Új privát üzeneted érkezett!

Na úgy látszik itt a topicban a legtöbb kismama allergiás!:( Köztük én is!:( :? Lehet benne valami, hogy a terhesség és a szoptatás erre jó hatással van, mert nem olyan durva, mint szokott :shock: . Én a fűtől kezdve az állatszörig gyümikig minden sz..ra allergiás vagyok, már kb 14 éve. :evil: Ami nagyon durva, hogy egyre több gyümi van amit ha megeszek, akkor prüszkölök, könnyezik a szemem és sorolhatnám. :evil: :evil: Én ezért probálok mindent betartani a hozzátápiban, nehogy Veronika is ilyen allergiás legyen (persze tudom ettől még lehet, de hátha ..) Nálunk is csomószor dörzsizi a szemét, de szerintem csak akkor, amikor álmos. Viszont a fülét is szokta vakargatni-lehet most fedezte fel?!:) :roll: :roll:

Képzeljétek mostanában egy csomóan rám csodálkoznak, hogy hogyhogy szopizik még Veronika, miért nem szoktatom le! :roll: :roll: :roll: A babának ugyanis bőven elég fél évig a tej, utána hajra hozzátápi, one tej! :roll: :roll: Szerintetek normálisak????? :roll: :roll: :roll:

Ja pénteken csak elmentünk dokihoz a pettyekkel. Délután fél 4-kor Pakson nem találtunk gyerekdokit! :twisted: :twisted: Végül az ügyeleten nagy nehezen a doki messziről ránézett Veronikára és megállapította, hogy tuti bárányhimlő! :shock: :shock: Na anyós megnyugtatott, hogy az nem így kezdődik és tényleg igaza lehet, mivel kezdenek elmúlni és nem jött ki több sem. Itattam Veronikával Calciumot lehet az segített.

Na olvasok ám még, csak ez most eszembe jutott! :oops: :lol:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Sziasztok!

Ante:
Lidi eszméletlenül édes. Apával itt nevettünk. Észbontó a csaj! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Niki:
30 nap alatt kb. 5-6 kilót szoktak fogyni! :D Én tegnap hagytam abba a 90naposat 2 és fél hónap után, mert a kórházban ugyen nem tudtam tartani, aztán az a csalás biztos betett, és nem fogytam egy dekát sem azóta. De úgy, hogy én teljesen normál mennyiségeket megettem, sőt többet is a szopi miatt, így ment le 8-9 kiló. És ha rendesen befejeztem volna, akkor még azért le kellett volna mennie egy 2-3 kilónak minimum, de majd tavasszal újrakezdjük. Ennyi most elég volt! :oops: :D :D
Oldalak még: www.90naposdieta.uw.hu (szerintem ez nagyon jó), sőt: www.90naposdieta.lap.hu, a mindmegette, és én is tudok pár jó ötletet, mert apa miatt is nagyon törekedtem a változatosságra, és hogy ne sima fogyis kajákat együnk, hanem azért tényleg jók legyenek, mert hát szeretünk enni. :oops: Ja, csináltam külön menüket is, ha kell.

Winnie: Tényleg, talira hozol akkor CD-ket??????? De jó lenne! Viszek akkor üreset. Mennyit?

Apa nállunk teljesen nyugodtan vigyáz a csajra már az elejétől. Nem fél tőle, sőt szereti. Napközben ő is szokta etetni főzivel, meg ilyenekkel, de sokszor pelenkázza is.

Akkor holnap!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D

Kép
kernico

Tinu! Te nagy céklaszakértő! :D
Meddig áll el a cékla? Gondoltam holnap Szegeden hátha kapnék.
Csak azt nem tudom hol keressem. Bárcsak itt teremne Roni nagyi és segítene! De hol van már tényleg?? :roll:

omr

Noémi:honnan is olyan ismerős ez a szöveg, hogy nem kéne már szoptatni????? Lehet, hogy nekem is mondták már????? Én is csomó embertől hallom, hogy minek, meg szoktassam le róla, meg már rendes kaját kéne ennie csak, meg mi a fenének nem adok neki cukrot, sütiket, sót, és egyéb finomságokat, ....
Úgy, de úúúúúúúgy leüvölteném a fejüket ezeknek. Mi a f....-nak szólnak bele. Törödjenek a saját gyerekükkel, unokáikkal. Volt rá esélyük, hogy úgy csinálják, ahogy ők akarták, ne szóljanak már bele, hogy én hogy csinálom. Vagy olyan mondja, akinek még a környékén sincs gyerek, vagy a legjobb, ahol túlsúlyos, allergiás a gyerek, és nem értik, hogy én ezt miért nem szeretném! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
kernico

Ante: Az a tánc :wink: :wink: :lol: :lol: nagyon haláli :):):):)

gege is rázza a seggét de nem igazán még a zenére .

nika70
Salgótarján

Én meg bárkinek mondom hogy még szoptatok mindenki azt monja hogy az tök jó hogy még van tejem stb pedig öreglányok:):)

nika70
Salgótarján

Én nekem is mindenki azt mondja, hogy tök jó, hogy még van tejem.

Kép

Kép
antekirt

Na megnéztem én is!!! Fantasztikusan jó ez a popórisza Lidinél! Várjuk a hosszabb verziót! :D

Tőlem mikor kérdik van-e még tejcsi, szopik-e még és mondom, hogy igen, akkor mondják, hogy nagyon helyes, le a kalappal, ettől erősődik a lány, csak így tovább. Nem volt negatív.
Viszont az tény, hogy tunkolnák már a lányt mindenfélével!
Amúgy nem értem én ezt a részét teljesen. Én állítólag 4 hósan húslevest ettem, hat hósan már töltött kápót, kolbászt, stb. Kutya bajom. Barátnőimmel múltkor beszélgettük, náluk is így volt, senki nem allergiás. Mostani 2-6 éves ismerős gyerekek viszont hol erre-hol arra allergiásak. Na most, ők mit kaptak? Szerintem ez inkább ettől a sok sz.r adalékanyagtól van, a kényszerérlelt zöldségen,gyümin, meg hogy nem ellenőrizték eléggé a bébikaját sem. Bár lehet, hogy hülyeségeket beszélek. :oops:
Az is lehet, hogy mivel mi a mai napig inkább disznóvágásos saját készítésű kóbi-lóbit eszünk szívesebben, azért nem csapódnak ki rajtunk az allergia. Na lehet, hogy megint hülyeség és csak okoskodok. :oops:

omr

Rena, én is hat hetes koromtól főzeléket kaptam, de nem anyatejeset mivel sajnos anyunak egyik napról a másikra ment el a teje mert megijedt és bestresszelt és utána meg antibiotikumot kapott így már nem szoptathatott engem. A húgomat meg négy hónapig tudta szoptatni és mégis ő akinek minden baja van. Allergiás stb.
Szóval én azt gondolom, hogy ez nem mérvadó, hogy anyatejjet kap sokáig valaki.

Kép

Kép
antekirt

Mági!
Fogcsikorgatás! Brrr :? :? Járóka! Bosszantó! Brrr! :twisted:
Hol van a héliumos videó? Kivi vagyok rá! :lol:

Rena!
Hát halálra röhögtem magam a kis köpködös sztoridon! De akkor legalább hat! :lol: :lol: :lol:
Amúgy sajnállak a férjed munkahelye miatt! Ebből a szempontból szerencsésebbek vagyunk, mivel a párom márc-ban többek között azért váltott munkahelyet, hogy ne legyen ügyelet és ha nyaralunk, akkor ne kelljen azon aggódni, hogy mikor hívják be.
Kozmetikushoz már úgy mennék én is! A fodrászhoz meg gyerekestől mentem, neki is van egy, de azért nem volt könnyű a hajvágás!:(

Kiscsikó!
Na milyen volt a házassági évforduló?Sikerült a meglepi?

KErnico!
Tetőcserép potyogás! :shock: Biztos én is baromira megijedtem volna. Jók voltak az ácsok! :twisted: :twisted:
Ilyen bukfences poziciót Veronika is fel szokott venni és én úgy nevetek rajta! Nem semmi miket kitudnak találni!:) Szülinapozás sok gyerekkel jó lehetett! :wink:
Recepteket nem tudnál yahoora feltenni a 90 naposról? Tényleg jó sokat fogytál! :P
Egyébként nekem is vagy olyan szól be, akinek még nincs gyereke, vagy akinek már ne is lehetne. Utálom őket! :oops: :twisted:

Livi!
Utólag is boldog szülinapot! :P :P :P De jó, hogy neked apa csinált meglepi partyt! Én a férjemnek csináltam, mivel tavaly volt 25, de neki ilyen nem jut eszébe!:( :?

Winnie!
Réka babának boldog hófordulót!:) :P :P

Brigó!
Csajbuli! Irigy-irigy!!! :oops: :oops: :oops: Jól sikerült?

Csniki!
Jaj nekem nagyon tetszettek a képek Daniról! Jó ez a sorozat! És a múltkori alvós is!

Ante!
Hát ez nagyon édi! Ha lesz kérünk hosszabbat is!

Tinu!
Kérnénk ismét muffin receptet! :P Kár, hogy én nem tesztelhetem le a talin!:(

Úgy néz ki eltudunk menni 3 éjszakára nyaralni a héten.Hipp Hipp Hurrá!!!!! :lol: Nem tudtok valami jó szállodát vagy panziót, ami nem túl drága (mint a Kolping), de viszonylag bababarát, esetleg van a közelben úszómedence stb? Szinte mindegy hol van.

Bocsi, de jó sok voltam :oops:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Noémi, Szombathely is jó nektek? Mi ott voltunk májusban a Pelikán hotelben. Mindjárt keresek róla anyagot.

Kép

Kép
antekirt

http://www.hotelpelikan.hu/index.php

Még babaköntöst is kaptunk, meg kiságyat is éjszakára. Csak szólni kell, hogy babával lesz a szállás.

Kép

Kép
antekirt

JA én is szinte csak anyatejet ettem 1 éves koromig, még is allergiás vagyok! :roll: :roll: :roll: De csak 10-en akár hány évesen kezdődött és azóta rosszabbodott, tehát valószínű nálunk a későbbi kaják játszottak szerepet, mivel ilyentájt jöttek be a műkaják, a gyors porból készített kaják és hát mi is néha kiprobáltuk :oops: Meghát akkor még nem tudtuk hogy árthat is. Meg nekünk sose volt saját termés semmiből, csak a boti, ami ki tudja mit tartalmazz, mivel van permetezve stb.
25 évvel ezelőtt egyébként a gyümiket és a zöldségeket is másképp termesztették (nem részletezem, mert így is sok lesz), akkor még volt benne vitamin, nem volt némelyik olyan mint a gumi és sorolhatnám. Lehet azért nem okozott gondot nálunk, viszont most már nem piacon vesszük ezeket, hanem supermarketben és hát lehet allergizáló hatásuk. Ja meg gondoljatok bele mi van a sima tejben és miből készült régen!
Na még annyit, hogy most jöttek rá a tudosok, hogy MAgyarország vezet a szív és érrendszeri megbetegedésekben, ami annak is betudható, hogy mindent agyon fűszerezünk. Na most ezt a msotani babáknál azzal probálják megakadályozni, hogy biztatnak a minél további szopizásra és hogy a bébikajákba (már amelyikbe) sem tesznek sót! Ki tudja hogy 20 év múlva mi mennyire leszünk betegek a sótól? Dehát ez hiába probálod megmagyarázni egy olyannak, akinek az agykapacitása nem terjed ki ilyenekre, hanem csak beszól!

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Én is hamar kaptam minden féle főzeléket, ezért nem értik az én nagyszüleim hogy miért nem adok neki a mi kajánkból, meg tejterméket, kapart szalonnát. Azt nem értik, hogy akkor még a tej tényleg tej volt, nem felvizezett valami. Na meg azért akkor is voltak allergiás babák, csak nem biztos, hogy tudták mivel magyarázni.
Na meg ugye nem biztos, hogy baja lenne a gyereknek ezektől. Mondjuk lehet, hogy 100 babából egynek lehet baja. De ha éppen az én babám lenne allergiás, hát azt sosem bocsájtanám meg magmanak. minek kísártsem a sorsot....?
Ja igen a só!! Teljesen ki vannak akadva ettől is, hogy nem ízesítem az ételét. Mondtam nagyimnak, ha így megeszi, és ízlik neki, minek adjak hozzá olyat, ami nem egészséges? Ráér még majd megismerkedni a sóval.
Persze azt sem érti, hogy a só miért nem egészséges... :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Én is hiszem, hogy a mesterséges adalékoktól, és kajáktól lesz az ember allergiás.

Kernicó, és MÁgi, ha elhozzátok nekem a recepteket és a fénymásolatot, akkor megköszönöm, mert tényleg jó lenne lefogyni, bár soha életemben semmilyem a karaterőm nem volt ezekhez.Nagyon gyenge ember vagyok ezen a téren.:(((

Rena, akartam kérdezni, hogy tényleg hiszel ezekben a "boszorkányságokban"?:)))

csernusn

Niki!
Nem igazán hiszek. Mi is halálra röhögtük magunkat nagynénémmel. :D Persze jöttek mamáméktól a régi ilyen sztorik. :D
Na holnap nem bizti h reggel még benézek, úgyhogy

Mági Annájának boldog hófordulót!

Aki megy talizni, annak kellemes időtöltést, jó szórakozást!
Muffin recepttel ide!!

omr

Sziasztok!

KÉpzeljétek, nem tudunk menni talira :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
reggel kicsilány néhányszor köhögve ébredt, meg sírásból is köhögött egyet, de aztán napközben semmi baja nem volt, de délutáni alvásból is borzasztóan köhögve ébredt, így most elmentünk dokihoz és benyelt valami garatgyuszis vírust :cry: :cry: :cry: szegényke. így nem fertőzünk Titeke holnap, pedig már úgy vártam :( :( :(

KépKép

KépKép
winnie27

WInnie: jaj, de kár! Jobbulást RÉkának!!! Kaptatok valami gyógyszert?

Noémi: én, mint céklaszakértő. :lol: Nekem azt mondták, hogy a cékla hűtőben eláll jó ideig (hetekig?), de én nem kockáztattam, mert bio volt, úgyhogy mihamarabb megcsináltam. Különben is frissen jó, nem? :wink:

Kép
Kép
tinu

Tinu, antibogyót szerencsére nem kaptunk, mert nincs láz, hőemelk, így kaptunk Mucopront köptetőt, Cebion cseppeket (az C vityi), meg Fenistil cseppeket estére, hogy nyugodtabban tudjon aludni, mert szegényke jelenleg vízszintesben nagyon köhög :( szerencsére ha ébren vna, akkor ül, és így nem gáz, csak sírni nem szabad hagyni....

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok,
Winnie de kár, annyi mindent akartam kérdezni. De sebaj, jobbulást Rékának!!!!!!!!!!!!!!!!

Ádám ma nyűgös, nagyon:-((((

Noémi, jól sikerült a meglepi nagyon:-) Voltunk délutáni vacsizni is Ádámmal és nagyon jól bírta:-)))

Holnap reggel mi elmegyünk és nem leszek net közelben. Ha bármi van hívjatok lszi. Ha semmi, akkor 1-kor ott vagyunk a szokott helyen.

Délelőtt megyek Herbaházba. Ha szeretnétek vmit írjatok és szívesen megveszem és viszem.

KépKépKép
kiscsiko

Tinu! Én írtam a céklaszakértő dolgot, de mindegy! :lol: Csak azért kérdeztem mert Szentesen nincs, Szegeden vennék 3-4 db-ot, ki tudja mikor tudok legközelebb.

Mindenki!
Letöltöttem ma csomó mesét, dalt. egy csomagban voltak ezek:
halász j 3 db album, judit és a zenemanók, ghymes 2 alb,a nagy mesealbum, kis herceg, süsü,micimackó, domján edit estimeséi, 8 klasszikus mese,100 folk c album. ha kell vkinek írja meg privibe a címét és postázom.

na tényleg nem vaok ma többet. azért írtam kis betűvel, mert petra bealudt itt az ölembe nem megy a shift nyomás.

omr

Rena: bocsi, nem néztem vissza a céklásat. :oops: De sebaj, a lényeg a lényeg. :wink:
Nekem lehet, hogy kéne a cucc. Majd írok pü-t. 8)

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Winnie: De kár, pedig úgy megnéztem volna Rékát! :cry: Szegénykém! Gyógyuljon meg hamar! :cry: Sok gyógypuszit küldünk neki! :D :D

Niki: Öcsémnél van a nyomtatónk, és ő meg most nyaral. De majd átküldöm neked, vagy rakok fel a yahoo-ra is!

Na jó éjt, követem a csaj példáját, mert hulla vagyok!

Kép
kernico

Szép estét!

Ante: Lidi nagyon cuki!

Winnie:
Kár,hogy nem jöttök de fő, hogy Réka meggyógyuljon. Gyógypuszi neki!

Kép
zsuzsu74

basszus, írtam és elszállt :( :( :( grrrrrrrrrrrrrrr
na majd, most dühöngök, pedig már Balcsiról is írtam...

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Szegény Rékapanka!:( Jobbulást!

Rena!
Tök jó lehet amit letöltöttél, de át tudod küldeni e-mailen? Vagy postán, hogyan gondoltad? :roll: :roll: :roll:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Sziasztok!

Hogy nem jöttem pár napig az részben HP7 miatt is volt.

Köszönöm a gyors továbbítást!!!! :D :D :D

Megkaptam a köremailt is. Köszi!!!
Mindjárt visszább olvasok, hogy miért is volt az előrehozás. A szokott hely nekem egyelőre szokatlan. Ki az aki biztosan ott lesz? Ha nem talállak Benneteket, akkor kit hívhatok fel?

Egyébként a fiúk nagyszülőznek, így nem kell délután sietnem! :wink:

Ha már allergia. Sajnos én csak pár hónapig kaptam anyatejet, viszont csak 26 évesen letten pollenallergiás (nem is kicsit fáj a szemem, szopi ide, vagy oda)

Ha a céklát elkészítjük és lefagyasztjuk, akkor sokáig eltartható... :wink:

No megyek.

Snoopy

KépKép
snoopy

No ismét itt!

Rena!
Már akkor is nagyon tetszett, amikor először írtad a receptet a megköpködésre. De hogy így használ?! Elküldhetem a csajt köpködésre? :lol: :D :lol:
Ha én köködöm, akkor mivel kell letörölni? :D

Utánamászós, letehetetlen babák, avagy matricababa: hátha könnyebb, ha tudjátok miért van. Szeparációs szorongás korszaka a 8 hónapos kor. A gyerök rájön, hogy anya és baba külön működik. Akkor anya el is tud menni tőlem, ha nem velem akar foglalkozni. Hogy képzeli??? NEM AKAROM!!!!!
Hogy meddig tart? Remélem múlni kezd hamarost, mert kihull a hajam. Van, hogy még csak olyan hely közelébe kerülök, ahová le szoktam ültetni és már üvölt is, hogy eszembe se jusson.
Beszélés: jó dolog a tesó, pláne párban. Ha nekem nem jut eszembe hozzá szólni akkor van dublőröm.

Alvás 2xfél óra naponta. Kifexem tőle. a fiúk van,hogy 3x annyit alszanak napközben mint a minimanó.

A börze: kint vagyunk, 90-es stand. Viszek ingyenes belépőt a talira, de ha valaki kér még, aki nem jön talizni, az eljöhet érte a boltba.

Nem tudommegnézni a videókat. Miért? Bejön a kezdőkép, aztán semmi. A firefox lehet a hibás?

Jó éjszakát!
Snoopy

KépKép
snoopy

Daninak, Annanak es Rekanak es a tobbi unneplonek boldog hofordulot!!!

Winnie,
Rekanak jobbulast!!!

Livi,
Boldog szulinapot!!! Bocsi hogy csak igy utolag. Jovo hetfon kell leadnom a szakdogamat, igy csoppet el vagyok havazva, nem tudtam elobb irni, sem olvasni. Azert meg lehetsz elegedve Apaval, igazan kitesz magaert! :)
Teso: hat az itt nem olcso mulatsag. Nyugodtan mondhatom, hogy egy vagyon. Levire kb 3 evet sporoltunk, csak hogy tudd mihez viszonyitani... Szoval johetne a teso, de amig nem tudom kifizetni a terhesgondozast, egeszsegbiztositast, stb, addig nagy felelotlenseg lenne. Szoval valahol januar, februar magassagaban valoszinu...
Avocado: sali, martogato, szendvicskrem, ilyesmi...

Rena,
En mindeddig azt gondoltam, hogy ez a kopkodos sztori vicc. :) Lehet tudni hogy miert pont a nagynenednek kellett ezt csinalni? O lenne a csalad vajakosa :) ? Es van a parodnak eselye a munkahelyvaltasra?

Tinu,
Ha erdekel az avokado-alma-anyatej es avokado-korte-anyatej es a avokado-repa-anyatej az abszolut heti befuto nalunk...

Gyerekvigyazas,
Nem is gondoltam volna, hogy ez tobbeteknek is gondja nem csak nekem. En csak Anyumra biznam Levit, de van koztunk egy nagy viz, igy ez eleg nehez. Igazabol meg soha senki nem vigyazott ra, csak a parom meg en. Sokszor jol jonne...

Niki,
Szerintem is a mely viz segitene nalatok. De ha van mar rossz tapasztalat, akkor ugy kene vigyaznia Danira, hogy a kozelben vagy ha esetleg nem tudna megoldani a helyzetet, nem? Amugy meg nem uaz vigyazni egy 2 honaposra meg egy ilyen nagy fiura, mint Dani! Nalunk Apa mindent csinal amit en, kiveve a szopit es ez hatalmas segitseg nekem. Meg Levi kormet is vagja, amit en csak akkor tudok ha alszik, o meg eldiskural Levivel fenyes nappal es levagja mind a 20-at.

Ante,
Ez a tanci nagyon kiraly! :)

Noemi, Kernico,
En mar megszoktam az effele jotanacsokat a "magasan kepzett taplalkozasszakerto" ismeroseimtol. Nekem mar elore megjosoltak paran, hogy ha igy csinalom, NEM KAP ELEG TAPANYAGOT SZEGENY, MERT A TEJ NEM ELEG, milyen valogatos kakabelu lesz Levi, es hogy ok csak az en erdekemben mondjak... Ja es hol marad a gyerek erdeke? Egyebkent is, hogy lenne a gyerekem erdeke mas mint az enyem ?!?! En azt szoktam mondani, hogy mindenkinek megvan a lehetosege, hogy a sajat elvei szerinte nevelje a gyereket, es hogy ez milyen jo. Ha bunkoznak tovabb, vagy jonnek az elso gyerek-tapasztalatlan anyuka szoveggel, akkor meg megmondom, hogy szerencsere ebben megis en dontok es nem mas. Amugy Levi abszolut alultaplaltnak nez ki a maga 10 kilojaval :) . Na de meg a kedvencemet leirom, mert ez annyira durva, hogy mar vicces: szoval, hogy ne vagjam le neki a disznohusrol a koverjet, mert akkor kesobb nem fogja megenni, es nem fog hizni! :) :) :) :) :) Erre azt mondtam viccesen, hogy nem banom ha nem lesz bereslegeny :)
Azert azt is mondjak sokan, hogy szerencses vagyok hogy van meg tejem, pedig ez nem szerencse sztem. Ezert tenni kell, nem csak ugy jon az egbol...

Allergia,
Nem szeretem ha azzal jonnek hogy pl mit evett regen a parasztgyerek azt megsem volt allergias... Igaz, hogy feher szalonnat, de evett hozza jo vegyszermentes paprikat a kertvegebol; jo kenyeret, ne adj Isten, hozza kecsketejet, hazi kolbaszt es nem nitrites pacsos tulzsirozott szalamit, meg vizezett baromfiborkes parizsit. Szerintem akkoriban a sonkat is fusttel tartositottak ;). Sot azt tippelem, hogy kolat, cukrot, chipset es muanyagot is kevesebbet evett mint az atlaggyerek most...

Snoopy,
Matricababa: Pontos leirast adtal a fiamrol :) es ertem hogy miert van ez, de kene valami recept, hogy hogy lehetne konnyebbe tenni ezt a szamara. Es a szamomra. :) Egyszer csak majd rajon, hogy kulon is mukodunk? Addig meg szivunk?
Videok: Nekem jo hozza Firefox. Lehet hogy hianyzik egy plugin-ed hozza.

Roni nagyi,
Mi van veled es Lauraval? Szoktak eltunedezni emberek a forumrol es ha nem tudom miert, nekem mindig olyan rossz erzesem van... :( talan valami rossz tortent veluk? Legalabb tudnank, hogy minden ok veletek...

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Jó reggelt mindenkinek!

Őzi,
Nekem is segít apa mindenben, vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy képes mindent megcsinálni, a körmét ő vágja én fogom, tisztába teszi (inkább csinálta már, de nem rendszeresen:)), fürdeti, sőt mostanában próbálja nyugtatni is, meg játszik vele, és próbálja az élet veszélyes dolgaira révezetni (mint pl, ha az ágy széléről akarna leugrani, akkor beveri a fejét, meg hasonlók:)).Szerintem ez inkább lelki dolog lehet, hogy fél egyedülmaradni vele, mert ha itthon vagyok, akkor jól elvannak, de ki lehet jönni a konyhába megnézni mit csinálok, vagy ha már nem bír vele, akkor van aki felváltja.

Snoopy, de jó hogy jössz, biztos bombázni fogunk kérdésekkel.

A nővérem nagy egészségember (Angliában él, sok ideje van ilyeneket olvasni). Ő azt mondja, hogy a tej és tejtermékek a elterjedt hittel szemben nem egészséges, mert az emésztőcsatorna falán lerakódik, és nehezíti a tápanyag felszívódását. Meg hogy a kalcium sem szívódik fel a tejből úgy, ahogyan el van terjesztve. (Igyál sok tejet a kalcium miatt).
Én imádom a tejet és a tejtermékekeket!

Próbálok zenés slideshowt csinálni Dani első 9 hónapjából? Az én windows vido makerem, viszont nem tud zenét alátenni, vagyis nem tudom hol van a menüben.Valalki? Vagy esetleg más ingyenes progi????

csernusn

Kernicó,
nem gondoltam, hogy nyomtasd ki, ha elektronikusan megvan, akkor nekem úgy is jó. Már mondtam a páromnak, ha én csinálom neki is kell,mert egyedül nem tudnám csinálni, hogy ő mindent összeeszik előttem én meg nem ehetek, meg hogy kétfélét nem fogok főzni, stb. Azt mondta, ha finom ehető kaját csinálok, akkor neki jó lesz. Hát kíváncsi vagyok.

Remélem Dani nem fog aludni egykor, mert pont 10 körül szokott lefeküdni, és képzeljétek tegnap 3 és fél órát húzott le egyben
:shock: És mit csináltam???Semmit :twisted: Vártam mikor ébred fel.:)

csernusn

Sziasztok!

Mi most megyünk mamalátogatóba, szóval nem leszek netközelben. Ha esetleg elmaradna a találka, azért telefonáljon valaki légyszi! :lol: :lol:

Kép
kernico

Hogy állunk a talival? Lesz?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Néztetek ma időjárásjelentést? Én nem tudtam. Nálunk felhős az ég, de még lehet jóidő.

Kép
Kép
tinu

Nálunk is felhős az ég vagyis szürke.

Kép

Kép
antekirt

na most mi legyen, mert lassan indulni kéne...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kedd délután:

Kedden változás kezdődik időjárásunkban. A napsütés mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet, záporokra, zivatarokra elsősorban a délnyugati, illetve a délkeleti területeken számíthatunk. A csapadék mennyisége ekkor még nem ígérkezik jelentősnek. Az északnyugati, északi irányú szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében pedig átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31°C között tetőzik. Hidegfronti hatás kezdődik. Az éjjeli órákban délnyugat felől újra erőteljes felhősödés veszi kezdetét, és a Dunántúlon ekkor már jelentősebb csapadék is hullhat.

De nálunk valamikor már esett, és most is elég esősre áll.

Ilyen az időkép most:
http://www.idokep.hu/?oldal=idokep

KépKép
KépKépKép
beszti

Én továbbra is azt olvasom a neten, hogy ma 26 fok lesz és csak késő délután, este lesz eső. Én azt mondanám, hogy legyen tali. LEgfeljebb melegebben öltöztetünk.
Többiek?

Kép
Kép
tinu

Ha a gyerekem is úgy akarja, megsütöm a muffint, aztán meglátjuk. Legalábbis részünkről. Én még nem mondanám le a talit. Mági, szerintem dönts most saját hatáskörben, mert neked tényleg hamarosan indulnod kell és nincs időd várni.

Kép
Kép
tinu

Na mi úgy vagyunk, hogy Apa értünnk bármikor el tud jönni, ha esne, így úgy néz ki megyünk

Kép
Kép
Kép
mágnes

Szerintem NEM fog esni. :D

Kép
Kép
tinu

nem bizony. A múltkor is így volt, és milyen jó idő volt! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Felrakom a most sülő muffin receptjét. Aki nem tud jönni, gyorsan süsse meg otthon és akkor eheti délután, mint mi. :lol:

MEGGYES MUFFIN
Hozzávalók:
50 g étcsoki,
175 g vaj vagy margarin
100g cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
kicsi só,
4 tojás,
225g liszt,
75g ételkeményítő,
1 csomag sütőpor,
Cseresznye- vagy meggybefőtt
Elkészítés:
Csokit nagy lyukú reszelőn reszelni, ha nincs idő, törd össze kicsire, befőttet jól lecsöpögetni.
A puha vajat, cukrot, vaníliás cukrot, sót krémesre keverni, tojásokat egymás után hozzákeverni, majd a liszt, étkezési keményítő és sütőpor keverékét szép lassan belekeverni.
A legvégén a csokit és a befőttet beleönteni.
200°C-on, kizsírozott (vagy papír kosárkákban) sütni. Szúráspróba.

Kép
Kép
tinu

Na lányok kisütött a Nap, mi indulunk is, akkor tali a vajdahunyad előtt. Lehet, kicsit késni fogunk, akkor várjatok meg! Pussz!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Tinu, én is ilyet muffint szoktam, de ez a receptje. :-) Egyszerűbb.
Meggyes muffin
Hozzávalók: 1 tábla étcsoki (10 dkg)
• 10 dkg margarin
• 15 dkg liszt
• 15 dkg kristálycukor
• fél teáskanál sütőpor
• 2 db tojás
• 720 ml-es meggybefőtt fele (lehet kicsit több, ízlés szerint)

Elkészítés: A csokit a margarinnal gőz fölött összeolvasztom, majd leveszem hűlni. A cukrot a 2 tojással robotgéppel habosra verem. A kissé lehült csokis vajat hozzáöntöm. A lisztet összeszitálom a sütőporral, és kevergetve hozzáadom a csokis-cukros masszához. A fél üveg meggyet kicsit lecsöpögtetem, majd beleborítom a masszába. Kb. 2 evőkanál meggylevet belepancsolok a befőttesüvegből a masszába, és határozott mozdulatokkal összekeverem. A sütőt elő kell melegíteni. A muffintálcában található 12 mélyedésbe belekanalazom a kissé ragadós masszát, és alacsony hőmérsékleten (175 fok, 4. fokozat, vagy ha nincs jelzés, akkor a legalacsonyabb szinten) kb. 28 perc alatt kész is.

Kép

Kép
antekirt

Itt már süt a nap. :D

Kép
Kép
tinu

Ante: sokféle meggyes van, én is szoktam másféle recept alapján is, de mindegyiknek kicsit más az íze, állaga. Nekem ez a mostani, amit beraktam, nagyon bejön. Valszeg a keményítő teszi olyan omlóssá. A férjem inkább a Feketeerdő muffin névre hallgatót szereti, abba van egy kis kakaópor is és barna a tésztája, de alapvetően az is csokis-meggyes.

Kép
Kép
tinu

Megkóstoltam a gyerekem teáját. Most először. Szinte egyáltalán nem édes, annyira hígra csinálom. Így egyáltalán nem értem, hogy vajon miért nem issza meg a sima vizet és az üres teát? :shock:

Kép
Kép
tinu

Snoopy!

Te mikor alszol? Hajnal fél 2-kor még képes vagy netezni? :roll: :lol: Matricababa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Amúgy az anyatejellenesség és hozzátápi mielőbbiség után a következő dolog amivel meg tudnának örjíteni az OKOSOK, hogy hát a gyerek nagyon anyás, mert hátha nem vagy a szobába akkor menne utánad, és mindig veled akar lenni stb. Nem jó ez így, hogy ennyire anyás, nem tudsz majd tőle mozdulni és sorolhatnám! Persze hiába mondom nekik, hogy ez kb egy hónapja kezdődött nála és ez minden babára jellemző ilyen korban, meghát nem lehet apás, ha őt nem is látja (max napi 1 órát). Na de ez már senki agyáig nem jut el!:( Egyébként én nem látom olyan tragikusan a helyzetet mint ők. Sokszor van itt a sógornőm, aki játszik a gyerekkel és én akkor nem vagyok velük és tök jól eljátszanak, sőt el szokta vinni sétálni is, Veronika meg úgy el van mint a befőtt. Sajnos jövő héten már kezdődik a suli neki!:(
Amúgy nálunk apa már semmit nem segít a gyerek körül (max, hogy fúj de büdi a gyerek, nem kéne tisztába tenni?!), persze alig van itthon, de ha van ideje, akkor sem. Most hogy inhüvelygyuszim van, így sem mondja, hogy majd ő megfürdeti. :( Pedig fáj rendesen a kezem!:(Ha mondjuk valamiért megkérem, hgoy figyeljen fél órát rá, akkor se mindig játszanak, hanem lerakja a földre, aztán hagyja egyedül játszani. PErsze ha rájön az ötperc, akkor meg kiveszi a kezemből is, meg nyakába teszi és szaladgálnak fel alá a lakásban! :roll: :lol: Ki érti! :roll: :lol:

Amúgy sajnos még anyával állunk hadilábon, akinél szinte mindig sír Veronika, mégha ott vagyok akkor is. Vele tényleg nem lehet kettesbe hagyni a gyereket, mert annak tuti előbb utóbb sírás lesz a vége. Lehet valami rossz élménye van anyuról vagy nem tudom miért nem szimpi neki, de már én sajnálom őket. Múltkor anyu ideges is lett (szerinte miattam van az egész) és azt mondta, majd csak akkor akarja látni ha már el tudja mondani mi a baja! :roll: :cry: Nem tudom mit szólna ha még 2 évig felé se néznénk! :shock: :x

Muffin: mindkettő receptet elmentettem, majd kiprobálom!:) Köszi!:)

Tali: remélem tényleg nem fog elromlani az idő nektek! MAjd képeket kérünk ám megint!:) Nálunk hajnalban és reggel volt akkora vihar, dörgött meg villámlott, azt hittem öszönvíz lesz. Most meg 100 fok meleg van, esőnek nyoma sincs.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

fnoe,
húúú, nálunk is hasonló beszólások vannak, hogy milyen anyás a gyerek stb.... Hööö még szééép. Ráadásul nálunk a tesómék gyereke az etalon. Ő tényleg minta gyerek, de Dalmi sokkal érzékenyebb ragaszkodóbb csöppség. Amit én egyáltalán enm bánok!!!!! ÉÉéssss az én anyumat se tudja elviselni Dalmi... :shock: :shock: huulla ciki.... :oops: sír a kezében stb.... PEdig anyósnál szeret lenni és pár barátnőmet is nagyon csípi... Hát ilyenek ezek a lurkók :lol:
Apát nem tudnád jobban bevonni a baba körüli teendőkbe? Én mindig kiharcolom... :oops:

TALIZÓKNAK SZÉP IDŐT!!!! Nálunk ma kerítésfestés,hűtőtakarítás projekt van (baromi izgi... :? ) Remélem legközelebb én is tudok csatlakozni...
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?