Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

csak egy gyors kérdés, aztán olvasok, amyg enged a kiscsaj, szóval orrszívás, Ti mikor szoktatok, mikor kell? ha szörcsög, de kap orron levegőt, ha folyik az orra, de kap levegőt, vagy csak ha nem is kap az orrán levegőt?

KépKép

KépKép
winnie27

Igen, TInu, és az én fogalmam szerint az, hogy valami felelőtlenség, vagy valaki egy bizonyos szempontból felelőtlen, az ugyanazt jelenti, szóval akkor csak eljutottunk ugyanoda... :)

Kaja, na hát megint csak azt kell mondjam, az én főztöm nem megy annyira. Tegnap ugye a répás kotyvlékomból lecsúszott két részletben 110, na, ma erre 10-20, utána bontottam egy kecskemétis brokkolis pulykát, majdnem az egész üveg lement!!! ilyen sem volt még... :shock: tökre örültem. És előtte nem sokkal egy fél üveg sárgabari is lecsúszott. Lehet, hogy most az lesz, hogy kicsit hízzon a leányzó, kb hetente egyszer főzök, kül meg egye az üvegeset, ha azt eszi... :?

Ja, és beszéltem a védőnővel, ő is azt mondta, hogy ekclmás babánál várjunk még a gluténnal is, tejtermékkel is, úgyhogy én még nem indítok semmi ilyesmivel 8 hónaposan. JObb a békesség :)

KépKép

KépKép
winnie27

ja, Nika, boldog hófordulót, grat a mászáshoz és üléshez!!!

Rena, megint az örökös agycicámmal jöövk, derékfájás.... masszírozás.... :oops: ha meg tudod oldani...

KépKép

KépKép
winnie27

Rena: pb 301 mininova.com :):) remélem érted mire gondolok :wink: :wink:

nika70
Salgótarján

ha felébred a kiscsaj, megyünk egy barátnőmhöz házavatózni, 5 gyerkőc lesz :) ja, és babakocsival BKV-zunk, ez lesz az első... eddig csak kenguru volt

KépKép

KépKép
winnie27

illetve mégsem... apáig mennnénk csak BKV-val, onnan kocsi, de most realizáltam, hogy a hordozó itthon :( :shock: hát így ebből taxi lesz.
na, felébredt

KépKép

KépKép
winnie27

Bazsi baba ma először állt fel a kiságyában! Perszen nem szokványos eset, nem a rácsba kapaszkodik hanem a rácsvédőbe! Olyan büszke vagyok rá! Kép

Puszika!
KépKép
fölkalexa

Na ide is leírom! Gratulálok drága kis vejkómnak (Balázsnak)!! :D Nagyon ügyi!!! És milyen csinimanó!
Én most dúrtam csajnak egy nacit. Úgy megörültem,volt egy tutyi is a duriba, de kicsi lett. :cry: És nem lehet kapni sehol!!!! Se szilikontalpú zoknit!
Valaki felé vannak ilyenek? Vehetne oszt átutalnám az árát..

Winnie! Köszi! :wink: Masszír az megy. Vettem Inno Reuma krémet, most azt prószálom ki.

Nika! Értem én.... :wink: Most már azt súgd meg,hogy lehet rákeresni,és magyar feliratot honnan töltsek! Köszi!!

omr

felmész a mininovára ésbeírod hogy prison break erre megkeresi a feíratot meg elküldöm msn :)

nika70
Salgótarján

Ja. Keresést már megtaláltam. Filmet is.felirat kell még.

És most mindenki gondoljon KNikire.... Hmmm. Milyen jó is lehet most nekik! :lol:

omr

Winnie!
Mi pont most vagyunk benne a dáthában,és szívjuk a nózit.A védőnő azt mondta,napi 3x mindenképpen kell színi,valamint ha azt hallod,hogy van a nóziban még cucc,akkor is.Túlzásba se vidd,mert az meg fokozza a váladék termelődését,és sose lesz vége.Ha kell éjjael is szívd.Én most Martinka szobájában alszom,és így hallom,hogy veszi a levegőt.Én leszívom,amikor úgy látom,hogy nem kap rendesen levegőt,és nyitott szájjal veszi inkább.Magátol nálunk nem folyik ki.Az első nap jött ki egyedül,akkor egész nap tüsszögött,és az kihozta.
Így csinálom:Stérimar majd orrszívás,majd Nasivin csepp.
Nagyon rossz a helyzet?

Egyébként délután voltunk dokinál,és tiszta a kisgyerek tüdeje,és nem piros a torka.Hát,ennek nagggggyon örülünk!!! :D :D :D
Vendég

FAlexa!
Ügyes Balázs,hogy felállt!Milyen szép a kiságya,tapétája,játéka!
Jó,hogy legalább katéterrel meg lehet oldani ezt a műtétet!Azért nem mindegy!!

Winnie!
KNiki!

Kérjük a beszámolókat a bulikról ám!! :D :D :D :D :D :D
Vendég

Rena, én meg tudom neked szerezni,ha akarod,csak hogy küldöm át? :oops:
Mi az a tutyi? :oops:

Fölkalexa!
Nagyon édes Bazsibaba!

Alexa!
Most úgy tünik valami járvány van,nálunk is ma be kellett vetni a porszívót,egyelőre csak vízszzerű.
Azért az jó hír,hogy tiszta a tűdeje és nem piros a torka Martinkának.

Kniki!
Gondolunk rád! :D és irigykedünk

Ildikó
ilgya1

rena elküldtem a feliratotŰ:)

nika70
Salgótarján

Ildi!Akkor nektek is jobbulást!!

Nika!Gratula a mászáshoz,és az üléshez!
Hát én is megijednék ha enné a gyerek a szobanövényt!!Sajnos nem tudom ez mérgező-e,de nem is tudom,hova lehet fordulni gyorsan ilyen esetben!Talán a közeli virágboltoshoz?Már ha van a közelben!Vagy ez hülyeség?Egy virágos biztos ismeri ezeket a növényeket! :?:
Vendég

Köszönjük a köszöntéseket!

Nektek is egy fotócska:
Kép

Falexa:
Balázs nagyon édi baba.

Nika:
Gege kész vagány krapek.

Rena:
Szökést szeretnéd? Dejó. Én láttam és naggyon tuti, most hogy megy a tv-ben nem bánom,mert már láttam. Az első szériát nem is néztem, egyszerűen fanni nem hagyta. Utólag lestem eg egyszerre lemezen és sokkal joibb volt, mint heteket várni rá.

Tényleg ti honnan szedtek le ezt azt? gondolok itt filmekre?
Én is szednék, de honnan?
Valaki plíííz mondja meg nékem. Ami nem fizetős és nem meghívós.

Itt is körkérdezek:
Itt is megkérdem, hogy nálatok hogy zajlik a kajálás?
mert nálunk az van, hogy fanni tekeredik, csavarodik oda nem figyel, hadonászik, kiveri a kanalat is kezemből, alig tudok beleimádkozni pár kanál ételt. Elterelést alkalmazok, mint másik kanalat kap, meg hangokat adok ki, de mikor megy a kanál a sszájához a felénél rázár és nem megy be a kanál teljesen. nem működik még közre velem, és az van hogy elmegy a türelmem hamar.
Pedig mondom neki, hogy ÁÁÁ, meg eszem én is vele. Tátog ő, de rázár a kanálra. nagyon éber és ügyi kell legyek ha 5 ből 1 bemegy jól.

Szóval kinél hogy megy, milyen trükkök vannak?

Másik:
Kinél van olyan, hogy nincs átaludva a mai napig az éjszaka? mert nálunk sajna az van. :( Kétszer biztos felkel, jó esetben csak egyszer. és lefeküdni is csak nagy nehézség árán akar, az kb 11 és éjfél felé mozog. Addig max egy fürdés utáni villámalvás van cicire. 9 kor felkel és fenn van mondjuk éjfélig. Aztán nagy nehezen bealszik, alszik pár óra, megint felkel. Szóval ez van. Hulla vagyok ilyen téren nagyon.

Csaknálunk van, vagy máshol is? :(

Jó éjt!

Kép
zsuzsu74

Alexa én most már nem aggódok.Kb 2-3 óra mire szerintem lenne valami gond de lekopogom semmi.Meg ennek a levélnek nincs leve megnéztem szerintem nem mérgező.Annó a macska is rágta semmi baja nem lett tőle jó tudom Gege nem macska de szerintem nem mérgező.Végig néztem az internetet és a mérgezők között nincs de hogy mi a szösz a neve sajnos nem tudom.
Habár ilyen esetben tejet kell itatni de hát ugye nem ihatunk még tejet igy megszoptattam többször is hátha ez is hatásos:9 annyi mindenre jó az anyatej erre miért ne lenne jó :)

Zsuzsu: én torrent oldalakról. Nekünk is megvolt az egész második évad a pb-ből csak apa formatálásánál erre nem gondoltunk hogy visszahozuk most töltöm ahonnan nem láttuk de a 3 évad első része már megvan és várom már a grace klinikát is jövő héten meg a house is lesz meg a lost jajj istenem milyen sorozatfüggő vagyok szörnyűű:)

köszönjük a köszöntéseket.

Gege a mai napig legalább 2x ébred éjszaka de most mondjuk a foga is jön :):)viszont Gege már most alszik.7-or fürdés utána kaja amibe bele is alszik :):):) igaz többször ébred elején de igy még nem zavar viszont éjszaka baromi rossz ébredni.Na hát talán átaludt éjszakám akkor lesz csk ha iskolába megy már? nyugtassatok meg hogy azért hamarosan átalussza az éjszakát :)

nika70
Salgótarján

Martinka is felkel éjjel.Este fél 8 körül fürdetés van,aztán cicin alszik el.Hajnalban ébred egyszer,szopizik,és alvás tovább,reggel 7-8-ig.Nem irigyellek Zsuzsu,tényleg nagyon fárasztó lehet!!

Etetés!Néha ki tudok én is akadni azon,hogy Martinka izeg-mozog,mint a sajtkukac.Néz mindenfelé,én meg megyek utána a kanállal.Nagyon sokáig tart a kajálás!Minden érdekli, szeret nézelődni.Nehezen ül meg egy helyben.Én is szoktam énekelni,vagy valahogy megpróbálom lekötni a figyelmét.Sokszor úgy csinál,mintha már nem lenne éhes,aztán egy idő után nyitja a száját,és eszik.Megint nyitja,stb...Szerintem uncsi nekik egy idő után,hogy ott kell ülni,mehetnékük van.Nehéz dolog ez,nálunk is.
Vendég

Alexa, na ilyan nálunk is van, hogy eszik egy adagot, aztán szünet, aztán megint beindul egy második körre... csak győzzem kivárni. és Rékababát is minden jobban érdekli, mint az evés...

Orrszívás, nem annyira nem durva, csak én sem tudom, mennyit szívjam. Éjjel nekünk nem kell, de szívom reggel ébredéskor, akkor de alvás előtt, után. még du alvás körül, és este. Kb. De Sterimart és orrcseppet csak reggel és este adok.

Buli jó volt, 5 család, 5 gyerkőc, egy 3 (v 4???) éves, egy majdnem kettő, és egy 10,9,8 hónapos, úgyhogy jól elvoltak a bébik :)

Rena, ja a tutyi engem is érdekel :oops:
meg azt sem értettem, mit bizniszeltek Nika-val ,de az azóta kiderült.

Na megyek aludni, apa már elindult...

KépKép

KépKép
winnie27

HElló!

Tutyi: :D Én sem tudtam,hogy a tutyi az tutyi, én mamusznak hívom. Szóval olyan állatfigurás mamusz. Nekem maackás van. :oops:

Nika!!!!!!!!!!! Segíííííííííííííííííts!!!!!!!!!! írtam mailben a problémám!

Alvás: Nálunk este negyed 9-től reggel negyed 7-ig húzza a lóbőrt, közben csak cumit keresni kel fel. Hallom,hogy tapogatózik, kúszik, aztán felkelek segíteni,ha megtalálom kitapogatom a száját és pár perc után alszik tovább.

Evés: Ha TV nem megy, nincs gond. Nagyon kíváncsi az én lányom is, minden érdekli, de anyukám szokta mondani, hogy a kíváncsiságánál csak az étvágya a nagyobb, úgyhogy nincs gond. Tátja, rakom a kanalat,ha rágni kell rág,majd nyel,már tátja is.Nálunk inkább az a gond ha lassú vagyok, jár a kezem mint a motolla! Aztán meg ha elfogy van ám hiszti!!! :D

omr

Sziasztok!

Hú de le vagyok maradva, addig is boldog hófordulót

FANNINAK és GERGŐNEK! Kép [/b]
sziszi22

Rena válaszoltam :)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Képzeljétek, Zsombi közreműködik az öltözködésben :D Ha húzom rá a bodyt vagy pulcsit, dugja a kezét!!!
Ma csajbuli. Ez a második idén, de többet nem is megyünk, mert jön a hideg, aztán a francnak sincs kedve a mínuszokban, nagykabátban, csúszós utakon kóborogni. Remélem jó lesz, főleg, hogy a párom elment a haverjaival horgászni, és most, hogy felhívtam (hangjából ítélne) hót részeg :twisted: Ha ezért nem tudok elmenni, mert nem tud a gyerekekre vigyázni, bizisten kinyírom, és nem jövök kb 20 évig, mert nem hiszem, hogy a börtönben lehet netezni.
Apropó, írtam, hogy a barátnőm börtönben dolgozik, és a múltkor nyílt napok voltak, így bementem én is?? Hát, csajok, a magánzárka és a dühöngő nem semmi. És akik itt vannak, hetente egyszer fürödhetenk :shock:

Rena!
Nem semmi napod volt tegnap :(

Falexa!
Nem semmi, hogy Bazsi már 7 hónaposan felállt! Büszke is lehetsz rá, enyém fiam 10 hónaposan csinálta.

Zsu!
Pl. innen:
http://elitware.uk.to/
És Fanni hogy alszik napközben? Nekem pl. Zsombi csak egyszer délben 2 órát, utána már csak fürdés után, de az éjszakát átaludja.

Kellemes hétvégét,
Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Teszek ide könyvjelzőt, hogy tudjam miről fogok írni eccer...

Orrszívás

Riasztó tünetek, Rena

otthonszülés sokadszor

tejtermék, glutén, allergia

tejcukor

krupp

műtét

Majd valamikor....

Snoopy

KépKép
snoopy

Snoopy!

A krupp kérdés nagyon érdekelne!
Simi épp ma kapott a biztonság kedvéért itthonra kúpot (amire azt mondta a doktornő, hogy lehet, hogy kidobott pénz (ez esetben úgy legyen), de azért biztos, ami biztos...)

KépKép
KépKépKép
beszti

Zsu: jól elkaptad ezt a pillanatot, Fanni a tükröt puszilja, olyan édes.

Kaja: már én is sokszor csak nézek, 10 falat után abbahagyja a kajálást, aztán jön a főzőkanál a kézben, pár kanál le, megunta, aztán jön a műakanál, 2 kanál le, megunta földhözvág, Anya mit találjon ki, ha valami érdekes, akkor még lecsuszik pár kanál. Húúú, kb. Persze a sütőtököt és a gesztenyés pulykát nem kell bele erőltetni. Ma a borsófőzi is két részletben csúszott le, de az üvegeset sajna ő is szívesebben eszi. :cry: Szóval figyelem elterelés. Még valami, főztem neki krumpli főzit, csöpp sóval, pulykahusival, azt nagyon ette. Akkor hogy van ez, nem ismerik az ízeket, mégis azt szívesebben eszi???? Főzi: teljesk liszt, njoghurt, pici só, hagyma is volt bent, ppaprika. :oops:

Alvás: felkel éjszaka, ha csak egyszer v. kétszer boldog vagyok, ált. sokszor, most a foga miatt, nagyon régen volt olyan, h átaludta az éjszakát.

Körkérdés: alvással kapcsolatban, akinek külön alszik már a babája, jobban alszik, mint előtte, lehet ezt kellene megpróbálnom? Mit tapasztaltatok?

KNiki: csini a lánykád a képeken!

Nika: Gege is vagány a képeken. A virág nem mérgező!! Majd leírom a mérgezőeket, főleg amiket mindenki ismer, de majd csak fürdi után.
Majd jövök még.
sziszi22

Sziszi nagyon köszönöm :):):)

nika70
Salgótarján

hú, hát látszik, hétvége van!

Beszti, mi törétnt, hogy kú kellett? vagy csak én maradtam le? :oops: de nem rémlik, hogy nálatok is krupp probléma...

Snoopy, én is várom a hozzászólásokat :)

Mi ma voltunk vásárolni, beváltottu a CA-s kupont, vettünk egy tök jó zöld, MICIMACIS orkán, plüss béléses kertésznacit, nagyon állat!
Meg voltunk HM-ben is, vettünk "kocsicsizmát", két kesztyűt.
Nekem is akartunk cipőt venni, na az persze nem jött össze...

Sziszi, nekme azóta alussza át az éjszakát, hogy külön alszunk :) 4 hós kora óta :)

Brigó, hát remélem műxik a csajbuli....

KépKép

KépKép
winnie27

Winnie: de jó, szóval külön jobb neki, nyugisabb talán.
Megvárom a többiek véleményét is, kivi vagyok.

FAlexa: műtét az nem jó, de legalább egészséges lesz, nagyon ügyes Bazsi, nagyon korán felállt. :D

Alexa: remélem ti is jobban vagytok már.

Brigó: öltözés, de ügyi.

A mérgező növények, hátha nem mind tudjátok, legalábbis az ismertebbek:
Azok a dísznövények amelyeknek tejnedve van azok mérgezőek. Ha szeretnéd megtudni, megtöröd a levelét és kiderül. Név szerint: diffenbachia, kroton, mikulásvirág, ficusok kicsi és nagy levelűek is. Sok kaktusz féle tejnedves. Képek: Kép img]hKép Kép Kép Kép
Még az ismertebbek: anyósnyelv, arália, cikász, aszparágusz, sárkányfa, majomfa, szobai futóka ezt állatorvostól tudom macska kóstolta, és a flamingó virága.
sziszi22

Nika: nagyon szivesen, ha virágról kérdésed van, nyugodtan kérdezz.
Lehet elég későn vettem észre, nem voltam gépközelben. A mászáshoz és a felüléshez gratula.
Jó éjszakát mindenkinek!
sziszi22

Sziasztok!

Alvás: Hanga nem alussza át az éjszakát, szopni 1x,2x felkel. De ébren csak ritkán marad. Az át nem alvás először 3-4 hónaposan jelent meg, majd volt pár jó éjszaka, azóta a fent említett az általános. A csaj külön alszik. Amikor egy ágyban alszunk, akkor én biztosan rosszabbul alszom, de szerintem ő is nyugtalanabb.

Orrszívás: annyiszor lehet csinálni, amennyiszer hasonló helyzetben orrot fújnál. Éjjel is. Nálunk a szomszédok kímélete és Zsombi páni rettegése hívta életre az orrszívó porszívó fejével és egy csővel (nyomáscsökkentő nélkül) végzett orrszívást. De bevált. Most már Hugi is elég nagy orrjárattal rendelkezik, hogy a vákum ne szívja össze a nózifalakat és ne záródjon a "szelep". Így könnyebben megy a takarítás...

Riasztó tünetek: Rena a bólogatást rendületlenül nem tudom megnézni. De ez így van valamennyi videóval, kivéve az emailben kapottakat...
Úgyhogy biztosan igaz, hogy mindenki gyereke csinál így... :wink:

A könyvből felsorolt tünetek közül azért van olyan, amikor nem orvost, hanem mentőt hívnék:
1. Kidomborodó kutacs, magas láz, fejhangú sírás, tarkókötöttség együtt, vagy legalább három belőle
2. Kapkodó, sípoló, húzó levegővétel és színváltozás (kék, lila)
3. Magas láz, nyálfolyás, fulladás!!!!!
A legtöbb bajt az üvöltés rontja. Ezért a gyerök megnyugtatása mindig fontos. Ehhez anyukának is ki kell lábalni a pánikból.
Az összes olyan ami nagyon aggasztó és még nem volt ilyen. Gyakorló kruppos szülők talán már kevésbé aggódósak. :?:

Otthonszülés: Felelőtlenség- vagy sem? Általában az otthonszülők jobban átgondolják az életet-életkezdetet. Vállalják a felelősséget. Ez lehet megalapozott döntés. ( egészségügyi dolgozók és azok hozzátartozóinál magasabb a szövődmények száma) Ha ismerethiányosan döntök úgy, ahogy döntök, vagy nem is törekszem mindent megismerni akkor azonban úgy is vállalom a felelősséget a döntésemért, hogy fogalmam sincs, hogy mibe fogtam bele. És sajnos ilyen is van. Ekkor jóval felelőtlenebb vagyok, mint az aki tudatlanul megy kórházba. Ha baj van, akkor ott van (több) segítség. A gyerek élete nagyobb biztonságban van. A saját élményeid, és a szoptatás nagyobb veszélyben van, de a gyerök élete mindennél fontosabb.
Ami azt jelenti, hogy nem kell kórházzal mindenképpen kompromisszumot kötni, de azért célszerű. Csak megfelelő ismeretekkel, vehemenciával és saját céljaim ismeretével keressem meg azt a helyet, ami a legjobban klappol nekem. Ehhez éppen az kell, hogy ismeret, szándék és cél világos legyen.

A tejtermékekről és bevezetésükről minden ismert jelenlegi adat elhangzott. 8 hónapos savanyított, 1 éves nem savanyított. Allergének a fehérjék, azok elég bonyolultak. Savanyítottban bontottak részben, kevésbé bonyolultak, kevésbé allergizálnak. Tápszerekbe teljesek. Hypoallergén máshogyan szeletelt, nem biztos, hogy jobb. Amíg anyatej van hozzátáplálás esetén szerintem sutba lehet dobni a tápot, ha úgy látjuk értelmét. Bevezetni botorság (mintha szín tejet adnál, már ami az allergiát illeti).
Akinek van bármilyen allergia a családban annak a dednek csak 1 évesen javasolt a savanyított és asszem 1.5-kor a teljes tej. Az összes babatej meg többi az anyuka pénztárca fejés szerintem. Ne adj tejet? Akkor ne adj tejet. Babatejet sem! Tejpépet sem! Tejmentes pép anyatejjel?

Tejcukor érzékenység: viszonylag egyszerű vegyület. Ilyenekre nincs allergia, mint ahogy a szőlőcukorra, citromsavra sincs. Ami miatt hasmenés jelentkezik, az az enzimhiány. Pocak nem bontja, akkor tovább haladva hígítja a székletet, amennyit a bélbacik bontanak, attól fájhat a has, lehet zöld a széklet. Ahogy a babáknál. Sok felnőttnél részben ezek a tünetek jelentkeznek, mert sok embernek eltűnik az enzim a gyerekkor után (sötét bőrűeknél, márhogy negrid rassz még gyakrabban)

Krupp: csak beszámolok Hanga gyakorlatáról. Napközben pont semmi baja. Este vagy köhög kettőt, vagy elkezd folyni az orra. Most már gyanakodni fogunk. Hajnalban oltári ordítás, szopi elutasítása és ordítás közben húzó belégzés. Nem kicsit. Rossz hallgatni. Szerintem ő sem bírja, ezért ordít, mint a sakál. Tök lehetetlen megnyugtatni 20 percig. Múltkor hideg volt kinn és zuhogott. Így orrtakarítás után sapka, plédbe bugyola és ki az erkélyre, amíg apa áthozta az ultrahangos hideg párásítót. Az erkély kellően izgalmas volt hajnali 2-kor, hogy felébredjen a csaj és abbahagyja az ordítást, így szopizni is hajlandó volt és helyreállt a világ. Időben reagálva, hideg pára és a kúpot elő sem kellett venni, amit a biztonság kedvéért beszereztünk. A László kórház nem túl barátságos....
Másnap orrtakarítás, köptető és 3 nap múlva semmi baja. Párásítót ezen a télen asszem nem visszük vissza....

Műtét: a katéteres megoldás teljesen egyszerű a nyílthoz képest! :) Kár, hogynem múlt el magától.

Ez az ágyramászás még mindig csodásnak hallatszik. Nagyon ügyes.! Ma teszteltem a lányt, de még esze ágában sincs. Úgyhogy most lemászni tanulunk. Az fontos. Hátha nem esik majd akkorát :D

Tükörcsók aranyos. Mi is csináltuk már...

Birsalma tejszaporító. Már rég nem duda a cicim. Bezzeg egy birs elrágása után kb. 12 órával....
Már régebben észrevettem, csak mnidig kimegy a fejemből. Birsalma levével is működik.

Pussz!
Snoopy

KépKép
snoopy

Helló!

Sziszi! Na majdnem csak mérgező növényeink vannak.. :roll: Mondjuk kivittük nyáron az udvarra, szerintem elajándékozzuk,mert közben tüsszögött is tőle Petra is és anyukám is. Kerttervezéshez is értesz? Fákhoz? Lenne kérdésem? Leander is mérgező,ugye?

Szökés 3x01: Olyan volt amilyen. Kezdődjön már a Lost 4!!!! Nálam az a favorit!!!!!!!

Snoopy! Jó a sürgős hívásra vonatkozó rész. Hasznos. Remélem nem lesz részem benne.

Tinu hol vagy? Na mások is hiányoznak, csak te minden nap itt vagy oszt most hol?

Ti 1 nap kb mennyit foglalkoztok intenzíven a gyerekkel? Értem ezalatt a tanítást (tapsi,pápá stb). Petra annyira jól elvan magában, hogy általában sajnálom megzavarni.

omr

Rena: tegnap nem voltam itthon, pszichodrámán voltam. 12 órát vigyázott a párom a gyerekre. Annyira hiányzott egész nap, hogy majd belebetegedtem. :? És jövő hét szombaton ugyanez lesz. Max. egy órával tudok hamarabb hazamenni majd.

Kép
Kép
tinu

sziszi köszönöm szépen ez igy egyértelmű azt hiszem nekem is vannak mérgezőek de azok nem gyerek magasságéban :) ez az egy volt a földön :)

nika70
Salgótarján

Sziszi: amit Tündi megcsócsált, az a szobai futóka volt. Mi azt találtuk a neten, hogy nem mérgező, de a te listádon szerepelt. :shock: Megpróbáltam megint megtalálni az oldalt, ahol az volt, hogy nem mérgező, de nem találtam. :roll: Végülis a gyereknek nem lett baja, de idegesít, hogy most akkor nem egyértelmű nekem.

Kép
Kép
tinu

Tinu: találtam az állatoknál, (bocsi), de sokszor az állatorvosok ilyen ügyben tájékozottabbak, talán a cicák azért sokmindent megrágnak, olvasd el. Csak enyhén mérgező azt írja, na mindegy a lényeg oda kell figyelnünk, meg magasabbra helyezni a virágokat. Jobb ha egyik fajtát sem csócsálják.
http://www.haziallat.hu/index.php?menu=cikk&cikkid=388

Snoopy: köszönjük, midig jó dolgokat írsz, ami minket is érint!

Rena: Kerttervezéshez nem értek, tanultam egy kevés kertépítést, de nem vállalnék be ilyesmit, ahhoz már tudás kellene. Inkább a növényekhez, kérdezz nyugodtan, ha tudok válaszolok. A leánder is mérgező, látod azt kifelejtettem, talán nem sokan tarják lakásban, inkább az udvaron, csak a téli teleltetés alkalmával van bent.
Sztem örülhetsz, hogy Petra ilyen ügyes, és eljátszik magában. Kicsi fiam örülök ha 10 percig el van, aztán már megy is, vagyis mászik, de nagyon gyorsan. Be kell csuknom a szoba ajtót, mert különben, csak a konyhában érem utol. A foglalkozás az változó, mikor látom rajta, nem marad el, midig leülök vele játszani. Végül is, ő kiharcolja magának, mostanában nagyon sokat fel kell venni.

A felső fogakkal szenved, nagyon nehezen tör ár, állandóan vakarja ,tépi a fülét. Sokszor vérzik is neki, meg sebes. Mondtam a dokinak, azt mondta rossz szokás. De hát tuti a fogától van sztem. Nálatok nincs ilyen?
sziszi22

Sziasztok!

Látszik, hétvége van, kicsi a forgi :)

Szerintetek elképzelhető, hogy leánykámnak egyre kevésbé kell a tej? (ugye nem szopizik, hanem cumisüveges)
Ma volt eddig a legdurvább. Reggel megevett 120 tejcit, tízórai 160 gyümi az tök jó, ebéd 80 főzi, elmegy, és innen kezdődtek a bajok, az 1 órai és az 5 órai tejciből SEMMIT nem kért... 7-kor benyomta a tegnapi maradék 120 gyümit, és este lefekvés előtt csak 130 tej, az eddigi 200 feletti átlaghoz képest. Ez összességében is elég kevés, de a 250 tej meg egyszerűen katasztrofális pedig épp gyógyulófélben, miért nem kellhet a kaja? úgyhogy most kicsit el vagyok kenődve. És tegnap este is csak 160 ment le. Pedig még kéne az az anyatej neki....

Amúgy ma voltunk kirándulni a NOrmafánál, tök jó volt! És rengetegen voltak, tökre meglepődtem, azt hittem, csak nekünk lesz ez a jó ötletünk, hogy kimegyünk kirándulni, hát alig taálltunk parkolóhelyet :) :) :)

Snoopy, hú, ez durvi... Kezdek félni a krupptól én is, ill ne mfélni, de tartani tőle. Van valami előjel? nálunk még mindig vannak köhögések... mondjuk a párásító megy folyamatosan most minden éjszaka mióta megfázott. A nátha mondjuk javul...

Orrszívás, hú, annyiszor? én napi 4-5ször szívom. Így is üvölt mint a sakál, tudom, ettől még nem kell, de olyat is hallottam, hogyha folyik az jó, mert kifolyik, és nem dugul be, nem kell szívni. vagy ez akkor hülyeség?

Sziszi, nálunk is van fülvakarás, én az álmosságnak tudom be, persze, lehet, hogy fog, de annak még nem látom nyomát...

Nálunk meg kis orrvérzés volt ma, ill nem is vérzett úgy igazából, csak amikor este szívtam, akkor jött egy pici, de úgy magától nem. Lehet, hogy a lassan 3 hete tartó Nasivin nem tesz jót?

KépKép

KépKép
winnie27

REna, foglalkozás, változó. HA ott vagyok mellette, ő is tök jól elvan egyedül, de azért igyekszem, de van, hogy le sem toj, hanem játszik tovább :) de nekem is kb 10-15 perc összesen az aktív foglalkozás, lovagoltatás, kukucs, tanítás, stb.

KépKép

KépKép
winnie27

Winnie: Nasivin orrcseppet nem szabad, csak egy hétig adni! Nekünk a doktornéni direkt felhívta rá a figyelmünket, mert károsítja az orrnyálkahártyát. Elég a Sterimar, azt lehet adni bármennyit.

Kép
Kép
tinu

Ja és még annyit, hogy ha kifolyik a trutyi, az jó, csak a babáknál azért kell szívni, mert hátrafolyik nekik. Mondjuk lehet, hogy inkább a kisebbeknél gáz, mert ők sokat vannak vízszintesben. De azért, az összes biztos nem folyik ki még akkor sem, ha nem fekszenek.

Kép
Kép
tinu

Gege is elvan hosszú perceket is magában eljátszadozik :):):) csak most hogy már mászik is többet kell utána szaladni :):):) de hát ez a dolguk hogy mozogjanak ezerrel :) meg hát ugye kiváncsi természet a gyermek mindent meg kell tapasztalnia:):):)
Gege meg alváskor mikor már olyan fél álomba van meg cicizik akkor tépkedi a haját .Remélem leszokik róla Tinu te lehet ezt jobban tudod vajon miért teszi? Pótcselekvés?

nika70
Salgótarján

Helló!
Most jövünk a védőből.Kérte múltkor a doknéni,hogy mérjük vissza a lányt két hét múlva, mert ugye nem hízott egy hó alatt csak 260-at. Na, most két hét alatt fél kilót! :shock: Á, sztem múltkor lett vmi elmérve. Már bánom,h nem szóltam,h akkor mérjük újra.

Na képzeljétek.Este fél éjfélkor arra ébredek,h Petra vmije zenél. Kijövök nappaliba,nem találom,megyek szobájába,nincs.Mi a jóisten ez? Megyek fürdőszobába, hát a bili!! (Nem akartam direkt zenélőt,tök véletlen lett ez) Nem bírtam befogni a száját,kitettem a teraszra... Még most is zenél!!!! :evil: :D

omr

Nika,írtam mailt.

omr

Sziasztok!
Na most már mi is itthon! Három napig nagyiztunk-nagyon jó volt, főleg Veronikának. Szerencsére jól elvolt. Szombaton szüreti fesztiválon voltunk, szinte egész nap a kocsiban volt, de semmi gondja nem volt, mert annyi látni való volt, hogy győzött betelni vele. Még a pacira is felültettem. :P

Éjjel viszont tuti a foga miatt rengeteget sírdogált, úgy sajnáltam. :cry:

Szegény kis betegeskedők! Még mindig jobbulást nektek!

Na majd még jövök, de még olvasgatok vissza! :wink:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Boldog hófordulót kívánok minden érintett kisbébinek! Fanninak, Daninak, Gegének

Niki!
Milyen rossz tapasztalatod volt a bioval kapcsolatban? Én sem tudom teljesen elhinni, hogy amire rá van írva az tényleg bio is, de azért érdekelne. :D Amúgy állítólag a tényleges biogazdaságoknál (növényeknél) teljes talajcserét csinálnak először, aztán kezdik csak meg a termelést. :shock: Ja és meg van határozva hogy hány méterre (kilométerre?) lehet sztráda a föld mellett. Nagyon szigorú szabályok vannak, ellenőrzések... Csak ki tudja, hogy mindenki betartja e a szabályokat? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Azért nem semmi milyen eszmefuttatást csináltatok az otthonszülésből! Olyan jó volt olvasni! :D Ez a természetes hogy mindenki másképp látja a dolgokat!
:wink: És jó, hogy azért kulturáltan is lehet beszélgetni! :P

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Nika: igen, nyilván megnyugtató számukra, hogy belekapaszkodhatnak valamibe. Hát ha épp a haja van ott, akkor abba. :) Biztos le fognak róla szokni, még nem láttam olyan felnőttet, aki úgy aludna el, hogy közben tépkedi a haját. :lol: Tünde meg olyan erővel rángat szopi és félig alvás közben, hogy ihaj. Hol a kezemet, hol a ruhámat. És rugdos is néha. Meg a lábát ütögeti a térdemhez, ahogy szoptatok és nagyon fájdalmas, mikor épp rajta van a "lába". De ilyenkor általában még nem tud elaludni, ideges.

Kép
Kép
tinu

értem és köszönöm szépen :)

nika70
Salgótarján

Livi!
A kép rólatok nagyon tuti! :lol: :lol: :lol: Mintha kamerával megfigyelné valaki az estéteket. :lol: :lol: :lol:

Winnie!
Remélem Réka csak ideiglenesen sztárjkol-lehet mégiscsak a fogai indultak el vagy a betegség zavarja és ezért étvágytalan. Ha 2-3 napig ezt tapasztalod ill mást sem akar enni akkor feltétlenül fordulj orvoshoz.
(Esetleg nem tudnál „oktató” videót valahova feltenni, hogy megnézhessem, hogy kell a kezet masszirozni?????) :oops: :oops: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Rena!
Autó nemindulás: Brrrr :twisted: :twisted: :twisted:
Mi újság a neurologián? Ill a nyavajáiddal? :roll:
Tök jó ez a magyar nyelv! :wink: :P Én a tutyi szót ismerem-nálunk is használatos. De a dúrtam-on rengeteget gondolkodtam, hogy csak elírtad vagy másról beszélsz e, de szerintem neked ugyanaz, mint nekem a túrtam a turiban. :roll: Na és akkor még egy a motolla! Az mi? :shock: :shock: :shock: Van egy mondoka, abban is van: „Icatola motolla”
Foglalkozás: én sokszor úgy érzem, hogy egyáltalán nem foglalkozom a gyerekkel. :oops: Ő is elég jól el tud játszani, csak a megfelelő helyen legyen (néha akár 1 órát is a járókában, de inkább a szőnyeg a tuti). Ilyenkor néha jó, hogy lát engem, de a beszéldet nem mindig igényli. Ha nyűszibb, akkor énekelek. Amúgy meg elég sokat dumálok neki mindenféléről (pelenkázáskor, etetéskor, mosogatás közben stb)
Hát ne csodálkozz ám, hogy Petra fél kilót hízik 2 hét alatt, ha 300-at eszik! :shock: :shock: :D

Zsu!
Édes a kis tükrös kép! :P :P
Kajálás. Én még mindig a hordozóba teszem be, elé egy nagy pelenka, ugyanis egy darabig tök normin eszik, majd el kezd tapsikolni (ilyenkor néha a kanalat kiveri a kezemből-tehát minden kajás lesz :evil: ) vagy amíg én a következő falat kanalazásával vagyok elfoglalva addig ő szájába veszi a kezét vagy azzal törli le a kaját a szájáról, aminek szintén az a következménye, hogy a ruha és a hordozó is kajás lenne. :evil: Ja és néha etetőszékkel is probálkozom, de nekünk nincs szíjunk hozzá, így hátra fordulgat, ki akar mászni és a „kis asztalában” lévő csavarokat kostolgatja. :shock: Amúgy szépen eszik, csak nagyon oda kell figyelni arra, hogy ne bohóckodjon. Probálok gyors lenni. Ha meg olyan van, hogy nem annyira érdekli a kaja, akkor úgy csinálok mintha fújnám vagy megenném a kanaláról és akkor nagy szemekkel figyel.

Brigó!
Meg volt a csajbuli? Mesélj mit csináltok ilyenkor?[size=12]Ugye nem a börtönben vagy?[/size]

Sziszi!
Köszi a tájékoztatást virág ügyben! Ezeket én sem tudtam. Nálunk is van fülvakargatás és hajtépés is-még nem jöttem rá miért.

Snoopy!
Hú én a felét nem amit írtál (tejallergiáról)! :oops: :oops: :oops: Csak nekem gyors az eszmefuttatásod? :roll: :oops:

Tinu!
És hogy bírta férjed Tündikével egész nap? Nem volt kiakadva?

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Sziasztok!

Én sem jöttem hétvégén,nagyon szép idő volt,sokat kint voltunk,sétáltunk,játszótereztünk.

Tinu,
megnyugtat amit írsz,mert Martinka is rugdalózik szopi közben,meg nyúlkál a kezével,és ha elkapja a hajamat,azt húzza.Persze mostmár eltűröm,hiába keresi! :D

Sziszi!Jó,hogy írtál ezekről a növényekről,meg tettél fel képeket,hát nekünk is van olyan,ami mérgező! :shock: Amióta mászik a kisgyerek,minden az asztalon és a komódon van,így semmit nem ér el.

Winnie!Martinka sem nagyon szopizik mostmár,szerintem jóllakik a babakajával.Reggel,este,hajnalban szopik,napközben meg cicin alszik el,akkor csak kicsit iszik belőle.Múlt héten,mikor náthás lett,bizony alig evett pár falatot.Most kezd talán visszajönni az étvágya.

Orrszívás:napi 4-5 alkalommal szívom.Éjjel nem kell,hajnali 5-fél 6-ig bírja.Utána még visszateszem a kiságyba sok játékkal,és egy idő után elalszik.Így fél 9-ig aludtunk ma is!Olyan jó volt!

KÉRDÉS!
Milyen párásítót ajánlotok?Szeretnénk ugyanis venni.Melyik márka vált be,és kb.mennyibe kerül?Mennyit szoktátok használni?Van,hogy megy egész éjjel?

Boldog hófordulót Daninak!
Vendég

Brigó hol vagy?Csak nem húsz év múlva jössz?? :shock: :D :D :D

És KNiki?

Tényleg,hogy eltűnt Őzi,és Sziszka is. :cry: :cry:

Foglalkozás
:Sokszor nagyon jól elvan a kisgyerek a játékaival,na ilyenkor sosem zavarom meg,teszem én is a dolgomat.Persze szoktam Vele foglalkozni,most tanítom neki a pá-pá-t,meg nézegetünk mesekönyvet,de legtöbbször hármasban játszunk,mikor apa is itthon van.Azt szereti a legjobban.Bújócska most nagyon bejön,meg körbe-körbe mászunk az asztal körül.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?