Új privát üzeneted érkezett!

Jadey,
hát ezek a képek! Tüneményesek... Akkorákat röhögtem... Rönciékkel voltatok, ugye?

Nagyon királyul áll neked a fekete séró... Bár a fiad se rossz lilában :D

ákata2

Jajj, azt meg elfelejtettem írni, hogy milyen szuperek a képek, amiket feltettetek! Olyan jó nézni ezeket a kis csöppöket! :D

Hettie,
amikor olvastam a hányást, rögtön arra gondoltam én is, hogy nem egy nagyobb bukás volt-e? Nálunk is volt ilyen Annának. Szerencsére olyan nagy, hogy azt hittem minden kijött belőle csak néhányszor, de ő bukós, úgyhogy kisebbek folyamatosan. Én úgy tudom amúgy, hogy azért buknak, mert még nem záródik megfelelően a gyomorszáj. Én hiába büfiztetem, meg vigyázok, hogy evés után ne pörögjön, egy-másfél óra elteltével is simán bukik. :(

Jedey,
Szia! :D

szkata,
örülök, hogyminden rendben!! Természetes, hogy az embernek ilyenkor lelkifurija van, de ez tényleg bárkivel megeshet.

Forgolódóknak külön gratula!! :lol:
Mamy,
ha már forog, akkor én mindenképp bekötném! Anna is megy az autósba kaja után egy rövid időre, de bekötöm, mert félelmetes, hogy mit össze ficereg! :?

Rolex,
szerintem addig örülj, amíg ilyen jól alszik! :lol: Később majd úgyis egyre többet lesz ébren és visszakívánod ezt. :wink: Á, nem! De persze egy kicsit! :lol:
Mi is felmentünk újévi puszikat adni az apróságoknak, el is érzékenyültem, olyan édesen alukáltak. :oops:

Mi most kaptunk karira kenyérsütőgépet, kértük, mert külön nincs kedvem dagasztani, viszont van egy szép búbos kemencénk (saját építés!), és szeretnék benne kenyeret is sütni végre! :P A gépben megdagasztom, a kemencében megsütöm. Még nem próbáltuk ki.

Kép
baba888

Sziasztok,

köszönöm a jókívánságokat mindenkinek!

A leeséses történetnek vannak tanúlságai. Az egyik, hogy Peti úgy tűnik, át tud fordulni, méghozzá villámgyorsan :lol: Amúgy épp hason feküdt, az apja újságot olvasott mellette, és Peti nagyon nézegette a képeket, tök vicces volt, mintha ő is olvasná az újságot. Közben ment az a sz@r tv, épp egy jelenet volt, egy fekete csávó ült egy bringán, olében egy nőcivel, aki le-fel ugrált, ahogy a csávó tekerte a kerékpárt. marha vicces volt, épp azon röhögtem, amikor Peti leesett. Komolyan, sokkot kaptam, hirtelen azt sem tudtam hova rohanjak, mit csináljak....Na, a lényeg, hogy már Peti sem az a magatehetetlen kisbaba, aki ha leteszik valahová, hát ott marad.

JadeY,

irtó jók ezek a képek, látszik hogy jót mulattatok :lol:
Mi végül elmentünk egy kollégám bulijába, néhány órára. mondanom sem kell, hogy Peti is és a férjem is jól érezték magukat, csak én nem. mert folyamatosan paráztam, hogy túl hangos a zene, túl sok az ember, jajj, ne fogják meg a gyerek kezét, meg ilyenek.
és az este tanulságai:
1. tényleg elöntötte az anyatej az agyam, szar társaság voltam, mert mindig azon kaptam magam, hogy Petiről beszélek. beszélgetés közben meg folyton a fiamat néztem legalább fél szemmel...
2. édes kisbabával lehet a legjobban csajozni :) az összes jó nő ott rajzott a párom körül, miközben ő büszkén Petivel a karján fogadta a hódolatokat. Az egyik srác meg is jegyezte, hogy nem-e adnánk kölcsön Petit egy fél órára :lol:
3. önző dög vagyok, hogy buliba akartam menni, és ez a gondolat végigkísérte az egész estét, szóval egyenlőre felejtős, hogy bulib menjek......

megyek, mert apjuk dajkálja Petit, és nagyon menne már dógozni

Kata
sz_kata

Ákata: Köszi, de egyelőre mindenkinek marad a saját hajszíne, bár Bencus lila új frizkóján elgondolkozunk :lol:

Én is GRATULÁLOK a csajsziknak, majd a kéz dolog is alakul! Én már úúúgy várom, hogy felüljön, az olyan cuki!

Mamy, Nektek is gratula!!!

Szkata: Buli: eLHISZEM, HOGY SZAR VOLT. éN jADDEL egyszer bekukkantottam egy ilyen buliba, aztán átadtam az ajándékot és leléptem. Majd otthon bekapcsoltam a zenét és ketten buliztunk. :lol:
Tudod én 4 évig voltam egyedül Jaddel. Csak egy ötlet. Az első Szilveszteren a családddal voltunk, utána meg úgy csináltam, hogy éjfélig ott voltunk apuméknál, majd elaltattam és akkor mentem el a barátnőimmel bulizni. Egyszer úgy jártunk, hogy nem kaptunk telefonon taxit, majd elindultunk gyalog magassarkúban... 4-re értünk a buliba, hulla fáradtan, már majdnem vége is volt... :wink:

Én sem vagyok az a begubózós fajta, de egyelőre maradnak a meghitt minibulik, olyan társasozós :wink:

csajozás babákkal: Viccen kívül, David amikor jött Jadehez, néha leléptek a Váci u.-ba. Azt mondta, tuti volt a sikere, jöbb, mint egy sporkocsi :lol:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Rolex
Laura baba tegnap volt 4999 gramm.(2480 grammal született)Már nem sokáig fogom itthon méregetni,mert 20. án lejár a mérleg kölcsönzése és azt hiszem már nem kell a továbbiakban,majd tanácsadáson úgyis megmérik .Szerintenis kikerekedett de mi meg csak ubi(uborka)nak hívjuk mert olyan hosszukás a feje :lol: Nálunk 6x eszik a Laura és én fel szoktam ébreszteni ha alszik.Megvannak az időpontok kb ra és azt tudjuk is tartani.

Hettie
Nekem is tetszik a ruci. :lol:

Mamy
A rucit a barátnőm vette Londonban.Ügyi Gesztike hogy fordulászik :lol:

jajj mennem kell.....

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Remélem beférek még közétek!
Lenne egy pár kérdésem és ebbe szeretném a segítségeteket kérni! November 8-án született meg a kisfiam Gabeszka császárral.3380 grammal és 51 cm-vel. Azóta ő a szemem fénye és a legjobbat szeretném neki adni. Sajnos nincs nagyon tejem már a korházban is nehezen indult meg.Aztán az első két hét nagyon jól telt itthon mert mindig volt annyi amennyi kellett neki.A harmadik héten már egyre kevesebb volt és pótolnom kellett neki tápszerrel. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek visszafordítható-e még ez az állapot, és ha igen akkor hogyan. Iszom a laktoherb teát de semmit nem használ. Most azt javasolták nekem hogy igyak alkoholmentes barna sört.Nagyon szeretném még szoptatni a kisfiam és ha tudtok tanácsot adni akkor nagyon megköszönöm.

Edit
edit24

Sziasztok!
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK ÍGY UTÓLAG IS!

Angel,
Köszi a netes levelet elolvastam,talán úgy néz ki visszajön most épp tele vagyok.Bujkának lehet benne igaza ,hogy amikor menses lenne akkor kevesebb,mert eddig minden hónapban 1-2 napot kevesebb volt ,de erre nem is gondoltam.Vettem Fitolac teát,de ebben van kamilla és azóta Viki csupa pötty,észrevettem kórházban is kamilla teával itatták és akkor is szörnyen pöttyöske volt, most 2 napja megint.
:(
Egyébként nem sokat cicizik, igazi zabagépem van 10perc alatt betermeli a kisadagját és utána csak kapkodja fejét nem kéri.
Most ,hogy írod megfigyeltem amikor nincs benne ,vagy nem olyan erővel jön a tej nyújtogatja nyelvét, felnéz rám, kancsalít.Tegnap Lecseszett az uram,mert adok Neki esténként tápszert ,csak ugy nyeli mint a cukrot és most fogalmam sincs éhes vagy miért eszi meg ,tán könyebben jön a cumisüvegből mint a ciciből,de estére ki szoktam teljesen ürülni,ma talán nem lesz gond.Szóval most Gergő azt mondja rászokatom a tápszerre de ezt én nem akarom,csak ha eszi akkor valószínűleg éhes.Most jó össze-vissza írtam,de ebből is látszik zakkant vagyok.
:( Mit tegyek adjam Neki vagy ne....
És tegnap volt az első nap,hogy nem kakilt,tutti tápszer miatt.

Mamy!Fitolacot Én írtam ,de párom a gyógyszertátból hozta és ott 500ft körüli volt.

Bujka!Köszi a nyugtatást tejcsi ügyben ,hogy 2 hónap alatt apad el,már talán javulgatok.Egyébként Viki is ilyen Adélos piramist kapott karácsonyra.

Edit24!
Nekem is ez a problemám,de én eddig tudtam szoptatni.Azt mondta Nekem a védőnő,hogy 8hetes koráig minden etetés után fejni kell és ezzel több termelődik.Masszírozd zuhannyal.kézzel.pihenj ha tudsz.De olvass vissza a 213.oldalon Angel 79 felrakott egy cikket....
Kitartás én is mindennap megküzdök a dologgal,ja és ne aggódj mert az sokat árt.

Mindenkinek gyönyörűek a képek és milyen ügyik a babák.Viki sajna olyan lusta,nem akar se megfordulni se semmi,hason is ugy fekszik mint egy kis kiterült békácska....
Most kezdi a rugdosást hátról-hasra de olyan nehéz a kobakja,hogy nem sikerül neki...
:(
talán 1-2hét.Most megyek ,mert mindjárt ébred és ki kell teregetni.

Suttogóról, nálunk is van napirend ahogy ő írja,Nekem abban segített,hogy mikor fárad vegyem észre és rögtön altassam,de az a letesz/felvesz módszer nálunk nem jön be, sajna zsip-zsup+ringatás.csak a hátam és a derekam kivan....magától meg nem alszik el, ha lerakom elkezd tornázni,és csak ordít mikor már hulla ,akkor meg sokkal nehezebb elaltatni.
na tényleg megyek.
sue
suezika

Na újra itt vagyok :megvolt a torna meg a kajci is.Laura nagyon ügyes 10 -15 perc alatt szopik és jól lakik.

Hetti
Még azt akartam írni hogy Artúr olyan aranyos név :wink:

Mamy
neked meg azt hogy Gesztike sem panaszkodhat a rucija miatt ,mert a z ővé is édi :wink:

Rolex
Még neked is írok:Szóval Laura 5x vagy 6x eszik .Ma 5x fog, mert reggel fél 8 ig aludt.Torna,kajci után kb másfél órát fennt van,fél egykor én ébresztem általában (ma ő szólított negyedkor).Ezután is fennt vann kb egy órát majd 2 körül szoktunk menni sétálni. Hazaérve a babakocsiból kivéve mindig felébred.Fél 5 kor újra torna és evés, majd alszik kb 1 órát .fél 8 kor torna,móka ,fürdés majd kajci és alvás a kiságyban.valamikor megébred de van hogy nem és akkor legközelebb este 11 kor szopik utoljára.Ilyenkor, mint ma is hogy ilyen sokáig aludt reggel,többet szopizik:140,150 et.amúgy meg 90.100.120 akat szokott.Tehát:én betertom az időt a torna miatt is meg magunk miatt is,így tudom mikor mit tudok csinálni.

majd még jövök,megyünk sétálni

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sz_Kata!

Jobban vagy? ...mert Peti biztosan elfelejtette 5 perc múlva, de Te...?! :wink:

Edit!
Van alkoholmentes barna sör??? :shock: :shock: Anyám, mik vannak?!!!
Az én javaslatom, hogy 24órából 20-at legyen a melleden! :lol:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Mindig csak olvastam, és mire írtam volna, itt kellett hagynom a gépet, úgyhoyg most csak pár dolgot.

Nagyon szépek a babák, Akiket felraktatok, és nagyon ügyesek a megfordulósok!!!!!!

Angel! Aranyos vagy, hogy észrevetted, azért tértem át (akkor) a fekete színre, mert úgy vettem észre, hogy sokszor nem válaszolnak nekem, ha kérdezek valamit, azt gondoltam a zöld valahogy nem olyan feltünő, és elkerüli a figyelmet, na midegy, visszatérek rá :)
NAgyon ügyes vagy, hogy kenyeret, és még sajtott is Te magad csináltál! Gratula Gergőnek a menyasszonyához, és a 180 fokos fordulathoz :) nem semmi fickó! Én is titkon 4 babát szeretnék, de leagább 3-at :) :wink:

Bujka Melinda! Igen, egyrészt én is azért "tartok" a terheség alatti szoptatástól (ha egyáltalán ugye összejön) mert méhösszehúzódásokat eredményezhet. NAgyon édesek a fiaid!!!!!

Melódia! Szegénykém apa dolgozott szilveszterkor :( de gondolom jól elvoltatok a kisfiaddal :) jobban vagy már?

Gabriel! Köszönjük a bókot! Megtennéd, hogy felteszed azt a masszázsos oldalt? Megköszönném :)

Sz_Kata! Elhiszem, hogy megijedtetek. De a lényeg, hogy minden rendben Petivel! Én is úgy félek, előre hogy még mennyi minden történhet velük.. :? :?

Livi! Ha azt mondod Nándi egy tündérbaba, akkor gondolom este szépen elalszik. Akkor sem tudjátok megoldani a romantikus összebújást? AZ esti filmnél, vagy a kádban?

Tina! Hajvágás :lol:

Edi! Jó ötlet volt az MSN, csak én is későn vettem észre, hogy írtad. Máskor is lehet ilyen!

Hetti! 10 óra alvás?!?!? Az igen!

Jadey! NAgyon jók a képek!!!

Á_Kata! Uh! :) tök jó!

Anikó! TÖk jó lehet a kemencés kenyér! Ezerszer jobb íze lehet, mint ha a gépben sütöd!

Nekünk is van kenyérsütőnk, de én valahogy sosem találom ez a jó arányt, mindig nagyon tömör lesz a kenyér. Ezért nem is szeretek annyira sütni. Olyan béna vagyok :( :roll: De az előző oldalon láttam írtatok recepteket, majd kíírom azokat, bár tudom, nem mindegy milyen a kenyérsütő belső nagysága.

MÉG EGYSZER BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!
Képjó volt a buli!!

Kép
Kép
beuka

Sziasztok,

készül a kaja, már ennék, de Peti előbb akarja teletömni a pociját, mint én :lol:

Bali,

még most is megborzongok, amikor eszembe jut a bömbölő gyerek képe a földön... :? Bár anyám is, meg apám barátnője is, egymástól tök függetlenül mondta, hogy olyan gyerek nincs, aki még nem esett le vlahonnan....

Edit,

jó lenne tudni, hogy most hogyan szoptatsz. van-e játszócumitok, milyen a baba alvókája, van-e napirendetek, ilyesmiket. De tény, hogy semmitől sem termelődik jobban a tej, mintha MINDEN NYIKKRA mellre teszed a babádat. Sajnos, a tápszerezés csak tovább csökkenti a tejedet.Ha van játszócumitok, én a helyedben most azt is elhagynám, inkább a te ciciden nyammogjon a kisfiad, mint egy műanyag sz@ron, mert a nyugicicizés is segiti a tejtermelődést. Ja, és amit már sokszor tanácsoltunk egymásnak itt a fórumon: hivj fel egy szopis tanácsadót. vagy irj az nl cafen, a szakértőnek, néhány nap múlva válaszol.
Remélem, sikerül újra szoptatnod, csak nyugi, nyugi

Kata
sz_kata

Holnap megyünk szurira. Már előre félek... :roll:

Kép
Kép
beuka

sziasztok,

Üdv. Edit!

Edit24-et így szólítsátok, mert keveredés lesz :)
engem eddig Edi ill. Editnek szólítottatok, azért kérem
remélem Edit24 így jó lesz?

Edit

Kép
Kép
edi78

vagy más ötlet??

Kép
Kép
edi78

Beuka,

nekem sose sikerült kenyeret sütni géppel. mondjuk elég gagyi gépem volt. viszont sütőben is lehet nagyon finit, bár az is elg tömör..

Na, és ebéd előtt még megmutizom nektek a legújabb Levis reklámot :lol: :lol: :wink:
Kép
sz_kata

SzKata!
Szuper a kép. Nagyon erotikus. :D Páromnak is tetszik. :D :D
Edit

Kép
Kép
edi78

Beuka
Boti olyan hatalmas már!!!Gratula!Tök emlékszem az első képre amit feltettél róla,olyan kis pici volt :wink: most meg.....
Szuri: :cry:

Sz_kata
Klassz a kép!

Sue
Laurának az esti utolsó etetésnél én is mindig tápot adtam, mert nem volt elég a tejci,de ennek már lassan 3 hete.Azóta nem kapja,egyszer megszopiztattam késő este is :40 et evett,azt hittem kevés lesz, de elég volt neki,másnap este megint,és megint...most ott tartunk hogy 80 -90 et is eszik este 11 kor .utána meg alvás van reggelig.Probáld meg te is ,bizti menni fog :wink:

Angel
Köszi a bókót :lol:
Nagyon ügyi vagy hogy ennyit sütögetsz :lol: Én is nagy sütigyáros vagyok,egyszer nyitok ugyis egy tésztatanyát,csatlakoznál??
Egyébként nekem nincs gépem a kenyérhez, a sütőben szoktam ilyen formáben sütni és ott is isteni finom :wink:
Ha lenne egy szilvalekváros recepted ne késlekedj megosztani velem,mert holnap valami olyat szeretnék sütni. :wink:

Jadey
Jól néztek ki a képeken :lol: Még 5 en is :lol: :lol: :wink:

Edit
Most akkor nem értem:Edi,Edit,Edit 24 meg 78 ????Mi van???? :oops: Nem lehetne csak úgy simán "Kata baba anyukája"??? :lol: :lol: :lol:
A kis cipőcskét a Laura a szomszédunktól kapta,a harisnyát én vettem:1380 pénzért :shock:
Nagyon ügyi Kata hogy fordul már egyedül is !!Mi csak tornánál fordulunk át.

Ákata
Köszi hogy "megnyugtattál" és megírtad hogy még nem kaptak a lányok más lötyit! :lol: Csak azért kérdeztem , mert féltem hogy már probáltad és én meg lemaradtam esetleg az olvasással. :oops: Gondolom úgyis beszámolsz majd ha aktuális lesz!Én kérek mégegyszer elnázést :wink:
Vese: :wink: mi majd csütörtökön megyünk uh ra,Zegre.

Na megyek,mert itt az idő:torna ,kaja.
Megjegyzem én is éhi vagyok,spenótot főztem ebédre ,de már elhagyott az ereje :roll:

Na pá

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Edit
Jajj most olvastam az Edit 24 et!!Már értem !!!
:oops: ok minden!!!

Edit 24
Szia

mennnem kelll

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Én már egy éve nem írtam :lol: Tehát BUÉK mindenkinek még egyszer!

Ákata: köszi, a buli jól sikerült. Volt egy kis evészet-ivászat (én nem ittam). Viszont ettem zsíros kenyeret, másnap fájt is a hasam rendesen :oops: Felnőtt ativitiztünk, meg csocsóztunk, a fiúk pohár sakkoztak. Mindegyik figura pohár volt, és mi csajok töltöttük meg nekik mindenféle piával. Hát egy-egy játszma elég volt a "jókedvhez".
Mivel ha a másikat leütötted ki kellett innod a pohár tartalmát:)
Amúgy Kittinek vittünk kiskádat, 7-kor megfürcsiztük, megetettem és 8-kor már aludt is. A másik szobába meg elvoltunk kb. 15-en:) Mindig más ment be hozzá megnézni hogy mi van vele, ő volt a társaság gyereke:) Aztán éjfél után felébredt, megetettem, de nem volt kedve visszaaludni így kivettem egy kicsit "bulizni". Élvezte, mindenkinél lógott egy kicsit, aztán 2-felé elaltattam és legközelebb amikor 5-kor felkelt akkor mentünk haza. Persze óriási köd volt és nagyon hideg. Vac-vac.
Ja amúgy jót nevettem azon, hogy régen gyöngyöt dugtál a nózidba :shock: :lol:

Gesztenye nagyon szépek a képeitek és a süni azon a rucin. Jaj meg kell zabálni. Irigykedek hogy ilyen vékony vagy, és milyen türelmes. Rólam nemigazán mondható el :roll:

Mamy, meg akinek van kirakós játszószőnyege: nektek nem jönnek ki belőle a darabkák. Nálunk állandóan kiesik a béka szeme, szája meg egyéb kis darabkák amik elég veszélyesek lehetnek, félek hogy a szájába tömködi. Vagy csak nekünk sikerült ilyen "minőséget" vennünk. Szerintem mi majd beragasztjuk. :roll:

Melnida, cuki a kisvirág azon a képen. Gyönyörű kis rucija van, és harisnya van rajta??? ÉN is akarok olyat, annyira szép színe van. Hol lehet ilyet lőni? :D

Sz_Kata: majd ha nagy lesz és elmeséled neki, akkor majd tudja mondani hogy azért kapott 1-est mert te nem figyeltél rá és tökkel ütött lett :lol:
Amúgy nálunk is akkor jön helyre az alvási rend ha elviszem anyámékhoz, mert ott mindig maratonit alszik. Itthon meg nyög össze-vissza aztán csak néha alszik nagyot.

Krisszi: én még régebben ittam egyszer egy pohár bort. Másnap tiszta zizi volt a Kitti. Aztán rá egy hétre ismét ittam egy kicsit és újból hiszti volt másnap. Na akkor döntöttem el, hogy egy kortyot sem iszok amíg szoptatok. Aztán lehet hogy csak nálunk van így, de irigyellek azért a kis piáért. Nem vagyok alkesz, de már úgy várom hogy megigyak egy pohár pezsit!!!

Jadey: Jó fejek a képek!!! Mi is akartunk vele mókázni, de már így is megszólt egy rokon, hogy jó hogy nem citromdarabkát rakunk a szájába és a sütőbe fotózzuk le. :shock: Néztem nagyot, aztán mondtam, hogy köszönöm az ötletet holnap kipróbáljuk :lol:

Volt valakinek újévi fogadalom??? Nálam volt valami olyasmi hogy leszokok a csokiról. Eddig még ment, de nagyon hívogat a tál szaloncuki. Mazohista vagyok, ülök és szemezek velük...

Ja és már több mint 6 kiló a Kitti, és ha a hasát harapdálom akkor hangosan kacag. Majd felfalom ilyenkor, olyan édes.

Na mindenkinek szép évkezdést: Puszi: Betti

Kép
bettus79

Linda köszi most olvastam a harisnyát. Jó ára van, mi meg kapunk már 200 Ft-ért is, és nem nőjük ki olyan hamar mint ők. De azért lehet hogy én is áldozok rá egyeszer ennyit. Kire költsek ha ne a gyerekemre???

Ja és most láttam a félaktot, nagyon szupi!!! És Petin hol a lévisz???
Pusz:Kitti anyukája :Betti

Kép
bettus79

Sziasztok!

Szkata, nagyon tuti a kép, és hihetetlen, hogy Peti emnnyire tiszta apja! Örülök, hogy nem lett baj az esésből, de ahogy többen is írták, legalább elkezd az ember hozzászokni...Bolgod szülinapot így visszamenőleg is! (kicsit elbambultam tegnap... :oops: )

Ákata, én egy szolíd doboz torokfájáscsillapítót, már nem tudom, mi a neve, zöld dobozban volt, és csokiíze volt...engem nem vittek sehova, csak jól lecsesztek, de nem is lett bajom...

Linda, a tésztatanya király ötlet, hálózatot alapíthatnánk...Babanet-faloda névvel! :D :D

Szilvalekváros recept: esetleg szilvalekváros-mákos darázsfészek? (uaz, mint a kakaós csiga, csak szolvalekvárral és porcukros mákkal van töltve. Kicsit macerás, de jó. Bár én a helyedben tuti, hogy szilvalekváros gombócot csinálnak, mert akkor az ebéd is le van tudva... :D

Sue, örülök, hogy jobb a helyzet,a szorulás tuti a táptól van, sajnos csinál ilyet. Tényleg a mellretétel segít, az durrantja be a tejtermelést leginkább. Amikor meg épp nem szopizik, próbáld meg azt a Muter (vagy milyen) módszert, amit feltettem (x percig kell fejni mindkét mellből) Fitolacot sajnálom, akkor marad a laktoherb....vagy van vmilyen homeós bogyó is, esetleg. (na meg az alk.mentes sörike... :D ) Sztem próbáld meg tápszer nélkül...így legalább éri inger a melled, s mivel vmennyi van a pocijában, nem fog éhezni...tudom, ez elég szörnyen hangzik, de megéri megcsinálni...én egyzser csináltam, és addig-raktam egyikről a másikra, amíg belealudt. reggel meg a saját tejemben úszva ébredtem... :D

Edit24, Szkatáank igaza van, írj az nlc-re, jó fej a szopis tanácsadó, tuti segít, nekem másfél nap múlva írt vissza, és segített. Amúgy tényleg a nagyon gyakori mellretétel az ideális,. azt a szót, hogy x óránkénti etetés, egy ideig el kell felejteni. Ha elkezd cuppogni, fejét forgatja, kezével kapkod, száját nyalja, már ciciztesd is! Ez egy pár napig nehéz, fárasztó, de beválik. Közülünk amúgy Mamy és Linda az, aki teljesen lejött a tápszerről. Esteleg próbáld meg a fitolacot laktoherb helyett,van, akinek ömlik tőle.
még egy kérdés: honnan tudod, hogy kevesebb lett a tejed a 3 héten? mérted, védőnő mondta, vagy csak úgy érzed? És mennyi ideig van mellen? Nem szabad hamar áttenni a másikra, mert akkor csak az előtejet ette ki, ami gyakorlatilag csak a folyadékigényét csillapítja. A másik ciciből szintén csak az előtejet issza ki, ettől ugyan eletlik de kalória nem sok van bene. Ez olyan, mintha az ember 2x enne levest, ahelyett, hogy levest, meg főételt is enne. Hagyd egy mellen addig, amíg el nem kezdi rángatni a cicit, meg tekergetni a fejét, na ekkor kiürült, jöhet a következő.

Beuka, jaj de jó, újra zöldet látok!!! Sok baba :D :D :D !
A sajt nem lett jó, sajnos...nem lett tömör, sztem a joghurt nem volt nyerő fajta. Tömör kenyér: Mamy írta, hogy sikért kell bele tenni, attól jobb az állaga. Mi a héten megpróbálunk venni a malomipari boltban. Nagyon édes a pezsgős kép!!! Boti erős, bátor babának látszik, sztem nevetve viseli! ha meg pityeregne, az anyai ölelés a legjobb fájdalomcsillapító...

Megyek, eszem...ma egész nap, egyébként, rémes..

Átfordulásokhoz gratula!!!

Mamy, lencse okozott galibát? én végülis ettem, de de némi géppuskazáportól eletkintve nem volt gond :D :D :D !

Pussz, Angel
Vendég

Sziasztok mindenkinek!!

Utólag is BUÉK!!

Nem tűntem ám el,csak még nincs igazán napirendünk.És mivel Mírácska elég aluszékony,elég nehézkes és sokáig tart a szopi.
Lassan azért remélem alakul a dolog.

Szkata:

Örülök,hogy a riadalmon kívül nem lett bajotok!sajnos ez bárkivel és bármikor előfordulhat.

Jadeyék tényleg nálunk szilvesztereztek.És Bencus hihetetlen jófiú volt.hát hiába,jól érezte magát.
Íme tőlem is néhány kép.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
rönci

Betti
Igen,a harisnya 1380 pénz volt,de úgymond hálistennek még nagy is,az áráért meg a nagyságaáért úgy gondolom hogy vele együtt fog nőni , és még rásegítek egy kis nyújtással is hogy jó sokáig hordható legyen.Nálunk (Keszthelyen) több kisebb baba-bolt van,s csak egy nagyobb van ahol minden van,de heroin árban :roll: ott vettem a harit.

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Angel!
Elő fogom keresni a recept könyvet, a sajtos kenyér miatt, fejből nem tudom... de arra emlékszem, hogy jó sok reszelt sajt kell bele... hmmm nyami-nyami, olyan isteni!
Lencseleves nálam sem okozott egyéb problémát. Azaz Gesztin nem vettem észre, hogy bántaná. Lehet, hogy ehetek még egy kicsit?... :roll:
A tejmennyiség csökkenését sajna észre lehet venni, a baba nyugtalan és rosszul alszik stb. nálam is ez volt, aztán mérni kezdtem és valóban alig evett esténként szegény Geszti, ezért kellett tápszer... Hálistennek már múlt idő! :D

Edit!

Jaj dehogyisnem fáj a hátam!!! :roll: Napról napra nehezebb a csajszi, (aminek persze nagyon örülök!) már 6 kg felett vagyunk. Mi lesz később? :roll:
Geszti is nagyon bepipul, ha a hasa alá szorul a karja, ő is sír általában pár perc múlva. De legutóbb már olyan ügyi volt, hogy könyökére érkezett ahogy megfordult! Persze, majd belejönnek.

Edit24!
Nekem is ugyanez volt a helyzetem Gesztivel, az első két hétben még úgy-ahogy volt tejem, aztán ahogy nőtt az igénye, kevés lett. Tápszert kellett adnom, általában 1-2x naponta, de az esti kajálás mindig tápszer volt, mert nem volt annyi tejem estére, hogy jóllakjon, és olyankor nem is tudott aludni. Ezért kényszerültünk a tápszerre. A tejmennyiség akkor kezdett nálam nőni, amikor próbáltam magam lenyugtatni. Tudom, közhelynek hangzik és eléggé elcsépelt szövegnek, de a lényeg hogy nyugalom és türelem kell, és bíznod kell abban hogy lesz elég tejed. Én beszedtem még egy doboz gyógynövény kapszulát is (more milk plusz) ami eléggé drága volt, és végülis nem tudom az segített-e, de miután beszedtem, utána 1-2 héttel kezdett javulni a helyzet. Emellett vedeltem a laktoherbet (most már csak fitolacot iszom mert sokkal finomabb és gazdaságosabb és nem utolsó sorban hatékonyabb!) és nagyon sűrűn tettem mellre Gesztit. Volt úgy, hogy másfél óránként! Néha nem is nagyon volt éhes, evett kicsit, aztán elég volt neki. De sokkal nyugodtabb lett ő is. Kb. 2 hónapos volt amikor elhagytam a tápszert teljesen, azóta csak és kizárólag tejcit kap. Pont annyi van, amennyi kell. Még este is van bőven, mindig jóllakik és nagyon hosszúakat alszik, volt már hogy este 9-től reggel fél 9-ig... Szóval próbálj nyugodt és türelmes lenni. Nem egyszerű és nem megy egyik napról a másikra, de meglesz az eredménye!

Beuka!
Mi is holnap megyünk szurira... a 4 hósra... és én is félek előre, Geszti tuti hogy bömbölni fog. De hálistennek utána jóóóó sokáig nem kap szurit, majd csak novemberben. :wink:

Sz_Kata!

Nagyon klassz a kép! Ki csinálta?
Utólagosan is boldog szülinapot! Ez nem ér, hogy szilveszter után te már mindjárt másnap is bulizhatsz :wink: ráadásul mindig szabadnap van :wink:

Bettus!

Még nem raktuk össze a kirakós játszószőnyeget... így nem tudom, kiesnek-e a darabok. Nekünk számos van (1,2,3 stb) de végülis abban is lehetnek darabkák.

Rönci és Jadey!
Klassz lehetett a szilveszter így együtt, nagyon jók a képek!!!
Jadey, a jelenlegi párod mennyire hasonlít az előzőre! Hihetetlen! Véletlen? :wink:

Lányok, nem tudom mi van, de Geszti ma is hétalvó, fél 4 óta húzza a lóbőrt, remélem ma este sem lesz gond... Tegnap is sokat aludt délután, aztán este 11-kor még itt kukorékolt nekünk és játszott, vigyorgott, magyarázott. :roll:
Ma kaptam egy kis "kimenőt", Apa itthon van és délelőtt elhúztam a csíkot, postára, teszkóba, DM-be... A DM le volt rabolva, mintha bomba robbant volna, nem kaptam pelenkázó alátétet! Felháborító! :? Viszont kapott Geszti egy új rágókát, amit már olyan ügyesen tud fogni!... és egy kanálkészletet, hiszen már hamarosan kelleni fog! :wink: Vettem egy 4 hós kortól adható Milupa vaníliás tejbedara pépet, meg egy Hipp alma-őszibarack bébidesszertet, majd holnap lehet hogy kipróbáljuk. Ha nem eszi, eltesszük (mármint a dobozost) és majd megkapja később. Ha meg ízlik neki, akkor minden nap kap majd egy picit (pár kanálnyit). Én nem vagyok ellene a hozzátáplálásnak ilyen korban, szerintem csak jól jár vele, az anyatejci mellett még egyéb finomságot is kaphat.

Na megyek, Apa alszik, én meg megyek mosogatni... aztán bebújok mellé... :wink:

Kép
mamy

Beuka!
Sikerült megtalálnom a Rönci által egykor feltett masszázst, babatornát 1167755318.96.doc

Rönci, Jadey!
Tündériek a babák!

Kép
gabriel79

Nem bírom rászánni magam a mosogatásra, inkább teszek fel pár képet.

Geszti a Karácsonyra kapott macikájával tornázik és birkózik, és egy kép ahol a fordulgatást gyakorolta, és ez már a végeredmény :wink:

Kép Kép Kép Kép

Kép
mamy

Rönci,

annyira édi a Bencus-Mira kép! eljegyzés volt már? :wink: :lol:

Mamy,

Gesztike gyönyörű, húúúú azok a szemek.mennyi pasit fog vele megőrjíteni :lol:
Amúgy pont most olvastam a szoptatásért portálon, hogy hat hós korig nem ajánlják a hozzátápit. Úgyhogy, ha nem muszályadnod, szerintem várj azzal a tejpéppel egy kicsit :wink:
A képet műteremben csináltattuk, www.manofoto.hu (ha tudná a csaj, hogy micsoda reklámot csinálok neki....!)

mennem kell, P kajás..
sz_kata

Sue!
Pár hete még nekem is kevés tejem volt esténként, de aztán Barni elkezdett erőteljesebben szívni és pár nap alatt 60 helyett már 100-120-at nyomott be :lol: . Szerintem is mindenképpen próbáld meg a tápszer helyett is szoptatni és remélhetőleg pár nap alatt megoldódik a probléma. Én még azt szoktam csinálni (1-2 hete), hogy az utolsó szopi után lefejem a maradékot (eleinte csak 20-30 volt, de most már 50-et fejek :lol: ) és azt másnap az utolsó szopinál odaadom neki. Ez is nagyon bevált nálunk. Ezen kívül homeopátiás bogyót szedek és néha alkoholmentes sört is iszom, de a teák nem jöttek be.

Sz_Kata!
Nagyon jó a kép rólatok. Engem is az érdekelne, hogy ki és hol csinálta, netalán ez is műteremben készült?

Mi is most szeretnénk beszerezni puzzle szőnyeget (talán habszivacsból van), de nem tudom, hogy mennyiért érdemes, mert az árakkal nem vagyok tisztában. Légyszi segítsetek.
Az is érdekelne, hogy valakinek van-e bébiőrzője és ha igen milyen és mennyibe kerül. Esetleg valamelyik bevált már?

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sz_Kata,
Nagggyon jó a kép!! Kár, h nem szóltál, Zsófinak van nagyon menő jeanse. Kölcsönadtuk volna.:)
Mamy, legszivesebben megpuszilnám a lányodat. Úgy néz, hogy adj egy puszit..:)
Rönci Jadey, meg van az első pár?!
Melinda,
Mi is vettünk H&M-es csodaharisnyát Zsófinak. Nem lehet kibírni, olyan édes benne.
rolex

Gesztenye,

Engem nagyon megnyugtat a bébiőrző- tehát bevált. Légzésfigyelővel kombinált (Angelcare) szerintem nagyon hasznos.
rolex

Sziasztok!

Sz_Kata! Biztos finomabb lehet a kenyér a sütőben, de szerintem én tuti elcseszném. De biztos jobban "széthúzódna" mint odabenn zárt térben, No egyszer lehet, hogy rászánom magam, és kipróbálom :)
Nagyon jó a kép Rólatok!!!Jó ötlet volt műtermes képeket csináltatni!
Utólag NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánok!

CzMElinda! Köszönjük szépen a bókot, tényleg sokat nőtt Boti. Holnap tudjuk meg megint a súlyát.
Tásztatanya! :lol:

Betti! Pohársakk! :lol: nagyon tetszik!

Angel! Babanet faloda! :lol: ez egyre jobb!!
Nálun kaz a baj, hogy Boti nem csak akkor rángatja a fejét ha kiürült, hanem gondolom úri kedve már nem akarja megerőltetni magát, hogy kiszívja a végét is. Én ilyenkor odaadon neki a másikat, tudom, hogy nem jó ez így, de rögtön sírni kezd. Ahogy bekapja, megnyugszik :shock: mit tehetnék?
Köszönöm a bíztatást holnapra, remélem, hogy meg tudom majd nyugtatni :) vagy még jobb lenne, ha nem is sírna :)

Rönci! Mira tényleg aluszékony lehet, nagyon édes ahogy a karodban alszik :) de a közös kép Bencussal, amikor összefordulnak! Nagyon édes!!!

Mamy! Akkor holnapra Nektek is egy kalappal!!! MA Botond is sokat aludt. Lehet, hogy az idő nyomta el Őket. NAgyon édes Geszti! Már olyan "nagy"lány!

Gabriel! köszi!

No most én is kezdek parázni. Már egy pár napja "igény" szerint etetem Botondot, ami azt jelenti, hogy bizony gyakra előfordul 1-1,5 óránkénti etetés. Mára viszont teljesen lelapultak a cicijeim :( :cry: nem tudom mi van. látványosan puhák, és kicsit. Pedig tényleg sokszor van cicin. Ma pl. nem is folyt (az éppen nem használból a tej szopi közben, pedig szokott) csak éjjel.
Nem marad éhes azért gondolom, mert miután befejezi szopit még tudok kinyomni a cicikből.
A védőnő tőlem mindig azt kérdezte, hogy anyukám hogy tudott szoptatni. Most az is piszkál, hogy Ő engem 3 hónapig tudott csak szoptatni. Remélem én azért tovább fogom tudni Botit :?
Na holnap meglátjuk.

Jó éjt! Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Sz_Kata!
Hát igen, a szemei... a páromtól örökölte, neki szép mélybarna mandula szemei vannak. Nagyon érdekes, hogy Gesztinek már születésekor barna volt a szeme, és azóta is ugyanolyan.
Tejpép: tudom, hogy ezt írják, hogy 6 hós kor előtt fölösleges, ha van elég tej, stb. Valahogy nem bírtam megállni, hogy ne vegyem meg, olyan anyai érzés kerített hatalmába, hogy "az én lányom már 4 hónapos elmúlt, tehát vehetek neki ilyet is" - gondolom értitek. Előtte persze utánanéztem ezeknek a pépeknek, teljesen gluténmentes gabonából készülnek, kímélőek, stb. Semmi baja nem lesz, ha esetleg a tejci mellett már most kap ilyesmit is. Én nem vagyok a hozzátáplálás ellen, mert szerintem csak jót adok neki. Hát majd meglátom, hogy egyáltalán mit szól hozzá, ha nem akarja természetesen nem fogom erőltetni, akkor eltesszük, és majd féléves korában megeszi. :wink:
De január végén amikor betölti az 5 hót, már midenképpen be akarom vezetni a sütőtököt, úgy natúr formában (persze sütve), a belsejét kikaparva és egy kis tejcivel összekeverve.

Beuka!

Nekem is ez volt amikor az igény szerinti szopira áttértünk. Addig folyton csöpögtem, de akkor ez megszűnt, és csak éjszakára csomósodik egy kicsit be a mellem, de az sem vészes, nappal már egyáltalán nem. De mindig van benne annyi, hogy Geszti jóllakjon, hálistennek. (kop-kop-kop).

Rolex!
Tényleg úgy néz! Én össze-vissza szoktam puszilgatni, úgy imádja, olyankor szó szerint tartja a kis fejét, arcát oda nekem, azonnal abbahagyja a mocorgást, és olyan békésen, tátott szájas mosollyal "tűri" ahogy puszilgatom, és közben jó közelről a szemembe néz, hát totál el tudok olvadni, egyszerűen IMÁDOM!!!!

Egyébként lehet, hogy az időjárás az oka, de Geszti ma délután megint jót aludt, fél 4-től majdnem fél 7-ig, féltünk is hogy megint túl aktív lesz a fürdetés után, de nem. Vacsi előtt hagytam egy kicsit fetrengeni pucéran az ágyon, egyszer megint hasra fordult :lol: és jól kifárasztotta magát. Fürcsi után jól bekajált, és már majdnem egy órája alszik. :lol:

Kép
mamy

Sziasztok!

Beuka!
Felejtsd el azt a hülyeséget, hogy az bármit meghatárzna, hogy a Te Anyukád meddig szoptatott Téged! Én még ilyen baromságot nem hallottam, úgyhogy ezen ne aggódj. Speciel én is 3 hónapos koromig szopiztam, erre Marcit 16 hónapos koráig szopiztattam, de ha nincs útban Beni (fájt a cicim) + Marci kérte volna még, lehet, hogy tovább is sikerült volna.
Ja és a cici állaga nem jelent semmit! Ha Botond jól érzi magát, akkor no para! :wink:

Sz_Kata!
Örülök, hogy Petinek semmi baja nem lett, de mondhatni ezek a kiskrapekok úgy vannak "megcsinálva", hogy ilyen baleseteket elviseljenek :wink: Írhatom én, hogy ne legyen lelkiismeretfurdalásod, de tudom, hogy az nem csak így van. Tapasztalatból mondom: Marci is lecupázott anno a mi franciaágyunkról, de úgy, hogy az ágy közepére tettem és pelusért mentem át a szobájába, erre forgott legalább 3-szor, hogy le tudjon esni. Egyébként akkor kezdett forgolódni :shock: Máskor meg a pelenkázó fiókjait rántotta magára. Váci életünk kemény 3 hónapja alatt már kétszer voltunk vele a balesetin, nem apró balesetek miatt. Sajna mindig nem lehetünk a sarkukban. A lényeg, hogy lesznek még itt keményebb dolgok is! 8)

Ákata!
Örülök az uh eredményeteknek!!! :D

Gesztenye!
Nekünk Philips bébiőrzőnk van, én nagyon szeretem. Már a második babóca nyúzza :wink:

Annyira szeretnék még másnak, sőt Mindenkinek írni, de sajnos csak olvasgatni van időm. A lényeg, hogy a Babók még mindig csodaszépek!

Rakok fel egyet Beniről, mert ezen a képen, illetve a kiscsákón egyszerűen be kell halni :lol: Állandóan fújja a nyálát, vagy úgy hogy a nyelve a szájában, vagy úgy hogy kilógatja belőle :lol: Na ezen a képen, épp erre a nyelvkidugásos nyálfújásra készül.
Mi is holnap megyünk szurira, de aztán egy időre nem akarok látni se orvost, se védőnőt :evil:

Kép

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Beuka, Bujka - úgy látszik a hetvenes-nyolcvanas :lol: években az volt a trend, hogy három hónapig szoptatták a babákat. :lol: engem is. Bizonyára azért történt így, mert a sok agysebész hozzáértő tukmálta az anyukákra a teát, tehéntejet meg a bébiételt kétnapos kortól. nekem speciel olyan tuti allergiám és ekcémám lett, hogy csak na. hajrá hozzátáplálás tehéntejjel! :evil:

van egy elég jó cikk a babazo.hu-n a szoptatásról, érdemes elolvasni.

holnap közigjog vizsga, még nyomom egy kicsit, Nektek meg jó pihit!

pusz,
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Hú, még egy. Ti meddig hagyjátok hason a bébiket?
Ricsi utálja, 5 perc múlva elkezd nyivákolni és ilyenkor megfordítom. Jól teszem???

Még nem tud megfordulni semmilyen irányba, lehet, hogy ezért? Mondjuk a szilfid 8 kilós testsúlya sem igazán kedvez az akrobata mutatványoknak.

Ja, képzeljétek, tegnap 12 órán keresztül nem akart kajálni. Este fél héttől reggel fél hétig. utána persze bepótolta, csak szegény kebleim durrantak szét, aszittem, besz@rok, úgy fájtak reggelre. :lol:

pusz,
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

Beuka,
bizony a kemencében sülve minden finomabb! Sütöttünk már benne gesztenyét ( :lol: ), csirkét, tavaly abban sült a karácsonyi pulyka. Majd ha sikerül odáig eljutnom, hogy kenyeret is sütök, megírom milyen lett.

Mamy,
én kb. egy hónappal ezelőtt vettem tejpépet, Milupa banánost, meg néhány Hipp almát. Meg rendes almát is reszeltem nekik. Na akkor szép apránként adtam, először csak 1-2 kiskanállal. Itt az elején megjegyzem mindekettőt csak Zsófi ette, Anna totál elutasította, így nála hagytam is abszolut. Zsófi délelőtt kapott almát, egy hétig ette, növeltük az adagot, aztán valamiért megunta, és kitologatta a szájából, így nála is abbahagytam A tejpépet délutánonként adtam neki, azt viszont úgy eszi, hogy nem tudom elég gyorsan adni neki. :lol: A Nestlé sima rizsest is imádja. Mostanában ha az este 7 órai vagy az utolsó 22 órai etetés után még éhesnek tűnik, akkor adok neki. A lényeg az, hogy ha azt akarod, hogy a tejed ne csökkenjen, akkor minden más kaját szopi után adj neki. Ha még kívánja úgyis fogja enni, ha meg nem, akkor volt a tejci. Ha szopi előtt kapja, kevesebbet fog szopizni, és ezzel csappanhat a tejed. Ha először csak az új ízeket szeretnéd kipróbáltatni vele, meg az elején úgyis csak keveset kaphat, szerintem két etetés között próbáld ki. Bár ha már rápróbálsz, akkor biztos utánaolvastál már, de azért írom, hogy minden újdonságot délelőtt adj neki, így napközben láthatod, ha esetleg rosszul reagál rá. Mint láthatod én sem vagyok hozzátápi ellenes, nagy bennem a kíváncsiság, szerintem ez is egy szuper "kaland" a gyerkőccel, csak odafigyeléssel kell és ennyi. :) :wink:
Ja, és még annyit, ha először kilökdösi a nylvével, nem biztos, hogy nem ízlik neki, csak még nem tudja hogyan kell befelé forgatni a szájába a falatot, hiszen egész másképp kell csinálni, mit a szopit. Szóval szépen rá kell vezetni, sok sikert! :lol:
Zsófika már olyan ügyesen nyitja a száját a kanálra! :P
Ja, és tündériek a képek!

Szkata,
nagyon tuti ez a fotó, ti csináltátok késleltetővel? Vagy?

Kép
baba888

Ja, azt meg elfelejtettem, hogy Zsófi ma nagyon sírdogált két etetés között, gondoltam, ha nagyon éhes megeszik egy kis almát újra... 8) És majdnem egy egész üveggel bevágott (125ml), a maradékkal megkínáltam Annát, és láss csodát az is elfogyott. Lehet, hogy most mindkettő ráérez az ízére :idea:

Holnap reggel mi is megyünk szurira.

Kép
baba888

sziasztok,

Baba,

műtermi a kép, fentebb már irtam a cimüket.
Nem is tudtam, hogy van öt hós oltás is...jajj.

Beuka,

tiszteltetem a védőnénit :evil: azt azért gyorsan elfelejtette, hogy annak idején már két hós kortól adták a répát, almát, krumplit. ja, és nem is ismerték az igény szerinti szopi fogalmát!!! persze, hogy átlagban mindenki 3 hónapos korig, nagy -nagy ritkán fél évig szoptatott.....
És a lapos ciciben is van tej!! Tudod, nem a méret a lényeg :wink:
sz_kata

sziasztok, Lányok!!

Egy gyors helyzetjelentés: Kimaradozásomnak az az oka, hogy nem igazán javulok, sőt...
kiújult a vesenyavajám is, sőt még lázas is vagyok!!
Tegnap a dokinő úgy hazaküldött, hogy menjek laborba, stb, mert addig nem tud kezelni, hogy még azt se mondta, hogy mivel csillapítsam a lázamat!! :twisted:
miután közöltem, hogy nem tudok gyerekkel fekmászni a laborba a lépcsőn, az asszisztensnő nagykegyesen mindta, hogy menjek be ma, majd ő leveszi vért!! redmény majd pénteken, de ők csak hétfőn lesznek, addig meg "dögöljek meg!! nem tudom, hogy gondolják, hogy egy hétig ki látja el a gyerekeimet, ha én lázban fetrengek...Tegnap még Istenes volt, mert apa itthon volt, de ma egyedül vagyok!!
Mindegy!! önhatalmúan elkezdtem szedni a Suprax-ot, amit a múltkor felírt, de a gyógyszerész azt monta, ne szedjem szopi mellett!! Apa felhívta a gyerekorvost, azt mindta, nyugodtan szedjem, nem lesz pistikének baja tőle, meg Algophyrint szedek lázcsillapítónak!!

Az a rémálmom, hogy abba kell hagynom a szoptatást... :cry:
Mi lenne az én drága igény szerint szoptatott 7 kg.-os gyerekemmel?
Lányok, ne hagyjátok magatokat, szoptatni, szoptatni, és szoptatni, amíg csak lehet, a baba úgy is jelez, ha jöhet a hozzátápi!!

mennem kell, üvöltés van!! :lol:

Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Anikó!
Nagyon-nagyon köszi, hogy megerősítettél az elképzelésemben! Én is pont így gondoltam, hogy először természetesen csak két evés között, egy-egy kiskanállal, hogy mennyire jön be neki. Aztán ha igényli, akkor kaphat többet is. Nem hiszem, hogy ezzel ártanánk a babának, sőt. Új élmény neki, tele vitaminokkal stb. Természetesen mindezt csakis szoptatás mellett. Nem hinném, hogy ettől csökkenne a tejem, ha tényleg úgy csinálom, hogy szopi után kap, amennyit kér. Ha nem kéri, az sem tragédia, akkor majd kapja később.

Melódia!

Hogy értetted azt, hogy "ne hagyjátok magatokat, szoptatni, szoptatni.."?
Láz: :cry: mielőbbi javulást kívánok neked!

Krisszi!
Hát ez tényleg érdekes, engem is 3 hónapos koromig szoptatott Anyukám anno. Lehet, hogy tényleg volt egy ilyen "trend" akkoriban? Sajnos Anyut már nem tudom megkérdezni, de a nagynénémmel beszélgettem erről a múltkor, és ő mondta, hogy így volt, utána meg tápszert kaptam, persze ki tudja már milyet, akkor milyen tápszerek léteztek? De láthatóan semmi bajom nem lett tőle, sőt állítólag utána nagyon jó étvágyam volt gyerekkoromban, megettem szinte mindent. És felnőttem, és jól vagyok. :lol:
Ricsi már majdnem 8 kg? Te jó ég, de szépen gyarapszik. Geszti 6200 gr körül van. De hát ő kisebb súllyal is született. Viszont már meghaladta a születési súlya kétszeresét. :lol:

Ez hihetetlen, 1-kor el kell indulnunk az oltásra és Geszti most aludt be... :roll: Annyira nem akarom felébreszteni, de sajnos muszály lesz ha még délben is alszik...
Utána megyünk vásárolni, Apával együtt, videókamerát akarunk venni, és minden nap megörökítjük majd ahogy Geszti fejlődik. :lol:

Kép
mamy

Sziasztok!

Szkata. Én egy ilyen reklám után tuti venék farmert :lol: Nagyon szépek vagytok!
külön-külön is, de együtt... Álomcsalád :wink: Mi bajod is volt az alakoddal?????? Na hagyjál békén!!! :roll:

Sokan írtátok, hogy a két hapsi milyen egyforma. Ez csak a véletlen műve, mármint a fotó. aműgy David sötétszőke, fehér bőrű, kék szemű, ellenberger Tibi barna haj, barna szem, kreol bőr... Jó, mi??? Ezek szerint valamelyikőjük nagyon szarul nézett ki a képen :lol:

Bencust elkényeztettük... Már ha lehet ezzel.. Szóval most már csakis a mi ágyunkban hajlandó aludni éccccaka... Múr próbálkoztam mindennel, még ha mély alvásban is rakom át a kiságyba, kb5 perc és kipattan a szeme. A vicces az, hogy nappal semmi baja az ággyal, mert arra ondlun, hoy marac nm esik neki.. Bezzeg Rönciéknél jó elvot a kiságyban :shock:

KépKép
Kép
jadey

mamy: szupi tornamutavány a macival. Látom, Geszti győzött :lol:

KépKép
Kép
jadey

Bocsi a kimaradt betűkért, merül az elem...

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Rönci, Jadey, Bujka Melinda, Mamy!
Jók a képek, szépek a babák. Milyen ügyesen tartják a fejecskéjüket. :)

Szopi: én kizárólag szoptatni szeretném Katát betöltött 5, 6hós koráig. Jővő héten kapja a 4hós oltást, akkor megbeszéljük a gyümölcsök adását a dokival, de én nem fogok neki adni. A múltkor még azt mondta mivel a családban vannak emésztőrendszeri betegségek, jobb ha később kezdjük a hozzátápit, esetleges allergia kialakulása végett.

Ti üveges gyümit vagy otthon elkészített gyümit adtok majd a babónak? Azt hallottam, hogy a babák 8-10hós koráig jobb az üveges bébiétel. :shock: és a bioalmát stb. lehet csak adni megintcsak allergia végett????

Melódia!
Jobbulást Neked!

Mamy!
Anyától elhoztam egy könyvet amiben azt írja 8hétig kizárólag anyatej, de utána el kell kezdeni a hozzátápit. A tesóm is én is így voltam etetve, minden nap tea, és 4hónapos korban már főzelék.
Én nem vagyok semmi elrontója, de ha a baba anyatejen kívül kap mást, az emésztése is más lesz, ezért ha vki megteheti CSAK szoptasson 5-6hós korig. Se alma, se más. Én így tudom. Így fogom csinálni. :) Aztán meglátjuk tej lesz-e, az megint más kérdés. De jővő hónapban én is veszek üveges gyümit, már kiváncsi vagyok hogy fogja fogadni Kata. Mindenesetre a C vitamint szereti. :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Anyától elhoztam egy könyvet amiben azt írja a mostani tudásunk szerint így jó a babának 8hétig kizárólag anyatej, de utána el kell kezdeni a hozzátápit. A tesóm is én is így voltam etetve, minden nap tea, és 4hónapos korban már főzelék.
EZ nekem nem tetszik...

Kép
Kép
edi78

na még mindig lemaradt az, hogy ez a könyv nagyon régi, na

Kép
Kép
edi78

Húú Mamy az nagyon jó!!! Én karácsonyra kaptam a páromtól egy kamerát, és nagyon szupi, pont elkaptuk az első átfordulását is. Lett vagy 10 perces anyag :lol:

Gesztenye: mi a Corába akartunk venni ilyen puzzle játszószőnyeget de sehol nem láttunk:( Aztán bementem (még a Corán belül) egy gyerekboltba és ott volt 990Ft-ért. 10 db-os és mindenféle állatkák vannak benne, csak hát ahogy írtam kijönnek belőle a darabkák, úgyhogy majd beragasztom. Igazából én azt nem ajánlanám, csak ha tényleg olyan masszívat vesztek ami nem esik darabjaira.

Krisszi: Jó húsban vagy Ricsike :lol:

Melódia jobbulást!!!

Ma mentünk vissza az ortopédiára. Ismét nagyon KEDVES volt a dokinő. (szerintem még életében nem mosolygott) minek megy olyan gyerekorvosnak aki nem szereti a gyerekeket? :roll:
Persze most is a sírás határáig csavargatta a Kitti lábát, de legalább helyrejött neki. Már nem kell hordania a terpeszpelust! Most már szét tudja tenni rendesen a lábait :lol: Legközelebb akkor kell visszamenni ha már járni tud. Addig gyűjtöm az erőm! :lol:

Puszi: Betti

Kép
bettus79

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek!!!

Jó rég voltam, még karácsony előtt, úgyhogy van mit visszaolvasnom. Tegnap és ma az aktuális sorokat olvastam, ezért szeretnék a szopi témához hozzászólni. Annak idején a három hónapig szoptatás volt a divat, de engem még addig se szoptattak - első pillanattól tápszeres voltam... Túlérzékeny baba lévén nem ment a szopás, ezért rögtön feladták, sőt jöttek a vidéki rokonok segíteni anyámnak elapasztani a tejét. Szomorú, de még az se jutott az eszükbe, hogy lefejjék és úgy adják oda... Pedig van egy nővérem is, de ő ügyesen szopizott, ezért megúszta a korai tápszert.
Szerintem a védőnők feladata lenne, hogy felvilágosítsák az anyukákat a szoptatásról és a fejésről. Sajnos ezt legtöbb helyen még nem teszik meg. Például én innen a netről, tőletek tudtam meg, hogy van három hetes szopi bumm - Zsoltika folyton szopizott, a melleim meg teljesen üresek voltak. Mondtátok, hogy tegyem sokszor mellre, így minden rendben lett - ugyan volt néhány igazán nyűgös napunk, de túl lettünk rajta. Ugyanez lett a hatodik héten is, sőt a harmadik hónapban is. A védőnőnek kellett volna elmondania, hogy ha van elég pisis és kakis pelus akkor minden OK. De nem tőle, hanem innen tőletek tudtam meg. (persze olvashattam volna a szoptatásról, de úgy voltam vele, hogy az ősanyáinknak is ment, tehát nekem is fog, nincs mit erről olvasni, hát pedig van)
Hozzátáplálás - szeretném hat hónapig csak szoptatni, rövid idő ez, utána ott van az egész élet arra, hogy mindenféle mást egyen. A dokink is és a védőnő is rácsodálkozott, hogy mi még mindig csak szopizunk, mondtam is az anyósomnak, hogy ez a valami, nem kell neki tea, meg víz, sőt még a vasárnapi ebédünkre se csurog a nyála - tehát várhatunk. Örülök, hogy megértette, mert ők már nagyon akarták teával itatni :) (mikor ettünk mindig viccelődtek, hogy Zsoltika is biztos szeretne enni, mi meg nem adunk neki - csak a fene tudja, hogy tényleg vicceltek-e, lehet azért egy kicsit komolyan gondolták..)

Nagyon szépek a babák!
Na megyek főzni, közben pedig visszaolvasok!

Kép
nózi

Köszönöm mindenkinek a jókivánságokat
M a elég jól vagyok, szerintem érzi a szervezetem, hogy muszáj, mert el kell látnom a picurt, mert apa nincs itthon, hogy segítsen!!

Mamy!!
A huhogókra értettem a suoptatni, szoptatni, akik jönnek mindenféle hüleséggel, hogy hozzátáplálás hamar, meg tea, stb.
Az régen volt, egy nagyon rossz rendszer! :cry:
Most az igény szerinti szopi van, vagyis annak kéne elfogadottnak lennie, de legtöbb védőnő még mindig vaskalapos... :twisted:
Na mentem, szopi lesz

Melódia

Kép
Kép
melódia78

Melódia,

jobbulást neked!! Fokhagymakúrával próbálkoztál már esetleg? Antibiotikus hatású, bár igaz, elég büdi. nálunk anyámnak ez a vesszőparipája, bármi bajunk volt, fokhagymával tömött. (és tömne még ma is :lol: )

Mamy,

mindenki máshogy csinálja, én pl nem szándékozom adni a babának semmi mást fél éves koráig, és akkor is csak napi egy-egy kanál gabonapépet, gyümit. Bocsi, de én nem is értem, hogy miért gondolod azt, hogy valami, ami dobozban van, por állagú és abból lesz kaja, jobb vagy egészségesebb mint a te tejed. Szerintem csak a csomagolása jobb, vagy inkább az se....

Bettus,

az én új évi fogadalmam, hogy nem fogadok meg semmit :wink: :lol: De azért ma elkezdtem tornázni....
sz_kata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?