Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Örülök, hogy azért hiányoztam... :lol: 8)

Az éjszakáink is egyre pocsékabbak :twisted: , Beni állandóan mocorog, én meg nem tudok aludni, mert állandóan azt figyelem, hogy ébredni készül vagy mi a szösz. Persze kajcsizik ezerrel éjszaka is (cirka 3-4 alkalommal), tehát nem éhes...

Az alvás abszolúte nem megy, pedig Marci sincs itthon zavaró elemként. Délelőtt háromszor próbáltam lerakni, de egy percig nem aludt. Csak rajtam 10-10 percet. Utána "bevágtam" a babakocsiba és elmentünk sétálni (az én fejemet szétverte a szél), de akkor is legalább 20 perc kellett Neki, hogy bealudjon. Szenvedett közben, nyöszögött, én már sírdogáltam is... Végül bealudt és aludt 40 percet. Most Marci ágyába próbáltam letenni, de csak nyüszögés és szenvedés hallatszik ki a szobából. (Lehet, hogy kipróbálom, hogy befárad-e... Nem ezt akartam, de ez már nagyon gáz.)
Én meg eldugulok alvástémában, csak akkor írok erről többet, ha bárminemű javulás van a téren.

Angel!
Mensi! :( Tejcsibe bezavart? Nekem is fájdogál a hasam (legutóbb 4 hete, úgyhogy benn tényleg alakul valami), erre jövő hétre bejelentkeztem nődokihoz rákszűrésre. :roll:
Várunk a beszámolóddal :D

Krisszi!
Tegnap elfelejtettem megkérdezni, hogy Ricsinek mikor jött ki az ekcémája? Kaptok rá valami krémet, vagy nem olyan durva? Izgulok, hogy Beninél mikor jön ki, ha egyáltalán kijön... Mi is a Párommal allergiásak vagyunk és Marci már pár naposan, hetesen tiszta ekcéma volt. Most már jobb Nála a helyzet, de reménykedem, hogy Beninél abszolúte nem jön ki.

Ákata!
A "korai" kelésetek ellenére látom azért a Lányok még visszaaludtak. Hihetetlen jó alvókájuk van.
Marci is imádta lerángatni magáról a zoknit és jó messzire dobni :lol: Utána meg csócsálta a lábikóját. Beni még nem produkálta mindezt a lábfej nélküli rugikban. De ami késik...
Köszi a honlapot, majd utána olvasgatok.

CzMelinda!
Nagyon édes Laura! :D Igazi kis hölgy!

MAmy!
Köszönöm az alvós drukkot, nagyon elkél. Én is azt hittem, hogy ahogy növekszik Benyó, majd az alvókája is helyrerázódik, de sajna egyre rosszabb a helyzet.
De jó, hogy írod, hogy mikor jár le a tgyásunk. Te is a szülés napjától vetted igénybe? Nekem is kéne már intéznem, illetve a Páromnak, sajna nekünk marad a Teve utca.
Geszti a pelenkázon édi :D Benit egyre nehezebb tisztába tenni, fürdés után felöltöztetni, mert állandóan hasravágja magát :lol: :shock: A pelenkázón életveszélyes dolgokat művel, forgolódik, tekereg, még csoda, hogy nem cupázott le, pedig minden idegszálammal rá figyelek. Na jó, meg kicsit Marcira is muszáj :D

Beuka!
Köszönöm! :D Itt is nagyon szépen süt a nap, de azért eléggé fúj a szél, a fülem egy kicsit meg is fájdult tőle :( A napunkról fenn már írtam :wink: :(
Ekcémától ne félj! Persze azért jobb, ha nincs, de egy minimális mértékűt tutira kinő pár év alatt. Marci nagyon csúnya bőrű volt ilyen pici korában és a tél ellenére (akkor sokkal rosszabbak a körülmények egy ekcémás bőrnek, nem lélegzik, nem éri nap stb) egész jó a bőre.

Benyó azóta itt trónol az ölemben, mert torka szakadtából ordított az ágyban. Még mellettem is csak cirka 2 percet játszott el. Nem tudom, meddig bírom ezt így. A Ti babáitok meddig játszadoznak el magukban, hogy nem ültök mellettük?

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

SZ_Kata!
En hivtalak az iment, mondta az embered, hogy nem vagy otthon. Mondtam neki, hogy akkor olvasd el mit irok. GYERE vissza! Nelkuled elhiszem, hogy a bifidusos tapok, meg a cukros víz jobb a babanak, mint a tejem. Na jo, nem poenkodom el. Nem olvastam meg mit irtak a lanyok, de nem is tudom lesz e ra idom. A lenyeg, hogy 25-en kerunk gyere vissza es igenis, hogy en nagyon birlak. Es meg egy hete akartam irni, hogy en is annakidejen elobb adtam a kajat a babanak, aztan a cicit, mert amugy nem kellett neki. Ha elkezdem a hozzatapit, akkor mar nem akarok csak szoptatni, meg jo hogy csokkenni fog a tej, hiszen kivaltok egy etkezest. De a nagykonyv szerint nem ment. Azt azonban tenyleg jol meg kell fontolni, mit adunk a babanak, az elso honapokban, marmint a hozzatataplalas elejen. Viszont Miki 1 eves koraig nem evett gyumolcsot, a gabonapepektol meg egyenesen okadott….ugy latszik nem olvasta a who ajanlasait….

Csajok! Gaz van, anyosom holnaptol nyugdijas….rettegek, roszabb, mint Angel latogatoi…..

Koszi a gyogymanokat, hatottak, mar nem fullad B, csak kohog. Miki is alakul. Ma voltunk kinn eloszor amiota betegek.

Sinlac. Persze , hogy lehet pepecselni rizsbol stb…Csak a ketto kicsi mellett nincs ra energiam. Olyan ez mint a textil pelus, meg az eldobhato.

Meg jovok:

csengo
Vendég

huhh
Csengo
anyós téma!!
Az akkor igen gáz lehet :P:O:)

mi a szülés előtt úgy rendre osztottuk anyát, anyóst, hogy mára könyörögni kell nekik, hogy jöjjenek :twisted:
Vendég

Szisztok!

Csak gyors bekukk ezt ajánlották:
http://www.boldogmama.hu/ tejserkentő

chesti

Sziasztok!

Ákata!
A turi címek engem is érdekelnének, ha nem okoz gondot (légyszi kérdezd meg anyudat). Köszi!

Jadey!
Remélem hamarosan újra melegetek lesz.

Ranpo!
Micsoda akváriumotok van!!! Én is szeretem a halakat és kiskoromban nekem is volt egy kicsi akváriumom, de most nem tudnánk hová tenni (hacsak nem a plafonra :lol: ).

Ma Barni is az átlagosnál hisztisebb volt és állandóan dörgölte a szemét és ásítozott, de csak 2* fél órát aludt :shock: . Nekem meg természetesen ilyenkor fáj a fejem, amikor nyavalyog össze-vissza, így úgy érzem, hogy hamarosan szétesik az agyam :? .

Sz_Kata!
Mentem volna ma a Bóbitába, mert tervbe volt véve, de Barni indulás előtt jelezte, hogy éhes, így már későn értünk volna oda, de ami késik nem múlik és valamelyik héten elmegyünk, mert nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lehet.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok!

Köszönjük Kata nevében a dícséreteket. :P

Nálunk most a favorit: köpködés, nyálból buborék fújás.
Kata beindult újra, sikerült lekamerázni, egymás után vagy 10x hasra fordult.

Gyugyó –kám!
A Kata nem kopi! :wink:

Dorka!
Rózsaszín, hát igen, van neki pár darab. De próbálok más színű rucikat venni, nem mindig járok sikerrel. Szerencse 68as mérettől már vettem, meg előre 74,80-ast is (turiban). Ha megnézem a szekrényét nem a rózsaszín dominál már. Elhiheted nekem is herotom van vmikor. :)
Engem is érdekelne az étrend: astax@freemail.hu köszi

Rozsagi!
Ez a haemangioma teljes egészében elmúlik majd?
Egyik nap a relax székben etettem este, Kata kezdett bealudni, de sajnos én is, arra eszméltem, hogy a fejem is már lógott, még jó, hogy nem esett a gyerek ki a kezemből :( Hajnalban viszont nem vagyok kómás.
Turi: nagyon jól kifogtad, én is szoktam :P

Beuka!
Mekkora a kertetek? 300 db akác :shock:
Rossmann-ban is lehet kapni ilyen pelusalátétet, én szét szoktam vágni, és ebből nem jön ki morzsaszerűen a vatta, mint a DM-ből.
Inszorítás: ismerős, nagyon fájt nekem.

Krisszi!
Tegnap megettem egy tábla Milka Chocolate dessertet.
Sinlac, doki! Engem már előre figyelmeztetett a védőnő, hogy nem biztos, hogy felírja a dokinő. Mennyibe kerül teljes áron?
Ricsi baba szép, formás és milyen hosszú :) 74-es a mérete már?

Jubi!
Nagyon szépek a gyerekeid. Hol a harmadik, már nem fér a kádba, vagy nagy hozzá? Nagyon édes ahogy a fiad „fürdeti” Jazit.
Tényleg, Jazi rúgkapál a vízben, vagy csak hagyja magát fürdetni? Kata tegnap már végre elkezdett rúgdosni.

Hettie!
Én is úgy tudom, hogy a komp nem jó. (meg aztán ha jó lenne sem vennénk, 50nm-en meg kell gondolnunk mit veszünk, kicsi a hely)
Jó nagy a házatok. :) Majd futkoshatsz Artúr után.

Jadey!
Engem is érdekel Jade elbírja Bencust? És apa még mindig odaadja neked, hogy huu milyen nehéz ez a gyerek?

Gesztenye!
De furi, Kata ha hason van, nem illeg-billeg, nem akar fordulni vissza. Nektek kicsit illegett Barni és rásegítettetek? Hátról hasra megy neki?

Nózi!
Nagyon jól jártatok az etetőszékkel.

Mamy!
Nagyon cuki bébi Gesztike, és nagyon ügyes, hogy bekapja a lábacskáját.
Nem semmi tornamutatványokat mutat be, nagyon kell vigyáznotok vele.
Hason is játszik már a játékaival? Mert Kata a nézelődés után leteszi a fejét és rágja ami a szájába kerül.
Kata is fogdossa már a lábát, eleinte csak a combikát, tegnap meg oldalra fordult és a lábfejét piszkálta. (Holnap megyünk mérésre, de kb. 7200g, 63cm a Kata – kicsit belehúzott…)
GYED: nekem már a szülés után elküldte a munkahelyem a papírokat, vissza kell csak küldenem. Jó, hogy írtad elő is veszem. :)

Bettus!
Láttam apával msn-eztél. :) Jó jeleid vannak, van egy szia kuki jeled, az nagyon frankó.
Hogy állsz a Pampers vonalkódokkal? Nekem megvan 10, küldöm be, a telefont kérem (nekünk megvan amire te hajtasz formadobozka, tényleg jó és nagy)
Én többet nem veszek Pamperst, mert amikor az van rajta és kézben fogom, bekakil, hát ruhacsere a minimum. Nektek nem volt ilyen baleset? Tudod amikor minden nap van, akkor elegem van…Huggies-nál nem jön ki.

Melódia!
Mihamarabbi jobbulást, már régóta betegesekedtek L Szegény Pistike mellkasröntgen :(
Ha Kata meglátja a fényképezőgépet, rögtön adja magát, de nehéz lekapni, mert állandóan mozog, meg pofikat vág. :D

Sue!
1x cici, utána tápszer, különben kevesebb lesz a tejed (ezt olvastam), akkor kell 1x a tápszer ha elakarod a kicsit választani

Napraforgó!
Jobbulást Neked!

Chesti!
Kérek lencsilány fotót ahogy hason van, jó? Nagyon szép a magzatos beszélgetés.

Évi!
Ricsi igazi kis pasi. Nagyon édi.

Csengő!
Bálintnak jobbulást!!!!

Linda!
Nekünk nincs mosható pelusunk, a képen Katán Huggies van, vkivel keversz. :) Látom ti már a nyárra készültök? Csókra áll a lánykád szája nem?

Edit

Kép
Kép
edi78

Hali!

Ranpo
Tök szupcsi az az akvárium!!Én is imádom a halakat ,meg a tengert meg a pizzát..... :lol: Majd én is szeretnék ilyen domborút.Szerintem ha majd nagyobb lesz a gyerkőc sok időt fog az akvárium előtt tölteni,szívesen fogja nézegetni a színes halakat.

Sue
Megnéztem a weblapot,köszi,szépek a fotók,de tudi mi Keszthelyen lakunk és nem szívesen utazgatnék ezért annyit :wink: Ma már érdeklődtem:csinálnak 30-40 képet,amiből mi választhatunk ki 10 et,5000 ft-ba kerül.
Szeretnék majd fekete-fehéret is,remélem jó lesz majd és Laura is jól fogja bírni.

Mamy
Geszti tök édi ahogy igyekszik vissza az ágyikójába :lol:

Bujka
Nálunk Laura egész sokáig is elbír egyedül játszani,fél 3/4 órát is :lol: Olvastam egy könyvben hogy hagyni is kell néha egyedül őket játszani,olykor -olykor odalépni picit beszélni hozzá hogy itt van ám anya is, és ha éppen dolgunk van azt tovább folytatni,neki meg mondani hogy ezt csinálsz meg azt .Persze a könyvben sokkal jobban meg volt fogalmazva de remélem így is érthető volt :oops: Ha elunta akkor megváltozik a hangja:nem rikogat hanem olyan hisztire veszi a figurát,akkor természetesen én játszok tovább vele :wink:

Beuka
A páhoki usziba két medence van:hidegebb ,melegebb.Első alkalommal a melegben voltunk,másodszor meg leültünk a hidegebbe(persze nem annyira hideg mint most a Balcsi :wink: )
medence szélére ,az oktató már bent volt a vízbe ,onnét jött a babékért ,kivette az ölünkből, és egyeséval beúsztatta őket a vízbe ,utána meg bemásztak az anyukák és akkor "kaptuk" vissza a babákat.Énekeltünk meg merültünk,meg tornásztunk.Nagyon kafa volt!Ja ott a "hidegbe" kb 10 percet voltunk majd átmentünk a melegbe.Egy foglalkozás 30 perc,de mi előbb kijöttünk egy kicsit mert Laura nagyon fáradt volt már és elkezdett bömbicsélni :cry:
Itthon a kis halacskás hőmérővel mérem a vizet :37 fok amiben mi fürösztjük.
Te focizol mi meg motorozunk,ha Boti szeretni fogja a motorokat akkor jöhet a családba :wink: :lol:
Patanások:nem tudom mikor fog már elmúlni,mindig jön valahova,pedig én hetente radírozok meg arcpakolok meg oxival is kezelem ,úgyhogy nem értem :?
Ekcéma :cry:

Csengő
Anyós-nyugdíj:jujjj :!:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Ranpo Évi, Ricsikétek gyönyörű!!! klassz az akvárium is, nem nehéz rendben tartani? Az én halaim anno mind átúsztak az örök vadászmezőkre, nem tudtam őket életben tartani... Tényleg, a kutyusok nem féltékenyek Ricsire?

Mamy, a dokim egy idióta ebből a szempontból. UTánanéztem a Sinlacnak és természetesen egyáltalán nem arra van, amire ő mondja. lll - ők csak segíteni akarnak. :wink:
Mindegy, nem idegelem magam a sinlacon, most úgyis szopi megy ezerrel, utána meg meg fogom venni akár teljes áron is. vagy dokit váltok, de akkor meg minden alkalommal fizethetem az x ezreket, szóval nem éri meg. GYED-et pont most intéztem a munkahelyemen, egy papírt kellett kitölteni, aztán jön majd az éhbér :? .

Adóbevallásról mik a tapasztalataitok? A cégem nem hajlandó megcsinálni, legyek önadózó vagy kérjek APEH adómegállapítást??? HELP PLS.

Sue, pont az a gáz, hogy a Humana hiába HA, az NEM JÓ az allergiás babáknak!!! Rajta is van a dobozon. Mivel abban van laktóz, stb stb.

Dorka, jobban vagytok már? Pénteken nem kanyarodtok el felénk? Köszi a doksit előre is, küldd el légyszi! Hát, bevallom férfiasan, most még kevésnek érzem magam a kotyvasztáshoz, de ha leírod a receptet, megpróbálom. Ma már főztem göngyölt csirkehusit, füstöltsajttal, mackósajttal, baconnel, tök jó lett.
Szilvi le van terhelve a két csemetével, azért szoktunk beszélgetni, de már rég láttam. Johanna azért van inkognitóban, mert nem mertem feltenni Szilvi hozzájárulása nélkül. EGyébként gyönyörű, pont Ricsi ellentettje, fekete haj és szemek, eszméletlenül szép kiscsaj!!!

Köszi a bókokat Ricsi nevében, Edi, igen, a teljes hossza 72 centi, 74-80-as ruhát hord. :lol: és kicsit büdi a lába, de imádom. :lol:

Bujka, drukk az alváshoz!!!! Ekcéma elmúlt - illetve tünetmentes, ha kenem kb heti egyszer. Viszont egyre több helyen előjön: sarkán, kezén, hátán, nyakán. De a gyógyszertári krémmel pikkpakk elmúlik. Pedig nem használtunk semmit, csak a hidrofil fürdetőt.

Beuka, autós eksönhöz az kéne, hogy valahová kettesben menjünk autóval. :lol: ilyen nem is tudom, mikor volt utoljára, a vizsgák meg Párom ügyeletei eléggé hektikussá teszik az életünket. De bepótoljuk. :wink:
Csak előtte beszerzek egy kis női viagrát. :lol:

Jadey, Rolex-ről tudsz valamit?

A K. életbe, hogy mindig meglátom az ilyen híreket. Jekatyerinburgban vagy hol a f-ban egy csecsemősnővér beragasztotta a picik száját, hogy ne tudjanak sírni. Na ezért leszek én jogász, hogy az ilyeneket majd jól elintézem. azt is megbánja majd, hogy megszületett. :evil:

megyek, fürdetés meg ilyenek, Nektek meg jó éjt!
Született feleségeket nézni. :wink:

Krissz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés: Kata hasról hátrafordult 2x.
A másodikat sikerült lekamerázni. :) Úgyhogy 30nappal az első hasra fordulásra sikerült neki. :D

Edit

Kép
Kép
edi78

Sajna nem tudok jönni, mert betegek vagyunk, így ma oltást sem kaptunk.. Nagyon piros a torka. Valszeg nem tévedtem, amikor azt gondoltam, fáj neki... :cry: :cry:

Krisszi!
Az adóbevallás pofonegyszerű (hogy kell ezt leírni? ) :roll: ) ... Csináldd meg magad! Ha gondolod, msn-en tudok segíteni, ha aktuális lesz!

Ja, de azért a paraméterek: 8000gr, 67cm... :)

Csengo, Bujka!
Nekem is hiányoztatok! :lol:

Mennem kell.....

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

-d :oops:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Gesztenye
Telihold van! Szerintem ezért is nyűgik a babók. Vagyis én erre fogom. Nálunk is extra nyűgi van + fogzási fájdalom. Már bekentem Dentinox géllel, gyógyszertári kencével és most Panadol baby-t kapott, mert már bömbizett. Ez a krva fog nem fog már kinőni soha?! :twisted: 2 hónapja egyfolytában nő.

Akvárium: Apa dilije. Szerencsére Ő tisztítja, félnapos meló. Igaz van egy nagy külső szűrő és azt havonta tisztítja vizet is havonta cserél úgy, hogy egy hosszú csővel leengedi. Én tuti nem csinálnám, meg is hagyom neki. Nekem bőven elég a két kutyu.

Bujka
Szegénykém! Remélem hamarosan javul a helyzet nálatok alvás ügyileg. Drukkolok. Iszonyú fárasztó lehet. Vannak napok, amikor Ricsi is rajtam lóg, estére olyan vagyok, mint a mosott kaki.

Mamy
Szerintem nálunk cica helyett Ricsi fogja kipecázni a halakat, hogy meg ne fulladjanak ad nekik levegőt, miközben apának majd égnek áll a haja. :roll: Már nagyon nézegeti őket. :wink: :)
Gesztike nagyon ügyi! :D

Krisszi
"átúsztak az örök vadászmezőkre", ez nagyon tetszik. Jót nevettünk apával. Nálunk inkább a tekinek a hasába úsznak át néha a halak.
Szerencsére kutyuk szeretik Ricsit. Vigyáznak rá. Séta után mindig benéznek a babakocsiba, minden rendben van-e.

Gyed
Ma ment apa az Oep-hez és elvitte a papírokat, mert a melóhelyem nem tb kifizetőhely. Millióan voltak. Remélem hamar elbírálják majd, mert február elején jön az utolsó Tgyás.

Bali
Jobbulást Nektek! Gyógymanók mennek! :) :)
Ez igen! Gratula a szép méretekhez.

Edi
Kata babának nagy gratula a hasról hátra forduláshoz!
Ricsi még csak 1-szer csinálta, és az is véletlen lehetett, mert azóta sem próbálta újra.

Rolex
Hol vagy?

Na megyek, Ricsi megint nyűgi. :( Már sír, megint a fogacska. :(

Puszi. Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

Sziasztok!

még nem bírtam visszaolvasni, mert bekavart a mensi a tejbe rendesen....egész nap güriztem vele, és próbálok nem ideges lenni, de ez ugyebár nem könnyű....
másfél liter laktoherb, 1 liter sör, közel egy liter rendes tea figyel bennem, örökbérletet váltottam a mosdóba, de nem nagyon van eredmény...még fejtem is,de össz. 20 ml sikeredett.
nem adom fel, de nagyon bosszantó...reggel evett Gergő 190-et, aztán 30-at, aztán 20-at, majd megint 20-at, és most 80-at...ez elég gáz, főleg az én viszonylatomban. Viszont Gergő nempanaszkodik, de hihetetlenül lelassult a növekedése, 2 hét alat hízott 10 dekát... :oops:
remélem, vissza tudom hozni a tejet, de ha nem megy, asszem kap egy kis almát...
fura ezt így leírni, mert én aztán tényleg a kizárólagos szopi mellet voksoltam, de ha nem elég a tej, és nem is nő a mennyisége...hát akkor felül kell írni azt a bizonyos forgatókönyvet, sajnos. egyelőre gergő nem éhes, úgyhogy addig van időm tejet szaporítani...

Beuka, eddig se nagyon védekeztünk, és megbeszéltük, hogy ezután se fogunk... :D Úgyhogy akár a jövő hónapban is összejöhet...pont Valnetin-napon lenne esedékes...(persze, ha egyáltalán 28 naposak lesznek a ciklusok, amire kicsi az esély...)

fél szemmel láttam, hogy volt vmi összezördülés,, amire tömören és velősen ennyit reagálnék: baromság. A fórumon épp az a jó, hogy MINDENFÉLE nézőpont helyet kaP, amivel egyetérthetünk, de szembe is mehetünk. A legfontosabb, hogy a másik embert ne sértsük meg. Vki írta, hogy Mamy miért panaszkodik a tejproblémákról, ha aztán meg lazán hozzátáplál. Már miért ne panaszkodhatna? azért mert tanácsot kérünk, még nem muszáj megfogadni...és miért ne önthetné ki a szívét vki csak úgy? jól nézünk ki, ha már azt is megszabjuk itt egymás közt, hogy ki hogy gondolkodjon...mindegyikünk álláspontjának van alapja, amit tiszteletben kell tartani.
ha vki segítséget kér tőlem, de nem fogadja meg a tanűácsot, hanem máshogy cselekszik, attól még nem sértődöm meg rá...hiszen a szíve joga.
itt van, aki kizárólagos szopi párti (én is), és van, aki korábban kezdi a hozzátáplálást. És addig, amíg a gyerekeink mosolyognak és gömbölyödnek, MINDANNYIUNKNAK IGAZA VAN!!!
Mamy, jól tetted, hogy maradtál, ide tartozol közénk és kész, és jó anya vagy.
Szkata, te is jól tennéd, ha maradnál, mert ide tartozol közénk és kész, és jó anya vagy.
LÁTJÁTOK, MENNYI KÖZÖS TULAJDONSÁGOTOK VAN???
NA UGYE!!

na, befejezem a szónoklást, megyek hátha tud szopizni vmit Gergő, jó lenne...

Ja: nem fáj a hasam, és kezelhető mennyiségű a mensi!!!(az egyetlen jó hír...)

Penész miatt kisebb felújítás és átalakítás is lesz itthon, most egy szobában élünk-alszunk, már minden ki van pakolva, várjuk a mester árajánlatát... :?

Bocsánat, hogy önző disznó voltam, és ennyit írtam magunkról, ígérem, vissazolvasok, és személyesen reagálok!!!

Pussz: Kriszti
Vendég

Sziasztok!

Mire elolvastam mindent, elfelejtem hogy mit akarok irni .
De remélem válszolok mindenkinek.

Ranpo
Képeket tennék fel, de nem tudom hogy kell olyanra kicsinyíteni hogy ide betegyem. Segítenél? Amugy most még nincs fényképezőnk, de nem sokára veszünk. Tesóm csinált kb egy hete tök jo képeket, mosolygósat, meg a lábikójárol is, azokat fel is tehetném. :)

Nem semmi az az akvárium, és mennyi hal van benne. :shock: a férjeméknél is van, de már csak egy harcsa árválkodik benne, atöbbi kipusztult.

Ma volt toki, és már 7040gr , ugyhogy észrevettem, hogy 2 hetente pontosan 600gr-okat hízik.

Még akartam irni másnak is, de elfelejtettem kiknek, ugyhogy most még megkeresem.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!
Lehet, hogy már nem is emlékeztek rám, olyan régen voltam... Az utolsó pár oldalat visszaolvastam, és láttam, hogy Beukának hiányoztam, és ez nagyon jól esett! Köszi köszi!
Amikor még gyakran jöttem, akkor olyan jó hangulatú volt a topik! Nemá, hogy veszekedjetek! Ugye nem???
Igazából azért nem jöttem, mert Verus annyira leköti minden percemet, hogy van, hogy egy hétig sem jutok géphez. Amikor jövök, akkor meg képtelen vagyok ennyit visszaolvasni, ezért is írtam csak a meddőségis topikba, ott kevesebben vannak, tudom követni. na ennyit a magyarázkodásról... Azért majd megpróbálok ide is jönni. Most nem is tudom, hogy írjak mindenkinek :shock: Pedig szeretnék, de asszem annyi időm nincs most, úgyhogy inkább írok magunkról.
Verus most beteg volt, porszívóztuk az orrát, köhögött, aztán jól megfertőtött engem is. Jól belázasodtam, és nem tudtam szoptatni. Persze fejtem rendesen, de mégis nagyon csökkent a tejem, pedig egy hete még rengeteg volt. Most megpróbálom valahogy visszacsinálni a régi mennyiséget, teázom, fejek, de még nem látom, hogy sikerült volna. Mondjuk a kislányom nem éhezik (remélem), de szerintem kevés a tej.

Na most is csak ennyire volt időm, bocsi. Mindenkit nagyon puszilok, szerintem visszaolvasni nem fogok tudni, de azért megpróbálom ezután jobban követni az eseményeket...

Puszi
Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok!

Edit!
Gratula az átfordulásokhoz!!! Látod, nem is olyan lustika ez a Kata baba. :wink: Csak eddig gyűjtötte az energiát hozzá. :wink:
Geszti most már egyre többet van hason, nagyon szeret átfordulni, múltkor kipróbáltuk, amikor nagyon formában volt, hogy 16-szor fordult át egymás után. Mindig hagytuk egy kicsit, aztán visszafordítottuk a hátára, de már fordult is vissza. Hason fekve is szeret játszani most már, elé teszek valamit és addig tornázik amíg megkaparintja, magához húzza, és természetesen a szájába veszi, folyik rá a nyála, meg a takaróra, de nem zavarja. :lol: Általában max olyan 10 perceket bír ki hason, aztán nyűglődni kezd, gondolom elfárad a kis nyaka, és azt már nagyon utálja ha leteszi a fejét.
Szép súlya van Katának, tényleg jól belehúzott.

Krisszi!
Éhbér: :? :cry: Nekem mázlim hogy elég magas fizum volt mielőtt táppénzre mentem a terhesség elején, így azt alapul véve nekem asszem a max jár majd, de hát az is édeskevés...
Adóbevallás: én is rákérdeztem a melóhelyen, azt mondták még nem derült ki de valószínűleg megcsinálják továbbra is, hát az jó lenne mert én baromira nem értek hozzá...
Autós eksön: :wink: :lol: nem rossz ötlet!!!! :lol: :lol:
Jaj a hírekben én is láttam a beragasztott szájú babát, hát ez valami eszelős, hogy lehet valaki ekkora sutyerák??? Egyáltalán hogyan juthatott eszébe? Szegény baba, persze nekem rögtön az jutott eszembe, ha netán az orra eldugul, és valamiért nem kap rendesen levegőt, akkor akár meg is fulladhatott volna!!! Ilyen iszonyú felelőtlenséget! :evil:

Livi!
Nándikának gyógypuszik szállnak az éterben...

Angel!
Mensi: :cry: Kitartást kívánok, remélem meglesz az eredménye.
Addig jó, amíg úgy látod, hogy Gergő nem éhes. Ha az lesz, úgyis jelzi majd. Akkor majd ráérsz a többin gondolkodni.

Évi!

Bocs ha már írtad volna, de honnan tudod hogy már 2 hónapja nő Ricsi foga?... Lemaradtam... :oops: Remélem, hamar kibújik most már! Nálunk még semmi jele, legalábbis látható jele nincs. Viszont Geszti állandóan rágja a kisujjamat, nem szopja hanem behúzza a szájába, és az alsó ínyét dörzsölgeti vele, és rágcsálja is néha. Ez már szerintem előjel... :roll:

Jó éjt!

Kép
mamy

Bujka!
Igen, én is a szülés napjától igényeltem a tgyást, és így február 2-án jár le. Ezek szerint neked is? Én már január elején jeleztem ezt a munkahelyemen, akkor mondták hogy már ők intézik mert kifizetőhely lett közben, csak be kell mennem aláírni a papírt és kész. Ezt intéztem tegnap. Nem tudom, hogy gyorsabb lesz-e így, mintha a Teve u-ban intéződne, nagyon remélem hogy igen, mert február elején kapom az utolsó tgyást.

Kép
mamy

Dinuci!
Szia, láttam hogy több helyre is írtál a mai nap folyamán, ahol válaszoltak is neked. Nem értem miért kérded, hogy itt sincs senki? Mi itt vagyunk...
Láttam hogy októberben született a kisfiad. Írj magatokról kicsit bővebben, és ha gondolod csatlakozz hozzánk. Itt az ország minden pontjáról vannak anyukák, ami közös bennünk hogy nyár végén, ősszel születtek a gyerkőcök.

Na de most már leléptem mert álmos vagyok...

Kép
mamy

újra itt vagyok, elalvás előtti bekukk ürügyén...

Gergő icipicit szopizott, remélem, holnapra javul a helyzet...

Mamy, szuper kenyérsütős szakácskönyvet rendeltem a neten, eszembe jutottál! :D holló könyvek a kiadó, kenyérsütés géppel a címe.

Te ugye more milk kapszulát ettél? használt valamennyit? lehet, hogy kipróbálom...

lányok, gyönyörű lett a cserépkályhánk...már fűthetünk vele, így nem kell viharban bemenkülni pestre, mint pl. most hétfőn hajnalban...kiment az áram, gázkazán leállt, fűtés nuku...brrrr.

szinte már mindenki 7 kg fölött van...mi épphogy 6 fölött...pisi, kaki, hurka, jókedv van, úgyhogy nem értem....

LLL-téma: én az Istvánban szültem, ami ugye híresen szopibarát intézmény....lenne, ha néhány nővér és egy dokinő nem olyan lenne, amilyen...Pontosan értem, amire Mamy gondol a szopis tanácsadók némelyikével kapcolatban. Az az alapelv, hogy mindenki tud szoptatni. Ez szép és jó, de jó pár ember épp ettől lesz frusztrált, mert ott él benne a kérdés, hogy de mi van, ha én mégsem??? állandóan magában keresi a hibát, ha nem megy (pedig lehet, hogy csak a körülmények nem jók, vagy tök más az ok), és kínozza az önvád, hiszen a tanácsadók megmondták, hogy mindenki tud szoptatni, akkor hát csakis vele van baj...értitek? tiszta ördögi kör....az ember már mindent kipróbál kétségbeesésében, és közben retteg, hogy jaj, csak sikerüljön, mert muszáj sikerülnie (hiszen megmondták). felállítja a mércét magában, és majd beleszakad, hoy teljesítse, és néha pont ettől nem megy.
Istvános tapasztalatom: (ők ugyan nem LLL-tagok, de uaz a szellemiség. ) volt néhány aranyszívű, tündéri, áldott jó nővérke, akik még éjjel is segítettek, mindig mosolyogtak, bátorítottak, lelket önöttek belém. Örök hálám nekik. DE! volt néhány, aki egyszer ugyan elmagyarázta, hogy is kell mellre tenni a babát, de ha nem ment, és máspdszor merészeltem segítséget kérni, már érezhetően nehezteltek, hogy hogy lehetek olyan hülye, hogy nem megy? hát hogy nem lehet ezt érteni, anyuka??? sajnos ilyen ott a főfő szoptatási guru is, IBCLC amúgy, kimondottan félt tőle a legtöbb kismama, mert nagyon szigorú, mondhatni kérlelhetetlen volt. Semmi mosoly, szimpátia, segítség, támogatás....egyzser megmutatja, de ha nem ment, hát tőle senki nem merte még egyszer megkérdezni. Iszonyú kisebbrendűségi érzéssel töltötte el az embert. ja, és fejés ürügyén úgy m,egnyomta a mellemet, hogy majdnem lefejeltem...iszonyúan fájt.
A lényeg ebből.: a jó szándékot nem kétlem az LLL felől, csak a stílussal és a megértéssel van néha gond. igenis van, hogy vkinek emberfeletti küzdelem után sem megy a szopi, és ekkor nem szabad azt az érzést kelteni benne, hogy béna volt, meg hogy rossz anya!!!! természetesen ez csak náhányukra vonatkozik, a többieket nagyn tisztelem önzetlen és áldozatos munkájukért.

na, ma nagyon filozofikus voltam, de remélem, feloldottam néhány lelki görcsöt...

pussz, kriszti

gergő hangosan kacag, meg kell zabálni...főleg, ha ölben van, és rugózok a térdemmel, hát azért odavan... :D
Vendég

Helló

Csak gyorsan írok mig nem jön a fodrászom,ma megszépülök :lol:

Angel
Laura még nincs 6 kiló :lol:
Képzeld mikor még mi is a kórházban voltunk ott is nagyon segítőkészek voltak a nővérek szoptatás ügyben,de volt egy nőci aki soha nem segített:mikor eljött a szopi idő akkor ő kiment a szobából és fél óra múlva jött vissza,és boldogan kérdezte :na szoptak? :roll: Mi meg (3 an voltunk akkor)mondtuk hogy nem nagyon.Akkor még nagyon az elején voltunk és elkelt olykor -olykor a segítség de ez nem segített,persze akkor meg jött a pótlás,női tejci :) Máskor ha meg ettek a babák, és ez a nő volt, (mindig mérni kellett őket)akkor még probálkoznunk kellett hogy még,még egyenek mert ő nem akar éjjel is 2 óránként etetni :roll: :shock: :o Szóval ettől a némbertől ki voltunk,de hála Istennek a babaák mindegyike úgy ment haza hogy jól szopiztak!

na csöngettek

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Rémes esténk ill. éjszakánk volt. Ricsi 11-től kb. fél órán át üvöltött, sírt. Nem tudtuk megnyugtatni.
Úgy indult a dolog, hogy előtte szopizott, aztán letettem mert úgy nézett ki elalszik, de mégse aludt el én meg fölé hajoltam, hogy felvegyem büfizni és onnan indult az ordítás. Azt hittem csak megijedt. 10 perc után hívtam a védőnőt, először a hasára tippelt, majd a fogára. Párom bekente az ínyét gyógyszertári lötyivel, de csak ordított. Hívtuk az ügyeletet, megkérdezték mennyi idős és a hölgy a telefonban azt mondta, hogy ez a foga lesz, olyan sírás és hogy bevihetjük őt a Heim Pálba, de 5 ezer forint és egyébként sincs értelme szerinte bevinni. Közben öltöztettem, szakadt róla a víz és üvöltött. Be a kocsiba és elindultunk. Aztán megnyugodott, vagy hatott a lötyi amivel bekentük, úgyhogy nem mentünk az ügyeletre.

Mamy
Nekünk is így kezdődött. Folyamatos nyálzás, kezét tömködte a szájába, rágta az ujjamat, mert akkor még nem tudott nagyon rágókát fogni ill. szájába tenni. Nyűgi volt olyankor és néha sírdogált, de nem így mint este. Ez szörnyű volt. :(

Angel
Kitartás! Nálunk szintén ez volt pár hete. Megjött és lecsökkent a mennyisége, sőt más íze lett és nem akart enni. Kb. 3 nap, vagyis amíg nagyon megvan addig lesz ez, aztán ahogy múlik megjön az étvágy és nő a tejcsi mennyisége is. Addig próbáld többször szopiztatni, ha elfogadja, mert nálunk Ricsi sztrájkolt. És fejjél is, bár tudom ilyenkor szinte nincs mit. Nem fog éhen halni, bár én is azt hittem az elején. Ha megnyugtat adjál neki almát, bár attól nagyon nem fog hízni. Mi is alig híztunk mensi alatt. Mensi után viszont bepótolja majd ezt az időszakot és többet és többször fog enni. Próbálj nyugodt lenni, mert az idegeskedés nem tesz jót a tejcsinek.
Drukkolok nektek!

Puszi: Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

Sziasztok, Lányok!

Turkáló: bevallom, este elfelejtettem megkérdezni anyut, mert Lilinek tegnap lett meg a vesevizsgálat eredménye (hál' Istennek, működik a kisebb bal veséje is!), illetve egyszerre kibújt két alsó fogacskája, igy ez volt a téma. De ma megkérdezem!

Sue,
tök érdekes, nekem szimplán fehér, legfeljebb az utója sűrűbb kicsit... És a föle is uolyan. :?: Úgy látszik, nincs két egyforma tej :wink:

CZMelinda,
ó, de jó neked, biztos nagyon csini lettél... Én is elzarándokolok már a jövő héten... Nővér: szerintem a SOTE II korásnővérei viszik a pálmát, ők szoptatni se nagyon akartak engedni. Nekem a nőgyógyászom segitett, illetve mikor átkerültünk a Péterfybe, egy ottani doktornő. Mindkettejüknek örök hála...

Ranpo,
sajnálom :cry:
Mint irtam, Lilinek most jött elő két foga, és tegnapelőtt iszonyú sirást vágott le hajnali egykor (sose szokott), csak cicire nyugodott meg, de azt se rögtön (hozzáteszem, fél tizenegykor evett, igy elfogadta a cicit. Egyébként nagy sirásnál nem szokta elfogadni.) Úgyhogy tényleg lehetett fogtól. Egyébként azt vettem észre, hogy mielőtt kibújtak, olyan édes kis hörcsögpofát vágott két napig (arisztokratikus biggyesztés, némi nyálazással). Most Liza vág ilyet, úgyhogy nála is számitani lehet a fogacská(k)ra. Ja, és lehetett esetleg szélgörcs is, attól is nagyon sirosak a babák.

Angel,
cserépkályha - kirájjjjj lehet! Olyan jó lesz odasimulni hozzá, ill. érezni, ahogy egymás után melegszenek be a téglái... Majd próbáld ki - nekünk a Mátrában van egy pici faházunk, cserépkályhával, apu mutatta, melyik rész melegszik be először, és ott próbálgattuk...
Vizesedés?

Dorka,
privi ment este.

Ja, tegnap megint kóstolgattunk kicsit (hozzátáplálásnak nem nevezném). Biokrumpli volt, anyatejjel. Hát megkóstoltam, és nem az a fincsa krumplipüré igy vaj és só nélkül, inkább keserű volt - de még igy is finomabb, mint a tápszer, ami olyan, mint az avas kávé lekozmált tejjel (legalábbis én úgy gondolom). Ennek ellenére Lilike már nem is fintorgott, hanem öklendezett, Liza pedig lenyalogatta ugyan a kanálról, mint a fagyit (édes volt), de ki is köpte. Legközöelebb baracklevet fogunk kóstolni és kiköpni :wink:
A szomszéd csaj mesélte, hogy ugyanigy volt a kislányával, aztán kilenc hónapos korára kezdtek izleni neki az ételek, és most már megeszi a kaját, de rendületlenül szopizik is. Igy belegondolva ez a jobbik eset, mert olyanról is hallottam baráti körben, hogy túlontúl izlett a hami, és a tej nem kellett többé :?

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Angel!
Köszi a kenyérsütős könyv tippet! Megnézem!
Igen, én a more milk plus-t rendeltem a Chesti által is feltett www.boldogmama.hu oldalról, még valamikor Geszti 2 hós kora körül. Sajnos nagyon drága, 60 szem van benne ha jól emlékszem, és azt írják hogy ha beindítja a tejet, már úgy is marad, azaz nem csak akkor lesz sok tej ha szedi az ember, hanem miután már abbahagytad, akkor is marad a sok tej. Hát én ebben reménykedve szedtem be, és kb. 2 hét múlva kezdődött a hatása, tényleg több lett a tej! Nagyon örültem és önbizalmat adott, elhagytuk a tápszert stb. de hát ismered a sztorit. Akkoriban kezdtem magamat is edzeni lelkileg, hogy nem szabad feladni és stresszelni, és biztos ez is segített, a pozitív hozzáállás. Aztán mikor elfogyott a bogyó, tényleg maradt a tejci, bár most sajnos az utóbbi 1 hónapban megint csökken, gondolkodtam is hogy megint rendelek, de most már itt van a hozzátáplálás, hát nem tudom... majd még eldöntöm.
Kórházi tapasztalatok nálam is hasonlóak, nekem kapásból közölte az egyik csecsemős nővér, hogy "szar mellem van" - amikor 2 napos műtött hassan fetrengtem az ágyon, és még megfogni sem tudtam rendesen Gesztit, moccanni sem bírtam szinte, úgy fájt, és így fekve próbáltam szoptatni, de nem tudtam jól a szájába tenni a mellemet, ráadásul nekem lapos mellbimbóm van, szóval nem nagyon ment. Mellette szívta ki és nagyon fájt. Mikor jött a nővér, segítséget kértem, összecsípte a bimbómat (csillagokat láttam) és tuszkolta Geszti pici szájába, aki persze őrülten fiókázott csukott szemmel, majd megszakadt a szivem. És akkor mondta, hogy "hát anyádnak ilyen szar melle van" - csak néztem nagyot. Aztán nem sikerült, és sírt, erre közölte a nővér, hogy nulla grammtól ő is sírna. Hát kösz, önbizalomnövelés csimborazzója, és magasiskolája, és netovábbja. Az lenne a feladata, hogy bátorítson, segítsen, ehelyett ezt kapja az ember. Viszont én olyan vagyok, hogy ha valamit akarok, azt csakazértis véghez viszem. Eldöntöttem hogy igenis fogok tudni szoptatni. Először bimbóvédővel sikerült (a lapos bimbóm miatt), de aztán itthon addig próbáltam, amíg végül persze sikerült anélkül is, és azóta is megy. Én már csak ilyen vagyok, úszni is magamtól tanultam meg, ált.isk-ban jártam úszás órákra, aholis közölte az úszómester anyámmal, hogy én olyan tehetségtelen vagyok, hogy soha a büdös életbe nem fogok megtanulni úszni. He-he... Aztán egy év múlva a Balcsin érdekes módon addig próbáltam, amíg sikerült. Azóta is imádok úszni. :wink:
LLL-el kapcsolatban is teljesen igazad van, én is tudom, milyen jó hogy vannak, és biztos, hogy a nők 90 %-ának segíteni is tudnak. De sajnos vannak olyan esetek, amikor még ők sem tudnak csodát tenni. És ilyenkor az ember tényleg nagyon frusztrálttá tud válni, hogy biztos egy kripli, aki még arra sem képes, hogy szoptassa a gyermekét. Ez egyáltalán nem tesz jót a tejtermelésnek, tényleg ördögi kör.
Na de erről ennyit.
Ja, és mi sem vagyunk még 7 kilósak, "csak" 6600 körül. :wink:

Évi!
Jaj szegénykém... és szegény Gergő.... :cry: Mit mondtak, ha bementek a Heim Pálba, akkor mit csináltak volna vele? Érdekelne a téma, mert lassan nálunk is aktuális lesz, az tuti, mert Geszti nagyon rágcsál folyamatosan.
Az 5 ezer Ft-ról én is hallottam a Heim Pálban, hogy annyit kell fizetni, igazából nem is értem, ezt hogy képzelik??? Olvastam egy cikket, ahol egy anyuka a lázas beteg kisfiát vitte be, és nem tudta hogy ez van, nem volt nála annyi pénz. Nem látták el a gyereket!!! :shock: Már nem is tudom hogy volt a sztori, de a lényeg, hogy saját felelősségére hazavitte, és egész éjjel vizes ruházta az üvöltő gyereket. Nagyon durva!!!

Kép
mamy

Sziasztok!

Megint csak egy gyors bekukk :) Ezt találtam, és ahogy olvastam nem csak Én akarok kicsit tornázgatni :) Már töltöm lefelé a winsor pilatest, sok jót hallottam róla, talán holnapra le is jön :)

Sport és szoptatás!
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=24863

chesti

Krisszi:

Adjál légyszi egymail címet, mert nagy a fájl.

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Hol van ma mindeki???

Bömbölnek a babák?

Á_kata; Edi mail elment!

Majd várom a véleményeteket, hogy tetszik-e az étrend?!

Krisszi:
Várom a mail címedet.
Holnapi találka - az időjárástól és a gyermek állapotától tenném függővé - még mindég náthás és megy a hasa is. De minden nap reménykedem, hogy holnapra elmúlik. :wink:
Köszi a hívást!!!

Mamy: Ideális esetben meddig szeretnéd szoptatni Gesztit?

Á_kata: Nekem sem jött meg már több mint egy éve!!! :lol: (nem is hiányzik.)
De azon gondolkoztam, hogy ez esetleg az extra megemelkedett prolaktinunk miatt van??? :roll:

Ciao,

Dorka

boróka1973

Á_kata: mail cím nem megy, visszadobta hogy nem kézbesíthető!!! Próbáltam a régi mail címedre is - azt olvasod még?
boróka1973

Dorka,
:?: :?: :?: Nem értem, mi a baj. Elküldöm mégeccer priviben, hátha elütöttem vmit. Merthogy mások levelei átjönnek rá. És még csak korlát sincs, tehát nem ez a baj.
Nálunk ma nagy a bőgés, sztem a szél miatt, meg a fogzás is :? Alig tudtunk kimenni fél órácskára a teraszra...

Megyek is.

Pussz- Kata

ákata2

Á_kata:
elküldve! zippelve.
boróka1973

Sziasztok!

Bali, adóbevallást köszi!!! Asszem, élek a lehetőséggel, de nincs msn-em, kitaláljuk, hogy tudnánk értekezni, jó? Köszi!!!

Ranpo, jajjj, nagyon sajnálom a történteket, kitartás, aztán csak kibújik az a kis egérfog. :wink: Sajna semmi okosat nem tudok mondani, nálunk is hasonló a helyzet.

Angel, a fő, hogy nyugi!!! Nekem (lelkileg) :wink: segített, hogy kaptam egy csomag tápszert és tudtam, ha minden kötél szakad, adok Ricsinek azt. A More Milk állítólag tényleg jó, egy gimn osztálytársamnak 4 hónapos küzdelem után a More Milk indította be a tejét. De ha nem megy, akkor se idegesítsd magad, megtettél mindent és kész! :wink:
A szoptatás amúgy egyáltalán nem könnyű és nem jön magától az elején, szerintem mindenki megszenvedett vele, szóval utálom a lekicsinylő és degradáló megjegyzéseket.
Ja, nekünk is volt egy kis tejcsi-megcsappanás, de valahogy vissza tudtam varázsolni, pont azzal a módszerrel, amivel Te is élsz. Asszem, minden babánál előfordul ilyen időszak, akár többször is, nem kell megijedni.
De akkor sem estem volna kétségbe, ha nem jött volna vissza a tej, bár én is kizárólagos szoptatás- párti vagyok, de ha nem, hát nem, nem akartam félőrült idegbeteg nőszemély lenni. :lol:

Mamy, velem is hasonló a helyzet, de azért elég furcsa lesz mostantól 85 ezer forintból kijönni, főleg, mivel manapság egy hétvégi bevásárlás kb 15e. :? Mindegy, kosztümökre úgysem kell költeni, meg jó cuccokat lehet vadászni a CundA-ban is. Legutóbb vettem egy kabit kemény 5 ezer forintért és mindenki dícsérte. :lol:
Tavaly ilyenkor elkezdtem egy kis előtakarékosságot :lol: , pont azért, hogy ne kelljen majd Apától kérni, hogy "Drágám, körömlakkot szeretnék venni, adj már légyszi egy ezrest :lol: ", de akkor is furi lesz. Sebaj, már úgyis megváltoztak a prioritások, a gyerekruháktól lázbajövök, de a női cuccok hidegen hagynak.

Dorka, ha betegek vagytok, áttehetjük a jövő hétre is, időmilliomos vagyok. :lol: Este átküldöm az elérhetőség priviben, most mennem kell:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Nálunk is egyfolytában sírás van, jól kínozza szegénykémet ez a nyamvadt kis fogacska. Megyek, mert már le is szúrtak, hogy ütögetem a gépet, míg sír a gyerek...
hiába mondom, hogy nekem ez a nap fénypontja:
Apa belép az ajtón, vállán a LAPTOP. A KAPU a nagyvilághoz. :lol:

pusz
Krisz

krisszi

Sziasztok!

Edit!
Barni úgy próbált átfordulni hasról hátra, hogy a lábával megemelte a fenekét és a kezével is nyomta magát, így már átfordult párszor, de néha a keze útban volt :lol: és arra kellett rávezetni, hogy azt maga alá kell tenni. Ezért kellett neki egy kis lendítés, de utána már nagyon jól ment neki. Hátról hasra még meg sem moccant, de oldalra már nagyon szépen fordul és onnan már csak egy kis lendület hiányzik :lol: .

Ranpo!
Igen a telihold is lehet, hogy bekavart szegénykémnek. Remélem nem fogtok sokat szenvedni a fogzással.

Angel!
Ezek szerint már ismét otthon vagytok? Eredetileg egész héten Pesten lettetek volna, nem? Remélem, hogy a tejcsi hamarosan ismét megindul. Elvileg csak 2-3 napig okoz problémát, ha a mensi miatt csappant meg. Kíváncsi vagyok, hogy milyen tapasztalatod lesz az almával.
Mi még csak 5.5 kg körül vagyunk, úgyhogy egyáltalán nem vagytok lemaradva (pedig csak 2 hét különbség van Gergő javára).
Én is az Istvánban szültem, de nekem mázlim volt, mert 2 éjszaka is olyan csecsemősök voltak bent, akik 2-3 alkalommal is segítettek mellre tenni Barnit, így ott tanultam meg fekve szoptatni.

Rozus!
Jó, hogy végre te is jelentkeztél. Ne aggódj, a szülés után közvetlenül én is elég ritkán tudtam jönni, mert Barni teljesen lefoglalt.

Chesti!
Én is nemrég láttam a tv-ben a Winsor Pilates reklámozását és a párom elkezdte leszedni. Már 3 lejött, de elvileg még 3 van. Tizenegynéhány ezer forintot nem adtam volna ki érte, de így már mindjárt más :wink: .

Dorka!
Jobbulást és vigyázzatok magatokra.
Esetleg nekem is elküldhetnéd a mail-t, ha nem gond: szehunkukacfreemail.hu

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Hali!

Hú 2 napja nem jártam itt és olyan termés van, hogy csak győzzem szüretelni :lol:

Edi: Igen szoktam Katafaterral pletyizni, mert nálad mindig: Katázok, játszás és fürcsi van :lol: De jó lehet a kiscsajnak, hogy mindig játék és fürcsi van :lol:

Fogincák, látom egymás után bújik ki mindenkinek. Nálunk is azt mondta a dokinő, hogy már terpeszkedik az inye és lassan jön neki. Én is úgy látom, sőt valamelyik nap azt is hittem hogy fog, de kiderült, hogy valami bukás maradéka volt :roll:

Dorka: Azt mondják, holnapra csilli-villi gyönyörű szép idő lesz!!! Valami melegfronttal párosítva, és csak szombatra jön a hidegfront, de az is hamar elmegy. Hát eddig kijelenthetem, hogy nem volt valami fagyos a tél, de nem is bánom.

Évi: A szerdai éjszaka nálunk is elég érdekes volt. Fürcsi után bealudt, aztán 11 felé felkelt, és az istenért sem akart visszaaludni, csak nyöszörgött, majd megőrültem már!!! :evil: De örülök, hogy elmúlt neki a baja. Lehet hogy a széltől volt, mert ma elég zizi idő volt.

Mostanában az a kedvenc, hogy cuppog mint egy öreglány és játszik a szájával. És úgy akar menni, hogy a két kezére támaszkodik és a lábújjára áll, és így emeli fel a popóját. Nem tudom mit szeretne ezzel, mert ez sem kúszásra sem mászásra nem hasonlít. Valakinek csinált már ilyet a babója :?:

Most akkor mi van Sz_Katával???

Pusz: Bettus

Kép
bettus79

Sziasztok!

egyre apad a tejem, elég ijesztő, de még kitartok...Apa beszerzett vmi homeós bogyót, most utána nézek a neten, mert a patikában nem tudták, hogy kell használni, hurrá....

Ákata: fogak? ez igen! egy ismerősnek májusban születtek az ikerfiai, az egyiknek 8 foga van, a másiknak semmi...az egyik már mászna, a másik még hempereg...tök érdekes.
terhesség előtt nekem is magas volt a prolaktin szintem, erre meg most úgy megjött...
kályha: dúl a szerelem....vörösesbarna csempe, padka...álomi....és MELEG!

Mamy, hol szültél? azt a nővért páros lábbal rúgnám ki, az ilyen emberek közé se menjen. Viszont tényleg őrületesen kitartó vagy, gratulálok! nekem meg hatalmas a mellbimbóm, és persze nem fért szegény Gergő szájába, erre összepréselték, Gergő fuldoklott, nekem fájt...gyanítom, hogy néhány bátorító szóval többet használtak volna...
More milk: mivel apa most hozza a homeós bigyuszt, előbb beszedem azt, ha nem hat, akkor jöhet ez a megoldás. sztem szedhetnéd még egy körben a hozzátápi mellett is, hogy tuti megmaradjon a kellő mennyiség. Ha meg sok lenne, akkor lefagyasztva is jó.

Ranpo, köszi a lelki támaszt, drága vagy! Szegény, micsoda kálvária volt veletek! de lényeg, hogy jól vagytok (te is, mert lelkileg sem lehetett semmi...)
megnyugtat, hogy visszajön a tej, szerencsére gergő nem sztrájkol, de rémes, hogy fejek, és nem jön semmi...

és be kell vallanom, hogy igazából csak most értem teljesen a kevés tej miatti szopis problémákat...eddig is teljes jószándékkal segítettem, de nekem igazából nem volt gondom, ezért nem érezhettem át úgy ezeket a dolgokat. Most viszont, hogy velem is ez történik, hát, bizony most már máshogy látom én is...és mélyen megértem, ha valaki -akár azonnal-tápszerhez, tejpéphez nyúl, mert iszonyú nézni, hogy éhes a gyerek, és nincs mit adni...hiszen mellre tehetem én, de ha nem jön belőle semmi, azzal a gyerek nem lakik jól, hiába kap ingert a mell... persze, ki kell tartani, és fejni, szoptatni kell, és megpróbálni visszaállni a 100 %-os anyatejes táplálásra, de az addig tartó időt is át kell vészelni vhogy.
Úgy látszik, sok mindenre utóbb jön rá az ember...az edával kapcsolatban is nagy volt a szám, aztán mégis kértem (végülis nem kaptam)..
úgyhogy utólag is elnézést kérek mindenkitől, akinek esetleg-szándéktalanul- az érzéseibe gázoltam korábban, akár szopi, hozzátápi, vagy eda-ügyben.

most meg kell néznem ezt az urtica urens dolgot, visszaolvasni persze ma sem tudtam,már ég a pofám, nem is ígérgetek tovább, csak annyit, hogy vissza fogok olvasni csakazértis....

Pussz, Kriszti(angel)
Vendég

Jaj Gesztenye!

Elfelejtettem írni, hogy igen a múltkor anyáméknál voltam az Árpád hídnál. Valószínű jövőhéten is megyek, és akkor ha neked is jó rádcsörizek, ha az idő is jó lesz. Mert orkánban nemszívesen sétafikálok.
Amúgy kenguruba megyek, és csak ha jó idő lesz. Sokat akarok menni anyumékhoz, mert eddig nem akarja őket megismerni. Ritkán látja.
Na most már tényleg megyek.
Puszzantás: Betti

Kép
bettus79

Krisszi, köszi neked is a támogatást, küzdünk ezerrel..
ma már másfél liter lakoherb, 2 liter tea, fél liter sör lement, lassan olyan leszek, mint egy vízköpő....
igyekszem nyugodt lenni, most éppen jó passzban vagyok, bár elmúlhatna már a mensi, nem vagyok én ehhez hozzászokva... :D

Gesztenye, előző héten voltunk Pesten, már itthon vagyunk, de nemsokára festés lesz, úgyhogy megint megyünk be... a penész miatt lesz egy kis renoválás...
Istvánban az éjszakások nálam is nagyon aranyosak voltak, csak az a főnéni...jujujuuujjj :D

megyek, Gergő pelust eszik... :shock:
Vendég

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Gyors bekukk.

Ákata
Gratulálok a két fogacskához! :) Sajnos mi még mindig küzdünk, ma is nyűgi és folyamatosan kenegetem az ínyét. Iszonyú nehezen akar kibújni.

Mamy
Elég durva sztori, amit leírtál. Mi az, hogy nem látják el a lázas beteg gyereket addig, míg anyuka nem fizet 5 ezer forintot.? :evil: :evil: Egyébként mi ez a pénz? Sürgősségi díj?
Mondtam a védőnőmnek is, és ő is csak csodálkozott, még nem hallott erről, hogy fizetni kellene. Pedig ezek szerint igen.

Szerintem túl sok mindent nem tudtak volna velünk tenni, max. megállapították volna, hogy tényleg a fogacska akar kibújni és kenegessük neki Dentinox kencével. Bár olyat is hallottam, hogy egy babónak akinek szinte lila volt már az ínye és iszonyatosan duzzadt, nos "segítettek" és felvágták az ínyét, hogy ki tudjon bújni a fogacska. Brrrr.

Nekünk sajna a Chamomilla nem jött be fogzásra. :(

Bettus
Édes lehet Kittike, ahogy megpróbál mászni. Vagy inkább egyből fel szeretne állni? :wink: :)

Angel
Tudom miről beszélsz, tényleg sz@r érzés. Én is átéltem amin most keresztül mész, de csak pár nap és újra minden rendben lesz.

Urtica: gyógyszertárban lehet homeos füzetecskét kapni, állítólag ingyen. Nekem van itthon. Azt írja, 2-3x5 golyócskát kell bevenni.
Nos egy ismerősöm kúra szerűen szedte: 2 napig 3x5, következő 2 napig 2x5, és ötödik nap 1x5 golyócskát. Neki így jött be.

A lényeg, hogy amikor beveszed előtte és utána ne igyál, egyél és ne mossál fogat fél óráig. A golyócskákat ne öntsd ki a kezedbe, csak a kupakocskába tekerd ki és a kupakból öntsd a szádba.

Én a Ricinus communis 5 ch-t is kipróbáltam, az is tejképzésre van. Nekem az jobban bejött. De abból kizárólag az 5 ch jó, a nagyobb higítás nem, mert annak pont az ellentétes hatása van, tej apasztó.

More Milk kapszula is jó, azt is próbáltam. Igaz kicsit drága.
3x2 kapszulát kell szedni kevés vízzel, elvileg 1-2 napig, vagy addig amíg te nem látod, hogy most már elég tejcsi lett. (Állítólag 4x2 kapszulát is be lehet venni és aztán fokozatosan csökkenteni az adagot, 4x1, 3x1, 2x1, 1x1) Itt szintén kell 20-30 percet várni fogmosással, evéssel, ivással.

Te jó ég, mit nem próbáltam már ki én is! :roll: :oops:

Még a kecskeruta teáról hallottam, de azt én nem használtam.

Remélem tudtam segíteni.

Krisszi
Sorstársam! :roll: Fogfájás, sírás. :evil: Drukkolok, hogy hamar kibújjon az a fogacska, vagy fogacskák ha kettesével jönnek. :)
Már nem is tudom, mikor öltöztem föl rendesen. Ricsi a pólómat is folyamatosan lebukja. :roll: Arról nem is beszélve, hogy a csoki zabálásomnak van ereménye, nem férek bele a régi cuccaimba. :evil:

KépKép
ranpo

Bettus!
Jövő héten pár helyre kell mennem, de remélem otthon leszek, ha jössz. Csörögj rám, ha már tudod, hogy melyik napon szeretnél menni anyudékhoz, legfeljebb, ha közbeszól az orkán, akkor aznap még beszélünk.

Angel!
Mikor jöttök fel és melyik kerületben lesztek? Mi a XIII. ker-ben lakunk az Árpád hídhoz közel. Bocsi az érdeklődésért, de szívesen találkoznék veletek, feltéve ha ráértek (nem szeretnék rátok akaszkodni, de Gáborral mégiscsak 4 évig jártunk egy osztályba :lol: , így nem csoda, hogy kíváncsi vagyok rátok :wink: ).
Én anno egy homeos doktornővel egyeztettem, amikor megcsappant a tejem és ő ajánlotta az Urtica Urenst, de nem mindegy, hogy milyen dózisú (higítási arány), mert rosszabb is lehet a hatás, ha nem jól szedik. A D4-est ajánlotta 10 g-os kiszerelésben és abból kell napi 2*10 golyócskát elszopogatni (előtte, utána fél óráig nem lehet enni-inni). Nekem nagyon bevált és még most is szedem, biztos ami biztos alapon. Neked is sok sikert hozzá és szurkolok!

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Hettie
Kép kicsinyítés:
Én a Microsoft Photo Editorral szoktam lekicsinyíteni a képeket. Nézd meg, hogy van-e a gépeden ilyen a progik között. Image, majd Resize-ra kattintva átméretezem, átírom 600x400-ra és úgy már fel lehet ide tölteni a Melléklet feltöltésénél. Ha nem megy, küldd át e-mailben és megcsinálom neked. :wink: :)

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Beni hasáról a hátára fordult ma többször. Talán már nem véletlen volt, mint pár hete 8)

CzMelinda!
Nagyon jó, hogy Laura ennyi sokáig elvan maga. :D Én is próbálkozom, de legtöbbször 2, max. 5 perc és már nyüszizik (ahogy írod, megváltozik a hangja :wink: ). Mostanság előfordul, hogy tovább is elvan, de sajna nem ez a gyakori. Remélem javulunk ezen a téren (is).

Krisszi!
Ez az, amit kérdezni akartam Tőletek: SZJA BEVALLÁS! A cégem is beintett már tavaly, hogy tojik rám, csináljam meg magam a bevallást. Tavaly okés is volt, önadózó voltam, de idén úgy tudom, hogy vagy a cég, vagy az APEH. Vagy most hogy van ez? Egyébként ha lehet választani az önadózást is, akkor én tuti magamnak csinálom meg.
Az ekcéma akkor Nálatok nem gáz (persze mihez képest), ha a sima vizes krém is jó rá :D

Edit!
Gratula Katának a forduláshoz!!! :D

Livi!
Jobbulást Nándinak!!! Szép nagyfiú Nándi! :D
Köszi, hogy hiányoztunk :wink: :lol:

Angel!
Biztos, hogy visszajön majd a tejcsi!!! Ne aggódj! Persze azért én is rinyáltam rendesen épp 28 napja, hogy visszajöjjön, de aztán pár nap és visszaállt a rend.
LLL-es érzéseimet nagyon jól megfogalmaztad.

Rozus!
Gyere többször is, ha tudsz. Én is úgy vagyok vele, hogy nehéz követni néha, ha pár napig nem vagyok...
Teljes gyógyulást Nektek! Tejcsihez drukk, de ha Verus nem tűnik éhesnek, akkor ne aggódj :wink:

Mamy!
Köszi a tgyás-gyed infot. Én simán csücsültem volna sejhajomon február 19-ig, mert valahogy az van bennem, hogy a tgyás félévig jár :roll: Páromat jövő héten beszalasztom a cégemhez a céges papír kitöltéséért, aztán jöhet a Teve utca.

Ranpo!
Ez az ordítás, ügyeletgyanú szörnyű lehetett :(

Most visszaolvasás nélkül küldöm, mert Beni üvölt (szerintem éhes, de enni nem akar :roll: ), viszont lassan a család másik fele is üvölt, mert ők tutira éhesek :lol:

Még mindig köszönöm mindenkinek a drukkokat az alváshoz! Aranyosak vagytok, nagyon sokat jelent a támogatásotok :D

KépKép

KépKép
bujka

na még egy kicsit...

Angel!
Urtica Urens-t vettetek? Nekem a D6-os dózisú van és én azt úgy szedem, hogy napi kétszer 5-5 golyócska (előtte-utána félóra no evés-ivás, 1 óra no fogmosás, mentolos cucc) 5 napon keresztül és 2 nap szünet. Nálam a hétköznapok a szedősök, a hétvége a szünet, hogy a szita agyammal is meg tudjam jegyezni! :wink: :lol: Egyébként az egyéb dózisú UU-t is így "kell" szedni.
Alfa Alfa-t nem ismerem, csak hallottam, de az szopi előtt bevevős, ha jól tudom.
Én 100%-ra biztos vagyok benne, hogy visszajön a tejcsi és nem lesz semmi gond. Csak megnyugtatásképpen, nálam 1 hétig tartott ez a no tejcsi időszak a mensigyanú idején.

Bettus!
Nálunk is van "öregnéni" effektus :lol: Becuppantja az alsó ajkát Beni és nézeget körbe, mintha azt akarná kérdezni: "Te jó ég, hová tettem a vizespoharat a protkómmal??!!!" :lol: :lol:

Melódia!
Pistike nagyon édes pufók falat :D Édesek a Nővérkéjével :D

Ákata!
Most olvasom a nagy hírt! Gratula Lilike fogacskáihoz!!! :D

Család vacsizik, nekem nincs étvágyam, valahogy estére mindig depis hangulatba kerülök mostanság :( Egyrészt, mivel Beni egyszerűen nem hajlandó enni, csak visít (most épp a konyhában a Páromnak és Marcinak, úgyhogy megyek), másrészt Marcinál kezdődik a hisztikorszak (előbb is levágott egyet a konyhában).

Beni tegnap és ma délután is aludt 3 órát. A félét mondjuk cicin, meg ringatva, de nagyon klassz volt egy kis csönd. Viszont most második napja nem akar este enni :(

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Rég nem jöttem…Most sem olvastam, csak pörgettem...na majd holnap részletesen...

Apa elment focizni van egy órám netezni, bár ehhez Kata babának is lesz 1-2 szava…

Iszonyú szél volt, de elmentem súlymérésre…Két kézzel kellett a babakocsit tartanom, mert tuti elvitte volna. 7500g-nak mérték Katát (de előtte evett+textilpelus, úgyhogy én 7300g-nak veszem Smile, és kb. 63-64cm, a kis pocakos :D )

Kata tegnap hasról átfordult hátra. A második próbálkozást sikerült lekamerázni, nagyon jó lett. :)Úgyhogy a hasra fordulás után 30 nappal sikerült átlendülnie vissza. :) de ezt már írtam :shock:

Február 24-től már Gyeden leszek, hétfőn postázom a papírokat a munkahelyre, remélem jól lett kitöltve, meg egy kicsit késve adom be 1 héttel, remélem nem lesz gond belőle. Majd rájuk telcsizek, hogy minden oké-e. Nem bánnám, ha 3évig lehetne szülési szabadságon lenni…azért nem mindegy a pénz szempontjából…

Mamy!
Hát igen, napról napra ügyesek a kis babók. :) Ennek örülök, és várom mikor fog Kata kúszni, mászni, menni, beszélni, de sajnos ez azzal jár, hogy iszonyúan megy az idő. Ennek meg nem örülök.

Lívi!
Jobbulást Nándinak!

Dorka!
Köszi megkaptam az emailt, lementettem, de még nem volt idő megnézni, majd jelentkezem ezzel kapcs. :wink:

Angel!
Nagy kitartást ehhez a pár naphoz. Nem tudom olvastad-e, de nekem is megjött :( Több volt, mint szülés után nagyon utáltam, de szerencse a tej nem volt kevesebb, vagyis nem éreztem különbséget +Kata is evett szokás szerint.
Nekem tudod mi jött be mostanában? Laktoherb este forrón 0,5l, plusz éjjel 0,5l a maradék. És reggelre feszül a cici. Amúgy estére mostanában nekem is lapi, pedig Kata 8-10x eszik.
Na de a lényeg, hogy kitartás, ezt a pár napot átvészelitek és minden rendben lesz. Drukkolok nagyon!

Bettus!
El sem fogod hinni, de ma gondoltam arra, hogy a k. msn ablakba átírjam a szöveget :wink: Mert lehet, hogy bejelentkezem, de csak apával értekezem...na majd megszólítalak vigyázz!! :D

Gesztenye!
Na Barni is milyen ügyes, elkezdte a forgolódást. Na nemsokára másik irányban is menni fog. :)

Melódia!
Nagyon imádnivaló Pistike, jó kis husos pofijú, nagyon édes. Az első képen az a pofavágás nem semmi. A lánykád is nagyon szép, ahogy fogja a kisöcsit. :)

Bujka!
Én is gratula az átforduláshoz. Ez már nem véletlen biztosan.

Linda!
Írtam, de szerintem nem láttad a te hsz-ed előtt, hogy mi nem használunk mosható pelust, vkivel kevertél. :) A képen Katán Huggies van.

Kata puszil Mkit! :)
Kép

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Bujka!

Jézusom, szegénykém, ráadásnak még a hisztikorszak Marcinál... Hú, hát akkor extra kitartást kívánok neked... Ne legyél depis, persze tudom könnyű mondani... Láttam az apróbetűs részt, gratula! Alakul ez!...
Gyed: nem is értem, miért pont 168 napig jár a tgyás, de a lényeg, hogy akkor neked is holnap jár le. :roll: Drukkolok, hogy hamar elintéződjön! Én baromi kíváncsi vagyok, nálam hogy lesz, mert anno a tgyást viszonylag hamar sikerült elintézni. Remélem, most a cégem nem fog ülni rajta...

Évi!
Nem tudom, mi ez az 5000 Ft a Heim Pálban (egyáltalán azt sem tudom, csak ott van-e ilyen), csak a cikkben olvastam. De én is teljesen ledöbbentem.
Én is hallottam ilyesmit, hogy felvágják a baba ínyét, ha nagyon nem akar kibújni a foga... szörnyű...!

Dorka!
Én úgy tervezem, hogy addig szoptatom, ameddig csak egy csepp tejem is van. Minimum 6 hós koráig, de az már nemsokára itt van. Ha utána is lesz még tejem, akkor még tovább. Sajnos most már egyre csökken, ezért nem hiszem hogy olyan sokáig fogom tudni szoptatni. De most ezek a homeós bogyók nagyon izgatják a fantáziámat!
Még sosem szedtem ilyesmit, csak a more milk pluszt. Ezt az urtica urenst lehet kapni gyógyszertárban is?

Chesti, Gesztenye!

Mi az a Winsor Pilates?... :roll:

Angel!
Én a Nyírőben szültem. Amúgy semmi bajom nem volt a kórházzal, nagyon meg voltam elégedve minden téren, csak ez a csecsemős nővér... :roll:

Lányok!

Voltunk ma a metróban (Gesztire a nagymamája vigyázott), és vettünk 88 db-os Pampers Active Baby pelust (3-as méret 4-9 kg), 3700 Ft-ért. Nagyon jónak tűnik, és szerintem az ára is jó. Már abba pelenkáztam Gesztit, és olyan aranyos mintás (persze tudom, ez mellékes, de tényleg ari). Vettünk levendulás popsitörlő kendőt 4 csomag volt egyben 1750 Ft-ért. Egész jó ár szerintem ez is.
Homeos bogyókkal kapcsolatban segítenétek? Mert akkor én is megpróbálnám még egyszer, hátha visszajön rendesen a tejem. Most akkor a more milk pluszt a végső esetre hagyom mert az tényleg nagyon drága. Ez az urtica urens mennyibe kerül, és mennyi van benne? A szedését láttam, hogy Évi leírta, és hogy füzetecske is van a gyógyszertárban. Bármelyik patikában kapható? Írjátok meg, mit javasoltok. Hátha sikerül a dolog, mert most eléggé kevésnek érzem a tejet. Napközben már kétszer kell adnom Gesztinek gyümölcspürét, (cicizés után kapja), és akkor láthatóan jóllakik. Ha nem kap, akkor nyűgös. Egyértelmű a helyzet (sajnos).
És a fogzással kapcsolatban, látom már egyre többünknél válik akuttá a helyzet. Nálunk még nem, legalábbis minden nap nézem, de egyelőre nem látok semmit, de ahogy írtam nagyon dörzsölgeti az ínyét az ujjammal, a saját ujjával és minden rágható dologgal. Szerintem nálunk is hetek kérdése a dolog. Erre mit javasoltok? Chamomillát olvastam hogy használjátok, bevált? Dentinoxot nekünk is mondta a doki, de előbb inkább a homeost próbálnám ki, majd ha szükség lesz rá.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

Mamy!
Nekünk ez a Pampers méret már kicsi (pedig 9kilóig jó, de Katán alig tudom összehúzni, hogy a tépőzár összeérjen :shock: ) , maxit fogunk használni, de csak egy csomag erejéig, mert a frisher price akcióra gyűjtöttem a vonalkódokat. Az elmúlt héten minden nap kakis lett Kata háta, kifolyt, át kellett öltöztetni, amit nem nagyon komált.
De a kaki csakis a pampersből jön ki nekünk. (huggies, libero az jobb)
És igen aranyos mintás:) nekem is tetszik.
Hogyhogy nem libero, higgies mellett maradtál?

Edit

Kép
Kép
edi78

győzelem!!!
visszaolvastam!!!
jegyzeteltem, de reagálni sztem már csak holnap tudok....

Ezer köszönet a homeós infókért, most ettem meg 5 bogyót, és úgy érzem, mintha a hátamban lennének, mert víz nélkül nem tudtam olyan jól bevenni... :D viszont előőtte csokis sütit ettem, remélem, megvolt a fél óra....most várok az ivással, meg a fogmosással is...
Viszont ahányan eszitek, annyiféleképpen szeditek...Gesztenye 4-eset, Ranpo 5-öset, Melinda 6-osat... :shock: :D :D :D nekem apa 5-öset hozott, úgyhogy a Ranpo-féle verzióval fogok nyomulni...kiváncsi vagyok, és reménykedem!!
Viszont ez a gézengúz alig eszik...estére lett vmennyi tejem, nem sok, de én azért örültem, erre Gergő csak nyammogott, és bealudt rajtam... aztán felébredt, sikongat, és játszik, és nem éhes...most meg mi van???? azért megpróbálom etetni, hátha...

Melinda, remélem, lesz ma alvás, álommanó-különítményt elküldtem!!! gratula a forgáshoz!

Edi, szuper, hogy neked nem kavart be a mensi! és nagyon ügyi Kata, hogy így forog! Laktoherb: ma másfél litert lenyomtam, meg 2 liter citromos teát, meg egy liter sört, reméelm, ez elég lesz...

Gesztenye, tali szuper ötlet, de még nem tudom, mikor megyünk be, mert várjuk az árajánlatot....(lesz egy kis átalakítás is, a hálót kettéoszthjuk, lesz benne gardróbszoba, plusz hely a taksiszereknek, porszívónak...meg 2 ajtót áthelyezünk, lamináltparkettázunk, meg persze festünk..)ha tudjuk, mikor kezdenek, akkor megírom, hogy mikor megyünk be, ok?
Az a vicces az egészben, hogyha nincs a penész, bele se kezdünk az egészbe...

penész: nem volt nedves a felülete, még csak alakulgatott szerencsére, száraz a fal, úgyhogy jöhet a festés...szigetelés csak akkor jöhet szóba, ha nyerünk a lottón, sajnos...tényleg az az egy szerencsénk, hogy nem volt nedves a fal fura módon (illetve csak nagyon picit)

Pussz, jó éjt mindenkinek! ( a babáknak is!!! :D )

Angelkriszti
Vendég

Dorka, nem tudok privit küldeni, csak azt szerettem volna mondani, hogy nem lesz netem egész nap, csak estefelé, telefonon viszont elérhető vagyok!

ÁKata, hatalmas gratula a fogacskákhoz!!!!!!!!!! (én megkóstoltam a tápszert, ugyanolyan rossz ízű, mint az anyatej. :lol: tök egyformának tűnt, de tényleg.

Bujka, kitartás Neked!!!! most is lehetsz önadózó, sőőőt. Ha nem küldöd vissza febr. 16-ig a nyomtatványt, akkor automatice az leszel.

Ranpo, annyira nem szörnyű az ínyfelvágás, persze ott és akkor iszonyat lehet, viszont utána nagyon megkönnyebbülnek a babák. De itt senkinek nem lesz erre szüksége :wink: előcsalogatjuk a kis harapóeszközöket :lol:

Mamy, nekünk csak az általad leírt Pampers jött be, ugye, milyen édesek a kis mintácskák rajta? :D Mndig mutogatom Ricsinek, hogy "Nézd, kutyuskás, macis..." a cicás a kedvencünk. az se utolsó szempont, hogy eddig egyedül ebből nem folyt ki a cucc, se oldalt, se hátul...
az Urtica - meg az összes homeos cucc - kemény 400, azaz négyszáz forint. :lol:

jó éjt,
Krisz

krisszi

Edit!
Huggies is volt, de csak 3-as méret volt abból, és érdekes módon az meg már kicsi. Volt még itthon pár darab belőle, és már kicsinek találtam, pedig Gesztinek nincs akkora pocakja. Most ez a 3-as pampers jónak tűnik, valahogy nagyobb mint a huggies. Liberóból meg nem volt valami nagy választék, nem is igen néztem, megragadta a figyelmem ez a pampers.
Mi ez a fisher price akció?...

Kép
mamy

Helloka!

Bujka/Melinda:
Apró betű szupr hír!
Sikerült beszereznünk az alváslaboros könyvet, s majdnem ki is olvastam. Rátok gondoltam, amikor a refluxos részt olvastam - persze nem vagyok orvos, de a következőket írja: "gyakran előfordul, hogy a visszafolyás (gyomortartalom) mennyisége nem nagy, hányás nem jelentkezik, de az evés fájdalmat okoz a csecsemőnek, ezért egyáltalán nem hajlandó semmit enni, vagy csak keveseket. Ez alvászavarokhoz vezet, mert alváskor az izmok elernyednek, így a nyelőcső záróizma is, és a gyomortartalom visszaramlása fokozódik. Ez az égető érzés ébrdeéshez vezet." Nem lehet, hogy Beninél ez van??? Amúgy simán lehet menni alvás tanácsadásra, ahol segítenek felderíteni a helyzetet. Szülőknk alvásnaplót kell vezetnie...

Az altatásos módszer az nagyjából annyi, hogy meg kell tanítani a gyerekeket elaludni, mert maguktól nem tudnak és ez tanult dolog. A módszer pedig, hogy ágyába tenni, kimenni, hagyni sírni 3 percig, majd bemenni, beszélni hozzá, és ezt ismételni, amíg el nem alszik. Van egy enyhébb változat, amikor nem megy ki a szülő, hanem széken ül a közelben, s napról-napra messzebb viszi a széket. Két hét idő szükséges az alvási szokások kialakításához.

Jadey: Nektek hogy jött be eddig az altatásos módszer???

Á_kata: mailt újraküldtem, visszadobta. Sztem a Spam szűrő dobhatja vissza, de átnevezni meg nem engedi. majd próbálom, ha uram hazaér - ő biztos egy perc alatt megoldja.

Mamy: Válaszolok a kérdéseidre alább:
[i]Ez az urtica urens mennyibe kerül, és mennyi van benne?

Kb. 500 Ft és 100 db bogyesz van benne
A szedését láttam, hogy Évi leírta, és hogy füzetecske is van a gyógyszertárban. Bármelyik patikában kapható?

Nem, csak a homeopátiás patikákban, de elég sok helyen van ilyen. Neten keress rá a listájukra én már egyszer megtaláltam. De pl. a Teréz körúti patika is olyan, meg Budán az Arany oroszlán? patika a Kolosy térnél talán.
Írjátok meg, mit javasoltok. Hátha sikerül a dolog, mert most eléggé kevésnek érzem a tejet. Napközben már kétszer kell adnom Gesztinek gyümölcspürét, (cicizés után kapja), és akkor láthatóan jóllakik. Ha nem kap, akkor nyűgös. Egyértelmű a helyzet (sajnos).[/i]
Szerintem lányod rákapott a gyümölcspüré édes ízére, ezért abból szívesen eszik sokat. Próbálj meg neki zöldségpürét adni, vagy esetleg kotyvassz neki házilag készített gyümölcspürét, amibe tegyél pl. krumplit, s növeld a krumpli mennyiségét napról-napra, így egyre kevésbé lesz édes neki a cucc. Természetesen cukrozni/sózni nem szabad. És szoptatás után adjad neki a pempőket.

Alvás van.

boróka1973

Dorka,
spam-szűrő: megkérdeztem a férjemet, sátáni kacajjal reagált - spam-szűrő a t-online-nál?!
Hát igen... Csak a t-online-os mélcimeinkre jönnek spamek. Aszongya, hogy lehet, nálatok van vmi szűrő... Én nem értek hozzá... de azért ne adjuk fel :wink:

Mamy,
próbáltál ráfejni este? Lehet, hogy már a gyümölcsöt várja, ezért nem kell a tej. Ha van még a ciciben, akkor egyrészt valószinüleg ez van, másrészt lefejheted, és a gyümiléhez keverheted.

Angel,
drukkok mennek tej-ügyben!

Lányok,
anyu-féle turesz: Lehel tér után, a piac oldalán, a Lehel és egy benzinkúk között. Pontos cimet ő se tud. A cégnek vannak még tureszei, egyik a körúton, a Dob utcánál.

ESEMÉNY:
LILIKE ELINDULT HÁTRAFELÉ!!!! KÚSZIK/MÁSZIK!!! ez most történt öt perce, majdnem ledzslalt az ágyról :D :D :D :D Anyu mondta, hogy hátrafelé fog elindulni, hát hittem is-nem is. És tényleg :wink: Ja, és én egy parányi almát adtam ma anyatejjel (az több volt jóval), és igy ettek egy kicsit :wink:

Megyek, jön a nap ucsó etetése.

Pussz - Kata

ákata2

Angel,
a homeós bogyót nem lenyelni, hanem elszopogatni kell
, úgy fejti ki áldásos hatását. Én is szedtem, de már nemtom, mennyit. És csak ritkán. A Péterfys gyerekorvosnőnk ért hozzá, ő mondta a szopogatást (meg az adagolást). Ha nagyon nem jutsz dűlőre, megkérdezem.

Krisz,
a tápszer izét én is ismerem, a kozmás kávéét nem :D :wink: Anyatej - nekem izlik :oops:

Ranpo,
kitartás... Nálunk kijött a két fog, mégis, néha még van hiszti. Én nem kenek rá semmit, rágja az ujját, az enyémet, meg úgy általában mindent.

Jóéjt, puszi - Kata

ákata2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?