Új privát üzeneted érkezett!

Nálunk: Karfiol (nem puffaszt, csak pukizik), répa, krumpli, csirkemellel.
Nekünk karfiolgaluska leves, a második vmi csirkemelles tejszínes vmi lesz kukoricás rizzsel. Mindjárt hozzáfogok... de apa november végéig fél 4-ig dolizik 3 helyett és akkor ebédelünk. Aztán maszek persze.

Eszembe jutott mit akartam kérdezni! Ti a bevásárlókocsiba (Tesco,Cora,Lidi stb) mikor raktátok/rakjátok bele simán a gyereket? Szóval nem a direkt babahordozós kocsiba, hanem a sima 100 forintosba ülve?

Helló Tinu! Már gondoltam rád,hogy rég voltál! Látom nem nagy kedvvel fogyizol! :)

omr

Sziasztok!

Rena, nagyon szép konyhád van :-)

Babakocsicipelés nálunk mindennap van. Mi elsőn lakunk és hát fel és le is kell cipelnem ráadásul a csak a kocsi 10kg
De nem baj úgy vagyok vele, hogy addig kibírom már míg felépül a házunk.

Én belerakom a bevásárló kocsiba LIdit ahol van az az ülős rész.

Karfiolt Lidi sem úgy ette még anno mikor csináltam pedig egy kis hagymát is raktam bele. De a brokkolit azt nagyon csípi. Ma ez volt nálunk a menü, hagymával és krumplival és sajttal.

Mikró: 10 mp-re rakom be a kajcsit.

Képzeljétek LIdi tegnap felállt kapaszkodás nélkül az ágyon. :-)

Kép

Kép
antekirt

helloka!

Mági.
nem tudom miért 1 nappal eltérő az egyik ticker a másiktól. Ha nem szólsz észre sem veszem. Na majd megsasolom én aztat.

Akik hófordulósak, sok boldogságot!

bevásárlókocsi:
Már ült az ülő részben fanni, mikor még állni sem tudott cak ülni! Kis huncut volt benne. Oda kellett még a kezem tenni, hogy oldalra ki ne dőljön. Most már jobb a helyzet. :D

Ante.

Gratu a tudományhoz! :lol:

ÉÉÉÉssss:
ma BKV-ztunk egyedül először. Juhhééé!Nem volt gond. Ezt az uj esernyő kocsit télleg nem nehéz fel és letenni. Mondhatnám szuper volt az utazásunk. :D
Fannival is meg voltam elégedve. Élvezte az utazást, a nyüzsit.

Karfiol:
Enyém lány már evett és ugy is, hogy én ettem. Pukik voltak, mást nem vettem észre.
:wink:

Taps:
Már nálunk is megy. Igaz nem kérésre, de ha én tapsolok, ő is. Kérésre nem csinálja azért sem! :lol:

mennem kell.....

Kép
zsuzsu74

Milyen hagymát adtok? Sima vörihagymát?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok,

Rena, Petrának Gratula a tapsihoz.:)))
És szép lett a konyhátok, a anppalival egybe van? Vagy saját dizájn a parketta?

Én is mikrózom a kaját, bár haragszom magamra, hogy arra nem vagyok képes, hogy edénybe melegítsem, holott káros a kajára nézve a mikró, és így Dani is kevesebb jót kap. Hogy én még ennyit sem vagyok képes megtenni érte?!

Dani nekünk is Tapsikol már, persze magától, ha mondom hogy tapsi akkor nem. Viszont nagy tudományunk, hogy elkezdte aformás játékokba beledobálni a formákat. Persze ne úgy lképzeljátek, hogy azonnal elsőre sikerül is, viszont muttjuk neki melyik forma hova jó, aztán néha csak odadobja a játékot, néha meg bele is esik...
ÉS már szinte rohan a gyerek főleg a macska meg a kutya után. (Otthon voltunk egy hetet a nagyszülőknél, és ott van minden, még csirkét is kergettünk a dédinél, amit utána apa jól levágott:)))

Egyébként azért írok kevesebbet, mert 1. Otthon valahogy a szg kiiktatódik az életünkből
2. Meg amióta a párom beszólt, hogy szeretne néha nem a gép előtt ülve látni, kicsit elszégyelltem magam és azóta tök lelkiismeretfurim van, hogy mennyi mást csinálhatnék....
azért olvasni olvasok, de azt is csak futtában.:((((

Brigó,
sajnálom az anyukáddal történt vitádat.... Nekem is szokott mondani olyat, hogy milyen anya vagyok, hogy hagyom a gyerekt a koszos földön, meg stb... Aztán egyszer kifakadtam, hogy ő milyen anya, hogy rossz anyának tart engem, meg hogy csak szapul állandóan, erre apu megvédte anyut, hogy a múltkoris megállapították, hogy ők még nem is gondolták hogy nekem mennyi türelemem van Danihoz. (MErthát másokhoz, pl hpozzájuk,vagy a páromhoz nincs sok:)))Erre mondtam nekik, hogy jó lenne ha néha előttem is mondanának ilyeneket, mert akkor nem érezném magam olyan szarul.....De azért én tudom, hogy anyu szeret meg én is őt csak kicsit nehéz esetek vagyunk. (És sajna sok tulajdonságot tőle örököltem....Jót is rosszat is)

csernusn

Mai kaja: főtt cékla, krumpli hagyma turmixolva, reggelre almakompót kukoricapehellyel turmixolva....

csernusn

MÁgi sima vöröshagyma volt.

csernusn

Hát én is úgy vagyok, mint Niki. Hogy egyre jobban szégyellem, mennyi időt töltök a gép előtt. Meg vannak olyan napok, mint ma is, hogy TÜnci egész nap nyafog és nem lehet tőle eltávolodni 2 lépésnél messzebb. Ma csak vasalni tudtam és mosogatni, azt is úgy, hogy közben anya itt volt és lefoglalta a gyereket. És nehéz, mert keveset ettem és fáradt is vagyok nagyon, mert TÜncit nehéz volt visszaaltatni fél négykor. Felébredtem, és csak egy óra múlva tudtam elaludni, de akkor meg nemsokára megint kelni kellett a lányhoz. És ez volt tegnap is, tegnapelőtt is. Kezdek kimerülni. Jó lenne, ha kicsit tovább aludna legalább egyszer-egyszer, hogy tudjak regenerálódni. :?

Kép
Kép
tinu

Az utóbbi napokban Martinka is kevesebbet alszik,nem tudom mi van,a hajnali szopi után alig akar visszaszundítani!Olyan vidám és friss,mintha reggel lenne! :shock: Ma ő is nyügi volt,délután aludt csak el,egy kis időre.Ráadásul apa ma 6-22-ig dolgozik,az ilyen napok végére totál kifekszem. :(
Vendég

SZiasztok!

Rena, tök jó a konyha:)
A Petra tapsizott helyett azt olvastam, hogy Petra pasizott :)

Hétvégén vettem cukkinit, sütőtököt, meg brokkolit, lehet főzőcskézni A cukkinit csak meg kell hámozni, és párolni azt is? ahhoz megy az alma pl?

MA voltam Minimanóban sterifolyadékot venni, erre vettem több dolgot, de itthon jöttem rá, ráadásul nem is rég, hogy sterifolyadékot nem vettem....

Ültetés a bevásárolókocsiban, még eszembe sem jutott. Eddig mindig kenguruztunk, ill most babakocsiztunk, de ez nem vált be. Na majd kipróbáljuk, végülis ha tök stabilan ül, akkor akár lehet is...

ja, és ezt már egyszer szerintem kérdeztem, de most megint :) Ti hogy főztök? gyerkőc az etetőszékben? kibírja addig?

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Ilgya, Alexa: köszönjük szépen a köszöntéseket!

Ilgya: nálunk is előfordult, hogy piros volt a popsija, én aloe veraval kencéztem, first a neve, csak egy kicsi volt belőle próbára, de nagyon jó. Más sebre is próbáltam, pár nap alatt nagyon szépen rendbe jött. Ha érdekel aki aloevel foglalkozik, ismeri, ja nem olcsó, de tuti.

Alexa: én is mikrózom a bébikaját.

CsNiki: nálunk a cékla nem jött be :( , krumplival és pulykahusival.

Rena: nagyon csúcs a konyhád, jó a színösszeállítás is. Petra aranyos a hintában.

Mági: Annának boldog hófordulót utólag. Szorítok, hogy gyorsan menjen az ügyintézés, de jó lenne, ha ott ünnepelnétek!

Brigó: gyere mesélj, mi van azóta?

Ante: kapaszkodás nélkül felállt :shock:, nagyon ügyi.

Winnie: viccelsz, etetőszékben amíg én főzők? ÁÁÁ, dehogy, minden percben új játék kell, aztán mindent ledobált, megunt, és kész. Akkor tudok főzni, ha alszik, nálunk nem megy másképp. :cry:
motor próba: Kép
hintázom Kép
sziszi22

Winnie: én is akkor főzök, mikor alszik, vagy esetleg ha valami gyorsan megy, akkor addig bent hagyom a szobában és időnként ránézek, hogy él-e még. :mrgreen: Meg van, mikor kimászik utánam a konyhába és akkor legalább látom, mit csinál.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Vagyok már megint :) Illetve jártam erre, csak időm nem volt írni. A páromat most 9 napig hanyagoljuk. Illetve ez már a 8. nap. Ugye múlt héten 3 napot lehúzott este 6-tól reggel 6-ig, 1/2 8-ra hazaért és aludt, így nem is láttuk. Aztán a 3 nap szabadjában elment horgászni a haverjaival (ebben az évben még nem volt, de azt mondta, hogy nem is megy, mert ez a 3 nap bőven elég volt :lol: ), most meg reggel 6-tól este 6-ig dolgozik hétfő-kedd-szerda. Na, ilyenkor sem tud segíteni, mert este 7-re hazaér, és ki van purcanva. Kicsit sok ennyi idő egyedül a gyerekekkel, de muszáj kibírni, nem mondhatom nekik, hogy anya fáradt, aztán csend :) Amúgy Jázi és Zsombi már egy szobában aludnak, viszont most Jázi rászokott, hogyha felébred, ordít. ANYA, FÁJ A HASAM, FÁJ A FEJEM, HÁNYNÍÍÍÍÍÍ KELL!!! Nagy franc, tudja, hogy ilyenkor rohanok hozzá!!! Viszont ezzel Zsombit is költi 1/2 7 körül :( Tegnap reggel Jázi már 5-kor felvolt, a párom áthozta hozzám, és érdekes, Zsombikám 1/4 9-ig aludt. Szóval aludna szegénykém, de nővére nem hagyja :( Ki kell találnunk valamit.....

Képzeljétek, Zsombi odarakja a telefont a füléhez, ha a kezébe adjuk. Olyan édes, na és milyen okos!!! :lol:
Szegényre rossz időszak jár, mert 12hósan megkapja az egyik prevenart, aztán 13hósan a neisvac-ot, 14 hósan a másik prevenart, 15 hósan meg a kötelezőt. Kérdeztem a dokit, hogy nem lesz ez egy kicsit sűrű, de azt mondta, hogy az ő lánya is így kapta, csak ő duplán és 7 hónapos korban kezdték el a prevenart és a neisvac-ot. Kicsit megnyugodtam, hogy ő is beadatta a lányának a prevenart, ezek szerint nem csak úgy mondta, hogy esetleg pénzt nyúljon le ezért a gyártótól (persze, ha van ilyen egyáltalán :) )
Zsombinak kinéztem már az ajándékait is. Szülinapjára sütifalót veszünk neki, ha már mindenki így dicsérte. Csak hiába van az interneten 5790Ft-ért, de a postaköltséggel együtt 7000ft, így megveszem a brendonban 6500-ért :( Karácsonyra meg a daloló mesekönyvet vesszük meg, és lehet, hogy tesómnak mondom a FP dömpert. Jázikám meg játékkonyhát fog kapni. Kicsit nyugodtabb vagyok, hogy tudom most már, hogy mit is keressek nekik a boltokban :)

Rena!
Petrának boldog névnapot!!!!

Kép

Köszi mindenkinek a hozzászólát anyu ügyben. Azt tényleg nem vártam, hogy mellém álljatok, de úgy látom nektek is hasonló ebben a témában a véleményetek. Úgy ahogy én sem, a férjem sem szokott eljárni itthonról, talán a hétvégi meccsek (ha épp nem dolgozik), mert focibolond szegénykém :) Persze volt már kimaradozása, amikor összetalálkozott a haverjaival, de ez nem minden napos dolog (ellentétben tavaly nyárral :( ), ebben az évben vagy 2-3× fordult elő. Szóval úgy gondolom, egy-két alkalmat mi is megérdemlünk...... Anyuval nem igazán lehet beszélni, mert amit ő gondol, csak az a jó. Most nem keresem vissza, de anno biztos írtam ezeket, hogy harmincvalahány hetesen festettem a létráról a szobát, és amikor megemlítettem neki, hogy segíthetne, fel volt lázadva, hogy csak nem gondolom, hogy ő festi a falat?????!!!!!! Vagy Zsombival 5. napja voltunk itthon a kórházból, amikor csapot-papot itthagyott, mert párom annyit mert mondani neki, hogy a tejfölös hús még egy tejfölt elviselt volna (és viccből mondta). Na, anyukám összepakolt, és elment, mert mi csak kritizáljuk a főztjét, meg biztos kiöntjük a kaját, ha ő elmegy, ő meg ezért nem kínlódik, stb, stb. Szóval bolhából elefántot. És még neki állt feljebb, hogy én mindent másképp csinálok, mint ő (mert én a madártejet nem úgy csinálom, ahogy ő; mert ő a textilpelenkát minek mossa 90 fokon, stb, stb) És ekkor 2 hétig még csak fel sem hívott, pedig tudta, hogy Zsombival vérvételekre kellett járnunk a sárgaság miatt. Vagy pl. tavaly nyáron elmentünk 2× a strandra, aztán mondtam neki, hogy nem nagyon haladunk itthon, mert a párom is begyolyózott, én meg nem haladok Jázi mellett terhesen. Erre: minek kell nektek a strandra menni, ha nem mentetek volna, már kész lennétek! Értitek??? Még azt a 2 nap strandot is sajnálta tőlünk, persze mondanom sem kell, hogy nem azon a 2 napon múlt, hogy nem haladtunk.....
Apukám már 12 éve meghalt, de anyuék már 24 éve elváltak, szóval nem igazán viseli őt meg ez a dolog. Sőt, állandóan azt mondja, hogy olyan hülye vagy, mint apád, meg ahhoz sem tartja magát, hogy halottról jót vagy semmit, illetve, hogy mégis az ÉN apukám írja le a szememben. Persze amikor elváltak, akkor is próbált ellene hangolni, de én, mint apás jány, nem hagytam magam :) Most a hugom próbálja ellenem hangolni, szegény, amikor Zsombi megszületett és anyu itthagyott minket, utána tesóm minden nap hívott, de mondta, hogy nem mer kijönni, anyu nehogy megharagudjon rá..... Amúgy észrevettem még anyun, hogy irigy rám. És nem első alkalommal. Irigy volt, amikor megtudta, hogy kisfiunk lesz (egyszerűen látszott rajta), vagy azért, hogy mi el tudtunk költözni anyóséktól, neki meg ez csak a válással sikerült, vagy szerintem most is azért kötött bele, hogy én elmenjek bulizni, mert neki akkor nem adatott meg. És most, ahogy voltam az osztálytalálkozón, többen kérdezték, hogy miért kell hazamennem 9-kor, én meg elmondtam a szitut, és egy csomó mindenki mondta, hogy ő is felfedezi anyukájában az irigységet.....
Na, osztálytalálkozóra elmentem, jó volt, csak ugye jönnöm kellett haza, mert anyós volt a gyerekekkel. Ja, és egy sztori. Anyám felhívott 1/4 9-kor hogy hol vagyok. Mondom osztálytalálkozón. Erre, tök számonkérően, hogy ki van a gyerekekkel, mondom anyósom, erre annyit mondott, hogy majd megbánod, és lecsapta a telefont. Jövök haza 10-re, mondja anyósom, hogy 1/2 9 körül itt voltan anyámék, azzal a címszóval, hogy jöttek a gyerekekhez, de ha már mind a ketten aludnak, majd másnap eljönnek. Szóval anyám nem hisz nekem, nem bízik bennem, képes volt ilyen átlátszó trükkel kijönni, és megnézni, hogy ki van itt a gyerekekkel. Anyósom se hülye, 1/2 9-kor minek jönnének a gyerekekhez???? Jót nevetett rajtuk.... Aztán vasárnap du. kijött anyu meg a hugom, de őszintén nem is köszöntem nekik. Szóval ezért meg fogtok kövezni, de engem már irritál az anyám. Jobb, ha nem is látom, mert a látványától ideges leszek. Sosem volt anya-lánya viszonyunk, több dolgot beszélek meg a barátnőimmel, a védőnővel, vagy veletek egy hónap alatt, mint vele az egész életemben, szóval nagyon utálnám, ha az én gyerekeim is így gondolkodnának felőlem, de talán én soha nem vágnék olyanokat a fejükhöz, amiket én kaptam e jópár év alatt.
Ja, még annyit, hogy írta valaki, hogy csökkentsük minimálisra a találkozásokat vele. Szerintetek nem elég minimális, hogy hetente egyszer, szombat du kijön 2-3 óra hosszára a gyerekekhez, úgy, hogy 5 percre lakik tőlünk és egyébként is akkor jöhetne, amikor akar, mert nincs főnöke (mert otthon van egy irodája)????? :shock:

Most ezt elküldöm, mert el kell mennünk a postára.Majd jövök

Brigó

Kép

Kép
brigó

Na, megjöttünk. Zsombi alszik, gyorsan írok, aztán uzsgyi főzni.

Winnie!
Gratulálok a fogacskákhoz!

Alexa!
Én is simán a mikróban melegítem a kaját. És a forralt vizet is úgy szoktam, hogy reggel forralok vizet, be egy üvegbe, és napközben, ha kell valamihez, akkor csak öntök az üvegből és melegítem. A védőnő is jóváhagyta :) Meg megkérdeztem a múltkor, hogy meddig is kell forralni a vizet, azt mondta, hogy 1 éves korig. Lassan eljutunk odáig, ezzel sem kell majd foglalkozni :)

Rena!
A konyhátok valami fantasztikus, ahogy kinéz! :D Sok pénz volt, vagy netán a férjed asztalos is? :) Én inkább az enyémről nem raknék fel képet, szegény már a 10. évét tapossa :(

Khm, khm, és mellesleg Petra is nagyon aranyos a hintában :lol:

Zsu!
Fanninak is gratula a 3. foghoz! :P

Kniki!
Ejnye-ejnye, még azt a csokit is elfelejtetted!!! :lol: 10.-re gyalog???? Húúúú, nem semmi. Gondolom oda a babakocsit nem vitted :) Lehet, hogy Kiara vetélytársat lát a többi gyerekben???? :? Nem tudom, nekem egyik gyerkőc sem viselkedett még így....

Mági!
Milyen babakocsitok van? Ha nagyon nehéz, lehet, hogy érdemesebb lenne beruházni valami könnyebb típusba. Nekünk van Pierre Cardin, amit szintén le lehet majdnem vízszintesbe fektetni, de már nem az a nagy batár kocsi, és viszonylag könnyű is.

Kép

Próbáltam egy viszonylag értelmes képet keresni :)

Na, most ezt megint elküld.

Kép

Kép
brigó

brigó:
Mi is vettünk könnyebb babakocsit, Gracot. Nincs is vele gond, ha magában áll, könnyű, 7 kg. De ugye ebbe még a gyerek, na meg a hülye Anyja még meg is pakolja, ha bevásárol. Így már nem egyszerű felcipelni..:) Amikor talira megyünk, mire metróra, buszra, hévre felpakolom, hát másnap igenycsak érdekes kék foltok vannak a csípőm tájékán..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Boldog névnapot PETRÁNAK!

Kép
Kép
tinu

Rena!
Már én is beleraktam Zsombit a bevásárló kocsiba, persze néha figyelni kellett, hogy oldalra ki ne dőljön. Mondjuk ez még csak akkor volt, amikor egyedül voltam a két gyerekkel, ha a párom is jön, akkor egyikünké a babakocsi, a másikunké a bevásárlókocsi.

Ante!
Nagyon ügyes Lidi! Főleg, hogy még 10 hónapos sincs! :shock:

Niki!
Sajnálom, ha neked is van anyukáddal összetűzésed. De így, ahogy írod, ha néha én is kapnék egy kis pozitív dicséretet is, akkor lehet, hogy a negatívokkal nem is foglalkoznék ennyit. De amikor csak negatív van?? Jó, én sem vagyok tökéletes, ugyanúgy, ahogy szerintem senki, de ezt nem érdemeltem volna (szerintem).
Szegény pipi :( :lol:

Winnie!
Én általában akkor főzök, ha Zsombi alszik. Illetve, ha felvan, akkor sokszor eljátszanak Jázival, és addig próbálok tenni-venni.

Sziszi!
Nagyon szuperek Csanádról a képek!

Na, vége. Velem lesz tele a topic :oops: :)

Szép napot,
Brigó

Kép

Kép
brigó

Mági!
Akkor meg nem panaszkodj, 7kg-tól könnyebb babakocsit nem nagyon találsz :lol: Mindenesetre biztos találsz majd valami megoldást :)

Kép

Kép
brigó

Sziasztok lányok!
Nagyon köszönjük a köszöntéseket! Átadtam a lánynak!

Valami hülyeséget álmodtam veletek (legalább is egy-két embert felismertem fényképek után). Egy kórház szülészetén voltunk, bevásárlókocsi ülésében (gondolom tegnapi kérdésem hatására) toltuk a gyerekeket és jött egy Guti Rita nevű személy,akire mindenki haragudott.(Ez meg a Kismama újság olvasás hatása fürdés közben, ott volt cikk róla) :roll: :roll: :D

Brigó!
Nem mondom,hogy olcsó volt (nekünk),de általános viszonylatban mégis. 300 pénz össz-vissz. Na persze sütő és főzőlap nélkül. De nem akarok másikat vagy 10-20 évig én sem!
Jaj! Édes lehet ahogy Zsombi "telefonál"! Nálunk én teszem oda a játéktelóját a füléhez, hogy : Halló, halló! Balázs keres telón! (Fölkalexa fia,aki megint eltűnt) Na, akkor fülig ér a szája!

Winnie!
Főzőcske! Csakis akkor,ha alszik a lány. Na jó, van olyan,hogy felébred én meg éppen akkor dobok be vmit párolni,olyankor járóka, vagy hinta, vagy bebe tv. vagy mindhárom. :roll: :D

Csniki!
Igen, együtt van a nappalival. Én nagyon imádom így, mert nem vagyok kicsukva főzés közben és együtt vagyok a családdal. (bár többnyire nincs senki a nappaliban. :lol: )
Na igen, megkaptam én is, hogy számítógép függő vagyok. Én meg ellenkezek,hogy nem is. Pedig de. Azért mindent elvégzek, szóval nem megy más rovására. :roll:

Ante!
Gratula Lidinek az álláshoz!!! Nem semmi! Ügyes kiscsaj! Popórisza van még? Az úúgy tetszett anno mikor feltetted!

Tinu!
Fogyikúra hogy megy?

Alexa!
Édi lehet Martinka,ahogy mutogat az ujjával! Mikor kezdte? És meg is mutizza,hogy hol van pl apa,anya?

MAi menü: paris hal volt krumplival. Kivételesen üveges koszt. De már kivi voltam ízlik-e a hal. Ízlik.

omr

Rena: hát megvan az elhatározás, csak közben meg időnként mardos az éhség. Messze még a 6 óra, mikor vacsizni fogok, de már simán benyomnék egy tepsi muffint. :roll:

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Rena: mi is beraktuk már párszor a bevásárlókosárba. Cumi a szájába, hogy ne szopogassa azt a sz@rt, aztán mehetünk!

Winnie: főzés: ha alszik, de ha felkel közben, akkor egy darabig rohangál a lábaim körül, aztán berakom az etetőszékbe, aztán 10 perc múlva a járókába, aztán 5 perc múlva a szőnyegére, aztán megint ott sertepertél a lábaimnál, aztán kezdődik előlről! :lol: :lol: :lol: :lol: Szóval nem egyszerű!

Brigó: Sütifalót láttam most az Intersparban 5200-ért. Szerintem tök jó ár, és az van aránylag mindenhol.
Anya: hát az utolsó szavaidért nem vetlek meg. Én is általában ahogy meglátom, már elkap az ideg, pedig még meg se szólalt. De már tudom mit fog ... :roll: :roll: :roll: Andris már néha rám is szól, hogy beszéljek vele normálisan, mert biztos azért ilyen ő is, de nem, csak ő még ezt csak sejti, annyira még nem ismeri. :roll: :roll: :oops:
Nekem is úgy tűnik, hogy Kiara féltékeny. Például kolléganőméknél mindig akkor nézett jó morcosan szegény Márkra, amikor az az anyjához bújt. :roll:

Petra babának boldog névnapot!!!

Tinu: és te be is tartod ezeket a mennyiségeket, meg azt, hogy csak ekkor és ekkor ehetsz? Én csak azt tartottam, hogy 12 után, meg hogy azért ne olyan nagyon sokat! :oops: :oops: :oops: Gratula hozzá!

Kép
kernico

Rena: Petrának nagyon boldog névnapot!!
Kép

Brigó: sajnálom, hogy így vagy az anyuddal, az én anyum is sértődős volt egy időben, de aztán már változott a helyzet. Ha valami tanácsot ad, szépen türelmesen meghallgatom, mégakkor is, ha nem úgy fogom csinálni, azóta tök jól elvagyunk. Valószinű ezt értékeli. Hát a te esetedben, kicsit más a helyzet, de örülök, hogy elmentél a talira.
sziszi22

Kniki! Sziszi!
Köszönjük nektek is a köszöntést! Petrának a maacka nagyon tetszik, vigyorog mint a tejbetök! :D

omr

Sziasztok!

Csak beköszöntem, sürgős vészhelyzetnézhetnékem van, majd holnap jövök :)

KépKép

KépKép
winnie27

Én is holnap jövök,mert már írtam este egy csomót,erre Martinka kinyomta a gépet!! :? Nincs erőm most írni megint!Jó éjt!
Vendég

Szépséges Jó reggelt!

Noémi! Veronikának boldog hófordulót kívánunk!

Kép

omr

Sziasztok,

Nekem Dani kétszer nyomta ki a gépet tegnap, netezés közben:)))

Hófordulósoknak és névnaposoknak sok boldogságot kívánok!!!!!

Brigó,
Azért én még mindig azt mondom (ne haragudj meg csak úgy érzem ez jött le neked), hogy nekem jó anyukám van, csak vannak hülyeségei. És nem bánom hogy így neveltek, mindent megadtak és megadnak nekem a a mai napig, és bármikor számíthatok rájuk. Csak ő sértődős és akaratos, meg tény hogy sokkal tiszaságmániásabb mint én. Nekem felhozták tarjánból a lakáskulcsot pestre kocsival mikor kiderült hogy otthonhagytuk. Vagy elvisz minket strandolni, ha tudja hogy nincs pénzünk. Végülis az összes nyári strandolásunkat anyuék vagy anyósék fizették, mert ha megyünk, akkor már nem elég Dani miatt egy autó, kettővel kell menni, meg úgy vannak, hogyha ők hívnak, akkor tényleg meghívnak. Szóval ők tényleg nagy segítségek, bármikor mehetünk hozzájuk, vagy feljönnek, ha tudnak. Persze érekes mert ez egy hét szülés után kivételével, anyu még nem volt itt hogy na akkor segítek neked. Viszont mindig volt valami amiért feljött, és akkor azért segít. Csak nem kifejezetten miattunk jött fel, viszont majdnem minden héten hazamegyünk. Na bocsi ha sok voltam, csak én nem akartam , hogy úgy érezzem, hogy úgy érzitek, hogy nekem problémáim vannak az anyukámmal. (Bocsi Brigó, ha félrevezettelek)

csernusn

Folytatom,
mert Dani kb 3x kapcsolta ki a gépet, és utána meg elmentünk babázni a szomszédba.

Képzeljétek, Dani mindenhova fel tud mászni a lakásban, így sehol sem lehet már egyedül hagyni.:( ott vigyorog rám a kanapéról....

Na megyek készülődni délutánra babatalálkozóra.:)

csernusn

Sziasztok!

Na,most megint leírom,amit tegnap,Martinka a járókában van,úgyhogy nem kapcsolhatja ki a gépet!

Niki
,látom Dani is szereti a gombokat nyomkodni!Voltatok szomszédolni?Annál a szominál akiről írtál még a múltkor?Játszottak a gyerekek?Jól elvoltak?
Nem semmi,hogy Dani így mászik mindenhova!Elhiszem,hogy frászban vagy! :shock:

Itt van a közelünkben az Interspar,oda járunk vásárolni,gyalog,Martinka meg a babakocsiban üldögél.Még nem próbáltuk ki a bevásárlókocsit!Na,majd hamarosan bepótoljuk!Biztos tetszeni fog Neki!

Rena!Boldog névnapot Petrának!
Martinka tárgyakra mutogat,és akkor mondom Neki,hogy mi az.Van egy Miszimaszija,na,ha kérdezem,hogy hol van,odamászik hozzá,és megfogja!! :shock: Ezt ma csinálta először!!!Tök örülök!! :D

Sziszi
!Örülök,hogy jöttél,már hiányoltalak!Jók a képek Csanádról!!A lábán lévő cipő már nem a kocsicipő?Simán megtűri a lábán?Martinka sírni kezd,ha ráadom a szandiját,nem tudom,így hogy fogja megszokni. :roll:
És tudja már hajtani is a kisfiad a motort amin ül,vagy Ti toljátok?Martinka biztos lefordulna még róla.

Főzés:
én akkor szoktam,mikor alszik a fiacskám,vagy,amikor apa lemegy vele.Úgy nem merek,hogy a lábaimnál mászik,nehogy véletlenül is vmi ráfröccsenjen,ráboruljon.

Tegnap a kezembe nyomott egy szórólapot egy nő az utcán,hogy minden kedden tart Ringató foglalkozást itt a mellettünk lévő suliban.Na,ennek örülök,lehet,hogy el is fogunk menni.

Na,ezt most elküldöm...
Vendég

Nem tudjátok véletlenül,vaníliás joghurtot lehet már adni a gyereknek?És tésztát?
Vendég

Sziasztok!

Alexa:
tésztát én adtam már neki, de teljes kiörlésű durum tésztát. Persze olyan már volt, hogy a miénkből kapott, de az csak 1-2 falat volt, nem rendes kajálás.

Tényleg, Ringató mennyibe kerül? Bérletet kell rá venni, vagy hogy van? Az oldalukon nem találtam. És olyat lehet, hogy mindkét szülő, ha ráérnek? Valaki tudja?

Noémi:
Veronikának boldog hófordulót! Jól eltüntél, gyere most már! :D

Lányok, én nemtom mi van a levegőben, de a csajszim mostanában igényli a napi 2-2 óra alvást, mert különben olyan nyűgi, hogy alig bírok vele. És este is megint normálisan alszik, reggelig!

Elkezdenék főzni most is már estére, de alszik, így most én azért nem tudok, mert tuti felébred rá, közel a szobája.

Kép
kernico

Noémi: Veronikának boldog hófordulót! Kép

Alexa: Nagyon ügyes Martinka! A motor csak próba volt, kicsit ült rajta, meg tologattuk, de ő is lefordul róla még, majd ha megtanult járni, akkor motorozunk. Kocsicipő van a lábán, nem harántemelős, járásra alkalmatlan, csak a babakocsiban használjuk, ott elviseli. De itthon ő sem akarja a szandit, nem tud tőle mászni, nehéz benne felállni, csak 10-15 percet szoktam ráadni. Azt is nehezen viseli, van amikor inkább nem piszkálom vele.
Én még csak natur joghurtot adtam gyümivel, tésztát már lehet, tojásnélkülit, és a teljes kiőrlésű a legjobb, ahogy Kernico is írta.

CsNiki: Dani nagyon ügyes, a kis kópé, hát az ágyramászást is igen gyors tempóban produkálta, gondolom minden percben figyelni kell, mit talál ki. :wink:

KNiki: az jó ha kipiheni magát, Csanád éjjel is, legalább 12-szer fent volt, nagyon rosszul alszik.
sziszi22

Sziasztok!

Na, ma a két gyerekkel elmentem vásárolni. Nem volt egyszerű :? Először Sparba, hátha van sütifaló, de nem volt :( Aztán Ofotértba kontaktlencséért, utána Rossmannba (144Ft a Kecskeméti bébiétel), aztán a piacra virágot venni. Utána meg az Obiba, mert ma 15%,10% és 5% kedvezmény van, amire csak akarod. Elég is volt mára.

Rena!
Na, ez a kis Guti Rita :) És miért haragudtunk rá? :D
Húúúú, 300 a konyha? De tényleg szép nagyon!!!!! Mi a kocsival voltunk így, hogy veszünk újat, és kitart vagy 10 évig :)

Winnie!
MI volt a vészhelyzetben? Én a születettet néztem. Vagyis inkább csak annyit, hogy megszült az Abby (vagy nemtom hogy kell írni) vagy nem?

Niki!
Húú, akkor tényleg légy óvatos Danival, nehogy valami baj érje. Próbáld meg neki megtanítani, hogy kell valahonnan lemászni. Jázi anno elég gyorsan megtanulta.
Jaj, én nem is úgy értettem, hogy neked is ilyen kis gonosz ( :) ) anyukád van, csak arra mondtam, hogy sajnálom, hogy néha "bántanak" téges is olyannal, hogy ugye miért hagyod Danit a földön mászni. Még egy utolsó példa, és hagyom is ezt a témát, mert azért örülök, hogy mások jól kijönnek az anyukájukkal, nem akarok én tüzet szítani, csak lássátok, hogy nem mindenkinek olyan a felfogása. Ugye nyáron terveztük, hogy elmegyünk Bogácsra (tőlünk kb 20 km) 3 napra, és az egyik napra kihívjuk anyut, hogy jöjjön el velünk a strandra, és legalább ő is kikapcsolódik, a gyerekekkel is lesz, meg nekünk is jó lesz, ha legalább Jázit lefoglalja valaki egy kicsit. Erre mi volt a válasz? Ő nem ér rá, ő egyébként sem jön strandra, stb, stb. Szóval én anyagiakban nem is kérném a támogatást (pedig azért nagyobb jól jönne néha egy-egy csomag pelenka is, vagy bármi), nem kellett volna akkor sem a strandbelépőt fizetni, sőt, fizettünk volna neki mindent, csak jöjjön, de nem jött. Na, még egy eszembe jutott. Nekem ez is furcsa volt, hogy (asszem ezt is írtam régebben) amikor Zsombi megszületett, nem vett neki semmit. Legalábbis mifelénk szokás a "babalátogatás", a nagyszülők részéről is. Amikor rákérdeztem hugomra, hogy nem is az anyagiak, de hát nem vett semmit Zsombinak? Akkor azt mondta a hugom, hogy anyunak az volt az ajándéka, hogy pár napig főzött rátok. Jaaa, mondom jó, bár ezt nem a gyerek kapta, de mindegy.

Alexa!
Asszem durumtészta mehet a gyerekeknek.

Kniki!
Irigy az alvásért. Zsombi mostanában (vagyis már jó ideje) csak délben alszik, oszt ennyi. :( Mit nem adnék, ha lenne egy délelőtti és egy délutáni is! Ahhhh....

További szép napot,
Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Hát jó pár napig nem voltam, majd mesélek, de előbb olvasok! Köszönjük a köszöntéseket!

Alexa!
Köszi a kérdést! Igen már kezd gyógyulni a kezem, bár még igyekszem kevésbé erőltetni.
Én ha fagyasztóból veszem elő a kaját, akkor várok míg nagyából magától kiolvad, majd mikrozom, ill a kihűltett is így melegítem újra. Miért lenne baj a mikrotól?

Tinu!
Szerinted szigorú vagyok, amiért időnként a járókába teszem a gyerekem? Jó nem mindig lelkesedik érte, de többnyire tök jól el van benne és én addig tudok főzni vagy mosogatni anélkül hogy minden másodpercben figyelnem kéne a csajt, hogy éppen mit csinál. Amúgy van hogy csak fél órát van benne, van hogy akár kettőt.
Szegény te!:( Alvás miatt!

Kernico!
Milyen volt a babaúszi? Jártok majd rendszeresen?

Winnie!
Gratula a két fogacskához! Végre!De jó, hogy jól sikerült a bulitok! Mi a helyzet a kiscsajjal? Meggyógyult?
Én úgy főzök, hogy Veronika a járókában játszik, néha kicsit hisztizik, de akkor énekelek közben vagy tapsolok neki, amire ő is elkezdi és eszébe jut újra a játéka. Ha nagyon nem bírja, akkor hordozóba teszem, de többnyire délelőtt alszik 1-2 órát és az idő alatt kapkodok.

Képzeljétek nekünk is az elmúlt 1 hét alatt nőtt ki a 4. és az 5. fogunk! Ja meg tegnap méreckedtünk: Veronika 74 cm, 8.75 kg (egy hó alatt fél kg), a feje 45 cm, a mellkasa 49 cm (bár az adatok nem biztos hogy teljesen jók, mivel valami tanuló -féle mérte)

Ilgya!
Na voltatok dokinál Rékával?

Rena!
Petrának nagyon boldog névnapot kívánok!!!!
Hú nagyon jó a konyhabútor és jó nagy a konyha! Irigy! Amúgy az ablakotok a szombszéd falára néz? Nem rossz?
Vicces, hogy villanyszerelő a férjed és pont nálatok nincs rendben a villany!

Mági!
Annának boldog hófordulót így utólag is! (már rég voltam) Nem tudnátok valahogy feltenni a cikket rólatok, mivel én nekem nem jár a Kismama? Amúgy tök érdekes, hogy az itt fórumozok közül már te vagy a harmadik aki szerepelt benne! Hogy hogy?

Niki!
Milyen kukoricapelyhet adsz Daninak? Nekem is el kellene kezdeni adni Veronikának csak nem tudom, hogy milyen lenne a jó4 És hogy adod neki? Forrázod?

Sziszi!
Boldog hófordulót Csanádnak! Már ő is 10! Hú nagyon vagány a motoron!
Brigi!
Hú, hát ez még rosszabb, mint először gondoltam! Nem is tudom, hogy ilyenkor már mit is lehetne tanácsolni!

Hú, még lenne mit olvasni, de már Veronika türelmetlen! :(

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Veronikának Boldog Hófordulót!!!
Gratulálok a fogacsákhoz,és a gyarapodáshoz!!

Köszi a tésztás válaszokat!

Ringató:nekem is lenne kérdésem ezzel kapcsolatban,úgyhogy írni is fogok a nőcinek,aki tartja e-mailt.A szórólapon nem volt sok info.
Vendég

Na,jó értelmesen írtam az előbb!! :oops:

Szóval,írni fogok E-mailt a nőnek.
Vendég

fnoe:
húú hát én nem tudok scannelni, kölcsönben van a scannerünk. De valamelyikünk tud, azt tudom :)
A történetünket már régen elküldtem, nem is gondoltam, hogy megjelenik...:) Úgy látszik érdekesnek találták..:)

Holnap megyek megnézni a lakást, hogy kiszállították-e már a cuccokat! Nagyon remélem!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Na jöttem újra!:) Látom hiányoztam!

Tinu!
És milyen fogyikúrának áltál neki?

Winnie!
Már én is odáig voltam, hogy kezdődik újra a Vészhelyzet! Főleg ahogy vége lett, tök kivi voltam, de szegény Abby-ék!:( Még jó, hogy szülés előtt nem láttam ilyen szörnyűségeket, mert tuti paráztam volna.

Brigó!
HA nem baj, akkor én írom le a lényeget: szóval a kórházi események miatt Abbynek levált a lepény, ami miatt rögtön császározni kellett 2, 5 hónappal előbb, a vérzését nem tudták elállítani, így kivették a méhét! Hú nagyon durvi! A bébi sokáig fel sem sírt, még nem tudni pontosan mi lesz vele inkubátorban van.
Samanthat és a fiát a férje rabolta el másik két emberrel és szökésben vannak, amikor a pasi megöli a másik kettőt, hogy csak a családjával legyen és le is fekszik Sammal. Miután elalszik Sam lelövi!
Jerry túlélte a lövést! Asszem más érdekes nem volt! Vagy majd Winnie leírja!:)

Niki!
Dani hogy mászik le a kanapéról vagy bármiről? Megtanulta vagy leesik? Én most probálom a kiscsajszimat tanítgatni, hogy lábbal lefelé induljon el, bár ő még nem mászik fel. De ami késik…Szóval ha írányba állítom, akkor már lemegy, de sokszor fejjel előre fele probálná.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Noémi: boldog hófordulót Veronikának!
Ja, csak azért írtam a szigorút, mert hogy írtad, hogy nem akarod kézbe szoktatni, inkább a járókába. Mert hogy ne legyen elkényeztetve. Vagy valami ilyesmire emlékszem.
HOlnap rakok fel képet a taliról, de most álmos vagyok és vízszintbe helyezem magam.

Kép
Kép
tinu

SZiasztok!

Noémi, boldog hófordulót a lánynak!
Brigó, Noémi leírta a lényeget :) MOndjuk annyi pontosítást, hogy a lefekszik Sam-mel nekme inkább megerőszakolás számba ment...

Tinu, na nekem eszembe sem jutott, akkor lehet, hogy én is elkezdem tanítani a lemászást.. bár még felmászás nincsen, csak ma a kb 15 cm-s játékos dobozára :)

Ringató, tök jó, nálunk 700 Ft egy alkalom, 3000 eg y5 alkalmas bérlet. Szerintem tök jó, ha tudtok, járjatok!!! vannak benne éneklésem is, népdalok, meg Gryllus, meg nem tudom, meg mondókák, vannak séátlgatók, lovgoltatók, stb. és előkerül hangszer is, nálunk gitár, furulya, triangulum, ha így írják...

Tárgymutogatás, tök jó!!! Úgy szeretnék már én is itt tartani :)

Főzés,hát ez érdekes, lehet, nekem is alvás közben kell majd. Csak a délelőtt alvás közben általában én is vele alszom... :oops:

Nátha, köhögés, hát még mindig nem lábaltunk ki belőle teljesen... :evil: de most megint javulóban... remélem már végre, szombaton szeretnék menni uszizni!

KépKép

KépKép
winnie27

Akkor újra, sikeresen becsuktam azt az ablakot amibe írtam.

Alexa,
Igen az alattunk lakó szomszédnál voltunk, és tök aranyos. A kislánya Panka meg csak úgy repdes, ha Danit látja:)

Niki,
örülj, hogy ennyit alszik Kiara, Pihenj Te is!!!

Sziszi,
Daninak is van motorja, de neki még az a kisebb így a lába már annyira leér, hogy tegnap már lökte magát egy kicsit.
Egyébként a letolatást kell vele begyakarolotatni. az egyik ágyról már megy, arról a mi a szobájában van. A mi fra.ágyunkról is tolatott már le, a nagy kanapéról még nem, és arról eshet a legnagyobbat. :shock:

Noémi, én is így tanítottam Danit, és a szobájában lévő ágyról, ahol pelenkázni szoktam, a hátáról a hasára fordul és már tolat is lefelé. Ott begyakaroltuk, úgyhogy szerintem jó csinálod.

Sziszi22, Alexa,
Hát a cipővel én is béna vagyok, vagy lassú, de mostanába bőgés lesz a vége, mert ökölbeszorítja a lábát, és a sarka nem megy be a halyére.

Brigó, nem semmi sétátok volt!!!
Hát sajnálom anyukádat, szerintem megkeserítette az élet, remélem nem baj, hogy ilyet írtam. És a tesóddal mi a helyzet, jóban vagytok???

Noémi,
tényleg sokáig nem írtál!!!

Én rendes Kukoricapelyhet adok, natúr cornflakest, és joghurtba kefírba, vagy épp reszelt almába adom neki, de adtam már csak magába is had rágcsáljon. Lehet hogy a cornflakes nem is kukipehely??? :oops:

Megpróbálom a másik topicból beilleszteni a cikket Mágiról....
egyébként most jobban prögünk itt mint ott.:)))

Daninak a kéremszépen köszönöm szépent tanítom, meg add ide, hol van apa, a lámpa, stb....
És labdát is szoktunk gurítani....

csernusn

Kép Kép

csernusn

na, még egy körkérdés itt is, a beszédről jutott eszembe, hogy nálatok otthon van "zaj"? mármint úgy értem, rádió, cd-k mennek ,vagy ált csend van napközben?

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Babatali: Meséljetek, milyen volt? Szép idő volt rátok megint, igaz? Fotókat kérünk!!!

Zaj: TV szokott menni vagy Halász Judit,100 folk stb. Bebe Tv az Isten továbbra is, akkor egy helyben van és nézi. Én nem szeretem ha sokáig megy, hiába fejleszti, akkor is TV nézés,nem igaz? Na meg én szoktam zajongani. Pakolni,mosni,stb.

Ringató: Megnéztem megint a honlapjukat,múltkor írták,hogy Szentesen szervezés alatt. Most már nem írják, de nem is indul. :evil: :twisted: :twisted: :cry: :cry: Olyan béna ez a hely, semmi nincs!

Körkérdés: Kutacsotok hogy áll? Petrának egy ujjbegyni éppen.Az én ujjamé. Szóval elég pinduri sztem már. Mikor kell záródnia? Tudom,hogy nem jó,ha előbb záródik,de mit jelent az előbb, hány hó?

Na megyek, adom a reggelit: fahéja sült alma aszalt szilvával és aszalt sárgabarival.

omr

Ezeket az aszalt gyümiket hogy rakjátok a babakajába?

Kép
Kép
tinu

Reggelt,

Nálunk megy a reggeli, meg a mokka reggel,azalatt játszunk, alvás alatt semmi nem megy, max a konyhában főzés közben hallgatom a kossuth rádiót.Na meg persze mosok, főzök néha porszívózok. Shocked

Utána séta, este meg híradó. utána ő már fürdik és megy aludni....

Kataa a hajam színét magamnak köszönhetem, büszke is vagyok magamra.Ilyen rövid hajat festeni nem gáz.

Zsu, ne is mondj ilyeneket, borzasztó élmény lehetett!!!!Da tényleg oda kell rájuk figyelni.

Egyébként van egy BrainyBaby DVD-nk, azt nézettem néha, de kb 5 percet tud figyelni.

Rena nekünk is ujjbegynyi a kutacs.

csernusn

Tinu!
Párolom általában a többi cuccal együtt. Most pl sült az almával együtt, illetve hát most is párolódott végülis. Ha nyersen adom hozzá a végén,akkor nem tudom olyan jól szétmixelni. Darabos,szálkás marad.

omr

Köszi, REna.

Taliról: kevesen voltunk és bent, nem kint. De jót dumáltunk és a gyerekek új élményekkel gazdagodtak. :D Néhány kép.
Kép Dani
Kép Tünci és én
Kép Dani és Ádám zongoráznak Nikivel
Kép Szana és Jázmin
Kép Ádám

Kép
Kép
tinu

Jók a képek!!! :)
Jó a kendőtök Tinu!
Hogy összeöltözött Dani és Ádám! Kiscsikóval mi újság? Miért nem ír ide?
Akartam már kérdezni, hogy amoda sem ír pl Őzi, Bacilivi, Nika vagy csak innen tüntek el?

omr

Az aszalt gyümit én is párolom, bár eddig még csak barackot adtam neki aszaltból. A babaörzén volt kint egy standnál aszalt gyümölcsös. Hát ott minden féle gyümi volt aszalva, iszonyatosan guszták voltak, így utólag már szidom is magam, hogy nem vettünk. Hátha most is lesz!

Lányok! Itt is szeretnék kérni tippeket reggelihez! Most kezdeném leszoktatni a reggeli tápiról 8kövezzetek meg, de elsősorban gazdasági okokból.. :oops: ). Szóval miket lehet még adni reggelire? Egyáltalán mikor készítitek el? Mert Anna 7-kor eszik, ilyenkor én még tök kómás vagyok, örülök, ha a tápszert megtalálom a hűtőben...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?