Sziasztok!
Mamy, sztem is várj picit még a hozzátápival...olyan érzékeny a picik pocija még...én abszolút megértem, hogy jót akarsz Gesztikének, jól látszik a hozzászólásaidból, hogy nagyon jó anyja vagy. Tényleg kaland az új íz, de-ahogy vki már írta is-ezt később is eheti, de amíg még alakulgat a bélflórája, addig kár lenne mással terhelni. Nálad óriási eredmény és győzelem, hogy le tudtál állni a tápszerrel, és 100%-ban anyatejet kap Gesztike-sztem hadd élvezze még csak ezt egy darabig. Elvileg nem veszélyezteti a szopit, ha csak utána kap egy pici pépet, de mi van, ha esetleg annyira rákap, hogy elutasítja majd szép lassan a tejet?
mi lenne, ha még egy hónapot várnál? (mondjuk febr. 14-én Valentin-napon kezdenéd, vagy-ami még jobb- Gesztike 6 hós szülinapján?
nem akarlak megbántani, pláne nem beleszólni az életedbe, hiszen a te döntésed,a te gyermeked, csak esetleg hasznos lehet egy másik nézőpont.
Beuka, ne aggódj, lapos cici is cici!!! Asszem, Szkata írta egyszer, hogy üres auchanos tejeszacsi effektus...
de tényleg van még benne tej! régen nekem is csöpögött, most meg csak, ha beindul a leadó reflex, de akkor se mindig.
Tényleg, mindenkinek úgy fáj??? nekem elég vacak...persze, azért kibírható....
Krisszi, milyen lett a vizsga? 8 kg
az szép, férfias súly! Hasra fordulás: mi 1.5 másodperc után céklaszínű fejjel, elkseredetten, szivettépően, érzelmi zsaroló módon (még hüppög is a gazfickó néha ) ordítunk, fuldoklunk, és folyik a könny a szemünkből....egy ideje már megkeményítem a szívem, és hagyom kemény öt percig, mert le fog cseszerinteni a fejl. neurológus, ha vacak lesz az izomtónusa...de a sírásból hallom, hogy hisztisírás, nem féj semmije, nem is éhes, és így könnyebb hagynom. persze ott vagyok mellette, hátha így jobban elviseli. újabban bekpja az ujját, azzal vigasztalódik. Néha mondogatom neki, hogy muszály, kicsikém, hogy szép erős vizilabdás hátad legyen, naaa, még egy picit bírd ki...
)
Edi, nekem azt mondta a gyerekdoki, hogy répát, de biorépát sem adhatok 1 éves kor előtt a babának, mert hiába bio, ha lejtőn termelik,a fölötte lévő esetleg permetezett földről lemossa az eső a permetlevet, az belemegy a talajba, és mindjárt nem bio a bio...
Azt mondta, 1 éves kor előtt csak üveges bébiétel formájában adhatom, mert az szigorúan ellenőrzött.
Ja, a kecskeméti bébiételeket a Hipp gyártja ám....
Melódia, jobbulást!!! Homeósbogyó nincs lázra, meg a vesepanaszra? akkor nyugodt lélekkel szopiztathatnál. Őrület, hogy ahány doki, annyifélét mond a gyógyszerekről, meg a szopiról...
Simigabi:fog
Nem semmi, hogy ilyen korán kibújt! Szopinál légy résen!!
Bettus: gratula a terpeszpelus elhagyásához!!! savanyú dokinőt tojd le,a babának a te mosolyod a legszebb úgyis!
Boróka, hú tök jó lehetett a szilveszter! Anyós: az ilyen nők miatt születnek az anyósviccek....fel se vedd, nem tudja, mit beszél.
Edit24, mindenképpen próbáld elhagyni a cumisüveget! próbáld meg itatni, vagy kanállal etetni! a játszócumit is jó lenne jó mélyre elásni... Azt mondod, hogy 180 után a köv. szopinál csak 30-at evett. Pisilt közben? mert lehet, hogy a pici gyomrának elég volt az a 30...ilyen tájban a babák kb. 100-140 gr-t esznek/szopi. 180 meg 30 az 210, ha ezt elosztod a 2 szopialkalommal, az 105 gramm, ami pont jó. az én fiam "abnormális" mennyiségeket eszik 3,5 hónaposan(180-280 gr...
, ennyit féflvesen szokás), de megfigyeltem, hogy nagy "zabálások" után, pl 250 gr után a köv. szopinál csak 100, 120 megy belé...(másnál ez a normál adag)
Próbáld meg egy nap tényleg MINDIG mellre tenni, hidd el, visszajön a tej!!! ÉS BÍZZ MAGADBAN, TUDSZ SZOPTATNI, ÉS VAN ELÉG TEJED!!!!
Ja, nem utolsósorban: nagyon szép Gabesz baba!!!!
Sztem nálunk is fog készül kibújni, mert fantasztikusan nyáladzik Gergő...és közben berreg
!
Puszi, Kriszti
Mai faloda receptem:
(új sütit próbáltam, mert a kamrában elég éredkes állapotban találtam néhány banánt. Így létrejött a csokis-banános süti, baromi gyorsan...)
törj össze 3 banánt, adj hozzá 25 dkg puha vajat, másfél bögre cukrot, egyenként 4 tojást, 3 bögre lisztet, amiben elkevertél 1 tk sütőport, és végül 1 és 1/4-ed bögre csokireszeléket. (1 bögre 2 dl)
180 fokra melegítsd elő a sütőt, öntsd a tésztát sütőpapíros tepsibe, és süsd meg kb. 160 fokon. elvileg 15 perc alatt megsül, de ha vastagabb a tészta, mert kicsi a tepsi, akkor több idő kell hozzá.
Tipp: miután 2 körmöm is lereszeltem a reszelésnél, berágtam, diódarálóba tettem a csokidarabokat, és pikk-pakk lereszeltem, további körömáldozatok nélkül...