Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok :)
Gyorsan dobok egy születéstörténetet, és pár képet :) csak másolom, azért ilyen gyors :wink: most kicsit kevesebb az időm, ugye ismerős? :wink: :lol: :lol: :lol:

Szóval, szombaton CTG vizsgálatra indultunk... mivel Anyumék is átálltak ünnepi üzemmódba, elég későn indultunk, olyan 1/2 10-10 felé értünk a kórházba. Közben Apus kérdezte, hogy szülünk-e, mondtam, hogy nem, semmi fájás, néha keményedés... (Apus meg szétaggódta magát, hogy mi lesz, ha hétköznap szülök, pláne, ha hétfőn).
A dokinénim, mivel tele volt a szülészet, és a CTG-t is ott csinálná, felhívott a szülészetre, és rögtön készült megvizsgálni... Nekem viszont már nagyon kellett pisilni (bocs a részletekért ), ezért még elszaladtam előtte, közben a dokinéni elkezdett beszélgetni egy kismamával (nem az ő betege, de a dokinénim ügyelt), kiderült, hogy 13 nappal hordta már túl a babát (?!)... közben végeztem, vetkőztem, és felkászálódtam a vizsgálószékre... vicces kis vizsgálószék volt, amíg a dokinénit vártam még játszottam is vele, nyitogattam-csukogattam aztán érzem, hogy vizes a papír alattam... gondoltam, hiszen most voltam pisilni, nem pisilhettem be észrevétlen erre a dokinénim is odaért, én abbahagytam a játékot, lekászálódtam a vizsgálószékről, végignéztem magamon, és megkérdeztem a dokinénit, hogy ez én vagyok (a víz). Rögtön mondta, hogy háááát, ez magzatvíz Na, ez tényleg sokk volt, erre nem számítottam még sose ment el a vizem, teljesen váratlanul ért. Dokinéni megvizsgált, bő 2 ujjra voltam nyitva. Nyilván közölte, hogy szülünk (na, mondom, király, semmi fájás, hogy lesz ebből szülés?!).
Várni kellett egy kicsit, míg a szülőszobák felszabadultak, megnyertem az 5-öst (de szerintem majdnem egyformák...). Közben bemutatkozott a szülésznő, felvették az adatokat (továbbra is 0 fájás).
Kb 11-kor szülőszoba, előkészítés, burokrepesztés (felül repedt a burok)... Nagyon pici kaki is volt a vízben Ezek után elég intenzíven folyt a víz elfelé, labdáztam, sétálgattam, és szépen lassan igen lájtosan megindultak a fájások. 2-3 percesek voltak, de nagyon gyengék.
Feltettek CTG-re, Sacikám pulzusa minden fájást jelzett, a fájásjelző 10-es 20-as fájásokat (2-3 percenként).... Aztán megint labdázhattam, sétálhattam.
Megvizsgáltak, a méhszáj már 3-4 ujjnyira volt nyitva különösebben erős fájás nélkül.
1/2 3 körül bekötötték az oxitocint, ekkor már bő 4 ujjnyi volt a méhszáj. A komoly fájásokat az oxitocin sem hozta meg... Annyi, hogy a hátul levő méhszáj elindult előre, szépen lassan.
Na, ekkor jött a fekete leves: NO-SPA koktél kb 3:30-kor kaptam meg (méhszáj lazítására), na, ettől csillagokat láttam. Azt hittem, Saci menten kijön Folyamatosak lettek a fájások.
3/4-kor már csak nyekeregtem, hogy jöjjenek, mert szülök, erre a szomszéd szobában tényleg beindult a szülés... na, ettől teljesen kétségbe estem, az orvosom és a szülésznőm is ott voltak folytattam a nyekergést, de ugye nem hagynak ott egy szülő nőt, szépen, illedelmesen megvártam, amíg megszült, aztán jöttek hozzám, szétkapták az ágyat, és már nyomhattam is 3-ik nyomásra jött ki a drágám, kissé lilán. A pocakra tették, köszöntem neki, és megcsodáltam Annyira gyönyörű baba
Apus persze most sem vágta el a zsinórt (de végignézte, ahogy Saci kibújik, ez is valami ). Sacit elvitték rendezni, de tök jó, mert 2 szülőszoba között van egy babarendező, láttam, amikor fürdették, öltöztették Varrni csak belül kellett 2 öltést, gátvédelemmel szültem azt nem mondom, hogy nem érzem, de sokkal jobb, mint amikor volt gátseb. Hála érte dokinénimnek, és a szülésznőmnek, aki nem hagyott magamra, mindent elmagyarázott, hogy mit miért, hogyan, stb... többet volt mellettem, mint az orvosom, aki ügyelt és nagyon kevés ideje volt egy-egy betegre (persze, amikor kellett, ott volt).
Ezek után egy szobába kerültem azzal a lánnyal, aki "beelőzött" szerencsém van, jó társaságom volt :)

Kép

Kép

Kép

Majd még jövök :) most hagytam olvasnivalót :)
Nem olvastam vissza, látom van Kbeya csatlakozott hozzánk, üdv itt :D majd olvasok, és reagálok :)

Csöre
csöre74

Gátseb téma: most ugye nincs, de az előző kettőnél az vált be, amikor állandóan mostam: minden pisi után a kád szélére ültem, és langyos vízzel zuhanyoztam... a zuhi masszázs is jól esett :D

Tejci: nekem is kevesebb van egyelőre, mint a másik kettővel volt, vagyis eddig azt hittem, de a védőnéni mondta, hogy láthatóan többet eszik, mint amit meg tud emészteni :? :lol: :lol:
egyelőre 2 cicit eszik egy étkezésre, és 2 óránként szopizik... még nem stresszelem magam, majd ha pár hét múlva nem növekedik, akkor ...
Ötletem sajnos nincs... :(

tesók: nálam is felpörögtek, veszekedés nincs, de nagyon sok figyelmet igényelnek

Csöre
csöre74

Kbeya: a születési dátumot kell elvileg beállítani a vonalzón, a babafalva honlapján, ha ott választottad, és akkor frissíti, a linkjét meg az aláírásodba illeszteni (laptető: a 2-ik legördülőben a profil, azon belül aláírás).

Csöre
csöre74

Csöre: köszi a szüléstörténetet :) Saci baba gyönyörűséges
A gátseb mosásos tipphez csatlakozom, nekem is nagyon bejött!

Kbeya: :) :) :)

Én ma voltam 6 hetes kontrollon. Doki szerint minden oké, mindjárt engedem a vizet a habfürdőnek :lol: Kérdezte a fogamzásgátlást, írt fel bogyót, amit szopi alatt is lehet szedni, ha esleg igényelném, csinált rákszűrést, ami fájt, mikor kitágította odalent (mintha nem toltam volna ki ott egy kis sárgadinnyét :D). Azt pölö nem is tudtam, hogy szopi alatt legtöbbször nem jön meg :shock:

Jaj, és néhány kép, aztán tényleg tépek fürdeni (erre várok hónapok óta :lol:)

karácsonyfán ámulós
Kép

hajnali szopi után nagyágyban alvós
Kép

gondolkodós
Kép

semmibe bámulós
Kép

fehér falon valamit nézős
Kép

És hálózsák nélkül egyik reggelre ezt a pózt produkálta :D
derékszögben elfordulós
Kép

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Csöre: :D gratulálok nektek! Nagyon szép a kis Saci :D
Úgy olvasom, hogy neked se volt akkor olyan vészes a szülés :wink: én is a saját orvosom ügyeleti idejében szültem :wink:

Tejcsi: az a legfontosabb a szoptatásban, hogy meglegyen és megmaradjon az önbizalom!!!! Igenis van elég tejcsi mindenhol :wink: (ha egy-egy kis pótlás kell mellé - na bumm :wink: )

Gabi: tényleg nagyon figyelmes Kristófod, szupi fotók :D

Engem most kissé a köldökcsonk idegesít - állandóan takarítgatom, meg száradgat is szépen... de a többieké épp 10. napon leesett, Benedek pedig már elmúlt kéthetes... :?

Meeeeg én úgy emlékszem korábban a fiúkkal a K-vitamint hetente kellett adni, most meg az első hetes adag után elég havonta :? ...érdekes... nem tudjátok, ez miért lehet így? (a betegtájékoztatóban is így írják)

Katica: amíg Viki óvodában van délelőtt, tudsz pihenni otthon a kicsivel???? (Ilyenkor lehetne esetleg valamennyit az estéből bepótolni :roll: )

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Köszi Lányok :)

Gabi: mekkora szemei vannak ennek a nagyfiúnak :shock: :lol: :lol: :lol: nagyon édes... Sacinak kis szűkek a szemei, bár ez még sokat változik.
Fürdővíz... hm, irigy vagyok :D
Mensi: nekem Mesi után a 4-ik hónapban jött meg, Zaza után a 8-ik hónapban... látod, gyerekenként is változó :)

Kriszti: a köldökcsonk nekünk is elég későn esett le Mesivel, ne aggódj, nem marad ott :wink:
Mi még nem kaptunk K vitamint... illetve szurit a kórházban... de ma jön a gyerekdoki, majd mondja, gondolom.

Majd még jövök :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

CSÖRE:GRATULÁLOK! :D Nagyon édes Saci!

Gabi:Nekem szülés után rendes mensim csak 1 év múlva jött meg .Kristóf nagyon édes :D
tünde733

Csöre :lol: :lol:
Gratula ! Gyönyörű a kis Saci !

Gabi
Édes ez a pasi, és tényleg hatalmasak a szemei :)
Vérzés, nekem is min. 9 hónap telt el a szülés és az első között Zsófinál. Máténál meg még később volt...
De közben simán újra teherbe lehet esni, az egyik szomszédunk járt így, még meg se jött neki, 4 hónapos volt a fia és terhes lett a lányával... Szóval oda kell figyelni azért
:wink:
Oh, egy jó habos forró fürdő... hol van az még

Kriszti
a köldökcsonk is szerintem minden gyereknél más... Zsófinál 7 naposan leesett, de Máté is majdnem 2 hetes volt addigra... :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Köszi szépen :)

Ó, Dóra, amikor 8 hónapja vártam Zaza után a mensire, úgy el tudtam volna képzelni egy harmadikat :roll: :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Csöre
gondolom :wink: :lol:

Hát rajtam kitört valami köhögős, orrfolyós akármi... :cry:
Zsófi is és Máté is kezd köhögni... :shock:
Nem örülök neki, de tegnap este fokhagymás piritóssal és mézes teával kúráltam magam - remélem lesz hatása...

Jól van mindenki ? Remélem sehol nem betegek a mamák, babák, testvérek, rokonok és egyéb üzletfelek (Mint a Micimackóban :lol: ) ...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra: jobbulást, hű, a menüd beindította a gyomorműködésem :oops: :wink: de sajnos egyikben sem nyomulhatok jelenleg :(
Jelentem, mi nem vagyunk betegek, én vagyok eszméletlen fáradt... és fáj a mellkasom a szülés óta... de a dokim azt mondta, semmi baja a tüdőmnek...

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Tuti ha most ide leülök,Bence akkor fog felébredni! :x :D Rendesen szivat a kölök! :lol: :lol:

Kbeya:Azt mondták,hogy szerintük lement a vércukrom azért ájulhattam el. :? A fene se tudja már...
Persze,hogy érdekel,hogy nálad mi történt!Ha időd lesz ,írd le! :wink:

Csöre:Nekem a derekam fáj ,de piszkosul szülés óta :cry:

Dóra:Ádám 2 napot volt oviban,és elkapta a hányás-hasmenés vírust :twisted:

Na lépek,megyek eszek amíg alszik kis Pocok!
Jó pihenést mindenkinek!

Kép
tünde733

Tünde: igen, azt nekem is mondta a szülésznő, hogy az oxitocin termeléshez sok cukor kell, simán lehet, hogy felhasználtad a tartalékokat... nekem megengedték, hogy csokit egyek közben.
Sajnálom a derékfájást... az is fáj egy kicsit, de nem vészes, gondolom, ahogy visszarendeződnek a dolgok...
Ádámnak jobbulást!
Zaza taknyos lett mára... nem komoly, de azért nem örülnék, ha Saci benyelne valamit....
Sacikám még elég sokat alszik, de ha ébren van, akkor is békésen nézelődik :)

Csöre
csöre74

Sziasztok !

Ádámnak és Zazának jobbulást !

Csöre
nem lehet hogy a rekeszizmod fáj ? az azért rendesen részt vesz a szülésben ??? :roll:
Nem csoda hogy fáradt vagy... Még csak egy hetes a lányzó... Pár hét és rendeződik minden.
Szerintem ne aggódj, ha szépen szopizik, akkor nem kap el semmit, kapja Tőled a védettséget.

Tünde
igen vércukor miatt is lehetett, de én is nagyon szédültem mind a két gyereknél (bár inkább Máténál) a szülés után még egy fél napot. A vérveszteség és a kimerültség miatt pld.

Mi lepasszoltuk a kölyköket hétvégére Anyáméknak. Csend van... nyugalom :lol:
Ágyneműt mostam, filmeket néztem, laza nap volt :)
Hétfő reggel megyek át, este onnan megyek a Dokihoz és utána jövünk majd haza a gyerekekkel együtt.

Jó hétvégét nektek !

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Tünde: én fel sem bírtam egyedül kelni a szülőágyról, úgy szédültem, majdnem el is ájultam, de ott volt szerencsére a szülésznőm. Nálunk ilyen tolókocsi szerűben tolják át az anyukákat az osztályra. És aznap szint pisilni sem tudtam kimenni egyedül...

Csöre: remélem, hamar elmúlik a fájásod. Megkérdezhetem, hogy mézet miért nem eszel (a fokhagymát értem...)? Én már kb. egy üveggel betoltam, mióta Kristóf megvan :?

Ma elég aktív nap volt, úgy tűnik, végre alszik kicsit, napközben az autóban aludt 1,5 órát egyhuzamban, és kb. annyi volt. Vettünk ma neki pihenőszéket, kíváncsi leszek, beválik-e :roll:

Jobbulást a lurkóknak!

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Sikerült elkapnom Ádám hasmenéses vírusát :twisted: :cry:
Mára már egy fokkal jobb,de tegnap este azt hittem belehalok!Dokibácsi jól letolt ,hogy minek vittem oviba Ádit! :oops: Gondoltam magamban:Próbáld már ki egy hiperaktív 5 évessel egésznap! :lol:

Dóra:Nagyon irigyellek! :roll: Most kezdem csak felfogni,hogy mibe vágtam a fejszémet :wink: A hajamat be kellene festeni,a szemöldököm tök Kiszel Tüncis...és még sorolhatnám :lol:

Csöre:Én is csak azt tudom mondani amit Dóri,hogy Sacit védi az anyatejcsid :wink:

Kép
tünde733

Tünde: jobbulást kívánok neked is és Ádámnak is
:wink: Dóra sem túl sokáig élvezheti a "korlátlan" szabadságot, ki tudja meddig lehet, hogy neki is ez az utolsó ilyen hétvégéje....:roll:

Gabi: fokhagymát miért is nem lehet enni? (pont a napokban olvastam valahol, hogy a szoptatás alatt tulajdonképpen bármit lehet enni, nyílván mértékkel... a tehéntejjel kell csupán óvatosnak lenni, mert az allergizálhatja a babát)

Csöre: mikor térhetsz vissza a normál étkezéshez? Mikorra múlik el a terhességi cukor?

Derékfájás:azt hittem szülés után jobb lesz, de még mindig nem bírok felkelni hátonfekvésből :? amúgy nincs vele problémám...csak én szeretek Benedekkel a hasamon feküdni az ágyban :roll: Olyan édesen bír durmolni úgy, meg ha azt veszem észre, hogy esetleg a pocija fáj, akkor így megnyugszik...

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: ööööö.... hát egyrészt védőnéni mondta, másrészt több kisbabás barátnőm is, hogy annyira intenzív az íze, hogy nagyon érezni az anyatejben, meg hasmenést is okozhat. Szerinted próbálkozhatnék vele? Mert amúgy annyira szeretem :roll:

És most már azt is értem, miért nem eszik Csöre mézet :wink: :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Gabi, Kriszti: szülés után 6 hétig kell még diétázni... na, nem olyan nagyon szigorúan, de azért cukrot, mézet nem kellene...
Fokhagyma: én nem merem... ha eddig nem hasfájós, ne is legyen... A tegnapi sós mogyi sem jött be neki annyira :?

Tünde: jobbulást mindkettőtöknek!!!

Engem úgy felkeltettek a szülőágyról, mint a huzat :shock: nem baj, mert sikerült, de az előző kettőnél úgy tettek át tolókocsira... változó szokások...

Hű, Dóra, egy kis csendre én is befizetnék :? a két nagy egész nap csatakiáltásokkal rohangál a lakásban :?

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Most csak egy pár percem van , mert manóm mindjárt fel kel és melegíteni kell neki a tejcsit!

Csak láttam ezt a "fokhagyma kérdést": Én pont azt olvastam róla, hogy lehet enni, sőt kell is mert nekünk egészséges és hogy a babák meg nagyon szeretik az ízét a tejcsiben! De szerintem ez is baba függő !

Tünde: Ne aggódj az én szemöldököm is Kiszel Tündés, pedig már nagyon idegsít, de most is ahelyett hogy rendbe hoznám magam inkább pihizek egy kicsit! :) A történetem leírom, ha lesz egy kicsit több időm ( még a mai nap folyamán)!

Kép

Kép
kbeya

Kbeya: a vonalzóhoz azt a linket kellene kiválasztani, ami úgy kezdődik, hogy [url: ..... stb... ] mert most szuperül benne van az aláírásban, csak nem látszik :wink:
Sajnálom, hogy a babád nem szopizik... vajon mi lehet az oka? Hiszen a tejet megissza :roll:

Csöre
csöre74

Sziasztok

Sajna nálam újabb mélyrepülés van szombat óta a tejjel. Megpróbálok mellszívót szerezni, mert kezdek szétesni a nemalvástól és éjjel nem bírok fejni.

Ráadásul Niki rájött, hogy üvegből sokkal könnyebb, így hadakozunk sokszor fél órákat, mire hajlandó szopni, és így is egy csomó tej elfolyik a szájából. Remek :evil:

Sajna a múlt héten Niki mindig ébren volt amikor tesó oviba ment így nem tudtam aludni. Hátha ezen a héten összejön.

Niki sajna tüsszög, bár még nem túl vészes a dolog.

Viszont szépen nekiálltunk hízni, már 3600 körül van a leány :D

Gabi irigyellek a fürdésért, már én is alig várom.

Gátsebet én is folyton mosom, de a vége egy kis csomóval pont rossz helyre esik, így minden kakinál megküzdök vele :(

A betegeknek javulást kívánok!!!

Most el, mert etetni kell.

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!

Katica:Vigyázni kell a cumisüvegből való etetésből,mert könnyen rászoknak ezek a kis manók :D Még csak pár hetesek,de olyan rafkósak.. 8) :lol: Az első gyermekemnél is így volt.Csak addig kellett neki a cici,amíg könnyen jött belőle :x Sajnos csak 6 hétig szopizott.

Kbeya:Az Én szemöldökömet már nem lehet házilag kijavítani :lol: Esetleg egy sövényvágóval :lol: :lol:

Csöre:Nálunk sem bírnak magukkal a kölykök :twisted: Nem tudom,hogy mikor szokják meg,hogy itt van Bence és egy kicsit csendesebben kellene játszani. :roll:

Kriszti:Nálad,hogy viselkedik a két nagyobb gyerkőc?

Lányok!Egy kérdés:Ha kiviszem Bencét levegőzni,akkor letakarjam a kis arcát? :shock:
tünde733

Tünde: nem gondolom, hogy be kéne takarni az arcát... de én nem merem kivinni Sacit, amíg ilyen magas a légszennyezettség... az anyukája asztmás, nem lenne jó, ha ő is az lenne....
Hát, a gyerekekkel nem tudom, mit lehet kezdeni :roll:

Katica :( sajnálom a tejcsi és a gát témát is :( remélem, utóbbi hamar helyrejön... cici témában egyetértek Tündével: kerüld az üveget...

Rólunk: ma semmi érdekes... Saci egész nap kakil :shock: :? az oviban tetűjárvány van :? még nem találtam Zazában, remélem, nem is fogok...

Csöre
csöre74

Szemöldök: én lesz*rom, milyen(és lassan már tényleg, olyan hosszú), nincs időm tükörbe nézni :lol: :lol: :lol:

Katica: az üveg téma elég gáz, mi ezért kértünk karácsonyra speckó etetőt (jó sokba kerül, úgyhogy tutira nem vettem volna meg magamtól), de erőlködnie kell vele, hogy kiszívja belőle a hamit. Jól fel is mérgeli magát rajta néha, dehát nehéz az élet :roll: :)
A gát dolgot én is sajnálom, ilyenkor amúgy sem egyszerű a nagydolog :(

Kristóf ritkán kakil, de akkor sokat :lol: tegnap rekordot döntött, akkorát sikerült rotyizni, hogy a bodyt ki kellett dobnom a kukába, mert az egész háta olyan lett, és esély sem volt rá, hogy kimossam :) Viszont a kaka utáni méréskor 4100-at mutatott a mérleg (múlt héten 3840 volt) :D

Séta: én csak jól bebugyolálom az overáljába, összepatentolható az állánál, és így majdnem az egész arcát takarja, ráadásul a mózes is viszonylag jól zárható. Anyukám mondta, hogy esetleg cumi mindig legyen nálunk, mert ha nem alszik és nyitva van a szája, belemegy a hideg :?

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok

Mi már 2 hete kijárunk, mert Vikit cipelnem kell oviba, és ha pucolni kell a jeget a kocsiról, akkor gyorsabb babakocsival. Én is egy kezeslábasba rakom+egy bélelt zsákba. Bekenem az arcát a hideg ellen+cumi a szájba. Így jól bírja, csak öltözni utál. Ha minden igaz pénteken már pozitív lesz kint a hőmérséklet :)

Rájöttem éjjel, hogy ha félkómába nyomom be a cicit neki, akkor minden gond nélkül elkapja, csak ébren válogatós a drágám. Szerencsére csak egyszer kellett pótolni, de 2 óránként ettünk. Kicsit strapás ez így.

Gabi sajna nálunk nem egyszerű a cumisüveg téma sem. Amiért nem tud bimbóvédő nélkül szopizni, az a cumisüvegnél is probléma. Abból is írtó nehezen eszik, mert nem tudja rendesen megszívni. A szupi aventos cumisüvegből 1 zseppet sem tud kinyerni. Sokat próbálkoztam, mire találtam olyan cumi fejet, amiből lassan iszonyú cuppogással, de tud enni. Tegnap lefotóztam a száját alvás közben, majd felrakom délután a képet. Sajna centik vannak az alsó és a felső álkapcsa között+kicsi a szája is, ez nehezíti meg a szopizást. A gyerekdokik szerint, korral ez javulni fog. Remélem így lesz!

Mi is szinte folyamatosan kakilunk, elsősorban kaja közben. Ez azért rossz, mert kaja után nem tudom tisztába rakni, mert iszonyúakat bukik tőle. Legalább 1,5 órát kell várnom, mire tisztába tehetem kisebb bukással. Így sokszor ülünk a kakiban 8)

Kakis ruhára nekem a Vanish Oxi Action pumpás foltkiszedője nagyon bevált. Ha száradás előtt még ráfújod, akkor sikálás nélkül kijön mosás közben! Ráadásul minden színhez lehet használni!
Én teszteltem a karácsonyi fehér terítőn is. No arra minden kajából, zsírból, vízfestékből, borból, csokiból került. Mivel műszálas, így kínomban jól befújtam ezzel, aztán bedobtam a mosógépbe, csodát tett vele. Én sem akartam elhinni.

Ma vinnem kell Nikit tanácsadásra, remélem minden ok lesz vele.

Most rohanok mert kaja idő van :lol:

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok !

Sajnos a cumisüveg sokat ront a szoptatási kérdésen, mert abból jön a tej magától, nem kell dolgozni érte.
Zsófinál pár hónap után kiderült, hogy ez mennyire igaz... 5 percet dolgozott a cicin és amikor a kezdeti tejömlés elfogyott, akkor jött a nyűglődés és üvegből itta csak meg a többit :(
Azt hiszem ha Enikőnél lesz gond a szopival, akkor pohár és kiskanál lesz a megoldás és nem az üveg, akkor inkább visszaszokik majd a cicire...

Én sajnos egyre inkább köhögök, valami hurut van bennem :(

tegnap este voltam a Dokimnál.
Enikő 2 kg körül van és jó alaposan belerúgott a Dokiba, mikor a vizsgálatnál rányomott a hasamra :lol:
Már irányba fordult, fejjel lefele van. És tökéletes volt a szívhangja, amit hallottunk.
Szerencsére a méhszáj is zárva még, a köhögés nem okoz eddig problémát... Már csak 7 hét és babázhatok megint :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra: örülök, hogy minden ok Enikővel :) a hurutból jobbulást...
Cumisüveg, cumi: éjszaka kínomban már a szájába gyömtem a cumit... ő meg kitartóan röptette... üvegből csak vizet adok neki, azt meg nem nyeli le :? pedig szerintem időnként az a kínja, hogy túleszi magát :?

Katica: remélem, hamar megnöveszti a pici száját Niki baba...
A kakis ruhát rögtön áztatom, így gond nélkül kijön... igaz, nem kellemes látvány a kakis rucihalom a fürdőben :roll: de legalább nem büdös...

Ja, szemöldök: nekem mindig szép boszorkányos :D soha nem igazíttattam még :) így elég morcosan tudok nézni :wink: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Ez a sz*r cumisüveg! Bocsánat a kifejezésért, de az biztos, hogy nekem emiatt szokott le a ciciről Kristóf! Amióta egyszer el kellett mennem és úgy etette meg anyukám, mert nem értem haza időben már is rájött. Igaz még hetekig szépen szopizott, csak utána megunta. Most mi is azt csináltuk, hogy az elején cici, utána ami le van fejve, vagy fagyasztva vagy a kettő keverve, csak sajnos elfogyott a készlet! :cry:
Ráadásul tegnap a nem normális alsó szomszédommal úgy összevesztem, hogy már nincs is tejcsi! :twisted: :cry: Most nem tudom, hogy mit csináljak, hogy hozzam vissza, mert fejéssel nem tudom a kicsikém meg nem cicizik, főleg így hogy nem jön belőle semmi! :cry:

Dóra: Én amikor a betegség határán voltam az oscillococcinum-ot próbáltam ki ( hozzá teszem én nem igazán hittem ebben a homeopátiában) és bevált!
Már nem is olyan sok az a 7 hét!

Na szerintem most van egy kis időm úgyhogy le tudom írni az én kis történetemet is!
11.18-án voltunk dokinál amikor még azt mondta (37hét 5naposan) hogy még biztos hogy nem fogok szülni! Ennek hallatán elszomorodtam, mert én már nagyon nagyon nyűgi voltam
és már nem igazán bírtam! Ezért 19-én reggel elmentem a védőnőhöz , de ő már azt mondta hogy nincs sok hátra, mert a hasam már nagyon feszül meg már látja rajtam! :) Aznap volt anyukám névnapja ezért a testvéremmel elmentünk ajándékot venni a plázába! Az alsó szinten kezdtünk a douglasba és ott mondta is az eladó hogy mindjárt kipottyan ugye? ÁÁ mondom még van két hetem! Mentünk tovább és végülis mentünk egy kört ( de én már nagyon idegbeteg voltam, meg nyűgös a sok embertől) és még a testvérem be akart menni a new yorkerbe (ami pont a douglas mellett van) és pont mikor indultunk volna elfolyt a magzatvizem!
Hirtelen a mentők száma sem jutott eszünkbe( mert persze a kocsihoz nem tudtam elmenni) és egy öreg asszony csak lesett grimaszolt egyet és tovább ment ( ja mert a tesóm elment székért) és akkor jött oda egy anyuka, hogy megnyugtasson!El volt fél5-kor.
5-re értem be a korházba a mentővel. Fájásaim azok nem voltak egyáltalán. a doki megvizsgált és csak 1 újjnyira voltam kitágulva!
6-kor jött az én szülésznőm, mert pont ő volt az ügyeletes. Akkor jöhetett be a férjem.
Vártunk 8-ig hátha jönnek a fájások, de esély nem volt rá! Akkor lettem rá kötve az infúzióra, akkor szépen lassan kis fájásaim voltak! Ezután érkezett meg az orvosom és ő kijelentette hogy örüljünk ha reggel 4-5 körül lesz baba ilyen rossz méhszájjal!
9-kor megkaptam az izomlazítót és akkor beindultak a fájásim és 12-kor már nyomni akartam, mert én úgy éreztem, hogy már nagyon kell. Akkor a szülésznő azt mondta hogy majd csak 1-re lesz meg.
Nem tévedett sokat, mert 00:15kor jöttek a toló fájások és 2008.11.20-án 00:45-kor megszületett az én első kisfiam Kristóf 3400grammal és 55cm-rel.
A párom elvágta a köldökzsinórt és utána a kicsikémet is elvitték és ő is hazament egy óra múlva, mert engem reggel 5-ig a szülőszobán tartottak ( fent tele volt a szülészet). Mivel hogy sajnos nem sikerült pisilnem ezért reggel meg katétereztek, de miután felvittek az osztályra erőltették , hogy menjek ki pisilni, hiába mondtam hogy de nem kell. És akkor a növérek megkaptak és próbáltak kivinni, na és én akkor voltam az ájulás szélén, mert előző nap nem ettem és az izomlazító, meg az infúzió miatt nagyon rosszul voltam. Röviden tömören ennyi!
És utána meg bekerültem egy 6ágyas baba-mamás szobába! Na ez érdekes volt!! :)[/b]

Kép

Kép
kbeya

Katica: Még múltkor elfelejtettm leírni, hogy nekem a gátsebem egy hét után nem fájt ( annyira) és utána 2 hét alatt össze is forrt teljesen és én 2 dolgot használtam a tusoláson kívűl. A dm-ben lehet kapni nedves wc-papírt kamillásat ( dm- márka és nem is drága) meg az aloe-verás zöld krémet. Én a rendes wc-papírt használni sem bírtam. és minden másnap guttalax, mert nekem is rossz volt, mert a sebem is nagy volt sé persze az aranyerem is kijött. :)
Próbáld ki hátha neked is bejön!

Kép

Kép
kbeya

Dóra: csatlakozom Kbeyához, az oscillo nekem is segített terhesség alatt, amikor beteg voltam. És jobbulást neked.

A kakis cuccot én is azonnal áztatom, de ezzel a produktummal szemben esélyem sem volt, félóráig próbáltam legalább halványítani, de nem ment, és a hófehér body teljes háta olyan lett :)

A cumisüveget én is utálom, néha Kristóf pont elég lusta anélkül is cicizni. Megmutatom, nekünk milyen van, bár tényleg elég drága, de megéri, ha muszáj "üvegezni" (nem fuldoklik, nem bukik annyit és ezen is simán bealszik, ha tele van a pocija, és nem eszi túl magát)
http://www.medela.hu/Specetetok/haberman/frames.htm

Na, megyek, mert a "Főnök" már üvölt...

Kép

Kép
gabilany79

Kbeya: izgalmas történet :D Az izomlazító a no-spa koktél? az kegyetlen :shock: :?
bár nincs gátsebem, azért a nedves törlő nekem is jobban esik... a hashajtásra meg glicerines kúpot használok, az helyi hatású...
Sajnálom a szomszédot... :evil: :( a tejecske visszahozására pedig csak a fejést tudom javasolni... langyos helyen, esetleg előzetesen langyítva a cickót masszírozd fentről lefelé körkörösen....

Saci nem fogadja el az üveget... egyelőre vizet kapott benne, lehet, azért :roll:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat!Elég ciki,hogy a negyedik gyereknél nem tom ,hogy hogy vigyem ki,de ez van :oops: :D

Csöre:Szerintem előzbe a tetveket,és kend be Zaza fejét már most tetűírtóval!

Kbeya:6 ágyaaaas???Húú az nem semmi! :shock:Én 4 ágyasban voltam,de azt mondtam,hogy soha többé! :roll:

Próbáltátok már az alkoholmentes sört?Én minden délután megiszok 2 üveggel,és estére ,éjszakára elég jó sok tejcsim lesz tőle :wink: Ha majd végképp nem bírok a kölkökkel,rászokok az alkoholosra! :lol: :lol: 8)
tünde733

Tünde: az élmény kedvéért én is iszom az alkoholmentes sört már jó 3 hete majdnem minden este :D Most hogy mondod, bontatok egyet apával :lol:

Csöre: glicerines kúp ismerős... :oops:

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Tünde: nálunk is hangosak a nagyok! úgyhogy azt hiszem a picúrnak kell hozzászokni...bár eddig jókat alszik napközben is...lassacskán egyre többet igényli Benedek, hogy ölben lehessen, ölben alhasson
Na nem lepődöm meg rajta: mindkét nagyfiú ilyen volt, ha a fenekük a kiságy felé közelített, már nyílt is ki a szemük :lol:
Mondjuk kiságyat csak napközben használunk Benedekkel...
még a nyáron beszereztem hordozókendőt is, úgyhogy nem esek kétségbe akkor sem, ha baba is ölbe-babává válik :lol:

Mi még nem voltunk kint a kicsivel, mert állandóan túl hideg van :( meg ugye most a napokban ez a hihetetlen erős porszennyezettség... de én is úgy tudom, hogy nem kell betakarni az arcát, csak jól bekrémezni. Meg anno az első védőnőm azt mondta, hogy a csecsemőket -5 foknál hidegebbe nem nagyon szoktuk kivinni

Gabi: mire múltkor írtál a fokhagymáról, addigra én éppen túl voltam a reggeli fokhagymás-pirítósomon, azért is kérdeztem rá :lol: de nem volt semmi gondunk belőle...

Katica: pelusozni én is etetés előtt szoktam, ha evés után kakil Benedek, akkor ő is benne csücsül 8) A nagyfiúk voltak ilyen bukisok - de az sajna egyéves korukig kitartott - ez csak akkor volt szép, mikor pl sütőtök-főzelékes bukival terítették be a szőnyeget :lol: egyéves korukban viszont egyik napról a másikra megszűnt a probléma

Csöre: te is asztmás vagy? akkor nem is csoda, hogy annyi felső-légúti nyavalya is megkínoz....
Én teát adok a cumisüvegből :oops: ánizs-édeskömény-kömény keverékéből, azt mondják ez jó a hasfájós babáknak is, szerencsére nekünk nincs ilyen problémánk, de jóízű baba- tea :wink:

Bea: hú, én úgy örülök, hogy megúsztam a magzatvíz elfolyását 8) legfeljebb olyannal egyeztem volna ki szívesen, ahogy Csöre megoldotta maguknak :lol: Kicsit olyan filmbe illő helyzet lehetett a plaza közepén :lol: Te hogyan élted ezt meg? Gondolom így utólag jót mulatsz rajta :wink:
Nekem katéter helyett a szülésznő próbálta nyomkodni a hasamat, kipaszírozni egy kis pisit belőlem szülés után, de aztán ahogy kitapintotta, hogy nincs bennem sok pisi, békén hagyott, azt mondta, igyak sok folyadékot - és az osztályra kerülés után is ráérek...csak figyelmeztetett, ha érzem az ingert, azonnal menjek, mert ha nagyon megtelik a hólyag, átbukik vagy mit csinál a méhen, és erőteljes vérzést okoz...

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Dóra: :wink: már csak kis idő, és a te szülés-történeted fogjuk elemezgetni :D de azért most csak növögessetek még!
bfkrisztina

Az alkoholmentes sör az jó a tejcsitermelésnek... Sok benne a tápanyag... És az a helyzet, hogy nagyon sok szénhidrát kell hozzá, vagyis enni kell rendesen, nem szabad halogatni, hogy majd ha alszik a kicsi, majd ha megcsináltam ezt, majd ha...
nekem mivel Mátéval rengeteg tejem volt anno, esténként pl. egy doboz győri vaníliás karikát megeszegettem, amíg szopizott :roll: De volt is éjjel tej, rendesen...

Most szerintem senkinek nem tesz jót ha kint van a levegőn... már ha ezt annak lehet nevezni...

Én a gyerek popsitörlőjét használtam mindig az első időben szülés után a rendes wc-papír helyett...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok csajok!
Remélem én is beszállhatok?
Nem olvastam végig az írásokat,de lehet tudok segíteni

kbeya:A barna sör tényleg jó,csakhát az alcohol!!Leírok neked 2 jó serkentő masszást :wink:
1---Hüvelyk és a 2 ujjad a mellbimbó köré tedd kb.:2-4 cm.re. A kezeddel C betűt formálva a tejöblök felett helyezkednek el az ujjak.
Hátra húzni egyenesen a mellkas felé,az ujjak zártak legyenek.
sodró mozdulatokat csinálni,mintha egyszerre akarnál ujjlenyomatot készíteni.
Ritmikusan kell csinálni:ujj lehelyezés-húzás-sodrás-ujj lehelyezés-húzás -sodrás......körbe-körbe a mellen jobbés bal kézzel is.NEMszabad préselni a mellbimbót!!

2---a mell felső részén nyomj határozottan a mellkas felé,kör-körösen a mell egyes pontjait maszírozd pár másodpercig,majd ujabb ponton körbe a melleden kör-körösen,amíg elnem érsz a bimbó udvarhoz.
simítsd végig a melledet könnyedén a mellkastól a bimbóig,inkább csiklandozó mozdulatokkal.
előre hajolva gyengén rátogasd a melleidet(vízszintes irányba)
majd a fejés:5-7perc-maszír-simi-rázás
fejés3-5perc --maszír-simi-rázás
fejés2-3perc--maszír-simi-rázás.NE erősen nyomkodd a cicid,mert sérülnek a szövetek,akkor is folytasd a maszírozást,ha nem jön a tejcsi,mert az ingertől is termelődik (szopi alatt termelődik a tej 60%-a)egy-egy fejés kb.:30perc

Azért vagyok ilyen okos,mert nekem is kellett.egy netes tejserkentő cikkből írtam le.Nekem a kisfiam 3.82kg-al született és58cm.-rel!! Nagyon sokat eszik és ezért kell serkentenem a tejet,bár így is sok van,csak a kis éhen kórásznak több kell! :) Iszom a napi 1.5liter tejserkentő teámat is+még 1.5l vizet.Mire megiszom a kötelező 3l folyadékot,rosszul vagyok.Ráadásul éjjel többször felkelek pisilni!A kisfim hál'Istennek 3hetes korátol végig alussza az éjjszakát :lol: Áldott jó baba.akkor sír,ha éhes vagy kakis.

A lányommal szenvedtem,3 hónapig hasfájós volt.adtuk neki az infakolt,mecsek teát,de semmi nem használt!!
Ha hasfájós a baba,vigyázni kell a tejserkentő teával.
Egyenlőre ennyi,remélem nem sokkoltalak le titeket hírtelen! :wink: :wink:
Vendég

Jaj!!!!!!!
Most jut eszembe,hogy a magas szénhidrátú kajcsik is termelik nagyon a tejet.pl: jó nagy tányér tejfölös-túrós tészta!!!!!! :lol:
Vendég

Borcsi:persze, hogy jöhetsz:D
:o hú ez aztán a részletes leírás! :D Bár néha nehéz elképzelni, hogy a csöpp babák etetése-büfiztetése után hogyan lehet még fél órát a fejéssel eltölteni :? :roll:
Érdekes, én alig járok pisilni...pedig igyekszem én is odafigyelni a napi 3 l folyadékra :roll:

Tényleg jó nagy babának született a fiad, ha lesz kedved/időd te is írd le a sztorit :wink:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Séta:Engem még bíztatott is a védőnő,hogy menjünk ki egy kicsit sétálni.(Amúgy semmi kedvem kimozdulni :? )A levegőszennyezettséggel itt falun nincs gond :D

Krisztina:Úgy vettem észre,hogy Bencét sem zavarja a hangoskodás,inkáb engem bosszant jobban :x Ádám most is itthon van,és szörnyű,hogy egésznap mit csinál :twisted: Mire elpakolom a konyhát,kupit csinál a nappaliból.Mire a nappalit pakolom el,az ő szobájuk csatatér :twisted: Kész vagyok tőle... :cry:

Dóra:Ismerős a szitu.. :D A gyerekek már semmi kekszet,csipszet nem mernek előttem hagyni,mert mindet megeszem :oops: :lol:

Borcsi:Üdv közöttünk!.. :D

Kép
tünde733

Borcsi: üdv itt :)

Dóra: CH: na, a cukordiétám miatt az limitált... még 4,5 hétig... ma azért nyomattam egy kis szilvásgombit nudli körettel :lol:
Alkoholmentes sör a bubi meg a ch miatt nem figyel egyelőre, majd pár hét múlva :wink:

Tünde: na, ezért nem tartom itthon Zazát a tetvek ellenére :roll:
Légszennyezettség: sajnos ez most elég durva volt, az egész ország pirosban úszott... nem csak a kocsik miatt, hanem a szilárd tüzelőanyagok használata miatt is... Én megéreztem, pedig én is falun lakom... igaz, közelebb Bp-hez, de talán nem is Bp volt a legdurvább, hanem Miskolc, Debrecen...
http://www.idokep.hu/?oldal=legszenny itt tudod nyomon követni
Tetvek: tegnap APus bekente a fejüket, azért csak tegnap, mert usziban voltak, ott úgyis leázott volna... most péntekig védettek, utána uszi, és hétvége, jövő hétre meg remélem, hogy eltűnnek a rusnyaságok az oviból...

Engem szülés után szépen kikísértek pisilni... mondták, hogy kell, vagy kikísérnek, vagy ágytál, vagy katéter... inkább kimentem önként és dalolva (utóbbi visszafogottan :roll: :D)

Kriszti: igen, sajnos asztmás vagyok, hörgőgyulladásból maradt vissza 4 éve... és igen, valszeg emiatt kap el minden felső légúti fertőzés könnyebben, ezért nem bírom a szennyezett levegőt...

Kakis pelus: Saci egy percig nem viseli el magán :roll: pedig ezek már olyan jó kis pelusok...

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre: Nem tudom pontosan, hogy Nospa koktél volt-e nekem csak ennyit mondott a szülésznő, hogy egy kis izomlazító és utána a fájások (2percesek) alatt aludtam mint a bunda ( nem 2 percnek tűnt)! :)

Tünde: Igen 6 ágyas!! Ne is mondd kegyetlen volt! Pedig az anyósom elintézte hogy jó helyem legyen protekcióval, és mégis a legszarabb szobába kerültem! :)

Kriszti: Igen most már jókat nevetünk rajta, mert a testvérem is bepánikolt akkor meg egy kicsit én is. Igaz amikor a mentősök vittek ki röhögtünk, mert az egész pláza minket nézett! :)
Miután hazaértem, kiderült hogy már erről is megy a szóbeszéd, mert tesóm volt osztálytársa mesélte neki, hogy valakinek elfolyt a magzatvize a plázába! Erre ő bejelentette, hogy tudja, sőt jelen is volt mert hogy én voltam! :) De már hozzá volt téve a sztorihoz!

Borcsi: Üdv itt.

Köszönöm szépen a tanácsokat! Most hogy lenyugodtam, egy kicsivel több a tejcsi, de nem sokkal!

Sör.: Én minden másnap (este) megiszok egy pohár barna sört és picúrnak nincs semmi baja, még talán azokon a napokon jobban alszik esténként!

Séta: Most hogy megnéztem a honlapot amit Csöre írt inkább én sem megyek ki!
Igaz mi vasárnap kint voltunk több óra hosszát és már -9 volt , de amikor kibontottam mindenhol meleg volt még a kis arcocskája is!Friss levegőn voltunk, mert egy tónál voltunk és ott nagyon kevés kocsi jár!
De azóta nem is nagyon voltunk kint itt a városban!

Most mennem kell!

Üdv mindenkinek.: Bea

Kép

Kép
kbeya

Bea: legalább volt esemény :wink: 6 gyerek egy szobában nagyot tud alkotni :) mi 2-en voltunk (3 ágyasban), ez azért elég nyugis volt... de olyan kevesen voltunk a gyerekágyas osztályon, hogy volt olyan szoba, ahol egyedül voltak... azt azért nem szerettem volna...
Ja, a pletyka könnyen terjed :wink:
Egyébként, amikor megláttam a saját magzatvizemet, én is kicsit megijedtem... nem készültem szülni :roll:

Saci, hogy végigüvöltötte a délelőttöt, most alszik, mint a tej.... nekem meg folyik a tejem :?
Én ma sem vittem ki: egész nap ónos eső esett :? még annyira pici...

Csöre
csöre74

Sziasztok !

Borcsi: Üdv. közöttünk :)

Pisilés: igen, nekem is mondta a szülésznőm, ha 2 órán belül nem pisilek, akkor fel kell tegyék a katétert... gyorsan ittam amennyi belém fért és az utolsó 5 percben sikerült...

Magzatvíz: hu, nekem még sose folyt el magzatvízem... Mind a két gyereknek annyira bent volt a feje a szülőcsatornába már, hogy nem fért ki tőle a víz :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra: én végiglefetyeltem a szülést... benyomtam 3 flakon vizet :D nem csoda, ha állandóan pisilni jártam :roll: :lol:
Magzatvíz: én is úgy indultam neki, hogy az első kettővel burkot kellett repeszteni, tuti, nem a víz fog folyni... aztán látod :wink: igaz, nem folyt, csak csorgot... folyni akkor kezdett, amikor burkot repesztettek...

Csöre
csöre74

Borcsi: üdv itt!

Szülés alatt és után én is vedeltem a vizet, és folyamatosan pisilni voltam, de a szülés utáni "produkcióval" eléggé megszenvedtem (eleve sose pisiltem még kacsába és fekve, így nagy nehezen felguggolva ment csak :oops: )

Magzatvíz: csak annyi folyt el, ami szivárgott otthon, ha a burokrepesztést nem számítom, de attól is totál beparáztam... még kb. 1 hónapig én sem úgy készültem, hogy szülök :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: na, amikor megláttam a burokrepesztő ketyerét :shock: én is totál beparáztam :? :lol: :lol:
hát igen, Kristóf tényleg korán jött :) de szerecsére elég nagy fiú volt már :wink:
A szülés után csak engem sétáltattak?

Csöre
csöre74

Sziasztok!
persze van kedvem írni és most egy kis időm is van. :D
Én a kisfiamat túlhordtam,bekellett feküdnöm a kórházba.Még a kislányomat mikor szültem,megfogadtam,hogy ha még egyszer szülök akkor tuti nem fekszem megint 6 ágyasba.Mikor végre elaludt a kislány,valamelyik másik baba felsírta. ( Ráadásul kikellett nyomniuk belőlem a babát és annyira nyomta a doki,hogy megrepedt a farokcsontom!!Hónapokig nem tudtam ülni!!!) Én se tudtam pihenni és ő sem,ráadásul annyi tejem volt,hogy nem tudtam lerakni a kezem,mert fájt,így éjszaka szépen fejhettem!
Szóval 2 ágyas szobiba mentem (3000ft/nap). elő írtak burok repesztésre..Nagyon féltem tőle,de egyálltalán nem fájt!okt.09.-én reggel 6-kor megrepesztették a burkot,hívtam is apát,hogy:- kezdődik-apa kezdődik!Mire megjött,én már a folyosón sétáltam,vártam a fájásokat.Reméltem,hogy hamar túl leszünk rajta , (Kírával13 órát vajúdtam) de ami volt kicsi fájás az is elmúlt.Nem tudom miért.
12körül kezdődött újra.D.u.4-kor már azt mondtam,nem bírom tovább.Megvizsgált a szülésznő és a drága úgy gondolta segít nekem,és saját kezébe vette a méhszájamat.Kezével tágított!!azt hittem besz..ok a fájdalomtól!!Megköszöntem és kértem többet ne! :shock: Este 6kor jött egy másik nőci Ő is mevizsgált,mondtahogy hamarosan jön a baba!Hál'Istennek gondoltam magamban.Mikor?Este 8-ra meglesz!Mi van???? Mikorra??Neeeee!Gondoltam akkor segítek a babának,sutyiba nyomtam ahogy csak tudtam.Nem is kellett sokat várni,már éreztem is a kaki ingert :wink:
Férjem meg is jegyezte,milyen 8óra?
Nekem sokkal jobban fájt a kisfiam szülése,mint a kislányé!!Rövidebb volt,de fájdalmasabb.Megint megfogadtam,hogy soha többet nem szülök!! :wink:
Mondta a szülész ,hogy olyan hosszú haja van,hogy kilóg!

2008.okt.09-én 18.21kor megszületett a kisfiúnk Nagy Botond Gábor 3.82dkg és 58-cm, hosszú szőkés barna hajjal.Addig nem tudtuk mi lesz,mert dugta magát a drága.Mikor megszületett és a párom meglátta a kukiját,örtömében felkiáltott:-pöcse van!!!!

Nagyon féltem,hogy hogy lehet megosztani a szeretetet a két gyerekem között,de amint megláttam Őt ,mintha mindig velem lett volna.
Azonnal szerettem.
Gyönyörű volt,szoppizott mindjárt.
Elvileg gát-barát szülést terveztek nekem,csak a Boti feje olyan nagy volt,hogy muszály volt vágni. :? Végig éreztem a varrást!!
annyira fájt,hogy kértem az ápolót ,had menjek gyalog a szobába.
Lányok!De jó volt a külön szoba!!

Kíra nagyon szereti a tesót,mindenkire rá szól:-nem Boti,Botond!!
Nagyon jó baba,figyelmes csendes.Mikor vetkőztetem este a fürcihez,hangosan kacag( csikis)
Ennyi a történetünk.
Megírtam a levelem,és az én drága hercegnőm egy mozdulattal kitörölte az egészet :shock: Írhattam újra.
Mennem kell, eljött a fürdés ideje.Sziasztok.
Vendég

Borcsi: nem semmi történet, belerándultam a méhszájtágítós részbe...
a burokrepesztés nekem sem fájt...

Csöre: ööö... a ketyere alatt a tűt érted? Vagy nálad volt valami spéci cucc? Nálam vicces volt, mert a doki kb. negyedórát rohangált, mire tudott tűt szerezni. Mikor megláttam, én is majdnem behaltam. Ráadásul közölte, hogy felül szivárog a víz, ott a buroksapka, ott repeszt burkot (bár lehet, hogy csak én értettem így :? )

Kép

Kép
gabilany79

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?