Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mártiékról nincs friss hír? Ezért jöttem, agódom a kiscsajsziért :(

Zsuzsi, nektek is gyors felépülést, a mi családunk is haldoklik, a gyerekek "csak" köhögnek, apjuk támolyog, én elvagyok, de nem épp egészségesen :(

Kata, Bence bölcsiovizik, én dolgozom, és délelőtt sokihoz járok, este ha hazaérek, fektetek, majd csinálom a házimunkát, így nemigen van kedvem/erőm netezni. Holnap a hugom szülinapja lesz+dolgozom+meg kellene csinálnom az adventi koszorút :(
Vasárnap advent, lakást díszítünk :)

Megyek is, fél 10-re kell orvoshoz mennem.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Én sem jutottam el mostanában ide - legalábbis az írásig. Hírekért minden nap bekukkantottam.

Továbbra is nagyon szorítok Mártiéknak, hogy ez a kórházi bentlét mostmár minél előbb véget érjen. Csajok, akik beszéltek vele: sok-sok puszi nekik!
És egyébként tud bent rendesen aludni Szonival? Van ágy a számára is? Zsombiról van híretek?

Zsuzsi, jobbulást neked és párodnak is mihamarabb, és annak örülök, hogy Szandi már jobban van - legalábbis a tünetek szintjén. Rosszul hangzik ez a gyulladás, remélem, hogy az antibigyó nagyon gyorsan rendbe hozza a kiscsajt. Fejet a falba nem semmi látvány lehetett! :shock: :) és miért akart annyira bemenni a fürdőbe?

Ibolya, Barbi - a hisztis kispasi szindrómát már én is kezdem megismerni :) Pont azon tünődtem a minap, hogy valószínűleg azért érzem kevésbé problémásnak a dolgot, mivel Samu nincs itthon velem egész nap. Azért a bölcsi után elő tudja adni magát rendesen, de a délelőtt "kimarad" ebből a szempontból.
Szerencsére - bár ezt már lehet h írtam - ismét szívesen megy be reggelente a bölcsiscsoportba. A múlt heti durvább hisztit egy újabb fog áttörésének számlájára írom (bocsi a képzavarért - a fog számlája :oops: :lol: ). A hétvégi alvással is megküzdöttünk emiatt.

Zsu, nektek is jobbulást, és igyekezz ne túlhajtani / túlvállalni magadat! Tudom, bagoly mondja..., de néha csücsenj le egy kicsit merengeni, bambulni, pihenni és "beszélgetni" a pocakodban lakó kisemberrel!
És hú, már advent! Jó, h írtad.

Timi, jobbulást nektek is, és tedd helyre azt a netet! Hiányzol innen.

Edith, jóslófájások... Nekem ilyenek nagyon nem voltak, vagy legalábbis nem ismertem fel. Ügyes vagy, hogy már így összekészültél!

Julcsi, homeoterápia hatott? Jobban vagy már? Az a legócskább dolog, ha a gyerköcök mellett mi is lerobbanunk.

Andi, Edit, Iza? Felétek mik történnek mostanában?
Nálunk nagy események nem voltak mostanában - pontosabban az elmúlt 3 napban. Ma megyek valami karácsonyi ajándék beszerző kiskörútra.
És elkezdtem (végre) kicsit edzeni. No, nem kell semmi durvára gondolni: a héten 2 x voltam futni (egyelőre 20 perc után meghalok), egyszer meg erősíteni. Ugyanis a hideg idővel, és főleg a kevesebb mozgással ismét beköszöntöttek a plusz kilók... No, kiváncsi vagyok, meddig tart a lelkesedésem, de most jól esik egy kis izomláz :)
Ja, és a fellángolt lekesedés oka az unokatesóm, akinek a kislánya Samuidős, és mesélte a minap, hogy hetente 3x jár hajnalban futni. Tök jól le is fogyott. Node annyira hajnalban, hogy a férja 6 körül megy el otthonról, ezért ő fél 6 és 6 között fut :shock: Én ilyen durván nem nyomom, de a lelkesedése megfertőzött :)
megyek, munka van...
É

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Sziasztok!

Jó későn keltünk (9-kor) egy átmulatott (Ádámnak) éjszaka után.
Aztán mint akit hajtanak nekiálltam ablakot pucolni. Most gondoltam végre leülök és leírom, mi van a Mártiékkal.

Szóval semmi változás. Hajnalban megint 38 volt a láza. Azt mondta a Márti, sanszos, hogy leszívják majd a vizet a tüdejéből. Ő már nagyon fáradt, egész nap ül a széken. Éjjel alszik a Szonival egy ágyban, de hát gondolhatjátok az milyen.
De már úgy tűnik, belement a Szonó, hogy holnap a mama maradjon ott vele egy kicsit és akkor a Márti hazamehet. Már a Zsombi is nagyon hiányzik neki.

Ha valamit tudok majd megírom.

Ibolya drágám, csak vicceltem ezzel a depi dologgal. Igaz, az idő nem sok örömre ad okot, de én nem szoktam ezzel törődni, elfoglalom magam. Megkaptam az Istvántól előnévnapomra a Szívek Szállodájának 1-3. évadját, úgyhogy szinte állandóan ezt nézem. Imádom! (meg az Istvánt is, hogy megvette nekem)
Kicsit takarítgatunk, kicsit vásárolgatunk karácsonyra, úgyhogy repülnek a napok.

Évi, örülök, hogy Samu béjbi újra boldogan jár a bölcsibe. Azért ez jó.
Hisztit az Ádám eddig csak az utcán vagy a boltban produkálta, most már itthon is. Látom rajta, hogy készül lefeküdni a földre, ha valami nem úgy történik ahogy ő akarja. Én meg kiröhögöm és otthagyom. Kukucskálni szoktam a másik szobából, hát... egy tanulmányt lehetne írni róla. Körülnéz, látja hogy nincs közönség és simán feláll. Aztán arra figyel, hogy hova is lehettem, és a hisztit meg el is felejti. Szédületes a manus.

Zsuzsi, sok-sok gyógypuszi Nektek. Gyógyuljatok meg hamar.

Edit, Andi, Regi, merre jártok?

Julcsikám, jobban vagy már? Remélem.

Nos, eddig volt türelmes őméltósága, úgyhogy mennem kell.

Pussz

Barbi
Kép
b_barbie

Barbi, vagyok, olvasok és remegő gyomorral olvastam a tüdőről való vízleszívást. Imádkozom, ne kerüljön rá sor. Valójában azt se tudom, milyen az, és hogy csinálják. Vízhajtó gyógyszer nem jó rá? Lehet egyáltalán adni ilyen kicsiknek? Márti erejét csodálom, én már összeroppantam volna. Kérem a Jóistent, billenjen már át a dolog végre.

Virágnak ligth-os hasmenése van, remélem így is marad. Láza nincs, nyálkás a széklete. Enni eszik és iszik is. Most Smecta por, Normaflóra, Aloe activátor és diéta van. Elég nehéz vele, mert a Drága füstöltkolbászért ordít mindig. Barni már lopva kajál.

Lépek, felébredt a csaj.

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Sziasztok!

Edit, aranyos lehet a kolbászért üvöltő Virág! Azért az jó ha van étvágya. Ajánlom még figyelmedbe a kamilla teát (én majd' mindenre használom...), ami jó kis homeósantibigyó és fertőtlenítő. Mondjuk csak ha nem volt eddig sem rá allergiás... Remélem ennyivel meg is ússzátok! Barnit is tömjed vitaminokkal, meg nektek sem ártana!!!!!

Zsuzsi, te is itass Szandival kamillateát, úgy tudom az nagyon jó húgyuti fertőzésekre is. Amúgy hogy van a kiscsaj?

Szoniról: A délelőtti uh-n a víz a tüdejében a fődoki szerint ugyanannyi, a nővérke szerint két milliméterrel kevesebb, de legalábbis nem romlott a helyzet. Vérképe javult kicsit, ami ugyebár jót jelent. Ma 5-6 orvos is vizsgálgatta a gyereket (már nagyon unja szegényke), szerintem konzílium lehetett. Viszont kiakadtam. Hétvégén ebben a kórházban nincs uh-s szakorvos meg vérvizsgálós. Ezért át akarták őket küldeni két napra a Bethesdába, mert ott tudják vizsgálgatni 7végén is. Igenám, de a kórház nem tudta őket vállalni... Most abban maradtak az I. sz. gyermekklinikával, hogy ha kell akkor oda viszik át a gyereket vizsgálatokra. Nem akarok politizálni, de hogy egy GYERMEKKÓRHÁZBAN a kicsivel bent maradó szülőnek egy széken kell aludnia, egy rossz állapotban lévő gyereket 7 végén nem tudnak vizsgálgatni... ez azért a XXI. században ne legyen megszervezve politikától vagy magánérdektől vagy akármilyen üzleti célból vagy nem tom mitől függetlenül.... Na mindegy, de felháborító.

KépKép
kgiulia

Igazad van Julcsi!!!!!

En is teljesen ki vagyok akadva!!!!Annak idejen amikor Weimarban voltunk Denest a noi klinikara becsempesztek a noverek ugy hogy az 1 agyas szobaba betoltak meg +1 agyat,igy egy ido utan ejjel-nappal minden hozzajarulas nelkul velem lehetett,meg kajat is adtak Neki is.Egyetlen orvosnak sem volt megjegyzese a noverekre emiatt...Nem hiszem el hogy ilyen szar orszagban elunk es itt nem tudnak kulonbseget tenni esetek es esetek kozott :twisted: Az hogy Szonival mit muvelnek ezzel a hercehurcaval meg nem tudtam,mert Martival tegnap este beszeltem utoljara.Felhaborito!!!! :twisted: De szamomra az is hogy ennyire lelketlenek a vacak agynemujukkel.Miutan csak Szonika van abban a szobaban miert nem lehet hogy Marti a masik agyon pihenjen,aludjon ilyen elorehaladott masallapotban?????!!!!!!
Komolyan mondom.....Nem is tudom mit mondjak,UNDORITOAK!!!!!!!
:twisted:

Zsuzsi!!!!
Remelem minden rendben Nalatok es Szandi allapota egyre jobb!!!

Barbi!!!!Remelem ma jobb ejszakatok lesz,es Adam tenyleg csak a tegnapi szuri miatt volt nyugos...

Most mennem kell,puszi mindenkinek
rillisz

Sziasztok!

Most olvasom, hogy milyen híreket hoztatok tegnap.
Elhiszem, h Márti fáradt és megviseli ez az egész, és felháborító, h ha Szoni tényleg egyedül van egy szobában, akkor nem dőlhet le a szomszéd ágyra. Ez "politika"független - a dolgozók hozzáállásán múlik kizárólag. Ahogy Iza is írta: Weimarban, bár nem lett volna szabad, mégis meg tudták oldani a kórház munkatársai a kérdést. Ez emberiességről és empátiáról szól, semmi másról.
És az is borzasztó, h hétvégén nem tudják vizsgálni a kislányt.
Végül mi lett a nagyon rosszul hangzó tüdőfolyadék leszívással? Ha jól vettem ki az írásaitokból, erre nem került sor...
Az összes betegeskedőnek nagyon-nagyon gyors jobbulást kívánok!
Lépek piacra.
Évi

erpé

Sziasztok!!!! :D

Most beszeltem Martival es sokkal jobb volt a hangja,sot meg Szonika hangjat is hallottam ami szinten csilingelobb volt!!!! :D Most mar,,csak''hoemelkedese van,igaz gyogyszerrel,de mar ez is nagyon jo!!!Egyelore nem szivnak vizet,lehet hogy jobb,mert esetleg utana tobb termelodhet,igy meg szepen felszivodhat.Most Marti picit hazamegy,Roland anyukaja valtja nehany oracskat,igy Zsombival is lehet egy picit,kepzelem milyen nehez lehetett mindkettojuknek ,ennyi idot meg soha nem voltak tavol egymastol....De ugy erzem Szonika allapota mostmar jora fordult,es most ez a legfontosabb :D

Tobbiek merre vagytok????Ugye nem all le a topic????Irjatok,mi van Veletek????
rillisz

Iza,köszi az ujabb hireket,remélem most már ez tényleg a javulás utja és pár nap mulva már ujra itthon köszönthetjük őket.

Drága Szoni!

Gyógyulj most már meg nagyon-nagyon gyorsan,hiányoznak az anyukád által irt kis aranyos bemondásaid.
Kép Kép
bibolya

Itt vagyok drágáim!!!
Nagyon köszönjük a sok energiát, biztos ez is segít, ma már "csak " hőemelkedése van, a doki azt mondta, hogy jobb a helyzet mint tegnap, így már mi is szebbnek látjuk a világot!!!!
Elmentünk boltba, nagyon fáradt vagyok, de előbb ez a kisbetyár feltöltött úgy símogatta az arcomat , hogy csak na hozzám bújt, pedig nem mondta neki senki!!!!!!
Visszaolvasni sem erőm sem időm, Szandinak jobbulást, és mindenki más legyen egészséges!!!!! :wink:
Megyek pancsizni, meg pihizni vagy Zsombizni ahogy sikerül!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

MÁRTI!!!!!!!!!!! Örülök, hoyg otthon vagy, mégha csak rövid időt is!!! Bírod-e még?
NAgyon örülök a jó híreknek! Most már mindenképpen csak a gyógyulás következhet, ez biztos! Drukkolok, hogy hamar lejárjon minden! :)

Amúgy szörnyűlködve olvastam amit írtatok. Itt sem rózsás a helyzet, vannak osztályok, ahol nem maradhat benn a hozzátartozó, de valóban, mint Iza és Évi is írta, sok múlik a nővérek, ápolónők emberiességén. Múlt vasárnap édesanyám mamámmal maradt benn, de használhatta az üres ágyat napközben is, ha akarta. Igaz, estére elfoglalódott, de ez van. Szóval, kritikán aluliak voltak, mindenesetre. :roll: :evil:

Többi betegnek is kívánok mihamarabbi gyógyulást.
Mi jól vagyunk, ma voltunk bevásárolni. István kapott a munkahelyéről egy karácsonyi vásárlási utalványt, és azt "költöttük el". Vettünk húsokat fagyasztóba feltankoltunk gyümölcsökkel is és minden más hiányzó dologgal.
Jártunk piacon, ahol én csizmát, IStván pedig pulcsit kapott, Krisztának játékot vettünk, amit majd a Mikulás fog elhozni a mágneses rajztáblával együtt.
Kb. ennyi. Nincs kedvem semmit sem csinálni, István és Kriszta alszik, én meg kv-zgatok és benéztem ide.

Szép délutánt mindenkinek! Tegnap itt sokat havazott, most szép fehér minden. :) NA, nem a főúton! :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja és most már van szobatársunk :roll: , egy asztmás 9 hónapos kisfiú :( , nemrég töltöttek 10 napot ugyanitt.............tehát nekem egy szavam sincs, mert meggyógyul a drágám és húzunk haza, de ők?????????!!!!!!!!!!!!!! :shock: Szörnyű!!!!!!

Edith:perzse, hogy bírom MUSZÁJ!!!!!!
Remélem mihamarabb itthon leszünk, mert azért sokáig már bizti nem fogom magam tartani!!!! :oops: :shock: :?

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Márti: örülök neki, hogy ha csak pár órára, de haza tudtál jönni. Rád fér egy kis pihenés.
Továbbra is drukkolok, hogy minél hamarabb végleg otthon lehessetek. Gondolom Zsombi, hogy örülhet most neked.
Anissza hogy van?

Tényleg felháborító, hogy egy gyerekkorházban nincs megoldva az ott lévő szülő elhelyezése. A Lászlóba is ez volt, mi is egyedül voltunk a szobába, de a másik ágyba nem aludhattunk. Az viszont pozitív volt, hogy az első éjjel, adtak plusz takarókat, párnát, hogy legalább a földön kényelmesen alhasson a Ferkó, mert persze amikor mentünk erre nem gondoltunk.

Edith: szép lehet a havas táj. Én nagyon szeretem, tegnap is olyan boldogság töltött el, amikor elkezdett szálingózni (fel is hívtam az anyukámat, mert ő is imádja), kár hogy semmi nem maradt meg belőle.

Nálunk is délutáni szieszta van, mindenki alszik.
Megyek én is pihenek egy kicsit.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

MARTIKAM!!!! :D :D :D :D :D :D

Zsuzsi!!!ugy tunik Nalatok is alakul mar a betegek helyzete!!! :D Hurra!!!!

Edith!!!Nalunk sajnos nincsen ho,ezert aztan irigykedem is rendesen,mert en is imadom!!! :D Kriszta szankozik ma?Akkor mar nagyon keszultok a karacsonyra,vagy a hus vasarlas csak mostanra szol?Mutyurke hogy van?

Ibolya!!!Olyan szepeket kuldtel megint Szoninak!!!! :D

Evi!!!Huha,ez nagyon komolyan hangzik az edzessel!!! :wink: 20 perc egybe lefutva nem semmi.Nalam 5 perc a max. :roll: Az unokatesom felesege is futassal fogyott le,en lusta diszno vagyok....Maradok a joganal...es a plusz kiloknal persze,mert igy bizony nem tudom leadni...

Tobbiek????

Jaj,annyira orulok hogy Marti irt!!!!!!!!! :D :D :D
rillisz

Márti, én is örülök hogy írtál, és nagyon-nagyo nremélem hogy gyorsan meggyógyul az a kicsi királylány :) Küldünk neki sok puszikát.

Kölkecek köhögnek, de sztem csak száraz a levegő nálunk, mert csak a szobájukban teszik (leginkább) Katának még mindig nem bújtak ki a fogai, alig bír enni, mind a 4 szemfoga meg van duzzadva, fehérlik, de nem akar áttörni. Így néz ki már 1 hete :(
Még jó hogy aludni tud tőle...

Ma egész nap készülődtün ka karácsonyra, só-liszt gyúrmából csináltunk díszeket, amit kisütöttünk, holnap pedig ki fogjuk festeni :) Katát, csak addig érdekelte a gyurma, amíg ette, de aztán rájött, hogy túl sós neki :) Utána inkább rajzolt...

Rólunk ennyi, ja, pocaklakó jól van, pénteken voltam nőgyógyinál, hallgattunk szívhangot, hétvégén pedig rengeteget mozgott. Biztos front volt, de nagyo nerősen rúgkapált:) 7-én meg megyünk Uh-ra, nagyon remélem hogy megmutatja magát, és nem járunk úgy mint a 4d-n :)

És fél óra múlva túl leszek a félidőn :) Rohan az idő nagyon.....

Annyit akartam még mondani, hogy Tamás mostmár iszonyatosan szereti a törpit, állandóan símogatja, és dumál hozzá (a köldököm a szócsövem) és amikor elmegy, a törpi hamarabb kap puszit mint én :) Mindig elsírom magam, olyan jólesik :) Amúgy is jólesne, de az előzményeket figyelembe véve, 100x jobban :)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jó reggelt és szép, betegségmentes új hetet mindenkinek! :)

Márti, remélem, már van jócskán változás, és Szoni sokkal, de sokkal jobban van! :)

Remélem, a többi beteg és kisbeteg is megyógyult már, és senki más nem lépett a helyükbe! :roll:

Zsu, gratulálok a félidőhöz!!! :D Már te is hol tartasz! Én meg mindjárt szülök. A nyáron még olyan távoli volt mindez! :D :oops:
És nagyon örülök annak is, hogy a párodnak így megváltozott a hozzáállása a babóhoz. Kívánom, hoyg mindig megmaradjon a lelkesedése! :)
Katának és Bencének is további gyors jobbulást, Katának meg plusz kitartást a fogacskanövesztéshez! :)

Zsuzsi, Iza, én is nagyon szeretem a havas tájat, sőt, magát a telet is, csak nem annyi ideig, amennyit szokott tartani. :roll: :oops: 1-1,5 hónap igazi tél, amikor aztán jól lehet szánkózni, nekem bőven elég lenne. De amolyan igazi tél elég ritkán van mostmár. Emlékszem, abban az évben, amikor tanítottam ('99-2000 közötti tél) hatalmas hó volt állandóan és a gyerekekkel is nagyon sokat voltunk kinn, szinte minden nap, a tanítás végén ráhúztunk még egy óra szánkózást (szülők beleegyezésével).

Iza, Kriszta nem volt szánkózni, annál az egyszerű oknál fogva, hyg még nincs szánkónk. :roll: :oops: Nézegettük, miket lehet kapni, és IStván mérgesen azt mondta (látva a gyatra kínálatot) nem veszünk, majd "szerzünk" egyet. Nos úgy néz ki, hoyg az én régi szánkóm fog hozzánk kerülni, csak nem tudom, milyen állapotban van, kell-e esetleg deszkát cserélni rajta vagy ilyesmi. De hamarosan kiderül. :D
Ami pedig a húst illeti, nemcsak mostanra van, természetesen, és nem is csak karácsonyra. Most csakis csirke-dolgkat vásároltunk és a többi hússal váltakoztatva az egész telet kihúzzuk vele, remélem! :) Jövő héten úgy néz ki, borjúhusit is veszünk mamáéktól, majd aztán jönnek a disznóvágások és anyósék és a szüleim is szoktak adni nekünk, úgyhogy el leszünk látva. :) Sőt, tekintve azt, hoyg nem is eszünk húst mindennap, talán nyárig is kihúzzuk ennyivel! (Jó kimerítő voltam... :roll: )

A hétvégénk elég sehogy sem zajlott, a szombati vásárlást kivéve, nem sokat csináltunk. István zenélt, mi meg itthon. Tegnap csak itt ni, tettem-vettem, pihengettünk, játszottunk, matricáztam, szóval lightosan telt. István ma elutazott két napra, reggel én készítettem neki reggelit és már nem is feküdtem vissza. Biztos meglesz ennek a korai kelésnek az eredménye délben, de majd legfeljebb alszom egyet!
Amúgy ma bemegyünka városba, mert jön anyósom is és ajándékba szótárakat szeretnénk venni közösen a nagyobbik keresztfiamnak.

Írjatok ti is!!!!
Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!!! :D

Orommel latom,megis megmaradunk egymasnak,es nem ,,halt ki''a topic :D Mar komolyan izgultam.... :(

Zsu!!!!
20-ik het :D Hat el sem hiszem....Nem mintha nalunk nem rohanna az ido,de igy hetekben leirva meg sokkal szembetunobb...
Nem csinaltal ma pocakfotot?Kuldj majd ,jo?

Edith!!!
Valoszinuleg a sajat szanko a legjobb valasztas,emlekszem nekunk is milyen jo szankoink voltak...Igaz en nem vagyok nagyon jartas a mostani minosegben,de csak kapkodom a fejem,milyen muanyag darabkakat is hasznalnak manapsag szankozasra :roll:
Irigylem a gyerekeket akiket tanitottal...De jo lehetett meg suli utan 1 orat kozosen hancurozni a hoban.Biztosan eletre szolo emlek maradt Nekik :D
Mutyurke hogy van?Sokat ficankol? :D

Julcsi!!!
Veletek mi van?????Meggyogyultal?????

Evi!!!
Nem irtal a kulfoldi utjaidrol,pedig engem nagyon erdekelne,szerintem a tobbieket is... :D

Zsuzsi!!!
Szandi eredmenyei milyenek lettek?Remelem sokkal jobb a helyzet... :)

Edit!!!
Virag jobban van,es elmult a hasmenes?? :(

Timi!!!
Nalatok mi van a gyerekekkel?Remelem mukodik a neted...

Barbi,Ibolya,Regina!!!!
Remelem ma beneztek es irtok is valami biztato tortenetet a gyerkokrol ami nem a betegsegrol szol...Ahogy vegignezem a topic lakoit,szinte mindenutt beteg valaki.. :(
Remelem hamarosan meggyogyulnak a kicsik es ujra igazi jo hangulat lesz itt!!!Ez a pocsek majdnem meleg ,nyalkas ido sem kedvez a baciknak...Nalunk szakad az eso,es jo szurke minden.A hazban viszont mar reggel rengeteg fenyt gyujtottam(karacsonyi dekoraciok)es en gyertyat is szoktam mindig.Sokkal jobb igy gyakorolni. :D Megyek is dolgozni,csak elobb felhivom Martit,tegnap nem beszeltunk es szeretnem tudni mi van Veluk...

Nagy puszi mindenkinek es belul gyujtsunk fenyeket,nem torodve az esovel... :D
rillisz

Jó reggelt!

Beszéltem a Mártival, már megcsinálták a vizsgálatokat, kb. délben lesz eredmény. De szombaton mikor anyós volt a Szonóval megint felment a láza 39-re.
Most hajnalban meg hőemelkedése volt.

Az jutott eszembe, hogy amikor a Flóra volt kórházban neki is valami ilyesmi volt, ugye? Víz a tüdejében, nagyon magas láz...
És az kb. 2 hétig tartott. Nem? Andi? Mert ha tényleg így van, akkor még a héten simán maradhat a hőemelkedés?
Én nem is értem, ma egy hete vannak kórházban, és még mindig lázas. Pedig kapja az anitbigyót két félét is.

Zsuzsi, mi lett a Szandi eredménye? Te jobban vagy?

Julcsi, használt a sok csodaszer neked is?

Mennem kell, majd jövök később, az Ádám szétszedi a házat. (késő, már szétszedte)

Barbi
Kép
b_barbie

Sziasztok!

Én is örülök, hogy írtatok!
Ez a hétvége ebből a szempontból nem volt valami mozgalmas.

Mártiékról hírek? Ha van valakinek, légyszi! Remélem, most már nagyon hamar újra együtt lesznek otthon.

Hu, Zsu, tényleg nem semmi, h már a felénél tartasz! És olyan jó, hogy már ennyire érzed a picurt! Nagyobbaknak jobbulást!

Edith, csak lightosan! Jól csinálod! :) Hóesés: én is imádom. Az egyik legszebb dolog, ami a természetben történhet.

Iza, kedves vagy, hogy érdeklődsz a külföldi útjaimról, de ezek most nagyon a munkáról szóltak: odautaztam, konferencia / workshop, majd visszautaztam. Most egyik helyen sem töltöttem plusz időt, nem nagyon nézegettem meg a városokat - szerencsére egyik helyen sem most először voltam, így hiányérzetem sincs emiatt.

Mennem kell, mindjárt tanítok!
Írjatok sokat :)
Üdv:

erpé

Hír: a Szonónak több lett a víz a tüdejében, úgyhogy leszívják. Még most délelőtt.
Ha túlvannak rajta hív a Roland és beszámolok.

Barbi
Kép
b_barbie

Na, az előbb nagyon siettem.
Szóval írt a Márti is, azt mondta, hogy jobban van a Szonja, de sokkal gyorsabban meggyógyul, ha leszívják a vizet.
Sok mindent nem értek, pl. ha gyorsabban gyógyul ettől, akkor miért nem csinálták már korábban? És ha jobban van, akkor mitől nőtt a víz a tüdejében? :?

Barbi
Kép
b_barbie

En is most beszeltem Rolanddal,ugyanaz van amit a Barbi irt :(
Remelem kicsit elkabitjak Szonikat,mert ugy izgulok,biztosan ijeszto dolog ez foleg egy kisgyereknek :(

Barbi!!!Biztosan nem akartak foloslegesen leszivni elobb,vartak hatha magatol is felszivodik... :( Na,remelem mostmar tenyleg gyorsabban gyogyul a kis draga...
rillisz

Sziasztok!

Pár napig nem volt netem, most gyorsan visszaolvastam a híreket Mártiékról!
Nagyon sajnálom, hogy mégis lesz leszívás, azért az nem egy egyszerű dolog.
Igen, a mi nyári esetünk is kísértetiesen hasonlít Szoniéra, épp ezért is mondtam Mártinak, amikor beszéltem vele, hogy most már tényleg jön a gyógyulás. De hát ez a vízleszívás, ez még nem az. Azért utána remélem tényleg gyors változás jön jó irányba. Mi csütörtökön keztünk, akkor lett Flóra lázas, hányt, stb. Aztán pénteken a könyörgésemre csináltak egy röntgent, ahol kiderült minden, így kerültünk az intenzívre. A lórúgás antibiotikumok ellenére kedden délelőtt még félig-meddig bőgve beszéltem Barbival, hogy nem hogy javulást nem látok, mintha egyre rosszabbul lenne. Akkor is ment az infúzió, és még lázas is volt időnként. És utána végre elkezdődött a lázmentes, javulós időszak, összesen 2 hetet voltunk kórházban. Nálunk is volt vízről szó, de mi szerencsére elkerültük a leszívást.
Nagyon-nagyon szorítok Szoninak, hogy minél hamarabb túl legyen rajta (nálunk altatásban lett volna, nem tudom, hogy most hogy lesz), és Mártiéknak is!
Most már tényleg nagyon várom a jó híreket!!!!!!!

Többieket is olvasom, és puszilok mindenkit, csak nincs időm többre. :(

Andi
Kép
zsandi

BArbi, tényleg furcsa, amit írsz, de szerintem adtak némi esélyt arra, hoyg magától felszívódjék. (Talán van benne valami olyasmi, bár lehet, hoyg nagy baromságot írok, mint az arc- és homloküreggyulladásnál, hoyg ha egyszer leszívják, akkor seosem ürül ki magától, sőt, hajlamosabb is lesz az illető erre a megbetegedésre. :roll: )
Az a lényeg, hoyg így vagy úgy, de minél hamarabb meggyógyuljon.
Márti, továbbra is drukkolok, és neked hatalmas kitartást kívánok. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Iza, látom, ugyanarra gondoltunk... Az előbb nem volt még a hozzászólásod...
A mi lakásunk még korántsem karácsonyos hangulatú, de lassan én is foglalkozom ezzel. Adventi koszorú nem lett, még a falra akasztósat és az ajtóra a kis mütyürt sem csináltam meg. Mással foglalkoztam... :? Üvegmatricázással, és még nem végeztem, de ez eléggé időigényes munka. NA mindegy, csak szép sorjában, mindent.

Andi, örülök, hoyg írtál, mégha magatokról nem is sokat. :roll: Mi is puszilunk Titeket! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Azt mondták, hogy azért nem szívták le eddig, mert vártak hátha magától felszívódik, ugyanis ha túl korán szívják le akkor újraterlemődhet a víz. Meg hogy kap dormikumot (vagy mit) a Szoni tehát elvileg nem fog majd emlékezni semmire. És a Márti? Érte is aggódom, remélem nem éri semmi baj (nem ájul el meg ilyenek) ugyanis bent lehet a gyerekkel végig.
Másra nem tudok most reagálni, szaladok majd még jövök.

KépKép
kgiulia

Na túl van rajta Szonika, végig üvöltött, a nyugtató nem sokat használt. Annyit tudok, hogy leszívták amit kell, de mivel a Rolanddal beszéltem semmi mást nem tudok. Most nem hívom a Mártit sem, mert nemrég lett túl a dolgon a kicsilány és még nagyon ki van borulva, nem akarok zavarni... Remélem most már ROHAMOSAN helyrejön mert tartok tőle, hogy a Mártinak sincs már túl sok ereje... :cry:

KépKép
kgiulia

Na, jó, hogy lejárt. Legalább ennyi. Sajnálom, hogy nem használt a nyugtató, és Szoni nagyon sírt. Gondolom, Márti sem viselte emiatt könnyen! :(
MOst már muszáj gyorsan meggyógyulnia!!!!!!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kedves Márti!

Nagyon szorítok Szoniért, (így ismeretlenül is), hogy minél előbb rendbejöjjön és haza mehessetek! Kitartást és nagyon sok erőt kívánok Neked!!!!

Reni
Kép
prenata

Jajj, milyen hírre kell jönnöm ma. Bőgök, majd később jövök.

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Istenem, végig üvöltött.
A Márti azt írta délelőtt, ne hívjam mert csak sír. Én is.
A szívem szakad meg értük. És csakúgy mint a Julcsi, féltem a Mártit meddig lesz még ehhez ereje.

Barbi
Kép
b_barbie

Jaj szegénykék, én is sírok. :cry:
Nem hiszem el, hogy nem lett volna valami kevésbé megrázó megoldás. Egy ennyi idős kis manót, legalább elkábíthattak volna.
Remélem, elér a Mártihoz az a rengeteg pozitív energia, amit küldünk, és nem lesz semmi baj velük. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nagyon drukkolok, hogy ha már kitették ennek őket legalább használjon.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Reménykedtem az altatásban.... :(
Jönnie kell a gyógyulásnak, nagyon várjuk!!!!
Aki beszél Mártival - nem akarom zavarni -, nagyon-nagyon sok puszit küldünk a kismanónak is, meg neki is!!!!!

Andi
Kép
zsandi

Jaj Lanyok!!! :( Ez szornyu :cry:

En annyira feltem Martit is...Remelem mostmar minden rendben lesz!!!!!Igaz???Hogy tudnank segiteni...
En sem merek meg telefonalni,felek nagyon ki vannak meg,es most Szonival kell foglalkoznia,lehet hogy rosszkor hivnam...
Ha tudok valamit,jelentkezem...

Andi!!!En is orulok azert hogy irtal,meg ha ilyen szomoru dolog miatt is,hiszen Te szegeny mar vegigjartad nyaron ezt a kalvariat...Gyere Te is gyakrabban,erositsd a csapatot,igazan annyira hianyzol!!!!Nekem legalabbis nagyon!!!
rillisz

Beszéltem a Mártival. Azt mondta, kicsit elkábult a Szonó, de olyanokat kiabált, hogy anya menjünk haza, menjünk innen meg ilyenek. És hogy nem fájt neki, a tűt sem látta úgyhogy tuti nem azért. 20 percig tartott, mire végre megnyugodott és elaludt.
És megint lázas volt. 38,2. :cry:

Barbi
Kép
b_barbie

Barbi!!!
Ez mind igy van,en is beszeltem Martival,de arra gondoltam hogy lehet a laz talan a beavatkozastol is.Mivel Szoni psziches dolgokra is lazzal reagal,amikor Marti hazament es a nagymamaja volt Vele egy kicsit akkor is nagyon belazasodott...Hatha errol is szo van...
Es ami nekem nagyon sokat jelentett az Marti elkepeszto pozitiv hangja....
El nem tudjatok kepzelni,milyen eros ez a csaj!!!!!!Igy pocakosan vegig csinalni ezt az egeszet!!!!En abban remenykedem hogy ez a batorsag mindenkeppen minden magaval kapcsolatos felelmet is megszuntet a jovoben...Tudjatok szopizas a kicsinek meg ilyenekre gondolok,mert ha ezekre a napokra visszagondol majd,latnia kell magat igazi klassz mivoltaban vegre!!!

Na most mennem kell,irjatok ha tudtok valamit...
rillisz

Sziasztok!

Hát én is reménykedtem,hogy altatni fogják Szonit :oops: ,szegény még ha nem is látta,de valamit biztosan érzett,ha ilyen dolgokat kiabált.Remélem nem lesznek ezért rémálmai szegénynek.
Még az is eszembe jutott,hogy lehet,hogy tényleg nem látott és nem érzett semmit,de az elmult napok állandó vizsgálgatásai,szurkálásai miatt már elege van mindenből,haza akar menni,ami természetes is egy gyereknél.Hisz egy felőttnek is elege van már 1 heti korházi tartózkodástól,hát még egy gyereknek.
Márti,még egy kis kitartást,most már tényleg a javulásnak kell jönnie!!!!!!!!
bibolya

Drága Márti, szomorúan olvasom a veletek történteket. :-( Nagyon szorítok Nektek!
Vendég

Lányok, nem tudtok valami jó kis Mikulás ünnepségről? Nem olyat szeretnék, hogy mondjuk a bevásárlóközpontban elmegy mellette a Mikulás, hanem ahol esetleg kommunkikál is a gyerekekkel. Olyan békebeli Mikulás ünnepséget. Létezik még ilyen egyáltalán? Help!

Barbi
Kép
b_barbie

Barbi!

Sajnos én csak egyről hallottam, Nagykarácsonyba, de állítólag rengetegen vannak.
Most én is bánom, hogy nem olyan a munkahelyem, hogy lenne ünnep, gyerekkoromba annyira imádtam apunál is és anyunál is volt buli. :wink:

Bár szerencsére nálunk a Ferkó nagyon lelkes, mindenáron be akar öltözni. :lol: Eddig azt terveztük, hogy az Adáék és a nővéremék is jönnek, de most lehet borul az egész, mert mindenki beteg. :?
Mondanám, hogy csatlakozzatok, de mindenki kíváncsi a Szandi reakciójára ezért az összes rokon jön (teltház lesz, sok-sok bacival :evil: ).

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

nincs újabb hír Mártiékról?

KépKép
zsuzsi78

Barbi, nagyon boldog névnapot kívánok!!

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Jó reggelt!

Én is azért néztem be már most, hoyg lássam, nincs-e hír Mártiékról. Remélem, nyugodalmas éjszakájuk volt és kicsi Szoni minden rossz ellenére most már a javulás útján van. Márti, még egy kicsit tarts ki!!!!!!!!!!!!!! :) Melletted vagyunk! Várjuk a további híreket!

Barbi, én is kívánok Neked nagyon boldog névnapot!!!!! :) :) :)

Nálunk kissé másképp vannak néha a névnapok, itt ma Borbála és BORÓKA :wink: napja van. :D De még csak pocakban ünnepel a kiscsaj! :)

Barbi, Mikulásügyben én sajnos nem segíthetek, nálunk a húgom lesz idén a Mikulás. Vettünk egy felszerelést, és szerintem azzal hosszú évekig kihúzzuk. Itt nálunk pl. van olyan, hoyg egy taxivállalat vállal Mikulásságot, és taxival viszik ki az ajándékokat a gyerekeknek. Persze, a szülők megveszik, feliratkoznak jó idejében és aztán várnak. Én jó ötletnek tartom, de azért inkább nagyobb, esetleg már gyanakvó gyerekek esetében, mert így biztosak lehetnek, hoyg nem ismerik fel az illetőt. :)
Krisztával nagyon várjuk a Mikulást, tudja, hoyg ajándékot fog hozni neki (mondja is), és az ajándék játékot, gyümölcsöt és virgácsot fog tartalmazni. :P :lol: Mi is kíváncsiak vagyunk a reakciójára, de szerencsére, nem csődül ide senki.

Zsuzsi, nálatok akkor jó kis családi buli lesz! Drukk, hoyg senki semmi bacit ne vigyen hozzátok! És Szandi pedig eleget tegyen az "elvárásoknak"! :)

Teregetnem kellene, de nincs kedvem. :( Az imént láttam, hoyg elolvadt szinte az összes hó már és esik az eső. :(

Mindenkinek sok-sok puszit küldök!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Márti, nagyonn agyon sokat gondolunk rátok, és nagyon-nagyon szorítok, hogy minél hamarabb felépüljön már végre az a kicsi lány.

Remélem ma jó hírekkel jöttök :)

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jó reggelt!

Jobb hírekért jöttem. Éjjel szarul aludtam és rengeteget gondolkodtam Mártiékon. Ha tényleg a pneumococcus a ludas, akkor a Prevenarral el lehetett volna e kerülni. A 16000 Ft-os oltás netán támogatott lenne, nem kerülne ennyibe, kisebb valószínűséggel fordulna elő ilyen szövődményes tüdőgyulladás. Virág oltva van, de erősen gondolkodom Barnabás oltatásán is. Ha belegondolok állami ésszel, mennyibe kerül egy ilyen betegség a Tb-nek, abból hány oltóanyagot lehetne adni. Bocs a kitérőért, de még mindig nagyon ki vagyok bukva a történteken.

Márti! Nagyon-nagyon szorítok és mennek a gyógypuszik!!!

Barbikám! Nagyon sok szeretettel köszöntelek névnapodon!

Nálunk póni fogattal jön házhoz a Mikulás, úgy rendeltük meg. A teraszon felveszi a csomagot és egy pár sort kell írni a gyerekről , az alapján beszélget a manóval.

Virág jól van, de már 3. éjszaka ébred fel hajnali 3-kor és kakil egyet. Teljesen normál állagút, semmi hasmenés. Remélem ezt az új szokását beszünteti, mert világgá megyek. Fogalmam sincs, mi ez nála.

Barnabás allergiavizsgálata megjött. Az allergiaspec. antigénjei (IGE) allergiát mutatnak, szerencsére csak 100 az érték. Erős allergia esetén 600 szokott lenni. Ő is szarvasmarha felhám érzékeny (Virág is), így marhahús, tej, joghurt kilőve. Tejet utálja, így érzékeny megvonás nem lesz. Meg kell még csináltatni a légúti panelt is, viszont ezt ki kell fizetnünk (20.000 Ft). Vagy a légúti vagy az étel allergiát fizeti egy év alatt a TB. Így jövő héten neki kell annak is futni, mert a gyerek krákog és köhécsel.

Edith! Dobjál már fel légszi pocakfotót, olyan régen láttuk Borókát még csomagban.

Laci olaszban, Mikulásra jön haza.

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Jó reggelt!

Drágák vagytok, köszönöm szépen. :P

Edith, nálunk Borbála és Barbara nap van ma.
Jövőre akkor együtt ünnepeljük majd a még pocaklakó Borókával. :wink: (azért most is küldök neki egy puszit!)

Edit, teljesen igazad van ezzel az oltással.
Gondolj bele, ott a rota vírus. Annak még húzósabb az ára. És ha elkapja a pici, az is nagy valószínűséggel a kórházban köt ki. Mennyi lóvé az is, mire meggyógyul az a baba, vagy gyerek?

Zsuzsi, aranyos vagy, köszönjük az invitálást. Gyógyuljatok meg, majd randizunk később. Minden esetre csinálj egy csomó fotót. Bár a Ferkó nem szereti, ha felteszed a képét, de most inkognitóban lesz, nem? :wink: :lol:

Jövőre lehet, hogy azt a házhoz jön a mikulást kifizetem, de most még, mivel azt sem tudja mi az, ezért gondoltam, hogy elviszem valahova, ahol több gyerek is van. De hova? :?

Nemsokára hívom a Mártiékat, majd írok mi újság velük.

Barbi
Kép
b_barbie

Barbi, nincs hír Szoniról?

Kedves tőled a puszi, át is adtam Borókának. :D Különben én is köszöntöttem, de nem igazán hatotta meg! :P

Edit, ez a pónis fogat sokkal jobb és eredetibb, mint a taxi, az már tutti! Barni és Virág is biztos odalesz értük! :)
Szorítok, hoyg Virág elhagyja ezt az újabb éjszakai szokását! :roll: Sajnálom, hoyg Barninál is kiderült az allergia :( remélem, hoyg a másik vizsgálat azlért jobb eredményeket mutat majd.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Beszéltem vele, azt mondta hajnalban megint hőemelkedése volt. És azt mondta a doki, ha visszajön a víz a tüdejébe akkor nem leszívják megint hanem becsövezik. Na, ettől a Márti teljesen kiakadt.
Ma nem lesz röntgen, csak holnap. (minden nap ugye nem lehet) Azt is mondták még, ha visszajön a víz az kb. holnapra várható. Úgyhogy nesze semmi fogd meg jól. Igazából eddig semmi változás.

Barbi
Kép
b_barbie

Sziasztok!

Barbi,miki bulival kapcsolatban én sem tudok segíteni.Amit tudok nálunk itt a tesco parkolójába jön a Miki, meg Vecsésen jön lovas kocsival több utcában megy végig,pár helyen megáll és szaloncukrokat osztogat-dehát mindezt sötétedés után-és azért mi nem pesten lakunk,hogy fényárban usznak az utcák :twisted: .
Mi saját magunk szerveztünk /a vecsési topicosokkal/ a gyerekeknek bulit.Van egy játszóház ahova megyünk,az egyik apuka vállalta a Mikulás szerepét,mi állítottuk össze a csomagokat,vettünk mikulás ruhát,sütünk sütit viszünk innivalót.Szóval kompletten megszerveztünk mindent,beszerveztünk vagy 25 gyereket-szóval szerintem tuti a siker.Ha van kedvetek kijönni hozzánk Vecsésre nagyon szivesen látunk,csak akkor légyszi még ma szolj vissza,hogy a szépszemüdnek is összerakhassunk egy csomagot.
Nálatok a müv.házban/ha van ilyen :oops: / nem szerveznek semmit?

Váci Téli Ünnepi Napok gyermek műsora december 6.-án 17 órától

Erőske és Szépike, a két bájos manónak jobb dolga sincs, mint hogy azon veszekednek reggeltől estig, mi fontosabb az életben, az erő vagy a szépség?! A nagy vitatkozás közben észre sem veszik, hogy eközben a Krampusz ellopja tőlük, a Mikulásnak készített rajzaikat. Szerencséjükre Okoskának, a bölcs manónak eszébe jut, hogy a gyerekek segítségével újra elkészíthetik a rajzokat. Na, persze ez sem megy olyan könnyen, de végül nem csak a rossz Krampusz lepleződik le, hanem a Mikulás és a gyerekek is megkapják ajándékukat. Az ismert, megzenésített Mikulás-dalok interaktív játékká változtatják a kalandos történetet, s az előadás során kicsi és nagy is dalra fakad és táncra perdül.
A műsor után apró meglepetésekkel kedveskednek a gyerekeknek.
Cím:Madách Imre Művelődési Központ
2600 Vác, Dr. Csányi L. krt. 63.
Tel: +36 20 - 809-4818
Tel: (27)316-411

Nagykarácsonyba nem javaslom,hogy elmenjetek,pont tegnap olvastam a babszobán egy jópár negatívumot róla-itt a link róla olvassátok el-mi tuti nem megyünk el,pedig nagyon akartam vinni a gyerekeket.
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=253385

Edith,tényleg uj pocakképet nem kapunk?

nem tudom mit akartam még irni :oops: ,de most mennünk kell egy kicsit csavizni -ki kell használni ezt a csodaszép időt
bibolya

Ja,persze a lényeg:

Barbi nagyon boldog névnapot kivánok!! Kép
bibolya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?