Új privát üzeneted érkezett!

Feltettem a rajzot a profilba!

Heni
gesztenye

Márti!!!

Írd meg mikor menjünk segíteni, aki előbb is ráér!!!!KépKépKép
Hogy vagy???

Menta: Fülöphöz holnap megyek, nagyon izgulok!Kép Köszi
Üdv: zsuzsi
zsu26

Heni,
ez tök szuper!!!

Márti,
mi nem voltunk még nálatok, de sajna most nem is leszünkKép

Lányok, valószínűleg a nagy készülődésben nem láttátok, de szeretnék tőletek tanácsot kérni. keresek egy orvost, aki homeopátiával is és felnőttgyógyászattal is foglalkozik és tudna segíteni. Ha tudtok vkit ajánlani, kérlek jelezzétek, akár mailben is! Fontos és sürgős lenne!
Köszi
Solya
solya

Márti, szia!

Nekem csak a házszám nem ugrik be... LécciKép

Pusza,
Beja
beja

Sziasztok!

Ma végre újra béke és nyugalom van.

Zsuzsi! Megfogadtam a tanácsod és bemásztam egy nagy kád vízbe. Hajat mostam és 9-kor már aludtam is.Kép
Határozottan jól érzem magam.
Gyönyörű a tabis torta! A profil kép is tündéri.Kép

Beja! Szerintem a gyerekek nagy része vérszegény.Kép Én is az voltam. A vizeleteredmény pedig tuti jó.Kép

Nyuszimanó! Örülök, hogy könnyen ment az utazás. Nagyon ügyesek a gyerekeid.Kép

Bogancsi! De jó neked, hogy már díszítgetted a lakást.Kép Én még hozzá sem kezdtem.Kép
Szuper a montázs!Kép

Dzsili! Igen végre már egész nyugi van itthon.KépKori viszont csúnyán köhögött éjszaka.Kép Gyorsan elvittem drnénihez, nehogy tüdőgyuszija legyen. Szerencsére csak köptető és orrcsepp kell neki. Remélem hétvégére már jól lesz.
Örülök, hogy Napocskának lett tortája a dédiéből.Kép
Sajna én sem tudtam, hogy lehet metróba menni gyerekestül. Pedig jó dolgokat láttam a katalógusban. Csuda szép Napocska ajándéka. Biztos nagyon fog neki örülni.Kép

Szilvi! Hétvége.Kép Nálunk is hasonló kellemes hangulatban telt. Após feljött egy májassal és leült az asztalhoz vacsorázni 5-kor a lányával. Ez még hagyján , de az összes munkája az asztalon volt apának a hétvégi elszámoláshoz és az axelerós szerződés amin a kód van a nethez. Na ebbe a papírba csomagolva akart a kutyának levinni maradékot apósom. A páromnak meg elborult az agya és csúnyán kiosztotta őket. Volt nagy ramazuri.Brrrr.Kép A számítógép bedöglött, újra kellett telepíteni mindent. Közben meg egy másik gépen elmenteni az összes adatot. Ami persze csak egyik barátunknál volt lehetséges. Estére rendbe rakták a számítógépet én meg hozzáláttam az elszámnak. Éjszakára be is fejeztem, pedig miapánk tüntetőleg elment aludni és így nem segített. Egy csomó dolgot én nem tudok fejből ami neki ripsz-ropsz ment volna.
Másnap reggel nem is mert felébreszteni és kivasalta magának az ingét is.Kép
Sőt este hozott a Mc Donald's-ból csirkés szendvicset. Nagyon érezhette, hogy mérges vagyok, mert még bocsánatot is kért.Kép

FérjedKépKépKép

Tikk! Hannának gyógyik, de remélem már nincs rá szüksége és jól van.KépKépKépKépKép

Cory! AnyudKép Zsomának is gyógyik.KépKépKépKépKép
Mindent jól csinálsz, néha vannak ilyen semmi nem jó napjaik a gyerkőceinknek.

Szila! Mail ment. Bocsi, hogy csak szűkszavúan de még regenerálódok.Kép

Heni! Milyen ügyes fiad van.Kép
Miléna is még csak mostanában kezdett felismerhetőket rajzolni. Pedig már 4 éves múlt.

Laura! KockákKép
Milyen érdekes, hogy apának nem tetszik annyira a játék. A lényeg az, hogy Romolának igen.Kép
Szép nagyon a hintaló. Romi nem is tűnik álmosnak a képen.Kép

Solya! Sajna nem tudok ilyen dokit.Kép Próbáld meg a friss bababáknál ott van egy anyuci aki nagyon ért a homeós bogyókhoz.

Egyenlőre ennyi! Bocsi akit kihagytam, de az agyam kicsit túlterhelt volt mostanság.Kép
linato

Márti: házszámot én is kérek, mert valszeg külön megyünk a fickómmal.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Solya! Zsuzsi 74 a friss babákból. Az előbb még nem jutott eszembe a neve. Azóta megkérdeztem Sofkától.
Remélem tud segíteni.Kép
linato

Linato,
de ő is itt él Németországban. nekem pedig otthoni doki kéne. Kép
Azért megpróbálom,
köszi!
Solya
solya

Sziasztok!

Solya, az alábbi két topik foglalkozik homeopátiával, nem tudom láttad-e őket. Hátha van bennük vmi konkrét hasznos.
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/282/4581.html?1066236302

http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/30/530.html?1068937178

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Solya

Itt próbálj meg utána kérdezni:

Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

1027 Budapest, Margit krt. 64/B. Fsz. 10.
Tel.: (36-1)225-3897
Fax: (36-1)225-3898
e-mail: homeopata@axelero.hu
Honlap: www.homeopata.hu
Irodaidő: hétfő 14-18 h, szerda 9-13 h
Irodaidőn kívül üzenetrögzítő működik.

... hátha tudnak vkit ajánlani...

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Köszikösziköszi!
solya

Heni,
isteni a rajz!!!!! Nagyon ügyes Barni!KépKép

Szila
szila

Az előbb írtam, most nincs itt? Mindegy, akkor megismétlem:

Köszi Lányok! Kép

A múltkor vki kérdezte, mit vettünk karácsonyi ajándéknak. Nálunk Máté egy Fisher Price garázsjellegű vmit Kép kap, amiben van benzinkút, meg autóslift, meg parkoló, meg autómosó, persze a megfelelő méretekben. Egyébként tapasztalat, hogy a játékboltban ezekre a Little People dobozokra nyúlt rá a szentem. Kép Sára pedig egy Baby Chou Chou Rock-a-bye babát kap. Azt hiszem ringasd el Chou-Chounak fordították. A család eköré vesz firleflancotKép

Zsuzsi,
a tortát hol csináltattátok? De ha a marcipán pontos vételi helyét megmondod, az is elég. Máté is nagy Teletubbie rajongó! Igaz még odébb van a 2. szülinap! Kép
solya

Solya! Én láttam a kérdésedet, de fogalmam sincs még sima felnőtt házidokiról sem, aki jó, nemhogy homeopátiásról. Kép

Dzsili! Én is akartam írni, hogy tényleg nagyon szuperul néz ki Napocs ajándéka. Majd írd meg karácsony után, hogy hogy fogadta, mennyit van el vele!

Zsuzsi! De jó neked, hogy mehetsz a Fülöphöz!!! Most ilyen vagyok az irígységtől: Kép. De azért mosolyog, attól még, hogy sárga, látod?
Ha neked is kellemetlen lenne a hüvelyi UH, akkor szerintem nyugodtan kérd meg, hogy csak sima hasi UH-ot csináljon elsőre is, hátha már úgyis látszódik a baba. Nekem Helenával kérés nélkül is azt csinált a Herczegh és ezért mertem azt mondani neki, hogy ha az elsőnél is elég volt a hasi, akkor talán a másodiknál is elég lesz. És így le is tesztelheted, hogy mennyire partner. Csak légy kedvesen határozott! Kép Aztán írj ám, hogy mi volt!!! Kép

Márti! Már fél éves Vilka! Uramatyám!!!! Kép

Heni!
Szerintem nagyon-nagyon ügyesen rajzol Barni!!! Dehát ezt tőle szinte meg is szokhattuk, hiszen olyan ügyes a beszédben, számolásban is! Kép
Nem bírom ki, én is rakok fel egy képet a profilmba: Helena első ember-rajza. Szerintem a haja a legjobb. Kép

Kép
Menta++
menta

Hopp, bocsánat! Ez nem a profil lett!
M.
menta

Sziasztok!

Teljesen elszomorítottatok: annyi ügyes gyerek van itt, hogy Tomi hozzájuk képest egy fejletlen kis maszatka Kép Na, de azért félretéve a viccet: fantasztikus Barni és Helena rajza is! Szerintem én sem tudnék szebbet rajzolni - de ez alig-alig vicc Kép

Heni: köldökcsonkleesés Kép az jó, emlékszem, az egy előrelépés a fürdetésnél is. Ja és Barni olyan mint egy korai Picasso Kép

Szila: ezek a férjek már csak ilyen elüldözősek Kép

Laura: szóval apának vettetek egy építőkockakészletet Kép Naná, hogy Romi hagyja játszani szegény apját Kép Érdekes votl az offod, sajnos.

Gorsi: Kép Próbáltalak elképzelni hordónak, hát nem igazán ment, majd meglátom pénteken ... Kép

Menta: engem is nagyon izgatott anno a 3d UH, de túl drágának találtam.

cory: Zsoma-sírás Kép Majd kinövi... Én drukkolok mindenesetre!

Márti: köszi, megkaptam a mélt.

Solya: én sajna nem ismerek homeos dokit.

linato: montázsdícséretet továbbítom Dzsilinek Kép

Dzsili: lásd mint fent Kép

Tomi éjjel fél órát köhögött, szaggatottan és szárazon, aztán egyik pillanatról a másikra abbamaradt és elaludt. Ma már keveset köhögött és nagyon kis vidám volt. Zsófival rokiztak vacsora után Kép Szédületes kis pofa Kép Kép Kép Írtam már, hogy miket mond újabban? Ha nem, akkor hagyjátok ki! otopálya = autópálya; víszíhá =Vígszínház (merthogy reggelente ott megyünk a kocsival); gyeje mama; baázs =Balázs; oto váá =autó vár = letette a kád mellé és az autó megvárja, míg ő fürdik Kép
A bölcsiben már nem is harap Kép és imád bent lenni - szerencsére. Ja, és ma is tegnap is volt a sóbarlangban, ami egy szoba a bölcsiben, berendezve sóterápiára. Lehet, hogy attól javult a köhögése.
Már csak 3 alvás és jön a Mikulás Kép !!!
Jó éjt: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Már én is úgy várom a MikitKép Fú, nagyon örülök, hogy a topicos Mikit választottam, tiszta hüle lettem volna, ha a cégesre megyek... Mondjuk ott meg lesz bábelőadás, Bácu már múlt évben, 1 évesen is le volt tőle nyűgözve, de a sok osztálytárs-pajtás fontosabbKép

Bogancsi, ne izgulj, Bácu sem tud semmi "emberit" rajzolni... Csak firkál. Viszont kitűnően szereli a műanyag szerszámaival pl. a dömperjét, és kommentálja is, ("csavarhúzóval becsavarjuk a csavart", "meg kell húzni a kereket", "jaj, hol a kulcs", stb...) sőt, megjátsza, hogy "jaaaj, elromlott" - és a fejét is fogja hozzá... A Te fiad meg pölö táncoslábúKépKépKép Aki rocky-val kezdi... Kép

Pisi-eredmény: nem túl bíztató, baktérium van benne. Holnap a változatosság kedvéért ismét viszünk be egy adagot, mert mivel az előzőt bilibe produkáltuk, hátha a bilit nem mostam jól ki, és onnan került bele, holnap reggel viszont a steril fütyis-zacsiba kell produkálni.

Viszont közösségbe mehet, ez nem amolyan fertőző fajta dolog, papírunk is van rólaKép Adott egyet a dokinő, mert mondtam, hogy megyünk MikiBuliba, meg baba-mama tornára, és hogy ott sok kis pajtás lesz, erre egyből írt egy igazolást, majd elviszem péntekenKép

Zsu, viszem pénteken a pólót! Kép

Pusza Nektek,
Beja
beja

Sziasztok,
én is várom már a Miki-partitKép! Szerintem jobban, mint HangaKép.

Hanga is csak firkálgat, viszont már értelmet ad a rajzainak. Szeret minket rajzolni (anya, apa) na és persze a Tabikat (mindegyiketKép). Sőt, még a télapónak is rajzolt, és meg is címezte a borítékotKép, ez nem viccKép.

off:
most találtam, egy fotós fickó oldala, hogy retusálta a fotókat. Komolyan mondom, ledöbbentem.
http://homepage.mac.com/gapodaca/digital/digital.html
on

VAlaki majd írjon azért Mártihoz pontos címet, jó?

Bogancsi,
és ráadásul hajnal négyig melózott szegénykém.Kép. Megint van valami határidős melójuk.

Menta,
Helena is nagyon szuperül rajzol. Amúgy én is nézelődök Hangának ilyen mágneses rajztáblát. Lehet, hogy Békáson, a kínainál veszek majd.Kép

Megyek aludni.

Szila
szila

Szila!

Érdekes volt a retusálós oldal, ez is hasonló, ledöbbenni ezen is lehet: Kép

http://www.ebaumsworld.com/celeb.html

Laura
p_laura

SZiasztok!

Na, nem jutottam ma már vissza - vagyis csak most, és leveleket sem volt időm, rájöttem, hogy sokat kellene, nem tenné meg, aki kér címet, hogy ír egy mélt? Arra tudnék válaszolni sok végiggondolás nélkül is Kép neth@index.hu

Ármin most aludt csak el Kép, én nagyon szarul vagyok - nem tudom, mitől, mert betartom a diétát, az egyetlen mai "kihágásom"egy kis párolt alma volt - amit amúgy szabad, csak vhogy nekem nem tesz jót Kép Vilka megkapta végre az 5 hós oltását és ma megkóstolt egy kis almát Kép Persze, a pároltból - neki szerencsére ízlett és nem is ártott meg - igaz, ő csak max. másfél mokkáskanálnyit evett Kép Nekem is csak annyit kellett volna, azt hiszem Kép

Beja! Ármin tiszta Bálint Kép Rajzolni nem rajzol "érthetően", de szerelni, meg kocsikat felismerni, meg minden gépet, meg hogy melyik mire való, stb, stb, na, az nagyon megy Kép Örülök, hogy jöttök végül is ti is Kép

Nem tudok aludni Kép - nem, mintha nem lennék álmos, nagyon az vagyok, deez a gymorsav+felpüffedés megöl KépKépKép

szomorú Márti+Ármin+Vilka
márti

Zsoma délután 3 óta sír. Miért???

cory
Budapest

Sziasztok!

Lányok, lenne esetleg egy "szabadkezű" apuka a Miki Partin, aki tudna egy videokamerát kezelni, és felvenni az eseményeket? Én elvinném a kameránkat, de bevállalni nem tudnám a filmezést is, mert Bácu úgysem hagyná. Utána természetesen bárkinek átvenném kazira a felvett anyagot. Na mit szóltok?

Pusza,
Beja
beja

Cory! Meddig írt Zsoma? Rájöttetek, mitől? REmélem, már nem aktuális, de nem fáj vmilye? Vagy nem szúrja/szorítja vhol a ruha? Melegfront? Nekem a fejem fájt baromira - bár az lehet kialvatlanság is...

Márti++
márti

Szisztok!

Most kaptam egy levelet:
egy kislánynak sürgősen B rh neg. vérre lenne szüksége. Nincs véradó ismerősötök ilyen vércsoporttal?

Solya
solya

sziasztok

látom, hasonlóan pihentető éjszakátok volt, mint nekünk... nem vígasztal... már nem is néztem az órát, hogy meddig voltunk fent, mondjuk boldi nem folyamatosan ordít, hanem szünetekkel, de ez sem jobb, mert ahogy azt hiszem, hogy végre megnyugodott, folytatja is Kép

márti szegény, nagyon pocsék lehet. és nem tudsz vagy tudnak az orvosok most semmit tenni ellene?

hát, nagyon jó nektek , hogy így összegyűltök mikibulizni! barni is nagyon várja! képzeljétek, úgy alakul, hogy holnap itt szadán a faluházban lesz miki, pénteken ugye mártiéknál, és vasárnap is mennek domonyvölgybe egész napos mikulásozásra (lesz dörmögő dömötör meseparipa mikulás műsor, lovaskocsizás, karácsonyi kézműves foglalkozás... ha valakit érdekel, szerintem nagyon megéri elmenni!!! voltunk húsvétkor is, és szuperjó volt!)

beja: szerintem ha andrissal megtárgyalod, biztos bevállalja! és úgy szeretném látni barninak az arcát!

muszáj leírnom, hogy nem azért "dicsekszem" barnival, a rajz- vagy beszédtudásával, hogy másban rossz érzést keltsek, amiért az ő babája pont azt MÉG nem tudja, hanem mert kinek mesélhetném el/mutathatnám meg a tudományát, ha nem nektek??? és pont az a csodálatos, hogy mindannyian mások, ki ebben ügyesebb, ki abban, de ez nem azt jelenti, hogy bárki is butább, ügyetlenebb lenne a másiknál!!! meg persze elfogultak is vagyunk a saját gyerekünkkel, nem kicsit, így minden tettét valóságos csodaként éljük meg Kép ja igen, boldi is beszél: kétszer azt mondta, hogy HÖ!!! KépKépKép ez azért is vicces, mert barni se a h, se az ö hangot nem tudja kiejteni...

amúgy ez a szerelés a fiúkban genetikailag kódolt? Kép

megyek, jelenésem van

na most áll olyan szinten a háznemtartás, hogy katasztrófa

viszont tegnap már voltunk kint, most is megyünk kicsit Kép

puszi,
heniék
gesztenye

Sziasztok!

Márti: 4-kor már egész nyugodt volt, de lerakni még nem lehetett (úgysem, hgoy együtt lefekszünk az ágyba), így 1/2 6-ig a fotelban bóbiskoltam. És fél 6-kor sikerült lefeküdni. Valszeg a hasa, mert gázok folyamatosan jöttek alul-felül.

Solya: közvetlen ismerőstől kaptad, vagy forwrdolt levél ismeretlentől? Ilyeneket én sokszor kaptam már úgy is, hogy visszajött 1-2 év múlva Kép

cory

cory
Budapest

cory,
ezt úgy kaptuk, hogy az ismerősünk megjelölte, hogy neki ugyan nem, de a tesójának személyes ismerőséről van szó és szerepel benne egy tegnap előtti dátum. Tehát nagyon valósnak néz ki. Többet nem tudok, ki lehetne nyomozni, de innen nem tudom. Annyit megtettem, hogy elküldtem a levelet a babanet szerkesztőségébe is, és pár helyre feltettem itt. Továbbítani már régen nem továbbítok pont emiatt. Mindenesetre a lehetőségét megadom, hogy segíthessen más, ha tud. Sajnos mi más vércsoportúak vagyunk.
solya

Cory! Boldi ugyanez! Ezerrel szopik, ömlik a szájába a tej, félrenyel, levegőt nyel, aztán nem győz büfizni, bukni, rotyogni, a hasfájásra újra cicit kér - és nem ér véget az ördögi kör... Mi külön szobában alszunk, de mivel muszáj függőlegesen tartani, nem sok alvás jut... Fura, mert Barnit éjjel soha nem kellett büfiztetni.
Kitartás nektek is!

H.
gesztenye

Sziasztok!

Jöttem én is dicsekedni.Kép
Vasárnap Korina megállt előttem és mérgesen közölte:Anyaci! Irgum -paszta. Majd nagyot nevetett és elszaladt játszani.
Olyan édes ahogy összekombinálja a mondandóját. Főleg amikor azt mondja köszöjöm.

Milénát pedig megdícsérték az oviban, hogy mennyire összeszedett mostanában. Kicsit mintha kezdene kifelé jönni a hisztikorszakból. Csak el ne kiabáljam.Kép

Solya! Sikerült homeós dokit szerezni?
Mi újság Mátéval és Sárával?
Vérügyileg nem tudok segíteni.Kép

Heni!
Szerintem is dicsekedjünk csak nyugodtan. Olyan jó olvasni, hogy mindenki büszke a saját csemetéjére. Kortól függetlenül.

Cory! Akkor bizti a hasa fájt Zsomának. Nem lehetett könnyű egész éjjel ébren. Napközben ha tudsz pihenj.

Beja! Úgy emlékeztem, hogy a múltkor is zacsiba pisilt Bácu. Lehet, hogy csak azért mert Korina még nem akart bilibe csak zacsiba.
Akkor addig nem is adnak rá semmit amig nem ismétlik meg a vizsgálatot?

Márti! A gyomorsav nagyon rémes.Kép Szerencsére csak kismamaként zaklatott. Nem irigyellek. Semmi nem használ rá? Vagy ami használna azt nem szabad? Nem nagyon értek hozzá.Kép

Szila! Jó a retusálós oldal. Ebből is látszik, hogy nem minden az, aminek látszik.Kép

Laura! Cameron Diaz és a többiek igen érdekesen néznek ki smink nélkül. Ennyi erővel akárkiből lehet címlapfotót csinálni. Sőt szerintem mi mindannyian sokkal szebbek vagyunk smink nélkül, mint a legtöbb sztár.Kép

Norci! Hogy van a pocakod?Kép
linato

Sziasztok!

Linato!
Köszi a kérdést!
Jól vagyok, ma vagyok 16 hetes és ma voltam AFP-n, eredmény két hét múlva. Viszont vagy felfáztam, vagy valami gombás fertőzést, összeszedtem, mert u.azok a tünetek mint felfázásnál csak éppen a sűrű pisilés nincs hozzá. És hogy hol, mikor, hogyan? Muszáj lesz elmenni dokihoz, terhesen nem kockáztathatok. Kép Kép Kép Kép
Ja azt hitték az Istvánban, hogy ctg-re mentem, mert hát "16. hetesen ekkora pocak". Ezzel a szöveggel engem már nem tudnak megijeszteni.

A Miki buli nálunk kérdésessé vált Vili tegnap hányt Kép , igaz rengetegett evett ebédre, ma reggel meg nem akart enni, csak inni attól meg megint hányt, inkább bukott egyet. Drukkoljatok, hogy ne vírus legyen, hanem tényleg gyomorrontás. Láza nincs, hasmenése sincs, oké kicsit többször kakilt mint szokott, de nem hasmenés. Az éjszakát meg teljesen jól végigaludta. Kedélye jó, ma csak főtt krumplit meg főtt sütőtök kockákat evett, most alszik.
Tényleg nagyon drukkoljatok, mert nehezen viselem, ha Vili beteg, és mert én is nagyon várom a Mikulás bulit és úgy örülök, hogy végre apa is eljön velünk, ráadásul délelőtt Tücöskzenére is jön és mind két helyen vállalata az operatőr szerepet is. (A kazettát meg áttudja venni cd-re is, amit számítógépen vagy dvd-n is le lehet majd játszani) Én meg nagyon sozmorú lennék ha Vili kimaradna a Mikulásból, én meg a taliból.

Heni! Cory!
Drukkok mennek a kevésbé üvöltős éjszakákhoz.

Bocs most ennyi, mennem kell kicsit pihenni meg rendetrakni.

Norci
norci

Sziasztok!

Ármin már 3 napja nem alszik délben, hanem csak du 5 körül alszik el másfél órára, éjfélkor alig lehet lerakni, de reggel fél hét körül kel - én meg megbolondulok, de komolyan KépKépKép SE magánélet, se külön Vilkázás, se fürdés, se semmi... becsuktam Ármint a gyerekszobába - nagyon gonosz vagyok???? Úgy érzem, igen Kép, de egyszerűen nem bírom már, hogy egyetlen perc szabadidőt sem hagy KépKépKép
Mit csináltok ilyen esetben????

Márti++
márti

Sziasztok!

Nem érem utól magam az olvasással Kép, úgyhogy csak néhány régi "tartozás" gyorsan:

Mindenkinek nagyon köszönöm, aki bank ügyben írt. Többen ajánlottátok az Internet bank használatát, nos ez az egyik fő bajom azzal, hogy Szolnokon maradt a számlavezető fiókom. Ui. az OTP-vel Internet-bank szerződést csak a számlavezető fiókban lehet kötni. Kép Az, hogy a számla a lánykori nevemen maradt, közel se zavar ennyire. Kép

Még egy tartozás, talán még a 8 napba belefér: Rominak és Dórinak nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Rólunk annyit, hogy kezdenek összecsapni a fejem felett a decemberi intéznivalók. Elkezdtem a nagytakarítást karácsonyra, most éppen teljesen ki vannak pakolva a konyhaszekrényeim. Kép Lacika nagyon élvezi a helyzetet. Kép Ő meg elkezdte a dackorszakot. Kép Sokat gondolok mostanában arra, hogy miket írtatok erről... Kép Írjatok valami biztatót is, úgye hamar elmúlik?! Ha valami nem úgy van, ahogy Őlacikasága szeretné, akkor újabban üvölt, üt, vág, rúg, és iszonyúakat harap. Mint egy kicsi fúria. Kép Szerencsére nem gyakoriak a rohamai, de pl. a játszótérről elhozni kész életveszély. Kép Tegnap kitaláltam a tutit, 1,5 órára gyakorlatilag kivontam a forgalomból a kölköt, hogy tudjak az alsó konyhaszekrényekben is pakolni. Leírom, hátha másnak is bejön. Szóval beültettem az etetőszékbe, adtam neki egy kis üvegpoharat, egy porcelán kávéscsészét, és egy kis áttetsző műanyag dobozkát. Kellett még hozzá két különböző kanál és egy deci víz, és előállt a tökéletes Lacika-játék. Időnként a vizét pótolni kellett, de mikor 1,5 óra múlva kivettem az etetőszékből, még fel volt háborodva. Kép

Megyek vissza olvasni, hátha utólérem még magam, mielőtt Lacika felébredne.

BMárti

BMárti
bmárti

Márti! 5-kor már próbáld meg nem engedni elaludni. Fürdesd meg, vacsizzatok, játszon kicsit, tegyél be neki zenét vagy engedj neki valami olyat amit ritkán csinálhat és máris 1/2 7. Akkor meg már alukálhat reggelig. Nálunk néha sikerült így kitolni az elalvást. Bár Miléna kb 1,5 éves kora óta itthon nem alszik délután. Az oviban viszont igen.
linato

Márti!

Nem tudtok levegőzni lemenni hármasban délelőtt, mondjuk mindennap fix időben?
A friss levegő lehet sokat lendítene Ármin alvókáján.
Nem akralak elkeseríteni, de az is lehet Ármin kinőtt a napközbeni alvásból, ha ez a helyzet délután már tényleg ne engedd elaludni. Nagyon sok olyan kétévesről tudok aki már nem alszik nappal. Lásd Zsuzsui Dorkája, vagy az unokahugim is ilyen volt.

Norci
norci

Márti!
Még egy tipp ha mégis elaludna fél ötkor akkor keltsd fel előbb.

Norci
norci

MÁrti, Linato,
hát, nálunk is az van, hogy Hanga kb. egy hete nem akar du. aludni. Ilyenkor viszont már fél nyolc körül kidől és reggel nyolcig alszik. Ha mégis elaludna du. (amúgy olyan 1 óra felé), az még jó, de olyankor este csak 10 felé hajlandó elaludni. VAgy később. Márti,mi ilyenkor is lerakjuk rendes időben aludni a szobájába, de mivel heverőn alszik már, gyakorlatilag azt csinál a szobájában, amit akar. Persze a szekrényeket ilyenkor leragasztomKép, és egyébként tök csöndben van, csak néha "zavarja" meg egy-két kurjantgatássalKép.

Szila

Ui.: most is már kb. másfél órája virgonckodik a szobájában, eszébe sem jut az alvás, pedig bemászkálok, próbálok mellette én is aludni, de nem akar a kisasszony. Azt hiszem, most már kinyitom az ajtaját, és valami fárasztót kitalálok neki, hogy estére kidőljön.Kép
szila

Sziasztok!

Norci: szegénykém! Kép
Nagy-nagy drukkok mennek neked is, Vilinek is: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Olyan jó volna, ha el tudnátok jönni!

Márti: először is sok-sok jobbulást kívánok neked!
Árminnal kapcsolatban pedig csak annyit tudok mondani, hogy legyél határozott. Ha kívülről szemlélnéd a dolgot, gondolom te sem tartanád helyesnek azt, hogy egy 2 éves gyerek diktáljon a szüleinek. Persze, mindnekinek van egy életritmusa, Árminnak is, de ez valamelyest igazodjon a családéhoz.
Nem vagy szívtelen dög akkor, ha kemény vagy vele és hagyod hisztizni, üvölteni. Igenis feküdjön le, pihenjen (aludjon) délután 1-2 órát, mert ha nem bírja ki alvás nélkül estig, akkor igenis még SZÜKSÉGE VAN RÁ.
Nálunk is hasonló zajlik sajnos mostanában: Romi kb. két hete fogzott, plusz összeszedett valami taknyolós nyavalyát. Nyűgös, amolyan "elanyátlanodott" volt és egyik este bekéredzkedett az ölembe, hogy ott aludjon el. Az elesettsége miatt engedtem is neki. Igen ám, de azóta - már semmi baja - és még mindig az ölemben szeretne elaludni, de már nem megy neki. Egyrészt élvezi, hogy vele vagyok, beszélget, játszik, és kimegy az álom a szeméből, másrészt már az ölem is kicsi neki, ottalvásra kinőtte. Volt úgy, hogy éjfélkor aludt csak el és reggel álmosan, kialvatlanul ébredt...
Summa summárum: vissza kell térnünk a betegség előtti állapotra, tehát amikor a kiságyban, egyedül aludt el, de Romi nem hajlandó. Minden délután és este sír, kiabál, hisztizik, stb. de nem engedek. Közben utálom magam, de tényleg nem alszik el az ölemben, tehát NEKI IS AZ AZ ÉRDEKE, hogy visszaálljon a régi rend.
Szóval, Márti, keményen, határozottan, de gyengéden! Álljon be nálatok is egy rend (vagy álljon vissza a régi), látod, Zsuzsiéknak is sikerült, pedig Dorka sem akart hallani sem a délutáni alvásról.
Sokszor arra gondolok ilyenkor, hogy ha 2 éves korában nem tudok hatni rájuk, akkor mi lesz később, tinikorban? És ilyenkor általában összeszedem magam...

Heni, Cory: most lehet, hogy nagyon ellenszenves leszek, de a következőt tudom tanácsolni: ne adjatok anyatejet a babáknak az etetést követő 2 órán belül.
Nálunk Romi pici korában több időt töltött a cicimen, mint a kiságyban. Éjjel-nappal szopizott, és bizony hasfájós lett. Ekkor tanácsolta nekem a doktornéni ezt a 2 órás kihagyást. Meg is magyarázta: az anyatej emésztése 2 órát vesz igénybe, tehát ennyi idő múlva kiürül a gyomra, és jöhet a következő szopi. Igen ám, de ha "ráetetek", akkor a megemésztettel együtt emésztetlen anyatej is jut a kis beleibe, és ez okozza a szélgörcsöt, a puffadást, a sok büfit, a sok pukit és a sok fájdalmat. És azt is tanácsolta a doktornéni, hogy ha 2 órán belül mégis megéhezik, nyugodtan adjak neki cumisüvegből forralt, lehűtött vizet.
Én persze lázadoztam. Úgy néztem szegény dokinénire, mint gyújtogató a vizes szalmára, panaszkodtam nektek és nem tartottam be a tanácsát. Beszéltem apának cumizavarról, az anyatej fontosságától, az LLL-ről és kerek-perec megmondtam, hogy én igenis megszoptatom Romit, ha kell, félóránként.
A hasfájás persze nem múlt el, és amikor apa már nem bírta tovább Romola szenvedését, egyszerűen kivette a kezemből szegényt. Egyik éjjel, amikor én kialudtam a hasfájós baba okozta fáradalmakat, apa több órán keresztül a kezében tartva, nagyon lassan, kortyonként megitatta Romolát.
És lássunk csudát: a gyerek ugyan kicsi, de nem hülye: 2 hónapos korára tökéletesen meg tudta különböztetni a cumisüveget a cicitől, tudta jól, melyikből mi jön, és ha evés után fél órával folyadékra volt szüksége, ivott egy kevéske forralt vizet vagy Mecsek teát (ánizsos-köményes).
Nálunk bevált, gondolom, nálatok is érdemes kipróbálni.

Megyek vasalni, sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Ez jó: Norcival éppen ellentétes példának hoztuk fel Zsuzsit és Dorkát... Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Zsuzsi: akkor most alszotok még du. vagy nem?

Márti: Norci írt egy nagyon fontos dolgot: tényleg, mennyit vagytok levegőn?

Laura
p_laura

SZiasztok!

Laura: az éjszakai hepaj úgy történt, hogy éjfélkor szopizott, és utána legközelebb reggel 6-kor. És Zsoma nem kér 2 órán belül cicit, úgyhogy nem is kap. Ha valamiért jó lenne, ha enne előbb, mert pl időre mennénk valahova, akkor sem eszik előbb. Szóval ez ok. És mégis! Tudom, hogy a szelek zavarják. Kapott sab simplexet, masszíroztam, tornáztattam..., és még 4-kor is jöttek. Viszont az elég durva, hogy 4 órán át büfiztessem!

cory

cory
Budapest

Laura! Boldi sem szopik gyakrabban, hanem két perc alatt több levegőt nyel, mint tejet, jön a büfiztetés, annak is a felét kibukja, persze még éhes, és ez így megy, amíg jól nem lakik megfelelő mértékben, és a levegő ki nem jön belőle. Ma ez 12-től 3-ig tartott. Amúgy úgy tudom, az anyatejnek elég 1 óra is, hogy megemésztődjön.

Márti! Szerintem legyél kicsit önző, hiszen csak kipihent, elégedett anyuka tud nyugodt és szerető lenni a gyermekeivel! Én ilyen esetben riasztom a nagyit, hál'Istennek lehet, és ő kiviszi kifárasztani Barnit annyira, hogy tudjon délben aludni. Ma pedig nála van, nemsokára hozza haza Apa. Kép Ne hagyd, hogy fél ötkor aludjon, még akkor sem, ha egész nap azt a másfél órát várod Kép, és utána fent legyen éjfélig! A kötelező déli csendespihenő "á la Szila" nekem teszik (bár nálunk nem működne Kép)
Írj a fejleményekről!

Puszi mindenkinek,
Heni
gesztenye

Sziasztok újra!

Cory: valami mást próbáltatok már? Espumisan cseppek, Gripe Water gyógyvíz, Mecsek tea...?

Laura
p_laura

Heni,
nálunk sincsen kötelező csendespihenő, csak egyszerűen megpróbálom letenni aludni. Ha nem alszik, akkor játszik, viháncol. Ha nagy vihánc van, akkor kihozom.Kép Ha sír, akkor viszont elalszik. Viszont este mindenképpen normális (legalábbis nekünk) idően történik a lefektetés. Ha tetszik, ha nem. Ha nem akar aludni, akkor akár tízig is képes eljátszani...Kép mindenféle sírás nélkül.
Szila
szila

Sziasztok!!!Kép

Ma voltunk dokinál és bizony 8 hetes terhes vagyok, július közepén várható a kistesó! Képzeljétek már hallhattuk a szívhangját, fantasztikus volt!!!
Doki rendes volt, alaposan megvizsgált, de nem volt kellemetlen. Nála maradok, őszinte és közvetlen volt, ez tetszett. Az uh kissé drága, de ha figyelembe veszem, hogy mit láthatok hallhatok, akkor mindenképpen megéri!Kép

Márti, cory, Laura, Norci: Dorka amikor szopizott rá lehetett venni kötelezően 1- órakor a lefekvésre, most, hogy nem szopizik, nincs alvás napközben, kivéve, ha autózunk, mert akkor bealszik vagy délután maga kéri, hogy babakocsizzunk, ilyenkor séta alatt alszik el. Anyám szerint erőszakkal nem lehet elérni, hogy egy gyerek aludjon, engem legalábbis nem lehetett, így hagyott. Persze, ha látszik rajta, hogy nagyon fáradt, akkor meg kell találni azt az időpontot, ami mindkettőtöknek megfelel.

Én csak annyit tudok mondani, hogy szerencsére egyszer véget ér minden rettenetes korszaknak. Meglátjátok nemsokára minden rendben lesz!!!

üdv: zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Csak nagyon röviden:
csatlakozom az extra hisztis/nyűgös gyerkők kimerültség határán lévő szüleihez.. reménykedjünk, hogy vmi elhúzódó front, és hamarosan vége... Elképesztő, miket tud művelni .. Kép

Zsuzsi
Pont most van a Kismamában a 2 évesek lábfájásáról, amit egyszerűen növekedési fájdalomnak neveznek (jobb híjján)... Szerintem Dorkánál is az lehet... Csengének egyértelműen nyúlt a lába... fájlalta is rendesen... főleg este...

ja.. azt elfelejtettem írni, hogy Csengének végre kibújt a hiányzó metszője .. Beja... van reméééény KépKépKép
.. már csak a hátsó rágók hiányoznak...

.. na megyek, mert 3 felnőtt kevés a kordában tartásához Kép

üdv
Rebiék (28+0?)
... ja .. tegnap leszúrt a doki... elkezdett rövidülni a méhnyak.. szerinte azért, mert sokat keményedek, mert nem szedem 3x a magnéziumot, csak 2x... Szerintem meg azért, mert egész nap rohanok... :-//

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Laura: persze, próbáltunk egy csomó mindent már. Van ami egy ideig hat, aztán nem. VAn, ami egyáltalán nem hat. És van olyan nap, amikor semmi baja. Most pl szombaton itt volt Andi meg Pele, és Zsoma halál nyugisan végigaludta az egész napot. Másnap meg üvöltött.

Zsuzsi: köszi, de nekem nem Balu alvásával van gondom, hanem Zsomáéval. Balu szinte minden délután alszik 2-3 órát egyedül.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

cory
Most van a Kismamában cikk a sírásról, hátha írnak vmi okosat! Még nem volt időm elolvasni.

délutáni alvás: nálunk csak babakocsiban működik, különben 5 körül dőlne ki magától Peti. De ebéd után leviszem, sétálunk egy kicsit, majd beültetem a babakocsiba, amire persze ordít, de 5 perc múlva már nyomja is a szunyát. Hogy ez meddig mehet még?

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

cory: hogy van ma Zsoma??? sírás???

Solya: én véradó vagyok, de 0 Rh+.

Heni: egyáltalán nem "keltettél rossz érzéseket" bennem, csak irigykedtem egy kicsit Kép

Norci: nekem is volt gombás fertőzésem Tomival, de már fogalmam sincs, mit kaptam rá, csak azt tudom, hogy aránylag hamar túl voltam rajta. Drukkok mennek Vili hogy van?

Márti: passz Kép Csak drukkolni tudok Neked, de ötletem nincs, mert Tomi mindig jól aludt.

BMárti: porcelán kávéscsészét adtál neki játszani??? Szent egek! és még megvan az a csésze ??? Kép Zsófi se aludt már a bölcsiben sem, igaz lefeküdt 8-kor és aludt reggelig.

Zsuzsi: egész meghatódtam! Annyira örülök, hogy sikerült és már 8 hetesek vagytok Kép Vigyázz magatokra nagyon!!!

Rebi: ne hülyéskedj!!! Légy szíves, vigyázz magadra, ne rohangálj mán! Gratula Csenge fogacskájához Kép Van már nyelvvizsgaeredményed? Zsófiét holnapra ígérték, kíváncsi vagyok!

Tomit ma nagyon megdícsérték a bölcsiben Kép Jó kisfiú volt, jól evett, jó aludt és senkit sem harapott meg Kép És várja a Mikulást! A bölcsibe délelőtt 10-kor jön és ezért remélem, hogy délután már nem fog félni a második Mikulástól Kép Ja, és én is tudok büszkélkedni: Tomi egész jól "elénekli" a boci-boci-tarkát"! Teljesen felismerhető a dallam, a szöveg csak kicsit Kép
Holnap és pénteken szabin vagyok, de persze hajnalban kelek, mert apa sok dolga miatt nem tudja bevinni a gyerekeket... Na, mindegy. Így "bosszúból" nem lesz rakott krumpli estére, mert csak a szokásos időben este fél 6-ra jövök haza a fiúkkal (fociról), hanem csak lágytojás és punktum. Viszont remélem, sikerül elintéznem a karácsonyi vásárlás egy részét legalább...

Jó éjt! bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Laura!

Köszi a drukkot! Úgy néz ki tényleg csak gyomorrontás volt, szegénykém délután egy jó nagy szundításból úgy kelt fel, hogy enni-enni szemvics (szendvics) ! Úgy tűnik kutya baja, de azért nem kiabálom el.

Le se merem írni, hogy Vili mekkorákat alszik napközben (két-három órát, idegen helyen csak másfelet), azóta működik tökéletesen mióta fix napirendünk van, ebéd előtt mindig játszóterezünk egy nagyot ( rossz idő esetén itthon játszunk és mostanában akkor is múködik) aztán ebéd és utána pici játszás-emésztés és 1 körül 5 perc alatt bedől cicin, de már mondja hogy "tente didi" és felmászik az ágyra. Ha nem akar elaludni rögtön, akkor picit hagyom még vagy kakil, vagy egy-egy büfi és kisidő múlva megpróbálom újra, általában bejön.
A fix napirendből meg nem nagoyn engedek még családi rendezvényke ünnepek miatt sem, ill. mindenkit kérek ,hogy ehhez igazítsák pl. az ebédet és így ott is el tudom altatni.
Este meg mondja "ügyi Vivi alszik" és szépen lefekszik egyedül, de most épp felébredt, mert apa megjött Kép ajaj. Jókor ecsetelem ezt.

GOrsi!
Köszi a szobarendezésről írtakat, ezekszeritn alapértelmezésben nálatok is első perctől együtt lesz a két gyerkőc?

Egyelőre ennyit, Vili nagyon megörült az apjának.

Norci
norci

No visszaaludt Vili!

Bogancsi neked is köszi a drukkokat!
Nekem életemben nem volt még gombás fertőzésem! Remélem most sincs, de úgy izgulok és remélem a babónak ettől nem lehet semmi baja! Teljesen bepánikoltam Kép

Gratulálok minden rajzolós gyerkőcnek nagyon jók a rajzok.
Egy kicsit én is büszkélkedem: Vili mdája a tesót, gész este pocakomat puszilgatta Kép máltkor még túrórudit is nyomott a köldökömbe! Fantasztikusan mondja a mondókákat, dalokat nála a dallam nem, de a szöveg tökéletesen felismerhető. Jó pár mondókát elmondunk párbeszéd formájában ebből kedvenc a "Dombon áll egy házikó" ezt végig tudja.

Norci
norci

Sziasztok!

Alváshoz nem tudok hozzászólniKép, tudjátok, Bácu picinek is jól aludt, most meg egy kész mormota... Mostanában ő maga kéri, hogy fektessem be az ágyába ebéd után.

Cory, Bácu kb. 5-6 hetes korától kortyolgatott Mecsek teát, amit Laura is ajánlott.. utána jöttek a puki-hegyek.. 3 hónapos koráig volt hasfájós, rendszeresen fél5-5 körül kezdte a mókát, egészen fürdetésig. Aztán egyik napról a másikra, mintha elvágták volna...

Norci, terhesség alatti gomba: ne izgulj, abszolut kikezelhető (én már csak tudom...), már ha tényleg ez áll a háttérben Nálad... hüvelykúpot és kenőcsöt kapsz, vagy Candibene-t, aminek a kezelési ideje csak 3 este, vagy Canestent, ez asszem 6... Általában ezeket szokták adni. Nekem a Candibene válik be igazán...

Rebi, leszel szíves lassítani! Kép Köszönöm!
De jó, akkor ezexerint Bácunak is lesz bal alsó kettese??? Kép Mindig Csengu foga után bújik ki a miénk is pár héttel, ezt már megfigyeltem!Kép

Zsuzsi, örömmel hallom a 8 hetes pocaklakótKép De jó NektekKép Írnál nekem mailt, hogy végül is hol kötöttél ki? Már ha van időd és kedved... kösziKép

Ma reggel produkcióztunk a fütyi-zacsival... Csajok, ez rémesKép( Az elsőt lekakilta, a második nem ragadt oda rendesen a herezacsi alatt, kifolyt a pisi, benne maradt úgy 3-4 csepp, aztán a harmadik zacsiba végre termeltünk 15 ml-tKépKépKép Bevittem, mondtam, ne nevessenek hangosan, ennyi van, kész... elégedjenek meg vele. Aszonták, elégKép Holnap reggel nyomulok az eredményért.

Megyek aludni, sziasztok, jó éjt,
Beja+Bácu
beja

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?