Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Rékának boldog születésnapot kívánunk!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Szandra, honnan/hogyan lehet ilyen csillogó képeket beszúrni? Nekem még soha nem sikerült :evil:
Hogy vannak a csajok?

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Réka!
Boldog szülinapot kívánunk!
Kép

Esetleg kérhetek én is címet, azonosítót és jelszót a fotóalbumhoz? :oops:

zsanett

Azt szeretném még kérdezni, hogy a múltkor amit belinkeltem Micimacis letöltő-link kínaiul volt Nektek v esetleg nem nagyon érdekelt?

zsanett

Zsanett, elküldtem pü-ben

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok!

Zsanett!
Engem nem nagyon érdekelt, azért nem válaszoltam rá, pontosabban a csajokat nem nagyon köti le így nem szoktam Micimackós dolgokat letölteni nekik. De biztos van akit érdekelt.

Kata!
Most nem otthon vagyok, így nem tudom a címet megnézni, hogy honnan szoktam ilyen képeket leszedni de ha hazaérünk akkor megnézem (ha nem felejtem el, de ha ne aggggggy isten így lenne bár kétlem mert én agyilag mindig ott vagyok a szeren akkor szólj még egyszer)

Szandra

szandrakiss

Kedves Judit,Katus,Anita,Kata,Szandra,Gyöngyi,Zsanett! Nagyon kedvesek vagytok,köszönjük szépen!

Ildikó
ilgya1

sziasztok,

nincs véletlenül valakinek színházjegyes kapcsolata?

Viki

KépKép
KépKép
wiki12

Sziasztok!
Megint buta kérdésekkel jöttem... nagyon béna vagyok :oops:

Az egyik fontos kérdésem, hogy szerintetek mitől van az állandóan kifolyó, kieresztő pelus dolog? Rosszul adom rá a kisemberre? Tegnap vettem még 3 félét, hátha nem jó az, amit eddig használtunk. Annyira sajnálom, amikor azért sír fel, mert tiszta nedves a ruhája :(

A másik ez a D-vitamin. Oldom én tejcsiben, de mintha nem oldódóna... az én fogalmam szerint. Túl kevésben próbálom feloldani? Ha több, akkor meg kiköpi. Ezt hogy kéne tennem?

Mára az utolsó löki kérdésem: szerintetek elkényeztethető a baba már most vagy nem? A tapasztalatnak jobban hiszek, mint a könyveknek. Nála alszok, de előfordul, hogy nem költözik be este a kiságyba :shock: Viszont így nem sír fel "ok" nélkül. És annyira szeretem hallgatni, ahogy ott szuszog mellettem. Vagy ez hülyeség?

Szerdán megnézték a csípőjét: még csak nem is túl laza. Állítólag, pedig születésekor a fülénél voltak. Már szép párhuzamosak lefelé tartva :-) Szóval rendben van. 3 hónaposan kell vinni megint.

Adri! Vigyázz ezekkel a lépcsőkkel! Már párszor én is majdnem lecsúsztam. Rémálom... Nagyon éles így kövezve, bár nem tudom lehet a tiétek fa burkolást kapott, de az meg nagyon csúszik.

R.
almi

Sziasztok!

Reni!
Egy barátnőm a tabis D-vitaminját a múltkor egy kis kanálban összetörte és ráfejt egy kicsi tejet és így amennyire feloldódott betette a szájába a manónak, szerintem alapból marad egy kicsi a szájában ami a nyállal feloldódik és így lemegy.

Pelus:
Az elején nekünk is sokszor kifolyt a pisi, bár kisfickóknál nem tudom mit hogyan kell pakolni :wink: de ez legalább azt jelenti, hogy van pisi és jó a vese működés :) . Na remélem a többiek jobb tanácsot tudnak adni.

Kényeztetés:
Szerintem azért így az elején ez még nagyon messze van a kényeztetéstől, nekik is meg kell szokni így a 9 hónap után, hogy tudnak nélkülünk is élni. Nagy szükségük van az anyai közelségre emellett a sok idegen dolog, hang, szag mellett. Edó 85%ban ott aludt mellettem fél éves koráig majd 1,5 éves koráig ez a 85 száz százalék lett, és utána megkapta a nagylányos ágyát így már azóta ott alszik. Vannak olyan szuper gyerekek akik a nagykönyvben megírt módon alszanak, vagy az anyukájuk olyan ügyes, de ha nem így megy akkor se legyél letörve, így is csodaszép és tökéletes gyerekek lesznek :wink: :)

Megyek is altatni így ebéd után. Magamat is elaltatom, így az igazán szuper.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Reni, u. ezt a macerát éltem meg a pelussal. u. így többet kipróbáltam de volt egy időszak amikor mindig vizesen ébredt. Aztán elmúlt és újra következett. U.ez volt a kakinál is, sokszor a nyakáig folyt pedig nem egyszer hallottam és azonnal rohantam vele. Volt időszak, hogy egy számmal nagyobbat vettem rá :D

A D vitamint sokáig úgy adtam, hogy kis kanálban kis tejbe csöppentettem. Ez a feloldás :D Volt időszak, hogy csak ezért fejtem, fárasztó volt. Egy ideje a szájába csöpögtetem evés előtt. Még tanácsolták az evés előtt a cicire cseppentés "technikáját", de Gyöngyi majd megmondja melyik a legjobb :D

kényeztetés: hát én is elkényeztettem. Annyit volt a karomban, hogy mindkét kezem, karom begyulladt és azóta is folyamatosan fáj, mivel gyulladáscsökkentőt nem lehet szedni szoptatás alatt. DE nem bántam meg. Pont most olvastam, hogy az első 6 hónap a legmeghatározóbb a baba-mama kötődés kialakítása szempontjából. Ez az "ölelj meg" időszak, a 3. évtől a "tegyél le" majd a "hagyj békén" :) következik. Élvezd ezt az időszakot, olyan jó. Én is stresszeltem miatta, de utólag belátom felesleges. Röviden, ahogy nektek jó :D

Mi folyamatosan szenvedünk az alvással. Ma hajnal 4-kor kelt és 20 perceket aludt :cry: Egy hete hőemelkedése van, ráfogom a fogacskájára. Kibújt az első :D Egyébként ma fél éves sütöttem neki egy fél szülinapi fél tortát :D

Emőke
birdie

Zorka az első 6 hétben pokoli éjszakákat okozott nekünk. 1 óránál többet nem aludt egyhuzamban, és ezt általában másfél-2 óra üvöltés követte. Úgyhogy minden előzetes elvemmel ellentétben sokszor közöttünk (nem) aludt. De azért mindig először a saját ágyában próbálkoztam altatni. Aztán óramű pontossággal a 6 hét után egyszercsak hajlandó volt cirkusz nélkül a saját ágyában aludni.
A Dvitamint én is kiskanálban, összetörve pár csepp tejjel adtam neki.

Pelus: Nekünk a legelső méretből Pampers volt, aztán a második méretből már úgy kifolyt minden, hogy csak na. Nekünk a Libero vált be. Azóta pedig áttértünk a Tescos, néha ROssmannos pelusra.
Vendég

Sziasztok!!

Hej, de szeretem volna én is, ha a gyerekeim a nagykönyv szerint viselkednek :lol: :roll: :roll: Nem értettem mit csinálok rosszul: tankönyv szerint megetettem, tisztába tettem - aludnia kellene, de ezek a piszok kölkök csak akkor voltak nyugiba, ha dajkáltam őket :lol: Amikor el tudtam agyba fogadni, hogy erre van szüksége, hiába hadakozok ellene, akkor könnyebb lett :lol:
Nagyon nehéz volt ez az állandóan kézben, cicin, anyán lét, néha a pokolba kívántam az egészet. De most (ahogy Emőke tökéletesen leírta) a hagyj békén korszak van és ez is szörnyűűű :roll: :roll: :lol: :lol: Visszasírom azt az időt, amikor dajkálhattam a pici lányaimat :lol:
Szóval én se hiszek az elkényeztetésben, ha ez anyai szeretet és odaadás formájában nyílvánul meg. :lol:
Osztom Emőke véleményét, addig jól csinálsz mindent, amig mindhármotoknak jó!!

Kipisiléshez sokat én sem tudok szólni. Csak azt tudom, hogy pellusozáskor a fiuk kukiját konkrétan el kell igazgatni lefelé, mert ha felfelé áll, akkor felfelé pisilnek és ott nincs duplán-triplán záró réteg :lol: lányokkal valóban könnyebb - e témában :roll:

Emőke! próbáltad fogzásra a camomillat vagy a pulsatillát??

Szandra!! Micsoda férfias fenék!!! Hmmmmmm :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Sziasztok!
Kék-zöld foltjaim, és húzodásaim is szépen javulnak, de a lépcsőn azóta is rettegve közlekedek, főleg Dórival.
Szerintem mi is a fogzás miatt nyűglődünk, de szerencsére nálunk a nappalok rosszabak, érdekes, most az éjszakákat jobban átalusza, mint mikor semmi baja sem volt. Úgy látszik tényleg minden rosszban van valami jó is! :lol: :lol: :lol: Az időszakonkénti orrfolyásnak, és időnként hosszabb ideig tartó üvöltések miatt, megint nem volt hangja. És néha olyan mintha hurutos lenne, aztán meg fél napig semmi. Szegénynek az orrát elég sűrűn szívtam napközben (éjszaka nem volt gond), ezért ha már meglátja a porszívót az orrszívóval rögtön sírni kezd. De ma már csak kétszer szadiztam. Ilyenkor úgy sajnálom, és mindig attól tartok, hogy összetöröm, mert olyan erősen le kell foni! :cry: :cry: :cry:
Ha pedig jó kedve van és játszik, akkor se nagyon lehet ellépni mellőle, mert igaz még nem mászik, de kúszva és forgolódva mindenhova eljutt, és persze mindig olyat akar megenni, amit nem nagyon kéne. (habtapi, kanapé, asztal...) Már a szekrény egyik alsó fiókját is kihúzta, most elbarikádoztuk! Egyre érdekesebb lesz a dolog!

Reni!
Lépcső: sajna nálunk is kő van, de én sem akartam fát, bár lehet, hogy nem olyan éles a sarka, de jobban csúszik, és egy idő után recseg (legalábbis, amik a rokonságban előfordulnak).

Pelus: Nálunk Dóri is kitudott felül pisilni. Már első nap, mikor hazahoztuk arcon pisilte saját magát, pedig lány, majd engem is. Ugyanis, eleinte állandóan felhúzta a lábát, mert hasfájós volt, és így rendszeresen nyakig pisi, ill. kakis volt. Mi először Liberot, majd tesco-st és pamperst kezdtünk felváltva használni. Nekünk most ezek váltak be.
Meg még akkor fordult ilyen elő, ha Zoli pelusozta, mert ő nem merte annyira szorosra húzni, mint én, mert félt, hogy elszórítja a pocakját. :oops: :oops:

D-vitamin: Mi csepp formájában kaptuk, eleinte úgy is fejnem kellett, így mindig a lefejt tejbe raktam, majd mikor már nem kellett, egyszerűen a szájába cseppentettem, ma már szépen nyítja a száját, ha meglátja az üveget.

Kényesztetés: szerintem se tudod még most elkényesztetni. Igaz nálunk a Dóri első éjszakától kezdve külön aludt. Én inkább mindig felkeltem és átmentem hozzá. Igaz nem volt mindig túlkényelmes megoldás, de én sajnos nem merek és ebből kifolyólag nem is tudok úgy aludni, hogy ő köztünk van. Mindig attól féltem, hogy összenyomjuk, főleg, hogy mindhárman nagyon mozgékonyak vagyunk álmunkban. Ráadásul így a légzés figyelőt se tudtuk volna használni, ami nála kellett, mert időnként elfelejtett levegőt venni, vagy csak egyszerűen nagyon lassan lélgzett. Szerencsére, 4 hónapos kora óta nem fordult ez elő! :P :P :P (kopp, kopp, kopp)Hétvégén, ha reggel hat, hét körül kell, akkor magunk közé vesszük, de akkor is csak egyikünk tud csak szundikálni, mert most már szorakoztat minket.

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24

Sziasztok!

Reni!

A lányok előttem már mindent megválaszoltak, néhol csak ismételni tudom Őket:

Alvás: nálunk is az első éjszakától kezdve külön (és hogy a macsekunk ne szőrözze össze a szőnyegét) zárt ajtónál alszik Manócskánk. Nekünk ez bejött, de ugye nem vagyunk egyformák :wink: Az a fontos mi jó nektek! Ha az együttalvás, akkor aludjatok együtt :lol: Ettől még nem lesz elkényeztetve...ill. nem ettől lesz elkényeztetve :wink:

Pelus: az elején nekünk is sokszor kifolyt itt-ott, pláne a kaksi. Sztem nincs az a tuti pelus, ami kordában tudná tartani :P Lényeg, hogy a kuki lefelé legyen és ne legyen túl laza a derekán, no meg igazítsd meg a "fodrokat" a kis combikájánál :wink: Ha jól gondolom ezt mutatták is a kórházban a csecsemősök :roll:

D vitamin:az írásodból azt gondolom, hogy te is tablettában kaptad...először én is, de szóltam a dokinak, hogy cseppet adjon! Amúgy a tabit én is picike tejben oldottam fel neki... A cseppekkel nincs gond :arrow: eleinte simán becseppentettem a szájába, majd kipróbáltuk a cicire cseppentős módszert is...az is bejött :P Most meg rácseppentem a cumijára...

MINDENKITŐL bocsi, de ismét csak ennyi telt tőlem :oops: Azért MINDENKIT SZERETEK :P még a mikus képeket sem töltöttem fel sehova :oops: ...igaz, nem is csinált túl sokat a Zuram...talán a télapó látványa:roll: , vagy a sok gyerek :roll: , esetleg a csinos anyukák :?: :wink: elvonták a figyelmét és elfelejtett fotózni :?

Ja, és úgy néz ki Zéti a napokban lesz gazdagabb 2 újabb fogacskával/úgy látszik nekünk ez a duplázós módszer jön be/...a sarka már kint van mindkettőnek :D ...éjszakára picit belázasodott az elmúlt napokban, de ettől eltekintve jól viseli...eddig...

Puszi mindenkinek!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

És még valami amivel szintén el vagyok maradva: :oops:

A NAPOKBAN ÜNNEPLŐ PICI ÉS NAGY SZÜLI- ÉS NÉVNAPOSOKNAK SOK BOLDOGSÁGOT!!!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

De jó neki, hogy megint ilyen gyorsan kibújt, hisz délután még sehol se volt. Reméljük, nálunk se fog most három hétig tartani, mint amúltkor. Bár már kettőnél tartunk! :cry: :cry: :cry:

Adrienn
KépKép
jul24

Köszönöm! Akkor a vitamin dolog tuti megoldódik... ha máshogy nem megy becseppentem a szájába. Belőlem csak neki jön a hami, én nem tudom kipaszírolni. Azt is rosszul csinálom :shock: A szívó masinát nem igazán kedvelem, bár lehet, hogy hasznos. Majd kiderül.

Este nagyon nagy alvásra készültünk, de nem lett belőle semmi. Most meg az orra. Valahogy ki kellene ürítenem, mert nagyon zavarta. Kalimpált a kezeivel egész éjjel, és nagyon "taknyos" hangot hallatott. Meglátjuk mi lesz, remélem nem fázott meg.

Hűűű, és mi lesz, ha jönnek a fogak.

Évi! Nekünk a kórházban nem igazán mutattak dolgokat, mert állítólag sokan voltak és nem volt rá idő. Gyors körbekenem és rátapasztom volt, meg a köldökápolás, de az már nem aktuális.
almi

Idli!
Tudom már mit felejtettem el: RÉKÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT kívánunk mi is! :oops: :oops: :oops:

Reni!
Ha folyik a nózija, szerintem használj porszívós orrszívót. Elég szadistának tűnik, mert legalábbis Dóri végig üvölti, és szabályosan le kell szorítani, de megéri! Nyugodtan lehet többször is csinálni, és lehet, hogy egy ilyen kicsi manó jobban is tűri, mint az én tiltakozni remekül tudó lassan 7 hónapos picim! :roll: :roll: :roll:

Katusékról tud valaki valamit? Eddig nem mertem zargatni.

Adrienn
KépKép
jul24

Anikó!

Bedobtam a fekete postaládába egy borítékba. Nem volt nálunk toll, így nem tudtam semmit ráírni.
Sikerült valami jó dolgot vennetek? Mi ilyen fogzós állapotban nem nagyon merünk elmenni sehova! Így mondtam a Zolinak is, hogy most lehet, hogy csak lerajzolom az ajándékát, aztán januárban megvesszük. :oops: :oops: :oops:

Adrienn
KépKép
jul24

Katusék itthon vannak, holnap mennek az eredményekért vissza. Aszonta este ír :)
Vendég

Ez szuper, Katus akkor várjuk a jelentkezésed!

Adri!
Dóri szerintem lehet, hogy jobban is örül egy szép rajznak :) mert van mit összegyűrni, megrágni :wink:

Gumicukorimádóknak ajánlom figyelmébe a nagy cba-ban kapható Katjes (asszem ez a neve) márkájú gumicukkerokat mert nem tartalmaz mesterséges színezéket és aromákat és baromira nagyon finom, most hozott haza apa egyet (sajnos csak egyet :) :wink: ) , sőt ez a gyerekeknek is sokkal jobb (persze csak ha marad nekik és nem éppen fürdenek a kádban :lol: :lol: :lol: :wink: :lol: :lol: :lol: )

szandrakiss

Sziasztok!

Először is mindenkinek köszönöm a drukkokat, pozitív gondolatokat! Nagyon sokat segítettek :D

Tegnap reggel mentünk be, délelőtt volt egy elbeszélgetés velem, egy alapos orvosi vizsgálat Ancsinak és egy hasi ultrahang neki. Aztán ebédelt, majd nagy nehezen aludt egyet a babakocsiban. Délután-este jöttek fiatalok (gimisek) a kórházba játszani a beteg gyerekekkel, mi is lementünk az aulába és tombolhatott a csaj. Képzeljétek, kint volt a Duna tv forgatni, csütörtök délelőtt 11 körül lesz adásban a Családbarát című műsorban... Aztán jött Atti, majd anyósom is, szokott időben fürdettünk, úgy tűnt szokott időben el is alszik a csaj, de nem, este 10-ig nem bírt elaludni. De nagyon édes volt, nem sírt, csak láttam rajta, hogy nagyon fáradt, de nem sikerült neki az alvás. Mondjuk nem csodálom, a rácsos ágy arra is csörgött, ha egy nagyobbat sóhajtott... Sétálgattunk a folyosón, volt karban, babakocsiban, ölelgetett, fetrengtünk a folyosón az ülőgarnitúrán, szóval remekül elvoltunk. 10 körül aztán elaludt az ágyában, aludt hajnal 3-ig, akkor felsírt, nem aludt vissza, úgyhogy elkezdtük az éhgyomri vizsgálatot neki az éjszakás nővérkével. Ehhez meg kellett innia egy deci édes lötyit, olyasmit, mint amit cukorterhelésnél ittunk várandósan. A felét simán megitta, a második felével küzdöttünk, komolyan, akkor sírt a legtöbbet, amikor beleerőszakoltuk a cuccot. Utána 7X kellett maszkba lélegeznie, először negyed, majd megint negyed, aztán még ötször fél óránként. Az utolsó "fújás" reggel 6:10-kor volt. Ezzel a laktózintoleranciát vizsgálták. Persze szenvedtünk egy picit így hajnalban is, reggel 5 után aludt el, végül fél 8-kor ébredtünk a szomszéd szobában levő kislány sírására. Akkor a nappalos nővérke vért vett Ancsitól. Csajok, Ancsi nem sírt szinte semmit. Nem kellett lefogni, úgy ült az ölemben, mint egy kis tündér. De egyébként egyetlen vizsgálat alatt sem sírt. NAgyon jó gyerek volt. Nem is értem,eddig akárhányszor vizsgálták, üvöltés volt. Most vagy ennyire megnőtt, vagy ő is azt érezte, amit én, hogy ebben a kórházban tényleg a gyerekekért vannak. Sosem éreztem azt, amit a Lászlóban nyáron, hogy útban lennék. Sőt! Ágyat kaptam a kórteremben, az éjszakás nővérke szenzációs volt, a nappalosok nem voltak bűbájosak, de nem is voltak undokok, viszont a lényeg, hogy a gyerekekre mindig mosolyogtak. Pedig volt dolguk dögivel. A dokik nagyon fiatalok (ez ugye a Sote klinikája, sok gyakornok is volt), az osztályvezető dokin kívül. De annyira aranyosak a gyerekekkel, hogy nem is gondoltam volna ezt. MAga az épület nem modern, és a 2.-ra lépcsőzni kellett, mert elromlott a lift, de a személyzet! Komolyan, le a kalappal!
Délelőtt haza is jöhettünk, persze a kocsiban elaludt a csaj, így kicsit borult a napirendünk, de elmentünk sétálni, hintáztunk a játszón, majd hazajöttünk és fél 3-tól egy hatalmasat aludtunk. Olyan jól esett! És olyan jó itthon :D

Holnap délután kell visszamenni, akkor beszéljük meg a dokival a továbbiakat. Szurkoljatok még egy picit, jó?

Délután meg ezt alkottuk (a mézest megsütöttük már Attival szombat éjjel, most csak díszítettük, mert holnap céges karácsony van...)

Kép Kép

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata

KATUS SZURKOLUNK TOVÁBBRA IS!!!!!!! +++++++++ Ancsi szuper kiscsaj!!!!!

Szandra:
FINN MÉZESKALÁCS30 dkg margarin
30 dkg cukor
3 tojás
25 dkg méz
2 kávéskanál őrölt gyömbér
2 kk őrölt szegfűszeg
1 kk reszelt narancshéj
1 kg liszt
3 kk szódabikarbóna
2 kk őrölt fahéj

a mézet és a fűszereket összefőzöd, majd hozzáadod a margarint, és addig kevered, amíg kihűl
felvered a tojást és hozzáadod a cukrot
a liszt egy részét összekevered a szódabikarbónával, majd hozzáadod a mézes margarint
végül belekevered a felvert tojást és a maradék lisztet
a tésztát csak egy kicsit gyúrod össze, majd egy éjszakára állni hagyod
másnap a tésztát kinyújtod és kiszaggatod
a sütőben aranysárgára sütöd
kb. 200 db lesz ebből a mennyiségből
(én dupla adagot csináltam)

KépKép
KépKép
kevinszpészi

szerintem szuper recept, gyorsan elkészül, puha, isteni finom
én a héten sütök még1 adagot, mert az első kör elfogyott, mielőtt kidíszítettem volna :)

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Katus!
Nagyon ügyesek vagytok, és továbbra is nagyon szúrkolunk.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Adrienn
KépKép
jul24

Katus!!

De jó, hogy ilyen élményekkel jöttetek haza!! Tényleg tündér volt Ancsi - gondolom imádták a nővérek, dokik!! :lol: :lol:
És ma mit mondott a doki az eredmények tükrében??
Melyik kórház volt?

Jól néznek ki a mézesek!! Mekkora ötlet a gyöngy!!!!!!!! :lol: :lol:

ágyöngyi

Katus,
szuper ügyesek vagytok! mit mondott a doki?
és ezek a mézeskalácsok!
továbbra is drukkolooook...

Viki

KépKép
KépKép
wiki12

CSajok,
köszi mindenkinek a drukkokat.

Gyöngyi,
Tűzoltó utca.

Hát. A glutén teszt eredménye még nincs meg, de a doki szerint az is negatív lesz, mint az összes többi. Viszont ma estére már megint fosik :( Komolyan úgy érzem, ennek sosem lesz vége...

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata

Katus,

És a glutén-eredmény mikor lesz meg? És ha az is negatív, akkor most merre tovább? Mit mond a doki?
Vendég

Katus, de jó, hogy ilyen kis hős volt Ancsikád. Én is szorítok, hogy végre kiderüljön mi van és jobban legyen a kis Tündér.
Tényleg szépek a mézeskalácsok

Mi továbbra is éjszakázunk. Mára már nagyon kimerültem :cry: Azt hittem, hogy az első 2 hónapot kell túlélni, de tévedtem.
Gyöngyi kérdezted, hogy a chamomillát próbáltam-e. Igen, második napja kapja, eddig mindkét nap háromszor adtam neki feloldva 1 golyót, mintha éjszaka nem 1,5 hanem 2 óránként kelt volna fel :) Szegénykémnek alul és felül is jön a fogacskája.
Ráadásul ekcémás, a kis könyökén vannak foltok. Ma írt dr. L vmi krémet rá.

Na megyek aludni, mert 11-kor kezdődik a műszak :cry:

Emőke
birdie

Judit,
nem tudom. FEbruárban kontroll. Kicsit elegem van, megint, de ha találkozunk nem stresszelek majd, okés? :D

Emőke,
simán mehet 5 golyó feloldva, és abból kiskanállal. Bár Gyöngyi az egész golyócskákat is odaadta a csajainak, én ezt csak 18 hós korában mertem bevállalni :D
VAn valami homeós csodaszer, valami o betűs, vagy mi, utánanézek neked.
Ha 11-kor úgyis keltek, felesleges 2 órára lefeküdni :D :D :D

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata

Kata,
A szemészt megköszönöm, ha találsz valaki jót.
Maja sok kis apróságot kapott a szülinapjára. többek között könyveket, kirakót, ritmus hangszereket, gyurmát, színezőt, zsírkrétát, gyöngy kirakót... Annyi mindent, hogy végül tőlünk nem is kapott semmit. :oops: Így is jött előbb a mikulás, aztán a szülinap, és mindjárt itt a karácsony - teljes ajándék dömping :roll:
"eldöntöttem, hogy egész este desperate housewives-t fogok nézni" - én tudatlan :oops: :shock: Mi az?

Szandra,
Hogy vagytok? Még bírod a strapát?
Zitát elfelejtettem megkérdezni :oops: De holnap rámegyek a témára :wink:
Az ovi érdekes volt múlt héten. Azt gondoltam eddig, hogy én izgulok miatta, Maja már várja. Ehhez képest szinte végig a lábamat ölelte :( Pedig a gyerekek annyira helyesek voltak, mind odaszaladt és próbálta bevonni a játékba. Simogatták. Aztán lehet hogy Majának ez volt sok. Kriszti néni nagyon aranyos volt és végre nem engem akart meggyőzni, hanem Majával foglalkozott :D Majd meglátjuk mi lesz. Viszont azt mondta, hogy jövőre senkit sem vesznek fel a csoportba. 1 kisgyerek megy el suliba, de nem töltik fel a helyét, mert így is többen vannak, mint kellene :shock:
Az a gumicukor tényleg nagyon finom (sajnos). :-)
Az almás receptjét várom!
Jó kis popó :lol:

Viki,
Ha találsz jó színházast velem is oszd meg légyszi! :D

Adri,
Köszi, megkaptam :D
Igen, szinten mindent sikerült megvennem amit akartam. De rá kellett jönnöm, hogy ez már nem az én állapotomnak való :roll: A tömeg, a jövés-menés, a cipekedés, Maja utáni rohangálás, aztán álldogálás a BKV járműveken - fújjj! Jól elfáradtam. De vigasztal, hogy pár apróságot leszámítva mindenkinek meg van minden. Sőt már a csomagolást is elkezdtem :D

Gyöngyi, Katus,
Szuperek a mézesek! Mi is csináltunk már Majával egy jó nagy adagot, de én lusta vagyok díszíteni :oops: Remélem jövőre már Maja fogja :D

Katus,
Basszus.... :cry: Pedig már olyan jó volt hallani, olvasni, hogy jó kedved van.

Emőke,
Sajnálom, hogy így megszenveditek a fogacskákat :( Nekünk mázlink volt Majánál, mert egyik fogat sem vettük észre mikor kibújt :wink:

Holnap rakok fel képeket is, csak most nyomás alatt állok (ülök) :roll: (Könyökölök a vállán erősen! -T) :D

Anikó

KépKép
KépKép
zumpfi

Sziasztok!

Katus!

Jó, hogy minden teszt negatív lett :D ...viszont ez az újabb hasmenés :( :( :( ...szegénykéim...már biztos nagyon kivagytok...és most akkor mi a teendő :roll: ?

Emőke!

Viburcol kúpot próbáltad már?

http://209.85.129.132/search?q=cache:61 ... cd=4&gl=hu

Képzeljétek ma engem is felvilágosított a védőnő, hogy nem 2, hanem 4(!) foga jön egyszerre Manócskámnak :shock: Hát csoda, hogy nem alszik jól éjjel? Nappal meg szegénykém olyan hamar elálmosodik...ezeket leszámítva egész jól viseli...talán még az étvágya az, ami változott :arrow: este már csak szopizni akar többnyire...na, mondjuk a súlya miatt nem aggódom :P :arrow: ma 8,52-vel mérlegeltünk :wink:

Lépek én is, mert van még tennivalóm lefekvés előtt :?

Jut eszembe: Ibolyáról tudtok valamit?

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Anikó!

"desperate housewives" :arrow: Született feleségek (szerintem :wink: )

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

És még valami: mi nem nagyon szeretjük a mézes sütit(vagy csak eddig nem ettem igazán finit :roll: )...így azt nem sütök...viszont egy jó almásat sütnék :!: :arrow: és ez nem célzás ám az érintettnek :!: :wink:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Emőke!
Mi is küzdünk a fogakkal, és ma még oltást is kapott a csajszi. Az öltözés jobban kiborult, mint a szuritól. A szuri miatt szinte nem is sír. Egyébként én is 5 golyócskát adtam a Dórinak, két óránként. Mostanában pedig viburcol (homeos) kúpot szoktam adni neki, ez szerintem nekünk jobban bevált, igaz ebben is van chamomila. Nálunk szerencsére az éjszakák még tűrhetőek. Tegnap is csak egyszer volt fent, igaz akkor 2 órán keresztül. Ma meg nem akart elaludni, csak most az előbb sikerült letenni. Kitartás, ahogy a Gyöngyi szokta mondani az első nyolc hónapot kell túlélni.

Anikó!
Mondtam is Zolinak este, hogy te milyen ügyes vagy, hogy pocakosan, Majával is beválalod ezt a tömeget. Én még egyedül is gyűlöltem, és fizikailag is rosszul lettem a nagy tömegben, idén legalább van kire fognom, hogy miért nem megyek ilyen helyre. De szerencsére már csak egy-két dolog hiányzik.

Szandra!
Jó ötlet,bár Dórinak mostanában az a legnagyobb öröme, ha megszerez egy tizes papírzsepis csomagot. És a sláger játék pelenkázás közben: egy kiürült törlőkendős zacskó!!! Rajzolni, már rajzoltunk neki, és mostanában már néhány pillantást vett rá! :lol: :lol: :lol:

Katus!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Adrienn
KépKép
jul24

Sziasztok!

Katus, Ábel is úgy gondolta, hogy arra a 2 órára minek pihenjek le, fél órát engedélyezett. :-( Úgy érzem magam, mint vmikor hajdanában a bulik után. Ha legalább egy jót táncoltam volna vmelyik éjszaka talán jobban viselném :-))
Én sem merem az egész golyócskákat, feloldom.

Anikó, tényleg nagyon szerencsések vagytok. Egyébként a kérdezősködésem nyomán azt tapasztaltam, hogy a lányokat nem viseli meg annyira.

Évi, Adrienn akkor egy cipőben járunk. Még nem próbáltam a kúpot. Éjszakai gyors segítségnek a dentinox gélt szoktam bevetni.

Egyébként a helyzet változatlan, de már nem nyafogok. Naponta többször sikerül a holtponton túllendülni, vhogy túléljük. :-)

Évi, mi ezt a habos almás sütit készítettük már többször is, nagyon finom:
http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=13839
Egyébként a Kata és az Anita féle mézest érdemes kipróbálni, mindkettő nagyon finom.

Emőke
birdie

Húúú, kihúúúúzták a bölcsesség fogamat és ajjjaaaajjjjj de fáj, hogy kiment belőle a szuri és csak algopyrinem van az meg mint halottnak a csók. Na sebaj, legalább alvás helyett ajándékokat csomagolok.

Csajok már tök jól vannak, annyira aranyosan eljátszottak ma egymással.

Szandra

szandrakiss

Szandra,

A foghúzás a Cream Cafes randink után volt?:) Gondolom nem eszegettél volna jóízűen, ha előtte...:)

Vicces volt, összetalálkoztunk ma Szandrával a Cream Cafeban - mindketten családi ebédre mentünk:) SZandra konstatálta, hogy idejárnak azok az anyukák, akik nem főznek otthon :D :D :D
Vendég

Sziasztok!

Szandra,
húúúú, nekem bölcsességfogat ne is emlegess, 4éve húzták felül, aztán megnyílt az arcüregem :cry: , durva volt, kórházzal riogattak aztán kisírtam egy szimpla varrást, 5cm-es, egy hét nem evés, ülve alvás, folyamatos fájdalomcsillapító, az ellenségemnek nem kívánom.
Örülök, hogy jól vannak már a csajok :)

Anikó,
várjuk a képeket. Nagyon! :D

Babások, kitartás!!! Túl lehet ezt élni, aztán szépen visszasírni :) Nagyon gyorsan megy az idő! Pedig amikor ott tartottunk ahol most ti és nem láttam ki a fejemből, azt hittem soha nem lesz vége....de elmúlt nagyon hamar :(

Anita
putyu

Judit!

Igen, most este húzta ki a doki asszem nem lett volna kedvem enni akkor. Vicces volt találkozni :)

Csajok, olyan tuti kajcsit ettem ma a Caféban azt meg kell kóstolnotok, valami csirkemell-libamáj-tárkonyos gombás ragu rajta és ez valami burgonya fánkkal volt, én még ilyen finomat életemben nem ettem.

Szandra

szandrakiss

Na tesssék megéheztetsz mindenkit ilyen késő este :wink:

Anita
putyu

Szandra!!

Bekker van egy jó hoemos szerem itthon foghúzás utánra!!! Én is ezt kaptam a bölcsesség fogak (mind a 4) kihúzása után és nekem nem voltak fájdalmaim!! Miért nem szóltál!!!!!!!!!!!
Reggel munkába menet bedobom a postaládátokba!!!!

Emőke!!

Tudom nem vigasztal, de tudjuk miről beszélsz :lol: :wink: A Marietta is ilyeneket csinált, csak neki nem kellett hozzá fogzani :lol: :lol:
És igaza van a Katusnak: 5 golyó mehet, én már a szülés után a szájukba raktam a golyócskákat (ott nem is lett volna lehetőség feloldani - annyira dugiban csináltam)

Anita!!

Milyen igazad van - olyan bölcs vagy :lol:

Évi!!

Húúúú, micsoda súly!!!!!! :lol:

Adri!

Drága, drága nőci!! Akkor te már tudod, hogy túl kell élni ez első egy évet, örülni minden mosolynak, mert pár év múlva (mint Anitáéknál és nálunk is) visszasírja az emberlánya a kisbabáját!
:lol: :lol: Sárának most az a legújabb poénja, hogy ő baba és dajkálnom kell :lol: Olyan jóóó!!! Legalább ilyenkor megmarad az ölembe akár 2-3 percet is!! :lol: Aztán kérezkedik a MArietta is - na az nagyon vicces! :wink:

Jó éjt mindenkinek!

ágyöngyi

oopsz!!!! :oops: :oops: :oops:

Na, ha már visszajöttem : kinél mi lesz a karácsonyi menű??????

ágyöngyi

Gyöngyi!
Nem tudsz aludni? :wink: :lol: , pedig nincs is otthon a Sanyi :wink: .

Én még nem tudom, mit, mikor és hogyan csinálok mert 24-én anyunál leszünk, 25-re csomagoltatok anyuval kajcsit :wink: , 26-án sógornőméknél leszünk, 27-én apuéknál leszünk így a karácsony le is van tudva :lol: . Szilveszterre nem tudom még kihez megyünk de remélem akkor sem kell főznöm :wink: :lol: . Na jó ez ismét csak poén akart lenni mert 1-én lencsét csinálok szerintem malac sülttel, 31-éééééén mit szoktunk enni 31-én????

Aranyos vagy, akkor reggel megeszem ami a postaládánkban van. Most egész jól vagyok 2 algoval meg egy pohár borral majdnem de aztán úgy gondoltuk ezt most kihagyjuk. :) Pedig lehet akkor lennék csak igazán boldog :) .

Ha holnap bírok a foghíjammal akkor sütök hókiflit, meg nagy tépelődés után úgy döntöttem nézek még valami ajit anyukámnak mert valahogy kevésnek érzem amit vettem. Meg takarítani is akarunk, apa megnézi a karácsonyi égőket, hogy jók e vagy kell venni izzókat bele.

Anett!
Szuper volt tegnap a suli, majd mesélek róla. Új feladat :D .

Anita!
Azért ilyenkor már ne indulj el mert lassan zár a Café :wink: :) . Különben tényleg próbáld ki.

Katus!
Szerintem ez szuper, hogy jók lettek az eredmények. Kezd el gondolkozni, hogy mi az amit minden nap adsz az Ancsinak és mehet tőle a hasa mindenféle idegeskedés nélkül. Ezt csak így tudod kisakkozni. Mondjuk nem váltottatok-e ásványvizet, vagy vajat, tejet? Hátha csak egy ilyen kicsi dolgon múlik az egész. Persze félre ne érts, nem nézlek h.lyének, gondolom már ezerszer végig rágtál mindent csak hátha valami még eszedbe jut.

Na megyek aludni, jó éjt mindenkinek

Szandra

szandrakiss

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?