Új privát üzeneted érkezett!

ja, a nem tudtok az külön van, bocsi :oops:

Barbi
Kép
b_barbie

Zsuzsi!
Szívesen mesélek ám ilyen jó kis bőgős sztorikat, nálunk szinte napi szinten megy a megijedünk boldog-boldogtalantól. Ha jön hozzánk vki - nem számít, hogy hány ezerszer látták már - és véletlenül nem bőgnek, amikor érkezik, akkor bőgnek, amikor elmegy, és kiabálnak, hogy Anya, Anya, mert félnek, hogy én is elmegyek. Olyan szinten lógnak rajtam, hogy nem is igaz. Pedig sose lépek le, szinte folyton velük vagyok, nem is emlékszem, hogy mikor voltam vhol nélkülük. Nagy csalódás lett volna, ha pont egy beöltözött, furcsa ember láttán nem fakadnak sírva a bőgő masináim. :wink:
Privi ment.

Barbi!
Akkor összességében kijelenthetjük, hogy jó választás volt ez a fürdős játék. A lényeg, hogy ti jól szórakoztok vele, a gyerek meg úgyis a kiürült flakonokkal, WC-papír gurigákkal és társaival játszik, miért is fosztanánk meg ettől? :wink:
Mi a Tesco-ban vettünk nekik zenélő-pörgő-villogó-tökömtudja mirejó dobot. Tetszett is nekik, egész este ment a játék. De felejthetetlen az a pár perc is, amikor kiválasztottuk az áruházban. Annyira belefeledkeztünk a Zsoltival a játszásba, hogy elálltuk az utat a bev.kocsival, és ész nélkül ütöttük a dobokat. Egy kis idő után mosolyogva szólítottak meg minket, hogy kicsit arrébb tudnánk-e tolni a kocsit. Égtünk és röhögtünk...

Andi
Kép
zsandi

SZiasztok!

Márti, a drukkok mennek, nagyon, nagyon sokat gondolunk rátok!!!

Tegnap írtam ,megint elszállt.....

De tegnap óta annyit változott a helyzet hogy kint van Katának az első szemfoga... jön még 3...

Már nem köhög, de 2-3 napja brutál volt, főleg éjszaka, hányásig :( Cserébe beszereztün kegy kis kötőhártyagyuszit, de a szemcsepp mellett már nem is váladékozik szerencsére.

Edit, nálunk apának fz50-et hoz majd a jézuska, ha végre sikerül eljutnom érte. Jajj remélem ide nem olvas be, mert 7 pecsétes titok :) Nagyo nvágyik rá :)

A mienk meg eladó lesz, szóval ha vkit érdekel, egy szupi gép, akkor szóljon :) Nekünk nem elég szupi, többet akarunk :p

Télapó: Bence végre akart oviba menni :p Kaptak is csomagot, legót, plüssmacit, meg egy rakat szaloncukrot, és teljesen odáig volt :)

Itthon meg sütőkészletet hozott neki a miku, meg repülőt, előbbinek 10 percig ugrált, meg juhééé-zott, utóbit hurcolja magával :p Kata pedig simán elment az ajcsik mellett, mert a kabi miatt azthitte megyün kvalahova :p

Őneki kimaradt a bölcsis télapó, merugye itthon van.

Voltam ma Uh-n, hát nemhogy a nemét, de még a szerveit sem tudta megnézni a doki, ki is vagyok akadva rajta, mert azért ez igencsak fontos lenne egy "genetikai" uh-n. Hétfőn ki is harcolok magamnak egy beutalót a sote 1-re :p Remélem ott kiderül :)

Holnap megyünk földvárra, Panka szülinapja lesz. Már 5 éves, repül az idő :(

Puszi mindenkinek, Mártiéknak 100x-osan!!!

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jaaaa, pancsis játék: Nekünk is van, nem egy nagy durranás. Játszana kvele néha, de a kacsák, és a kisvödrök 100x jobban megérték :) KAta meg vízimanó, ő inkább fürdik, meg magát locsolja :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Hű, ma aztán nem volt pörgés, látom...

Zsu!
Elárulod, hogy mi az az fz50? Vagy ezt ciki megkérdezni, mert rajtam kívül mindenki tudja? :oops: Na mindegy, gondoltam,
nem akarok hülyén meghalni...

Nem írnátok egy-két szót az elmúlt évek és az idei tervezett karácsonyi menütökről? Lassan kezdek agyalni, hogy mit is kéne, mivel idén nálunk lesz az össznépi gyülekező, ami olyan 15-18 főt jelent, rá kéne készülnöm legalább lelkiekben. Előnyben azok a receptek, amivel nem kell fél délelőtt a konyhában állni, csak összedobom-megsütöm és mégis fini kategória.

Szoniról, Mártiról nincsenek hírek?

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Tényleg hol jártok? Költitek a lóvét?

Andi, ne aggódj, nem te vagy az egyetlen akinek lövése sincs a Zsu által leírtakról. :wink:

Edith, hogy vagy ma? Ugye már nem fáj a pocakod?

Andi, nálunk tavaly az István pulykát sütött. Akkora sikere volt a családban, hogy idén is azt kértek. Ja, meg valami halat is másnap, egy bazinagy süllőt készített, de azt én nem nagyon szeretem úgyhogy passz, hogy milyen volt.
De a pulyka isteni! Már most nézegeti a neten, hogy idén milyen módon készítse el. (tavaly a Kovács Lázár receptje alapján csinálta) De az állat befűszerezése és a macera vele, míg bevágod a sütőbe kb. 1/4 óra. Jó, sokáig sül, 4-5 óra, de a végeredményért megéri. (a gond csak az, hogy baromi drága)

Barbi
Kép
b_barbie

Vendégeink vannak, most csak gyorsan...

Ma nem fájt annyit a pocak, de párszor keményedett, igaz, nem volt időm kímélni, de most már nem is vészes, ha nem kíméálem agyon magam. :wink:

Én írtam tegnap, hogy mi karácsonyra egy FZ30-assal lepjük meg magunkat (fényképezőgép), Zsu csak erre reagált. :) :D

Mentem, mert sunyiban írok... :wink: :oops: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Barbi!
Köszi az ötleteket. A hallal az a baj, hogy életemben nem csináltam, azt sem tudom, hogy milyen közelről. :oops: Pedig az tényleg jó kis karácsonyi kaja lenne. A pulykás receptet elküldenéd? Vagy itt a neten megtalálom valahogy? Ha csak negyed óra a macera vele, akkor talán még én sem tudom nagyon elrontani. Fő a bizalom. :roll:

Edith!
Köszi, hogy felvilágosítottál, most már értem. :oops:
Azért csak pihengess, mégha nagy baj már nem is történhet. Az jutott eszembe, hogy én ennyi idős terhes nem is voltam, ilyenkor már otthon voltam az egy hetes manóimmal.
Egyébként beszéltél meg vmit Borókával? Karácsonyi bébi legyen, vagy újévi?

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Látom átálltunk éjszakai módba. :wink:

Andi: megkaptam a mail-t nekem tetszik :D , továbbítottam a nővérkémnek, kérdés dönthető a támla, és kb. a súlya mennyi?
Kajába nem tudok segíteni, mi soha nem vagyunk itthon karácsonykor. Idén talán délután nálunk gyűlik össze a család, én hidegtálra gondoltam. Azzal nincs munka, csak meg kell rendelni. Igaz nem olcsó, de nekem semmi kedvem a konyhába tölteni a napot. :oops:

Ahogy leírtad mennyire rajtad lógnak a manók, hát nem irigyellek. Vannak napok, amikor a Szandi is ilyen, még a WC-re is követ. Ilyenkor nagyon fárasztó tud lenni. Azért nála ez a ritkább.

Barbi: mintha a mi fürdetésünket írtad volna le, különbség annyi, hogy az apja fürdeti és én csodálkozom, hogy fogyhat el folyton a samponom, balzsamom, tusfürdőm.

Én se tudtam miről ír Zsu, pedig még vissza is olvastam, de megint elírta az Edith-et így elég nehezen jöttem rá.

Mi még nem vettünk a Szandinak semmit. Már minden ötletemet ellopták a rokonok. Bajba vagyok nagyon.
(bár ma láttam a tesco újságban egy tök aranyos szintit, azt biztos megveszem, mert imád zongorázni a kiscsaj)
adjatok már ötletet, ki mit vesz a gyerköcöknek??

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Sziasztok!

Délelött takarítottam meg főztem, du.meg filmeket néztünk - néha még most sem hiszem el,hogy a Gergő ilyen nagy már,hogy ennyit lehet tőle tv-t nézni.Eljátszik itt mellettünk,vagy ideül közénk és ő is filmezik velünk egy kicsit.Tegnap meg "öreg csontjainkat" áztattuk a gárdonyi fürdőben.

Zsuzsi,pancsimanók nekünk is vannak-tavaly hozta a jézuska-de nálunk sem aratott nagy sikert / 1 kezemen meg tudnám számolni hányszor játszott vele :cry: /

Ti hogy áltok az ajándékok beszerzésével?A szük kis családomnak már megvettem,de a többieknek lövésem sincs,hogy mit kéne :cry: .

Andi,nálunk csak hal / pontosabban rántott ponty/ jöhet számításba szentestén-ha mást tálalnák szerintem meg is haragudna a Lajos.Pulykát még soha az életben nem sütöttem :oops: ,de én nem is vagyok egy konyhatündér aki szeret kisérletezgetni-igy én inkább maradok a jól bevált rántott halnál.A másik kaja ami nálunk "kötelező" az a töltött káposzta.
Én azt javasolom neked,/mivel van elég "gondod" igy is a 2 manóddal/,valami olyat csinálj amit előre meg tudsz főzni,és aznap csak melegíteni kell.Pl.nem javaslom a rántott dolgokat,mert az frissen kell készíteni,de pl.egybe fasírtot megsütheted már reggel is,napközben csinálhatsz hozzá valami salátát pl.hagymás krumplisalátát.Ha szeretnél levest,azt is már megcsinálhatod előző nap.Bocsi,hogy ennyire részletes voltam,remélem nem sértettelek meg.Én magamból indultam ki ,mert évekig 10-12 személyre főztem,és sütöttem a sütiket is /de ebből tényleg keveset,mert a javarészt az anyukám hozta/.Nálunk mindig 24-én már ebédre jött a család és mikor az Encsi felkelt utána volt az ajándék bontás,de én 25-én egész nap csak pihiztem annyira lefáradtam a vendégseregtől :oops: .Viszont tavaly az én kérésemre nem volt összeröffenés-és komolyan mondom hiányzott :lol: ,az idén meg megint csak nem lesz,mert az anyuék az öccsémmel elutaznak,a nagyszüleim meg tavaly haltak meg :cry: ,szóval én már előre szomorkodom hogy ennyire fogy a család :cry: .

Ja,tudom még mit akartam irni :oops: -mi nem szoktunk mikulásra ajándékokat venni csak csomagot állítunk össze a gyerekeknek,az ajándékot a jézuska hozza.

Mártiékról semmi hir?
bibolya

Andi, mivel a szakácsnőm már alszik, így most nem tudom leírni a receptet. :wink: De holnap kivételesen itthon lesz, úgyhogy leíratom vele és átküldöm. Tényleg nem egy nagy szám az elkészítése, reggel beb@szod a sütőbe aztán nincs vele több munka.

Zsuzsi, képzeld, ma kivételesen a pancsolós játékával játszott az Ádám a fürcsinél. :lol: Még jó, hogy nem volt drága, azt hiszem 2000 ft volt, mert megcsapna a szél, hogy nem is értékeli.

Ibolya, ajándékok? Ilyen jól még sosem álltunk, már szinte mindenkinek megvan minden. Az anyunak és az Istvánnak kell még ajándék. Anyunak ötletem sincs, az Istvánnak van csak ahhoz meg pénzem nincs. :?
Mi idén karácsonykor szabadidőruhában utazunk, majdnem mindenki azt kap. :lol: (az István talált a neten adidas melegítőt elég jó áron, így mindenki azt kap oszt csókolom.)

Ja, Zsuzsi, ha lesz időtök és kedvetek menjetek ki a Corába. Annyi sok játék van és elég jó áron is. Végigjártuk a Tescot és az Auchant is, de most a legjobb választék a Corában volt. Szerintem.

Barbi
Kép
b_barbie

Ja,Andi,eszembe jutott még valami.Az anyu már többször csinált bacon szalonnába göngyölt csirkemájat.Valami eszméletlenül finom,és az elmondása alapján nagyon gyors és egyszerű.A csirkemájat darabokra szedi,megmossa,és a szeletelt /igy veszi/ bacon szalonnát egyszerűen rátekeri a májra.Én ugy tudom,hogy semmi füszer nincs rajta,de sütés közben a szalonna nagyon jól átjárja isteni ize lesz,/ ha érdekel a recept megkérdezem tőle pontosan,és ugy tudom,hogy nagyon gyorsan elkészül/.Ettünk már hozzá sültkrumplit, petrezselymes krumplit ,rizst, krumplisalátát,zöldségköretet,-szóval szerintem bármivel tálalható.

Nekünk is vannak olyan napjaink,amikor a Gergő nem akar elszakadni tőlem,olyankor még a wc-re is együtt megyünk,a csipőmön ül és ugy főzünk-de hála a jó égnek,azért ez nem rendszeres.

Zsuzsi,a Gergő kap "csattogós"lepkét,rajztáblát,táv.autót,dömpert,golyótologató kisautót /ennek nem tudom pontosan mi a neve/ Kép
hasonló ehhez,csak kisebb és autón van a drót a golyókkal.
bibolya

Sziasztok!
Csatlakozom az esti üzemmódhoz :)
Ha Mártiékról tudtok valamit, légyszi! Remélem, hogy most már valóban a javulásról szóló híreket kapjuk.

Az ajándékvásárlással még én sem állok valami jól, bár én ezt mindig a végére hagyom, mert nagyon nem szeretem az ezzel járó hajcihőt. Szóval irigylem azokat, akik ilyenkorra már legalábbis tudják, kinek mit szeretnének. Nem azt mondom, hogy semmi sincs meg - ma voltunk egy beszerző körúton - de még sok minden hátra van...

Egyébként Samu szerelős-rakodós játékokat kap: duplo legot (ilyen van már neki, csak kissé bővítjük a kínálatot), Eichhorn favonatot (lehet kapni más néven a Tescoban, IKEA-ban is - és tök profin rakja össze már a síneket, meg tologatja a vonatokat, és itt is bővítjük az alapkészletet extrákkal). Ezen kivül kap egy-két jó meseDVD-t és pl. kapucnis fördőköpenyszerűséget... Itt tartok a beszerzésben, Samu jól áll :)
Mikulásra nálunk sem szokott játék lenni, max valami nagyon apróság dolog - és alapvetően édességek. Most Samu mindenféle marcipánfinomságokat és kekszeket kapott, nagyon szerette, mi több, követelte... Meg aszalt gyümiket, de ezeket inkább én ettem meg. :)
Fürdőjátékok: nálunk egy dolog jött be nagyon - a tropicariumban vettünk néhány hónapja műanyag tengeri halakat (delfin, polip, cápa, rák, stb). Hát ezeket nagyon szereti, óriásiakat játszik velük minden fürdéskor. Más nem nagyon jött be, pl. a kacsákkal egyáltalán nem igazán foglalkozik (pedig van 3 különböző) - ja meg a sima konyai műanyag tálkák, amiből lehet locsolni a vizet, az nagyon tuti :)

Andi, nekem nincs igazán jó tippem a karácsonyi vacsihoz, azt tudom leírni, mi szokott nálunk lenni (pontosabban anyuéknál, eddig ott voltunk 24-én): halászlé, rántott hal (Ibolya :) ), majonézes krumplival. Meg beiglihegyek. Meg muffinhegyek. Tavaly mi is csináltunk pulykát, de nekem nem jött be annyira - finom volt, de nem kihagyhatatlan, és a sütési idő nagyon hosszú, amivel foglalta a sütőt a sütemények elől...
Idén valószínűleg 24-én itthon leszünk, és csinálok egy fahéjas-gyümölcsös-pulykamelles sütőben készíthető finomságot. Ha gondolod, átküldöm a receptet, mi nagyon szeretjük, és viszonylag hamar megvan. Előkészítés kb fél óra, sütés 45 perc.
Jó éjt!
É

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Sziasztok!

Többször benéztem tegnap is Szoniról hírekért, de most senki nem írt róla sajnos. Rmélem, már jobban vannak.

Virág névnapja jó tanulság volt ajándék ügyében nálunk. Kapott FP zenélő könyvet, reakció: eltesz, eltesz, Virág pél (fél). Ezt mondta rá a kiscsaj. Kapott mosógépet, zörög-csattog-morog, reakció ugyanaz. Mindkettő a szekrényben landolt. Kapott Thomas vonatot. Na az bejött. Eredetileg Karácsonyra babakocsit akartunk venni, de sztornóztuk. Úgyis az kell neki, ami a tesójának. Barnus Thomas szettet kap, Virág szintúgy.
Nekünk is van FP fürcsis játékunk, nem kell neki, a poharak, üres flakonok jobban bejönnek.

Mikulás: Videót csinált Laci, kép csak kettő készült. Barnus nagyon bölcs volt, én meg büszke rá. Virág nézett nagy szemekkel, meglepődve, csak ült az ölemben, de nem sírt. Valószínű, ha Barnus nem lett volna ott, Ő is végigbömbölte volna.

Direkt kértem a családot, ne hozzanak édességet,valami apróságot helyette. Most tele a kamra csokival, de senki nem fogja megenni, tudom előre.

24-én mi itthon leszünk, anyukám jön hozzánk. Nehéz karácsony lesz. A hangulatom annyira nyomott, iszonyúan depisnek érzem magam. Mindig fáradt és letört vagyok, időnként betegnek is ézem magam. Nagyon remélem, gyorsan kilábalok ebből.

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Jó reggelt!

Olyan kótyagos vagyok, hoyg csak na! :roll: 3/4 5-ig dumcsiztunk az éjjel, 8-kor meg fújta Kriszta az ébresztőt. :P :lol: De nem baj, Istvánnak a régi egyetemista társa látogatott meg, akivel (akikkel) mindig nagyon jóban voltunk, csak az utóbbi években nagyon ritkán találkoztunk. És szegény most válik a feleségétől... :( :?

Mikulásozás: nálunk sem szokás a túl nagy felhajtás, és én is úgy vagyok vele, hoyg a Mikulás az édességet hoz, de most még nem nagyon volt mit édességeznie. Kapott babapiskótát és nápolyi szeletet, plusz joghurtot és gyümölcsöket és a játékokat.
Én igaz, vettem neki egy tábla fehér csokit, de még nem kapott. Aztán szépen, fokozatosan áttérünk az édességmikulásra. :)

Karácsony: Andi, kérdezted, mikorra beszéltem meg Borókával a kibújását. Hát bármikor szeretném, csak Karácsonykor nem, legalábbis nem SZenteste. Jó lenne, ha azt meghagyná a nővérkéjének! :) Én a jövő hétvégét céloznám meg és már folytattam is tárgyalásokat Vele ezügyben :wink: , de nem tudom, hoyg végülis ráállt-e a dologra? :wink: :lol: Pedig jó lenne, mert akkor az ünnepre már itthon lennénk. Ha meg ünnep után jön, akkor már nem érdekel. A szilveszter nem fontos most számomra, István úgyis zenélni fog akkor, és én csak akkor mehetek vele, ha még egyben leszünk. Ha nem, úgyis otthon maradok.

Karácsonykor mi nem tudom, hol leszünk. Elméletileg úgy van minden, ahogyan eddig szokott, hoyg anyósoméknál leszünk, de most ki tudja? Ha nem a kórházban, akkor akár pocakosan akár babával de náluk leszünk. Majd eldől.
Kaja: Anyósnál általában hagyományos (itteni) menü szokott lenni, sülttel, oldalassal, kolbásszal és az elmaradhatatlan töltött káposztával. Általában én vagyok az, aki készít ezek mellé esetleg valami reformkonyhásabb fogást, salátát, hoyg ne csak húst együnk hússal. Pl. egyszer én is töltöttkáposztát vittem, de nem a hagyományosat: kis hússzeleteket vertem ki vékonyra, abba csomagoltam a rizses-húsos tölteléket, majd friss, forrázott kápsoztalevélbe göngyöltem az egészet. ne tudjátok meg, milyen finom volt. Még apósom is, aki aztán nagyon klasszikus ízlésű, azt mondta, hoyg ez igen! :)
Amúgy, Andi, a majonlézes krumplisalátát szerettem volna én is ajánlani, mert nagyon finom, és előre elkészíthető. Plusz gyorsan is megy. Én úgy szoktam, hoyg a főtt krumplit kockákra vágom, és főzök bele egy kevés zöldborsót és egy kevés kockára vágott sárgarépát is. HA van, akkor egy doboz csemegekukoricát is belekeverek. Ezenkívül egykicsi hagymát és savanyúuborkát is vágok hozzá kockára. Elkészítem a majonézt, összekeverem, és hoyg kissé lazítsam, tejföllel hígítom. Most Mikuláskor is ezt készítettem, ne mondjam, hoyg nagy sikere volt. MIvel hideg és sok benne a zöldség-savanyúság, már a saláta-kérdés is meg van oldva vele.

Majd még írok, de most már mennem kel, mindjárt kelnek a vendégek és készítm a reggelit! :)

Szép vasárnapot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Kicsit kihasználom, hogy csendes a ház - apa elvitte a törpéket a főnökéhez, akik disznót vágnak, hogy megmutassan nekik, bár közölte induláskor, hogy mindjárt itthon leszünk, úgyis sírni fognak -, persze dolgom meg ezer lenne. De sebaj. :wink:

Köszönöm a karácsonyi menüs ajánlatokat!!! Ibolya, dehogy sértődöm meg, teljesen egyetértek.
Szóval, a hal kilőve, mert azt sem tudom, hogy hol lehet kapni, meg milyet kell venni, mivel nem szeretem. Úgyhogy azt majd mindenki eszik szenteste otthon, aki akar, nálunk meg más lesz.
A receptek mindenhonnan jöhetnek, a Lázár féle pulyka, a baconbe tekert már, és a fahéjjas-gyümölcsös pulykamell is. :wink:
A gyerekek szülinapján is ez a társaság volt tavaly ugyanennyi létszámmal, akkor tök jókat találtam ki, és gyakorlatilag 1 óra alatt összedobtam a kajákat, némelyik főtt magától, a sütőben meg váltogattam őket, és simán kész lettem, csak a rántott hús mellett kellett állnom kicsit többet. Most is valahogy így képzelem, csak nincs ötletem, hogy mik kerüljenek a sütőbe. A levesnél kicsit csalok, mert én nem vagyok jó húslevesben, azt anyukám hozza :oops: , én meg csinálom a saját füstöltsajt-krém levesemet, tavaly akkora volt a sikere, hogy most sem hagyom ki, és kb. 15 perc alatt kész. Sütit meg nem csinálok, az mindig annyi érkezik, hogy így is sok. :roll:

Karácsonyi ajándékok: egy része már megvan, a hiányzókra vannak ötletek, pár emberrel pedig megbeszéltük, hogy nem veszünk egymásnak, mert már mindenki híjján van az ötleteknek, hülyeségre meg kár pénzt kidobni. A gyerekeknek már megvan: tőlünk kapnak babzsákfotelt, azt már korábban megrendeltem, meg is érkeztek, anyuéknál figyelnek. Kapnak még öltöztethetős maci puzzle-t (gőzöm sincs, hogy mi a neve), meg többféle fa kirakót, parkolóházat autókkal (muszáj autónak a fa alá kerülni, Marci függő), kispárnákat (ez Flóra gyengéje). Egyenlőre baba nincs a tervben, kicsit sajnálom is, de hát nem érdekli őket. Marci az erősebb egyéniség, úgy látszik, így Flóra is autózik egyenlőre.
Anyukáméktől triciklit kapnak, már azt is korábban kiválasztottuk, megrendeltük, és összeszerelve várja az ünnepeket. Ezt imádni fogják, az tuti. Bár azt nem tudom, hogy kb. mikor fognak megtanulni pedálozni. Anyósomtól overállokat kapnak, na ez nem tudom, hogy ideér-e karácsonyig, mert a Quelle-től rendeltük, és még semmi visszajelzés. :roll: Azonkívül "nínós" autókról tudok, amik dumálnak, de nem láttam, nem is tudom, hogy milyenek.
Egyenlőre ennyi, amiket előre tudok, de a dédi pl. már tegnap említette, hogy szeretné ránk bízni a vásárlást, és odaadni most a pénzt, úgyhogy nem tudom, hogy azzal mi legyen, így is olyan sok mindent kapnak már, és még nem is tudom mindenki ajándékát. Én még az FP tanulókutyussal szemeztem, ha vkinek van ilyen, érdekelne, hogy ennyi idősen is buli-e még, vagy már fölösleges? Azért nem olyan olcsó, főleg a két darab, jó lenne tutira menni.

Barbi!
Merre van a neten az a jó áron levő Adidas "lecgó"?

Zsuzsi!
A babakocsi két állásba állítható, egyikben ülő a pozíció, másikban enyhén döntött. Tehát nem lehet vízszintesbe helyezni. Kilóra megmondom őszintén, hogy fogalmam sincs, hogy mennyi, csak azt, hogy nem nehéz. :oops: Ha gondolod, rárakom vmilyen mérlegre.

Évi!
A favonat és sínek tök jók, nálunk is sláger. Mi tavaly karácsonyra kaptuk, de csak nemrég szedtük elő. Gondolkoztunk a bővítésen, de egyenlőre nekünk még elég az alap készlet.

Edit!
De drága kicsi Virágod, hogy így elmondja, mi nem jó a játékban. Sajnos mindig előfordul, hogy az ember mellényúl játék ügyben, de lehet, hogy pár hónap múlva már szeretni fogja őket, a mosógépet tuti.
Édességnél dettó: nálunk is összegyúlt egy halom. Az egyetlen dolog, aminek örültem, hogy csak egy-két olyan mikulás érkezett, ami számomra ehetetlen csokiból készül, a többsége jó minőségű, azért azokat majd alkalomadtán ehetik - persze én adagolom. :roll:
Tényleg nehéz karácsonyotok lesz, de az nagyon jó, hogy anyukád ott lesz veletek. Neked is, neki is! Sok erőt kívánok nektek, hogy átvészeljétek.

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

gyors leszek, de este még jövök.
bevágom ide a receptet (fahéjas-gyümölcsös pulyka), hátha mást is érdekel
(egyébként tavaly a neten találtam, de azóta rengetegszer elkészítettem, nyáron is, mert nagyon finom és főként egyszerű)

Gyümölcsös fahéjas pulyka
Hozzávalók:
8 vékony szelet pulykamell, sok őrölt fahéj, 20 dkg baconszalonna szeletek, 15 dg füstölt sajt, 10 dkg emmentáli vagy trappista sajt, tetszés szerint gyümölcsök kockára vágva (én a következőket szoktam használni: sok alma, kevés ananász, barackbefőtt, narancs / mandarin, sárgadinnye nyáron), 3 dl tejföl vagy tejszín (ez utóbbival fincsibb), olívaolaj, vaj

Elkészítés
A pulykamelleket fahéjban jól megforgatom majd kevés olívaolajban egy serpenyőben mindkét oldalukat fehérre sütöm. Ezután egy kivajazott tepsibe helyezem őket egymás mellé. Mindegyik pulykamell szeletre egy-egy szelet baconszalonnát és füstölt sajtot helyezek. Ráhalmozom az összeaprított/kockázott gyümölcsöket is – jó sokat. Az egészet leöntöm tejföllel vagy tejszínnel és megszórom reszelt emmentáli sajttal.
Befedem a tepsit alufóliával és alacsony fokozaton kb. 30 percig sütöm a sütőben. Ezután leveszem róla a fóliát és még 15-20 percig sütöm.
Jó étvágyat!
É

erpé

Beszéltem a Mártival, a Szonónak péntek óta nem volt láza. A dokicsaj szerint a tüdeje egyik oldala már elég jól kitisztult. Vizsgálatok majd holnap.

Barbi
Kép
b_barbie

Évi!
Nagyon köszi a receptet, ez jól hangzik, szerintem ki is próbálom.

Én is beszéltem Mártival, és ugyanezeket tudtam meg, mint Barbi. Azért nagyon reményteli már ez a lázmentes pár nap.

Barbi!
Köszi az e-mail-eket!!! Már régóta szemezek az egész pulykával, lehet idén belefogok.

Andi
Kép
zsandi

Kellemes 2. adventi vasárnapot Nektek!

Kép

Andi
Kép
zsandi

Vettünk nemrég két etetőszéket a www.jatsszvelem.hu -ról, és kaptunk hozzá ajándékba egy 2000 Ft-os vásárlási utalványt. December 31-ig lehet levásárolni. Ahogy elnéztem, mi már nem fogjuk tudni kihasználni, így ha kell valakinek, szívesen odaadom.

Andi
Kép
zsandi

Jó reggelt!

Beszéltem a Mártival, voltak uh-n és sokkal szebb a Szonó tüdeje. Majd ha lesz valami vizit, akkor végre az orvos is megmondja, milyen állapotban van.

Barbi
Kép
b_barbie

Jaj, de jó!!!!!!
Erre vártunk!!!! Akkor most már gyorsan menjenek haza, és teljesen jöjjön rendbe!!!!!! Ez parancs! :wink:

Andi
Kép
zsandi

BArbi, ennek a hírnek én is angyon örülök!!!!!!!!!!! Most már tényleg gyorsan rendbe kell jönnie kicsi Szoninak! :)

Andi, én kérném azt a 15 perces füstöltsajt-leves receptjét. Sajtlevest úgysem ettünk még!

Évi, azt hiszem, én is kipróbálom a receptedet, de először kicsiben. :oops: Az a helyzet, hogy nekem a gyümölcs-hús kombináció nagyon fura, ezért nem mernék egy egész nagy adagot készíteni belőle. De azért mindig birizgálja az ilyesmi a fantáziámat! :wink: Szerinted csirkemellfilével is ugyanolyan finom lehet?

Tegnap többször voltak fájásaim, eléggé rendszeresen 4-5 db, kb.10-12 percenként, de aztán megszűntek. Az éjszaka pedig annyit forgolódtam, fájt a derekam. Bár ez nem olyan fájás volt, és ezt már meg is szoktam. :roll: Reggel fele meg olyan fájás költözött mindkét lábamba, hoyg alig tudtam elviselni. Furcsa volt, nem is tudom leírni, de leginkább ahhoz hasonlít, amikor sok gyaloglás után elfárad a lábad, és nem tudod hová tenni. Na, kb. ez, legalább 5x-ös intenzitással. :roll: :shock:
Nem panaszkodás volt ez, mert ami még hátravan, kibírom :wink: , csak még számomra is érdekes, hoyg egyszer nincs semmi bajom, máskor meg minden összejön.

Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Andi, igen, én is szeretném azt a leves receptet elkérni. Az István imádja az ilyesmit, meglepem vele.

Edith, na mi van drágám, karácsonykor már 4-en lesztek? Jujj, de izgi, azonnal dobj egy sms-t, ha akció van! :wink: :lol:

Barbi
Kép
b_barbie

Barbi, nyugi, téged értesítlek, tudod! :wink: A szülés utáni 2 órában úgyis sms-ket fogok "dobálni", amikro enm elsz velem a baba. Legalábbis Kriszta nem volt állandóan velem akkor. :roll:

De azért is nyugi, mert ma már semmi "panaszom" nincs. Legalábbis eddig és pillanatnyilag. :roll:
De jó is lenne, ha már 4-es ünnepünk lenne! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith!
Ez jól hangzik! Mármint tudom, hogy neked nem annyira, de olyan izgi, hogy most már gyakorlatilag mindenórás vagy, és karácsonyra nagyon szép ajándékot kaphattok! Nagyon drukkolok! Kit értesítesz, ha kezdődik? Szeretnénk ám nagyon sokat gondolni rád a megfelelő időben!!! :wink:

Füstöltsajt-krémleves közkívánatra (én eddig mindig sikert arattam vele, nem is kicsit, úgyhogy bátran ajánlom):

Hozzávalók:
4 dkg vaj
1 púpozott evőkanál finomliszt
8 dl víz
1,5 húsleveskocka
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszín
fél-fél mokkáskanál reszelt szerecsendió és őrölt bors
4 vékony szelet kenyér

Elkészítése: A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Forrón tálaljuk, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal kínáljuk.

Andi
Kép
zsandi

Na, közben ki is derült, hogy Barbit fogod értesíteni

Andi
Kép
zsandi

Csajok, jó hírem van. Hívott a Márti, megnézte a Szonót a doki és azt mondta, ha holnap még jobbak az eredményei, akkor még holnap megkapja az antibigyót és utána haza is mehetnek. Tehát már holnap otthon lesznek este.
Az eredményei tuti jók lesznek, (Dr. Barbi mondja) úgyhogy holnap végre hazamehetnek!

Barbi
Kép
b_barbie

Háromszoros HIPP-HIPP-HURRÁ!!!!
Kép

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Végre van netem!

De jó,hogy jó hírre jövök!Nagyon sokat gondoltam Szonira és Mártira!
Julcsinak külön köszi,hogy hívhattam és érdeklődhettem róluk.
Biztos már nagyon várják,hogy végre otthon legyenek,és együtt legyen a család!
Kívánom,hogy minden jól alakuljon és meggyógyuljon a kis drága Szoni!
Remélem most már Márti is jól van(lelkileg)hogy látja az alagút végét!És a pocilakó is szépen fejlődik!

Edith,
nálatok meg nem sokára kopogtat a gólya!Olyan izgi!!!

Most visszaolvasni nem tudok,de apránként majd csak sikerül!

Puszi mindenkinek!

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok!

Nagyon örülök én is a jó hireknek,remélem holnap már itthon lesznek. Kép

Andi,neked is örülök,hogy visszatértél a topicba.Örülnék neki,ha most már megint rendszeres látogatója és irója lennél./tudom,ez nem rajtad múlik :oops: /.
Receptet anyutól megkérdezem /nem felejtettem el :oops: / és majd beirom a topicba-látom mindenki vadászik 1-2 jó receptre.
Én még fölöttünk 3-mal -2006.őszi babák mamáinak receptjei- találtam egész jó recepteket.

Timi,mi történt veletek?Felmondta a szolgáltató veletek a net-et?Na mindegy,az a lényeg,hogy most megint van,és ujra te is itt vagy.
Mesélj,mi történt veletek az elmúlt 1 hónapban?
Lassan ujra összeverődik a régi kis csapat :lol: .Remélem,most már a Mártiék sem maradnak sokáig.

Edith,szerintem még a héten babázni fogsz :oops: .Azért a 10-12 perces fájások,még ha le is álltak-szerintem már nyitja a méhszájat.De ebben a Timi az okos-majd ha visszaolvas,tuti reagál rá :lol: .
bibolya

ja,tudom még mit akartam:Andi,nekünk nincs FP tanulókutyánk,tavaly akartam venni,de sehol nem kaptam-az idén meg már kinéztem a Gergőnek ezt a bogyótologató-huzogató dolgot /amiról fel is tettem a képet/.Itt nálunk a játszóházban van autós kivitelben-hát nagyon élvezi,állandóan játszik vele mikor odamegyünk.Ugyhogy most már le is tettem róla hogy megvegyem a kutyust -legalább egy csomó pénzt spórolok vele :lol: .
bibolya

na jól van mindig kifelejtek valamit-Andi,valamelyik héten a tesz-veszen rád bukkantam :lol:,épp csúzdát kerestem.A tied meg van még?Gondolkodom rajta,hogy jó lenne ,csak gőzőm sincs mekkora helyet foglalna el a nappaliból és hogy elég biztonságos-e?A képen láttam / igy ismertelek fel,vagyis nem téged,hanem a gyerköcöket :lol: /hogy nektek van másik is,az sokkal stabilabbnak néz ki.
bibolya

Egy nagyon egyszerű és gyors süti: sajtos rúd receptje:

40 dkg liszt
20 dkg ráma
1 teáskanál só
2 tojás
2 evőkanál tejföl
sajt

A lisztbe a sót belekeverni és a vajat belemorzsolni.Hozzáadni 1 tojást és a tejfölt,majd jól összegyurni .Hütőben 1 órát pihentetni.A recept újjnyi vastagságura irja a kinyújtást,de én kb.fél újjnyira szoktam nyújtani-jobban,gyorsabban kisül és nem utolsó sorban több is lesz belőle Laughing .Kinyújtás után a másik tojást felverni és megkenni vele a tésztát.Én ezek után derelyevágóval felszeletelem ,megszórom sajttal és mehet a sütőbe.
bibolya

Ibolya!
Azt a csúszdát már eladtam, amit hirdettem. Egy-két hónapja mi is lázasan keresgéltünk, erre Zsolti egyik hétvégén hazaállított kettővel, hogy az utcáról meglátta őket vmi lomisnál. Hát, a gyerekek aznap már le sem szálltak róla. Viszont mégis enyhe túlzásnak éreztem a kettőt, így eladtam egyiket. Tény, hogy a szerintem a jobbat hagytam meg. Most megint van olyan, mint ami itthon van nekünk, annál a lomisnál állítólag. Persze tudom, hogy ez nektek messze van, de érdemes ezek szerint a közeletekben is körülnézni.

Timi!
Örülök, hogy látlak, már épp gondolkztam rajta, hogy hova tűnhettél. Azt hittem, hogy én maradtam csak le, de ezek szerint a neted ment tönkre.

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy jó híreket olvashatok Mártiékról, és Szoni végre jobban van. Remélem, h most már tényleg napokon belül otthon lesznek - Barbi, legyen igazad!!!

Edith, igen, nagyon fincsi csirkemellel is. Ez a karácsonyi verzió :)
Szóval jóslófájások? Tényleg izgalmas, hihetetlen, milyen nagyon gyorsan elröppent az idő - emlékszem, nemrég még azon gondolkodtál, hogy most jöjjön a babó, vagy majd csak néhány év múlva... :)

Andi, jól hangzik nagyon a füstölt sajt levesed - azt hiszem, nálunk is lesz ilyen hamarosan.

Timi, örülök, hogy ismét itt vagy. Zsoltikával azóta mi történt? Jegyzőnél jártál végül? Óvodakérdés megoldódott?

Ibolya, ez a szivárványos smile nem semmi :)
No, lépek, valami gyors vacsit kellene összedobnom.
Üdv:
É

erpé

Sziasztok!

Ibolya, jól hangzik a sütirecepted is. Ez gondolom, olyan, ami több ideig is eláll, tehát előre el lehet készíteni. MAjd ha energiatúlcsordulásban fogok szenvedni valamelyik napon :roll: :lol: , elkészítem. Amúgy idén nem tervezek sütést, mert vagy rendelek, vagy veszek néhány féle süteményt. Kajarecept viszont mindig jól jön. :D
Bár hallgatná meg valaki a jóslatod! :wink: :P :oops:

Timi, örülök, hyog visszatértél! Remélem, hamarosan sikerül bekapcsolódnod és mesélned magatokról is!!! :)

Andi, én is elkészítem a levesedet! Most éppen nincs itthon füstöltsajt és csak nagybevásárláskor tudok majd venni, de megpróbálom mozarellával. :shock: :roll: (Bocsássatok meg, de én mindig ilyen újító-másító vagyok, nem esem pánikba, ha valamelyik hozzávaló éppen nincs. Mással helyettesítem. :wink: Vagy elhagyom :P , de ez esetben ezt nem lehet. :lol: )

Még eszembe jutott nekem is egy finom fogás, de azért ez egy picit macerásabb. Tulajdonképpen az Ibolyaanyu-féle göngyölt májnak a "továbbfejlesztett" változata. :D A csirkemájat baconbe göngyölni, majd vékonyra kivert, sóval-borssal fűszerezett hősszeletekbe. A tekercseket lisztbe, felvert tojásba és apróra zúzott burgonyasziromba forgatni és forró olajban, de nem túl gyorsan, kisütni. Isteni finom. Persze, annak, aki szereti a májat. JA, és a hús lehet bármi, sertés, borjú, csirke vagy pulyka. Eredetileg borjúval készül.

Ugyanilyen finom a Cordon Bleu is. Ezt is lehet többféle húsból készíteni, eredetileg ez is borjúhúsos. Az a jó, hogy ezt előre el lehet készíteni, sőt, fagyasztani is és a tálalás előtt éppen csak kisütni. Kb. 1,5 cm vastag szeleteket vágni a húsból, majd mindegyiket középen bemetszeni, de nem átvágni teljesen. Az így nyert szeletet "kinyitni" és kiteríteni, vékonyra klopfolni, majd az egyik felére egy szelet sonkát és egy szelet sajtot helyezni. A hús másik felét ráhajtani, a széleket pedig fogvájóval megtűzni. (VAn, hoyg nem tűzöm össze, hanem a klopfolóval öszzeverem a széleket és óvatosan dolgozok tovább vele. ) Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártani, majd forró, bő olajban kisütni. Lefagyasztani akkor kell, amikor már be van panírozva. Felhasználáskor úgy fagyosan beletenni a forró olajba.

NA, most egyelőre ennyi, majd még biztos írok ezt-azt. :)

Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith,hát igen,ez a sajtos süti nagyon finom és eláll is egy pár napig.Nálunk soha :lol: ,mert addig esszük míg tart.,általában még aznap elfogy.Én 2 tepsibe szoktam tenni ezt a mennyiséget és az egyiket jobban megsütöm-én ugy szeretem ha egy kicsit ropog,mintha már megszáradt volna.Sajt helyett mehet rá köménymag,mák.
Akkor most elkezdünk érted /is/szoritani,hogy még a héten elinduljon Boróka az új világba :lol: Ma még semmi fájás nem volt?
Receptjeid nagyon jól hangzanak-gondolom nagyon finomak is- de nekem már túl babrás :oops: .Én nem vagyok egy konyhatündér :oops: ,viszont helyettesíteni dolgokat én is szoktam ha valami épp nincs itthon.Majd ird meg,hogy sikerült mozarella sajttal a leves.
bibolya

Edith!
Nagyon jól hangzanak ezek a receptek is, legalább a hátralevő pár hétben lesz mit kikísérleteznem. Habár ma felmerült, hogy mégis bevállalják az eszem-iszom-dínom-dánomot a Zsolti tesójáék, de azért szeretek új, különleges dolgokat asztalra rakni magunknak is karácsony este, na meg anyumék jönnek másnapján, úgyhogy ontsátok csak azokat a recepteket. :wink:

Én is várom a mozzarellás sajtleves beszámolóját. Nekem a mozzarella nem olyan intenzív ízű, mint a füstölt sajt, ezért vagyok nagyon kíváncsi, hogy milyen lesz.

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Köszönöm a szívélyes fogadtatást!Már nagyon hiányoztatok! :lol:

Sajnos anyagi okai voltak,hogy nem volt netem,meg szolgáltató váltás.Aki a kábel tv-t adja,átvette a netet is.Mivel a kábel tv-t okt.elején korlátozták(nem tudtam befizetni időben az elmaradást)így netem se volt.Aztán lett netem,mert az előző szolgáltató felé nem volt tartozásom.Mivel a k.tv-t még mindig nem sikerült rendeznem és okt.-ben már ők szolgáltatták a netet is,így az a számla már a net összegét is tartalmazta,megnőtt az elmaradásom,ezért nov.közepén azt is kikapcsolták.Most kifizettem az összes tartozásomat,mert karácsonyra azért mégis legyen tv-nk.Így a netet is visszakapcsolták,mert ott csak 1 havi csúszásom volt,az októberi.
Kicsit kusza lett,de remélem a lényeg kivehető!

Különben semmi fontos nem történt velünk az elmúlt időben.
Zsoltikával nem jutunk előrébb.A családsegítő-asszem itt tartottunk nov.közepén,amikor utoljára írtam-felvette a kapcsolatot a tanulás képességetvizsgáló bizottsággal.Az ottani vezető megigérte neki,hogy még dec.elején behívnak minket!Azóta sem kaptam levelet az időpontról és mindjárt dec.közepe van! :evil:
Hiába kereste fel hivatalból a bizottságot,küldött el minden anyagot rólunk semmi nem történt!!!! :evil:
A jegyzőt nem kerestem fel,mert azt mondta a családsegítő semmi értelme nem lenne,úgyse csinál semmit,amíg nem voltunk a bizottságnál!
Közben a védőnő megkereste a budakeszi-i speciális iskolát(kisegítő)oda felvenné az igazgatónő Zsoltikát,mert van iskola előkészítő osztálya,de ehhez is a bizottság kell.Mondjuk ebben bizonytalan vagyok,mert nem tudom mennyire fogyatékosok,sérült gyerekek járnak oda.Azt sem szeretném,ha olyan helyre kerülne a fiam,ahol nála elmaradtabbak vannak.
De szerintem azért kell ide is a bizottsági vélemény,mert gondolom kiszűrik,hogy mennyire van elmaradva,és csak olyan helyet javasolnak majd Zsoltinak,ahol fejlődik és nem stagnál.
Szóval semmit sem tudok!

Hanna sem kezdett el beszélni.Csak pár szót mond,a többi halandzsa.Neki is kértem időpontot a korai fejlesztőbe,majd jan.közepe fele lesz hely,levelet majd küldenek a pontos időpontról.Ez fizetős,mert alapítványi,de inkább most elviszem egy állapotfelmérésre,nem akarok vele is így járni,mint a Zsoltival.

Munkám még nincs a kórházban.Ráadásul az áplolási igazgatót is kirúgták,így meg kell várnom az újat,akivel esetleg megbeszélhetném,hogy amíg nincs szülésznői állás tudna-e máshol helyet biztosítani.
21-től már gyesen leszek az meg nagyon kevés pénz,mint tudjuk.Mindenképpen kellene vmit találnom,de Pesten is sz@r a helyzet az eü-ben.

Rebinek jól megy a suli.A múlt héten ő is beteg volt,mandulagyuszi.
Karácsonyi verseket tanulunk,mert lesz egy kis előadás az osztályban a szülőknek!

Szerintem visszaolvasni nem igen tudok majd,de próbálkozom vele.
Látom sok fini receptet felraktatok már.

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Árpi, nagyon boldog névnapot kívánunk Neked!

Barbi
Kép
b_barbie

Árpi!

Nagyon boldog névnapot kívánunk!

Kép

Andi
Kép
zsandi

2-kor jöhetnek haza a Mártiék!!!! :wink:

Barbi
Kép
b_barbie

Barbi: Köszi!

BREAKING NEWS!

MÁRTIÉK MA HAZAMEHETNEK, AZ IMÉNT HÍVTA JULCSIT!
Vendég

Késtem 1 percet... :lol:

Andi, köszi neked is.
Vendég

ÁRPI BOLDOG NÉVNAPOT!
Kép

HURRÁÁÁÁ!!!!!!!Nagyon örülök,hogy Mártiék ma du.hazamehetnek!!!!
Kép

Pusz

Timi
timiban

Jaj, milyen jó hírre jövök! :D :D :D Hál'istennek, hogy hazamehetnek, remélhetőleg véglegesen lejárt a tortúra mindegyikük számára! Szoni, Márti, nagyon örülök, hogy most már minden rendben!!!!! :)

Árpi, Boldog névnapot kívánok én is! :)

Timi, nagyon sajnálom, hogy nincs előrelépés Zsoltika ügyében. :( Szomorú, hogy ennyire nem törődik senki sem azzal, ami nem érinti. Csak küldözgetnek ide-oda, és abba bele sem gondolnak, hoyg szülőként mit érzel, és főleg, hoyg az a gyerek talán olyan dolgoktól esik el ebben a korban, amik később esetleg már pótolhatatlanok. :evil: Csak mérgelődni tudok.
Szerintem jól teszed, hogy elviszed Hannát, de ne félj, egyáltalán nem valószínű, hoyg ilyesmiről szó van nála is. De ha mégis, akkor mindenképpen jó idejében tudni, illetve elkezdeni a rekuperálását.
De bízz benne, hoyg nincs semmi baj. :)

Mi reggel korán voltunk vérvételen (mármint én), a kisasszony fél 7 előtt már felkelt, amikor meg hazajöttünk lefektettem és én is aludtam egy jót. Ő még mindig alszik, engem meg felébresztett a netes srác: megy-e a net? Azt mondta, reggeliben nem volt, de most már megy.
Remélem, jó eredményeim lesznek, a véreredmények délutánra, a vizeleté pedig péntekre lesznek készen. Hétfőn meg megyek a dokihoz, ha addig Boróka nem indul. :P

Most meg neki kellene fognom főzni. :roll:

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Megint én?

Mindegy. Muszáj leírnom. :?

Andi, isteni a levesed!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D Még mozarellával is. :) Legalábbis én és Kriszta csak amúgy nyakaltuk. Még hátravan a húgom és IStván. :D De biztos nekik is fog ízleni!
Szóval azt csináltam, hogy pár vékony szelet császárszalonnát felcsíkoztam, kiolvasztottam és ehhez a zsiradékhoz adtam még kevés vajat. A többi ment tovább ugyanúgy, de így lett egy kicsi füstös íze. :) A végén a pörcöt is belekavartam a levesbe. :D Ja, és borsot már nem is tettem, kár lett volna elrontani a szerecsendió ízét.

Most megyek, mert kiolvadt már a csirkemell és készítek egy kicsi adagot az Évi-féle receptből :wink: , de a leves-tapasztalatot muszáj volt először leírnom!!! :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szóval akkor most? Dejódejódejó!!!!!! Mármint, hogy jönnek haza a Mártiék!!!!!!!

Andi
Kép
zsandi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?