Új privát üzeneted érkezett!

ÁKata: bocsi az ikrek miatt :oops:

Edi: Igen adok neki gyümit. Reszi alma, meg banán, meg narancs löttyét is néha. Nyeli mint kacsa a nokit :lol:
Kata baba nagyon kis csini, és abba a ruciba zabiznivaló :lol:

Ma 3* is bealudta a Kitti :shock: Remélem azért éjszaka is fog ettől aludni.

Beuka: Hajrá fekve szoptatás. Én itthon mindig úgy szoptatok.

Kivételes eset volt, mikor hétvégén elmentünk a Corába és a próbafülkébe szoptattam :lol: Élmény volt :lol:

Na eltolom a bicajt, megyek durmolni, mert nálunk a reggel 5 kor kezdődik :roll:

Puszantás: Betti

Kép
bettus79

Szépjóestét,

az hagyján, hogy sz&raxik a bnet, sokkal rosszabb, hogy mire megint eléülök, elfelejtem, hogy mit akartam irni, válaszolni :evil:

Nózi,
ez az etetőszék nagy vágyam volt, sztem tényleg prima, mindent tud, amit csak egy etetőszéknek tudni lehet... Két gyerekre egy vagyon, maradunk az olcsóbbnál (de stabil legyen, az a fő!)

Krisz,
férjed nem hiányol maga mellől? Bevallom, én kezdetektől a hitvesi ágyon alszom, a csajok meg külön. Isteni érzés hajnalban, mikor etetések-fejés után visszafexem, odabújni a férjem mellé, simogatni kicsit... Vagy ha netántán együtt alszunk el este (ami ritka, én előbb szoktam), akkor összebújni, miegymás :wink: Hozzátartozik, hogy nincs az a fény, zaj, ami a férjemet felébresztené, felőle akár oroszláncsordát is szoptathatnék(legalábbis ebből a szempontból :wink:).

Bettus,
ne hülyülj már! Egyébként sokan nézték őket egypetéjűnek. Ötös kezdés: nálunk akkor van egy etetés, de utána tizig alszunk ám! (Viszont fél tizenegykor van az ucsó).

Melódia,
én is jobbulást kivánok nektek!

Mamy,
Gesztike nagyon aranyos! Milyen nagyra tátja azokat a szép barna szemeit! Szél: ma negyedórát tudtunk kint lenni :cry: Nem is aludtak a csajok rendesen...

Na megyek, előkészülök a nap utolsó etetéséhez...

PS: fejfájás: ma volt egy kicsi, egyébként nem jellemző.

Puszi - Kata

ákata2

Szép reggelt lányok!!

Köszönöm mindenkinek az érdeklődést, voltunk tegnap dokinál, bajártuk szinte az egész várost utána!! a dokinéni elküldött minket mellkasröntgenre, és vizeletetet adrunk le a laborba!!Persze ezt délután nem lehet 1 helyen elintézni, úgyhogy rohangáltunk szegénnyel mint a mérgezett egerek!! :roll: Először a heim pálba a mellkasröntgent intéztük el!! nem tudom, hogy csináltak-e valakinek itt a kis babájának ilyet, de én nem tudtam eldönteni, hogy sírjak-e vagy nevessek!! :roll:
adtak rá egy bírkózó ruháhohoz hasonlót, és a vállpántjánál fogva felkötötték egy kis vázra, kezét kikötötték!!Úgy nézett ki, mint egy kis céltábla!! Elötte sírt, közben meg tök érdeklődően nézelődött, miközben lógott lefelé!! :wink: Azt hittem megzabálom!! :wink:
Montam is az apjának viccesen, hogy ha legközelebb balhézik, ilyen módszerrel kikötöm, és nézelődjön!! :wink: Arany pici szívem!!
Nincs neki tüdőgyulladása, hörghurutot találtak nála!4A vizeleteredmény is rossz lett, tele van baktériummak, meg fehérjével!!
doktornő este telefonált, bemondtuk neki az eredményt, azt mondta, hogy valószínű húgyuti fertőzése is van!
Ma reggel, hozza majd a receptet, ír fel antibiotikumot !
Tegnap már csak hőemelkedése volt,kezd jobban lenni!!

Juborka!
Gyógyulástkívánok Benikének!!Mit mondott a doki?

Edi!!
Én szerencsére már teljesen jól vagyok, dehát sajnos mostmeg Pistike beteg :cry:
a tejcsi ügyön dolgozunk, éjszaka elég, nappal kell picit pótolni csak!!
Persze ha majd meggyógyul, akor tudom igazán leteszetlni, hogy mennyire elég a tejcsi, és mennyit kell igazán pótolni!!
Úgy pózol Kata a képeken, mint egy igazi hercegnő!! :lol:

Rózsaági!!
Mekkora Pannika?? Hogy viselte az oltást??

Beuka!!
szél!! :cry: igazad van, a múltkor nagy feneket kerítettek a semmihez, mostmeg csak néztem, hogy honnan "gyütt" ez a nagy "orkán" :roll:
Drukkolok, hogy sikerüljön a fekveszopi, én már elég régóta így szopiztatok éjszaka, mert rájöttem, hogy így szundikálni is tudok közben!! :wink: Kb. 1 hónapig szoptattam a fotelben hősiesen, mire rájöttem, hogy a jó meleg ágyikóban is megtehetném!! Azóta van, hogy nappal is így szopizunk!!
Én magam mellé teszem, és 2 párnával feltámasztom a fejemet!!

Siba!!

Nagyon találó volt ez az átköltött R-Go részlet, reméljük Szkataának is tetszett!! :lol:

Hettie!!
sajnálom, hogy mozgalmasak az éjszakák, lassan talán beáll majd egy megszokott rend!
Cigiszag: én nem tudnám elképzelni, hogy cigiszagban éljek!!
Nálunk anyum dohányzik, de szigórúan kint az ajtó elött!! 8)
Saját gyerekükben tesznek kárt, hihetetlen!!

áKata!!

Köszönöm a teás tippeket nekem is a Laktóherb kezd bevállni!! pistike picivel többet pukizik tőle, de aq hasa nem fáj!! :lol:
gyönyörű szépek az ikrek, rengeteget fejlődtek!! :lol:
Krisszi!!
Többet aludj azért apa mellett, hogy ne kelljen nagyon mélyre csomagolni azt a bölcsőt!! :wink: :lol:
Mamy!!
Nagyon szép, és ügyes Gesztike!!
A zajjal mi is így vagyunk!! a porszívó, és a melletünk zajló építkezés zaja mellett ezerrel alszik, ha az apja trüsszög, vagy elmegyünk mellette, egyből felriad!! :roll: Érdekes!!

Lenne még egy kérdésem, Nagyon nem vagyok még jártas ezekben a dolgokban: most végülis a sinlac kezdő tejpép?? vagy micsoda?? :roll:

Mentem, mert éhség van!!

puszi!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Jó reggelt!

No káposztafőzi elfelejtve... :cry: :cry: :cry: Pedig olyan finom volt...
Este fürcsi után szegénykém kínlódott 11-ig. Van rötyögött vagy ordított. :oops: De legalább tudom, hogy nem eszek ilyeneket többé. Mondjuk lehetett volna annyi eszem, hogy az első főzővizet leöntöm és akkor hátha...

Melódia!
Szegény Pistike!!! Gyógypuszik Neki!
Oltásra ma megyünk, de majd beszámolok. Már kezdem megszokni ezeket a szurikat (újra): Pannika most kapja (egyelőre) az uccsót,de a jövő hónapban Matyika kerül sorra. NA arra leszek kíváncsi Ő hogyan viseli majd! :shock:

Beuka!
Fekve én csak reggel szoptatok, bár akkor sem mindig. 2 párna a fejem alá, a többit Pannika megoldja, de inkább ülve szoktam. Hajnalban (ha megébred) is foteban nyomom, és közben a melletünk lévő szekrénynek támasztom a fejem és szundikálok :oops: :wink:

Krisszi!
Én az első éjjel aludtam Pannika mellett a fotelágyon :P hajnalig... :oops: :P utána söpörtem Apjuk mellé. :wink: Azóta is ott kucorodom vele. :lol: Szokj vissza, nincs annál jobb!

Sz_Kata!
Tessék jelentkezni!!! Gondolkodom itt, hogy mit írjak, hogy előcsalogassalak, mert tuti olvasod! :wink: Nem jut eszembe semmi...amikor benézek mindíg átfutom az oldalt, hogy írtál-e, és némi csalódással jövök rá, hogy nem... :cry:

Mamy!
Zaj: Matyival nálunk is ue volt. Hiába első gyerek. :wink: Viszont PAnninak ha felmegyünk MAtyival az emeletre bekapcsolom a rádiót, mert felébred a csendben. Most is itt alszik a nappaliban, és hát nem vagyunk csendben Matykóval. :lol:
Gesztike nagyon ari a képeken.

Ma megyek turiba...minek nem tudok örülni. :shock: :lol:
Ebéd után elviszi Anyós MAtyit mert pont alvás időben van időpontunk az oltásra, és mondta, hogy maradjon holnapig. Hááát beleegyeztem, de nem örülök neki, viszont Matyi nagyon beindult, és az Ő boldogsága fontosabb mint az én problémám Anyóssal.

No mennem kell... :lol:

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Jóreggelt, Lányok!

Remélem, nem indul meg ma a szél, sem az égi latyak, és fel tudok sétálni a lottózóba a csajokkal a kisnyanyáért... Kiváncsi vagyok, mit ir a bölcsiről (nem mintha fontolgatnám) - biztos majd nagy általánosságokat, mint rendszerint azokban az esetekben, mikor kifejezetten egy cikk érdekel (nem baj, testgyakorlásnak jó lesz, fent van a dombon a lottózó).

Ági,
ezek szerint nem oldódott meg a gond anyóssal. Beszéltetek végül a dologról v. elsikkadt? Oltás: reméljük, nem lázasodik be Pannika...
Turi: hát persze, hogy örülsz :wink: Nálunk sajna nincs a közelben, Anyu turkál a lányoknak isteni cuccokat zsákszámra :D
Kelkáposzta - hát igen, lehet, a főzőviz-leöntés segitett volna... de nem biztos, úgyhogy ezen már ne morfondirozz... A védőnő nekem egyébként kifjezetten a nyers káposztát nem ajánlotta. (Biztos azért, mert én csak azt szeretem, salátának. :wink: A kelt nem.)

Melódia,
hát kijut nektek rendesen :cry: Gyógyuljon meg szegény Pistike hamar! Nem lehet, hogy uaz ment/megy át rajtatok? :cry: Hugyúti fertőzés - brrr... Szegény, biztos fáj neki, ha pisil :cry: :cry: :cry: Gyógypuszik mennek!
Örülök, hogy a Lactoherb bevált :)

Na megyek, vár a házimunka :?

Puszi - Kata

ákata2

Rozsagi,
hu mit látok,milyen főzelék? :shock:
Én ilyeneket nem is merek kockáztatni, kezdek azon gondolkodni,jó e a tejem Neki, álandóan úgy dörzsöli magát szopi után csupa piros lesz egész feje,pedig csak mostanában kezdtem normálisan enni,eddig natur szelet ,krumpli püré meg ilyen finomságokat.És a tápszer után nem csinálja ezt.......
szóval nem tudom mi van és mit csináljak....

SZ-Kata...
Gyere már vissza kérlek,Nekem sokat segítettél és még izgatottan vártuk a babáinkat melyikőnknek fog hamarabb megszületni.
Kérlek gyere már,szükségünk van RÁD....
Sőt, nem tudunk elmenni Sződy Judit előadására,gondoltam Te majd elmeséled töviről-hegyire mi volt ,mit csináljunk.

Beuka,
remélem sikerül a fekve szopiztatás,Viki csak így eszik lassan 3om hónapja a könyököm teljesen tropa tőle.De ezerrel kényelmesebb ,főleg éjjel az etetés,Ő fel sem ébred,igaz Velünk alszik.

Melódi,
gyógyuljatok gyorsan meg.

Hettie,
Nálunk 11-12 között van az elalvás,és egyfolytában azon vagyok,hogy szoktassam rá a 8-9 körülire.
Kicsit kivagyok,mert így apával semmi házaséletünk nincs, hullák vagyunk már ilyenkor.
Te próbáltad már kicsit korábban lerakni?Én igen ,de fél óra múlva felébredt...
:(

Na megyek,mert kaja van.
Egyébként megint nem eszik csak nyammog, viszont a tápszert zabálja és jókedve lesz utána nagyon.
Szerintetek adjam neki azt?Először cici majd tápszer?
na mindegy esténként adok neki ,de nappal még megpróbálom csak tejjel.Nektek nem sok az előtejetek?
tegnap lefejtem 100got és az csak előtej volt,viszont 100at sose eszik meg,ezekszerint Ő csak előtejet eszik vagy mi...
na de fejlődik és 2 napja kúszik.......
nem forog ,de kúszik.
megyek....
sue
suezika

Sziasztok Lányok!

Sajnos engem is utolért a nátha, nagyon fájt mindenem, ezért nem tudtam jelenkezni. Egy billentyű lenyomása is nehezemre esett. Még mindig nem vagyok teljesen rendben, de már sokkal jobb. A fiúk is elkapták, bár náluk csak az orfolyás volt inkább jellemző(kopp-kopp).

Részben visszaolvastam de rengeteget termeltetek, esélyem sincs a végére érni!

Először is:
Ákata!
Gratulálok a csajok féléves szülinapjukhoz! Tüneményesek a képeken, hatalmasat nőttek!

Olvastam hogy volt egy kis nézeteltérés a topikban! Szerintem ezmiatt senki ne hagyja itt a topikot, ezekért olyan felesleges vitázni! Mindenki úgy csinálja a dolgait, ahogy neki és a babájának a legjobb!

Nózi!
Szupi az etetőszék, tényleg nagyon szép!
A mieink is megjöttek közben, majd dobok fel képet róla!

Melódia!
Mielőbbi jobbulást nektek! Gyógyuljatok meg!

Mamy!
Gesztike tüneményes, olyan helyesen tud nézni!

Jadey!
Bencus hatalmas! Nagyon helyesek agyütt a nővérkéjével!

Nálunk a legújabb!
Zsombika állandóan négykézláb áll és ugy himbálódzik előre hátra. Már nagyon mászna, csak még nem mer elindulni!

Még olvasgatok és jövök vissza.....

KépKép
napraforgo13

Sziasztok!

Sz_Kata! ne csináld már gyere lécccci!!

Tina! autósülésbe háttal! Hát persze logikus :? :? de hülye vagyok :oops: akkor Te tényelg olcsón vetted a mérleget!

Gesztenye! jaj kérlek ne haragudj!!! :oops: :oops: nem is értem miért írtam Gabrielt :(

Edi! nagyon aranyos Kata, ahogy összerakja kezét, lábát!! mi van alatta? valami pelenkázóbetét féle?

Jubi! tömött rendelő :( nem csoda, hogy nem maradtatok ott! Nagyon aranyos a két gyerkőc együtt!!!

Hettie! szegény baba! :( és hogy még ezek után sem hagyják abba a cigizést mellette :evil: :evil:

Krisz! azért néha csak átlopózol a hitvesibe nem :wink: :wink:

Nózi! nekem is gyakrabban fáj a fejem mostanában :( szerintem nem olyan sok az etetőszékért.

Á_Kata! akkor azt hiszem megrendelem a mérleget, köszi!
Hitvesi ágy: nálunk is így van! én is szeretek Vele este összebújni, bár gyakran nálunk is án vagyok az első az elalvásban. (régen nem így volt :))
Nálatok 11-ig ébren is vannak a lányok, vagy akkor még felébrednek egy cicire? Nálunk max fél 9-ig bírja Boti, akkor már teljesen beájul. megvetted a kismamát?

Melódia! jaj ezek nem túl jó hírek! Remélem az antibio. helyrehozza szegény Pistikét :(
hogy tudtatok tőle vizeletet venni? Megvártad míg pisil? BEvallom, én elmosolyodtam azon, ahogy leírtad hogyan lógatták fel szegénykét :shock:
igen idáig én is mindig (éjjel is) ülve szoptattam, nekem jobb is úgy, de sokszor gondolkodtam rajta, hogy fekve azért én is szundíthatnék közbe, ezért próbálkozom most vele :)
Örülök, hogy rákérdeztél a Sinlac-ra már én is akartam, én sem tudom hogy pontosan mi az.

Mamy! én azon vagyok szétcsúszva, hoyg az autóban miylen jót tud aludni, pedig az aztán a ráz, amilyen utak errefelé vannak :shock: nagyon édes Geszti!

Ági! káposzta :(

Sue! Akkor ezekszerint Viki is sokáig fenn van, Katának írtam épp, hogy nálunk meg max fél 9-ig bír fennlenni. Utána alvás van, csak kajára ébred föl. Érdekes dolog ez, szerinted lehetne szoktatni Őket, vagy Ők így alakították ki maguknak?
Szerintem ebszélj megint szopis tanácsadóval, mert gondolom az nem nagyon jó hosszútávon, ha csak előtejet kap. Bár ha hízik tőle...
micsoda, már kúszik! dejó!

Az én kisfiam az utóbbi napokban rászokott, hogy szopi közben egy pillanatra összeszorítja az ínét (persze ott van közte a mellbimbóm) :shock: :shock: eléggé kellemetlen, mi lesz ha foga is lesz???

Kép
Kép
beuka

Napraforgó! szegény, jobbulást!!!!
A 4kézlábas pózról is tegyél fel képet!!!

Kép
Kép
beuka

Melódia!
Jobbulást!!!!!!!

Beuka!
Ti merrefelé laktok? Lehet, hogy már írtad, de valahogy kiesett a fejemből (mint ahogy mostanában minden). Mi a XIII. ker-ben.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Czmelinda Laura be tudja kapni a lábacskáját? Niki nem, vagyis nem ér el a szájáig :) Mi is megyünk majd usziba, holnap kapja a 3 hós oltást, és akkor felhívom a Rubin hotelt hogy smint van. Imád pancsizni, remélem azt is szeretni fogja. Ti szoktattátok elötte? Nagy kád, vagy ilyesmi?

Beuka, hát Nikim isten igazából olyanokat tud, hogy fog, nyúl dolgokért amiket mutatok neki, emelgeti a popóját, ami így hirtelen eszembe jut. Nyálbubikat fúj :)
Nem tudom miket kell ilyen korban csinálniuk a babáknak, de szerintem annyira változó, melyik baba mit csinál. Nem is izgatom magam ilyeneken, haladjon a maga tempójában tuti nem marad le semmiről :)
Amiben viszont irtó mázlistának tartom magam, hogy elejétől fogva alszik a kiságyban, 7 hetes koráig én ébresztettem csak enni, és már aludt is vissza, karácsony óta pedig este 8:30 körül lerakom aludni, és reggel 8 körül kel.
Rozussal egy meddőségi centrumba jártuk :) Oda se ír nagyon, mert tanul Ő is, de múltkor mondta, hogy Verus véreset kakilt egyszer, és mennek dokihoz vele. Reméljük nem komoly :(

Tina :) fogyókúra :) Ne is mond, én R.R kismama tornáját csinálom, és tök gáz, hogy úgy lihegek a végén, mintha maratont futottam volna :) Tervbe vettem, hogy járunk Nikivel majd heti kétszer baba-mama tornára, de az szép lesz, 5 kilós gyereket is emelgetni hozzá, mikor magamat is alig bírom el :D

Ákata gyönyörűek a lányok, és sokat változtak :) Ami viszont feltűnt, hogy csodaszépek 8 naposan, sokkal többre saccoltam volna őket: )

Jadey Beni is volt bowlingozni ? :D Hogy bírta a zajt, nem ijedt meg? Nikim elsírja magát ha nagy hangot hall :( Múltkor köhögtem, és eltört a mécses :( Kicsit érzékeny a lelkem :)
Aranyosak a képeken, lányodon látszik, hogy elolvad Benitől :)

Rozsagi, én sajnos véletlenül beleettem a férjem káposzta salátájába, és Niki másnap egésznap görcsölt :( Rossz volt látni, ahogy szenved :(

Melódia :( Szegény Pistike, Én is félek attól mi lesz ha Niki beteg lesz, nem csodálom, hogy sírtál vele, csak beteg ne legyen az ember gyereke komolyan :( Minél hamarabbi gyógyulást!

Edi Kata baba, le sem tagadhatná, hogy csajszi :) Ahogy keresztbe rakja lábát, nagyon nőcis :)

Gesztenye, nektek bejött a bölcső? Mert nálunk nem, hiába hintáztattam benne, semmi....egyik reggel viszont amikor keltettem mosolygott, és hadonászott ezerrel nekem, beverte a kezecskéjét, amitől elpityeredett. Aznap elmentünk nagy ágyat venni neki, és tetszik neki :)

Mamy Gesztit meg kell zabálni annyira tünemény :)

Niki nem akar fagyasztott tejet enni... elmentünk ebédelni barátokkal, anyósom vigyázott a kis csöppre, mondom van fagyi tej, neki kell majd etetni. Hívott is aztán, hogy Niki fintorog, és nem akar enni...másnak is volt ilyen? Rohantam is haza, persze a cici az cici. Ja és megkóstoltam olyan sz*r íze volt bbrrrr, én se ettem volna meg :?

Na ez most 2 órába telt mire elolvastam, és válaszoltam.. másnak is ennyi vagy csak én csinálok valamit rosszul :)

chesti

Sziasztok!

Beuka
én sem vágtam még a lábárol a körmöt, nem nő :shock: csak egyszer a nagylábujjáról vágtam. de ha majd vágni kell az a jo ha zokni van rajta mert azt még le tudom venni a lábáról,hogy ne ébredjen fel, mert a rugdalózót nehezebb levenni.

Sue
én is probáltam már letenni, de felébred nekem i fél óra mulva és megint eszik, egészen addig míg el nem alszik. persze van szünet is köztük.de viszont tegnap fél 9 körül elaludt és nem ébredt csak fél 5-kor. én meg vártam mikor ébred fel. de jo lenne ha mindig igy aludna el.

Melódia
jobbulást Pistikének!

Tina
jo az autósülés! már megint, vagy még mindig csak lesek, mekkora haja van Marvinnak. :D Biztos nem paróka? :wink: :lol: :lol:

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Ezt olvastam egy másik topicban és nagyon megtetszett!
Közkinccsé teszem, fogadjátok szeretettel!

Két kis magzat beszélget egy anya hasában:

- Te hiszel a születés utáni életben?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézn e ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni,és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk . De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben. -Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk.

chesti

Sziasztok!

Köszi szépen a bókokat, átadom Gesztinek. :lol:

Melódia!
Sok-sok gyógypuszi Pistikének!!!! Kívánom, hogy mielőbb gyógyuljon meg, szegénykét még a pisilés is kínozza...
A sinlac nem tejpép, teljesen tejmentes, épp ez a lényege, hogy antiallergén. Tej- és szójafehérje mentes. Van aki azt mondja, tápszer, van aki azt hogy nem. De lényegében tök mindegy, a doki azt mondta hogy az anyatej (és esetleg tápszer) után az első bevezethető kaja. Rizs és szentjánoskenyérmag alapú. De asszem Krisszi bemásolt egy jó kis leírást róla tegnap (vagy tegnapelőtt), és még recepteket is tett fel. Mert nem csak önmagában adható, hanem lehet ízesíteni gyümölccsel, zöldséggel, később még sütni is lehet belőle babasütit. :D

Ági!
Még szerencse, hogy a kelkáposzta főzelék nem okozott nagyobb galibát. Én nagyon nem merek ilyesmit enni... még zöldborsót sem, pedig imádom! Max levesben pár szemet. De azért most már el kéne lassan, apránként kezdeni szerintem a próbálkozásokat, hogy lássuk, mennyire bírja vagy még mindig nem bírja a gyerkőc az ilyesmit. Mert azért most már edzettebb a kis pocakja, mint pl. 1 hónaposan.

Beuka!
Ne is mondd, az autóban Geszti is nagyokat durmol, de ha pl. piros lámpánál megállunk, és még nem alszik elég mélyen, akkor méltatlankodni kezd. Ha elindulunk, azonnal csönd lesz és alszik tovább. :shock: És tényleg nem ébred meg, ha mondjuk a Thökölyn zötykölődünk a macskaköveken. :shock:

Chesti!

Szerintem még korai hogy Niki be tudja kapni a lábujját, Geszti sem tudta még 3 hónaposan, nem is nagyon emelgette. Mostanában kezdte csak, de most aztán nagyon csinálja, még a pelus sem zavarja, elkapja a lábát és a zokniba kapaszkodik, húzza a szájához, és általában sikerül is neki begyűrnie a zoknit a szájába... :? és már azzal is próbálkozik, hogy lehúzza a zokniját. Ha pucéran van, akkor a lábujjai folyamatosan a szájában vannak... :roll:
Itt egy kép ebben a témában :wink:
Kép

Kép
mamy

Sziasztok!

Suezika:
Sz_kata helyett szabadon szoptatási tanácsok:

Egyébként megint nem eszik csak nyammog, viszont a tápszert zabálja és jókedve lesz utána nagyon. - Miből adod a tápszert? Cumisüvegből? Mert akkor persze hogy szivesebben issza azt, mivel ömlik a szájába, míg a cicizés kemény munka. Próbálj meg nem adni tápszert és főleg nem cumisüvegből.
Az esti tápszer is kiváltható ha gyakrabban teszed mellre. Bújjatok össze, hagyjad had szopizzon amíg csak kedve van. Ha sokat mellen tartod még több tej termelődik.

Szerintetek adjam neki azt? Ne add, ha nem muszáj. Próbáld ki a gyakoribb és hosszabb ciciztetést.

Először cici majd tápszer? Mindenképpen. Ha előbb adnád a tápszert, azzal igen hamar elapasztanád a tejedet, mert már azzal jóllakna.

na mindegy esténként adok neki ,de nappal még megpróbálom csak tejjel.
Nektek nem sok az előtejetek?
Figyelj, a tejed az pont jó a babádnak. mind az összetétele, mind a mennyisége éppen annyi, amennyi kell neki. Ha fejsz rendszeresen, akkor elképzelhető, hogy nagyon sok tejed lesz, és így a baba mindég csak a tej elejét issza meg - ez egyébként nem azonos az előtejjel (colostrum).

tegnap lefejtem 100got és az csak előtej volt,viszont 100at sose eszik meg,ezekszerint Ő csak előtejet eszik vagy mi... - Csak akkor, ha folyton fejsz.

na de fejlődik és 2 napja kúszik....... Nem semmi. Mennyi idős is a baba???

Ja, és a legfontosabb: sz_kata kedvéért - ugye felhívsz egy szoptatási tanácsadót?!
:lol:

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sz_kata:

Teccik a fenti vázlat? Van még valami hozzáfűznivalód??????

NÉZZ MÁR VÉGRE BE!!!

Dorka

boróka1973

Csajok!
Mar megvonasi tuneteim voltak. 1 hetig nem volt elerheto a babanat. Mar kinyomoztam, hogy a sztendrei relen nem jott at.
Tudtam, hogy van net, mert rakerestem a mamy+gesztike kulcsszora es kidobott par linket. Meg fel akartam hivni Szkatat, vagy Jadeyt. Erre most hogy bejott a net, atfutottam az oldalakat. Arra szamitottam, hogy 5 oldalon keresztul azt latom, csengo
hogy vagytok meggyogyultatok, vagy hianyzol. :shock: ....hat nem erre szamitottam.Mint latszik ket kulcsembert kerestem es kerlek ne
menjen el egyik sem. Mamy te tok jo anya vagy es biztosan mindent megtettel a szopiert, de ha en megbantottalak barmivel
elnezest kerek. De nem hiszem, hogy banto szandekkal irt volna ide barki is. Viszont tenyleg igaz, hogy sok mindenben nem
ertek veled egyet!De ettol szines a vilag! 8)
Nincs egy igaz ut, de barki (es ezt foleg nem mamynak irom, hanem Gigaboszi es tarsainak), ha valakinek gondja van, az kerem ne azt a par lll-es tanacsadot szidja, aki kicsi gyermek mellett onkentes alapon segit! :evil:

Az, hogy Balint nem kapott meg tapszert a doki kimondott utasitasara sem, koszonhetem Katanak es a tobbieknek akik biztattak es persze annak az lll-es tanacsadonak akivel beszeltem. Azert szomoru, hogy mar a masodik gyerekem szoptatom, de nem tudtam szabadulni a nincs tejem erzestol. (es ha nem lesz tobb gyerekem, akkor ez mar igy is marad ) :lol:

Kata, mi a szigetelessel kezdtuk a bekoltozest. Azota leszigeteltuk alulrol a hazat. A tetocsere most jon, de ugye ez nem
okoz peneszt, ugyanis a goz ugyis felfele tavozna. A lenyeg, hogy megis rohad minden. Megy a paramentesito, naponta ketszer
megtelik.

Pszichiateres dolgot majd leirom.

Meg betegek vagyunk, de mar jobb a helyzet. Viszont Balint idonkent a fraszt hozza ram fulladasos jelenetevel. Nagyon gaz...
Ugy aggodom erte.

Hozzatapi: megvettem teljes aron a sinlacot. De ugye csak akkor kezdhetem, ha teljesen egeszseges.

SzKata, ha nem jossz, azt szemelyes sertesnek veszem! Ugy fogom fel, hogy nem akarsz talit szervezni tavasszal, hogy elvihessem az en kicsinyeimet es majd jol megkuzdjenek a jo csajokert!

Beuka, nalunk is szorongatta B az inyevel a cicit. Vasarnap kijott a foga!!!Nalatok is lehet hogy ezert?

cs
Vendég

Boróka-Sz-Kata!
KÖszönöm a hozzám intett mondatokat.

Válasz,
Nem tudom sokat szoptatni,mert nem fogadja el,csak kapkodja a fejét és rámharap.Anyukám azt mondja ,már megint cicizteted?
Szóval Én próbálom, álandóan összebújunk, cicztetném folyamatosan de Ő nem akarja.
gyakoribb és hosszabb ciciztetés a gyakoribb 2-3 szívás és kész a hosszabb,meg egyszerűen nem megy,mert nem akarja.5 perc alatt kiszívja a 90got vagy kevesebbett ,de utána sose kér többett.Amíg kéri szívja , büfi után kicsit eszik még és storno.majd fél óra múlva 2-3om szívás és kész.Viszont folyamatosan bukik ha etetem.
az előbb cici és tápszer....?
nem tudom miért írtam ?jelet kijelenteni akartam

Esti tápszerrre azért gondoltam,mert teljesen kiürülök addigra 11 és mikor lefekszünk utoljára eszik de csak szívja,de keveset nyel,majd a kék hatalmas szemeivel vádlóan néz rám,hé anya mi lesz már éhes vagyok..majd amit aznap lefejtem megeszi és még kér.Azt vettem észre este akarja pótolni,amit napközben kihagyott.Igaz nem mérem lassan 2 hete,de mostmár 4 hónap után mindenki tudja mennyit szív ki ,ha nem is méri.
ja és pohárból is megissza a dolgokat ,de tegnap cumisüvegből adtam.

Sződy Judittal beszéltem még január elején mikor tényleg gáz volt és csak 20-gokat evett,Ő azt mondta mindig fejjek és tegyem el.Azóta fejek és több a tejem,a hűtőszekrény megtelt és poharat is kellett venni a jhétvégén.Most hama után még lefejem a maradékot ,ami nem sok,de ezt tanácsolták.
Tehát a tej eleje nem azonos az előtejjel?
akkor rendben nem aggódom.

Ja és figyelj
KATA CSAK AKKOR HÍVOM FEL A TANÁCSADÓT HA JÖSSZ IDE KÖZÉNK
:)
FENYEGETLEK TESSÉK AZONNAL JÖNNI!!!!!!!!!!!!!!!
Tudom ugy se jön be a fenyegetésem, de Én próbálkozom.
Boróka köszi amit írtál.
:)
sue
suezika

Sziasztok Csajok!

A magyar egészségügy ismét felb@szarintotta az agyam...
Írtam, hogy délutánonként mintha nyűgös lenne Ricsi, mert sztem kevés a tej.
Nos: 3 hét alatt ismét hízott 60 dekát, szóval a tej nem kevés, sőt. ez a jó hír.
A dokinénink pedig............ Kérdeztem, hogy hogyan tovább a hozzátápival, mi legyen, hogy legyen...
Erre ő: adjak gyümölcslevet.
Hm. attól majd jól fog lakni a gyerek? Valami energiadúsabbra gondoltam. - Mondtam.
Erre ő: akkor adjak tápszert.
Én: Nem eszi meg. Nem próbálhatnám meg a Sinlacot? Mivel mindkettőnknek (Páromnak és nekem is) súlyos allergiája is van, jobban örülnék, ha nem kapna a baba tehéntejet.
Dokinéni: a Sinlac kizárólag roboráló tápszer felszívódási problémákkal küzdő, súlyosan allergiás csecsemőknek, azt nem írhatom fel. Írok viszont Milupa tejpépet.
Erre én: akkor inkább kifizetem a teljes árát a Sinlacnak, de nem szeretnék tejpépet adni. (itt már lila volt a fejem)

Itt láttuk meg, hogy Ricsi a "kevés tej" ellenére hízott meg 60 dekát, szóval fogtam a Milupa receptet és eljöttem. A védőnő utánam szaladt és megbeszéltünk egy időpontot, amikor is eljön hozzánk és végigdumáljuk a hozzátáplálást.
a tököm tele. :lol:

Bocs, ki kellett írnom magamból. :lol: Ja, írok egy levelet az egészségügyi miniszternek, hogy szólítsa fel a gyermekgyógyász szakmai kollégiumot egy EGY EGYSÉGES CSECSEMŐTÁPLÁLÁSI PROTOKOLL elkészítésére. Ha a szülészeknek van, legyen már a gyerekorvosoknak is. megőrülök. egyébként tök jófej a gyerekorvosunk, szoptatáspárti meg minden, lelkiismeretes, szó nélkül küldött minden általam kitalált vizsgálatra. úgy látszik, fél a szigorítások után...

Hitvesi ágy vs babaszoba... Több sebből vérzik a sztori. A hálószobánk a lakás másik felében van, úgyhogy Ricsi kiüvölti a lelkét, mire meghallom a sírását hajnali háromkor illetve fél hétkor. Ricsi ágya viszont nem fér el a hálószobában. Apának komoly, felelősségteljes beosztása :lol: van, reggeli hét órás keléssel. Kicseszés lenne felébreszteni.
De ami a legfontosabb: SZERETEK A FIAMMAL ALUDNI. KÉSZ. :lol: Ja, rosszalkodni pedig nem éjszaka szoktunk, hanem délután-napközben, igaz, azt többnyire valóban a hitvesi ágyon. :lol: Régebben persze a Liszt Ferenc tértől kezdve a város több pontja is bejátszott, de ma már nem vagyunk ilyen bevállalósak.

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

tom anya fotózta, de hát a babérokat hadd arassam én le :P:P
Íme egy kép a "kiskopilett" katababáról...
Kép
Vendég

Sziasztok!

Krisszi

Mi ma a dokinénikkel! Nálunk szintén ez a helyzet. Ricsi 1 hét alatt hízott 14 dekát és nőtt 1,5 centit. Már én is teljesen kész voltam, hogy nem eszik rendesen Ricsi és szintén a Sinlacon gondolkodtam. Ma engem is leszavaztak, vagyis a Sinlacot és azt mondták adjam Ricsinek a gyümölcsöt, zöldséget, vagyis hozzátápit. Ennek ellenére még mindig nem kezdtem el. Sőt nekem azt mondta a védőnő, nem tudom miért, hogy előbb adjam a gyümölcsöt és aztán szopit. Én pont fordítva tudom, előbb szopi, aztán hozzátápi. Most én tudom rosszul? :roll: :oops: Sinlacon még mindig gondolkodom.
Gratula Ricsi tudományához! Mi is forgunk már 1 hete, 1-szer hasról is megfordult a hátára. Egyébként pörög, tetszik neki és már mászna, de a keze még útban van. :wink:

Ákata
Babócáknak boldog féléves szülinapot. Tök arik. Mekkorát nőttek!:D

Mamy
Örülök, hogy itt vagy! Gesztike nagyon édi! :D :D
Pattancs megfogás nagyon ari. :D

Melódia
Gyógymanók mennek! :) :) Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Sz_Kata
Hol vagy? Gyere vissza!

Jadey
Beni nagyon kis pasis pasi! :D

Kép

Kép

Puszi: Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

Chesti!
Nekünk bejött a bölcső, de mi csak alvásra használtuk és nem ringattuk benne, mert azért ő sem volt oda. Szerencsére Barni még nem ütötte be magát a bölcsőbe, de egyre gyakrabban dugta ki a kezét és a lábát a rácsok között (fejvédő ellenére), így nem mertem magára hagyni, nehogy egy rossz mozdulattal megsebesítse magát. Ne aggódj általában én is sokáig olvasok vissza :lol: .

Csengo!
Remélem hamarosan javul Bálint fulladása. Engem is megijesztene, ha Barni ilyen dolgokat produkálna.

Krisszi!
Az a szemét TB!!! Minek fizetjük, ha csak a legszarabb dolgokat írják fel és a csecsemők számára leginkább megfelelőt teljes áron meg kell vennünk. Így lesznek a jó kis allergiás gyerekek és utána pedig szedhetik az allergia elleni készítményeket :? .

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok!

Visszaolvasni nincs időm, csak jelenteni jöttem, hogy megvolt az oltásunk...jó ideig nem lesz több, hipp-hipp hurrá! :lol:
Súlya Pannikámnak 5640 gr, és 60 cm. :lol: 1 hó alatt 600gr megint felkúszott. :wink: :P

Jubi!
Rákérdeztem, hogy mennyire érheti majd nap a haemangiómát: aztmondta nem gond, sőt hamarabb múlik, ha éri a nap. Kivi lennék a Ti dokitok is ezt mondja-e!?

Olyan cuki szoknyákat turiztam Panninak. Alig tudtam válogatni, pedig csak hálózsákot akartam venni: erre hazajöttem: 2 hálózsákkal, 4 szoknya, 2 harisnya, kiscipellő, pulcsika... :oops: :lol: és csak 2500-l lettem rövidebb. :lol:

No mennem kell... :lol:

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Gesztenye
Ráéreztél a dologra! :lol: Tényleg azért iratják fel a legszarabbat hogy beteg legyél és fizess majd a további gyógyszerekért, ez a jo biznisz. Sajnos.

Ranpo
Jol tudod, előbb a tejcsi aztán a hozzátápi, először csak egy kiskanálnyi, hogy izlik e neki és nem lesz e alergiás tőle. Ricsike nagyon aranyos.

Mamy
Örülök hogy itt vagy, és csodálhatjuk Gesztikét is tovább. :D

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok,

Beuka,
jó áron van a mérleg, nem fogod megbánni! Igen, a lányok fél 11 tájban alszanak el. Szunyókálnak egy picit a 8 órás evés után, de max. félórát. Utána viszont már nincs nagy játék, csak szolid nézelődés.

Chesti,
köszönjük :D

Csengő,
ne izélj már, hát persze, hogy hiányoztál! Egyébként meg nem szoktál mindennap jönni, igy annyira nem volt furcsa a távolléted.
Vizesedés: hát nem értem. Mit mondanak az "okosok"? Páragyűjtő nekünk alig szed össze valamit, pedig én érzem a dunsztot...
Gyógyulást nektek!! Fulladás: hát nem csodálom, hogy megijedsz... :shock:

Krisz,
igy már értem... azt hittem, egy szobában vagytok, ezért nem értettem a dolgot. Sinlac: nálunk nem került szóba, ezét nem tudok mit mondani. Én gyümölccsel-zöldséggel kisérletezem majd, anyatejjel vegyitve. Holnap hoz a férjem krumplit a bioboltból, megpróbálom a kis krumpli-sok anyatej-variációt. 60 deka :shock: :shock: :shock: nálunk jó, ha egy hónap alatt hiznak ennyit a lányok!!! Régen egy kiló volt, de már alábbadták.

Sue,
Dorkával egyetértek maximálisan, csak még annyi: nem értem ezt az előtej-dolgot. Én kezdettől fejek, van, hogy teljes adagot, van, hogy csak a "végét", de nem látom a különbséget. Te hogyan állapitod meg, hogy 100 mili csak "előtej"? De ha az volna, én akkor sem aggódnék a helyedben, ha a bébi rendesen gyarapszik.
Fejrázás: tapasztalataim szerint akkor van, ha 1. a baba nem oda figyel, 2. ha kevés a tej, és ettől ideges. Utóbbit megállapithatod úgy, hogy ráfejsz egy kicsit. Ha utóbbi eset van, sajnos, akkor adhatsz lefejt tejet, ha igényli. Mint irtad, szoktál fejni - inkább azt add oda, mintsem a tápszert. Én cumisüvegből adom, de nálunk kezdettől ismerik a cumisüveget. Hozzáteszem: a lányok fél évesen is az avent 1-es újszülöttcumiját használják, amiből alig csöpög. Mikor a 2-es cumiból adtuk, nem akarták elfogadni a cicit! Igy azokat nem használjuk.

Bocs, ha vmi kimaradt, meg az esetleges nyelvi trehányságokért is, sietve irtam, most megyek is, készitek magunknak vmi vacsit. Lilike még alig evett, bealudt mellen, végezni akarok addig, mig megébred, mert akkor jön a maratoni szopi. Mostanában egy etetés másfél óra nálunk, és megmondom őszintén, ez meglehetősen unalmas - ezért rákaptam a dvd-nézésre, ami viszont nem jó. De lassan másból sem állnak a napok, mint etetésből és házimunkából. Na, most kipanaszkodtam magam :wink:

Puszi - Kata

ákata2

Köszönjük Lányok a sok gyógypuszit, gyógymanókat!! :lol:
Ránk is fér, mert most este is nehezen tudtam levinni a lázát!! Nem volt vészesen magas, de azért láz volt!! Ma elkeztük az Aktolt szedni, remélem mostmár kilábalunk!!

Ákata!!

Érdekes, hogy nem vettem rajta észre, hogy fájna a pisilés!!Tegnap pont léáttam amikor a vizeletes zacsiba pisilt, és semmi fájdalom nem látszott rajta, nem is sírt!! :roll: Úgyhogy nemtudom!! :roll:

Beuka!!

A vizelet levételéhez van egy speciális zacsi, amit rá kell ragasztani a kukikájára!! :wink:

Krisszi!!

Nagyon jó ötlet a a levélírás, mivel borzasztó, hogy egy országban ennyiféleképpen álljanak a csecsemő táplálásához, és ennyi fajta hülyeséggel tömjék az anyukák fejét, akik megcsak kapkodják a fejüket, hogy most mi is van?? :roll:
Az egyik azt mondja, hogy kell hozzátápi 6 hónapos kor alatt, a másik szerint nem...Szóval botrány!! :x

Chesti!!

A lombikkal kapcsolatban: bővebb infót még én se tudok róla, de már utána kéne néznem, ha lesz időm!!
Egyelőre mégcsak annyit hallottam, hogy 2 beültetést akarnak állni, a 3. árát fisszafizetik, ha sikerül!! :?
Szerintem nekünk már bele fog számítani, hogy volt kettő, úgyhogy valószínű nem lesz tesó!!
De majd meglátjuk!!
Nektek hányadik próbálkozásra sikerült Niki??

Gugyó!!
Tied a babér, gyönyörű a kis hercegnő!! :wink:

Gesztenye!!
Írtam e-mailt, megkaptad??

Rózsaági!!

Én is így járok mindig a turikban, dehát olyan jó cucikat lehet kapni!! :wink:

Jó éjt Mindenkinek!!

Melódia

Kép
Kép
melódia78

Vagyis Aktilt szedünk!! Bocsika!! :oops:

Kép
Kép
melódia78

Ranpo és Gyugyó,
édesek a gyerkőcök!
Látom, Kata rózsaszinben nyomja, Ricsi pedig igencsak nagyfiús nadrágot hord már! :D
Pont most mondtam anyunak, hogy jó volna már a csajoknak valami "nőcis", mert folyton nadrágokat hoz nekik, rucijuk egy sincs, illetve egy-két fodrosabb rugi... (mint irtam, anyu jó kis turikat ismer, ahol fullos minőségű angol ruhákat lehet túrni kilós áron. Érden nincs a közelben ilyesmi, úgyhogy én nem élhetem ki turkálós kedvemet :cry:, teljes áron pedig szerintem megfizethetetlen, főleg, hogy nálunk kettő a kislány...)

Képzeljétek, amint felálltam imént a géptől, és megetettem a kutyákat, Lilike már fel is ébredt, és cuppant is rám. Úgyhogy a mi vacsink csak most jön. Tépek is elfele...

Puszi - Kata

PS: Beuka, Te kérdezted a Kismamát, ugye? Megvettem, de még nem jutottam hozzá. Majd vacsi alatt...

ákata2

SzKAta, gyere vissza, kérlek szépen... Tök sokat segítettél és sokunknak ugyanaz a véleménye a szoptatásról, mint Neked.

ÁKata, jaj, nem vagyok én mazochista, gondolod, hogy egy szobában külön aludnék a fotelágyon? :lol: :lol: :lol:
Megjegyzem, a sz@r dereakam rendbejött - azaz egy cseppet se fáj - a kőkemény felületen, pedig 8,4 kilót emelgetek naponta ezerszer. :shock: Egyébként meg kb 6 hós korig terveztem az együttalvást, a szakkönyvek - hehehehe, ezen már csak röhögök - is ezt javasolják, de aztán majd meglátjuk.

Még mindig tök ideges vagyok a hülye tejpépes sztori miatt. :evil: Várjuk tehát meg, míg bebizonyosodik, hogy allergiás és UTÁNA, azaz a kivizsgálás után kaphatunk esetleg hipoallergén sinlacot. Sajnos elég jók voltak eddig a megérzéseim, mert pld az ekcémát is ugyanúgy 'megkapta' Ricsi, ahogy azt megjósoltam. Na, el a tragikus gondolatokkal, reménykedek, hogy ő nem fog annyit szívni, mint én.

Még hogy én éheznék??? Anya, nem vagy normális...

Kép

Viszont meg kéne már fordulnom ...

Kép

még egy kicsit feljebb a popsit

Kép

Sikerült!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Korán kezdem ám a csajozást, Szilvi néni kislánya birizgálja a fülem. mmmmm.....

Kép

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

Krisszi!
Érdekes, amit a dokid mondott a sinlacról. Miért van az (ismét csak előjön a kérdés), hogy ugyanazon dologról két dokinak két különböző véleménye van?... A miénk amikor ajánlotta, azt mondta, hogy ebben az a lényeg, hogy antiallergén, azaz ettől biztos nem alakul ki tejfehérje allergia, és nem csak allergiás csecsemőknek való, hanem egészségeseknek is, az allergiát megelőzendő. A dobozon is ez van, világosan, érthetően. Pedig ha még mondtad is a dokinak, hogy allergiásak vagytok a pároddal, akkor miért akar tejpépet felírni?... Érthetetlen.
Én tényleg nem akarom sem védeni, sem bántani a sinlacot, próbálom úgy felfogni, hogy egy olyan kaja, amit Geszti imád, tápláló, és nem lesz tőle allergiás. Inkább ez, mint a tejpép. Azzal mindenképpen várok 6 hós koráig, pedig vettem már 3 félét is...
Ja és még azt akartam írni a sinlaccal kapcsolatban, (nem tudom, említettem-e már), hogy én azt csak és kizárólag este adom. Napközben természetesen még mindig szopi van, általában 2-3 óránként. Hálistennek van is még tejci, bár nem olyan sok mint akár 1 hónapja, de még elég nappalra. Általában délutánonként (1-2 óra felé) szoktam még adni Gesztinek hipp üveges kaját, váltakozva gyümölcsöt és zöldségpürét, természetesen a gyümit jobban szereti. Ma bevágott fél üveg sütőtök-almát. :D

Gyugyó!
Nagggyon jó ez a kép!!! Olyan vidám, élettel teli, mosolygós! Ügyes volt a fotós! :wink: És természetesen az alany! :wink:

Évi!
Az a mosoly! Meg kell dögleni tőle!!! :lol: Na majd holnap megmutatom Gesztinek... :wink:

Csengő!
Nem mondod komolyan, hogy én vagyok a kulcsszó... :roll:
Ezen felbuzdulva én is rákerestem, és többek között azt is találtam, hogy lengyelül a mamy azt jelenti: nekünk van. Nahát, hogy miket nem tanul az ember?... Én egyébként csak azért regisztráltam y-al mert a sima "mami" foglalt volt.
Te nem bántottál meg semmivel, ne is gondolj ilyesmire.
Egyébként látom már többedszer merült fel hogy "ne szidjuk az LLL tanácsadókat" - hát jelentem eszem ágában sincs őket "szidni" nem is tudom, hogy merült fel ez az egész, amikor én őket említettem akkor csak olyan vonatkozásban értettem, hogy állandóan csak azt hallom hogy LLL így, LLL úgy... ez volt már sok. Tisztelem az áldásos tevékenységüket, és ha félreérthető voltam akkor bocsi ezúton is. De most már tényleg hagyjuk ezt a témát.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

Helloka!

Krisszi. Ricsike egy kis cukorfalat!
Tényleg Rejo babája miért van inkognitóban? És Rejo miért nem ír ide?

Étrend: figyusz azt hiszem tudok nekem segíteni hipoallergén étrend ügyileg, mivel barátnőmtől éppen most kaptam meg egy étrendet "Allergiás betegségek kialakulása szempontjából fokozottan veszélyeztetett csecsemőt és kisdedet nevelő szülők számára" nevű doksit. Merthogy a Bolgárkerék utcába járt, és mivel ő is iszonyat szénanáthás a kisfiát bevették egy kutatásba, aminek kapcsán ezt a spec. diétát követtik. Kölcsönadta, csak be kell szkenneljük, mert nincsen meg elektronikusan. Átküldöm Neked OK???

Amúgy egy szó sincsen benne semmiféle tejpépről - nem is értem mi a fenéért akartok mindenáron beletölteni a gyerekbe valami tejpépszerű cuccost? Amúgy meg nemcsak Sinlac van a világon drágáért, hanem ugye lehet főzni rizst, és abból meg lesz szépen rizspép. Bele a gyümit és kész is.

De ha nincs kedved főzni, akkor meg lehet kapni mindeféle gabonatejeket a bioboltokban. Az is tejpótló lehet.

Gyugyó: gyerek szép és aranyos, de a rózsaszín már nekem sok(k). :lol:

boróka1973

Krisz,
:D :D :D (alvás) Hát csodálkoztam is :wink:
Vacsikészités közben eszembe jutott, amit a Lisztfecó térről irtál, és innen egyenes volt az út a nosztalgikus emlékekhez :wink: Még most is vigyorgok :D :D :D Ricsi nagyon megnőtt! Hihhhetetlenül édes, és még csak nyomokban sem tűnik éhezőnek :D Allergia: nem lehet vér- vagy másmilyen vizsglattal megállapitani, hogy allergiás-e és ha igen, mire?
Téllleg, Rejóval mi a pálya?

És Angel,
Te merre vagy?

Dorka,
megtennéd, hogy átküldöd nekem is? Igaz, nálunk nincs a családban "igazi" allergia, de érdekelne (csalánkiütéses ugyanis gyakran voltam, pl. csokitól, epertől, mittudoménmitől, de kinőttem).

Pussssz

ákata2

Sziasztok lányok!

Elromlott a gázkazánunk, így most a konyha és a fürdő jéghideg, azt átmenetileg minielektromossal fűtjük, a szobákban meg amúgy is volt egy plusz villanykályha. Persze alkatrész csak két-három nap múlva lesz :x

MINDENKINEK KÖSZÖNJÜK A DíCSÉRETEKET BENI ÉS JADI NEVÉBEN IS!!!

A bowling szupi kikapcsolódás volt nekem is, Bencus meg kifejezetten szereti a nagy változásokat. Olyan, mint ln vagyok.. Itthon állandóan begolyóznék, Jaddel is folyton úton voltunk :wink: Szerencsére az alvóka is működik máshol is, nemcsak itthon.

Ranpo: Ricsike sem panaszkodhat, szuperédi kiskrapek!

Chesti: A nagyon hangos, hirtelen dolgoktól szinte minden baba fél. Mi elég sokat hallgatunk zenét és nagy a család is, no meg hangos :lol: Lehet, hogy ezért is bírja Bencus a zajokat.

Ákata: Mi nem mentünk el a válogatásra, Jaddel anno voltunk egy címlapon, na az a fotózásrém hosszúra sikeredett. Persze utána jó érzés volt látni magunkat az újségos standokon :lol: No de akkor kb 15 kg-val könnyebb voltam.
Ha gondolod szerzek e-mail címet, állítólag úgy is regisztrálnak és ingyenes.

Gyugyó: Tündéri a lánykád,pedig tiszta apja :wink: :lol:

Krisszi: Ricsi még mindig gyönyörű, a mosolya pedig hihetetlen, irigylésre méltó, csajokat elcsábító... Gratulálunk a forgáshoz!!! Bencus azóta se fordult meg, viszont ma az én ölemből (félig ülő helyzetből) egyedül felült :shock: Anyukám is itt volt, akkorát sikítottunk, anyu fel is kiáltott, hogy: Az anyád! :lol: Bencus erre úgy megijedt, hogy összerezzent és visszahuppant :lol: Persze ez még semmit sem jelent, viszont jó tudni, hogy nem lusta, csak nagy a fiam :lol:

KépKép
Kép
jadey

Ranpo: Mutattam a képeket a férjemnek és mondtam neki, hogy nézze meg Ricsike függő halacskáit, szerintem tutira horgászik a Te férjed is, igaz???

KépKép
Kép
jadey

A lényeg lemaradt:

Melódia, Jubi :Gyors gyógyulást Nektek, pontosabban a gyerekeknek!

KépKép
Kép
jadey

Mindig lemarad valami, tiszta hülye vagyok:

Mamy: Tök ari Gesztike!!! Jó hajlékony, a szájába is tudja venni a lábát?? Jade azt csinálta anno :shock:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Bevállaltam egy melót, aminek holnap éjfél a határideje, úgyhogy most csak pihenésképpen jöttem :)

Gesztenye!
én Bács megyében lakom.

Chesti!
Mi is holnap megyün ka 3 hósra! remélem Niki és Boti is jól fogja viselni :) köszi az infót Rozusról. Sajnálom, hogy nem jön :( Húú Niki akkor ténlyeg jókat alszik éjjel! 12 óra, nem semmi! Boti még 2× kel. nagyon jó ez szöveg , amit bemásoltál, már régebben olvastam.

Mamy!
nagyon édes Geszti lábzabálás közben is!

Csengő!
Mielőbi jobbulást Nektek! jaj remélem nálunk még nem a fog miatt van "rágcsálás".

Krisszi!
de legalább a védőnő rendes volt! jó ötlet a levél. ÍGy már érthető a fotelágy :) mér má nem vállalnátok be egy jó kis autós eksönt :?: :lol: nagyon édes Ricsi! Marha jó ez a járóka, komoylna egyre jobban tetszikk!

Gyugó!
nagyon szép lányka KAta még mindig :)

Évi!
Ricsi is olyan cuki!!!

Á_Kata!
mi is általában 9 körül vacsizunk. nekem megvan a kismami, figyelmedbe ajánlom a pelenkatesztes képet, ahol az újszülöttek egymás melett fekszenek! haláli milyen nagy különbségek vannak!

Jadey!
gázkazán :( felülés! ez igen!

Én ma chillis babot ettem, próbáltam nem sokat befalni, de gondolom nem számíthatok holnap nyugodt napra :(

lányok minden szülö olyan hülye, mint mi? Tegnap fél órát fociztunk Botond egy labdájával (ilyen színes plüss, benne csörgővel) a nappaliban, miközben szegény csemeténk a tornázója alatt feküdt :shock:

na megyek még egy kicsit nyomom, bár már nem győzöm törölgetni a szemem, hogy ne száradjon teljesen ki a kontaktlencsém.

Jó éjt! Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

visszaolvasni még nem tudtam, de már itthon vagyunk...holnap egész nap csak olvasok, ígérem!

hírek: gergő magától hátról hasra fordult egyszer, nekem meg ma megjött....

pussz, megyek ágyazni, holnap jövök!!
Vendég

Sziasztok!

Nem hiszek a szememnek, hogy mik történtek, míg nem voltam. Sok újat nem tudok írni a témához, a lényeg, hogy felnőtt nők vagyunk vagy mi a szösz, ne gyerekeskedjünk!!! Akinek nem tetszik a másik véleménye, ne vegyen róla tudomást! Én így csinálom :wink: Oszt kész!

Mamy!
Tessék maradni!!! Gesztike épp egyidős Benikével és ez annyira jó, meg egyébként is!!! :wink:

Sz_Kata!
Tessék maradni!!! Petike tisztára olyan kis zizifiú, mint Benyóm!!! Meg egyébként is!!! :wink:

Nagyon általános és felületes leszek, de sajnos 4-5 nap termését rendesen visszaolvasni és lereagálni a Himalája megmászásához mérhető energiát szívna el tőlem. Na de ezt már Benike megtette a mai nap folyamán 8) :cry:

A gyerkőcök szépek, okosak, mint a kedves anyukájuk!!! :lol:

Jadey!
Erről a Madarászos könyvről tudnál egy-két szösszenetet írni nekem. Nekem már az alváslabor is megfordult a fejemben Benivel kapcsolatban... :cry: Próbálok én is utánanézni a neten, de sok időt nem enged a naccsúr.

És bocsi a többiektől, de én MSE, Krisszi, Ákata dumájától behalok :oops: 8)

Pistikének, Bendusnak jobbulást!!! Gyógypuszik röpködnek!!!

Fogyókúra: én még korainak tartom, a tejcsi mindenek előtt!

Arcpirosodás: Benyó a hétvége óta kezdte, de valszeg a nyála miatt van. A fogzás miatt egy kicsit megváltozik a nyál összetétele és ez kikezdheti a pofijukat. Benyónak a két arcocskája ilyen, gondolom azért, mert hason alszik és a kifolyt nyálába fekszik a pofaival. Gyógyszertári krémmel kenem, mert száraz is neki.

Rólunk röviden: Beninél a helyzet változatlan, képtelen aludni rajtam kívül található helyen, értsd: ágyban. Én gázul vagyok, oszt ennyi!
Holnap egy gyerekes leszek, Marci "lepasszolva" Anyuméknak. Remélem, hogy a szél eláll és két nap után kimerészkedhetünk. Nálunk orkánszél fújt tegnap és mai is :twisted:

Ja és én sem írok ám többet, mert nem hiányoltatok!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Bocsi, de ezt nem hagyhattam ki! :wink: )

Na csá: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Szép reggelt Mindenkinek!

Ági
Tök jól bevásároltál. :D

Hettie
Köszi, akkor mégse én vagyok hülye, de akkor miért mondta nekem fordítva a védőnő?
Ha tudsz, tegyél fel képet Artiról. Vagy inkognitóban marad inkább? :wink: :)

Csengő
Gyógymanók mennek! :) :)

Ákata
Köszi a dícsérő szavakat. Turiba még nem sikerült eljutni nekem se, a rucikat egyik ismerősömtől kapjuk folyamatosan, ahogy a babója kinövi. Egyébként egyforma rucikat vennél vagy inkább nem?

Krisszi
Ricsike tök jó súlyban van, egyáltalán nem úgy néz ki, mint aki éhezik. Nagyon kis csibészes nézése van. :wink: :D
Járóka nagyon tuti! Ha nagyobb lakásunk lenne....
Talán 1-2 év múlva.

Mamy
Köszi, de úgy látom több pasi is verseng Gesztiért, amit meg is értek hiszen gyönyörű kislány. :D :D

Beuka
Drukk az oltáshoz! :D
Biztos minden rendben lesz. Botinak hogy tetszett a foci meccs?
Tényleg, melyik "csapat" nyert?

Jadey
Jó ötlet, hogy mindig mentek valahova. Remélem hamarosan sikerül a fenekem alá varázsolni valamilyen autót és akkor mi is kimozdulunk itthonról. :D Csak kicsit régen vezettem. :roll: Már nem bírom a bezártságot! :roll: Ricsi is szereti amikor apával megyünk mindenfelé, csak hát apa elég sokat dolgozik.

Angel
Gratula Gergő hasra fordulásához! Nagyon ügyi! :D

Bujka
Naná, hogy hiányzol! :D :D
Akkor ma egy kicsit szusszanhatsz? :wink:

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Chesti
Nekem is kb egy óra a visszaolvasással tellik,pedig jöhetnék gyakrabban is,de annyi dolgom van mindig :!: :?: hogy hamar elmegy a nap.Nagy a házunk, mire végignyalom az egészet meg főzők meg minden addigra este lesz. :lol: Én még jegyzetelni is szoktam hogy kinek mt írjak mert képtelenség egy olvasással mindenkire emlékezni :oops: de viszont nagyszerű hogy ennyien vagyunk!"Kihasználom " mindenkinek a tapasztalatát hozzátápi ügyben , és mikor itt lesz az idő akkor már bátran fogok probálkozni,Beukának is nagyon jó ebből a szempontból mert Botika is pici még :wink:
Laura magától nem eszi a lábikóját ,csak ha az apja betuszkolja a szájába :lol: sőt ő még nem is nyúl semmiért csak véletlen szerűen ha a keze ügyébe kerül valami azt jól megszorongatja.
Uszi:Laura megszületése óta imád fürödni,semmien előkészületet nem végeztünk a babaúszás előtt.Kis gyerek kádban fürdetjük(csak tusolonk van,majd az emeleten lesz kád,ami már meg is van, a garázsban pihenget :lol: )Fürcsi közben a kis fejét szoktuk leöntözni egy kis vödör vízzel hogy szokja ,leöntés elött mondjuk:merülünk.Nem sír a szeme is nyitva van ,az usziba is merült már egyszer :) Bocsi hogy ilyen hosszú voltam :oops:

Angel ,Bujka
Én pont ma akartam feltenni a kérdést :hogy mizus veletek!? :lol:

Ákata
Húúúúúú,megnéztem a képeket a lányokról,lehet velük fogok álmodni annyi sok volt :lol: :lol: :lol:
Nagyon aranyosak,jó hogy feliratoztad őket,most már tudom hogy ki kicsoda :wink: Húú,mindegyik szupi:Tuti Lizike pánk haja,szupi a közelharcos kép is ,meg amikor kilóg valamelyik lábikója az ágyból...
Pont akartam kérdezni a babakocsit ,de azt is láttam úgyhogy már nem kérdezem meg milyen :lol: Hát nem lehet könnyű még a postára sem el korzózni,egyáltalán vannak ekkora ajtók ahol befértek?Az én anyum is turizik meg én is szoktam :lol:

Napi
Édi lehet a kis Zsombi ahogy himbálódzik :)

Ranpo és Krissz
Mindkettőtök Ricsikéje nagyon aranyos!

Jadey
Gáz :x :x

Melódia
Jobbulást Pistikének :wink:

Beuka
Boti baba képeit is megnéztem ám!Nagyon aranyos ő is ,sőt te is nagyon szép voltál terhesen(nem vagyok ám lezbi :lol: :wink: ),sőt a járólapotok is meg a kályhátok is szép :lol: Mit melózol?Valami internetes munka?

Mamy
Gesztikének látom már megy egyedül ez a lábharabdálás ,gondolom azért még te is harabdálod neki?Én is szoktam és nem olyan rég ,de megéllapítottam hogy Laurának is van lábszaga :roll: :lol: nem is gondoltam volna ,de ugyanúgy megeszem.Egy kis hintőport raktam rá de estére újra büdi lett :lol: :lol:

Edi
Kata is tök cuki!Nekünk is volt olyan pelus ami lemosható,de Laura egyből rápippentett,ki is mostam ,de az egész összecsomósodott és inkább kidobtam.Te már mostad?Mi a trükkj?

Ági
A minap én is voltam turiba.Laurának turtam egy kabátot,ami darab áron volt :300 ft,igaz hogy szerintem majd csak 4 évesen lesz jó neki :!: de annyira cuki volt ,nem bírtam otthagyni,piros és bárányok vannak rajta,imádom a barikat!!!!Ja és egy farmer kis szoknyát,az is darabra volt:100 ft -ért.Keszthely :turiból,kinai boltból és rengeteg bankból áll. :arrow: nesze neked turizmus :x

Jubi
Haemangio vagy mi a fene ,Laurának is van a hátán ,de neki nagyon kicsi:mint egy rizsszem :? remélem Jazinak is elmúlik.

Valaki kérdezte hogy állok az édességel:hát jól,igyekszem kordában tartani meg a kenyérfohyasztást is :) Muszáj fogyiznom egy kicsit februárban lezsek 30 éves :lol: ,szeretnék bejelenkezni egy fényképészhez hogy készítsen rólunk ez alkalomból profi képeket,szépen elretusálva a kis bigyókat:pattanás anyajegy...
A férjemnek nem kell fogyizni sem a Laurának :ök jól néznek ki,velem ellentétben,meg rólam olyan béna képek készültek mindig!

Üdv:Linda

Kép

Kép
czmelinda

Jóreggelt, Lányok,

nagyon későn aludtam el, és arra ébredtem, hogy világos van, hét óra :shock: Csajok is mozgolódtak már. Máskor ötkor kelek, aztán héttől visszaalszom tizig (persze a lányok is), de ma ez elmaradt :cry: Nem baj, legalább ma nem leszek fent egyig...

Képzeljétek, Lizám mit csinált :D Lábfej nélküli rugdalózót kapott, ezért zoknit kellett ráadni. Mostanában nagyon beleszeretett a lábaiba, gyakran nézegeti őket, olyan, mint egy kis majom. Hát rájött, hogy a zoknit le lehet szedni - meg is tette, és zsupsz! Már a szájában is volt a lába :D :D :D Ezt többször megismételte, miután ráadtam a zoknit. Igyexem majd lefotózni, nagyon édes!
Sztem minden bébi be tudja venni a lábát a szájába, Anyu szerint viszont sem én, sem az öcsém nem csináltamezt, mert nem vagyunk elég hajlékonyak. Hát Lilike se csinálja, de finoman megpróbáltam, és elér a lába a szájáig, csak nem érdekli. Hát nemtom, mi igaz a hajlékonyság-dologból - az biztos, hogy Lilike alkatra valszeg rám üt, Liza pedig a férjemre (aki nagyon hajlékony és rendkivül finom a mozgása és a csontozata, nem úgy, mint nekem, mert én se hajlékony, se szép mozgású nem vagyok, sajnos...)

Beuka,
megvettem, láttam :D Munka: mit vállaltál be? Lencse: ismerős, bár én vagy másfél éve visszatértem a szemüveghez, mert messze van az a szalon, ahol 17 évig vásároltam... Pedig már hiányzik a lencse...

Ranpo,
nem szeretem az egyformát, mert a csajok nagyon különbözőek. Persze van egyforma ruhájuk, plusz olyan is, hogy csak szinében tér el - az tetszik.

Melinda,
dehogynem hiányzol!!! Csak megszoktuk már, hogy nem tudsz mindennap jönni.
Alváslabor: tán érdemes megpróbálni, a neten is fent vannak:
http://www.madarasz.hu/m04.html
(Hű, én belegárgyulnék, ha a csajok nem aludnának. Minden tiszteletem a tiéd, illetve a nehezenalvó bébik szüleié, mert nincs annál idegrombolóbb, mintha nem alszik a gyerek... nálunk ez két hónapig tartott, úgyhogy ismerem...)

Angel,
mi újság a vizesedéssel? Megjött :? Vmi változás tejfronton?

Puszi - Kata

ákata2

Kép

Teszek fel egy képet is ,egy nyári kis kalpaggal a fején :wink:

Kép

Kép
czmelinda

Linda,
köszönjük :D A feliratokat a férjem csinálja (meg a képeket is ő válogatja, vágja, teszi fel), majd továbbitom neki :D :D Fotózni viszont általában én szoktam...
Minden ajtón beférünk, legalábbis a szabványajtókon, mivel ezek nyilása 80 cm, a babakocsi viszont pár centivel keskenyebb. Ami röhej: múltkor a sebészeti klinika kapuján nem tudtunk bemenni, ki kellett nyittatni a kocsibejárót :shock: Igaz, a régi épitésű pesti klinikák amúgy sem akadálymentesitettek, hiszen mindenhol lépcsők vannak, úgy kell felhurcolni a bkocsit (mi legalábbis nem találtunk más megoldást).
Laura annyira aranyos! Milyen szép szeme, bőre van! Nagyon édes ezzel a kalappal... Ahogy látom, nektek szép számmal van nőcis rucitok. Én is úgy szeretnék (mint azt már irtam).

Na megyek, lányok hét óta alszanak, bekukkantok, hátha enne vmelyik...

Pussz - Kata

ákata2

Sziasztok!

Ákata!
Elárulod nekem, hol található az a jó kis turkáló, ahol Anyukád turizik?... Nagyon mennék már én is, kellenének már nagyobb cuccok, mert Geszti nő mint a gomba :lol: és hát anyagilag is jó lenne. Gondolom, Pesten van valahol? Köszi előre is!
Lábtéma: érdekes ez a hajlékonyság, meg hogy Lilikét nem érdekli a lába, szerintem biztos, hogy ő is fogja majd enni a lábát, lehet hogy majd akkor ha látja, hogy Liza mit csinál, és utánozza :wink:

Jadey!
Felülés: :lol: :lol: :lol: Csak így tovább! Geszti is már nagyon próbálkozik, már csak minimális segítség kell neki hozzá, de én nem nagyon akarom erőltetni, csak akkor segítek neki, amikor látom hogy már nagyon kínlódik és bepipul, hogy nem megy. Aztán amikor ül, akkor olyan de olyan elégedett tud lenni!!!! És szép egyenesen tartja a hátát, nem görbén, szépen kihúzza magát, aminek örülök. És a fejét is egyenesen tartja, nem inog, úgy néz körbe, mint királynő a birodalmán. :wink:

Linda!

Büdiláb: :lol: én is észrevettem ám, pedig régen nem volt büdi, de most esküszöm, hogy az!!! Persze nem nagyon, csak olyan finom enyhe, de érezni! :lol: Este fürcsi előtt szoktuk hagyni meztelenül tornázni, mozogni, és akkor szoktam enni a lábujjait, meg puszilgatni a talpát, nagyon szereti! Imádom össze-vissza puszilni, de hát gondolom ezzel nem mondok újdonságot... az a bársonyt és selymet megszégyenítő puhaságú bababőr, az teljesen elveszi az ember eszét. :lol:
Laura tündéri a sapiban! Már én is alig várom a jó időt, amikor rá lehet adni ezeket a befőttesüveg-sapikat! Van egy pár belőle, még a nyáron vettem, amikor Geszti még a pocimban volt. Meg hát a kis fodros ruhák!... jaj mikor lesz már jó idő???

Bujka!

Alváslabor: :cry: Remélem, nem lesz rá szükség... Még mindig ennyire rossz alvó Beni? Gondoltam pedig a korral előrehaladva majd javul a helyzet, mert Gesztinél is ugyanez volt kb. egy-másfél hónappal ezelőttig. Sehol nem volt hajlandó aludni, csak rajtunk, általában a mellkasomon fekve. De már így nem is nagyon bírnám, alig kapnék levegőt... :? Mostanában hálistennek (lekopogom!) minden nap alszik valamennyit, általában délelőtt és délután is, délelőtt kb. 1 órát, de van amikor csak felet, de délután sokszor kettőt is. Igaz, előtte nyügizik, és el kell ringatni a fenekét, de aztán bealszik. Szorítok, hogy nálatok is rendeződjön...

Kép
mamy

Sziasztok!

Angel! gratula a forduláshoz! ez a nehezebbik ugye? Megjöt! akkor most már lehet(ne) időzíteni, próbálkozni!?!?

Melinda! én gondoltam ám rátok, de tényleg! milyen a napotok Benivel? Itt 100 ágra süt a nap, szél alig, remélem ott is!

Évi! köszönjük a drukkot a szurihoz, úgy néz ki bejött :) tetszett neki a focimeccs, anyuka nyert :)

Linda! Teljesen igazad van, most már én is belátom ,hogy ezért jó nekünk, hogy picit fiatalabba a babáink, mire odakerülünk bizonyos problémákhoz már nagy tapasztalattal rendelkeznek a többiek :)
de jó már merültetek!!! A páhoki vízhez (mármint a hőmérsékletéhez) nem kellett szoktatni LAurát? Otthon milyen hőfokban fürdik?
Jaj köszönjük szépen a dícséreteket, teljesen elpirultam :)
Az édesapám cégének vállalatam el, hogy ,mecsinálom (vagyis én csak beviszem az adatokat gépbe + elküldöm) az elektronikus adóbevallását.
NAgyon jó ötlet a műtermi fotózás!Mit hallok? pattanások? Azt hittem csak én küzdök velük. Bezzeg terhesség alatt se hajhullás, se pattanások....
Laura nagyon szép kiscsaj! Ez a sapi! Ja és, ha még nem foglalt, összehozhatnánk Botival, olyan egyformák :) szép pár lennének :) jó kis anyuka vagyok mi? :lol:

Á_Kata! annyira cuki lehet Liza! már én is várom, hogy bekapja a lábát, persze mi még messze vagyunk, meg nem is biztos ugye, de az olyan cuki. Én eyáltalán nem bírom a szemüveget. Küzdök is rendesen az éjjeli szopiknál szemüveggel a fejemen :( egyébként már nekem is kellene új lencsét rendelni :roll:

Edi! a DM-ben megtaláltam azt a pelenkázóbetétet, ami nálatok a képen van. vettem.

Mamy! puszilgatás, igen, én is imádom, meg szagolgatni! komolyan mondom néha megszagolgtatom, és oylan érzés, mintha több oxigénhez jutnék!

A puszikról jut eszembe csak én vagyok arra kényes ha rajtunk és esetleg a nagymamikon (esetleg tesókon) egyéb rokonok puszilgatják a baba arcát esetleg száját??????? :shock:

Voltunk ma dokinéninél. Megvolt a szuri, nagyon jól viselte, megduplázta születési súlyát, szépen tartja a fejét, viszont EKCÉMÁNK van :cry: :cry: :cry: a fülénél, úgyhogy lehet, hogy a sapitól. LEgalábbis a dokinő szerint. egyenlőre az általa felírt tesápolóval kenjük, ha nem múlik akkor ír valami mást, mert most ahhoz még kicsi. röviden ennyi. megyek kajálni!

Szép napot, jó sétálást! Bea

Kép
Kép
beuka

Jadey

Igazad van, tényleg szeret horgászni. Itthon is van egy akvárium tele halakkal. Ez az egyik mániája a sok közül. Néha Ricsi is elnézelődik előtte.

Kép

Egy egész Zoo van itthon. :D Teknős, nagy akvárium, kis akvárium benne újszülött halakkal, 2 kutya.
Szerencsére más állat nincs. :lol:

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Évi!

Ez igen, ez az akvárium nem semmi! És hogyan tisztítjátok?... Nekem ez mindig rejtély volt. Nekünk még gyerekkorunkban volt a hugommal akváriumunk, de én nem igazán szerettem :oops: eleve nem csípem a halakat... :oops: én inkább megtanítottam a cicánkat, hogyan kell belőle horgászni, és érdekes módon kezdtek el-eltünedezni a halak... :oops: :oops: :oops:

Beuka!
Ekcéma... :cry: szegény Boti. Gesztinek is van egy száraz folt a nyakán, illetve volt, mert már gyógyul, valószínűleg az egyik ruhájának a nyakától, azaz gallérjától. Kenegetem én is gyógyszertári zsírozó krémmel, és már alig látszik. :lol:

Lányok, ti már intézitek a gyedet? Már akinek itt az ideje. Én tegnap voltam a munkahelyemen, mert időközben (jan.1-től) TB kifizetőhellyé vált, hálistennek, így nem kell rohangálni a Teve u-ba ügyintézni. Talán így gyorsabb is lesz a dolog. Most február 2-án jár le a TGYÁS-om, és az utolsó utalást febr. elején kapom. Onnantól már a gyed jár, amit majd márciusban kapok először. Hát kíváncsi leszek, mennyi idő lesz amíg elintéződik.

Geszti ma már másodszor durmol, délelőtt is aludt egy picit, de most már több mint egy órája nyomja az ipart. :lol: Közben Apa csinálja a finom ebédet (vörösboros-gombás marhapöri)... hű micsoda illata van!
Mindenkinek jó étvágyat az ebédhez!

Dobok fel még egy képet Geszti legújabb tornamutatványáról. Letettem a pelenkázóra, és azonnal oldalra vágta magát, és megpróbált átmászni az ágyába... :roll: :? félelmetes, miket művel!
Kép

Kép
mamy

Krisszi!
Nálunk is mindenki allergiás,de nemcsak a sinlac létezik,pl Vikinek HUMAnA HA pépet írt fel dokibá,de még nem adom Neki.
Valami miatt ragaszkodsz a sinlachoz,vagy csak azért ,mert arról hallottál?

Á-Kata,
Lehet ,hogy nem előtej,nem vagyok vele tisztában,de az eleje mindig kékesszürkésátlátszó a vége meg nagyon sűrűsárgás.És ha végét fejem le akkor egy ujjnyi vastag zsír van a tetején ,ha meg az elejét akkor csak kb 2mili.

Czmeli,
Kissapka nagyon édi,Én most a kenguruba látam odavagyokérte ruhákat,de baromira drágák.
Tudod már melyik fényképészhez mennél,mert Nekem van egy tutti ügyes csajom,aki az esküvői képeket csinálta,profi és iszonyat jó fej.A weblapja www.falconfoto.hu.
Ott mi is rajta vagyunk párommal templomosan és szabadtéri képeken is.

Most megyek,mert sír,
Bujka,Angel már hiányoltalak benneteket,mint ahogy Sz-Katát is ,de ebben már nem reménykedem,hogy Kata valamikor is ide ír.Úgylátszik megmakacsolta magát és bűntet minket

sue
suezika

Hahóó! Itt sincs senki? :-(
dinuci01

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?