Sziasztok!
Bocsi, hogy így eltüntünk, de nem nagyon volt energiám olvasni, és írni. Túlságosan megszoktuk, hogy apa itthon van.
A főbb eseményekről az Évi időnként tájékoztatott, mert azért érdekelt, hogy mi van veletek.
Mi egész jól vagyunk, mondom ezt az után, hogy ma éjjel kb 4 órát aludtunk, azt is három részletben.
De ez általában minden második éjszaka így van mostanában Ilyenkor jön az orrszívás, a dentinox, nurofen, homeopaták (persze napközben is), és általában a kúp is. Ugyanis még mindig nem bújt ki a felső két foga. Pedig december tizenhetedikén azt mondta a doki is, karácsonyra biztos kint lesznek. A pofijára a kenőcs bevált, a többiben továbbra se vagyok biztos, mert van amikor használ, és van amikor semmi nem jó, csak a cici segít egy kicsit, de akkor az legalább másfél óra, de legalább megnyugszik.
Napközben mostanában nem olyan vészes a helyzet, továbbra is csak kint tudom altatni, lehet akár minusz tíz is. Úgy bebugyolálom, hogy ki se látszik szinte a takarókból, és hatalmasakat alszik. Csak az a gáz, hogy én ilyenor nem merek lepihenni, mert attól félek, hogy mi lesz, ha nem veszem észre, hogy valami baja van. Így kb 5-10 percenként rohangálog a teraszajtóhoz megnézni, hogy minden oké-e.
Zétivel nagyon szeretnek együtt játszani, ami általában arról szól, hogy hogyan szerezzük meg a másiknál lévő játok, vagy cumit. Mert természetesen mindig az kell, ami a másiknál van. Zabálni valóak, mikor így küzdenek egymással!
Most már nagyon ügyesen ül, és akár fél percig is áll, ha kapaszkodik, ill. támaszkodik valamibe. Imád lépegetni, mint egy kötéltáncos, annyira egymás elé teszi a lábacskáit.
Felülni, és mászni továbbra se tud, és sajna segíteni se tudok neki, mert mindig hasizomból akar felülni, és ha oldalra fordítanám, megfeszíti az egész testét, és állásba nyomja fel magát. Ezért vannak a nagy sírások, ha eldöl, mert így hiába erölködik nem tud felülni, így marad a hemperegve közlekedés. Azért ezzel a technikával is se perc alatt eljutt a kiszemelt helyre.
Van valakinek esetleg valami ötlete, hogy hogyan tanítsam meg nászni, ill. felüni???
Tavaly még esténként tudtam netezni, de ez most kiesik, mert általában fél tizenegy és éjfél között alszik el rendesen.
Ha esetleg már fél tízkor elalszik, akkor biztso hogy felsír még többször is. Csak nagyon ritkán hagy minket is időben elaludni, mint pl. tegnapelőtt este, mert akkor fél tíztől aludt reggel fél nyolcig egy mukkanás nélkül. Nagyon jól esett!!
Itt is az a gondom, hogy eddig cicin elaludt, de most fél kilenc körül szopzik egy órát, és míg eddig elaludt, most kipattanak a szemei, és nagyon édesen nevetgél, és nézi, hogy az apja horkol, majd síkitozik neki, és birizgálja a fülét.
A minap is mi teljesen már kivoltunk, ő ült köztünk és remekül érezte magát. Mindig megpróbálom ilyenkor a szobájában elaltatni, de ha beteszem az ágyába üvölt, és addig míg ki nem veszem. de muszáj, mert már a sok bömböléstől folyik az orra is.
Ilyenkor ringatom, altató dalokat éneklek neki (lehet, hogyez a gáz, az én hangommal
), és megvárom, míg a vállamon megnyugszik, ilyenkor lerakom, néha még a szobából is ki tudok menni, de aztán jön az üvöltés, és kezdünk mindent előlről. Általában ezt játszuk éjfélig. És ilyenkor már tudom, hogy éjszakánk se lesz túl nyugodt.
Egyébként imádom, mert annyira édes, főleg, hogy most már dumálgat is, mint pl: bababam, mamamamava,....
Csak egy kicsit fárasztó, de egyelőre még bírom.
Anikó!
Utólag is nagyon boldog szülinapot! Remélem, Maja gyorsan meggyógyul, és nem lesz gond az ovival.
Katus!
Jobbulást nektek is! Jó lenne már megint találkozni, csak ezt az öltözés nálunk is katasztrófa, minta ölném, úgy üvölt, ráadásul a babakocsiban továbbra is csak aludni szeret.
Szandra!
Nem semmi, hogy mik történnek veled. Remélem, a folytatás idén jobb lesz!
Kata!
Jobbulást! Mik vannak, szerencsére én még nem lettem így beteg, pedig a mekiben én általában csak salit szoktam enni, mert azt nagyon szeretem.
Viki!
Nem irigyellek! Muszáj dolgoznod? Bár ahogy írtad Eszti nagyon ügyes!
Emőke!
Ha jól emlékszem, akkor ti szeretettek volna autót venni???? Ha igen, és még aktuális, akkor a férjem, lehet, hogy tud segíteni! Ha gondolod elküldöm priviben a telefonszámát.
A színház pedig majd minket is érdekel, ha már Dóri nem fog szopizni!
Anita!
Mi is C vitamin fanok vagyunk, extra mennyiségben. Ezt nekem, annak idején egy tüdőgyógyász ajánlotta, és szerintem is működik!
Gyöngyi!
De jó, hogy kaptál gépet!
Szerintem a többiek nem is sejtik, hogy ez milyen nagy dolog egy iskolában! Nálunk, biztosan nem kapnál, mert nekünk is összesen csak három gépünk van a tanáriban, és jó, ha abból kettő rendesen működik!
De így legalább még hamarabb jutunk el hozzád az ügyes-bajos dolgainkkal!
Judit!
Szerintem nagyon jó, hogy Zorka ilyen jól meg van a nagyszüleivel. És szerintem is ez inkább nekünk nehéz, mint nekik. Ők olyan kis okosak. Remélem, Dóri is megmarad majd néhány napra a nagyszülőknél. Bár egyenlőre nem tudom elképzelni, hogy Gyomára odaadjam még egy jó darabig. Míg anyuékhoz más lenne, mert fél órán belül ott tudok lenni. Ráadásul egyenlőre Dóri mindig fél tőlük, mert ritkán találkozunk. Kb egy óra alatt enged csak fel, addig nem marad meg az ő kezükben.
Anett!
Gratulálunk a dolgozataidhoz, és biztos nem lesznek szőrös szívűek a tanarak.
Remélem ezzel a hosszú hsz-mel javítottam egy kicsit!