Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

BOLDOG ÚJ ÉVET!!!
Vendég

Sziasztok!

Azt kívánom, hogy legyen olyan boldog a 2007-es év mindannyiunknak, amilyen a 2006-os volt, vagy még annál is boldogabb!!!

Lányok,
nem olvastam vissza, nem tudom írtatok-e a tegnap délutáni földrengésről??? Hát én majd besz@rtam, épp Gesztit szoptattam és az ágyon ültem, Apa a sz.gép előtt. Egyszercsak egy eléggé erőteljes, de gyors remegés futott át mindenen, Geszti is egy pillanatra abbahagyta a szopit, (aztán folytatta :wink: ) és a Karácsonyfán libegni kezdtek a díszek! :shock: Jaj nagyon rossz érzés volt, és még valami hangot is hallottam, gondolom a ház ahogy megmozdult... Mi a másodikon lakunk egy tízemeletesben, ha mi így éreztük, milyen lehetett a tizediken??? De szerencsére nem folytatódott. Ti is éreztétek? Állítólag egész Bp-en is lehetett érezni.

Tegnap este hogy sikerült az altatás? Nálunk itt úgy durrogtattak meg rakétáztak, hogy szinte remegtek az ablakok, de Geszti úgy aludt mint a bunda! :shock: Fél 11-kor tettük le mert már nagyon álmos volt, addig sajnos nem sikerült mert az ablakunk alatt trombitáltak stb. aztán kicsit lejjebb hagyott a lárma és lefektettük. Fél 12 körül kezdődött a nagy petárdázás és rakétázás, és tartott egészen 1 óráig, de Geszti nem ébredt meg hálistennek!
Aztán ma fél 8-kor kelt, jól bekajált, és most visszafektettem, alszik... :wink: megyek én is bebújok még Apa mellé... :wink:

Kép
mamy

Még mindig itt vagyok... képeket babráltam, itt van két friss, szilveszteri hangulatban :D
De most már tényleg megyek Apa mellé!
Kép Kép

Kép
mamy

BUÉK mindenkinek!!!!!

Izának pedig sokkal boldogabb és sikeresebb évet kívánok, mint a 2006-os :wink: .

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!
Azt kívánom, hogy mindenki álma teljesüljön!

Kép
gabriel79

Sziasztok!

Boldog új évet! :D

Mamy
Szerencsére Ricsi is jól aludt a nagy durrogások, petárdázások alatt. Fél 12-kor bealudt, igaz 3 körül felkelt egy gyors szopira, aztán aludt tovább 6-ig. Itt éjféltől egészen 2-ig hangoskodtak. Azt hittem, Ricsit zavarni fogja a hangzavar mert néha attól össze szokott rezzenni, ha apa nagyot tüsszent, de nem kelt fel. :)

Mi nem éreztük a földrengést, de anyósom tegnap felhívott telefonon, Ő is érezte Rákoskeresztúron.
Szerintem mi apával akkor épp "ünnepeltük", hogy már 7 éve együtt vagyunk. :wink: :D

Mindenkinek a babócája nagyon édi! :D :D

Puszi: Évi és Ricsi

Kép

Kép

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Bocsi, hogy idepofátlankodom, de babát várok, és az elsőnél nem vált be szinte egy mellszívófajta sem. Most Avent Isist akarok venni, de felmerült a Chicco fiziológiás mellszívó is. Szerintetek melyik a legjobb? Kinek mi vált be? Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Köszi: Méri
méri

Szasztok!

EGÉZSÉGES ÉS ÖRÖMÖKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!

Nagyon szépek a képek a babákról amiket feltettetek!!

Puszi:Linda

Kép

Kép
czmelinda

BOLDOG ÚJ ÉVET minden mamának babának papának!

Mamy, mi is éreztük a földrengést. Nagyon félelmetes volt. :(

Milyen szép ünnepi rucikban vannak a babák!
rolex

Egy kép a kis Édivirágról Kép

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok, Lányok!

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK MINDANNYIÓTOKNAK, ÉS PERSZE CSALÁDOTOKNAK!

Nekünk már az inditás is nagyon jó volt, ugyanis ma (!) délelőtt (!!) vittük Lizát hasi UH-ra (ekkorra tudott időpontot szerezni a péterfys doktornőnk. Mivel Lilikének kisebb az egyik veséje, úgy gondoltuk, nem árt megnézetni a tesót sem), és minden OK! Nagyon tartottam a vizsgálattól, féltem, nála is találnak vmi eltérést, de hál' Istennek, nem! Másfél óra alatt megjártuk Érdről a Péterfyt (és vissza), vizsgálattal együtt - úgyhogy nagyon jól jártunk, hogy ma mentünk, hétköznap jóval tovább tartott volna az út és a várakozás.

A szilveszter is nagyon rendben volt, miután a csajokat letettük úgy fél tizenegykor, bemásztunk egy kád babahabfürdős vizbe, és vizicsatát rendeztünk a lányok fröcskölős kacsáival és felhúzhatós vizijátékaival, majd békét kötöttünk :wink: És itt nagyon szép tüzijátékokat nyomtak a szomszédságban, amerre csak néztünk, és mivel jó a szigetelésünk, a zaj sem volt zavaró (szerencsére a kutyáinkat végképp nem zavarja a durrogtatás, aludtak békésen. De a kertben se zavartatták magukat... A délutáni petárdázás valahogy hangosabb volt.)

Angel,
az érdi teszkóban tuti van kenyérliszt (kaptunk egy kenyérsütőt, és pont ilyet akartam hozatni a férjemmel, de nem merte megvenni :shock:, mert hátha mégse ilyen kell :shock: :shock:) Megtennéd, hogy leirod, hogy kell kenyeret sütni?
Prolaktin-gyógyszer: én el se kezdtem szedni. Miután a doki azt mondta, hogy igy nem lehetek terhes (pajzsmirigy-hormonom meg alacsony, ráadásul), felhagytunk az óvással, és azonnal terhes lettem :D :D
Tejes irás :D Laktoherb: én most iszom, napi 4-5 filtert, előirás szerint elkészitve. Tegnap Lilike visitott szinte egész nap, és feszitette magát, mintha a haskója fájna, ma Liza. Most vagy a Laktoherbtől van, vagy az időjárásváltozástól (már ha ez a nyúlós takony változást jelent), mert egyébként nem szokott ilyen lenni. Ha holnap is kitart, abbahagyom a teát. Bár szerintem igy öt hónapos korban már nagyok ahhoz, hogy ennyire bekavarjon.

Kata,
lehet, hogy Peti az új környezetben jobban elfáradt, ezért aludt többet. Ez persze csak tipp. Nálunk inkább forditott a helyzet, itthon jobban alszanak.

Mamy,
családom a XVII. kerületben, ill. a környékén él, ők is mondták, hogy szörnyű volt a földrengés. Érden már nem lehetett érezni belőle semmit (szerencsére). Fal nem repedt? Anyukám, nagymamám családiban lakik, ott nem lett gond.
Hű, Gesztike milyen szép nagylány már!

Anikó,
3. bébi gondolata inkább csak kellemesen átsuhan néha az agyamon, tervezni nem tervezzük, fentebb irtak miatt. Plusz a férjemnek van már három gyermeke az előző házasságából :D Mindettől függetlenül - ahogy valamelyikőtök találóan és aranyosan irta - nem küldjük vissza, ha jön... (de azért preventive teszünk ellene).
Suttogó: teljesen igy vagyok én is vele!

Bettus,
hogy sikerült a buli?

Megyek, pihenek egyet.
Puszi - Kata

ákata2

Nagyon édesek a babák! És milyen szép rucikban vannak! :D

ákata2

Ranpo!
A tüsszentésre Barni is összerezzen, de a petárdázást meg sem hallotta :shock: .

Méri!
Én Aventes kézi mellszívót vettem először, de elég hamar cserélni kellett benne az egyik alkatrészt, ami a vákumért felelős (volt még egy a csomagban tartalékban) és elég strapás volt vele a fejés. Később beszereztünk egy elektromos Medelát és az viszont nagyon tuti. Ezzel kb. 10 perc alatt fejek annyit, mint az Aventtel fél óra alatt, kíméletesebb a mellemhez és nem lesz tőle ínhüvelygyulladásom. Igaz, hogy újonnan 19 ezer körül van, de garanciálisan tovább tudod adni 14-15 ezerért, így nem is kerül olyan sokba (mi is el fogjuk adni, ha már nem kell és még garanciális, mert úgy jobban megéri).

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Kép Összkép a talin
Kép mégegy
Kép Valamit mindig fognom kell :o))
Kép Hú, de hideg van odakint
Kép Együtt a mamival
Kép Mi van ott???
Kép Itt éppen barátkozunk

Az utolsó kép a barátnőméknél készült, ahol 4 kisfiú bulizott 30-án. Kor szerint volt 11, 5 és fél, 4 és 3 hónapos (Barni). Nagyon élvezték az együttlétet és igazán dumások voltak :lol: .

Gesztenye[/img]

Kép
gesztenye78

BUÉK

Méri
Én is elektromos Medelát használtam, most a kézit használom és nagyon jo, ahogy Gesztenye is írta.

Czmelinda
Nagyon szép a babó ruhácskája. Ugyanolyan kis cipőcskéje van Artinak is, persze világoskék. :lol:

Ez nem semmi, Artit szórakoztatom miközben irok, és vigyorog meg kínlódik valamivel egyszerre! :lol: Vigyorogva kínlódik. :lol:

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

[b]Kedves Lányok,[/b]Ti meddig hagyjátok a babát aludni napközben?Vagy megvárjátok amíg magától felébred? Van valami limit?
Előre is köszi..
Melinda, nagyon csini Laura, milyen kis pofikat növesztett. hány kg-nál jártok?
rolex

Gesztenye,
A hú de hideg van odakint a kedvencem Barniról. :D
rolex

Sziasztok!

Ranpo!
Tüsszentés nálunk is bezavar néha, már megtanultam hangtalanul... :roll: Érdekes, hogy a petárdák, rakéták nem ébresztették meg Gesztit, és ezek szerint Ricsit sem.

Méri!
Én Avent Isist használtam (amíg kellett), nagyon meg vagyok vele elégedve, hamar és sokat sikerült vele lefejni, a többit sajna nem ismerem ezért nem tudok véleményt mondani. De ha végül emelett döntesz, jól jársz vele szerintem, és ahogy Gesztenye is írja, tovább lehet adni. Nekem az a bizonyos alkatrész nem ment tönkre, egyedül az volt a bajom hogy kissé nyikorgott fejés közben.
Mikorra várod a babát?

Linda!
Laura tündéri! És az a kis ruhácska!!! Én is ilyet hajkurászok Gesztinek, de nem kapok sehol... hol vetted???

Ákata!

Nem tudom, remélem nem repedt meg a fal, ez egy bazi nagy tízemeletes két lépcsőházas 30 éves panelház... 20 évig éltem a 9. emeleten, most örülök hogy már "csak" a 2.-on vagyunk, itt biztos kisebb volt a kilengés, mint odafönt.
Párom szülei Gyömrő környékén laknak, családiban, anyósom mondta hogy vele együtt odébb gurult a fotel, amiben ült... :roll:

Rolex!
Én örülök, ha Geszti elalszik napközben (ma már másodszor húzza a lóbőrt hálistennek) és sosem ébresztem fel, majd ébred amikor ő akar. Általában egyébként max. 2 - 2 1/2 órákat szokott nappal aludni.

Kép
mamy

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák-mamák!!!!!!!!

Méri, a Medelát használtam, kézit, szerencsére csak pár napig (max két hétig) kellett, tök jó. bővíthető amúgy elektromossá vagy pedálossá és 5 ezer forint. szerintem ne ruházz be drágába, csak akkor, ha tutira kell. az aventet sokan szidják.

szegény fiam, kicsit bepezsgőztem, hát most úgy alszik, mint a bunda... jajjjj, nincs már a méhlepény, szegény töményen kapja a cuccost....... lelkifurim van.................................
megyek is vezekelek a közigjoggal (remélem, ott fönt látják kitartásomat és szenvedésemet :lol: )

jó pihit mindenkinek! ismét eltelt egy év (bár nekünk itt a topicon a tavalyi elég termékenyre sikerült :lol: )

pusz,
krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi

Sziasztok!
Boldog új évet mégegyszer!!!

Mamy, rémes lehetett a földrengés! Gesztike nagyon bátor, hogy szinte meg se rezzent! lehet, hogy kedvelni fogja az extrém sportokat is, majd légy résen! :wink:

Megcsináltam a ketchupos húst, szuper finom és laktató lett!
A churros sztem ma vacsinak csinálom meg.

Gesztenye, köszi az aloe infót! A gerincproblémádra sztem pont jó a callanetics (uis gerinckímélő, de biztos ami biztos, azért a dokit nem árt megkérdezni!) Én a héten elkezdem...!
Barnus nagyon édes a fejfogós képen! (is! :D )

Hettie, biztos, hogy hányt a baba? nem lehet egy nagyobb bukás? néha megtévesztően hasonlít a hányáshoz..
Hot jazz band :D Nálunk már Gergő baba is vigyorog, ha meghallja!

Edi, igazából nem kilókban akarok fogyni, hanem centikben, erre jó a tornám. A szopit semmi pénzért nem veszélyeztetném, ezért nem is kardiózom (meg azért nem, mert utálom... :D )

Ákata, énrégen félbarna kenyérlisztet vettem, de azt már nem lehet kapni. Most van olyan, ami félbarna kenyérliszt ugyan, de benne van az élesztő is. Ez pocsék.
Erre berágtam, és tegnap fogtam a közönséges simalisztet (aro-s :D ), meg egy kis teljes kiőrlésű rozslisztet, meg egy pici zabpelyhet és ebből a keverékből sütöttem, és tök jó lett!
Íme a recept, a sorrend nagyon fontos!(nekünk amúgy Alaska gépünk van)

Nagy kenyér:

460 ml víz
800 gr liszt-ebből mondjuk 700 lehet sima, 50 gr rozs, 50 gr zabpehely (ezt el is hagyhatod, ha nem szeretitek, csak akkor egészítsd ki a lisztet 800 gr-ra)
Minél több rozsliszt megy bele, annál töményebb, nehezebb a kenyér, érdemes kikísérletezni, hogy Nektek mi jön be.
másfél teáskanál cukor
4 tk só
11 g szárított élesztő (friss kockaélesztőt nem szabad használni!)
Fontos, hogy a cukor ne érintkezzen az élesztőve, az élesztőt a legtetejére szórd a lisztnek.

Közepes:

350 ml víz
600 gr liszt (pl. 550 gr sima, 25 rozs, 25 zabpehely)
1 tk cukor
3 tk só
11 gr élesztő

Én nagyon szeretek kenyeret sütni, ezerszer jobb, mint a bolti, sokáig eláll (bár általában hamar felfaljuk... :D ), laktató, 2 szeletnél nem nagyon tudsz egyszerre többet megenni. Bundás kenyérnél én 2 után teljesen kifekszem (igaz, mi reszelt sajtot szórunka forró bundásra, így aztán még ütősebb.) Nem lufikenyér, nem morzsálódik, én nagyon bírom. max. 3,5 óra alatt kész.
Egy vagy 2 keverőset kaptatok? A két karos jobban eldolgozzaa tésztát.
Én még pizzatésztát is ezzel dagasztok. Sőt, a múltkor a kalácssütő programmal kalácsot sütöttem, állati finom lett, csak majdnem kikelt a gépből... :D

Prolaktin: hát ez nagy ajándék volt az élettől, hogy rögtön két babóca is beköszöntött! Ahogy az ember leteszi a stresszt a gondokat, már kopogtat is a gólya...nálad rögtön kétszer is! :D

Laktoherb: sztem ez csinálja a galibát. Állj át esetleg a Fitolacra, Mamynak igaza van, sokkal finomabb, és kevesebb benne az édeskömény (egészen más az összetétele amúgy),ami hasfájást is okozhat. Árban is jobb, mert kevesebb kell belőle. Úgy tűnik, hatékonyabb, mint a laktoherb. (8-kor etettem, azt nem mértem de, utána 11-kor 200-at evett Gergő...! )

Megyek, megnézem őméltóságát, aztán megpróbálkozom a churrosszal... :D :D !

Puszi, Angel
Vendég

Linda, Mamy,
a rózsaszínben tündölő lánykáitok láttán azonnal, rögtön kislányt szeretnék!!!! Olyan szépek! Már a neve is megvan, Noémi lesz, ha összejön...azért még várunk vele, de lélekben már válogatom a rózsaszín ruhácskákat...
De minden baba OLYAN GYÖNYÖRŰ!!!! komolyan, ennél nincs is jobb....babaillat a nap 24 órájában (időnként fűszerezve egy kis babakakiszaggal, de ettől külön izgalmas az élet... :D )

Képzeljjétek, gergőnek már menyasszonya van! dec 27-én egy ismerősnnek megszületett Fanni babája, és üzent, hogy Gergőre nagyon vigyázzunk, mert "lövi" a lányának! :D :D :D

Na, most már tényleg irány a konyha!

Pussz, Angel
Vendég

Angel!
De aranyos vagy! :lol: Ez nagyon tetszik, hogy rögtön kislányt szeretél!!! Látod, így jönnek az igazi elhatározások!!!... 8)
Mindent bele!!! :lol:
Kíváncsi vagyok, milyen lesz a churros, majd megírod? Esetleg képet is tehetnél fel róla. Nagyon szemezek vele, de még nemtom...
Mi is itthon sütjük a kenyeret, nagyon sokfélét szoktunk, saját ízesítésűt is, (fokhagymás, sajtos... hmmm...) valóban sokkal-sokkal gazdaságosabb és finomabb, össze sem lehet hasonlítani a boltival. Két külön világ.

Most lettem kész a lencselevessel, mindjárt eszem is egy picit (de tényleg csak picit, mert félek a lencse "utóhatásaitól" Gesztit illetően... ti esztek lencsét???)

Geszti ismét alszik, kb. 3 óra óta. Mostanában nagyon jókat alszik, és én is arra gyanakszom, hogy a tea váltás segített! Szerintem is hatékonyabb a fitolac, és valahogy azóta tényleg több a tejci, és Geszti is nyugodtabb!

Nem is tudom, ki írta pár napja, hogy a DM-ben 800 Ft-ért látott fitolacot! Meg ne vedd!!! A gyógyszertárban 486 Ft!!! Legalábbis nálunk a Fogarasi úton. Még az interneten is 500 Ft-ért láttam, valami megrendelős oldalon.

Kép
mamy

Rolex!
Úgy megtetszett az új vonalzód, hogy én is kreáltam még egyet Gesztinek. Olyan jó nézegetni őket... :lol:

Kép
mamy

Angel,
köszönöm!
Még egy kérdés: akkor most a vizbe kell keverni a hozzávalókat, vagy először a por alakúak, utána a viz? Nem értem :oops: Por élesztő az, ami tasakos, ugye?
Élesztős liszt: kösz a figyelmeztetést, nekünk pont azt ajánlották (de nem olyan, aki már próbálta...)
Azt nem tudom, hogy hány tárcsás a gép, még nem néztem meg, mivel előbb a hozzávaló lisztet akartam beszerezni. De most megyek is, és megbarátkozom a háború és békényi használati utasitással...
Nekünk valami más márkájú a gép...

Mamy,
a sajtot a végén reszeled a tetejére, mint a stanglinál szokásos?
Fitolac: szerdára rendeltem a gyógyszertárba.

Rolex,
a lányok öt hónaposak, és most egyszerre már csak úgy háromnegyed órát alszanak, de van, hogy csak felet. De azt napi három-négyszer. Régebben kettő volt az átlag egyhuzamban.

Méri,
az Avent nekem se vált be, én is gépesitett Medelát használok.

Krisszi,
Ricsi nem büfizett a pezsgőtől? :D :D :D

Puszi - Kata

ákata2

Mamy,
nem lehet, hogy a DM-ben más kiszerelésű, azért drágább? Nekem az a tapasztalatom, hogy a gyógyszertár mindig drágább, mint a drogériák (vagy főleg, ha a gyártótól veszed).

Puszi

ákata2

Ákata!
A sajtot a liszttel keverjük össze még az elején, úgy tesszük bele. A mi gépünkhöz van egy recept füzet is, és ott mindegyik kenyérnél úgy írja hogy először mindig a folyadék (tej, víz) abba a zsiradék (vaj, olaj) és a só, cukor, majd utána a liszt, amit lehet keverni az ízesítőkkel, fűszerekkel. Állítólag fontos ez a sorrend. De néha amikor elfelejtem, előfordul hogy a liszt tetejére öntöm a pici olivaolajat, és semmi baj nem történik. A legtetejére kell a szárított élesztőt. Mi a lisztbe egy kávéskanálnyi sikért is szoktunk tenni, mert azt gyárilag kivonják a lisztből (a kenyérlisztből is), és a sikértől lesz olyan szép pufi a kenyér, az adja meg a jó állagát. Anélkül kicsit laposabb és tömörebb lesz. Sikért viszont csak malomipari szaküzletben lehet kapni (asszem a Soroksári úton van, de pontosan nem tudom hol).
A végefelé, amikor még nem kemény a kenyér teteje, meg lehet szórni pl. szezámmaggal, (ha illik az ízhez), de a sajtot nem ajánlom szórni mert megég a tetején, legalábbis nekem ez a tapasztalatom.

Kép
mamy

Sziasztok!
Úgy irigyellek titeket, hogy saját sütésű kenyeret ehettek. Nálunk cirka 5 nm a konyha (beépített szekrénnyel, sütővel, mosogatóval, hűtővel együtt), így oda már semmi sem fér el. Viszont, ha egyszer nagyobb lakásunk lesz az elsők között veszek kenyérsütőt :lol: .

Rolex!
Én általában hagyom, hogy annyit aludjon amennyire szüksége van, de Barni csak fél órákat szokott aludni. Volt már arra is példa, hogy két és fél órára bealudt és eltolódott a szopi, de megérte, hogy nem keltettem fel, mert olyan kipihenten és mosolygósan ébredt. Végülis ők alakítják ki maguknak a napirendjüket és lehet, hogy mostanában fog változni nálatok a rendszer, ha többet alszik az eddiginél.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Ákata!
Nem, teljesen ugyanaz volt a gyógyszertárban, szerintem egyféle van csak belőle. Bár nem tudom, lehet, hogy a DM-ben nagyobb doboz volt, ezért volt drágább? Az enyém 25 filteres. Én is csodálkoztam, hogy lehet a gyártónál drágább, mint a kereskedelmi forgalomban?...

Kép
mamy

Angel
Nem tudom hogy nem-e csak bukás volt. Közvetlenül szopi után jött ki, kb 5 perc után minden. Tehát fehér színű volt kis fehér darabokkal.
Tök jó hogy leírtad a kenyér receptet, mi is veszünk a hónapban kenyérsütőt. Én Erdélyben ettem igazi kemencében sütött kenyeret. Hoztam haza egy szeletet, gondolhatotd milyen nagy volt. Otthon meg összevesztek rajta ki egyen belőle, de jutott mindenkinek. :lol:
Gretulálok Gergő menyasszonyához! :D

Rolex
Szerintem ne ébreszd fel a babát, majd ébred ő ha éhes. Nekem aludt már éjjel 10 órát is, csak néztem. :shock:

hettie

Gesztenye
A hú de hideg van odakinnt képen annyira édes Barni! :lol:

hettie

sziasztok,

nálunk felemásan indult az új év. ma van a szülinapom, és ezt megünneplő, lepasszoltuk Petit anyóséknak két teljes órára. Újra úgy éreztük magunkat, mint a kapcsolatunk elején, nagyon szupi volt. ráadásul, anyósékhoz visszatérve, nem egy kisírt szemű Petike fogadott...
aztán az történt, hogy Petit letettem a kanapéra a hasára, ő meg boldogan nézelődött. és a következő pillanatban már a padlón ordjtott. leesett úgy, hogy OTT ÜLTEM MELLETTE!! :cry: és iszonyatosan orditott szegénykém, még cicivel sem tudtam megnyugtatni, úgyhogyv rohantunk az ügyeletre a heim pálba. ott megröntgenezték a koponyáját, nem találtak semmit. kérdezték, hogy hányt-e, én meg mondtam, hogy nem sokkal az esés előtt evett, és az esés után nem sokkal bukott valamennyit, de hát mindig bukik. erre beközölték, hogy lehet hogy agyrázkódása van, maradjon bent Peti a kórházban éjszakára megfigyelésre. kérdeztem, mit tudnak csinálni, egy agyrázkódást szenvedett babával, és hát a válasz hogy semmit, megfigyelik.
én ezt köszöntem, nem kérem, inkább itthon figyelem a drágát, nem hagyom a kórházban....úgyhogy saját felelősségre hazajöttünk, most kendőbe kötve alszik Petike.
Remélem, holnapra kutya baja lesz és itt fog nekem egész nap "rosszalkodni".
most viszont ISZONYATOS LELKIFURIM VAN!! :cry:

Kata
sz_kata

Sziasztok Lányok!!! Na, most talán van egy kis időm...

Gyönyörűek a babócák!!! Nekünk különösen szép ünnep a mai, pont egy éve, szinte percre pontosan most fogant meg Bencus (amolyan újév köszöntő volt) :lol:

A Kari nagyon jól telt, Bencus oda volt meg vissza a fától!!! No meg az ajándékoktól :wink: Szokás szerint az ex is itt volt és édes ötösben ünnepeltünk 24.-én, mindjárt illusztrálom is képekkel!!
Bocsi, hogy most csak magunkról írok. Nemrég jöttünk haza Rönciéktől, tegnap este még maratoni szoptatásokat rendeztünk, mindkét picúr jól alukált az éjjel. Hatalmasakat kajcsiztunk,sokat dumcsiztunk, dartsoztunk, társasoztunk, bár a társas közepén amolyan nyugdíjasként kidőltünk és fellőttük a pizsiket :lol: De amúgy szuper volt a buli!! Bencus meglepően jól viselte, hogy nem otthon voltunk, naggyon bejött neki Mírácska szobája, kiságya, de főleg Míra :lol:

Remélem mindenkinek hasonlóan szupi volt az év utolsó napja, még egyszer BUÉK!!!

Kép Jóreggelt, tiriririrm:)!!!

Kép

Kép

Kép Első Karácsony, első ajándék:))

Kép Hmmm, már szinte ki is nőtte...

Első közös képünk, amit az exem készített :shock:

Kép

Kép na, melyikre hasonlít???:) Ők kérdezték:)

Kép Ajándék Tőlem

KépKép
Kép
jadey

Gesztenye,
milyen mértékű a gerincferdülésed? Hol kezeltek/nek?
Nekemis van, 3 éves koromban vették észre, jött a rengeteg gyógytorna, úszás, fűző, gipszágy, stb. De mégis csak romlott, így 14 évesen megműtöttek, mert már tök ferdén álltam. Még így is maradt egy kis púpom, de nem vészes.

Méri,
én is mint itt sokan az elektromos Medelát használom, nagyon szeretem!! Amúgy akárhogy is döntessz márka ügyben, azt tanácsolom, hogy mindenképp elektromosat vegyél.

Mamy,
nekem párom szólalt meg egyszercsak, hogy földrengés van. Én épp mentem a járókához és Zsófihoz lehajoltam, így érezni nem éreztem, ő ült, úgyí jobban lehetett érezni, viszont látni láttam, hogy mozognak a díszek, meg a szekrény polcain a mütyürök.

Végül tök jó lett a tegnap este, csajok nem ébredtek fel semmire, a buli egy családi házban volt, őket egy emeleti szobába vittük, ahol repülőszimulátoron játszottak a srácok, alul bömbölt a zene és éjfélkor az ablak alatt lőtték el a tüzijátékokat meg a petárdákat a többiek, de a csajok tök jól aludtak! :lol:

Kép
baba888

Baba: Üd v közöttünk!!! Szépek a lányok!!! Az egyik hugicámazt ZSófia Annának hívják, szerintem is a legszebb nevek egyika bocsi, kettike :lol:

KépKép
Kép
jadey

És akkor a tegnap este képekben:

:wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok,

csak gyors bekukk, és jelentem, hogy Peti felébredt és vigyorog mint a tejbetök. aszem nincs agyrázkódása :lol:

Jadey,

köszi a hivást :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés.

KATA HÁTRÓL HASRA FORDULT alig 10 perce! :) :) :D

Edit

(este jövök, visszaolvasok)

Kép
Kép
edi78

Szaisztok!

Mamy, íme a képek, gyakorlatban már nem tudnám megmutatni, felfaltunk mindent... :oops: szuper jó!!! Ja, rossz a dátumozó a gépen...

Kép Kép

Ákata, nekünk a használati utasítás ezerrel hangsúlyozza, hogy először a vízet töltsd be, aztán szórd bele a lisztet,a sarkokba a sót, cukrot, és a liszt tetejére a tasakos (az az!) élesztőt.

Mamy, ez a sajtos kenyér nagyon szimpi...leírnád az arányokat?
Asszem, be fogok szerezni sikért is. Abból mennyi kell?

Gesztenye, nem tudtok felszerelni esetleg egy polcot? nem foglal akkora helyet így talán. Megéri neki vhogy kibulizni a helyet, nagyon finom a házi kenyér.

Hettie, sztem ez bukás inkább, mert a hányás az inkább sugárban jön. Néha tudnak annyit bukni, hogy úgy tűnik, mintha az egész kaja visszajönne.
megnéztem a doktornénis könyvben:
"A bukás azt jelenti, hogy étkezés után rövid időn belül visszabuggyan, visszacsurog a táplálék kis része. Legtöbbször túletetés, vagy levegőnyelés okozza. A szoptatás után tartsuk a csecsemőt függőlegesen, vállunkra támasztva, várjuk meg, amíg a levegőt felbüfögi, csak utána fektessük le.
A hányás legtöbbször betegség jele. a táplálék egésze vagy jelentős részegyorsan, eléggé intenzíven távozik a szájon keresztül."
Inkább bukás, nem?
Remélem, segített!
Kenyérsütő :D micsoda mozgalom indult!

Szkata, ne legyen lelkifurid, ilyen baleset mindenkivel előfordulhat! Ha Petike eszik, és mosolyog, akkor nincs baj!Próbálj megnyugodni, bújj ágyba vele, minden rendben lesz!!!

Jadey, őrületesek a képek!!!! A parókásak különösen! Tök jó, hogy az exxel ilyen szuper a kapcsolatod, nagyon ügyik vagytok! Persze, mint Jade apukája, ez természetes, de ma sajnos nem ez a gyakori. Azért külsőre hasonlítanak a pasik!!! :D :D :D

megyek, fürdetés, kaja!

Pussz, Angel
Vendég

Sziasztok!

Sz_Kata!
De jó, örülök hogy Peti jól van, úgy izgultam... rossz volt nagyon olvasni, amit írtál a leesésről... hogy történt? Hirtelen hátára fordult, és úgy gurulhatott le? Jaj nagyon kell vigyázni, én is félek már otthagyni az ágyon, kipárnázom minden oldalról...

Edit!

De klassz!!! Nem fogod elhinni, de Geszti is tegnap fordult meg először teljesen önállóan, csak elfelejtettem írni, este a torna előtt. Éppen vetkőztettem, és még rajta volt a pelus, de már örült hogy megszabadult a ruháitól. Nagy lendületet vett, és mire felocsúdtam, már át is fordult!!! Olyan jó volt!!! Jobb oldalra, és a jobb karja maga alá gyűrődött, azzal még nem igazán tudott mit kezdeni. Visszafordítottam, örömködtünk egy kicsit, vigyorgott de nagyon, aztán megint megfordult!!! Szerintem ráérzett az ízére. :lol: A másodiknál már könyökére támaszkodva érkezett hasra. Most már aztán nagyon oda kell figyelnünk!!! :lol: Már a pihenőszékében is úgy dobálja magát, de bekötni meg nem akarom... :roll:

Kép
mamy

Sz_Kata!
Én is azt mondom, hogy ne legyen lelkifurdalásod, mert ott voltál mellette és nem úgy történt, hogy felelőtlenül magára hagytad. Balesetek pedig mindig is lesznek és jó ha az ember felkészül ezekre (főleg lelkileg).

Baba!
Szerencsére a gerincferdülésem nem túl súlyos és egy kis tornával szépen kordában tudom tartani. Nekem inkább a nyakigerinc meszesedésem a súlyosabb, mivel már 3 csigolyám el van meszesedve és az ebben a korban nem valami előnyös. Elvileg visszafordíthatatlan a folyamat, de volt már rá példa, hogy a tornát és jógát végzők rendbejöttek. Egyébként a 13.ker-i sztk-ba(visegrádi u.) jártam tornára és akkor hagytam abba, amikor megtudtam, hogy Barni útban van.

Angel!
Kb. 2*1 méteres a járható terület a konyhánkban, így valószínűleg elég gyakran bevernénk a fejünket a polcba, legalábbis elég nehéz lenne kikerülni.

Jadey!
Nagyon jók lettek a képek és jó látni, hogy ilyen jól éreztetek magatokat. Mi csak lájtosan itthon tespedtünk és felvettük Edittel a kapcsolatot MSN-en.
Légyszi add meg a védőnőd elérhetőségét a babauszival kapcsolatban és írd meg az uszoda címét is. Köszi

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Jó estét Csajok!

SZ_Kata,
a hideg is rázott olvasván a soraidat. Vigyázz a kicsi Petikére! Adj neki egy puszit a nevemben.

Jadey,
Nagyon jók lettek a képek.Árad belőlük a jókedv! Sajnos én elaludtam, de P felébresztett koccintani és bementünk megpuszikálni életünk értelmét aki se erre, se a petárdákra nem kelt fel.:)

Edit, Gratulálok Kata babának!
Meg Mamy Gesztikéjének is (az átfordulásához). Olyan szép vonalzók vannak!!Engem teljesen beszippantott ez a lányos habos babos világ! :)

Köszönöm, h válaszoltatok a kérdésemre. Igazából akkor vagyok dilemmában, amikor séta után feljövünk és még alszik néha 2-3 órát. Ilyenkor már van, h 4 órája evett. Éjjel tudom, h nem gond, mert nem tudnak kiszáradni, de nappal?
rolex

Angel

Köszi az infókat, amit írtál!
Lehet hogy tényleg csak bukás volt. Mert olyan nagy sugárban nem jött, sztem, már amennyire emlékszem, de akkor nagynak tünt. és tényleg akkor nem büfizett, meg elég sokat is evett.

Szkata
örülök, hogy minden rendben Petivel. Anyum is járt így. egy pillanatra fordult csak el, tesóm meg már a földön volt, és ő még ráadásul a pelenkázóról esett le. De nem lett baja.

Jadey
Jók a képek. :lol: Az a nagy hajasbaba ki a képeken?

hettie

Sz_Kata,
Boldog Szülinapot,
Renáta és Zsófi
rolex

Edi: Gratulálunk Katának!!! Szuperügyi a kiscsajszi!!! Lehet, hogy megtette hatását a fiúzás és most bizonyítani szeretne, hogy mindenben ő a legjobb?! El is mesélem Bencusnak! :lol:

Szkata: Nyugi, ahogy mondtam, mi is voltunk néhányszor a Balesetin... És látod, milyen jó kis csajszi lett Jadiből :wink:

Angel,Rolex, Gesztenye, Hettie: Köszi, tényleg nagyon jó volt a hangulat! Ex: Tényleg jó, hogy ilyen jó a kapcsolat. Szerencsére, főleg Jade miatt. Az a vicces, amikor együtt megyünk nyaralni :David, menyasszony, Tibi, Jade meg én... Most meg majd Bencus is... Na akkor szoktak nagyot nézni. :lol: Angel, no azok a fánkok se semmik!!! Most mit egyek, úúúúúúúúúúúúgy megkívántam!!!

Hettie :Hajasbaba Mírácska, Rönci három hetes kislánya! Gyönyörű!!!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Szilveszter : Msn partival telt itthon. Beuka is bejelentkezett, Gesztenyével sokat dumáltunk. Mindkettőnk férje Gyuri :) és ők is jól elvoltak.
Mindkettő sógórnővel is kamerás kapcsolatban álltunk, így koccintottunk :D

Mamy!
Hallottam a földrengésről, de mi nem észleltünk semmit.
Nagyon ügyes Gesztike is és nagyon szép a képeken, ő is tök sokat változik. Szép az a rózsaszín rugitok. :) Nem fáj a hátad Geszti emelgetésétől?
Ja hát nagyon kell vigyáznunk, már hátat sem fordítok neki, ha az ágyon van, fürcsi előtt és tornázik. :) Ja a keze Katának a hasa alatt maradt és sírni kezdett, de majd belejönnek :)

Ettem egy kis lencselevest, nem tudom, eddig semmi hatása Katára :)

Altatás tegnap: nem ment olyan jól, mint szokott. Kata evett éjfél előtt, 3,6,10kor. MOndjuk a durrogás, ami tök sokáig tartott errefelé nem zavarta, de nem akart elaludni egyszerűen. Nagy nehezen éjfél előtt evett és utána aludt csak el.

Évi, Melinda!
Szépek vagytok a képeken. A babák is jó nagyok lettek. :D
Melinda, szép a ruhácskátok, nagyon édi azzal a kis cipővel.

ÁKata!
Uh :)
Vízicsata :D :D

Gesztenye!
Vmit fognom kell Barniról tuti jó. :), de a mamás kép se semmi :wink:

SZKata!
Boldog Szülinapot!
Szegény Petike, hogy esett le? Félrenéztél és meg is volt a baj? De a lényeg, hogy minden rendben vele. :) Mkivel megesik az ilyen sajnos, mi lesz ha majd már másznak, elkezdenek menni...

Jadey!
Egy éve Kata 2-3napos volt. :wink:
Nagyon jók a képek megint, nagyon szépek vagytok rajta. A Szilveszter is látom jó hangulatban telt. Szegény Bencusból ördögöt csináltatok :D
Ja lehet, hogy Bencusnak meg a többi fiúcskának akar imponálni tényleg. Úgy látom készül a köv. talira. :D :) :wink:

Rolex!
Köszi Gratula, remélem ráérez az ízére és sokat fog tornázni Kata. :)
Én hagyom aludni ameddig akar. Nappal 2,5-3óránál több nem telik el nálunk. Minden etetés után egy kicsit játszadozik, aztán szundi és megint eszik. Kata sokat alszik egy nap. Magában egyre többet elvan, de csak a kiságyban, nézegeti a kezét, meg a játékokat lökdösi. A játszószőnyegen nem annyira, ott kell neki a cumi.

Edit

Kép
Kép
edi78

Ez a kettő valahogy lemaradt :shock:

Kép

Kép

Azt hiszem Melődia Te kérdezted, hogy mit hozott a Jézuska...
JAde is hasonló, mint a lányod, mindent kért, amit a minimaxon reklámoznak.. Ettől függetlenül kapott könyvet is, Bűvésztáskát, mert nyáron voltunk bűvészshow, ami nagyon elvarázsolta őt :lol: ,kapott Magyar népmesék dvd-t, meg persze néhány szxrt a Minimaxról.... így legyen következetes egy szülő :roll:

KépKép
Kép
jadey

Ja, gömbpuzzle-t is kapott, na az zseniális, igazi családi program volt!!! Nektek és Tináéknak is ajánlom majd szülinapra. Szerintem mi jobban élveztük, mint a gyerek :wink: Meg megkapta a hitelkártyás Monopolyt, az is klassz... Egyből 15 millió eurója van, na emelett tuti sose fogja megtanulni, hogyan is kell "gazdálkodni okosan" :shock:

KépKép
Kép
jadey

Gesztenye : ama-ben holnap elküldöm. Ha estig nem kapnád meg, légyszi csörgess csak meg, akkor tuti eszembe jut! :shock:

KépKép
Kép
jadey

Az ama sms akart lenni... Csak félrenyúltam, bocsi... Pedig egy kortyot sem ittam! :lol:

KépKép
Kép
jadey

Angel, Mamy,
nagyon köszönöm a tippeket a kenyérsütőt illetően! Még nem jutottam hozzá a leiráshoz, mert a csajok közbesirtak... De most előkapom.

Megfordulás: a lányok se tudnak mit kezdeni a kezükkel... Az ülést jobban élvezik :D Gratula neked is, Mamy, és Edinek is - illetve hát a babáknak...

Kata,
jajj! Összerázkódtam, mikor olvastam, mi történt veletek.
Gondolja arra, hogy ez még csak a kezdet! Hány ilyen baleset lesz még mindannyiunknak, amit a legnagyobb odafigyeléssel sem tudunk elkerülni... Öcsém még nem tudott járni, mikor magára húzta a dögnehéz tévénket (hintázott rajta az édes), kutya baja nem lett, én egy komplett fiola gyógyszert tömtem magamba (direkt utaztam rá, nagyon izlett, és sikerült megszereznem), kimosták a gyomrom, aztán kiderült, hogy nem ártott volna, később gyöngyöt dugtam az orromba, és nem jött ki, aztán öcsém felnyeste a lábát a cajgával... soroljam?! Ne izgulj! És ne furdaljon a lelkiismeret! Lesz még hasonló, és az ijedtség rendszerint nagyobb lesz, mint maga a baj.
Boldog szülinapot neked!!

Megyek, alszom kicsit - tán a bébik is elszenderültek már...

Puszi - Kata

ákata2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?