Új privát üzeneted érkezett!

Napraforgó,

Tündériek a fiúk!!! BOLDOG 6. HÓNAPOT :lol: Jó ötlet a kép összehasonlítósdi, én benne vagyok!!!

Mi nem azt kaptuk, hanem a Neisvac-c vakcinát, eyszeri oltás, állítólag 20 évre szól... Még nem kapták meg, bent figyel a hűtőben, szerintem Bencus 4. havi oltása után nem sokkal fogom beadatni, de még megdumcsizom a dokkerral.

KépKép
Kép
jadey

Csajok!

Jaj, én annyira félek ettől a holnapi vihartól. Szívem szerint itthon ülnénk egész nap, de ugye menni kell az uh-ra. Még szerencse, hogy Marcit nem visszük, Anyu jön (már ha tud jönni ebben az időben :roll: ) és vigyáz Rá. De Párom is megy dolgozni és egész nap itt fogok Érte izgulni.

Na megyek, a Srácok fenn vannak. Előbb nem mertem írni, de fél 2-től 4-ig aludt Beni, 2-3 szopival megspékelve/visszaaltatva. :D
Ma nem volt gázos napunk, bár Beni ma is ordított, ha nem látott (de elsősorban, ha a konyhában "hagytam" magára).

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Mamy! Így akkor viszonylag olcsóbban megússzátok a nyaralást. Nagyon jó az új tickered! Geszti már tök "Nagylány"

Sue! Szerintem biztos, hoyg meglesz a gyümölcse a kitartásodnak!

Dorka! BEvallom, mi nem mentünk el a 2. csipőszűrésre :oops: :oops: a doktornő mindig nézi, az elsőnél tökéletesnek találták, majd elmegyünk uh-ra.

Napraforgó! A miénknek sem az a neve, amit Te írtál (szuri) egy 3. féle, ezt 2,5 és 4,5 hónaposan kell beadni, és azt hiszem 15 éves koráig védi. Nálatok egyszeri volt? NAgyon édesek a fiúk! és tényleg nem egyformák! :) jó ötlet az ilyen volt, ilyen lett :)
GRATULA a fél évhez!!!!

Melinda! Elhiszem, hogy mennyire várod már a költözést! Min múlik a május? Nagyon jó lesz Nektek az új házikóban :)
Én is félek a vihartól, nagyon :( :( sajnállak benneteket, hogy mennetek kell. NAGYON DRUKKOLOK!

Lányok, mostanában mindig zöldet kakil Botond, ami még annyira nem is zavart (mert nem sírt, szépen evett...) de ma már volt egy olyan zöld kaki, ami ilyen nyálkás volt, (mint a takony BOCSÁNAT a szókimondásért). EZ mér gondolom nem annyira jó :? :? :?

Bea

Kép
Kép
beuka

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 21:59-kor.
Vendég

Sziasztok!

Bocs, hogy eltűntem, de kedden kissé kiakadtam...
meglátogatott egy évfolyamtársam a 3 hónapos, ill.a. kétéves gyerekével...előzőz héten felhívtak, hogy ki akarnak jönni, válassszak, melyik nap jöjjenek.. :shock: így..nem ám megvárni, hogy meghívjam őket, nem, hanem ők eldöntik,hogy mikor jönnek, mert én kertes házban lakom, ők meg panelban.

kijöttek, koszosak, rendetlenk, neveletlenek, mindkét gyereknek szájpenésze van, és jól összefogdostak mindent. Amint kivettem a fiamat a játszószőnyegből, rögtön belefektette a 3 hónapost, majd bemászott mellé a 2 éves, ezek után emgkérdezték, hogy szabad-e.. :evil: Közben én ugye ebédet főztem, meg figyeltem mindenre, de hiába, mert a kétéves agyatlanul rohangát, és majdnem rázuhant a fekvő Gergőre...Lányok a szívem majdnem megállt...Nem tudtam volna elkapni, és összetörte volna a fiamat!!!
A kétéves nem hagyja magát tisztába tenni, csak ha úgy van kedve, és az anyja szerint ez teljesen normális! és még volt képe megkérdezni, hogy mutassak rá azokra a berendezési tárgyakra, amiket féltek, mert akkor ahhoz nem nyúl hozzá a kétéves...b@ssza meg, az én házamban ne ő dirigáljon!!! az eszem megáll...és mindezt mosoyogva, bárgyú fejjel adja elő...kérdezés nélkül használja a takarónkat, játékainkat, és még meg is jegyzi, hogy úgy örül, hogy én nem vagyok sterilitás-mániás...NA DE A KOSZ, A DZSUVA ÉS A STERILITÁS KÖZÖTT IGENIS VAN ÁTMENET...!!!

én barom, meg sajnáltam őket, mert tényleg panelban laknak, és vágynak a friss levegőre, de én nem vagyok üdülőhely, és nekem is pénzbe kerül, ha ő a családjával megszáll engem, és sajátjaként használja az otthonomat. Ha elaludt a kisfia, rámpisszegett, hogy legyek csendben, bezzeg, ha gergő el bírt aludni 2 percre, akkor ő üvölthetett...komolyan, annyira megdöbbentett az egész, hogy egyzserűen nem bírtam megszólalni...mert mindenzt tündi-bündi stílusban adta elő,mmeg sajnáltatta magát, hogy így panel, úgy rossz levegő, így szegények vagyunk, stb...közbe meg hozott pár használt ruhát, amit nem kértem, de ezek után mégsem cseszhettem le...Könyörgöm, katolikus lányiskolába járt, és fogalma nincs a jómodorról a tisztaságról, az illmeről...én meg egy balek vagyok.
Miután végre elmentek, Gergő 2 órán át üvöltött a kiemrültségtől... a csaj este felhívott, na ekkor beolvastam neki,, remegve, mert Gergő úgy kikészült...erre megszeppent, és megkérdezte, hogy azért jöhetnek még???hát hogy lehet vki ennyire hülye???? Nem, nem és nem!!!
Félreértés ne essék, szeretek vendégeket hívni, de ez egy kicsit sok(K) volt...

Na,ezt kellett kihevernem kedd óta...

Melinda, köszi, hogy hiányoltál, jólesett...az okokat lásd fent...

Látom, szándékomon kívül felkavartam a kedélyeket pihiszék-ügyben...én csak azt írtam le, amit a dokker mondott...de tény, hogy a járókában nagyobb a mozgásszabadságuk.
Szkata, ha Petid a járókában van, próbálj meg mindennap több percet ott tölteni vele, játszani, hátha beleszokik...neked is könnyebb lenne. Olvastam, hogy kibuktál, de jó, hogy kiengedted a gőzt. JÓ ANYA VAGY, ezt ne felejtsd el!!! százszorosan meg fog térülni a befektetett enrgia, hidd el!!!

Linda a pihiszék infót nem neked céloztam, csak úgy általánosságban, hátha vkit érdekel/érint. Én is híg főziket szeretem!

Ákata, köszi a főzelékrecepteket mégegyszer!

Krisszi, gratula a vizsgához, és a járókához! mi tegnap kaptuk meg, 120x120-as, gergő imádja, forog, mint a ringlispíl..(nem hasról hátra, vagy hátról hasra, hanem körbe-körbe)

Dorka, örülök, hogy ízlik a Nagyi kuglóf!!!sajnos hízlal, de fini...

Szkata, én a kexes tejpépre bukom...ezt én sem értem, hogy miért jobb kanállal a cukros trutyi, mint cumival...talán azért, mert a cumi továbbvan a szájában.
Rendbejött a lelked azóta? drukkolok!

iszonyat nagy vihar lesz, ne menjetek az utcára, vigyázzatok magatokra!! maratoni cicizésekre készüljetek, nyűgösek lesznek a babák!

Pussz, megyek etetni...
Vendég

Sziasztok,

képzeljétek, reggel besz@rt a gépem, mostanra lett megjavitva. tisztára elvonási tüneteim lettek :lol:

Angel,

Folyton nyüginek és állandó maratoni cicizéseknek is megvan az előnye :arrow: nem érezzük meg, ha front jön :lol: :lol:

idióta asszonytársra meg nem találok szavakat :shock: :shock:

éjjel Peti egykor úgy döntött, hogy nem akar aludni....háromig győzködtem az ellenkezőjéről, és sikerült úgy meggyőznöm, hogy aludt utána 8-ig!! :lol: :lol:

Melodia,

jobbulást, és fel a fejjel a tejcsi miatt!! mellesleg,olvastad masni hozzászólását? nem olyan mint egy iste,ni beavatkozás?? :wink:
jajj és még egy dolog: a szervezeted gócpontjait, úgymint mandula, fog, petefészek átnézték már a dokik?

Sue,

igen, még együtt alszunk Petivel, és ezt nem csak ő igényli, hanem én is, nagyon :wink:

ma bent voltam a városban, újfent egy teázóban trafikáltam, és itt szuper vol, mert egy szeparéba ültünk be, és halál nyugodtan szoptattam, meg pelenkáztam (Krissz, a velveten én már tutira megkaptam volna a szoptatóshippi cimkét :P )
hazafelé, meg nagy ellenőr razzia volt, már készítettem elő a jegyem, mikor az egyik ellenőr elkezdett kiabálni a kollégáinak, hogy engedjétek az anyukát a babával! és a sorfal kettévált előttem, mint Mózes előtt a tenger... :lol: simán lehettem volna galád bliccelő, egy ártatlan kisnyanya bőrébe bújva :lol: :lol: :P
sz_kata

Jadey, Beuka!
Nekem a prevenart ajánlotta dokinénink, ez a pneumococcus virus ellen van, ami felelős sok betegségért, többekközöt az agyhártya gyulladásért is. Mostanában a média is elég sokat foglalkozik vele.....
Egyébként nektek fizetős volt? Mert nekem 17000 Ft egy vakcina és háromszor kell oltani a fiúkat. Beuka, leírnád te is nekem az oltóanyag nevét? Rákérdeznék a dokinéninél!

Angel!
Hát minden elismerésem a türelmedé!
Én biztos páros lábbal rúgtam volna ki őket, barátnő nem barátnő.....
Na ez valóban a pofátlanság legteteje!!! :twisted:

Azt hiszem hozzánk megérkezett az orkán! Most próbálja a redőnyöket kitépni a helyükről.......nem gyenge!
És holnap gyógytornára kéne mennünk :? hát nem tudom!

Köszönjük a 6 hós gratulát mindenkinek és várjuk a további képeket a soron lévő babákról :D

KépKép
napraforgo13

Négy hónapos elmúlt Peti, de még mindig tök béna kezdő vagyok:
képzeljétek, Peti bekajált az előbb, majd kakilt, úgyhogy kivittem tisztába tenni. Ezek után nagy örömködve elkezdtem feldobálgatni, meg repülőztetni a fejem felett.
Na olyat kaptam a szemem közé, de olyat... :lol: Petike szépen szembe hányt :lol: Úgy kell nekem, minek vagyok ilyen béna :wink:

puszzi,

megyek mert panaszkodik hogy nem vle foglalkozok
sz_kata

Napraforgó!
Jó ötlet az "ilyen volt- ilyen lett" fotóbemutató! :D Hatalmasak a fiúk!

Angel!
Látogatás :? Szerintem legyél határozott, és most az elején állítsd le a látogatásait...

Remélem csillapodik a vihar, mire ideér, nagyon nem szeretem a szelet :(

Képzeljétek, ma Jazi Apával fürdött. Amikor bementem a fürdőbe a következő kép fogadott: Jazus elégedetten ücsörög az Apa ölében felcímkézve :D Dokumentálom (Apa habtestét kiretusáltam :D ):
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Voltunk budaörsi Auchenbe. Vettünk egy relaxszéket, remélem apa mihamarabb összeszereli. :)
Abban szeretnénk Katával trónolni holnaptól. :lol:

Kata 3napja homorítja magát mint állat, kifacsarja a kis testét, a nyaka érdekes szögben van a testével. És visít mint a kismalac csak úgy és közben a keze a szájában van. Érdekes mindenesetre.

Siba!
Nagyon szépek a képek. Andrisnak nagyon csókra álló szája van. :)
Szeret abban a kádban fürdeni? (Tummy Tub vagy mi)

Melódia!
Mihamarabbi jobbulást neked, hogy tudjál szopiztatni!!! Kitartás a nehéz időszakokra.

Napraforgó!
Mekkorát nőttek a fiúk, atyaég. Jó ötletnek tartom a féléves korban összehasonlítást. :)

Jubi!
Ez a kép is jó, mint a mis brokkoli. :) Jó húsban van Jazi. :D

SzKata!
Szoptatóshippi :P (úgy érzed az vagy?)

Na megyek apázni, Katázni.
Edit

Kép
Kép
edi78

Csajok! Kedd ota esz a penesz es probalom kideriteni, miert nem ir fel nekunk a doki sinlacot. Balint mindenre pottyos, szaraz a bore van eleg allergias a csaladban. Masnak a dokija miert javasolja, a mienk miert nem hajlando felirni. (persze tudunk nelkule elni es valoszinu csak szopizni fog meg egy darabig, csakhat akkoris...) Mert azt ertem, hogy neha egy ket dologert kapnak ajandekot, de nem hiszem hogy buntetik oket ha felirnak valamit?
Ha valakinek van valami tippje szivesen veszem, mert komolyan ezen ragodom....
bocsi:
cs
Vendég

Szasztok!

Napraforgó:
Komolyan nem fogod elhinni, de éppen ezen gondolkodtam én is, hogy tegyünk fel párban képeket, amikor tegnap este gyerkőc elaltatása után még nézegettem egy kicsit a képeit. (Mert persze egy anyaoroszlán mi mást is tesz szabad gyerekmentes perceiben :lol:

nagyon szépek a fiúk - már annyira "kialakult" lett minden babó és olyan kis értelmesek a szemeik!!!

Csengo: Menj el ügyeletre, ott mindég felírnak nekem mindent... De végülis tulajdonképpen minek is? Mármint ha úgysem akarod adni??? (nem kötözködés, csak nem értem. :oops: )

Edi: Kata homorítási tünetei ugyanígy jelentkeznek Bendegúzon is!!! Kicsit nehéz velük! :o
Relaxfotel - nemtommi, de biztos jól lehet benne hadd találjam ki - Relaxálni!?

Sz_kata: gyereket szoptatás után felrázni TILOS :D
Szoptatóhippi - tudod Dexterke cikkében meg otthonszülő volt a minősítés (New school) - megszüli a gyerekét egy bokorban, megeszi a méhlepényt, aztán szalad is tovább a pusztába és addig szoptatja a babáját, míg fel nem nő" meg buláta és kölesgolyó... De mindezt én boldogn vállalom. Sztem Te is!!!
(ja, egy barátnőm most fog szülni márciusban és úgy alakult az élete, hogy USA-ban, és már ki is nevezett engem "lactation consultant"-jának (szoptatási tanácsadó), mert már annyit informáltam őt a vonatkozó szakirodalomról és főbb problémakörökről.:lol:
Amúgy tegnap éjjel átolvastam a velvet/poronytot - HÁT Borzongató...

Taliszervezés még belefér Neked? mert ha nem, csak mondasz számot és szervezem.

Jadey: És ez az oltás kedvezőbb árban???
Amúgy minitali nálunk, ha elmúlt a szél???

Fruzs: na, most megnéztem a másik kartont és teljesen zavarba jöttem, mert abban kissé másmilyen a pelenka - pedig elvileg a kukorica biot vettem 6 kilós gyerkőcre. Vagyis ennek semmi papír külseje nincsen és semmi figurák sincsenek rajta. Minősége: eddig elmegy, oldalgát OK, de a tépőzás egy helyen nem volt rendesen felragasztva! Szóval mielőtt megveszed a kartont mindeképpen nézzél bele szúrópróbaszerűen - meg szóljál oda, hogy van-e.

Melódia: ezerszeres együttérzésem!!!!!!!!!!!!!!
Borzalmas lehet, hogy tök beteg vagy, ott a babóca, és akkor meg apasztani kell a tejedet!!! TARTS KI! És majd számolj be a pénteki vizsgálat eredményéről! :!:

Siba: Amúgy Dexterke az ismerődöd? Mintha írtad volna egyszer. Fiúk nagyon cukik együtt...

Á_kata:
Hogy állsz etetőszék rendeléssel? mennyi a szállítási költség itthonra? Azt hiszem engem is érdekelne. Próbálok regisztrálni.

Puszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Jubi: Laura eszméletlenül cukorfalat - Ő EGY SPONTÁN REKLÁMBABA!!!

Angel/Kriszti: eszméletlen lehetett a napotok az évfolyamtársad miatt. Sztem, ha esetleg panelben laknak, meg nincs sok pénzük, azlért még nem kéne ápolatlannak és bunkónak lenni! De amúgy nekem is van pár barátnőm, akik annyira "liberálisan" nevelik a gyerekeiket, hogy néha, ha átjönnek, kő-kövön nem marad utánuk, miközben anyuka békésen beszélget...
Hú, én csak remélni tudom, hogy nem leszek ilyen. Mert megértem, hogy fárasztó odafigyelni 2 gyerekre meg pláne - de azért egy pici korlátozás talán még beleférhetne...

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Angel!
Jézusom, ez tényleg nagyon durva!... :shock: Nekem is volt egy hasonló stílusú ismerősöm még régebben, akkor ugyan nem volt baba a képben, de ugyanígy nyomult, és teljesen természetesnek vette hogy ott ül a nyakamon egész nap, használta a cuccaimat, pl. kitalálta hogy hajat akar mosni, és megteheti-e, és használta a samponomat stb. Mondjuk ő tiszta volt, de akkoris! Engem ez a stílus teljesen kikészít. Nekem eszembe sem jutott nála hajat mosni, milyen érdekes! De ez a sztori nagyon durva, hogy a gyerekeknek még szájpenészük is van (tényleg, az fertőző?) meg hogy a nagyobbik majdnem ráesett Gergőre!... jaj. Nagyon jól tetted hogy beolvastál neki! És mit mondtál? Hogy volt képe utána még megkérdezni, hogy jöhet-e még?...

Bujka!

Vihartól én is nagyon félek, Párom délelőtt megy el itthonról, és közöltem vele, hogy ha vihar lesz, keresztbe fekszem a küszöbön és nem engedem elmenni.
Még szerencse, hogy mi egy 10 emeletes panel második emeletén lakunk, itt alacsonyan viszonylag enyhébben ér minket a szél, bár van egy fa az ablak előtt, az nagyon tud zizegni... Nagyon remélem hogy Geszti nem fog megébredni az éjjel.

Siba!
Mi az az RSG, amire be lehetne iratni Gesztit?... :roll:

Oltás:
Lányok, én ezt most nem értem, nekem nem ajánlotta a doki a külön oltást (agyhártyagyulladás ellen), én meg annyira nem vagyok képben, csak itt látom, hogy többen vettetek valamilyen oltást, amit külön kell a kötelezőkön kívül beadatni. Annyit tudtam hogy az agyhártyagyull. elleni benne van a kötelezőben, vagy nem? Mit javasoltok? Én a kötelező oltások ellen is ellenérzéssel vagyok (gyengített vírus), bár tudom ez csak hasznos, de akkoris.

Érdekes ez a fronthatás, Gesztire úgy hatott hogy tegnap volt iszonyú napja, (és ezáltal nekem is...), megállás nélkül üvöltött. Ma meg, mint egy kisangyal!!! Semmi hiszti, hatalmas mosolyok, hangos nevetések, huncut pillantások, nagy tornázások, alvás napközben. Este a pancsi előtt olyat tornázott, egy jó órán keresztül, hogy csak na. Nem fogjátok elhinni, de 16-szor (!!!) fordult hasra, amikor már ötödször csinálta, számolni kezdtük. Jópár percig elvolt, aztán visszafordítottuk, és pár perc múlva megint fordult. És tudatosan, mert kereste a csörgőjét, amit csak úgy érhetett el, ha hasra fordult. Egyszer sikerült vissza is fordulnia a hátára önállóan. Ez még azért nehezebben megy. De ezen a teljesítményen le voltam döbbenve.

Kép
mamy

Edit, Dorka!
Ezek szeirnt a homorítás és visítás nálatok most kezdődik... Hát sok türelmet hozzá, nem könnyű, nekem leginkább azt nehéz elviselni, hogy látom, mennyire kifeszül a nyaka. De mostanában (egy-két napja) mintha már ritkábban csinálná. Most a forgás a sláger.

Pelus:
Milyen bio kukorica izéről van itten szó?... :shock:
Én legutóbb a Plus-ban vettem BonBini (asszem ez a neve) márkájút, kábé 41 Ft-ra jön ki 1 db, hát nem valami nagy szám, elmegy kategória. Hasonló mint a Liberó.
Tegnap az Auchan-ban vettünk BellaBaby-t, 68 db + ajándék törlőkendő 2200 Ft volt, még nem bontottuk ki, remélem beválik. Nekünk az a lényeg, hogy gumis legyen a dereka.
De ami eddig a legjobb volt, az a Huggies. Csak qrva drága.

Kép
mamy

Sziasztok!

Hú, csak győzze az ember lánya visszaolvasni...

Masni, köszönjük a felajánlást mindenki nevében! Az fiam nem eszik meg semmit cumisüvegből, szóval hiába fogadnám el szívesen a tejet, kár lenne érte, maximum főzelékbe tudnám beletenni...

(jaj, csajok, úgy örülök, hogy nem adtam tápszert, amikor volt ez a kis issue a kajával. ez nagyon gáz, kb 30 volt, mire megkotyvasztottam, lehűtöttem, stb stb a tápszert, aztán mire elkészültem volna, Ricsi elaludt. ezt eljátszottuk két este, aztán harmadszorra már megindult.
ALKOHOLMENTES SÖRT pedig RECEPTRE KÉNE ADNI MINDEN KISMAMÁNAK, INGYEN! csodaszer... (pedig utálom a sört)

Na, Siba - Andris gyönyörű!!! a kakaókeverésen 5 percig röhögtem...

Ági, gratula a forduláshoz!

Mamy, a velveten szerintem nem sznob HP-k, csak szimpla HP-k vannak :lol: naggggyon-naggggyon irritáló és ostoba emberek írnak oda, be kéne tiltani :lol:

Napraforgó, milyen szépek és nagyok lettek a fiúk! Hihetetlen... olyan kis kiszolgáltatott, gyámoltalan babák, aztán eltelik pár hónap és átveszik a vezetést :lol:

Dorka, úúúgy örülök a kettesemnek, mint még soha. Börze jó volt, rugit akartam venni, persze az nem volt, de vettem kabátot (macifül is van rajta :lol: ), egy nike melegítőt (alsó-fölső), egy nike cippzáros vastagabb kardigáns-szerűt, csomó bodyt (ezek mind újak) meg egy rugit, 10 e ft-ot fizettem.

Lassan vége a vizsgáknak, mit szólnál, ha bepótolnánk az elmaradt látogatásotokat? sétálhatunk egyet a környéken, meg ilyesmi... még várok egy eredményt, ha nem kell abból mennem 31-én, akkor akár jövő héten is elugorhatnátok hozzánk.

Melódia, nagyon sajnálom a betegséged, de nehogy lelkifurid legyen!!! Gyógyulj meg, aztán visszajön a tejcsi és megy minden a régiben. Fontosabb most egy egészséges anyuka, mint egy szoptató (gyógyszeres tej, hmmm) de beteg anyuka! Jobbulást!

Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Boroka, tenyleg marcsakazertis szeretnem tudni. A reszemrol kotozkodes. Meg sosem kertem semmit, de most ez nekem egy rejtely es szeretnem megoldani.
Ugyelet? Nalunk csak ket faluval odebb a felnott ugyelet van. Akkor inkabb dokit valtanek, de nem hiszem hogy emiatt megteszem.

Bocsi a tobbiektol csakhat ezer fele rohanok a ket gyerekkel es amikor van egy szusszanasnyi idom, akkor ezen ragodom. Tiszta dilis vagyok nem? Amugy is kezd kijonni valami depresszio rajtam is. A fene hitte volna hogy ilyen nehez lesz az anyasag.

Angel, naluk a baratokkal minden rendben. De a rokonsag azert tud ilyen lenni.

Melodia! Sokkal fontosabb az egeszseges anya, mint a kinnal keservvel szoptato. Az elso, hogy gyogyulj meg es egy percig se ragodj azon, hogy nem szoptatsz. Szoval drukkolok, hogy rendbejojj es hidd el a picurinak nagyobb orom lesz ha mar jol vagy!

cs
Vendég

Helló Csjok,

leléptem Petitől netezni kicsit. (hiába no, a függőségem felülmúlja a petifelébredéssirnifog parámat :lol: :oops: 8)

Dorka,

kikérem magamnak, én NEM eszem meg a méhlepényt :P :P :P (bár gondolkoztunk rajta, hogy megetetjük a macskával :lol: ) Aztán apa az éj leple alatt elásta :lol:

tali: pesrsze, van időm szervezni, csak én már "nagyban" gondolkodom, azaz, szeretnék állandó helyszínnek megnyerni egy helyet, havi rendszeres talikhoz, meghívott előadókkal spékelve :) Ja, és mindezt ingyé, persze. Ma azért is voltam a városban, hogy dumáljak erről Zsuzskával, aki dúlasága mellett, már vezet ilyen babaklubot ott ahol lakik.

Ha enyhe marad a tél, és lehet még nagyokat sétálni, én is szívesen becsatlakoznék az erdei sétákba, még akkor is, ha kissé messze lakunk....

Krisszi,

én képzeld megszerettem a sört, igaz, csak a buzifröccs változatot nyomom :wink:

Képzeljétek, néhány napja Peti már fürdés közben elkapja a cicimet, pancsol és közben elszopizgat a kis kezével meg a kukiját markolássza. A kis kéjenc :P :P

dobok is képet róla:
Kép a kényúr..izé, kéjúr
sz_kata

Angel, nagyon gáz a csaj! Mondd meg neki a véleményed kendőzetlenül, aztán kész. Energiavámpír, tapló, neveletlen... jujj, de utálom az ilyet. le kell építeni.

Melódia, meséltem Páromnak a tápszer-áremelést, csak annyit mondott, hogy "akkor inkább hordom haza a sört" :lol: Már igazából no comment ez az egész ország.

képzeljétek, tegnap szabályosan rosszul voltam az idegességtől. annyira betelt a pohár a két hónap óta tartó görnyedéstől, tanulástól, a stressztől, ez ráadásul szóbeli és nem is tudtam az anyagot - hiába tanultam rá egy hetet, egy hét tanulás gyerekkel az kb 3 nap tanulás gyerek nélkül - szóval nagyon ki voltam akadva. hányingerem volt, nem tudtam elaludni, minden kavargott a fejemben. aztán reggel felkeltem 5-kor, etettem, átnéztem az anyagot, aztán fél 8-kor megint etettem, beleugrottam a csinibe (kb fél év után) és mentem vizsgázni. az indexembe beletettem Ricsi újszülött képét. :oops: offenzívnak éreztem volna őt is vinni, mint valami véres kardot, az nem az én stílusom. szóval beletettem a képét, igaz, a hátsó borítóhoz, szóval a vizsgáztató szerintem nem is látta. no, mindegy, elég nyekergősen feleltem, de örülök nagyon....

jaj, szegény évfolyamtársam, akinek meghalt a fia, annyira kiborult. még az orvosszakértők is szívatják, egy hónapja nem temetheti el a saját egyetlen gyerekét. már az ombudsmannál van az ügy. ezt nem lehet megtenni egy édesanyával.....

bocs, ha rosszkedvet generáltam, nem állt szándékomban, csak annyira sajnálom szegényt...

felteszek pár képet, életképek :lol:

gályapadom - így teltek napjaink

Kép

az a fehér árnyék a cicánk, amint leselkedik a babakocsiba

Kép

ezeket vettem ma

Kép

na, megyek, 4 óra alvás még nekem sem az igazi :wink:

pusz,
Krisz

krisszi

Melódia!
Én ma váltottam ki 4 doboz tápszert szintén 8000Ft-ért!
Azt hittem rosszul hallok!
Aztán megnéztem a blokkot és nem tudom, hogy a tápszert is emelték-e, de a támogatást visszavették. Azaz eddig 50%-ot fizetett a tb, most a 8000-ből viszont csak 2600 Ft-ot!

KépKép
napraforgo13

Napraforgó, Dorka: Oltóanyag . 3874Ft volt, természetesen receptköteles. A papíron az áll, hogy ez csak a c tipusú neisseria meningitidis baktérium ellen van, foggggalmam sincs, hogy ez melyik! Most akkor mi van??? állítólag több baci is okozhatja az agyhártyagyuszit... Na jó, átrágom a netet, mielőtt beoltanák őket.

Simigabi: Azt írja a papír, hogy 2 ajánlott 1 éves kor alatt. Most vagy az én dokim nem tudja, vagy csak megkímélni akart a költekezéstől és a köv. majd legközelebb írja fel. Hmmm.

KépKép
Kép
jadey

Krisszi :Coki ez a kép! Hol vetted a ruhákat? Nagyon klasszak!

KépKép
Kép
jadey

Most írt sms-t a barátném Amerikából, hogy 4 hetes terhes a 2. babával!!! Tőlük örököljük a ruhákat, a kisfia pont most lett 1 éves! Fura, hogy ezt mondom, de irigylem! :lol:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Te jó ég, mennyit írtatok! :shock:

Beuka!
Májusi költözés: egy építkezésnél ugye sosem lehet tudni :roll: , de ennek ellenére bízom benne (Párom szerint tutira fog menni akkor a dolog). A hidegburkolás már meg van, most jön a festés, villanszerelő utolsó simításai, radiátorok felrakása, parketta. Meg ugye kívülről még be kell színezni, járda-kocsibeálló kövezése, de ezeket a kinti dolgokat már akkor is meg lehet csinálni, ha ott lakunk. Na és az óriási telek tereprendezése, parkosítása még ránk vár, nem lesz kis meló :roll: De nem baj :wink:
Beni nagyon ritkán kakil és Neki akkor gyakran nyálkás a kakija (ha nem is takonyszerű), de tudtommal egy anyatejes kaki lehet nyálkás.

Gabi!
Drukkolok oviügyben! Ha minden igaz, akkor Marci majd 1 év múlva mehet oviba, ahová költözünk, ott létezik minicsoport az évvesztes gyerkőcöknek. Mert egyébként csak 2008 szeptemberében mehetne, addig kiidegelnénk egymást itthon, az tuti! :roll:
Pont ma került a kezembe Marcikám "fejlődéstörténete" és 1 nappal az 5 hónapos kora előtt (Beni ma ennyi idős) kibújt a 3 foga :shock:

Angel!
Évfolyamtárs nem semmi :twisted: :twisted: :twisted: Én a szegény gyerekeket sajnálom, mert ők ugye erről mit sem tehetnek. Az a gáz,hogy az ilyen igénytelen nőszemély a gyerekek által "újratermeli" saját magát, meg a stílusát :twisted:

Sz_Kata!
Teázó :) Ellenőr-sorfal :lol: Élni tudni kell :lol:
Röptetés - no comment :lol: 8)
Kéjenc :lol: Nagyon helyes!!! :P

Jubi!
Jazi nagyon édes, tényleg kész reklámbaba :D

Csengő!
Passzolom a kérdést, de tényleg furi. :? Legközelebb kérdezz rá! Anno nekem Marcival - aki szintén ekcémás, allergiára hajlamos - simán felírta a dokinőnk a Sinlacot, hisz ezt pont erre találták ki.
Depit pedig próbáld elűzni messzire, bár tudom, hogy két gyerekkel tényleg nem egyszerű. Néha vannak olyan napjaim, hogy a felét végigbőgöm és - bocsi érte -, de a vonat elé szeretnék feküdni. DE utána mindig kirángat valami a kakiból, néha a Párom, néha a gyerekek mosolya, néha talán saját magamat rángatom a hajamnál fogva. Fel a fejjel!!! Ide jöhetsz panaszkodni :wink:

Mamy!
RSG=ritmikus sportgimnasztika :wink:
Mi Marcinál semmi kötelezőn kívüli oltást nem adattunk be. A mostani dokinőnktől inkább nem kérdezek rá (sajna nem bízom benne), de a régink (aki egy tünemény volt) egyszer sem ajánlotta egyiket sem, így én most Beninél is kihagyom ezeket a plusz bökéseket. Viszont egyben talán kivételt tennék, mégpedig a bárányhimlő elleni, de csak később, amikor Beni már nagyobb lesz.
Beni detto ugyanezt csinálta ma, mármint, hogy a tegnapi hiperzizis nap után, nagyon jó fiúcska volt ma (szépen aludt délelőtt és délután is, mosolygott, játszadozott maga), na jó egy kis visítás, amikor nem láttam anyát, az bejátszott.

Krisszi!
Az alkoholmentes sörre én is esküszök. Na meg egy hete 2 liter laktorherbet iszok. A sör fincsi, de a tea már elég gáz.
Tápitól én is rettegek, már ami az elkészítését illeti. Ahogy Marci elhagyta a szopit, mivel "csak" 16 hónapos volt, gondoltam kap egy kis tápit (allergia miatt a tehéntej még felejtős), de egyrészt ő sem kérte (hála az égnek), másrészt a kotyvasztástól rosszul voltam.
Rosszullét :( Jól kifáradtál, tessék pihenni!!!
Évfolyamtársadnak tényleg nem könnyítik meg az egyébként sem könnyű helyzetét. :cry:

Tápszer áremelés :twisted:

Fura morajlás van odakinn, lehet, hogy hozzánk most ért ide az ítéletidő :shock:

Jó éjt!
Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Jadey, köszi, tényleg tiszta apja, pedig az elején hitegettek, hogy rám hasonlít. Az orra az enyém, az tuti, a szája tiszta apja. Szoktam is mondani Apának, hogy sír a Szád... Ő meg, hogy elaludt az Orrod, na ezen hullára tudtuk röhögni magunkat.. ! :)
Gratula az amerikai barátnődnek. Én is annyira irigylem a terheseket és annyian vannak a környezetemben, a múltkor összeszámoltam, hogy az ismerősi körben 10 baba lesz augusztusig. Ja és a piciktől mindig bőgök és én is szeretnék még kettőt most rögtön ide nekem a babákat (na jó kérdezzétek meg holnap du. 5kor is..amikor Andris már fél órája bőgicsél..)

Napraforgó, nagyon jók a képek és az ötlet is! Édesek a fiúk!
Angel, isteni vendégek, legyél kemény és ne engedd meg, hogy újra meglátogassanak.

Edi, imádja a vödröt az Andris és mi is, de a nagykádban is szokott fürdeni, mert így edzzük a medencés úszásra.

Dorka, igen a Dexterkét jól ismerem, osztálytársak voltunk. Rá is ki vagytok akadva, hogy csak a kommentelőkre? Mert szerintem tök vicces cikkeket írt eddig, a hozzászólásokat meg nem olvastam végig.

Mamy, RSG, ritmikus sport gimnasztika, tudod a buzogányos, talajgyakorlatos, szalagos cucc.. Ha lányom lenne biztos beíratnám, ha lenne kedve, az egyik barátnőm kislánya már olasz bajnok csapatban és annyira imádja és olyan ügyes. Asszem 3 éves korában kezdte és suli mellett tök jó..

Tali mikor lesz? Megbeszélhetnénk, hogy minden hónap utolsó/első csütörtökén, keddjén etc és mindig más szervezi, koordinálja, hogy ne egy emberre háruljon minden. Szerintetek?

Na megyek, tökre parázok a vihartól, a fenének néztem meg a híradót.Utálom, ezt a pánikot... Ilyenkor mindig a Zita barátnőmre gondolok, aki egyedül van két picivel...

Kép
siba

Szépjóreggelt :D

Túl vagyunk a viharon, én is nagyon féltem tőle, de szerintem tavaly nagyobbak is voltak...

Bujka!
Szerintem ti nagyon jól álltok az építkezéssel, és simán összejön a májusi költözés. Mi 2005 októberében költöztünk be a házunkba, de úgy, hogy csak a gyerekszoba és a fürdőszoba volt kész - úgy, ahogy -, és volt egy villanytűzhely a konyhában. Muszáj volt beköltöznünk, mert a főbérlőnk eladta a fejünk fölül az albérletet, és nem nagyon érdekelte, hogy nekünk még kellene pár hét, és hogy van két kicsi gyerekünk stb. Na, mindegy, elég kalandos időszak volt, de túl vagyunk rajta. Egyébként még most is vannak apróságok, amikkel nem vagyunk készen. Talán azért is halad ilyen lassan a dolog, mert a párom ezermester, és ő csinál mindent, és csak akkor halad, ha a munkája, a suli és a három gyerek mellett van ideje házat csinosítgatni is...

Képzeljétek, két nap cicidiszkrimináció után Jazi újra elfogadja a jobb mellemet is, mintha mi sem történt volna :)

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Siba, pont ezt akartam mondani, Andris mindkettőtökre hasonlít, emléxem a Párodra is... olyan szép kiskölyök :lol:
Dexterke írásai szuper jók, hangosan szoktam röhögni rajtuk. Utána meg jönnek ezek az agyatlan, ostoba, humortalan, bárgyú nők az idegesítő kommentekkel...
(az volt a legjobb, mikor a gyermekágyról írt egy szösszenetet - fel is tettem ide, az valami fenomenálisan vicces volt, emlékeztek, nem? erre az összes barom elkezdte bizonygatni, hogy ő bizony nem volt büdös, meg nem csak a DM-be járt, meg igenis lesz még nehezebb az élet.... Atyaég. szar lehet humor nélkül élni)

Zita barátnőd egyedül neveli a két gyereket? Minden elismerésem és tiszteletem az övé, nagyon nehéz lehet.

Jadey, nálunk a börzén. ahhoz képest, hogy 3 db rugit akartam venni. :oops:

Jubi, Jazi gyönyörűséges.
Bujka, drukk az építkezéshez és a költözéshez és irigy,irigy... Veresegyházára mentek, ugye? Férjed arrafelé dolgozik? Család többi tagja is arra lakik, jól emléxem? Csak mert Érd után a város tök másik fele. Tényleg, mi volt a gond Érddel?
Asszem mi is folytatjuk majd az idén, de már előre félek a megpróbáltatásoktól. megint üvöltöznöm kell majd, azt pedig utálok. :lol: ja, és elkönyvelnek HP-nek, mert történetesen ragaszkodom ahhoz, hogy egy szekrénynek igenis kell 60 centis mélység, még ilyet. :evil:

Hol van a vihar??? Nem hiányzik, de most lesz vagy nem lesz???

pusz,
Krisszi

krisszi

Sziasztok!

Köszi a felhomályosítást :wink: tehát ritmikus sportgimnasztika, hát nem is rossz ötlet!!! Amúgy is filózok (már most!) hogy majd Gesztinek mindenképpen szeretnénk valami mozgási lehetőséget biztosítani, a suli (vagy már az ovi) mellett. Nem akarom hogy eltunyuljon! Azt szeretném ha megszeretné a mozgást, sportot. Nem úgy mint én... :oops:
Remélem, ezen a téren Apájára üt majd, ő sem sportoló ugyan, de nagyon aktívan biciklizett, még tavaly is volt sokszor tekerni, de mostanában már nem nagyon, mert baromi sok a melója... Mondja is hogy mennyire hiányzik neki. És hát a bicikli jó comb és hasizmokat csinál, ugyebár... :wink: Na de visszakanyarodva Gesztihez, tényleg jó ötlet ez az RSG, még az úszáson is gondolkodtam, de hát majd sok-sok alternatíva közül úgyis Ő választ majd. Nekem az az érzésem, hogy nagyon mozgékony kislány lesz később is.

Krisszi!
Rosszullét: :roll: :cry: Szegénykém. Amúgy is minden elismerésem, hogy baba mellett még tanulsz is.
Gályapadod nem semmi... :roll:

Alkoholmentes sör:
Én is iszom, többnyire Schlossgoldot, dobozosat. Vasárnap amikor kirándulni voltunk, az étteremben is azt kértem, persze ott üvegeset hoztak. Hát ledöbbentem, hogy mennyire más íze van az üveges sörnek!!! Pedig ugyanaz a márka. Sokkal de sokkal finomabb volt, mint a dobozos. Szóval lehet hogy áttérek az üvegesre.

Bujka!
Köszi hogy leírtad az oltásos tapasztalataidat. Én is nagyon afelé hajlok, hogy nem adatok be Gesztinek semmi egyebet a kötelezőkön kívül. De majd márciusban megyünk a dokkerhez és rákérdezek, mi az álláspontja.

Tápszer áremelés:
Mikor kiváltottuk a sinlacot ha jól emlékszem 800-900 Ft körül volt, támogatással, mert amúgy majdnem 3000 egy doboz. Kíváncsi vagyok, most mennyi lesz, mert hamarosan megint vennem kell.

Csengő!
Én nem igazán értem, hogy mi az, hogy a doki nem akarja felírni a sinlacot? Vagy bármit? Ha te kéred, köteles felírni szerintem. Milyen indokkal nem írja fel?

Hálistennek nálunk semmi gáz nem volt éjjel a vihar miatt. Kicsit jobban fújt a szél, süvített néha rendesen, de semmi nem volt. Geszti aludt mint a bunda. Most már napok óta beállt ez a ritmus, hogy 9-től 7-ig alszik. Szinte percre pontosan mindig 7-kor ébred. :lol: Cicizett, aztán játszott egy órácskát, és most megint alszik. Jól indul a nap! :lol:

Kép
mamy

Boróka!
Nem Laura (Ő a Melinda kislánya), hanem Jázmin, de semmi gond, sokan vagyunk :D

Neveletlen gyerekek: ma ez a trend. Ma már szinte megszólnak érte, ha engedelmességet vársz el a gyerekedtől. Majd meglátjátok az oviban/suliban, hogy milyenek a mai gyerekek (nem akarok általánosítani, de sajnos lehetne), nekem az állam esik le (folyamatosan). És ha belegondolok, hogy ők lesznek 10-20 év múlva a felnőttek, akkor el sem tudom képzelni, milyen lesz az akkori társadalom. Szerintem ez nagyobb probléma, mint a felmelegedés, klímaváltozás stb., és ráadásul ezen tudnánk is változtatni!

Annyian dicséritek az alkoholmentes sört, hogy most már lehet, hogy megkóstolom. Mondjuk a sört nem szeretem, de lehet, hogy én is felturbózom valamivel :wink:
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Siba,

nekem is tetszenek dexterke írásai, csak egy baj van velük, hogy túlzottan sarkosít (bár ezt tényleg viccesen teszi.). pedig a világ sokkal árnyaltabb, benne pedig mi is. a mostani írásában pl azt mondja, perverz, aki az alvó baba mellett. háát, izéé, én nem érzem magam perverznek 8) 8) bár valóban jobb gyerektelenített lakásban randalírozni....

Lányok,

ti mit adtok a gyerekre, ha meleg van, de qvára fúj a szél? :? tanácstalan vagyok...
sz_kata

ez lemaradt:alvó baba mellett szexszel. mert ugye, sok mident lehet(ne) alvó baba mellett csinálni :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Visszaolvasás nélkül írok pár sort. (Nekem délelőtt nem jött be a Bnet :evil: )

Voltunk az ortopéd dokinál, meguh-ozta és minden rendben Vele :D :D :D , csak Benikém a hájacskáját növeszti aszimmetrikusan :wink: De így legalább megnyugodtunk, hogy uh is volt :D Drágám az egészet egy nyikkanás nélkül végigcsinálta :D

Ültetés: a doki szerint mi ne ültessük addig, amíg a baba nem képes rá, amennyiben már felhúzza magát, van ereje tartani magát, akkor okés. Hát hogy őszinte legyek, nem örültem ennek a válasznak, mert Benyó már nem csípi vízszintesen a világot :?

Benyó ma egész nap félkómás, ha cicire rakom, rögtön bealszik, így csak dudlizik :lol: rajta (azért nyeldekel, de nem túl hatékonyan műveli a dolgot). Lerakom az ágyába, majd pár perc múlva, max. negyedóra és már kel, újra cici, ágy, cici, most éppen felébredt.

Pusz, majd jövök: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Csajok, koszi a pamers infot. Ma regisztraltattam! Sajnos Miki ota gyujtom a pelusokat, hogy hatha indul meg, erre dobhattam ki mindet, mert nem jok a kodok...De legalabb most indult egy ilyen. Mi persze a tologatos micsodara gyujtunk, mert a tobbi mar megvan, vagy annyira nem tetszik.

Jubi, tok igazad van. En mar elore felek mi lesz ha Miki bekerul az oviba.

Mamy, mostmar csakazert is kinyomozom mire megy ki a jatek. :P Mar hivogatom az orvos ismerosoket es mindenkit, meg hetfon rakerdezek a vedononel. Nem a sinlac kell mindenaron, hanem a kedvezmeny, ami jarna ugye? Na jo igerem csak akkor irok legkozelebb ha kiderult az ok...

Olyan szepek a babak a kepeken. En bevallom meg B-nek egy goncot sem vettem. Szegenykem mindent orokol.

Holnap elutazunk,de jovo heten majd jovok meg. (meg lehet, hogy este is)

cs
Vendég

Sziasztok!

Nincs túl jó kedvem....

Matyika de-t sportot űzött abból, hogy kiborítson. :cry:
Ha Pannika nem aludna egész nap már világgá mentem volna.
Csak 1 példa az Ő "hatalmas" problémiból: bontotta a narancsot és még volt rajta héj mikor szétjött a narancs...na ebből olyan üvöltés lett, hogy ha panelban laknánk már feljelentettek volna. :cry: Sorolhatnám a szitukat, mert ma de-t csak a cirkuszból állt.

No nem rontom a hangulatot, de ma 2 üveg alkmentes sört kell innom tuti, hogy a tej ne lássa kárát az én naaagy fiamnak...

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Kata 7kor evett, 8utánig elvolt, aztán gondoltam jó lenne már aludni, majd nézem az órát 11!! Kialudtam ismét magam.
:oops:

Tápszeráremelés. :evil:
Ezek receptre ennyibe kerülnek? Azt mondta a védőnőm, hogy 6hós korig adnak receptet. És utána mi van??? Tejpép a boltből? Menny ideig elég egy doboz?

Sógornőm, barátnőm, 2 ismerős is terhes, tavaszra várják és én irigykedek. Gáz mi?

Angel!
Teljesen felment bennem a pumpa és még enyhe voltam. Elhiszem, hogy kikészültél. Hogy lehet vki ennyire felelőtlen, 2 gyerekkel ráadásul és szó nélkül mindent használni...igen alapvető illem hiányzik szegényből. Remélem többet nem engeded magadhoz. Szegény Gergő. De kialudta magát és minden ok, ugye?

Beuka!
Nyálkás sem gond, ha amúgy nem sírósabb Boti az átlagnál, eszik, gyarapszik. De azért kérdezz rá a védőnőnél, vagy dokinál. Amúgy milyen zöld a kaki? Zöldes, zöld vagy vannak benne sárga darabok?

Dorka!
Ez relax szék és most az Auchenbe 8ezerre volt leárazva. Azért van a 20ezres és közte különbség, de a célnak megfelel. :) Ma reggel kipróbáltam és tök jó.

Mamy!
15x átfordulás, nem semmi. Kata 4 napja semmit nem csinál, csak fekszik, meg eszik ezerrel.
BonBini, nekem sem jön be, olyan kemény, furcsa a pelus.

Krisszi!
Jól bevásároltál. Nagyon frankók a cuccok. Nálunk is szokott lenni meghírdetve gyerekruha vásár (turiban) és ott anyukám rengeteg gyönyörű, márkás darabot vásárolt. Sokszor komolyan mondom ezek az angol márkák jobb minőségűek, mint a boltban kaphatók. (jővő hét péntek, szombaton lesz vásár, anya lehet kivesz szabit és megyünk…)

SzKata!
A képen Petikét olajjal kenegeted? :)

Melinda!
Kitartás, előbb utóbb készen lesz a ház...a két gyerekhez meg küldök energiát :) ++++++++++

Na megyek, mert a gyerekre rányítottam ismét az ablakot, 3napja nem mentem le vele babakocsival...

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Tegnap 3× fogtam hozzá üzenetet írni, mind3× elment az áram :evil: :evil: :evil: , 4 × nem ugrottam neki.
Szerencsére megúsztuk a dolgot, nálunk csak a kapu vágódott ki hajnalban, de a férjem kiment és leláncolta.

Angel! nagyon durva amit a vendégedről írtál. Én tuti már délben kiborultam volna :?
Akkor Nektek úgy néz ki bevált a járóka. raksz majd föl képet?

Napraforgó! Bevalom, nem jegyeztem meg az oltóanyag nevét, de a blokkon a következő szerepel: Menjugate vakcina. Nekünk ajánllotta a gyerekorvos. a következő 4,5 hósan kell beadatni.

Jubi! NAgyon cuki Jazi a babás címkével! Én 7up-al turbózom a sört, így egész jó!

Mamy! Akkor Gesztire is lehetne erőművet kötni, annyit forgolódik :)

Krisszi! nekem is nagyon bejött a sör! nem csoda, hogy rosszul lettél, nagyon kimerülhettél :? most már pihenj is! jók a rucik!

Melinda! költözés, ismerős :) mi alig két éve költöztünk ide, akkor éppítettünk. De szerintem is nagyon jól álltok, ha már csak az általad említetett dolgok vannak hátra, (bár a "mesterek" még belekavarhatnak a dolgokba :? ) drukkolok :) a kertrendezés meg ugye ráér a nyáron is. Mi is még tervezünk kertrendezést idénre is :) ki kell alakítani a babarészt, ami elzárt a kutsustól :) meg árnyékos.
Örülök, hogy minden rendben volt ma! És, hogy Beni ilyen ügyes volt!
KÖSZÖNÖM a kakis infót!

Siba! jót nevettem az orr, és száj beszólásokon :) én akkor bőgöm el magam, ha szülést látok a tv-ben :oops: :oops:
én is gondolkodtam a fürdetővödrön, megkérdezhetem, hogyan mossátok pl. a popsit?

Sz_Kata! cuki a kéjúr! :wink: masszzs közben készült a kép? én szélben inkább a buksiját körberakom pléddel, vagy valamivel, hogy oda ne mehessen be a szél.

Nálunk ma még nem állt el az eső :( :(
de 3 körül, ha felébred kiviszem kicsit, legalábba teraszra.

Bea

Kép
Kép
beuka

Edi!
köszi a kakis infót, nem sírósabb, és szépen gyarapszik , van sok pisis pelus + kakis, úgyogy annyira nem aggódom, de azért mégis :oops: van olyan zöld, ami teljesen zöld, mint mondjuk a hínár :? de nem mind zöld egy nap, van a zért sárga is.

Bea

Kép
Kép
beuka

Kérlek Titeket segítsetek,adjatok tanácsot mit tennétek.
Sírok már megint ,mert tanácstalan vagyok,
Viki ha cicizik nem eszik 40nél többet,elkezd gagyarászni rajta ,belémcsíp, jár keze -lába ,farkasszemet nézünk....Ha odakínálom neki a másikat rácuppan, szív hármat és dettó eljátsza ugyan ezt.
Tegnap csináltam este tápszert ,mert annyira kicsinált,hogy a sör se jött be.90got benyomott egyhuzamba,majd fél óra múlva cicre is rácuppant.Éjjel meg nem is ébredt fel, aludt 5ig nekem meg csupa tej lett az ágy mire felébredtem.....
Nem tudom mit tegyek.
Nem ízlik a tejem?
Vagy elég neki 3om óránként ennyi mennyiség?
De akkor tegnap miért evett annyi tápot +cici?
Vki azt mondja adjak neki most csak tápot és fejjek,majd 2 nap múlva tegyem megint cicire,valaki meg ,hogy csak taépit legalább nem görcsölök.Gergő azt mondja ha majd éhes lesz enni fog.
Nem tudom,lehet éhes mert akkor nem evett volna tápszert,de miért nem eszik cicit?

Bujka,örülök,minden rendben Benivel.

Sz-Kata,
ugye milyen jó vele aludni?Én se tudom a kiságyába rakni :)

Napraforgó,
Már 6 hónap?De jó Nektek......nagyon szépek a srácok...

Sue
suezika

Sziasztok!

Köszönöm az együttérző szavakat a rémes keddel kapcsolatban, még mindíg nem hevertem ki...naponta többször eszembejut hogy a 2 éves kislány megcsúszik, és a 16 kg-jával rázuhan a fekvő Gergőre...és nem tudtam volna elkapni...nme is tudom, mi lett volna, de összeugrik a gyomrom, ha rágondolok...Persze szóltam a csajnak, kétszer is, erre csak elnézően mosolygott. nem komplett.

Ma reggel 8-kor felhívott (8-kor!!!), hogy milyen a mosogatógépünk, mert ő is ilyet akar venni...amikor mondtam, hogy Gergő még alszik, meg én is, mert minek keljek föl ilyen ótvar időben, meg egyáltalán, akkor közölte, hogy "ja, én már fél hat óta fönt vagyok". Na és, akkor nekem is föl kell kelnem??!! hozzáteszem, én is felkeltem 6-kor Apának szendvicset csináltam, de aztán visszafeküdtem. erre 8-kor felhív...hogy lehet vki ilyen bunkó???

Mamy, a szájpenész asszem fertőző, és aggódtam is, mert bár nem vettek a szájukba semmit, de a kezükbe igen...és a akezük gyakori vendég a szájukban... :D Sajnos nem t5udtam úgy beolvasni neki, ahogy szerettem volna, mert teljesen kivoltam, hogy Gergő mennyire sírt...de még kap egy-két leckét illemtanból, az tuti.

Edi, köszi, szerencsére kialudta magát Gergő, ő már el is felejtette, inkább bennem hagyott mély nyomokat...főleg az eséses dolog.

Sue,ha Viki gagyarászik 40 gr után, akkor biztos, hogy éhes???
lehet, hogy mire a tápszer elkészült, addigra lett éhes...lehet, hogy csak cicizni, bújni akart, nem? sztem az éhes baba ordít, kapálózik, és püföl a kezével, nem gagyog...legalábbis furán hangzik...
Sztem hallgass a párodra, fog enni, ha éhes lesz, Te pihenj, lógasd a cicin, és idd a sört! Most hallottam, hogy a Maci kávé is szuper
, mert abban is van maláta!!! igyál esteleg azt is! Megy a drukk!

Beuka, nagyon bejöna járóka, brendonos 120x120-ea, Gergő imádja, de. mé aludt is benne 20 percet...és nem kell paráznom, hogy beakad a lába a rácsba, mert 4m 20 cm-s védőszivacsot is vettünk hozzá...

Kép

tegnap még száradtak a plüssbigyók, de ma már szinte tele a járóka...nagyon élvezi Őméltósága!!

megyünk az ikeába, plüsskígyóért, etetőszékért, termotaksiért...meg még pár babajátékért, ahogy magamat ismerem... :D
Vendég

ja, pár dolgot elgépeltem...ea=as, mé=ma...bocsika....

ja, és 3 szinten állítható a járóka, és fékezhető kerekei vannak...
Vendég

Sziasztok,

Beuka,

végül magamra dobtam egy stólát, amit körültekertem Petin. majdnem két órát sétáltunk így :lol:

Sue,

amit leírsz, az tök normális!!! Az én Petim is pont így kajál, és nincs vele semmi gond, maximum többször játsszuk el ugyanezt, de ez bizony életkori sajátosság!!! igaz, én nem mérek, de hidd el, ha nem lenne elég a kaja Vikinek, egy percig sem gagyarászna. A kis cuppanásokkal is jóllaknak, a tejcsi meg szépen termelődik.
Ne aggódj, ne idegeskedj, mert egyedül ez árthet csak!

Edi,

kérlek szépen, nem csak kenegetem, de masszírozom is :lol: :P Főleg a hát és fenékmasszázst komázzuk, P is meg én is :lol:
sz_kata

Sue! Rogton akartam irni neked, csak felkelt az en kicsim es szopizott. Ez azert erdekes, mert Balint eleg gyakran eljatsza ezt az egesz nap ragom a cicit jatekot pl ma is es most reklamalt 1 ora mulva, hogy megis ehes. Amikor beteg volt, akkor legalabb volt ra indokom. En a jozan paraszti eszemmel, arra jutottam, hogy jo a cicim, csak elvonja a figyelmet mas, azaz annyira nem ehes. Mostmar ha beszelek, vagy netan lapozok szopi kozben siman abbahagyja. Nembeszelve arrol, hogy ha a nagyfiu ugral szoba se johet a szopi. Az arcomat o is keresi, karmolassza a cicit, ez Mikinel is igy volt, egy ido utan jatszik eves kozben is. (sajnos hagytam annakidejen a karmolaszast es egyevesen alig birtam leszoktatni rola, ugy neztem ki, mint akit jol elvertek....)Amit meg eszrevettem az en babamon az, hogy amikor abbahagyja a szopit meg ragcsal egyet a cicin, mintha harapna. Felek, hogy a foga jon, igy nem hagyom. Mikinel jol megszivtam, mert hagytam hogy a cicivel tekeregjen es amikor kijott a foga szetvagta a bimbomat. Na akkor nem olvastam az lll honlapjan, hogy ilyenkor sikitassal ne ijesszuk meg ababat, hat en akkorat uvoltottem!!! Visszaterve a temara en Gergonek adok igazat, no stress es majd szol ha ehes. En nem latok egyenes osszefuggest az ehseg es a tapszer mennyiseg mellett. En is eszem jollakva ebed utan egy tabla csokit.... Ja es nalam B ha a pocijat gyotrik a szelek akkor tekereg a cicin, meg a kakalas eloti napon szinte marcsak cseppeket eszik es azt is tekeregve. De ebben o extra ez nem hiszem, hogy ratok vonatkozik, mert B eleg ritkan kakil.
En nem adnek tapot es csak akkor raknam cicire ha sir erte. Lehet ez 4-5 ora is. Az mas kerdes ha sir a cicin, egesz nap nem hagynam sirni, akkor persze ontenem bele a tapot. De ezt azt hiszem az anya erzi.

cs
Vendég

Sziasztok!

Jubi!
Na igen, mi csak a totál kész házba szeretnénk beköltözni, mármint belülről totál készbe. Mivel ez a mostani lakás, ahol most vagyunk, családi tulajdon, így innen senki sem hajt el.
Nem lehetett semmi Nektek egy épp lakható házba menni :roll: De a muszáj...
Klassz, hogy mindkét cici kell újra Jazinak :D Miknek tud örülni az ember lánya 8)

Krisszi!
Veres mellé Őrbottyánban építkezünk :wink: Férjecském Pesten dolgozik, úgyhogy csak a főváros közelsége volt a fontos. Érddel sok baj volt, de a legfontosabb, hogy a családtól totál messze voltunk. A szüleim Vác mellett, Sződligeten laknak (Őrbottyántól 10 perc autóval, ugye ami szerintem a minimum :wink: :lol: ) és már most is csomót tudnak segíteni (Anyu hetente kétszer itt van és tehermentesít stb). Apósomék Székesfehérvár mellett laknak, de ők meg kalapnyit sem érnek :twisted: Úgyhogy "röviden" így alakult a Bp. északi része :D
Egyébként nekünk is voltak kívánságaink, de fenyőbe is nem két fillér az egész :roll:

Rozsági!
Sajnálom a cirkuszos napotokat :( Ismerős a dolog, de szerencs, hogy nem ma...

Edit!
Tudtommal sima tejpépet nem adnak recepre. Egyébként Marci hányt a tejpéptől, úgyhogy nekünk arra nem kellett költenünk :roll:
Energiáért köszi! :wink: És nagyon-nagyon irigy a sokáig alvásért 8)

Beuka!
Na ja a mesterek: karácsony előtt hazamentek (szabolcsiak) és azóta még nem jöttek (egy kis pénzt visszatartott a főnök), de ha minden igaz a jövő héten jönnek. De ha nem, akkor újak lesznek fogadva. Egyébként mi csak a "kész házat" vesszük, azaz az építkezéssel járó hivatalos dolgokkal nem mi vesződün, csak ha különleges igényünk van (burkolat, nyílászárók stb.).
Merre is laktok Ti?

Sue!!!
Kérlek, ne méregesd, hogy mennyit eszik Niki! Szerintem ez visz Téged a rossz irányba (tapasztalat - Marci pici korából). Ahogy írtad is, reggelre úszol a tejben, akkor tuti van tejed. Beni ( és anno Marci is) 1,5-2 óránként eszik a mai napig, pedig már 5 hónapos. Néha csak nyamnyog picit, néha többet (lehet, hogy nálatok pont akkor jutott a szájába a tápi, hát azt ette), de halvány lila gőzöm sincs, hogy mennyit, mert akkor csak agyalnék, számolgatnék. Én elfogadtam, hogy Neki ilyen az evőkéje. Igaz, hogy nem könnyű bárhová így kimozdulni, de ez van.
A lényeg az, hogy - amit már sokszor mondtunk -, hogy legyen pisis pelus (kakis sem fontos: nálunk 5-6 naponta van kaki) és ha mosolyog Rád, akkor pláne okés minden. Lazíts kicsit és ne a mérleg irányítsa az életeteket!!!

Most olvasom, amit Csengő írt, hogy minden elveszi a figyelmüket. Nálunk, hogy Marcitól hangos a ház, Beni bizony úgy eszik, hogy a szabadon levő fülét bedugom az ujjammal :oops: , egyébként nem lenne evészet, az tuti!

Angel!
Szupi ez a járóka és óriásinak tűnik. Mennyibe került?

Mamy!
Tegnap elfelejtettem írni, hogy a szájpenész bizony fertőző. Nekünk volt és ilyenkor mindent fertőtleníteni kell (borax glicerinnel áttörölni), ami a baba szájában jár: cici, cumisüveg, cumi, rágóka.

Majd még jövök, ha engednek!
Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sue - így vagyunk vele mi is. Jó ideje nem mérem Zsoltika szopijait, mert mikor mértem két-három hónapos korában, délelőtt 70ml-ket, este 30ml-ket evett. Esti szopinál mikor 30ml-t szopott egy mellből rátettem a másikra 40perc! cicizés után újra lemértem :10ml. Teljesen kivoltam. pdig abban a hónapban majd egy kilót hízott. Megnyugtatott, hogy Bujka Benikéje, és Csengő Bálintja is ilyen keveseket szopizott. Szóval a mérleget már én se nagyon figyelem, a múltkor sz_kata belinkelt egy cikket, melyben egy sor szempontot leírnak, amit nézni kell - hát azokat a dolgokat figyuzzuk mi is. Szopi közbeni játszás megy nálunk is, szerencsére a csipkelődést abbahagyta, ilyenkor mindig eltoltam a kezét.

Angel - de jó ez a járóka! Gergő nagyon aranyos benne - el lehetne adni vele a járókát láthatóan olyan jól érzi magát! Fejvédő - nekünk még a kiságyon rajta van, Zsoltika nagyon szeret játszani vele (más játék nincs bent éjszakára) alányúl, szopikázza... tehát több mindenre jó! :lol:
Alkoholmentes - én is iszom már egy ideje!

Krisszi - gratulálok a vizsgához - a lényeg, hogy meglegyen. Nagyon sajnálom az évfolyamtársnődet - iszonyú nehéz lehet neki. :(
Ricsike olyan aranyosan alszik a bölcsőben! Mi a tapasztalatod a bölcsőről? Ricsi szeret benne lenni? Könnyű tologatni? A babakocsiban olyan arccal néz kifelé, ahogy Zsoltikám szokott, ilyenkor meg tudnám zabizni. :lol:

Kép
nózi

Sue,

mégvalami: annyit küzdöttél a tejcsiért, ami most hála az égnek elárasztja az ágyat, miért adnál akkor neki tápot? ha meg parázol, hogy keveset eszik, kináld többször, hagy cuppogjon párat :wink:
a mérleget meg dobd ki most már! :D

Edit 24,

veletek mi a helyzet?
sz_kata

Természetesen nem az nyugtatott meg, hogy Bujka és Csengő fia is keveset szopizik, hanem az a gondolat, hogy vannak ilyen kicsit- többször evő babák - Zsoltika se lóg ki a sorból, tehát ez teljesen természetes.

Simigabi - gratula a fogacskákhoz! :D

Napraforgó - de aranyosak a kis drágák (picikének is meg nagyobbacskáknak is! Jó sokat nőttek :D ) Jó ötlet az összehasonlító képek felrakása!

tök szita az agyam , többek közt azért mert hajnalban Zsoltikám több, mint két órán keresztül nem tudott visszaaludni - volt cici, ringatás,minden. szóval visszaolvastam, de már elfelejtettem, hogy mit is szerettem volna írni...

Kép
nózi

Sziasztok, Lányok,
csak gyors helyzetjelentés, Lilike ma tök zizi, nagyon frontos szegény :cry: Most apja dajkálja, de hüppög :cry:

Napraforgó,
Dorka megérdeklődte az etetőszék szállitását, és heroinárban van, úgyhogy lemondok róla... De nagyon köszönöm mégeccer a segitséget! Fiúk gyönyörűek!

Sajnos, visszaolvasni nincs időm, de azt láttam, hogy Krisszinek sikerült a vizsgája. Hát nagy-nagy gratula!

Dorka, ill. etetőszékre vágyók:

ezt találtam elérhető áron:

http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=218

http://www.bambino.hu/index.php?m=etetoszekek3
(itt sok etetőszék van, elég jól összefoglalva)

Megyek, puszi, nagyon jó hétvégét.

Itt Érden alig éreztük a vihart - remélem, mindenki szerencsésen átvészelte...

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Suezika!
Egyetértek a többiekkel, szerintem se méregesd mennyit eszik Niki. Úgy jártam én is, mint most Te, meg Nózi, hogy eleinte állandóan görcsöltem hogy miért ennyit evett, ha tegnap ilyenkor kétszer ennyit, stb... Fölösleges aggódás. Annyit eszik amennyi kell neki. Ha meg a kínálat több, mint a kereslet, az a jobbik eset. Nálam sajna egy idő után megfordult a helyzet. Én ezért kényszerültem a tápira. De neked szerintem nem kell.

Angel!
Hát ez a járóka istenien néz ki, és mekkora! :shock: Nekünk betakarná a fél szobát... :cry: Mi sajna mellőzzük a járókát emiatt.

Bujka!

Köszi az ültetéses infót. Hát elég nehéz tényleg, mert Geszti is mindenbe belekapaszkodik, amit csak ér, a játszószőnyeg puha rúdjaiba is és húzza-húzza magát, görnyed, látszik hogy annyira akar már ülni! Önállóan persze még nem megy, szoktam neki segíteni, egy pár mp-ig hagyom aztán visszafektetem. Az ölünkbe is szoktuk venni és lovacskázunk, persze finoman, nagyon szereti. Jaj de nehéz kivárni, amíg felül magától!

Edit!
Bon Bini pelussal kapcsolatban még azt vettem észre, mintha kitágulna... :roll: Amikor ráadom Gesztire, még jó, de amikor pelusozás van és leveszem, teljesen le van csúszva, és lötyög... :roll: A francba, és még van egy csomó belőle. Na nem baj, jó lesz vésztartaléknak.

Voltunk ma sétálni egy kicsit mert a szobából nézve olyan szép tisztának tűnt az idő, és már nem fújt a szél. Hát tisztának tiszta is volt, de elkezdett esni az eső, és a szél is megint feltámadt, úgyhogy rohantunk haza. Szegény Geszti végig hüppögte az utat a szél miatt. Utálja, ha az arcába fúj...

Jó éjt!

Kép
mamy

Sziasztok!

Angel!
nagyon jól néz ki a járóka, majdnem olyan jól, mint a benne lévő Gergő :lol:
Úgy emlékszem azt írtad, hogy Gergőnek sokat volt ökölben a keze. Akkor Te biztos tájékozott vagy, hogy kb mikortól nem "szabad" már sokszor ökölbe lenni a kéznek? Botinak még sokszor úgy van, főleg szopizás közben szoratja össze nagyon, a lábujjai is sokszor vannak "ökölbe szorítva".

SZ-Kata!
MA séta közben eszembe jutottál, hogy jó nagy hülyeséget mondtam Neked, hisz Ti nem is babakocsival sétáltok :oops: :oops: de látom jól megoldottad a szeles kérdést :)

Melinda!
nos igen, Nektek legalább nem okoznak annyi fejtörtést a "mesterek" bakijai. JAj olyan jó lesz nektek új házba költözni :)
Tök jó, hogy anyukád nem lesz ennyira messze. Sokat segíthet.
Mi Bács megyében lakunk. (nekünk sajna nem jött be a minimum 10 perc :) most még nem olyan jó)

Sue!
NE keseredj el! Drukkolok, hogy helyreálljatok!

Á_Kata!
Ilyenkor Liza hogy viseli Lilike ziziségét?

Lányok ezek a cicicsípkedések mikor kezdődtek?????

Bocsi, teljesen más téma
ma kacsacombot sütöttem vörösborban. Tök száraz és kemény lett. Ez a vörösbor miatt lehetett? Van valakinek tapasztalata?

Bea

Kép
Kép
beuka

Beuka!
Nincs túl nagy tapasztalatom, de erre emlékszem, egyszer nekem is ilyen lett, aztán kiderült hogy a kacsának ilyen jellegű a húsa. Nagyon száraz! Akármit is csinálsz vele. Nem hiszem hogy a vörösbor miatt volt. Mi kacsamellet is sütöttünk egyszer, gondold el, az milyen száraz lett. Én imádom a száraz húst (kedvencem a csirke és pulykamell) de ez már nekem is sok volt.
Egyébként ettől függetlenül finom, csak sokáig kell rágni... :wink:

Jó éjt!

Kép
mamy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?