Új privát üzeneted érkezett!

Dzsili
Sok-sok gyógyot küldünk az egész családnak!KépKépKépKépKépKépKépKép
Mi is jelentkeztünk ám!Kép Szerintem együtt kéne menni, csak jobb többen, nem?

Gorsi
gorsi

Sziasztok!
Dzsili!Mi is szívesen meglátogatunk majd.Persze csak ha akarodKépEgyenlőre nálunk is laza nátha ütötte fel a fejét,de remélem hamar kilábalunk belőle.Nektek nagyon gyors gyógyulást kívánunk.Kép

Zafi!Örülök,hogy jól vagy.KépNagyon jó,hogy megy anyukád pár napra.Nővéred gyerekeivel pedig tréningezhettél a több gyerekes anyaságra.Kép

Henke! Valószínüleg mi nem tudunk menni talizni.KépItt lesz a párom nagylánya is nálunk,másnap pedig börzére megyünk korán reggel.)Azért ha változik a helyzet majd szólok.

Nagyon jó,hogy ilyen sokan lesztek a talin.Kéretik sok fényképet csinálni és feltenni közszemlére.Kép

Velünk minden rendben,enyhe náthát kivéve.Miléna nagyon durcás mostanában,de ma kifejezetten jókedvű volt.Már kezdtem aggódni,mert nem értettem mi baja van.Korina nagyon sok új szót tud és egyszerű mondatokban beszél.Mindent megért és kérdésekre válaszol.A szavak nem tökéletesek,de épp ezért nagyon murisakat tud mondani.

Gorsi!A sterimarból két méret van,a nagyobbal én is mindig így jártam.A kicsi sokkal jobb.Tényleg eláll sokáig és nagyon jó is.Sokat használjuk.A lényege az,hogy függőlegesen kell tartani fújáskor.De biztos jól csináltad.Kép
linato

Sziasztok!

Norci, Zafi: köszi, részleteket még megbeszéljük, telefonálok a héten valamikor Kép

Főzőcskézésben tutira szivesen segít a fickóm, de én inkább a batyusbálra szavaznék.

Gorsi: mi is így jártunk a Sterimarral.

Csilis babot én nem ehetek, Zsoma hasfájós.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Linato, cory
Köszi a választ.Kép Megnyugtató, hogy másnak is akad a Sterimarral gondja, így nem érzem magam olyan bénának.
Linato, ez elvileg a kicsi kiszerelés.Kép Na mindegy, majd még próbálkozunk.

Gorsi
gorsi

BMárti (folytatás, bár kisebb elánnal, mert már nem tudom, pontosan hogyan is akartam írni Kép) SZóval, szerintem is növekszik az ember sírástűrőképessége Kép, mert egyszerűen muszáj. Sokszor érzem azt, hogy most épp az egyiktől vagy a másiktól veszek el időt - ez nagyon rossz érzés Kép De mikor látom, hogy hogy örülnek egymásnak, akkor nagyon boldog vagyok, és ez naponta többször is megtörténik.Kép És ha arra gondolok, hogy milyen nagyon jó, hogy nekem van testvérem (pedig nagyon különbözőek vagyunk!), akkor azt hiszem, nekem mindent megér, hogy ketten (sőt, többen) legyenek Kép Én a 34. szülinapom előtt 2,5 hónappal szültem Ármint, a 35. után 4-gyel Vilkát, inkább fiatalodtam tőlük, mint öregedtem Kép - szóval, ráérni épp ráérsz még Kép És nem rábeszélni akarlak, elhiszem, hogy vannak, akik egy gyerekkel érzik teljesnek és kerekkek a világot - csak te kérted, írjunk vmi bíztatót két gyerek -ügyeben Kép Nos: Hajrá, BMárti! Kép

Tali: Én is szeretem a paprikáskrumplit, meg egyéb bográcsos dolgokat, de szerintem hideg lesz sokáig kint lenni, nem lehet már ücsörögni, fázósan álldigálva meg nem jó sem főzni, sem enni (szerintem). Szóval, ha viszünk dolgokat, akkor így ősszel kényelmesebb szerintem. És akkor lehet vinni papírtányért, műanyag poharat, evőeszközt és nem kell Heninek órák hosszat mosogatnia utánunk Kép Én sütikben nem vagyok jó Kép, de szívesen viszek akár salátát (krumpli, francia, bármi más), és/vagy egybesült fasírtot, esetleg kenyérre kenhető dolgot (úgyis sok receptet írtam róluk Kép). Nos?

Linato! Boldog szülinapot Kép

Sterimar: nekünk nagy van és nagyon beválik! Igaz, tényleg sok folyik egyszerre, de Ármin folyton hozza, hogy fújkodjak az orrába - máskülönben nem mazochista Kép

Dzsili! Én is szívesen mennék hozzátok is, de azt hiszem, inkább már tavasszal. Sajnos nagyon rég vezettem, így egyedül nem mernék elindulni a két gyerekkel, András pedig Heniéké után nem tudom, mikor lesz ismét befűzhető bababulira KépKépKép Hogy vagytok? Remélem, már mindannyian jobban! Kép KépKép

Többi betegek? GYógyok mennek nektek is! KépKépKép

Nyuszimanó! Hogy vagytok? Nagyon elhavazódtál? Mit küldjek? Időt, energiát? KépKépKép Írj ám, hogy milyen kettejükkel!

Márti++
márti

Sziasztok!

BMárti: ne hagyjátok magatokat!!! A sebészek folyton operálni akarnak mindenkit Kép Gyerekügyben: én 26, 27, 30 és 41 !!! évesen szültem Kép

cory: olyan jó olvasni Téged és érezni, milyen boldog vagy a fiaiddal Kép

Zsuzsi: mi ugyan már nem akarunk több kistesót, de azért nálunk is ciki egy kissé, hogy mióta nem voltunk együtt, mert hullák vagyunk - főleg, mióta dolgozom Kép A férj hazajövésének módja ismerős Kép

Andi: nem lehet valami könnyű Neked se Kép

Gorsi: semmit nem KELL tudnia egy 2évesnek! Ami érdekli, azt úgyis tudja, figyeli, megtanulja. Ami meg nem, azt majd később. Tanítani meg - szerintem - egyáltalán nem kell. Persze mindenki boldog, ha ezt meg azt tudja már a gyereke, de minden gyereknél más a tempó, mások az igényei. A lényeg, hogy csak kirívó esetben kell izgulni, de az itt az osztályban nincs Kép

Laura: örülök, hogy az írásodból ítélve, jobb a kedved !!!

Henke: bogancsi 2 fő; férj teljesen reménytelen a munka miatt, a nagyoknak meg tudjátok, ciki Kép És Telki felől menve tudnánk vinni 1 mamát és 1 babát.

Zafi: jaj, de kár, hogy csak most olvasom, hogy Telkiben vagytok Kép

LadányiKata: nem semmi Peti vízügye Kép

Dzsili: jaj, Ti szegények Kép De legalább egyszerre túl lesztek rajta! Gyógyok mennek Kép Kép Kép

Tomi ismét sokat kakil, ma már 3x volt, de nem hasmenés. És tegnap este 37,5 volt. Viszont végigaludta az éjszakát. Most egész jókedvű KépCsak éppen fogy a könyvkészletünk, mert mindet megrágja ...
Apa és Dani az autószalonon vannak Kép Olyan csönd van itthon Kép Kép Kép
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!
nálunk úgy látszik nem ért véget a negatív hullám. Tegnap Ati másik nagymamáját kórházba vitték (nem a megégettet)... valószínű nincs sok esélye, mert agyvérzés KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép .. igaz, hogy 88 éves, de akkor is hirtelen jött Kép

Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Sajnos nekünk le kell mondanunk a talit az elején amikro indult én a mostani szombatra gondoltam, de nekünk jövő hétre már van programunk, elutazunk.Kép

Rebi.Kép

Márti! Jól emlékszik Beja, hogy te foglalkozol grafológiával? Vagy nem tud valaki egy grafológust?

További kellemes vasárnapot!

Tikk
tikk

Sziasztok!

Márti! Egyáltalán nem gondoltam, hogy szándékosan tanítanád olvasni Ármint, de ha úgy lenne, akkor se érezném magam feljogosítva rá, hogy kritizáljalak miatta. Egyrészt ugye neked van diplomád ebben a témában Kép, másrészt meg szvsz minden anya maga tudja, mi a jó az ő gyerekének. Én csak nem is tudom mit csináljak Kép, mert Lacikát pont úgy érdeklik a betűk, mint a képek. Ez egy madár, az egy A betű... De talán mire ők iskolába kerülnek, fel lesz már készülve az oktatási rendszer arra, hogy az elsősök egy része tud olvasni, másik része meg nem. Remélem. KépKép
Kistesó ügyben, ha valaki megígérné, hogy nálunk is ilyen kicsi angyal lesz a második, mint a ti Vilkátok, már a 3 hónapot se bírnám kivárni! Kép
A biztatást köszi Kép. Nem arról van szó, hogy egy gyerekkel érezném teljesnek a világot, nagyon is szeretnék nagy családot, csak egyszerűen annyira leköt ez az egy is, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy hogyan boldogulnék kettővel.

Dzsili! Hű, de összejött nektek most! Családi csomagolású gyógyok nektek Kép Kép Kép Kép Kép
A Délibe viszonylag egyszerű tőlünk eljutni, a HÉV egyenesen a piros metróhoz visz. Egyszer összehozzuk azt a látogatást, de először talán jobb lenne, ha hagynánk nyugodtan berendezkedni, nem?
Kistesó ügyben pontosan ezeket gondoltam kb. fél évvel ezelőtt, amit írtál. Eredetileg 2 év korkülönbséget gondoltam volna ideálisnak, de amikor ehhez teherbe kellett volan esnem, akkor úgy éreztem, még nem vagyok felkészülve rá. Most már nagyon szeretnék egy Picikét, és azok a félelmek és bizonytalanságok, amik még vannak bennem, már nem fognak elmúlni attól, hogy Lacika nagyobb lesz. Esetleg ettől a sok kedves biztatástól és pozitív tapasztalattól, amiket itt leírtatok nekem. KépKépKép

GOrsi! Mi rengeteg Sterimar-t használunk, és nekem nem szokott szerteszét spriccelni, ui. feldugom a csövét Lacika orrába. Ez így elég brutálisan hangzik, és persze utálja is. Kép De legalább használ. Kép A szemébe menni csak akkor szokott, ha hirtelen elrántja a fejét.

Bogancsi! Végülis ez az orrsövény ferdülés tényleg sok kellemetlenséget okoz, szerintem nem ártana, ha rendbe tennék. Persze könnyű a máséval a csalánt csapkodni, tudom én. Kép A korom meg (ezek szerint Kép) tényleg nem kifogás. Kép

Beja! Kép Szegény Nagymamák, nagyon rájuk jár a rúd! Kép Aki megégette magát, az jobban van már?

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
Elöbb írok, aztán olvasok, jó?
Csak mert Mártiig visszaolvastam, és látom ám, hogy hiányoltál, szóval akkor most írokKép

Hú megvagyunk, Petra egy kisangyalKép BMárti, igen én is garantálni tudom, hogy a 2. babó egy tündér leszKép
Képzeljétek, már kb 1 hete azt csinálja, hogy este fél8-8körül elalszik, éjjel1-2 között eszik egyet, szinte félálomban, nem kell ám altatniKép, majd hajnali 5-6 körül megint, még ekkor sem kell altatni, végül 8-9 körül kel felKép HIHETETLENKép Nappal meg nézelődik, nagyon figyel már minket, aki látja, azt hiszi, hogy elmúlt már 1 hónapos. Amúgy álmában már tud mosolyogni, már várom ám a tudatos mosolyt, szeretnék olvadozni.

Donci is nagyon aranyos vele, meg velem is. Viszont mással (nagyival) nagyon dilinyós tud lenni, sőt hisztizik is. Enni csak velem hajlandó. Talán a tesó miatt??

Na ezt most elküldöm, és megyek olvasni, aztán ha tudok, jövök reagálniKép
Puszi, Nyuszimanóék
nyuszimano

LKata!
De jó, hogy újra itt vagy köztünkKép Nem semmi humora van PetinekKép

Henke és Márti!
Hát azért lenyűgözőek a fiaitok, ugye tudjátok? Nem nagyon átlagos dolog, hogy ennyit beszélnek a gyerekek, főleg, hogy érthetően. Én azért irigykedem. Bár azért néha én is igencsak meglepődök Doncin. Tudja a Gólya, gólya gilicét, a Megy a gőzőst, Szita, szita Pénteket és elalvásnál együtt énekeljük az Erdő mellett estvéledtemet mindkét versszakkal. Viszont olyan igazi mondatok még mindig hiányoznak...

Dzsili!
Húha, most olvasom, hogy milyen betegek vagytokKép Valamelyik fiad hozta haza a suliból? Gyógyok, gyógyok mennekKépKép

Bogancsi!
Milyen a munka? Élvezed azért, hogy újra dolgozol?

Rebi!
JajajKép Azért mit mondanak, van reménye a nagyinak? Súlyos agyvérzése volt?Kép

Most megyek, szép vasárnap estét mindenkinek.
Nyuszimanó, Donci és a holnap 3 hetes Petra!!!!
nyuszimano

Beugrottam picit sziasztok!

Megynyugtató, hogy a második gyerek egy angyal...van reményKép Bár talán, az, hogy lányzó a szentem, az is biztató nem? Vagy a lányok is tudnak égetnivalók lenni?
Mi is betegek vagyunk egy picit, de nem vészes. Kis orrfolyás, néha köhögés már kedd óta. Mondjuk inkáb balesetek vannak dögivel. Apa elég figyelmetlen, ma kétszer leamortizálta Petit. Egyszer a kisvasút fasinével vágta szemen (jó ronda lila a bal szemhélya), majd szegény odajött hozzám sírni, végre megvigasztalódott, akkor meg könyékkel orrbavágta.......Kép na akkor aztán volt bőgés - hányás.....a franciaágy közepén. De örültemKép
A sterimart peti is szereti.Kép Csak azt használunk, már ha nem fújja el egy alkalommal az egészet.
Lányok, a LEGO valami zseniális találmány. Tavaly karácsonykor akciós volt a Nagy dobozos farm a tescoban, megvettük, most kapta meg. Még most is gondolkoztunk, hogy majd karácsonyra. ( 2 éves kortól van) Hát, hihetetlen, csütörtök óta úgy elvan, mint a befőt veleKépKépKép csak ajánlani tudomKép
Nyuszimanó,Henke, Márti! Hát a Peti korántsem csinál ilyeneket! Kezdjek aggódni...kezdek...méghogy gólya gólya...meg erdő mellett.....
sok szót tud, de még a kétszavas mondatok is csak ímmel ámmal (anya csüccs, anya inni, ), moastanában egyre jobban kezdi, de csak kezdi utánnunk mondani úgy-ahogy a szavakat. Hétvégi termés : (Kampó, Kettő, traktor, tető, Kata, legó, víz, dédi, )...lassan lassan haladunk. Szomszéd gyerek, aki három hónappal fiatalabb, már ilyeneket mond: Anya betömte aszájába csokit, meghúzzuk apa szakállát, nem akarok hazamenni. Itt akarok maradni. Nálunk eljön ez valaha????
Jajj még egy ari történet: Apával nézik egyik este a Playmate (Playboy szépe asszem) választást. Apa próbálja a gyerek figyelmét a lényegre felhívni, minthogy: Nézd csak Peti de szép néni. Van cicije, stb.....Peti: bmw, bmw, bmw !!!!!!! Mondom hoool???
Hát a néni pózolt egy cabrión, amit csak oldalról mutattak, sehol egy jelzés....apa se tudta milyen autó így. Peti meg csak bizonygatta, hogy márpedig az BMW. Aztán a végén egy pillanatra láttuk az elejét. Tényleg az volt!
Már megismeri a ladát, a Daewoot, a suzukit, toyotát, a renault-ot. De ezeket már úgy, hogy elmennek mellettünk, nem a jeléről.
Ma is ari volt, sütök, mutogatja a sütő gombját, hogy renault renault.. Mondom, mi a fene??? Hát el volt fordítva, és az alapállapot jele egy kocka. Mivel el volt fordítva élén állt, és rombusz alakú voltKép
Ja meg az újságban mutogatja, hogy melyik adó megy pont a tv-ben. Ha az Rtl-megy, odalapoz, és mutogatja, hogy ez a kettő ugyanaz....

Na de hát ezezk a köteletekbe se érnek......

No puszi, mert valaki felrugta a legó házatKép

Kata + Peti + PocakAnna
LadányiKata

SZiasztok!

Vadiúúúúj, MAI kép van a profilomban! KépKépKép Gyurmázunk épp Árminnal, ma először, nagyon tetszik neki! Kép Kicsi Vilka hasonfekve nézelődik, már tud hátról hasra és vissza is! fordulni - csak olyan kevés az idő csak vele foglalkozni Kép Pedig nagyon kéne azt is!

Márti++
márti

Márti!
De édesek a gyerekekKép Ármin hízott, nem? Vilka meg milyen nagy márKép Utánaszámoltam, és döbbenetes, hogy már 5 hónapos lesz! Tényleg a hozzátáplálást elkezdtétek már?

Amúgy most mentek el a kölkök aludni, Donci nem volt hajlandó az ágyában elaludni, miközben Petrát szoptattam, hozzámbújt az ágyban és úgy aludt el, most becsempésztem az ágyikójábaKép és én is megyek aludni!

Jó éccakát!
Nyuszimanó
nyuszimano

Sziasztok!

Márti
fantasztikus pockaid vannak KépKép

LKata
ne aggódj már... persze, hogy fog hosszú mondatokban beszélni... még vissza is sírod, amikor nem locsogott folyamatosan Kép... mindenkinek más a tempója... Csenge is egyik napról a másikra kezdett el dumálni... előtte egy-egy szó, meg öööö-k tömkelege Kép Ma meg már énekelget, mondókázik, és megállás nélkül fecseg... (mondjuk legnagyobb részét csak én értem Kép)

Tikk
jajj de kár KépKépKépKép

BMárti
bár még saját tapasztalataim nincsenek, de a többedik gyereknél nem kell megkétszerezned/háromszoroznod stb. majd az energiád/időd stb. .. meg azt se felejtsd el, hogy Lacika már egyre nagyobb és önállóbb lesz ... Kép.. és elég hamar eljön az az idő, amikor már egymással is remekül el lesznek... a végén nem is tudsz majd mit kezdeni a rengeteg szabadidőddel Kép

Dzsili
sok-sok gyógyKépKépKépKépKépKép az egész családnak!!!

... a dédi már nem fog magához térni Kép

... Csengus ma átváltott ördögfiókába a délutáni alvás helyett... 5-kor aludt el... akkor viszont úgy, hogy fent hagytam a galérián, mert már majdnem éhen haltam, előtte meg megmondtam neki, hogy az kap csak "macisütit", aki aludt... mire pár párc múlva vissza mentem, már elaludt Kép szépen be is takargatta magát Kép Ébreszteni kellett fél7-kor... akkor is csak a macisütivel való "fenyegetéssel" (hogy az apja megeszi Kép) sikerült magához téríteni Kép .. ritka gonosz szülőnek éreztem magam, de már nem jutott más eszembe .. persze a délutáni tanulásomnak annyi volt...KépKép

... lassan mennünk kellene már hazafelé... Atinak hosszú napja volt...

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Kedves BMárti! Szerintem ma már a gyerekek nagy százaléka úgy megy iskolába, hogy ismeri a betűket. Ahány iskoláról hallottam, ezt mindenhol máshogy kezelik: ideális esetben kapnak extra feladatot a tanító nénitől, rosszabb helyzetben vagy unatkoznak, amíg a többiek be nem hozzák őket, vagy végigrohannak a betűtanuláson, és a többiek lesznek továbbra is lemaradva (azt hiszem, egyelőre ez a gyakoribb). DE! Én nagyon bízom benne, hogy ez javulni fog a köv. 4-5 évben (mert idült optimista vagyok, nem mert úgy hiszek a jelenlegi oktatási és egyéb rendszerekben) Hogy a versenyszellem mérséklődni fog-e, nem tudom. Maradnak az "űrmenedzser-képzők"...
Viszont szerintem nem ez kellene, hogy befolyásoljon abban, elmondod-e Lacikának, melyik milyen betű. Ha ennyire érdekli, miért ne tennéd? (Mi például ma arról beszélgettünk a kádban Barnival, hogy mi a pisi és a kaki, és miért "jönnek" ki belőlünk Kép Ő akarta tudni, és nem biztos, hogy a felét is értette a magyarázatomnak a szervezetünk számára hasznos, ill. felesleges salakanyagokról Kép)

LKata! Üdv újra itt! Kicsit bűntudatom van, mert én soha nem azért írom le, miket tud Barni, hogy más aggódjon amiatt, hogy az ő gyereke ezeket esetleg nem tudja! Már sokszor írtam, de Barninak például a mozgása nem az a kimondottan "kirobbanó", sőt, kifejezetten ügyetlen; nem ismeri meg a színeket, mint Rebi Csengéje, és még sorolhatnám a hiányosságait. Peti szerintem iszonyú sok mindenben tehetséges és okosabb, mint Barni - és valóban az a ritkább, ha egy kisgyerek 2 éves korára mondatokban beszél. Szerintem nincs okod aggódni!

REBI! Nagyon sajnálom!!! KépKépKép

Tikk! Kár, hogy félreértettük egymást! Majd legközelebb!!!

Kistesó! Én épp ezért félek kicsit: Barni ideális kisbaba volt, soha nem sírt, szépen aludt, ill. nonstop szopizott Kép De milyen lesz ezek után a kistestvér?

Dzsili! Jobbulást nektek!!! Mi is szívesen meglátogatunk titeket, de szerintem már csak tavasszal!

Tali-ügyben: akkor maradjon a batyus-megoldás, ha a többség arra szavaz. Az jó, ha kenyeret veszünk mi, és hoztok valami rávalót (krémet, felvágottat, sajtot, stb)? Csinálhatunk hideg- és melegszendvicseket is. Vállalkozó szelleműek édességet is hozhatnak... Innivalót meg szerintem mindenki hozzon 1-2 olyat, amit szeret - víz, tea, néhány fajta gyümilé ugyan lesz nálunk, de nem mindenkinek ua. az ízlése! És mindenképpen hozzatok kinti ruhát is a gyerkőcöknek!!! Ja, Zafi! Legyen akkor mákos guba??? Mert akkor daráltatok anyukámmal mákot (a mi darálónk bekrepált KépKépKép), és veszünk sok kiflit is! (Ha nem fogy el, beteszem a fagyasztóba Kép)

Van egy jó hírem is: tegnap megcsinálták nálunk a színezést, leszedték az állványzatot a ház körül, így végre nem kell kerülgetnünk!!! (4 hónapon keresztül azt csináltuk...) Sajnos a teraszunk (=étkezőnk) még nem lesz kész, de bent is el fogunk férni, remélem Kép
És tényleg hozzatok minél több apukát: hisz az enyém is itt lesz, és zavarban lesz a sok anyuka között! Kép

Remélem, még ma meg tudom csinálni a profilomba a térképet, és a telcsi-számokat is felírom.

Puszi mindenkinek, megnézem a gyurmázó Ármint, és a szülinapos Petit!

Heni+Barni+Kép
gesztenye

Sziasztok!

Nyuszimanó: én is az Erdő mellett estvéledtem-et szoktam énekelni Dorkának elalváskor, olyan jó, hogy többen is ezt énekeljükKép Nagyon ügyes Petra, hogy ilyen sokat alszik, ha van friss fotó róla kérjük szépen!!!!

Márti: olyan komoly Ármin, és milyen nagy már Vilka is!!!Kép Olyan szépek! Büszke lehetsz rájuk!Kép

Minden bretegnek gyógyokat küldök! Mi abbahagytuk másfél nap után az antibiotikumot, mert Dorkának hihetetlenül megviselte a gyomrát, azóta sokkal jobban van, szerencsére láza nincs.Kép

Kata: gratulálok a hugihoz! Mikor is fog születni?

BMárti: érdekes, mert én pedig eddig nagyon biztos voltam, hogy jöjjön a kistesó, de a férjem még nem készült fel, ezért húztuk-halasztottuk, most végre kezd benne lenni ő is a tesóprojektben, de most meg én kezdek bizonytalanabb lenni. Most végre jók rám a régi ruháim, kezdek visszaállni a régi életemre, ha meglesz az angol nyelvvizsgám, akkor nagyobb esélyem lesz egy jó munkát megszereznem... Most utaztunk, olyan jó volt, hogy most már Dorka is tudott alkalmazkodni! Szóval ezelőtt 3 hónappal még nem voltam ilyen állapotban és sokkal könnyebben vállalkoztam volna az újabb terhességre. Örülök, hogy végre férjem is kész a kistesóra, de én valahogy az elfecsérelt időt nagyon üresjáratnak gondolom minden oldalról, mert vagy elmehettem volna egy kicsit dolgozni, vagy már várhattam volna a picit... Kiváncsi vagyok, mikor jön össze nálunk, mert ha sokat kell várni a picire, akkor nekem is tennem kell valamit magammal, mert így csak lógok a levegőben.

Beja: éppen a fentiek miatt úgy gondolom, hogy nagyon jó ötlet a ti vállalkozásotok és nagyon remélem, hogy mind az üzlet mind a kistesó egyszerre jön be nektek!!!Kép Azért lehet személyesen is vásárolni, vagy most már menjünk a netre?

Rebi: sajnálom a nagymamikat, remélem minden rendbe jön! Hajrá szakdolgi!Kép

Bogancsi: akkor ismered a helyzetet Kép, azért elég hülyén fog kinézni, ha nyugdíjasként fogunk a férjemmel végre "romantikázni", mármint ha megéljükKép

GOrsi: mi a sterimart nagy harc árán tudjuk alkalmazni, Dorka utálja, de hatásos. Nálunk mindig kerül egy kicsi a szemébe is, de gyorsan letörlöm. A mostani gyógyszert sem tudtam beadni Dorkának, egyszerűen kiköpi vagy elrohan...Kép Te hogyan oldod meg a kanalas gyógyszer beadását?

üdv, jó éjt!

Zsuzsiék
zsu26

Nem sikerült a profil, holnap újra! Grrrrrrrrr.
gesztenye

Dzsili!
Már valaki írta, tényleg nem kellene inkább későbbre tenni a látogatást, mikor már kényelmesen berendezkedtetek? Végülis nem hajt a tatár, elég lesz akkor nálatok talizni, mikor már minden rendben van nálatok és mikor többen tudunk jönni!

Jut eszembe, jönnek a csúnya hideg napok, talán szervezhetnénk közös programokat! Pl. bábszínház, koncert vagy múzeum látogatás, olyan kiállításra, amit már ilyen picik is élveznek! Ott is tudnánk beszélgetni és a gyerekek játszani! Ha van bárkinek ötlete, hova mehetnénk, halljuk!

Üdv: zsuzsi
zsu26

Márti!Nagyon szépen köszönöm.
Mindenkinek jó éjt.Kép
linato

Sziasztok!

K.O.-vagyok, egész nap mentünk! de legalább Réka is kipurcant és viszonylag hamar elaludt!

Bogancsi! Jó volt Telkiben, majd megyünk máskor is, de akkor már TIteket is megnézünk!Kép Nagyon tetszett a hely! Egyébként az ismerősünk ismer téged látásból!Kép

Rebi! DédiKép

Nyuszimanó! Az Erdő mellett estvé lettem-nek 3 versszaka vanKép csak mert én is ezt szoktam este énekelni Rékának, kivéve mikor mesét olvasok.
Jaj, tegnap a fél Mátyás király meséit felolvastam neki és még mindig nem aludt!KépKép

Ladányikata! Igen, a lányok is tudnak égetnivalók lenni!Kép

Henke! Azért csak miattam ne legyen mákosguba, de ahogy a páromnak is modani szoktam, ha valami kedvenc kajámra invitál, semmi jónak nem vagyok elrontója!KépKépKép

Réka is náthás, múlt éjjel sokat köhögött, napközben nem volt baja, de most estére megint előjött, és fürdés után annyira felhergelte magát, hogy bőgött-köhögött, majd kihányta a vacsorát!Kép A legrosszabb, hogy én is elkezdtem öklendezni és ki is kellett mennem a szobából, nem bírtam! Teljesen kiborított, hogy a saját gyerekem hányását nem tudom elviselni!Kép

Legújabb dumája, ha vmi nem jön össze, vagy fáradt, vagy csak sirdogál valamiért odarohan hozzám: mama, szeressél!KépKépKép

Zafi
zafi

Márti!
Ez szuper!Kép

RebiKép

Puszi mindenkinek!
Irigykedtem ám! Kép
Solya
solya

Sziasztok!

Rebi: dédi: Kép. Talán az vígasztalhat, hogy ilyen szép kort kevesen érnek meg.

Zafi: neked már olyan régóta szeretném megköszönni, hogy még mindig őrizgeted Romi játékait! Elhozod őket Heniékhez a talira? Ha valamiért ott nem jönne össze, hogy átadd, akkor felhívlak és elmegyünk érte.

Dzsili: gyógyok tőlünk is családi csomagolásban mennek: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép!!!

Márti: nagyon édesek a gyermekek! Te jó ég, Vilka milyen nagy baba lett! Nemsokára utoléri Ármint! Kép

Kata: nagy-nagy gratula Annához!
Rominak a leghosszabb és legbonyolultabb mondata eddig az volt, hogy: Nyancsi apa hozs. (Lefordítom: Apa, hozd ide a Jancsi babát. Kép) Szóval nem vagytok ti lemaradva, egyáltalán nem. Az autókat pedig úgy ismeri meg, hogy piros autó, kék autó, fehér autó, szürke autó, stb. Kép

BMárti: olvasni már én is tudtam, mikor iskolába kerültem (írni még nem). Ezért Anyukámnak valaki azt találta mondani, hogy ne engedje(!) hogy olvassak, mert akkor unatkozni fogok a suliban. Na, ez egy nagy butaság volt, Anyukám meg hallgatott rá... Kép

Jaj, és ami miatt jöttem: a tali. Apa sajnos nem támogatja, hogy elmenjünk. Kép De azért szerintem ott leszünk... Kép Akkor érez bennünket biztonságban, ha otthon maradunk, vagy ha eljön velünk. Ezért megpróbálja megoldani a munkahelyén, hogy ott lehessen.
Étkezés tekintetében pedig szintén a batyus megoldásra szavaznék, már a mosogatás kontra papírtányérok miatt is.
Heni! Van 3 összecsukhatós műanyag székünk, elvigyük?

Tikk: kár, hogy nem jöttök. Kép

Zsuzsi: hogy milyen jó ötlet ez a közös program!!! Szerintem a Közlekedési Múzeumba elmehetnénk együtt, nem?

Megyek, mert még egy barátomnak kéne levelet írni... angolul... meg az unokatesóméknak Kanadába... meg a barátnőméknek Brassóba... meg a keresztlányoméknak szintén Erdélybe...

Sziasztok: Laura+Romola+Mintababa
p_laura

Sziasztok!

Mar gyogyuloban vagyok,csak egy kicsit kohogok és Riki is elkezdte.Remélem komolyabb nem lesz neki.

LKata!Gratula a kislanyhoz!KépAranyos a kis gyertyafujo!Kép

Dzsili!Jobban vagytok?Azért kuldok nektek gyogyikat!KépKépKépKép

Szilvi!Hogy sikerult a szulinap?Zsaninak izlett a torta?

Beja!Tetszik a webaruhaz,de még tuzetesebben at kell néznem.Kép

BMarti!Szegény parod jol kifogta a muteni akaro dokit.

Andi!Beteg bolcsiKép

Laura!Jancsi babaKépToncsi hogy van?Miket tud?

Nyuszimano!Jo hallani rolatok!KépNagyon ugyesen mondokazik Donci!Az én fiam szerintem néma marad!KépKép

GOrsi!Hogy van Peti?

Rebi!Szegény Dédi!Kép

Marti!Nagyon aranyos az uj kép!KépVilka milyen nagy mar!Kép

Zsuzsi!Remélem Dorka mostmar hamar meggyogyul!KépKépKép

Tegnap vettunk Rikinek egy kabatot,két nadragot és sapkat télre.Holnap mehetunk vissza,mert a kabatban benne felejtettek egy csipogot.KépNem tudom,akkor hogy sikerult kijonnunk az uzletbol.
Apa kapott egy fellépése alkalmaval egy 30 euros kupont.Nagyon jol jott igy a tél bekoszontével.Kép

Jo éjszakat!

Edit
edith16

Sziasztok!

Köszönjük a gyógyikat -mindenkinek- most már jobban vagyunk családilag, és ami a legjobb hír nekem, hogy sikerült találni egy italt végre amibe bele tudom keverni neki a gyógyszerét, így nem kell szurira járnunk!

Beja
Én is megnéztem a boltodat és kinéztem néhány dolgot, az külön jó hír hogy elkülditek csomagban, most még azért nem rendeltem hátha a napokban még felkerül néhány kép ahogyan mondtad!

Zafi
Ismerősek az apa kifogások, amellet persze hogy gondolom most azét van dolga neki is az új lakás felújítáa miatt,a párom azt mondta hogy mi az ördögöt csináljon a mi "szektánkban" olyan idegen lenne neki mindenki!

Nyuszimanó
Köszi a Kép-kat ránk fért, de már sokkal jobb, hogy hogyan sikerült így lebetegednünk az talány, már nem is kutatom az okát régen, de kétféle dolog volt, és Márkom eddig jól bírta úgy hogy????
Örülök hogy írtál magatokról,édi lehet Petra baba és persze Donci is!

BMárti
Köszike a családi csomagolást!!! KépKép
A korod...ugyan már, szerintem ez igazából az elsőnél fontos némi kockázat meg mindenkinél lehet!!!
Én is arra gondoltam a korkülönbség et azért hztam fel, hogy talán idővel magabiztosabb lesz az ember, és egy nagyobb gyerek már jobban el van egyedül is,megértőbb, egyszóval "nem foglal le" annyira.
Azt tényleg nem lehet tudni, hogy milyen típusu lesz a kicsi, de amit már egyszer megtanultál és amin végimentél, már nem kell újból, ezért aztán könnyebb,máskor mégsem ,szerintem ez hullámzó mert amikor majd már nagyobbak és tépik egymást egyik erre menne a másik arra stb. akkor meg nehezebb.
De addigra megacélosodsz és rendet vágsz köztük.
Arról kétséged se legyen hogy hogyan boldogulsz majd, mert biztossan kitűnően, ahogyan mindannyian, ezt is sokan mondták már itt is, hogy hihetetlen hogy aki azt hiszi hogy egy gyerek mellett nincs egy perc ideje sem semmire, kideríti hogy kettő mellett mégis akad.
Sőt három melltt is, látod itt pötyögök egy kézzel mert a másikban a lányom ücsörög és cumizza az ujját. A nagy fiam meg még nem ért haza Szegedről ahová hajnalba indult karateversenyre úgy hogy tiszta ideg vagyok tőle.
És ami a lényeg szerintem, több gyerek több gond, ugyan ismerjük be ez tény, nem csak csillogás, de sokkal több szeret és öröm is!!!!
Olyanok mint egy akkumulátor nekem, ha lemerülök feltöltenek energiával, fárasztóak is, de belőlük nyerem az életem!
Be vagyunk rendeszkedve, nem tudnám hetekig nézni a dobozokat nem az a típus vagyok, néhány kép még hiányzik a falakról ilyasmi de az pénz kérdés!

Rebi
Sajnálom a párod nagymamáját!Kép
Nekem holnap műtik a nagypapámat, ő is túl van a nyolcvanon, izgulok érte.

Bogancsi
Utólag is gratula a lányok nyelvizsgájához, nagyon tetszett amit írtál arról, hogy mit is kell tudnia egy két évesnek!
Szerintem ez olyan mint a mozgásfejlődés, kinél hamarabb indul be a beszéd, és az érdeklődés bizonyos dolgok iránt kinél később, ráadásul jóval összetetebb dolog annál hogy belehessen határolni.
Én nem tartom jónak a képeket dugok az orra alá aztán betüket tanítok neki és írni olvasni, mint egyesek /nem Henire és Mártiékra gondoltam ők csak a gyerek kiváncsiságát elégítik ki/leültetni és tudatossan "idomítani" csak azért mert roppant fogékonyak még.
A mesélés, éneklés, rajzolás az önkifejezés, saját maguk belehelyezése a világba is nagyonfontos dolog éppen elég megtanulniuk.
Mindegyiküket más érdekli, vannak akik szuperul beszélnek,verselnek, rajzolnak stb. /autó márkákat betéve tudnak / valószínűleg a többiek is megértik azt amit ők de valami miatt később nyitnak és másképpen fejlődnek ez álltal a társas kapcsolatok terén.
Nekem mind a három másképpen kezdett el beszélni és teljessen más az amire fogékonyak voltak.
Pont ez benne a szép.

Pussz: Dzsili
dzsili

Laura: barátomnak????levelet?KépKépKép Mit szól ehhez nagy ToncsiKép

Gyűjtsünk pár jó programot és szavazással válasszuk ki, miko hova menjünk, persze az időjárás függvényében!

Henke: ha minden igaz és nem jön közbe semmi mi is Dorkával tudunk menni (azaz ketten)! kókuszos rúdat bevállalok, ha szeretitek! és valami salátát (mozarella paradicsommal?) Fényképezőt feltétlenül viszek. A lényeg, hogy ne legyünk betegek!

Jó éjt!
Zsuzsiék (Dorka egész nap szopi nélkül kibírta!!!, meglátjuk meddig)
zsu26

SZiasztok ismét!

Na, ma nagyon írós vagyok Kép

Zafi! Hát, nem volt akkor könnyű estétek! Kép De már amúgy nem vagy hányós, igaz? Réka dumája nagyon jó! Kép A mákosgubát én is nagyon szeretem, de nem tudom, hogy kell csinálni, úgyhogy csináljatok csak! Majd lemeózom és elkérem a receptjét! Kép

Rebi! Dédi Kép Nagyon rossz idők járnak rátok mostanában Kép Csengu viszont nagyon aranyos lehet, még ha fárasztó is néha! Kép Mi aza macisüti? Mit küldjek még a szakdolidhoz? Kép Néhány plusz oldalt, megszerkesztve? KépKépKép

Tikk! Írtam a WIW-re - sajnos nem értek a grafológiához! Nagyon sajnálom, hogy nem tudtok jönni talizni Kép

Zsuzsi! szerintem a játzóházakon kívül másutt elég nehézkes lenne a tali, ha sokan vagyunk. De pld ketten-hárman mehetnénk(nétek) a Közl. Múzeumba, mi most akarjuk felderíteni Árminnal a Termtud. Múzeumot - ha voltunk és jó, szólok! Kép Miért hiszed, hogy elvesztegetett idő volt nem terhesen otthon lenni? Dórinak biztos, hogy más a véleménye! Amit írtál a "régi élet" visszatéréséről, hogy tudtok utazni, stb. az nagyon jó lehet! De én azért (is) akartam kis korkülönbséget kettejük közt, mert sok ismerősömnél láttam, hogy maradt az egyke, holott eredetileg szerettek volna még, csak a csaj visszament dolgozni, csak épp nem lehetett egy-két év múlva eljönni, aztán meg olyan jó volt már nem felkelni éjjej, meg ilyesmik ... Szóval, én féltem ettől, hogy mi is beleesünk egy ilyen csapdába - hááát, egy másmilyenbe estünk bele KépKépKép

Nyuszimanó! Ne öregítsd a lányomat! Kép Még csak 4,5 hónapos Kép A hozzátápit nem akarom elkezdeni 6 hónapos kora előtt, így is úúúúúgy múlik az idő, hogy hihetetlen! Kép Árminnal alig vártuk mindig, hogy mikor tud már ezt-azt, alig vártam, hogy ehessen már mást is, mert kíváncsi voltam, milyen lesz pépeket gyártani, kanállal etetni ... hát, szoptatni jobb Kép Vilkával meg kettőt pislantunk, és máris fél éves - túl hamar! Máris hiányzik, hogy olyan icipici babánk is legyen! Na, azért még nem lesz! Kép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Zafi!Rékanak gyogypuszik!KépKépKépKép

Solya!Irjal tobbet magatokrol!KépLécci!Kép

Mi az ismertetojele az Erdo mellett estvé lettem...-nek,mert nekem nem ugrik be?

Jéé,kozben kozéphalado lettem!KépKép

Edit
edith16

Edit!
Most megfogtál, hogy is van a szövege pontosan?????Kép Húúú, de ciki, lehet, hogy rosszul daloltam eddig? Adjon Isten Jó éjszakát, küldje hozzánk szent angyalát.....-ez egy magyar népdal, melyet protestánsok is szoktak istentiszteleten énekelni, de ha jól tudom Kodály átdolgozta, és így lett Erdő mellett.... Én még kisiskolás koromban tanultam és Ákos koncertek végén is hallottamKép

Borzasztó makacs vírust szedtetek össze Kép!
Nem tudjátok csavarhúzóval szétszedni a csipogót?
Mikor jöttök haza és Németországba?

Üdv: zsuzsi (aki nem tudja befogni a száját és helyesen sem tud írni, ezer bocsi érte)
zsu26

Gorsi, Linato
Persze hogy örülnénk nektek is, és szerintem is jobb ha többe vagyunk, megbeszéljük, jó?

Márti
Találkozhatunk itt tavasszal vagy egy szép nem túl forró nyári napon is, van kert és egyebek, lehet itt is sütögetni -most már elég hideg van-a párom szívessen válallja hogy grillez.
Arra gondoltam hogy van aki akkor már kevésbé lesz mobil, mert mint pl. Gorsi vagy Menta vagy Zafi, Rebi ne is sorolom tovább már egy pindurral többen lesznek és így nehezebb azért utazgatni jóval, tehát hogy ők ha nem fárasztó neki jönnének még majd mostanában, ha van kedvük,akinek meg addigra nő egy nagyobbat a ketteskéje ők ha szép idő lesz!
Vagy minden alkalommal!

Zsuzsi
nem zavartok, többit lásd feljebb, de ha nem jön össze most akkor később...Kép
Babás találka jó ötlet de mit élveznek ők még igazán?

Heni
Direkt jó hogy beszélgetsz Barnival és kielégíted a kiváncsiágát ez nem baj, sokan tanulnak meg még ovis koruk alatt olvasni vagy betüket írni, szerintem ez nem hátrány, sőt tapasztalatiam szerint ebben a feszített tempóban amit manapság diktálnak a sulikban direkt jó!
Írd csak meg hogy milyen ügyes a fiad, és ha aggodalmad van amiatt hogy ez nem sok e tőle , azt is, azon senki nem csodálkozik ha siránkozunk hogy még nem beszél a gyerek csak azon ha valaki azon gondolkodik hogy nem tú sokat tud-e?
Őszintén mondom örülj neki hogy ilyen kis közlékeny szerintem ez jó!!!!
Mi lenne ha mi is meglepnénk benneteket?
Rajta vagyok!
És persze tavasszal is várunk benneteket!

Márti
Aranyosak a gyerkőcök egymás ölében! KépKépKépKép

Napocs is okat dumcsizik szépen érthetően, és már mondatokban, most a kedvnce a
-Van még? /palacsinta, vagy ágyazásnál segít áthozni a párnákat stb/
De sok mndent mond szinte mindent utánunnk sajna még azt is hogy a "fancba" anya után, amikor kiborult a tej.
Vagy mesélte hogy "Szegé Nanika bete" /szegény Nagyika beteg/,

a Csip- csip csókat így énekli:
Csip-csip csócsa
Vak a cica....

Edit Nektek is jobbulást!

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Nekem az iskola előtti olvasás tudással egy fő bajom van. Az, hogy lassan már elvárás lesz az iskolába menetelkor Kép Hallottam már olyanról, hogy az oviban a suli előtti nyáron az ovónők (akik ugyebár nem értenek hozzá) a betűket tanítják a gyerekeknek, mert a helyi iskola tanítónői ezt kérték tőlük. Szerintem ez rémes Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Zsuzsi!

Koszi az otletet a csavarhuzora!Ki fogjuk probalni!Kép

Akos,illetve Bonanza koncerteken én is hallottam,csak nem tudtam,hogy ez az!Kép

November 3-an,vagy 4-én érunk haza.Még el kell donteni,hogy mikor induljunk utnak.
Németorszagba november 25-én megyunk.

Dzsili!Koszi!KépNapocs irto édes!Kép

Edit
edith16

Zafi
Kimaradtatok, jobbulást Rékának! Gyógyik KépKépKépKépKép

Edit

Erdő mellett estvéledtem
Subám fejem alá tettem
Öszetettem két kezemet,
Úgy kértem jó Istenemet.

Én Istenem adjál szállást,
Már meguntam a járkálást,
A járkálást,a bujdosást,
Az idegen földön lakást.

Adjon Isten jó éjszakát,
Küldje hozzám szent angyalát,
Bátorítsa szivünk álmát,
Adjon Isten jó éjszakát.

Dzsili
dzsili

Cory
Valóban rémes, ennél már csak az a roszabb ha egy normális óvodából kerül a gyerek suliba, ahol a gyerekeket nem idomítják az iskolára, és a tanítnéni mégis jóformá elvárja tőlük hogy már tudják amit még csak most kellenen tanulniuk.
De ha nem, mert uram bocsá a gyerek elsős korában akar megtanulni írni olvasni, akkor ezt gyorsan tanulja meg mert tovább kell lépni a tananyaggal, és ez innen már nem az iskola vagy a tanárok egyedüli felelőssége, hiszen nem ők állítják fek a követelmény rendszert.

Dzsili
dzsili

edit,
nem nagyon tudok. Egyrészt most a IInőis topicban nagy beszélgetés van, ez kitölti az időm, másrészt beteg Sára. Fosós-hányós-nem evős vmit kapott el. Ma megyünk drbácsihoz, már rég el kellett volna indulni, de nem merem felébreszteni. Még előbb a biztosítóhoz is el kell menni a negyedéves papírért, mert itt nincs tbkártyánk. Kép legfeljebb délután megyünkorvoshoz.
És rossz az idő.
Puszi
Solya
solya

Na de Solya!
Itt is hiányoltunk már többször, legaláb is én igen!!!!!
Lehet egy kicsit a másik topicot is hanyagolni, nem? Na légyszi!
Szegény kis beteg Sárának gyógyika hegyek mennek!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép:KépKépKép

Dzsili
dzsili

Dzsili!
De jó, hogy leírtad a 3. versszakát is, így már beugrott! Hogy hogy maradt le eddig??????

Taliért roppant irigy vagyok, mi úgy tűnik, dec.5-én megyünk hazaKép A párom csak 20-án tud utánunk jönni, szóval kaptunk egy kis kimenőtKép

Puszi, Nyuszimanó
nyuszimano

Sziasztok!

Most csak gyorsan, mert dógom ezer...

Minden kedves betegeskedő, jobbulást Nektek, soksok gyógy-Kép-t küldünk!!!!!!!!

A talira már tökre be vagyok pörögve, Bálintnak is mondtam már, akire emléxik, azoknak hajtogatja a nevét, mikor erről "társalgunk" Kép

Nyuszimanó, hogy jöttök haza? Te egyedül a két csemetével? Gondolom repülővel... Szerencse, hogy nem hosszú az út...

Fú, Dzsili, de jó, hogy leírtad a teljes éneket, titokban, mikor senki sem hallja, Bálintnak a harmadik versszakot szoktam énekelgetni egy-egy nyügi alkalmával, persze én Ákostól tanultamKép
Vak a cicaKépKépKép

Rebi, nagyon sajnálomKépKépKép

Márti, egyszerűen gyönyörű a két csemeteKép És szerintem Vilka ezen a képen tiszta Te!

Mindenkinek nagyon köszi a véleményeket az oldalrólKépKépKép

Na pusza mindenkinek,
Beja+Bácu
beja

Sziasztok!

Azt szeretném kérni, hogy drukkoljatok nekünk, mert ma este megyünk a dokihoz, hogy megnézze a legkisebb Tündérkénket!
Amióta utoljára írtam még mindig megvan a hányinger, de ez már nem is izgat, inkább az, hogy nagyon sokszor szédülök és, hogy sokat görcsöl a pocim.
Szerintem nem vagyok izgulós, de tegnap már az esti misére sem mentem el, mert feleslegesen nem akarom kitenni magamat egy újabb görcsnek. Nagyon várom már az estét, hogy lássam, minden rendben.

Betegek! gyógyuljatok!!! KépKépKép

Mi tuti nem megyünk a talira, mert vidékre utazunk, akkor lesz az unokaöcsi keresztelője.

Majd jelentkezem, hogy mi lett este.
Cory! Anyósom becsületesen beírta, hogy Győző vezette a kocsit. Kiváncsi vagyok mi lesz?

Puszi mindenkinek!!!!
Menta++
menta

Sziasztok!

Jól lemaradtam, először írok, aztán ovlasok. Apa hazajött, egész jól bírtuk, Vili tényleg megértette mi a dörgés, de aztán nagy örömrivalgás volt és ma hajnaébna is azt kiabálta, hgoy Apucika, szóval nem engem hívott Kép

Tali nálunk bizonytalan lett, mert mi is dögröváson vagyunk, Viliből dől a takony nekem megiszonyatosan fáj a tokom, pedig olyan jó lenne meggyógyulni szombatig.

Norci
norci

Sziasztok!

Dzsili, aranyos vagy! Kép

Voltunk orvosnál, kapott Sára mindenféle oldalról vízbenttartó dolgokat, merthogy nem akar enni és inni sem. Kép Nem nagyon vészes a helyzet, csak fogyott is és gyenge is. A pociján a bőr lassan, mint egy kiskutyáé. Kép De most majd!
Megyek is, mert óránként kap szirupot...

Menta,
szurkolok, de miért lenne baj? Pihenj sokat!

Én is mindenkinek jobbulást, akinek szüksége van rá!

Sziasztok!
Solya
solya

Sziasztok!

Jó lenne, ha hétvégén nem lenne ilyen nyákos idő...

Solya! Sárának gyors jobbulást kívánunk!!! Írd meg, mit mondott a dokibácsi! Domóékról továbbra sem tudsz?

Cory! Abszolut egyetértek! KépKépKép Néhány suli meg azzal akar több diákot vonzani (fejkvóta, ugye), hogy azt ígérik a szülőknek, karácsonyra megtanítják írni-olvasni a gyerekeket! Hát, nem tudom, milyen alapot képez ez a "tudás"...

Dzsili! Jó lenne, ha meglepnétek!!! Kép Napocsnak is van szövege! Kép

Edit! Nekem egyszer Bécsben hagyták benne a csipogót a nadrágomban - szólt a kijáratnál, de nem tudtuk, hogy a miénk, és a kutya sem foglalkozott vele. Itthon sehogy nem tudtuk kiszedni, pedig mindent bevetettünk, már a mozsárágyú lett volna a következő Kép, de aztán varrónővel leszedettük róla azt a zsebet. Inkább vigyétek vissza blokkal együtt szvsz...

Laura! Ne hagyd magad!!! Tessék bátran eljönni! Toncsira is nagyon kíváncsi vagyok! A műanyag szék szerintem nem fog kelleni, mert hozunk anyósoméktól, meg ha ilyen utálatos idő lesz, tényleg nem tudunk sokat kint lenni.
Pici babások! Van egy rácsos ágyunk, egy játszószőnyegünk, felállítsuk a járókát is, és védve lesznek a kicsik a nagyobbacskáktól?
És ne aggódjatok, nem kell majd mosogatnom! Kép

Zsuzsi! A paradicsom+mozarella jól hangzik! Kép

BSzilvi! Gyertek!!!
Szilvi! Hát hogy lenne baj??? Nagyon örülnénk nektek is!

Megpróbálom újra legyártani a térképet (szöveges lesz!)

Sziasztok!
gesztenye

Nyuszimanó!
De jó hogy jöttök. Hú olyan hosszú kimenő? Úgy látszik mi nagyon össze vagyunk nőve Vityával, mert ezt a pár napot is nehezen viseltük mind a ketten.
Amúgy köszönöm Vitya nevében a vendéglátást, nagyon rendesek vagytok. Remélem nem baj, hogy itt a fórumon írom. Nagyon édi lett a kép a gyerkőcökről elküldjem?
Többiek kedvéért: a hétvégén Vitya meglátogatta Nyuszimanóékat is.

Menta!
Drukk hegyek Kép Kép Kép

Rebi!
Dédi Kép

Márti!
Gyönyörűel a lurkók Kép

Gyógypuszik mindenkinek! Kép Kép Kép

Végig olvastam mindenet, bocs de nicse erőm másnak reagálni én is kidőlök Vilivel, azt ha szerencsém van előbb felkelek mint ő és még rendet is tudok rakni.

Norci
norci

Henke!
Mi Hév-vel mennék. Hol kell leszállni és utána "merre is a gyalogút"?Kép

Beja!
Írtam mailt!

Köszi
Szilvi + Zsani + Kép
sztigris

Elvileg fent van a térkép! Kép
Norci! Jobbulást!

H.
gesztenye

Henke!
Dehogynem! Szeptember 28-án megszületett CsodaKálmán CsodaPanka (ez idézet volt!Kép) És tényleg gyönyörű! Most kaptunk fotót tőlük! Kép
solya

Henke!
Dehogynem! Szeptember 28-án megszületett csodaKálmán csodaPanka (ez idézet volt!Kép) És tényleg gyönyörű! Most kaptunk fotót tőlük! Kép
solya

Henke!
Dehogynem! Szeptember 28-án megszületett csodaKálmán csodaPanka (ez idézet volt!Kép) És tényleg gyönyörű! Most kaptunk fotót tőlük! Kép
solya

Na, ezt sikerült jó sokszor elmondanom... Kép
solya

Sziasztok!

Nyuszimanó! Ha garantálod, hogy a második baba kicsi angyal lesz, az szuper! Kép Ha végül mégis rám fog hasonlítani, és ördögfiókára sikerül, akkor nálad fogok reklamálni! KépKépKép De azért ez szuper, hogy sorban mindenkitől, akinél már megszületett a kistesó, azt hallom, hogy a másodikkal könnyebb. Kép Ez már reprezentatív mintának számít, ugye?! Kép

LadányiKata! Ne Barnihoz vagy Árminhoz hasonlítsd Petit, hanem Lacikához, és mindjárt nem fogsz aggódni! Kép Ő ugyanis még az egyszavas közléseknél is alig tart. A két kezemen meg tudom számolni a teljes szókincsét. Kép

Márti! WOW! Ezt nevezem aktuális fotónak! Kép Jaj, de helyesek így együtt a gyerekeid! Ha eddig nem akartam volna másodikat, ettől a fotótól akkor is kedvet kapnék! Kép Vilka baba milyen nagy már! Kép

Rebi! Olyan furcsa, el se tudom képzelni, milyen lesz Lacika egy év múlva. Kép Persze, biztosan sokkal okosabb lesz, és könnyebben megérti majd a helyzetet. Olyan gyorsan változik, és olyan sokat okosodik napról napra, hogy csuda. Kép Nem is értem, akik már mondókáznak milyen tempóban fejlődhettek. KépKépKép Mostanában szófogadó korszakát éli, ettől nagyon boldog vagyok Kép, remélem, hosszú korszak lesz... KépKépKép Azért arra kíváncsi leszek, amikor majd nem tudok mit kezdeni a rengeteg időmmel... KépKépKép
Ha a délutáni alvás felburul, Lacika is ördögfióka szokott lenni. Én általában szigorúan lenyomom 13 óra körül, de pl. tegnap egy órácskát aludt (a tőle megszokott 3-4 helyett), utána se visszaaludni, se magához térni nem tudott még órákig. Rajtam lógott, vagy nyafizott estig. Kép Csengét egy ilyen késői kelés után mikor tudod este lefektetni? Mi az a macisüti?

Henke! Hát, én is azt remélem, hogy felnő pár év alatt az oktatás színvonala a gyerekek eszéhez. Kép
Azt, hogy mi micsoda, és mit miért, én is meg szoktam magyarázni Lacikának. Pl. minden nemszabadhoz igyekszem magyarázatot fűzni. Ha nem is érti meg pontosan, legalább érzi, hogy oka van a tiltásnak, nem csak Anya undok és irígy. Kép

Zsuzsi! Milyen furcsa, én attól, hogy kicsit magamra találtam, beleférek a régi ruháimba, stb. érzem úgy, hogy felkészültem az új babára, te meg éppen attól bizonytalanodtál el?! Kép Bár talán az én félelmeim jelentős része is abból ered, hogy nem szivesen "veszíteném el" ezt a nagynehezen megtalált önmagam újra. Fene tudja. Túl bonyolult vagyok én magamnak. Kép
Nem hiszem, hogy elfecsérelt idő kivárni, amíg az apuka is felkészül a kistesóra. Azért miközben a gyerekkel kapcsolatos gondok és teendők zöme úgyis a mi nyakunkba szakad, nekik se lehet könnyű. Sokkal kevesebb idő, energia és figyelem jut rájuk már egy gyerek mellett is, és a második további lemondást és több otthoni közreműködést követel tőlük. Ha nem akarták ugyanúgy a kicsit mint mi, könnyen rámehet a családi béke. Ha erre (is) gondolsz, biztosan nem érzed annyira elfecséreltnek azt az időt! Kép

Laura! Én is tudtam olvasni, mikor iskolába mentem, nagyon unatkoztam, és (szerintem emiatt) 8 évre elkönyveltek égetni valóan rossz kölyöknek. Kép Azért igyekeztem is megfelelni a rólam kialakított képnek... KépKépKép

Dzsili! Szerintem az apukák is biztosan hamar találnak témát egymás között! A többség programozó, nem? Kép Mi a multkor összefutottunk a CORA-ban Sziláékkal, hát a pasik majdnem jobban eldumáltak, mint mi! Kép
Berendezkedés ügyben ki mint él úgy itél, remélem, nem bántottalak meg. Mi 3,5 éve költöztünk ide, és még mindig nem vagyunk teljesen rendben. Bár most Apukámék sok mindent megcsináltak (szekrények, beépített szekrény, parkettázás), de pl. az előszobafal kérdésében még most se sikerült megegyeznünk Lacival. Egy kín volt az egész berendezkedés vele, mert egy csomó mindenben nagyon különbözik az ízlésünk. Én imádom a modern dolgokat, ő meg húzza a száját, hogy fúj, de technokrata. Ugyanakkor miközben a nekem tetsző dolgok neki nem felelnek meg, saját elképzelése egy mákszemnyi sincsen. Kép Az, hogy elmenjen egy bútorboltba, és néhány órát nézelődéssel töltsön, neki tetsző, és a lakásunkban is elférő dolgokat nézzen ki, ki van zárva. Egy évnél tovább tartott, mire étkezőasztalunk lett, pedig amiatt naponta cseszegettem, minden szabad időnkben bútorboltról bútorboltra húztam, ő meg kelletlenkedett, és semmi nem tetszett neki. Már úgy nézett ki, az összeköltözésre rá is megy a kapcsolatunk. Kép Azután mikor a legszükségesebb dolgaink már megvoltak, feladtam a küzdelmet. Előszobafal nélkül végül is élhetek... Kép
Arra, amiket kistestvér témában írtál, csak bólogatni (és reménykedni Kép) tudok. Kép Imádom olvasni, ahogy a gyerekeidről, és általában a gyerekekről írsz! Kép Tőled tényleg kedvet (és önbizalmat) kap az ember a nagycsaládhoz! Kép
Nagypapádat mivel műtötték? Tudjátok már, hogy hogy sikerült?
Csip-csip csócsa?! Kép Vak a cica?! Kép Ja, de édes! Alig várom, hogy Lacika is dumáljon már, pedig tudom, hogy akkor meg alig várom majd, hogy egy kicsit befogja a csőrét... Kép

Menta! Kép

Solya! Sárának sok gyógyit küldünk KépKépKépKépKépKép, remélem, hamarosan túl lesz a betegeskedésen!

Az én kis fogzós, nyűgös, nemevős fiacskám most végre akkorát zabizott (meggyszósz, húsnudli), hogy nem is tudom, hogyan tud aludni. Kép A hasán nem, az tuti... KépKépKép Úgy ette az ebédjét, mint a nagyok, egy kanál meggyszósz, egy kis husi, és újra előről. Kép Mondjuk a husit még kézből, de a szószt szépen kanállal. Olyan boldog voltam! Most ugye napok óta nem eszik rendesen, a főziket mindig is finnyogta, és vagy husit evett, vagy főzeléket, mindkettőt még soha. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?