Sziasztok!
Kicsit kihasználom, hogy csendes a ház - apa elvitte a törpéket a főnökéhez, akik disznót vágnak, hogy megmutassan nekik, bár közölte induláskor, hogy mindjárt itthon leszünk, úgyis sírni fognak -, persze dolgom meg ezer lenne. De sebaj.
Köszönöm a karácsonyi menüs ajánlatokat!!! Ibolya, dehogy sértődöm meg, teljesen egyetértek.
Szóval, a hal kilőve, mert azt sem tudom, hogy hol lehet kapni, meg milyet kell venni, mivel nem szeretem. Úgyhogy azt majd mindenki eszik szenteste otthon, aki akar, nálunk meg más lesz.
A receptek mindenhonnan jöhetnek, a Lázár féle pulyka, a baconbe tekert már, és a fahéjjas-gyümölcsös pulykamell is.
A gyerekek szülinapján is ez a társaság volt tavaly ugyanennyi létszámmal, akkor tök jókat találtam ki, és gyakorlatilag 1 óra alatt összedobtam a kajákat, némelyik főtt magától, a sütőben meg váltogattam őket, és simán kész lettem, csak a rántott hús mellett kellett állnom kicsit többet. Most is valahogy így képzelem, csak nincs ötletem, hogy mik kerüljenek a sütőbe. A levesnél kicsit csalok, mert én nem vagyok jó húslevesben, azt anyukám hozza
, én meg csinálom a saját füstöltsajt-krém levesemet, tavaly akkora volt a sikere, hogy most sem hagyom ki, és kb. 15 perc alatt kész. Sütit meg nem csinálok, az mindig annyi érkezik, hogy így is sok.
Karácsonyi ajándékok: egy része már megvan, a hiányzókra vannak ötletek, pár emberrel pedig megbeszéltük, hogy nem veszünk egymásnak, mert már mindenki híjján van az ötleteknek, hülyeségre meg kár pénzt kidobni. A gyerekeknek már megvan: tőlünk kapnak babzsákfotelt, azt már korábban megrendeltem, meg is érkeztek, anyuéknál figyelnek. Kapnak még öltöztethetős maci puzzle-t (gőzöm sincs, hogy mi a neve), meg többféle fa kirakót, parkolóházat autókkal (muszáj autónak a fa alá kerülni, Marci függő), kispárnákat (ez Flóra gyengéje). Egyenlőre baba nincs a tervben, kicsit sajnálom is, de hát nem érdekli őket. Marci az erősebb egyéniség, úgy látszik, így Flóra is autózik egyenlőre.
Anyukáméktől triciklit kapnak, már azt is korábban kiválasztottuk, megrendeltük, és összeszerelve várja az ünnepeket. Ezt imádni fogják, az tuti. Bár azt nem tudom, hogy kb. mikor fognak megtanulni pedálozni. Anyósomtól overállokat kapnak, na ez nem tudom, hogy ideér-e karácsonyig, mert a Quelle-től rendeltük, és még semmi visszajelzés.
Azonkívül "nínós" autókról tudok, amik dumálnak, de nem láttam, nem is tudom, hogy milyenek.
Egyenlőre ennyi, amiket előre tudok, de a dédi pl. már tegnap említette, hogy szeretné ránk bízni a vásárlást, és odaadni most a pénzt, úgyhogy nem tudom, hogy azzal mi legyen, így is olyan sok mindent kapnak már, és még nem is tudom mindenki ajándékát. Én még az FP tanulókutyussal szemeztem, ha vkinek van ilyen, érdekelne, hogy ennyi idősen is buli-e még, vagy már fölösleges? Azért nem olyan olcsó, főleg a két darab, jó lenne tutira menni.
Barbi!
Merre van a neten az a jó áron levő Adidas "lecgó"?
Zsuzsi!
A babakocsi két állásba állítható, egyikben ülő a pozíció, másikban enyhén döntött. Tehát nem lehet vízszintesbe helyezni. Kilóra megmondom őszintén, hogy fogalmam sincs, hogy mennyi, csak azt, hogy nem nehéz.
Ha gondolod, rárakom vmilyen mérlegre.
Évi!
A favonat és sínek tök jók, nálunk is sláger. Mi tavaly karácsonyra kaptuk, de csak nemrég szedtük elő. Gondolkoztunk a bővítésen, de egyenlőre nekünk még elég az alap készlet.
Edit!
De drága kicsi Virágod, hogy így elmondja, mi nem jó a játékban. Sajnos mindig előfordul, hogy az ember mellényúl játék ügyben, de lehet, hogy pár hónap múlva már szeretni fogja őket, a mosógépet tuti.
Édességnél dettó: nálunk is összegyúlt egy halom. Az egyetlen dolog, aminek örültem, hogy csak egy-két olyan mikulás érkezett, ami számomra ehetetlen csokiból készül, a többsége jó minőségű, azért azokat majd alkalomadtán ehetik - persze én adagolom.
Tényleg nehéz karácsonyotok lesz, de az nagyon jó, hogy anyukád ott lesz veletek. Neked is, neki is! Sok erőt kívánok nektek, hogy átvészeljétek.