Új privát üzeneted érkezett!

Mamy!
Nem semmi, hogy Geszti milyen kis mozgékony. Pont az ellentéte az én kényelmes Jazimnak (nem akartam lustát írni :oops: ). A mi kulcsos rágókánk nem zenél, de most úgyis csak az számít Jazinak, hogy a szájába tömhesse :D
J

Kép
Kép
Kép
juborka

Mamy!
Nem semmi, hogy Geszti milyen kis mozgékony. Pont az ellentéte az én kényelmes Jazimnak (nem akartam lustát írni :oops: ). A mi kulcsos rágókánk nem zenél, de most úgyis csak az számít Jazinak, hogy a szájába tömhesse :D
J

Kép
Kép
Kép
juborka

Á_kata: Ne KESEREDJ EL TELJESEN!!! Fogletörésnél biztos közbejátszott a szoptatás "áldásos" hatása is. Te iszol Calcium Sandoz pezsgőtablettát??? (Csak ez a hatékony a többi fajta nem sokat ér sajnos.)
Én iszom, mert a legelején elkezdetk letöredezni kis darabok a fogaimból és mág áttértem Elmex sensitivre a sima Elmexről. Úgy tűnik ez használt - el ne kiabáljam.

Jadey: Én is szivesen csatlakoznék egy lightos alakformáló akcióhoz.
DE eddigi tapasztalatom, hogy megpróbáltam mostanában könnyebb kajákat enni, meg kevesebb édességet+csokit, és délutánra valahogy annyira kiéheztem, hogy szinte rosszul lettem és persze behabzsoltam, amit láttam. Viszont sokkal több almát, narancsot eszem.

Jubi: És milyen kajákat eszel?
Heti 3 szeretkezés - egyenlőre édes álom nálunk...

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

bocsi, hogy eltűntem, de kisebb trauma ért minket tegnap...laminált padlót akartunk lerakni a hálóban, ami a gyerekszoba is egyben, elhúztuk a szekrénysort, és mogotte penészes volt derékig a fal, és víztócsák álltak!!! :shock: :shock:

és nem éreztünk korábban semmit! sem mi, sem a család többi tagja, sem a vendégek, de még a védőnő se!!!
fél éve van ott a szekrénysor, korábban egy közfalon volt, ott semmi baja nem volt...
állítólag az a gond, hogy a hideg házfal és a meleg szobai levegő talizott a szekrénysor mögött, ebből meg pára csapódott le...ráadásul a szekrénysor teliben áll a földön, nem lábakon, így nem tudott szellőzni...teljesen kikészültünk..ott élünk fél éve!!!! és tuti nem talajvíz, mert kb fél méterre van a földtől...
ki kellett pakollni a szobát, festetni kell...
ráadásul a nappaliban is hideg falon van a szekrénysor, és ott is kezd nyirkosodni...
A hálószobabútort ki kell dobni, csak az vígasztal, hogy anyósomék már 20 éve is használtan vették, de akkor is...én pácoltam le mahagóni színűre, tök szép volt...
Úgyhogy most nem csak kályhaépítés lesz, hanem hálószoba festét is, de akkor már lehet, hogy alakítunk rajta vmit. csak hát ez az egész nem így volt betervezve...

na, nem siránkozom tovább, pláne, mert tegnap óta gergő hangosan kacag!!! :D Apja egy plüss oroszlánnal bohóckodott neki, és majdnem elájult, amikor a Gergő hangosan röhögött... :D szó szeint: hahaha, és fülig ért a szája, és meg kellett ismételni a bohócos mutatványt még vagy 15-ször. meg kell zabálni!!!videóra is felvettük, eszméletlen...így már nem is olyan kiborító a hálószobánk helyzete...

Ákata, sztem a lábfej behajlítás más kategória, mint a kéz, és mivel a lányok gyönyörűen fejlődnek, valszeg nincs gond. De azért kérdezz rá a gyerekorvosnál.

Mamy, a rumos golyó receptje nyálcsorgató...nyamm. A cihegés szót felvettem a szótáramba, nagyon találó!!!

Beuka, azt hiszem, leszedhető a kerék. Apa szerelte össze, én közben etettem, úgyhogy nem láttam, de sztem le lehet venni.

Most megyek, és a héten nem is jövök, pesten vagyunk dédiéknél, amíg itt kályháznak...talán hétvégére jövünk haza. Aztán meg újra mehetünk be, a hálófestés miatt...

Gergő tegnap felfedezte, hogy neki tulképpen gyönyörű hangja van, és egész nap kurjongat, kotkodál (komolyan!), sikongat és néha akkorákat visít, hogy a frászt hozza rám.. :D

ünnepélyesen lemértem a derékbőségemet, köldökvonalban: 100 cm... :shock: :shock: :shock: (anno 78 volt...)
A csípőm: 106... :shock: :shock: (anno 100 volt..)
ma este elkezdem a callanetics féle hasizmokat, mert a kedvenc farmerem megint nem jön rám, pedig szülés óta már hordtam... :shock:
Egy hét múlva újra mérek, és közzéteszem...így nem merem ellinkelni... :D

Puszi mindenkinek, vigyázzatok a babákra, magatokra! hétvégén (talán) jövök!
Vendég

Sziasztok!

Na végre megettem a fini spenótomat és tudok írni!Hétvégén szerelték a gépünket és sajna nem tudtam csatlakozni a bandához :cry:

Nagyon szépek a babák képei amiket feltettetek :lol: Majd probálok visszaolvasni is de annyit írtatok 8)

Képzeljétek mi ma voltunk elöszőr babaúszáson(Páhokon a Kolpingba)Egymagam voltam a Laurával.Autóval mentünk ami kb 10 perc Keszthelytől,mire odaértünk elezdett esni az eső,ez csak azért "érdekes"mert az uszihoz az út igen messze van gyalogosan,babahordózósan :shock: Nejlon(nem tudom hogy kell írni)zacsit raktam a hordózóra ne ázzon át.Nagyon dizájnosak voltunk :lol:
Parkoloból be a recepcióra(ott adják a mágneskártyát)onnan meg kb 70 lépcső,dombnak felfelé,majd egy kis kanyargós út a mágneses ajtóig.Ajtónyítás után 50 fok meleg fogadott bennünket,majd az öltöző ajtajénál megint a mágneskártya kellett amit alig találtam meg :roll: ,szakadt rólam a víz,Laura baba jól bírta,az öltözőben meg 70 fok volt ,legalábbis én úgy éreztem :lol:
Na beértünk,én már otthon felvettem a rucit(nem ám a bikinit :lol: )gyorsan, előbb Laurát majd magamat is megszabadítottam a göncöktől.Aztán már kártya nélkül :lol: beléphettünk az usziba.
Ott sem volt hideg :D
Nagyon gondos ,hozzáértő szakember foglalkozott velünk és még 3 másik kisbabával.Laura is élvezte,csak mikor kijöttünk akkor sírt,mert már nagyon fáradt volt,hisz ő mindig aludni szokott délelőtt.Fürcsi után megszoptattam,felöltöztettem.Elég fárasztó így egyedül,mire én is átöltöztem meg elpakoltam... :roll:
Hazafelé is esett az eső,de Laura baba nem ázott meg,csak én,na mindegy!A kocsiba már alukált :D

Az első alkalom ingyen volt,amúgy 12 ezer ft egy 8 alkalmas bérlet.Vettem is mert nagyon jót tesz a Laurának,mondta az oktató hogy látszik hogy sokat foglalkozom vele(hát persze napi 3-4 torna :D )kicsit ugyan ferde a nyaka de majd helyrerázódik.Nagyon meg voltam elégedve a szolgáltatással.Valaki írta hogy volt már a Kolpingba .

Bocsánat hogy ilyen hosszú voltam de nekünk nincs "panaszunk" csak az örömömet akartam megosztani veletek :wink:

Ja szerdán megyünk csípőkontrollra harmadszor,eddig minden rendben volt és a neurológiára is .

Üdv mindenkinek:
Linda

Kép

Kép
czmelinda

Napraforgó! köszönjük a bókot! Ez ám az igazi fürdés!!!! és valóban micsoda szemek!!
ÉS hogy viselte(viseli) Kirike a fogzást?

Angel! penész :( :( kacagás! tök jó lehet!!

Linda! Sz_katáék voltak, és készülnek is a kolpigba, illetve mi is szeretnénk menni márciusban.
Ügyes voltál egyedül! tök jó lehetett az uszi!

Bea

Kép
Kép
beuka

Angel,

hú, ez nagyon rosszul hangzik :( még szerencse, hogy elhúztátok azt a szekrényt :shock:

Dorka,

miután megvédték azt a "nevelős" nőcit a velveten, úgy éreztem, ez nem az a hely, ahová én akarok írni :? mcbaron hsz-val egyetértettem, de úgy nekiestek, hogy nem csodálom, hogy a végén ő is bekeményített kissé.

akartam már mondani neked, hogy van skypom. megírod priviben a felhasználóneved?

Linda,

igen, mi voltunk a Kolpingban amikor Peti négy hetes volt. Nagyon élveztük, most megint készülünk menni, március elején lesz babaúszó tábor, már le is foglaltam a szobát :lol:

Beuka,

nem akartok március első hetében jönni? úsztathatnánk együtt a bébiket :wink:
(addig bezserzek egy jól takaró egyrészest, hogy be merjek menni az usziba :roll: )

Jubi,

heti 3 szeretkezés??? szerintem aki heti egyet bír, az világbajnok. De lehet megcáfolni nyugodtan :P :P legfeljebb irigykedem picit :wink:
sz_kata

Csajok,

a legújabb "kedvenc" a telefon nálunk!! már előre félek, hogy a gyorshívókkal fog operálni :lol: :lol:

amíg anyu nincs itt, felhívom a csajomat
Kép

na lássuk csak, mi is a száma?
Kép

Napraforgó,

akartam már írni, hogy minden elismerésem, hogy dolgozol a két baba mellett. !!
sz_kata

Sziasztok!

Angel, szörnyű ez a penész téma... Kitartás!!!
nem tudok most visszaolvasni, most értem haza:

ötöst kaptam családjogból. a nő félóráig kínzott, hogy akkor ez pontosan hogy van a törvényben, mi ez, mi az, milyen feltételekkel lehet örökbefogadni így, mi kell a lakáshasználathoz úgy, bontóper, közös megegyezés, átmenetei nevelésbe vétel, vétkességi elv, házastársi tartás, gyerektartás, tökömtudjami. asszem azért adott ötöst, mert tudtam valamit, amit nem is mondott előadáson és nagyot nézett, hogy tudom. ("joint custody" hehehe, itt jött jókor, hogy sok szemét amerikai filmet nézek angolul)
aztán mondta, hogy kicsit bizonytalan, de jeles. hmmm.. három napot tanultam :lol:

fúú, ha sikerül a közig, kész vagyok a vizsgákkal.
megyek etetni, aztán vészhelyzet és jövök visszaolvasni.
pusz,
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok, Lányok!

ANGEL,
VIZES FALAT NEHOGY LEFESSÉTEK! CSAK ANNÁL ROSSZABB LESZ! CSAK TELJES SZÁRADÁS UTÁN SZABAD, VALAMIKOR NYÁRON! (Már ha jó nyarunk lesz). Ha hagyjátok száradni, egy-két hét után semmi szaga nem lesz, és kihúzhatjátok nyárig. Csak nehogy elérakjatok vmit. (És gyakran kell szellőztetni, hogy a vizpára kimenjen, ne párásitsatok a helyiségben, hanem inkább vegyetek páraelszivót, hogy a felesleges nedvesség el tudjon távozni.) És sztem nézessétek meg a házat egy szakemberrel - vizesedési gondok akkor lehetnek, ha 1. rossz az aljzatszigetelés, és szivárog fel a viz (nem számit, hogy fél méter magasan van, ha az alap nem szigetelt), 2. megázott a tégla, mikor épitkeztetek, és nem volt ideje kiszáradni, 3. rejtett forrásból kapja a vizet. Sajna, nálunk két utóbbi eset játszott, teljesen be is penészedtünk még tavaly télen. Júliusban festett ki penészölővel a férjem. Addigra csontszáraz lett mindenütt. Azóta a házat is leszigeteltettük kivülről (az alapot eleve megcsináltattuk), és idén egy helyen nedvesedtünk be (ahol rossz volt az ereszcsatorna - de már megjavitották azt is). Ennek dacára én néha halvány dohszagot érzek, és frászt kapok tőle... :evil: Ez az átka a jól szigetelő ablakoknak, falaknak - semmi természetes szellőzés nincs.
Nem akarom borzolni a kedélyedet, de a szigetelés sajna még fontosabb, mint a festés... mert ha nem szigeteltek, újra benedvesedhet (csak lehet, hogy nem lesz olyan feltűnő, ha nem pakoljátok elé a szekrényt).
Fentiek tapasztalati vélemények, nem akarlak megijeszteni!!!

CzMelinda,
klassz lehetett az úszás! Rögtön meritették is Laurát? 3 baba - ez tök jó, mi azért nem mentünk többet a Camponához, mert legalább tizen voltunk, és kábé két perc jutott egy gyerekre, és még azt se hallottuk, mit kell csinálni, akkora hangzavar volt :? A bérlet egyébként itt is 6 rugó...

Kata,
nagyon édes a fiad! Adj neki egy régi készüléket, azt nyomogathatja :wink:

Köszönöm, Lányok, hogy tartjátok bennem a lelket (fog- és súlyproblémák), mára már összeszedtem magam. Jadey, benne vagyok az online fogyóban! Csak az a baj, hogy mérlegünk nincs (csak a konyhai és a csecsemő :wink:), igy látványos eredményekről csak akkor számolhatok be, ha már látható lesz a hájolvadás :D Dorka, bevallom, én nemhogy C Sandozt, de semmilyen vitamint nem szedek. A terhességet kivéve soha nem is szedtem, és még csak náthás se szoktam lenni, nemhogy influenzás (utóbbiról azt se tudom, micsoda...). (Vérvételeknél meg rendre az derül ki: több vasam van, mint a felső határérték :shock: :D) Én inkább a sok gyümölcs-zöldségben hiszek. Ezzel együtt szedni fogom a C S-t, mivel a fogamnak láthatóan semmi baja sem volt, a fogorvos se mondott rá semmit nyáron (gyökérkezelt volt, ez igaz).
Jó kis fogyókúra, hogy alig merek enni, mert az a kényszerképzetem, hogy a többi fogrész követi a már letörtet :cry: (Fogorvosom holnap rendel, általában egy hónapra előre kell hozzá bejelentkezni, hát remélem, előrevesz egy ilyen dologgal...)

Mai nap egyébként két dolog történt:
1. voltunk izotópos vesevizsgálton Lilikével, ami 30 percig tartott (a járulékos sorbanülés, előzetes vizsgálat nélkül), és én 30 évet öregedtem, úgy zokogott szegénykém :cry: :cry: :cry: Egy olyan cuccba pakolták, mint egy kényszerzubbony és egy pólya keresztezése, hogy ne tudjon mozogni, nekem fél kezemmel le kellett őt szoritani, a másikkal meg szórakoztathattam. Üvöltött. Nekem meg mosolyogni kellett. Ráadásul egy órával korábban mentünk (félreértés miatt), igy az egész cirkusz közel négy órán keresztül tartott (plusz utazás). És a lányok extra jól viselték, csak szopizni nem akartak (vittünk tápot). Sajna, váróteremben vagy ők nem akarnak szopni, vagy én nem tudok szoptatni, mert sokan vannak és zavar, vagy leginkább a kettő keveréke :cry:

2. Ma megpróbálkoztunk egy kis almával. Pár napja úgy érzem, elérkezett az idő rá (a fél éves szülinapig alig pár nap van hátra, ennyi ide vagy oda nem számit...) Anyu elhozta a múlkor az én bébikori üveg almareszelőmet, hazafelé a kórházból vettünk bioalmát a bioboltban (aranyalma áron volt), és a kora délutáni szopi után ölbe kaptuk a csajokat, és hajrá! Hát azt a finnyás fejet! Úgy fintorogtak, mint még soha! És kiköpték! :D Az egész püré az előkén landolt :lol: Egyébként megkóstoltam, és kifejezetten nagyon finom alma volt. Lehet, hogy jól voltak lakva, de éhesen nem szeretném megpróbálni, mert nem a tej helyett akarom adni, hanem desszertként. Ha holnap sem izlik nekik, várunk még kicsit.

Na megyek, Lilókám felébredt.

Zombi vagyok egyébként, mert fél ötkor keltem, hogy odaérjünk nyolcra a két gyerek etetése, illetve az órás fejés után...

Puszi mindenkinek, és bocs, ha vki kimaradt a válaszok tekintetében...

PS: vannak ám új képek... Készült a mai etetésről is, de az még nem került fel.

Kata

ákata2

Krisz,
hatalmas gratula!
Sikerülni fog az ucsó vizsga is, ne félj!
Minden tiszteletem...

Puszi

ákata2

Vissza is jöttem...

Megjelent ám valami új fitness-DVD, Béres Alexandra: "Változz vissza" vagy mi. megveszem, de szigorúan csak copy-módon. :wink:

SzKata, ez a látszatgazdaság tényleg olyan szánalmas. asszem, kifejezetten magyar tulajdonság. Persze a fiúkat is megértem, tényleg rájuk sem néz egy jobb nő, ha nem fullos kocsival mennek a randira.
Nekem bmw-s macsóim voltak még cicababa koromban, de szerintem ezen mindenki túlesett. :lol:
Peti gyönyörű!!!

Bujka, Börs tényleg jó, épül itt új versenyuszi meg minden. ja, a munkahelyem is itt van, Anyuék meg 7 percre. csak ne ázna a félkész házunk és utána ne fagyna szerteszét...
Benike is drága nagyon, olyan szép kisfiú. Tiszta bátyja!

Dorka, drukkolj pls hogy átmenjek a közigből és akkor már a jövő hten is talizhatunk!!! CSJ - nem volt annyira gáz, nőnél vizsgáztam, abortusz téma nem jött fel. amúgy nagyon utálom, ha FÉRFIAK foglalnak állást abortusz-szülés-szoptatás stb témában. én sem vagyok AB párti, de inkább 1 AB, mint egy megölt, elhanyagolt, szerencsétlen életű csecsemő-gyerek-felnőtt.
A jog nekem pont arra lesz jó, hogy itthon lehetek majd a gyerekekkel (átnyergelek a non-profit szférára), a másik melómban a belemet kitaposnának és a bébisintér nevelné a kölköket. Szóval a pali okfejtése kicsit sántít, de elnézzük neki, hisz férfi. :wink:

Gesztenye, húú, tök jó a kamera-segítség, leírom a paramétereket és nagyon köszi előre is a segítséget!

Mindenkinek köszi az infót a kamerákról!!!!!!!

ÁKata, olyan lökött vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tök jól nézel ki, nyárra nyoma se lesz annak, hogy KÉT GYEREKET SZÜLTÉL!!!!

Beuka, aha, szóval Nálatok bejött a közelség ÁTKA. :wink: Szegénykém, azért majd csak békén fognak hagyni Titeket. Addig meg használd ki őket :wink:

(oly pipa vagyok, holnap be kell ülnöm vizsgázni egy olyan tárgyból, amit nem tudok megcsinálni, csak tavasszal, különben 3500 Ft-ot kell fizetnem igazolatlan vizsga-mulasztás miatt. a jó édes anyjukat, nem elég, hogy fizetem a tandíjat meg veszem a k drága könyveket, mindenért fizetnem kell. jó, hogy nem szednek belépőjegyet az nagy eltébe. szemetek.)

még egy: a mostani Maximában gyermektelen szingli p-csa nőket kérdeztek az örökbefogadásról hogy milyen lehet, lehet-e sajátként szeretni, stb, stb.. ó, b@sszák meg, ez olyan, mintha engem kérdeznének a forma 1-ről. A kedvencem: mi a garancia arra, hogy az örökbefogadó szülő tényleg szeretni fogja a gyereket???? háát, öcsém, akinek ennyi esze van, az inkább OLVASSON, NE ÍRJON. (ahogy Édesapám szokta mondani :lol: )
nehogy megvegyétek!

megyek, mert gögögögögöggögözés van ezerrel.

pusz,
Krisz

krisszi

ja, a Béres Alexandra DVD természetesen a szülés utáni visszaváltozásról szól....

krisszi

Sziasztok!

Végre tudok irni. Kicsit olvasgattalak is titeket, de mindent nem sikerült.

Angel
Nem jol hangzik ez a penészedés. Nekünk is olyan volt a háló, mert rossz volt a csatornaelvezető, de már megcsináltuk, és olyan vizzáró valamit raktak rá, hogy legközelebb ne jöjjön fel, vagy be a víz.

Krisszi
Gratulálok a vizsgához!

Artúr is már nagyon tud nevetni, nemrég annyira nevetett, hogy elkezdett csuklani. :) Neki a ccccc jön be, és az ha egy kicsit rázom közben. Arra nagyon szokott nevetni.

Tegnap voltunk aposéknál. Hát most egy pár napig "retteghetek" nehogy elkapja tőle a torokfájást. Ugyanis a férjem odaadta neki, ő meg nem szolna hogy most ne add ide, mert beteg vagyok, én meg nem vettem észre rajta. Csak akkor mondta hogy jöttünk el. :evil: Nem tudom hogy egyes emberek hogy lehetnek ilyen felelőtlenek. Neki kellene vigyáznia, ha tudja hogy beteg, mi a fenéért vannak ilyen hülye, felelőtlen emberek??? :evil: A multkor meg rámnyitott szopi közben, még jo hogy nem látszott semmi. de mi van ha fejek éppen, vagy akármi. Miért nem tud kopogni??? Na mind1, nem én fogok megnevelni egy majd 50 éves embert, vagy nekem kellene?

Még olvasgatok, aztán irok még.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Bujka, szupi hírek Beni csípőjéről! Remélem holnap minket is bíztatni fognak! Nagyon izgulok!

Beuka, popsi mosás a vödörben (vagy ahogy egyesek hívják: "pohárban" :) :) ) Sima ügy, simán befér az ember keze a babafenci alá és meg lehet mosni... Nem tudom hány kilós korig lehet használni egyébként, néha már úgy látom, hogy kezdi kinőni...

Krisszi, mi hosszas fontolgatás és fórumtapasztalat, szakértőmegkérdezés után panasonic nvgs27est vettünk hetvenvalahányezerért az extremedigitálban (házhoz is szállítják ingyé asszem). A kategóriájában ez tud a legtöbbet aszongyák!

Ákata, fog ügyed :( én is érzem, hogy lesz egy látogatásom, ami általában azzal végzódik, hogy egy vagyont otthagyok... :(

A 7végén szokásos bcsabai vizitünket nyomtuk és volt mindenfele családi program, megúsztattuk a gyerekeket és hálleluja, egy év után először betettem a testemet egy spinning órára. .. amit a tükörben láttam rémálom.. a kondim kritikán aluli, de annyira élveztem, hogy majdnem felrepültem az égbe örömömben, ma meg persze alig tudok felállni, pláne Andrissal a kezemben.. :) :)

Futok, mert egésznap karácsonvfát bontottam, amíg Andris bírta, most viszont valahogy le kell juttatni a kukába, amit Apa csinál és csak a szememmel segítek neki :) :) :)

Puszi Nektek!

Siba

Kép
siba

Boróka!
Sok levest, kevés kenyeret (azt is inkább teljes kiörlésűt), kevés tésztát, minimális édességet. Csak az a gond, hogy a teáról nem tudok leszokni, azt pedig cukorral szeretem csak :oops: Az utóbbi két napban nagyon jól állok. Tegnap betartottam a kajálási szabályaimat, megcsináltam a fenék- és hasizom gyakorlatokat és még a szex is megvolt, ma ugyanez, csak szex helyett szobabicikli :D

Krisszi!
Mindig elfelejtem, de nagyon GRATULÁLOK a vizsgához!! Le a kalappal előtted!!

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Siba,
mi az a spinning?

Krisz,
köszönöm :D Drukkok mennek, hogy sikerüljön a vizsgád!
Autómárkák: hamvas leányka koromban én egy trabantot nem tudtam megkülönböztetni egy mercitől (esetleg ha az embléma kiszúrta a szemem), úgyhogy felőlem kempingcajgája is lehetett az álomfószernak, az se zavart :D

Megyek, férjem jönne dógozni...

Pussz - Kata

ákata2

Sziasztok,

Ma is volt egy jó kis dumcsis Simigabis-Tomis sétánk! Úgyhogy jól indult a nap!

Szkata: Mobil detto, alig tudom kiszedni a kezéből :roll: JAde anno 3x kaparintotta meg, ebből 1x a pizza hut-ot hívta véletlenül-csupa 3-asokat ütött be :lol: meghaltam a nevetéstől, mindez pelenkázás közben történt (és ez a vonalasról) nagy hallózásra lettem figyelmes, mondtam is a srácnak, hogyha nem főztem volna, akkor most tuti rendelnék poénból :wink: A másik kettő persze, hogy külföld: egyik az usa-béli barátném, másik Belgium... Szóval legyél résen :wink:

Jubi: Gratula a heti 3-hoz! Most utállak ezért :lol:

Krisszi :Én már eljutottam odáig. hogy a fejemben megfordult a gondolat, hogy tornázni kéne. Ugyi az még kevés?? :wink:

Ákata: Ma tuti Te nyertél! Reggeli: Két szelet csokis süti, séta közben: egy fincsi csoki, amit GAbi kozott, szóval arról Ő tehet :wink: ebéd: két szelet kenyér, utána egy sport szelet, vacsi: rántott párizsi, krumplipüré, barack, utána sport szelet... UTÁLOM MAGAMAT EZÉRT :roll: Bár jobb, mint eddig az egy tábla csokika kaja után, nem? :roll:

Dorka: Jövő hét nekem ok, de még beszéljünk róla. Kocsi, hmm, én is olyan diskalkuliás vagy milyen vagyok.. Majd elmesélem :shock:

KépKép
Kép
jadey

Siba: le a kalappal, spinninget én sose bírtam :roll:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Köszönöm a Fiúk nevében a bókokat! :D

Krisszi!
Gratulálok az ÖTÖSHÖZ!!! :D
A videokamera-vásárláshoz a Lányok már szinte mindent megírtak, amit Párom is javasolt volna. Ő még azt mondta, hogy JVC-t vagy Samsungot érdemes venni.

Edit!
Gratula a duplázáshoz! Nagyon édes Kata! :D Kis dundi :wink:

Kata!
Irigyellek a tegnapi sokáig alvásért! Nálunk ilyen sajnos elképzelhetetlen :(
Sátoros cicizés jó ötlet, de én is tartok tőle, hogy Beni csak letépkedné. De nagy baj esetén, azért kipróbálom.
Sajnálom a fogadat :( Nálam ez mindig a terhesség elején következett be :(
Izotópos vizsgálatnak végül mi lett az eredménye, vagy várni kell rá? Már annyiszor akartam kérdezni, hogy mikor fogtok menni... Sajnálom, hogy szegény Lilike ennyire nehezen viselte a vizsgálatot :(
Hozzátápi :lol: Hát hogy is mondjam, Marcival egész jól indult, aztán erős minőségi romlás következett utána :lol: De végül ráfanyalodott Ő is a dolgokra. Majd rájönnek a Csajok is a dolog ízére.
A képeket majd megskubizom.

Dorka!
Gratulálok Bendusnak az átforduláshoz! Általában ezt szokták másodjára csinálni a babák. Beni karácsony előtt fordult hátról hasra és MA a hasáról a hátára. Bendus ezek szerint "fordítva" működik. :wink:
A többi kálciumos pezsgőtabletta miért nem jó? Én a Pluszost szoktam inni.

Geszti!
A "hétnapos" előkét a Cora-ban is lehet kapni :)

Évi!
Gratulálok a szopinak!!! Örülök, hogy rendeződik Nálatok a helyzet! :D
Beni nekem, ha magánál van, akkor nagyon hamar, pár perc alatt végez, bár Ő nagyon gyakran (1,5-2óránként) eszik. Ha bealszik, akkor akár félórát is rajtam lóg. Ne aggódj, ha jó kedve van, nem lehet probléma a "gyorsétkezde".

Napraforgó!
Gratulálok Kiri első fogacskájához! :D
Klassz lehetett a fürdés! Melyik képen melyik srác van? Bár nekem úgy tűnik, hogy csak egyikük van a két képen. Vagy rosszul látom? :roll:

Beuka!
Sajnos Beni a kezdetektől elég nehezen kezelhető kissrác, úgyhogy nálunk sosem volt, hogy ott hagyhattam egyedül, hogy játszon. Cirka 5 perc és nyüszít. Bár ma kivétel volt, mert letettem a földre és a TV mellett :oops: bealudt. És így szunyált 1 órát a földön. Ezt azért mi is feljegyezzük, mert félek tőle, hogy nem lesz mindennapos.
Nem semmi az ajtó Nálatok sem :shock: :twisted:

Angel!
Penész :( Kata által javasolt dolgok tényleg megszívlelendőek! A festés az nem megoldás, ha valahonnan vizet kap a ház.
Jó dédizést!!! :D
Édes lehet Gergő hangos kacaja :lol:

CzMelinda!
Klassz lehetett az uszizás! Ilyenkor mindig irigykedem, aztán rájövök, hogy "te jó ég, de mit vettem volna magamra?!" :x :shock:

Sz_Kata!
Petikéből már most kinézem, hogy a csajokat hívja, mert már most kis szívdöglesztő :D :wink: Telcsire azért vigyázzatok, mert a gyereknyál hatalmas károkat tud okozni: Marci is tönkretette az egyik klassz telefonomat a nyálával, de úgy, hogy javíthatatlanná minősítette a szervíz 8)

Ma Beni alig akart enni, ahogy szopipozícióba helyeztem, már tekergette jobbra-balra a fejét. Szerencsére nem sírt. Na ilyen nemevéskor szoktam bevetni, hogy felállok, ringatom és belecsalogatom a cicit a szájába. Ma ezt háromszor is el kellett játszanom. Persze ahogy rámcsatlakozott evett rendesen - cirka 3 percig :roll:
Tegnap este meg olyan fáradt voltam és kicsit fájt is a fejem, hogy azt hittem este 7-kor összeesek és elalszok. Komolyan mondom még életemben nem éreztem ilyen gyengeséget: lehet, hogy az elmúlt 5 hónap erőltetett menete tett be? :roll:
Sajna a két gyerek mellett "a gondolok egyet és alszom" nem lehetséges. Viszont fél 10-kor már lezuhizva ágyban voltam (egyébként éjfél körül fekszünk le).
Beni szerencsére hamar elaludt este, bár a bal cicit félig telihagyta, éjjel eszegetett belőle, de reggelre egy vis(s)zérhez hasonló csomós fájdalmas valami volt benne alul. Ahogy telik a cici, mindig előjön :( Elég sz@r.

Beni ma megtanult hasról visszafordulni hátra. Ennek az lett az eredménye, hogy az ágyunkról lelandolt a földre :( , de semmi baja nem lett. (Szerencsére nem magas az ágyunk.) Most már úgy forog, mint a ringispír, így most már csak a földre rakhatom le játszani.

A Rossmann-ban is lesz Huggies és Pampers akció, illetve mától van 31-ig.

Mindenkinek szép és nyugodt estét: Melinda

ui: ahogy látom ezt a levelet se tudom most (19:50) elküldeni, mert betojt a Bnet... :twisted:

KépKép

KépKép
bujka

Jadey,

jóóó, majd résen leszek :wink: :lol: ma apjával beszéltem, és odaadtam Petinek a telefont, hogy vele is dumáljon. láttad volna, mekkora szemeket meresztett, amikor megszólalt az apja :lol: :lol:

amúgy ha valamit nem ér el, vagy nem fér a szájába olyan sivalkodás van, hogy őőrűlet :roll: :D

Dorka, Jadey,

engem ki ne hagyjatoka buliból! :lol: kocsit meg szerzek, így vagy úgy. tesóm 30-án húz el fél évre indiába, addig lehet én vigyázok a tragacs-suzura :lol: :lol: abban legalább tehetem előre a kölköt, egy gramm légzsák nincs benne.

megyek altatni, a kacagás most kezd átcsapni sírássá...
sz_kata

Sziasztok!

Dorka!
Igazad van, 20 évvel ezelőtt még vígan szaladtunk a sarki közértbe az üres üvegekkel. Akkor még ez természetes volt. De sajnos ma már nem az. Persze gondolom én, hogy van üvegvisszaváltó imitt-amott, de komolyan mondom, legalább 10 éve nem váltottam vissza üveget, valahogy kimaradt az életemből. Én nem tartom a dobozos italokat rossznak, sőt praktikus, persze az tény hogy környezetszennyező. Nem a lakás mérete miatt nem veszünk visszaválthatót, hanem mert így szoktuk meg. Lehet lustának nevezni, de én akkoris inkább a dobozosat veszem, mert nincs vele macera.

Ákata!
Mi történt a fogaddal??? :shock: Szegény...
Alma: mennyivel drágább a bio alma a "rendes" almánál? Én is most már vennék Gesztinek ilyesmit, meg zöldséget is (répát, krumplit), de egyelőre azt sem tudom, hol van biobolt a környéken...

Napraforgó!
Gratulálok az első fogacskához! Fiúk tünemények! Mindig veled fürdenek? A hab a vízben babafürdető?

Angel!
Penészedés nagyon rosszul hangzik... fujjj.... sajnos ismerős téma, nekem is volt már benne részem, egy korábbi lakásunkban. Én rosszul lettem tőle, a látványtól, a szagtól. És hiába takarít az ember, a penész ott van, és a tudat is nagyon zavart. Viszont amit Ákata írt, az nagyon fontos, tényleg úgy van hogy nem szabad lefesteni, csak ha már kiszáradt!!! Bár nem tudom, hogy fogjátok ezt most per pillanat megoldani, főleg baba mellett, és ilyen hidegben.

Sz_Kata!
Pedig nagyon komoly azzal a telefonnal, főleg a második képen! Igazi pasi! :wink: És nagyon szép! (mármint nem a telefon, hanem Peti :lol: )

Krisszi!
Gartula az ötöshöz!!! Mikre képes az ember lánya, mi? :lol:
Maxima és egyéb szennylapok: kár a pénzért...

Hettie!
Ugye milyen édesek, amikor nevetnek??? Nekem Geszti ma csinálta azt, hogy altatni akartam, mert láttam hogy baromi álmos. Ringattam, és közben halkan énekeltem neki. Erre mindig el szokott aludni. De most valahogy inkább éberebb lett tőle, és nagy komoly arccal nézett rám. Én meg fölé hajolva folytattam, erre elvigyorodott, én is mosolyogtam rá, erre elkezdett nevetni! Erre persze én is, és nevetve énekeltem tovább, mire ő még jobban nevetett, stb. Az alvásból persze semmi nem lett... :roll: :lol:
Ja, és amúgy boldog névnapot Artúrnak! :D

Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

halihó!

SZ_Kata!
nagyon tüzetesen vizsgálja a mobilt, NAgyon cukI!

Krisszi!
gratulálok!!! muszály vizsga :evil:

Á_Kata
jaj nem lehetett jó ez a 4 órás cécó :?

Hettie!
após :evil: teljesen igazad van!

JAdey!
pizzarendelés :lol:

Nem is mondtam, tegnpa reggel szörnyen ébredtünk. Boti általában úgy ébred, hogy éhes, így lassan elkezd nyűglődni (cihegni Mamy után szabadon) majd ha nem történik semmi sír (eddigre át szoktam hozzá érni). előfordult már vagy 2×, hogy rosszat álmodott, ilyenkor felsírt, de hamar megnyugodott.
Tegnap arra riadtunk, hogy elkezd keservesen sírni, nagyon hangosan, és nagyon szívszorítóan. Azonnal rohantunk át, felvettem, megkínátam neki a cici, de nem lehetett megvigasztalni. Nagy nehezen elkezdett szopizni, de félrenyelt, akkor újra nagyon sírt. egy csomó ideig nem tudtuk megnyugtani.
Nem tudom mi lehetett. ennyire rosszat álmodott, vagy félrenyelt, nem kapott levegőt, és megijedt, vagy megfájdult valamilye, nem tudom. nagyon rossz volt.

megyek, met eldöntöttem, hogy ma korán lefekszem, és még ki kell teregetnem. Jó éjt! Bea

Kép
Kép
beuka

na majdnem elmentem, de most látom, hogy egyszerre írtunk.

Melinda!
gratula a forgáshoz!! leesés :(
köszi, hogy írtad a Huggies akciót, tuti megnézem, azt akarok venni, el is keseredtem, amikor írta valaki, hoyg az Intersparban van akciós (itt már meg kellett volna nyílnia egy IS-nak, de még nem nyílt).
NEm csodálom, hogy néha elájulsz a fáradságtól! nem tudsz máskor is fél 10-kor feküdni?

olyan ügyik már a babók, hogy így forognak.
Ez is az én bajom, hogy mi még nagyon le vagyun kmaradva korban, és mire m ia forgáshoz jutunk a Ti maanóitok már szaladnak.
engem még az foglalkoztat, hoyg mikor fogja rendesen tartani a buksiját.

na mostmár tényleg megyek teregetni. :?

Kép
Kép
beuka

Beuka:

Nekünk sajna sűrűbben van ilyen. 99%-ban pocakfájás. Hasmasszázs, szélcső, aztán távozik a baj :wink:
Tényleg szörnyű érzés és ijesztő, ahogy arra kel az ember. :roll:

KépKép
Kép
jadey

Végre este is ideférek a géphez,férjem szokta ilyenkor uralni,de most annyira fáradt hogy bealudt :o

Ákata
Még nem merült Laura,csak a feje lett leburogatva egy kis vödör vízzel és akkor kellett mondani hogy :merülünk.Persze elöször bőgött de utána nem.Itthon kell ezt a műveletet gyakorolni az esti fürdetésnél:leöntés-merülünk.én kis vödör helyett egy kefíres bödönnel öntöttem le :lol: nem is sírt!Te hogy bírtad a két lánnyal?Volt segítséged?Nem mentek el máshová?Itt is sokan vannak amúgy,csak korcsoportokra vannak szedve a bébik,meg legtöbben vasárnap vannak, mi akkor nem megyünk:tömeg -nyomi :?
Minek kellett az az izótop vizsgálat? :cry:
Alma: 8) hajrá!

Jadey
Én is probálom a régi formámat visszanyerni!Valaki írta (már nem tudom ki)hogy kevesebbet eszik de délutánra annyira kiéhezik hogy felfal mindent:én dettó :lol: :o Ma is átmentem a pékhez,ami csak egy utcányira van tőlünk,igazi pék :tele fini friss cuccokkal,én csak kiflit akartam venni de azok a fránya kakós csiga-bigág ott vigyorogtak rám.......

Jubi
Te igen ügyi vagy !Én is probálok kevesebb édességet enni,valamikor sikerül is de ma nem :cry:

Sz_kata
Lehet összefutunk majd a Kolping uszijába,írd majd meg mikor mentek.

Beuka
Veled is szívesen taliznék :lol:

Krissz
Gratula a vizsgához,nem semmi gyermek mellett.le a kalappal :wink:

Hetti
Após :x :roll: :shock:

olyan fáradt vagyok most már én is ,már ki is jött az izomláz a sok lépcsőtől :?

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Czmelinda: csigabigák, ismerős érzés: Te meg visszavigyorogtél rájuk, mi? :lol:

Szkata: Hogy kééééépzeled, hogy kihagyunk??? :wink:

KépKép
Kép
jadey

Melinda,
izotóposnak csak egy hét múlva lesz eredménye.
Sátorozás: nem tudja leszedni, mert az én fejem tartja, és nem éri el. Vagy nem akarja :wink: Remélem, most már pihensz, és holnap trillázó kedvvel olvasod soraimat :D

CzMelinda,
nálunk rögtön volt merülés, és Liza nem sirt, Lilike picit. Azért nem mentünk máshová, mert kiderült, hogy Lilinek kisebb az egyik veséje és vmi tágulat is van, és addig nem akarom vinni, amig ki nem derül, hogy hogy működik ez a veséje, és a hidegebb viz nem árt-e neki. Az izotópos vizsgálat a veseműködésről szól.

Jadey,
én két árva sportszeletnél jóval többet tudok ám bevágni! De ma sikerült egy szemet sem! Csak egy pici tökmagot ropogtattam (óvatosan - fog miatt).

Mamy,
ötszáz forint egy kiló.

Mennem kell, hiába raktam le a csajokat félálomban, most megy az üvöltés...

Puszi - Kata

ákata2

Most látom, hogy van már 2007 őszi topik, jól megöregedtünk ám :lol:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Hettie!
Nevetésből csuklásba átmenet sajna nálunk is elég gyakori. Azért sajnos, mert Beni nagyon utál csuklani.
Apósodék nem semmik :twisted: Mondjuk én is tudnék mesélni...

MSE!
Drukkolok én is Nektek nagyon a holnapi vizsgálatotokhoz! Majd meséld el a jó híreket :wink:

Jadey!
Tetszik Jade pizzarendelése :lol:

Beuka!
Sajna Beni is ébred ilyen keserves sírással, ilyenkor úgy sajnálom (nem mintha egyébként nem!). Tutira rosszat álmodnak. Ilyenkor nehezen lehet Benit megnyugtatni. Ma is volt egy ilyen ébredés kora este, aztán ahogy megnyugodott, mosolygott ezerrel. Ez azért jól esik a lelkemnek :D
Marci olyat csinált ilyen pici korában, hogy sírdogált álmában, nem kelt fel, de látszódott, hogy álmodik (mozgott a szeme), kis lábai-kezei mozgolódtak és pityergett. Egy darabig vártam, hátha felébred, de ha nem tette, akkor inkább simogattam,hogy megnyugodjon.
Dehogynem tudnék előbb is lefeküdni, mint éjfél, csak éppen hülye vagyok és ilyenkor ülök igazán a net elé, beszélgetünk Gáborommal stb. De sajna Beni elég nehezen alszik el este (is), így van, hogy 10-1/2 11 tájban is a sejhaját ringatja Párom, vagy ciciztetem 28-adszorra. Tegnap és ma is szerencsénk volt, egész hamar bealudt. (Ígérem én is megyek lassan zuhizni :wink: )
Szerintem nézd a jó oldalát, hogy Boti fiatalabb a babák között: mire elértek egy fejlődési szintre, vagy elértek egy kort, a nagyobbacskák már túl vannak rajta és a többi anyukánál felgyülemlett infot, tapasztalatot begyűjthetted magadnak :wink: Na, így már rögtön jobb, nem?! :lol:

Kata!
Én hülye, még mindig itt görnyedek a gép előtt :roll: Most nem vagyok álmos :shock:
A bioalma árát vérlázítónak találom :twisted: Mi ismerőstől vettük, úgyhogy azt kapja Benyó.

Ötletbörze:

Ötlet a hozzátápihoz, aki almával szeretné kezdeni. Mivel az alma elég savas, szerintem az első időben érdemes megpárolni vagy megsütni az almát. Én biztos így fogom adni Beninek, csinálok többet és a piciri adagja feletti részt Marcival megesszük.

Édességötlet fogyizóknak alá RR (nem csípem a fejét, de ez a nasi tényleg jól hangzik): natúrjoghurtba belekeverni egy kis édesítőszert, túrót és fagyasztott gyümit. Jól összekevered és nagyon klassz édesség helyett. Én már kétszer kipróbáltam (épp előbb nyomtam le belőle egy kis adagot) és tényleg fincsi. És garantáltan ápdétegyes :lol: Próbáljátok ki! :wink:

Most már tényleg távozom!
Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Már írtam egyszer, de az elszállt, ugyhogy mégegyszer.

Mamy
Igen, annyira édesek, ha nevetnek, azzal a kis csipogó hangukkal. Arti már 1 hetesen hangosan nevetett, anyósom mondta is hogy ő még nem is hallot ilyet, hogy ilyen pici már tud nevetni. Persze most már fejlődött a nevetése. :lol: Köszi a névnapi köszöntést! :D

Tegnap kaptunk a sógoréktól kis babaruhákat de olyan cigiszaga van, mert bennt cigiznek a kisgyerek mellet, aki most lesz 1 éves! És ráadásul 3-an szívják! Kimostam őket, de az egyiknek még mindig olyan a szaga, ugyhogy most még ázik. Amugy ő mondta azt, hogy az nem lesz jo ha 6 honapig csak szoptatok. Meg arra is azt mondta hogy hülyeség az, hogy a tej elmehet fizikai munkától is, ami izzadással jár. Ezt a gyerekorvos mondta, akinek már 60 év tapasztalata van, és egy olyan cáfolja meg, aki nem is ért az egészhez. Na az ilyenek tudják ám osztani az észt.

Beuka
Nagyon aranyos Boti ahogy tartja a fejét. Arti is tudja egy nagyon kis ideig, de inkább belemélyed az ágyba még.

Nekem még másodszorra nem jött meg, pedig már december elején megjött, most meg semmi. Nem tudom mi van most?

Angel
Nekem is elég nagy még a haskörfogatom. Most kb 85 cm, és 58 volt. De hát azért csak 115cm-ből kellett ezt is leadni. :)

Jo éjt!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk. Most végeztünk, apával összeszereltük a franciaágyat, ami2héttel hamarabb érkezett, úgyhogy szekrény kipakolás, szobarendezés volt a mai téma. De még sehogy nem állunk. :(
Lassanként halad a dolog.

Bioalma: horror az ára :(

Haskörfogat: 111cm-rel mentem szülni, most kb. 90 cm :oops: :evil:
mell, csipő 100cm, azzal még nem lenne gond, csak a derékkal. Eltünőben a derekam, és persze ma is ettem 1/3 Milkát. :(

Na megyek, majd holnap jövök, de késő van aztán pihenni is kell, legyen tejci. :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat a fogacskánkhoz! Olyan édes, kis recés.... :D

Bujka!
Az első képen Krisztián, a másodikon Zsombi van! Pedig igazából nem is hasonlítanak egymásra, bár van olyan fotó, ahol azért igen....lásd fent :D

Mamy!
Ez volt a második közös fürcsi, sajnos egyedül nehezen oldható meg. De itt volt anyukám és szedegette ki őket, én csak lubickoltam velük... :D
A hab egyébként babafürdető, én régebben is fürödtem ilyesmivel, mert nagyon szeretem!

Ákata!
Sajnálom a fogadat :cry: gondolom mit érezhetsz, mert én is talán azt féltem a legjobban! De fel a fejjel, a fogdoki biztos előre vesz és hamar rendbehozza. A súlyproblémákon meg felesleges agyalni.......hol van még a bikini szezon! Addigra biztos sikerül megválni attól a pár kilócskától! Amint látom többen is készülnek itt a testedzésre (köztük én is ) és így biztos tudjuk motiválni egymást!

Beuka!
Kiri viszonylag jól viseli a fogzást, bár még az elején vagyunk, nem akarom elkiabálni.... :D

Krisszi!
Gratulálok a vizsgáidhoz! Én még mindig ámulok, hogy hogy vagy képes még tanulni is! Le a kalappal!

Sz Kata!
Petike tényleg olyan már most mint egy kis macso :lol: Igazi szívdöglesztő pasi lesz, mert már most is az!

Most megyünk koraszülött utógondozásra, majd később jövök!

KépKép
napraforgo13

Sziasztok!

Geszti bealudt a reggeli ciciziés után, hát ilyen se sűrűn fordult még elő... :roll:

Hettie!
Jó hogy írod, a megjövést, ugyanis nekem is megjött karácsony előtt, és most vártam megint, de semmi... :roll: 19-én kellett volna megjönnie. Már poénkodtunk a Párommal, hogy jön a kistesó?... Na remélem tényleg csak poén marad, nagyon nem szeretném ilyen korán. Elsősorban a baba miatt, mert szerintem ilyenkor még nem regenerálódott teljesen a szervezet egy új baba kihordására. Én meg pláne nem, mert császáros voltam.
De már minden nap ezen rágódom, hogy veszek egy tesztet... :roll:

Napraforgó!

Hát igen, ha van segítség akkor könnyebb megoldani a fürdést. Én amikor először fürödtünk együtt Gesztivel, egyedül voltam itthon, és nem is gondoltam bele, milyen macerás lesz kiszállni a kádból. Aztán valahogy megoldottam, bár elég érdekes látvány lehettem, ahogy ügyeskedtem kifelé magunkat. Már nem is tudom, hogy sikerült... Megfogadtam hogy legközelebb csak akkor lesz ilyen, ha a Párom itthon van.
Babafürdetőt én is imádtam régen, meg babatusolót, főleg Johnsont, még mindig van egy levendulás babatestápoló a polcon, persze már régi, Gesztinél nem használom fel, sőt talán ki is dobom mert elfeledkeztem róla...

Kép
mamy

Bujka,

a 28. cicizés és tizenegyig altatás nekem is ismerős :roll: bár én miután letettem Petit, kb egy másodpercre rá már húzom a lóbőrt :lol: nem szabad hátrányban lennem vele szemben :wink:

amúgy, minden este úgy teszem le, hogy él a szívemben a remény, hogy talán ma olyan éjszaka lesz, amikor tudok aludni.......aztán jön a pofáraesés, de komolyan, az olyan szar....ilyenkör tök mérges vagyok Petire, amit persze szégyenlek, de attól még így van. Igazán lehetne olyan rendes, hogy alszik 4-5 órát egyhuzamban és az éjszaka közepén sem kell ringatni a seggét!! csak hát tényleg kajál éjszaka, éheztetni meg nem akarom, úgyhogy reménykedem, hogy majd a következő éjszaka jobb lesz :roll:

édesség: sajnos, nem szeretem a joghurtot :? tulajdonképp csak a hízlaló édességeket szeretem :P

Ákata,

tegnap nem sportszeleteztem, hanem töpörtőztem :lol: hagymával! :P :P
sz_kata

Jó reggelt!

Mamy
Nem is tudtam hogy te is császáros voltál :o Nem szokott néha fájni meg jobban megdagadni a heged?Nekem igen,sőt valamikor még viszket is :? Tuddod hogy miért császármetszésnak hívják?Valahol olvastam hogy Julius Ceasert segítették így a világra,karddal vágták ki az anyja méhéből :? elég brutál,az anyja nem is élte túl,nem és élhette túl akkor.Innét az elnevezés.
Nekem még nem jött meg 1x sem,remélem még nem is fog egy darabig :lol:

Ákata
Remélem minden rendben lesz Lilike veséjével :wink:

Napi
Koraszülis utógondózás????Mi lesz az???Laura is korás volt(34 hét)

Bujka
Párolt alma :arrow: jó lehet :wink:
Meg az a yoghurtos cuuc is jó,én is szoktam olyanokat kreálni,de azért az még sem csoki :oops: :lol:

Hetti
Cigis rucik :arrow: én lehet nem fogadtam volna el,hanem jól megmondtam volna nekik hogy hogy képzelik a dohányzást kisgyermek mellett :!: FELHÁBORÍTÓ :!: :!: :!:

Edi
Bioalma,mennyibe kerül?Lemaradtam az áráról.És miért muszáj bio-almát venni?Örökké ugysem ehet azt !??Jobb időt nem találtatok a franciaágy összerakásához?? :lol: Éjjel?? :lol:

Jadey
Csiga-bigát természetesen vettem,addig mosolygott rám míg mindmegettem :lol: Ma meg sütök valami jó sütit :oops: :lol:

Na most leteszem tálcára a babanetet,megyek összerendezgetem a csekkeket,kész káosz,utána kell néznem hogy jól számlásztak e mindent ,mert ezek képesek átverni az embert :shock:

Üdv:Linda

Kép

Kép
czmelinda

Linda!
Igen, csaszis voltam, összeadódtak a veszélyeztető körülmények, a szüléstöriben olvashatsz róla. Így utólag ősztintén szólva egyáltalán nem bánom, mert így szerintem biztonságosabb volt Geszti világrajövetele. Persze azt igen, hogy nem láthattam Gesztit a születése pillanatában, ezt nagyon sajnálom, és hogy nem hallottam ahogy üvölt. Mert állítólag úgy üvöltött, hogy remegtek az ablakok. De végülis fél óra múlva már magamhoz tértem és hozták a Kiscsillagot, még ugyanolyan mázas volt, csak már fel volt öltöztetve. És Apukája is ott volt, és hagytak minket hármasban egy kicsit. Jaj de jó volt...
A hegem nekem már kábé 4-5 hét után felejtős lett, nem is éreztem hogy ott van, és azóta sincs vele semmi bajom. Egyedül a branül helye viszketett egy kicsit néha, de már az sem. Nem szokott megduzzadni sem...
Igen, hallottam hogy miért hívják így, tényleg eléggé brutál a sztori, ha igaz. Azt nem csodálom, hogy szegény anyja nem élte túl, de azt már igen, hogy a Caesar túlélte...
Bio alma: Kata azt írta hogy 500 Ft kilója. Szerintem horror. Asszem én "rendes" almát veszek, valami szépet, és megpárolom.
Most már lassan megveszem az első sütőtököt is, meg szép répát, burgonyát akarok még venni, és ebből a négyféléből kísérletezgetek Gesztikémnek. (pl. sütőtök-alma, vagy sütőtök-burgonya, vagy répa-burgonya, stb.) Persze mindet szigorúan párolva, és pépesítve.

Kép
mamy

Sziasztok lányok!

Megvagyuunk ám, csak áruljuk a lakást, meg nézelődünk, meg taknyosak vagyunk, meg úgy nézünk ki, mintha jönne a fogunk, de biztos nem... Vagy nem tudom... :)

Párolva kell adni az almát? :oops: Úgy emlékszem, az én időmben még nem így volt... :roll: De ez sem biztos! :lol:

Környezetszennyezés: Nos, a minimum minimuma, hogy jó helyre dobjuk a műanyagflakont, de igazság szerint, amíg ilyen mértékben "fogyasztunk", addig ez már-már nevetséges... Inkább nem kellene két évente lecserélni az egyébként remekül működő tévét, autót stb... Nem csak mert sok energiát használ, hanem mert k...va sok pillepakkot kell ahhoz összehordani, hogy kompenzáld az új lcd tévéd legyártásának környezetszennyező hatását... Meg a terepjáródét... :wink: ööö... én is akartam új tévét, mert a miénk elég kicsi és nagy nappaliban közel kell ülnöm hozzá, de úgy döntöttem, jó lesz az még... esetleg használtan... :wink:

Lányok! Most komolyan segítsetek! Olyan hashajtó módszert keresek, amit folyamatosan lehet alkalmazni, tehát nem gyógyszerfélét... Valami trükköt... Én többé nem akarok budira menni...SOHA!!!!!!! :cry:

Puszi mindenkinek!
Azért igyekszem majd jönni! :)

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok, Lányok!

Mami, CZMelinda,
az almánál nem a "szépség" a lényeg, hanem a vegyszerek! Felőlem aztán a bioalma lehet ráncos, feketedő is (kivágom, megpucolom), lényeg, hogy permetmentes legyen. Ez jelentkezik a bioalma árában. (Egyébként még mindig olcsóbb, mint a konzerv.)
A kertész, aki tavaly irtotta nálunk a fát, a primőröknél (tavasszal, nem is télen!) azt javasolta, pár napig tartsuk hűtőben fogyasztás előtt, igy lebomlanak a vegyszerek. Hozzáteszem: én nem is eszem primőrt szinte soha, kivéve egy-egy kevés kigyóubit, hűtőztetés után.

Korautógondozás: nekünk is volt három hósan, most is lesz. A kórházba kell visszamenni, megnézik, hogy fejlődik.
Vese: egy hét múlva lesz eredmény... Nálatok mi volt?

Melinda,
a kismamában meg pont azt olvastam, hogy azért jó almával kezdeni, mert nem savas :evil: Párolás: köszi a tippet! Anyu meg azt ajánlotta, hogy először a levével kezdjek, ne a sűrűjével. Először megpróbálom ezt, aztán marad a párolás. (Valahogy úgy érzem, nyersen egészségesebb...)

Kata,
van olyan, hogy pont elszenderülök, és valamelyik lány akkor neszel fel. Hát akkor én is zsigerileg durcás vagyok, és nagyon szégyellem magam miatta... :oops: Ilyenkor rosszad álmodhatnak. Megsimizem őket, és vissza is alszanak (ez nem kajás sirás, szóval én nem éheztetem őket! :wink:) Egyébként a csajok is egyik pillanatról a másikra kezdtek 4-5 órákat aludni, minden átmenet nélkül, úgyhogy nem hiába remélsz!
Töpörtyű: nyamm! Mi szinte minden este eszünk egy kis lilahagymát, imádjuk! (és ha ketten esszük, nem érezni...) Én se szeretem a joghurtot (az édesitőszert még kevésbé).

Na, ma bejelentkezem a fogorvosnál, drukkoljatok, hogy még a télen sorra kerüljek :twisted:

ákata2

Kép

Jadey! lehet, hogy hasfájás volt nálunk is :(

Melinda! már beszéltünk róla egyszer, hogy próbálod elmulasztani Benya (nagyon teccik :lol: ) csuklását? nálunk is gyakori, azt nem mondom, hogy utálja, de néha rossz neki. 1× kipróbáltunk egy kis citromlét vízzel keverve, nagyon hatásos volt, azonnal elmúlt, de nem merem nagyon használni.
Esti alvás :( nem lehet kellemes még 11-kor is ringatni.
IGazából tényleg nem rossz, hogy fiatalabbak vagyunk, mert igazad van, mire én odajutok dolgokhoz, már mindenkinek nagy tapasztalata lesz, és sok infója :)
Én ezt a fajta édességet ettem, amikor a terheség alatt diétáznom kellett, egész jó volt. de azóta hallottam olyanfélét is, hogy nem igazán kellene édesítőszert enni szoptatás alatt. :?

Hettie! cigiszagú ruhák :evil: bár eleve azzal van itt a baj, hogy a gyerekek mellett cigiznek :evil: Botinak sincs mindig kedve hasalni. De egyre jobban megy úgy látom. minden nap gyakoroljuk, de csak míg tetszik neki.

Edi! na akkor még hamarabb kész lesz a szoba!

Napraforgó! ha Kiri ilyen jól viseli az elsőket, biztos nem lesz gond a többivel (bár semmi tapasztalatom nincs :? )

MAmy! teszt :) majd írd ám meg mi volt! Igen, ezen már én is sokat gondolkodom, hogy leeht, hogy észre sem venném, hogy terhes vagyok, és a picinek biztos nem tenne jót a napi többszöri babakocsicipelés a lépcsőn, no meg igen a regenerálódás :?
HA készíted ezeket a bébiételeket leírod majd hogy csinálod? Időben összegyűjtöm a recepteket, hogy majd tavasszal felkészültt legyek :)

SZKata! Én megfigyeltem, hogy Boti akkor aludt a legtovább éjjel, amikor már abszolút nem is számítottam rá, hogy hosszabbat alszi. Azóta is reménykedem ilyen hosszabb alvásban, presze agy nem jön össze :?

én olyan mérges vagyok magamra, mert a terhességem alatt egyszer sem néztem meg a haskörfogatomat :( :(

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Sokat írtatok!

Sz_kata, Bujka: 620. ciciztetés - ismerős. De nálunk most pici fejlődés van: elalszik a cicin, leteszem, felsír, és akkor gyorsan beadom a szájába a cumit és így tök jól elalszik. Sajnos az ujjszopáson túl van, leszokott róla egyenlőre. Vagy nem elég ingergazdag az ujja a mellbimbóhoz képest?!:roll:

Jadey, Szkata: Persze hogy nem hagyunk ki! Akkor a jövő hét, részleteket egyeztessük pl. telefonon. (privit majd próbálok írni a Skype nevemről, de nem biztos hogy fog menni.)

Siba: Spinning? Nem vagy semmi!!! És végigcsináltad? Az a legdurvább durvaság, de fogyókúrának naggyon hatékony. Tejed nem megy el tőle?

Bali: Figyu a módszer székrekedés ellen, hogy minden reggel benyomsz egy csomó zabkorpát a joghurtodba. Ha nem eszel joghurtot, akkor egyrészt egyél. Ha mégsem eszel, akkor pedig minden létező kajádba tegyél zabkorpát, vagy búzakorpát (ez nem olyan egészséges). Emellett inni-inni kell sokat. És nekem eseti használatra bejött a Laevolac szirup, és sokan ajánlják a Tamarin lekvárt - DM-ben lehet kapni.

Csajok - Bendus gyerek birkaterrort alkalmaz! 2 napja elkezdte vadul püfölni a játszószőnyegéán levő barit, és naggyon élvezi ezt. Komolyan már sajnálom néha szegény birkát.

Holnap elviszem a dokihoz, mert a tarkóján van a bőre alatt egy forcsa alaktalan csomóí! Aggódom, hogy mi lehet az.

na, mennem kell, nyüszög.

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Beuka,

ha kétségeid vannak, hogy a baba a hasfájás miatt sír-e :arrow: akkor nem a hasa fáj :lol: .
Ez amolyan aranybölcsesség, hidd el, ha fáj a hasa és azért sír azt pontosan tudod :wink:

Bali,

pillepalack és tsai: azé' lehet a kicsivel is kezdeni, nem? :wink: Amúgy akkor én szupi környezetvédő vagyok, mert én meg azt gyűjtöm, amit más kidob :P :P (lsd: régi bútorok, egyéb régiségek...)

hashajtó: csak nem aranyér? próbáltad már a mézet rá? Amit Dorka ír az szupi, meg a napi egy kanál lenmag joghurtba keverve.

Dorka,

hehe, nálunk nem lehet ám a kis szarost átverni holmi műanyag cuccal :roll: néha úgy "lopom ki " magam a gyerek alól, kígyókúszásban......

Képzeljétek, bealudtam a játszószőnyegen.......még szerencse, hogy apjuk ma itthon van, mert arra ébredtem, hogy nincsennek itthon :shock: izéé, remélem sétálni mentek :D
sz_kata

Boróka!
ööö... ezt a zabkorpát is a DM-ben kell venni? És mennyit rakjak bele, amennyi fér? :wink: És drága? :roll:

Sz_Kata!
Így van? szupi környezetvédő vagy!!!!! :lol: Jah persze, aranyér is van, de az begyógyul 1 hét alatt, amíg újra el nem megyek a budira. Tehár a székrekedést kell megszüntetni végre... Lenmag? Azt hol adják...
Bizti, hogy ezeket nem a mezőgazdasági boltban kell megvenni? :lol: Szóval melyik az olcsóbb? :oops: :lol:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Jadey!
Ne útálj! Heti háromnál még nem tartunk… :D

Mamy!
Szerintem ne szép almát és zöldségeket vegyél. Én a tökéletes felfújt gyümik helyett inkább a kicsit csúnyább, kisebb, de kevésbé vegyszeres cuccokat szoktam vásárolni. A sárgarépának pedig vágd le a két végét, állítólag ott gyűlnek össze a méreganyagok.

Hettie!
Szerintem is szörnyű, ha gyerek mellett dohányoznak! Tegnap nézegettem a régi fényképeket, és mit találtam? Egy kanapén űl három kislány (én és az unokatesóim), szorosan mellettük pedig a két anyuka, cigivel a kezében. No comment. Tény, hogy én gyerekkoromban annyi füstöt beszívtam, hogy meg is utáltam egy életre… :x

Linda!
Nekem elég gyakran viszket a hegem, és néha még érzékenynek is érzem. Nem tudom meddig lesz így… :roll:

Hozzátápi: nálunk a favorit az almás banános pép. Én nem párolom, csak felszeletelem a gyümiket és egy kis forralt vízzel bevágom a turmixgépbe. Jazi kétpofára zabálja
:)

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Ákata!
Tudom én, hogy nem a szépség a lényeg az almánál, gondoltam hogy nem azért bio. :? Hanem mert vegyszermentes. De én is hallottam azt, hogy ha hűtőben tároljuk pár napig a zöldséget-gyümölcsöt akkor lebomlanak a káros anyagok. Én is így fogom csinálni. Nem is nagyon tudom, hol kapnék itt a környéken bio cuccot?... A Kaisers-ben mindig gyönyörű a választék, majd ott veszek ilyesmit.

Livi!
Nem kell párolva adni az almát, csak lehet. Én először párolva próbálom majd, aztán meglátjuk. Az tény, hogy frissen több benne a vitamin.
Fogacska: :lol: és miből gondolod, hogy jön, vagy mégsem?...
Székrekedés: :cry: együttérzek... mást nemigen tudok mondani, a lányok leírták a jó módszereket.
Környezetszennyezés: én letettem róla, hogy környezettudatos legyek, amióta a saját szememmel láttam, hogy itt a ház mellett a szelektív hulladékgyűjtő konténerek tartalmát (tudjátok a szines konténerek - papír, fehér üveg, fém, szines üveg stb.) egy szemetes autóba, EGY TARTÁLYBA ömlesztették egymás után. Kérdem én, akkor minek kell külön gyűjteni, ha egybe öntik az egészet??? Értitek ti ezt? Mert én nem. Ez olyan, de olyan magyaros. (sajnos).
Lenmag és zabkorpa: nagyobb élelmiszerüzletben is lehet kapni, én pl. lenmagot a Kaisersben vettem.

Beuka!

Háááát azért nagyon remélem, hogy nem kell tesztet vennem, bár egy éve még repültem az örömtől a két csíkos teszt láttán, de most valahogy nem hiányozna, az említett okok miatt. Majd kicsit később igen, mondjuk olyan 1 év múlva... :roll:

Nem tudom mi van ma a levegőben, de Gesztikém ma már másodszor aludt el hosszabb időre, már másfél órája húzza a lóbőrt! :shock: Eddig szinte csak enni kelt fel a mai nap folyamán... :shock:

Kép
mamy

Bali,

sztem mindkettőt lehet DM-ben kapni :lol: De lehet, hogy a mezőgazdasági boltban olcsóbb :lol: :lol:
sz_kata

Jaj, van egy jó sztorim tegnapról:
a dokinál volt még egy ikerpár (fiú-lány, 9 hónaposak). Anyuka rákérdezett, szopnak-e még, mondtam, igen. Kiderült: az ő babái alig szoptak, mert - mind mondta - vizes volt a teje (ez sztem hülyeség, de mind1), és a gyerekek nem itták. És a tápszert se igazán, ezért nagyon korán elkezdte a hozzátáplálást, és a gyerekek most a lekvároskenyérnél és a tejberizsnél tartanak, meg a Danoninonál. Hát nekem kissé égnek állt a hajam. A gyerekek egyébként nagyon aranyosak voltak, a kislány totyogott is (ikreknél ez nagyon korai 9 hónaposan szerintem), úgyhogy láthatóan nem rokkantak bele a felnőttkajákba, és kövérek se voltak egyáltalán. Furcsa, nem, hogy mi itt vitatkozunk két szelet almán meg a tejpépen, más babák meg már a tokaszalonnánál tartanak :wink:

Üvegvisszaváltás (ezt már korábban akartam irni, csak lemaradt):
ahol veszed, ott kötelezően visszaváltják! Pillepalackot meg a szelektiv hulladékgyűjtőbe le lehet adni. Dobozost egyáltalán nem veszek, ez a legkörnyezetszennyezőbb sztem.

Kata,
aranyos ez a játszószőnyegen-alvás :D Én az első hetekben csináltam ezt, most már nem tudok aludni napközben (sajnos - néha olyan jól esne...)

Dorka,
dudor - elhiszem, hogy aggaszt, de nyugi! Lehet, hogy csak beütötte, nem?

Pussz, megyek szopiztatni Lilikémet.

Kata

ákata2

Mamy,
nálunk tök külön viszik el a szelektiv gyűjtött hulladékot, láttam. Furcsa, hogy nálatok ez a gyakorlat, felhivhatnád a polg.mest.hivatalt... Alma, tudom, hogy tudod :wink: Kaisers: ha már vlaahol veszel, inkább zöldségesnél, mint a Kaisersnél, mert ott szép, de rendszerint nem magyar, vagy ha igen, vegyszeresebb, mint másutt - ez jellemző az összes üzletláncra...

Pussz

ákata2

Sziasztok lányok,

hű de kaksi idő van, mi tuti nem megyünk i ma már, pedig úgy vártam!

Szkata. Azt a haragszom rád kicsifiam dolgot én is eljátszottam néha, most meg a z a legújabb, hogy odamegyek hozzá és komoly tekintettel mondom neki, hogy mennyire haragszom, erre tuti elkezd vigyorogni, na arra meg már én is! Nyugi, már csak néhány hónap, aztán nevetve meséljük majd az átalvatlan éjszakákat :lol:

Én Woody Alan egyik mondását tartom mindig észben: "Ami jó az életben az vagy káros, vagy hízlal, vagy erkölcstelen!"
:lol: :lol: :lol:

Meghirdettem a babakocsinkat, mert kinőttük :roll: a babahordozót már rég, úgyhogy újakat kell néznem.. Hurrrrrá! :roll:

Napraforgó: Már akartam kérdezni, hogy még mindig egyedül vagy-e, csak nem akartam magamtól felhozni a témát. Le a kalappal, nagyon ügyes vagy. Jaddel én is egyedül voltam 4 évig, úgyhogy tudom milyen az. Te ráadásul kettővel, nem semmi.
És tényleg a látszik a fiúkon, hogy semmiben sem szenvednek hiányt, főleg szeretetben nem!

Bujka: édes vagy, de én is olyan vagyok, mint Kata. Le a joghurttal, éljen a csoki! :lol: Inkább utálom magamat :wink:

Jubi: Dehogy utállak :wink: csak irigykedtem :lol:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Elindultam ma vásárolni, pénztárca nélkül :evil: :evil: no comment.
még jó, hogy nem találkoztam reendőrrel, mert a jogsim, meg a személyim is abban volt. Végül hazajöttem és elmentem a hozzánk legközelebb eső kis boltba. viszont vettem egy tábla milkát (epreset) mérgemben :)

ja igen, üvegvisszaváltás. én most jöttem rá, hogy a pezsgőset már nem váltják vissza :shock: :shock: pedig volt nálam vagy 10 db. :(

Livi! hashajtó: szilvabefőtt, levével együtt. (ha lehet házi készítésű)

Á_Kata! ezt az alma leve dolgot a védőnőnk is mondogatja, de mennyi almát kell ahhoz lepréselni, hogy összejöjjön valamire való lé? Fogorvoshoz drukK!!! nekem 14 éves koromban tört le az első fogam, a bicikli első kerekébe beakadt a reklámszatyor és pofára estem.

Dorka! Birkaterror :lol: :lol:

SZ_Kata! Igen ezt a hasfájós mondást már hallottam, de ez annyira keserves volt, viszont nem tartott sokáig :?
Peti elrablása :D

Mamy! Szerintem nálatok csak a lakosságot szerették volna szelektívre nevelni. De ez tényleg nevetséges, és felháborító!

megyek vasalni

csók: Bea

Kép
Kép
beuka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?