Új privát üzeneted érkezett!

Ákata,

azért majd kíváncsi lennék azoknak a gyerekeknek a fogára :x az meg enyhén szólva is hihetetlen, hogy egy babának nem kell tejcsi (és most nem az átmeneti szopisztrájkra gondolok, de sztem a csaj sem)

Jadey,

reggel, pelenkázáskor volt is egy nagyon komoly beszélgetésem Petivel :D elmondtam neki, hogy nagyon kimerült vagyok az éjszakázás miatt, és ha nem tudok éjjel pihenni, akkor napközben nem vagyok olyan vicces-nevetős és nem agyalok ki szupi játékokat. nagyon komolyan, összehúzott szemöldökkel nézett rám, nem tudom, ez azt jelentette-e, hogy anya, hagyd ezt a lelki terrort, vagy azt hogy, jó anya, akkor majd megpróbálok este többet aludni :lol:
sz_kata

Bali:
Mindkettőt lhet venni a CBA-ban is, meg a DM-ben is. A zabkorpa drágább, mint a búzakorpa. Zabkorpa kb. 330 /250gramm, vagy 530 körül fél kiló, de nagyon egészséges!!! Búzakorpa tök olcsó mindenhol.
És tuti működik, mert a kórházi szobatársaim engem, a császárost "irigyeltek" 3 nap után, amikor nekik nem sikerült... Én a hasonló problémával és császárral szűlt barátnőm tanéácsait követtem és működik!!! Őneki ez annyira hosszan fennállt, hogy még a levesébe is korpát tett. Nem kell bele amúgy egy zacskóval - az rengeteg lenne, elég bele egy-két evőkanállal. Amúgy a zabkorpa tök finom is szerintem! meg a lenmag is!

Mamy: szelektív konténer összeöntés - nagyon durva magyar valóság sajnos. De tudtommal ez a rendszer bevezetésének elején volt így, ma már külön viszik el. Nálatok még mindég nem?

Amúgy az ilyen akciók csak nemkívánt hatást érnek el, mert ugye a lakosság sem szereti, ha hülyének nézik!

Palzma TV+terepjáró: hát nem tom, de valahogy nincs rá igényünk. Autócsere sem gyakori nálunk. Ez a 12 éves kicsi Suzukink is csak apai örökség. Inkább valami értelmesebbre költjük a pénzünk.

Á_kata: tokaszalonna :lol:
(Bár ma már művészet venni egy normális szalonnát is, ami nem műfüsttel kezelt és gyorspácolt!)
Szerintem azért érdemes most talán kofás almát, vagy biogyümölcsöt venni, mert azért 2-3 éves koráig hatalmas fejlődésen megy át a gyerek, s nem mindegy, hogy mikor kezdjük el bombázni ezekkel a jó kis adalékos, vegyszermaradványos cuccokkal.
Persze az anyatejjel is sokminden már átmegy sajnos...
Csomó: tutira nem beverte, mert dagi kis oldalsó részen van és kívülről semmi nyoma. De hogy mi lehet???

Lányok tesóm is terhes, nászút sikeres volt! - július végén unokatesó lesz, ha minden jól alakul. Sajnos egy miómája is van szegénynek a méhe első falában. Van valakinek tapasztalata ezzel a dologgal??? Doki azt mondta, hogy figyelik folyamatosan. De már nőtt is neki. Szóval izgulunk miatta.

Ébredés van.

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Csajok, én be fogok golyózni! Beni egyszerűen nem képes aludni!!! Miért lehet ez??!!! Komolyan mondom, délelőtt kemény félórát aludt (egy részét a cicin), aztán sírva felébredt, de szerintem ez a kevés alvás is csak nagyon felületes volt. Aztán ahogy Marcit ebédeltettem, meg én is ettem, nagyokat ásítozott mellettünka pihenőszékében: na gondoltam, hú de jót fog majd aludni. Marci zsupsz az ágyba, Beni cicire, erre alig akar enni, úgy kellett megint rácsalogatni, nyamnyogott valamit (ma is alig eszik), aztán aludni meg nem akar :twisted: Megpróbáltam ágyba berakni, hátha magától beájul - szokott,ha nagyon fáradt, de csak ordított. Ringatni próbáltam, de az meg azért nem ment, mert akkor már én sírtam kínomban... Végül 10 perc kínkeserves ringatás után "bevágtam" az ágyba és kiszaladtam a fürdőbe bőgni, erre meg az ujját szopva elbóbiskolt. Mondjuk elég felületesen alszik, sóhajtozik stb. Komolyan mondom, ez már szerintem kóros. Hallott már valaki a Madarász kórházban levő alváslaborról? Meg fogom nézni a honlapjukat, de erősen gondolkodom,hogy idővel elvisszük megnézetni :cry:

Na panaszáradatból ennyi.

A párolást, sütést az almánál csak az elején javasoltam, de nem kötelező :wink:

Pedig milyen boldogan osztottam meg Veletek a nasiötletet, erre tessék, valaki a joghurtot, valaki az édesítőt, meg mittudoménmit nem szeret :twisted: :lol: Na jó a Druszám legalább mellém állt :wink:

Ákata!
Szerintem az almánál kevés gyümölcs savasabb. :roll:
Fogorvoshoz sikerült időpontot kérni? Mikorra?

Hettie!
Cigiszagú babaruhák :twisted: Engem is nagyon felháborít, ha egy vétlen gyermek mellett bagóznak a szülők, rokonok, felnőtt. A szemközti házban lakik egy házaspár egy kicsi lánnyal (2 éves körüli lehet), akik bagóznak. Amikor meglátom szegény lánykát, ahogy a szülei versenyt pöfékelnek a szőke buksija felett, vissza kell fognom magamat, hogy ki ne szóljak az ablakon :roll:
Artúrnak én is nagyon boldog névnapot kívánok! :D

Kép

Edit!
Milyen ágyat vettetek? Mi az új házba vettünk még decemberben (elkerülendő az áremelést) egy fenyőágyat, meg is hozták, erre kiderült,hogy a fejtámla részét nem kezelték le lakkal :shock: , csak itthon vettük észre, így vihettük vissza :twisted:

Napraforgó!
A Srácok tényleg megkülönböztethetőek, de valahogy a fürcsis képek engem is zavarba hoztak :lol:
Mi volt a vizsgálaton? Gondolom, megállapították, hgoy minden rendben :)

MSE!
Mi volt ma a vizsgálaton?

Mamy!
Én is Johnsonos fürdetővel tusolok, szerintem tök fincsi az illata, a Srácokra meg úgysem kenném (Marci ekcémás, Beni meg még kicsi).

Sz_Kata!
Gondoltam, hogy Te vagy a párom maratoni altatás terén :wink: :(
Éjszaka eddig szerencsére csak kétszer volt olyan, hogy ringatni kellett a sejhaját, hogy visszaaludjon, de megjegyzem, mindkettőnknek felment a pumpája tőle. Nem, hogy olyan gyakran, mint Nálatok :roll:
Peti hogy alszik napközben? Még mindig csak kendőben? Én ezt nem bírnám, mondjuk Marci mellett erősen kivitelezhetetlen lenne számomra...
Te aztán aludhattál, ha simán elorrontotta mellőlet a Párod Petikét :lol:

Livi!
Sok sikert a lakáseladáshoz!!!
Nem kell párolva adni az almát, csak lehet :wink:

Beuka!
Valahogy a citromos csuklás-elmulasztás nekem sem szimpi. Én általában cicire rakom, illetve raknám, ha Őkelme hajlandó lenne enni. De amikor éppen fogyózik, akkor fejre is állhatok, de nem akar nyelni egy-két kortyot, hogy elmúljon a csuklás :roll:

Dorka!
Látom, Te is sorstárs vagy esti altatás terén. Nem semmik ezek a kiskölkök, jól kikészítenek... Nálunk sem jön be a cumi, a legelején próbáltam, de nem nagyon kellett Neki, utána meg nem is akartam erőltetni, mert rátalált az ujjára és azóta is kedvére cumizgat rajta (hála az égnek!) 8)
Ez a csomó szerintem normális, Marcinál is éreztem néha, ha nyomkorásztam Neki. Most nem jut eszembe a nevük. De dokihoz ettől függetlenül vidd el :wink:
Bikaterror :lol: Nálunk az újságok, zörgő zacsik, pelus (elsősorban Pampers) nincs biztonságban, azokkal imád birkózni, gyömöszölni őket. Aztán egy idő után bepörög tőlük és jön a -szokásos - nyüszi :?

Mamy!
Nem védeni akarom őket, de hallottam olyat, hogy vannak olyan szemetesautók, amiben a szelektált szemeteket külön-külön lehet tárolni. Tehát tényleg úgy tűnhet, hogy ömlesztve öntik bele a szemetet, de mégis szelektált marad. Bízzunk benne, hogy Nálatok is ilyen van.

Nem hiszem el, félóra alvás után felébredt :evil: Megyek szopiztatni, hátha...

Újra itt, jelentem jobb mellem nem kell mán megint :evil: , csak néz rám nagy szemekkel, de nem eszik. Balt valahogy a szájába varázsoltam és két szippantás után visszaaludt. Most mélyen magamba szállok, hátha alszik megint egy negyedórácskát :roll: NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM, MÁR MEGINT FENN VAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!!!!!! MEGŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐRÜLŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐK!

Inkább elküldöm ezt alevelet, visszaolvasás nélkül...

Pusz: Melinda, aki tényleg lassan becsavarodik

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Beuka
Artúr csuklását én is ugy mulasztom el, hogy cicire teszem, iszik párat, vagy ha éhes is volt akkor szopizik is. Amugy egyszer kapott ő is citromlevet csuklásra anyum adta neki, mikor nem voltam otthon, ő meg sajnálta szegényt hogy csuklik. De nem adta a szájába, csak hozzáérintette a kanalat.

Bujka
Köszi a névnapi köszöntést! :D

Dorka
Artinak is volt ilyen csomó hátula tarkojánál, de mire legközelebb kerestem nem találtam.

Bali
Székrekedés :cry: Én is megszenvedek vele néha, én sok rostosat iszok, meg a joghurt is segít, de egyszer volt már paradicsom+tej is. :) Vagy egy kis házi szilvalekvár és cukrostej. Nagyon szeretem a cukrostejet. :oops: De mostanában nem iszom tul gyakran.

Mamy
Kistesó :roll: Hát igen én is ugy vagyok vele hogy még várnék vele, én személy szerint legalább 3 évet. Nem bírnám egyszerre az éjszakázást, meg egyebeket meg plusz még a terhességet is. De nálunk még a kistesó kizárva, ugyanis még ugy igazán nem voltunk együtt. :oops: De azért vegyél tesztet, ha esély van rá.

Arti aludt egy picit most evés után, de felébredt, és ugy látom megint enne, ugyhogy megyek is, pedig még akartam irni, de majd még jövök.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Dorka!
Hát, látod, nálunk még mindig nem... Végignéztem az egészet, kénytelen voltam mivel autóval indultam ki a parkolóból, de a konténeres kocsi elállta az utat, figyeltem mit csinálnak, és döbbenten láttam, hogy összeöntik. A Párom is látta már, ő még fotót is csinált róla. Majd ha hazajön, megkerestetem vele.
Tesódnak nagy gratula! :lol: Ez tényleg olyan klassz dolog, az én hugomnak kisfia 6 héttel fiatalabb, mint Geszti, milyen jó lesz majd ha felnőnek, hogy ilyen egykorúak, nem?

Beuka!
Pénztárca nélkül elindulás: rémálmom... nekem is benne van az összes iratom, igazolványom. Még Geszti TAJ kártyája is, azt is magammal hurcolom, ha neadjisten kellene...

Bujka!
Te szegény... maxxxxximálisan átérzem a problémádat!!! Geszti dettó ugyanilyen néha, hálistennek nem folyamatosan, mert attól én is becsavarodnék. De vannak napok, amikor egyszerűen nem alszik! Viszont most 3 napja elég sokat alszik napoközben is, ma pl. már harmadszor (ez Gesztinél nagy szó!!!) délelőtt és délben is aludt másfél órákat, most kíváncsi vagyok, mennyit fog.
Benike nem hisztizik, ha álmos? Mit csinál olyankor? Mert megfigyeltem hogy Geszti dührohamot kap, ha álmos. De hirtelen, a legváratlanabbul elkezd üvölteni. Amikor felveszem, két kézzel dörzsöli a szemét, és abbahagyja az üvöltést, és "hümmögni" kezd, ez a tuti jele, hogy aludni akar. Ilyenkor el kell ringatni, és sikeresen letenni... Kitartást neked...

Kép
mamy

Sziasztok!

Tegnap este Katával fürödtem, 1x, láthatóan élvezte nagyokat nevetett. És még hamizott is a kádban. :) Kijöttem alig száradtam meg, de a gyereket meg gyorsan vinni kellett, nehogy megfázzon. Apa annyit segített, hogy Katát kivette, körétekerte a türcsit.

Mamy!
Már akartam kérdezni, milyen zoknit húzol Geszti lábára, hogy ne jöjjön le? Ákata is kérdezte mit csinálok, hogy nem esik le, de sajna csak 1 normi zoknink van H&M-es, a többi sz@r.
Rumos golyó, hmmmm, kimásoltam a receptet :D

Angel!
„hurkás ujjak, és kolbásztöltő alkar” :D
simi: engem szokott simogatni Kata, mintha játék lennék két oldalról megfogja a fejem és simizik, én is őt. Jókat vigyorog közben.
Penészes fal nem semmi :evil:

Melinda!
Hibás kád!! :evil: Nagyon kell az embernek minden apróságra figyelnie sajnos. Ki felügyeli az építkezést? Jól haladnak a dolgok? Mikorra tervezitek a költözést?
Kata is ugyanúgy fogja a ruhámat, vagy a cicin tapperol, mint Beni. :)
Átfordulás gratula :), leesés :(
Sima franciaágy, ágytakaróval, 2párnácskával 160*200cm

Mamy!Jubi!
Katának is van ilyen kulcsos játéka, de ő nem nagyon szereti, lehet túl nehéz neki. Nem tudom.

Ákata!
Fog dolog:( Mennyit szeretnél fogyni?
Mennyi folyadékot iszol egy nap? (kiviből kérdezem, mivel 2 babát szoptatsz)
Szegény Lillike, kényszerzubbony :(

SzKata!
Jól megmondtad a véleményed a velveten, én is tökre kiakadtam…írtam is ide…
Nagyon aranyos Petike a telcsivel. :) Jó a ruhája, csaknem H&M-es?

Évi!
Kata is 3-7 perc alatt bekajál. Mindig is így volt, már a kórházban is. Nem szokott szopi közben pihenni, csak szív, szív aztán elengedi és elfordul. :D

Napraforgó!
Megkérdezhetem mivel foglalkozol?
Gratula a fogacskához. Szépek a fiaid, azok a nagy szemek…

Beuka!
Akkor szerencsés vagyok, mert a kezemből még nem vette ki senki a gyereket. Előtte annyit szoktak mondani, na gyere hozzám és akkor nyúlnak felé. Tehát hirtelen nem veszik ki. Eddig nem volt rossz példa.
Szoptatás: kizárólag külön szobában (vendégségben is elvonulok, a többiek tapintatosan kint maradnak, esetleg egy picit csöndesebben is, Kata már figyel a hangokra és kitekeredik) Szerencse 10percen belül végzünk és már a többiek között vagyunk. :)
Köszi, igen sok rucija van Katának. ':wink:

Jubi!
Én kérdeztem/írtam ezt a tápszer receptes dolgot, mert nem vagyok képben.

Linda!
Örülök, hogy jó élményként éltétek meg a babaúszást. :)
Kakaós csiga, én is komálom :lol:
Apa 9kor jött meg fociból (ugye az fontos volt, a lakás meg ganés…), aztán fürcsi 3-an, etetés, altatás, ágyszerelés, így jött ki a lépés.

Krisszi!
Gratula a vizsgához, nagyon jól haladsz. :)

Hettie!
Após! Decemberben mi is voltunk vendégségben és nem szóltak volna, hogy a f@szi megvan fázva, pedig aznap 2x is értekeztünk telefonon!! Meg nem volt létkérdés a látogatás. Sajnos sok a felelőtlen ember.

Jadey!
Te már elkezdted a tornát, mert legalább gondoltál rá, jó úton haladsz… :wink:
Egy nap hány tábla volt a max. amit lenyomtál?

na dugulok, pár órája írom ezt a hsz-t...megyek pakolni+mosogatni

Edit

Kép
Kép
edi78

Edit!
Nekünk is van jópár zoknink, de mindegyik lejön, kivéve a H&M-eset. :lol: Olyat vettem ami 3 db-os, hosszú szárú, felér a térdéig, de én le szoktam hajtani, így is fél lábszárig ér, és nem vágja be a kis vádliját. Igaz kicsit csíkos lesz a bőre, de nem vág be. És ezt (még) nem tudja leszedni. De már erőteljes próbálkozások mennek azirányban, hogy hogyan lehet a zoknit a lábbujaknál megfogni, és egy rántással letépni. :roll: Eddig még nem sikerült neki. :wink:
De amúgy a plüss "kiscipők" ami igazán nem cipő hanem házi mamuszféle, kis szárral, azok simán lejönnek 1 perc alatt, a sok rugdosástól és ahogy tologatja magát a lábával. Sőt, az egyik ilyen mamuszkájának a sarkát már ki is rúgta, ki van lyukadva... :D
Engem is szokott simizni Geszti, a kis puha meleg tenyerével, hát meg kell olyankor zabálni, nagyon szokott nézni, olyan komolyan, és közben még mondja is a magáét néha, a szemembe néz, és átfogja az arcom kétoldalról, és tapogat. Néha meg úgy belém tud marni... :roll:

Kép
mamy

Köszönöm lányok! A szilvabefőttet próbáltam. Semmi! :cry: Akkor ma veszek korpát, ha árulnak a Sparban, mert messzebb nem megyek...

:)

Mamy!

Teszt? Már megint lemaradtam? Tudod, a diszlexia... :wink: Jön a tesó vagy mi van? :)

Húúú, köthetnénk fogadásokat, ki lesz az első? Mármint következőgyerekes.... :lol:

Bujka!
Nagyon sajnálom. Az én fiam sem alszik napközben, csak kb. kétszer 15 percet nappal, de éjjel nincs gond... Az nagyfiam viszont szinte ébren volt az elős 3 évben végig...

:(
Viszont 46kg voltam két hónapon belül és 3évig annyi is maradtam... Na jó, néha lecsusszant 45-re.. :) Bezzeg most jó dolgomban akkkkkkkkkora a valagam.....!!! :evil:

Hettie!
Én már mindet próbáltam... Illetve a cukros tejet nem, de szerintem kihánynám... :)

jaj, mennem kell.......

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Hát, lányok, fogorvos tudott mondani egy feb 8-at, azt is este 8-kor, meg egy 13-át. Qrvára sokára van mind2, ráadásul az este nyolc az rohadtul nem jó - és most alig merek enni, olyan nagy a törés, félek, tovább törik, és akkor iszonyú ronda lesz. (Most olyan, mintha hézag lenne a két fogam közt, uis függőlegesen (!) tört le.)

Bujka, nem tudsz itt a környéken egy jó fogorvost? Ha lehet, korrekt árakon... Vagy valaki? (Érdiek vagyunk, ami a környéket illeti.) Sztem korona lesz a dologból, azzal többször vissza kell menni, és a lányokkal nem egyszerű (itthon nem tudom hagyni őket, mert a férjem visz-hoz, ha meg anyura hagynám őket, hogy esznek?!) Sz'al Buda, Budaörs, ilyesmi lenne jó...
Alvás: a lányok se alszanak többet fél óránáL, csak ha séta/jó levegő van. Bent soha...

Kata, teljesen igazad van a fogak tekintetében... Én is elhűltem, és furcsa, hogy a mamájuk még büszke is volt...

Dorka, lehet, hogy vmi zsirmirigy, ne izgulj, holnap kiderül... Szalonna: leginkább sütve szeretem, parázson... A jó kis házi zsirszalonnát! A húsosat nem eszem meg...

Jadey, on-line testformálásommal kapcsolatban jelentem:
ma két vékony szelet túrós kenyeret ettem délreggelire. Az estebéd spenyót lesz tüktojjal és egy kis palacsinta. A vacsora alma lesz. És csináltam hasizom-gyakorlatokat.

Lili nyüsszög, megyek.

Pussz

ákata2

Szép napot Lányok!!

Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, kilábaltam a betegségből, vagyis óvatosan azt mondom, hogy jelenleg panaszmentes vagyok!! Végigszedtem az antibiotium kúrát, ma voltam vérvételen, hát kiváncsi leszek az eredményre...
Szopi még nincs, várok még 1 hetet, hogy ürüljön a vegyszer... :?
Habár a tejem is vészesen fogy, pedig fejegetem, dehát nem mindig van rá időm!! Abban reménykedem, hogy legalább éjszakára marad, hogy legalább akkor össze tudjunk bújni!! Mert ugye hiába tápszeres az én pici fiam, éjszaka ugyanúgy éhes... :lol:
Pedig sokan azt mondták, hogy a tápszeres babák végigalusszák az éjszakát!! lehet, hogy mi még nem régóta vagyunk azok?? :lol: :shock:
Ma már ettünk egy kis alma-banán kompozíciót,én is úgy készítettem, ahogy te írtad juborka!! :lol: Ízlett neki, aztán utána simán bevágott 90 ml tápot!! :shock:
muszáj gyümikét adnom neki, mert nem nagyon bírja ki máskülönben az időt a következő evésig!!
Én az almát simán adtam neki, viszont kipróbálom sütve, Bujka!4 :lol:

Próbáltam nagyjából visszaolvasni, de elég hiányos a teljesítményem, úgyhogy bocsi, ha valakinek nem írok!!

Meg közben kisfiam is itt BÚÚÚÚÚÚ-zik mellettem a babakocsiban, most ez a sláger, hogy mindig mellettem gagyarászik!!
Pedig vettünk a Brendonban egy kafa zenélő forgót, mert az előzőt tropára hallgattuk, igaz kínyai volt a lelkem!! :? :lol:
De csak úgy hajlandó nézegetni, ha mi is ott vagyunk!! camúgy velünk akar lenni a babkocsiban!! Már most tud élni a fickó!!

bujka!!
Nálunk sincs napközben szinte semmi alvás, esetleg a babakocsiban séta közben!! 5 perceket durmol,aztán éktelen sírásba kezd, hogy Jesszusom, én alszooooom!! :roll: :lol:

Angel!!

tudom, hogy milyen a vizes ház, én anno anyuéknál kifogtam egy talpig nedves penészes szobát, nem volt alapja a háznak, minden évben meszelni kellett, plussz gombaölőzni, hát horror volt!! :?
remélem meg tudjátok oldani!!

Jubi, szkata!!
Akkor nekem hálistennek nem kell tornáznom, mert ha éppen nem vagyok beteg, meg van az előírt sex mennyiség, talán még több is... :oops: Na jó, nem dicsekszem!! :wink:
Krisszi!!

Gratula a vizsgádhoz!!
anno, családpszichológia vizsgán tőlem megkérdezte a tanár, akinek egy szem gyereke se volt, hogy milyen pszichológiai könyvekkel készültem a gyermekem fogadására!! én meg mondtam, hogy az szerintem ösztönből jön... Nézett nagyot, és azt mondta, hogy azért ez túlzás...No comment :roll:

hettie!!

Én sógórnőmmel jártam így hétvégén, hogy talpig taknyosan ölelgette Pistikét, pedig még anyós is mondta neki, hogy ne tegye!! Após is beteg volt, de ő legalább nem puszilgatta meg!!
Mensikimaradás: nem lehetsz terhes?? :wink:

Jadey!!
Most, hogy már nem szoptatok, nekem is visszakéne fognom a nassolást, mert az a mennyiség nekem is simán lecsúszik, amit írtál!! :oops: :lol:

Edi!!

Mi is ágyat szeretnénk venni, mert ősrégi rugós van, és félek, hogy egyszer csak kilátogat belőle a rugó!! Körül kéne nézni, de gyrekestől picit macerás!! :o
Beuka!!
Nem semmi vásárolni pénz nélkül!! :lol: :lol:

Ákata

Nem semmi lehett a 4 órás tortúra a lányokkal, olyan ügyik vagytok!! :wink:
Fogletörés :cry: Az én fogainm is elég jól megsínylették a terhességet, de sajnos rettegek a fogdokitól!! :cry:

livi!!

Lehet kapni hashajtólekvárt a gyógyszertárban,vagy a Herbáriában...

Sz Kata!!

Én a töpörtyűkrémet nyomatom ezerrel, hmmm fincsi!! :lol:
Tündi Peti!!! :lol:

Lassan búcsúzom, mert bepótoljuk apa elmaradt vacsiját, ami betegség miatt múlt héten elmaradt!! előszőr megyünk el pistike nélkül hosszabb időre!! Kivi leszek!! :wink:

Puszi, lányok!!
Melódia

Kép
Kép
melódia78

Melódia,

nagyszerű hír,hogy gyógyulsz!! meglásd, visszajön az a tejcsi is idővel, fog még Pistike jóízűt szopizni.
amúgy én is olvastam, hogy nincs tuti összefüggés az éjszaka átalvása és a tápszerezés között. max annyi, hogy a tejcs könnyebben emészthető.
Jó vacsizást! :wink: :lol:

Bujka,

hát két gyerekkel nagyon nem lehet egyszerű ez a szitu neked. Bevallom, engem Peti úgy ki tud készíteni, hogy nem tudom, mit csinálnék, ha lenne még egy gyerekem, és vezetnem kéne a háztartást :oops: Peti egyébként jókat alszik kendőben, séta közben, ilyenkor kipiheni magát, és hazaérve folytatódhat a haccaccáré. még nem emlékszem, hogy lett volna olyan, hogy kendő vagy cici nélkül aludt volna, csak úgy magában, hogy tudjak én is pihizni, vagy házimunkázni.......
most azért kómáztam be délelőtt annyira, mert itthon volt a férjem, és tudtam, hogy nem kell figyelnem a gyerekre, mert épp az apjával játszott. én meg csak egy pillanatra hunytam le a szemem, de fogalmam sics hogy végül meddig aludtam :shock:

Jadey,

ma egész nap bírtam édesség nélkül, aztán a délutáni sétára Fruzs hozott nekem csokis muffint, amit nem lehetett kihagyni :roll: további súlygyarapodásomat tehát, Fruzs nyakába varrom :P :lol:

Kata,

büszke mama: jajj, ha a hülyeség fájni tudna, be sokan ordítanának... :twisted:
sz_kata

Sziasztok!

Kicsit le voltam maradva, úgyhogy bocsi, ha már régi témához szólok hozzá és ha sok leszek.

Itt nem találkoztam semmiféle viharral, főleg nem olyannal ami augusztus 20-án volt.
Nem tudtam olvasni hétvégén mert Telkiben voltunk egy alapítványi bálon. Az esküvői zenekarunk csinálta ott a bulit és nem hagyhattuk ki. Kitti is nagyon élvezte a friss levegőt. Aludni nem sokat aludtunk, viszont nagyon tetszett, hogy amikor felkeltünk, kijött a házigazda és mondta hogy adjak rá valami rucit mert elviszi sétálni. Majdnem bealudt de a kutyusok ugatásától megijedt. :cry: Amúgy mindenki játszott vele egy-két órát, így mi tudtunk aludni a párommal. És végre kikapcsolódtunk, nagyon jól éreztük magunkat.
Ja és evett sárgarépás-májas-húsleveses turmixot. Alig akarta abbahagyni aztán jót szunyált utána. És egy kép, amúgy a fiúk teqila partit tartottak. A kupak a Kitti fején landolt:
Kép
Napraforgó, Edi, Sz_Kata a gyerkőcök nagyon édik. Bocsi ha valakit kihagytam…

Krisszi: Gratula!!! Sőt dupla gratula, időközben olvastam hogy a családjog is megvolt. Le a kalappal, és jeles, hm… csak irigykedni tudok. Tök jó a tanulós kuckód, és a rucikkal is jól jártál.
Kamera Nekem Panasonic 2.3 mega pixeles van. Ez is kazis, és még sd kártyára is lehet vele képeket csinálni. Nekem az az egy nem tetszik benne, hogyha felvettem egy anyagot és vissza akarom nézni pl. az elejétől akkor ide-oda kell tekergetnem, hogy megtaláljam. Már volt hogy felvettem rá valami mást, így letöröltünk egy tök jó kis felvételt. Remélem érthető mert én nem biztos hogy megérteném amit itt összehordtam… Aztán lehet hogy van neki, csak magyar nyelvűje tajtékzója nincs nekünk, mert az nem esett vele a kamionról

Beuka: én csak azért nem rakatok be neki fülbevalót, mert nekem is volt és én is utáltam. Amúgy meg majd eldönti hogy akar-e? Habár a rokonok is néztek, mert hogy ők már akartak venni neki ilyen-olyan fülbevalót… mondtam nekik vegyenek mást.
Én ha kajcsi után leteszem akkor rögtön hasra fordul és kis idő múlva már fetreng is a hányásában.

Sue: nálunk is ue. A helyzet, csak kézben van el, vízszintesben csak pár percig aztán üvölt. És engem is agyon rugdos, és csipked, markolászik, és úgy hadonászik, néha nem tudom hogy ez normális-e?
Lehet hogy Vikinek elég volt annyi tejci. Nekem van mérlegem de sose mérem, csak az összsúlyát, azt nagyon ritkán, hogy mennyit evett így nincs okom görcsölni. De nálunk is van, sírás-rívás, rugkapa stb. ilyenkor beteszem a cumit a szájába és elfordítom a fejét a másik irányba közbe puszilom az arcát és mire visszanéz már vigyorog.

Mamy: Szerintem nem szokik rá a kengurura, mi eddig kenguruztunk de most egy ideje babakocsiba van, és az is tetszik neki. 1 éves kora felé pedig már ülni fog, így szerintem jobban is tetszik majd neki a babakocsi. De ez csak egyéni vélemény.
Nálunk is nagy sztár, hogy hátról rögtön hasra fordul, és ő is maga alá húzz a lábát. Szerintem most értek el a próbálkozások korába, így erősödik napról-napra. Egyszer meg majd vagy felül, vagy mászik. Ja és nekünk is ilyen kulcsos bigyónk van és mi is szoktunk belőle karkötőt csinálni. Már korán divatoznak a csajok. És a hull a pelyhest játssza, néha ráfexik és órákig zenél én meg folyamatosan őszülök közben.
Nekem is 20-án kellett volna megjönnie. De nekem sose volt rendszeres így nem izgat annyira a dolog. Amúgy nekem a 6 hetes kontrollon azt mondta a doki, hogy készen állok egy második terhességre. De azért még várnék vele egy kicsit…

Napraforgó: jó 5let én is dobok majd 2 képet ha fél éves lesz. Foginca gratula. Már én is várom hogy legyen fogacska, de még semmi.

Angel: jézusom ki kellett volna rúgni azt a csajszit a büdös puláival együtt.
Nagyon szuper a járóka. Mondtam a páromnak hogy nekünk is ilyen kéne, erre mondta hogy tutti ti nem panelban laktok, mert nálunk nem férne el. Kb. ekkora egy szoba.
Jaj, szekrény mögötti penci. Szegénykém, ez most biztos nem hiányzott.

SzKata: igaz amikor terhes voltam akkor se kérték a jegyet és most sem. Kettényílt az út Jót nevettem. Ari Peti a telcsivel, nálunk a tv kapcsoló van tele nyállal.
Én is kajálás után szoktam reptetni aztán kapok szépen a mennyei mannából. Kukifogdosás, nálunk mert puncimarkolászás van.

Panel: mi panelban lakunk és valóban örülünk annak, hogy legalább van ugyanis előtte anyóssal laktunk egy fedél alatt… Mi is szeretünk a családi házas ismerősökhöz menni de minket hívnak és „mintaszülők” vagyunk. Amúgy ismerős nekem is a több milkós autó a panel előtt, múltkor valami hiper-szuper kocsival szállították a parkettát. Úgy látszik kocsira van pénze, de a szállításra, vagy a munkásra már nem futotta.

Az én főnököm benne lenne a leggazdagabb 100 között, de nem engedte hogy újságba kerüljön, és kb. 10 évig ugyanazzal a trottyant misubishiével ment ide-oda, és amikor elromlott képes volt megcsináltatni pedig 100 új Luxus autót vehetett volna. Úgy látszik azok jobban szeretnek nagyzolni akiknek semmijük sincsen. Mondjuk ő már bejárta a fél világot, de hát ez ugye nem látszik az emberen.

Bujka: nagyon édesek együtt az ágyikóban. Szoktak együtt aludni?
Igen, nekem anyós szokta azt mondani: tedd le a gyereket hagy játsszon és addig mi aludjunk egyet. El sem hiszem hogy felnevelt egy gyereket?

ÁKata: én is a zokniba húzom a gatyót és újatlan rugit adok alá mint Jubi.
Szegény Lilike. Annyira szörnyűek tudnak lenni az ilyen vizsgálatok. Anno nálunk is végigüvöltötte a hasi és feji UH-ot. De még szerencse hogy nem emlékeznek rá.

Évi: Szerintem 5 perc alatt is ki tudja szívni az adagját. Nálunk is már csak villámszopik vannak.

Melinda: egy hős vagy, hogy bevállaltad egyedül a babauszit. Én is gondolkodtam rajta, de ahogy így leírtad egy horror lehetett egyedül.

Jadey: Én azt hittem hogy a sportszelet sportossá tesz.

Bali: a 90 napos diétában van, hogy a fehérjenapon az ebéd után igyál meg 2dl húsleveslét még forrón. Hát ettől pár órán belül úgy jár az ember gyomra, hogy alig ér ki. Mondjuk a gyümilevek is hajtósak és valóban sok rostosat igyál. (Rostos-fostos) De nem tudom hogy mindenfajta kajcsinál igaz-e. Miért mi a baj a Trónon?

Dorka, mi az a mióma?

Micsoda, hogy az alma nem savas??? Jézusom ekkora hülyeséget leírnak?

Kitti már 3 órája alszik. Mi lesz itt éjszaka? Amúgy mostanában már 4-5 körül felkel, és nagyon nem tudom meggyőzni róla hogy aludjon már. De most megyek felpusszantom mert lassan fürcsi van.

Bocsi hangulatjelek nincsenek. De mindenki tegye oda ahova való: :D :) :( :o :shock: :? :lol: :oops: :cry: :roll: :wink:

Puszi:Betti

Kép
bettus79

Sziasztok!

Írok pár sort, hogy nehogy azt higyjétek, hogy kiugrottam az ablakon 8) Bár nem voltam tőle messze... :(

Aranyosak vagytok, hogy nyugtattok azzal, hogy a Ti babáitok sem alszanak különösebben napközben. Lehet, hogy engem sem érdekelne, hogy nem alszik, ha nem nyüszögne, bőgne, szenvedne, amikor fenn van. És már sajnos odáig jutottam, hogy nem tudom, hogy azért szenved, mert fáradt, vagy mert fáj a foga, vagy a mittudoménmicsodája. Vagy egy idő után a fáradtságtól :roll: Attól is hülyét kapok már néha, hogy amint hasra fordult elkezd szenvedni, mert nem tetszik úgy neki, erre én visszafordítom a hátára. Erre Ő mit tesz, na mit???? Persze, hogy visszafordul a hasára és újra jön a nyüszi. Én meg rohangálok a két gyerek között, mint egy hülye.
Most meg ez a nemevés is tiszta gáz. A vasárnapról hétfőre kialakult csomósodás a bal mellemben újra és újra előjön, mert nem eszi ki rendesen a mellemet, momentán alig eszik. Ha jól belegondolok, most gőzerővel apasztjuk a tejcsit, mert fejni ebben a lelkiállapotban nincs erőm.
Na és Marciról ne is beszéljünk, aki folyamatosan rosszban sántikál...
Háztartás??? Az meg mi???

Röviden ennyit szerettem volna a szituról. Tovább nem akarom részletezni, meg ömleszteni Rátok a bajomat, hisz mindenkinek meg van a sajátja.... Bocsi!

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok lányok!
Itt vagyok csak sajnos irni nem tudok nektek de olvaslak benneteket aktivan.
Lenne egy kérdésem ti hátha tudtok rá magyarázatot.
A fiam kb dec eleje ota aktivan elutasitja a tápot.Akkor még Beba HA start-ot evett.Utánna lecserélték humana 0-Ha-ra.Jan elején kapott egy másik féle humanát az sem jött be ,most izesitett tápot kap és sajnos azt is köpi ki.Bukni nem bukott még soha egész egyszerüen kiköpi.
A dokinénink szerint nem szereti a tápszert ez elöfordul.Létezik ez?
Alig tudok beletolni 40-50 grammot .Mikor elalszik akkor tudom megetetni.De amikor felébred akkor azonnal köpi ki és tolja el a cumisüveget a szájátol ha megérzi a tápszer izét.
Dokinénik szerint hagyjam éhezni egy kicsit tovább és akkor enni fog de amikor már 6 orája nem evett és akkor is csak 40-et tolt be kezdtem idegbajt kapni.Ö meg ezerrel vigyorog a képembe..A tejpépet megeszi ugyan de azt kb 3 hete kapja csak napi egyszer egy negyed adagot.
Amugy 6540 gramm volt mult héten.Nem beteg és nagyon aktiv Az elsö hasrafordulás nálunk is megvolt.

Ha valakinek van valami ötlete nagyon szivessen veszem..

Nagyon szépek a babák..
Vendég

Bujka,

bár alapvetően bölcsi ellenes vagyok, de azt gondolom, talán ez az a pont, amikor szükséged lenne pár órára, hogy "csak" egy gyerekre kelljen figyelned. Nem gondolkoztál még ezen? Ha esetleg délelőttünként három órára beadnád Marcit? Vagy ezt nem lehet Magyarországon kivitelezni? bevallom, nem ismerem a szabályokat.
Petim amúgy pont olyan mint Beni, de szerencsére nekem csak rá kell figyelnem. és így is meggebedek, szóval, NAGYON BELEÉRZEM MAGAM A SZITRUDBA.
kitartás, állítólag már csak könnyebb lesz... :roll:

(Peti amúgy még mindig kendőben, overállban durmol rajtam :lol: még nem vette észre, hogy hazajöttünk :lol: )
sz_kata

Sziasztok,

megy az esti nyöszörgés nálunk, szal gyors leszek. Közig megvan, ergo még egy vizsga és kész.

Dorka, mi az a csomó, kiderült? Mióma - Szilvinek volt, ártalmatlan, de vérezgetett néha, majd megkérdezzük tőle, ha jössz....

Czmelinda - tényleg Julius Caesarnak tulajdonítják, de állítólag - dokim mesélte, mikor még én is császárosnak indultam - abban az időben se a gyerek, se a mama nem élte volna túl. Márpedig JC anyja JC-t is túlélte. Állítólag valamikor a múlt század végén volt az első sikeres császármetszés... de tökmindegy, fő, hogy egészséges mindenki!!! :wink:

Bali, hashajtóként házi szilvalekvár, koffeinmentes kávé? nekem ez bejön mindig...

ÁKata, drukk a fogdokihoz, majd megcsinálják szépen, észre se lehet majd venni.

Beuka, asszem citromlét nem szabad adni a babának, ez is amolyan anyáink oldschool módszere. Tedd mellre és attól elmúlik pár korty után. NEm okoskodás, de a gyerekorvos mondta, hogy citrusfélét ne adjunk ilyen piciknek, még kis mennyiségben sem.
(JA, az én édesanyám BEFOGTA AZ ORROM, ha csuklottam. :shock: asszem kicsit elment a józan esze... :lol: de ezt nem mondtam neki.)

megyek, mert nagy műsor van.
ps: Rics ma napközben EGYÁLTALÁN NEM ALUDT. marha jó, még szerencse, hogy Anyu is vigyázott rá vagy két órát, míg én egyetemen voltam.

pusz,
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Nagyon édesek a babák: Gesztike, Marci és Benike, Kata baba, Petike, Boti, Kiri és Zsombi :)

Krisszi - gratula a vizsgádhoz! Igen, gondoltam, hogy bevált a bölcső, mi sajnos későn jöttünk rá, hogy jó lett volna. Sokszor altatom babakocsiban, a bölcső jobb lett volna... Mindegy majd a következő baba kap.

Bujka - köszi a gratut a tejhez - igazából még most is bizonytalan vagyok, és ez már így marad - ahogy nálatok is meg még néhányunknál. Felhívtam egy szoptatási tanácsadót és azt mondta, hogy teljesen jó a gyarapodása Zsoltikámnak, és hogy a heti 100-120 grammot a születésétől fogva kell nézni, és az összes gyarapodást kell leosztani az eltelt idővel, tehát jók vagyunk. Csakhát tudod. Azért alig várom már, a hat hós kort, hogy valami mást is kaphasson.
Elhiszem, hogy nagyon fáradt vagy, egy jóízűt nem pihentél már mióta. Nehéz is lehet két kismanóval.

Hettie - Artúrkának boldog névnapot!!!

Beuka - elég bosszantó lehetett mikor észrevetted, hogy nincs nálad a pénz! :x Boti olyan aranyos, nagyon ügyesen tartja a fejét! Zsoltikát egyáltalán nem tettem hasra, utálta, most meg úgy forog ide-oda, hogy öröm nézni :) Hasrafordul és pukizik :) Lehet korábban is hasratehettem volna? Annyit tudok, hogy jókat büfög, és pukkant így -tehát a pocinak csak jó lehet. Botikát milyen gyakran teszed hasra? Nálunk is volt egy időszak (pár hét), amikor Zsoltika éjjel felriadt, meglepődtem, mert gondoltam éhes, de nem volt az: aludt és álmában kiáltott fel - így megsimiztem a fejét - észre se vette aludt tovább. :roll:

Á_kata - fog :cry: hát ez olyan dolog, amitől én is nagyon félek. Nekem is letört egy kis darab még öt éves koromban. Üveggolyót gurigattunk az öcsémmel és mondtam neki, hogy nem ér dobni, csak gurítani - nem volt módom befejezni a mondatot... A férjemnek meg a múlt hónapban tört le egy darab, csirkét ettünk, egyszercsak jön kétségbeesve, riadt kutya tekintettel - Meli ez csont vagy a fogam? vicces volt ahogy remélte, hogy azt mondom, csont, de nem az volt... (amúgy neki kálciumhiánya van - hát igen egy gyerek egy fog :)
Lilike aranyos lehetett, mikor azt hitted alszik, de csak nézelődött és jól elvolt :)

Kép
nózi

"...műtét arról a Julius cézár által kiadott törvényről kapta a nevét, miszerint a haldokló, vagy halálra ítélt terhesből a magzatot ki kell venni."

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Bujka
Kitartás! :) Gondolom, nem lehet egyszerű 2 lurkóval. Őszintén szólva nekem néha Ricsi is bőven sok. :oops:

Edi, Bettus
Köszi a megnyugtató választ villámszopival kapcsolatban.
Sajna ma lent voltunk a védőnőnél súlymérésen és kicsit felment bennem a pumpa. :twisted:
Egy pillanat alatt lekapott a lábamról a dokink. Mi az, hogy nem adok még Ricsinek zöldséget és gyümölcsöt. Kezdjem el a hozzátápit, mert így ha megint megjönne következő hónapban, akkor abban a 2-3 napban nem éhezne a gyerek, addig megszokná az új ízeket. :twisted: :twisted:
3 hét alatt 25 dkg-ot hízott és fél centit nőtt! Ezek szerint éhezik a gyerekem? :roll:
Most akkor nem 6 hó-s koráig kell az anyatejcsi? :? :shock:

Ákata
Drukk a fogdokihoz. Őszintén szólva én azóta szeretek csak fogorvoshoz járni, mióta találtam egy számomra jó doki nénit, csak tőlünk kicsit messze van ( I. kerületben), de inkább utazom hozzá (XV. kerületből), mert jól dolgozik. :wink: :)

Krisszi
Vizsgához gratula! :D

Puszi: Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Ranpo: szerintem tojd le a doki monológját. Ha szoptatni szeretnél még egy darabig, akkor csak tedd azt.

Bujka: Húú, nagyon meg tudlak érteni! Nálunk is vannak kb. hsonlóan sz@r napok. Iszol kávét, vagy teát? Szerintem még az is okozhatja. Én ugyanis egy időben újra ittam kis kávékat, és rájöttem, hogy szegény gyerekbe szépen átment az egész. Úgyhogy most nem iszom egyáltalán, s azóta megint durmol napközben is 1-1 órácskát.
Más ötletem nekem sincsen sajnos.

Calcium Sandoz: ja, merthogy a fogletöréses időszakban szedtem másmilyen Calciumot. De ahogy áttértem erre, megszűntek a tünetek. És ha a poharat megnézed ez az amelyik teljesen feloldódik, még fél óra múlva is oldva marad. Szóval nem tom mi van benne, de működik.

Mioma: izomdaganat a méh falában. ha rossz helyen van, vagy nagyon megnő, akkor nyomhatja a magzatot és esetleg császármetszéssel kell szülni. Nem túl bíztató szegénynek.... :cry:

Bettus: Ti aztán tudok élni!!!

Krisszi: Vizsgához gratula!!

Á_kata: annyira szeretnék segíteni, de sajnos nekem sincsen jelenleg szuper fogorvosom... Esetleg telefonkönyv/internet alapján keress egy szimpi magánt. Legalább egy ideiglenes valamit melléépíthetnének addig, nem?

Na megyek.

boróka1973

Köszönöm, Lányok,
a segitséget és a drukkokat fogorvos-ügyben. Itt Érden láttam egy hirdetést, holnap felhivom.

Bujka,
nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz most neked... Tippem sajnos nincs, esetleg, amit irtál is, hogy nagymama vigyáz kicsit gyakrabban Marcira (mintha irtad volna, hogy olyankor Beni nyugodtabb). Fel a fejjel, csak rendeződik a helyzet, ha már beköltöztök a házba, kint lehet lenni a kertben, jó levegőn, és lesz elég helyetek is...

Ranpo,
ez az orvos egy hülye! Nekünk egy idősebb doktorbácsink van, annyit szokott kérdezni: tej? Én azt mondom, hogy igen, erre bólint, és ennyi. Soha sem ő, sem a védőnő nem buzditott hozzátáplálásra!!! Pedig a védőnő is előző generációs... Én komolyan nem értem ezeket az embereket. Ha több ilyen negativ tapasztalatod van, sztem válts...

Nózi,
kálciumhiány: beleültettétek a fülembe a bogarat... Holnap veszek C Sandozt.

Dorka,
drukkok mennek a dudor-ügyben! Irj majd, mi volt...

Tina,
cumisüveg-cserére nem gondoltál? Valahogy furcsa, hogy egyik táp se kell neki... A tejpépet (amit szeret) mivel adod, kanállal? Lehet, ez a megoldás - csak kicsit hosszadalmas beleimádkozni a gyerekbe 170 (vagy amennyit épp eszik) tápot kiskanállal :shock:

Melódia,
örülök, hogy jobban vagy! A tejet meg visszahozhatod, ne aggódj!

Krisszi,
gratula a vizsgákhoz!

Mai almaetetés:
leszűrtem a reszelt alma levét, ahogy Anyu tanácsolta. Egész sok lett. De igy se kellett nekik, Lilike úgy összezárta egy kanál után a kis száját, hogy az csak na! Persze, mert miután megkóstoltam, rájöttem, hogy sokkal savanyább a lé, mint a trutyi... Almát egyelőre hanyagolom, majd utánanézek, mi ajánlott még kezdésnek.

Puszi, jó éjszakát!

Kata

ákata2

Sziasztok!

Remélem Őkegyelmessége végre alszik...

Sz_Kata!
Én sem vagyok bölcsipárti, pláne hogy itthon lehetek nyugodtan (ez nem a lelki állapotomra értem :? ) Velük. Az én fejemben is megfordult, de mivel már csak 3 hónapot vagyunk itt valszeg, nem akarom Marcikámat megzavarni, hogy mire beszokna, akkor elrángatom a megszokott társaságból. Meg az is megfordult a fejemben, hogy valszeg fel sem vennék, mivel itthon vagyok Benivel :roll: Harmadrészt, ami jelenleg a legnyomósabb érv, hogy inkább itthon maradjon, hogy minden szaros betegséget hazahordana és pont most van valami nagyon durva vírusfertőzés, ami "klassz" tüdőgyusziba megy át, meg az állandó fosi-hányós vírus. Ha nem lenne ez a betegséges időszak, esküszöm megpróbálnám...

nem alszik :twisted: sír :twisted:

Ákata!
Én a Benis terhességem elején, talán karácsony napján voltam egy érdi fogdokinál (tömésem esett ki) és egész normális volt. Szépen megcsinálta a fogamat, bár a ceruzája is jó erősen fogott :roll: A Bikavér és az Aszú utca sarkán van a rendelője (ha jól emlékszem), de az Érdi kisokosban reklámozza magát (mi is ott fedeztük fel), úgyhogy tutira megtaláljátok. Drukkolok Neked!
Anyukám tényleg sokat segít, tegnap is itt volt, sőt holnap-holnapután is itt lesz, mert Gábor munkaügyben elutazik külföldre. Sőt már volt olyan is, hogy Marci ment el Anyuékhoz. Ezen a téren Anyukámék a lehető legtöbbet megteszik.
Őszibarack, sütőtök ajánlott még kezdésnek, de az ugye csak üveges lehet mostanság. Esetleg sárgarépa, de az is csak akkor jó, ha édes :roll:

Dorka!
Gratulálok Tesódéknak a sikeres nászúthoz! :wink: Miómához pedig drukkolok!
Köszi a Calciumos infot, a pluszos tényleg nem oldódik fel szépen.
3in1-t iszok néha-néha, de semmi összefüggést nem láttam a kávé és az alvás mennyisége között. De azért ennek is adok egy esélyt. Csak ha legalább nem is alszik,legalább ne nyüszögne egész nap :roll:

Mamy!
Bizony Beni a nyűgös babák táborába tartozik: ha álmos, ha nem, eléggé sírós (jaj, de szépen fogalmaztam!). Néha olyan szintre jut a fáradtságában, hogy csak ordít és ha cicire akarom rakni, az sem kell. Ilyenkor van, hogy bezsuppolom az ágyba és beájul, de van, hogy csak tovább alszik. Valahogy Nála nem lehet semmiféle rendszert, "szabályszerűséget" felfedezni :roll:

Edit!
A kádat a gyártócég kijön és megnézi még a kiszerelés előtt és majd meglátják :roll: :evil: A házépítést az a cég felügyeli, akitől vesszük a kész házat (mi csak az építtetők vagyunk), a dühítő az, hogy a főnök is tudta, hogy rossz a kád, mégsem szóltak nekünk, hogy nem jót vettünk (inkább mi vettük meg, amelyik tetszett nekünk). Ha minden jól megy, májusban költözünk. (kop-kop!)

Melódia!
Drukkolok a teljes gyógyuláshoz!!! :D

Bettus!
Édes Kitti a kalapkájával! :D
Nem szoktak a Srácaim együtt aludni. Mondjuk Beni maga sem alszik :roll: Marcinak viszont tökéletes az alvókája :D

Tina!
Sajnálom, hogy ennyi gond van a tápival. Eddig nem is mondtad :( Sajnos ötletem nincs, mert bár Marci sem fogadott el semmit, de Ő akkor már 16 hónapos volt. Én már olvasgattam itt a Bneten is olyan topikot, ahol az anyukák hasonló gondokkal küzködtek. Sajna nagyon sok tápit ki kellett próbálni, mire egy bevált nekik. Drukkolok, hogy találjatok olyat, amiből Marvin is eszik rendesen!!!

Évi!
Ne törődj a dokiddal, ne adj Ricsinek szerintem semmi mást féléves koráig. Az én dokinőm is jött a hozzátápival, de nem törődtem vele.

Na ezt is visszaolvasás nélkül küldöm el, mert Beni - a változatosság kedvéért - szenved Apája ölében :cry:

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Szaisztok!

Ákata,Bujka:
Köszönöm a tippeket.Cumisüvegböl már egy egész sereg áll itthon különbözö márka és tipus..Kanállal kapja a pépet holnap megprobálom ugy.
Már az elején nem nagyon csipte a tápit de mostanra kataszrofális a helyzet.Kézzel lábbal kapálodzik ellene.Tudom titeket nem érint ez a tápos dolog és ne haragudjatok hogy ezzel zargatlak itt benneteket.Ebböl az a gyönyörü hogy már 4 féle tápszer áll a szekrényben és azt sem tudom mit adjak neki enni..Éjjel még csak elfogadhato a helyzet mert alszik de napközben alig alszik és akkor nem is eszik csak a nagyon minimálissat.Nagyon el vagyok keseredve.. :cry:
Bujka:
Melyik topikban olvastad?Benézek hozzájuk hátha kapok valami tanácsot..Ugyanis dokinéni elintézte a telefonban annyival hogy finnyás a gyerekem és kész..Franko..Akkor most halljon éhen??
Nagyon szépek a kisfiaid.Elösször nem tudtam eldönteni melyikük az idösebb annyira egyformák.

Napraforgo:
Köszi a segitséget mégegyszer..Nem rendletem végül ülést mert még pár forinttal drágább volt mint itthon..Még ha lányom papaája el is hozta volna kintröl.Megvettük itthon.Nagyon szuper fel is avattuk a hétvégén..A srácaid nagyon szépek!!!!
Vendég

"Van-e köze Julius Caesar nevének a császármetszéshez?

Nincs. Pontosabban: nem valószínű, hogy van. Pedig ránézésre egyértelműnek tűnik a válasz, azonban a dolog nem ilyen egyszerű.

A császármetszés azt a műtétet jelenti, melynek során az anya hasfalának és méhének megnyitása által a magzatot a világra segítik. A legrégibb műtéti beavatkozások egyike: a római, a görög, a hindu és a perzsa mitológiában is szerepel.

Plinius, az I. században élt római történetíró feljegyzései szerint a műtét azért kapta a császármetszés elnevezést, mert Julius Caesar is ennek a beavatkozásnak a segítségével látta meg a napvilágot.

Plinius azonban téved. Két évezreden át ilyen műtétet szinte csak halott anyákon végeztek.

Még ma sem tudjuk biztosan, de sokkal valószínűbb, hogy a műtét latin elnevezése - sectio caesarea - nem Caesar nevéből, hanem a latin kivágni - caedere - igéből származik."

az orvosin így tanítják. :lol:

De nehogy már összevesszük, csak leírtam, amit tudok.
szép időnk van amúgy. :evil:

krisszi

"A császármetszés magyar fordítása is helytelen és a legendák ellenére nem Julius Caesar után nevezték el. Bár az ókori Róma szülészei, bábái is ismerték a módszert, de csak a magzatnak a haldokló vagy halott anyából való kimetszésére alkalmazták. Erre egy császári rendelet kötelezte őket (Lex regia, Numa Pompilius /i.e. 715-673/ király rendelete).

Ifjabb Plinius történetíró több híres személyt is megemlít, akik ennek a rendeletnek köszönhették életüket. Köztük volt Cornelius Africanus Scipio (i.e. 235-183) hadvezér, később az első római császár, akinek leszármazottait emiatt caesones-eknek is nevezték. Egyes elméletek szerint a sectio caesarea elnevezés is ennek emlékét őrzi.

A közhiedelemmel ellentétben Julius Caesar valószínűleg nem császármetszéssel jött a világra, ugyanis anyja mindössze Caesar halála előtt 10 évvel hunyt el, márpedig a császármetszést abban az időben még valószínűleg senki nem élte túl. Caesar neve ennek ellenére mégis összekapcsolódott a császármetszéssel, ugyanis törvényben (Lex Caesarea) erősítette meg a magzatok kimetszését a halott vagy haldokló anyákból."

http://www.peterfyszuleszet.hu/Szulonok ... etszes.htm

immáron alaposan kiveséztük a császármetszés történetét. :lol:

krisszi

Sziasztok!

Álomba énekeltem a kisfiamat, úgyhogy van egy kis időm (gondolom max 3/4 óra)

SZ_Kata! hatott a "lelki terror" :?:

Melinda! jaj szegénykém nem csoda, hogy kivagy :( nem tudok semmi okosat mondani, csak drukkolni tudok, hogy legyen Benyának több nyugodt napja, hogy Te is pihenhess egy kicsit. Gyere nyugodtan, és öntsd ki a szíved sokszor az is jót tesz, hogy kiírja az ember lánya.

Hettie, Krisszi! A csuklásra már nagyon sokszor próbáltam a cicizést, de semmi. NEm mulasztja el. már próbáltunk á.vizet is kiskanálból, az sem segít.

Hettie! Bocsánat, nagyon elkéstem már, de BOLDOG NÉVNAPOT a kisfiadnak!!!

Mamy! Nekem is a pénztárcámban van Boti minden irata :?

Edit! a szopi a külön szobában már én is próbáltam, de erről már írtam többször is, nálunk valahogy nem fogják fel hogy talán oda azért vonulok el, hogy egyedül legyek. Simán bejönnek.

Livi! sajnálom, hogy nem jött be a szilvabefőtt. Drukkolok, hogy meghozza valami az eredményt. 46 kiló voltál? Én 47-te kezdtem a terhességet, a kórházban szülés után 46 voltam, most fogalmam sincs :? Te hány centi vagy? én elég törpe alkat vagyok :)

Melódia! Úgy örülök, hogy jobban vagy!! Jól teszitek, hogy elmentek vacsizni kettesben!

BEtti! levesturmix :) tetszett, ahogy a végére beszúrtad a hangulatjeleket :)

Tina! jaj szegény, ez nem lehet egyszerű. NEm is hallottam még ilyet. Drukkolok, hogy beváljon valamelyit tápi! Gratula a forgáshoz!!

Nózi! hasrafordulás :) én minden nap legalább egyzser hasaltatom Botit, de csak addig, amíg tetszik neki. Ilyenkor szinte mindig jön büfi nálunk is, tegnap meg csupasz popsival hasalt, én a hátsó végénél voltam, és pukizott egyet, épp az arcomba, nem mondom volt bukéja! :lol: :lol: na úgylátszik egyébként nem kell gyakoroltatni, ha hisz ZSoltika is rátalált az ízére magától :)
Ne haragudj, de komolyan megmosolyogtam az üveggolyós story-t, mármint ahogy leírtad, tudom, Neked akkor nem volt olyan vicces :(

Dorka! Dejó! akkor ilyen kis korkülönbség lesz az uncsitesók között! Drukkolok, hogy ne legyen gond a mióma!

Krisszi! Boldog hófordulót Ricsikének!

Kép
Kép
beuka

Nálunk süt a nap!!!

Tina! ne viccelj, mi az, hogy nem akarsz traktálni bennünket ezzel! Remélem mihamarabb találtok megoldást! A dokinéni, meg menjen a .....

HA már így a jó kis kajáknál tartunk, ém néha esténként kolbászt, meg sonkát falok :oops: :oops:

TEgnap voltak vendégek és egy nagy tál Tiramisut hoztak :? naggyon foni volt., Hát hogy álljon így ellent az ember :?:

lányok már a hozzátápi kezdésénél lehet babánt adni a bébiknek???

Ma gondolom ideért valami front, mi tegnap délután megéreztük :( :( :(

Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!
Beuka:
Van egy olyan tápunk ami ujszülött kortol adhato problémásan evö babák részére és az banán izü.100 grammban irja a 20 gramm banánpürét..akkor gondolom lehet adni de azért kérdezz meg egy illetékest..

Jo étvágyat..Én meg jo kis csülkösbablevest fözök ma.. :lol: :lol:
Vendég

Szép napot, lányok!!

Bár az idő jó sz@r!! :evil:
Az rendben van, hogy megjött a tél, de lehetne hideg szikrázó napsütésben is!! :roll:
Vagy eshetne egy kis szép fehér havacska!! :wink:
Na jó, tudom nem kívánságműsor, dehát úgy szeretnek a babucik levegőzni, és sajnálom, hogy ilyen trutyi az idő! :cry:
tegnap esőben sétáltattuk pistikét, csak engem zavart, hog y nem láttam át az esővédőn!! :?
Mert én séta közben is mániákusan figyelem, hogy szuszog-e!!
ez már nálam kóros, habár én a lányom szuszogását még a mai napig is figyelem!! :oops:
Kezdődik nálunk is az ökölevés, nagy öklendezésekkel társítva, szerintem mozgolódnak a fogcsírácskák, azért majszolja!! :wink: :roll:

Megvolt tegnap a nagy vacsi apával, jól éreztük magunkat, de persze közben otthon járt az eszünk, hogy mi van a gyerekekkel!! De szerintem ez így lesz kb. 60 éves korukig!! :lol:
Apa nem engedte, hogy vigyem a telómat, hogy ne telefonálgassak haza, erre a buszon hazafelé már a sajátját kínálgatta, hogy nem-e akarok hazaszólni anyunak, hogy minden rendben van-e!! :lol:

Tina!!
Húú, nagyon sajnálom a tápszersztrájkot, ilyenkor kéne tényleg a nagyokos szakemberek segítsége, de perzse sehol sincsenek, csak amikor hüleséget kell beszélni!!
Én azt javaslom, hogy egyenlőre egy pár napig ne erőltesd a tápit, ez alatt adj picit többet azokból a főzikből, pépekből, gyümikből, amit szívesebben eszik,és mellette folyadéknak teát!! Milyen teát fogad el?? Én csipkebogyót adok Pistikének!! Aztán pár nap múlva próbáld meg újra azt a tápszert adni neki fokozatosan, amit azért jobban "megeszegetett" elötte!!
Persze ez csak egy tipp, hátha bejön!!
Az én kis zabagépem eszi lelkesen a HA tápot is, pedig tényleg írtó rossz!! gabár attól én is félek, hogy megunja!!
Nagyon bízom azért benne, ahogy sokan írtátok, hogy visszajön valamennyi tejcsi!! Még kb.5 nap, és megpróbálunk szopizni!!

ÁKata!!

Kezdő gyümiknek ajánlják: alma, őszibarack, banán (ezzel finoman kell bánni a székletfogó hatása miatt, én almával keverve adtam elöszőr)
zöldség: sütőtök, sárgarépa. burgonya
Nem valami színes a paletta, de a szopis babák úgyis lassabban állnak át az új ízekre, és ameddigra egyet-egyet megszoknak, már jöhet a következő íz, kor szerint!!

Beuka!!

Ahogy fent írtam, lehet adni a banánt kezdetnek!! 46 kg, nem semmi!! :lol: Én valamikor 12 éves koromban voltam annyi!! :lol: :lol:
Dehát nem vagyunk egyformák, szerencsére!! :lol:

Dorka!!
Folyamatos ellenőrzés mellett, meglásd nem lesz semmi gond, szép egészséges babája lesz a húgodnak!!

Tegnap nem is írtam, hogy valószínű nem lesz tesónk, ha természetes úton nem jön össze!! :cry:
Biztos hallottátok, hogy az eü. reformban szerepel a lombik program megreformálása is!! :cry: 2 beavatkozást akarnak csak állni, a 3.-at már taljesen a meddő pár állja, viszont ha sikerül, visszafizetik a a beavatkozás árát!! De könyörgöm, honnan akasszunk le 700ezer forintot?? :evil:
Az még hagyján, hogy csökkentették a meddőségi készítmények támogatását is, azt még valahogy kinyögnénk, de a többi már nem megy!! :cry: Nekem meg már megvolt a 2 beavatkozás!! :cry:
Még volt pofája azt mondani a 100 éves eü. miniszternek, hogy amikor meghozták a döntést z 5 támogatott beavatkozásról, még nem volt olyan fejlett a technológia, mint most!! Kérdem én, hogy vették e egyáltalán a fáradságot, hogy belenézennek a statisztikába, hogy hány meddő pár ér Mo.-on, és hányadik lombik sikerül!! Könnyű az íróasztal mögül dönteni emberek sorsáról!!
Na jól kifüstölögtem magam, nem untatlak vele titeket tovább...

Mentem lányok, mert Pistike nyügi...

puszi Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Csípő rendben! :) Ez az Ortopéd Klinika nem piti, pont olyan, mint 20 éve, emléxem, egy napot ott töltöttünk a mamával (vagy 30 éve volt :) :). Két doki vizsgálta Andrist, az első szerint van egy kis csípő eltérés, tornáztassuk, a második (főorvos) szerint ez olyan, mint egy fiúcsípő, de nem árt a torna (ezt ugatom 2 hónapja). Viszont szerinte a talpán abductus van (kicsit kifliszerűen befelé hajlik) ezt is tornáztatni kell és menjünk vissza márciusban... Újabb 1,5 órás várakozás :( Hihetetlen, hogy mennyi baba volt! Úgy örülök, hogy nincs gond.

Ákata, spinning: sok szobabicajt képzelj el, dübörög a zene, mécsesek égnek és tekerni kell, rányomni az ellenállást, felállni, a tempót le föl .. kb 1 óra, ömlik rólad a víz, isteni.....
Boróka is kérdezte, a tejem nem tudom, hogy attól-e, vagy az újonnan beszerzett elektromos fejőtől, de most tök sok, illetve gondolom, hogy több, mert eddig délután és este is kiköpködte a DED, de mostanában vígan cickózik és tegnap reggel óta nem is kakilt, amit szintén annak tudok be, hogy, több az anyatej, mert ez eddig nem volt szokása.

Ja, isten fogorvost tudok az oktogonnál, csak délelőtt rendel, fogtechnika is van helyben és röntgenek is. Szólj, ha kell, nekem is van egy olyan tuti koronám tőle és ráadásul egy humorherold!

Jadey, pizzahut :)

Bujka, köszi az édességötletet, nekem teccik, csak majd mézzel csinálom! :)

Napraforgó, fogacskák :) :) édik lehetnek

SzKata, töpörtyű :) akkor te biztos az abáltszalonnát is komázod!

Boróka, ismerős szült miómával problémamentesen!

Melódia, örülök, hogy meggyógyultál.

Megyek, mert ébredezik a gyerekem, nem is merem leírni (Bujka, SzKata ne olvassátok!!!!!!) de minden délelőtt alszik 1,5-2 órát. Ma már a 2,5nél tartunk!

Puszi nektek!
Siba

asszem megváltoztatom a vonalzómat, olyan ez a kép piciben, mintha egy fehér bohócparóka lenne az Andrison :) :) :)

Kép
siba

Sziasztok!

Képzeljétek, Megjött!! :cry: :evil:
És fáj is, úgyhogy ez tényleg AZ. Fáj a hasam, derekam, de annyira nem vészes.
Már írtam 2hete, hogy fáj az alhasam, a derekamban húzó érzés, és hogy 2hétre huszonvalahányadikára várom, hát bejött. Akkor valszeg tényleg peteérés (vagy nem) lehetett.
Ennek a folyamatnak már volt előzménye, IX.09 (Kata született), X.30., XI.23, XII.22.-én volt vmi barnás cucc. De úgy látszik mostanra indult be.

Kata ma már evett 3x, nem volt semmi gond, remélem nem is lesz. Egész nap piheni fogok, meg laktoherbet iszom ezerrel.
Sétálni nem megyünk, ugyanis esik, majd rányítom az ablakot, meg kaját is rendelek.

Tegnap kiakadtam egy ismerős anyukán. Van 2 gyereke. 30éves kis csinibaba. Tényleg jól néz ki, szuper az alakja. Talált egy balekot.
Már azon is csodálkoztam, hogy lett 1 gyereke, nemhogy 2. A kicsik között 6-8hó van. (a nagyobbik nincs 2) Tehát a 2.nem volt tervezett (sógornője is mondta)
Az anyuci nem szoptatott, mert tönkremegy a melle. Mindig ott volt vele anya vagy anyós, simán rájuk hagyta a gyereket, mert ő drága pénzeken kezelésekre járt az alakja visszanyerése érdekében.
Amúgy a csaj etetni is utál, aztán meg beteszi őket a kiságyba, játszókába, majd elalszik címszóval. Sétálni se nagyon viszi őket, betegesek is.
Ilyennek minek gyerek? Ha a melle fontosabb nem félt a terhesség alatt a stirák kialakulásától? Természetes úton szült, nem félt, hogy kitágul???
Na ez egy HP. Amúgy egyetemen felettem járt kettővel, párom szobatársának lett a felesége, de köszönni azt nem tudott, csak nézett birkán, pedig nap mint nap találkoztunk a fiuknál. No comment. Most a férjével külföldre mennek ketten. De nem értem a férj ezt hagyja? Amúgy a csaj nem akar dolgozni, úgyhogy tervbe van egy harmadik, de akkor vigyázhattak volna a másodiknál, mert többet is itthon maradhatott volna, ha még vár...De vigyázni is hülyék voltak.

Megyek pihenni, görcsölök. :(
Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok lányok,

Melódia: Örülök, hogy jobban vagy! Klassz lehetett a vacsi-anno én csak úgy hagyhattam Jadit a bátyáméknál, hogy meg kellett ígérnem, max. 1x telcsizek... Az első alkalommal ugyanis mást sem csináltak, csak telefonálgattak-velem :lol:

Edi :Egy tábla volt naponta az elején, most már csak fél tábla v. 2 szelet akármi :roll:

TORNÁZNI KÉNE!! Lehet, hogy ma megerőszakolom önmagam és nekiállok. Az előbb már megettem egy mandarint-pfúj! Semmi csokiíze nem volt! :lol:

Ákata: Ügyi vagy. Tegnap biztos Te győztél, mert én este milkát ettem, előtte egy csokisrizs csúszott le, utána pedig kakaós tészta :roll:
Csodálkoztam is, hogy miért vagyok rosszul... Na jó, idegileg teljesen kivoltam, Bencus tegnap déleéőtt aludt utoljára, utána meg éjfélkor :shock: És persze sírással társult, vagy nyökögéssel a köztes idő. Este az kiságyban pedig bemutatkozott, mint bohóc, apukájának eljátszotta, hogy ő a világ legjobbkedvű babája és tényleg bohóckodott, huncutkodott neki :roll:

Csajszik: csomókban hullik a hajam. Van valami ötlet? Tudom, szopi alatt ez nem ritka, mindenesetre ijesztő. Ja, persze semmilyen vitamint sem szedek. Lehet, hogy kéne. :shock:

KépKép
Kép
jadey

bocs: legjobbkedvűbb

KépKép
Kép
jadey

Edi :Mensi: szegénykém. Én szerencsére csak azt álmodtam. Lehet, hogy az is előjel. Ez a csaj tényleg hp!!! Sok nőnek meg nem lehet gyereke, akik nem ilyen :x

Siba: csípő: szupi!!! Én sem értem, miért kell gumigyereknek lenni egy fiúnak :roll:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

OLvasó üzemmódban vagyok, de még nem végeztem...

Beuka!
Mikor elolvastam a nem alvásos hsz-t, nem is olvastam tovább mert ugye nem tuti, hogy a végére érek.
Szóval: Nagyon sajnálom, hogy ennyit küzdesz Beni alvásával. Babakocsiban nem alszik el?
Napközben Pannika is CSAK ABBAN hajlandó aludni. Reggel megébred, szopi, majd úgy 1 óra játék, és kezd nyűglődni, ilyenkor itt a nappaliban beleteszem a babakocsiba, el is alszik, kevés tologatás után. Alszik egy fél órát, majd olyan 11 felé szopi után kiteszem a teraszra babakocsiban, ilyenkor 2-3-ig alszik. Du-n megint van egy fél órás szudni a nappaliban vagy sétálunk.
Csak azért írtam le, hogy tudd, más baba sem alszik el a ágyában! Hátha változtatnál valamin akkor bealudna. Mondjuk egy új szoba, másik ágy, másik takaró, babakocsi... Volt olyan hogy a pólómat a fejeköré tettem, hogy érezze az illatomat.
Ja és amióta rájöttem erre a babakocsi trükkre, azóta megszüntek a fürdés utáni túlpörgött félóránátüvőltökbármitcsinálhattok cirkusz. Akkor is szundít a babakocsiban fél órát kb., majd szopik és beájul az ágyban.

Remélem helyre rázódtok, tudom milyen nehéz a pici mellett a kicsit álomba imátkozni.

No olvasok tovább... :P

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Beuka Bocsi, Bujkának szántam a hsz-t. :oops:
Neem vagyok ám fáradt!

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Bujka!

Hát ez érdekes, amit Beniről írtál, ha nem lennének pontosan egyidősek Gesztivel, azt mondanám, hogy később jobb lesz... Mert Geszti dettó ugyanilyen volt kb. 4 hós koráig, ha kell ha nem minden kis sz...rért sírt, és nem volt hajlandó aludni. Lekopogom, hogy ez mára teljesen megváltozott, nem tudom minek köszönhetően, de szinte minden nap jókat alszik. Ha álmos, nagyon nyűgös még mindig, olyankor dúdolok, énekelek neki, ringatom, és általában ez beválik. Persze tudom, neked nem könnyű Marci miatt...
Hát csak azt tudom mondani, hogy kitartás, biztos hogy javulni fog a helyzet.

Edit!
Mensi: :cry: (vagy :) ?)
Nekem még mindig semmi, pedig karácsony előtt már megjött egyszer, és most semmi jele.... :roll:

Na megyek, megébredt a Kiscsajszi, pedig akartam még írni.

Kép
mamy

JELENTEM : BENCUS MA A HASÁRÓL A HÁTÁRA FORDULT :lol:

KépKép
Kép
jadey

JELENTEM : BENCUS MA A HASÁRÓL A HÁTÁRA FORDULT :lol:

KépKép
Kép
jadey

CSAK EGYSZER, NEM KÉTSZER :wink:

KépKép
Kép
jadey

Jadey,
hű, de ügyes a nagyfiú! Akkor is, ha csak egyszer :wink:
Kakaós tészta: hát én elég elvakult édességzabáló vagyok, de ez nekem is sok(k). Életembe nem ettem olyat. (Hozzáteszem, az én izlésem szerint a tésztához nem illik a krumpli sem, mert mindkettőt köretnek tartom, igy aztán grenadir marsot se eszem soha...) Viszont kedvencem a grizes tészta. Jaj, de megkivántam... 8) Mai kajámról majd később tudósitok, mikor kiderült, betartottam-e :wink: Tegnap még lecsúszott egy kis marék tökmag...

Edi,
tök klassz, hogy a tejre nincs kihatással a vérzés! Úgyhogy ez nagy pozitivum. A másik: észreveszed, ha ismét babát vársz :wink: (Nekem egyébként 2005-ben jött meg utoljára :shock: :D)

Siba,
édes vagy, de képzeld, délelőtt felhivtam itt Érden egy orvost (visszaolvasva Bujka is azt a rendelőt ajánlotta, köszönöm neki is), és pénteken tudnak fogadni, és a korona ára is elfogadható (17 ezer, plusz 10 a csap, ha kell). Úgyhogy ide megyek, mert a gyerekek miatt nehéz lenne megoldani az Oktogont (nem beszélve a parkolásról :evil: Egyébként az én dokim is egy humorherold, ráadásul 18 éve járok hozzá, de most kénytelen vagyok ezt a koronát máshol megcsináltatni :cry:

Beuka,
talán tiz éves koromban lehettem utojára 46 kiló :? . Mondjuk a 175 centimhez és a vastag csontjaimhoz 60 kiló alatt etiópnak hatok. Nekem az ideális súlyom a 63 kiló (akkor még melleim is vannak :wink:), de ezt naggggyon-nagggyon rég nem teljesitettem :oops: Most se fogom, de egy 66-67-tel már kiegyezek. Hogy most mennyi vagyok, azt nem tudom, mert nem tartok itthon mérleget :D

Képzeljétek,
mivel az almás kisérletek kudarcba fúltak, és el is fogyott az a két szem, amit vettem (bölcs előrelátás :wink:), beszereztem egy Hipp burgonya-sütőtök pürét (Kismama melléklete fél éves kortól már ajánlja mindkét zöldséget). Nincs benne hozzáadott cukor. Ha izlik a lányoknak, a bioboltban veszem majd ezentúl és magam kotyvasztom majd. Hát kiváncsi vagyok. Nemsokára esznek a csajok, szopi után kipróbálom.

Megyek, odaég a padlizsán...

Puszi - Kata

PS: jellemző, ma, hogy nincs itthon a férjem, ergo többször jöhetnék, mert szabad a gép, leáll a bnet :evil:

ákata2

Sziasztok!
Megint rég jártam erre,csak utolsó lapot olvastam vissza.

Bujka,
Nincs túl meleg nálatok?Foga nem jön?
Ja és nem baj ,hogy Viki-Niki lett,nincs harag

Beuka,
Viki alvása vagy kézben vagy cicin megy.Ha kézben elalszik és le akarod rakni ordít és kész.
Nem tudom mi lesz így ,de nagyon nehéz már tartani.
Kitartás.

Jadey,gratula megforduláshoz,Viki lusta disznócska,csak oldalra hajlandó fordulni .Azért remélem egyszercsak megtörténik a csoda.

SZ-KAta,
megkaptam ma a kötős kengurut,nagyon szupi,csak egy bajom van a lábánál annyira szétterpeszti a lábát hogy elkezdett nyifogni kis idő múlva,nem tudom mit tegyek.

Rekordalvások vannak szombat óta,úgy dugom be neki cicimet szájába 5 óra után ,mert folyok...
Elraktam a mérleget,és figyelek a jelzéseira ,de ha éhes képzeljétek akkor sem sír,hanem türelemmel vár mikor adok már neki hamit.Kicsit nyugottabb vagyok,na jó nem kicsit nagyon.....
Voltunk hétvégén unokatesóméknál ,ott 9 hónaposak az ikrek és 7-8.kilósak.Viki 4 hós és 6.5kg-s.Kicsit furcsálom,de megnyugodtam....
Na most megyek,mert ébredezik,egyébként nekem se alszik napközben csak 45 perceket,de azt 3-4x egy nap.

sue
suezika

Sziasztok!

Csomó: mamapara volt az egész, azt mondta doki néni, hogy gyerekem limfotikus alkat, vagyis nyirokcsomói könnyen megduzzadnak minden kis fertőzésre. Megnyugodtam.
Viszont most meg pár napja megy a hasa, és hiába adagolom neki a Normafloret nem nagyon javul. Most adott még egy Inulinos cuccot a doki, de az meg tele van nyomva aszpartámmal. Én nem értem miért nem tesznek bele inákbb glükózt, az nem méreg.

Bujka: Nagyon drukkolok, hogy a kávé elhagyása bejöjjön! Amúgy szerintem éppen attól is nyüglődik egész nap, hogy nem alussza ki magát rendesen. Bendus ugyanezt csinálta.
Építkezés - nagyon ügyesek vagytok, mi sehol sem tartunk, pedig évek óta el akarjuk kezdeni. Csak hát problémás a párom, mert nagyon egyedi elképzelései vannak, és ő szeretné megvalósítani. És még nem is mondtam, de Dunakanyarban van telkünk, ha megjön a tavasz, tutira sokat járunk majd megint ki!!! Már nagyon várom, bár a körülmények nomádok, de nem baj.
Édességet én is majd kipróbálom, de édesítő nem jöhet szóba.

Melódia: nagyon szomorú, amit írtál a lombikról. És mindenképpen számítanak az eddigi beavatkozások is? Lehet, hogy ez hülye kérdeés volt. De ha igen, akkor ez borzalmas!!!

Jadey: Gratulálok az átforduláshoz!!!!!!!!!

Ébredés van.

Dorka

boróka1973

szopi van, szóval bocsi az elütésekért..

sue,

én még nem teszem kivülre peti lábát a kengurúban. úgy tedd bele vikit, hogy kicsit felhúzva keresztbe teszed az egyik lábát a másikon, ezt a magzati pózt szeretik a babák. :D tök jó, hogy nyugodt vagy!

mi ma voltunk oltáson, szerencsére, egy darabig nem lesz szuri :D pet 6650 gramm, fél kilót hízott egy hónap alatt :lol:

Dorka,

remélem, nem lesz semmi gond azzal a púppal :(

Ranpo,

a who és az lll ajánlása szerint is az a legjobb a babának, ha csak anyatejet kap, illetve ha az nincs, anyatejpótló tápszert.

másolok ide a hozzátáplálással kapcsolatban egy irást egy szopis tanácsadótól, illetve egy linket, ahol ez a téma.

6 hós kor után valóban ajánlott elkezdeni a hozzátáplálást - MINDENKINEK, vagyis nemcsak a nagy babáknak. Ekkorra kiürülhetnek a magzati korból hozott vasraktárak, ill. egy következő növekedési ugrás szükségessé teheti a hozzátáplálást, és ez mérettől, súlytól, fejlettségtől független. DE azt már a babára lehet bízni, hogy tényleg kell-e neki. Vagyis ajánlott elkezdeni a kínálást, de nem kell megijedni, ha még akár hónapokig semmit sem vagy csak nagyon keveset fogad el

a linket már korábban bemásoltam, de ismétlés a tudás atyja :lol: vagy anyja, whatever :P
http://szoptatasert.hu/belso.php?inf=hir_waba2005

mai sztori: voltunk fruzzsal bóbita klubban, és hazafelé úgy döntöttünk, hogy ma bliccelünk a metrón 8) aztán, amikor leszálltunk, és megpillantottuk az ellenőr sorfalat, úgy inunkba szállt a bátorságunk, hogy visszaugrottunk a szerelvényre, elmentünk tovább, nehogy lebukjunk :lol: pedig tényleg mindig elengednek, de most valóban nem volt jegyünk és beparáztunk. :lol: :lol: pedig mondtam fruzsnak, hogy bőgök, ha kell :wink: :lol:

pusszancs
sz_kata

Hellóka

Melódia: Telejesen igazad van. Mindig azzal jönnek, hogy nincs elég gyerek, aki meg 3-at szeretne (de nem lehet neki természetes úton) azzal meg bunkóznak. 7000 Ezer ft? Ej-ha! Nem olcsó :shock:

Siba: tök jó hogy minden rendben. Nem értem, hogy miért kéne a babáknak spárgázniuk? Nekünk is volt terpeszpelus, de szerintem csak azért mondták, mert miért ne? Még jó hogy nem volt gond neki.
Mellesleg akkor nem tudta lerugni magáról a takarót, most meg 2 perc alatt a kiságy végébe túrja. Úgyhogy beszereztünk neki egy hálózsákot :D

Edi: Jobbulást "Mikulás" téren. Hát nem semmi amit írtál arról a hibbant pipiről. Gondolom csak azért kell neki 3 gyerkőc, hogy hivatásos anya lehessen aztán nem kell melóznia menni, a férje meg biztos jól keres. Ezekből a gyerkőcökből lesznek az ovoda, iskola legalja. :evil: Habár reméljük legalább anyósa vagy anyja megneveli ha ő erre is lusta. :twisted:

Jadey: Nekem a gyógyszerész a Supradyn F Drazsét adta hajhullás ellen és azóta talán javult a helyzet, habár mostanában igen sok gyümit eszek, lehet hogy ez is javíthatott a dolgon.

Ma nagyon jó idő volt nálunk. Pedig jól beöltöztem sapka, sál, kesztyű :roll: aztán melegem is volt.
Holnap ha hasonló idő lesz ellátogatunk anyámhoz Kispest-Árpád híd BKV-val kenguruba. Kíváncsi vagyok hogy bírja majd a metrózást, mert mi még nem nagyon bkv-ztunk. Persze ha hó lesz akkor nem megyünk sehova!
Biztos csinál majd anyám valami jó kis papit a kiscsajnak :lol: Csülkös bablevest + palacsintát összetrutymizva :lol:
AMúgy a múltkor a babapiskótát ajánlgatta miután közöltem vele, hogy még nem tud annyira fogni, de nemigazán értette. :roll:
Jaj ez a generáció nagyon nehezen érti meg a mai dolgokat. Mi is ilyek leszünk? :roll:

Na pusszantás megyek mert huhog egyfolytában a Kitti.
Betti

Kép
bettus79

Bocsi 700E ft? kicsit ellnulláztam a dolgot :lol:

Kép
bettus79

sziasztok!

Melódia, nahát, ez (is) rohadt szemétség!!! Eddig is nehéz volt előteremteni a gyógyszerek árát, na de ezután... Drukk a spontán babához, de nagyon dühítő ez az eljárás!!!!

Évi, az az orvos HÜLYE. Ne adj htápit, ha nem akarsz vagy nem látod Ricsin, hogy igényelné.

Edit, az a HP-sztori.... az ilyeneket mesterségesen meddővé tenném. minek neki gyerek? mert az mostanában trendibb, mint a kutya???
(Ma a MOM Parkban láttam egy hasonszőrű mamát, hosszú csizma, sztrecs farmer, trendi babakocsi, persze nem mély, hanem a hordozó rápattintva. szegény kölök - kb 3 hós lehetett - visított a neonfényben meg a metálzenében, anyuka ingerülten próbálta beletömködni a szájába a cumisüveget - gyanús fehér trutyi volt benne, tutira nem anyatej, miközben vagy 500 cipőt felpróbált. tök rossz kedvem lett, rohantam is haza, pedig csak pelenkát mentem venni meg pizsamát a CundA-ban. Nyilván nem kell hamut szórni a hajunkra és otthon dekkolni évekig, de azért nem feltétlenül a plaza a legtutibb hely a sétálásra egy picivel.)

Jadey, gratula az átforduláshoz!!!!!!!!!!!!!! hajhullás náluk detto, vmi vitamin kéne, az Elevit is jó állítólag.

Dorka, ki szeretnétek költözni majd a dunakanyarba? az szép hely.

SzKata, metrós sztori elég vicces.... két bliccelő kismama. :lol:

fürdés van, pusz,
Krisz

krisszi

Krissz,

babázni trendi :wink: de pssszt, mert még a végén Paris Hilton lecseréli a csivaváját :P :P
sz_kata

Sziasztok!

Én sem tudok visszaolvasni, mert tegnap jöttünk Pécsről haza, picit leruccantunk relaxálódni. Erre a férjemen kívül minadnnyiunk betaknyosodott. Isteni volt! :cry: Még szerencse, hogy elvittük az orrszívó-porszívót... Mi már jobban vagyunk, most meg a férjem folytatja... :sad:

Bujka!
Együttérzek Veled. Én is nehezen bírom a két gyerkőcöt és úgy látom, hogy Zsombor is egyre rövidebbeket alszik és egyre többet követel magának. Eddig egymaga is elvolt, szopikázta az ujját, és simán bealudt, most meg fél órákat alszik, nem is értem... :roll:
Néha nem értem, hogy hogy lehet ezt bírni, de muszáj! :roll:

Sue!
Örülök, hogy jól vagytok.
Én azt hittem, hogy a múlt heti 7,6 kg a mostani hétre kb 8 kg lesz, és meglepődve vettem észre, hogy alig hízott Zs. Nem csoda, hisz eddig iszonyatos volt az iram... :lol:

Képzeljétek! Tegnap éjjel Zs. meg 5-kor kelt először. Nagyon jólesett aludni végre! :lol:
Úgy tűnik, hogy nekem is megjött a múlt héten. 5 napig piciket vérezgettem. Szerintetek ez az lehetett? Gondolom, hogy már nem a gyermekágyi cucc...

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Bréking nyúz:

Görög Zitának megszületett a kisfia. Állítólag csaszival, de minden ok. "Hírzárlat"-ot rendeltek el.... mintha valami világsztár lenne. :? na jó,nem köszörülöm a nyelvem, örülök Zita boldogságának. Ő talán nem XXLClaudia féle rohanok vissza dolgozni típusú mintaanya lesz. valahogy szimpibbnek tűnik. viszont. nem kis elégtétel :oops: volt nézni a róla készült fotókat a harmadik harmadban. nem hízott el, csak eldeformálódott az arca. húúúú, de gáz lepcsesszájú némber vagyok. Zitáéknak pedig minden jót!

(picit irigylem :oops: az újszülött miatt, úúúúúgy szeretnék még párszor kiscsomaggal hazatérni a kórházból. :lol: De úgy hallottam, nem vagyok ezzel egyedül itt a fórumon...)

http://index.hu/velvet/celeb/gzita0124/

krisszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?