Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Zsu, na azért bevallom némileg rám is ilyesztettél! (márcsak mert Dorka is ezerrel kakil... és... ráfröccsent a kezemre... hát téníleg csíp, de bele se gondoltam ebbe...)

És a tápszert a mi dokink, vagy a kórházi ajánlotta?? És az vényköteles? Csakha még 4 hónaposan is megy a hasa a csajnak, tudjam hova nyúljak... de az még 6 hét, remélem elmúlik addig!!!

Panka most hány kiló?

Apa altat, egyszer már elaludt, de... Gabcii tipje ült a du-i alvásra is meg a mostanira is... (nem bemagyarázzuk a pelusban van az eredmény egy idő után)

JAJ és nyáladzunk, gondolom ha elmúlik a hasfájás, jön a fogzás rögtön... párom viccesen megjegyezte, hogy egyben lenyomunk mindent...
(kérdeztem anyukámat, honnan fogom tudni a nyáladzáson kívü, ha jön a gyerek foga: "lesz egy kis hasmenése" na mondom ja, és rá lesz írva a kakira, hogy ez már a fogzás miatt van, vagy honnan a francból fogom tudni? :roll: )

Jutta

KépKép
jutta

Móni
meztelen télapó :-)

Barnus gondolom azért hányt ,mert hisztizett

Zsu
Panak nagyon szép és tiszta anyukája :-)

Gabci
szerinted megsértettél?ugyanmár :-)
nem tudom ki mit vár el,de sose dícsérnek csak szidnak úgyhogy magamnak csinálom amit csinálok,azt hiszem túl sok mindent szeretek adni
valami lehet a levegőbe,mert Bibikém is ordítva alszik el sokszor,edig nem jellemző a drágára

anyucik!!!
Bibi harap,jön a foga??? köpi a nyálat is, már pirosak a cicijeim a harapdálástól,rászorít és huzigálja meg ilyenek :shock:

azért is vagyok ám szomorú,mert úgy érzem nem tudok maximálisan jó anya lenni,beteg állandóan mindkettő,ha végre az egyik elmúlik hipphopp itt a másik,nem értem ezeket a légúti szarokat se,ha kimegyünk felvan öltöztetve mindkettő,alig járunk valahova és mégis mindig itt a takony,köhögés.Szegény Bibnek mindn kijut:koszmós még mindig a feje,szájpenész vagy mi a fenéje van,már kétszer volt beteg.Maja meg október óta folyamatosan,köptetőn él.zihál állandóan,most a magándoki spríet kapja,köptetőt,de most is köhög.nem tudom kezelni sokszor a histijét,most egy ideig ha utánoztam abbahagyta vagy eltudtam vonni a fgyelmét,de hétvégén megint nem ment :cry:
szégyellem magam,hogy nem tudom kezelni,pedig annyira szeretm

na mindegy majd lesz valahogy,mindig van
Vendég

Timi, ne legyél már elkeseredve, hozzád képest én egy önző dög vagyok... :oops:

Gabcii, nem a foga jön Ádinak? (tipp csak)

Jutta

KépKép
jutta

mostmár tuti, hogy a hasfájás és a hason nem alvás közt összefüggés van.

hasra dobtuk a lányt és megkönnyebül, alig van hason, de ez nem először történik így...

Elvileg alszik... váromm, hogy egy óra múlva mire kel fel...

Jutta

KépKép
jutta

Hejesírás :lol: :lol: , hát szerintem nem vagyok extra gáz... de azért vannak problémáim.
Tényleg én hogy írtam a muszájt eddig, mert most jól elgondlkodtam ezen!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, ne parázz más problémáin, nektek nem lesz semmi gond :lol: A pépet a kórházban ajánlották, egy nagyon kedves doktornő volt, sokat foglalkozott velünk. Nemtom, hogy vényköteles-e, de ha igen, akkor majd kérünk a gyerekorvostól.
Panka csütörtökön volt 5220 gr. Miért?
Nyáladzás: még azért nem jön a foga, csak valami kezdemény. Szerintem fogod tudni, ha jön, általában nyűgösek, de ezt a gyerekes anyukák majd megmondják :roll:

Timi, azért nem vagy jó anya, mert betegek a gyerekek??? Mennyémáááá! Szerintem te mazohista vagy és imádod az önsanyargatást :lol: :lol: :lol: Csak vicc volt, ne sértődj meg! Tudod Te is, hogy tök jó fej anya vagy, kinyalod a popójukat a csajsziknak, szóval ne tépelődj, tényleg lazulj már el! :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu csak kérdeztem, mi most 4760-nál járunk... na jó nem aggódom!

Jutta

KépKép
jutta

Csak gyorsan, mert kajaidő van....

A Sinlac vényköteles. De Zsu az nem jó ám tápszer helyett, csak mellé. Asszem napi 1x lehet enni belőle.
Mi is ezt ettük, csak mi 7 hós kortól asszem. Marcim imádta. :wink:

Timi:
nemááá, jó anya vagy. pont!!!

na holnap folyt..... :arrow:

Móni: recept is holnap, bocsi. :?

Kép
Kép
h@jni

Jutta, tudod mennyi volt Panka 2 hete? 4740 :lol: :lol: Hogy birnak ennyire egyszerre hizni???

Hajni, ok, köszi, majd úgyis konzultálok a gyerekdokival.

Na jó éjt mindenkinek!
:arrow:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jutta, még neked akartam valamit, aztán lelövöm magam mára.
Ha Dorka nagyon belelovalja magát a sirásba, mint tegnap, hogy vigasztalhatatlan, nem segit, ha picit cicire teszed? Tegnap nekünk is volt egy ilyen helyzet, 20 percig sirt szegénykém, nem tudott elaludni. Altatta apa, altattam én, minden pozicióban, és csak sirt. Aztán cicire tettem és 2 perc alatt elaludt.
Na el :arrow:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Meztelen Télapó :lol:
Na, a Márkuszommal sehol sem vagyok ehhez képest :wink:
Gyerek korunkban Anyukám sokszor énekelt nekünk. Egy alkalommal a fel torreádor, öld meg a bikát énekelte és én sírva kérdeztem, hogy Anya, engem? Akkor nem volt vmi vicces félre hallani öld meg Gabikát-nak. Mostmár csak röhögök rajta.

Jutta: lehet,hogy a foga, vagy a hasa. Tényleg nem tudom, de sokszor álmából sírva ébred, de annyira keservesen és fájdalmasan sír.
Timi: lehet,hogy Bibusnak is a foga. Megfogja már a játékokat? Mert akkor tudsz neki rágókát adni. Ádi szájában mindig van vmi játék vagy rágóka, vagy a keze.

Kép
Kép
gabcii

Panka irtó aranyos!

És cinkeljetek csak a feszülős rugival, jóvan :P :P :D
Most bizti azt hiszitek, csak kinőtt ruhája van a gyereknek :D

Kép
Kép
gabcii

jó reggelt
Móni az úgy van, hogy elkezdett köhögni. barnu nem egy angyal, de az orrszivást hagyja, sőt, néha ő kéri, mert tudja, hogy jobb lesz.
kaki téma: elkezdtem enni tiltott kajákat (zöldborsó, zöldbab) azóta gyakrabban van kaki. szóval mindkettőnknek jobb.

Panka nagyon édes, gyönyörű kislány.

reggel betti volt nyügös, nem tudtam eldönteni, hogy beteg lesz e, de nem mentünk oviba

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Gabci, ha a füle fájna, akkor szerintem kapkodna oda a kezével. Unokatesóméknál legalábbis ebből vették észre. Rugi nagyon jó Ádin szerintem, ennek ilyennek kell lennie, nekünk is nagyon sok van ebből a szériából, meg a mintásakból, én nagyon szeretem. Az alapdarabokat (pamutrugi, body) mi már alapból a tescoból szerezzük be, de múltkor például a plusszban is nagyon jó minőségú h.ujju pamut bodyt vettem 400 Ft-ért. A divatosabb cuccok majd később jönnek, de azokért meg valószínűleg turiba fogunk menni :lol:, bár a tescoban is láttam nagyon aranyos cuccokat normális áron. Kenguru Gold nekem asszem drága :oops:

Timi, pont tegnap olvastam valami régi kismamában, hogyha összezárt ínnyel rángatja a cicit, akkor valószínűleg túl gyorsan jön a tejci, és lassítani akarja a folyását. De ehhez nagyon hasonló a lassú folyásra adott reakció is, mert akkor is húzkodja, csak nem szorítja annyira össze. Nálunk is mindig szopi-gond van, Nadin mostanában már evés helyett is nézelődni akar, és vagy húzkodja a cicit, vagy el-elengedi, a nap vége felé meg már minden evésbe belealszik, rendesen viszont nem akar aludni. Az esti elalvás is egyre nehezebben megy, a visszalavás meg pláne :cry: Viszont most két mellből szoptatok már minden evésnél, így azért ha kicsivel is, de minden kaja 100 fölött sikerül.

Hajni, én is örülnék a hamburger-torta receptnek! A sütőm tud sütni, remélem az elég hozzá :)

Nálunk nemhogy karácsonyi díszítés nincsen, hanem olyan kupi meg kosz, hogy már régen nem volt ilyen. Esélyem sincsen megcsinálni, szerintem tavasznál előbb nem lesz itt tisztaság :cry: El sem tudom képzelni mi lesz, ha majd mászik, és moshatom fel minden nap az egész lakást :cry: :cry: Most is kétnaponta kell(ene) porszívózni meg portalanítani, mert még sok körülöttünk az építkezés, és olyan por van hogy hihetetlen.
Timi, remélem már jobb a hangulatod. Nem lehet mindent egyszerre nagyon jól csinálni. Én egy gyerekkel is úgy látom, hogy egy nap csak egyvalamit tudok megcsinálni, különben szétesek fejben (is) teljesen.

KépKép
kertikiri

Jolka, lopom a trükkjeidet. Nem akartam a pólyázásig visszalépni, de nem tudok már mit kitalálni, hogy napközben többet aludjon. Mi is úgy vagyunk, mint Dorka, hogy csak kint a teraszon, a mózeskosárban, háton alszik jól Nadin. Szerintem ebben közrejátszik, hogy jól fel van öltöztetve és bebugyolálva, a friss levegő persze elnyomja, és a mozgásai sem ébresztik fel.
Este a kiságyban még tud aludni hason, de napközben 10-20 perc után felébred. Háttal le sem tudom egyáltalán rakni.
Most bevágtam a pólyát a mózesbe, az jó puha és körülöleli, és ugyanúgy elringattam, mint a teraszon szoktam. Kíváncsi leszek mennyit alszik így :roll:

Macsek, mi a helyzet?
És Mogyó, Andi, Anita, Moncsi, Vicus.... :?:

KépKép
kertikiri

Ciripke, én régóta eszem borsót meg zöldbabot. Nem is tudtam, hogy tiltott :oops: Barnunak jobbulást, reméljük Betti nem kapja el tőle, meg Marci sem!
Zsú, még mindig nagyon édes Panka! Sajnálom a kaki gondot, remélem mostmár megoldódik.

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Macsek! Rami tegnap felengedett tejet kapott apukájától mert én soppingoltam egész nap... :lol: simán megitta cumisüvegből!!!

Betegeknek jobbulást! Rami is meg van fázva. Holnap viszem dokihoz.

Lányok, bevallom már én is unom a tej mizériát. Tegnap az árkád gusztustalan budijában fejtem..felemelő volt!!! :evil:

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

sziasztok
csak gyorsan. zanzásítva...

Panka irtó szép kislány!!! kamilla sztem tuti segít!

hétvége: Gyula itthon, meg barátnőzés szombaton (jól szétesett az esténk, de sebaj), vasárnap: csizmavásárlás (ovis korom óta nem votl ;) ), de kell a sétákhoz, meg olcsó is volt, és így megvan, mit kapok anyukáméktól karácsonyra. du gyerekek lepassz nagyszülőkhöz, aréna plaza (sztem sz*r, de mindenki nézze meg magának) fagyizás, hűtő- és mosógépnézegetés, haza, Huba hasfájással küzdött f11ig :evil: :evil: :evil: (én is utálom aki ezt kitalálta), és utána alvás negyed 7ig!!!! :lol: :lol: :lol:

felengedett tej: az ikrek gond nélkül megeszik

megfázások: mi megyünk sétálni. ma is. kis fika van, takony sehol..bár 1 pcoccus bennük van...

tej: reggel fejtem ugye munka előtt: mellenként 210 ml. :shock: jó, mondjuk ez 7 óra alvás után.

ajándékok: még csak ma megyek fényképeket meg naptárt intézni (remélem, beférünk a babakocsival)...

lakás: ma jönnek újra megnézni, akik múlt hétfőn voltak már. jöhetnek a drukkok ;)

ly és j: én is nyertem versenyeket, és báncsa :wink: a szemem, pl az ilyedés.. gondoltam, nem szólok, de miért is ne? 8)

Timi, koszmó és penész? hát ha vki ettől lenne rossz anya... :?
ne hülyülj, csak állítsd magad kicsit takarékra.

alvás: nálunk napközben ritkán bírják ki ébren a 2 kaja közti időt. eszembe se jutott aggódni. kellene? :roll: :wink:

Kép
an°°di

az árkádban van babaszoba, nem?????? 3 éve volt.
barnu tök jól van, még szivom az orrát, de ennyi
betti nyügös, fáj a torka, de szerencsére nem lázas

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Recept ( nem ér írtam, másolom):
Hamburger-torta
Pontos receptet nem tudok, de aki tud sütni, annak ötletcsinálónak jó lesz:
Sütni kell egy kerek piskótalapot, amit megkenünk főzött krémmel, vagy vajkrémmel. Erre sütünk egy nagyobb átmérőjű vékonyabb kakaós lapot. (Ez a húspogácsa) Készítünk kétféle színű (zöld és citromsárga) zselitant (és szinezékből, ha nincs olyan színű zselatinunk). Ez jó kemény legyen. Ha megdermedt, akkor ezt durvára össze kell szaggatnunk és rátenni a kakakós lapra. (Ez szimbolizálja a salátát.)
Mangóból és barackból készítünk egy jó sűrű pépet és betöltjük egy mustáros flakonba, eperből és bármilyen piros gyümiből pedig piros pépet készítünk és ezt pedig ketchup-os flakonba tesszük. Ezzel meglocsoljuk a "salátát" és külön is odaadjuk a tortához.
A tetejét pedig ha lehet, akkor félkör formában süssük, vagy ügyesen késsel lekerekítjük. Bekenjük mézzel, vagy olvasztott cukorral és erre szeletelt manduladarabokat teszünk, ami a szezámmagra emlékeztet.
Szerintem még bele tehetünk szeletelt kiwit, ami esetleg az ubira hasonlít.
Ha ez így készen van, akkor olyan, mint egy óriási hamburger!

Én amit másképp csináltam. :oops:
Vajas krém helyett kemény puding. (nem szeressssük a vajas cuccot). A ketchup-os cucc meg turmixolt málna tejszínnel.
Meg én raktam fele félbevágott, nagyszemű meggyet. ( paradicsom :?: :oops: )

Kép
Kép
h@jni

Andi:
drukkkkk+++++++++++++++++++++

Ciripke:
drukkolok, h Betti ne legyen beteg.
Marcim is náthás lett. :? Nyomatom a calcimuscot.

Csajok:
Lilla eddig túl sokat evett. napi 5x 180-200 ml-t.
Most pár napja 100-120-t. Hiába akarom, köpi ki.
Bukni egyre többet, és ha 40 ml-t eszik is kb. annyit bukik, mint ha 200ml-t. :!: :!: :shock: :shock:
4 óránként eszik.
De így max 600 ml/ nap.
Sztetek???
A bukós tápit nem eszi meg. :(

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!
Hajni! A tortához nem sütni kell tudni -úgy látom-, hanem kreatívnak lenni! Most épp nekem is kaja-sztrájkot tart a kisasszony! Nem evett 2-3 napig csak 120-150-eket pedig előtte bevágta a 200-at is! Én úgy döntöttem várok! Sztem vannak periódusaik, amikor jobban zabálnak! Súlyra gyarapszik, nem? Akkor meg nics gond!
Andi! Mitől sz*r az Aréna? Sztem mindegyik bevásárlóközpont tök egyforma! És nem is az esztétikai élmény miatt járunk oda! Egy helyen minden, engem csak ez érdekel! Nem kell sokat caplatni! Na és mi van mosógép-ügyben? És hűtő is? (Fagyasztósat akartok? Csak no frost-osat! Én kb. 5 éve nem eresztettem le hűtőt, fagyasztót, mert nem kellett! Király! :wink: )
Kriszti! Én is kb. ennyit tudok szoptatni! Ki kell pótolnom, mert nekem csak 5x eszik Janka! Na megy az altatás? Bejött a pólyatrükk?
MAjd még jövök! De nyöszörög a lányka, sztem unatkozik! Megyek előlépek cirkuszi bohócnak és szórakoztatom egy kicsit! :wink: :lol:

Kép
ermoni

Sziasztok!
Remélem, lehet csatlakozni, egy barátnőm mondta, hogy jöjjek, mert nagyon jó a csapat, úgyhogy itt vagyok, remélem, majd őt is megtalálom itt! :)
Rólunk annyit, hogy pestiek vagyunk, én 28 éves vagyok, és Barni az első babánk, ennek megfelelően eléggé aggódós is vagyok... Szerintem ez már kcisit túlzás is, állandóan parázok, hogy eleget eszik-e, meg hízik-e, ilyenek... Most megbeszéltem a dokinéninkkel, hogy kéthetente jön megnézni a gyereket. :oops:
Barni ötször eszik egy nap, sajnos most már a héten csak napi kétszer kap ciciből, háromszor tápit kajál, viszont cserébe gyönyörűen alszik éjszaka.
Na, majd szép lassan megismerek mindenkit, kicsit visszaolvasgatok, hogy ne legyek nagyon lemaradva. :oops:

Kép
mogyi*

Sziasztok!

Üdv itt mogyi!!!(lányomnak ez volt a beceneve a pociban!)

Itt vagyok ám csak tegnap csavargoba voltunk mert apa 24órázott!

Zsu. sajnálom de remélem Panka hamar rendbe jön!

Timi. szerintem jó anyuka vagy csak sokat idegeskedsz a két gyerkőccel főleg ,hogy Maja hisztis egy picit! :D
No para!

Sos: ma vettem észre ,hogy egy picit a lánykámnak is megy a hasa már elhagytam az Espumisant mert kapja a Mecsek bébi teát!
És reggel piros pöttyök voltak a a popsián!Pedig rendesen letakaritom és kenem rendesen popsikrémmel!
Lehet ,hogy kicsipte a kaki?

Tetszik a torta !Hétvégén sütisütés Anyukánáknál !
Ő meg vigyáz a lányra!

Kép
mogyoland

Lányok akarok sütni mézeskalácsot mennyi idővel előbb süssem ,hogy karira jó legyen?
És mivel szoktátok dísziteni?És azt a fehér krémet vagy mit hogy kell csinálni rá?

Andi: nagy-nagy gratula az átalváshoz !

Nálnuk is átalussza a lány csak annyira dobálja a fejét ,hogy fel szoktam kelteni enni!

Kép
mogyoland

sziasztok Mogyik!

láttátok, hogy Ágika és Barni (klassz a névválasztás) között csak 3 nap van?!

marcin ma a 3. body van. kettöt lebüfizett plusz egy garbot. 2 nap alatt 7 adagot mostam! kéne egy 7 kilós mosógép

na megyünk aludni...

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

fehér krém: felvered a tojásfehérjét és közben folyamatosan adagolsz bele 200g porcukrot a végén meg 2 kanál citromlé kell bele. nekem jobban sikerül vele a diszités ha kicsit áll.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Mogyo!
Nálunk akkor piros a popsi, ha picit hosszabb ideig van a pelusban a kaki. Vagy ha egy-két napja nem kakailt, akkor akár azonnal is kiszedhetem belőle, akkor is kicsípi.

Szerintetek az mitől van, hogy dörzsöli a szemét? Főleg, mikor már álmos, viszont az arcocskája tiszta kiütés, lehet, hogy az fáj neki? Nem tudom eldönteni, van valakinek tapasztalata?

Kép
mogyi*

A mnézeskalács hónapokig is eláll, ha van időd, most is kisütheted! Díszítheted még pl. tökmaggal, vagy puffasztott rizzsel, zizi cukorkával (tudod, az a puffasztott rizs-szerű színes izé-nem tudom, tényleg így hívják-e).

Kép
mogyi*

Sziasztok!

Még élek, csak gyorsan bejelentkezem, aztán megpróbálok visszaolvasni.
A hétvégén teljesen kipurcantam, annyira, hogy ma éjjel az etetésen kívül végig apa volt már szolgálatban... De most egész tűrhető! :lol:

A doki azt mondta, hogy Boginak nem fáj a hasa, ne adjunk neki semmit. Jó. Akkor csak szimplán nem alszunk. Egyébként megint megy a hasa is, és nyálkás a termék- bocs, a témáért. Szerdán doki, lehet h. szuri, és viszek egy kakis pelust megmutatni! :lol:
M.

Kép
moncsi27

Ciripke, csatlakozom, én sem tudtam, hogy ezek tiltottak! A zöldbabot minden formában eszem már kezdettől, a kórházban pedig rizibizit adtak! (Jó, a kórházi koszt nem mérvadó, de akkor is.,..) Még jó, hogy nem tudtam... :D

Mogyi, üdv itt!!

Evés: Bogi sem minden nap eszik eleget. olyan két-három naponta direkt keveset eszik, és hiába erőltetem, nem kell neki több. Ez van, azt hiszem, érzik ők, hogy mennyi kell! Amíg minden más ok, persze. Bogi általában 7x eszik egy nap, átlag 90 grammot. Eddig 110 volt a rekord egyszerre.

Kép
moncsi27

Sziasztok!
Zsu: jobbulást Pankának! Nagyon cukik a fotók egyébként!!! Jó, h kiderült mi a baj, de én is összesz*tam voilna magam.

Timi: sok+++++!!! Jó anya vagy te, hidd el! Mindent megteszel értük, amit lehet!

Hejesírás :wink: jó volt, de már romlik, sajna...

Ciripke: Barnunak jobbulást! Marci cuki a terpeszpelusával, milyen békésen alszik:)

ogyi: üdv itt:)

Felengedett tej: rájöttem, h zsír szaga volt. Mindet kibukta Vili, és olyan undi volt, ment minden a wc-be. Negatív csúcsokat döntögetek: 60 gramm két mellből. Jó, hogy a múlt hétfőn még egy mell volt 150. Rájöttem, h néha túl sokat aludt, és volt, hogy egy mellből csak 10 óra múlva szopott, hát nem csodálom, h elapadt. Micsoda egy lúzer vagyok :cry: :cry: Úccsírtam, de már mindegy, kicsit sajnáltattam/om magam. Tápszert elfogadta, 100-ra kell kiegészítenem a doki szerint. De nekem ez kínai, hogy csinálok 20 -40 grammot???
Írjátok meg lsz. És amíg csinálom, addig ordít? Dejó, főleg most, h lelkiismeretfurdalásom van :evil:

A védőnőtől meg tök jó tanácsot kérni, háromszor hívtam fel, pénteken, meg egyszer szombaton meg ma, és már tök bunkón veszi fel a telefont.

Ahh, kivagyok
:cry: bénának is érzem magam, szaladgálok mint pók a falon, Vilit meg itt kínzom, jövök-megyek, ő meg sír, pedig szerintem olyan cuki és jó baba, én meg itt kiszúrok vele.

alvás: Vili minden kaja között alszik kb egy órát. most egy kicsit többet, lehet megviselte ez az egész hajcihő...

auchanban vettem bodyt, olyat, amit nem kell áthúzni a fején:600 ft/db, meg másfélét is, 5 db volt 1300 ft.

ajándék: semmi, senkinek. Most két napig megyek anyukámhoz sütni-főzni, addig Noldi pihizhet.

KépKép
1macsek

Macsek! Szia! :)
Na, tápi: Nekünk Milupa van egyébként, de ez tökmindegy. Egy kanálnyi tápihoz adsz 30 ml vizet, és egy picit több lesz belőle. Két kanálnyihoz 60-at, stb... Nyugodtan csináld meg kajálás után a következő adagot, addig tedd be a hűtőbe. (Van cumisüveg melegítőtök? Mert az meggyorsítja a dolgokat azért!)
A tejed lehet, hogy simán visszajön, nyugi! (Mondjuk nekem a sűrű mellretétel se segített, de állítólag mindenki másnál bejön :) ) Én is most azon izgulok, hogy ha csak egyszer eszik egy mellből egy nap, akkor vajon meddig lesz egyáltalán tejem...
Barni is alszik minden kaja között, én összetehetem a két kezem, mert kb 2 órát általában. De van hogy végigsírja az időt...

Kép
mogyi*

Macsek!
Azt nem tudom, hogy kell a tápszert elkészíteni, de a tej-terén már van némi tapasztalatom. Én mindent megkóstolok, és minél régebbi, annál erősebb mellékíze van. A második naposnak kb olyan, mint a fagyasztottnak, de megeszi Bogi, és semmit nem csinálok rosszul-tehát ehető. Az elején paráztam én is, hogy milyen büdös, de ez a normális. Ezt mondják az okosok nekem! :lol:

Na megyek, lassan etetés-idő van!
M.

Kép
moncsi27

Macsek, én úgy tudom, és úgy szoktam, hogy megcsinálom a legkisebb ajánlott adagot ami a dobozon van (90 ml víz, 3 kanál cucc), és csak annyit adsz neki, amennyi a pótláshoz kell. Ha félsz, hogy kiszipkázza az egészet, akkor a kívánt adagot töltsd át egy másik cumisüvegbe. Én úgy hallottam a nálam tapasztaltabbaktól, hogy 2-3 órát eláll a hűtőben, és ha megcsinálod a 100 ml-t előre, azt megmelegíteni is egyszerűbb a cumisüvegmelegítővel, mint a mini adagot. Aztán áttöltöd amennyi kell az új üvegbe.

Én mindig megcsináltam a cuccot előre, aztán nem itta meg, mostmár csak akkor csinálok, ha úgy látom nagy a gáz, de akkor sem issza meg. Szóval biztosan én látom rosszul.

Jutta, nem lehet, hogy azért alszik el nehezen este Dorka, mert nappal alszik egyben 3 órát? Mert nekem is alszik egyben 3-4 órát délután a teraszon, és aludna többet is, de én keltem, pont azért, hogy ne hagyjon ki nappal kaját ahogy Macsek Vilije, mert régebben mi is megjártuk ezzel. De így is van egy olyan sejtésem, hogy emiatt vannak éjjel a gondjaink. Sokkal ideálisabb lenne, ha minden szopi között aludna 1 órát, de 30 percnél nem jutunk tovább sehogysem.
Persze nekem nagyon jó, ha nappal van 3 óra szabadidőm...... remélem én is, hogy nem lesz extra hideg télen, de egy kicsit a tavasztól is tartok, mert a kellemes meleg levegő nem fogja így elnyomni őket szerintem, mint ez a friss hideg. Bár Andi ikrei meg rácáfolnak a nappal sok alvás - éjjel semmi elméletre, mert nappal is alszanak, és mostmár éjjel is - igaz Andi? Ebben viszont mégsem a korrigált koruk számít ezek szerint!

KépKép
kertikiri

Kép

KépKép
kertikiri

Barni is alszik nappal is meg éjszaka is. Éjszaka a 8 órát masszívan megalussza, arra már lehet számítani. Ha nehéz napja volt, akkor alszik 9-et. De napközben is alszik két szopi között 1,5-2 órát, nagy ritkán csak felet, vagy egyet. Nálunk az már rövidnek számít. Mii az éjszakát úgy csináljuk, hogy az utolsó szopi előtt van a fürdés, aztán kaja, utána meg már nem nagyon van játszás, hanem csak büfi, aztán szunya. És ez bevált, szereti, tud aludni.
Viszont séta közben üvölt, max fél órát alszik, aztán képes a cumival a szájában sírni. Ha meg úgy jövünk haza, hogy alszik, ha hazaérünk a lakásba elkezd sírni, és nem tudom megnyugtatni a következő szopiig... Éshát a hideg sem nyomja el... Én még nem is nagyon hallottam ilyen babáról, komolyan! :roll: Már nem is szeretek vele sétálni menni, mert csak azt várom, mikor kezd el sírni, és hazaérkezni meg pláne nem jó. :( :oops:

Kép
mogyi*

Sziasztok!

Hát nem tudom ,hogy front jön -e vagy mi van mert ma elég nyügik vagyunk enni sem nagyon akar!
Nálunk is alszik a lány éjszaka de mikor már nagyon dobálja ugymond magát akkor meg melegitem a kaját és felkeltem enni!
Utánna szunya tovább!

Én a tápszert megcsinálom előre éjszakára két adagot!Hűtőbe rakom és csak melegitem neki éjszaka és elejétől fogva igy csinálom de nincs semmi baja!A védőnőtől is kérdeztem lehet-e igy azt mondta hogy jó mert eleve tél van és nem romlik el nyáron azért már rizikósabb!

Helyesírás: hát voltam versenyen is meg 5ös voltam belőle de ez már mikor volt ki emlékszik rá!

Kép
mogyoland

Mikróban melegítitek a tápszert? És hidegen csináljátok? Nekem vhogy mintha nem oldódna fel rendesen...

KépKép
1macsek

Ahoj!
Üdv Mogyi és Barni! Hát sétában mi sem voltunk májerek, de az utóbbi 2 hét nagy sikereket hozott! Ne add fel! :wink:
Vicuska! Mit vettél?
Macsek! Lassan mindnyájunkon túl teszel parában! Na ne má'! És fejsz? És egyél-igyál! (Lásd Zsunak is ezt üzentem!) Visszajön az még! :wink: Én úgy nyomom a tápiót, h ugyi a 30 ml-hez kell egy kanál. Az kb. 35 lesz! A 60 az kb. 70! Ha mondjuk 40-50-et kell adni a gyereknek, akkor szépen kihúzom a szájából és megnézem visszaszámolok! Néha enne többet is, de nálunk, ha több a tápió akkor visszabukja. Szal felesleges! Na mondjuk nem is tartom a kiegészítést szentírásnak! Úgy nagyjából rendben vagyunk és kész! A maradék a lefolyóba! És mindig frissen forralt babavizben oldjuk fel! (Nekem időmből futja! Főleg úgy, h ezt a férjem bevállalta! :lol: :lol: :lol: Nálunk ő a tápiógyártó kisiparos, Janka pedig "tápió gyöngye"! )

Kép
ermoni

Macsek, szerintem rajta van a dobozon, hogy meleg vízben kell feloldani!!!! Milyen tápszeretek van?
Van amelyiknél száraz üvegbe kell a cucc és utána víz- ilyen volt a Milupa, de a Humananal meg fordítva, előszőr a meleg víz, utána a por. A szükséges víz 3-4-ével elkevered a port, majd kiegészíted a maradék vízzel, és újból jól összerázod.

KépKép
kertikiri

Macsek! Hát rázogatni kell az tuti! Mininő már a tápis üveg rázogatásra is felkapja a buksiját! Kitartás! Bele kell jönni! Mire belejössz addigra meg lesz tejed! :wink:

Kép
ermoni

Ha gyorsan kellett a tápi akkor mikróban melegítettem hozzá a vizet. DE vagy babavizet használj akkor, ami két napnál rövidebb ideje van felbonta, vagy ha nincs, akkor mindenképpen forralt víz kell!!! Asszem Hajni írta régebben, hogy reggel forralt egy nagyobb adag vizet, aztán azt melegítgette. Mondjuk ebben nem vagyok biztos, hogy annyira jó megoldás, mert a baktériumok pár óra után újra elszaporodnak, különösen a meleg környezetben. Inkább friss babavíz, vagy mindig frissen forralj, és hideg folyóvíz alatt hűtsd a kívánt hőmérsékletre, és aztán kavard ki.

KépKép
kertikiri

Mogyi és Barni, üdv! :)

KépKép
kertikiri

Ciripke, drukk nektek, hogy Betti ne legyen beteg!

Andi, nektek meg a vevőkhöz, küldöm a vudut, hogy vegyék már meg és ne tököljenek annyit :D
Gratulálok a nagy-nagy alváshoz! És mellenként 210 ml? Ilyen van??? Irigy vagyok :evil:

Mogyi, üdv itt nálunk! Tegyél fel képet magatokról! Milyen aranyos a dokinénitek, hogy igy látogat titeket!
Na és ha nem hallottál eddig olyan babáról, aki sétánál sirt, akkor most hallasz, mert Panka ilyen volt. A többiek tudják, hogy én nem is mentem sétálni sokáig egyáltalán :oops: Dehát ez van. Panka nagyon hasfájós volt, és séta közben is sirt (meg egész nap). 3-4 hete aztán alábbhagyott a hasfájás, és azóta jókat sétálunk, nincs gond! Úgyhogy kitartás!
Még most is sir néha, ha indulunk, de direkt mindig jó göröngyös úton viszem az elején, hogy elaludjon. Paraszt vagyok? :oops: :lol:

Mogyo, piros pöttyök voltak nekünk is pár napja. Minden pelusozásnál letörölgettem kamillával, aztán bekentem Sudocrem-mel. 2 nap alatt rendbejött.
És fejdobálás nálunk is van. Azt olvastam, hogy azért van, mert nagyon fáradt. Panka minden elalvás előtt csinálja, olyan fura :roll:

Macsek, gondolom a normál tápszer adagolás van nálatok is: 1 kanál tápihoz 30 ml viz. Ha 20 hiányzik, csinálj nyugodtan 30-at, legfeljebb nem eszi meg. Ha 40, akkor én egy jó púpos kanál tápit teszek 40 ml vizhez és igy tovább. De ha többet eszik az se baj, szerintem nem kell kiporciózni. Viszont én sose teszem el, mindig csinálok frisset. Vizet reggel forralok egész napra, azt csak melegitem minden kajánál. 1 perc alatt megvan, csak az elején tűnik macerásnak. És én szopi után lerakom Pankát játszani, addig megcsinálom a tápit. Nekem nem sir, mert már van a pocijában 100 körül, vagyis nem lehet éhes.
Szoptatással én is nagyon szarban vagyok már. Csak akkor van aránylag normálisan tejem (90-100 ml), ha tömöm magamba a kaját és a vizet. De igy meg a gyomrom szar. Ha nem tömöm magam, akkor déltől már csak 50-60-at tudok 2 mellből szoptatni. Nem tudom meddig tudom ezt még igy csinálni. Ha egy kicsit is elhanyagolom a kaját mert nincs időm, akkor kész :(

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jaj Nadin milyen édes boldog kis baba!!!

Mint irtam nemrég, újabb parám, hogy Panka sokat alszik, de senki nem reagált rá. Most látom, hogy páran irtátok, hogy ki/mennyit alszik. Panka 3 óránként eszik, és közte MINDIG alszik 1 órát, de délben kettőt aludt, egyet séta alatt, de utána itthon rögtön beájult és aludt még egy órát. Ez akkor szerintetek nem kóros??? Lehet, hogy azért aggódom, mert 2 hónapig nem is aludt napközben, és most ez a normális??? Lszi válaszoljatok. Akkor kezdtem el parázni, amikor egy könyvben azt olvastam, hogy ilyen idős korban csak 2x-3x alszanak napközben.

Viszont altatás terén újabb sikerélményem van. Ma már másodszor alszik el úgy, hogy még ébren beteszem a kiságyba, kicsit paskolgatom oldalról a popsiját, ő dobálja a fejét és kb 5 perc múlva már alszik. :D

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsuzsa! De legalább a cici után benyomja a tápit! Barni aztán nem! Ezért kellett átállnom az egyszeri cicevésre, de szerintem így tuti tök hamar elmegy majd a maradék tejem is...
Na jóvan, akkor majd megpróbálok erőt venni magamon, és vinni sétálni... csak hazaérkezni ne kellene... meg elmenni... :roll: :lol:
Én szobahőre hűtöm a vizet, azzal keverem össze a tápit. Két szoptatás között csinálom a köv. adagot. Én mikróban semmit nem melegítek a gyereknek, még vizet sem. Vízforralóban forralom és cumisüvegmelegítőben melegítem.
Nálunk is van azért érdekesség éjszaka: Barni befúrja a fejét a rácsvédőbe, aztán sír, mert szerintem nem nagyon kap levegőt. Ilyenkor egyszerűen csak lejjebb kell húzni, azt alszik tovább.
Köszönöm a szíves fogadtatást, megyek, mert megjött a Zuram! Puszi!

Kép
mogyi*

Sziasztok!

Néha szoktalak titeket olvasgatni, nosztalgiázni, én 1 évvel ezelőtt voltam abban, amiben most ti. Ne haragudjatok, nem akarok észt osztani, csak segíteni szeretnék egy kicsit nektek! én is olyan csaj voltam, akinek nagyon nagyon kevés teje volt, és nagyon sokat kínlódtam a szoptatással. A kisfiamnál volt olyan, amikor pár hónapos volt csak, hogy az esti etetésnél hiába szívta, nem indult meg egyáltalán a tej. Akkor vettem elő neki a hűtőből és kispohárral itattam vele pár kortyot, bealudt, és amikor felkelt 2 óra múlva, egy nagy csomót tudott szopizni. Higgyetek magatokban, és nem lesz gond! Szerintem nálatok most az okoz egy kis kavarodást, hogy lassan kezdenek beindulni a hormonok, amikor megjön a menzesz, mindenkinek kevesebb teje van, de gyakoribb szoptatásokkal túl lehet rajta lenni. Van, akinek nem is jön meg, csak abban az időszakban van, amikor egyébként megjönne. Én minden hónapban megszenvedtem a menzeszt, mert nagyon nagyon kevés tejem volt, több mint 1 hétig. Ilyenkor pótolgattam lefejt tejből és nagyon gyakran szoptattam, de megérte. Ha tápit adtok, akkor tuti, hogy el fog menni a tej, bár hallottam már olyat, hogy párhuzamosan a tápszerrel szoptattak, de ez a ritkább.

Ha sokat alszik a baba éjjel (nekem a lányom volt ilyen) akkor minden este lefekvés előtt fejtem, így legalább volt pótlás, amikor ínséges idők voltak. A lényeg, hogy ne parázzatok, de persze tudom, hogy könnyű ezt mondani. Na szóval úgy csináljátok, ahogy akarjátok, de kérlek, ne bántsatok, mert a legjobb szándék vezérelt! Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Letöltöttem Jolka próbaprogiját, ezeket gyártottam :lol:
Kép
Kép

hihihi :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ja, bocs és még azt akarom mondani, hogy SOHA nem evett egyik gyerekem sem annyit, ami az előírás lett volna, mégis szépen gyarapodtak! Én is frászt kaptam, hogy sokszor 50-60 gr-ot ettek, dehát ez volt! Délután pedig mindenkinek kevés a teje, ilyenkor gyakrabban szopiznak a babák, meg amúgy is nyűgösebbek. Na eldugulok, sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?