Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most van időm meg kedvem is írni,mivel holnap nincs ovi és meló sem:)))))))))
Megvagyunk,bár a torkom reggel óta eléggé fáj és náthásodok is :evil:
DE nem lehetek beteg,hiszen jövő pénteken szülinapi buli lesz nálunk :lol:
Vikinek tegnap tartottuk az oviban/Alízzal akivel egy napon születtek/éa Csabikával/ő márc.11-ei/.
jól sikerült,csináltam tortát nekik,képeket majd teszek :P
Kaptak levendula babákat ajándékba az óvónőktől,nagyon aranyosak,egyediek.
Holnap megyünk méreckedni,4 éves státuszt megcsináltatjuk,azért nem megy oviba.
Jövő héten fényképezkedés,bábelőadás...szóval zajlik az ovis élet :lol:

Március 15-én Pesten voltunk,megnéztük a műsorokat.
Hát eléggé idegesítő volt az a két srác akik a Parlament előtt mellettünk elkezdte a "műsort".
KIabálásuk miatt gondolom megijedhetett egy idős néni Berci előtt,elájult,aztán kivezették a tömegből.
viszont a Nemzeti Múzeum előtti műsor annyira jó volt!!!!!!!!!
Visszaidézték az akkor időt és belevonták a mai rohanó világ bajait/nem figyelünk egymástra,gépies minden,stressz....../,annyira megfogott a műsor,hogy csak na!
És itt szerencsére nem volt bekiabálás!
Képek itt is készültek :lol:

Emesedora
tünemények a gyermekeid!Nekem Dóri hisztise és Bence utolsó bájos képe tetszik a legjobban....Emese pedig már olyan nagylányos :wink:

Lola
Milyen sokat nőtt Noé!!!!!!Kezd hasonlítani Somára.

Lrita
Nagyon édes Míra!!!!!!!!!!!!!!!!Tényleg nem két hetesnek néz ki.
Írok majd privit.
tesók hogy viselik,hogy már 3-an vannak?féltékenykedés?
Van segítséged?Tejci van bőven?

Betti
Istit mi is köszöntjük szülinapja alkalmából!
Nagyon aranyos a képeken,mindennek örül,látszik rajta!

Lassan befejezem......de a képeket még felteszem :lol:
Sziasztok,jó éjt:ERika

cseriviola

Szilvianyu!
Jobbulást Bencének, szegényke most Ő van soron... (sz.tem nem múlt kedden fáztak meg....) Azért ez a fulladós köhögés ijesztő lehet... csak nem lesz kruppos, vagy milyen...
Férjurad állítólag azt hitte, hogy tesója vagyok Anettnek.... :) Mondjuk sokan hitték már, szóval nem lepődünk meg...
Suli: majd szóban, de a lényeg: sz.tem nem volt katonás Éva néni, én olvasás óráján voltam, elég játékosan tanított, sok eszközzel. Zsuzsanéni nyelvtan óráján egész más volt a hangulat, de ott a diákok hozzáállása is. Gyerekeket mindenhol megkérdeztem!
Ja akartam írni, hogy nem ízlett cékla Bencének, látod Noénak meg a spenót nem jött be... olyan édes nem tiltakozott, csak nem nyitotta a száját és nem nyögött nagyokat, amiket akkor szokott, ha ízlik Neki (sütőtök, barack, vaníliás tejpép,répa, brokkoli)

Betti!
Bevállalós? Ha elborul az agyam.... :oops: :D
Akartam már kérdezni többször: hogy Te milyen fiatal anyuka vagy (22) ahhoz képest a hozzászólásaidból tök talpraesett anyuka lehetsz. Na persze tudom mindenki máskor "érik meg" a szülői szerepre (sőt van, aki sosem...), csak mostanában ez nem túl gyakori, hogy 20 év körül szülnek a lányok. Nálatok ez hogy volt? Tök kíváncsi v.ok, de nem akarok illetlen lenni ám.

Edina!
Ez a méretű pelus csak frissen született babának jó, aki e topikban most csak Míra baba, az Ő nevében nem nyilatkozhatunk...

Rita!
Várunk a bővebb beszámolóról, hogy telnek a napjaitok!

Zsanka! Te meg mostmár tényleg bejelentkezhetnél mindennap!!!

Húúú Noé ma nagyon nyűgi volt. Most vagy a szél, vagy a felborult napirendje (reggel 7.30-tól anyukámmal volt 10.30-ig és keveseket aludt) vagy a foga. Az előbb is felsírt, pedig már alszik 7.15 óta...
Délután már annyira sírt, hogy bele kellett tennem a babakocsiba, ablakot jobban rányitni és úgy aludt el, de inkább nyitott szemmel bóbiskolt csak...

Na megyek zuhizni.

lola77

Viki ablakot pucol a szobájában/párologtatóból a víz+rongy/ :D
Kép
tavaszi Mikulás :D
Kép
Parlament előtt
Kép
Nemzeti Múzeumnál
Kép
Kép Kép Kép
Új ülésben hazafelé....beájulva :P
Kép

Ovis tortája Vikinek :P /Bogyó és Babócás ha valaki nem ismerné..../
Kép
Kicsim
Kép
az ünnepeltek
Kép Kép
ajándék babákkal
Kép Kép

cseriviola

Sziasztok!

Cseriviola: nagyon aranyosak a képek! A torta.... egyszerűen zseniális!!! Milyen szerencsés Viki, hogy ilyen ügyi vagy! Látszik az utolsó képen, hogy örült a babának! Nálunk is volt annak idején ajándék, hasonló baba, csak kisebb, tenyérnyi!
Biztos jó lehetett a műsor, én is nagyon szeretem a múltbeli korokat, dolgokat... annyira megfog engem is! Hát, hogy én mikor jutok el ilyen helyre a piciktől ...
Majd írd meg, mekkora Viki!
Lábad, hátad hogy van? Pontosan mikor van Viki szülinapja?

Rita:
az jó lesz (mármint, hogy jössz)! :)

Lola:
képzeld, meg is jött a manim az Apehtól. Nagyon gyorsak voltak. De az hogy lehet, hogy apáé nem? Pedig ugyanaz a számla. Vagy az enyémet dolgozhatták fel előbb? Vagy nem jó valami? De hát az kizárt...
Szegény Noé... lehet, a foga. Ilyenkor nekem nagyon jó a viburcol kúp, homeopátiás, pont ilyen nyugtalan esetekre. 6 hótól lehet.
Melyik fajta vaniliás tejpépet eszitek? Nekem egyenlőre nem csípi Bence a tejpépeket. Most már inkább öklendezik tőle. Még tennék egy kísérletet...

Suli: hát... örülök, hogy Évi bejött nektek. Az a lényeg! Anették, hogy döntöttek?

Férjuram: no comment! :) Már párszor elmagyaráztam ám neki a családi kapcsolatotokat! Ez tegnap volt? Az az igazság, hogy tegnap volt a névnapja, és munkába picit ünnepeltek, és így vitte edzésre Emesét. :) Bence miatt muszáj volt.

Szerintem nem krupp, hasonló köhögés, de volt már neki ilyen, hasonlóan köhög Dóri is. Szerintem sem a kedd. Mert nem megfázás. Az osztályban most Emesééknél ez a "divat", nagyon sokan köhögnek! Tudod, nálunk is Emese kezdte!

Betti: azt akartam kérdezni, de elfelejtettem, hogy a kuki téma nem zavart be végülis a szobatisztaságba?

Edina: én is azért nem reagáltam a pelus ügyre, mert ugyan nekem kettő pelusos, de mindkettő már 5-ös pelust használ, 12-22 kg asszem.
Rita és Zsanka aki érdekelt a kis pelus ügyben, de hogy ők szeretik e pampers-t és szükségük van e rá, ők tudják csak! :)

Ma mit főztök lányok?

Mennem kell, Bence alszik, de Dórika is elég korán kelt, hisztizik, szerintem tök álmos. Megpróbálom visszaaltatni!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, még azt akartam írni, hogy Viki annyira bájosan mosolyog!!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok Csajok!

Előbújok végre én is rejtekemből :D

Rita: Először is gratulálok Neked Mírához! Nagyon szép kislány! Hogy sikerült belerázódnod a nagycsaládos létbe? :)

Betti: Öregem, nem akármi kissrác lehet Isti! Nagggyon bírom az ilyen pörgős kispasikat! Bemászni az ügyintéző ablakán :D :D :D Nagyon jó!

Emesedórabenceanyu szilvi: Nagyon rossz lehet ez a köhögés! Próbáltad már a disznózsírt? Mellkasára kell kenni alváskor, és garantáltan csak annyi a mellékhatása, hogy zsíros lesz a body. Nálunk nagyon jól bevált a múltkor.

Lola: De jó, hogy szimpi volt Éva néni. Szerintem jól jártok vele. A bemutató tanítás meg úgysem adja vissza pontosan, hogy milyen is lesz a gyerekekkel, mert izgulnak ám szegények! Bizti aranyos lesz!

Szilvi81: MI VAN VELETEK? Jobban van Áron? Sikerült a Rákóczival megnézetned?

Cirmike: Hízás :D Rajtad nem látszik! :D

Cserieri: Olyan klassz programokat találtok ki mindíg! Nagyon jók a képek!

Mi megvagyunk. Tamarának megvolt az elcsúszott 18 hós oltása, szerencsére most sem volt semmi baja utána. 10250 gr és nyolcvanegynehány centi. Már sok szót mond, és halandzsa nyelven mindent elmagyaráz. A múltkor felhívott a védőnő (megjegyzem kb 3/4 éve nem látta a gyereket :? ) és megkérdezte, hogy köti-e már a szavakat... :shock: Anyukád... :roll: Nem köti... Örülök, hogy már egyálatalán elkeztde mondani...

Próbálok kicsinyíteni és képet rakni.

Sziasztok, V.erika
v.erika

Kép Tamarám
v.erika

Kép pakolok, öltözködöm feszt
v.erika

Kép Teletubbie
v.erika

Sziasztok!

Erika: még tavaly Dórinál próbáltam a zsírt, lehet, megpróbálom most is! Köszi a tippet!

Nagyon aranyos Tamara! Védőnő: úristen!! Miért, 20 hónaposan ilyet kell tudni? Dórika szókincse: apa, anya (az se tisztán), mama, papa, papu, vau, nyamnya, nem. Ez van. Hiába sokat beszélek neki! Ő nem halandzsázik, ezeket mondja. De mindent megért, olyan dolgokat kérek tőle és megcsinálja, hogy én is csodálkozom! Védőnőnk szerint ügyes és teljesen rendben van! :)

Múltkor figyeltem, hogy látszik a számból, sokan olvassák topikunkat! Zugolvasó táborlakók, gyertek elő nyugodtan, írjatok magatokról! Szívesen látjuk az újakat! Na mentem, már csak délután leszek! Felkeltek, megyek játszom velük! És főznőm is kéne valamit!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép

Ez egy kicsit nagyobb...
v.erika

Gyönyörű Tamara! Harapnivaló a pofija! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Cserierika!
Előre is Boldog születésnapot Vikinek!Ha jól számolom 25.-én lesz neki?
Olyan jó hogy ilyen aktív család vagytok!
Már én is alig várom hogy lehessen Istit vinni rendezvényekre.
Tortád megint nagyon szép lett.Viki is szép nagylány.

Emeseanyu!
Egyet visszaléptünk szobatisztaság terén.Már szépen szólt hogy kell neki,de mióta fájt a kukac,azóta nem szól,csak néha.(inkább kakinál szól)De ugyanugy nem pisil be,viszont nekem kell megint vinnem őt a Wc.re.
Kaptunk egy jópofa létrás wc-fellépőt.Ez nagyon tetszik neki.

Lola!
Valóban jó korán szültem(20évesen).
Istike nem tervezett,de nagyon-nagyon várt baba.
Igazábol ő védekezés mellett fogant,(csak pár év múlva ugy 25 évesen szerettem volna gyereket)de mivel már több mint 5 éve együtt voltunk a nagy Istivel igy eszünkbe sem jutott hogy ne vállaljuk őt.És hát nem bántuk meg mert bearanyozza az életünket.
Pont akkor intéztük a házvásárlást(hitelt),tervezgettünk így volt őt hova hazahozni is.
A gyerekekért amióta az eszem tudom rajongok,imádom őket.Az utcabeli gyerekek nálunk nőttek fel,simán rámmerték bizni a kicsiket is.

Verika!
Nagyon szép Tamara!Teszel Tomikáról is képet?
Nálatok bevált ez a korkülönbség?
Védőnődhöz no comment.A miénk most egy tök fiatal,szegény nem tud semmit.Mondjuk én szeretem őt,valahol mindekinek el kell kezdeni.Majd belejön.

Edina!
Köszönjük nekünk már nem kell pelus csak elvétve.

Betti

Kép
berna23

Sziasztok!

Én is ritkán, de jövök. Danit most tettem le aludni, de még csak nyüzsög az ágyában. Tegnap nem aludt nap közben egy szemet sem és estére ilyen "minden bajom van" állapotban volt már. Megfogadtam, hogy ha akar, ha nem berakom az ágyikójába és majd elalszik, ez többségében bejön. Hétfőn kedden így csináltam, de tegnap Zoli korábban jött haza és ilyenkor a gyereknek teljesen felborul a rendszere. Ennyiből rossz, hogy háromszakba jár Zoli dolgozni, mert pl amit kialakítok a délutános szakában, az már nem mindig működik a reggelesben vagy éjszakásban és így tovább.
Tegnap Gergő megkapta a 3 hós és a Prevenar oltás 2. részletét. Hááát! Kutya délutánunk és esténk volt. Tegnap már azon a szinten voltam, hogy többet nem engedem beoltatni. És még ma sem az "én fiam" van velünk itt a lakásban. Rá sem ismerek.

Szilvi! (EDB)

Képzeld! Tegnap nagyon feszült voltam a sok gyereksírástól és a férjem viccesen meg is jegyezte, hogy vegyek még be nyugi bogyót, hátha enyhülök. A héten már vettem be 2*5, így ezt nem lehet. Akkor aznap úgy érzem tök jó minden és kövi napokon már megint minden bajom van. Bár tegnap már nagyon kimerült voltam, délután szívesen eltettem volna magam legalább vízszintbe, de mintha Dani érezte volna ezt, Ő nem akart aludni. Persze az idő is nagyban befolyásolja neki ezt. A kimerültség a tejemen is meglátszott. Laktoherbbel és Urtica-val tartom most fent a mennyiséget.

Na most pedig visszaolvasok!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Rita!
Megnéztem iwiwen is a képeket.
Annyira de annyira szép ez a kislány.
Atika olyan büszkén áll mellette.
Láttam Szilvike fogta őt pár percesen.

Gabi!
Lehet Danin is a front jött ki.Istike is megkergült.
Gergőt elhiszem hogy megviselte a sok szuri.
Én is vettem már ilyen bogyót,és mikor kérdeztem a nőt az adagolásról azt mondta hogy naponta lehet 2x5 golyót.Bár én nem szoptatok ugye.
De ahogy Emeseanyu irta sztem is elég a heti kettő.Másnap meg lehet azért vagy derülátóbb mert a gyógyzsertárosnő szerint az első adagok bevétele után kicsit felerősödhetnek a tünetek.

Kép
berna23

Adókártya!

Most van valami olyan szabály, hogy aki 2008. december 8-a után született, annak automatikusan kiküldik a kártyát igénylés nélkül. Gergőm ugye pont ezen a napon született, de neki még igényelnem kellett. Úgy néz ki, aki pont aznap született, annak még nincs ilyen "kiváltsága".

V.Eri!

Jópofa a védőnéni! Nálunk is nemrég kezdett el Dani értelmes szavacskákat mondani. Halandzsázni azt tud már régóta. Olyan beszélőkéje lesz mint az anyjának :D
Prevenar-t beadattátok neki?
Tamara nagyon szép kiscsaj!

Cirmike!

Jók a képek most is. Szép a torta. Megint remekeltél. És tök jó, hogy ilyen gyakran kimozdultok.
Én is szeretnék, de ahhoz egy olyan férj is kéne. :D

Szilvi! (EDB)

Jobbulást Bencének! Nagyon rossz az ilyen köhögés.

Pelus!

Sajna már nekünk is kicsi ez a méret, ezért nem reagáltam én sem.

Amúgy Gergőt nem mértem az elmúlt hónapban. Meglepetésnek akartam a súlyát. Hát meg is lepődtem, mert a korábbi 1-1,3 kilós havi gyarapodásokhoz képest most fél kilót hízott. Most 6 kiló és 62 centi. De nem mondták, hogy nem lenne jó valami ezzel.
Viszont a fejét nem nagyon akarja emelni hason. Erre vissza kell térnünk a jövő hónapban, ha akkor is így marad.
Próbálom többször hasra tenni, de nem nagyon látom értelmét, mert behergeli olyankor magát (nem szeret hason) és az arcát a földbe "fúrja". Azért fulladást meg nem akarok, meg hogy ne érezze magát biztonságba. Remélem rendeződik magától, mert nem szeretnék dokikhoz mászkálni, ha nem muszáj.
Dani is tök hirtelen kezdte el, szinte egyik napról a másikra és 4 hósan már nagyon szépen hasal. Gergő Danihoz nézve kicsit el van maradva, de hát istenem nem egyformák.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Betti!

Nem is akartam többször bevenni ebből. De azért az a plusz egy nap még elkel a bogyóból. Aztán remélem, ha rendeződik a pihenésem már az sem kell.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Betti!

Amúgy Istike is nagyon jó "fej" lehet. Olyan jó hallgatni ezeket a "gyerektetteket". Persze tudom végig élni nem olyan szórakoztató. Én is égtem már egy párszor. Nagyon kellemetlen helyzetbe is tudnak hozni. De hát gyerekek! Hiányolom én is sok helyről a gyereksarkot. Na és szoptatási lehetőségekről már nem is beszélek.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Szilvianyu! Tényleg, azta, én pár nappal előbb (6-án) küldtem el elektronikusan, de még nem kaptam vissza! Ez diszkrimináció!:P
Amúgy nem tudom milyen szempont, szerintem csak feldolgozás szerint küldik... ugye te postán küldted és 2 borítékban, sz.tem az egyik más rögzítőhöz került, mint a másik, ennyi. Ha hiba van, azt általában kivárják a 30. napot és akkor küldenek levelet, hogy azzal is jól elhúzzák a kifizetést.... (akkor újra indul a 30 nap!) Örülök, hogy megjött azért, ezek szerint miután mindent kijavítottam, végülis jó lett!
Viburcol: hallottam már, beszerzek majd ha állandósulna és a Chamomilla nem elég. Ma semmi gond nem volt, szóval szerintem a nem-alvás volt a ludas!

Cseriviola!
Jó hogy jöttél. Hát ez a torta,annyira jó, színes, igazi gyerektorta. Ja és az jutott eszembe, hogy Viki tutira emlékezni fog felnőttkorában, hogy az anyukája mennyiféle tortát és milyen csodásakat gyártott Neki. Ez egy maradandó emlék lesz Tőled Neki, mint visszatérő élmény, az tuti.
Én felismertem Bogyóékat is... :D
Bátrak voltatok olyan szélben, meg esős időben Pestre menni szabadtéri progira. De biztos megérte. Én a tv-be néztem részleteket, már ott is tetszet, de persze élőben még klasszabb lehetett.
Viki marha édi ahol tényleg olyan bájosan mosolyog a székben. Isten éltessen, legyen nagyon boldog 4. szülinapja és hosszú élete!

Gabi!
Ez a 3 szak nálunk is marha gáz volt (most csak 2 szak van...), iszonyat, hogy a gyerekeket az indulás/érkezéshez kellett igazítani, tiszta ideg voltam én is mindig, férjem is sokszor kapkodva indult, mert hát csak 1 fürdőszoba van! :P
Tejci miatt szorítok, hogy legyen még!
Szegény Gergőt ennyire megviselik az oltások... Legközelebbinél kérjél előre v.mi homeopátisat rá esetleg! Ha rögtön adsz neki kúpot, akkor sem jobb, nem alszik jobban tőle, hogy a nyűglődös időszakon hamarabb túl legyetek?

BEtti!
ÉN ismeretségi körömben is van több nem tervezett baba, ez tök nem szégyen. Sőt, lehet ha vártok, utána más gond jön, toljátok ezért-azért, aztán megint.... nem? Így meg tök jó fiatal szülők lesztek még mikor már Isti kifele repül majd!
Amikor én ilyen "aktív" gyerekeket látok üzletben, áruházban, utcán, hivatalban, bárhol én mindig jó nagyot mosolygok Anyukára, mert tudom hogy ilyenkor az tök jól esik... tudom mit él át!

V.erika!
Láthattalak ma a Kodály téren Tamarával suli felé mentél, egyik oldaladon Tamara volt, másikon talán motor, vagy v.milyen járgány...? Én 3 lurkóval voltam (bátyám kislányát is én hoztam haza oviból) és későn gondoltam, hogy Te lehetsz, utánad kiabálni már nem akartam, meg siettél is....
Tamarád pofija nagyon édes, kis csintalan, de egyben angyalkás is! Kipakolós kép nem semmi, látom minden gyerek tud alkotni!
Védőnő: nem normális... sok gyerek csak 2 éves kora után kezdi a szavakat mondani, addig csak 4-5-t tudnak általában, vagy kábé annyit, mint Szilvianyu Dórija.Nincs elkésve, bár gondolom tudod, csak felidegesített a liba!

lola77

Szilvi!
Hallelujah!!!!!!!!!!!!!!! Én is megkaptam, ma. Kíváncsiságból +néztem az egyenleget.... :lol: :lol: :lol:
Egy jó pont a KEM Apehnak...

lola77

[quote="v.erika"]S írta:v.erikaziasztok!

Csak gyorsan, aztán majd jövök: Szolgálati közlemény: :D
Emesedórabenceanyu: Ma 17-kor a suliban szülői munkaközösségi értekezlet lesz, a suliösszevonás (Kodály-Hermann) miatt! Mindenkit várnak, a nem munkaközössségi szülőket is, talán kiderül, hogy pontosan miről is van szó.

Üdv. V. erika

Kedves tatabányai kodályos és hermanos szülők!

Kérlek, segítsetek, ha tudtok. Az iskolákon keresztül lehetetlen megszerezni a szülői munkaközösség vezetőinek, tagjainak elérhetőségét, viszont szeretnénk minden érintett iskola és SZMK részére eljutattni a következő meghívót,ezért kérem a segítségeteket!
Tisztelt Igazgató Úr/Igazgató asszony!
Tisztelt Szülői Munkaközösség-vezetők!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom tatabányai alapszervezete nevében tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait „Egyeztető Kerekasztalunkra” 2009. március 24-én, kedden 18 órától az Árpád Hotel Panorámatermébe!

Tiltakozzunk közösen az önkormányzat ésszerűtlen, oktatási intézményeket érintő változtatásai ellen, hiszen kell, hogy legyen más megoldás. Nem hagyhatjuk, hogy közös jövőnk zálogát, a város legifjabb polgárait kiszolgáltassák a folyamatosan változó gazdasági érdekeknek. A gyermekeknek mindenekelőtt biztonságra, bizalomra és folyamatosságra van szükségük. A jelenlegi önkormányzati költségvetési tervezet és az ehhez kapcsolódó intézményi összevonások következményeit nem láthatjuk előre.
Egy hónap alatt nem lehet hosszútávon biztonsággal dönteni senki jövőjéről!

Szeretnénk, ha a tervezettel egyet nem értő oktatási intézmények és szülői érdekvédelmi képviseleteik közösen dolgoznák ki azokat az alternatív módszereket, melyek szükségtelenné tehetik a tervezett, drasztikus változásokat. Együtt kell fellépnünk, hogy megmaradhasson a tatabányai oktatási intézmények önállósága, hogy egy iskolának vagy óvodának se kelljen bezárni kapuit, hogy ne veszítsék el munkahelyüket azok, akik évtizedek óta a város szolgálatában állnak.

Mindannyiunk jövője a tét, időt kell nyernünk. Együtt sikerülhet!
Kérjük, jelezzék elérhetőségeinken részvételi szándékukat!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom
Tatabányai alapszervezete
tatabanya@jobbik.hu
0670-379-90-99

Kérlek Benneteket, segítsetek abban, hogy eljuthasson az érintettekhez ez a meghívó! Köszönöm!
jmm

Jmm!
Egyenlőre azt sem tudni, mi ellen tiltakozzunk! Én úgy tudom, jövő héten, 26-án lesz a közgyűlés, ott szavaznak, előtte 2 nappal mit lehet tenni???
Annak idején (10 éve) is voltak óvoda, iskolabezárások. Pedig ott álltak a szülők kézenfogva az iskolák körül, hogy hátha... és mégsem sikerült!
Ha egyszer kevesebb a pénze az önkormányzatnak, biztos hogy valahol spórolni fog (ugyanúgy mint mindanyian az itthoni kisköltségvetésünkben) Ha nem itt máshol, akkor majd az ellen tiltakozzunk???
Ha kevesebb a gyerek (ez tény) egyértelmű hogy kevesebb suli kell!
Pont azért vonják össze, hogy ne kelljen bezárni egyet sem! A tanáradók, nyugdíjasok és vezetők állásai fognak megszűnni. Őket sajnálom, emberileg! senkinek nem kívánom a m.nélküliséget!
Ami bosszantó, hogy ahol meg telt ház van és igény, lásd bölcsődék, azt nem bővítik, nem nyitnak újat.
Miért nem építenek át egy sulit bölcsivé???
Én az időmet inkább a gyerekeimmel töltöm, nem stresszelem magam ott az Árpádban inkább. Így mindannyian jobban járunk, az tuti!

A véleményem, bár politizálni nem akarok: a jobbik sem jobb! Állandó tíltakozással SOSEM jutunk előbbre! Kompromisszomt kéne kötni nem csak itt helyben, de Orbánnak és Gyurcsánynak is.

Amiért meg amúgy visszajöttem:

Szilvianyu!

Nálunk ma paradicsomleves+ gyros volt. (husit én pulykacombból csinálom, zacskós tatziki por+natúr joghurt összekeverve az öntet, pitát meg a Ti spárotokban veszek, mélyhűtött, 3 db 250 Ft)
Holnapra főztem tökfőzeléket, halrudakkal!

Tejpépet kérdezted még: Milupa-igazi vaníliával, ez jött be Noénak, a Hippestől (még a minta, amit küldtek) tök bokákolt. Más fajtát még nem evett (Rossmannos, DM-st).

lola77

Sziasztok!

Jmm: alapvetően egyetértek a kezdeményezéssel, mert minket is nagyon bosszant a téma, főleg, hogy tudni, nincs átgondolva, kidolgozva és érinti a mi sulinkat is. De én nem vagyok arra feljogosítva, hogy a mi osztályunk szm tagjának a számát megadjam, gondolom megérted! De szerintem jó ötlet lenne, ha kifüggesztenétek az óvodák, iskolák bejáratához a meghívót, esetleg előtte egyeztetni az igazgatóval. Szerintem ő sem ellenezné,bár nem tudom az álláspontját!

Lola: na, örülök, hogy Neked is megjött! Remélem akkor csak az van uramnál, amit gondolunk, lehet, hogy holnap az is megvan. Anyunál képzeld tavaly az volt, hogy vissza is kapta a pénzt, utána meg küldtek papírt, hogy nem jó a bevallásban egy sor, bement, elrontották ott neki, kijött több száz ezer forintos fizetni való. Gondolhatod... aztán végül lerendeződött.
Ügyesek voltak most (apeh)!
Gyerkőcök jól vannak?

Gabi: nem baj az, hogy már nem hízik annyit Gergő! Hason levés: először nem sok baba szeret szerintem hason lenni, de próbáld azért mindennap letenni, amíg nyűglődik, mert azzal erősödik a nyak és hátizma is (ami az üléshez is kell majd)!
Golyó: nekem doki mondta, hogy nekem elég heti egy alkalom, aztán lehet, hogy lehet belőle többet is, nem tudom. Ártani biztos nem árt és nem lehet hozzászokni! Nekem bevált annak idején! Esetleg ha van egy kis időd, olvass utána neten! Ja, Gabi, nem Cirmike csinálta a tortát, hanem cseriviola (erika)!

Betti:
nekem is terv nélkül jött Bence, bár tenni sem tettünk ellene, az igaz! Nem baj az, hogy fiatal anyuka vagy, ha elég éretten tudsz gondoskodni a gyerkőcről, de elnézve Istike fotóit, én úgy látom! :)

Na megyek, még olvasok Emesével!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Itt vagyok....

Köszönöm mindenkinek az aggódást, és a telefonszámot is!!

Az történt, hogy Áronom szombat este belázasodott, de nagyon....a panadol csak mérsékelte a lázat, de nem szűnt meg. Hétfő reggel mentünk a háziorvosunkhoz, aki egy fél perces vizsgálat után kitalálta, hogy vírusos torokgyulladása van, biztos az és a fogzás okozza a lázat, nem kell semmi csak lázcsillapító....
De hiába a kúp vagy a panadol, mindig lázas volt Áron és hisztis és sírós és szomorú...éjjel nem aludtunk, nappal nem aludtunk :roll: Teljesen kész voltam, és azt mondta a dokink, ha péntekig nem javul, akkor vigyük vissza :!: :!: :!: :evil: Ezért Apával megbeszéltük, hogy másik orvos kell. Azonnal. Amikor megkaptuk Tőletek a telefonszámot, már épp elaludt Áron. Két órát aludt és szerencsére jókedvűen, lázmentesen ébredt. Azóta eltűntű a láz, mintha nem is lett volna....bár a tegnap éjszaka szörnyű volt, sírt nagyon sokat, de nem lázasodott be. De tegnap észrevettük, hogy a felső jobb fogacskájának egy ici-pici sarka kibújt. Most kenegetem ilyen gyógynövényes fogzáskönnyítővel... Hát remélem ennyivel megúsztuk ezt a fogacskát... :roll:

Megpróbáltam visszaolvasni, de Áron már megint nyűgizik, úgyhogy majd később megpróbálom....
A képek nagyon jók, olyan jó nézegetni őket!

Köszönöm mégegyszer!

KépKép
szilvia1981

Lola írásában azért van valami. Főleg a bölcsis résszel értek totál egyet! Engem azért bosszant a suli összevonás, főleg, hogy mint mindenki, félek az újdonságtól és remélem, nem érint minket túlságosan. Azt tudom, hogy a hermann és kodály összevonásával 5 millió forintot spórol állítólag az önkormányzat, de kb. ugyanennyibe is kerülnek az új pecsétek (emaitt), új táblák, új sportmezek, új diákok. Szóval én ezt az értelmetlen dolgot nem értem, de hát ők tudják! Ismét csak azt tudom mondani, hogy kishal vagyok én :(

Lola: köszi, lehet, még megpróbálom ezt a tejpépet! A tök savanykás humana babajogurt meg tökre ízlik a kisfiamnak! Ki érti az ízlését???

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilvi: szegény Áron! Biztos a foga, bár én úgy hallottam, fogtól csak hőem lehet, láz nem. Nekünk a chamomilla 9ch jött be, abból lehet naponta többször is 5-5 golyót felolvasztani pici vízben és itasd meg vele. Meg jó a viburcol kúp is, nyugtalan esetekre, főleg fogzásnál! Mindkettő homeopátiás! Nekünk a kenegetés csak percekre volt jó :(

Reméljük most már rendben lesz!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Megvolt Vikinek a 4 éves státusz,hát....jól fejlődik:)
18 kg és 102 cm ,tavaly 13 kg és 95 cm volt
Minden rendben vele,hál istennek,de majd szemészetre kell vinnem biztonságképpen.

Verika
nagyon szép arca van Tamarának,mint egy babának!
Kisfiadról is rakhatnál képeket meg családit is,ha van :lol:

Ma voltunk az Alexandrában és van jópár könyv ami olcsóbb,persze nem könyvvásár......de azért mi találtunk párat.
Vikinek megvettem előre szülinapjára az Anna,Peti,Gergő címűből a legújabbat,Annakönyvet,nagyon jó!!!!!!!!!!
Mindjárt megyek olvasom neki tovább,a kis könyvmoly :lol:

Viki 27-én lesz 4 éves!

Sziasztok:Erika

cseriviola

Szilvi! (EDB)

Köszi a helyreigazítást!

Szóval akkor CseriViola!

Jók a képek most is. Szép a torta. Megint remekeltél. És tök jó, hogy ilyen gyakran kimozdultok.
Én is szeretnék, de ahhoz egy olyan férj is kéne. :D

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a dicséreteket,többen mondták hogy nem két hetesnek néz ki.

Betti!
szép lett a kórház,tök praktikusan vannnak megoldva ezek a szobai fürdöszobák.ez már kellett.
Igen a Szilvi fogja,ő volt az ügyeletes csecsemős mikor született.Nagyon tündér az a csaj,tök lelkiismeretes.Míra volt a kedvence :D

Lola!
Jók a fotók Somáról,fókuszosok csinálták?
Jól látom már kissebedett Noénak az a véranyajegy?

EDB anyu!
Ti is szépek vgytok mint mindig.

Asszem ennyi pasi közül nehéz lesz választanunk :D

V.Erika

köszi neked is!
Tamara tényleg olyan szép ,mint egy játékbaba.

Edina!
Köszi,de nekünk most annyi pelusunk van,betankoltam mikor le volt árazva és ajándékba is kaptunk,ugyhogy én nem merem bevállalni hogy esetleg rajtam marad ha megveszem.

Rólunk egy pár szóban,hogy telnek napjaink:
Mirus szopizik,bár néha mocsok a kiscsaj,mert szopizik 10-15 percet utána beájul büfizik és 10 perc mulva ujra kezdi.ezért nehéz kiszámolni mikor hova is induljak el(ovi ,suli)
Nagyok sokat segitenek,Hanna sokat dajkál.Multkor kivette a kiságyból azthittem szivinfarktust kapok,de aztán a védőnö mondta inkább mutassam meg neki és engedjem nehogy titokban csinálja és leejtse mikor valaki rányitja az ajtót.

Egyébként nagyon jó baba,eszik-alszik hálisten éjjel is.egyenlőre olyan 80-90-et szopizik,fürcsizni szeret.Sokat nézelődik,szereti ha a Hannus énekel neki.
Ati imádja,szó nélkül viszi a kakis pelust.
Furcsa igy egyedül a három gyerekkel de majd csak megszokom.Férjem mikor itthon van ,a nagyokat mindig elviszi sétálni,hogy tudjak pihenni és ugylátszik igazából most ért meg az apaságra mert jobban élvezi a babázást mint a mnagyoknál.simán meg meri fogni,tisztába tette a másik kettőnél ilyenek nem voltak.

Na most megyek mert lassan ébredezik és pancsizunk.

sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Most csak röviden. Érdekes megfigyelésem, tegnap reggel óta 280-an nézték-olvasták a topikunkat! Egy nap alatt! Nem is gondoltam volna! Kedves zugolvasók, ha tatabányaiak vagytok, nyugodtan írjatok! :)

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

EDBanyu: Szóval A Nagy Testvér figyel minket???? :D :D :D
Tényleg mi újság Emese írásversenyével? Tudtok már valamit?

Szilvi81: Örülök, hogy Áron jobban lett! Nem az a bizonyos 3 napos láz lehetett a dolog? (Én még nem találkoztam vele, de sok manó átesik rajta 1 éves kora előtt). Fürdetőkarika? :?: Még mindíg itt figyel ám... :lol:

Rita: De jó, hogy Mirus ilyen jó kisbaba! Szerintem ők már tudják, hogy úgysem jut rájuk sajna annyi idő, mint egy elsőszülöttre és veszik a kis antennájukkal ezt. Nálunk is Tamara sokkal nyugisabb baba volt, mint Tomikám...

Lola: Bakker, szerintem láthattál tegnap. Rohantam, mert késésben voltunk a suliból. Zöldségeshez indultunk csupán motorral-gyerekkel, de Tamarám amint 50m-es körzetben meglát egy Lipóti boltot, azonnal elkezdi ordítozni, hogy BIGAAAA CSIGAAA, ami mifelénk konkrétan kakaós csigát jelent, mégpedig azonnal, halasztást nem tűrve meg kell rohamoznunk az ominózus pékséget. Eztuán megpróbált úgy motorozni, hogy közben mindkét keze tele volt egy-egy csiga-torzóval, amit nehezített, hogy megjöttek a galambok a térre, és azokat persze meg kéne simogani.... ááááá, szóval a végén, hogy haladjunk felkaptam valahogy a hónom alá, másik kezemben a 15 kilós szatyor répával-retekkel-mogyoróval, plusz díszítésnek minderre a fröccsöntött kismotor.... Állati jól nézhettünk ki! :!: :lol: :lol: :lol:
Bocsi, máskor figyelek!!!!!!!!!!!!

Berna: Nekünk bevált nagyon a 8 év korkülönbség! én csípem!

Gabi: Nálunk is nagy gond mostanában, hogy nem mindíg alszik Tamara ebéd után. Aztán este meg olyan zizi!!! De hiába rakom be az ágyába, eldumál másfél-2 órát és nem alszik... Ez a 3 szak nagyon kemény lehet!!! Semmi rendszert nem tudsz kialakítani...

Na elküldöm...
v.erika

Iskola-téma: Nem akartam felhozni, mert nem igazán ide tartozik, de mivel írtatok róla, azért pár mondatot hozzá: Én ott voltam azon a bizonyos megbeszélésen, és a következőket mondhatom: A gyerekek szempontjából nem fog semmi változni, ugyanoda fognak járni, ugyanazokkal a tanárokkal. A vezető személye fog megváltozni, úgy, hogy a két intézmények egy igazgatója lesz. Ami a fájdalmasabb, és igazából itt próbálnak valamit tenni, hogy a Kodály-nevet akarják elvenni. Ez nagyon fájdalmas lenne az iskola hírnevét tekintve...
Amin azonban nagyon fel vagyok háborodva az a napközi-téma, miszerint korlátoznák a felvehető gyereket számát. Magyarul diszkriminálnák azokat a gyereket, akiknek kistestvére van odahaza,és anyukája otthon gondozza. No comment!
v.erika

Sziasztok!

Emesedora: én vagyok az egyik "zugolvasó" :), nem vagyok tatabányai, csak tatai.

Lola: nagyon helyesek a fiaid. :)

Persze a többi gyerkőc is nagyon édes!!!

Melus
Kép

Kép
melus071

Én is ismerek egy zugolvasót :) . Bendi bölistársának anyukája. Ő mondta, hogy szokott olvasni, és rámismert :D .

Szilvi!
Szavaztam a mocidra.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Ovi+suli összevonásához szeretnék pár sort írni.
Én ezt már régebben is írtam,megkérdeztem az ovónénit,és csak intézményileg vonják össze az ovikat,tehát a tanárok ovónénik,és helyileg is marad mindne a régiben!Nem az van hogy pl:két oviból csinálnak 1-et,és oda fog járni csomó gyerek,és más ovónéni fog velük foglakozni!

Erika!
Huu de ennék a tortádból :lol: ,nagyon jól néznek ki mint mindig!Gerinced,lábad hogy van,javulgat?Előre is Boldog Szülinapot Vikinek!!!!!! :D
Hát nem tudom mekkora csaj lesz Dorka,nekem ugyanis Nov-ben volt 3 a drága,és most 104cm,és 16kg :? Jó tudom apuka is 194cm magas,tehát volt kitől örölkölnie a hosszú lábakat,irigylem is érte :lol:

Zsani!
Hogy bírod a finisben????????gondolom már nem nagyon jösz a géphez,mert már sehogy sem jó...Sms-t küldjél mindenképp valakinek!!!!

Cirmike!
Suli hogy megy?vizsgád mikor lesz?Gyerkőcök nem betegek?

Emesedora!
huha ennyi zugolvasó????Nagyon durva,nem is tudom ezek után miket írjak le :? ,és miért nem írnak ők is?
Nagyon szépek a gyerkőceid,még mindig :)

Rita!
olyan jó hogy így várták,és örültek a hugi érkezésének!Kiváncsi vagyok Dorka mit szól majd az öcsihez,most még nagyon szereti és várja :lol: .éjszakáitok milyenek?Külön szobában van Mira?

Lola!
Én annyira irigyellek,hogy tisztában vagy az adóval,és a könyveléssel,hát én nagyon megszenvedek vele....de talán már kezd tisztulni a kép,kicsit nehéz így egyedül rájönni a dolgokra,a tanár azért elmagyarázhatta volna....

Betti!
Nem semmi Istike,bemászott a pult mögé,azttaaa :lol: ,bár amilyen szép pofija van nem hiszem hogy haragudott az ügyintéző :P .Eléggé idegesítő ha beszorítanak valahova,nálunk kicsit elszabták a parkolókat ahol lakunk,és folyamatosan ráállnak a másik kocsira,párat már meg is húztak...férjemnek mondom ha kell másnap a kocsi,inkább messze álljon meg,mert ha reggelre nem tudok kiállni,az gáz lesz,amúgy én is dudálnék,nekem is eldurranna az agyam... :? ,terhes nőnek csak elnézik :lol:

Lenne egy kőrkérdésem:
Mostanában nagyon sokat keményedik a hasam,pedig napi 2 magne B 6-t szedek,és mégis.Jövőhét után megyek csak dokihoz,addig meg nem szeretnék aggódni.Volt valaki így,hogy sokat keményedett a hasa?Nem tudom megszámolni napi szintem mert olyan sokat,pláne akkor ha Dorkához hajolok le,vagy ha olyan mozdulatokat csinálok.Próbálok sokat pihenni...Tök félek nehogy beinduljanak a dolgok...
Ja hétfőn megyünk Pestre a genetikára,drukkoljatok hogy minden rendben legyen,és ne kelljen többet menni!!!

Szép hétvégét mindnekinek,ebben a frankó hóesésben :?
Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Mi is pont sétáltunk mikor tök sűrűn elkezdett esni a hó.
Szegény virágaim..

Ági!
Nekem is nagyon keményedett a hasam.Volt hogy egy percig is kőkemény volt a pocakom.De nem fájt hanem csak kellemetlen volt.
Mi pont költözködtünk,festettünk,marha sokat cipekedtem.Sajnos nem volt semmi segitségem.
Rokay meg is állapitotta hogy egy centire kinyiltam.
Kaptam panangint,meg spiropent,magnéziumot.
Próbálj meg nem izgulni!Nem fog előbb érkezni kicsi Levente.
Istit én még igy is két héttel túlhordtam .

Betti

Kép
berna23

Rita!
Pont kérdezni akartam hogy engeded-e megfogni a nagyobbaknak a hugit.
Gondolom azért megijedhettél Hanna akcióján.

Zugolvasók:Két hónapig én is az voltam mig végigolvastalak Titeket.Meg kell állapítsam hogy nagyon ritka ebben a virtuális világban az,hogy ennyire szépen elbeszélgessenek anyukák vita nélkül.Beleolvastam egy topicban ahol már majdnem vér folyt mert valakinek bökte a csőrét a lesz/lessz.

Emeseanyu!
Bence jönni akart és kész! :D
Amugy jobban van már?

Amúgy mindenki elcsodálkozik mikor mondom hogy hány éves vagyok.Mert általában többnek néznek.Elöször azthittem hogy koravén a fejem,de mondták hogy csak azért hiszik mert hogy már van gyerekem.Itt a környéken az összes anyuka 35-40 között van,akiknek ugyanilyen korú gyereke van mint isti.Kicsit kilógok a sorból. :D

Szép hétvégét mindenkinek!
Betti

Kép
berna23

Sziasztok!

Először is: üdv köztünk Melus! Örülök, hogy bátor voltál! :)

Egy kis statisztika: Ági,a mai hozzászólásod volt topikunk 10.000-ik hozzászólása! Ajándék egy 10 millió forintos ajándékutalvány! :) Hip-hip-hurrá!!!

Zugolvasók: tényleg félre ne értse senki, egyáltalán nem baj, csak most elkezdtem figyelni a számokat és megdöbbentett. A mai még jobban. Tegnap reggel óta 400(!!)-an néztek vagy olvastak minket!! Ahhoz képest, hogy aktív író van kb. 6-10, furcsa... gyertek csak elő, nyugodtan! :lol:

Mi:
hát... tegnap délután ügyeletre vittük Bencét. Annyira köhögött, meg tegnap már többször hányt. Jó, tudom, hogy a hurutot, de akkor is ijesztő volt . Dórit is vittük, Emese addig mamával. Dóri még tegnap tök jól volt, aztán este 8-tól egyfolytában sírt, meg is volt az oka, mára belázasodott :(. Ügyeleten egy általam utált dokinő volt, nagyon nem bírom a stílusát! "Csak köhög a gyerek, akkor minek jöttek ide??" Az, hogy majd megfullad a 7 hónapos gyerek, senkit nem érdekel. Nem is adott semmit calciumon kívűl. Ma helyettes doki volt nálunk, de nagyon rendi volt. Kaptak a kicsik antibiot, ha muszáj, hát muszáj. Vettem mellé normalflore-t, meg cebion cseppet.

Húgom szabin van, úgyhogy jött segíteni. Tök ari volt, még főzött is nekünk, rákos tésztát. Nagyon szeretem, de mivel Dóri tök nyügős, nem volt időm pepecselni. Olyan édi, imádom a húgomat!!

Ági: nekem is a panangin jobban bevált, mint a magne b6. Vény nélkül lehet venni. Kérdezd meg a védőnénid esetleg a témában. Szerintem sem jó, ha keményedsz!

Köszi a bókot a gyerkőceimről! Tényleg szépek :) Imádom őket!!! Az apjuk is! Olyan aranyos, ahogy szeretgeti őket! A kisfiunkat mindig oltja, hogy mi lesz, ha nagyobb lesz.... bírom őket, mikor "dumálnak" együtt!

Rita: édes Mírus, megnéztem én is a képeket! Jó érzés nagycsaládosnak lenni??

Lola: vettem vaniliás tejpépet. Ettől nem öklendezett legalább Bence, de annyira nem csipázta. Ma még nem hányt hál isten, de gondolkodom rajta, hogy amíg ez van, addig csak cici meg tápszer lesz szerintem.

Erika: igen, én is hallottam ezt, hogy a kistesós gyerekek max. 2-ig lehetnek a suliban. Én délben hozom el Emesét, csak kétszer van kettőig, mikor rajzszakkör van. Fura ez az egész. Napközis tanítónk mondta, összevonnak napis csoportokat, akkor majd nem 20 gyerekkel kell tanulnia, hanem 40-el. Szuper.... Emese mondjuk itthon tanul.

Szépírás verseny: 26-ból végül is kettőt választott ki tanítónéni, egyik Emese. Nagyon büszke vagyok erre! Ott helyezést nem ért el, a másik kisfiú sem, de nem ez számít! Édes ügyesem! Kapott érte 5-öst! :)

Bocs, ha nem mindenkinek reagáltam, de mennem kell, Bencét altatom, Dóri, Emese játszanak (Dórika Emese kiskutyája).

További szép napot!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Ági én is féltem a keményedés miatt. A 37. héten abba kellett hagynom már a panangint, ahogy abbahagytam, két nap múlva beindult a szülés. A harmadik terhességnél, gondolom Dórikát cipelések és egyebek miatt, több keményedésem volt! Próbáld Dorkát ne cipelni, ne hajolgatni, inkább gugolni és pihenj sokat, amikor tudsz! Komoly!!!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok,

itt vagyok én is - egy kicsit zugolvasó státuszban :)))
igazándiból már kényelmetlen itt üldögélni a gép előtt.
Azért látom zajlanak az események. és jó sok képet tettetek fel, aranyosak a gyerekek nagyon.

Rita,
nagyon gyönyörű a Mira-baba!!!! Csak ismételni tudom a többieket, nem látszik, hogy újszülött, sokkal érettebb babának néz ki! A szüléstörténted pedig olyan mint egy mese :) :)

Betti,
tényleg szemtelenül fiatal vagy!! :) :) :) Istikén pedig messziről látszik, hogy mekkora rosszcsont!! :)

Én A héten beteg voltam, 1 hete csütörtökön este lázas lettem 38,6 majd pénteken is végig pihentem, hogy lemenjen, szombatra jó is lett. A Máté volt itthon ugyanezzel, valami vírus amit jól elkaptam tőle, de most már lassan javulok, a Máté is ment bölibe szerdától (noha nagyon hiányzik ,de muszály nekem is pihenni) Nagyon rosszul voltam, mondtam is a Zolinak hogy én most nem fogok szülni, mert az ágyra sem tudok felmászni! :)
Nst-n is voltam már 3x, minden OK, a babóca jól van. Kedden kell mennem újból, aztán meglátjuk. Sokat fáj a hátam - szerdán már gondolkodtam felhívom a szülésznőm, de aztán mivel nem folyt víz, ezért inkább hagytam. Gondolom készül a méhem a szülésre :). Jó mert tegnap feloldották a látogatási tilalmat a kórházban, amúgy nem jöhetett volna be a Zoli, így már tényleg szabad a pálya :)

Szégyen, de még mindig nem vagyunk teljesen kész a szobával :) :) a héten jön a gyerekek szekrénye, közben vettünk magunknak is egyet - szóval teli van a lakás szekrényekkel amiket a helyükre kell tolni, felfúrni... :) A Máté már nagyon várja a hugit, mindennap emlegeti " Anya mikor lesz már itt a tesó???"
megyek is mert az após lassan hazahozza a csöppömet a bölcsiből :)

ja, sms. A lolának megvan a száma, az erikának is majd megy az sms! ( a Zoli kérdezte, hogy hova is kell írni itt a babanetre, ha megszületett a leányzó???? :) :) )
sziasztok
Jó hétvégét!
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Na, elaludtak a picik! Hogy meddig, nem tudom, a folytonos köhögés miatt! :( Úgyhogy most csak Zsanettnek jöttem írni.

Zsanka: hú, nem semmi, hogy lassan itt van Lili. Kicsit irigykedem, még egy három gyermek mellett is! :)

Azért a szekrényt inkább ne Te tologasd! Ok, várjuk bármilyen módon az értesítést! Ügyesek legyetek, és a családi puszi után, a fórumos lányok nevében is adj egy puszit a kis Lili orcájára! :)

Sok sikert!!!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Úgy értem, hogy még így is irigykedem, hogy itt szaladgál már körülöttem három gyerek!!! Olyan jó, mikor egy új csöppség kerül a családba! Bár többet nem vállalnék, nem csak az anyagi dolgok miatt, hanem akkor nem tudnék maradéktalanul foglalkozni a meglévőkkel! :) És ez nekem pedig nagyon fontos!!!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Hetente 1x-2x én is zugolvasó vagyok :) Sajnos írni nem nagyon van időm. Nagyon sok dolgozatot kellene megírnom a suliba és a héten mindennap voltam valahol gyakorlaton. Nagyon húzós ez a félév!!! már alig várom, hogy vége legyen. Szegény Julcsival is türelmetlenebb vagyok, mert állandóan csak azon jár az eszem, hogy még miket kellene megcsinálnom :twisted: :evil:

Azért is gondoltam, hogy most már írok, mert szeretnék Veletek megosztani egy csodálatos hírt :) Szeptemberben hozzánk is beköszön a gólya :lol: Julcsi nagyon örül neki, meg persze mi is. Sokat kérdezget a kisöcsiről, ő már tudni véli,hogy kisfiú. ( egyébként ezt reméljük mi is ... )

Nagyon jók a képek amiket pakolgattok fel. Van, ohgy csak aziokat nézegetem meg :oops: :D mikor rohanás van.

Zsanka!
Hűű, de jó hogy nemsokára meglesz a kiscsajszi! Addig meg pihenj amennyit csak tudsz.

Ági!
A keményedésre én is azt tudnám írni, hogy ne nagyon emelgesd Dorkát. Mondjuk mondani könnyű, néha én is muszály vagyok Julcsit felkapni, de akkor érzem is, hogy nem volt túl jó ötlet. Esetleg a dokidat kérdezd, hátha többet tud mondani, vagy a védőnőt. a mi mostani védőnőnk tök rendes, örülök, hogy Ő lett.

Oviban mi a heyzet? Dorka meggyógyult már? Láttam már kiírva, hogy 04.20. 21.22.-én lesz beiratás. akkor aztán mindenhova beiratom a Julót :wink:

Betti!
Te végigolvastad az egész topicot??? :roll: :shock: Hát ez nem semmi!!!

Na mennem kell, vár rám a Juló, a hajtogatás, a mosogatás, és vagy 3dolgozat... :twisted: :roll:

Kicsipocibabánk:) Hétfőn készült a kép. 1 héttel nagyobbnak írta a gép s kiskönyvembe is nagyobbnak írta a dokinő. pedig tutibizti,hogy mikor fognat. de nem hiszik ezek a dokik. na mindegy.
Szembe helyezkledik; Kép balra a fej,mellete a keze, pici lába pedig behajlítva. Telefonnal csináltam a monitorrol,mert képet nem adnak.
angika

NAGYON NAGY GRATULA ANGIÉKNAK!!!!! Szuper!!!:) :) :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Azta mennyit írtatok, pedig szerdán itt voltam még!!!

Csodás új hírek!!!

Annyi mindent akarok írni, tuti el fogom felejteni...

Szilvi (EDB)
Gratula Emesének!
Örülök, hogy sokat segít tesód! Sajnos felém megint nem jelentkezik :cry: Pedig én próbálkoztam... már nagyon hiányzik, hogy olyan rég láttam őt és alig tudom mi van vele. Add át neki!!!

Zsani,
Hajrá itt a finishben!!!
De jó hogy már lehet látogatni a kórházban!

Ági,
Igen én is rettentő sokat keményedtem uebben az időben ahol most te is vagy. Le kellett feküdnöm és Rolit nem emelhettem, aztán úgy is keményedtem (igaz kevesebbet) végül nem nyíltam ki semmit se, így feloldotta a doki a tilalmat.
Nyugi!
Sulit még mindig tök szeretem! 1 éves. 2010 jan. végén lesz vizsga! Tanulok minden hétre, van röpdoga minden óra elején, nem jegyre csak a magunk részére, átbeszélve a dolgokat aztán.

Angika,
Nagy-nagy gratula!
Nagyon kivártad a bejelentéssel a 12 hét elmúltát... :)
Ágival megint együtt tudtok babázni! Mindkét lurkó egy korosztály lesz.

V.Erika,
Tényleg nagyon tündéri Tamara pofija, jó hogy felnagyítottad a képet! Lassan talizhatnánk már itt Szőlősön! Jöjjön a jó idő, van hogy felsétálunk a Sólyomba is.

Szilvi 1981,
Minden jóindulattal mondom: tipikus elős gyerekes reakció.
Férjemmel mi is ilyenek voltunk. Azonnal akartunk biztos orvosi tanácsot ha túl sokat sírt (1-2 napon át szinte egyfolytában)!
Láz ha nem megy le: 3 féle hatóanyagú létezik, ezeket lehet egyszrre is adni. PL: adsz padadol szirupot (paracetamolos) nem megy le tőle akkor a kúpot (rubofenes hatóanyaggal a Supp.pos. p. féle) aztán Nurofent (iborufen hat.anyaggal). Mindig a hatóanyagot figyeld. Azonos hat.anyag 6 óra múlva adható!! Aztán hűtőfürdő, csak 1-2 fokkal hűvösebb vízbe, mint amennyi a láza!
Rákóczi tök jó doki (barátnőméknek is ő) csak néha tök elérhetetlen, rengeteg gyerkőce van, ha telefonálsz nincs képben ki is vagy...

Ennyi jutott eszembe, tudtam hogy elfelejtem a többit.
Na indulok fordrászhoz, Rékának is levágja a barátnőm . Nekem csak mosás lesz, bár 2 hete újítottunk színt, hamvasabb alapszőke és abban világosabb kissé ezüstös csíkok. Lehetne még ezüstösebb is...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

ANgika!
Mi is gratulálunk második babucitokhoz!

Szuper hogy "folytatólagosan" jönnek a csöppök a topicban.
Igy mindig van Kiért izgulni.Még több babában gyönyörködni.

Most csak ennyi.Most jöttünk be az udvarról,virágoskerteztünk,kertrendeztünk.Csupa koszok avgyunk,megyünk fürödni.

Betti

Kép
berna23

Sziasztok

Na én is zugolvasó státuszban vagyok, olvasni jó benneteket, de mire az íráshoz kerülnék már azt sem tudom mit írjak, meg Timi sem mindig hagy.

Most is csak azért jöttem, hogy sorban gratuláljak mindenkinek.

Rita gratula Míra babához, nem semmi, hogy ilyen hamar meglett pedig jó kis méretei vannak. És tényleg nagyobb babának néz ki. De nagyon szépsége. A többi gyerkőccel együtt. Ati haja még mindig nagyon tetszik :D

Angika
Nagy nagy gratula a kistesóhoz. Kitartást a sulihoz. Nem csodálom ,hog ykevesebb a türelmed, főleg így az első harmadban még fáradtabb is az ember, plussz a suli.

Erika
Boldog szülinapot kívánunk Vikinek. Nagyon jók a szülinapos képek.

Elnézést ha valakit kihagytam volna, így bedobom a közösbe, hogy isten éltessen minden szüli és névnapost előre és utólag is.

Jó tavaszodást mindenkinek
Üdv Lívia

Kép
slivia

Kép
Azóta már született szebb korona is, csak lusta volt a fotós :)

Kép
slivia

Sziasztok!

Na akkor:
Zsanka! Írj nyugodtan, persze,nagyon várom, jajjjjj de izgi, szorítunk és minden rendben lesz, sok erőt a szüléshez! Jaj Máténak is de jó lesz. Bútorokkal ne foglalkozz, majd helyére rakják a fiúk, míg Te bennt babázol! És külön örülök, hoy már nincs látog. tilalom.

Angika!
Nagy-nagy gratula ketteskéhez! És tényleg egyidősek lesznek kicsi Leventével, hátha még fiú is lesz a Tietek is, lesz megint játszópajtás.. Na elhiszem, hogy fiút akarsz, ahogy Én tavaly ilyenkor lányt... :?

Szilvianyu!
Azta nem semmi, tényleg mennyien olvasnak minket, mondjuk én sejtettem, hogy sokan, meg hogy biztos a régiek közül is (nagyon régiek is), meg akiknek nincs annyira idejük írni. Na meg ha mindegyikünk 1 nap többször benéz (én szoktam, de mindig tudok rögtön írni...) Na de ez akkor is durva. Mondjuk én nem aggódok amiatt, hogy leírok magunkról sokmindent...
Bence ma már nem hányt?
Noé is rosszabbodott, újra orrporszi van, meg köhög elég csúnyán, bár ritkán, de szakad fel neki rendesen, hörög is emiatt.

Ági!
Kérdezzél ám nyugodtan, ha valamiben tudok segítek, persze ha nagyon elméleti nem biztos..., de magához a könyvviteli alapokhoz, ami a feladatokhoz kell, igen... írj a mélemre nyugodtan!
Keményedés: annó én is panangint kaptam, de jóval később (30. hét körül Sománál) mint Te, mondjuk Nekem akkor inkább késszúrásszerű érzés volt. Azért vigyázz, még nagyon fiatalka vagy, feküdj le többször akár 5-10 percekre is!

Cirmike!
Mi az a Sólyom ott nálatok? Suli izgi lehet, főleg röpdogáknál... Én néha (rém)álmodom, hogy újra felelnem kell, meg dogák, úúú rendesen szarul érint, tök örülök hogy felkelek és nem igaz!

Szilvia1981!
Igen Rákóczit nagyon "sztárolják", de van ám tarifája is, szerintem szemtelenül (vagy inkább pofátlanul) sok! A 3. fogatokhoz gratula! Nekem is a 3 napos láz jutott eszembe, mikor írtad. De azt is tudni kell, hogy fogzásnál igencsak le van gyengülve az immunrendszerük, azért is kaphatnak el bacikat. Remélem azért megoldódott és jól van Áron.

V.erika!
Semmi gond, én is siettem, igazából Tamaráról azonosítottalak, Téged nem ismertelek volna meg... :oops: Nem semmi lehet akkor Tamarával és a kakaóscsigájával... biztos édes lehet, ahogy eteti a galambokat,de hát ez a rohanás mindig....

Lívia!
Timi marha nagy csajszi lett!

Melus!
Üdvözlet, tényleg hatott Szilvianyu hivogatója, Te vagy az Első! Lurkókról ha gondolod tehetnél fel képet, azokat nagyon szeretjük nézegetni... Tatán kertesben laktok, vagy lakásban? Itt szültél Tb-n?Írj magatokról bővebben!

Többi zugolvasó! Gyertek, nem harapunk!!! :D

lola77

Sziasztok!
2-es számú zugolvasó jelentkezem! :)

Remélem nem haragszotok :oops:
Nem akartam senki sem megbántani, de olyan nehéz hozzászólni a dolgokhoz, bekapcsolódni a beszélgetésbe. Nagyon szeretem én is nézegetni a fényképeket, sokszor hasznos információt is megtudtam. Én már nagyon sok anyukát-babát nem ismerek, de remélem idővel letisztul minden :)

Most hirtelen ennyi, de igérem jövök többször!

Sziasztok, Hugi

hugodugo

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?