Új privát üzeneted érkezett!

Kakukkfû: 1. Bukhat azért a babam mert hirtelen eszik vagy sokat. 2. A gyomorszáj még nem zár rendesen ez is lehet az oka.
Ha szépen gyarapodik nincs semmi gond
Katalin
névtelen

Sziasztok,

Ma itt voltegy baratnom, aki nemsokara csatlakozni fog ide is Frissbol es csinaltunk palacsintata,hat a tobbsege eleg csunya lett de finom,es ez a lenyeg.azert nem szeretek sutni mert utana az egesz lakas olyan szagu L

Ilke,
De jo neked,kivancsi vagyok hogy nalunk hogy lesz az almaval.

Mano,
Nagyon bejott a szolole,kakil tole rendesen,de nem asok neki minden nap csak masnap,igy is eleg.

Macsek,
Hat igen eleg rossz hogy csak este vannak itthon az apak,de tenyleg dolgozni kell.
Haten is ugy jartam mint te a nagyozas utan ma csak akezemben hajlando elaludni es ha letettem az mar nem volt jo.
Remelem visszaszokik a napkozbeni magatol alvasra.

Beszti,
De ugyes Natan hogy igy elszorakoztaaja magat.

Szila
Jo elnne ha feltenned a hozzataplalasos tablazatot is,megkoszonnem!!

Gumicukor,
Biztos hogy tilos a mez 1 eves korig.Sajnos nem tudom az okat de tuti igy van.

Parazita,
Ugyi vagy hogy megoldottad magad.

Sasha,
Mintha magamat hallanam a kerdeseddel.Alex ugyanest csinalja mint Gabika,es nyulkal is a dolgokert de csak ha kedve van hozza, nem mindig.
Nekem is most kezde hogy ha felhuzom ulesbe rogton huzza maga utan a fejet is es nagyon erosen huzza magat.

Csics
Hat nekem is elmegya ferjem februar kozepen,es a vilag masik vegere egy hetig.Majd megprobalok mindig beszervezni valakit hogy itt aludjon mert en is felnek egyedul.
Na megyek mert mindjart jon az apa,
Kataa

Kép
Kép
kataa

Csics

Koszi a csaladom neveben a bokot.Kép
Az en parom tegnap jott haza Indoneziabol....Ket hetig volt oda. Szerencsere anyukam mindig szivesen jon, ugyhogy ket hetig itt lakott. Nem is azert mert felek ejszaka vagy ilyesmi, hanem mert neha jo egy kicsit szusszanni, foleg ha nyugos a Mano. Meg bevasarolni nehezen tudnek a gyerekkel egyedul.Es mar egy hete nagyon nyugos is. Irigyellek, hogy nalatok mar kinn van a fogacska.Kép
Szoval nekem nagyon sokat segitett anyu, nem is tudom mit csinalnek nelkule.Kép Szerencsere tul van azon, hogy helyettem akarjon donteni, vagy kritizalja mit hogy csinaljak a kicsivel, ugyhogy jol elvagyunk.

Kakukkfu

Nekem a vedono azt mondta, meg olvastam is, hogy a bukas a gyomor es a nyelocso talalkozas fejletlensege miatt van. Ahogy Beszti is irta, amig nem sok es nem gyakori, ne parazz. Es megegy, a gyomorfal is rugalmatlan es neha a lenyelt levegovel egyutt jon a kaja is vissza. Meg az en Manom is bukik neha, pedig mar feleves elmult.

Senki nem tudja, hogy rizst szabad-e a babaknak adni? Lehet felhivom a vedonot holnap.

puszka

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Sasha!
Írtad, hogy Gabinak a kutacsa be van horpadva. Levinek is (és minden babának), csak én rákérdeztem a gyerekorvosnál, mert a Levente nem hajlandó szinte semmit inni a tejcsin kívül. Sem a teákat (végsõ kétségbeesésemben még a cukrosat is kipróbáltam), sem vizet. Szóval a gyerekorvos azt mondta, hogy ha ül a gyerek, illetve függõleges testhelyzetben van, normális, hogy behorpad. Az lenne a baj, ha kitüremkedne (pl. agyhártya-gyulladásra is utalhat). Ettõl még nincs kiszáradva.Kép
Ne haragudj, de ezen a szélcsöve dolgon akkorát röhögtem, még a férjem is megkérdezte, milyen vicces dolgokat olvasok. Mármint csak a helyzet abszurditása tetszett, hogy "kakapöttyök a szõnyegen", meg ilyesmi.

Ne aggódj, ez a "fogdosásos" dolog szinte egyik napról a másikra megy. Levi elõször két kézzel nyúlt mindenért, aztán kizárólag a bal kezével (meg voltam gyõzõdve róla, hogy bal-kezes lesz, de egy védõnõ barátnõm szerinte szinte minden gyerek ezt csinálja), aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy határozottan, a jobb kezével nyúl mindenért. És most már nem kötik le a halacskák (túl könnyen letépi õket), ellenben van mellette egy gólya, amire eddig rá sem nézett, most meg bezzeg az a favorit.KépKépKép

Képzeljétek, nálunk fog még sehol...Kép Lehet, hogy fogatlan lesz a fiam?!?!?!
vikici

Viki,
megneztem a profilod, nagyon szep fejformaja van Levi babanak, O lesz az a fajta pasi, akinek meg a kopasz is jol all majd. Na es a naprakesz elokejeKép

-Afonya
Afonya

Sziasztok!

Máté fiam lebukott ma éjjel. Mikor óramû pontossággal megébredt 2-kor, csak cumit kapott, és láss csodát, aludt 4-ig. Akkor mégse az éhség ébreszti fel menetrend szerint. Remélem elõbb-utóbb rájön, hogy ráér 4-kor kukorékolni, elõbb fölösleges Kép. Ma nem tudom, mi volt vele lehet,hogy elkapatták a nagyik, de amikor ébren volt, ment a nyafi. Pedig olyan szépen el szokott nézelõdni.

Panda,
oligo-szomato szakon végeztem, gyakorlatilag mozgásneveléssel, korai fejlesztéssel, halmozottan fogyik oktatásával foglalkoztam eddig. Igen, logopédia csak nappalin végezhetõ. De jó, hogy a tápika nyerõ!

Mennem kell, majd még jövök.

Mona&Máté
monamáté

Sziasztok
Csak egy kicsit írok, nem igazán tudok most hozzászólni semmihez.
Levi még egy kicsit mindig szörcsög, oltás elnapolva.
Fogacska még sehol, pedig a nyála már teljesen szétszedte az arcát, a popsija is nagyon piros, és ömlik a nyála.

Bukás: Csatlakozom Nyuszihoz! A babáknak még nem zár a gyomorszája, kb. 1 éves korukra lesz fejlett az az izom. Azért van hogy ha hasra teszed visszajöhet a tejcsi. Levinél pl. ha játszunk és felemelem a fejem fõlé utána jön vissza a kajcsi. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Gumicukor
Nekünk sincs cumink és még én sem próbáltam soha.
Úszás: ha pelusba van úszás közben akkor az nem húzza le, nem nehezebb abba a mozgás?

Pelus: mi is Libero pelust használunk, nekem nincs vele semmi bajom de már én is kipróbáltam a többit (pampers, babylove, huggies) azok is jók voltak.

Pemeske
Szerintem mikor esztek azt a Gréta nem tudja csak nézni mert, hogy érdekes neki. Ha van elég tejed akkor még várjál a gyümölcslével.
Szemváladékozás: A Petránál is volt ilyen elvittem a dokihoz és kaptam beutalót a Heim Pálba, hogy átmossák neki a könnycsatornát de nem vittem el hanem inkább egy másik orvoshoz. Az adott neki valami szemcseppet és teljesen meggyógyult neki pedig elõtte én is kipróbáltam már többfélét. Így utólag örülök, hogy nem vittem el a kórházba.

Beszti
Anyatejen kívül miket kap Nátán? Mi három napja próbálkozunk az almával de teljesen reménytelen ugyanaz van mint nálatok teljesen összeszorítja a kis száját annyira, hogy a kanalat sem tudom bedugni. A Nátán eszik tejpépet?

Andy
Gratulálok Márkhoz!

Panda
Én is nagyon kiváncsi lennék, hogy mennyit eszik a Petra. Én is mindig azon gondolkozom, hogy elég neki még csak a tej.

Pemeske
Jó költözködést!

Ilke
Próbáltátok már az almát? Lehet, hogy nálatok nagyobb sikere lesz. Sajnos az a baj, hogy én is úgy érzem, hogy egyre kevesebb a tejcsi. Nem nyügösködik csak este már mind a két cicibõl eszik és idáig elég volt neki az egyik. Most éjszaka meg fel is kelt 3-kor pedig eddig mindig szépen átaludta az éjszakát. Te mit csinálsz? Vársz még vagy adsz neki valami mást is. Én azt hiszem megpróbálom neki a tejpépet estére, hogy legalább nyugodtan tudjon aludni. Anyatej ide vagy oda azt hiszem, hogy csak az már kevés nekik. Én úgy fogom csinálni, hogy mindenképp elõször szopi és csak utána valami más nehogy csökkenjen a tej. Látod a Panda sem látott semmit Ádámkán és mégis olyan éhes volt.
Méz: Te szeretnél adni a Lilinek mézet? Azt olvastam a decemberi kismamában, hogy egy éves kor alatt ne adjunk mert elõfordulhat benne egy botulizmus nevü baktérium a mi betegséget okoz. (ez hányással, bõrpírrel, lázzal járó ételmérgezés)

Csics
Gratulálok a fogacskákhoz!

Szerintetek, hogy a Petra nem eszi az almát az azért van mert nem szereti vagy csak újdonság neki? Most nem tudom, hogy erõltessem neki vagy próbáljak meg mást? A banánt, hogy kell adni neki mert elég sürü. Tegyek bele anyatejet? Ti hogy adjátok?
A Petra ma egésznap forog, de szerencsére nincs vele gond mert idáig mindig szépen kihúzta a kezecskéjét és nem nyafog. Lehet, hogy azért mert ilyen késõn tanult meg megfordulni.

Ági és Petra
petra2

Beszti,
Nagyon ügyi NátánKép!

Nyuszi,
Én úgy tudom, hogy normál esetben 1 éves korig nem szabad glutént adni (nálunk ez 2 év lesz). Rizst és lassan utána kukoricát lehet elõbb is. A rizs teljesen megbízható (nem tartalmaz glutént) és a rizsliszt is, viszont a kukoricáról olvastam már, hogy gondot okozott, de ez elég ritka. Én gondoltam is, hogy rizsbõl fogok majd Lilinek anyatejes rizspépet készíteni majd késõbb esetleg majd gyümivel. Nem tudom ki mondta, de úgy, hogy megfõzöm a rizst és utána turmixolom.
Nagyon jók a képek! Édes az a rózsaszín sapiKép.

Szila,
Engem érdekelne a másik táblázat is. Köszike.

Áfonya,
Köszi az ötleteket.

Gumicukor,
A barna cukor jó ötlet, viszont mézet biztosan min. 1 éves koráig nem adnék Lilinek vagy még késõbb (Van egy barátnõm akinek pici korában mézbe mártott cumit adtak mindig, nem vicc! És jelenleg nagyon erõs pollenallergiája van, szinte egész évben küzd.). Talán a szõlõcukor is jó lehet, de ez csak ötlet, errõl még nem hallottam.
Épp ma fõztem gulyáslevest, olyan kis kímélõtKép.

Kakukkfõ,
A bukás oka több minden is lehet. Lili minden evés után bukott míg nagyon picike volt. Lehet a lenyelt levegõ az oka, vagy tényleg egy kis felesleg távozik. Olyat is olvastam már, hogy ha nem tud kijönni a levegõ akkor ami fölötte van tej az kijön vele együtt. Mi a végén már úgy emeltük fel és tettük le Lilit mint a lassított felvétel, ez is segített néha, mármint, hogy semmi hirtelen mozgást nem csináltunk vele. De ami a legjobban bejött, hogy evés közben többször büfiztettem. Igaz amit a lányok írtak, hogy ilyenkor még nem zár rendesen a gyomor, állítólag 1 éves korra éri el azt a szintet, hogy rendesen zárjon.

Csics,
Hát nekem még nem volt szerencsére olyan eset mióta megszületett Lili, hogy a férjem elutazott volna, de szerintem én lehet, hogy kísértésbe esnék és Lilivel aludnékKép.

Kataa,
Épp most akarok nekiállni palacsintát sütniKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ági!

Az alma szerintem kicsit savanyú lehet neki, próbálkozz banánnal vagy öszibarackkal. Aztán lehet, hogy pár nap szünet kell, esetleg add oda idönként a kanalat neki üresen. Nagyon tetszett ÁfonyaKép módszere, hogy hadd maszatoljon (csak ahhoz olyan ruciba kell persze öltöztetni), ezt még nem próbáltam.
Nátánnál a tejpép elhalasztva, a gyümölcs után elöbb fözelékezünk, szerencsére eleget hizott (majdnem 60 (59Kép) dkg 6 hét alatt), ugyhogy nem is kell feltétlen. Igy szerintem csak 9-10 hónapos kora körül fogunk majd csak ilyesmit enni.
Ja, a banánt én egyszerüen összetöröm (almareszelön szétnyomom, vagy villával), nem teszek semmit hozzá, igy azért elég folyós lesz.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ági,
Ma is evett Lili almát és ugyanolyan jól elnyammogta mint tegnap, szerencsére. Én is úgy érzem mintha alig lenne tejem, de gondolom ez azért van, mert egy evés alkalmával Lili csontig kiüríti a mellemet. E miatt kezdtük el az almát adni. Én úgy tervezem, hogy 1 hétig almalézünk most, aztán 1-2 hét almapüré. Aztán más gyümik, késõbb zöldségek és még késõbb majd husi. Igen, én is úgy próbálom neki adni az almát, hogy szopi után, de ez nem akar mûködni, mert majdnem minden szopi után bealszik. Hol többet, hol kevesebbet. Szóval nem kiszámítható. Én szerintem másfél éves kora elõtt biztosan nem adok neki mézet majd. A banán jó ötlet.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Zsuzsa!
Nekünk azt mondta a védõnõ, hogy szabad kicsit masszírozni, akár több nap mulva is kicsit vizesruházni, hátha hamarabb elmúlik. Nálunk a 2 hónapos szuri után 3 hétig tartott. Kép

Bukás: na az nálunk is van. mindig kezünk ügyében kell lennie egy pelusnak (ruha), hogy törölgessük utána. Ez most külön jó, mert végre elkezdett elõre is mászni Kép Kép De nem vészes a mennyiség.

Viki! Úgy örülök, hogy nem csak az én lányom lesz fogatlan Kép Kép Kép Kép (de ugye ilyen nincs????)

bera
berka

Nálunk ma volt ismerkedési napon a bébiszitter. Nagyon örültem, mert el voltak ájulva egymástól Kép Szerencsére nagyjából egyformák a nevelési elveink a nöcivel, amiben meg nem, arra simán azt mondta, hogy OK, az én gyerekem Kép Persze ez természetes, de volt egy olyan jelölt is, aki megmondta nekem a frankót egypár dologban, én meg persze kizavartam a lakásbólKépKép

Csics: gratula nektek is a 2 fogacskához és a hizáshoz isKép Juli elég nyügös volt az utóbbi idöben, de könnyen meg lehetett vigasztalni, úgyhogy gondolom nem fájt neki olyan nagyon.

Beszti: egy felnött "kakija" is tud olyan szinü lenni mint a megevett kaja, pl. spenót és cékla után simán KépKép Én céklapörkölt után már többször kaptam magamtól frászt KépKépKép

Kataa: a barátok elmaradozását én is észrevettem, de én nem azt gondolom hogy nemkivánatosak lennénk, hanem hogy inkább ök vannak zavarban. A gyerektelen barátok egy idö után nem tudnak Julival mit kezdeni, mert aranyos meg édi meg izébizé, dehát "csak" egy csecsemö KépKépKép

ilke: nekem a csütörtök szuper lenne a talira, mert kb. délre érek haza, utána egy gyors ebéd, és már suhanhatunk is Julussal KépKép

Nyuszi: a rizs és a rizsliszt az elsö gabona amit lehet nekik adni (de látom hogy ilke már irta).
Édes a nyuszicsaládKép

A mézben a Clostridium botulinum nevü kórokozó lehet benne, ezért nyersen nem ajánlatos babáknak adni. Ha a teával együtt folforralják, akkor mehet 1 é. kor körül.
De minek a babákoknak édesiteni?

Beszti: Nátán nagyon ügyi Kép Julinak is van egy Püpükéje (egy sárkány), és azzal játszik mikor felébred. És persze kiabál át a rácsvédö felett hogy ugyanmár mit leresek még az ágybanKépKép

ilke: Julinak nagyon bejött a tejberizspép (nem anyatejjel ugyan), csak úgy szlopálja Kép

zsani
zsani

sasha
a mézre kíváncsi vagyok, én egyébként nem édesítek neki semmit, még egyelõre.
az ülést pedig ne nagyon gyakoroljátok, mert mi si ültettük, mondjuk 6 hónaposan, úgy egyensúlyozott, kiegyenesedett, elõre maga mellé nyúlt a játékokért, ,hogy csak na. Meg is szólt ezért egyik topictársunk és igaza volt, ugyanis megkérdeztem a dokinõtõl én is, hogy lehet-e, de lebeszélt róla. Ugyanis ilyenkor még nem elég erõsek a hátizmok és hiába látszik, hogy egyenesenül, ,mint a cövek, a gerincnek egyáltalán nem jó, könnyen deformálódhat! Mindent hagyni kell, hogy magától csináljon! Így mi most csak fetrengünk, néha hasról hátra forgás van, kiskutyázás, kúszás fél lábon elõre orra. Bár ma már majdnem átfordult a hátáról a hasára is, tisztára oldalt volt, de úgy ki volt tekeresdve, mint aki hídba megy le...

Nálunk a tudatos, önálló játékért való nyúlkálás a 4. hónap közepe táján volt, egyik napról a másikra.

Kakukkfü, Andy
Bukás azért van, mert még a nyelõcsõ és a gyomor bemenete még nem teljesen ill. tökéletesen záródik, de idõvel egyre jobb lesz. Csuklani is ezért csuklanak a babák míg kicsik. Dani is sokat csuklott, bár bukni kb. 3-4x, szóval nem jellemzõ, de most már alig csuklik.

Zulu
A 15 dkg hetente nagyon jó!

Ági
Dehogy húzza ée a pelus. Ez egy speciális, kimondottan vízbe való pelus, a Huggies terméke. DM-ben lehet kapni. Ha vége az úszásnak, egyszerûen két oldalt le kell tépni a gyerekrõl, mint az Up and Go pelusokat. Dani olyan mozgákony a vízben, hogy még, ráadásul a feneke mindig kidpmborodik a vízbõl, ahogy ficánkol, olyan, ,mint a vizipók csodapoók. Sokan használják és szerintem nagyon jó, próbáld ki te is a babádon. Én õszintén mondva nem szívesen úsztatnám olyan vízben, ahová esetleg más baba éppen belekaksizik...

Nem túl savanyú neki az alma? Kicsit édesítsd meg neki, hátha jobb lesz úgy. Dani is elõször csak úgy fogadta el, vagy körtével keverve, mert az édesebbé tette, így akkor már nem kellett cukor bele (barnacukor és nagyon pici).

Én meg úgy tudom, hogy a tejpép sem jó, mert tejpor van benne. Én nem is használok ilyet. Én is ilkéhez hasonlóan riszbõl fogok anyatejes rizspépet csinálni gyümivel. A dokinõ kifejezetten elutasította a tejpépeket, amin meg végképp kiakadt az õszibarackízû gyermekteán, tele van mû cucokkal. Én mindenesetre nem adok neki.

Daninak sincs még foga, csak a helyét mutogatja, amikor Metro Goldwin Mayer típusú pózban oroszlánüvöltözik, ez most nála az új hang.

na pusz, megyek aludni
gumicukor és Dani (1 nap híján 30 hetes)

Én a banánt elõször almával együtt adtam, jól összebotmixereztem, igaz így is sûrû, de Dani szerette.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Gergõ ma egész nap képtelen volt elaludni. Nem tudom volt -e már valakinek hasonló tapasztalata, de mintha küzdene az elalvás ellen. Abban a pillanatban amint elszenderedik, felriad, és elkezd sírni. Ma egész nap sírt, szerintem már annyira fáradt, de képtelen elaludni. Mit tudnék csinálni? Elég kimerítõ egész nap ringatni, ráadásul eredménytelenül. Azt hittem, hogy legalább estére kifárad, de még most sem alszik, és ha a papája nem rázná, akkor biztosan most is üvöltene. Szóval ha valakinek van valami ötlete, az írja meg sürgõsen, mert megõszülök!!!!!!!!!!

Sziasztok
Tüni
tüni

Hali!

Csics!
Nincs valami kisvillany amit fel tudsz oltani éjszakára? Vagy mindegy? Így is, úgy is félnél? Én 16 évesen "maradtam egyedül" A szüleim leköltöztek a telekre tavasztól-õszig. Hetente 3-4x jött haza anyám vásárolt nekem és hagyott pénzt, meg néha fõzött. Persze elõzõ évben hétvégente mindig lent voltak, szóval volt szoktatási idõKép Nos akkor nem féltem a sötétben, mert nem volt mit tenni, egyedül voltam. Egyébként megzavarodtam volna. Azt tudni kell, hogy én úgy féltem a sötétben, hogy még 12 évesen is rohantam a szüleim ágyába éjjel mikor megébredtem 2-3 körülKép Vagyis minden éjjel. Késõbb nem tuodm mi történt, de megszüntek az anyuval alvások, de a félelem megmaradt. Ja igen... rosszkor nyitottam rájukKép ezért inkább nem mentem többet. Szóval kb 16 éves koromtól 19 éves koromig tök sötétben sem féltem éjjel, úgy közlekedtem. Persze sok mindent kellett leküzdenem, pl a mini hifimetKép Annak a szemét gépnek az volt a heppije, hogy teljes hangerõn bekapcsolt, ha ki volt kapcsolva, ha meg rádiót hallgattam akkor kikapcsolt... vagy lehalkult. Volt hogy tök váratlan pillanatokban totál hangerõn megszólatl. Mikor aludtam, vagy el voltam mélyülve egy könyvbe.. éjjel. 19 évesen meg jött a mostani párommal való összeköltözés. Na azóta megint félek a sötétben, pedig ugyanabba a lakásban élek, ahol egyszer már 3 évig nem féltem. Azt hiszem ez ilyen agyban elintézendõ dolog. Lehet hogy képes vagyok agykontrollozni és nem is tudok róla?Kép

Zsuzsa!
ocsi rosszul fogalmaztamKép Nemcsak elugrani kell, hanem a pelust úgy felhajtani ami alatta van, hogy a kaka abba menjen. Úgy kell célozniKép A kakapettyek már kijöttek szerencséreKép El se hinnéd hányszor estem neki a szivaccsal. Aztán 2 hete fogtam és szárazon keféltem ki és kijött! Elporladt!Kép

Zsani!
És az a cucc amit a méhek fecskendeznek rá a virágporra az mi? Vagyis inkább amikor lenyelik és elkezdik emészeni... az nem jó nem? A baci okozhat gondot? És hogyhogy csak lehet? Nem mindn mézben van?

Ha már igy a bukásról esett szó...Kép
Gabi rengeteget bukik! Iszonyat sokszor. Van hogy amit megevett annak a "tetejét" adja vissza, de van hogy túrósat ami hányás szagú. Mennyiségre nem nagy mennyiség, de gyakori. Minden kajálás után min 2 bukásra lehet számitani. Na nem ám fekve, hanem büfiztetés közben! Függõlegesen van a gyerek már 5 perce és büfizett is és utána. Végül is elõtte is szokottKép, meg két kajálás közben... heh, tök mindegy mi van mert akkor is bukik ha nem várná az ember. Mivel jó súlyban van a fiú ezért inkább arra gyanakszom, hogy a felesleg jön vissza. Meg velem is elõfordul, hogy felbüfögöm azt amit megettem... Szokott még a Gabi büfivel együtt is bukni. Hallom a büfit és ott a cucc az egész ruháján, mert olyankor kell ám vadul tekergetni a nyakát amikor folyik ki a szájábol.Kép Mindene vizes leszKép

Vettem Liberó Discoveri pelenkát. Amióta kidobáltam a noname szar pelenkákat azóta csak Pamperst vettem és most itt olvastam hogy jó és kipróbáltam. Sokkal jobban tetszik mint a Pampers és jóval nagyobb! Most Pampersbõl a 4 és 4+os pelenkák vannak ( 7-18 kg-ig, és 9-20 kg-ig) amik épphogy jók a fiamra! Pedig "csak" 8 kg és az már kicsit durva hogy egy közel 20 kg-os gyerekre való pelenkát kinõjön.... A Liberóból a 10-15 kg-osat vettem és jóval nagyobb rá! Mig a Pampers kicsit a pociján túl ér az oldalánál addig a Liberót már a hátához kell betürnöm a pelus hátsó részéhez!!! Azt nem hittem volna, hogy a Pampers a kínaiaknak gyárt pelustKép Vagy csak a nagyon vékonyaknak? No de akkor is! azért nagyon ledöbbentett, hogy a 20 kg-os gyerekre ua a pellus kell mint a 8kg-osra!

Na megyek mert le kell vinnem a kutyát!
sasha és a 15 hetes Gábris

Kép
sasha

Tüni!

Ilyet sajna én is játszottam a Gabival! Nem tudtam mit tenni, de egyszer csak elaludt! Az egész cirkuszt kinõtte, jobbanmondva a hasfájást nõtte ki amivel ez az egész alvásdolog is rendezõdött. Nálunk is igy volt. Jött egy görcs, nem úgy fogtam és már orditott.

sasha

Kép
sasha

Jo reggelt
Zulu
Anyukámat nem akarom megkérni mert mindenbe beleszol és semmi se jo amit én csinálok barátnöm meg nincs sajna Kép 15-20dkg pont jo egy héten ennyi a minimum ne aggodj Kép

Nyuszika
irigyelek hogy ilyen jol kijösz anyukádal Kép

Viki,Bera
ne aggodjatok a fog miatt lesz nektek is Kép ha beindul a fogzás akor a nyügöség is vele fog jöni meg a fogfájás is az arahajlamos babáknál mi nekük mostanába ujbol nyügöségel telik a napunk mert most meg a felsö 2 fogunk jönn

Sasha
nekem nem jo az ha csak kisvilanyt gyujtok fel mert atol még nem lesz világos a lakásban én meg csak akor merek kimeni ha egyedül vagyok ha minden vilany ég Kép nálunk mindig volt otthon este valaki ha meg nem akor a 2 kutyánk vigyázott rám igy nem féltem .

Pelenkák
a Pamperst nem kinajiakra gyártoták csak átlagos babákra nem olyanokra akik széltébe kihizák a 4-es méretüt is Kép EZ NEM SÉRTÉSKÉNT irtam le de Pl a Petike uncsi tesoja is olyan hogy most 5hónapos és már 9kg és ö is inkább széltébe hizta ki állandoan a pelenkákat mint sulyra Kép

Puszant Csics és Petike Kép
csics

sasha: az amivel a méhek átgyártják a virágport mézzé, nem kárs, de okozhat allergiát. A botulizmus kórokozója évente kb. 71 esetben okoz megbetegedést az USA-ban, gyerek+felnött együtt (ezt valami gyerekgyógyász továbbképzö újságban olvastam itt a neten), szóval nem olyan sok. Csak hát ugye, ha pont az én gyerekem lenne egy a 71-böl, azt nem köszönném meg. De a forralás tuti elpusztitja a kórokozót.

Pelus: nyugi, nemcsak Gabi használ nagyobb pelust mint a mérete. A biopelusból Julinak is 2-vel nagyobb kell ( a combjánál vágta a kisebb), el se hitték a boltban. De engem nem érdekel hogy 2 forinttal drágább, csak ne vágja szét a lábát szegénynek Kép Oszt különben is kit érdekel ki mit mond? KépKép

Csics: sajnálom, hogy félsz... Tényleg nem tudsz keriteni valakit aki veled aludna? Mi felajálkozhatunk egy éjszakára, ha gondolod ;)Kép

zsani
zsani

Sziasztok!
Még tegnap ese akartam jönni, de olyan fáradt voltam, hogy inkább aludtamKép.

Beszti!
Visszataláltatok tegnap, s rendesen hazaértetek? Nem fagytál meg?

Ági!
Az igaz, hogy Ádám egy idõben tényleg éhes volt, de áttértünk a két cicibõl evésre, és azóta nem kell neki más kaja, mert telerakja tejjel a pocijátKép.
A banánt én is csak villával töröm össze, nagyon folyós lesz, az ember nem is gondolná.

Voltunk méreckedni, és teljesen megnyugodtam, mert Ádám 2 hét alatt pontosan annyit hízott (240 g), amennyit a múltkor 7 hét alatt. Mondtam, hogy nem hajlandó csak szopizini, de a védõnõ azt mondta, nem kell erõltetni, úgy látszik, elég neki a tejKép. Pár nap múlva próbálozzunk újra.

Mona!
De jól jönne nekem, ha tudnám, amit Te! Mert ahol én dolgozom, ott szinte csak halmozottan sélrült gyerekek vannak 0-14 éves korig. Vannak kötzük olyan súlyosak is, akik még a külvilágra sem nagyon reagálnakKép. Tudsz valamit arról, hogy milyen szakot lehet a Bárczin levelezõn végezni, vagy ez mindig változik?

Bukásügyben nem vagyok szakértõ, Ádám nagyon ritkán csinált ilyet. Bár volt egy emlékezetes, mikor az IKEÁ-ban voltnk, Ádám az ölemben, és akkora mennyiség jött ki, hogy egy óriásit toccsant a padlón, alig gyõztem feltakarítaniKép.

Na, vár a munka, sziasztok,
Panda

panda
Halásztelek

Sasha!

A pelusokhoz csak annyit, hogy az én 3 éves fiam is tudja hordani a Pampers maxi/maxi+ -t. Pedig ö 16 kg!
Ugyan nem vagyunk nagyon nagy növésüek (bár az én "ágamról" pl. a bátyám 185 cm), tehát valószinü ö sem lesz nagyon nagy darab, de azért kinaiakKépKép sem vagyunk. Beni teljesen átlagos méretü kisfiú. Szóval valószinü sokat számit, hogy holKép hordja azokat a kilókat (a kis combján, hasiján vagy esetleg a 104 cm-hez elosztva, mint a fiam).

Csics!

Azért ne ijeszteged a lányokat!KépKépKép Egyáltalán nem biztos, hogy kell a fogzáshoz fájdalom vagy nyügösség párosul. Nálunk most jönnek az 5-6. fogacskák, és észre se lehet venni Nátán viselkedésén. Nem fáj neki, pedig most van a legkritikusabb rész, az amikor még nem tört át, de majdnem.

Tüni!

Próbáld megkeresni azt a módot, ahogyan el tud aludni.
Lehet, hogy nem fog mindenki egyetérteni, de: szopi, babakocsi, hordozókendö, bármi lehet (pl. bebugyolálni, mintha még a pocidban lenne, ezt a kórházban nagyon jól csinálták, a gyerekek nagyon szeretik). Lehet, hogy eleinte csak ugy fog tudni elaludni, de aztán ha nagyobb lesz, akkor majd tud máshogy is.
Pl. Nátán nálunk az elsö idöben csak babakocsiban tudott elaludni, ugy, hogy közben tologattuk és még rázkódnia is kellett, tehát a sima padló nem is volt jó, volt, hogy az apja kint a kertben tologatta, amig el nem aludt (igaz, az még nyár volt). Aztán elkeztük egy idö után, hátha már nem kell, és most meg szopira alszik el (amit amugy is kapna, tehát nem külön fáradság), bár már elöfordult, hogy magától is. És az is biztos, hogy ez sem fog olyan nagyon-nagyon sokáig tartani (ezt a nagyobbon már tapasztaltam).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Panda!

Igen, persze, visszataláltunk, 1/4 3 volt mire hazaértünk.
Nem, nem fáztam, inkább csak elfáradtam, mert persze utána 4-kor meg mehettem a férjemért (vissza már inkább nem is akartam vezetni).
Nátán kapott kúpot itthon, ugyhogy ö a Pestre utat végigaludta, és éjszaka is csak hajnali 4-kor ébredt fel elöször (este 3/4 9-kor aludt el), aztán meg reggel 8-kor!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Jó reggelt!
Áfonya!
Nagyon kedves vagy! Én meg sokszor aggódtam, mert úgy láttam, hogy a Levi feje kisebb, mint a többieké!Kép Igaz, nagyon hasonlít a férjemre, a fejformáját is Tõle örökölte (meg minden mást), rendesen elnyomta a génjeimet!KépKépKép Na nem baj, majd a következõ gyerkõc rám hasonlít!

Bera!
Hát remélem, nem egybõl a mûfogsorral kezdünk! elõbb-utóbb csak kibújnak azok a fogacskák! Megkérdeztem pár gyerekes ismerõsömet, és ketten is voltak, akiknek a gyerekének 11 hónapos koa körül bújt ki az elsõ foguk.
Arra is kíváncsi vagyok, mikor fog a Levi mászni. Akkor meg majd valószínûleg visszasírom ezt az idõszakot, amikor többé-kevésbé azon a helyen marad, ahol lerakom.Kép

Sasha!
Te valami virtuális ellenszenvbõl kifolyólag nem válaszolsz nekem soha?!Kép

Sziasztok, szép napot mindenkinek!
Viki
vikici

JO reggelt mindenkinek!

Valami hoeses fele volt megint,remelem tobb nem lesz mert megint be leszunk zarva alakasba babakocsistul Kép : ))

Ntuszi
De jo neked hogy ra is er az anyukad.En is jol kijovok az enyemmel,sot imadjuk egymast,de o sajnos aktivan,sot tul aktivan dolgozik reggeltol estig,ja es ezt is 40 km-re teszi tolunk.
Bar ha a ferjem nem lesz itthon majd valaki ugyis itt alszik,vagy lemegyek hozzajuk arra a hetre.

Kviki,
Alex most azt csinalja hogy mindent eltol a kezevel,pedig tegnap meg csak neha fogdosott mindent.Ezen is latszik hogy egyik naprol a masikra kepes uj dolgokra egy baba.

Mona,
Nekem is azt mondta a doki hogy ha felbred ne adjak neki enni mertnem biztos hogy ehes,eleg nekia cumi hogy visszaaludjon.Szerencsere mar nincsilyen problema.Tegnap olyan edes volt ahogy fekudtaz agyban es dorzsolte eszemet percekigaztan magatol elaludt.Mostmar kezdunk raall;ni a 10 orai elalvasra es afel 8-as kelesre.

Tuni
Erre nincs paraktika,ki kell bizrni.Csinaljatok felvaltva anyugtatast hogy legalabb az egyikotok pihenjen.Hamar elmulik az elso 1-2 jonapes tunder lesz a babad : ))))

Lanyok,
Nem tudjatok hol lehet a legjobb aron kapni Prince Oliver es Baby Bell bodykat.Mar kezdjuk kinoni a 68-asokat .Nem ertem pedig meg csak 63 cm Alex.

Pusz
Kataa es a ma 15 hetes es 6060 grammos Alex

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Nem csak attól függ a szükséges bodyméret, hogy hány centi, sokban befolyásolja a baba súlya is (mint ahogy a felnötteknél is, hiába alacsonyabb valaki, mégis nagyobb méretü pulcsi kell neki, ha molett).
Ezzel nem azt mondom, hogy Alex duci, mindössze annyit, hogy nem csak a hossz számit.Kép
Azt nem tudom, hogy hol lehet kapni olcsón ezeket a márkákat, mert én kb. 1,5 hónapja a Prince Oliver bodykat a soroksári Megatoysban lévö Götzben vettem, nem voltak nagyon drágák, kb. ugyanabban az árban voltak, mint a mellette lévö Kenguru Goldban (kivéve persze a nagyon akciósokat) a bodyk. Csak egy bajom volt, hogy nálunk elég kicsi a választék (föleg, ha az ember látja, hogy Kenguru Goldban milyen válaszék van). Aztán végül vettem 5 darabot, nagyon jók!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hú, de ráérek!KépKép
Persze csak azért, emrt Nátán alszik, én meg szépen csinálgatom a dolgom, és idönként lazitásként a gép elé ülök!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Hurra....Kép megint ataludta az ejszakat!...kop...kop...remelem igy marad.Kép Bar most meg apara ebredtem hajnalban, mert most ot kapta el a hasmenese virus.Kép

Kataa

Prince Oliver bodykat a Mini Manoban lehet kapni, (Nagy Lajos 112) Baby Bell bodykat pedig a Baby Bell -ben, az Arkadban. A minap vettem 4db bodyt a manonak, ugy 800 korul volt darabja. Kép O is csak 65 cm es kezdi kinoni a 68-asokat. Gondolom azert, mert a pelenka felvesz 3-4cm -t a bodybol, Emilia is altalaban egy szammal nagyobb bodyt hord, mint rugit.Kép

ANyu korkedvezmenyes nyugdijba ment par eve, amig lehetett.(59 eves) szoval ideje mint a tenger.Kicsit tul sok is neha. Azert neha mi is osszezordulunk, mert tul sokat foglalkozik velunk. De eleg hamar eszreveszi mostmar ha tulzasokba esik.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Ma reggel kepzeljetek Emma 100 gr ot szopott a rosszabbik mellembol.
Persze felidoben mar elkezdett duhoskodni, ezert megmertem, hogy tenyleg azert ideges e mert meg jon a tej, es o mar csak cumizni akar.
Ugyhogy egy kicsit megnyugodtam.
Viszont tegnap este 6 - 8 kozott szornyu volt.
Semmi nem volt jo, csak sirt.
Akkor ez a hasfajas, ugye?
Meg a cicin is sirt, de aztan nagy nehezen elaludt.

Ejszaka pedig ejfelig aludt, de aztan minden masfel oraban felkelt. Lehet vmit tenni?
Kakukkfu
kakukkfu

Zsani,
Te hogy készíted a rizspépet Julinak?

Ági,
Hát a mai almaevésünk nem volt olyan sikeres, mint az elõzõ napokonKép. Lili úgy fintorgott, mintha citromot adtam volna neki. 1-2x még öklendezett is, amikor a sûrûjét adtam neki.
Lányok, ti hogy csináltátok, ilyenkor mit lehet csinálni? Vagy mi lesz ha a reszelt almára is így fog reagálni, édesítsek (azt nem igazán szeretnék)? Még valami, mennyi idõ után lehet a gyümölcsrõl a zöldségre váltani?

Sasha,
Én is múlt héten vettem kipróbálásképpen egy csomag LiberótKép, és szerintem is elég jó. Nekem az tetszik, hogy jobban fel van vágva a combjánál, így nem vágja, dörzsöli ki a bõrét. Eddig Pamperst használtunk, de általában mindig egy mérettel nagyobbat vettem mint amelyik kategóriába beleesett, így teljesen jó volt. Viszont ahogy tapasztalom, a Pampers több pisi befogadására képes, ezért éjszakára biztosan azt fogok továbbra is használni.

Nyuszi,
De jó, hogy mondod az Árkádot, hétvégén a közelben leszünk, szerintem megfûzöm apucit, hogy tegyünk egy kitérõt a Baby Bell-beKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke,
Tegnap megkerdeztem a masszor neninket,es sajnos csak keruleten belul dolgozik mert igy is eleg sok helyre jar.
O ilyen koca josno is, es eddig elegsokszor bejott amiket mondott.
Viszont tegap annyira nevettunk amikor azt latta a kartyaban hogy a -papinak kene tobb szex-.Meg este is ezen nevettunk : )))))

Beszti,
Hat persze tudodm en,csak viccesen hangzik hogy mar ekkorakat hord Alex.Amugy tenyleg nem kover es nem is szeretnem,Pont jo kis husika.Koszi a tippeket.

Nyuszi,
Neked is koszi,majd elballagunk az Arkadba.

Kakukkfu,
Lehet hogy a hasa vagya szokasos eszti hiszti.
Van ennek valami neve angolul,de a lenyege hogy a babak felnek a sotete bealltaval es sirnak,visznot nehez oket megnyugtatani.
Probald ki a Grippe Water-t es ha segit akkor a hasa volt.

Na megyek
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Sasha, Viki
Köszi a megnyugtatást kutacs ügyben, csak a barátném a szívbajt hozta rám.

Sasha,Ilke
Én is vetettem a férjemmel Libero Discovery-t, MIDI-t és ki is próbáltam, és egész jó. A Pampers és a Huggies is megnyomja Zsófi hurkás combiját ( ahonnan már a szöszmöszöket nem gyõzöm kiszedegetni ) egy kicsit, a pampers tényleg sok pisit tud tárolni.

Kataa
Alex 63cm? hú, Zsófi 61 cm 7 hetesen, mondjuk eleve hosszúnak született ( 56 cm),

Tüni
altatásról: ha Zsófi nagyon nyûgi akkor hasra teszem, ha így sem jó, kézbe veszem, ha így se megy a hordozóba, ha úgy se akkor cicit kap, lehetõleg azt amelyikbõl szopizott, és azon ált. megnyugszik és bealszik. ( ezt csináltam pl. most délelõtt is )próbálkozni kell, ha jól hallom próbálkozhatom én is tovább, mert csak félórát aludt.

bukás: természetes, bár néha olyan sok kifolyik a száján, hogy csak na, és Zsófi is felbukik hányás szagú savas lötyit. Állítólag addig van, amig szilárd táplálékot nem esznek.

Képzeljétek Zsófi tegnap beletalált a kezével a szájába, és a hüvelykujját szopizta 1000-el nagy cuppogások közepette.

Lányok,
Az Europarkba a Babaházba és a La Halléba vásárolt már valaki babaholmit? Milyenek vannak? Jövõhéten elnéznék oda, ha érdemes.

LÁnyok, Zsófi BCG oltása most olyan mint egy pattanás, ha kifakad, akkor kell hexa..hintõporral beszórni, ugye?

Conti,
Nem tudsz véletlenül a környékbe jó fodrász, aki modernül vág?

pusz

Brokkoli és a 7 hetes Zsófi
brokkoli

Lányok,még valami

Ti mikor bíztátok elõször megõrzésre a babátokat? , mert én most fogom elõször, hogy nõdokihoz megyek kontrollra.
Kicsit tartok attól, hogy fogja cumisüvegbõl meginni a tejcsit, mert nagyon útálja a cumisüveget és társait.

na megyek

brokkoli
brokkoli

Viki!Kép

Tényleg nem válaszoltam, bocsánat!Kép Pedig akartam, csak elfelejtettem. Tudod idõtakarékoccági okokból és lustaságból megpróbálom észbentartani kinek akartok válaszolni.
Köszönöm szépen a kutacsos választ, bár gondoltam, hogy nem lehet baja, hiszen eszik-iszik annyit hogy még! Annyit pisil, hogy dunát lehetne vele rekeszteniKép 3 óránként pelenkázom általában és mindig dugig van pisilveKép

Lányok akik válaszltak a pelussal kapcs-banKép
HeheKép Mindjárt gondoltam, hogy nem kinaiak vagytokKép Csak nagyon meglepett a méretbeni külömbség. Egyébként tényleg nagy pocakja van és jó nagy sonkái a GabinakKép Remélem mire akkora lesz mint Beszti Benije addig átalakul ez a dologKép

Kataa!
Amikor 2 hete voltunk méreckedni akkor volt Gabi 63 cm és már akkor hordta a 72-es bodykat. Most már a 80 és86-osakat veszem neki! Kis hordócskaKép Rugiból még nekünk is jó a 68-72-es, ha elég bõ. Persze az anyja sem másKép

Ilke!
Igen a Liberónak nagyobb a combjánál. Én most 3. éjszaka, hogy Liberót adtam Papers helyett, mivel kényelmesebbnek tünik és éjjel nem pelusozok. Egy csepp pisit sem engedett mellé, sõt még a reggeli kaki is abba ment.Kép Pedig Gábor igencsk sokat pisilKép Szerintem óránként elengedi magátKép

Brokkoli!
Mint irtam Ilkének, szerintem a Liberó is képes ugyanannyi pisit tárolni.
Euro park: A Babaházban vannak jó cuccok, bár a márkájukat nem néztem soha, mert ott csak a mellszívót vettem. Kicsi bolt, de sokminden elfér benneKép
A La Halle-ban iszonyúan szép cuccok vannak horrorisztikusan magas árakkal. Ha arra járok mindig benézek, de venni ott még semmit sem vettem. A Babaházban fele annyiba kerül minden, de majd meglátod!

puszi
sasha és a holnap 15 hetes Gábor.

Kép
sasha

Sziasztok!

Na mi van, mindenki sziesztázik? Nem tudom, mi van ma a levegõben, de a Levi megint egész nap alszik.

Sasha!
Oké, elfogadom a magyarázatot!:0:0:0 Én úgy láttam, a La Halle-ban most 50%-os leértékelés van. Bár nem voltam bent, nem tudom, hogy mindenre vonatkozik-e. Valamelyik topicban olvastam, hogy állítólag a Corában minden gyerekruha féláron van.

Brokkoli!

Nekem azt mondták aano, hogy ne tegyek rá semmit (én persze tudatlan anyuka lévén addigra gondosan beragasztottam ragtapasszal), csak a bodykat azon a részen, ahol érintkezik az oltás helyével, vasaljam meg belülrõl is. Amúgy Levinek tök szép lett a helye.
Amikor Levi 3 hónapos volt, akkor volt itthon Anyukám egy hónapig. Ezalatt néhányszor elõfordult, hogy itthon hagytuk a Levit, de inkább csak rövid idõkre. Szerencsére semmi gond nem volt, bár Levi általában úgyis cumisüvegbõl evett.

Más: ha valaki megy az Árkádba, szerintem érdemes benézni a C&A-ba is. Nincs nagyon sok babacucc, de én múltkor tök aranyos kertészgatyókat (volt farmer+kord) vettem 2.190.-Ft-ért, meg kockás kisingeket. Igaz, ezek akciósak voltak, de szerintem nagyon jó volt az áruk.

Ja igen, még tejpép-ügyben akartam hozzászólni. Én is idegenkedtem tõle, merthogy az is tejport tartalmaz. De ha megnézitek, a tápszer is, meg pl. a HIPP spenót is. A védõnõ barátnõm azt mondta, hogy ezekben valamilyen speciális formában van a tej (valami fehérje-kapcsolódásokról vagy mikrõl beszélt, hogy azok meg vannak benne változtatva), és azt nyugodtan ehetik a babák. Én egy termékmintát kipróbáltam a Levin (vaníliás tejpép), hát óriási sikere volt. Most vettem banános meg málnás tejberizspépet (DM-ben akciós, 700.-Ft helyett 400.-Ft), és nagyon szereti. A tájékoztató szerint tele van vitaminnal, laktató, de könnyen emészthetõ. Na azért én sem viszem túlzásba, úgy terveztem, hogy hetente kb.2 alkalommal adok Neki ilyet.

Na, sikerült litániát írnom...
Viki
vikici

Sziasztok!Kép

Brokkoli,
nyugi, ha éhes, el fogja fogadni. Anna is utálja a cumisüveget, de mikor a nagyival volt, elfogadta. Igaz, hogy 60 ml csúszott le fél óra alatt, de az is valamiKép.
La Halleban a szezonvégi árleszállításnál érdemes körülnézni. Babaház szerintem is jó, jó minõségû cuccok vannak, normális áron.

KViki,
nagyon jól látodKép, vissza fogod sírni azt az idõszakot, amikor Levi még nem tudott helyet változtatni... Engem mindenki marhára irigyelt, mert Malacka 9 hónaposan kezdett járni. Hát, én meg azokat irigyeltem veszettül, akik csak berakták a kölköt a homokozóba, és leülhettek mellé...

Tüni,
mióta ez a trutyi idõ bejött, mi is szenvedünk az elalvással. Persze lehet, hogy nincs összefüggés. Csak kézben alszik el Anna, és utána nagyon nehezen sikerül betenni a kosarába. Mondjuk hozzá vagyok már szokva a kérdéshez, mert a fiam 7 hónapos koráig szigorúan csak rajtam volt hajlandó létezni, reggel felkötöttem, este átpakoltam az apjára. Nem nagyon nézett hülyének mindenkiKép, de kit érdekel, kölök így volt boldog. Azért szerencsére mostanra kinõtteKépKépKép.

Nem tudjátok véletlenül, mennyi idõ alatt készül el egy útlevél? Mert Dávidé lejárt, Annának meg most lesz elõször, és febr. végén megyünk síelni, persze csak ha kész lesz a lurkók útlevele. Holnap visszük beadni a papírokat, remélem meglesz.
Pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Viki!
Nem tudom, hogy a La Halle-ban van e leértékelés, mertm ár jó ideje nem jártam arraKépKép
A tej nem más formában van benne, csak a fehérje van széttördelve benne valamilyen kezelés útján, de ugyanaz a fehérje, és nem vettek ki a tejbõl semmit. A nápolyi is nápolyi, csak attól nem változik meg, ha több darabra széttöröd. Van aki szeritn igy már nem is tehéntej, de ezt inkább a tápszergyártó cégek szeretik hangoztatniKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Zulu!

Anyukámmal beszéltem a hétvégén, és mondtam, hogy vajon mikor fog már menni a Levi. Erre mondta, hogy na, te meg (mármint én) már 7 hónaposan felálltál és mentél, aztán milyenek a lábaid...:0 na, köszike, mondtam, azért nyomorék nem vagyokKépKépKép nem is tudom, mi a baj a lábaimmal. hehe

Mi van Kata007-tel? Már tök rég jelentkezett!

Sasha!
na hát ez az, hogy én ehhez nem értek, én minden hülyeséget elhiszek, amit a szakemberek mondanak (nem a tápszergyártó cégekre gondolok, hanem a védõnõre)... bár hogy õszinte legyek, abban nem nagyon hiszek, hogy annak a tejnek, amit pl. mi iszunk, sok köze lenne a tehénhez. Gondolom, emiatt lesz tõle sok baba tejallergiás, holott régen minden gyereknek tehéntejet adtak.

Viki
vikici

Sziasztok
Zsani
tényleg nincs csak anyukám de vele nem vagyok igazán jobban
de majd csak megleszek valahogy csak ne félnék enyire Kép

Beszti
én nem ijeszgetésnek irtam de vanak ujan babák akiknél ez kiséri a fogzást de csak az ara hajlamos babáknál Kép

Kataa
Prince Olivér ruhákat itt kispesten lévö Mini Manoban is lehet kapni 800-900FT Kép

Kakkukfü
nem biztos mert lehet hogy tulpörgete magát és azért sirt mert csak igy tudot elaludni de az is lehet hogy levegönyomta a gyomrát. sajna ezt neked kell kitapasztalnod mert sok mindenért sirhat egy picibaba .

Brokoli
a Babaházba szép ruhák vanak de szerintem drágák Kép bár a La halle viszont még drágább mondjuk a babatornásztatot a babaházba vetük de ruhát még nem . én nem tetem petike BCG semmit .

Zulu
2-3 hét alatt készül el az utlevél ha nem sürgöségi

Lányok
ma voltunk méreckedni meg oltásra kellet volna kapnunk de nem kaptuk meg mert még mindig bevan gyuladva a lábuján a köröm Kép visszont egyhét alat hizott 200gr Petike mult kedden volt 6200gr és most 6400gr Kép

Pusz Csics és Petike Kép
csics

Brokkoli
Nem egyenes aranyban nonek a a babak.En ugy tudom havonta atlagosan 2cm-t.Bar nalunk az mar eleve megdolt mert 54-el szuletett es 2 hete volt 63,lehet hogy mar megint nott mert a 68-as rugikat hordja mar.Szerintem semit nem kell tenni az oltasra hagyd ahogy van.
A La Halleban en is megneztem a learazast es meglepodtem higy ket rugit learaztak 6e-rol 3-ra: )))))Tenyleg draga de sokszor inkabb megveszem a jo minoseget mert az tovabb szep es hat gondolni kell a kovetkezo csemetere is.
En is a 6 hetes kontrollnal hagytam itt eloszor,fraszba is voltam dehat menni kellett,szegeny apukam vegig setalt vele mert kulonben nyugi volt.

Kviki,
Nekem sem a doki sem az okos vedonom nem javasolta tejpepeket,meg nem tudom hogy lesz de azt hiszem kihagyom.

Ne megyek mert siras van,

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Kataa

Irtad hogy a tejpepeket nem ajanlja a dokid meg a vedonod. Miert nem? Meg nem probaltam, bar vettem egy dobozzal. Gondolom csak nem arulnak olyan bebikajat, ami bizonyithatoan art a kicsiknek...?Vagy igen?

off

Ha van valakinek jo kis linzer receptje lecci kuldje el nekem...emil cimem a profilomban. Koszike

nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

La Halle:

1 hete meglepve láttam a leárazásokat, és bementem, hogy körülnézzek. Nátánnak nem találtam babacuccokat, mert nagyon kicsi volt már a választék (föleg fiúra), viszont igy is elköltöttem 8 e forintot (egyébként 20 e lett volna). Beninek naci (ezzel mindig bajban vagyok, hogy jó és szép is legyen, de ne horribilis összegekért, ráadásul elég sok is kell belöle, gondolom nem kell magyarázni, miértKép), pulcsikat vettem, meg Nátánnak nagyon jó belebújós elökéket 1200 forintért 6-ot (hihetetlen, de náluk ez egyébként 5400 forint lett volna!).

Ilke!

Próbálkozz mással, ne az almával. Én is jobban szeretem idönként a banánt!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa,
Köszi, hogy megkérdezted a masszõr nénit. Azért sajnálom, hogy ide nem jön.
Én viszem magammal mindenhova Lilit. A kontrollt úgy oldottuk meg, hogy apuci is velünk jött.

Brokkoli,
Nekem azt mondta a doki, hogy semmit sem kell tenni a BCG oltás helyére. Néha begyûlhet, kifakadhat de sorsára kell hagyni, mert ez a természetes.

Zulu,
Azt hiszem max.1 hónap az útlevél, de nekünk 2 hét alatt kiküldték. Már Lilinek is vanKép.

Sasha,
Egyetértek veled tejpép ügyben, valahogy nekem sincs bizalmam ezekhez.

Csics,
Szépen gyarapszik PetikeKép.

Lányok,
Nem tudjátok hol lehet kapni rizspelyhet? Még sehol sem láttam.

Nyuszi,
Bocsi, hogy ideírom, de már csak 1 percem van gépelni.
Off: fél kiló liszt, 25 dkg vaj, 10 deka cukor, 1 tojás. A lisztet a vajjal jól elmorzsolod, aztán belekevered a többit, fél vagy 1 órát pihenteted aztán szaggatható. Kicsi reszelt citromhéjjal vagy vaníliás cukorral megbolondíthatod.

Beszti,
3 almás nap után így a kezdetek kezdetén adhatok már banánt azt mondod?

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke!

Igen, én azt gondolomKép. Bár valahol olvastam, hogy a banán is lehet allergén (mi nem?), de a legtöbb helyen az elsö gyümölcsök közt emlegetik. A Kismama hozzátáplálási táblázata (ami remélem ide is be fog kerülniKép) 7 hónapos kortól ajánlja: az elsö gyümölcsöknek az almát, öszibarackot és meggyet mondja. De ebböl az egyetlen, ami tényleg a kedvükre lehet, az az öszibarack. (Igaz, hogy én nem szivesen édesitenék cukorral, hanem meghagynám a hami eredeti izét (miért kéne már most az édes izre rászoktatni?), ezért a meggy nálam nem nyerö.)
Ja, egyébként két napig kell egyfajtát adni, utána lehet mással próbálkozni (ennek is csak az az oka, hogy ha valami allergiát okoz, az rögtön kiderüljön).

Valaki kérdezte a zöldségeket (mikor?). Ebben szerintem mindenféle álláspont van, nekem az a legszimpatikusabb, hogy akár az egyikkel (gyümölcs), akár a másikkal (zöldség) lehet kezdeni, vagy akár "egyszerre". Honnan tudja a gyerek, hogy ez most zöldség vagy gyümölcs?
Abban lehet esetleg a gyümölcsnek elönye, hogy az alap gyümölcsök önmagukban is adhatók, mig a zöldségeket keverni kell valami süritö anyaggal (burgonya, rizslisz). És hát az is ki kell próbálni, hogy jó-e. Ez viszont ugy a legegyszerübb, ha a már ismert, kipróbált (és szeretett) gyümölccsel keveri az ember (öszibarack burgonyával vagy alma burgonyával (vagy rizzsel)).

Nyuszi!

OFF:
A linzerhez még annyi, hogy finomliszt (átszitálva) és porcukor kell hozzá. Nagyon fontos, hogy hideg helyen, hideg kézzel és gyors mozdulatokkal kell dolgozni, különben a kéz melegétöl a zsiradék megolvad és beleszivódik a lisztszemcsékbe ("megég" a tészta), emiatt kökemény lehet sütéskor. Épp ezért a liszt és a zsiradék összekeverése széles pengéjü késsel a legjobb, és csak utána az összeállitást csináld kézzel. Van egyébként "gyors módszer" is, ekkor lágy zsiradékot kell használni, keverötálba tenni az összes mindent, összekeverni robotgéppel (rövid ideig, csak hogy összeálljon). Igaz, ekkor 1 éjszakát is kell pihennie.

Beszti
Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

ilke: a tejberizspépet dobozból csinálom forralt vizzelKépKép De ha anyatejjel akarod, akkor vizben felteszed föni a rizst, puhára fözöd, majd anyatejjel leturmixolod. Ez az anyatejberizs KépKépKép
Szerintem is próbáld a banánt. Juli az alma-banánt úgy szereti, ha a banán sokkal többKép

Kataa: és a dokid meg a védönöd mit ajánlott a tejpép helyett? Mert ugye egyéb tejterméket még nem ehet, vagyis fehérjének marad a tápszer, és a husi. Viszont mi van akkor, ha a tápszer már nem elég tömös neki?

Csics: Petike nagyon szépen gyarapszik Kép

Forti: mikor felértünk, Juli visszahányt egy kicsit a déli kajából... De tényleg csak egy kicsit, csak mivel nem készültem rá, mindketten olyanok lettünk. A védönö meg akkor érkezett, és hozta a könyvet Kép Mi meg hányásosak voltunk KépKépKépKép

Na megyek, mielött még étvágygerjesztöbb dolgokat is leirnék Kép

zsani
zsani

Sziasztok!

Valogatos gyerekeknel erdemes megfontolni, hogy a gyumolcsok edesek, fozelekek nem annyiraKép Ha eloszor csak gyumolcsot kap, lehet, hogy a fozeleket nem fogadja majd szivesen. De az is lehet, hogy ha fozelek-gyumolcs a kezdo kaja, lehet, ugy megutalja szilard kajat, hogy meg 20 evesen is csak szopizni fogKép Nehez ugy.

Tejpepet en sem akarok adni, a tej miatt. De hogy mit kap helyette, meg en sem tudomKép Ha valaki kitalal valami megoldast, irja megKép

Zsani,
irjal csak nyugodtan, ugyis fogyozom, este nincs vacsi. Igy konnyen megy majdKép

-Afonya es a kinai RekaKép

Jaigen: tudom, hogy en is irtam az ultetes elleni velemenyt, remelem nem azt erezted megszolasnak, Gumicukor!! Ha igen, sajnalom, en csak azert mondtam, mert az en dokim is ezt mondta s ugy ereztem, van benne valami. Szerintem itt mindenki joszandekuan mondja el, epp mit hallott, mit olvasott, megha ezek neha homlokegyenest ellentetes dolgok is. Aztan mindegyikunk kivalasztja a neki tetszotKép Megegyszer bocsi.
Afonya

Sziasztok

Zsani
Kép Kép Kép De legalább visszakaptad a könyvedet.
Én meg kockára fagytam, szedtem is a lábaimat hazafelé.

Forti

Kép
Kép
forti

Afonya

Ma vettem ceklat, megfoztem,tartott vagy fel orat, aztan felapritottam es meg szitan is attortem, de nekem meg mindig picit darabos maradt. Normalis ez? Ugy ertem nem tudom Emike meg fogja-e enni. Holnap kiderul. Milyen allagunak kell lenni mikor teljesen fott? Mint a krumplinak?

Egyebkent az a gyanum mi beleestunk abba a csapdaba amit irtal. Marmint hogy Emilia nem hajlando semmi "sosat" enni. Imadja a gyumolcsoket, de a nem edes zoldseget mar nem eszi meg.(csak a sargarepat es a sutotokot) Ma probaltam neki bolti pulykahusi-krumpli hamit adni es csak fanyalgott...Kép...nem baj, nem adom fel.

Ilke, Beszti

nagyon koszi a receptet es az utmutatot. Ki fogom probalni, mert mostanaban vagyonokat koltok a boltban sutire...Kép

Emlekeztek Halacskara? Multkor veletlenul osszefutottunk ,de holnap randizok vele es Panna babaval.

na megyek szunyalni

Nyuszi es a 6honapos es 5 napos Emilia

KépKép
KépKép
nyuszika

Helló mindenkinek!

Sasha,
Én a Drogerie Markt-os Babylove pelust próbáltam ki, és nekem bejött: éjszaka is klasszul megtartja a pisit. Combvastagságra nem tudom, milyen, nekünk eddig ez nem volt probléma.
A kutacsa Solyminak is egy kicsit be van süppedve, pedig kajázik rendesen...

Kakukkfû,
Solymi is mostanában, pár hete kezdett bukogatni. Szerintem ne aggódj, ha nem túl sok. Leginkább akkor csinálja, ha kaja után sokat mozgolódik.

Következõ tali mikor lesz?

Üdv:
Zita
parazita

Sziasztok!

Látom, terítéken voltak a pelusok. Mi Liberót használtunk eddig, de most kipróbáltam a Pamperst. Érdekes, hogy hosszra nagyobb, mint a Libero, de széltében nem. Maxit vettem, de kényelmetlen Ádámnak, a sonkáját is szorítjaKép. A kilók a pelusméretnél nemigen számítanak -legalábbis nálunk-, mert 4 hónapos kora óta maxit hord Ádám, ami akkor még a nyakáig ért, de muszáj volt váltani, mert a midi nem érte körbe a pocijátKép. A maxit is kezdi lassacskán kinõniKép.

Ma Noéminek csináltam tejpépet -neki ízlikKép-, gondoltam, Ádámmal is kipróbálom újra. ÓÓÓÓÓÓÓÓriásira nyitotta a száját a kanál láttán, de úgy kiköpte a papit, hogy csak naKép. De mivel nem fordult el a kanáltól, elõvettem egy almás-banános-barackos babakaját, hátha megkóstolja. Na, ja, megkóstolta, alig maradt valami az üveg aljánKép. Ki érti ezt? Egyik nap még utálja, aztán meg úgy eszi, mint aki egy hete nem látott kaját... Ha holnap is így lesz, jöhetnek a fõzelékekKépKépKép!

Tüni!
Sajnállak a fárasztó napok miatt, de hidd el, lesz ez még sokkal jobb is! Tanácsot adni nem nagyon tudok, hála Istennek, ilyen gondom nem volt. Vagyis Ádi 1,5-2 hónapos koráig minden nap szinte menetrendszerûen 1 óra körül volt kb. egy óra eszeveszett sírás (hasgörcsKép), de ennyi. Igaz, még most is sokat cipelteti magát (már majd' megszakadok, mindig fáj a derekam), de nem sírós.
Apropó, tudod már, ki vagyok?

Lányok, nagyon izgulok, mert holnap megyek a szülés utáni rákszûrésre, és a férjem egyedül lesz a két gyerekkel. Ilyen még eddig nem fordult elõ, de õ vetette fel a dolgot, nem én kértem rá. Mehettünk volna autóval is mindannyian, de ált. sokat kell várni, így a gyerkõcöket megkíméljük ettõl. Na meg a többi embert a gyerekeinktõlKép.
Mióta Ádám megszületett, még nem jött meg, pedig már lassan 7,5 hónapja. Remélem, nem azért, mert megint bújkál bennem valaki...

Holnap korán kelek, mert fõzni kell, mielõtt elmegyek, úgyhogy búcsúzom, jó éjszakát,

Panda

panda
Halásztelek

Brokkoli
Én 1 hetesen bíztam elõször a nagyiékra Danit, mert vissza kellett mennem a szülészetre. Nekem minden héten van egy-egy nap, amikor pár óra csak az enyém, és csak magammal foglalkozhatom.

pelus
mi is a Libero Discovery-t ahsználjuk és néha BabyLove-ot, szerintem nagyon hasonló a kettõ és a pisit is jól szívja. Huggiest egyesül csak úszópelusban használunk. A Pamperst nem szeretjük, mert átázott, kifolyt belõle sokszor minden, pedig méretet használtunk.

sasha
A La Halle nekem is nagyon tetszik, de tényleg iszonytató árak vannak. Mikor még Dani csak a pocakomban volt, akkor láttam egy nagyon édi zoknit, majdnem 1500 ft-ért.

Nekeünk van egy ismerõsünk, aki turiban üzletvezetõ, így ha jön babaholmi, akkor azokat félreteszi, szól és megyünk az irodába válogatni. Rengeteg klassz holmija van Daninak, és szerintem ezek tuti nem használtak, mert még az eredeti árcédula és kis zacsiban a pótgombok is benne vannak sok mindenben. Mindig egy zsák ruhával térünk haza. Bodykat és rugikat, zoknikat mindig újat szoktam venni, meg néha elcsábulok egy két cuki, de drágább cucc láttán. De cipõbõl biztosan olyat fogok venni, mi a legjobb, mert a pici kis lábacskák nem mindegy, hogy miben teszik meg az elsõ lépéseket.

zulu
Útlevél kb. 1 hónap, sajnos. De van más módja is, a munkahelyeden keresztül kérvényezteted, hogy készítsék el, mert céges ügyben kell menned külföldre, olyankor 1 hét. Bár most nem tudom, hogy lehet-e, hogy gyed-en/gyesen vagy, de ha a melóhelyeden rugalmasak, akkor az útlevelesek nem fogják megkérdezni. Jaj, csak most olvasom, hgy a lurkóknak kell... bocsi

BCG-oltással én sem csináltam semmit, drnõ mondta, nem is kell, ha kifakad sem.

Áfonya
Nem Te írtad, de egyébként semmi baj, nem is rossz szándékkal írtam ,hogy megszólt valaki. az építõ kritikát mindig szívesen fogadom. több szem többet lát, így több a tapasztalat is!

Nyuszika
Én mindig nagyon apróra vágom fel a krumlit, céklát répát stb, így hamarabb megpárolódik és könnyeb is összetörni. Rájöttem, hogy nem reszelgeteg üveg almareszelõn, mert tisztára izomlázam volt már tõle Kép, ,hanem mindent egy keverõtálba és bele a botmixer. Olyan klasszul összedolgozza a cuccost, nem teljesen sima, de nem is nagy darabos, pont jó az állaga, Dani nagyon szívesen és könnyen is megeszi. Majd csak a zborsónál fogok paszírozgatni szitán.

Én szoktam Halacskával mailezni, mi együtt voltunk a kórházban, õ 2 nappal elõbb szült, mint én, ,uaz a dokink.
Tök jó, hogy taliztok! Add át üdvözletemet és Panna babának puszit! Ja, már neki is bújik a fogacskája!

Panda
Sok nõnek nem is jön meg, amíg szoptat, persze nem árt óvatosnak lenni. Minden tiszteletem azoké, akik egy pici mellé bevállalnak még egy picurkát is.

na pusz, megyek alukálni én is, szép jó éjszakát nektek!

gumicukor és Dani (ma 30 hetes)

ui: a gyerek rosszabb az apjánál, még mindig nem fordult meg a hátáról a hasára, pedig apjuk pont 30 hetesen csinálta elõször. Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?