Sziasztok!
Boldog új évet mégegyszer!!!
Mamy, rémes lehetett a földrengés! Gesztike nagyon bátor, hogy szinte meg se rezzent! lehet, hogy kedvelni fogja az extrém sportokat is, majd légy résen!
Megcsináltam a ketchupos húst, szuper finom és laktató lett!
A churros sztem ma vacsinak csinálom meg.
Gesztenye, köszi az aloe infót! A gerincproblémádra sztem pont jó a callanetics (uis gerinckímélő, de biztos ami biztos, azért a dokit nem árt megkérdezni!) Én a héten elkezdem...!
Barnus nagyon édes a fejfogós képen! (is!
)
Hettie, biztos, hogy hányt a baba? nem lehet egy nagyobb bukás? néha megtévesztően hasonlít a hányáshoz..
Hot jazz band
Nálunk már Gergő baba is vigyorog, ha meghallja!
Edi, igazából nem kilókban akarok fogyni, hanem centikben, erre jó a tornám. A szopit semmi pénzért nem veszélyeztetném, ezért nem is kardiózom (meg azért nem, mert utálom...
)
Ákata, énrégen félbarna kenyérlisztet vettem, de azt már nem lehet kapni. Most van olyan, ami félbarna kenyérliszt ugyan, de benne van az élesztő is. Ez pocsék.
Erre berágtam, és tegnap fogtam a közönséges simalisztet (aro-s
), meg egy kis teljes kiőrlésű rozslisztet, meg egy pici zabpelyhet és ebből a keverékből sütöttem, és tök jó lett!
Íme a recept, a sorrend nagyon fontos!(nekünk amúgy Alaska gépünk van)
Nagy kenyér:
460 ml víz
800 gr liszt-ebből mondjuk 700 lehet sima, 50 gr rozs, 50 gr zabpehely (ezt el is hagyhatod, ha nem szeretitek, csak akkor egészítsd ki a lisztet 800 gr-ra)
Minél több rozsliszt megy bele, annál töményebb, nehezebb a kenyér, érdemes kikísérletezni, hogy Nektek mi jön be.
másfél teáskanál cukor
4 tk só
11 g szárított élesztő (friss kockaélesztőt nem szabad használni!)
Fontos, hogy a cukor ne érintkezzen az élesztőve, az élesztőt a legtetejére szórd a lisztnek.
Közepes:
350 ml víz
600 gr liszt (pl. 550 gr sima, 25 rozs, 25 zabpehely)
1 tk cukor
3 tk só
11 gr élesztő
Én nagyon szeretek kenyeret sütni, ezerszer jobb, mint a bolti, sokáig eláll (bár általában hamar felfaljuk...
), laktató, 2 szeletnél nem nagyon tudsz egyszerre többet megenni. Bundás kenyérnél én 2 után teljesen kifekszem (igaz, mi reszelt sajtot szórunka forró bundásra, így aztán még ütősebb.) Nem lufikenyér, nem morzsálódik, én nagyon bírom. max. 3,5 óra alatt kész.
Egy vagy 2 keverőset kaptatok? A két karos jobban eldolgozzaa tésztát.
Én még pizzatésztát is ezzel dagasztok. Sőt, a múltkor a kalácssütő programmal kalácsot sütöttem, állati finom lett, csak majdnem kikelt a gépből...
Prolaktin: hát ez nagy ajándék volt az élettől, hogy rögtön két babóca is beköszöntött! Ahogy az ember leteszi a stresszt a gondokat, már kopogtat is a gólya...nálad rögtön kétszer is!
Laktoherb: sztem ez csinálja a galibát. Állj át esetleg a Fitolacra, Mamynak igaza van, sokkal finomabb, és kevesebb benne az édeskömény (egészen más az összetétele amúgy),ami hasfájást is okozhat. Árban is jobb, mert kevesebb kell belőle. Úgy tűnik, hatékonyabb, mint a laktoherb. (8-kor etettem, azt nem mértem de, utána 11-kor 200-at evett Gergő...! )
Megyek, megnézem őméltóságát, aztán megpróbálkozom a churrosszal...
!
Puszi, Angel