Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Zsu:
Panka nagyon cuki. :)
Alvás:
Lilla este fél10-10-től alszik fél6-fél7ig, kaja, alvás tovább. Reggel fél10-fél11 körül kel. Akkor kaja, játszás... Majd alvás fél12-től fél órát kb. Utána járóka, pihiszék stb...
Kaja 2 körül és alvás az udvaron 5ig kb.( aludna tovább is, de behozom, arra meg felkel. :? ). Utána járóka, játék, pihiszék stb...
Kaja 6körül.
Fürcsi fél8-t körül, majd akkor utána alszik picit, de csak 10-20 percet. Kaja 10-fél 11 és alvás reggelig.
Szval sztem normális, h sokat alszik. Örülj neki. :)

Kertikiri:
igen,én írtam, h reggel egybe forralom. Marcinál is így csináltam és túlélte. :lol: :lol: :lol:
A dokim , védőnőm is így javasolta. :)
Amugy meg írtam, h külön edényben forralom és abba a műanyagba öntöm vissza, amit előtte sterilizáltam és rögtön lezárom. Szval ebbe baci nem megy az tuti. :wink:
De most Jana babavizet használok, azt nem kell forralni. Viszont ennyi erővel az sem lenne jó, hisz azt is felnyitom és onnét nem steril.
Tápszer:
én nem jácccok vele. víz melegít, kivesz, megnéz, bele x kanál tápi, összeráz, megnéz, h jó e a hőmérséklet és gyerek szájába dug. :lol: :lol:

:evil: :evil: :evil: -ez meg csak úgy, mert felhúztam magam. :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Csajok!

Ha a baba alszik az a baj, ha nem akkor az! Szerintem Panka a korának megfelelöen alszik. Kiskorában még nem olvasta a szakirodalmat és nem tudta, hogy neki ennyit kéne aludni. Most már tudja.

Betti lázas és baromira nyűglődik.

Marci a fürdőszobában alszik már egy órája. Gyakran van az autósülésben mikor a konyhában szöszögünk és gyakran bealszik. Gondoltam berakom oda ott nyugi van, de nem gondoltam hogy ilyen sokáig, akkor beraktam volna az ágyába. persze akkor lehet, hogy felébredt volna.
na megyek is gyorsan fözni

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

ja a tápihoz még:
én mindig frisset és soha nem rakom el.
Ami marad azt kiöntöm.

Kép
Kép
h@jni

Sziaszok!

Dorka még mindig nem olvasta a szakirodalmat... mármint alvás téren... amúgy egyszerűen túlpürüg, és utána ezért sír... Mónitól elnézést a témáért, de konkrétan ahányszor bealszik annyiszor kel fel fél óra múlva kakira utána meg már veszett fejsze és annak a nyele... jön a bömbölés... mondjuk én is rohadtul utálnám, ha minden egyes alkalommal arra kelnék, hogy tekeredik a hasam... asszem annyira se bírnám mint a kiscsaj! :roll:

No mindjárt visszaolvasok...

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Nállunk alvás közben csinálja ezt a fejdobálás!

Tápi: én felforralom és egy picit hűl utánna beleöntöm a vizet és még hűtök rajta ha kell!

Kép
mogyoland

Mogyi:
üdv itt. :wink:

Jutta:
szegény Dorka. :(

Kép
Kép
h@jni

még jó, hogy marci még mindig alszik a fürdőben. most jövünk a hűtőfürdűből, a panadol meg sem kottyant, most kapott germicidet.
Barnu 39 fokkal rohangált, betti 37-tel is kivan mint a kutya.
vacsi kész, apa későn jön, jó kis estém lesz

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Hajni, remélem nem azon húztad fel magad, hogy szerintem a meleg vízben bacik lesznek :lol: Mert az biztos, hogy Te mindent jobban tudsz nálam tápi terén, nem okoskodni akartam, az én lányom még nem is igen evett tápit, csak megcsinálom aztán öntöm ki. Csak nem volt itt senki, és gondoltam Macseknak gyorsan kell az info, és inkább a biztosat mondjam. Egyébként ha már itt tartunk, szerintem a felbontott Jana vízben is baktériumok lesznek mondjuk két nap múlva, még ha hűtőben is van. Persze nem mindenkinek tart ki addig, meg két nap után azt is forralni kell a cimke szerint.
Pankáról jók a képeslapok, nekem a 1. tetszik jobban. Szerintem tök jó az alvása, én örülnék ha Nadin így aludna. Egyébként Jolka Ákosa is sokat alszik napközben, meg az ikrek is, meg ahogy látom Lilla is jól nyomja nagyon... szóval szupi.
Ciripke, jobbulást Bettinek és Barnunak is!
Én úgy látom Bogi olyan, mint Nadin. Hogy birod így az éjszakákat, meg utána a nappalokat? Én már teljesen hulla vagyok, és félek, hogy türelmetlen leszek Nadinnal, hiszen pont amikor nyűgös, akkor van rám a legnagyobb szüksége, aztán majd egyszercsak nem bírom cérnával...

KépKép
kertikiri

szia Mogyi

mikor iszik az apjuk??, mikor mindkét gyerek üvölt este :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
jó/jobb estét mindenkinek

Kép
an°°di

Kertikiri:
nem, nem azon. :lol: :lol: :lol:
És nem okoskodás, meg nem is biztos, h én jobban tudom. :wink:
Szval nem ezen naaaa. :)

Andi:
:cry: kitartás!!
Én nagyon boldog lennék, ha apa csak annyit lenne el, mint Neked...
Igaz ő dolgozik ilyenkor, de nekem attól nem jobb. :?

Kép
Kép
h@jni

Köszi az alvás hozzászólásokat.
Igenis Ciripke őrmester, az alvással minden ok :lol:
Most Bettit kellett hűtőfürdőztetni? Jobbulást a kis drágának.

Andi, talán érzik a skacok, hogy apa nincs otthon :roll:

Jutta, igazad volt, ma hivott a dokinő és tényleg rá akar állitani az almára. Hozattam apával, de még gondolkodom, hogy adjak-e neki. Most olyan jó a pocakja (kopp-kopp), nem akarom elcseszni.

Hulla vagyok, Panka szerencsére már 9 óta szunyál. Kihasználom, megyek én is.
Jó éjt! :arrow:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na suttyó voltam az előbb! csak a saját dolgommal törődtem... :oops: :oops:

Mogyi, üdv itt!

Ciripke, jobbulást nektek... a fürdőből már azért kihoztad a gyereket azóta? :wink:

Látom a hasmenés nem csak nálunk gond, de nem örülök neki... bár azért megnyugtat...

Fejdobálás: nálunk nem alvás közben, előtt hanem HELYETT van!

Zsu, egy ekkora gyereknek 14-16 óra alvásra van szüksége, nincs rá aranyszabály, hogy milyen leosztásban! HA többet alszik se baj!

MAcsek, öcsém... kezdesz jobban parázni mint én! Azért ez teljesítmény!!! Nyugiiiii... még ha csak tápszeres lesz is a gyerek mondjuk 1 hónap múlva, akkor is felnő... itt vagyok pl. én is (tápszeres voltam 100%-ban) és Hajni Marcija is egész pofás... pedig tápis! (Mint tudjuk Marci olyan helyes, hogy sorszámot kell hozzá tépni a topik lányainak :wink: )

Hajni, megnyugodtál? Gondolom nem topikba való mi idegelt fel, de remélem túl vagy rajta!

Andi, egyx egy biznisz, ha beindul! (éjszakai alvás) :wink:

Móni, a vonalzód hatására ma már vásároltam egy kört, még minimum egy hátra van!

Timi, postáztam a cuccot (vitamin)!

Jaaa: és feladtam!!! nem altatok, sírunk! ha így alszik el... :roll: :roll: (suttyó paraszt egy anya vagyok, ezt dobta a gép)
MOST végleges a döntés... a gyerek hisztije (=fejdobálós-nem elalvós nyűglődés álmosan sokadjára és órákon át) miatt majdneml eégettem a házat... rohantam fürdetni, hogy hátha akkor lenyugszik és evés után alszik... csak a teafőző maradt ott (megolvadt a műanyag fogója és vörösen izzott :oops: , konkrétan az volt a mázli, hogy a párom közben hazaért)
Holnaptól nyűgös :arrow: viszem a kiságyba, és pár perc altatás után puszival leteszem, ha sír akkor sír.... :cry: :cry:
(Tényleg nem őt akarom szivatni, de így alszik el gyorsabban... és azt hiszem, ha mindig így csináltam volna, akkor mostmár csak nyűglődne...)
Az a rossz, hogy közben - amíg sír olyan bűntudatom van... pedig neki nem jó, ha egyre fáradtabb / nyűgösebb és kézben NEM alszik el... csak elszendereg, majd kipattan a szeme és dobálja magát... utána meg dög fáradt... :cry: :cry: :cry:

Jutta

KépKép
jutta

Zsu, ilyen erővel inkább a séci tápit kaja hamarabb pár héttel mint almát, nem???
(mondom én aki adot almát a gyereknek... de nálunk nem használt, tehát azóta nem kap és mostmár nem is fog 4-5 hós koráig bizti...)

Kipróbáltam a kálcium laktikumot. ha van hatás jelzek (elvileg fogja a pocit - nálam (én is hasmenős baba voltam) és keresztlányomnál bevált), mostanság nem szokták mondani, de 28 és 8 éve még ez volt az alapszer mindenféle híg és zöld kakikra... (azóta biztos változtak a gyerekek - vagy inkább a majd kinövi, hagy szenvedjen lett a divat :roll: :twisted: :twisted: )

Jutta

KépKép
jutta

kaja=kapja

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, Petra ma este hasonlóan kimerült lehetett, mint Dorka szokott. irtóra sírt. a szopitól csak picit nyugodott meg, de kaptunk egy c&a-s nyulat, felhúzható, cuki kis dallamot játszik halkan.. arra most odafigyelt, és megnyugodott. most alszanak. és tuti, h érzik, h Apa nincs. én is :evil: :wink: (fű de innék egy sört most... sült oldalast tolok az arcomba... ilyet is csak szoptatós nő tehet meg gond nélkül :lol: ma egész nap alig ettem, olyan jól elvoltunk a kölykökkel)
biznisz.. adja isten! ;) :D

Hajni, Timest szoktad látni? nem ír az ikresekhez...

hehe, Panka pofija majdnem teljesen kerek :lol: :wink:

Kép
an°°di

ááááá, ha csak úgy egy nyúltól megnyugodott... közelébe se járt... Dorkánál olyankor már mindent kipróbáltam, max fejen nem áltam még... na majd holnap azt is kipróbálom...
(egy dolog hatja meg olyankor, az is csak egy percre... ha elbőgöm magam - no ilyenkor azért néz egyet, de utána újult erővel folytatja)

Jutta

KépKép
jutta

basszus, nem is írtam. pedig ... eladtuk a lakást, nagyon úgy fest. tutira csak a foglaló átadásakor mondanám, de 99% :lol: :lol: :lol:

Kép
an°°di

és sír is meg minden? vagy üvölt? sikít? aszta, Jutta, le a kalappal! nagyon jól nyomod. én a keménykedés híve vagyok (muszájból. is.)

Kép
an°°di

na kösz, tehát szerinted is keménykedek?? bár asszem lassan én is muszájból is... az a baj, hogy csak elvben megy ez nekem, utána meg mégse... és ezzel jól elérem azt, hogy mivel hol így - hol úgy a gyerek próbálkozik... jó hosszan... gondolom, ha következetes lennék (látod Timi, én is csak papíron bírok az lenni erre osztom az igét neked... :oops: ) akkor nem lenne ez a sok sírás... vagy következetesen kinyalom a fenekét... nem eszek és iszok (ma is fél 4-kor ebédeltem) és akkor sír-sír, nem sír-nem sír az van amit ő akar... vagy napirend van, meg nuku hiszti
(tudom ilyen korú gyerekek nem hisztiznek meg stb... no aki így gondolja priviben küldöm a címem... meg lehet nézni, tök jól látszik, hogy mikor van baja, mikor meg csak fáradt-nyűgös, de még szórakoztatná magát... ha 3 hósan szoktak pl megfordulni, akkor van aki már 2 hósan, van aki csak 4 hósan, szerintem akaratosságban és hisztiben Dorka magasan megelőzi a korát... nem baj, a fejünket ugyan nem tartjuk rendesen... de legalább eszünk az lesz! meg akaratunk!)

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, sztem a keménykedés nem rossz. csak tényleg kellene hozzá a következetesség (nekem sokat segít, h sokszor nem tudok babusgatni- értsd: a másik gyereket szoptatom vagy őt vigasztalom).

na, megyek zuhanyozni és szunya, mert nagyon rég volt 6 óra 8) ez most álmos szmájli, jó?
:arrow:

Kép
an°°di

Andi, neked tényleg nincs más választásod... de nekem se igen... ha 1-2 óra alatt elaludna, bevállalnám... csakhogy képes nem bealudni! Éjszaka meg csak nem kocsikáztathatom (már ez is felmerült bennem, de rájöttem, hogy ekkora hülye csak nem lehetek és úgyis felkelne, amikor levetkőztetem... nomeg marha jó szokást alakítanék ki a gyerekben...)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
Sajnáljatok! Ezért jöttem! Nem bírok kimászni a göthösségből! Már megint úgy fáj a torkom, h majd' megdöglök! Tegnap asszittem elájulok pelenkázás közben! A tejem is csappan rendesen ilyenkor (alig bírok 60-80-at szoptatni!) Hiába hiszek én magamban! (Bocs!) Ez nem ettől függ! Amúgy sem vagyok az a jól tejelő fajta!
A izém kivan!
Jutta! Minden topik-babának van esze, és akaratoskodásból is jól állunk!
Andi! Nehogy elkiabáljuk! De gratula! 8)
Ciripke! Mi újság nálatok?
Timi? Mi a helyzet?
A többiektől bocs, de még az agyam se működik rendesen!
Megjött tegnap Janka cucca az árzuhanástól! A "fitneszcenter" sirály! Elég vicces amikor ebbe-abba beleakad és ezen elcsodálkozik! :lol:
Le is lépek, mert elegem van! Max. olvasok, mert nem vagyok most jó társaság!
Azért nektek szép napot!

Kép
ermoni

Zsu! dehogy akarok én őrmester lenni. ugyanigy parázok. marci már egyre kevesebbet alszik. tegnap 3 órát aludt a fürdőszobában, én meg már nem tudtam, hogy mi van.

betti még éjjel kapott egy kúpot, azóta nem lázas, reggel 36.1 volt, még a végén kihül.
sejtettem én, hogy 1 nap alatt túlleszünk a nehezén

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Részletekben reagálok, mert még nem olvastam vissza teljesen!
Andi: látod, megy ez az átalvás az ikreknek :D Gratulálok!
No és a 210ml-s fejés mellenként? Ehhez is gratu, de ne frusztrálj!
Ha azt mondom, nekem egy nap kétszeri fejéssel két mellből 60, az milyen? :evil: :(
Mogyi: üdv nálunk! Gyere minnél többet. És tényleg jó kis csapat verődött itt össze!
Tápszer: én nem csinálom meg előre, és ha bealvás van készítés közben, max fél órát hagyom állni.
Az adagok fel vannak tűntetve a dobozon, de lehet játszani velük.
40ml-t egy kanállal csinálsz , és 30ml víz.
Mogyo: valszeg kicsípte a kaki Ágika popóját. Sudocrem, vagy Bepanten a nyerő sztem rá.

Kinél lehet jelentkezni a sz@r anyák klubbjába? Csatlakoznék!
Az anyatejesdit bebuktuk (megint)! Ádi változatlanul nem akar cicizni, fejni meg olyan kis mennyiségeket tudok, hogy azt hiszem abba is hagyom. A tápiért lelkesedik igazán csak. És amióta nem cicizik, minden nap van kaki. Naponta többször is. :shock:
Eddig 2-3 naponta volt csak. Ugye, erőltettem,hogy minden evésnél cici és aztán tápszer kiegészítésnek. Bár inkább a cici volt kiegészítés...na mind1. És most alig hízott fél kilót, majd 1 hónap alatt! :shock: Eddig 1 kilókat hízott ennyi idő alatt.
Most,hogy fejtem, láttam csak igazán, hogy egy étkezésre, valszeg a 40g-t sem tudta megenni, pedig én azt hittem (nem mértem már egy ideje a szopikat). És eszerint egészítettem ki a tápszert, ami úgy látszik nem volt elég. Bár nem volt nyűgösebb Ádim, mint szokott, nem tűnt éhesnek, mert ha mégis, nem vártam ki a 3 órát, elöbb kapott enni. Most megemeltem az adagját 180-200ml között eszik, napi 4-5x.
Baromi lelki ismeret furdalásom van!

Macsek: most semmi vígasztalót nem tudok mondani, hasonlóan érzem magam én is. De ha kell a tápi, adj neki sztem. Valamit enniük kell!

Kép
Kép
gabcii

Folyt köv.

Móni: jobbulást neked! Szedsz vmi vitamint egyébként?
Jutta: ajjajj, jól nyomja Dorka! Ha ez megnyugtat (tudom, hogy nem vagy kinn a vízből ezzel), Ádi 3,5 hós, de én már nem mondom rá,hogy nem hisztis. Igenis az! És akaratos, mindemellett imádnivaló és tündérbogár és imádom és ő az én kincsem, stb..
Egy cipőben járunk sírás, üvöltés terén. Mondjuk nálunk nem egész nap, csak ha fáj vmi,vagy el akar érni vmit. Tökélyre fejlesztette a levegő nem kapós, lila fejes, megnyugtathatatlan sírását. Ilyenkor én is el szoktam bőgni magam, meg jól össze fosom magam, mikor annyira belemerül. Egyet tehetsz sztem: próbálkozol. Ha lerakod a kiságyba és sírva hamarabb elalszik, mint ölben, hát ez van. Ettől még nem vagy kőszívű!
Andi: jajj de jóóó! Tudtok már vmi, kb mikor költöztök?
Ciripke: jobbulást a gyerekeknek!
Zsu: én úgy látom, teljesen megjavult Panka. Dehogy alszik sokat. Ez így tuti!
Irtó aranyos a Mikulás sapis kép!

Kép
Kép
gabcii

Amióta ilyen kis forgós lett Ádi, örökké keresztben fekszik a kiságyban. Most néztem be rá, és így alszik. :D

Kép
Kép
gabcii

Gabcii!!!!!!!!!! ne legyen már lelkifurdalásod. tudom, könnyű azt mondani, mert én is átéltem ezt.
1. ha nagyon éhezett volna nem tűrt volna, a gyerekek nem a türelmükről híresek!
2. ha minden hónapban 1 kilót hízna 1 éves korára 15 kiló lenne (betti most 14), szóval nyugi, no stressz!!!!!!!!!
3. a babák többet kiszívnak mint a gép
ha elfogadsz még egy észosztást a tápi mellett azért cicizzetek amíg tudtok.

rossza anyák klubbja: tegnap barnut fejbevágtam egy nagypárnával. na ettől lehet lelkifurdalást kapni. meg idegroncsnak lenni a hisztitől.

Andi: a 210-től én is lepadlóztam
kemény 40ml figyel a hűtőben, de én már nem fejek csak nagyon extrém esetben. csütörtökön céges vacsi Szabiék irodájával, majd kap kamillateát.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

gabcii! írd be az adataitokat a babaszoba.hu kalkulátorok, súly görbe részébe és meglátod, hogy minden ok!

betti így hízott - barnu így
1. hónapos korára : születési súly vissza kb 600g - 1200g!!!
2. hó: 1150g - 780g
3. hó: 720g - 480g
4. hó:530g - 10g!!!!!!!!!!!
5.hó: 700g - 580g
6.hó: 100g - 400g
7.hó: 130g

+ infókét, betti 3 hetes korától tápis kieg. barnu 4,5 hó gyümi

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!
Jutta! Nyugi, nálunk is van, hogy bekeményítek! Mondjuk nálunk az a szerencse, hogy kezdetektől volt, hogy sírással aludt el, az elején meg voltam győzősve róla, hogy ez az egyetlen gyerek, aki nem szeret kézben lenni. Úgyhogy bőgve aludt el. Azóta is van ez így, főleg, ha nem tudom valamiért ringatni, vagy ha látom, hogy csak cirkusz. Méghogy 2 hónaposan nem lehet cirkuszolni! Szart nem! Tegnap is látszott rajta, hogy szimplán mérges valamiért, pedig már olyan álmos volt, de csak akkor hagyta abba az ordítást, mikor ásított. Aztán kicsit karban megnyugtattam, hogy ne ordítson és nyitott szemmel tettem le. Volt még kb egy perc sírás, aztán bealudt. Én azt figyeltem meg, hogy ha a karomban alszik el, és úgy teszem le, akkor sokkal rövidebbet alszik, mintha egy kcisi sírással, de magától aludna el.
Gabci: nálunk is hasonló volt a helyzet, mostmár én is több tápit adok, ha tápszeres lesz, hát tápszeres lesz, de legalább fejlődik, a többi nem érdekel...
Én már nem is fejek, annyira nincs értelme... kb 20 jönne le egész nap.
Ciripke: hogy lehet ezt bírni több gyerekkel? Mi közeli korkülönbséget terveztünk, (2-3 évet), de mondtam a Zuramnak, hogy egyelőre hagyjon békén ezzel a témval. El sem tudom képzelni, hogy lehet ezt végigcsinálni, ha még ott egy totyogós is...

Kép
mogyi*

Ma kijön hozzánk a dokinénik, mert Barninal olyan afeje, mintha egy vörös maszk lenne az arcán, és a füle mögött, meg a szemhéján is van kiütés! :shock: :( És folyton dörzsöli meg csapkodja az arcát, főleg, ha álmos. Nagyon aggódok, hogy mi a szar lehet ez...

Kép
mogyi*

Sziasztok!

A tegnapi napunk nagyon szétcsúszott. Egyik helyről ültem a másikra....
Timi!
Eltaláltad, nagyon sokáig fent voltak a fiúk vasárnap este, köszönhető a délutáni alvásnak. Éjfélig csiripeltek, de reggel is hamar keltek, így mindneki nyafis volt egész nap. A mai napunk nagyon jól indul, ugyan én még pizsiben és reggeli(vagy már tízórai) közben, de 9-ig aludtunk a fiúkkal. Ákos megint durmol. :) Lassan megyünk sétálni. Itt még mindig nincs hó. :(
Tegnap nem is igen voltam gép előtt, ezért most megek visszaolvasni.
A képekete azért megnéztem.
Kertikiri! Nagyon aranyos Nadin. Kis huncut a csajos. :)
Zsu!
:) :) :) Szuper!
Nagyon tetszik! Panka tündéri.

Az újaknak üdvözlet, csak a neveket fedeztem fel eddig. :wink: Megyek behozom a lemaradást.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Szia mogyi*!

A pocakján is van kiütés?Remélem semmi komoly baja nem lesz a kissrácnak.
Nálam fiuknak akkor ilyen a pofijuk, ha nagyon melegük van, egyből kipatogzanak olyankor. Én egy kis kamillás vízes átmosnám az arcát, az a gyulladást levinné egy kicsit, hátha neki is jobb lenne.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Köszi, Jolka! A pociján nincs kiütés. Kamillával ma reggel átmostam, majd meglátjuk. A fura, hogy közben olyan száraz a bőre, hogy szinte hámlik. :shock: Egyébként a születése óta gondok vannak a pofikájának a bőrével, szinte csak egy-két nap volt, hogy rendben volt, de azért ennyire durva nem volt még sose. Eddig mindig ráfogtuk-dokinénivel egyetemben- a tejre, öblítőre, stb. De ezek közül szinte már semmi sincs! Kétszer szopizik egy nap csak, szerintem semmit nem ettem, öblítőt már nem használok, fürdetőkrémmel fürdetjük, szóval passz. Én szeretném elvinni bőrgyógyászatra, de közben a felnőtt bőrgyógyászatról olyan negatív személyes tapasztalataim vannak, hogy csak nna...

Kép
mogyi*

Sziasztok!

Jolka, látom új a kép a vonalzónál (lehet már régebb óta, de most vettem észre) KIRÁLY!!! Meg kell zabálni Ákost!

Köszi a biztatásokat! Most éppen tartom az elvem... meglátjuk én adom be a derekam, vagy Dorka alszik el...

Jutta

KépKép
jutta

Na csak részletekben válaszolok, vagyis reagálok, aztán séta.

Köszi Jutta, most reggel cseréltem le, milyen figyelmes vagy. :)
:wink:

Alvás: Zsu én írtam hogy nálunk mi van. Állandóan alszik Ákos, nem hiném, hogy kóros lenne, nekik még ez a dolguk. Nem szoktam kelteni, a kaját is ő osztja be magának, alvást is ő dönti el, mikor akar aludni, még is meg van a napi rutinunk. Beáll magától, rá kell bízni. Egy idő után már nem fognak az étkezések között ennyit aludni. Majd lesz egy délelőtti szunya kb. 1-2 óra. Majd ebéd után 2-4 óra alvás. délutáni séta között is van egy kisebb egy óra, este fürdés kaja és alvás. Nekünk ez volt Manónál, és Ákosnak is így néz ki lassan, de neki vannak még kisebb alvásai is. Tehát emiatt ne izgulj. Alvás közben fejlődnek, erősednek.
Jutta!
Esti altatás, annyira ne görcsöljetek rá, lehet, hogy ő még nem akar aludni. VAgy büfizni nem tudott....Sok oka lehet. Mi sötített szobában, )csak kis lámpa ég) tv nem szól, így altatok, 1-2 perc alszik. Na az előfordul, hogy 22 óra felé felkel, mint aki nem álmos (Manó felkelti...)és csak vigyorog. Viszont este csak is cicvel altatok, ugyan el tud aldni nélküle is, de az egyre ritkább.
TEhát mi nem csak kajára használjuk a cicit, hanem vigasznak, altató cuminak. Ha nyűgös, és nem tud aludni, megkapja, akár 10 percenként is, nem hagyom sírni. Mi nem nézük az időt, hogy mikor volt az utolsó étkezés, ha kell akkor kell, vagy kajának, vagy csak cuminak.
Na most már tényleg léptem.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

sziasztok
csak röviden, mert dolog van

Móninak és Bettinek gyors felépülést!!!!!!

kaja: reggel míg én dolgozom, a gyerekek egyszer cumisüvegből kapnak enni. ezért tudom, h ma Huba 130at nyomott be míg Petra csak 80at. na és? utána szétröhögte magát mindenen. akkor nagy baja nem lehet... én emiatt nem izgulok. van elég ezen kívül, ami miatt meg "muszáj". majd ott levezetem a felesleges aggódós energiámat..
anyós már almát adna :? mondtam neki, h amíg ennyi tej van, szó sem lehet róla mert csak beindítunk egy ördögi kört (almát esznek, egyre többet, egyre kevesebb tej kell, egyre kevesebb termelődik, így egyre több alma kell, h jóllakjanak...). majd. olyan február felé gondoltam...

alvás: ma reggel 4kor kelt Huba. cumi be, így fél 5ig visszaaludt....

Kép
an°°di

Hát sz*rul vagyok továbbra is! A fejem is fáj, stb. De ettől jobb kedvem lett! Hátha másnak is... :roll:
http://www.polana.sk/info_kamera_sk.html

Kép
ermoni

Ciripke!

Nem veszem ész osztásnak, jótanácsokat meg míndíg szívesen veszek!

Hát igen. Ciciztetnék én, mert jól meg voltunk így. (Ádi 3 hetes kora óta így van,hogy tápszer és cici) De pont az a gond,hogy nem akarja elfogadni. Konkrétan, ha meglátja, hogy "csomagolom" ki neki a cicit, ordít, forgatja a fejét és az istenért sem kell neki.
A fejéssel meg , mint mogyo, úgy állok...
Szal, a ráfordított idő, nagyon nem arányos a mennyiséggel.
Andi: eszedbe ne jusson még az alma! Annyi tejed van,hogy két gyereknek is sok. Ráérsz még azzal.
(dumálok pont én, aki januártól hozzá akar táplálni... de nálunk kicsit más a szitu)
Móni: próbáld ki az Oscillococcinumot. Influenzás tünetek enyhítésére jó és homeós cucc, nem gyógyszer.
Jolka:küldöm a havat, nálunk sajnos van. Most még bosszant is, eddig csak nem szerettem. tegnapi sétánk alkalmával, nem sok hiányzott, hogy seggen csússzak a babakocsi után, olyan frankón nem takarítják le a járdákat. :evil: :evil:

Kép
Kép
gabcii

Szép, nem? (Egyik évben itt voltak a féremék síelni a céggel, utána engem is elvitt! Mint a mesében, olyan a táj!)

Kép
ermoni

bár nem tudok síelni, itt elmászkálnék.... köszi, Móni ;)

Kép
an°°di

Sziasztok!

Hát mivel úgye nekem nincs tejem és tápis a lány így nekem azt mondta a doki ,hogy betölti a 3 hónapot adjak neki almát mert "tápszeres" és nekik hamarabb kell elkezdeni a hozátápit!
Utánna jöhetnek a gyümilevek és majd a bébiételek!

A pötyik elmúltak ám már a következő tisztába tevéskor alig volt egy pici és nem volt piros!

Kép
mogyoland

hali
életjel :-)

Bibus megkapta a szurikat ,két lábba.Plusz bekenték a száját lila löttyel,mert a bóraxos cucc nem vitte le a szájpenészt.Angyalom egész a szuriig vigyorgott mint a vadalma,utána sírt kicist azóta alszik.Szép a szája ,mint Marilyn Manson :-) drukkoljatok ne legyen mellékhatás,köszi

kicsit úgy érzem hanyagolva vagyunk,Bibibnek egyszer nem mértek hosszt fej,haskörfogatot,fele receotet is elfelejtették felírni.

Móni
jobbulást,nagyon szar ez a ok betegség

nekem herpeszem van,hogy minden napra jusson valami :? meg beteg a kis baci gazdánk,láz,köhögés,orrfolyás és bár a múltkor ebből volt balhé nem enegedem el hozzánk játszani,merthogy mama vigyáz rá,a ami napot kihúzuk valahyog aztán itthon lesz az anyja,remélem,a héten nem játsznak és kész,kibírják,úgy kalkulálom ,ha elkapja valmelyik pont karácsonykor jön ki

Gabci
nálam lehet jelentkezni,de felejtsd el :-)
Ádi gyönyörűen fejlődik,ez sorsszerű,ha tápi van egyre kevesebb tej lesz,de már lassan jön a hozzátápi úgyhogy nyugi,tarts szem elöl honnan kezdteték a szopit,na ügye :-)

nálunk is laig van takarítva,a templomunk elött tükörjég van :evil:

Jolka
én elküldöm az útakról a havat jó??? :-)

nem vagytok már betegek?

Ciripke
jobbulást++++

Jutta
te csomid is úton

köszi itt is :-)

mennem kell
Vendég

Timi: ez a második hós oltás volt?Mert mi egyet kaptunk!

Kép
mogyoland

Mogyo
kapta a pcoccus ellenit is,jövő hónapba meg mindkét nő kapja
Vendég

Itt volt a dokinéni, és azt mondta, kapjon kicsit többször cicit Barni, mert kicsit túl sokat is hízott. :oops: :D Azért szeritnem én továbbra is úgy fogom csinálni, ahogy én jónak látom.
A kiütésre az arcán kapott Dermovate kenőcsöt, szerinte a sampontól van amit a koszmóra használtunk... kb. 3 nap múlva már jelentős javulás lesz. Megátjuk. Viszont megdícsérte, mennyire szépen fejlődik! :D Hatalmas kövek görögnek a mellemről, nem halljátok?

Kép
mogyi*

Körkérdés: ha házhoz jön a doki, ki mennyit ad neki, ha ad?

Kép
mogyi*

Áruljátok el nekem ki mivel mér lázat,hőt?

nos a higanyossal Majának képtelenség,volt egy fülhőmérőnk eladtam mert kaptunk egy halántéklázmérőt,de ez meg össze vissza mér,homlokon 36.2 halántékon 37.5-38 majd 36,5 ez tiszta hülye ahányszor megnyomom mindig mást mutat elégf széles tartományba.

a digitálisba meg nincs elem :evil:

Mogyi
nálunk nem jön ki,így nem kap semmit :-)
Vendég

nálunk van hivatalos árfolyam ami 4000 ft (de a picibabákhoz való kijárás ingyenes). nekem ez igy jó is, nincs cikis boritékolás.

marci új garbot kapott ma a boltban mert összenyálazta magát. egy új korszak kezdete... foga meg majd fél év múlva lesz csak!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

nálunk sem jön ki. meg nincs is minek, szerencsére... 8)

Ciripke, ez így neked nagyon sokba fog kerülni! ;) nyál az már nálunk is kezd csorogni.

Timi, mi flexibilis végű digitálissal mérünk. de van benne elem.. :D :wink:

na, kölykök sziesztáznak. rám is rámfér egy kis szunya, így aztán :arrow:

Kép
an°°di

ja, van pár új kép.. ha esetleg kedved támad nézegetni, Timi :wink:
tényleg itt se
:arrow:

Kép
an°°di

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X