Új privát üzeneted érkezett!

Jó estét, Lányok!

Kata,
kapóra jött ám a hozzátáplálásos cikk, merthogy pont fel akartam hagyni a dologgal - uis nem izlett a krumplis sütőtök sem (pedig tök fincsa volt, megkóstoltam). Köszönöm!
Sz'al úgy esett, hogy beültettük az ölünkbe a lányokat, én Lizát, aki két kanálnyi pürét megrágott, aztán diszkréten lecsorgatta az előkére. Lilike pedig a bokájáig elfintorodott, és lakatra zárta a kis száját a férjem ölében... Aztán átvettem én, de nem jártam sikerrel, húzta a száját rendesen.
Na, elolvastam az ajánlást, és mégse hagyok ki egy hónapot, mint szándékoztam, hanem megpróbálom az őszibarackot. Sok választásom már nincs, mert kimeritettem a hat hósoknak szóló arzenált, leszámitva a búzapelyhet, de azt meg mibe rakjam?!

Mennem kell, férjem azzal zsarol, hogyha nem fejezem be, a csotrogány gépen lövöldözős játékot fog játszani, aminek irtózatos hangja van. Inkább megyek, hadd dolgozzon...

Jaj, Jadey:
mai ételek: két szelet sajtoskenyér reggelire, két alma és egy kis szelet magvas fekete kenyér ebédre, zöldbab vacsira, egy marék tökmaggal. (Megveszek éhen :cry:)

Puszi, boldog nassolóknak jó csokizást :wink:

Kata

ákata2

Szép jó estét!

Tina! akkor ha a babánt belerakják a kajcsiba, valóban lehet anni :oops: rosszult tudtam, de én ennek örülök. Az alma olyan egyhangú. Ráadásul május környékén almát ... milyen lett a csülkös bableves?

Melódia! Nálunk is megy az ökölevés + öklendezés, belenyúltam a szájába, de nem érzem keménynek az ínét. Szerintem csak az ujjszopit készíti elő :) az én 46 kilómhoz azért alacsony testalakt társul ám :wink:
nyugodtan füdtölögj, teljesen jogos. Én úgy tudom, az előzőek nem számítanak bele. remélhetőleg :?

Siba! Jó hallani, hogy minden OK!

Edi! görcsölés :( jobbulást! csaj :evil:

Jadey! nekem is rohadtul hullik a hajam, bár én szedem az Elevitet :( :( Gratula a forduláshoz!!!!
Volt valami előjele, vagy egszercsak átfordult? (ne haragudj a kérdésért, de a kifsiaink között épp egy hó van, legalább tudom, hogy mire számíthatok :))

Ági! semmi baj!

Á_Kata! Örülök, hogy találtál fogdokit! na jó én 20 centivel kisebb vagyok ám nálad :oops: na legalább tutod, hoyg ha a sütőtök sem válik be, akkor a csajok még nem akarnak hozzátápit :)
de ha mégis csinálsz majd otthon akkor várom a receptet :)
én már tervezem, hogy veszek itthonra egy digitális mérleget.

Sue! 5 órás alváshoz gratula! ez komoly, hogy ha éhes, akkor türelemmel vár? NEm semmi!

Dorka! Örülök, hogy a csomó nem is csomó :) ne haragudj a bugyuta kérdésért, de honnan tudod, hogy hasmenése van? a kaki így is elég híg nem? :? :?

Orsi! 5-i g aludt az igen! na ez már biztos nem gyerekágyi szerintem!

Melinda! Milyen volt a napotok?

Hozzánk csak du.4-re ért az eső, előtte tök jó idő volt, sokat voltun kma kinn, így jókat aludt Boti. Már most is alszik.

Kép
Kép
beuka

Kata! nem csodálom, hogy éhes vagy! :? :?

BEA (egy boldog nassoló, most vágtam be 4 mini epresmilkát)

Kép
Kép
beuka

Ákata!
Én is tartom a diétát. Bár reggelire kolbászos-sajtos-tormás szendvicset ettem (akkor még lehet), ebédre csak gyümilevest natúrszelettel és salátával. Vacsorára egy piritóst és egy müzlis joghurtot. Ja és ettem egy kocka 71%-os étcsokit, az állítólag nem hízlal...Ja, és megvolt a torna is...A mérleg még nem billent ki, de nem adom fel, az nem lehet, hogy ne legyen a kitartásomnak eredménye! :)

Bujka!

Hogy vagy? Hogy telt a mai nap? Biztos, hogy nem könnyű most neked, de gondolj arra, hogy egy-két év múlva összenőnek a fiúk, és remekül fognak együtt játszani. Te meg csak űlsz az udvaron a hintaágyban és gyönyörködsz bennük :D Addig pedig ne szégyelj segítséget kérni a férjedtől, anyukádtól, anyósodtól!!

Néhány napokban készült fotó:
Kép

Kép

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Orsi!
Már pont akartam írni mi jan Veled ,hova tüntél,de akkor minden ok,csak az a fránya nátha.....
Nekem ma kellett lemérnem Vikit ,minden hónap 24-én és meglepődtem alig evett,de hízott 650got ,a 400-500hoz képest,de a heti méréshez kicsit keveslem a 40 got.Nem baj nem érdekel egyeltalán,mostmár semmi bajom ,mert NEM MÉREK......
:)
képzeld vettem egy kötős kengurut,nekem baromira tetszik,Viki ma 3szor volt benne,de utoljára visított.Remélem azért megszokja.

SZ-Kata,tudnál képet küldeni ,arról Peti ,hogy van ebben a kenguruban?Vagy már küldtél????????

Na megyek ,mert kiugrik a hordozóbaól.
9kor aludt el ,de felébresztettem,mert akkor nem alszom ma.Így borzalmasan nyűgös,mostmár viszem aludni.
Mindenkinek jó éjt.
sue
suezika

No akkor a mi kicsi fiunk a most leesett havat érezte meg tegnap délután :?

Edi! már akartam írni, hogy én laktam T.bánbyán a Gaál lakótelepen 4 évig (igaz csak hétköznap).

Na mostmár megyek aludni, jó éjt!

BEA

Kép
Kép
beuka

Halihó,

Köszöni Bencus a gratulációkat. :wink:
Én pedig köszönöm a hajhullás elleni tippeket!

Beuka: Előjel igazán nem volt, pontosabban éppen ebben az irányban nem. Ha a hátán van, forog már olalra, de onnantól a nagy popija visszahúzza :lol: Ha pedig hanyatt fekszik, v. félig ülő helyzetben van, nyögdösve " hasprésezik" :lol: Már mondtam is neki, hogy először megfordulni, utána felülni! Úgy néz ki, szófogadó a fiatalúr :wink:

Ákata: Jelentés: 2:0 a javadra :roll: bár ma csaj lájtosan nasiztam: reggeli: egy mandarin, utána 2 kiskanál nutella. ebéd: 2 zsömle vajkrémmel, de az legalább zelleres volt és nem csokis )na jó, utána volt egy kiskanál nutella):lol: vacsi: hmmmm. izé... 2 melegszendvics, 2 minisportszelet. edddddddig.... :oops:

torna persze, hogy elmaradt-de a csokikkal igazán leszokóban vagyok, nemde?? Ja, elfelejtettem: séta közben 2 sor Milka :oops:
Szörnyű vagyok, de legalább happy :lol:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Bujka
Gondolom hogy nem lehet könnyű, igy 2 gyerekkel. Én is már legutóbb kinomban bőgtem is éjjel, uis Arti 1,2-ig felvan, és csak akkor alszik el, és van olyan is hogy olyenkor kezdi el hogy nem kell a bal mellem, pedig már csak abban van, a másikban meg nem sok semmi. Na ilyenkor már én is kínlódok.

Beuka
Köszi a köszöntést!

Nózi
Neked is köszi a köszöntést!

Melódia
Biztos nem azért nem jött meg, mert jön a kistesó, mert még nem voltunk együtt. :oops:

Tegnap csináltam finom husit, a receptje:

1 csomag szeletelt bacon szalonna
1.5 kg filézett csirkemell
100gr fokhagymakrém (1 tubus 80gr, a kisebbik)
Rozmaring, vagy kakukkfű.

Az olajon megpirítom a kockára vágott szalonnát, majd erre a fokhagymakrémet,csíkokra vágott husit. Aztán só, fehérbors és a rozmaring vagy kakukkfű. Vízzel felengedni, hogy ellepje. És kész is lett 1 óra mulva. És nagyon fini.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Beuka
Az tényleg elég idegesítő ha bejárnak mikor szoptatsz. Én a multkor ugy jártam hogy apos jöttt be kopogás nélkül. :shock: Jo hogy nem látszott semmi de mivan ha épp fejek vagy akármi?

Na megyek mert fejnem kell, már jo ideje alszik, nem is értem ez hogy lehet, ilyenkor nagyban nyomja a műsort 1-ig.

Tényleg már akartam kérdezni Gabriel hol van??? Leht hogy megharagudott? :(

hettie

Jubi:

Jazi egyre jobban hasonlít Rád és nagyon szép babóka ám!!

KépKép
Kép
jadey

Beuka!
Én is a Gálon laktam 6-10 éves koromig. :) Az 521-ben.
te idejártál a fősulira ugye, akkor laktál itt? :)
Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!
Tegnap beleolvasgattam a temakba, de sajnos irni nem tudok. Mindket fiu lazas, kohog. Szornyu ejszakakon vagyok tul, raadasul egymast ebresztgetik a visitassal, igy szinte semmit nem alszom.

Peneszedes: mi lemossuk penesz elleni (pl. bref furdoszoba tisztito) flakonos valamivel. Aztan szaritjuk. Lefesteni tenyleg nem szabad. Nemcsak a kulso viz, hanem a hohid is az oka. Foleg ha telen jon elo. Nalunk, ha a kinti homerseklet 4 fok alatt van, maris all a viz az ablakokban, sarkokban...A kulso falakra nem rakunk sem butort sem mast. Igy legalabb latjuk ha baj van. A lakasban altalaban 40-60% kozotti rel. paratartalom a jo. A panellakas 30%-ahoz mar kell valami nedvesites. Nalunk ilyenkor 70 van, ez sok....

Bujka, Agi es a tobbi duplamutti. Voltunk a pszichiaternel kedden. Szerinte tul sokat varok el magamtol, kerjek segitseget, vagy adjam bolcsibe a gyereket. Ez most nagyon le van egyszerusitve, ha jobban lesznek a fiuk es erdekel valakit leirom miket mondott meg.

Suly: Balint tovabbra is stagnal, de mivel betegen nem szabad hozzataplalni igy nem is gondolkozom azon, hogy elobb kezdjem el. Csajok, nem kell minden babanak 10 kilonak lennie 1 evesen, szepek a 8 kilosok is. Csak egeszseges legyen. A tanacsadas, ahogy a neve mutatja csak tanacs. NEm kell betartani...
Sinlacra azt mondta a nagynenem, hogy szigoritottak, csak ugy nem irhatja fel a doki.

Kaja: gondoltam leirom mit eszek en fogyokura cimen, de felek hogy azt hinnetek viccelek...azert nem adom fel, augusztus elejere szep leszek!

cs
Vendég

Sziasztok,

Görög Zita lebabázott?? máris :shock: hogy rohan az idő :lol:

Peti éjjel fergetegeset alakított a "Csak akkor nem sírok ha állva (!) sétálgatva(!) ringatják a seggemet" három felvonásos drámában :?
Kicsit zilált vagyok, nnna. :roll: Pedig tutira nem a foga jön, mert lassan már hajlamos lennék MINDENT erre fogni.

Kata,

ha a csajok nem kérnek hozzátápit, hát ne erőltesd a dolgot. Lesz még olyan, hogy stikába, bujkálva kell egészségtelen dolgokat falnod, mert a csajok különben lecsapnak rá :lol:

Sue,

van már fent olyan kép, amikor Peti a kengurúban van, háti hordozáskor. De nem sok látszik a megkötésből, és abból, hogyan ül benne. Na, majd próbálok képet csinálni

Jadey,

hátha segít: úgy hallottam a nutella egyik alapanyaga a porított vér :P :P
Na, segített?? :lol:
sz_kata

Szépjóreggelt, Lányok!

Nálatok is zizin indult a nap?
Háromnegyed hétkor aludtam vissza a hajnali etetés-fejés után, ehhez képest nyolc tizenötkor ébresztett rémálmaimból a siró Lilike (egymás után három rémálmom is volt :x). Megszoptattam, erre felkelt Liza is, aki viszont szopni nem akart, csak játszani. Fél óra játék után sikerült megszoptatnom (az azért túlzás lenne, hogy kiitta volna a Dunát is :?), Lilike aludt kicsit, de most gőzerővel megy a kurjongatás... Ehhez képest más reggeleken Lizike édes csicsogására ébredek negyed 11 tájban (de a legkorábban az fél 10), Lilike pedig fél órával követi őt. Hát ma nem igy alakult...

Beuka,
a legolcsóbban Dunaújvárosban, a Momert cégnél lehet mérleget venni. Én is gondolkodom rajta... (lehet, hogy a honlapjukon rendelni is lehet, a helyszinen mindenesetre van egy csili-vili márkaboltjuk.)

Krisz,
bevallom, kevés médiarüfkét tartok olyan ellenszenves, ostoba és tehetségtelen libának, mint G. Zitát. Persze, jól mutat a képeken, csak 2D-ből ne menjen át 3-ba, pláne meg ne szólaljon.Pardon a G. Zita-fanoktól, meg úgy egyébként.

Csengő,
jobbulást a skacoknak, neked meg több pihenést! Gyógypuszik mennek...
Érdekel, mit mondott a pszichiáter. Szerintem szerintük az ember vagy túl sokat vár el magától v. túl keveset :?

Jubi, Jadey,
hát jelentem, én még befaltam este két barnakenyeret meg egy kis tökmagot, mert kopogott a szemem :oops: Igyexem ma kitartóbb lenni...

Lányok, a beigért havazás helyett nálunk tündöklik a kék ég, és hétágra süt a nap. Mellesleg mikor irtátok tegnap az esőt, nálunk akkor is sütött. Kint száradnak a ruhák...

Megyek, sikitozás megy odabent.

Pussz - Kata

ákata2

Csengo!

Jobbulást Nektek!
Engem nagyon érdekelne a pszichiáter véleménye.

Nálunk is volt penész a hideg külső falon. Azóta nem párásítóval párásítunk, mert valszeg az rásegített. Leszedtük a penészt, aztán párom száradás utána lefestette. Pár helyen le is van szigetelve. Mért nem lehet száradás után festeni? Bocs, ha már volt róla szó...

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Sziasztok!

Nálunk ma gyönyörűen süt a nap !!!.Nem úgy mint tegnap mikor is Egerszegen voltunk a neurológiai kontrollon,elinduláskor csak az eső esett majd közeledve a városhoz a hó szakadt :shock: Be kellet kéreckednünk a kórház udvarára hogy had parkoljunk minnél közelebb a bejárathoz .Beengedtek,rendik voltak :)
Fél órát csúszott a vizsgálat.Minden rendben volt :Laura ügyesen végigtornászta a már jól berögzött gyakorlatokat,figyelt a hangra ,csörgőre,megkopácsolták a kis térdét ,könyökét.Ezután már csak 2 tornát kell gyakorolni(az elején még 5 volt)az ülésba húzódzkodást,mindaddid míg nem fog magától ülni és a forgatást balra -jobbra szintén addig míg nem fordul át egyedül.De hála Istennek nesokára eljön ez az idő is :lol:
Vizsgálat után hazajöttünk a még mindig szakadó hóban,annyi időm volt hogy megcsináljam a mákos-gubát,majd megetettem a Laurát és már mentünk is a keszthelyi kórházba :csípókotrollra.Hát itt 3/4 órát kellett várni.Harmadszor voltunk és többet már nem is kell menni mert perfekt !A torna már nem kötelezö de nem árt .
Mivel egész nap utón voltunk és csak lájtos mákos guba volt az ebéd,hazának vettünk pár darab sajtburgert meg nekem vaníliás séket .Nem vagyunk ám Megdöglesz függők csak néha megkívánjuk,legutóbb tavaly nyáron voltunk,akkor még terhes voltam és színtén megkívántam,de elég is volt egy fél évre megint,mert én nem tudom milyen ízfokozót tesznek bele:egész este szomjas voltam és a hasam is fájt egy kicsit. :(
Laur baba nagyon fáradt volt a sok herce-hurcától,millió vetkőzéstől,mert fürcsi után nagyon nehezen tudtam megszoptatni,sírt :cry: de azért kis türelemmel sikerült és utána nagyon hamar bealudt :wink:
Na ennyit a kis kalandunkról 8)

Krissz
Köszi hogy felvilágosítottál "Cézárral"kapcsolatban,amit tudtam azt én is csak olvastam,de a te hihetetlen lexikális tudásodnak köszönhetően most már még többet tudunk a dologról :lol: Majd rámegyek az oldalra is amit mellékeltél. :wink:

Melódia
Örülök hogy jobban vagy!

Jadey
Nekem is hullik a hajam, de úgy :!: Tegnap hajat mostam és még a zuhany alatt bebalzsamoztam ,kifésültem leöblítettem,majd miután megtörölköztem elkezdtem méregetni magam a tükörben,ahogy ott forgolásztam a fenekem fölött(elnézést kérek mindenkitől)ahol kezdődik a vágás egy rakás haj volt összegyülve,úgy meg ijedtem először hogy mi a fene az,aztán rájöttem hogy a hajam :lol:
Bencus nagyon ügyi hogy átfordult ,én is alig várom már!

Timi
Marvinnak is gratula a forgáshoz ,Laurának csak akkor sikerül ha segítek egy kicsit.
Táp:mikor még én is adtam tápot a Laurának egyik alkalommal alig akarta ő is bevenni a szájába a cumit, mikor nagy nehezen elkapta avett belőle egy keveset és kiköpdöste ő is,majd mikor újra probáltam betenni neki akkor meg csak öklendezett,aztán sugárba hányta ki mindet :o én annak tudtam be hogy túl meleg vízzel kevertem össze a cuccot és felkavarta a kis gyomrát,na onnétól kezdve nem kapott többé tápot :lol: Nem lehet hogy nálad is ez lehet a problém?Csak tipp :wink:

Jubi
Szóval te is császáros voltál.Alma -banán turmix:majd én is ki fogom proszálni :wink: Jazi-baba nagyon cuki a képen :wink:

Betti
Kis habcsókod jól néz ki a piros kalappal!Kellemees lehetett a kiruccanás!A Ficusod még él??? :lol: Elkezted talán a 90 naposat?

Bujka
Laura ,alvás szempontból ellentéte a te fiadnak:ő meg annyira sokat alszik,van olyan hogy egy egész órát sem bír fennt lenni :roll: Nem tidom hogy ez is normális e ?De azért örülök is neki mert mindenre van időm. :wink:

Dorka
Laurának is volt csomó a tarkóján ,de már nem érzem,én dokinak is megmutattam ,azt mondta :no para kis nyirokcsomó,elmúlik.El is múlott :wink:

Ákata
Laura veséje már normál méretű,többet nem kell mennünk UH-ra. Viszont ilyen útógondozáson nem voltunk,de ugyebár rendszeresen járunk a neuróra meg a dokihoz is és remélhetőleg minden rendben lesz :)
Fog :x

Mamy
Nem tudom hol kell elolvasnom a szülitöridet.Téged úgy altattak?Én csak érzéstelenítőt kaptam,műtét közben beszéltem az orvosokkal,nagyon vidám társaság volt,nem éreztem semmit de mégis éreztem mikor Laurát kiemelték,én sem láttam mert suttyomba kilopóztak vele,ahol megtisztogatták,de hangját azt hallottam:üvöltött :lol: bebugyolálták,úgy mutatták meg, aztán ment az inkubátorba,édesapja a folyóson látta ekőször.

Csengő
Mi a fogyi titkod?

Hetti
Imádom a pipi mellet :lol:

na,porszívózók egyett,kettőt....
amúgy azt utálok a legjobban :x

Remélem nektek is süt a napocska!

üdv:Linda

Kép

Kép
czmelinda

Csengő,
vizesedés: hőhidaknál sztem csak a szigetelés segit :( Nálunk is ez volt, plusz megázott a (bontott) tégla, és magába szivta a vizet, mint a szivacs, ráadásul még az ereszcsatorna is eresztett, meg egy földkupac volt közvetlenül a ház egyik oldalánál... (A tavalyelőtti, extraesős nyáron épitettük újjá ezt a kis régi házat - a külső falak egy kivételével térdig omlottak, mert nem volt koszorú és áthidaló az ablakok felett, ráadásul bokáig jártunk a vizben :cry:) Úgy néztünk ki tavaly, mint egy penészlerakat... Van ám egy jó szer, a szomszéd szobafestő ajánlotta, tán Merkúr a neve, penészölő. Szagtalan, és ha szivacsra löttyinted, már az első áthúzás leszedi a zöld rémséget :shock: fehér lesz utána a fal! Van hozzá festék is, persze légáteresztő (és szinezhető).
Dryvitot nem rakathattok fel? Tudom, nem ócsó, de pár év alatt a fűtésszámlában (is) megtérül. Mi tavasszal megcsináltattuk. Most reggel leveszem a fűtést, mikor szellőztetek, és van, hogy elfelejtem estig visszakapcsolni, mégis megtartja a 22 fokot (pedig abból a helyiségből járnak a kutyák és mi is ki-be, ahol a termosztát van).

Lányok, már többször szerettem volna megköszönni a zoknis tippeket, csak szita az agyam :oops: De most hirtelen eszembe jutott :D, úgyhogy KÖSZÖNÖM! Egyébként én is bele szoktam húzni a nadrágot, de 1. úgy néznek ki vele, mint egy bocskoros orosz muzsik, 2. nem igazán használ...

Megyek, most Lilike ri...

Pussz - Kata

ákata2

Sziasztok,

hát csajok, komolyan gondolkodom, hogy beadom a válópert, mert a férjem egy hülye :evil: :evil:
Kifejtette nekem, hogy elb@asztam, amiért a szoptasásos, meg gyereknevelős könyveket bújtam terhesen, mert inkább arra kellett volna lelkileg felkészülnöm, hogy nem fogok aludni, és megváltozik az életem. (jelzem, ez is megvolt, de azért ugye a gyakorlat mindig más, mint az elmélet...) És szerinte, ő ezt símán meg tudná csinálni, nem készülne ki ennyire. Mondja ezt ő, aki már akkor nyavajog, ha nyolckor fel kell kelnie, aki van hogy tizenegyig alszik, aki hajnali egykor még nem álmos, ezért tévézik, és aki még SOHA nem kelt fel éjjel Petihez, merthát ugye, ő dolgozik, én meg "csak" itthon vagyok a gyerekkel. Ja, és megint jött a több millió nő képes erre, te miért nem dumával :evil: :evil: :evil:
Szerintem még egy ilyen, és kinyírom. vagy elválok, menjen a pcsába :x

Pedig csak egy kis együttérzésre lenne szükségem, lehet akkor nem lennék mogorva sem....
sz_kata

Kata,

a férjek általában azt hiszik, hogy az anyaság egy nagy haváji nyaralás, és nem veszik észre, hogy néha felér a hegymenetben végzett kőtöréssel. Soha nem fogják átélni azt, amit mi. A férjed sztem úgy látja, hogy ő "mindent megtesz a családért", de te "csak nyavajogsz" - ő igy reagálja le a megváltozott helyzetet - férfi módra... Most ez hülyén fog hangzani, de próbálj meg vele NE a gyerekről beszélgetni, meg nem panaszkodni (tudom, ez iszonyú nehéz, mert ugyan kitől várna az ember segitséget, ha nem az élete párjától), és hátha akkor önként segiteni fog... mert nem érzi úgy, hogy "muszáj". Bár ez igy, belegondolva, a férfiagyat ismerve nem valószinű :cry:
Válóperen még korai volna gondolkodni, tuti, hogy nemsokára változni fog a helyzet!

Puszi - Kata

ákata2

csak benéztem:

Jadey - csak azzal tudlak bíztatni, hogy nekem már elmúlt a hajhullásom! Egy hónapja még csomókban jött, de aztán egyre kevesebb, most meg semmi, tehát lecseng ez is. Vitamint se nagyon szedtem - az én elméletem erről az, hogy ami terhesség alatt nem hullott ki, az a baba születése utáni harmadik hónaptól az ötödik hónapig kihullik (bocs a hülye fogalmazásért - Zsoltikám a háttérből hiányol + kómás is vagyok)

Gratula Bencus fordulásához!

Kép
nózi

SZ-Kata!

Hé miken gondolkodol Te.......???????????!!!!!!!!!!!!!!!!
Megnyugtatlak Nekem is ilyen a párom,sosincs itthon,mikor meg itthon van játszik a gépnél ,majd hétvégén 3kor jön be ,de aludni akar 11ig.Pedig egy gyerek mellett nemigazán lehet,aztán meg mikor nagyobb lesz pláne nem.Sose altatta el eddig Vikit azt mondja én ba@tam el a cicin és a ringatással,Ő ezt nem csinálja,de még csak 2x volt a 4 hónap alatt sétálni Velünk.Mikor szarul voltam hasmas hányás,stb,akkor sem altatta el gyereket,sőt egyszer nekem is éjjel a fejemhez vágta,hogy ő dolgozik és nem pelusozza át éjjel .Úgyhogy ennyit a hapikról....De megszabja,hogy mit ,hogyan csináljak,ne fürdessem minden nap hozzátáplálást nehogy elkezdjem 2 hónap múlva,mert elég Neki az anyatej....Szóval Nekem is a hajam az égnek áll,ebben az a jó este 8körül jár haza,nemtudja,minden nap megfürdik Viki és ugye azt se fogja észrevenni ha majd elkezdem Neki adni az almát....
:)Képet megkerestem de abból nemigazán látszik a dolog,ja és tegnap Viki 3x volt benne a kenguruba anyu segített felvenni és érdekes módon nem sírt,mikor meg apja hazajött kapkodva segített,lábát tutti meghúzhatta és ordított a gyerek,erre azt mondta ,na látod ezt is utálja megmondtam,hogy ne vegyük meg ilyen drágán a másikat kellett volna erőltetni,ami tök kemény és ezekkel a műanyag kapcsokkal szétveri a száját.
:(

Képzeljétek kint volt reggel a védőnő,bazi nagy kupi akkor keltem fel 10perce Vikivel,hu égett ám a fejem.Mondta gyönyörű a gyerek,fejlett hatalmas63om cm 50nel született....
na és ha úgy gondolom elkezdhetem z almácskát,de nem muszáj még.Tejpépre azt mondta 1 éves korig csak HA tejpépeket adhatunk és ezekbe bele a gyümit.....
De még ezzel is ráérek ha úgy gondolom,márpedig Én most még legalább 2 hónapig úgy gondolom....
:)

Csengő,srácoknak sok gyógypusszancs,Neked meg kitartás a fáradsághoz.

Krisszi,vizsgához gratula.

képeken babák nagyon szépek,de most megyek,mert viszem le sétálni Vikit ebben a csodaszép napsütésben.
Hol van hó????????
sue
suezika

Sziasztok Lányok!

Mindjárt visszaolvasok, csak előbb Jazit leteszem aludni. Éppen a most érkezett Libero-s plüssvirágjával játszik. Íme az én kis virágom az ő kis virágjával:
Kép
Egyébként nagyon tuti kis játék, jó minőségű és a szirmai zörögnek. Úgy tudok örülni egy ilyen mütyürnek, mint régen egy új ruhának :D Most 10 db Liberos ábrát kell beküldeni egy plüsskönyvecskéért...ezt is megcélozzuk, úgyis ezt a pellust használjuk.

Kép
Kép
Kép
juborka

Sz_Kata!
Szerintem itt lenne az ideje, hogy kivedd a Peti kezéből a marsall botot… :D
Azt hiszem én nagyon szerencsés vagyok a férjemmel, ő tényleg mindenben segít, ez mindig is így volt, nála ez a természetes. Szerintem van abban valami, amit Á_Kata írt, gyere ide hozzánk panaszkodni, mi jobban megértünk!

Ákata!
A barnakenyér a bocsánatos bűnök kategóriájába tartozik :D

Czmelinda, Jadey!
Én hajhullás ellen a következőket tettem: levágattam a hajam (most újra növesztem), és beszereztem a DM-ben egy hajhullás elleni hajszeszt. Most valamivel jobb a helyzet.

Czmelinda!
Ne aggódj a sok alvás miatt, Jazi is nagy alvós, még mindig alszik másfél órákat minden etetés között (néha még többet is), nincs ezzel semmi baj. Fogd fel úgy, hogy szerencsések vagyunk
:D

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sue,
miért nem akarja a férjed a fürdést?! Jöjjön előbb haza, és nézze meg, hogy szereti a lányod - mert, gondolom, élvezi...
Az én férjem esténként segit (a két esti etetésnél, mikor az egyik csaj cumiból kapja, mert már kevés a tejem 2re), meg az egyik lány fürdetése az övé. A hozzátápit is ketten csináljuk. Viszont a sirást nem viseli el (mármint a gyerekét, én nem szoktam :wink: ), menekül. Házimunka: hát az rám hárul legnagyobbrészt, de felszólitásra segit...

Mennem kell.

ákata2

Csengö!

Jobbulást a fiúknak!!! Remélem hamar meggyógyultok!
A pszichodoki érdekelne (nagyon) mit mondott! Ha lesz egy kis időd,lécci-lécci!

Sz_Kata!
Nagyon sajnálom, hogy a férjed nem partner ebben a gyermeknevelésben! Pedig hol vannak még a problémák! Nem elkeseríteni akarlak, de szerintem komolyan le kellene ülnötök a férjeddel beszélni! Hiszen ezt a babát KETTEN vállaltátok, és a vele járó problémák is közösnek kell lenniük. Bocsi, hogy ezt így leírom, de mi ebben élünk. Zoli nekem nagyon sokat segít, ő fürdeti hol az egyiket hol a másik babot, pelenkáz, mosogat, néha főz, porszívóz, játszik velük, és SOHA nem kérem erre, hanem jön és csinálja. Most nem favorizálni akarom Őt, de próbáld megbeszélni a Pároddal, hogy ez így nem oké, szerintem.
Ja, és ez a legnagyobb hülyeség, hogy Te CSAK babázol otthon!!! :evil: Nap mint nap mondom Zolinak, hogy már alig várom, hogy visszamenjek dolgozni.
No remélem nem bántottalak meg, segítő szándékkal írtam le a véleményem :!:

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Mennyi mindent írtatok, nem győzöm memorizálni, de bocs ha valaki kiamaradna...

Hettie!
Ínycsiklandó a recept, elmentettem! :wink:

Ákata!
Bocskoros orosz muzsik... :lol: :lol: Nem semmik a hasonlataid! :lol:

Sz_Kata, Suezika!
Együttérzésem... Nem tudom, miért viselkednek így egyes férfiak, hiszen a gyerekhez két ember kellett, és a későbbiek során is két ember kell a neveléséhez.
Az én Párom is baromi sokat dolgozik, sőt van úgy hogy amikor szabadnapos, akkor itthon ül a gép előtt (és nem játszik), maszek melót csinál, a plusz pénz miatt. Van úgy, hogy reggel 8-kor megy el itthonról, és este fél 11-kor ér haza, mert délelőtt a maszek melót intézi a m.helyén, utána dolgozik este 10-ig. Valahogy mindig is olyan természetes volt, hogy amikor itthon van, akkor ugyanúgy kiveszi a részét a dolgokból, mint én. Segít amiben csak tud, még főz is. Már a pelusozásra is rá tudtam venni, (pedig ahhoz nem nagyon volt kedve) de mikor megcsinálta, megdícsértem, és jólesett neki, rájött nem is olyan nagy dolog. Öltözteti, tornáztatja, masszírozza, fürdeti, eteti, játszik vele...
Csak azt tudom mondani, próbáljátok valahogy bevenni a "játékba" őket, mert később még rosszabb lesz ha már most így állnak hozzá.
Remélem, nem voltak bántóak a soraim, csak jószándékkal írtam le.

Linda!
Neur. kontrollhoz gratulálok, hogy minden oké! :wink:
Szüléstörim még valamikor aug. végén olvasható.
Igen, sajnos altattak, mai napig nem igazán értem hogy miért, akkor azt mondták, hogy a gerincérzéstelenítésre nincs idő, mert 20 perc amíg hat, és az altatóorvos nem ér rá... vagy valami ilyesmire emlékszem homályosan. Ott az asztalon kiterítve félig kábultan nem nagyon tudtam tiltakozni.

Jaj most mennem kell, mert a Kisasszony megéhezett.
Gyorsan teszek még fel pár képet, tegnapiak.

Kép Kép Kép

Kép
mamy

Sziasztok!

Mamy+ Jubi!
Nagggyon édesek a kislányok, olyan szép a kis pofijuk. :) :)

SzKata, Sue!
"éjjel a fejemhez vágta,hogy ő dolgozik" ISMERŐS :(

Öltözteti, tornáztatja, masszírozza, fürdeti, eteti, játszik vele... Mamy soraiból idéztem, a feketére húzottakat szokta csinálni a párom
Öltöztetésre a válasz: majd....etetés remélem menni fog neki üvegből...

Na megyek sétálni.

Edit

Kép
Kép
edi78

Azért azt hozzáteszem, hogy Gyuri porszívóz, felmos, ezt mindig ő szokta +hétvégén szokott vmikor főzni (elég sokszor ) :D

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a csomóhoz a drukkokat. Az vaklárma volt.
DE S.O.S VÁROM AZ ÖTLETEKET HASMENÉS ELMULASZTÁSRA!!!!
Merthogy most rosszabb lett sajnos. Gyerek f@dik, nagyon nyűgös, aludni nem tud, mert csikar a hasa és pukizgat ezerrel... Eddig adtam neki a Normaflore-t meg kétszer azt az Inulinos trutymót, de nincs javulás.
Doki meg azt mondta, hogy várjunk a jövő hétig, mert ha ki is tenyésztenék, akkor sem szivesen adna antibiotikumot, inkább ürüljön csak ki így magától. Meg hogy szoptassam ritkábban, de teáztatni nem kell!!!

Hát én nem fogom ritkábban szoptatni. Mióta ez van 2 óránként eszik nappal, éjjel pedig hamarabb kel fel szegényke. (Ma pl. hajnali 1-től 3-ig fennt kukorékolt.)

MIT TEGYEK MÉG????? Help pls.

Állítólag van most valami járvány, s nála így jön ki enyhébben, mert anyatejes.

Beuka: onnan tudom, hogy hasmenés, hogy teljesen átitatja a pelenkát, nincsenek kis kupacok, meg látom is hogy folyik nagyon. És sokszor zöld is. (Amúgy jártam a Scöpfibe előkészítőre, ott nagyon jól elmondták, hogy milyennek kéne lennie.)

Sz_kata: húúú ne idegeskedj a férjeden!!! Én is megkaptam a héten dettó, hogy nem főzök, csak lógok a neten, meg kényeztetem a gyereket és minek olvastam össze annyi baromságot a gyereknevelésről, ha úgyis csak ciciztetem, meg kényeztetem. Erre én felvetettem, hogy elég nehezen fogja megszokni az apját, ha alig-alig foglalkozik vele mostanában, és ne is szóljon bele nevelési kérdésekbe, ha passzívan áll a gyerkőchöz. Mondjuk tegyük hozzá, hogy az első három hónapban nagyon-nagyon sokat segített altatni, a hasfájós órákig tartó ordításokat lekezelni. De mióta könnyebb vele nem segít, merthogy ő már nem bírja ezt az állandó sírást!
És ezt valahol meg is tudom érteni... Barátnőm férje 6 évig nem akart gyerket, mert az első annyira sokat sírt. És végül a második után, aki egy angyal baba, azt mondta, hogy még jöhet több is...
Házimunka: háát, én mosogatok főleg, de olykor ő is elmosogat magátl. Takarítás: ebben segít, ha kérem. Főzés: én utálok, de szeretné, ha főznék, ritkán segít.

Amúgy a teljesen felborult napirend az nálunk is dettó: párom elmegy 11-kor, hazajön este 8-kor, fürdet, majd számítógépezik hajnali 2-ig. Éjjel nem kel fel, reggel meg durmol 9-ig. És ugyanaz a duma, hogy ő fáradt, mert ő dolgozik, én meg csak babázok!

De a héten ezt átbeszéltük, összevesztünk, és azóta sztem elgondolkozott, mert sokkal többet foglalkozik a gyerekkel én meg főztem neki.

Kata: hidd el ez a legtöbb párnak egy válsághelyzet, ráadásul Petikétek meg Nagyigényű babóca, vagyis extra teher van rajtatok. Amúgy egy másik barátnőm már a terhesség alatt felvilágosított, hogy a férfiak a babákkal nem nagyon tudnak mit kezdeni, de ha már nagyobbak, szuperül el lesznek velük. Persze ez jelenleg sovány vigasz!!!

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Elgondolkoztam azon, amit írtatok a "nemveszemkiarészemagyerekből" apukákról...Lehet, hogy az az oka, hogy nagyranőtt gyerekek...úgy értem hiába férjek és apák, gyerekesen viselkednek... Igaza van Áginak, ezen változtatni kell, mert ezután sem lesz könnyebb...Abból gondolom, hogy még gyerekek, mert hajnalig játszanak a gépen, a babához meg nem kelnek fel :shock: Ez nem egy felnőtt, érett, felelősségteljes viselkedés...Bocs, ha túl komoly voltam, nem bántásnak szántam...csak úgy gondolom, hogy ez komolyabb probléma annál, hogy a szőnyeg alá seperve azt mondjuk: majd ha nő a gyerek, jobb lesz a helyzet.
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Látom sokmindenkinek van gondja a párjával. Hát igen ezt az én dolgozom-ot én is hallottam. De legutóbb az elég szarul esett, mikor mondtam neki hogy ne horkoljon, mert a multkor is 3-ig nem aludtam emiatt, erre azt mondta hogy ez a legnagyobb problémám. :evil: Persze mert nem én kínlódok vele éjjel 1-ig minden nap, mert nem alszik, meg még pár dolgot csinálni is kell emellett. De amugy ő is elmosogat, legutóbb ő mosogatott, azóta se volt. :oops: Meg szokott főzni is, és segít ha valamire épp nem érek rá. Ugyhogy ennyibe szerencsém van és a fürdetést is ketten csináljuk.
Nem tudom miért hiszik azt a férfiak hogy csak az a munka amit ők dolgoznak, a háztartás meg gyerek legalább annyira fárasztó! És főleg azok a nők akik még emellett dolgoznak is, hát az már jóval több, mint amit a férfiaknak kell csinálniuk.

Sue
Látom nálatok is az a probléma, hogy a gép előtt játszik. Hát ezt én is ugy uuuutááálom!!! Multkor mondom hogy mindig itt ül, erre azt mondja csak 1-2 órát, hát ez mindig jóval több. Velem is foglalkozhatna :!: Pedig mondtam már neki, de valahogy nem jutott el odáig. :cry: Nem tudom mi a fenét csoináljak? Meg az se igaz hogy neki nem hiányzik hogy velem is foglalkozzon. Már sokszor szidtam az anyját is annak aki kitalálta ezt a hülye számítógépet.

Na mennem kell, mert már éhes..

hettie

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 21:58-kor.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 21:58-kor.
Vendég

Vendég

Simigabi - de aranyosak vagytok! Azok a fogacskák nagyon édik! :D

Férj téma: azt hiszem én vagyok a világ legszerencsésebb felesége :D
Mindenből kiveszi a részét, a gyereknevelésből ráadásul örömmel. Imádja a gyerekeket. Békés természetű, nyugodt - úgy néz ki Zsoltika rá ütött :) (szerencsénkre :lol: )
De ahogy más is írta, a többség valóban nem tud a síró-rívó csecsemővel mit kezdeni, de amint nőnek, már változik a helyzet.

Voltunk bevásárolni a baby-outletben, most tele van, megint érkeztek új játékok, ruhák a bredonból. Gyönyörű szép fehn játékok, csörgők, peg-perego babakocsik stb. Mi is vettünk egy csomó mindent, majd lefotózom. Szóval most egy kicsit fel vagyok dobva :wink:
Megyek fejni, később benézek és rendesen visszaolvasok.

Kép
nózi

Sziasztok!

Többgyerekes Anyukák:
Továbbra is várom a hasmenés megfékezésére szolgáló tippeket!!!

Még egyet fűznék hozzá a pasimnemsegít de okvetetlenkedik témához:
sajnos mindezt az ő anyukáik rontják, vagy éppen nem rontják el. Meg eléggé élnek a férfilelkekben a régi előítéletek is. Szépen kiszolgálták a fiaikat, akik ugyenzt várnák el most is. Úgyhogy remélem mi ügyesebbek leszünk a mi fiainkkal, hogy megkönnyítsük majd a menyink életét. :wink:

Simigabi: nagyon édesek Tomi fogacskái!!!

Sírás van - mint egész nap...

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Gabi!
Jaj de cuki!!! Bocs ha már írtad volna, de nem emlékszem: mennyire viselte meg Tomit a két kis fogacska? Voltak előjelek a nyáladzáson kívül?
Azért nem semmi, hogy már 4 hónaposan kibújtak az első fogai.
Geszti is nagyon nyáladzik és ahogy észrevettem, amint megkaparintja a kezem, egy vagy két ujjamat határozott mozdulattal a szájába rántja, és az alsó ínyét kezdi vele dörzsölni, néha-néha rág is rajta, de inkább csak dörzsölgeti. Talán már odabent megindultak a fogak.

Férj téma:
Egyetértek Dorkával, a férfiak talán azért ilyenek, mert nagyon ki lettek szolgálva Anyukájuk által anno, ez már csak így van, tudjátok a hagyományok, "férfidolog, női dolog" stb. Persze vannak kivételek, mint ahogy ezek szerint az én férjem is, nagyon nagy szerencsém van ezen a téren.

Kép
mamy

Simigabi!
Igazi kis nyuszifogak :D

Boróka!
Igen, valószínűleg a beidegződések, sémák stb. miatt ilyen a férfiak egy része. De te hiába neveled másképp a fiadat, ha Apától ezt a viselkedést látja :? Ezért gondolom, hogy ha tetszik, ha nem :D a gyerekes viselkedésű, felelőtlen Apukáknak meg kell változniuk. Lehet, hogy nagyon radikális vagyok? Lehet :D De tudjátok milyen hawai az élet egy normális férj mellet? :D

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Dorka!
próbálj enni nagyon sok babánt. Azt hallottam egyszer, hogy az Ő kakiját is megfoghatja. Lehet, hogy jó nagy baromság, de nincs más ötletem :(

Kép
Kép
beuka

Én nagyon szerencsés vagyok, mert apuka télen itthon van, nem dolgozik, csak maszek munkákat csinál. Sokat segít nekem, sétálgat is velünk, sokat játszik Botival, tegnap csinált neki zokniból és ping-pong labdából egy békabábot..
no mindegy nem ez a lényeg, hanem nagyon nagyon együtt érzek azokkal, akiknél ez nem így van. :( :( nagyon rossz lehet, ráadásul kimerülten sokkal ingerlékenyebb az ember, könyebb összekapni stb. nálunk is előfordul még így is.
Szerintem is meg kell próbálni megbeszélni, mert neadjisten még rosszabb lesz a helyzet :?

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Tomi fogacskái nagyon-nagyon-nagyon édesek!!!!! Mennyire viselte meg Őuraságát a fogzás? Van esetleg valami prakika, hasznos tanács?

Dorka, fosás témában sajna analfabéta vagyok, nálunk az ellenkezője van. Állítólag a kamillatea édesítés nélkül fog, de tényleg nem tudom... A normalflor még szintén jó az ilyen bajokra, de azt Ti egyébként használtok, ugye? Védőnő mit mond? nem ettél valami hashajtó hatású cuccot?

SzKata, ha megnyugtat, a napokban gondolkodtam azon, hogy hogy férnék el Ricsivel Anyukáméknál az én régi rezidenciámban. :lol: Komolyan gondolkodtam rajta. meg az esélyeimen is, hogy kinek kellenék egy pici gyerekkel. :lol:
Nyugi, majd helyrejönnek a dolgok, mondjuk nálunk az üvöltés és a sokk-terápia válik be, de persze nem minden férfi egyforma.
(nagyon-nagyon kisbetűvel merem csak leírni: azok a pasik, akik kinyalták a fenekemet, figyelmesek voltak és sokat besegítettek a háztartásba, nekem hosszútávon nem jöttek be...) nem általánosítás, de nekem ez a tapasztalatom.

Próbálom beleélni magam a helyébe, milyen nehéz lehet a rászakadt felelősség súlya alatt, plusz vmilyen szinten egy időre "elvesztett" engem is, mint szerelmét, jóbarátját, bizalmasát. Pedig próbálom ápolni a lelkét és szeretgetni, de csak nem olyan, mint régen. Egyébként tök rendes, mindennap felporszívóz, megy vásárol, mos, tereget, mosogat, pakol. Viszont b@szogat is rendesen, hogy mi ez a kupi, koszos a lakás, nem főzök, lábnyomok a konyhában, stb stb. Ricsivel az elején nem tudott mit kezdeni, most eljátszik vele, de nem fürdet és nem pelenkáz.

CzMelinda, annak idején császárosnak indultam, farfekvés miatt és az utolsó utáni pillanatban, a 38. hét közepén fordult meg Ricsi. MINDENT elolvastam erről, annyira fostam a műtéttől. :lol: asszem, az infok birtokában én is simán meg tudnék csinálni egy csaszit. :lol: Ne haragudj, ha okoskodtam, csak annyira érdekelt anno a téma. :wink:

Kisírtam az engedélyt a tanszéken, vizsgázatok európai közjog és politika tárgyból. :wink: úgyhogy még egy hét tanulás...

Mi van ma a levegőben, Ricsi ismét nem aludt semmit!!!
ui: Új Kisnyanya az újságosstandokon. nem bírtam nem megvenni. :wink:

pusz,
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi

Simigabi
Nagyon aranyosak a fiúk!Afogacska is jól látszik :wink:

Mamy
Bocsi hogy még mindig zargatlak,de nekem az érzéstelenítő kb 1 perc után már hatott :!: Beadták ,elfektettek és már azonnal zsibbadtam a lábamnál kezdődött és ment feljebb, addig bekenték a hasam ,kiteríteték azt a lepedőt és már adták is a szikét az orvos kezébe,olyan volt mint a Vészhelyzetben :lol: pedig akkor nekem már majdnem 48 órája elfolyt a m.vizem.
Szóval nem értem miért altattak téged?!
Gesztike igen édi a képeken!

Jubi
Jazi is tündéri!

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Krissz
Inkább nagyon örültem hogy megosztottad velünk az infót!!!!De komolyan!!!Én meg egyáltalán nem készültem császárra sem koraszülésre:ezért mindig átlapoztam a könyvekben és az újságokban a róluk szóló cikkeket,mert eszembe sem jutott hogy velem ez előfordulhat :roll: annyira kiméltem magam... és tessék mi lett a vége?De hála Istennek minden ok volt :lol: :lol: :lol:
A cikket is elolvastam amit küldtél és most már én is majdnem mindent tudok :wink:

csákány:Linda

Kép

Kép
czmelinda

Kedves fórumlakók, lányok!
Azért írok nektek mert látom, hogy nem igazán úgy mennek a dolgok nálatok, ahogy azt szeretnétek. Látom, szeretnétek, hogy a férjetek felnőtt és felelősségteljes férfiként és apaként viselkedne ahelyett, hogy gyerekes szokásaival volna elfoglalva szabad idejében. Kiderült az is - olvasva a hsz-eiteket -, hogy a problémátok nem egyedi. Klónozták a férjeiteket…? :-D
Nem. Csak még bizonyos területeken nem nőttek fel. Gyámoltalan kisfiúk maradtak, akik nem akarják - és nem is képesek – felvállalni a családdal járó felelősséget.
A házastársi kapcsoltban közös a teher, nemde? Ha jól emlékszem a templomi fogadalomban ez is benne van (ha ugyan tettetek ilyet…). Én nem. :D De ez most nem is lényeges, ki mit fogadott meg a múltban. A lényeg az, hogy mit tesz a jelenben. Mit tesz meg a MÁSIKÉRT lemondva a saját érdekeiről ill. neki járó „előjogokról”. „Én dolgozom, keresem a kenyérrevalót, JÁR nekem a szórakozás, a játék, a sörözés a haverokkal…”. Jár egy fittyfenét!!! Az „jár” amit a házasságkötésetekkor felvállalt, ha ugyan tudatában volt annak, mit is vállalt azzal a döntésével, hogy családot alapított. Vannak elsődleges feladatok – nevezzük kötelességeknek – és van a többi, de csak az elsődleges után! Ha gyereket vállal valaki, akkor ezzel logikusan megnő a felelősség is és az ezzel kapcsolatos feladatok, terhek mértéke is. Ja, hogy ezt nem akarják felvállalni és részt venni benne a tőlük telhető módon a férjeitek? Miért nem? Talán azért, mert nincsenek tisztában a felelősség fogalmával és azzal, hogy nekik mi a feladatuk és szerepük. Hányszor mondtam Páromnak régebben azt, hogy ez meg az nekem JÁR ezért meg azért. Aki képes arra, hogy óráikig játsszon a géppel az szerintetek felnőtt férfi? Szerintem nem. Én sem voltam az egészen addig, amíg úgy nem döntöttem, hogy leszokom a PC-s játékokról. De ez csak EGY dolog, amiben meg kellene változnia a férfi társadalomnak. Ez viszont - úgy látom - egy rákfene, ami képes feldúlni még a házasságot is. Önző dolognak tartom azt, ha valaki éjjelekig fent van és játszik, majd arra hivatkozik, hogy őneki dolgoznia kell és azért nem segít. Gyerekek, felelősségtudat nélkül. El kellene beszélgetnetek velük egyszer komolyan arról, hogy tudják-e mi egy apa ill. férj feladata? Ezt is tanulni kell,meg felkészülni rá. Le kell esnie bizonyos dolgoknak úgy, hogy messziről hallani lehessen a koppanást: jaaaa ezt így is lehet? Lehet jobban is csinálni, úgy, hogy a másiknak jó legyen.
Az a nagy feladata, mint egy agglegénynek, hogy sörözzön a haverokkal, tévézzen, játsszon a PC-n és bámulja nyálát csorgatva a csajokat az utcán és mindenütt ahol csak módja van rá? Mert ezt csinálják a férjek a legtöbb családban. Ennyi lenne…??? Nem hiszem.
Ébredjetek fel kérlek titeket, mert így veszélyben van a családotok. Komoly veszélyben. A válással meg könnyen lehet dobálózni, de veszélyes. Olyan könnyen kimondja bárki. :(
A megoldás az lenne, ha a férjek igazi férfiakká válnának (nem tökös csávókra gondolok, akik nagyokat tudnak köpni meg rondán beszélni) akik, ha kell életük árán is megvédik a családjukat és minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a feleségeknek és a gyerkőcöknek jobb legyen minden tekintetben az életük. Ebbe beleértem a biztonságot, örömöt, feltétel nélküli szeretetet, önzetlenséget, megértést és békét is! Ezek itt csak leírt fogalmak, de élővé tehetőek a kapcsolatotokban is, higgyétek el!

Egy férj :D
(a Jubié)

Kép
Kép
Kép
juborka

Nálunk szerencsére a férjem a bébik körül mindent megcsinál, a szélcsövezést kivéve :wink: Amig még nem szoptak, és 8X ettek, minden alkalommal ő etette egyiküket, és egy éjszakai műszakot át is vállalt. És istenien meg tudja kacagtatni a csajokat... :lol:

Krisz,
az apróbetűssel én is igy vagyok valahogy :wink: :wink: :wink:

Linda,
van olyan, akinél nem hat az epidurál, és utána várni kell az altatással. Igy ha "tuti ható és gyors" beavatkozás kell, marad az utóbbi. Engem is altattak. De ennek utólag nincs is nagy jelentősége, nem igaz? :wink: Klassz, hogy minden rendben volt a neurológusnál! Mi meg oda nem járunk. Uis a II-es nőire kéne visszamenni, de sose hivtak, mi meg nem jelentkeztünk. (Onnan anno az egy hetes bébiket és engem átszállitottak a Péterfybe, na oda visszajárunk kontrollra.) Egyébként a II-es női korarészlegéhez nagyon rossz emlékeim fűződnek. Mikor múltkor mentem meghosszabbitani az elektromos fejő bérletét a tejkonyhára (máskor a férjem ment be v. a nagymamám), ami a koraosztály mellett van, hát megcsapott az a jellegzetes fertőtlenitőszag, meg a kitett üres inkubátorok látványa - és majdnem elszaladtam...

Lányok, fél siker!
Összekevertem a sütőtökös-krumplis pempőt egy kis frissen fejt anyatejjel, és Liza igy elfogadta! Lilike most se komálta. De tuti eszik vmennyit, mert a mai kakija szörnyen büdös volt, és kicsit higabb is, mint szokott. Ez általános a hozzátáplálásnál? (Liza még nem kakilt a tökös cucc óta - az alma pedig nem okozott nála változást...)

Egy kérdés:
nálatok is van olyan, hogy nagy sirások végén a baba szárazon köhög párat? Megkérdeztem a dokit, szerinte semmi ok ezen aggódni, csak a sirástól felgyűlt trutyi miatt van. Nálatok előfordult ilyesmi? (Lilike a delikvens. De egyébként sose köhög, csak a nagy bőgések/hisztik végén.)

ákata2

Sziasztok,

Simigabi :Én sem értettem, hogy tudtam abbahagyni :lol: Ugye, hogy fejlődök? :wink:

Jubiférje: Kár, hogy nincs többnejűség itthon :lol: Szerintem most akadna egy tucat "kérőd". Jubi :csak vicc volt. Mindenesetre örülhetsz, hogy ilyen férjed van. Persze Te is kincset érsz, meg a gyerekek, így érthető. Szerintem mindannyian ezt érdemelnénk.Nem is, hülye szó az ,hogy érdemeljük. Igazából ez lenne a normális. Mint ahogy az is, hogy vacsi legyen az asztalon, reggel kávé, a gyerekek is rendben legxenek, no meg a lakás, stb...Köszi a pozitív gondolkodámódot és a lelki támaszt.. Kár, hogy a férjeink nem olvassák... Amúgy ma mi is összekaptunk ebben a témában. :oops:

KépKép
Kép
jadey

Jubi férje!

Le a kalappal! Ezt nagyon szépen megfogalmaztad, és teljesen igazad van. És engem meg is hatott... Nagyon sok boldogságot nektek, látszik, hogy a családotok szilárd alapokon áll :D

És kivánom, hogy mindenkié azon álljon...

Puszi és jó éjszakát...

ákata2

Mamy: Cukik a képek!!

Simigabi: Na végre, hagyta magát a fiatalember,hogy legyen bizonyítékotok :lol: Szépek a gyerkőcök még mindig :lol:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Á_Kata! nekem is rémálmaim voltak reggel, és akelések is sűrűbbek voltak :? no nálunk az éhes, és a fáradt sírás szinte mindig köhögéssel kezdődik, de komolyna megfigylem, hogy utána is köhög-e. :shock:
a szélcsövezést nálunk sem vállalja apuka, mert sajnálja, hogy biztos fáj neki.
NA úgy néz ki a tejet azért nem adják a lányok :)

CSengő! jaj mielőbbi jobbulást Nektek!!!!

Edit, igen fősulira jártam, mi ha jól emlékszem a 808-ban laktunk. Megvan még az a jó palacsintázó a 4 sávos mellett??

Hettie! após kopogás nélkül :evil:

Linda! nem csoda, hogy LAura kicsit nyűgös lett estére! Tényleg jó zsúfolt nap volt. De a lényeg, hogy minden rendben! Nekem is gyakran előfordul, hogy hajmosás után a fenekemen, illetve a lábam között :shock: akadnak meg a hjszálak.
miylen fürdős pelust használtok? AZt tudom, hoyg a HUggies-nak van.

Nózi! most akkor kezdek bizakodni, hogy nálam is elmúlik ez a rohadt hajhullás. Bár a fodrászom előre szólt :roll:

Jubi! tök cuki a virág, de persze sehol sincs Jazihoz! annyira édes! b@sszus én meg kidobálom a Liberós zacsikat de hüyle vagyok!
NAgyon jó, hogy a férjed írt nekünk, annyira jó amit írt, engem is teljesen megahtott.

Mamy! GEszti nagyon édes! Már milyen komoly!

Gabi! tényleg ott vannak a fogak :lol: nagyon édesek a fiaid!!!!

Kép
Kép
beuka

Ákata!
Én azt vettem észre, hogy mióta kap Jazi püréket, minden nap van kaki - előfordul, hogy többször is -, anyatejes korában csak kétnaponta volt. Az állaga általában töményebb, mint régen, de előfordul az is, hogy hígabb :shock: Nem tudom, hogy mi rá a magyarázat, az a lényeg, hogy a gyerek jól érzi magát :D

Jadey!
Nekem nem olyan nagy kísértés az édesség, nem igazán vagyok oda érte, csak akkor kívánom, ha tudom, hogy nem lehet :wink:

Ja és tényleg klassz férjem van :D :D ...én azt szoktam mondani, hogy olyan mellettünk mint egy nagy, erős oszlop.

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
juborka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?