Új privát üzeneted érkezett!

Jajj, de jó, ma a séta alatt ropogni fog a talpunk alatt a hó!!! :lol: :lol:

Sue,

szerintem jól van Viki a kengurúban, talán köthetnéd egy csöppet szorosabbra. De ha úgy érzed, hogy neki kényelmetlen, tedd belülre a lábát. Az Életmód rovat Hordozókendők topicjában sokkal többet tudnának segíteni a tapasztalt anyucik mint én, szerintem tedd fel oda is a képet, meg a kérdéseidet.

Chesti,

a homeless kendős jelzőt az élet hozta :D Fruzs barátnémat ugyanis egyszer koldusnak nézték, a kendőbe kötött gyerekével, és egy néni pénzt akart adni neki :lol: :lol:

Dorka,

ha jönnél 10-én, akkor az nagyon klassz lenne :lol: Ja, és lehet hogy össze tudnánk hozni egy szimpi kisnyanyusszal a környéketeken :wink:

puszika
sz_kata

Dorka,

a slejm hányás nagyon szarul hangzik. Remélem, hamarosan kilábaltok. Gondolod, az oltástól van neki most eza betegség?
sz_kata

Sziasztok!

Mamy!

Nem akarok okoskodni és megbántani sem akarlak.
A te hozzászólásodból idézek:
"minden este kap sinlacot, és most úgy bekajált belőle, hogy nem kellett neki a cici"
"Hát persze, ez lenne az optimális, hogy addig kapjon tejet, ameddig csak lehet, ameddig a tej mennyisége fedezi a szükségletét. De hát nem mindenki ilyen szerencsés, mint a sógornőd..."
Nem gondolod, hogy van összefüggés?

Csak azért emelem ki, mert szerintem tanulságos. Te persze csináld úgy, ahogy te jónak tartod és neked megnyugtató, ez a legfontosabb.

Még egyszer bocsi, tényleg nem akadékoskodni akarok, de rengetegen vannak akik csak olvassák a fórumot és egy-egy probléma kapcsán keresnek tanácsot. A többiek nyilván okkal írták többször is, hogy először cici, aztán a többi, hogy ne a hozzátáplálással lakjon jól a bébi.

Tudom, hogy mégiscsak okoskodtam. :roll:

Fruzs - a homeless
Vendég

Mamy probáljátok torrent oldalon letölteni a uleadot, de majd megkérdem mi honnan szereztük :)

Szkata szegény barátnéd, nagyon komoly lehetett, hogy hajléktalannak nézték, tuti jót röhögtem volna, ha nekem akartak volna igy pénzt adni, bár még bejöhet lassan Én is neki indulok Nikivel kendőben. :) :)

chesti

Nem tudok most írni, ne haragudjatok! Viszont tanács kellene... Azt hiszem, fáj a kisbabám torka! :cry: :cry: Mit tehetek érte????????

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Bali,

szegény Nándika! A tejcsi most nagyon jó gyógyír, betegségek idején gyógyszerként funkcionál. Bár gondolom, ha fáj a torka, nehezére esik a nyelés :( Nem tudok olyan torokfájás elleni gyógyszerről, ami adható ilyen kisbabának, de talán még az infralámpázás segít, a sok szopi mellett.
sz_kata

Sziasztok!
Egy csöppet lemaradtam az olvasással, így több részletben fogok írogatni és lehet, hogy pár nappal ezelőtti dolgokhoz is hozzászólok.

Jadey!
Megkaptam az sms-t és köszi az infót. Ha valamikor van néhány szabad percem, akkor majd hívlak. Egyébként melyik oltást adatod be, mert ahogy olvastam többféle is van.

Boróka!
Mi sajna elég ritkán járunk a Tescoba és Auchanba, ezért nem akartunk üveges sört venni, de most már egyre jobban vágyom arra és nem a dobozosra, így lehet, hogy mégis megoldjuk valahogy. A délutáni éhezés nálunk is beindult a szülés után, de én ezt annak tudom be, hogy sok energiát kiszopiz belőlunk a kicsink és ezért vagyok annyira éhes. Azért arra majd megpróbálok figyelni, ha már szoptatás nem lesz, akkor visszafogjam magam.

Beuka!
Nálunk is viszonylag sok látogató jött az elején, de szerencsére most már egy kicsit lecsendesedett a roham és elviselhető a látogatások száma. Egyébként 10 évesen én is letörtem az első két fogamból egy-egy darabot, amikor a játszótéren az egyik rúdba ütöttem. Akkor úgy néztem ki, mint egy vámpír, de szerencsére szépen meg lett csinálva pótlással. Viszont, ha ezzel valami történni fog, akkor már korona lesz belőle.

Angel!
Sajnálom, hogy ilyen pechesek vagytok és bevizesedett a fal. Remélem hamarosan rendeződik a dolog és újra pakolászhattok és rendbe tehetitek a szobát.

Ákata!
Meglepve olvastam, hogy a lányoknak nem ízlik az alma. Ezek szerint mással kell folytatnotok a próbálkozást.

Krisszi!
Gratula a vizsgákhoz. Hamarosan ez is lezajlik és akkor végre jobban ránkérsz :lol: .

Hettie!
Szerintem neveld csak meg nyugodtan az apósodat, hogy máskor a gyerekkel való foglalkozás előtt közölje, ha éppen beteg vagy érzi, hogy bújkál benne valami. Nálunk szerencsére az természetes, hogy ilyenkor nem veszik fel Barnit, hanem csak távolról csodálják :lol: .

Bujka!
Reggelre nekem is általában mindkét mellemben van hasonló duzzanat, mint neked (visszérhez hasonló), de Barni szerencsére könnyen kiüríti egy kis masszírozás után.

Bali!
Hashajtóként én is a szilvalekvárt vagy a dm-es lekvárt ajánlom, mert ezek viszonylag természetesek.

Bettus!
Nálunk is megkezdődött a markolászás és már jó pár napja az a kedvenc elfoglaltsága, hogy belekap a számba. Az első alkalom után sürgősen levágtam a körmeit, mert elég kellemetlen volt. Ezen kívül még azzal is huncutkodik, hogy a bölcső szélére terített pokrócot elhúzza az arca elől, hogy kilásson mögüle. És még azt mondják, hogy ilyenkor nem elég okosak a csöppségek.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sz_Kata!

Infralámpázás? És hogyan kell azt csinálni? Béna vagyok tudom, de egyelőre még azt sem tudom, hogy néz ki. Anyósomnak van és ideadja, de nem tudom hogyan kell használni... :oops: :oops:

Livi

bali78

Bujka!
Remélem hamarosan javul a helyzet és a gyerkőcök jól ellesznek egymással. Ilyenkor jó, ha kevés a korkülönbség köztük, de az tény, hogy valahogy át kell vészelni ezt az időszakot. Egyébként csodállak érte, mert én már most kételkedem abban, hogy hamarosan jöhet a kistesó. Úgy érzem, hogy előtte még regenerálódnom is kell, így majd Barni 1 éves korában meglátjuk, hogy éppen hogy bírom a terhelést :lol: .

Beuka!
Hogy csináltad, hogy még kevesebb kg lettél, mint a terhesség előtt? Én is 50 kg voltam (162 cm), majd 63-ra híztam, szülés után egy héttel 54, most pedig 51-52 vagyok. Egyébként nyaranta a "versenysúlyom" általában 48 kg, de Barni télen fogant :lol: .

Tina!
Sok sikert a tápszerekhez és ne aggódj, nem untatsz minket, elvégre bárki kerülhet még hasonló helyzetbe és akkor jól jön a tapasztalat.

Siba!
Én is az Oktogonhoz járok fogorvoshoz, de a doki neve most nem ugrik be.

Jadey!
Akkor inkább mandarinos csokit egyél és abban van csoki is :lol: .

Juborka!
Milyen hajszeszt vettél? Majd értesíts a hatékonyságról.

Hettie!
Szerencsére már az én párom is kijátszotta magát fiatalon, mármint a számítógépen :lol: (most lesz 34), így most inkább velünk foglalkozik többet.

Gabi!
Nagyon édesek a fogacskák. Szopinál nem szokott harapdálni?

Sajnálattal olvastam, hogy egyes családoknál a férjek nem éppen megfelelően állnak hozzá a gyerekneveléshez és a velük való foglalkozáshoz. Azért remélem, hogy hamarosan mindenhol megoldódik a probléma és a jövőben csak jó híreket olvasok.
Nekem mázlim van, mert Gyuri elég sokat foglalkozik Barnival és még élvezi is, amikor kapja tőle a visszajelzéseket (mosoly, gügyögés és tapintás). Ő fürdeti és az utolsó két szopi között ő játszik vele és én akkor hozom be a napi lemaradásomat. Néha még éjszaka is felkel hozzá, ha éppen rosszat álmodott és nem éhes (babusgatja), sőt az elején felváltva altattuk, amikor még nagyon pocifájós volt. Nekünk az a véleményünk, hogy ezt az időszakot már nem lehet visszahozni, így addig élvezzük ki, amíg lehet.

Sz_Kata!
A férjednek akkor kéne téged látnia, amikor babatalin vagy a Bóbita klubban vagy, mert akkor nem a "házisárkányt" látná benned. Azért örülök, hogy megtaláltad a probléma forrását. Talán egy-két közös program őt is jobb kedvre derítené és a te válladról is levenné a terhet. Hajrá, előre, mindent bele és sok sikert!!!!

Mamy!
Én is abban bízom, hogy hamarossan már Barni is átalussza az éjszakákat és akkor talán én sem érzem majd magam úgy, mint akit kifacsartak. A remény hal meg utoljára.

Bettus!
Itt voltatok a Honvéd kórháznál? Ha legközelebb erre jártok csörögj ránk, mert mi is szívesen találkoznánk veletek, hogy lássuk mennyit nőttetek és fejlődtetek.

Siba!
Nekem még nincs jogsim, de erősen foglalkoztat a gondolat,hogy 1-2 éven belül le kéne tenni. Viszont amit írtál egy kicsit visszavett a lelkesedésemből, miszerint egy csöppet idegesebbek az anyukák a volánnál (lehet, hogy át sem mennék a vizsgákon :cry: ).

Chesti!
Én most szerdán voltam egy homeopátiás drnőnél, aki a következőket ajánlotta az fogzási időszakra: Calcium phosphoricum heti 2*1 golyó (segíti, gyorsítja a fogacska növését) és Chamomilla vulgaris napi 3*1 golyó (fájdalomcsillapításra). A calciumot már akkor el lehet kezdeni, amikor még csak sejthető a fogacska kibújása, de még nem okoz panaszt. Remélem ezzel tudtam segíteni.

Utólag is bocsi a hosszú írásokért, de most már megpróbálom tartani veletek az iramot :lol: .

Gesztenye

Kép
gesztenye78

én sem használtam még, csak 1x :oops:
a fájó területre kell irányítani a fényt, kb 30 centiről. vigyázz, hogy a szemébe ne világíts, mondjuk takard el a kezeddel a szemét. az biztos hogy kétemberes mutatvány. a speciális hő és fényhatásra állítólag pusztulnak a bacik.
szopi hogy megy egyébként?
sz_kata

Krisszi!
Leírom a mi kameránk paramétereit és azt, hogy milyen alapon választottuk ezt a típust, hátha segít neked a döntésben.
Panasonic NV-GS280-at vettük. Kb 160 e forint. Azért ezt választottuk, mert 3CCD-s a kamera képfelvevője (jobb a képminősége, mint a sima CCD-snek) és van benne optikai képstabilizátor (azaz az apróbb kézmozdulatokat, remegéseket kiküszöböli). Mellesleg tud fényképezni is 3 megapixelben. Egyetlen hátránya, hogy kazettára rögzít, de ez egyben előnye is, mivel a kazettára tömörítés mentesen és képvesztés mentesen rögzíti a felvételt. Így a vágását és tömörítését is te határozhatod meg, amivel jobb képminőséget érhetsz el. (Szerkesztő programok pl: ulead videostúdió, pinnackle videostúdió.) Hátránya viszont, hogy nem lehet egyből DVD-re írni, csak tömörítés után, amit a számítógépen kell elvégezni. A fórumokon is ebben a kategóriában azt a kamerát dicsérték, amit mi is vettünk.
Ugyanilyen árban 1CCD-s winchesterest kamerát kapsz.
Márkában a Panasonic, Sony és esetleg a JVC-t ajánljuk (ilyen sorrendben :lol: ). Ha alaptípusban gondolkodsz, akkor csak a Panasonicot ajánljuk(pl: NV-GS27, 65 e ft körül van)!!!
Ha valamit nem értesz vagy még bővebben érdekelne a dolog, akkor írj.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Kedves Fruzs!
Azt hiszem, most jött el az ideje, hogy kimondjam: Igen, megbántottál. Illetve ez az utolsó csepp a pohárban, hogy pont te írtad, az véletlen, mivel tulajdonképpen téged nem is "ismerlek" - itt a fórumon legalábbis nem sűrűn fordultál eddig elő.
Tudod, nagyon sokat tudnék írni, de szerintem fölösleges, ezért megpróbálom tömören megindokolni.
Én tudom, hogy Gesztinek mi a jó, és ha én úgy látom jónak, hogy cicizés előtt adok sinlacot, akkor cicizés előtt adom. Eddig hajlottam rá, hogy mindenféle jótanácsot megfogadjak, amiket ezúton is köszönök, de csak én tudom, hogy miken mentünk keresztül ezalatt az 5 hónap alatt, míg idáig eljutottam, hogy a gyerekem rendesen fejlődik, természetesen elsősorban az anyatejnek köszönhetően. De ha egyszer nincs elég, és egy anya mindent megpróbál, hogy legyen, de mégsincs, akkor tudod, már nagyon elegem van az állandó kioktató, számonkérő, burkoltan hátulról célzó de mellbe találó szavakból.
Azt hiszem, vagyok annyira felnőtt, a fórum átlagéletkoránál jóval idősebb ember, hogy el tudjam dönteni, hogy mit csinálok. Soha, semmilyen bántó szándék nem volt bennem itt a babaneten amikor bárkinek is tanácsot adtam, sőt igyekeztem mindenkiben a lelket tartani, ennek ellenére már kaptam sértődött hozzászólást is (Gabriel) amit a mai napig nem értek, mert ha kicsit is a mélyére nézett volna a dolgoknak, akkor nem azt írta volna, amit írt.
Most pedig azt hiszem, ez az utolsó beírásom, amit szívből, őszintén sajnálok, de ne haragudjatok, nekem nincs már ahhoz idegem, hogy csak a kioktatást kapjam, azt sugallva hogy én egy tök pancser anya vagyok - holott tudom, hogy nem vagyok az! -, nem akarom hogy az ezáltal bennem keltett feszültségnek a kislányom lássa "kárát" és esetleg türelmetlen legyek vele, erre nekem (és főleg neki!!!) nincs szükségem, azaz szükségünk!!!
Végül ezúton is bocsánatot kérek azoktól, akiket az általad idézett soraim bizonytalanságba kergettek, azt mondom most is hogy a tej a legfontosabb, de senkinek sem kívánom, hogy megélje, milyen amikor nincs. Arról nem is beszélve, hogy az én véleményem nem szentírás, nem kell azt csinálni, amit én, mindenki azt tesz a gyerekével, amit jónak lát, nem kell egymást utánozni.
Most baromira giccses életképet festek le, de kis híján bőgök, nagyon sajnálom hogy ennyire félreértettetek, hogy a szavaimon lovagoltok, és főleg, hogy több mint egy év után elköszönök, mert nekem ez tényleg nem hiányzik.
Most tőled idéznék:
"Tudom, hogy mégiscsak okoskodtam." - na láttod ebben igazad van. Tisztában vagyok vele, hogy Szkatának már régóta a "bögyében vagyok" - konkrétan nem tudom miért, de érzem. Ezért gondolom nem véletlenül írtad amit írtál, feltételezem egy az álláspontotok.
Minden jót a többieknek, és kitartást a hozzám hasonlóan felelőtlen, önző, tájékozatlan Anyáknak, akik nem olvassák naprakészen az LLL honlapját, és akik merészelnek sinlacot adni a gyereküknek cicizés előtt.

Kép
mamy

Mamy!

Ezt most nem mondod komolyan! :shock: Gondold át még egyszer, kérlek...! Eddig se a Fruzs véleménye miatt jártál ide, nem igaz? (Bocs Fruzs) És nem is tudom elképzelni, hogy bárkinek is a bögyében lennél! :) Velem is előfordlu(t), hogy úgy éreztem, egyesek csak izélgetnek állandóan, de egyrészt attól még a másik 20ember véleményére kíváncsi vagyok, másrészt meg néha neki is igaza volt....
Továbbá nem szabad ilyet csinálni, mert
- szükségünk van egymásra! azzal semmire sem mennénk, ha csak egyforma véleményüek lennénk itt egy kupacban
- és Geszti képeire is szükségünk van, hisz a mi gyerekünk is!!! :mrgreen: :mrgreen:

Sz_Kata!

Hát a szopi fura... GYakrna két-két kortyot... De mióta írtad, hogy gyógyszerként funkcionál, beszorítottam a gyereket a melleim közé! :lol:

Livi

bali78

MAMY!!!!!!!!!!!!!!

EL NE TÜNJÉL INNEN........KICSIT HIBÁSNAK ÉRZEM MAGAMAT,MERT FRUZS AZ ÉN SÓGORNŐMRE CÉLZOTT,DE ÉN AKKOR CSAK A PÁROM ÉRVEIT ÍRTAM LE.....

LÉGYSZI,LÉGYSZI,VANNAK OLYAN TÁRSAK AKIKKEL SOK MINDENT MEGBESZÉLTÉL ,TANÁCSOT ADTAK NEKED ÉS TANÁCSOT KÉRTÜNK TŐLED......

mINDENKI TUDJA ,HOGY AZ ANYATEJ A LEGJOBB,DE HA NEM ELÉG AZT IS CSAK TE ÉREZHETED AHOGY LEÍRTAD ÉS SZERINTEM SZÍVÜNK MÉLLYÉN MINDENKI ATTÓL RETTEG,HOGY EGYSZER ELFOGY.

vAN EGY ISMERŐSÖM AKI MÁR 4 HÓNAPOSAN CSAK FŐZELÉKEKET ADOTT KISFIÁNAK,MERT ÍGY GONDOLTA JÓNAK,VAGYIS AZT MONDTA OLYAN DUCI VOLT A BABA A TEJTŐL ÉS SOKAT KÍNLÓDOTT A PUKIKKAL,HOGY ELKEZDTE A HOZZÁTÁPIT MÁR 2 HÓNAPOSAN ÉS SOKKAL BOLDOGABB BABA MOST,HOGY CSAK FŐZELÉKEKEN ÉL.mEGVALLOM KICSIT CSODÁLKOZTAM,DE MINDIG CSAK EGY ANYA TUDJA MI A LEGJOBB A SAJÁT BABÁJÁNAK.

mÁSOK VÉLEMÉNYÉT MEG MEGLEHET HALLGATNI ,ÁTGONDOLNI ÉS HA NEM JÖTT BE AMIT MONDANAK AKKOR ELFELEJTENI.

eMLÉKSZEM TE IS KÜZDÖTTÉL A TEJJEL ÉS CSINÁLTAD IS ÚGYHOGY SEMMI BAJ NINCS AZZAL AMIKET MOST CSINÁLSZ ,MERT GESZTI SZUPER JÓL NÉZ KI.
AZ ,HOGY MOST FRUZS EZEKET ÍRTA FELEJTSD EL HA TUDOD, HARAGUDJ RÁ, ELMONDTA A VÉLEMÉNYÉT ÉS FELEJTSD EL.
nE SZÚRJ KI MÁSOKKAL,AKIKKEL JÓL KIJÖTTÉL LÉGYSZIVES.

KÖSZÖNÖM HA ELOLVASOD MÉG EZT A LEVELET ÉS REMÉLEM JÖSSZ MÉG,MÁRCSAK AZÉRT IS ,TUDD NEKEM GESZTI A KEDVENC BABÁM ITT,MINDENKINEK GYÖNYÖRŰ DE MIKOR MEGSZÜLETETT,HÁT CSODASZÉP VOLT....

SUE
suezika

Mamy, ne mááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá! Komolyan!!!!!! A beszélgetés lényege, hogy legyen néha véleménykülönbség! Egyetértek az előttem szólokkal, szükségünk van egymásra, úgyhogy állj ki a véleményed mellett! Tudod hányszor fog még ilyet produkálni az élet ovódában, játszótéren, hogy az egyik ezt mond a másik azt mond? Nem is beszélve a jó kis kamaszkorról! Ezt is meg kell tanulni, a te babád, te érzed, te tudod, itt senki sem akar rosszat a másiknak, Fruzs sem, hidd el. Különbözik a véleményetek, a felfogásotok, de sem az egyik, sem a másik nem rossz, mindannyian a legjobbat akarjuk a gyerekeinknek és pássz! Már én is éreztem, hogy ha át mondok mindenki bét mond, de aztán általában kiderült, hogy a többieknek volt igazuk. De ez csak az én esetem! Ezennel nem mehetsz sehová!! :) :) :) Röhögj egy jót és dobj be egy deci vörösbort! :) :) :) Na remélem már nevetsz az egészen!

Boróka,
hányás nálunk is volt, amikor beteg volt ez a gyerek... rémes....:( :( Gyógypuszi Bendusnak! Remélem a hasmenése javul. Arra gondolsz, hogy nálunk hogy mennek a dolgok Apával? Ha igen, akkor: nagyon nagyon cuki és tök sokat foglalkozik a picivel is meg velem is, csak ő fürdet (én kb. 10x fürdettem, amikor nem ért haza a melóból), pelenkáz is. Igazából megosztjuk, én többet nyomok hétközben, de hétvégén sokat segít és nagyon aranyos, tök sokszor jön haza ajándékkal, szinte hibátlan, ha meg teljesen az lenne biztos unnám (pszt). Azért a zokni szétdobálás benne is genetikusan kódolt és néha én is kikészülök, mert a konyhában nagy rombolást tud végezni:)
Ja, ja volt pár év, hogy nagyon nyomtam a búvárkodást, éltem is a Vörös - tengernél, most meg azon gondolkozom, hogy eladom a cuccom....
Hát igen, Andris nem olyan aktív mint Bencus és Bendus, forgásnak még nyoma sincs, de a kobrázás már megy :) Alig hízott 15-20 dekát januárban de nem aggódom, minden gyerek más és egész nap nevetgél,olyan kis okos édes majom! :) Az apukája szerint egy entellektüell és nem érdekli a forgás, meg a pörgés. Hát nem tudom,

Nálatok is szarakodik a bnet? Nekem mostanában egyre többször nem jön be.

Gesztenye, a miénk Tankovics. Isten őrizz, hogy visszavegyen a lelkesedésedből a hülye hsz-em a vezetéssel kapcsolatban! Nekem is csak hozzá kell szoknom a felelősséghez.. gondolom...remélem........ és hozzá tartozik a történethez, hogy vagy 3 évig nem vezettem Pesten, előtte meg 10 évig igen, szóval biztos kijöttem a gyakorlatból és sokkal bunkóbbak lettek az emberek... :) :) Vezetni isteni jó!

Na jó, lekoptam! :) :)

Pusz mindenkinek!

Siba

Kép
siba

Mamy!
Nehogy már itt hagyd a csapatot! Nagyon hiányoznátok Gesztivel együtt!!! Én is csinálom a hozzátáplálást talán egy hónapja, pedig még nem vagyunk félévesek. És őszintén, nagyon nem érdekel, hogy ki mit gondol ezzel kapcsolatban. Úgy van ahogy írtad: mindenki maga tudja, hogy hogy jó a gyerkőcének. Három gyerekem van, de még sosem jártam az LLL honlapján :oops: :P :D ...viszont ma vacsoránál Jazi a párom ölében űlve a nyálát csorgatta a sonkás tojás láttán (és gondolom az illatát is érezte), így hát nyalhatott egy pici szaftot az Apa ujjáról :D (Én is csak a nyálam csorgattam, mert a fogyókúra miatt zöldséget ettem sovány sajttal :roll: ).

Kép
Kép
Kép
juborka

Na talán most van egy kis időm... Putyi furán van... :roll: , egyelőre várunk...
De nagyon köszönjük a jókívánságokat!!!!!

:D :D

Chesti!
Igen, a Chamomilla fogzás kellemetlenségeinek enyhítésére szolgál. Abban az esetben hatásos, amikor egy picit feljebb megy a hője, és a pofikája az egyik oldalon kipirul, persze a folyamatos nyálfolyás, és mindentösszerágás mellett... Homeopátiás szer egyébként, mondtam már?

Boróka!
Nagyon sajnálom! Most már be kell vallanom, nem tudom, milyen lehet a hasmenés, mert Nándi mindig is csak folyósat produkált. Nem volt abban semmi mustárállag, de jól fejlődik, így nem aggódtam... Szóval milyen az pontosan? Ja, egyébként már a fülemen is jön ki a zabkorpa!
:lol: Várom a hatást! :lol: :lol: :lol: ...ma a 3. nap budi nélkül... Jaj, megint fájni fog! :cry: :cry:

Valakinek még akartam írni, de elfeljetettem... :roll: :roll:

Beuka!
Hát én sem vagyok manöken alkat... 165 cm vagyok kb. :? De mostanában nem igen izgat az ilyesmi. Sőt boldog vagyok, hogy felnőtt lettem és ehetek reggelire chipset csokival! :lol: :lol:
...utána meg sírok, hogy szorulásom van. :oops:

AZ ÉN HALÁLOM: "voltunk a városBA" Hol? -ban, ben!! Hová? -ba, -be! Könyörgöm!!!! :roll:

Livi

bali78

Ja, az én kis füles mackóm: :lol: :lol:
Kép

Komoly mint a vakbélgyulladás... :roll: Mint minden pasi körülöttem, pedig esküszöm, hogy nem boldogtalanok... :lol:

Livi

bali78

Balinak van igaza. Eddig sem miattam jártál ide, nehogymár miattam ne írj ide többet. Én úgysem fogok ide rendszeresen írogatni, te pedig napjában többször írtál, kapcsolatokat alakítottál ki.
Én továbbra is rendszeresen fogom olvasgatni a fórumot, csak majd nem teszem közszemlére a gondolataimat.
Eldugultam.

Fruzs
Vendég

Mamy,

:?: :?: hogy jövök én a képbe? ugye nem gondolod, hogy én adom a szavakat más szájába?
A véleményemet a témával kapcsolatban egyszer már leírtam, nem is akarom ismételni. Szerintem is nagy összeférhetetlenség van a "jajj nincs elég tejem" és a sinlac adása szopi ELŐTT között, hiszen már többen ajánlottuk, hogy előbb a szopi, aztán a tápi, és akkor nem lesz gond a tejcsivel. ha te úgy érzed, neked a másik út a jó, szíved joga, csak könyörgöm, akkor ne panaszkodj, pont azon a fórumon, ahol pontosan ismerjük az előzményeket.

Azt is gondolom, hogy a fórumokat az eltérő vélemények éltetik, hiszen ha mindenki mindenről ugyanazt gondolná, előbb utóbb meghalna a társalgás.
Nekem pl eszembe sem jutott megsértődni pl Balira, amikor "lekorlátoltozta" a férjem, mert ott és akkor, amikor nagy mérgemben elmondtam a dolgainkat, símán lejöhetett az, hogy korlátolt a férjem. szóval, inkább én gondoltam át, hogy miket is írtam, hogy ilyen véleményeket kapok. És nincs harag, sőt továbbra is nagyon bírom Balit. ehhez kell egy kis humor, önirónia, hogy az ember nevessen akár a saját hülyeségén, akár a régebbi hozzászólásain. megsértődni a legegyszerűbb.

Ja, és már régóta szeretném megosztani veled:
Gabriel NEM NEKED szánta a bántó sorait......

és ha már borul a bili: Petike csorgó nyállal nézi, amikor sörözök, mégsem jut eszembe, hogy megkínáljam.....

Livi,

hmmmm, ez tényleg komoly, biztos nem kínzod őket :wink: :P :lol:
sz_kata

Na, egyszerre írtunk Fruzzsal. ebből is látszik,hogy nem itt ül mellettem :lol:
sz_kata

Bali,

az én kedvencem, az nlcafés szakértőknek írt levelek. Olyan csemegéket olvashatsz ott , mint "mit tegyek, hogy ne mennyen el a tej?" meg hogy " a kisfiamnak túl híg a székletje" :D
Ezel együtt, jól magamba fordulva, az én hejesirásom sem százas :wink: :lol: :lol:
sz_kata

Mamy hát ezt nem gondoltad komolyan szerintem, csak fáradt vagy, meg az időjárás. Ha nem tetszik valakinek a hozzászólása át kell repülni rajta. Engem baromira nem érdekel ha "fikáznak" Persze meghallgatom, van hogy igazat is adok, de nem vezsem véresre komolyan, igy vagyok azzal is amikor bele akarnak szólni a házasságunkba. Hát álljon meg a menet, én élek együtt a férjemmel, én kelek-fekszem vele, hát ne osszák az észt azok akik csak felületesen látnak bele! A gyerek ugyanez. Amig a gyönyörű szép, és egészséges Gesztike rendben van, és szépen fejlődik, lehet bármit mondani, ne mélyedj bele. Pontosan, Te vagy az anyja, Te tudod mi a jó neki.
Én is azt mondom ne menj el, mert pont az a jó, hogy különböző vélemények, és anyukák vannak itt, pont ezzel segítve egymást!
Remélem át gondolod!
U.i. Hát nézz oda a Te példádra csináltam Nikinek én is ilyen vonalzót, mert olyan szép benne Gesztike :)

chesti

Sz_Kata!

Tyűűű, asszony! Hát bizony tényleg ne sértődj meg, lécci-lécci! :roll: :roll: :oops: ööö... asszem mifelénk nincs akkora jelentősége ennek a szónak... (korlátolt) egyszerűen az a férfi, abban a szituációban, amiről Te írtál, hát szerintem... Na, hát érted... A pasi azt mondja a nőnek: "Leszedheted a terítéket, asszony" Az "uram" szokta mondani... :lol: :lol:
Én is szoktam ám "korlátolt" lenni... A fene, mennem kell..........

Livi

bali78

Mamy!
Remélem, hogy olvasod még a soraimat és nem adod fel ilyen könnyen. Tény és való, hogy Katáék és a többiek csak jót akarnak, de az is igaz, hogy néha túlzásba viszik és többször ismételgetik ugyanazt. Szerintem ezzel nem bántani akarnak, hanem inkább biztatni próbálnak. Mindenki tudja, hogy te mindent megpróbáltál a szopival kapcsolatban, úgyhogy senkinek egy rossz szava nem lehet. Egyébként pedig mindenki azt csinál amit akar és úgy, ahogy gondolja!!!! Kérlek ne hagyj itt minket, mert ez egy különleges fórum (legalábbis én így érzem) és bízom benne, hogy az is marad. A lényeg, hogy támogassuk egymást amiben kell, ha az élet úgy hozza, akkor a szopiban, a hozzátápiban, stb.
Egyébként nem vagy "tök pancser anya" (nem is tudom, hogy jutott az eszedbe ez a bolondság), csak más. Dehát nem 1 ember lett klónozva a földön, hogy mindenki ugyanolyan legyen!!!!
Egyébként pont a mai írásomban olvashatod, hogy te tartod bennem a lelket, miszerint hamarosan talán Barni is átalussza az éjszakát, úgy mint Geszti.
Nagyon szeretünk titeket és nagyon hiányoznátok, ha nem hallanánk felőletek. Kérlek gondold át még egyszer. Egyébként lehet, hogy én sem fogom tudni kivárni a 6 hónapot és már hamarabb el kell kezdem a hozzátáplálást (ahogy az élet hozza), de ez az én döntésem lesz. Szerintem már az is szép, hogy eddig ilyen ügyesen tudtál szoptatni (lenne egy pár ellenpélda a nagyvilágban) és ennyit küzdöttél a tejcsiért. Én csak gratulálni tudok ehhez.
Továbbra is sok szeretettel várunk a fórumon:
Gesztenye

Kép
gesztenye78

Mamy - megértelek, de azért mégis azt kérem, hogy maradj köztünk. Nincs a fórumon két ember, aki mindenben egyetértene. És hogy eddig működött, komolyabb konfliktusok nélkül, az is kész csoda, a való életben ez nem is működne. Fruzzsal talán tényleg elszaladt a ló, mert a véleménykülönbségeket kevésbé bántóan is meg lehet fogalmazni. Például nekem is rosszul esett, hogy sokan, sőt talán senki se értette meg, hogy van, akinek a szülés jobban fáj :lol: (eda) Pedig ők még nem is látták milyen vagyok náthásan! (kibírhatatlan :lol: )

és Gesztike is nagyon hiányozna! :wink:

Kép
nózi

Figyu lányok!
Most már én is eldugulok, de készítettem egy képet Nándiról, mert szerintem nem normális, hogy időről időre, minden átmenet nélkül így kipirul, de bizti, hogy nincs meleg, nem lázas stb.... Olyan fura! Ötlet? :?
Kép

Livi

bali78

"és ha már borul a bili: Petike csorgó nyállal nézi, amikor sörözök, mégsem jut eszembe, hogy megkínáljam..... " (Sz_Kata)
Most a Párom azt kérdezné: Miért nem? :D

Bali!
Úúúú, ez a pirosság tényleg elég fura. Szerintem kérdezd meg a védőnőt vagy a dokit, hogy mi okozhatja. Az egyik barátnőm Anyukája volt ilyen kipirulós, de már nem emlékszem, mitől.

Pici lányom a szaftos Apjával :D :
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka

Bali78,

Nekem mindig evés után lesz ilyen Viki arca,persze ezerrel dörzsöli a fejecskéjét a vállamba büfizéskor.Érdekes amikor néha kapott tápszert egyeltalán nem vakaródzott és nem lett piros.Erre doki azt mondta ilyen érzékeny fajta a bőre......
De azért bosszant miért mindig csak anyatej után....
pedig figyelek mit eszem és iszom
sue
suezika

Sziasztok!

Nem olvastam vissza, de vmi megütötte a szememet!

Mamy!

Én sajnos személyesen még nem találkoztam veled, de nagyon kedvellek. Nagyon hiányoznál, ha többet nem jönnél. Én úgy gondolom, te vagy az egyik leglelkiismeretesebb anyuka, nagyon lelkesen szoktál többek közt Gesztike fejlődéséről is számot adni.
Ne hagyj bennünket itt.
TE tudod, hogy mi a jó Gesztikének másokkal ne foglalkozz, persze könnyű mondani...Mkinek megvan a véleménye nemcsak a hozzátápi, hanem bármivel mással kapcsolatban. Emberek vagyunk, különbözőek.
Te így döntöttél, hogy adsz hozzátápit, bizonyára így a legjobb a gyermekednek. :) Kérlek gondold át még egyszer.
Jelentkezzél kérlek mihamarabb!!!

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok lányok!
Csak ezen az oldalon futottam végig..
Mamy:
Ugye nem mondod komolyan hogy nem jösz??Engem is megbánott már egy-két hozzászolás de ezt annak veszem hogy azok az anyukák akiknek van tejük fel sem fogják azt milyen aggodás az egy anyának amikor azt látja hogy a gyereke éhes és nincs több..Ha te ugy látod Gesztikének kell és jo neki akkor tedd azt mindenkinek szive joga eldönteni mit tegyen a gyerekével.tTanácsokat könnyü oszogatni de a helyzetet megoldani már nem biztos hogy olyan egyszerü ..
Tényleg rendes Fruzstol meg Szkatátol és a többiektöl akik segitteni akarnak bevallom öszintén én is megfogadtam a tanácsaikat és mégegyszer köszönöm nekik,de amikor már azt olvasom hogy a tápszer egy fehér trugyi meg hasonlok akkor azért bennem is felmegy a pumpa..Már bocsánat de én nem tudtam szoptatni rendessen és az én kölköm kénytelen fehér trugyit enni..Söt van olyan finnyás hogy izesitteni kell neki különbözö pürékkel mert inkább nem eszi meg..5 tápszertprobáltunk.Tedd azt amit jonak látsz..és Gesztike gyünyörüen fejlödik látszik rajta..

Linda::
köszi a tanácsot,de sajnos nem a viz volt tul meleg mert babavizet hazsnálunk és nem szoktam forralni..Mint irtam izesitve kevés sütötökkel vagy valami hasonloval már megeszi..

Bali:
Nagyon szép a kisfiad..sajnos tippem sincs mitöl lehet..reméljük elmulik..nem hogy a tejedben van valami amire allergiás?Marvinnak akkor volt ilyen.Vagyis hasonlo..
Sziasztok jo éjt..Bocsánat ha valakit megbántottam.. :oops:
Vendég

Bocsi ez lemararadt:
Az Auchan-ban pelenka vásár van..Jumbo pakkok.A 99 darabos Huggies(3-as méret). 3999 ft.Mamy azt hiszem te kersetél olcson.a 100 darabos pampers 3490(midi)Liberot nem néztem.
Vendég

Dobok pár képet..

Kép Kép Kép
Vendég

SZiasztok!

Jaj Mamy! szörnyű volt olvasni! Látszott, hogy milyen jó a kedved reggel, aztán meg...Remélem rá tudunk beszélni, hogy maradj! Tényleg hohetetlen, amit végigvéttil Gesztivel a tejcsi érdekében, és kapásból 5 kismamit tudok mondani a környezetemben, aki már a tizedénél föladta.. na mindegy nem is ez a lényeg, teljesen igaza van Edinek, nagyon lelkiismeretesen neveled a gyönyörű kislányodad, és Te tudod, hogy mi jó neki!
Én is kérlek, hogy maradj!!!

Tina! most már légyszi áruld el, hogy mit csináltatok apukával, hogy ekkora haja lett Marvinnak :lol: :lol: :lol: hihetetlne! annyira édes, tök nem úgy néz ki, mint egy alig 4hós baba :)
Látod, Ő már szeretné, ha hozzátáplálnál :)

Dorka! akkor gyanítom, hogy nálunk is előfordul hasmenés :shock: :shock:
hányás, jaj, nem hangzik túl jól :? JOBBULÁST!!!

Chesti! Mi az, hogy úgy, ahogy forgolódik??? Én azt gondolom, még tök korai. Nálunk még semmi jele a dolognak, pedig csak 1 hét van a babáink között. Akkor Niki már nagyon ügyes!
Akkor Neki már nem "inog" a buksija?

Livi! Mi lett a torokfájással? Sokit nem tudtad felhívni? Nagyon édes Nándi, és tényleg milyen komoly! :) szerintem valami bőrpigment lehet a dologban. FEhér a bőre? lehet, hogy azért kicsit jobban látszik ha pirul. Ne viccelj 165 centi az rendes alkat, én majdnem nem ülhetek előre a kocsiban :shock:
"felnőtt lettem..." :lol: :lol: tecccccik!

Gesztenye! no akkor ez az első fogletörés is fórumbetegség :) nekem már korona kellett :(
na jó, én még a kórházban mértem ám a 46 kg-ot. azóta fogalmam sincs mennyi vagyok. meg én csak 9 kilót híztam össz- vissz. MEg persze én kisebb is vagyok. NEm is értelek, miért akarsz még fogyni? MEgvan már mikor lesz a keresztelő?
Barni hányszor kel még éjjel?

Siba! megerősítettél, hogy a zolknieldobálás tényleg genetikusan kódolt :lol: micsoda, éltél a Vörös-tengernél??? dejó!

Jubi! és még nem vagy féltékeny??? nagyon aranyosak együtt :)

Botondnak iszonyatosan gyorsan nő a körme, de csak a kezén!
A lábán még egyszer sem kellett vágn ia körmét :shock: :shock: :shock: egyszerűen ott nem nő.
tapasztalt valaki még ilyet??

Én beismerem, hogy nagyon nagyon ramaty a helyesírásom (SAJNOS, szégyellem is rendesen) de sokszor annak is köszönhető, hogy hüyleségeket írok, hogy már nincs időm visszaolvasni azt, amit írok. BOCSÁNAT!!!!

MA vendégségbe is voltunk, meg vendégek is voltak, úgyhogy nagyon kifáradt mindenki. sétáltunk is, igaz a mai volt eddig a leghidegebb nap..

Most már eldugulok, így is jó sokat írtam :oops: pedig még tudnék mit...

Jó éjt! Bea

Kép
Kép
beuka

Á csak nem tudtam elmenni. no majd bosszankodom az éjszakai szopinál :roll:

LÁnyok áruljátok el, HOGYAN KELL FEKVE SZOPTATNI???
ha valakinek van képet is szívesen fogadok.

Vezetés: én imádok vezetni, csak sajnos mostanában keveset volt alkalmam. Eddig 1× voltunk kettesben Botival, akkor mellettem az anyósülésen ült, na akkor 90-el mentem. Ha hátul ül apával, akkor azért verjük a 100-at. (egyedül sokkal gyorsabban megyek :oops: )

Ja igen, mi most jutottunk el odáig, hogy Boti kezd tudatosan nyúlni valamiért, de még nagyon megerőltető neki. A cumit szoktam elé tartani, és próbálja elérni, hozzáér, de még nem mindig nyitja ki a kezét. Viszont örül, ha megkaparintja mégis. Olyan édes úgy csücsörít a szájával ahogy koncentrál.

na mostmár tényleg megyek.
Bea

Kép
Kép
beuka

Beuka :) A nagy ágyunkban, mintha már oldalra fordulna a cicihez, de nem csak fejjel, testel is. Amikor hanyatt fekszik már nyomja felfelé a pociját, azt hiszem igy magyarázták, hogy igy fordul majd meg. Szokott még néha inogni a fejecskéje, nyugi nem vagyunk semmiről sem lemaradva, nem is kell erőltetni semmit. Mondjuk Rozus Verusa a másik topicba mintha azt írta volna már másfél hónaposan, hogy egyik oldalra fordulgat már.
Próbálj Botinak nagyobb dolgot adni, neki is sikerélménye lesz. Niki a maciját szereti, mert jó nagy.

chesti

huhh elnézéseteket én csak a kicsit ffias dolgokhoz tok hozzászólni:P
Jöhet a akemra téma?? (bocs nem ittam, csak alszik a család azért gépeltem el :O:P

Gesztenyének igaza van, amikor azt mondja 3ccd kamera jobb felvételű! Jelzem mindez csak panaszkodik márkában van, mint ahogyan a 30× zoom! Nekem volt alkalmam egy próba 3ccd t használni egy 7végére, aztán egy alap típust vettem meg! anno még nem 65 ért, hanem 80 ért, de legalább full leírtam az adóból. Valóban érezhető a különbség, de jellemzően csak benti felvételnél. Aki szeretne menüzni, meg szerkeszteni javaslom ezt a kazis cuccot, mert a dvd-seket nem lehet szerkeszteni!!! (lehet csak szar lesz)
És a winxp alapból tartalmaz ehhez szoftvert (még torrentezni sem kell) csak egy firewire kártya kell a gépbe! (2 ezer huf) És van egy olcsó és jó minőségű kameránk szupi szerkesztési lehetőséggel ;)
Fényképezésre célszerű korrekt fényképezőt használni nem kamerát!

Mamy!
Nagyon régen volt még néhány kedves szavad hozzám! Csak az én kedvemért vegyél részt továbbra is itt, hogy hallhassak még rólad!! ;)
Vendég

Beuka!
Nem akarok fogyózni (imádok enni!!!), de tavasszal azért nekilátok egy kis testedzésnek, hogy újra felturbózzam a petyhüdt bőrömet.
Remélem, hogy a keresztelő időpontját a jövő héten el tudjuk intézni és akkor már azzal sincs sok gond.
Barni másfél hónapos korától majdnem 2 hónapon keresztül este 11-től hajnali 5-6-ig aludt, tehát igazán nem lehetett rá panaszom. Viszont most már két hete újra beiktat 1-2 plusz szopit az éjszaka folyamán, amitől én már nagyon elszoktam és hulla fáradt vagyok tőle egész nap, mert ugyebár napközben kb 3*1/2 órát alszik. Egyébként is többet kéne aludnom, hogy bírjam a megterhelést, de ez mostanában valahogy nem jön össze, amit meg is érzek magamon és néha zombiként mászkálok a lakásban. Gyuri néha átveszi Barnit, de ha üvölt akkor nem tudok mellette aludni :? .
A lábkörme nálunk sem nő olyan gyorsan, így eddig csak kétszer kellett levágni a nagylábujjáról.
Én szinte állandóan fektetve szoptatok, mert különben nagyon hamar megfájdul a "farokcsontom". A fekve szoptatáshoz kismama párnát használok: a fejem alá teszem az egyik végét és a testem előtt elvezetem a maradékot (kb. a hasam aljáig tart). Ebbe a kis kuckóba helyezem bele Barnit és így nem tud hátradőlni és szépen megtámasztja a hátát. Azt a kezemet pedig amelyiken fekszem az ágyon Barni feje fölött vezetem át, így is megtámasztva a lapockáját (a kézfejemmel). A másik kezemmel eltartom a nózija elől a "felesleges" mellrészt, hogy kapjon levegőt is :lol: . Lehet, hogy valaki egyszerűbben szokta csinálni, de nekem így tanították a kórházban és nagyon jól bevált. Ha sikerül, akkor teszek fel egy képet a pozitúráról, hogy jobban lásd. Egyébként a kismama párna helyett sima párnát is használhatsz a fejed alá és Botond háta mögé.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok, Lányok,
tegnap vendégjárás volt nálunk, és ma is az lesz (férjem gyermekei jönnek), úgyhogy sajna nincs időm visszaolvasni,
csak annyit gyorsan:

Corában feb 1-18 közt baba-mama hetek, egy csomó dolog olcsóbb lesz! PL: Cam Stilo etetőszék 9 ezerért, konnektor- és egyéb védők 350/csomag, 9 kilótól való autósülések 15-ig (Graco is). Utazóágyak, ruhák, minden. Ma jött a katalógus, gondoltam, megosztom veletek...
cora honlapján biztos fent vannak az akciók, ha vkinek nem jár az újság.

Mennem kell, bébik még nem kajáltak...

PS: Dorka, mail majd megy, még nem volt időm összeállitani :oops:

PS2: visszavettem a fogyóból, mert ment el a tejem. Ennyit nem ér meg az a pár kiló hájacska :wink: Viszont találtam egy energiaszegény fahéjas rágcsát, tök jó csoki helyett, majd megirom a márkáját...

Nagyon jó vasárnapot nektek, ramaty idő ellenére is!

Kata

ákata2

Sziasztok!
Beuka:
Köszi a bokot.Pedig a vonalzonk nem hazudik :lol: :lol: .Szerintem egyszerüen csak szerencsés mert apának és nekem is nagy haja volt..(vagyis van is :lol: :lol: )..
Nagyon ügyes Boti semmivel nincs lemaradva..Meglátod eggyik naprol a másikra azt veszed észre rázza a csörgöt ezerrel..Adj neki egy pici nyálfogo ruhát ami szines Marvin imádja gyürögetni..Nálunk a kanalas etetésnél kész közelharc folyik.Ö is akar kanalat de az elökét is tépkedi a nyakábol ,ugyhogy mindkét kezét le kell foglalni.
Vezetni én is imádok de miota eladtuk a kocsim azota nem vezettem..
Apáét meg nem akarom mert állandoan belekutykurutty..Pedig jol vezetek :lol: :lol:

Köröm:Még én sem vágtam a lábán egyszerüen nem nö neki, de a kezén 3 naponta kell,

Gesztenye:
Gratula a 4.honaphoz..

Gyugyo:
Szoktál torrentezni??Párom is nyomja ezerrel.Ha meghivo kell csak szolj. :lol:

Helyesirás::Nos a billentyüm egerem vezeték nélküli és apáé is ,Mivel ha egyszerre körmölünk a netre akkor sajnos bezavar a két vevö,és baromságokat gépel az övé is enyém is..Hosszu ó,ű,stb..feleslegesnek tartom hiszen sok oldal meg sem tudja jelenitteni igy hozzá is szoktam ,de ahogy látom nagyon sokan..
Szoval nem anyanyelvi analfabéta vagyok csak éppen néha nem olvasom vissza amit irtam,mint most sem ugyanis a fiam nyakig betroggyolt.. :lol: :lol:

Majd jövök még..
Szép napot mindnkinek..
Vendég

Sziasztok!
Azt hiszem, tartozom annyival mindenkinek, hogy megköszönjem a kedves szavakat, sms-eket, marasztalást, de nekem tényleg nagyon elegem van a piszkálódásból. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, biztosan én vagyok túl érzékeny, meglehet. Vagy ti vagytok jól edzettek. Én nem tudom nem észrevenni a piszkálódásokat, és nagyon érzékenyen érintenek. Annak, hogy úgy döntöttem nem jövök többet, nem "csak" önzés volt az oka, hanem elsősorban az, hogy észrevettem, az utóbbi időben folyton ideges leszek, ha belépek és már megint csak azt látom, hogy cáfolják a szavaimat, belekötnek, szőrszálat hasogatnak stb. Természetesen nem mondom, hogy tévedhetetlen vagyok, de én is ember vagyok, én is Anya vagyok, akinek a nap 24 órájában, minden óra 60 percében, minden perc 60 másodpercében a gyereke körül forognak a gondolatai, még akkoris ha éppen pont alszik és konkrétan nem vele foglalkozom. Így is állandóan azon agyalok, hogy jól csinálom-e a dolgomat, és egyáltalán nem hiányzik, ha valaki folyamatosan azt sugallja, hogy nem. Egyszer meghallgatja az ember, de ha már tényleg folyamatosan ezt kapja, akkor az már sok. Nagyon sok. Tanácsokat adni könnyű, de kivitelezni nem biztos, hogy mindig sikerül, rajtunk kívül álló okokból.
Nekem a kislányom a legfontosabb a világon, gondolom ez érthető, mivel mindannyian Anyák vagytok. Nem szeretném a feszültségemet ráragasztani.
Persze mondhatjátok, hogy ez az én bajom, hogy ilyen érzékeny vagyok, és mindent mellre szívok, magamra veszek. Lehetséges. Eleinte megpróbáltam figyelmen kívül hagyni. Mára valahogy elfogyott a türelmem.
És nem tudom elhinni, hogy csak nekem.
Lányok, (és Gyugyó) nagyon aranyosak vagytok, és mivel tegnap este már kibőgtem magam, és a Párom is azt mondta hogy "ne bomoljak", egy-két ember miatt nem érdemes feladni a jó kapcsolatokat, beláttam igaza van.
Nem ígérem, hogy olyan gyakran jövök, mint eddig, de majd jövök néha. Most a kislányomra szeretném fordítani minden energiámat. Nálam valahogy most jött le igazán, hogy ANYA VAGYOK, persze most lehet röhögni, hogy 5 hónap kellett ehhez - én eddig is annak éreztem magam, de valahogy most tudatosodott bennem igazán. Nem hagyom magam befolyásolni senki által, azt teszem amit én jónak látok, mert biztos vagyok benne, hogy semmi rosszat nem teszek a gyermekemnek. És hangsúlyozom, hogy engem nem kell utánozni, amit én csinálok az nem szentírás, aki csak olvasni jön a fórumra, mert tanácstalan a gyereknevelésben, az szerintem ne innen vegye az ötleteket, hanem keressen fel illetékes szakembert, én biztos hogy nem hallgatnék egy ismeretlen fórum tagjai által írtakra, és nem aszerint táplálnám a gyerekemet, hogy XY mit írt a saját tapasztalatairól. Mindenki azt csinálja, amit jónak lát, és kérek mindenkit, ne piszkáljuk egymást fölöslegesen! Nem kéne itt terhelni egymást. Bár nem értem, hogy így ismeretlenül mi bajunk lehetne egymással, - hiszen mindannyian egy cipőben járunk - hacsak nem a saját feszültségünket vezetjük le ilyen módon a fórumtársakon, ami szerintem nem túl szép dolog. Nem kéne másra átragasztani a depinket. Akkor már inkább az erkély korlát vagy fürdőszoba ajtó rugdosás.
Hát lányok, nekem ez a véleményem az egészről, ha ezek után is szívesen láttok itt, akkor oké, ha nem, akkor nem.

Kép
mamy

Mamy,
Hál'Istennek jelentkeztél.
sue
suezika

Hellóka
csak gyorsan

MAMY EL NE MENJ!!! KI lesz akkor a topik MAMYJA??????
Csak úgy megosztom, tegnap sóskát adtak neki anyuék, és az apja már nyalatott vele sört. Szerintem a mi kölküln a legdisznóbb, és mi etetjük a legdurvábban és tök happy. Emelett persze van cici, de azért teszteljük az ízbimbóit :wink:

És gyorasan: a Corába nagyon szép és olcsó baby cuccok (rugi, sapi stb.) van 500-1000-ig. Sok plüss és pamut. A legtöbb a 3 hós babykre van, de vannak csodaszépek, mi jól bevásároltunk. Sőt van sapi 150-ért is. Úgyhogy megéri bekuksizni!!!

Na megyek is mert megyünk ismét shoppingolni.

Pusz:Betti

Kép
bettus79

Húúú, én most teljesen véletlen néztem ide be !

Mamy!!!
Én akkor nem téged akartalak megbántani, hanem azért voltam frusztrált amiért te!!!
MERT NEM VOLT ÉS MOST SINCS ELÉG TEJEM!!!!
Ugyanúgy, mint te mindent megpróbáltam, de NINCS és már beletörődtem!

Kérlek bocsáss meg ha félre értetted, de nem téged akartalak bántani, sőt senkit csak mérges voltam magamra a világra, hogy 20kg súlyfelesleggel sem tudok elég tejet termelni a lányomnak!!!

Miattam ne hagyd itt a topikot, sőőőt...!

Mégegyszer bocsánatot kérek amiért megbántottalak!
Én viszont nem jövök többet így hát mindenkinek további szép fejlődést kívánok, na és boldogságot!!!!!!!!

Kép
gabriel79

Gabriel!
Örülök, ha így van, és hogy végül ez kiderült. Azért gondoltam, hogy nekem szól, mert engem szólítottál meg az elején, és az én szavaimat idézted.
Természetesen semmi baj, felejtsük el. Már csak azért is, mert sorstársak vagyunk.
Minden jót neked és Flórának!

Kép
mamy

Ó, Lányok,

nemá'! Olyan jó volt itt, hogy nem volt duzzogás, inkább móka-kacagás, és ha oda is mondogattunk néha, nem vérre-könnyre ment...

Ez nem verseny, "ki-a-fasza-mama"-vetélkedő, ráadásul - én úgy érzem -, mindenki csak nyerhet: megosztjuk egymással a gondot-bajt-örömet, kicseréljük a tapasztalatokat, ki-ki leszűri, hasznositja, amit be tud épiteni a maga gyakorlatába... Ahogy nincs két egyforma baba, úgy mama sincs, és mindenkinek más a felfogása a gyereknevelésről. Persze mindenki azt hiszi, hogy az övé a legjobb :wink: - és ne tiltakozzatok, ez igy van! Ha nem igy éreznénk, máshogy nevelnénk a gyerekeinket, nem igaz?! Elvégre ha nem is vagyunk tökéletesek, mindenki a legjobbat igyexik kihozni magából -, és ez igy van jól. Szerintem osszuk meg egymással ezek után is az infókat, tapasztalatokat, véleményeket, mert igenis, hasznát vesszük, de ne menjünk virtuálisan ökölre, még akkor se, ha úgy érezzük: igazunk van. Mert nem ez számit, hanem az, hogy itt együtt lehetünk, együtt sirhatunk-örülhetünk, és segithetünk egymásnak.

Más vizekre evezek:
ma itt voltak a férjem gyerekei, vagyis öt gyermeket pesztráltam :shock: :D A halomnyi mosatlan felett eldöntöttem: csak úgy megyünk az öt gyerekkel nyaralni, ha nem nekem kell főznöm :D :D A nagyok édesen eljátszottak egyébként a húgocskákkal, olyan megható volt - még a nagy lakli fiúk is...

Tiniskacok mamái,
nálatok is divat bébizokniba húzni a mobilt? Férjem zsenge tinédzser leánykája elvitt egy köteg zoknit, mindbe belepróbáltuk persze a telefonját, és egész jól mutatott... Agyam eldobom...

És most megyek etetni Lizikémet...

Pussz - Kata

ákata2

Tina megnéztem a honlapotokon a fürdetést....hááát hallod, egyszerűen gyönyörű Marvin, és ahogy néz rád közben!!!! :lol: Látszik mennyire boldog, és mennyire szeret, na persze a hajától még mindig eldobom magam :)

Mamy sajnálom, hogy úgy érzed már tiszta ideg vagy ha ide belépsz. Butus vagy, és teljesen feleslegesen húzod fel magad közben. Persze mások vagyunk, és könnyű azt mondani ne húzd fel magad, meg át kell siklakni, de tényleg igy van. Nem vagy rossz anya, ne legyél bizonytalan ebben, és soha ne is hagyd, hogy beléd tápláljanak ilyet. Nézz a tündéri, egészséges kislányodra olyankor, ott a válasz milyen anyuka vagy!
Amúgy szerintem legtöbbünkben ott van mindig a bizonytalanság a kétely, valóban jók vagyunk e, és szerintem ez igy is van jól. Az pedig, hogy most kezded el érezni anya vagy...el mondanám több barátnőm is azt mondta, 6 hónapos kor körül kezdték el érezni, igen tényleg anya vagyok! Hidd el, még mindig sokszor rá csodálkozom Nikire, van egy kislányom, te jó ég, pedig aztán mi megküzdöttünk érte !!! (lombik)
Megsúgom én sem jártam még az LLL honlapján :) biztos jó :)
Viszont nagyon sok okos dolgot, és tanácsot kaptam már tőletek.
A videót pedig látni szeretném Gesztiről :)

chesti

MI TÖRTÉNIK ITT??? :shock:

Mamy, jajj, ne tedd ezt velünk!!! Hidd el, senki sem bántani akart vagy lovagolni a szavaidon, sőőőőt!!!
Pont az a jó itt, hogy meg tudjuk beszélni az ügyes-bajos dolgainkat, mindenki elmondja a véleményét, aztán ki-ki a maga tapasztalata és anyai ösztöne alapján vagy megfogadja azokat vagy sem.
(Lelkifurim van, mert én is nyomattam agyba-főbe a szoptatás témát, de hidd el, csupán azért, mert jól tudom - vagy legalábbis sejtem -, mit küzdöttél, hogy legyen tejed és most, hogy van, sokáig élvezzétek a "munkád" gyümölcsét. De hidd el, hogy egyáltalán nem a rossz-szándék, okoskodás vagy az észosztás vezérelt, mint ahogy a többi szoptatáspárti anyukát sem!)

Köszi a kamera-tippeket, megfogadom!!!
Bali, a "városba voltam" és ehhez hasonló mondatoktól engem is kiráz a hideg, viszont asszem én is módszeresen "egyenlőre"-nek írtam az egyelőre-t. :lol:
Nándi olyan édes... puszi neki. A pirulás nem tudom, hogy mi lehet, nem lehet, hogy kaja után egyszerűen kimelegedett az erőlködésben? Ricsi feje is izzik olyankor, meg izzadt a haja. :shock:

Tina, bocsáss meg, én írtam a fehér trutyit, de annyira bánom. De nem tápszerre gondoltam, mert ugye az is sárgás (amit én kotyvasztottam párszor, az sárga volt), hanem az konkrétan sima tehéntejnek tűnt....(Az a hülye p-csa úgy felhúzott, na az egyáltalán nem kínlódott a szoptatással, szóval tényleg ne haragudj, de tényleg nem a tápszerre gondoltam, hanem szimpla tehéntejre!!!)

Van valakinek Bioptron-lámpája? Heroin-árú készülék, de állítólag nagyon-nagyon hatékony minden gyulladásra, fájásra, erre-arra. Próbálta valaki?

A Brendon outletben tényleg jó cuccok vannak, érdemes elnézni.

Ja. már napok óta elfelejtettem leírni: az alkoholmentes sör Ricsi kaki -gondját is megoldotta: amióta iszom, azóta napi kétszer, de minimum egyszer van termés.

Jaj, és : Ricsi tegnap végre megfordult!!!
(már neurológushoz akartam vinni, hogy eddig miért nem, de most igen. végre...)

Csajok, Titeket nem készít ki ez az időjárás??? Tiszta depi. (Úgyhogy fogtam az összes tankönyvemet és elpakoltam őket, nem megyek el az utolsó vizsgámra, kész, feladtam, két napig bőgtünk mind a ketten a Fiammal, szóval kész, ennyi volt. majd májusban. így is túlteljesítettem az elvárást.)

pusz Mindenkinek!
Krisz

Gábriel, miért nem jösszi inkább Te is vissza hozzánk??? Érthető, hogy ki voltál borulva, de hidd el, senki sem bántani akart vagy számonkérni vagy ilyesmi. Vannak olyan nők, akik tudnának szoptatni, de nem szoptatnak és szerintem mindenki kizárólag rájuk gondolt, amikor a szoptatást favorizálta. Ennyi.

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Mamy, amúgy kb két hét múlva én is elkezdem a hozzátápit, méghozzá Sinlaccal és nem almalével meg paradicsomlével, hiába mondja azt a gyerekorvosunk.

(Engem meg az allergia-lebagatellizálás és leszólás ütött nagyon szíven, mivel én kétéves korom óta szabályosan rettegek a tavasztól és csak gyógyszerrel bírom elviselni ezt az időszakot, annyira szenvedek, nem kapok levegőt, megdagad a torkom, nem látok, fulladok, etc etc. A Sinlac viszont ezt is segít megelőzni.)

Pár receptet is találtam majd későbbre.

Sinlac: rizs és szentjánoskenyérmag összetevőinek kedvező tulajdonságait ötvözi. Kiváló energia-, alacsony antigéntartalmú komplett fehérjeforrás, zsír, vitamin és ásványianyag-összetétele ideális. Magas keményítőtartalma részben előre bontott, tehát könnyen emészthető, jó ízű, laktató. Alkalmazható allergia megelőzés céljából, táplálékallergiában is (tej, szója, gabona), kalóriapótlásra, roborálásra.

Bébimenük 4-6 hónapos kortól:

Barackhab (1 adag 150 ml)

Hozzávalók: 20g Sinlac, őszibarack vagy nektarin, 50 ml víz.

Elkészítés: A friss vagy mélyhűtött barackot lereszeljük. A Sinlacot csomómentesre keverjük a felforralt, lehűtött vízzel. Az alappépet és a barackvelőt alaposan elkeverjük, kissé felhabosítjuk.

Brokkolipüré (1 adag 200ml)

40g Sinlac por, 120g friss brokkoli, 10g hidegen sajtolt növényi olaj

Elk.: A brokkolit apró rózsákra szedjük, kevés vízben megfőzzük, csipet sóval ízesítjük, majd mixerrel pépesítjük. 60 ml felforralt/hűtött vízzel Sinlac pépet készítünk, a zöldségkrémhez keverjük. Ha kell, vízzel hígítjuk. A baba korának megfelelően csirke- vagy pulykahússal dúsíthatjuk.

Meggyes gyümölcskrém (150ml)

30 g S. por, 60g meggy, 50 ml víz

A friss vagy mélyhűtött meggyet pépesítjük. A S. port elkeverjük a vízzel. A pépet és a gyümölcsöt alaposan elkeverjük, krémes állagúra hígítjuk. Ízlés szerint édesíthetjük

Almafőzelék (160 ml)

30g S. por, 100g savanykás alma, 10g kukoricacsíraolaj

Az almát vékony szeletekre vágjuk, kevés vízben, fedő alatt forrástól számítva 5 percig pároljuk. Az almaszeleteket pépesítjük, a Sinlaccal összekeverjük, az alma főzőlevével hígíthatjuk. A baba korának megfelelően csirke- vagy pulykahússal dúsíthatjuk.

Gesztenyefőzelék (130 ml)

20g Sinlac, 50g tisztított gesztenye, 50g savanykás alma

A gesztenyét megmossuk, megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk. Az almát lereszeljük, és a burgonyanyomón áttört gesztenyével elkeverjük. A főzelékalapot a S. porral összekeverjük, vízzel megfelelő állagúra hígítjuk. A baba korának megfelelően csirke- vagy pulykahússal dúsíthatjuk.

Sütemények 8 hónapos kortól:

Burgonyás korong

250g Sinlac, 200g burgonya, 150g tejmentes margarin, só

A margarint a Sinlackal elmorzsoljuk, sóval ízesítjük, a megfőtt és áttört krumplival összegyúrjuk. Fél cm vastagra gyúrjuk, és kétszer, háromszor meghajtjuk. Utoljára kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk, kis korongokat szaggatunk belőle. A tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Sinlac borzaska

60g Sinlac, 150g alma, 60g gluténmentes liszt, 15g cukor, só, fahéj, kukoricacsíraolaj a sütéshez

A durvára reszelt almát az egyéb összetevőkkel összedolgozzuk. A tésztaalapot kevés vízzel sűrű palacsintatészta állagúra keverjük, 15 percig állni hagyjuk. A tésztát felmelegített, kiolajozott serpenyőbe halmozzuk, és kicsit ellapítva mindkét oldalát pirosra sütjük. Magában, vagy lekvárral is ízletes. Hidegen és melegen is jó.

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

Na végre tudok írni,egy napig sz@arakodott a babanet,tudtam olvasni,de sajna nem láttam a képeket és válaszolni sem tudam !!!! :x Siba ,nélad is ez volt??

Mamy!
Húúúú!Teljesen kivagyok,a szombati napot még csak most tudtam elolvasni.Az előttem szólók már mindent leírtak amit szerettem volna én is!Ne törődj senkivel csinálj minden úgy ahogy te jónak látod,nem ecstelem tovább , szuper buxa vagy :lol: Örülök hogy nem mentél világgá és jönni fogsz :wink:

Livi
Nándika nagyon jóképű kiscsákó :lol: A piros foltokra nem tudok gyógyírt sajan :cry:

Jubi
Jazi baba annyira kis cuki,hogy csak na!!!!Ma elkeztem én is a fogyit,de tornászni nem tudok már :cry: ,mert azzonnal a gerincem sinyli meg :cry:Sajnos gyakran becsípődik és akkor 2-3 hétig úgy marad,szerintem még a régi munkahelyemtől "kaphattam " ezt a kórságot,egy kertészetben melóztam,ahol egyfolytában pakoltunk ,cipekedtünk...bazi nehéz tudott lenni egy -egy földlabdás növény.Nagyon kell vigyáznom minden mozdulattnál ,mert akkor hogyan emelgetem az én Laurámat?(mikor front van ,azt nem a fejem hanem a derekam érzi :roll: )Na mindegy :torna sztórnó,fogyi meg hajrá nemcsak nekem hanem Mindenkinek! :lol: :wink:

Timi
Marvin még mindig fatasztikusan néz ki! :wink: Nembaj ha finnyás csak egyen valamit! :wink:

Beuka
Boti már nyúl a dolgokért???Én hiába mutogatom a Laurának a kezét hogy nézegesse:semmi :lol: nem hogy még nyúlna is valamiért.Az apja meg a kis meztelen lábát szokta neki mutogatni fürdés előtt,persze azt sem nézi,akkor az apja "begurul" és beteszi a szájába :roll: amit ő fancsali vigyorral megnyalogat,mert nyalogatni azt már tud :wink: :lol: Még te kérdezted azt hiszem hogy milyen pelusa van az usziba Laurán:sima mezei DM-es.12 db -os és 1039 ftba került,mármint rá van írva hogy úszónadrág :wink: Papírdobozban van,aranyos színes minta van rajta és olyan mint egy bugyi,úgy kell felhúzni,fürdés után meg oldalt el lehet tépni.

Na le kell lépnem innét mert kopogtatják a hátam :cry:
Férjem mindig csak annyit mond:babanyet? :lol:

üdv:Linda

Mamy gyere ám!

Kép

Kép
czmelinda

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?