Sziasztok!
Hát 2 napig nem volt időm, hát jól lemaradtam.
Cicmerák, Korena
Nekem is mondták szülés közben, hogy simizzem meg a buksiját, de sajna annyi erőm sem volt hogy megtegyem.
Egy milligramm plusz erőt sem tudtam volna kifejteni, hogy azért felüljek amikor volt fél percem arra hogy pihenjek, ezt nem is értettem, hogy a szülésznő és a doki miért nem érti.
Andyka és még egy páran írták, hogy az USA-ban és több európai országban nincs AFP, ehhez csak azt fűzném hozzá, hogy a Szt. Imrében pl több orvosnál a kismamák nem kapják kézhez az eredményeket, hanem azt az orvoshoz juttatják el, pl én kb 5 hete voltam AFP vérvételen és fogalmam sincs mi lett az eredmény, az uh mondták hogy rendben van minden tehát nem aggódom. Lehet, hogy ha már nálunk kötelező akkor a dokiknak ezt így kéne csinálni más korházban is.
A Kataa írta, hogy mindenki aki első babás nézzen utána a szoptatás témának. Ehhez csak ezerrel csatlakozni szeretnék. Tényleg nagyon ajánlom mindenkinek. Habár az én kicsi lányom mostanában választódik el 15 hónaposan, de nekem is volt nem egy átbőgött, kiborult napom ezért.
Vannak nagyon jó honlapok:
www.lll.hu és a
www.szoptatasért.hu (ha a másodikra jól emlékszem) és ha gáz van ne habozzatok felhívni a La Lache Ligát.
Én nagyot hibáztam abban (is
)hogy a szülésre készültem, utána olvastam, de ami utána jön arról nem. Hát a tapasztalatom azt mondja, hogy ezt pont fordítva kell, a szülés megy ösztönösen is a többihez tudni is kell.
Tinu és Korena
BKV téma, hát nem akarok senkit elkeseríteni, de nekem 9 hónaposan sem adták át a helyet, habár én a Korena busz söfőrös esetére is csak azt tudom mondani, hgy én nem hiszem, hogy az emberek direkt bunkók lennének, hanem az az álláspontom, hogy egy rettenetesen közömbös világban élünk és az emberek a buszon inkább kifele bámulnak az ablakon és nem kíváncsiak arra, hogy mi zajlik körölöttük, hogy van-e valakinek szüksége segítségre.
Én is csatlakozom az elöl fekvő méhlepényesek sorába.
Cicmerák
Hát szorítunk neked (szó szerint) hogy ne nyíljon tovább a méhszáj. Én egy kis gyerekkel nagyon át tudom érezni, hogy nem lehet könnyű feküdni egésznap. De én is sokat keményedtem (az előzőnél) és a dokim a 6-dik hónaptól azzal riogatott, hogy ha nem veszek vissza a tempóból ki fog nyilni a méhszáj, de a magnézium és a pihi sokat segített.
Sziszike
Tök jó, hogy most tanulsz vezetni! Rám mindenki furin néz, hogy kisgyerekkel és terhesen veszek autót. Három éve van jogsim, de nem tudok vezetni. Tehát én is most állok neki vezetni!
Hajrá pocakos tanuló vezetők!!!
Fogászat téma
Mióta itthon vagyok talán túl sok kismama újságot is olvasok, de sok helyen olvastam, hogy egy bármilyen gyulladás (pl lyukas fog) koraszüléshez vezethet.
Szóval írány mindenki a fogászatra. Én is megyek
Hivatalos papírok
Mivel mi nem vagyunk házasok már egyszer végig csináltam ezt a macerát. (Csak a magyarázkodás végett
: mi is össze szeretnénk házasodni, de nem akartunk egy ripsz-ropsz esküvőt a baba előtt, most meg itt a második
)
Szóval a hivatalos előírás a 30 napnál nem régebbi házassági kivonat (vagy mi a bánat) vagy apasági nyilatkozat.
Ez azért ritka nagy baromság, mert ha nem adj isten koraszülés van akkor az édesanya nevére anyakönyvezik a bébit. És rohangálhatsz utána, hogy elrendezd. Az én dokim azt mondta, hogy a 6. hónapnál érdemes megcsináltatni azt már elfogadja a kórház.
Ha házas vagy a lakcím szerinti okmányirodában kérheted ki a házassági igazolást.
Ha nem akkor ugyanitt kérsz egy igazolást arról, hogy nem vagy házas
vicces nem? És ezzel az okmány irodában de valamelyik másik ajtó mögött apukával egyetemben megjelentek ott rögzítik az adatokat, aláírtok és egy másik időpontban visszamehetsz (miért ne mászkáljon többször a pocakos kismama) az apasági nyilatkozatért.
Mi azt is elcsesztük, hogy akkor még hiába éltünk együtt 6 éve, de nem voltam hivatalosan bejelentve a lakcímünkre és a bébit az anya hivatalos lakcímére "könyvelik el" Ez azért gáz, mert minden papírján az a cím fog szerepelni és minden hivatalos dolgot oda postáznak. Szo párhetes babával lakcím változást intéztem magamnak és a babónak
mert ugyebár mire vágyik egy gátsebes hulla fáradt anya
Kívánósság:
Szerintetek az gáz, hogy én az eszeveszett fűszeres és csípős kajákárt örülök meg. Életemben nem ettem annyi erős paprikát mint most. Öröké kínai, mexikói és indiai kaján élnék. Van valakinek tudmása arról, hgy ez gáz-e a babának?
Csernusn
Nekem is 60-as dokim van. Nálam ez választási szempont volt, hogy sokat látott, tapasztalt dokim legyen.
Jézusom! Mennyit írtam, még lenne egy-két téma, de befejezem, mielött kitiltotok a fórumról
Üdv:
Krista