Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok csajok!

Megint itt!:D :D :D
Most éppen Tárnokon vagyunk, de megyünk még egy kicsit a Balcsira is.

Ami a hozzátápit illeti. Csajszi úgy döntött, hogy inkább kézzel enne, mint kanállal és olyat, amit a nagyok. Így hát az apróra turmixolt kotyvalékokat el lehet felejteni. Ami megy az az őszibarack, magvaváló, nem gumi 16-odokra darabolva, héjastól, hogy meg tudja fogni. Szilvát negyedelve kap (rostos a turmixolt???? :wink: ), héját kiköpi, addig is mindent összeken.
Zöldségből vala a sárgarépa. Szép színes. Ennek megfelelően Hangababa eszi a fehérrépát... :shock: Persze a borsót és a kukoricát is. Persze nem turmixolva. Bébikajával próbálkoztam borsóval, de 2 kanálig bírta. A főzelék volt 180g-os. Dobhattam ki.

Tényleg, eszik gezemicét is. Kukoricapehely anyatejjel, zabpehely anyatejjel, ha marad feleszik a többiek. Ha elég sok mindent rakok bele nem is érezni, hogy anyatej....

Lesz tali 20-án? És utána?

Hanga már egészen profin mászik. Elkönyveltük a második esésünket az ágyról:(, másik csodánk, hogy megtanult berregni a szájával.

Kenyérsütés: nem bonyolult, de be kell állnia a rendszernek. Ugyanolyan összeállítások is sikerülnek jobban és kevésbé jól. A kalács tényleg nagyon finom. Az a jó, hogy az egyszerű kenyér semmi más, mint: liszt, só, kis cukor, víz és élesztő... :wink:

Parlagfű köpi a pollenjeit, így nem nagyon látok az allergiás kötőhártya-gyulladástól. :(

Szép hétvégét, sok isőt apával... :D

Snoopy

KépKép
snoopy

Egy oldalt sikerült még visszaolvasnom.

Fnoe!
A tej nem ám elfogyós. Ha a ded nem eszik mást akkor szopik. Ha szopik van tej. Becsiszóra ilyen egyszerű.

Egyébként ha nincs tej, mert mondjuk nem vagy ott, akkor rövid távon a gyerök nem eszik, hosszútávon nyilván fog. Akár a vasszöget is. Elvégre az életbenmaradás a tét....Vize mindig legyen.

Cumisüveges elalvás. Önmagában nem baj. Az lehet baj, ha nem víz van benne, hanem bármi más. Volt oszifőm kisfiának elöl egy tejfoga sem volt, csak fekete csonkok. Teával elalvól kiscsávó volt. Brrrrrrrrrrr :?

Nevelés: fontosak a határok, életkornak megfelelően. Következetesség. Mindig. Bármekkora is a hiszti miatta.
Szokások. A piciknek az elalvás lehet nagyon macerás. Ne sikkadjanak el a részletek, amikor könnyíteni lehet. Már akkor is elaludt egyszer, amiko nem cipeltem, hátha ezután is megy. Eddig mellettem aludt jól, mostmár nyugtalan. Talán lehet saját ágya?...
Rögtön váltsunk, ha a gyerek fejlődik. Nálunk az autózás 2 percen belül hat. Más sokkal kevésbé eredményes. Szopira extrém riktán alszik el....

Snoopy

KépKép
snoopy

Sziasztok!!

Kösz sziépen a "ki hogy alszik" hozzászólásokat! Azért még aki nem írt írhat ám... :D :D Apa meggyőzött, hogy hagyjam a "suttogót" a francba, mert amíg ilyen jól alszik és ennyire kiegyensúlyozott Dalmi, kínzás lenne leszokatni a cumisüvegről és miért is baj az ha azzal alszik... na szóval ez van...

Omr,
nálunk relatív sokat van itthon apa, de iihonról is szokott dolgozni... :? nálunk a vita inkább a rendcsinálás-takarításon van... :(

Nika,
wooow kenyérsütő!!! milyen jó ötlet!!! és mikre nincs időd... :oops:

tinu,
nálunk a "tízórai" gyümi és az ebéd a zöldség. Általában már uzsira is megy a pépes kaja (akkor is gyümi, vagy házi tejpép...) de most mivel beteg vagyok több az anyatej.
Utólag BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!!!!!!!!!!

alexa,
megkérdezhetem mennyi volt a cipő? és hol...? :oops:
Milyen sajtot adsz neki? Mi elkezdjük majd 8 hónaposan, de nemtom milyet lehet... :oops:
Vendég

Snoopy: elvileg nem a jövő héten lesz a tali, ha jól emlékszem, hanem a kövin, de még nem fixáltuk le. Remélem, tudtok jönni.
Ha tudsz, rakjál Hangáról képet, mert nagyon rég láttuk. És jobbulást az allergiából! Nekem apukám a nagy parlagfűszenvedős, de az idén kapott új gyógyszert és szinte meg se jelentek a tünetek.

Livi: az a jó a kenyérsütőgépben, hogy megcsinál mindent magától, úgyhogy egyáltalán nem kell hozzá sok idő. Kb. 10 perc, míg mindent kimérsz és belepakolod és annyi.

Kép
Kép
tinu

Sziszi: nagyon köszönjük a képet! Nagyon cuki a nyuszi. :D

Livi: neked is köszi a köszöntést.

Közben rájöttem, hogy úgy fogom csinálni, hogy délelőtt adom az új kaját és délután a már bevezetetteket.
Sajna ma éjjel is sokat keltünk. Nem tudom, mikor fog már rendeződni TÜndi emésztése. :cry:

Kép
Kép
tinu

Tundenek :D es Martinkanak :D boldog hofordulot kivanok!!!

Livi,
Cumisuveggel alszik el? Na bummm! :) Gondolom nem cukros tea van benne :D
Tracy neni szerintem sokmindent tul komolyan vesz. Nehany gondolatatol meg egyenesen a falnak rohanok... na de azert van olyan is amitol nem :) .

Magnes,
Levinel az volt az "elojel", hogy hason fekve probalta felnyomni a popsit. Majd mikor sikerult, akkor oldalra kiult es egy kezzel tartotta magat (mivel a masik igy mar nem ert le.) Aztan masnap mar nem kellett egy kez sem, felult szepen.
De van egy bnom, akiek a kislanya elobb maszott es utanna ult...

Nika,
7 eve sutok itthon kenyeret es mar eszre sem veszem, abszolut a rutin resze lett. Ha geppel csinalod, akkor meg kenyelmes is, jo vasart csinaltal!

Tinu,
En is mindig delelott kostoltatom vele az uj kajat, mert igy max delutanra jelez, ha nem birta be es nem ejjel problemazunk vele.

Noemi,
Akarcsak Veronika, Levi is utalja a krumplit es a zoldbolsot. Pl utobbit ket napja kostolta eloszor es ugyanugy oklendezett tole mint elobbitol. Meg a konnye is kijott, ugy sajnaltam. Nekem azert izlett :) .

Alexa,
Levi mar kostolt aszaltszilva papit. Imadta barnarizzsel es almaval. Megjegyzem en is felfaltam volna olyan fincsi volt, de nekem csak a kanalnyalogatas maradt :) .

Na most mar megyek aludni, legyetek rosszak a hosszuhetvegen! 8)

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Eltunt amit irtam :evil: :twisted:

Kezdem ujra :)

Tundenek es Martinkanak boldog hofordulot :D

Elalvas nalunk eleg jol mukodik. Esti kajcsi utan meg egy kis olelgetes babusgatas utana pedig felviszem aludni az agyaba. Altalaban mindig elalszik egyedul :) Livi szerintem se baj, hogy ha cumisuvegen alszik el Dalmi, nekunk a cumi nelkulozhetetlen :?

Livi jobbulast neked :)

Alexaa
Nalunk megy a szilva. Leszoktam reszelni, tegnap oszivel meg almaval kapta. Nagyon izlett neki :)

Reggel tejpepet, ebedre fozeleket, du-an valami gyumolcspepet szokott kapni.

Apa altalaban 6 korul er haza, addig mi is egyedul vagyunk, de nem panaszkodom, mert latom nalatok sokkal tobbet dolgoznak es kevesebbet vagytok egyutt :(

Olvastam en is a masik topicot, bar ne tettem volna. Egesz este alig tudtam aludni,csak azon a kislanyom jart az agyam egyszeruen hihetetlen :( :( Alig vartam, hogy a Lily felkeljen es magamhoz olelhessem.

Kerdes: Nalatok szokott olyan lenni, hogy eves kozben annyira felhergeli magat, hogy majdnem remeg? Tegnap amikor etettem teljesem bevorosodott az arca, kifeszult a teste. Mar kb. 1 honapja csinalja, mondjuk nem mindig. En eloszor azt hittem valami baja van, de apa szerint csak a kaja kell neki. De ennyire :shock: :shock:

Nika
Nagyon jol nezett ki az oriasmuffin :) Biztos nagyon fincsi volt. nyam-nyam :)

Szilvi& Lily baba

Kép
]Kép
sziszka27

Kepzeljetek tegnap sikerelmenyem volt a babakocsival :) 10 perc utan nem sirni kezdett hanem elaludt. Szoval arra gondoltam, hogy o eddig is mindig elaludt volna csak en nem vettem eszre,hogy aludni akar es nem dontottem hatra az uleset. :oops: Ezert hat elkezdett hisztizni. De tegnap resen voltam amint lattam, hogy ragad a szeme, gyorsan lehajtottam az ulest es ment a szundi :D :D Remelem tenyleg ez volt a baj.
Bocsanat ha untatok ezzel valakit, de most boldog vagyok johetnek vissza a hosszu setak :P

Szilvi&Lily baba

Kép
]Kép
sziszka27

Hát csajok én is bekuksiztam a szentimrés topikba. PErsze bőgtem egy sort... :cry: :cry:

Tinu,
tényleg 10 perc????? hm.... MErt nekem is elegem van a műkenyerekből...A legrosszabb, pl hogy a barnakenyér sok helyen fehér, csak beszinezik valami vacakkal... Bosszantó :evil:
Ja kaja, védőnéni barátnőm mondta, hogy mindenképp d.e vagy délben legyen az újkaja bevezetés, mert a rossz alvás lehet ettől is...(bántja pocit stb)

Őzi,
de jóóó, hogy ezt írod!!! Hát ha te is ezt mondod, akkor nem is idegelem magam :wink: :wink: De tényleg. Csak olyan fura, hogy pl. a tesómék gyereke tökmagától alsik és ezért semmi nem
tettek. :shock:

sziszka,
köszi, már jobbulok azért :wink:
Gratula a babakocsialváshoz :wink: !!!!!!!
Dalmi is erőszakos de rendesen...és ja szokott "remegni" a kajáért...
Vendég

Ja egy kérdés.... Új laptopunk van és kéne egy progi, hogy képeket tudjak kicsinyíteni...valami nagyon könnyen használható eecccerű valami kéne.... Tudtok ilyet ??
Vendég

Sziasztok!
Ma megint éjaszakáztunk... 3 körül már úgy döntöttem, hogy képtelen vagyok ingázni 10 percenként az ágy és a kiságya között, így magunk közé tettem. A leányzó úgy döntött, hogy akkor ő most játszana, így 4-ig macerálta az apját, dumált.. Alig aludtam, mert fél 7-kor persze már ébren volt!

Hozzátápi:
A tízórai tápit nemrég váltottuk ki, ilyenkor tejpépet kap. Ebédre zöldséget, és uzsira jönne elvileg a gyümi.Amit mostanában nem nagyon akar elfogadni. Így vagy uzsira is tejpép, vagy zöldség. A gyümit meg belecsempészem az ebédbe, zöldséggel. így mi reggel és este tápszerezünk, a többi már szilárd étel.

Nálunk az elalvás magától megy, este tápi, aztán kicsit hancúrozunk hármasban, utána berakjuk az ágyikóba, jönnek a jóéjt puszik meg az integetés, és alszik.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Bacilivi: még tíz perc sem kell hogy kimérd a hozzávalókat.
Azt hiszem téynleg jó vásár volt már ma s csináltunk szépen megszokjuk tényleg egyszerű hozzávalókat kimérni aztán had szoljon :):):):):) a gép mindent megcsinál :):):):):):

Mági a kalács recepted hogy van elküldöd nekem? vagy ide is kiírhatod :):):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!
Alvás:
Éjszaka fél óra sírás volt nálunk is, nagyon sírt. A fogacskája nem hagyja sokszor aludni, persze várok, hátha csak rosszat álmodik, de ha nagyon fáj neki, nem bírom ki adok fájdalom csillapítót, pedig a doki azt mondta, azt nem kellene. Aztán ha hat a gyógyi visszaalszik, alszik reggelig.
Napközben mindig el kell altatnom, de este jóéjtpuszi után elalszik. Nekem még sosem aludt el a cumisüvegen, tászer kb. 220-240ml körül eszik, ezt 5-6 perc alatt kiszipókázza, nincs ideje elaludni rajta. De cumival alszik, ami majdnem ugyan az, mint a cumisüveg.

Vezeték: Ha arra tart mindig megfordítom, szerintem teljesen eldugni nem lehet minden vezetéket, le van takarva a hosszabitó, de szerintem hamar rá fog jönni, hogy alatta mi van.

Kaja: ma próbáltam spenótot adni neki üvegeset, de kicsit darabos volt, aztán fuldokolt tőle, nem volt hajlandó megenni, ha egy picit darabosabb már nem eszi meg. Aztán sírás és semmi kaja.
Reggel és este tápszer, tízórai gyümi, ebéd zöldség, du. rizspép.

Apa nálunk össze vissza dolgozik 12órázik, így vagy éjszaka, vagy nappal vagyunk egyedül, meg van egy szabad hete, amikor velünk van. A kisfiának meglepi mikor hazajön, vagy felkel mert éjszakás volt, nem tudja még napszakhoz sem kötni.

Nika: szivesen!

Alexaa: meggyógyult a gép az jó, komoly baja volt?
Ettünk szilvát krumplival, de nem nagyon ízlett neki, viszont gyümivel igen, barackkal szereti, botturmix elvitte, nem volt gond.
Merre vettétek a szandit, drága volt? Nézegettem én is de olyan drágákat láttam, előbb körül kell nézni. Én is újjat szeretnék, mert kaptunk használtat egy kéket, de még nagy is.
sziszi22

Tinu: akartam kérdezni, biztos az emésztés miatt van az éjszakázás, miért gondolod, hogy gyomrocskája? Ezt többször említetted már. Szivesen a képet.
sziszi22

Nika:
megkeresem a receptet, aztán leírom. Hirtelen nem tudom merre tettem..

sziszi:
én is adtam neki Panadolt, de 4 óra múlva ugyanúgy ébredt sűrűn... Te milyet adtál?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Köszi,hogy írtatok a szilváról,én is fogok venni gyümölcsöt.Az üvegeset megeszi,sztem az is menni fog!

Livi,Sziszi!A szandit az Auchanban vettük,pontosabban kívül az üzletsoron.Sebastian cipőbolt a neve.4500 Ft volt,szerintem elfogadható ez az ár.
Livi látom,Te pesti vagy, van a budaörsi Auchanban is ilyen bolt.
Ja,és a sajt!Trappistát reszelek a főzibe,de csak egy kicsit.Azt lehet adni.

Sziszka!Nem untatsz senkit azzal amit írsz,örülök,hogy sikerűlt rájönni mi a baj.Martinka is ordított a babakocsiban,az utcán már mindenki minket nézett.Nálunk ez még születése után volt,aztán ahogy nagyobb lett,és jött a tavasz,abbahagyta.Érdekelték a fák,levelek,mostmeg az autók,biciklik.

Fnoe!Igen állítólag a Danone joghurtot ehetik.Danonínót már kapott 3x,és semmi baja nem volt tőle.Befalta.És lehet úgy is adni,hogy natúr joghurt+gyümi,amit Te turmixolsz bele.

Köszönjük a hófordulós köszöntéseket,és képet!
Vendég

Sziasztok!

A tegnapi hsz-em elszállt. :roll:

Kiara már jobban van, legalább is azóta semmilyen tünetet nem produkált, még hasmenése sincs. :D :D :D Azóta folyamatosan mászik, felül mindenhol, meg ahogy Siminél is láttam, térdelve játszik ő is. Felállni még csak derékszögben megy, de már így is olyanokat borul szegény, ha fáradt, hogy most elég is ez nekünk. :roll: :wink:

Cipő: bentre én inkább majd olyan tapadós talpú zoknikat veszek neki, meg nyáron mezítláb, vagy max. szandi. Kintre meg majd körbenézek, mik vannak, mert rendes cipő kell, az tuti. Most vettünk egyet mi is. A Keletinél van egy Corso nevű cipőbolt, és ott le volt minden értékelve. A 6900-as kívűl-belűl bőr cipőcske, puha, jó kis talppal most 1900 ft. volt. Ennyiért nem hagytuk ott, bár még őszi, de akkor tuti lesz. :D De majd körbenézünk mi is, hogy hol, mi kapható. :roll:

Evés: Reggeli: anyatej, tízórai: anyatej, utánna gyümölcs, ebéd: főzelék/husis cucc, uzsonna: anyatej, utánna rízs/tejpép és vacsira anyatej megint. Majd úgy tervezem, hogy következőnek a tízórait válltom ki, aztán az uzsit, aztán a reggelit, és az esti szopi meg megmarad, amíg szeretné (persze egy idő után gondolom a vacsi után).

Vezeték:
Mi is dugdossuk, de nem buta a csajszi, tudja, hogy ott van, és megkeresi. Persze mi meg pakoljuk vissza őt is a helyére, meg a zsinórokat is, de ha érdekli, kezdi előlről. :roll:

Apa: Nállunk apa úgy dolgozik, hogy ha mennie kell, mert valami rendezvény van, akkor megy, ha nem, akkor nem. Ez azt jelenti, hogy van mikor egy hónapban csak 1-2 napot van távol, de van olyan is, mint pl. a nyár, hogy egy hónapban csak 1-2 napot van itthon, és csak akkor látom, ha hazajön aludni úgy éjfél felé. Igazából már kezdem megszokni, csak most már sok volt így, hogy nyáron folyton dolgozott. Én is azért sokszor morgok miatta, de persze azt is tudom, hogy miattunk van. :roll: :roll: :roll: De most már a nyárnak is lassan vége, megint nagyon sokat lesz itthon. Szerencsére, mert már el voltunk apátlanodva. :lol: :lol: :lol: :wink:

Ante, Zsu, Winnie és a többiek! Hol vagytok már???????

Tali:
na akkor lesz megint? 29.-e ha jól emlékszem, ugye? Táblát kezdjek én?

NÉV DÁTUM IDŐPONT

Niki (kernico)............................aug. 29.....................14 óra

Üdv. mindenkinek

Kép
kernico

Szóval, ezt így akartam:

NÉV.....................................DÁTUM.......................IDŐPONT

Kép
kernico

Alexaa: köszi az infót a szandiról! A fogacskátokat elfelejtettem megdícsérni tegnap. :) De érdekes hogy felül jött ki előbb, biztos voltam benne alul jön a Csanádnak, felül eszembe sem jutott megnézni.

Mági: én is panadollal kezdtem, de az utesóm felesége azt mondta, a dokinéni nem ajánlotta nekik, mert nem kíméli a vesét. Pontosan nem tudum. :oops: Így azóta nurofent vettem, azt adtam neki. Most éjszaka is sokszor fent volt, de legalább nem fájt a ínye, csak nyügizett, adtam neki egy kis nyugtató energiát, így aludt reggelig, te nem szoktál? Mintha olvastam volna a másik topikba, hogy te is küldtél a kis Mirkának. Remélem megtalálják a megfelelő dokit és forrást!
sziszi22

Sziszi: onnan gondolom, hogy a pocakja fájhat, mert a felsírás után szopi közben, ha sikerül, mennek a pukik. Meg az ágyban mindig elfordul a hasáról oldalra, ide-oda veti magát. Ha a foga fájna, akkor nem vergődne, nem? És nem pukkantgatna.

Winnie-ék nyaralnak. Kiscsikóékra nem emlékszem és Ante sem tudom, hol van. :?: :?: :?:

Basszus, ma reggel leraktam a gyerekszoba szőnyegére a gyereket és még kicsit visszadőltem az ágyba. Elvileg nincs a gyerekszobába olyasmi, ami veszélyes lenne. Gondoltam én. Aztán mikor túl sok ideig volt csend, gondoltam, átnézek, mert gyanús. Na, a gyerek a szobanövény levelét csócsálta. :shock: :shock: :shock: Ez egy futónövény és a szekrény tetején van, csak lelógott a liánja. De nem vettem észre, hogy annyira lelóg, hogy a gyerek elérheti. Nos, elérte. Azóta a netet böngésztük, hogy megtalájuk a nevét, képét, nem mérgező-e. Nagy nehezen a férjem megtalálta és kiderült, hogy NEM. Nagy kő esett le a szívemről. :roll:

Kép
Kép
tinu

Tinu..........................................aug. 29......................14 óra

Kép
Kép
tinu

Tinu: akkor jó nagy frászban lehettél de a lényeg hogy semmi baja nem lehet :):):):)Amúgy lemaradtam a hófordulós köszöntésről két nap után de boldog 7.-et :):):):):):):):):):):):):):)):):):):):

Mági köszönöm várom a receptet már harmadik napja nem vettünk keyneret nagyn tuti bejött nekünk majd próbálkozunk más receptel is találtunk a neten egy párat :):):):):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok,
enyém gyerek hiperaktív:-) ( persze hozzánk képest:-) ) Kúszik, kicsit mászik és nagyon kell figyelni rá. Úgyhogy olvaslak én Titeket, de írni nem mindig tudok:-)
Egyébként sok minden történt:-)
Ettünk már almát, barackot, alma-krumlit, amit én csináltam és egy Univeres üvegeset. Az utóbbit jobban szerette:-))) Az őszi a kedvenc:-) Asszem evéssel nem lesz gond. Nagyon megy neki:-)
Volunk tegnap Ikeában, vettünk rácsot az ajtóhoz, műanyag etetőszéket, amit majd anyához viszünk, meg mindenféle biztonsági dolgot:-))
Egyébként fa etetőt is akartunk, de az nem volt.

Kenyér:-) Ettetek már Ikeás instant kenyeret? Dobozban van, vizet kell hozzáönteni, keleszteni, kisütni és nagyon fini:-) Nem olcsó, de egyszer-egyszer jó:-)

Ádám kedveli a számítógépasztal alatti területet. Jól elpakoltunk, de neki sikerült vmi dobozfélét kihalásznia:-)

Alvás: mostanában cicn alszik el, ha nem akkor még ringatom kicsit. Egyébként nem tudom, ki hogy van vele, de Ádám extrém keveset alszik továbbra is:-((( 10 óra, ha jó napja van 11. Szerintetek egy ilyen korú gyereknek ennyi elég???? Vagy érdekesebb a világ az alvásnál?

Szent Imrét elolvastam, nem kellett volna:-((((((

Virág affér már nálunk is volt, de csak letépte a levelet, a szájáig nem jutott el, mert észrevettem:-)))

Talit még nemtom, lehet h jó lesz. Vmikor megyünk anyához, csak még nem tudom mikor.

Winnie nyaral, anno 2 és fél hetet említett:-) Talán a jövőhéten már lesz.

Majd teszünk képeket, néhány új már most is van:-)

http://gillich-csikos.hu/kepek/2007_08_ ... index.html

Fiatalok témához:
A parkara néz az összes ablakunk. Gyereket ( 10-12 évesek) itt szoktak kártyázni. Van egy agresszív kisfiú, hangos, káromkodik. Engem iszonyúan idegesít!!!
A buszon mindig átadatam a helyem régen is és most is, pocakosan a látható időszak alatt 2-en adták át, egy idős és egy középkorú nő!!!!!!! Amikor a talira mentünk, akkor pedig egy idős nő!!!!
A poroszos neveléshez nem tudok hozzászólni:-))))

Testvérekkel kapcsolatosan, Roni nagyi nagy örömmel olvastam, amit írtál!!!!! már nem vagyok annyira bizonytalan, h legyen-e Ádámnak testvére:-) Köszönöm:-)

KépKépKép
kiscsiko

Akinek van kendője próbálja ki a csípőn hordozást. Nagyon tuti. Kénelmes és Ádámnak is tetszett.
Nekem már nehéz a kengurúval vinni őt, nagyon elhúzza a vállaimat, de így nagyon könnyű volt.

KépKépKép
kiscsiko

Kiscsikó: nagyon jók a képek! :D Én is már próbáltam a csípőn hordást, de nekem csak erszényem van (illetve van egy kendőm, de nem tudom használni). Viszont az meg kicsi. :( Szóval nem tudom használni mégsem. Pedig amennyire beleszuszakoltam, éreztem, hogy tök jó lenne. Iszonyú nehéz már fogni a gyereket, mert állandóan ficánkol.

Kép
Kép
tinu

Poroszos / nem poroszos / alternatív / stb. nevelés:

Nem az a lényeg, hogy melyik a jobb. Hanem az, hogy iskolás- és felnőttkorában milyen képességekre, jellemvonásokra van szüksége a gyereknek. A kívánt tulajdonságokat érdemes erősíteni, fejleszteni. Persze kell egy kis jóstehetség ahhoz, hogy ezt megjósoljuk 10-20-30-40-50 évre előre. De azért látszik a tendencia tőlünk nyugatabbra és északabbra (pl. PISA felmérés). Én még porosz stílusú iskolákba jártam. Most egy svéd multinál dolgozom és látszanak a porosz stílus (módszer?) hátrányai. Hiába vagyunk jók az egyéni teljesítményekben (főleg a lexikai), ha rosszabbak vagyunk a csapatmunkában és az ismeretlen dolgok elsajátításában. Van olyan munkatársam, aki perfektül megold szinte bármit, ha aprólékosan meghatározzák a feladatait. De elveszik, ha csak szemponokat kap. A svéd alsótagozatosok rendszeresen kapnak olyan házifeladatokat, amyelyeket közösen kell megcsinálniuk. Vagy olyan feladatokat, amikhez utánajárni, felnőttekkel kommunikálni, telefonálni, internetezni kell. Hol vannak a mi általános iskoláink ettől? Például az egyik alsós környezetismeret tankönyvben olyan mondat van, amit egy érettségizett felnőtt is nehezen fog fel. Persze kevesebb lexikai tudást kapnak, de helyette kapnak mást, például jobb szövegértést, megtanulnak tanulni, kreatívabbak, stb.
De a gyerektől is függ. Egy művészléleknek a Waldorf és társai jobb iskolák, de egy leendő műszaki mérnöknek inkább a porosz stílus a jobb - szerintem (kivéve az építészek - ők művészek ;-).

De az iskola nem elég, sőt. Több elemzés szerint a gyerekek iskolai teljesítményét inkább a szülők határozzák meg, mint az iskola:
http://mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=14630

KépKép
jeep

Csak beköszönök, mert eszembe jutott valami, méghozzá Tinu Tündijéhez kapcsolódóan.
Espumisant próbáltátok már?
Amúgy olvasgattam a topikot, de reggel óta a Szent Imréshez néztem be, most feltettem az Iwiw üzifalra, amit kell.
Az előbb egyébként sírt a lányom álmában, azóta nem is alszik vissza. Egyszer már volt ilyen, akkor reggel, mikor a Szegvár-Mindszent közti baleset (tudjátok, nemrégen volt) :cry:
Remélem nem ilyen boszorka féle a lányom és megérzi a rossz dolgokat! :roll:
Holnap megyünk Vadasparkba, szorítsatok, hogy ne induljon be a takony. Azért elvisszük az orrszívót, majd bekéredzkedünk vhova porszívóért! :)

omr

Rena: még nem próbáltunk semmi "gyógyszert". Talán megpróbálom a Chamomillát, csak a környékünkön egyetlen gyógyszertárban sem lehet kapni 15-et. :evil: Meg kell rendelni.
Meg kipróbálom, hogy mi van, ha nem gyümit kap délután, hanem főzeléket.

Kép
Kép
tinu

Most így a másik topicról jutott eszembe, nem vennétek fel isminek az iwiwen? :roll: Úgy még jobban meg tudnálak ismerni titeket! :wink:
Teljes nevem: Oroszné Mészáros Renáta

omr

Tinu! Mi 2-szer vettünk be, hát jól kiadta Petra amit ki kellett. Amúgy Infacolt használtunk, mert hasfájós volt, az jól bevált!

omr

Ó! Még valami! Jók legyetek mára, holnap nem vagyok, megnézzük a törpe vizilovat Szegeden (most láttam hírekben, hogy most érkezett Szegedre, jókor megyünk).
Na minden jót!

omr

Sziasztok!
Ma voltak Anyuék látogatóban, így Panna jól meg lett dögönyözve :)

1.Niki (kernico)............................aug. 29.....................14 óra
2.Tinu..........................................aug. 29......................14 óra
3.Mágnes....................................aug.29.......................14 óra

Sziszi:
Energiákat a férjem tud küldeni, ő reikizett, de babákon és babát várókon nem szereti csinálni, nem is szokta...

elektromos kütyük:
Anna kütyümániás.. távirányító, egér, telefon... Ahogy meglátja, hisztizni kezd, hogy kell neki. A tévét elkapcsolja, aztán meg nevet, hogy jól kitolt Anyjával..

tinu:
nálunk lehet kapni Camomillát mindig. Ha esetleg a taliig nem kapsz, szólj, és veszek neked.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Boldog hófordulót visszamenőleg is!

Hát a mostani hétvégénk is érdekes. Párom elhagyott 3000 forintot :-). Hát érdekes módon a környéken mindenhol új házakat építenek. Vajon miért? :-)

1.Niki (kernico)............................aug. 29.....................14 óra
2.Tinu..........................................aug. 29......................14 óra
3.Mágnes....................................aug.29.......................14 óra
4. Antekirt....................................aug.29.......................14 óra

Mióta hányt Lidi, azóta alig akar enni. Fitness kaján él mert, a joghurtot imádja, naponta 150g-ot megeszik belőle délután uzsira. Bezzeg az ebéd, meg a 10 órai az nem csúszik úgy.
Örülök ha 100ml kajcsit megeszik brokkolis kajából amit szeret..Volt, hgoy banánból egy negyed banánt tudott megenni.

Kép

Kép
antekirt

Én ma cukkínit csináltam neki. Bűn rossz volt... Ő meg megevett 220 ml-t belőle..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Szerintem a cukkinis az fini :-). Lidinek is ízlik. De most talán megint az univeres almaszósz banánnal és csirkehússal hozta vissza egy kicsit az étvágyát. Azt nagyon sezreti valamiért.

Kép

Kép
antekirt

Mági: írd le, lécci, hogy hogyan kell megcsinálni a cukkinit. Ki kell szedni a magot? Nekem egy picike van, abban nem is tudom, ki tudom-e szedni. Olyan rég pucoltam cukkinit, azt sem tudom, milyen a belseje. :oops:

Ma csak kétszer ébredtünk. Lehet, hogy ha délután nem gyümit eszik, könnyebb az emésztés... Tegnap céklás krumpli volt délután és nagyon imádta. Ma is azt kap. Ha ma is jobban alszik, akkor ez a megoldás.
Írtátok korábban, hogy csak valamennyi banánt lehet enni egy héten. Megpróbáltam utánakeresni a neten, de én ezt sehol nem találtam.

Kép
Kép
tinu

Nálunk a távírányító megoldott van egy kiszuperált régi távirányítónk és azt szoktuk neki odaadni ha epekedik az igaziért :):):) ezzel el lehet őt kicsit kábítani. Most is az van a kezében és nézi a tv-t :oops: :oops: :wink: :wink:

nika70
Salgótarján

Sziasztok!
Jöttem panaszkodni. :cry: :roll:
Itthon ragadtunk. Az a szemét vihar idejött felénk és a férjem meg ma reggelig volt ügyeletes. (DÉMÁSZ-nál). Elhívták este 9-kor, mindenféle üzemzavar lett és még mindig odavan. :shock: Már utolértem Szentes szélénél éppen, vittem neki teácskát meg szenyókat, hogy azért egyen. Basszus 5-en vannak egész Szentesen, nincs ki leváltsa. És még el akarnak küldeni 2 embert! ÚÚÚtálom őket!! Első anyák napján is behívták, tök szarul esett. Most a házassági évfordulónk van ma, nem így terveztük ugyebár. :cry:
Na, csak ennyit akartam. Bocsi, hogy így leírtam. Köszi aki jelölt az iwiwen, visszajelöltem!

omr

tinu:
A cukkinit megpucoltam, és felkarikáztam. ÍEgy krumplival és fehérrépával megpároltam. Aztán pároltam hozzá csirkemellett, és összeturmix. A magot nem szedtem ki, mert olyan zsenge, és a párolásnál úgy megpuhul, hogy szinte szétmálik. A turmix miatt meg pláne. Anna imádta :)

Banánt egy héten egyszer lehet adni, a magas Kálium tartalma miatt, mert megterheli a szívet.Ez az egy héten egyszer persze azt jelenti, hogy egy egséz banánt. Ha csak negyedet eszik meg, akkor tudsz adni neki többször is. Nekünk 1 banán az adagunk.

nika:Mi is szereztünk neki kiszuperált távirányítót. De az nem világít..:)

omr:
Hát sajnállak nagyon. :( Nem tudtok cserébe valami közelebbi programot csinálni? Csak hogy mégis elmenjetek valahová..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági: és honnan veszitek ezt a heti egy banánt? Én nem találtam semmi ilyesmit leírva a neten. :roll: Köszi a cukkinit. Én asszem majd krumplit adok hozzá csak egyelőre. Meg egy kis olajat. A többi még nincs bevezetve.

Rena: nekünk az első házassági évfordulónkon az volt, hogy én képzésen voltam este 7-ig. Aztán vittem a Daubnerből tortát haza, és a párom meg kaját varázsolt, mire hazaértem. De eredetileg mi se így terveztük ugyebár. Most meg a másodikon Pécsre kéne mennem szakképzésre, este 8-ra érnék haza legkorábban. De úgy döntöttem, nem megyek el. Inkább főzök valami finomat a férjemnek és ünneplünk végre rendesen.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Mostanában én sem ezt a topicot olvasgattam, ha volt időm akkor Tinuék Szent Imrését. :cry: És továbbra is állandóan gondolunk rájuk. Azért nem is írkáltam, mert max olvasni jöttem néha ide.

Banán: én is úgy tudom, hogy heti 1 banán a jó a kálium tartalma miatt, de pl. a dokinénink azt mondta, hogy mehet kicsit több is már. Azért bizti ami bizti maradok ennyinél. Pedig imádja. :roll:

Képzeljétek, szegény Kiarán kijöttek jó kis allergiás kiütések. Tiszta piros pötyi volt a teste. Jól meg is ijedtem, de aztán rájöttem, hogy a narancstól volt. Az egyik bébikajába van narancs is meg ananász, és rá van írva, hogy 4 hónapos kórtól. Én meg gondoltam, már elég nagy hozzá ..... hát nem. Jól kicsapta a narancs. De keresztlányomnál is sokáig ez volt, most lesz 1 éves, és most már elmúlt neki. Asszem mi is elfelejtjük egy ideig. Ez viszket nekik különben? Mert azért bekentem Phlogosam-mal. (ekcémára, allergiás tünetekre, napégésre, ilyenekre mondta a doki ......:?: :?: )

Tinu: gyümit elméletileg felnőtteknek is délelőtt kéne enni, mert este nem bonja rendesen a szervezet, és savat csinálhat. Persze szerintem ezt senki se csinálja így. :wink:

Kiarának is van használaton kívűli távirányítója elem mentesen. Imádja az ilyeneket. Egyből a felnőtt dolgokra mennek rá, ha csak egyet is kiszúr, már le van sz@rva az összes játéka. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rena: Sajnálom a dolgot. Remélem be tudjátok pótolni azért. A romantikázás sose árt. Mi aug. 4.-e óta halasztgatjuk az évfordulónkat, de most már talán lesz rá idő. :roll:

Ante: semmilyen pech-széria nem tart örökké! Bár ezt pont én mondom? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Valaki elkergethetné már felőlem is a kétbalkézért felelős fekete felhőket.

Asszem a csaj mindjárt felébred, mert már napok óta itt próbálnak a vadászgépek a házunk fölött, és most is mennek bemutatózni a városba 20.-a alkalmából. Olyan lent szállnak, és annyira sokan, hogy remeg a ház tőlük. Valamelyik nap jól meg is ijedtünk, még Kiara is sírva fakadt tőlük, mert itt kőröztek fölöttünk, és nagyon sokan voltak. Vadászrepülők, nagy harci repcsik meg vadászhelikopterek csoportokban. :roll: :roll:

Na sziasztok!

Kép
kernico

tinu:
ezt még terhesen hallottam, a tévében volt valamilyen műsor, oda hívtak egy gyermekorvost. Ő mondta ezt, akkor nagyon megjegyeztem :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági:
Én nem reikit tanultam, de én szoktam használni, sztem aki tudja használni, abból nem lehet baj. Azért elmesélem, hogy mikor terhes lettem, nagyon rosszul voltam. A rosszul nem csak hányinger volt, hanem fájdalmaim voltak, amit nem hittek el az orvosok, mondván a terhesség nem fáj. Egyszer vittem le a kutyát sétálni és egy fának dőltem annyira görcsöltem meg rosszul voltam. Akkor odajött egy hölgy, mondta, hogy természetgyógyász és ha gondolom segíthet. Aztán megkértem, akkor kaptam először energiát, reikiset, mert az nem olyan erős mint a másik amit tanult, persze nem sokat. Pár alkalom után jobban lettem. Megesküdtem bármennyire leszek rosszul, nem veszek be gyógyszert a gyerkőc miatt. Hát röviden ennyi, de kisfiam 10/10-es agparral született, később a pocakomban is adtam neki energiát. Úgy gondolom jól tettem. Hát csak szerettem volna megosztani veled, mert anyukám is félt tőle, nehogy baja legyen a gyermeknek.
sziszi22

Rena: :( :( :(
Remélem még nem teljesen romlott el a napotok, esetleg délután valami program helyette? :(
sziszi22

Sziszi:
Én nem vagyok benne otthon, de a párom azért nem reikizett engem terhesen, mert szerinte és a tanítója szerint a baba ilyenkor még olyan létformában van, és olyan közel a "fényhez", hogy könnyen visszafordulhat.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Mági, én is kaptam egy kis reikit barátnőm által mikor pocis voltam a hátam miatt. Igaz a 20. hétben kaptam előszőr. De sajnos akkor valamiért nem használt. Előtte mindig használt.
Aztán Lidinek a pocifájását akarta megszűntetni, ott lehet, hogy használt nem tudom mert szép lassan másfél hónapos korában megszűnt a pocakfájása Lidinek.

Kép

Kép
antekirt

Sziszi:rajtad legalább segített. :) Mi úgy voltunk vele, hogy az ördög nem alszik...

Ante:
Engem valahogy sosem tudtak kezelni így, még a mittomén milyen felsőbb szinte lévő sem....:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Utólag Boldog hófordulót Jázminnak és Siminek,És Boldog Szülinapot Szanának!!!

Martinkának már 3 foga van ,rekordgyorsasággal bújnak ki! Ja, és továbbra is felül jönnek!Alul semmi.Az utolsó 2 éjszakánk húzósabb is volt!Még mesekönyvet is nézegettünk hajnalban,de szerencsére visszaaludt a Manó!

Holnap megyünk tanácsadásra.Kicsit félek,hogy mi lesz,mert elég sápadt a gyerkőc,jó lenne,ha nem küldene minket el,vérvételre.Remélem nem vérszegény!Tömöm husival,és a májat is szereti szerencsére!

Ti ismertek vmi multivitamint,ami ilyen picúroknak való?

Ma végre evett a főztömből!Igaz nem sokat,de ízlett Neki.Azt kapta,ami nekünk is az ebédünk volt,pulykahusit,petrezselymes krumplit.

Rena,sajnálom ,hogy így alakult,pedig irígykedtem is,hogy láthatjátok a kis vizipacit!

Én is hallottam ezt a banándolgot,azt hiszem a TV-ből.
Vendég

Ha van valakinek felesleges meghívója az iwiwre-légyszi küldjétek el a címünkre,ami a táblázatban van,hogy a férjecském is felkerülhessen!

Köszi!!
Vendég

Akartam kérdezni: kinek mennyit iszik a babája egy nap? Már a szopin kívül.

Kép
Kép
tinu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?