Az alap-problémám: miért nem mehet oviba az a 3 éves gyermek, akinek kisebb testvére van?? Miért kap ezért hátrányos megkülönböztetést!! (Hozzáteszem: mi jókor voltunk jó helyen, így az én lányom jár oviba, de tudom, hogy más településeken, illetve nálunk is a korábbi években és most is gond ez!)
Írjatok pozítiv példát is. De írjátok meg azt is, ha nálatok is így van!!
Valamit tenni kellene, mert ez nem igazságos!!
Nagyon szeretek a lányaimmal lenni, de tudtam (és az elmúlt év be is bizonyította), hogy 3 évesen szüksége van a gyerekközösségre. Én és a tesója nem társ már!! Persze csak fél napig járatom, hiszen nem lepasszolni akarom, vagy megszabadulni tőle.
És nekem senki ne mondja, hogy könnyebbség, ha a nagy oviban van fél napot!! Reggel kelni időben, mert be kell érni, télen felöltöztetni két gyereket (ha kocsi van kicsit könnyebb) Nálunk az ovi negyed óra séta (ha nem kapunk sorompót), de tudom, hogy BKV-t sem könnyebb igénybe venni, ha két gyereked van. Bevásárlás a kicsivel, esetleg egy kis séta, játszó. Aztán futi haza ebédet főzni, mire a kicsi elálmosodik irány az ovi vissza. Hazafelé jó esetben "csak" sír a kicsi, de mi van ha elalszik, ha kiveszem a kocsiből felébred, és oda az egész délután (ismerős?). Délutánra marad a takarítás, mosogatás, mosás, vasalás, stb. És akkor még szorítsd bele az idődbe, hogy nem ártana a gyerekekkel is foglalkozni!!
De ez már örömteli probléma, mert jár a gyerekem oviba

Miért van az, hogy egyes helyeken (lakótelepek?!) lasszóval fogdossák az ovisokat, máshol, meg nem veszik fel!!
Remélem érthető tudtam lenni, és másokat is piszkál ez a helyzet. Keressünk olyan fórumot, ahol tiltakozhatunk. De először tudni szeretném, hogy csak az én baráti körömet érinti-e a kérdés, vagy országosan ez a helyzet!?
Üdv