoz :oops:
bibolya

Jó reggelt!

Írtam reggel az Edithnek, még nem válaszolt. Szerintem csak ezer a dolga, remélem én is, hogy ma már mehetnek haza.

Nálunk meg ma van tök jó, enyhe idő. Gyorsan mi is elmentünk sétálni, már napok óta bevagyunk zárva. Nemcsak az Ádám, már én is kezdtem megkattanni.
És végre olvad ez a havas-jeges valami.
Mikor jön végre a tavasz?

Timi, hogy van Hanna?

Edit drágám, nagyon eltűntél megint. Ugye minden rendben?

Barbi
Kép
b_barbie

Nálunk is olvad elég rendesen /hallom,ahogy a tetőnkről zuhannak le a hótáblák/,de olyan köd van,hogy a szomszéd házát alig látom :twisted: .

Márti,lehet,hogy Szoninak már nem hiányzik az alvás :oops: , nézd,lassan 4 éves.Tudom,hogy ez nem nyugtat meg,de az Encsi ahogy oviba került /3 évesen/ attól kezdve csak nagyon-nagyon ritkán aludt.Ő ott bent nem tudott eléggé elfáradni,bezzeg itthon hétvégeken mikor egész nap kint volt az udvaron mindig aludt.
Hátha csak ez az idő teszi a nem alvásokat.Reménykedjél,hogy ha majd megjön a jóidő és többet tudtok kint lenni,akkor hátha jobban elfárad és tud szundizni is du.
bibolya

Barbikám, megjöttem! :D

Tegnap szétszedtük a fát, teljesen leamortizált a tranzakció. Az ezüstfenyő lehulajtotta a a leveleit. Laci még a lakásban levágta az ágait, hogy ne húzza végig a nappaliban. A fából a talpban csak az egyenes törzse maradt. Hát frankó volt takarítani. Úgyhogy letettem az esküt, jövőre csak műfenyő vagy hosszú tűlevelű fa lesz. Még egyszer kis levelű hozzánk be nem teszi a lábát, legyen az luc, normand vagy ezüst. A padlófűtés mindegyiket kikészíti. Délelőtt meg vásárolni voltam, majd főzés lóhalálában.

Olvastam én, de nem igen tudok hozzászólni a témákhoz. Zsoltika ügye felháborít, de ezt már többször leírtam.

Szandiról várom a bölcsis híreket, Borókának pedig drukk a hazajövetelhez és a szopihoz.

Ámultam Marci ágytranzakcióján, tényleg itt volt az ideje a cserének.

Lenne egy kérdésem: Hogy álltok már a tejcsiivással? Itt a rendes tejivásra gondolok, nem a tejes kajákra.

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Sziasztok!

Természetesen nem hívtak vissza az önkormányzattól.Felhívtam őket,de senki nem vette fel. :evil: Holnap a családsegítős nőci bemegy hozzájuk,remélem azért addigra én is elérem a jegyzőt!

Árpi,
még egyszer nagyon köszi a segítséget!Elvileg támogatják azt az intézményt amit kijelőlnek,de a bizottság véleménye szerint nincs szüksége Zsoltinak speciális ovira,mert fejleszthető,tehát nem fogyatékos.Ezért elég lenne neki a norm.ovi is,csak fejlesztéssel!Tul.képp ezt is írta le,hogy óvodai fejlesztés indokolt,integráltan!Ha speciális ovit írt volna,akkor biztos csak Pesten lenne olyan intézmény,ahol tudnának vele komolyan foglakozni.
Az ő véleményük szerint egy elmaradt gyerek(Zsolti kb.3 éves szinten van)még nem fogyatékosság,ezért nem kell spec.ovi!
Tudom egy kicsit bonyolult,legalább is nekem elsőre az volt,mert azt hittem,hogy egy erősen elmaradt gyerek már spec.nevelést igényel!

Barbi,
Hanna jól van!kopp-kopp!!!!Tegnap egész nap nem fájdította a fülét és éjjel is aludtunk!

Edith,
szuper,hogy van tejcsi bőven!!!Várunk vissza,na és a képeket is nagyon!!!!!!!

Ibolya,
holnap reggel megyek be a kórházba,mert ott is igazgató váltás volt.Remélem mond valami biztatót ,mert nagyon kéne a meló!!!!
Pénteken kaptam meg az időarányos gyedemet 30.000ft :shock: ,a gyest meg még nem folyósították!

Márti,
szuper,hogy továbbra is minden rendben Nisszával,csak így tovább!!!! :wink: SZépen nőldögél az biztos!És még most fog hízni igazából!!!!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Edit,
mi már június óta tejet iszunk,vagyis Hanna.Nálunk semmi baj nem volt.Már kakaót is iszik,de ezt módjával,mert nagyon fogja a székletét.Két naponta adok neki kakaót,de akkor se sokat,már mint a tejbe kevés port rakok!

Timi
timiban

Edithékről semmi hír?

Edit,a Gergő szeptembertől kap tejet-először fele tej-fele tápszer arányban kevertem neki,majd 2-3 nap után elhagytuk a tápit.Kakaót én is csak ritkán adok / hetente 2x-3x /,mert neki is szorulást okoz.
Én pont ezért akartam műfenyőt-annyira elegem lett abból,hogy még márciusban is talátam tűleveleket a szönyegben.Mi tavaly karácsonyra vettük,de egyáltalán nem bántuk meg.Az ára már simán bejött,igaz fenyő illata nincs,de az utobbi években soha nem kaptam illatosat már.
Ja,és nálunk is ugyanez volt a taktika :arrow: törzsig szeletelgette a Lajos és egyből pakoltuk nagyzsákba,mert nálunk csak 120-ak az ablakok és azon nem fért ki a terebélyes fa soha.

Nálunk olyan szép a fa /nem hiába, a lányom diszitette :lol: /,semmi kedvünk leszedni.

Timi,a gyest neked kellett intézni?Vagy azt folyamatosan fogjuk kapni a gyed lejárta után?Mellbevágó nagyon ez a 30.ezer ft-mi lehet hogy márciustól éhen halunk :oops: ?Nagyon kéne valami itthoni munka,de eddig még amiket találtam mind átverés volt :twisted: .
bibolya

Kép

A teteje láttán nem ám lefordulni a székről a nevetéstől :lol: :lol: :lol: .
Olyan szép magas a fánk,hogy nem fér rá a csúcs-de van!!!csak el van csomagolva.
bibolya

Ibolya,
ez a 30 ezer még a részarányos gyedem volt,ami dec.20-ig járt!A gyest magadnak kell intézni,formanyomtatvány,eredeti szül.anyakönyvi kiv.,magánnyugdíj pénztári belépési határozat kell hozzá.Én dec.17-én adtam postára,de tegnapig még nem is iktatták a veszprémi MÁK-nál.Elvileg dec.21-től gyesen vagyok,csak azt nem tudom,hogy jár e az egész havi,vagy azt is időarányosan adják!Mert akkor a 27 ezerből(ami a gyes összege havonta)nem sokat kapok majd ebben a hónapban.Mindig hónap elején kapod a múlt havit!Ja és még nyugdíjat is vonnak,tehát nem egy nagy összeg az biztos!

Megkérdezhetem,ha nem vagyok indiszkrét,mennyibe került a fa?

Pusz

Timi
timiban

Sziasztok!

Már én is nagyon várom, hogy láthassunk képet Borókáról. Remélem, már szopizik rendesen.

Ibolya: tényleg szép a fátok, nekem fel se tűnt volna, hogy nincs csúcs, ha nem írod.
Mi már szombaton leszedtünk, mert nagyon hullott, de igazad van, a legjobb a műfenyő, jövőre nekünk is az lesz már.
A Gyes-t neked kell intézni (persze, ha normális a munkahelyed ők intézik), jó ha már 1-2 hónappal előbb elintézed, mert ha az utolsó pillanatig húzod nem kapod meg idejében a pénzt.
Milyen otthoni munkákat néztél?

Timi: csak ismételni tudom a többieket, felháborító, hogy ennyi ideig húzzák az elhelyezést. Örülök neki, hogy Hanna jobban van, remélem már nem lesz gond.

Regi: babuci hogy van?

Márti: el se hiszem, hogy te is mindjárt szülsz. Rohan az idő.
Paplan ügybe nem tudok semmit, mi nem nagyon használunk, a Szandi nem tűri meg magán. Inkább jobban felöltöztetem, ha nagyon hidegnek érzem, egy vékony plédet terítek rá. De mire kimegyek, általában le is rúgja.

Edit: Szandi még mindig tápszert kap reggel-este. Pohárból csak egy-két korty tejet, kakaót iszik meg, üvegből meg egyáltalán nem fogadja el. Viszont a csokis tejitalt, (dobozos, szívószálas) szívesen issza, de csak a dobozból.

Bölcsivel nagyon jól haladunk. Ma már 1 órára egyedül hagytam. Nem volt gond, eljátszott a többiekkel. Úgy látom, szeret bejárni, reggel alig tudom levetkőztetni, már menne be a szobába.
Holnap megpróbáljuk az ott altatást, kíváncsi leszek, hogy fog menni. Az ágyak nagyon tetszenek neki, ebéd közbe rakják ki és a Szandi egyből megy, és mindegyikbe befekszik.
Egyedül az evéssel áll hadilábon, nem akar az asztalnál ülni. Egy ideig ül, aztán feláll és mászkál, aztán visszaül, majd megint mászkál. Gondolom majd keményebbek lesznek vele, ha én már nem leszek bent, egyelőre ráhagyják.

Vasárnap elkezdett folyni az orra, egy kicsit megijedtem, hogy máris összeszedett valamit, de mára már szinte alig jön valami. Gondolom inkább csak megfázott.
Ami érdekes volt, hogy tegnap reggel betelefonáltam, hogy így is menjünke, és azt mondták, csak akkor nem kell vinni, ha lázas.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Sziasztok!

Itthon vagyunk!!!
Egyelőre még mindig nehézkes a szopi, bár már ügyeskedik a csajszi. Amúgy jól vagyunk.
Kriszta szuperül fogadta a tesókát, majd megmutatom videón, de az nem éppen most lesz. :P :D
Amint egy kicsit ülni is tudok, majd jövök beszámolóval. Addig is puszilok mindenkit! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith,nagyon nagyon örülök,hogy már itthon is vagytok!!!!
Ügyesek lesztek/vagytok-menni fog a szopi,még egy pár nap és összehangolódtok-addig viszont kitartás.
Örülök,hogy Kriszta jól vette az akadályokat és hogy a tesó is bejön neki.
Pihizzél sokat,de azért várunk vissza mihamarabb.
bibolya

Timi,persze elárulom,hogy mennyi volt a fánk,nem titok.Ha jól emlékszem 15 ezer volt tavaly télen.De ez csak azért ennyi,mert 2,5 méter magas.A kisebbek jóval olcsóbbak.Ja,és az sem mindegy,hogy hol veszed,mert a tesco,auchan-ban egész olcsók voltak most is.Mi elég késön kapcsoltunk tavaly /23-án/ és már csak a Bricostorban volt és csak ez a magasság.
Nekünk 2 év alatt bejött az ára,mert mi mindig normandiai fát vettünk olyan 5-6 ezer közöttit.Lajos nagyon élvezi különben,hogy végre nem faragja el a kezét minden karácsonykor :lol: .
Holnapra szoritok,és egy nagy kalappal.............

Zsuzsi,köszi a tanácsot,holnap fel is hivom a cégemet.Elméletben tb kifizetőhely,tehát mindent ők intéznek,hogy aztán ez a gyakorlatban is működik-e?
Otthoni munka:mindegy,csak ne házalni és telefonálgatással gyözködni az embereket kelljen.
Örülök,hogy a bölcsivel ilyen jól haladtok.Sajnos a betegségekre készülj fel,elkerülhetetlen.Adj esetleg a Szandinak több C vitamint,vagy multivitamint,esetleg immunerősítőt.De az utóbbit inkább beszéld meg a gyerekorvossal.
Te mikor kezdenél a munkahelyeden?Mennyi időd van beszoktatni Szandit?

Márti,mi van veled?Ma még nem jelentkeztél és ehhez nem vagyok/unk hozzászokva :oops: :lol:
bibolya

Sziasztok!

Edith, de jó, hogy már újra otthon vagy!!! És szurkolok, hogy Boróka minél előbb belerázódjon a szopiba. Nagyon jó hír, hogy Kriszta örült a tesónek. És tök hamar belövellt a tejcsid, nekem csak a szülés utáni 4-ik napon történt ez meg.

Ibolya, szép a fátok nagyon!
Mi is leszedtük szombaton, de nem azért mert hullott - egészen jól bírta -, hanem mert útban volt. Nem tudtam vasalni :) Meg az erkély is megközelíthetetlen volt így.

Zsuzsi, nagyon ügyes Szandi. Fog ez menni. Jól emlékszem, hogy te februárban mész vissza dolgozni?

Márti, én is hallottam már olyat, h 4 évesen már nem alszik a gyerköc, de ez még változhat, ahogy Ibolya is írta.
Egyik ismerősünk kislánya kb 2 évesen szokott le a napközbeni alvásról. És este sem alszik 7 óránál többet, kb 11-től reggel 6-ig.
No, az kemény lehet.
Tényleg Timi, Zsolti még mindig hajnalban ébredő? És sajnálom, h nem hívtak vissza a polgármesteri hivatalból, holnap próbálj velük beszélni. Csak sikerül elérni a jegyzőt mihamarabb.
Örülök, h Hanna jobban van.

Én meg közben lebetegedtem: nátha-fejfájás-álmosság-hőemelkedés... Remélem, Samu nem kapja el. És ma dolgoznom is kellett, nem tudtam sajnos megoldani a helyettesítést...

No megyek, vacsizom valamit.
Üdv

erpé

Edith, de jó, hogy otthon vagytok! Minden rendben lesz, meglátod.
Aztán ha kicsit kipihented magad, és most már a két manód hagy élni 5 percig töviről hegyire be kell számolnod mindenről!

Edit, én még nem adok tejet az Ádámnak. A múltkor rákérdeztem a dokicsajnál, azt mondta várjuk ki a 2 éves kort. Én is így gondoltam, tekintve, hogy amikor anno elkezdtük a tejtermékeket, az is kicsapta. Na meg a legfontosabb, az öcsém igen rendesen tejérzékeny.

Barbi
Kép
b_barbie

Edith, dejódejódejó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha lesz 5 egyhelybenülős perced majd képet kérünk szépen.

KépKép
kgiulia

Örömmel jelentem nektek, hogy mai napon a nap első percében (tehát január 09-én 00 óra 1 perckor) megszületett Somogyi Anissza 3240 g-al, apuka szerint 56 centivel. Anyuka és a baba jól vannak, Mártinak olyan erős hangja volt (mármint nem olyan mint aki éppen szült) Nisszát egy óráig megfigyelik azután visszaadják a maminak!!!
Lehet ennél szebb egy hajnali beírás???
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia

És akkor most a történet:
Hétfő este fél 9-kor mentek be a kórházba mert elfolyt a magzatvíz. Akkor még nem volt tágulás, meg semmmi fájás. Kapott a Márti antibikát mert a streptoc. kenetnek még nem volt meg az eredménye. Hajnali 3-ra már 1,5 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, és rendszertelen fájások is lettek, de több nem történt. A magzatvíz folyamatosan folydogált. Nissza így viccelgetett anyukájával egész nap, aki már nagyon szült volna, apukáról nem beszélve!!!! De egy hős volt a Márti!!!! Voltam bent napközben és olyan nyugodt volt!!!! Az az ismerős Mártis higgadság. Hozzáteszem most is olyan volt a hangja csak elég bénán fejeztem ki magam az előző hsz-ben... A dokik azt mondták 24 óráig nem molesztálják (néha ellenőrizgették), nem indítják a szülést, na meg estére nem akartak munkát gondolom az volt a felállás még délután/este, hogy ma (szerda reggel) indiítják a szülést ha nem lenne semmi, gondolom oxitocinnal. De Nissza gondolta jó fej baba lesz és este fél 11-re rendszereződtek és erősödtek a fájások majd apucit megvárva éjfél után egy perccel ki is bújt. Kérdeztem, hogy biztos szép erős hangja van, azt mondta a Márti, hogy nem igazán sírt inkább tüsszögött. Ja és nem akarták elhinni hogy még nincs 36 hetes!
Elvileg Roland küld át képeket ha hazamegy, ami gondolom nem mostanában lesz. Ha még nem ájulok vissza akkor természetesen rakok fel.

KépKép
kgiulia

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?