Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Először is szeretnék GOrsinak és Solyának nagyon sok boldogságot kívánni!!! Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Norci: sajnálom, hogy nem tudtok jönni. Kép
Az iskolával kapcsolatban én sem vagyok olyan derűlátó, mint Heni. Kép
A mi generációnk az első, aki ezzel a szókép-olvasással tanultunk olvasni, és már akkor is utálták a pedagógusok. Pedig annak már 25 éve, és ezen a téren nincs semmi változás.
A másik nagy negatívum pedig a következő: a pedagógusdiploma a legkönnyebben megszerezhető diploma hírében nem áll (nem tudom, igaz-e). Ezért akit nem vesznek fel az általa óhajtott főiskolára-egyetemre, az pedagógusnak kezd el tanulni, azzal a szándékkal, hogy majd posztgraduális képzés keretében végzi el az óhajtott egyetemet. Igen ám, csak közben elege lesz a tanulásból, vagy elfogy a pénze, esetleg jön a gyerek, stb., a másoddiploma csak álom marad, és kényszerből ottragad a pedagóguspályán. Na, az ilyen tanároktól mentse meg a Jóisten a gyerekeinket... és sajnos egyre többen vannak. Kép

Dzsili: Romolának a keresztapukája is kamionos Kép, de sajnos nagyon ritkán látjuk Kép. Toncsinak is őt szemeltük ki keresztapukának, de hogy mikor lesz itthon... A férjed külföldre is jár? A mi barátunk csak oda megy. Kép
Sajnos az én párom is olyan, mint a férjed: az, hogy elmegyünk valahova, az csak akkor biztos, ha már ott vagyunk.

Aludjatok jól, sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Laura
Én még -a tanárom miatt- a fiaim pedig már, mind a ketten szerencsére szótagolással tanultak meg olvasni, nem pedig szóképek alapján, amiket én is rühellek, ez ma már iskola és tanár függő, úgy hogy a remény hal meg utoljárra!
A férjem belföldes egyenlőre,de ez nem jelenti azt hogy mindíg haza is ér,momentán nem tudom merre jár, az apukám viszont nemzetközizik évtizedek óta.
A tortám alapja leragadt, még sosem csinált ilyet úgy hogy most alszom egyett és hajnalban újból neki állok!
Kicsit azért lehangoló!

Teszek fel az Ismerjük meg egymást topicba Napocska képeihez újabb montázsokat!

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Linato, BMárti, Dzsili, Laura
Köszi a névnapi köszöntést!Kép

Zsuzsi
Dorka nem szereti a sima tejet?
Leszoktatásnál szerintem a határozottság a legfontosabb. Ha azt tapasztalja, hogy hajthatatlan vagy, akkor belenyugszik. Legalábbis nálunk így volt.

Szilvi
Gratula Zsaninak az új fogakhoz!Kép

Linato
A gyurmánál figyelek ám, mert eleinte pl. beleharapott.Kép

BMárti
Mondtam Levinek, hogy ha elköltözünk (1-2 éves terv), akkor őt csak a kész lakásba engedem be. Igazából, amit eddig változtattam, ill. megvalósítottunk, az mind tetszik neki és szereti. De hogy pl. egy normális szekrénysorra vagy ilyesmire nemhogy több ezer, de sok tízezer forintot kéne kiadni, az nem fér a fejébe, pedig az elég hosszú időre szóló befektetés. Bezzeg műszaki dolgokon nem filózik ennyit.Kép

Dzsili
Te szegény! Sikerült a hajnali próbálkozás? A párod annyira dühös lenne, ha nem kapna sütit, hogy még éjszaka sincs nyugtod? Vagy ez inkább belső késztetés?

Nálunk Levi egyedül a szendvicsért szokott "nyafogni", de egyébként akkor főzök, amikor kedvem van. Persze Peti miatt csak főzőcskézek, meg nekem is kell a főtt kaja, de azért nem kényszer.

Peti még mindig alszik, hihetetlen.Kép

Talizók
Mikor értek oda Henkéékhez kb?

A minap kimentünk a reptérre repcsiket nézni és Peti nagyon élvezte. Én meg lefagytam. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sűrűn indulnak gépek. Szinte folyamatosan szálltak fel. Petit a végén csak hisztizés árán lehetett elrángatni, pedig az elején nem is nagyon nézte a felszállásokat.Kép Eddig is nézte a repcsiket az égen, de most minden gépet meghall és nézi. A vonattal is így van. Amióta voltunk vonatozni, meg 1x vonatokat nézni a pályaudvaron, mindig felkapja a fejét, ha jön, ui. mellettünk megy el, de én spec. meg sem hallom. Ő meg egyből csihuhuzik.

Zsuzsi
Már akartam írni, hogy a Közlekedési vagy egyéb múzeumba mi is mennénk. Még én sem voltam, Peti meg biztosan élvezné. Kellenek az új élmények, mert mostanság alig mozdulunk ki.

Solya
Boldog névnapot kívánok!Kép

Üdv: Gorsi
gorsi

Gorsi,
így elkésve is, de boldog névnapot! KépKépKép

És én is köszi mindenkinek! Kép

Dzsili,
mi let ta torával? Kép

olvasás:
Én szerencsémre vagy szerencsétlenségemre az első osztály októberét kórházban töltöttem. Ahol a nagyok megtanítottak olvasni. Igen, a beteg a gyerekek. Akkor lehetett kapni Vámos Miklós Dr. orángutay Tivadar c. meséjét, amit kézzel írott betűkkel nyomtattak. Anyukám végül megvette nekem, mert annyira ragaszkodtam hozzá. És mert nem akarta, hogy emitt újra kelljen majdjárnom az elsőt.
Én örülök neki, hogy így tanultam meg olvasni és nem szóképekben. Másoknak csomó problémája volt a helyesírással, olvasással még felsőben is, mert odaképzelték a dolgokat és azt olvasták. Én meg a betűket. Nem tudom, hogyan fogok majd tudni segíteni a gyerekeknekKép. Az biztos, hogy direkt előb nem fogom megtanítani őket olvasni. És ha maradunk Waldorf vonalon, akkor ne mis kell. Kép

Az ovi egyébként szuper. A gyerekek imádják. Sajnos a holnap kimarad a betefség ill. anyósomék látogatása miatt. Nekem annyira nem jó, amúgy is nehezen furakodok be vhova, hát még ha nem beszélem a nyelvüket rendesen. Mert azért haladgatok ám! Kép Csak módjával. Kép
Solya
solya

Sziasztok!

Háááááát, itt vagyunk ám mi is. Gőzerővel készülnek a karácsonyi hímzések, plusz Hangának is becsúszott egy teletabis hímzés....rájött a teletabi-mániaKép.

Archívot nem tudok utánolvasni, szerintem képtelenség is lenne. De azért igyekszem visszarázódni...

Rebi,
őszinte részvétemKép, nagyon sajnálomKép.

Betegek:
aki beteg, gyógyuljon hamarKépKépKépKépKépKép!

Beja,
mi a webáruház címe?

Heni,
mi van Barni fogaival? (ha már írtad, akkor bocsi...)

És az elmaradások:

GOrsi, Solya: boldog névnapotKépKép!

Barnabás,Bea (icq-n azért köszöntöttemKép), Peti, Zsani: Boldog szülinapot Nektek!KépKép

Linato: Légyszí írd meg nekem a gyerkőceid szül. idejét, mert az még hiányzik a táblázatból.

Hangáról később, sok jó dolog történt, de most mennem kell.

Üdv mindenkinek!

ui.: GOrsi, hol tanulsz lakberendezést? tanfolyamon?

Szila
szila

Szila!
Miléna 1999.09.01,Korina 2002.01.26
Most mennem kell,majd késöbb írok még.Kép
linato

<pre>
Anyuka neve Gyerkőc neve Születési idő Születési hely Lakóhely (város-kerület) Többi gyerkőc
Andi3 Luca 01.08.16 Budapest, Kútvölgyi Kórház Kerepes Zsófi (sz.: 1998. december 25.)
Cory Balu 01.09.12 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XXII. ker. Zsombor (2003. augusztus 31.)
Heni (Henke) Barnabás 01.09.21 Budapest, MÁV Kórház Budapest, X. ker. pocakban
Zsuzsa Bea 01.09.25 Kistarcsa Gödöllő István Gábor (1993), Miklós Bence (1995)
Szilvi (sztigris) Zsani 01.10.17 Budapest, Jáhn Ferenc Kórház Ócsa pocakban
Ladányikata Peti 01.10.17 Budapest, SOTE II. Budapest, XIX.ker. pocakban
Rebi Ildikó CSENGE 01.11.07 Budapest, MÁV Kórház Budapest, II. ker. pocakban
Márti Ármin 01.11.15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker. Vilka (2003. május 29.)
Tikk Hanna 01.11.21 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIX. ker.
Nyuszimanó Donát 01.11.25 Helsinki Petra (2003. szeptember 29.)
Laura Romola 01.11.30 Budapest, Péterfy Kórház Budapest, XVI. ker. Antal (2003. június 5.)
Zsuzsi Dorottya 01.11.30 Budapest, MÁV Kórház
Beja Bálint 01.12.12 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
Zafi Réka 01.12.18 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kőbánya pocakban
Bogancsi Tomi 01.12.18 Budapest, MÁV Kórház Telki Zsófi (1986), Juli (1987) és Dani (1990)
Danimama Dani 01.12.20 Vancouver, Kanada Kanada
BMárti PiciLaci 01.12.23 Budapest, Szent Margit Kórház Budapest, III. ker.
Szila Hanga 01.12.25 Budapest, Péterfy Kórház Budakalász
Linato Korina 02.01.26 Miléna (1999.09.01)
Dzsili Napsugár 02.01.28 Budapest, Szent Imre Kórház Márk László (1992), Máté Richárd (1996)
Gorsi Peti 02.02.01 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IV. ker. pocakban
Menta Helena 02.02.03 Budapest, MÁV Kórház Budapest, III. ker. pocakban
SzaBori Bátor 02.02.25 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, XV. ker.
Solya Máté 02.03.08 Budapest, SOTE II. Ravensburg Sára (2000. december 11.
Andysj Madison Shannon 02.03.22 Carrolton, TX USA San Jose, CA Fatime(8)
Krita Nelli 02.04.19 Nyíregyháza
Edit Riki (Henrik Sándor) 02.04.29 Budapest Párizs
BSzilvi Peti 02.05.01 Budapest, II. Ni Klinika Budapest, XIII.ker.
Borcsa Barbara Luca 02.05.24 Budapest, HIETE Budapest, Kelenföld Réka Sarolta (1993)
Norci Vili 02.05.31 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XI. ker. pocakban
</pre>
szila

Sziasztok!

Sziasztok!
Azóta is görcsölgetek, de próbálok optimistább lenni. Azért kicsit izgulok ám...

Márti! Én nem csináltam szopisvizsgát most. De Pelével együtt hatan letették és mindenkinek sikerült, így most már 8 IBCLC-nk van! Kép
Vilkának jobbulást!!!

BMárti! Helenánál én is ilyen kis nyuszi mvoltam a dokival, főleg a szülésnél. És tényleg eléggé aránytalan volt a kapcsolat, az ő javára. És valószínűleg miattam. Na de majd most...
Ja, egyébként a sokat szidott, hírhedt dr H. Sz. (a MÁV kórházas topicból) a dokim...Kép

Gorsi! Azt hiszem te kérdezted: Azért nem vagyok kiváncsi az AFP-re, mert olyan sokszor ál-pozitív és nem akarok idegeskedni miatta.
Úgy tudom, hogy egy csomó helyen külföldön már nincs is. Ugye Nyuszimanó?

Dzsili! Boldog Szülinapot a Nagyfiadnak! Ez olyan jól hangzik: a nagyfiam. Kép

Többen kérdeztétek: persze, hogy szeretnénk tudni a nemét, de sajna még nem látszódott. Legközelebb majd dec. 1-én megyünk, talán akkor. Nekem nagyon sokat számít az, hogy a nevén nevezhetem.

Henke! Most 24-én lesz a Fonóban a 10 éves a Bran koncert. Úgy volt, hogy én is játszom, de aztán visszamondtam, mert Helenát mindig este 8-1/9-kor rakom le aludni és mostanában nem alszik el nélkülem. Nagyon anyás újra, amióta babát várok. Azt hiszem Gábor haragszik is rendesen, mert azóta nem is hívott. Viszont Tánya küldött képeket a kis Márkról. Először az jutott eszembe, hogy tiszta Gábor, de ahogy nézegettem, rájöttem, hogy tiszta Tánya. Végül be kellett látnom, hogy 50-50%. Kép
Én szoktam itthon berakni ír, meg breton CD-ket Helenának, imádja, sokat táncol rá és persze mi sem ússzuk meg tánci nélkül. Szeretném én is elvinni majd igazi táncházba is valamikor. Kép

Norci! Remélem azóta már jobban vagy! Igazából nem is tudom mit ajánlanék. Talán a Coryzalia homeopátiás bogyót. Én is azt szedtem és Helenának is azt adtam, amikor taknyosak voltunk. Helena nagyon szerette, mert édes volt. Kép

Azt nézem, hogy már 8-an vagyunk pocakosok! Kép Hajrá Lináto és Beja és BSzilvi (és BMárti Kép)!!!!

Puszi mindenkinek!
Menta
menta

Henke! Azt hiszem te kérdezted: hát sajnos mi azt az ezüst-nitrátos ecsetelőt használjuk, amitől befeketedik a foga. Rém ronda és olyan ciki érzés, hogy olyan, mintha szuvas lenne neki, pedig nem, csak ettől az izétől. Mondjuk szerencsére csak 1 foga, de az a bal felső kettes, ami azért eléggé jól látszódik. De hát inkább ez, mint, hogy tovább törjön....
menta

Sziasztok!

Gorsi, Solya: megkésve, de nagyon boldog névnapot!KépKépKépKépKép

Menta! Nyugi! Minden rendben van!Kép

Henke, tényleg, mikor menjünk? Igyekszem mindenképpen vinni valamit, de holnap elmegyünk 1 napra, péntek este jövünk csak vissza, úgyhogy lehet, hogy nem lesz vmi nagy durranás. Esetleg hozok kiflit a gubáhozKép

Cory, hogy döntöttetek? Jöttök?

Réka szerintem addigra befejezi már a taknyoskodást, most már nem kell szívni sem, nem folyik, csak olyan orrhangja van. Alvás előtt azért még szoktunk szippantani, hogy jobban aludjon.
Persze ha nem 100%-os, akkor kihagyjuk, nehogy baj legyen.

Laura! Remélem eljutunk és akkor visszük a játékokat is!Kép

Zafi
zafi

Sziasztok!

Szila, Zafi, Solya
Köszi.Kép

Szila
Levelező tanfolyamon, az ELO-val.

Zafi
Remélem jöttök.Kép

Menta
Görcsoldónak: KépKépKépKépKép
Előzőleg is H.-nél szültél? Amikor Petivel még gyermekágyon voltunk, az egyik szobatársamnak ő volt a dokija és nagyon rendes, szimpatikus volt.

Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Ma voltunk Petrával védőnéninél, 56 cm és 4455grKép, most volt 3 hetes, nagyon szépen fejlődik, már megvolt az első mosolyunk isKép

Donci viszont, most hogy itt van a nagymama (anyósKép)meg a párom húga még vasárnapig (ma jön apósom), nagggyon kis izé tud lenni, de ugyanakkor tündér isKép Lehet, életkori sajátosság? Néha csak úgy megüt, meg belénkmar, ha nem úgy történik valami, ahogyan szeretné. Enni nem hajlandó, csak velem, ha becsukom a konyhaajtót és üvöltök előtte, meg kikapcsolom, a tévét.... Mert amúgy csak bohóckodna egész nap, meg a tévé előtt ülne. Mikor csak velem van itthon, akkor soha nem megy a tévé, UTÁLOM, a pároméknak viszont háttérzajként muszáj, hogy menjenKépKép SzörnyűKép
Na mind1, jövő héttől azért kíváncsi vagyok, milyen lesz. Akkortól leszek csak én a gyerkőcökkelKép

Norci!
Tök jó volt megismerkedni a pároddal, ugye majd mesélsz a fejleményekről, persze magánbanKép

Mi dec. 5-én akarunk a gyerekekkel hazamenni, remélem kapunk még repjegyet.
Norci!
Még én sem tudom, hogy bírjuk ki a párommal 2 hétig egymás nélkül, merthogy még mi sem voltunk egymás nélkül soha, már 1-2 nap is iszonyú volt, ha külön voltunk. De most egyszerűen muszáj. Nekem nem elég 2 hét otthon, no meg Petra anyakönyvezését, útlevelét.. el kell intézni, arra meg nem elég a 2 hét, főleg, hogy ünnepek lesznek... Szóval marad a kényszermegoldás.

Húha, most mennem kell, megfürdetjük a kiscsajt, aztán szopi, és aztán jövök vissza még este!!!!

Pussz, Nyuszimanó, Donci és Petra
nyuszimano

Sziasztok!

Nyuszimanó!
Persze, írtam mail-t Kép fejlemény még nincs Kép .

Vili csak fél 5-kor dőlt ki (a legkésőbbi fél kettő helyett), én meg egyre rosszabbul vagyok és mivel jó fáradt volt Vili olyan ördögfióka, hogy már csak üvöltöztem vele kínomban Kép, ja de lelkiismeret furdalásom van. Persze nekem is kell a pihenés, legszívesebben egésznap mézes teát szopogatva az ágyban maradtam volna, a lakás persze szalad és nincs most segítségem, nővérem is kidőlt, anyunak nem rég műtötték a lábát, anyósom elvileg tudna segíteni, de ő meg nem szokta felajánlani Kép
Vityának be van gyulladva a foga kapott ár gyógyit amitől meg iszonyat fáj a gyomra, reméljük attól és se nem ételmérgezés se nem a gyomorra húzódó vírus.
A könnyem is ömlik, Vili ilyenkor azt hiszi sírok és megszeretget Kép
Megyek pihenek egy kicsit.
Norci
norci

Márti!
Hogy van Vilka?? El tudott végül aludni? Hogy van azóta a kakija?
Szurkolok, hogy minden rendbe jöjjön!Kép

Szila! Pont tegnap este gondoltam rád, hogy olyan rég nem írtál, mi lehet veled. Erre tessék, éppen jelentkeztélKép Tök jó, hogy minden ok nálatok, csak keresztszemezel, azért nincs idődKép Kíváncsi vagyok, nekem mikor lesz rá megint időm??? Egyelőre minden szabadidőmet alvásra fordítom esze 9 után.

Puszi mindenkinek: Nyuszimanóék
nyuszimano

Sziasztok!

Most csak röviden, este lehet, hogy még jövök bővebben is.
Lehet, hogy nekünk is ugrott a hétvégi tali... Kép
Luca ma belázasodott a bölcsiben, 39.2-t mértek neki. A férjem elhozta, de 2-re én is hazaértem. Voltak orvosnál, más tünete nincs szerencsére. Ma sokat aludt, most is beájult az ágyon. Remélem, hamar túlleszünk rajta.
De a szombatot csak akkor vállalom, ha tényleg teljesen jól lesz.
Zsófi ma elment nagymamázni, így csak kettesben vagyunk itthon. Egyébként a kedve jó, csak kicsit bágyadt és túl szófogadó.Kép

Minden egyéb betegnek jobbulást kívánunk.

Puszi
Andi

Andi
andi3

Gorsi
Igen jól látod belső késztetés is, meg valami lekiismeret furdalás is, amiért hagytam megenni az összeset, de hát ez van nem tudok kibújni a bőrömből.

Solya
Nem lett torta mire hazaért mert reggel olyan fáradt voltm, hogy aludtam és fél nyolckor arra ébredtem hogy haza ért!
A lebarmolásomat megkaptam, az lett volna a minimum hogy egy szelet marad neki, hiába mondtam hogy szívesen készítek egy egészet helyette és hogy direkt fennmaradtam hogy készítsek másikat csak, mint kiderítettem kicsit tovább sütöttem és kiszáradt azért nem jött ki a formából.
Nem hatotta meg!

Norci
Sok-sok gyógyi nektek! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Márkika köszöni a szülinapi jókívánságokat!
Napocska is mondta neki hogy
"Bodog sziminapot!"
Márk majdnem sírva fakadt tőle, úgy örült neki hogy a huga már ilyeneket mond neki!

Menta
Nyugi én is görcsölgettem mint sokan másik mégis minden rendben volt!
Szerintem is jól hangzik, én már csak attól is elérzékenyülök hogy FIAM!

Hányan mennénk Heniékhez?
Hány órától, mert nekünk úgy kellene tervezni?
És mit vigyünk akkor?

Dzsili
dzsili

Sziasztok!
Dzsili!
Olyan vagy!!!KépKépKép Jöttök szombaton? Én meg épp azért jöttem, hogy írjam, hogy meló van, és majdnem bizti, hogy nem megyünk. Na de ha jöttök, akkor muszáj lesz valahogy átmennünk Heniékhez. Majd meglátom.
Márknak mi is NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!!!!KépKépKépKépKép

Minden gyerek és felnőtt betegeskedőnek sok-sok gyógyot küldünk.KépKépKép

Heni!
Láttad a térképet? Jól jelöltem be?

Gorsi és Solya!
Utólag bár, de azért nagyon Boldog Névnapot Kívánunk mi is Beussal.KépKépKép

És most elhúzok, mert így biztosan nem leszek kész a melóval, és még a remény is elszáll a szombati talira.

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa

Norci,
ez egy ilyen nap! Ma nagyon kellett volna pár óra alvás tőlük. Asszed meghatotta őket? 3/4 6kor elindultunk cumit venni, hogy legalább aludjanak vmit. Kép Fél óra sikeredett a babakocsiban.
De most jógyerekek. Kép (Remélem nemkiabáltam el! kopp, kopp, kopp)

Dzsili!
Kár volt fáradnod! Kép

Én nem is írtam, hogy boldog meg szülinapot, de akkor most igen: Boldog szülinapot utólag is Márknak! Kép

Andi,
jobbulást és lázlehúzók: KépKépKépKépKépKép Lucának!

Többieknek is jár: KépKépKépKépKépKépKép Kép

Még nincs vége a napnak...
Solya
solya

SZiasztok!

Vilka jól van Kép, köszönjük a gyógyokat: tegnap semmi kaki, ma egy teljesen normális, kedve jó azóta is - lehet, hogy tényleg nincsenek bacik és vírusok! Kép

A tegnapi mózeskosár-hinta (van róla kép, majd feltesszük) nagyon jó ötlet volt: Ármin alszik most benne Kép ESte szopi után belemászott, kért könyveket, olvasgatott és elaludt KépKépKép

András ma itthon volt torokfájással Kép, de ő is jobban van estére Kép

Úgyhogy a tali továbbra is talány - nem tudom, el merjünk-e menni???? Na, szombatig van még idő gyógyulgatni - ha tényleg mind jól vagyunk,akkor megyünk Kép

Andi! Lucának gyógyok, neked pihenőidő Kép Nem hiányzik még nagyon a kendő? Mi használjuk gyakran, de kicsit aggódom, nem kéne-e neked is?

Solya! Egy kis virtuális leveske neked? Kép

Dzsili! KépKépKép Én a fejéhez vágtam volna!

Ármin szösszenetek:
Tegnap almás palacsintát ettek a nagymamával és mondta Árminnak a nagyi, hogy mártogassa fahéjas cukorba, mielőtt bekapja. Ármin csinálja és mondja: "Először összepiszkoljuk, utána bekapjuk, hamm!"

A "miért-korszak" nálunk úgy néz ki, hogy "Azért van a ..., hogy ...? Tegnap: "Azért van apa, hogy aludjon"

Tegnap a játszótérről egy hatalmas zuhi miatt az óvodában kerestek menedéket Ármin + anyósom. Ármint csak záráskor lehetett kihozni a nagycsoportból Kép Itthon, elalvás előtt félálomban: "Mikor jönnek vissza a gyerekek?"

Ha eszünk vmit, mindig mondja, hogy "Vlika baba nem ehet sajtot/husit/padicsomot/.... Vlika baba csak szopikálhat" Kép

Meséket kér: "mondom a banán-mesét" - ilyenkor nekem egy, a banánról szóló mesét kell kreálnom és mondanom- Így már van "banán-mese", "Lolacska-mese" (lovacskáról), "kisegér-mese" - és ha jó passzban van és nekem épp nincs kedvem mondani, mondja ő Kép És ha abbahagyom a verseket, folytatja Kép

Az iskolához még mindig szeretnék hozzászólni, de megint elálmosodtam Kép Folyt köv, mindenki gyógyuljon, azegészségesek pedig vigyázzanak nagyon magukra! Kép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Sziasztok!

Nyuszimanó: gratulálok Petra első mosolyához! Kép Kép Kép Ezeket az első mosolyokat az ember soha nem felejti el!

Heni: hányra menjünk? Én apát 90.30-ra viszem dolgozni a Pólushoz, tehát remek tájékozódási képességemet alapul véve már du. 2-re oda is találok. Kép A viccet félretéve: nem korai, ha már 10 körül ott leszünk?

Norci: gyógyik mennek nektek: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép.

Andi: jobbulást kívánok és nagyon drukkolok, hogy tudjatok jönni!

Szila: ne haragudj, de nem emlékszem: ti jöttök? Olyan jó volna téged is személyesen megismerni!

(Jaj-jaj, beleöntöttem a Laktoherbert a klaviatúrába. Nincs benne cukor, így csak simán kiszárad, ugye?)

Márti, hogy van Vilka?

Az egészségeseknek is bacilusűzők mennek, nehogy már most betegedjünk le: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép.

Sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Sziasztok!

Olyan jó betérni hozzátok és a sok újdonságot olvasni a gyerekekről! Minden rosszkedvem elszáll ilyenkor!Kép

Márti, Nyuszimanó: ma a Tescoban egy édes kis gömbölyű kisbaba mosolygott rám, olyan volt mint Vilka vagy Petra, nagyon tetszett nekem! De jó nektek, hogy ti mindennap kaptok egy ilyen pici mosolyt!

Dzsili: Márknak nagyon boldog szülinapot kívánunk mi is! Nagy fiú már ő is!KépKép
Férjedre nem tudok reagálni, mint ahogy az enyémre sem.Kép Ma azért kaptam ki, mert az összepárosított zoknikat 2 napja egy szekrényke tetején felejtettem és nem tettem a helyére, mikor már csak egy mozdulat lenne betenni őket a szekrénybe. Persze jól megsértődtem és jó nagyot veszekedtem vele, így esélye sincs a kistesónak, inkább másnak... Dorkát is megviselte, mert hülye módon előtte veszekedtünk, szegénykém most alvás közben felriadt, alig bírtam megvigasztalni. Olyan nehéz nem veszekedniKép A férjem szerint egy kis munka jót tenne nekem. Most nem is tudom, mit tegyek, lehet, hogy elkezdem komolyabban nézni a hirdetéseket, bár nem hiszem, hogy ettől változni fog a helyzet. Tudom, másnak több oka van nyavalyogni, de most nekem nagyon rosszul esett, hogy megint be vagyok állítva rossz feleség-rossz háziasszonynak. NEM TUDOK TÖKÉLETES RENDET TARTANI ÉS FŐZNI SEM...

Bocsi, hogy ezzel fárasztottalak benneteket, nem kell reagálni.

Norci: remélem férjed is és te is jobban vagy és most nyugodtan pihensz!Kép

Solya: hogy vagytok?

Szila: köszi a táblázatot! Teletabi mánia?Kép nálunk már régóta megy és ez csak egyre fokozódik!

Andi: Remélem Luca jobban van már, nálunk Dorka 2 napig volt így lázas, aztán 3.napra jobban lett, torokfájós vírus ez, de szerencsére gyorsan elmúlik!

Orsiknak boldog névnapot!

Szülinapos csemeték mit kaptak ajándékba?Kép

Üdv: zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Gyorsan irok par sort azért,hogy nem vesztunk am el.Aztan majd maskor irok hosszabbat is.Kép

GOrsinak és Solyanak boldog névnapot kivanok utolag!KépKép

Dzsili Markjanak boldog szulinapot!Kép
Napocs édes,ahogy felkoszontotte a batyjat!Kép

Mi mar szerencsére kilabaltunk a betegségbol,ugyhogy kivanom minden betegnek,hogy gyogyuljon meg.

Minden nap pakolunk,szortirozunk,készulunk a haza utra.Remélem igy,hogy ilyen koran elkeztuk nem ér minket utolso nap semmi meglepetés és nem lesz kapkodas.

Riki nem viseli tul jol,amikor pakolaszunk.Megfogja a kezemet és visz rajzolni,épiteni,stb.Vagy a legjobb,amikor megfogja a cipojét,odamegy az ajtohoz és azt mondja:"Pa',pa'!"Kép

Ma kétszer is olyan buszke voltam ra!Kép
Most megyek,mert elalszom!

Jo éjt!
Edit
edith16

Sziasztok!

Jobbulást minden kis és nagy betegnek! KépKépKép

Tali: ma eldőlt, hogy mi kihagyjuk a talit. Nem merem megkockáztatni, hogy ennyi éppen meggyógyult gyerek közé vigyem Zsomát! Jó talizást nektek!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Szegény Romi, valamiért nem tudott elaludni, csak most aludt el... és kb. 45 percig simogattam a buksiját.

Zsuzsi: férjed: Kép. Pár napja én kettes alát kaptam anyaságból. Na nem anyai szeretetből, ezt legalább kihangsúlyozta Tóni. De hogy Anyukám minden házimunkát megcsinál, és ennek ellenéri itthon állandóan rendetlenség van, a gyerekek rosszak (Toncsi is Kép), neveletlenek, én rendetlen vagyok és következetlen, saját magamat sem tudom megrendszabályozni, hát még a gyerekeket... Folytassam? Kép

Dzsili: neked sem egy könnyű ember az urad! Kép

Na, megyek aludni, sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

cory
Olyan kár, hogy nem jöttök a talira.Kép

Márti
Imádom az Ármin-szövegeket.Kép

Dzsili
Egyetértek Mártival.Kép

Henke
Mi is 10-11 között érünk oda, remélem az jó.

Legközelebb a talin leszek, holnap reggel megyünk a szüleimhez.

Minden betegeskedőnek sok-sok gyógyot küldök!!!
Köszi a névnapozást!Kép
Gorsi
gorsi

Laura,
legfeljebb beindul a klaviatúra tejtermeléseKépKépKép
solya

Sziasztok!

Zsuzsi és Laura!
Úgy örülök, hogy nem csak én kapom meg mindig a ROSSZ HÁZIASSZONY jelzőt. Viccet félretéve. Én is meg kapom mindig ezeket a jelzőket, amiket ti is a párjaitoktól, úgyhogy már jobb is a kedvem. Rossza anyának csak azért nem mer hívni, mert azért a gyerekek neveléséből a nagyja rám marad, mert ugye, ő van amikor napokig nem is látja a gyerkőcöket szinte, így nem mer beleszólni, hogy mit hogyan csinálok a gyerekekkel. PErsze még az a szerencse, hogy a nevelési elveink (hű de nagy szavak), egyformák, így amikor valamelyikünk valamire azt mondja, hogy nem, arra a másik nem kontráz rá, hogy de igen is, igen.

Dzsili!
Mint már előttem más is mondta, tuti, hogy a fejéhez vágtam volna kedves páromhoz valamit, ha mást nem akkor keresetlen szavakat.Kép

Na most tényleg megyek, mert nem látszom ki a dolgaim alól.KépKépKép

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!
Édespárom azt mondta megyünk talizni!Hurrá!Kép
Remélem most már semmi nem jön közbe.Náthák és egyéb nyavalyák jó messzire elkerülni minket!

Laura!Én már kimostam a tv távirányítót a mosógépben.Annak sem lett semmi baja csak az elemet kellett kicserélni benne.Egyébként meg biztos szomjas volt a billentyűzet.Kép

Dzsili!Miapánk is tud ám ilyen házsártos lenni.KépSzerintem ez születési rendellenesség a férfiaknál.Kép

Szila!Szupi a táblázat.Akkor még annyit:Milénát a Hietén szültem,Korit az Istvánban.A II.ker-ben lakunk.Pocakosodásról szólni fogok,ha aktuális.

Menta!További görcsoldókKépKépKép
Köszi a drukkokat!Igyekszünk-igyekszünk,de nem megy az olyan könnyen.Kép

Norci!Küldök plusz két-három órát,hogy tudjál pihenni.Kép

Andi!Lucának gyógyik.KépKépKépKépKép

Márti!Várjuk a mózeskosár-hintás képeket.
Ármin Kép

Zsuzsi!Nem is kell.A lakás van értünk.Kép

Cory!Pedig már örültem,hogy a két Kori talcsizik.Kép

Zsuzsa!Még szerencse,hogy a pasik TÖKÉLETESEK!Kép
linato

Sziasztok!

Kösszönnyűk a gyógyikat, talán hatnak. Apának mégis v.mi vírus lesz, de gyorsan lábal ki belőle. Vili már teljesen jól van és én is egyre jobban.

Menta!
Kösz a segítségedet Kép Ibolyt nem értem el, ki volt kapcsolva, utána meg Vilit altattam sokáig.
Végül nem vettem be semmit, csak mentolos cukorkát Kép Kép Végül sikerült elaludnom, így meg a fejfájás is elmúlt.

Jaj, de szomorúvá tesz, hogy sokatoknak ilyen veszekedős párja van. Az én férjem olyan nyugodt higgadt pasi, hogy írtó szerencsém van. Nem mondom, hogy mi nem szoktunk veszekedni, de ritkán és a vége nem az egymás fejéhez vágdosás, hanem bocsánat kérés és sírós nyakba borulás, hogy hogy lehetünk ilyen ostobák, mikor annyira szeretjük egymást Kép
Néha ő is mérges, hogy hazajön és írtó kupi van, de tudja hogy engem is zavar, másrészt látja, hogy még a rosszullétes időszakban is igyekszem megcsinálni, de nem mindig sikerül.

Zsuzsi!
A zoknis dolog, ha előfordult nagy ritkán ehhez hasonló nálunk, hát elmagyaráztam, hogy mi mindent csináltam épp meg házimelót ő meg alig v.mit. Ezenkívül ő is itt lakik, szóval nyugodtan elteheti, neki pont annyi erőfeszítés mint nekem. Ez a magyarázat hatott, szokott segíteni is, persze magától nem megy, meg kell mondani hogy épp mit tehet.

Ma apa egésznap Vilivel játszott és olyan jó volt őket nézni, úgy de úgy szeretik egymást. Olyan büszke vagyok rájuk Kép

Jó éjt mindenkienk!

Norci
norci

Sziasztok!

Kicsit kivagyok! Nálunk most romlott el valami az altatással, de nagyon: Barnikám tegnap két óra kínszenvedés után sem aludt el, ma kereken egy óra volt - és nem azért, mert nem volt álmos, hanem egyszerűen csinálta a fesztivált. Kép (De most megvígasztalom magam: bécsi fánkot eszem házi baracklekvárral Kép) Mostanában amúgy is elég gáz a gyermek, remélem, nem fogja szétpüfölni a társaságot!

Na gyorsan írok a taliról. Szerintem 10 után nyugodtan jöhettek! Nem fogtok pizsamában találni minket! Kép

Kérdésem: jó akkor, ha (meleg)szendvicsek lesznek mindenféle formában? (Gondoltam, gyártok kőrözöttet, milánói szószt, sonkásat, kétféle sajttal, meg ki mit hoz alapon...) VAGY: csináljunk inkább héjában sült krumplit, és nagyjából ugyanezeket lehet rápakolni???
Ha kenyér: MENNYI KENYERET VEGYÜNK ENNYI EMBERRE? Foggggalmam sincs, mennyi kell kb! Help!!!

Cory! Nagyon sajnálom Kép, úúúúgy megnéztem volna Zsomát, de megértelek, tényleg nagyon pici még!

Márti, Andi!!! Ti tudtok jönni???

Borcsa! Te nagyon rég nem írtál, remélem, nincs baj, és számíthatunk rátok is! Kiderült, hogy kocsival vagy hévvel jöttök?

Laura! Ha a Pólustól jöttök, és autópályán, akkor kb fél óra alatt ideértek! Kép (Ne tudd meg, a mi billentyűzetünk mi mindent túlélt már, azt hiszem, forró csoki is szerepelt az étlapján Kép)

Edit! Örülök, hogy meggyógyultatok! Kép

Zsuzsi! Tökéletes háziasszony NEM LÉTEZIK. Vagy nagyon korán meghal... Kép

Márti! Ez az összepiszkoljuk naggggyon jó! És az iskoláról alkotott véleményed már rettentően fúrja az oldalam! Kép Vagy majd szombaton megbeszéljük?Kép)

Erről jut eszembe két Barni-beszéd. Tegnap apával viccesen mondtuk neki, hogy nem motoj, hanem motorrrr, ő: "Mo-toj vvvvvv" Mi: "Rrrépa!" Ő: "Jjjjé-pa!" Mi: "Rrretek!" Ő (kis gondolkozás után): "Pajadicsom!"

Ma pedig, altatásnál bekapta a cicimet, a mellbimbó ugye rögtön kiemelkedett a helyéből. Ő nézte, és azt mondta: "Anya! Felfújtam a cicidet!"

Dzsili! Hát férjed Kép Akkor jöttök??? Márknak utólag is boldog születésnapot!!!

Szila! Már én is épp hiányoltalak! Ti tudtok jönni szombaton?

Iszkiri, szaladok (gurulok), csinálok pár hasznos dolgot is Kép

Jaj, remélem, nem hagytam ki senkit-semmit.

De igen: GORSINAK ÉS SOLYÁNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!

Puszi mindenkinek,
Heni+Barni+Kép
gesztenye

Még annyit, hogy úgy volt, kapok segítséget a takarításhoz ma vagy holnap, de sajnos nem tudott jönni a néni, így majd ne nézzetek körül ilyen szemmel, jóóóó? Igyekszem, de ablakot nem fogok tudni pucolni, pl.

Norci! Sajnálom, hogy ti sem jöttök! Pedig még nem is láttam a sétálgató-beszélgető Vilit! Kép

Puszi
H.
gesztenye

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az együttérző hozzászólásokat, szerencsére kibékültünk ma reggel. Mindketten elmondtuk, hogy mi a minimun, amit elvárunk a másiktól, és jó lenne ehhez tartani magunkat...Persze egész este rendet raktam, így reggel gyönyörű rendre ébredt. Jövő márciusban leszünk 10 évesek, nagyon sokat változtunk, muszáj néha leülni és újra tárgyalni a dolgokat...Én néha visszasírom azt a fiatal, naív srácot, akit valaha megismertem egy házibuliban, és azt hiszem ő sem gondolta, hogy hárpia lesz a mosolygós lányból...Kép

Dorka eddig nagyon ügyesen csak reggelenként szopizott, este mesére alszik el, de sajnos még mindig nem tudunk napközben aludni, így este fél8-8-kor már lefekszünk.

Dzsili: vettem én is csattot Dorkának, nagyon édes lenne vele, ha nem venné ki örökké a hajábólKép Bár nekünk nincs olyan sok hajunk, mint Napsinak, de tényleg tüncik ezek a lányok ezekkel a diszítő elemekkelKép

Akkor hánykor kezdődne a tali???

Borcsa: most akartak beszervezni ilyen FLP-s üzletbe, elég rémísztő volt a lány, akivel beszéltem. Mi a véleményed a dologról, tényleg lehet vele keresni, megéri végig hallgatni őket?

Betegeknek mennek a gyógyok!KépKépKépKépKép

Edit: pakolásKép szegény Riki, persze, hogy utálja!

üdv: zsuzsi
zsu26

NÁLUNK ESIK A HÓ!!!! KépKépKép
gesztenye

Henke!Jól megijesztettél.Erre kinézek az ablakon és nálunk is esik a HÓ!Fujj,de utálom.Úgyis csak pocsolya,meg latyak lesz belőle.
Szerintem elnézzük neked,hogy nem pucolsz ablakotKép
linato

Heni! Még mindig nem tudom Kép Látszólag jól vagyunk Kép, de azért holnap felhívom még az ÁNTSZ-t, hogy van-e már eredmény, mert szörnyen érezném magam, ha vki miattunk betegedne meg! (meg persze azt sem szeretném, ha Vilka immunrendszere nem teljesen stabil és ő szedne össze vmit) De a szívem nagyon odahúz Kép SZóval, igyekszünk, de meg még nem ígérem!

Felfújt cici KépKépKép Ha Barninak ez a tehetsége megmarad nagykorára is, rengeteg nője lesz Kép

Na jó, akkor iskola - nem összeszedetten és nem is mindenre emlkéezve, amit eddig írtatok - jól beharangoztam magam, oszt nesze semmi Kép SZóval:

Olvasástanítás iskoláskor előtt: szerintem felesleges akarni, hogy egy gyerek tudjon ovis korában olvasni, de ha megtanul magától, pusztán a saját kérdései és mások válaszai által, akkor azt káros lenne megakadályozni. Nem hiszem, hogy az, hogy milyen "módszerrel" tanul így meg olvasni egy gyerek, befolyásolná a további iskolai életét, hiszen a szülők többsége egyetlen "hivatalos" olvasástanítási módot sem ismer, így a gyerek igényei szerint fog alakulni a dolog, az ő érdeklődésének, ütemének megfelelően. Szerintem "házilag" csak betűnként-hangonként lehet haladni, képolvasással nem Kép A képolvasás eleve elhibázott ötlet a magyar nyelvvel kapcsolatosan, mivel ugyebár ez egy toldalékoló nyelv és nagyon nem mindegy, hogy egy-egy szótőhöz miféle toldalékok kapcsolódnak milyen sorrendben. Ettől persze még használják Kép, főként azért, mert gyors sikerélményt ígér: akár az első pár óra után tűnhet úgy a gyereknek és a szülőknek egyaránt, hogy lám, a gyerek már bizonyos szavakat képes felismerni. És tényleg. Csak minek? Kép De ugyebár nem az olvasástanítás az egyetlen dolog, ahol szinte energiabefektetés nélküli, gyors sikereket várnak(unk) el - szóval, érthető a vágy. És kevesen tudják csak végiggondolni a hozadékokat, szülők és pedagógusok egyaránt, úgyhogy ez a módszer még sokáig élni és virágozni fog. És mindig lesznek olyanok, akik az elhibázott módszer ellenére is tökéletesen fognak írni olvasni Kép

A pedagógusoknak (ovitól az egyetemig) alkalmasnak kéne lenniük arra, hogy differenciáltan vezessék az órákat. Vagyis gyerekekre vagy kisebb gyerekcsoportokra dolgozzanak ki feladatokat, értékelési módszereket és így tanítsanak. EZt elvileg a tanítóképzőn szorgalmazzák is - csak sajnos az ottani vezetőtanítók közül sem mindenki ért hozzá (finoman szólva Kép), úgyhogy amegtanított elmélet és a prezentált gyakorlat bizony sok esetben élesen elválik egymástól. És azon kívül, hogy a (leendő) tanítóknak fel kéne fogniuk az elmélet lényegét, hogy látniuk kéne ilyet gyakorlatban, azon kívül még alkalmasnak is kell lenniük a pedagógusi pályára (ötletesség, kreativitás, rugalmasság, ítélőképesség, stb, stb), meg még ez nagyon időigényes is, meg nem biztos, hogy rögvest lenne látszata, viszont kívülről bepillantva kaotikus lehet, ami magában hordja azt, hogy sem a szülők, sem az ehhez nem hozzászokott gyerekek, sem a kollégák nem fogjék feltétlenül elismerni az illető áldozatosés rengeteg munkáját, meg még keveset is keresnek ... Szóval, sajnos nagyon sokan, akik jó ltanítanának, azok több pénzért másra is alkalmasak, úgyhogy inkább nem tanítani mennek. Sokan eleve alkalmatlanok, (másra is), vagy belefásulnak, másutt pénzt keresnek az iskola által szabadon hagyott idejükben - sajnos tényleg nagyon sok a nem jó tanító/tanár. De persze vannak Kép, és ki is lehet fogni őket, pláne, ha az ember budapesti, van lehetősége és ideje jó előre körülnézni és a gyerekét oda beíratni, ahová jónak látja Kép

Az iskolák milyensége nagyon nagy részt egyébként rajtunk múlik. A szülőknek lehetősége van megvizsgálni, hogy milyen iskolába adja a gyerekét és lehetősége van arra is, hogy beleszóljon az iskola működésébe. EZ persze sok munka, sok utánajárás és sok idő, de megéri, még akkor is, ha a változások lassúak Kép Az iskoláknak érdeke (és egyre inkább az lesz) olyanná válni, amilyet a társadalom (a szülők, a diákok, a pedagógusok) elvár. Nagy kérdés persze, hogy mi mindent várnak el a szülők és ezekre az elvárásokra hogy reagálnak az iskolák. Mert vannak elég fals elvárások és elég fals válaszok is Kép Pld. nem mindegy, hogy a "bukásmentes" iskola úgy jön-e létre, hogy a lassabban haladóknak lehetősége van lassabban haladni, van személyes segítségük ahhoz, hogy egy elvárt minimumot az iskola végére teljesítsenek és így frusztráció nélkül jusson mindenki (a legtöbben) iskolásévei végére, avagy úgy, hogy adminisztratív úton "megtiltják" a buktatást, ami ugye maximum minőségromlást idézhet elő, javulást nem.

Hát, egyelőre ennyi, de majd még utánaolvasok, hogy ti mi mindent írtatok, mert akartam reagálni többre is és nem biztos, hogy most meg is tettem!

Jóéjt mindenkinek!

Márti+Ármin+Vilka
márti

Márti!Kép

Engem is szóképes módszerrel próbáltak meg tanítani olvasni. Otthon apám leült mellém, hogy lássa, hogy haladok, amikor is észrevette, hogy ha eltakarja a képet nem tudok olvasni, ha van kép, akkor pedig folyamatosan olvastam. Na erre az apám bepipult és megtanított olvasni képek nélkül, csak éppen húzta a hajamat is, mert én állandóan azt hajtogattam, hogy a suliban a tanítónéni mást mondott...Kép Persze az osztályban én lettem az egyik legszebben olvasó, a többiek pedig bizony 8.osztályban sem tudtak folyamatosan!!!! olvasni, nagyon lassan olvastak. Emlékszem, súgnunk kellett, mikor egy feladatot kellett felolvasniuk. Borzasztó!
Szóval a hajtépésnek meglett az eredménye, de sajnos a szóképes olvasásnak is, mert szótagolni és helyesen írni máig nem tudok biztonsággal. Egyszerűen nem érzem a nyelvet, míg más idegennyelven hibátlan a helyesírásom...Kép Azért ez elég ciki. Különben nincs olyan nap, hogy ne szídnám a kisiskolás tanáromat, mert miatta szenvedek felnőttként, és szégyellem magamat.

Henke, linato: amíg nem írtátok, nem is néztem ki az ablakon, csak aztán hűltem el, hogy már esik a hó!
Kép

sziasztok:
zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Linato
Születési rendellenesség, na ja ez jó! KépKépKép
Én szeretem havat, télen,nem tavasszal és ősszel, szép ahogyan esik, megnyugtató főleg amikor minden havas és hófehér, városban ez is biztossan más!
Havat lapátolni viszont nem szeretek ennyire!

Heni
Barni szövege csúcs!
Szeretnék , igen úgy néz ki mi megyünk, csak még azt nem tudom hányan, mert a fiaim is bevannak zsongva hogy jönnének, a babás talira.....
Nem maradunk sokáig mert haza is kell érnünk, csak ezzel a kajával vagyok most bajban, akkor mit vigyek?

Zsuzsi
Örülök hogy kibékültetek.
Tényleg szeretnéd ha az a naív srác lenne melletted aki tíz évvel ezelőtt?
Én azt hiszem a férjem is pont azt szeretné, hogy én olyan legyek, de az ugyebár képtelenség.
Külsőleg is változunk, öregszünk na, és ez nem feltétlenül a ráncokból látszik, nem hiszem hogy tudnék úgy ki nézni mint amikor összeházasodtunk. No meg belsőleg is azért engem ez a tizenegy év bizony megrágott egy jó párszor, a sok jó, és rossz, nem múlik el nyomtalanul.
És ami a legfontosabb nem is tudna az a naív gyermek aki voltam ezekkel a mai gondokkal most megbírkózni amikkel nekem is kell, úgy hogy szerintem a változás jó, és természetes nem biztos hogy szebb de hasznosabb.
Jó hogy meg tudjátok beszélni a dolgaitokat nálunk ez is csak egyirányú, én elmondom ő meg le se...tudod!
Zokni!
Na ezt szeretem, van olyan család ahol minden zokni párban van?
Én állandóan küzdök velük!!!!!!

Lányok!
Zsuzsi, Laura
Azt tudjátok hogy amikor a férjek ilyen ostobák azt vágják a fejünkhöz hogy rossz anyák és feleségek stb. vagyunk akkor magukkal van gondjuk leginkább!
Nem hiszem hogy a zokni, a rendetlenség, a neveletlen /Toncsi babaKép/ gyerek akassza ki őket!
Nem tudják megfogalmazni mi is gond és azzal akarnak megbántani ami a legjobban fáj!
Nálam sikerül is, bevallom őszintén.
Hiába tudom ésszel, ha a szívem mást diktál!
Abban már nem engedek hogy rossz anya lenék!
Ezzel nem is próbálkozik, azt hiszem már bizonyítottam, megállom a helyem, de sok más van amivel még döfködhet és meg is teszi rendessen!
Ez van.

Norci
Úgy örültem annak amit írtál!
Süt belőled a szeret,az hogy mennyire oda vagy a pasikért a kis családodban és ez olyan jó!
Kibékülés tüske nélkü? Összeborulós úgy szeretlek, meg én is! Na ilyenkor érzem öskövületnek magam -regebben erről írtam neked Zsuzsa- nálunk már olyan régen nem volt!
Sosem kér elnézést semmiért természetes neki hogy megbocsájtok, nem mászkálhatok egész életemben durcásan, csak hát a sebek....így nem forrnak ösze, csak belűről marják az embert!
Lacival dumcsizni meg azért nem lehet, mert szerinte nem ő idegesít engem, ha nem én magamat, és különben is mindenki a maga szerncséjének a kovácsa, ha valami nem tetszik akár el is mehetek.....

Márti
Ármin szövegén is jót derültünk!
Sulis dolgokban igazad van, bár tudod nálunk egy iskola van, itt nem küzdenek a gyerekekért, mivel kötelező, tanítani az tanít akinek diplomája van és nem az akinek esze és szíve is lenne hozzá,a jó tanítól lelépnek mert nem kapnak lakást és kiemelt fizetést stb.
Változtatni meg csak akkor lehet/ne, ha a kedves szülőket érdekelné is mi zajlik az iskolában, de sajna nem így van, tapasztalatom szerint, a lényeg hogy ott van és nem otthon!
Ez szomorú, de a kezdeti lelkesedés négy év óvoda után rendessen hanyatlik, aztán még elsőben van valami belőle, innen már olyan arányban csökken mint a szüli értekezletet látogató szülők száma.
Jó pont a tanítónéninknél, közölte hogy nem arra megy hogy Karácsonyra tudjanak írni és olvasni, lehet hogy nem fognak tudni, és a könnyebb tantervet dobta fel végre, így azért nem annyira megterhelő nekik!

Edit
Riki is érzi hogy változtattok szerintem azért nyügike, meg ugye anyu is pakolászik ahelyett hogy vele játszana, Napocs is így volt vele!

Zsuzsa
Ma még megyünk, hogy holnap is így lesz a terv????
Ti jöttök? Beával, vagy mindenki?
Fiaimnak már mondtam hogy nem lehet szaladgálni, visongani stb. csak ülni szépen a szőnyegen és beszélgetni, vagy babákat hajkurászni, ők még így is benne lennének.
Leadom őket hozzátok, hogy boldogítsák a férjedet és a fiaidat, mit szólsz?
Csak vicc volt!

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Hát nálunk is leesett az első hó és a nagy része meg is maradt.Kép

Dzsili!
Ti is jöttök, dejó! Veletek még úgysem találkoztam!Kép

Tali: attól függően, hogy Zsani mikor ébred(mostanában 9-korKép) és így melyik vonatot érjük el kb. 10 vagy 12 körül érünk oda. Remélem nem lesz nagyon szutyok idő...
Én valszeg sajtos sütit viszek... A kajcsihoz, mit vigyek? Szeletelt kenyeret?

Pussz
Szilvi + Zsani + Kép
sztigris

"Esik a hó, az elsó hó,
minden csupa-csupa porcukor,
Kicsi öröm ez a szíveknek....."

Mi erre ébredtünk:

Kép

Dzsili
dzsili

Szilvi
Köszi aranyos vagy, én sem tudom mit vigyek?
ha szendvicselünk ami szerintem tök jó, akkor hozzávalót, vagy .....?

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Nem válaszoltatok: akkor marad a szendvicselés?

Kenyeret ne hozzatok, reggel veszünk itt a péknél, mondjuk fehéret-barnát vegyesen. Csinálok pár rávalót is, de szerintem legjobb lenne, ha ilyesmit hoznátok, mert nem tudom, ki mit szeret, meg szintén valami ízlésetek szerint való itókát. Szendvicsrevaló lehet: olyan felvágott, amit szerettek, tonhal vagy szardínia, sajtkrém, padlizsánkrém, stb, stb, ízlés szerint! Hozhattok rágcsálnivalót is, ha gondoljátok, vagy házisütit Kép Veszek uborkát, paradicsomot, paprikát is, jó?

És a szánkót se felejtsétek otthon! Kép Nálunk még mindig havazik! (Dzsili: én is szeretem, de éppen két hónappal később!)

Megyek takarítani! Tök jó, a fiúk kimentek a természetbe szánkóval, kutyával!

Puszi, már nagyon várom a talit!!!
Heni

Ui: Márti! Nagyon klassz lenne, ha jönnétek - ha Vilka tünetmentes, szerintem elég hosszú idő eltelt azóta! Kép
Iskola-ügyben egyetértek. Talán még annyit a témához, hogy valóban nagyobb a szülők felelőssége, mint ők azt gondolnák. Sajnos sok jó pedagógus éppen miattuk hagyja el a pályát: a védőnéni mesélte, hogy a lánya azért jött el az általános iskolából 1 év után, mert nem lehetett 25 gyereknek anyja helyett anyja... Kép Szadáról egyébként azt hallottam, bár az óvoda kapcsán, hogy a szülők felől igen erős a "minőségbiztosítás": ha nincsenek megelégedve egy óvónénivel, addig járnak utána (önkormányzatnál, stb), amíg le nem cserélik. Kerepesen viszont gyerekkorom óta dolgozik egy "boszorkány", innen fog nyugdíjba vonulni is Kép, még anyukám sem küldte el, hiszen nem adhatott volna olyan indoklást, hogy "pedagógusnak alkalmatlan". (Szerintem igen, de ez más kérdés)

Nálunk amúgy a nyelvtanárin nagy hangsúlyt fektettek a csoporton belüli szintkülönbségek kezelésére, kiaknázására - nem is értem, miért nem alkalmazzák az oktatás minden területén?!

Na tényleg megyek! Szép pihenőnapot nektek! Kép
gesztenye

Sziasztok!

Én is szóképesen tanultam olvasni. Erre a legtipikusabb példa: a koleszba menet volt egy fodrászat, és ki volt rá írva, hogy "Tatarozás miatt ettől-eddig zárva" Minden nap ez előtt mentünk el, és ketten, akik szóképesen tanultunk olvasni. Minden nap elolvastuk, hogy "Tartozás miatt zárva" Igaz nem értettük, hogy honnan tudják, hogy 2 hét múlva meg tudják adni, de ilyen apróságokon nem akadtunk fenn Kép

Nálunk a matek tanárszakon szinte semmi módszertan nincs. Úgyhogy leginkább ha van érzéked hozzá, működik a dolog, ha nem, akkor nem. De ettől még azok is tanár szakos diplomát kapnak, akiknek nincs Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Jujj, de lemaradtam Kép

Utólag, de BOLDOG NÉVNAPOT az Orsiknak! KépKépKépKépKép

... a szakdolgozatom rettenetesen nem áll sehogy KépKépKépKépKépKép ... volt egy elfecsérelt nap is az OSZK-ban... na kiderült, hogy nem véletlenül nem találtam hozzá anyagot... most már kezdek pánikolni...

Tanárokról
A szüleim pedagógusok... a gyerekek/szülők részéről szinta csak pozitív visszajelzés... 25-30 év alatt tanítottak nagy része még ma is hálás ... erre mindketten napközibe szorultak a vezetőségnek köszönhetően...
Henke
Most már van pedagógusi alkalmassági "vizsgálat"... talán ott kellene vmit tenni, hogy kiszűrhessék az alkalmatlanokat... Anyáéknál volt olyan, hogy a gyerekorvos kezdeményezésére kirúgtak egy tanítónőt... feltűnően sok olyan gyerek volt beteg (testileg-lelkileg), akit ő tanított... Mondjuk ehhez jópár év kellett...

SEGÍÍÍÍÍÍÍÍSÉÉÉG!
Mit vigyünk holnap? Sütni/kotyvasztani nincs időmKép... viszont Ati megy vásárolni.. Kép

Cory
érthető az indok, miért nem mertek jönni... de szomorú vagyok azért Kép .. Ati is.... Kép

Betegeknek gyógyok továbbra is!!!

... szakdogázás....

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Henke!
Most néztem meg a HÉV menetrendet: 9:55-re vagy 10:15-re érünk oda Gödöllőre, persze ha Zsanit időben fel tudom ébreszteni.Kép Azért majd rátokcsörgök!

Tali:
Ha marad a melegszendvics, akkor én viszek egy kis házi ketchup-öt, valamennyi reszelni való sajtot és egy konzerv melegszendvicskrémet, ha így jó. Ja, és este megsütöm még a sajtos rudakat.Kép

Pussz
Szilvi + Zsani + Kép
sztigris

Sziasztok!

Rebi: holnap én néhány sonkatekercset és sült husit tervezek vinni, meg egy egyszerű, kavart sütit, és üdítőt is, de sósat nem. Esetleg ha azt vennétek...

Dzsili: tudom, hogy amikor a páromat idegesítik az itthoni állapotok meg a gyerekei; és rosszalló tekintettel tart kiselőadást nekem a háztartás és a gyerekek körüli teendőkről, akkor tul.képpen a munkahelyi állapotok zavarják és a főnökének tartaná legszívesebben a kiselőadást. De soha nem tudom, hogy mi ilyenkor a helyes teendő: hagyni kell, hogy puffogja ki magát, vagy én is kezdjek el vele veszekedni, hogy: álljon már meg a menet. Így hát egyszer ez történik, egyszer az. Sajnálom szegényt, hogy a két darab felsőfokú végzettségével nem tudott neki való munkát találni, és a főnökének 8 osztálya van... Ezt én sem tudom, hogy viselném. De mindig rajtam csattanjon az ostor?

Zsuzsi: az otthoni tanulásról nekem is kizárólag rossz emlékeim vannak, ráadásul teljesen eredménytelen is volt. Apukám gépészmérnök, és mivel szerette a benne lévő matematikát, fejébe vette, hogy kezelésbe veszi a matekban történő előmenetelemet. Kár volt. Kép
Azóta gondot okoz a kivonás(!) de tényleg... és az egyenletek is.
Kivonni két módszerrel tanultam (inkább mégsem írom le részletesen. Kép)
Az egyenleteknél dettó kétféle módszer volt: a suliban mérleg-elvvel tanultuk, mintha az egyenlet egy mérleg lenne, és mindkét oldalával egyszerre lehet elvégezni azonos műveleteket. (Minkét oldalát megszorzom ezzel, négyzetre emelem, stb.) Egyet szigorúan tilos megtenni: átvinni valamit egyik oldaláról a másikra.
Na, erre jött apukám: ez a mérleg-elv egy baromság, és az egyenleteket csak úgy lehet megoldani, ha átviszed a számokat egyik oldalról a másikra, de negatív előjellel. (Amíg el nem fogynak.)
Ezután nem csoda, hogy teljesen összekavarodtam, mai napig nem tudom, hogy hogyan tudtam leérettségizni matekból.

Csöngettek, rohanok: Laura
p_laura

SZiasztok!

Laura: de az "átvinni" lényegében ugyanaz, mint a mérleg-elv. Csak az egyikben azt mondod, átviszem a -5-öt úgy, hogy +5, a másikban meg azt, hogy hozzáadsz mindkettőhöz 5-öt. Így a -5+5=0, a másik oldalon meg csak +5 lesz.

cory Kép

cory
Budapest

Cory: ebben teljesen igazad van, életem folyamán később rájöttem Kép. De ha életedben először látsz egyenletet, és megtanítanak neked valamit, otthon pedig annak a valaminek az ellenkezőjét, 12 éves fejjel még könnyű összekeverni. Kép
És sajnálom, hogy nem jöttök a talira. Kép

Laura
p_laura

Laura: tudom, láttam már több magántanítványt összezavarodva Kép
Én is, de nem merek kockáztatni Kép

cory
Budapest

Sziasztok!

Heni!
Talit én is sajnálom Kép , de nem merünk menni, bár már egész jól vagyunk Kép A pocidat is szívesen megnézném, no meg sétálós beszélgetős Vilivel nagyon szeretek büszkélkedni.
Jó talit nektek.

Márti!
Iskola ügyben, hú de összeszedetten írtál, véletlen nem oktatásszociológiával foglalkozol? Szerinted van annka realitása, hogy a szülők beleszóljanak az iskola működésébe? Úgy értem még ha a jogi, elvi keret adott hozzá a szülők többsége tisztában van ezzel és rendelkezik az ehhez megfelelő érdekérvényestő képességgel?

Látom Heni írta, hogy Szadán az ovinál működik. Szerintetek ez általános? Jó lenne, ha így lenne.

Márti!
Abban is igazad van, hogy meg kell nézni, hogy hova íratod be a gyerkőcöt, lehet válogatni, de azért ez is csak Pestre és a nagyvárosokra igaz, nem?
(Én mindig aggódok a vidékért, főleg hogy alig marad ott értelmiség)

Ti ahhoz mit szóltok, hogy már elsőbe, meg oviba is felvételizni kell? Engem ez is olyan szomorúvá tesz.

Laura!
Mi a párod eredeti végzettsége, hogy ilyen nehezen talál munkát a saját szakmájában? A mostani munkahelye mellett keresgél még tovább?

A hét eseménye: Vili végre megtnault helyből felállni Kép ez elég vicces, hogy csak most. Az utcán sok ruhába még mindig nem megy, no majd tavasszal.

Norci
norci

Sziasztok!
Jól elvesztem, mert az őszi szünet tiszteletére mindenki itthon van. Nekem meg nem jut gépidő. Sajnos kiderült, hogy megyünk talira: sehogy KépKép.
Luca benáthásodott, és nem szeretném se terjeszteni, se felülfertőzni.

Állapotokra morgó férjek - van egy nekem is Kép - Gordon-módszerrel egész jól le lehet vezetni egy ilyen vitát. Amikor nagyon jó passzban vagyok, még nekem is sikerül.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?