Új privát üzeneted érkezett!

Bockbrigi!
Annyira sajnálom!!! Nehéz bármit is mondani ilyenkor!

Kép
rayo

Brigi :)
:cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

A torta receptet nem találtam meg az Anyaság rovatban. :cry:
Nekem van egy jó kis kekszes receptem. Még a Kismamában olvastam. Abba nem kell sütöpor és tojás se. És nem is kell megsütni. Azt hiszem én olyat csinálok, a vendégeknek meg rendelek egyet a cukrászdából.

A képek nagyon jók, én is teszek fel párat.

Tegnap visszamentünk az orvoshoz, mert nem múlt el a köhögés. Bakteriális fertözés lett a vírusból, így antibiotikumot kaptunk. :evil: :evil: :evil:
Pénteken kell visszamennünk.

Pénteken lesz anyatejes világnap. Felétek rendeznek valamilyen összejövetelt? Nekem küldték a meghívót, hogy szeretettel várják azokat az anyukákat, akik sokáig szoptattak/szoptatnak vagy anyatejet adtak le. Biztos jó lesz! Bár még nem tudom hogy megyünk el, mert akkor kell visszamenni a dokihoz.

Tegnap reggelre kibújt két foga Vanesszának. Már van 6!!!
Biztos ezért nem evett mostanában.

Most megyek, de teszek fotókat :D

az úszógumink:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

alszik a Drága:
Kép

fürcsi után:
Kép

Kép
patrisa

Brigi
Annyira sajnálom! :cry: :cry:

Patrisa
A gyereknevelésben avn.. bocsi.. :oops: :oops: :)

Bemásolom ide:
Cerbonás túrótorta:

Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):
10 dkg vaj
15 dkg étcsoki
1 citrom leve
25 dkg túró
3 ek étkezési zselatin
10 dkg cukor
2 tojássárgája
4 dl (növényi alapú) tejszín
15 dkg natúr kukoricapehely
35 dkg kimagvazott cseresznye

Elkészítés:
A vajat a csokival felolvasztjuk vízgőz fölött. Belekeverjük a k.pelyhet. Két sütőpapírt bekenünk vajjal, egyikre rányomunk 12 kis csokis habocskát (halmot), másikat a tortaformába tesszük. A megmaradt kukoricás masszát beletöltjük és jól elnyomkodjuk. Hűtőbe tesszük. A cukrot tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom levet és az áttört túrót. A tejszínt habbá verjük. 1 dl vízben felodjuk a zselatint és óvatosan hozzáadjuk a túrómasszához. Majd beletesszük a tejszínhabot. A krém egyik felét a kukoricás alapra öntjük. Rátesszük a cseresznyét és erre a megmaradt krémet. A tortát legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Végül feldíszítjük a csokis kukoricahabokkal.
--------------------------------------------------------------------------------
szilbee

Brigi
Jaj, nagyon sajnálom :(

Anyósomank megjött a szövettani eredménye. Sajnos rosszindulatú a daganat :( Szegény teljesen bepánikolt.

Köszönjük a szülinapi köszöntéseket :)

Minyu
Nálunk fönt nincs meleg (elég jó a szigetelés) csak a lépcsőnél szorul meg a meleg. Kandalló miatt nagyon irigy vagyok. Bár beszéltünk egy pasival aki csinálna nekünk olyan kis helyeset, ami simán elfér itt is, de akkor meg kicsi hely marad.

Szilbee
Nagyon jók a képek. Áruld már le hogy kell ilyen szöveg mögött képet csinálni?

Többi babós kép is nagyon jók.
Ezen felbuzdulva én is leszek néhány linket. (lusta vagyok kicsinyíteni)
http://kep.tar.hu/anagyomber/50312451/23863898#2 Milánkám tévézik
http://kep.tar.hu/anagyomber/50312451/23863713#2 mociszerelés
http://kep.tar.hu/anagyomber/50312451/24041786#2 Oli :lol:
http://kep.tar.hu/anagyomber/50312451/24041799#2 Milu ugrásra készen :lol:

ANa

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana

Babás képek nagyon tutik!! :lol:

Ana
Én is Betsytől loptam a technikát... :lol:

[quote]V írta:alamilyen net-es albumba felrakod a képet... (én a photobucket-et használom)

[url=a kép url-je]a szöveg[/url]
szilbee

Szilbee
na most kipróbálom
[http://img.tar.hu/anagyomber/size2/23592572.jpg]Milánka[/url]

Kép
gyomberana

Ana!
Az elejéről lemaradt ez:
[url=

Előnézetben ki tudod próbálni egyébként, hogy műxek e.
szilbee

Milánka

na így már jó lesz

köszi Szilbee

Kép
gyomberana

Szilbee
közben észrevettem hogy lemaradt az eleje :lol:
de azért kellett gondolkodnom, mit nem csináltam jól :lol:

tényleg kösz

Ana

Kép
gyomberana

:D :lol:
Gratula!!!

Szülinaposat is teszel fel Milánról???!

Oli is mekkorát nőtt!

Egyébként végignéztem az egész albumot, ha nem gond! :oops: :lol:
szilbee

Nem jó hírekre jövök :(

Brigi,
Nagyon sajnálom :(

Ana,
Nem tudok mit írni, sok erőt kívánok nektek!!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Szilbee!
Leventének nagyon boldog szülinapot kívánunk!!! Kép

Kép
rayo

Tábli:
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

LEVENTE!
Boldog szülinapot!
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Levente!
Boldog sületésnapot! Iste éltessen sokáig, füled érjen bokáig :lol:

Szilbee
MIért lenne gond hogy végignézted az albumot? :lol: Bár vannak benne idétlen képek is :lol:
Milcsit Pesten köszöntöttük anyukáméknél és itthonhagytam a fényképezőt, apum kamerázott, de most elmentek nyaralni és csak két hét mulva lesznek itthon, akkor majd apám csinált képeket a videóból.
Leventéről várjuk a képeket :lol:

Rita
Köszi szépen, nem kell semmit mondanod, tényleg :) Ez nehét időszak nekünk, de majd csak lesz valami, én még mindig reménykedek.

Ma megyünk Milcsivel a 3 éves státuszra és a védőoltásra. Még nem tudom hogy oldom meg mert Olit nincs kire hagynom, vinnem kell Őt is magammal.

Ana

Kép
gyomberana

NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK LEVENTÉNEK!!!!! :) :) :)

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Köszönjük a köszöntést! :lol:
Tök aranyosak vagytok!! :D Este 7-kor lesz majd a hepaj, mert akkorra érnek ide a nagyszülők a melóból.... ,de majd beszámolok holnap mindenről. Addig is kiélvezzük, hogy Apóca is itthon van velünk!!!! :lol: :lol:

Teszek néhány egy évvel ezelőtti képet:
az első kép Leventéről
már pólyában
apa és fia első találkozása
apai érintés :)
Levente két naposan
Levente három naposan
Mamival
már otthon
a kis bagoly
a szundi
szilbee

Leventének nagyon boldog szülinapot kívánok! Istenke éltesse sokáig!

bockbrigi

Leventének boldog szülinapot!

Utólagosan Benedeknek is!

Brigi
Nagyon sajnálom... :cry: :cry: :cry:
Vendég

Leventének boldog szülinapot kívánunk!
:lol: :lol: :lol:

Kép
patrisa

Sziasztok!

Sok-sok boldogságot a szülinaposoknak és ne felejtsük el az Annákat sem!

Boldog névnapot Annák!!!
csucsu74

Csucsu :)
De jó, hogy mondod, én teljesen elfelejtettem!
Több Annácskánk is van! Isten éltesse öket.
pusza

Kép
Kép
Kép
minyu

Húúú, tényleg :oops:

BOLDOG NÉVNAPOT ANNÁK!!!! :lol: :lol: :lol:

Szilvi,
Nagggyon aranyos kispasi volt Levente :D Vagyis inkább kispasinak is nagyon aranyos volt!!!! Te császárral szültél?(bocs, a már volt róla szó) Majd tegyél fel képet a buliról is!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Boldog návnapot minden Annácskának!

Szilvi
Nagyon jók a képek! Nekem a szundis a favoritom :lol:

Milánkám megkta a 3 éves oltást. Igazi férfiként viselkedett, egy picit sem sírt. Azt mondta hogy nem fájt. Nagyon büszke vagyok rá :lol:
Olinak tegnap kibújt a 7. foga. Ezzel is iszonyatosan megkínlódott, és már a 8. is látszik, de még nem tört át.

Ana

Kép
gyomberana

Sziasztok! :lol:

Előszö is!

Minden ANNÁNAK nagyon Boldog Névnapot KÍvánunk!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Megvolt a szülinap! Nagyon jól sikerült!! :D Mégegyszer köszönjük a köszöntéseket!! :D :D

Olyan furcsa volt, mert minden emlék és régi érzés, ami a szülés után dúlt bennem előjött! Iszonyat nagy boldogság a gyerkőc születése is, de sose gondoltam volna, hogy ugyanakkora boldogság a szülinap is!! :lol:

Leventének végül rendeltük a tortát, mert feladtam a szakadatlan próbálkozásokat... A cukrász egy kajszis, joghurtos zsúrtortát csinált. Nagyon finom volt!

Hogy reagált Levente a tortára?! Inkább teszek fel képet, mert azok sokkal "beszédesebbek"!! :wink: :lol: :lol:

torta
tüzijáték
huhhhh
ez fincsi
ez még finomabb
"No akkor vágjunk bele!"
"Viccesek vagytok ahogy bámultok!!"
"Ezt is meg kell kóstolni..."

Ajándékokról sajna leginkább videó (nem digi) készült! :( Ezt az egyet tudom feltenni!
a zenélő tricikli
szilbee

Magamra vettem a köszöntéseket! (Anikó :D )
Megkésve én is kívánok minden ünnepeltnek minden jót!

Teszek fel képeket a csajsziról, aki már a nagy melegben egyre zsiványabb dolgokat eszel ki!

Kép

Kép

Kép
rayo

Rayo!

Neked is Boldog Névnapot!! :oops: :lol: :lol:
szilbee

Sziasztok!

Brigi!
:cry: Tudom mit érzel,de fel a fejjel. Biztos meg van az oka és jobb így. Lesz még szép egészséges babád!!

Szilbee!
Kicsit megkésve Kép boldog szülinapot kívánok Leventének.

ANNÁknak ANIKÓknak Kép Boldog névnapot!!

Olvasok ám min. 2 naponta,de mire oda jutnék irni,vki közbeszól. A héten minden gyerekem itthon van,vmelyiknek mindig van vmi nyűgje :wink:
Tegnap kint voltunk a Dagályon (idén 1*) nagyon jól éretük magunkat. Apa is rákente a kollégára az elintzézni valót és jött velünk.Így nekem is volt egy kis Ada mentes időm uszikálni.

Megcsináltam a nyaralásról a HP albumot. Aki kiváncsi megnézheti http://www.babanet.hu/album/main.php?album=10081 oldalon.

:?: Vki segítsen! Már olyan picire kicsinyitettem a képet,hogy a monitoron alig látszik,de még mindig nem engedi feltenni sem a vonalzóra,sem az avatarba. Mit csinálok rosszul? És az a Betsy féle képfelrakás sem megy :cry:

:idea: Szombaton babanetes tali! Egyébként a Margit szigeten is buli van a LLL szervezésében. Szopis világnap lesz és várnak minden babát,mamát,kismamát.Sajna most ki kell hagynom,holnap elutazunk Keszthelyre,de hétfő este jövünk. Kedden írok.

Na,megjelent a kisember az ölembejmn. Közelharcot vivunk a billentyűkért.Megyek is.
Jók legyetek,hűsöljetek. Pusza mindenkinek.
Bocsi akinek nem írtam :oops:

Kép
flocika

Utólag is boldog névnapot kívánok az Annáknak, Anikóknak!

Flocika! Húúú! Irigykedem ám! Nagyon szépek a fotók. Olyan jó lehetett nektek!

bockbrigi

Sok-sok boldogságot a szülinaposoknak..:)
Kép

Pussz.

Kép
sziszike1000

Rita!

Elmaradt a kérdésedre a válaszom! :oops:

Igen, császárral született Levente! 15 évesen volt egy ovarium cysta műtétem, ráadásul Leventét is nagyobbnak gondolták,mint amekkora lett (3500 gr, 53cm). A doki úgy gondolta, hogy a hasfalam nem bírná a megpróbáltatást. Nem nagyon bánkódom amiatt, hogy nem normál úton szültem, mert így legalább megnézte a doki, hogy odabent minden rendben van e, ugyanis a családban nagy a cystára való hajlam. A nővérem részben emiatt nem szülhet többé gyereket. :cry: :cry: :x Részben meg az idióta orvosa miatt, aki 1 évig mondogatta neki, hogy semmi baja sincs... az kegyetlen fájdalmas mentsruációs cikulusai nem jelentenek semmit!! :evil: :evil: :x :( Aztán ki kellett venni a méhét. Mondta a dokim (mindkettőnket ugyanaz az orvos műtött), ha nem műti meg, akkor 1 éven belül elvérzik. :( Csoki csytája volt!! :(
szilbee

Rayo

Boldog névnapot kívánunk!

Szilbee
Szuperek a képek. Látom Leventének ízlett a torta :lol: Nálunk Milán harapta így a tortát, Oli viszont csak kézzel kóstolgatta, egyáltalán nem evett egyik tortából sem.
Nagyon jó az a tricikli. Próbálja már hajtani?

Flocika
Én paintben szoktam kicsinyíteni, de sem az avatorhoz, sem a babafalvás vonalzhoz nem tudtam ott lekicsinyíteni, de a photoshopban meg lehet adni a méretet és csak így sikerült. (80x80)
Én is irígy vagyok a nyaralás miatt. Nagyon jók a képek!

Kép
gyomberana

Ana

Nem hajtja még. Meg igen ér el addig a lába, viszont zenélteti állandóan és felborítja, hogy a kerekeket hajtsa. :lol:

Nagyon jók a képek!! :D Hogy bírták a srácok a repülést? Oli mit szól hozzá, hogy ekkora homokozója van? :wink: :lol:
szilbee

Flocika!

Bocsi! Neked szántam, amit Anánál írtam a képekről!! Iszonyat dekoncentrált vagyok! Mintha másnapos lennék!! Pedig csak szülinapoztunk! Bocsika! :oops:

Anának is elnézést! :oops:
szilbee

NO MÉGECCER! :oops: :) Most már aludtam egy keveset...talán végre képben leszek! :P :oops: :)

Szóval Andris mit szólt a nagy homokozóhoz??
szilbee

Szép estét !
Még egyszer benéztem Keszthely elött,nehogy elvonási tüneteim legyenek. Úgy is lesz :lol:

Szilbee! Brigi!
A nyaralás tényleg isteni volt. Vágyunk is vissza rendesen. A nagy homokozót élvezték a gyerekek,csak az volt a bajom,hogy tele volt rágcsálásra csábító kagylóval. :lol: Ja és a másik,hogy nem volt bekerítve mint egy rendes játszótér. Andris egy szempillantás alatt a strand másik végében vagy a vízben volt.Alvás,napozás? Kizárt. :wink:

Ana!
Ha megjöttünk kisérletezem újra a kicsinyítéssel. Köszi az ötletet.

hghhhhhhhhh gjihjjkkkkkkkkkkkk
Ezt Andris írta nektek. :D Aki érti válaszolhat.

Megyünk pancsizni,további szép estét mindenkinek.

Kép
flocika

Hú de le vagyok maradbva!

Boldog szülinapot Leventének!!!! :D Nem felejtettem ám el, gondoltam is rá aznap, csak a géphez nem tudtam leülni.
Megnéztem minden fotót, aranyosak az újszülött és egy évess képek is! Szép lett a torta! (és Apa belenyugodott, hogy kimaradt a csoki???)

Annácskáknak és Anikónak boldog névnapot kívánok! Rayo, én nem is tudtam,h. Téged így hívnak! Regi még mindig Rád hasonlít! Konyhaszekrény pakolása nálunk is naponta 3x megy, megunhatatlanul, már jó néhány hónapja) Hogy teltek a névnapos bulik?

Brigi!

Sajnálom :( az idő majd talán választ ad neked.

Köszönöm az úszógumis infókat. Itt valahogy kifogytak ezek a bugyis gumik, mert mindenki mondja,hogy vettek, de én mégsem találok sehol...csak egy játékboltban van nagyon primkó...nincs rajta kacsa meg ilyesmi, 2500 pénzért...huh, ha Ti azt mondjátok 1300 körül van, akkor én ezt horror árnak tartom. Meg astrandon is mondják, hogy van, de még horrorabb áron..biztos a strandos vásárolta fel...

Én közben elkezdtem írni a szakdolgozatomat, még a parlagfűszezon előtt el kellene jutnom a végéig, mert onnantól képtelen leszek október közepéig rá, október végéig meg le kell adni. na meg októberben már a másik fősulira is mennem kell.

Üdv:

Mariann
Kép
kmarian

Mariann!

Ő is ott volt a tortarendelésnél, de valahogy fel sem merült benne, hogy csoki tortát akart korábban. :lol: Jól elfelejtette!! :D Egyébként volt, aki azt hitte, hogy répatortája volt Leventének... Pedig színezőanyag sem volt benne, csak a sárgabarack színezte meg.

Az úszógumival mi is dettó úgy jártunk, mint ti... Csak a sokadik baba boltban találtunk 1 db-ot.

Flocika!
Legalább volt nagy helye ahol mászhatott!! A sós vízhez mit szólt???

:?: Lányok!
Lenne egy pár kérdésem, amiben bizonytalan vagyok vagy csak egy kis megerősítésre vágyom, hogy tényleg jól gondolom-e a dolgot. Egyenlőre csak a kérdéseket tenném fel!

- Mikortól lehet tehéntejet adni a csemetének, ha a családban (másoduncsitesónál) volt tejallergia?

- Mi a véleményetek a légkondi használatáról csecsemő- és kisgyermekkorban? Szabad e a gyerekszobában légkondizni?

- Mikortól nem kell már forralni a gyerkőcnek az ivóvizét?

Egyenlőre ennyi! Előre is köszi az infókat és véleményeket!!! :)
szilbee

Sziasztok!

Mariann!

Nálunk is van légkondi a lakásban, mi mióta ezek a dög melegek(június) vannak, rendszeresen használjuk, igaz ésszel, max 26 fokra csökkentjük. Semmi baja a kiscsajnak. Igaz, nálunk a nappaliban van, de állandóan ott vagyunk és csak este van a szobájába.

Víz: én kb 8 hós kora óta nem forralom a vizét, azóta rendes csapvizet iszik. Nagyon ritkán iszik ivólevet vagy teát, Annám nagyon szereti a vizet. Így nem is erőltetem a "cukros "leveket.

A tehéntejről meg annyit, hogy szerintem ez a szülők "merészségén" múllik. Van aki már 1 éves kor előtt is ad, van aki még 1,5 évesen sem.
csucsu74

Szilbee :)
1, én minél késöbbre tenném, 2 éves kortól elkezdeni felesben adni és megnézni, hogy reagál. Bölcsire-ovira mindenképpen tudni kell, hogy van-e ilyen jellegü probléma

2, otthon nincs légkondink, a kocsiban használjuk. Otthonra csakis ugy vennék, ha évente 1-2szer takaritva lenne. Sajna, nálunk igen eltéröek az igények meleg szempontjából :) Adodik ez a súlykülönbségünkből is gondolom. Én fárós vagyok de jobban türöm a meleget, mint a párom. :roll:

3, attól függ, milyen a csapvizetek. Én már nem forralom kb 3 hónapja, de nálunk jó minöségü viz van :P

Floci :)
Nemtom miért, de a babafalva nekem sem fogadja el a képeket, pedig a megadott paramétereken belül vagyunk :?

Mariann :)
Hüha, le a kalappal mindenki elött, aki gyed mellett tanul. Én is foglalkoztam a gondolattal, de nagyon lusta vagyok hozzá...

Rayo :)
Isten éltessen téged is! Én sem tudtam, hogy Anikó vagy :oops:

Na, megyek pakolni. Tesómék ma meghozták az uj szobabutorunkat, ugyhogy lehet megtölteni a polcokat :) (tegnap este 11-ig pakoltam ki a régi szekrényböl)

Kép
Kép
Kép
minyu

Szilvi!

Tejterméket szerintem 1-1,5 éves kor után meg lehet próbálni fokozatosan beiktatni az étrendbe. Úgyis látni fogod, hogy van e töle baja. Bár sajnos manapság egyre több az alergiás megbetegedett gyermek. Nálunk meg kell várni, hogy 3-4 éves legyen Vanessza. Addig nem próbálkozunk. Most is nagyon beteg lett egy kis margarintól. :cry: :cry: :cry:
A torta leírását egyébként köszi. Bár mivel túró van benne, így nem csinálom meg.
Néha úgy elkeseredek, hogy nem ehet semmit. Délelött voltunk szopis világnapon, ott is mindenki ette a sütit, csak ö nem. Úgy sajnáltam! :( Most vettem szójából és pálmazsírból készült biomargarint, ezt legalább eheti. Persze ez 5-ször annyiba kerül, mint a sima.

Légkondi mértékkel lehet akár a gyerekszobában is, ha rendszeresen ellenörzi szakember a tisztaságát. Sajnos, ha elhanyagolják allergia alakulhat ki. Sógornöm kisfiánál már újszülött kortól volt, és soha nem volt baja töle. Söt, annyira megszerette a halk búgást, hogy a végén már csak arra tudott elaludni. :)
Szerencsére nálunk nincs rá szükség, mert alapból csak 25°C van.

És hogy a vizet meddig forrald??? Hát ezt nem tudom. Hogy öszinte legyek, én sose forraltam. Nálunk mindenki szénsavmentes Szentkirályit iszik, az meg babavíz is egyben, így azt kapta ö is. Nagyon szereti. Teát még sose ivott. Csak víz és frissen facsart,-vagy turmixolt gyümölcslé.

A névnaposoknak utólag BOLDOG NÉVNAPOT!!!

A képek pedig nagyon jók!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
patrisa

Patrisa :)
már multkor is akartam irni, csak elfelejtettem. A szójától nincs semmi baja? Mert arra is azt mondják, hogy nagyon erös allergén :(

a tejre a rokon miatti allergia miatt irtam 2-3 évet. Szerintem mi majd másfél éves kor körül megpróbáljuk, persze elöször higitva.

pusza

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
Szilvi!
1. 7 hós kora óta adok Milánnak sajtot, túrót, joghurtot, no, nem egyszerre, hanem nagyon lassan bevezetve. 1 éves kora óta kap bocitejcit reggelire és vacsira. Nálunk, szerencsére nincs allergiás a családban. Remélem ő sem lesz, de ez ugye nem most fog kiderülni. KIvédeni úgy sem lehet az allergiát.

2. Klímánk nincs, pont a baba miatt nem engedtem most sem venni a lakásba. A pollenektől jobban tartok mint a tejtől. Bár a klíma tisztítása sok kellemetlenségtől megóv. A kocsiban van klíma, de arra is ügyelek, hogy érkezés előtt 5 perccel már lekapcsoljuk, hogy ne legyen olyan nagy a hőkülönbség. Az sem mindegy, hova irányítjuk a klímát.

3. Én sem tudom, meddig kell forralni a vizet, így a mai napig forralom a teához. Pedig nálunk fincsi a víz.

bockbrigi

Szilvi
Tej: amíg szopik feleslegesnek tartom a tehéntejet, így én még nem adtam, de más tejtermékeket már adok Olinak 10 hós kora óta.

Klíma: nálunk nincs klíma, és nem is lesz soha, nagyon ellene vagyok. Most nem akarom leírni hogy miért, de nagyon egészségtelen (szerintem). Ezzel nem akarok senkit megbántani, ez csupán az én véleményem. Amúgy mi imádjuk a nyarat és a meleget. Én most érzem jól magam! A kocsiban nekünk is van, ott azért be szoktam kapcsolni, mert ha napon áll az autó elviselhetetlen a meleg benne (még én sem bírom).

Víz: a gyerekdokink azt mondta hogy 1 éves kora után már nem kell forralni a vizet. Én a teához mindig forralom, még magunknak is, de általában a gyerekeim csapvizet isznak. Itt egyébként jódos a víz, nekem ez pont megfelel a rendetlenkedő pajzsmirigyemre.

Ana

Kép
gyomberana

Szilbee,
Háát, nem irigylem a tesód :(
Nagyon jók a szülinapos képek 8)

Rayo,
Boldog névnapot!!!
Nagyon aranyos Regi :) Zalán is bebújik a dobozokba :lol:

Patrisa,
A Liga margarin tejmentes!!!

Tej: Szopi mellett szerintem is felesleges. Én 2 éves koráig nem adok neki, tejallergára fogták az ekcémám.

Víz: Óbudai gyémánt babavizet iszik, vagy ami éppen van :D De Sinlac-hoz forralom a csapvizet.

Klíma: Fogalmam sincs, kocsiban mi is használjuk, no nem ráirányítva. Itthon nincs.
Mariann,
Leírnád, hogy miért nem szereted a klímát?

Holnap este indulunk nyaralni Erdélybe, 2 hétig nem leszek. Mindenkinek jó pihenést kívánunk!

Sziszi,
Gondolunk és szorítunk a műtéthez, ha ezidő alatt lesz!!!
Sok pussz

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Lányok!

Köszi az infókat és a véleményeket! Kezd most már egy kép kialakulni bennem, hogy lenne a legjobb megoldani ezeket a dolgokat Leventénél. Még nincs teljesen kiforva, de azért alakul...

Szerintem ameddig este és reggel van tejcsi, addig hanyagolom még a tehéntejet, de valszeg ha elfogy a tejcsim, akkor is először csak növényi alapú tejet kap majd 1 1/2 - 2 éves koráig.

Klímát igazából apósom miatt kérdeztem, mert Levente születése előtt nagy harc volt köztünk, hogy kell e klíma a gyerekszobába vagy sem. Nekem az volt a véleményem akkor is, hogy több gondot okoz, még egy csecsemőnél, lévén hogy még nincs működőképes immunrendszere. Így csak a másik szobából nyomattuk a hűtött levegőt! Most sem szeretem mikor a klíma közelében kombózik. Olyankor már ki is kapcsolom a gépet, de szerintem most már csak egy rossz beidegződés ez nálam. A klíma tisztántartásával teljes mértékben egyetértek veletek!!!

A vizet szerintem mi is kipróbáljuk forralás nélkül! Lehet már ma! Párom mondta, hogy ő már néha adott az italához, csak nekem nemmondta ... :twisted: :)

Ana
Engem is érdekelne, hogy mi az oka, hogy ellenzed a klímát! Ha más nem, pü-ben írd már meg légyszi!
szilbee

Sziasztok!

Csatlakozhatom hozzátok?

Van egy kislányom aki 2005.08.30-án született 3310gr-al és 51 cm-rel császárral a kazincbarcikai kórházban.

A mozgásfejlődésben egy kicsit le vagyunk maradva mert csípőprobléma miatt kengyelben volt 3 hónapig és ezért lassúbb a mozgásfejlődése.Gyógytornára járunk 3 hete mászik és felül és csütörtökön már fel is állt.
Szerintetek nagyon le van maradva?

Én a Humana babavizet adom neki mert itt olyan rossz a víz,hogy mi sem isszuk meg.Abból csinálom a Sinlac pépet és teát és a tápszert is.

Nekem is pajzsmirigy problémám van ezért kellett abbahagyni a szoptatást is mert gyógyszert kell szednem de szoptattam 9 hónapig.

Sziasztok!

Ildikó
Kép

Kép
ildikó74

Szia Ildikó!

Üdvözöllek közöttünk! Nagyon aranyos a kislányod!
Szerintem nem gond ez a "lemaradás" , hisz, ahogy írtad az utolsó 3 hétben nagyon felgyorsult. És mivel már fel is áll, így szerintem ne aggodj! Az én kislányom is csak 8 hónaposan kezdett el mászni, a gyógytorna segítségével. Melyik fajta gyógytornát alkalmazzák a kislányodnál? A Dévény-módszert? Azt ismerem, nagyon bevált nálunk.
A Humana babavízet én is jónak találom, bár ritkán veszek ilyet, de ez a legjobb.

Rita!

Bár már oda vagytok Erdélybe, de azért köszi a tippet. Már használtam süteményekhez és ételek készítéséhez, amikor én nem ehettem tejterméket a szoptatás miatt. Most is abból fogom készíteni a szülinapi tortáját.

Minyu!

Szerencsére a szójától nincs baja. Bár még nagyon keveset kapott, de nem láttam nála semmi változást. Amíg szopizik 5-6-szor, addig nincs gond a tejtermékekkel. Eddig csak tejbegrízt és rizst csináltam neki szójából. Ráérünk még ezekkel!

Holnap indulunk nyaralni a hegyekbe! Majd este még benézek hozzátok, ha lesz idöm!
Sziasztok!

Kép
patrisa

Ildikó!

Üdv itt! :D

Szerintem sem vagytok elmaradva. Nagyon gyorsan behozta a "lemaradást", ami szerintem nem is annyira lemaradás, csak nem tudok rá jobb szót hirtelen. :)

Boldog 11. hófordulót!! :wink: :lol:
szilbee

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?