Új privát üzeneted érkezett!

Beuka,

hehe, honnan tudtad, melyik az én hozzászólásom :lol: :lol:
nem tudok róla, hogy ilyen erszényt forgalmaznának máshol is Magyarországon. De az oldalon van fent szabásminta, meg leírás, ha ügyes vagy, talán Te is tudnál varrni. Mi Fruzzsal épp neki akarunk állni gyártani magunknak néhányat. Hihi,nagyon megnőtt az önbizalmam, mióta itthon vagyok, mert amúgy a gombfelvarrás is okoz gondot néha :P Na, de majd meglátjuk :lol:

amúgy a kendőkötéshez van egy nagyon jó oldal, ahol babaméret, pozíció szerint vannak a megkötési módok:
www.wearyourbaby.com érthető, jó fotókkal

Angel,

neked mi volt a bajod a kendővel?

jó éjt,
Kata

ui: P elaludt, én meg ki tudtam jönni a szobából, megtettem az első lépést, hogy a beteges álomőrzéstől megszabaduljak. Na, de azért most megyek is vissza gyorsan :) csak apró lépésekkel haladok :wink:
sz_kata

Kata! én is hívom így a páromat :D :wink: :wink: jaj nagyon jó ötletet adtál, hát persze, hogy inkább megvarratom az erszényt! Holnap ha tudok veszek is anyagot! (abból nagy baj lenne, ha én állnék neki :lol: ) KÖSZI!!!
Ügyes vagy, csak így tovább! :)

Jó éjt! Bea

ps. én ma még nem fürödtem, hisz itt ülök a gép előtt most is :? nem is értem mi ez a sok légy kürölöttem :lol: :lol:

Kép
Kép
beuka

Szkata,
nem a kendőnek van baja, hanem nem boldogultam vele...nagyon béna vagyok, iszonyat ortopéd módon néz ki rajtam a cucc, és elég kényelmetlennek látszott az egész..és nem éreztem, hogy Gergőt biztosan tartja.
Pedig nagyon lelkesnek indultam, egy álló délután csak kötöztem, hurkoltam, csomóztam, és csak nem jött össze...most legalább az anyag nem vész kárba, ha sikerül előállítanom a kötős kengut...
az általad ajánlott oldalon van szabásminta is (köszi a tippet!!!), megpróbálom!

Jó éjt mindenkinek!!
Vendég

Szkata,
én is megtaláltalak a velveten!!! teljesen igazad volt, de még így is hamvas-bájos voltál dokinéni hsz-hez képest...az nem volt semmi...
kétlem, hogy a tisztelt anyuka (ha egyáltalán annak nevezhető az ilyen...) ezek után újra ír-e ide...

Elszáll az agyam attól a sok hp-től (és nem a nyomtatómárkára gondolok...), akik megszülik a gyereket, és onnantól azt gondolják, hogy a baba csak az ő gyötrésükre született, és arra, hogy ne tudjanak kényelmesen plázázni...csak a nyűg van velük, etetni kell őket, pelenkázni, és állandóan sírnak, és kikapcsolni se lehet őket...na, ezekből egy regimentet látni a hipermarketekben...Csillogó-villogó, mostjöttemaszolibólmanikűröstőlfodrásztól-anyuka, a legtrendibb cuccokba bújva, és TÜRELMETLEN...innen lehet megismerni. nagyon élesen szólnak a gyerekre, minden mondatuk NE-vel kezdődik, hosszú műkörmeik vannak, és sok-sok kóla és chips van a kosárban...ilyenkor arra gondolok, hogy boldog felnőtt lesz-e abból a gyerkőcből..vajon lesz-e értékrendje...

most gonosz és dög voltam, ne haragudjatok, de néha elönti az agyamat a köd, ha ilyet látok...

megyek, illene aludni, holnap oltásra megyünk, meg csípőkontrollra, jaaaajjj...

Pussz, Angel
Vendég

Jó reggelt Csajok :lol:

ahogy tegnap az utcsó hozzászólásom elküldtem, felsírt Peti. :( úgy rohantam hozzá, hogy eltakartam a lépcsőn. egy darabig asszem inkább majd a szobában olvasgatok az ágy lábánál :roll: bár lehet, jobban tenném, ha aludnék, mert ma sem volt az északánk nyugodt. az egyik kelésnél negyvenöt percig csak nyelt, nyelt és nyelt. aztán persze, két óra múlva megint.... :shock:

Angel,

sokan nem tudják ám, hogy mit vállalnak egy gyerekkel! (sokan meg nem s vállalnak, csak jön..de ez más tészta) én sem tudtam, mit vállalok, ha mondták volna, sem hiszem el :lol:
sz_kata

Ákata:
Sárgabarack Hipp:Nekünk is van.Tápérték a 100 g-ban :15.0 g szénhidrát ebböl cukrok 11.0g.ökologiai gazdaságokbol származnak.Marvin az áfonyássat kostoltattam meg hát nem volt elragadtattva töle.Mi egyenlöre tejpépezünk de azt eszi ezerrel..Dokinéni itt volt padlot fogott mikor meglátta hogy várja a kanalast a gyerek..

Edi:
Tegnap én is brendonban voltam épp az idö tájt ahogy te irtad voltatok.Jol bevásároltam megint apa szerint sikerült ismét megvennem az összes nem kellö cuccot..Kivi vagyok Katababa szönyegére.Én autosülésért mentem be ki is néztem egyet de apa szerencséjére nem tudtam volna hazavinni igy maradt.. :(

Angel:
Én épp igy vagyok a rendes kenguruval olyan ortopédul áll rajtam hogy majd orra esek.Azt hiszem megy a "kinött ruhák" dobozba :lol: .Akkor ezek szerint a megkötös kendö sem nyujt nekem megoldást?Pedig tök jo lenne ugyanis szinte ki sem tudok menni apa nélkül a babakocsival..
Vendég

Most nézem ez lemaradt: Sziasztok lányok!! :oops: :oops:
Vendég

Sziasztok,

megvolt a 4 hós oltás, csak kis nyekergés volt, mert épp nagydolgozott a drágám, és zokon vette, hogy bökdösték... :D

bcg-t újra kell oltani, hurrá...csak meg kell várni, hogy elég gyerek összegyűljön, mert úgy éri meg az oltóanyag miatt..

du. megyünk csípőszűrésre, ott azért rákérdezek a pihiszékre, és ha nem tiltakozik nagyon a dokker, akkor kap egyet Geri baba..

megyek, ideje ennei vmit..

Szkata, az lehet, hogy nem láttad előre, de szuperül megbirkózol vele!! ha a köv. baba egyemberes lesz, akkor kész Hawaii-nak tűnik majd az egész!!!

A dokink tök szopipárti! amikor hallotta, hogy még mindig sopizunk, kérdezte, hogy ugye 6 hónapos korig nem akarok neki mást adni? mondtam, hogy nem szeretnék, erre ő: helyes!
és megdícsért minket, hogy csak így tovább!! (és hiába van hipp-es plakát a falon, meg a babamérleget is a Hipp adta, és ez ki van írva, a doki mégis 100%ig szopipárti!!!valszeg a Hipp fizet azért, hogy kitegyék a vackait, de attól a doki még nem bújik ki a bőréből...nagyon jó, hogy ilyenek is vannak! :D

pussz, Angel
Vendég

Mamy,
a sárgabarackos bio Hipp tartalmaz cukrot - most jobban megnéztem az üvegen, és oldalt rajta van. Sárgabarackot viszont csak 30 százalékban...
Nahát, hogy Geszti igy szeresse a pempőket! Szükség van még a szélcsőre, mióta bevezettétek a püréket? És gyakrabban/jobban kakil azóta? Pukik? (Bocs, csak kiváncsi vagyok...)
Klassz lehetett a kirándulás, főleg, hogy Geszti is ilyen jól érezte magát!

Angel,
zöldborsófőzelék nagymamám módra:
1 kg mirelitből szoktam csinálni (kettőnknek két napi ebéd). Egy kis olajon megkeverem a borsót (kiengedni nem kell!), jó alaposan, aztán feleresztem annyi vizzel, hogy még ne lepje el, inkább úgy háromnegyedig. Kis lángon, fedő alatt párolom. (Sót rakok a vizbe.) Mikor jó puha a borsó, megszórom egy kis liszttel (staubolom), és petrezselyemzölddel izesitem. (Ha a viz lefőtt róla, teszek rá egy picit.) Tejet, cukrot nem szoktam tenni bele. Tükörtojást szoktam hozzá csinálni, v. bundáskenyeret. (A bundás nagyon finom, ha a tojásba egy kis fokhagymakrémet teszel. Nyamm!)
Na neki is állok, nálunk ez lesz ma az ebéd...
(Petrezselyem: venni szoktam több csokorral, felapritom, és rámás dobozban beteszem a mélyhűtőbe. Zellerzölddel uezt csinálom, igy mindig van itthon mindkettő, nem kell a száritottat használni, aminek semmi ize...)

Puszi - Kata

ákata2

Tina,
áfonya elég savanykás, lehet, azért nem izlik neki.
Miért nem tudsz kimenni egyedül a bkocsival? Emeletről kell lecipelni? Nálunk csak az öltöztetés tortúra, a kocsival elvagyok.

OFF:
Holnaptól 50 százalékkal drágulnak a gyógyszerek, mert szeretett kormányunk csökkenti a támogatást. Nekem a pmirigy-gyógyszeremre vonatkozik ez (nem drága a cucc, de mégis), meg a tápszerre. Szerencsére nem sok fogy havonta, de az heroinárban van, és most azon tűnődök, beszerezzek-e előre. De talán inkább nem, mert mire a mostani adag elfogy, a lányok közel 7 hónaposak lesznek :wink: Azért rákérdezek a patikában - muszáj mennem, elfogyott a tejszaporitó teám -, és megirom, mit mondanak a gyógyszertárban. (Boldog nem tápszerezők tájékoztatására: az 1-es, v.is anyatejpótló tápszerre 50 százalékos támogatás van. Igy kerül három doboz 4 ezer forintba. Nálunk úgy, hogy a lányok napi egyszer kapnak, két doboz fogy havonta. Ki lehet számolni, mennyi fogyna, ha csak azt kapnák :shock: Persze van olcsóbb táp is, de az nem hipoallergén.)

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Beuka!
Igazából még nem ül teljesen Geszti a babakocsiban, hiszen addig nem szabad ültetni amíg magától fel nem ül. Inkább csak olyan félig ülő-félig fekvő helyzetben van, kb. 30 fokos szögben döntve. Sajna így viszont gyakran lecsúszik, hiába van rajta az 5 pontos öv. Állandóan igazgatni kellett. De amúgy tetszett neki nagyon, jókat nézelődött, sokkal jobban élvezi, mint a fekvést. Még 2 hónap kábé, és Boti is "ültethető" ilyen módon.

Ákata!
Hát bevallom én nem néztem meg tüzetesebben az üveget, csak erre emlékszem, hogy cukrot nem tartalmaz. Érdekes... Most már nem tudom megnézni mert nincs gyümipürénk, csak zöldség. Viszont a sütőtökpüré burgonyával összetétele: sütőtökpüré 88 %, burgonya 12 %. Semmi egyéb. Tápérték 100 g-ban: 140 kJ/33 kcal.
Amit nem tartalmaz: hozzáadott sót, cukrot (tehát a cukor ami benne van, a gyümölcs tartalmazza), tejszármazékot, glutént, állományjavítót, tartósítószert, mesterséges színező és ízesítő anyagot.
Összehasonlításképpen megnéztem a Nestlé sima sütőtökpüréjét (ami Gesztinek nem ízlett, megy is a kukába): Összetevők: víz, 20 % sütőtök, sárgarépa, hagyma, kukoricadara, rizsdara, rizskeményítő, vaj, só (!!!). Tápérték 100 g-ban: 234 kJ/55 kcal.
Csak azt nem értem, nagy betűkkel rajta van, hogy rostokkal és növényi olajjal. Erre az összetevőkben ott a vaj...
Még egy hasonlítás, Kecskeméti sárgarépapüré, ezt még nem próbáltuk. Összetevők: sárgarépa 50 %, ivóvíz, burgonyapehely, pasztinák. Tápérték 100 g-ban: 102 kJ/24 kcal.
Azt hiszem, maradunk a hippnél, a Nestlé hanyagolható, (az állaga is elég fura), a Kecskemétiről még nem tudok beszámolni mert csak holnap lesz kipróbálva.
Kaki: most hogy már kapja ezeket és a sinlac-ot, minden nap van, általában a szokásos mennyiség, de sokkal sűrűbb (de nem kemény, de az anyatejesnél sűrűbb) és eléggé büdi is. Pukik vannak ugyanúgy, mint eddig rendesen. Nem vettem észre semmi problémát az emésztésében, hálistennek, pocifájás is elenyésző, ugyanúgy kábé 1 héten 1-szer, mint eddig. De nem vészes.
Zöldborsófőzit én is így szoktam csinálni!!! Annyi különbséggel, hogy én teszek bele pici cukrot és tejet, mert édesen szeretjük... Sajna a mirelit borsók nem valami édesek. A tavaszi zsenge borsó persze más, abba nem teszek cukrot.
Hmmmm, de megkívántam!... Egyébként lehet enni zöldborsót szopi mellett?... Nem puffaszt?...

Na most megyek, Geszti bealudt, úgyhogy vár a házimunka...

Kép
mamy

Ákata:
Magasföldszinten lakunk és sok a lépcsö.Le meg ugy ahogy de fel már semmiképpen nem megy max ha lányom velem van és kiveszem a gyereket..Marvin a bebát már nem eszi meg 1 hétre volt elég 1 dobozzal. Most irtak fel Humana-t 2félét (az egyik banános baby fitt a neve 800 gr 700 forint) és azokkal kell felváltva adnom ,de már egy honapja igy eszik.Kicsit válogatos a kölök.Amugy tényleg nem olcso a tápi most sem föleg ha még a babavizet is beleszámolom..Ez van a kölöknek enni kell. :lol:
Vendég

Kata:
A humana is ami mi eszünk HA-1.Vagyis nem csak a BEBA hipoallergén..
Vendég

Tina!
Te már tejpépet is adsz Marvinnak, vagy még csak az 1-es tápszert (tejpótlót)? Mert följebb azt írtad, eszi a tejpépet ezerrel. Ha igen, milyet adsz?
Én még nem mertem tejes cuccot adni, bár a polcon már ott van a Humana tejbedarapép vaníliával. Úgy gondoltam azt majd 5 hós kora után.

Kép
mamy

Tina,
mi forralt ivóvizzel adjuk a tápot. Érden teljesen OK a viz, még finom is.
Mennem kell, Lilike visit.

ákata2

Mamy:
Tejpépet eszik hipp almás-vaniliás és milupa banános.Napi egyszer és egy negyed adagot.

Ákata:
Nálunk olyan szar a viz hogy a vizforraloban háromszor forralok vizet és hofehér benne a fütötest.
Vendég

Sziasztok!

Olyan, mintha tegnap lett volna, amikor szépen sorban születtek meg a topik babái, most meg már a bébiételes üvegek címkéit olvasgatjuk :D
Én eddig csak egyszer adtam Jazusnak üveges bébiételt, HiPP finomfőzeléket, ízlett neki. Azóta az én főztömet eszi :D Volt már burgonyás sütőtökpüré és almás burganyapüré az étlapon. Az utóbbit ma ette először, és nagyon ízlett neki. Egy fél főtt krumpli, egy fél alma és egy kis forralt víz bele a turmixgépbe, és már kész is az ebéd :D Én inkább ezt adom neki, ebben biztosan tudom, hogy mi van, a címkéknek meg nem mindig hiszek :oops: Lehet, hogy túlságosan bizalmatlan vagyok? A címkenézegetésre pedig jó lesz hosszútávra berendezkednetek, nagyobb korban lehet nézegetni az édességek, chipsek, üdítők összetevőit. Én addig nézegettem, hogy most ott tartunk, hogy ha évente 3-4 alkalommal veszünk chipset, kólát, és egyéb trash food-ot. A fiúknak elmagyaráztuk, megértették, és nem is követelőznek. Persze van édesség, de pl. csokiból is inkább a jó minőségűt vesszük meg. Jelszó: inkább kevesebbet, de az jó legyen!

Szép napot, jó sétálást!!
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Ja, és majd elfelejtettem: amióta fogyózok (persze csak módjával), nem lett kevesebb a tejem!...sőt, mintha több lenne :shock: :D
Ez pedig a legújabb kedvencem:
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka

Mamy,
borsó :D Úgy tapasztaltam, lehet, csak jól megfőzve. Cukor: én egy picit több sót rakok bele, attól édesebb - ez hülyén hangzik, mégis igy van :shock:

Juborka,
teljesen igazad van! Én ugyan nem nézegetem azon cuccok cimkéit, amit mi eszünk meg, de igyexem minél kevesebb gyári kaját venni/enni... A lányok kajáinál tuti nézni fogom a csomagolást... Csoki: a Pluszban lehet kapni egy csokit (a márkája nem jut eszembe), 119 Ft., és nagyon finom! Több féle is van (pl. fehércsoki is). Azt nemtom, miket tartalmaz, de nincs az a szemét ize, mint az olcsó csokiknak általában. Persze az a legjobb, ha nem szokunk rá az édességekre...

Puszi - Kata

ákata2

Ákata!
Csoki: :lol: ismerem! Tényleg fincsi! Mi eddig leginkább étcsokit vettünk, és rumos golyót gyártottam belőle szilveszterkor. De valamikor nyáron már a fehér csokit is kipróbáltam, tényleg finom!

Jubi!
Nagyon bájos a kép! Hogy Jázmin már mekkora! :shock:
Most már egyébként én is elhatároztam, hogy házilag fogok csinálni Gesztinek püréket, csak zöldség, és víz. Ez tényleg biztosan mentes minden károstól. De néha-néha becsúszik egy üveg hipp, az nem baj. Finomfőzelék is van a polcon, még nem tudom azt kap-e holnap, vagy sárgarépapürét. :wink:

Na megyek etetni. Most cicit kap. :wink:

Kép
mamy

Sziasztok!

Hú de sok megint a termés. De az jó, csak most nem bírtam mindent végilolvasni :(

Képzeljétek, hogyha mondom a Kittinek, hogy megeszlek és elkezdem finoman harapdálni a fülét, hasát, combját akkor olyanokat kacag meg sikongat. Meg kell zabálni valóban :lol: És tengap voltak itt a szüleim ebédelni, több mint egy órát ültünk kint a konyhába a Kitti meg babakocsiba, és a hangját se lehetett hallani. Ilyen se volt még, úgy látszik azért van kiút az alagútból.

Ja ez az éjszakai kelés téma a velveten nem semmi. Igazából nekem nem jelent gondot, hogy éjjel felkeljek, magam mellé vegyem és megetessem. Olyankor legalább valóban eszik, nem érdekli más, 10 perc alatt kiszippant mindent és abba a pillanatban amikor végzett már alszik is. Hát ha ez bárkinek is fáradság akkor inkább éheztesse szegény gyerkőcöt.
Kata én is olvastam pepét :lol: Jól megmondtad neki, de szerintem nem értette hogy mit csinálhat rosszul. Szerintem az hogy magas a vérnyomása nem jelenti azt, hogy ne tudjon szoptatni az ember lánya, de hát ő tudja...

Mi eldöntöttük a járóka kérdést. Nem veszünk, csak utazóágyat. Inkább majd valami 1000 mester ismerősünk csinál valami rácsot az ajtóra aztán a nagyszoba lesz a járókája. A lenti polcokról felpakoljuk a törékenyt a többit meg (könyv, füzet, dvd tok stb.) meg hagy pakolássza. Persze ez még a jövő, de ahogy elnézem a babyket mindjárt itt van :lol:

Látom Gesztike mindjárt ül, nálunk is már nagyon kapaszkodik és forog mint a ringlispill.

Na megyek még rittyentek valami kajaszerűt.

Pusz:Betti

Kép
bettus79

Sziasztok!

Ma megkaptuk az oltást,sírtunk ezerrel....:(
pedig mikor beszúrta Neki csöndben volt, aztán a lé már fájhatott Neki,azóta juj de nyűgös.
Képzeljétek, írt fel tejpépet és este kell Neki adni 2-3om kanállal,hogy ne egyen 3x.De azt hiszem még nem adok Neki,várok kicsit, annyira nem vagyok fáradt éjjel a szoptatástól.Azt a cikket még nem olvastam el, de megnézem ha megtalálom amit mindenki emleget.

Körkérdés:Ki mennyit etet egy éjjel?És kinek alszik egész éjjel a babája?
Ugye még 4hónaposan ,persze csak 4 nap múlva leszünk azok,nem kell végig aludni egy teljes éjjelt.

Fürdetésre meg azt mondta dokibá,hogy ezzel a fürdető krémmel kell fürdetnem addig míg önállóan nem fürdik....
Csak néztem ......

Kaja mennyiségre nem mondott semmit,addig amíg fejlődik nem baj ha 50-60gokat eszik, de mostmár havi hízás elég a 400-500g
Egyébként megint nem eszik, 70 a legtöbb,de megpróbálok nem idegbajos lenni tőle.

Sz-Kata és Beuka,
Kata, küld el légyszi mégegyszer a kendő szabásmintáját,mert én kerestem de nem lelem,Beuka köszönte Neked,de úgy se találom.Én is varrnék inkább ,bár ha belegondolok,hogy az anyag ára és az a borzalmas hosszú anyag mire megvarrom,lehet,hogy könnyebb rendelni egyet.És Te hol,vetted?Kenguruba 8000ftért van,annyit nem adok érte.
:(
Pároméknál 100%os leépítés van juniusig és 1hét múlva derül ki ,elküldik -e jan végén vagy sem,így most spórolni kell.

Ákata,
a só kihozza a cukor ízét,mindent kell cukrozni egy-csipet és egy csipet só is kell minden ételbe....
:)

Angel79,
de jó Neked,hogy Geri annyit eszik,legalább nem agyalsz azon ,hogy elég e a tejed....
Nekem folyamatosan ez jár a fejemben és kezd elegem lenni belőle.
Hétvégén megint szenvedtem,mert nem volt.....mostmár szégyen ide,szégyen oda alig várom ,hogy más kaját is kapjon....Mindig azt hiszem éhes és folyamatosan etetném.
hüle vagyok nagyon.......
Na ,megyek mert nagyon nyűgös...
suezika
suezika

Sziasztok!

Suezika!
Szerintem teljesen egyéni, hogy melyik baba alussza át az éjszakát. Én nem akarom senki idegeit őrölni fölöslegesen, de Geszti már kb. 1 hónapja minden éjszakát végigalszik, talán kétszer ha előfordult, hogy megébredt. Általában 9-10 között tesszük le, de volt már fél 9 is, és reggel 6-7-ig alszik, de ez is változó, volt már 5 óra és 8 óra is az ébredés.
Ezáltal én éjjel már nem etetek. Amíg kelt éjjel, addig is csak egyszer kelt mindig, olyan 2-3 óra körül, de ez még 1-2 hónapos korában volt. Olyankor cici után visszaaludt simán.
Milyen tejpépet írt fel nektek a doki? Kíváncsi lennék rá.
Ha úgy érzed hogy elég a tejed, persze ne adj neki még, én sajna paramama vagyok és én már adom a sinlac-ot de azt csak este.
Milyen cikkről van szó?...

Kép
mamy

Suezika!
Még annyit, az írásod végére reagálva, egyáltalán nem vagy hülye, sőt! Az anyai megérzés a lényeg. Én is folyamatosan úgy éreztem, hogy éhes Geszti, mindig nyügi volt, és folyton úgy cicizett mintha egy hete nem evett volna, hiába telt el csak 1 óra mondjuk az előző óta. Én is már nagyon vártam, hogy adhassak neki egyebet is, és én egyáltalán nem félek ezektől a kajáktól. Természetesen nem akarlak befolyásolni, nehogy félreértsd, mindenki azt adja a babának amit jónak lát, mondom, a megérzés a lényeg.
Mióta Geszti kap kiegészítést, sokkal nyugodtabb, nappal jókat alszik (most is), bár az elalvással azért vannak kisebb problémák (csak ringatásra hajlandó elaludni és nekem már leszakad a hátam...) de ha elalszik akkor 2-3 órákat is lehúz napközben, utána tök vidáman, kipihenten ébred.
Szóval én most sokkal nyugodtabb vagyok mert látom hogy jól érzi magát.

Kép
mamy

Beuka!

Nem mosok mindennap pelust, csak 3-4 naponként, attól függ. Kiruccanáshoz még az eldobhatósat használjuk, de ha belejövünk, lehet, hogy az se kell majd...

Sz_kata!
Monapelről csak véleményeket olvastam, és ez alapján döntöttünk, meg a pelusbemutató alapján, ami a kék pandában volt.

Sue!
Mi kb 3-szor kelünk éjjel. Kb 9 felé alcsi, aztán 2, 5 felé fix kelés, cici, aztán 1/2 6-tól nyüglődés, esetleg többször szopi, mikor mi
van. Kb addigra nyugszik le (valószínű levegő bántja, ami addigra ért le), mikor Balázs kel :sad: és utána még 9-ig nyomja, sokszor velem együtt... :lol:
Büfi ritkán van éjjel, ezért már nem is strapálom magam.

Egyébként jól vagyunk. Lassan széltében növi ki Zsombor a hordozót :shock: :shock:

Kép

Nem mértem, de egy hete 7300 gramm volt. :roll:

Amúgy a zöld kakira kaptam végre egy normális dokitól normális választ (csak a lényeg maradt meg):
a sok levegő miatt a bilirubin (???) átalakul bilinemtudommivé, és megfestődik a sárga kaki. És nem sok evés, nátha meg még nem tudom mi az oka ennek.

Másik normális válasz az ekcémára (ami valszeg nem az, amit két doki is mondott):
6-7 hetes korban ürülnek ki az anyai hormonok a babából, így pár hétig kül bőrtünetek alakulhatnak ki. Pont ez volt nálunk is, azóta szép a bőre, csak ez a koszmó... :cry:
Megvettük a k. drága sampont, talán javult valamit.
Ti meddig használtátok? Mi lassan 5-6 napja biztos...

És felteszem az egyik kedvenc képem:
Kép

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Sziasztok!

Kismanó mégt mindig alszik. Kiraktam a teraszra még 2 előtt, behoztam fél 5-kor, de még mindig alszik, nagyon nagy szerencsénk van ezzel az idővel.
Tegnap este elaludt 11 előtt, na mondom akkor lehet most már rászokik erre. de sajnos ahogy beraktam a kiságyba felébredt. Adtam neki tejet, aztán kifogyott a jobból, adni akartam a balból is, erre megint elkeztdte gogy neki nem kell, pedig abban még volt. Már nem tudtam mit csináljak vegyek elő a fagyóból? de aztán visszatettem a jobbra és elaludt rajta nagy nehezen. Nem tudom iért nem kell neki a bal mellem, mostanában megint ez megy, de szerencsére nem mindig.

Sue
Nekem egy jo ideje már alszik éjjel is, de persze 1-kor alszik el csak, és volt már hogy délig alszik, de általában 8-ig alszik.

Megyek mert megébredt, majd jövök még.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Beuka!

És egy tipp!
Ikea. :lol:
Itt van külön szopis helység. :lol:
Nem értettem ismerőseimet, hogy a 3 gyerekkel állandóan odajártak, de ált. csak enni.
Most már mi is fun-ok lettünk :lol:
A nagyobb imád rámolni, kapcsolgatni, mi egy picit szétnézünk, a kicsi kendőben alszik. Aztán eszünk egy jót és amikor kell szopi, pelus, stb.
És rengeteg gyerekes anyuka jár ikeázni, mint egy bölcsi, vagy ovi :)

A köv. talit akár ott is tarthatnánk, nem Kata? :wink: :lol:

Orsi

osoa75

Sziasztok Lányok!

Sajnos megint csak ritkán tudok jönni a fiúk nagyon aktív életet élnek és alig van bármire is időm. Nappal 10-15 perceket alszanak, azt is csak akkor, ha már nagyon nyűgik, akkor beájulnak de negyed óra mulva már megint sikongatnak! Na ez egy nem egyszerű korszak.
Zsombikám már kúszik, naponta többször bejárja a nappalit :lol:

Lányok!
Akiknek már forognak a babók, nektek is sokat kibuknak?
Eddig ilyen problémánk nem volt de most a sok mozgástól valszeg sok kaja kijön :cry:

Főzelék!
Mi is hippes kaját eszünk, de kostoltuk már a nestlét és a kecskemétit is.
De valahogy inkább a hippesre vannak rákattanva.

Tejpépet pedig nestlé vanilliás, milupa banános!

Igaz én ezeket kint veszem ausztriában, mert sokszor olcsóbb!!! és sokkal nagyobb a választék! Pl: ettünk már bio rizseshúst, bolognai spagettit bio pulykát krumplipürével brokkolit krumplival és nagyon szeretik!

A Védőnénink azt mondta, hogy januártól ( fél éves kortól) már kiszedhetem a részünkre főzött levesből a zöldséget és azt adhatom nekik nyugodtan!

Mesélés!
Én énekelni szoktam a fiúknak, meg mondókákat mondani és tetszik nekik. A mesével még várok!
A www.egyszervolt.hu oldalon van rengeteg dal, vers mese játék meg minden! Nekem nagyon tetszik az oldal sokszor bekapcsolom napközben nekik és hallgatunk mesét meg gyerekdalokat.
Nézzétek meg, érdemes!

Most visszaolvasok egy picit és majs még jövök!

KépKép
napraforgo13

Osoa:
Nagyon szép Zsombika.A koszmot probáltad már fürdetés elött babaoljja bedörzsölni?És utánna megmosni ?Marvinnak még nem volt (kopp-kopp) de még nem lehet tudni.Én születése ota használok sampont.
Épp holnap megyünk autos ülést venni mert Marvin is kinötte a hordozot széltében.Kabátban szinte meg sem tud mozdulni.Meg k..va nehéz is.

Mamy,Suezika:
Tök ügyi Gesztike hogy átalussza az éjszakát Marvin még megébred 2-3 körül és bevág 120-at.Pedig este 9-10 között általában megeszi a 170 gr-ot.Lehet hogy a pépet adjam neki este ,ne délben??

Bettus:
Kittike nagyon vagány a nike sapiban.Marvin is ugyanugy kacag eszméletlenül csiklandos.Olyan édesek nem?

Juborka:
Nagyon szép a kép tök müvészi.Gyönyörüek a gyerekek.Jázmin hatalmassat nött
Vendég

kisbetűzök, épp szopi van...

sue,

beuka erszényt akar varri, meg én is, nem kendőt. azt nem érné meg, sok anyag kell hozzá (5m) és hát az nem éri meg. a babaközelben.hu portálon van fent az erszény szabásmintája, és leirása. ők egyébként 5900 ft-ért adják a rugalmas kendőt.

éjszakai alvás:húú, szerintem nem jó, ha összehasonlítgatjuk a babákat, mert van ilyen is, olyan is, nagy igazságokat és következtetéseket levonni nem lehet.
De ha már körkérdés: Peti mostanában 9-kor alszik el, aztán kel éjfélkor, utána kettő és fél három között, aztán négy és öt között, aztán meg felébred fél hétkor, de akkor már nem a kaja miatt. kilenc körül, ha szerencsém van, visszaalszik :) olyankor durmolunk tizig....
ha később alszik el, akkor az éjféli szopi kimarad, de az első éjjeli kelés így hamarabb jön, mondjuk kettő helyett egykor...
és csak halkan súgom meg, hogy Peti már elmúlt 4 hónapos..... :roll:
tejcsitéma: amiket írtál gyarapodásnak, meg a feltett fotók alapján, nehéz elhinni hogy éhezik a babód :lol: de persze, ahogy jónak látod. viszont azt is vedd figyelembe, hogy ha nem a te tejcsiddel lakik jól, akkor a mennyiség csökkenni fog. én várnék még a tejpéppel, szerintem ki lehet birni az éjszakai keléseket. És ezt a tapasztalat mondatja velem :wink: :lol:

Osoa,

annyian lennénk, rajtunk kívül más nem férne be az ikejába :lol: de értem a célzást, lassan nekiállok szervezni a következő tali :lol:

Bettus,

én azt a csajt nem a nemszoptatás miatt szóltam meg! bár igen, az a napi ötnél többet nem illik megjegyzés is szúrta a szemem. inkább azon akadtam ki, hogy képes volt nem enni adni a babájának, hogy megtanulja, hogy éjjel aludni kell. :x

Krisszi,

osztom nézeted: a velveten nagyon sok ostoba komment van. nem is kéne őket olvasnom, idegesítő... :x
sz_kata

krissz,

illetve van egy értelmes, mcbaron névre hallgat. nem ismered véletlenül? :) :wink:
sz_kata

Sziasztok!

Azt hittem, hogy ki tudok takarítani. Hihihi. Most itt ülök a szrkupac tetején , Zsoltika alszik - én meg netezek.

Á_kata - szerintem is kitalálták már a levegővel működő autót:) be is írtam a keresőbe és kidobott egy csomó oldalt. Szerintem itt is a lassúság lenne a leggyengébb pont - de városba jó lenne. Hát majdcsak eljön az idő mikor élhetőbb lesz a város - reméljük megéljük. Igen sajnos sajtot se ehetek - nem baj, legalább kicsit fogyok - mert ha már nem ehetek jót, akkor minek egyek sokat? Rámférne - szénhidrát-függőségben szenvedek.. Erre jó a tik-tak eltereli a figyelmem, így nem zabálok annyi csokit.
Nem is gondoltam volna, hogy a szotyi ennyire allergizál - még jó, hogy rájöttél mitől lettek a kiütések! Megnéztem a képeket - nagyon aranyosak a lányok! Mit találtatok ki, hogy ne bújjanak be a rácsvédő alá? Nekem jobb ötletem nincs egyelőre jól betűröm a matrac és a rács közé a rácsvédőt, de már nemsokára ki fogja húzni Zsoltikám. Védő nélkül meg fordul egyet és csúnyán beakad a lába...

Melódia - nem csoda, hogy kevesebb lett a tejed- de vissza fog állni ! Drukkolok!

CSengő - függöny :lol: Voltál fogorvosnál? Korábban említetted, hogy fáj az édestől a fogad - megjegyeztem, mert nálam is így volt, de már elmúlt. Csoki helyett próbálj tik-takot! (úgy értem csokielvonási tüneteket enyhíti)

Mamy - ma voltam sétálni és egy idegen lány megszólított- kiderült az ő védőnője csak kétszer volt náluk - most hat hónapos a babája.
Szóval sokan eléggé hanyagoljájk a munkájukat. A házunkban azt pusmogják, hogy pénzt kell neki adni, akkor jön. Akkor meg ne jöjjön, úgyis mikor jött - úgy, mint nálatok - tök rosszkor - bejelentés nélkül.

mennem kell - megjött a férjem, segít rendet rakni ráadásul Zsoltika is felébredt.

Kép
nózi

csak még gyorsan - látom itt van Napraforgó! Múltkor szerettem volna írni - nagyon szépek a kisfiaid -olyan kis huncutkák! Tegyél fel róluk képeket! Az egyszervolt tényleg nagyon jó!

Kép
nózi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:02-kor.
Vendég

Sziasztok!

Visszaolvasásban a 224.oldalon járok...
Többit eddig csak átfutottam...Minden baba nagyon szépen fejlődik, édesek nagyon. :)

Kata visszatért jó szokásához és 2-2,5 óránként eszik napközben, de legalább lesz tej, mert tegnapelőtt fejni sem tudtam annyira kiette. :) Gondoltam ráfejek, hogy legyen több és tényleg már lefekvés előtt éreztem 2óra alatt kezdett megtelni.

Sue!
Kata éjjel, hajnalban 1x eszik. Mondjuk úgy hogy este 8 és reggel 8között 2x. Kb. 5-6órát alszik egyben.

Orsi, SzKata!
Hogy kötitek fel a gyereket a hátatokra??

Mamy!
Milyen finomságokat kóstoltatták Gesztikével azóta? Nem bízol a Kecskemétiben azért nem akarod venni?

Tina!
Miket vettél a Brendonban? :wink:

Na mennem kell, mert Kata a háttérben óbégat. :)
Edit

Kép
Kép
edi78

Mamy
Szivesen. :)

Beuka
A furulyázást zeneiskolában tanultad? Én is tanultam zongorázni, még ovodában kezdtem. Annyira sajnálom is hogy nem tudtam elhozni otthonról a zongorát, pedig kismanónak biztos tetszene. De hát sajnos már nálunk nem férne el, pedig 120nm-en lakunk.

hettie

Edit!

nem egyszerű, de bele lehet jönni. :lol:
Muszáj háton, mert elöl már nagyon nehéz és utána tökre fáj mindenem. Háton is vannak gondok, inkább elmegyünk tanfolyamra, mert sokkal összetettebb a helyes megkötés, legalábbis nekünk.
Ha gondolod, teszek fel képet...

Orsi

osoa75

Sziasztok!

Tina!
Én pépet csak este adok, mert azért napközben van tejem, csak estére baromi kevés... :cry: Hiába zsírdús, meg tápláló az esti tej, ha nem elég, nem lakik vele jól sajnos.

Nózi!
Védőnőnek pénz hogy kijöjjön??? :shock: :shock: :evil: :evil:
Hát ez már több a soknál. Mit képzelnek ezek??? :evil:
Na akkor maradjon is ott ahol van, ide be nem teszi a lábát. Most jól felhúztam magam. :evil: Ez még eszembe se jutott, de ahogy írod, szerintem a mi védőnőnk is ezt várja, ahogy visszagondolok milyen fejeket vágott. Na neeeem, abból nem eszik. Eddig is megvoltam nélküle, ezután is megleszek.

Edit!
A Kecskemétit még nem próbáltuk, semmi bajom vele egyedül max. annyi hogy nem bio, (legalábbis asszem...) de azért vettem egy sárgarépapürét, majd meglátjuk...
Eddig a hipp jött be a leginkább, igaz ezen kívül csak a nestlét próbáltam, az szörnyű volt, legalábbis a sütőtökpüré. Még én sem enném meg...
Hippből eddig kizárólag a 4 hós kortól adhatókat vettem, alma-őszibarack simán, és teljes kiőrlésű rizzsel, ez utóbbi nagyon ízlett neki, és a sütőtök burgonyával. Ezt meg már majdnem meg is ette az egész üveget. Persze nem egyszerre, tegnap lett megbontva, és ma alig van az alján valami.
Miért kérded, csak nem akarsz Katának adni valamit?

Simigabi!
Fogacska: :lol: Nem semmi, hogy már két foga van Tominak!!! Fénykép nincs róla? Úgy megnézném!...

Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

Sziasztok!

megvolt a csípőkontroll, minden ok, VISZONT... megfkérdeztem, hogy mint ortopédus, mit mond a pihiszékről, és kerek perec közölte, hogy nem szabad, mert gátolja a babát a szabad mozgásban. Azt mondta, hogy tegyük laposra járókaába, hogy tudjon forogni, pörögni, kúszni, és ülni. meg lkell hagyni a mozgásszabadságát, hogy jobban fejlődjön. És így, 4 hónaposan már vegyük le a feje felől a forgót, és inkább oldalra tegyünk játékokat. hogy a forgás fejlődjön.
Úgyhogy pihiszék lefújva, szerdán jön a gigajáróka..ja, és a bébikompot is szidta rendesen, hasonló okok miatt.

Ákata, köszi a borsófőzelék receptet! kipróbálom így is, mert én máshogy ismerem. (ez az egyetlen a krumpilfőzeléken kívül, amit meg tudok csinálni..) Az én nagyim tejet és vizet is tesz bele, és egy kk pirospaprikát is(!!!) Tudom, ez meglepő, de én nagyon szeretem így...Sőt a ő a zöldbabfőzelékbe is tesz paprikát, és fokhagymát is...

Tina, sztem a kötős kengu neked is jobb lesz, mint a hagyományos! nézd meg a szabásmintát, sztem követhető!

Jubi, tök jó, hogy ilyen okosan neveled a srácokat csipszügyben!!!én is vhogy így szeretném csinálni, remélem, menni fog...

Sue, Geri már vagy 2 hónapja átalussza az éjszakát, pedig én keltem volna hozzá szívesen (mert fekve szopiztattam), de nem kérte. 10-kor elalszik, és reggel 9 felé kel, na és ekkor eszi azokat az embertelen mennyiségeket...de én is paramama vagyok, mert én meg hozzászoktam a 170-250 -ekhez, és ha 70-et eszik, mint ma este, akkor én meg azért parázom..
Szóval, ha van tej, azért megy a para, ha meg nincs, akkor azért... :D és ez így lesz a köv. 20 évben...
igyál meg egy alkfrei sört!!! most mindenkit ezzel fárasztok, de tényleg jó!! folyadékpótlásnak sem utsó... :D

Fürdetőkrém: örülj neki, legalább nem készítik ki a bőrét a drága vackok...nekünk a nivea babyre kimondottan pöttyös lett Gergő...azóta szorgosan feloldjuk a krémet a vízben, és minden ok.
Leépítés-ügyben megy a drukk!

Osoa, én kapargatom a koszmót...az lajos megoldás nem jön be, a k. drága samponban nem bízom, marad a mechanikus megoldás...már csak a kutacsán van, ott nem merem piszkálni..

Simigabi, ez nem semmi, hogy ennyi fogacska van már!!! :D de az szuper, hogy nem gátolja a szopit! Püré:nem baj, azt később is ehet...addig feltankol tejcsivel.
Hp-csaj, sztem ahogy meglátja a bébit, beleszeret, és boldogan marad vele otthon...remélem, a kicsi érdekében is...

megyek, nyügi van...

Pussz, Angel
Vendég

ja, a na és az és közé nem akartam pontot tenni (így nagyon bunkón hangzik a mondat.. :oops: ), csak slendriánul gépeltem...bocsi... :oops:
Vendég

Simigabi!

Nem tudom hány centi, de most nyúlt is.
Van egy bölcsőszerű ágyunk, már majdnem végig ér benne :shock:
és ami a legdurvább: ma egy olyan rugiban volt, amire az van írva, hogy 12 hónapos babára való!!! Ő meg csak 2 és fél...

Tina!
Igen, folyamatosan olajozzuk, de tényleg javul, csak lassan.

Napraforgó!
Egyszervolt-ot mi is szeretjük!

Képzeljétek! Ma úgy ciciztünk este, hogy néha az ujját szopta, aztán megint cici, megint ujjacska, cici... :lol: :lol: :lol:
Imádja az ujját, állandóan, ha teheti, a szájában van. Nem tudom, hogy mikor éhes igazából, de nagyjából akkor már nyöszörög, ha a folyamatos ujjszopi nem elég. :) Furi, mert Balázs nem szopta abszolút az ujját.

Amúgy tök vicces, úgy kopik a haja Zs-nak, mintha fel lenne oldalt, hátul nyírva és a feje tetején meg még sok van.

na látszik, hogy ma itt volt anyós és férjem Balázsozik... :lol:

Orsi

osoa75

jaj, és persze a szívesen kelést sem úgy értettem, hogy akkor az, aki felkel éjjel, az nem szívesen teszi...ne haragudjatok, baromi bénán írtam, és nem szeretnék tényleg senkit sem megbántani..nézzétek el nekem, mindjárt elalszom ülve...már megyek is aludni...(azaz bemászom gergővel az ágyba, ő kap egy db cicit, én meg elájulok...)

jó éjt, Angel
Vendég

Sziasztok!

Elszállt a hsz-em, amit egész délután pötyögtem!!! :o

Újraírom.

Hordozó:
Szóval tiszta peches vagyok a hordozónkkal, mert hátul az egyik kis műanyagfüle, ahová a biztonsági övet kell befűzni elhajlott és majdnem le is tört. Boltot hívtam, mondták szervízzel egyeztetnek és visszahívnak. Hát nem hívtak vissza. Naggyon-naggyon mérges vagyok, direkt újat vettünk ebből a sz@rból (CAM Bye-bye), 18,000-ért, erre 3,5 hónap után szétesik. Basszus.
Most menjek a KERMI-hez???

De most olvasom, hogy Ti meg már autósülést vesztek?! De abban már csak ülni tudó gyerkőcöt lehet szállítmányozni nem???

Beuka: Szép lehet, ahogy furulyázol - gyerek mellett ez nagyon hasznos dolog!!!

Sz_kata: nekem van Monapel belsőm is (2 darab), de még azt nem teszteltem - kicsit vastagnak tűnik - vagyis nehezen száradónak és nagy csomagnak a babus popsiján. Monapel külső viszont jó!
Szerintem vegyél egy próbacsomagot és próbáld ki mielőtt megveszel 20-at. Nekünk azt hiszem a BM belső jön be a Monapel külsővel. A Tetra belsőnek édeskevés...

Csajok tegnap voltunk anyósnál - erre persze hogy kifigyelte, hogy Bendus kicsit hurutosat tojikált és rögvest felajánlott egy kis kamilla teát. Hát én barom állat meg valami gyenge pillanatomban mondtam OK - de már ahogy elkészítette megbántam. A higénia hagyott kívánnivalót maga után. És a gyerek ezek után ma délig nem kakilt - ez nála extra sok idő, majd egy az egyben ki@osta az egészet... Basszus!:shock:

Anyós adott olvasnivalónak két ősrégi könyvet Hogyan neveljük a gyerekünket címmel. Beleolvastam a szoptatásba és gyakorlatilag tervgazdálkodás szinten kell megtervezni mindet a szopival kapcsolatban. Pl. öltözzünk át szoptatós köntösbe, vegyük elő a szoptatós zsámolyt, stb. Mellünket mossuk le bóraxos vízzel mind szopi előtt, mind utána. Ja, ha a kórházban lusta szopó a baba, akkor teáztassuk, és női tejjel egésztsük ki neki a kajálást,amíg meg nem erősödik és jó szopó nem lesz.
Ja, és a jó szopó babát is lusta szopóvá neveljük, ha hagyjuk dudlizni a mellen!! - gondolom ez a komfortszopi akar lenni. :lol:

Kész röhej!!!!!!!!! Akkor én folyamatosan lusta szoóvá nevelem a kölket!

Ja, de két jó tanácsa is volt: az egyik a pótlást csak mnimálisat kell adni, ha szükséges pl. 300 grammra még 50-et, és csak több napon át lassan szabad emelni, amíg azt nem átjuk, hogy gyarapszik a gyermek.
A másik meg hogy lebeszélt a cumisüveg használatáról pótlásnál.

Védőnő:
Na, eddig nálunk kétszer járt Bendus születése óta. Holnap jön - majd kifaggatom a kóstolgatásról őt is, hátha mond valami értelmeset. (Nem szokott). Pénzt én nem adok neki sosem. Nem is fogok.

Dokinéni: Képzeljétek én állat most vettem észr, hogy a doktor nénink terhes. Ez azért furcsa, mivel már a 6. hónapban van! :oops:
Úgyhogy el fog menni fél évre sajnos!!! Harmadikat várja - nem semmi egy orvosi állás mellett!!! És mindeki imádja!

Edit24-Krisszi:
Szopi mennyiséget sikeresen növelőknek GRATULA!!!

Üdv,

Dorka

Na, lépek.

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Angel/Krisszi:
Babafürdető - mi is állandóan kapunk ilyen vicek-vacak Johnson és Gabi termékeket, de én általában elajándékozom vkinek. Babámra nem kenem, mert büdik szerintem (meg allergizálnak). Na, erre ugye hogy sikerült a Gabit ugyanannak a lánynak visszaadnom akitől kaptuk!!! :lol: Mindegy ők tutira ilyet használnak, már nagyobbak a gyerekei.

Koszmó: nem vettem meg a drága sampont eddig - viszont lehet feliratni 50 Ft-os pempőt dokival koszmóra. DE elég gusztustalan az állaga, mert vazelines, és sajnos nehéz lemosni. Viszont javult a helyzet, de mi inkább csak fogkefével dörgölésszük neki fürdés közben.:wink:

Éjszakai kelés:
Bendus este 8, vagy este 10 körül alszik el és vagy 4-kor, vagy 6-kor eszik, majd 1,5 órát játszik - erről sehogyan sem lehet lebeszélni - s utána alszik még 1,5 órát - én is vele. De most a szeles napokon volt, hogy hajnali egykor is ébredt - de ez nem szokása.

IZA MI VAN VELED??? HA OLVASOD, kérlek JELENTKEZZ!!!
Nagyon érdekelne mi újság van Veled/Veletek?!

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Nózi,
köszönjük a bókot a lányok nevében :D Falvédő mögé bújás: most már nem bújik annyiszor mögé, mivel forog, és inkább lefelé csúszik a tesóhoz :D Úgyhogy rácsvédő marad...

Angel,
kipróbálom a ppaprikát.
Zöldbab:
Annyi vizben felteszem főni, hogy ellepje. Hozzáadok sót, egy kis zellerzöldjét (utóbbit már csak akkor, mikor majdnem megfőtt). Ha megfőtt, leöntök róla annyi főzővizet, hogy ne lepje el teljesen. Csinálok egy laza rántást (kis olaj, liszt, fokhagymakrém), ezzel sűritem. Kis pirosaranyat/ppaprikát is szoktam hozzátenni, de nem a rántáshoz, hanem magához a főzelékhez. Mikor egyet rottyan, elzárom, és két kanál tejföllel krémesitem. Nyáron a főzővizhez rakok paradicsomot, paprikát is. Izlés szerint egy csepp ecetet lehet tenni bele tálaláskor.
Teljesen egyetértek az ortopédussal. Lógó játék: Liza nagyon szereti, ő egyébként is emelgeti a fejét-hátát szorgalmasan, Lilike viszont nem élvezi, ő forogni szeret. Ő ritkán is játszik vele.

Dorka,
nekünk kéthetente jön a védőnő... Nem tudom, meddig "jár" ez nekünk, lehet, hogy fél éves kortól már nekünk kell menni a tanácsadásra. Vagy talán koraszülött ikreknél másképp van...

Gabi babafürdető: mi nagyon szeretjük, úgy értve, hogy a lányok sose pöttyösek tőle... De ők a Johnson'st is szuperül birják. Bevallom, én a gyógyszertárit nem használtam sose :oops: Ok: a korakórházban két hétig J-t kaptak, semmi gond nem volt vele, igy annál maradtunk, merthogy minek váltani, ha egyszer jó. Gabit most karácsonyra kaptunk, és kipróbáltam. Nekünk bevált.

Napraforgó,
mászás - hűűű! Nálunk Lilike mutat erre utaló jeleket...
Etetés: etetőszéked van már?
Amit én kinéztem, de megfizethetetlen (kettő gyermekre legalábbis), az a Peg Perego Prima Pappa. Mindene variálható, és nagyon stabilnak néz ki. Használtan van húsz körül... :shock:

Éjszakai etetés témához:
nekem muszáj, nem birja a mellem a feszültséget... És a lányok nagyon szeretnek félálomban csócsálni, az adag, amit befalnak, nagyon tisztességes. (Fizikailag rosszul vagyok, ha feszülnek a melleim. Izzadok, meg minden.)

Megyek, lányok nyűgösek...

ákata2

Sziasztok!

Kapaszkodjatok visszaolvastam és írtam egy "kicsit" :oops:

Sue!
Szerintem akkor adj a tejcsi mellett mást is, ha TE is úgy érzed! Hidd el, én a második gyerkőccel folyton úgy vagyok, hogy rinyálok, eleget evett-e. És persze mindenki hülyének néz, mert Beni kicsattan olyan husi (anno Marci is ilyen volt). Nekem mindketten olyan "fajták", hogy sokszor keveset esznek, és úgy tűnik, hogy állandóan ciciznek. Na én ebből - általában ha nincs túl sok tejcsi -, akkor rögtön azt a következtetést vonom le, hogy éheznek :roll: Ez van! És végül tudom, hogy hülyeség... Hidd el, hogy én is várom már, hogy mást is kapjon. Szerintem ezek teljesen normális érzések! Úgyhogy nem vagy hülye! (Vagy mindketten azok vagyunk :wink: :lol: )
Mi mostanság sokszor kelünk éjszaka, 3-4-szer. Volt, hogy csak 2-szer, de az a minimum. De ilyenkor Beni nincs ébren (5 hós pályafutásunk alatt 2-szer volt, hogy pislogott rám nagyokat, de nem sírt), hanem mocorog, dobálja a fejét. Én ilyenkor magamra kapom és eszik, aztán zsupsz vissza az ágyba.
Tapasztalatból tudom mondani, hogy Marci cirka 8-9 hónapos koráig kelt éjszaka enni és akkor kapott is szopit, aztán rájöttem, hogy elég csak egy kis ringatás Neki, mert akkor már nem a tejcsi miatt kelt fel. Lehet, hogy előbb is elég lett volna ringatni, de nem bánom... De most, hogy még ilyen picurik teljesen normális, hogy kelnek enni! Ne aggódj! Ja és Marci alvókája kitűnő (KOP_KOP!!!)

Orsi!
Nagyon édes Zsombor! :D
Hány centi? (Most olvasom, hogy nem tudod.) Tényleg majd' kicsattan. Érdekes, hogy Beni 1 kilóval több (na jó, meg dupla annyi idős), de mivel Ő 2 hete már 69 centi volt, frankón eloszlik rajta és fele akkorának tűnik, mint Zsombid.
Ujjszopi detto: Beni állandóan szopja, Marci anno csak elvétve. De tök jó, klasszul el tudja magát altatni vele.

Hettie!
Nekem a jobb cici nem kell nagyon Beninek. És nem tudom, hogy miért. Csengő pár napja, max. 1 hete felrakott egy szopis tanácsadói választ, hogy milyen okai vannak, ha egy baba nem fogadja el az egyik cicit. Nézd vissza, hátha találsz valami okosat. Próbáld hónalj tartásban szoptatni (így ugyanúgy fekszik, mint a "szeretett" cicinél), hátha úgy elfogadja. (Én nem tudok úgy szopiztatni, így tapasztalatom nincs, de olvastam, hgoy ez megoldás lehet).

Napraforgó!
Beni nem bukik a forgástól.
Klassz, hogy ennyire élénkek már a Srácok! Bár gondolom, Te ezt nem mindig így gondolod 8)
Egyszervolt nálunk is nagy kedvenc!!! Még Marcival szoktunk rá, de ugye most már Beni is törzsközönségnek számít :lol:

Nózi!
Puszi az 5 hónapos Zsoltikának! :D

Gabi!
Gratulálok a második fogacskához! Marcikám volt ilyen gyors fognövesztő, hasonló gyorsasággal növesztette, mint Tomid és semmi nyavalygás! (Bezzeg Beni :( ) Ja és abszolúte nem harapott a 16 hónapi szopi alatt :wink:

Dorka!
Hordozó :twisted:
Én is megtaláltam most a költözésünkkor egy 70-es évekbeli Anyák könyve nevezetű - számunkra már - szörnyedményt. A szopis részbe én is beleolvastam és hüledeztem. Hasonló marhaságok voltak benne. Én azon akadtam ki, amikor a 6 hetes babát hozzátáplálták. Anyukám pedig pironkodva bólogatott, hogy igen én is kaptam már akkor más kajcsit. De szegényeknek ezt a hülyeséget adták be :evil:
Ez a gyógyszertári koszmós krém nekünk is volt Marcinál, hát nem volt nagyon tuti (szaga, mint a benziné), de egy kicsit javított a helyzeten. A fogkefe szerintem is jobb :wink:

Jubi!
Sajnálom, hogy nem jött össze a hétvége, ahogy tervezted.
Jazi nagyon helyes és szép nagy! Persze Dani is szép kisfiú :wink:

Csengő!
Múltkor elfelejtettem írni, hogy tök jó, hogy Miki már ilyen kedves az Öcsivel :wink: :D Gondolom, mennyire megkönnyebbültél!
Gratula a gyarapodáshoz!!!
Az együttalvás/nem alvás témában, annyira jól megfogalmaztad, amit én is gondolok erről. Nekem így nem sikerült volna :wink:

Melinda!
A Te védőnőd vetekszik a mi dokinőnkkel :lol: Ennyi marhaságot! Jó sok koszos csajszi levelezget itt, ha szinte mindenkinél ott figyel a koszmó :twisted:

Melódia!
Párodnak holnapra boldog szülinapot!!! :D
Biztos, hogy a cumisüveg "zavarta meg" Pistike evőkéjét, egy kicsit cumizavaros lett. Légy kitartó (ahogy eddig is!) és ne adj Neki cumisüvegből, szépen vissza fog Ő szokni a jó "öreg" cicihez! Drukkok mennek!!!

Geszti!
Gratula a keresztszülőkhöz! :D Róluk meséltél még nyáron, nem?!
Majd nyáron már a keresztszülői látogatás után egy kicsit (vagy nem kicsit :wink: ) átugorhattok Őrbottyánba is hozzánk!!! :D
Nem tudom, hogy ki írta, de a tápi helyett lehet, hgoy jobb lenne a lefejt tejcsi és így a tejcsimennyiséget is tudnád tartani. Szurkolok, hogy ne legyen semmi gond!

Mamy!
Esztergomi kirándulásért nagyon irigy vagyok! Benivel még annyira elképzelhetetlen (pedig napra egyidős Gesztivel), mert Ő állandóan enne, illetve mindig csak egy kicsit :roll:

Újabb körkérdés: nálatok a dokik nézik az oltáskori vizsgálatnál a babók csípőjét? Nekünk a régi dokinéni mindig nézte Marcinál, de a mostani, semmit! :twisted: És tegnap szúrtam ki, hogy nem szimmetrikusak a két combin a hurkái Beninek és valahol azt olvastam, hogy ez csípőproblémát jelenthet. Nálunk a 6 hetesen - még Érden - mindent rendben találtak. Nézzétek már meg, hogy a babátok combija szimmetrikus-e és Ti is hallottatok-e már ilyet. Köszönöm!

koszmó: Épp most akartam ajánlani a fogkefét koszmó ellen, ahogy Dorka is írta. Persze nem durván, de szépen elindítja a dolgot. Mi Marcinál is használtuk és muszáj volt Beninél is bevetni.

Jó éjt!
Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Melinda,
nekünk dokibá most nézte a csipőt (oltáson voltunk, plusz mérés), fel is ültette a lányokat. Legutóbb szintén oltáson voltunk, jó egy hónapja, mikor szintúgy nézte, nem tudom, hogyha vmi problémával (nátha) mennénk az orvoshoz, akkor nézné-e... Hű, de hülyén fogalmaztam, remélem, érted. Fáradt vagyok meglehetősen, megyek alukálni. (Hurkás combok: asszem, szimmetrikus. De sztem ne parázz ezen...)

Jaj, még egy: ma a csajok nem aludtak ám a bkocsiban, hanem végig nézelődtek, itthon csicsikáltak talán fél órát. Volt is nyűglődés rendesen, hogy nem pihenték ki magukat... Viszont nagyon édesek voltak, ahogy nézelődtek a kocsiban... Egy picit megdöntöm nekik az ülést, hogy ne fölfelé lássanak, és menten izgalmasabb a világ :wink:

Vmit még akartam, de agyam, akár a szita.
Ja, megdicsérni a babákat! Annyira édesek...

Megyek, jó éjszakát, puszi - Kata

ákata2

Bujka
Köszi a tippet, ki fogom probálni. A csengő hozzászolást meg megkeresem. :) A hurkái egyformák Artúrnak, vagy talán egy picit a jobboldali kicsit vastagabb.

Ákata
Én is igy vagyok a fürdetővel ahogy te. A korházban Johnson volt és bevált, ugyhogy nem akartam váltani, a gyogyszertári meg ott pihen a hűtőben, majd odaadom valakinek.

Megyek, mert még mindig éhes, pedig most hagyta abba, meg el is aludt, de most megint ébren van és cuppog, keze a szájában. :)

Jo éjt!

hettie

Jó reggelt mindenkinek!

Meglátszik, hogy lecsökkent a szabadidőm... kevesebbet tudok jönni. :cry: Matyika kezdi elhagyni a delelést ami átlag az 1x-i szabadidőm volt. No sebaj nől a drágám. :lol:

Próbálok reagálni...nem könnyű! :wink:

Gabi!
Én is gratulálok a fogacskához! Nem semmi! Matyikám is ilyen volt 5 hósan 2-vel büszkélkedett, majd 11 hóra 8 volt, és kapaszkodj meg 1 évesen már 16 foga volt. Tehát 1 hónap alatt nővesztett 6-t, ebben 4 örlő volt. Ja és NEM zavarta, csak azt vetük észre, hogy hoppá megint 1. :shock: :D

Hordozó! Útálom!!! :evil:

Melinda!
Csípőt nekünk is mindig nézi, sőt a redőket is hogy szimmetrikusak-e. Meg mondta is amikor először kijött, hogy azt is nézni kell, szóval szerintem kérdezz rá!

Mamy!
Nem akarok beleszólni a hozzátáplálásba, de....csak kérdezem...hogy mindig üvegeset adsz neki? Hallottam már olyanról, hogy aki csak azt kapott az a baba később nagyon nehezen szokott rá a mami főztjére. Nem félsz ettől? Nálunk Matyikacsak akkor kapott üvegeset ha mentünk vhova. Mindig nézetm a cimkéket=loptam az ötletet mit lehet adni. :P

Éjszakai kelés:
Hát, eddig Pannika csak 1x kelt. Olyan 9-10 felé bealudt 4-5-g. Mostanában hamarabb elalszik, de 1-2 kor ébred enni, majd 5 felé. Sajnos ma nem aludt vissza, itt van mellettem, és próbál visszaaludni, de inkább beszélget, GEEE...

A napokban fedeztem fel, hogy nálunk koszmó a 3!!! éves gyermek fején van!!! Pedig szoktunk fürdeni, meg hajatmosni! :roll: :lol:

Ákata!
Erdő :P Kecskeméten lakunk, de itt az udvarunk, az "csak" fű,nem nagy udvar, de van némi baromfi is. :wink: Az erdő,hát van pár telek-föld (ahogy tetszik) Kecskemét vonzáskörzetében amit megvettünk,és ott van 4 erdő. No nem nagyok, de azért nem is kicsik. Akácfával van telepítve. Már azért is jó, mert nem hever parlagon, és 1-2 évig kell gondozni, utána semmi baj vele. Ha a gyerekek meg felnőnek akkor akár építhetnek is a helyére. :wink:

Azthiszem lassan kelek, kihasználom, hogy Pannika nem aludt vissza, és főzök...aztán megyünk ovi nézőbe. :P Jajj pikk-pakk felnőnek ezeka gyerekek! Matyika is nemrég még pelust hordott, mostmeg az óvodát kell keresni....

De lenne egy kérdésem is:
Kávézik valaki??? Mondjuk én nem kávéztam, de napi 2 fini habos capuccinó becsúszik.. :wink:

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Szépen állok, számolni sem tudok... illetve csak elvertem a gépet.
Szóval a fogak témánál 16-ból 8 az ugye nem 6! Khmm...bocsika :oops: Meg a többi elütésért is,félhomályban írtam. :wink:

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?