Új privát üzeneted érkezett!

Gabika
:lol: :lol: :lol: Szuper,nagyon tetszik :lol:

Üdv az újaknak :D

Timi
Te is gálon vagy :shock: :D
Akkor te jó közel vagy hozzám :D
Kitartás,nagyon a finisben vagy :D
Bárcsak már én is ott tartanék :(

gabrielldaniell
Nekem a 16 hetes AFP-nél kellett vinnem vizeletet is plusszba :roll:

Moncsi
Szerintem sincs erre korhatár.
Láttam én fiatal anyukát,aki elött le a kalappal, ugy gondozta a kisbabáját :D
És láttam már 30 év körülit is,aki még éretlen volt az anyaságra :roll:
Szerintem is ezt mindenki legbelül maga érzi mikor érett meg rá.
És gratulálok a babához!!! :D :D :D

Mennem kell,lejárt a mosógép egy adag baba ruhával még :lol: :lol: :lol:
Lányok, ne nézzetek most hülyének,de én még megfogni is imádom az ilyen kis ruhadarabokat :lol: olyan édesek,olyan picik, :lol:
És olyan jó nézni a szárítót amikor telis tele van sok ilyen kis rucival :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Ancsa: utána meg a szekrényben lesz jó nézni... én naponta kinyitottam, amíg nem született meg Bencus és beszagoltam... :) Te jó isten, már lassan a 35. hétben vagy!!! Én holnaptól már nem izgulok annyira Érted :) Szupi ügyesek vagytok, látod??

Rita: köszi, tényleg néha úgy érzem, hogy nagyon sokat vállalok magamra, de hát ez van. Emesének nem jött be a napközi és mivel itthon vagyok, ráérek vele tanulni. Csak az a nehéz, mikor közben a kicsik sírnak, vagy nem hagynak. Mi mindennap leckézünk, utána mindennap gyakorolok vele, írok neki elő. Meg vettem most is szuper gyakorló füzetet, van benne pauszpapír, könnyebb legyen átmásolni, gyakorolni.

Gabi: szépek a festmények. Tényleg nagyon ügyes vagy! Én nem mertem volna bevállalni, nincs kézügyességem!

Amúgy minden ok velünk. Dórika már nem "fosik", nem lázas, még néha nyűgös, a héten viszek kontroll székletet, kíváncsi vagyok. Bár állítólag, akár hónapokig lehet még a székletben.
Bencus is jól van, ki volt pattogva az arca, de csúnyán. Kaptam hétvégére barinőmtől jó krémet, gyógyszertárit. Javult neki, de azért ma megmutatom dokinak.
Emese is tündér. Sokszor sajnálom, mert még szoknia kell a sulis kötöttségeket. Sír, hogy utálja. Ott elvan, de nem tetszik neki, hogy itthon már nem azt csinálhatja, amit akar, mert korán kell feküdni stb. Szombaton nem volt jó napja, elég nehezen ment a tanulás, de tegnap megint szuper ügyes volt :)

Moncsi: hát szerintem elég fiatal van még az anyaságra, persze, 19 évesen. Mindenki ezt fogja Neked mondani. De ha megszületik a gyermeked, és elindulnak az anyai ösztöneid és szépen gondozod a gyermeked, mindenki hozzáállása változni fog. Igazán Te is csak akkor fogod megérteni, mit jelent anyának lenni, ha a karodban lesz és pl. meg tudod fejteni, miért sír és megnyugszik a karjaidban.

Én mindháromnál elég későn éreztem a magzatmozgást 18-20. héten.

Na megyek, Dórika bekakilt. Bence most aludt el. Már négyóránként eszik éjjel és sokszor nappal is :) Úgyhogy remélem már nem fog ilyen sokat hízogatni. Mosok egyet, beágyazok, aztán lerohanunk a dokihoz, befutok a melóhelyemre és rohanunk délre Emeséért....... ááááááááááá.. még jó, hogy ma nem kell főznöm.

Szilvia
emesedora

Ja, még Moncsinak: de azért életed legszebb, legjobb döntése, hogy vállaltál gyermeket! Én is mindig úgy vagyok vele, lehet bármilyen gond, nehézség (anyagi, munka stb.), de itt vannak ők és akkor nincs lehetetlen. Értük él az ember! Majd együtt fogtok megérni, megnőni a gyermekeddel! :) Az anyum engem is 20 évesen szült, hugomat 21. És tök fiatalos az anyu. Látod, ez jó előny....
emesedora

Szilvia
A vonalzóm a fogamzáshoz van beállítva,mert én pontosan tudom mikor fogant a kisasszony :lol: nem volt nehéz kitalálni 1 alkalomból :lol: :lol: :lol:
És én ehhez igazítottam a vonalzómat is. :D

De a dokim ragaszkodik a mensi szerinti terhességi hetekhez, és őszerinte pont 1 héttel vagyok kisebb terhes,mint amit a vonalzómon látsz :? de engem nem igazán érdekel ő mit ír a kiskönyvembe,mert 1000%-ra tudom,mikor fogant a kisasszony és mikor jöhet majd nyugodtan. :lol:

Azért bevallom nagyon féltem,hogy nem jutunk el idáig egyben :oops:
De most már ugy érzem,hogy eljutunk a 37-38 hétig is :lol:
És minden napnak örülök nagyon,hogy még egyben vagyunk :D

Pénteken megyek dokihoz,kíváncsi leszek most hogy áll a méhszájam,nyílt-e tovább.
Bár a baba még nem illeszkedett be,mert minden nap megnézem :wink: de megnyugtató,hogy még nem. :)

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

sziasztok!

Csak néhány napig nem voltam itt, és annyi mindent írtatok :D
Üdv Moncsi és Mariann!
Mariann, jó nagy babód van. Az én kisfiam, Áron is rohamosan nő, július 26-án született 3020 grammal, és most már 6300 gr körül van... pedig csak cicizik :D
Miért voltatok kórházban? Nagyon rossz lehetett. Főleg ebben az undorító tatabányai szutyokban...
Moncsi! Neked kell tudni, hogy megértél-e az anyaságra :D Én 19 évesen nagyon nagyon bulizós voltam még, bár még egy évvel ezelőtt is úgy gondoltam, hogy nem vagyok felkészülve egy babára. De mégis úgy döntöttünk, jöjjön. És jött is, ami életem legjobb döntése volt :D Ha megszületik, mindenképp megérsz rá :D
Lola, igen, már mosolyog Áron, bár néha nem akkor amikor ok lenne rá :) De olyan édes. Főleg akkor mosolyog, amikor a hintájában fekszik és a halacskák forognak a feje fölött...
Az oltás után szerencsére nem lázasodott be, hamar kiheverte a sokkot :D és én is.... mostmár az orra sem folyik annyira.
Rooming in: én is ott voltam, és nagyon örülök neki. A csecsemőosztályon hihetetlen hogy némelyik nővér mennyire idióta. Nem foglalkoznak a gyerekekkel ráadásul teletömik őket cukros teával.. :evil: én forralt vizet kértem neki, de nem is adtam csak nagyon keveset.
A baba őrzést mi is úgy oldottuk meg, hogy amíg kimentem az előtérbe, a szobatársaim vigyáztak rá, és fordítva. Szerencsére ezt meg lehet oldani így.
Én úgy vittem be Áronnak ruhát, hogy egyesével tettem nejlonba, és amikor hazajöttünk, csak a szennyest kellett kimosnom, amit nem használtunk, szépen visszament a szekrénybe. Amit ott adnak ruha...hát, én nem adnám rá. És a cumi is gusztustalan...
Tényleg adnak sudo krémet, de mivel én szonbaton szültem, csak hétfőn kaptam meg. Hétvégén nincs védőnő.
Én is a szokásosat vittem be, evőeszközt, szalvétát, jó sok váltóruhát...betétet, törölközőt stb. A mi szobánkban volt egy csomó újság, amíg nem kaptam meg Áront, azt olvasgattam, aztán ha volt időm, akkor a csomagokban kapott tanácsadókat böngésztem.
Szerintem itt a kórházban ehetetlen a kaja...úgyhogy minden nap hozattam valamit otthonról. :lol:

Képzeljétek, Áron ma végigaludta az éjszakát. Kilenckor elaludt, és háromnegyed hétkor kelt :D :D Néhányszor felkeltem éjszaka, és vártam, hogy felkeljen enni, de semmi....amikor már világos lett, kezdtem aggódni...már gondoltam átmegyek körülnézni, amikor hallottam, hogy beszélget :D annyira jó volt. Remélem így is marad...
Sokan írtátok, hogy a Gálon laktok. Én újvárosban, az obinál... de tavasszal szeretnék én is csatlakozni a sétákhoz, játszótéri bulikhoz :D

Remélem mindenki jól van!
Sziasztok!!

Kép
szilvia1981

Sziasztok..

gabrielldaniell igen lassan jön a genetika UH ... már nagyon várom.. és köszi a biztatásokat:) a párommal már több mint két éve együtt vagyunk és már egy kicsit több mint egy éve lakunk együtt.. Kertvárosban lakunk :)

Irita pont egy nappal utánad megyek vérvételre..ugyanis én holnap megyek te meg ma voltál ha jól olvastam:)

A véleményeket meg köszi mindenkinek!! A baba neve már nekünk is megvan.. Én két nevet szerettem volna de a párom csak egyet akar..
Ha fiú lesz akkor mindenképpen Patrik lesz, ha kislány akkor Petra vagy Lívia

Kép
moncsi89

Sziasztok!
TGabi!
Nagyon szépet festettél jöhetsz hozzánk is!!!!
Már legszívesebben én is mennék utánad de a babának akkor kell születnie ha apa itthon lesz.

A Royko drnő is mondta hetente nst aztán szülni kéne. Ma gyönyörű volt az nstm szerinte.
Jövő hét szombat!
én csak attól félek hogy ne horgyam túl de még fent van a hasam eddig azon izgultunk, hogy korababa lesz aztán még most is egyben majd úgy kell ellőcsalogatni apa azt mondta majd segitünk a dolgon.

Ancsa!

Csoda hogy egyben vagyok pedig kitudja mennyire vagyok nyitva.
Kitartás mostmár hammar ott tartasz ahol én, pedig én az éjszakai fekvést is csak kinlódva birom valamikor már hajnalba átmegyek a nappaliba tvzni netezni horgolni csak feküdni ne keljen 32 hetesen mondta a Pazár hogy nyitva vagyok azóta a kutyát nem érdekli hogy mi van meg elötte sem.
Ne izgulj ne idegesitsd magad rajta feleslegesen 2-3 hét. Te már tudod mi vár rád én csak sejtem de érdekes mert a szüléstől nem félek a túlhordástól jobban.

Rita!
Még a héten eldöntjük!

Moncsi!
Ezt neked kell érezni én 22 évesen megvoltam őrülve hogy babázak de szerencsére akkor nem jött össze most jobb hogy csak most lesz baba igaz nem vagyok sem okosabb sem tapasztaltabb és éretebbnek sem érzem magam."lakásilag"könnybb most. De abban biztos voltam hogy 30 alatt szeretnék szülni. Legalább még fiatalok leszünk ha felnönek.

Most ennyi este még benézek!
Megyek a dm-be.
sziasztok!

Kép
xytimi

Sziasztok!

Mindenkitől elnézést az OFF-ért,akit nem érdekel:

ELADÓ LETT BERCHET XL CSÚSZDÁNK!!!!
Megkímélt állapotú,beltéren,kültéren egyaránt használható,4lépcsős,csúszófelület dölésszöge 2fokozatban állítható.A csúszdára kerti slag köthető,így nyáron vizicsúszdaként is funkcionál.

A csúszda helyileg Tatán van,csak személyesen lehet elvinni.Szétszedhető,így személyautóval szállítható.

Ár:12.000Ft (hasonló csúszdák most 35 -40.000Ft körül vannak)
Érd: nyedit@freemail.hu-n vagy 30/972-9339-n lehet!
Képet e-mailben tudok küldeni,mert ide nem engedi feltölteni!

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Edit73: jézus, de rég láttalak erre! Mi van veletek?

A többieknek, most csak gyorsan. Főként azoknak, akiket ismerek személyesen is. Rendelnék a leo-poldi oldalról, vannak tök jó akciók is, csak ragaszkodnak a futárhoz, ami kb. 1-2000 forint körül van. Ha valaki rendelne, akkor tudnánk osztozni. Körül néztek rajta? Én bélelt kertészt vennék Dórimnak, meg talán sapikat. Segítség: a bélelt kabátok is nagyon jók tőlük, az atléták is. Tavaly Emesének rendeltem vagy 3-4-et és még mindig atléták!!

Várom akkor, hogy ha érdekel valakit!

Szilvia
emesedora

Moncsi!
Én is Kertvárosban lakom. Te merre fele???

Emesedora!
Megnézem ezt az oldalt. Anno mi is vettünk Daninak leopoldi rugit kocsikabival. Nagyon szerettem. Szétnézek és szólok!

TGabi!
Szép a "festmény". Nagyon tetszik!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

A lakótelepen a spar környékén ... TE merre?? :?:
moncsi89

sziasztok!
Én még csak ma (09.29-én) regisztráltam magam eddig csak olvasgattam hétről hétre, hogy mi jellemző rám és a pocaklakómra...
Én egy 25 éves leendő anyuka vagyok és a héten kezdődött meg a 25-ödik hetünk :-)
Amint olvasgattam többen vagytok anyukák akik immár nem az első bébijüket várják. Remélem tudtok nekem tanácsokat adni. :D

sziasztok

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!

Üdv az új "lakónak". Persze, hogy tudunk tanácsot adni, csak kérdezz. Tudni, hogy mi lesz a gyermek neme? Merre laksz? Van valami, amiben bizonytalan vagy?

Én 32 éves vagyok, három gyermekem van. Emese 7 éves, elsős, Dóra 14 hónapos, Bence másfél hónapos.

Most mennem kell, Dórikám éhes-álmos. Bence már alszik, Emese is éhes. Filmet néz.

Jó éjszakát nektek.

Szilvia
emesedora

Sziasztok

Emesedora
Mi nem ismerjük egymást de szét nézek én is, írok ha kell valami eltudunk menni érte.

Kép
xytimi

Moncsi!

Én is Kertvárosban lakom. A Verebély utca végén. Én 25 éves vagyok. Mi a párommal 12 éve vagyunk együtt. 1,5 éve vagyunk házasok. 5 éve élünk együtt.
Ha tudok én is segítek neked bármiben!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

newcdina

Üdv köztünk!

Köszi a dícséretet mindenkitől...:)

Holnap még az utcsó simítások itthon, szerdán 7:30 kor jelenésem van!
Baba nem tudom mikor lesz, de a számokat elmentettem, küldök majd sms-t, és akkor lehet írni a többieknek is.
Szorítsatok, hogy legyen babóca még a héten! :roll:

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Mi is megvagyunk!
üdvözlöm az ujakat!
Ovi már jól megy. Ma reggel már Dóri fél 7-kor felkelt, hogy menjünk oviba!
Kicsit rossza az ebéd környéki időbeosztás. Lassan de biztosan alakulgat. Rossz, hogy 11.45-re már ot kell lenni, de van, hogy csak 12.15-kor fejezik be az ebédet.
Zsoci közben jobbra-balra fut, Dóri nem igen gyors az öltözködésben, de azért kezd gyorsulni a kezdetekhez képest.
Zsoci 1 hete kapta meg a 15 hónapos oltást, ma egy kicsit nyügibb volt és 11 körül el is aludt, ami megbojgatta az ebédidőnket. Voltunk méreckedni is, 15 honaposan 12,3 kg és 84 cm. Nem lesz apró Ő sem.

Erika!
Te kérdezted a Dóri sima, tiszta kiscsoportba jár és hóember a jele.

Ági!
Megértem és átérzem a helyzeteted a Dorkával kapcsolatban. Nálunk is hasonlóan kezdődőtt. 1 honappal az ovi előtt elkezdett nagyon sírni ha a játszon nem látott. Ebből kifolyolag az első 3 nap nagyon sirt, de inkább nem maradtam ott, mert az első nap ott maradtam és ugy semmi gond nem volt, második nap meg eljöttem és sirt. Nem azzal volt a gond, hogy be kellett mennie, hanem azzal, hogy pár perc után rájött, hogy nem vagyok ott. De lassan megszokja és az ovinéni szerint szépen és gyorsan beszokott.
Remélem ügyes lesz Dorka is!
Nagyon rossz ugy otthagyni hogy sir!!

Szeretném megkérdezni, hogy lassan itt a karácsony és szeretnék majd rendelni a csajoknak könyveket, az alexandratol meg a booklinéről.
Arra gondoltam ha többen összefognánk akkor nem lenne postaköltség és olcsobb is lenne mint a bolti. Én ugy november környékén szeretném leadni ( nehogy kifogyjon a készlet)!
Ha vki szeretne akkor nézelődjetek szét és ha kell akkor irjatok és novemberben leadjuk.

Megyek lassan fürdeni és aludni.
Sziasztok

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!
Köszönöm a fogadtatást :D

emesedora: hát... azt mondta a doki, hogy lát kukackát a lába közt :-)
Első kijelentés után szólt, hogy azért még ne bízzam el magam mert korai még bla bla bla, de persze azonnal beleéltem magam :D :D és azóta szerencsére megerősítették már mégegyszer.

A neve még vita tárgya itthon. Legalábbis a párom szerint, szerintem nem mert én már eldöntöttem. Jó tudom két ember hozta össze és kettőnknek van beleszólása de akkor is :-) Végülis részemről Peregovics Dominik László párom szerint: P. László Dominik De úgyis meggyőzöm ;-)
Most hirtelen nem jut eszembe amúgy semmi kérdés voltam azon a cukorterheléses akármin szerdán megyek az eredményért bár tutira cukros néni leszek úgyh most "anti édesség fogyasztó" vagyok.
Habár egy vmi: Mi az útja és módja annak, ha mi apás szülést szeretnénk?

Nah egyelőre ennyi!
Ha tud valaki ebben segíteni azt megköszönném bár még időm van ezt elintézni de azért jobb tisztában lenni a dolgokkal.
kösssszike

sziasztok

Kép
Kép
newcdina

Jah arra elfelejtettem válaszolni h én a Ságvárira valósi vagyok. (cseri strand) Azért írtam h oda valósi mert jelenleg többet vagyok Bicskén mint ott de minden dolgot mint pl védőnő ott intézek még...

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok
newcdina!
Az apás szüléshez "apacsomagot" kell venni a hunyadi patikában a kórház mellett és akkor azt mondták bejöhet.400-500ft körül van. :lol:
Timi

Kép
xytimi

Hűha... itt aztán a pörög a topik rendesen..

Szóval többen is kérdeztétek, hogy miért voltunk kórházban. Gyerkőcöm 2,5 hósan hirtelen nelázasodott és nagyon nyűgi volt. Bevittük és kiderült, hogy vesemedence-gyulladása van. Egy hétig lázas, majd amikor szóvátettük férjemmel, hogy utána kéne járni, hogy mi a baj, akkor vasárnap reggel leküldtek minket röntgenre meg fül-orr gégészetre. Végülis kiderült, hogy tüdőgyulladása is volt, de annyira kezdődő, hogy nem is hallották, amikor vizsgálták. 11 napig voltunk bent, addig négyóránként mértem a lázát, ha 38 felett volt sokáig, akkor meg tömték bele a lázcsillapítót. Végülis ebből állt az az időszak. A vesemedence-gyulladás miatt most 3 évre megvan a többi kisgyerkőccel a programunk. most 1 évig havonta, majd 3 ill. 5 havonta járhatunk a kórházba, hogy vizeletet vegyenek, és megvizsgálják... Hú ez picit hosszú lett. Bocsika!

Mi konkrétan az árkádokkal szemben lakunk a Ságvárin. Szerencsére minden itt van egy köpésre. Tehát nem kell messzire menni, ha bármi kell.

Moncsinak meg azt üzenem, hogy szerintem sem korai. Nekünk anno azt mondták, hogy a baba dönti el, hogy mikor akar jönni. És ez így volt jó. Én egyébként 21 vagyok.

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Sziasztok

Üdv az újaknak! :D

Bocs hogy most nem reagálok, de már egyszer megírtam,és elszállt minden :twisted:
Apa meg most telefonált,hogy mindjárt hozzák a pelenkázót :lol:
Ugyhogy gyors fel kell öltöznöm,mert még pizsibe maradtam,ugyanis most h jött ez a melegfront, megint nagyon görcsöl a pocim, sőt éjjel olyan erős josló fájásaim voltak 10 percenként,hogy ugy voltam vele,ha nem tudok elaludni és nem szünik ,akkor irány a kórház.
Szerencsére nehezen,de elaludtam és el is multak. ugyhogy tényleg csak josló volt........
Most csak rendszertelenül vannak :?
Ugy látszik már nemcsak a hideg,de most már a meleg frontot is megérzi a pocim :? Ugyhogy pihizek ezerrel.
Majd folyt.köv :arrow:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

xytimi!
Köszi szépen a reagálást.
:)

Kép
Kép
newcdina

Üdv az újaknak!

Mi is voltunk kórházba vesemedence-gyulladással, de csak gyanu volt és nem igazolódott be. Nem találtak semmi. Rá 2 napra jött egy jó nagy nátha úgyhogy ez volt a baj. Mi csak 1,5 napot voltunk bent, de valami rémálom volt. Alig vártam, hogy hazajöjjünk. Már csak azért is mert mondták, hogy semmi baja a gyereknek. Az egésszel annyit értünk el, hogy hónapokig félt a tanácsadáson a "fehérköppenyesektől". De mára megbékélt.

Ancsa!
Nekem is görcsölgetett egyik hétvégén a hasam. Daninál ilyenek jóval később voltak. Kissé megijedtem, hogy a picurka még hamarabb bújik majd ki mint Dani. Dani is 38 hétre született.
Pihizzünk mindketten. Ráérnek még odabent maradni.
Milyen a pelenkázó???

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Na jók legyetek csajok!
Majd egyszer érkezünk... :roll:
Sms-t küldök akinek megbeszéltük, ha történik valami.

Ancsa neked kitartás!

Timi, te meg igyekezz be mellém szobatársnak! :)

A többieknek meg szép napokat!

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!
Most telefonáltak hogy az egyik ismerősömnek 1 órája lett meg a babája kisfiú egy napra voltunk kiírva, a párom kolégájáéknak meg délelöt született ö is fiú ma fiús nap volt tbányán,ők egy kicsit késöbbre várták mint mi. Lehet hogy a melegfront a fiukat csalogatja? A kislányom már inkább csak feszíti a bordáimat aprobbakat mocorog, már jobb lenne ha kibújna mert igy csak mindig azon gondolkodom hogy mocorogjon ja meg ugye az állandó pisilés. de még van időnk.

TGabi!
Ha még olvasod
Szorítok!!!!! ne izgulj.

Kép
xytimi

Szia tgabi
Én igyekeznék de ezt én nem tudhatom sétálok meg minden ha nem idöre jön akkor az kész csoda de ha idöre akkor is lekéslek titeket.aludj jól.
szia Timi

Kép
xytimi

Sziasztok mi újság ma senki nem járt erre?
Ancsa, hogy vagy?
Tgabi-nak azt mondta a főorvos hogy Gáborka csak jövőhéten várható szegényt bent fektetik.
sziasztok Timi

Kép
xytimi

sziasztok!
Ma voltam a leletemért (vércukor). Roykó doktornő egyből adott is beutalót a kórházba. 13-tól bent leszek. Volt már valaki ilyen cipőben? Igazából döbbenettől nem szólaltam meg... Tudja valaki hogy ilyenkor mennyi időre kell befeküdni?

Köszi előre is
sziasztok

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!
newcdina
Mennyi volt a vércukrod?
Nekem egy kicsit volt magasabb a védőnő szerint elmegy dokik meg sem nézték meg én sem szoltam én most voltam az ucso vérvételen most meg alacsonyabb volt a cukor a meg szerintem a többi is oké jövőhéten hétfön nstn majd megmutatom . Nem irigyelek hogy be kell feküdnöd de hogy hogy csak 13-tól?

Sziasztok Timi

Kép
xytimi

Most olvastam vissza
Gabrielldaniell te, hogy vagy elmúlt a görcsölgetés?

Kép
xytimi

xytimi:

Azt mondta a dokinő, hogy addig diétázzak. Csoki, cukor felejtős bmilyen mennyiségben! :-) Igazából ennyi az oka, hogy pár napot sanyargassam magam a diétával aztán utána iszkiri be.
Hát hallod én fullra nem értek hozzá úgyh ha megírod melyik értéket írjam le neked akkor leírom de nem mondta hogy mennyi a cukrom. Annyit mondott még, hogy nem vészes ne aggódjak, de felborult most ez az egész cukor téma bennem úgyh vércukor-profil-t kell csinálni.
Mennyi időre kell bent lennem, azt sem tudom. :-(

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!

newcdina: ki az orvosod? Ha az érték 7,8 felett van, a két órási, vagyis 120 perces, akkor már terhességi cukorbeteg vagy, annak fognak titulálni. Illetve 7,8-nál is. Az alatt párral pl. 7,4, 7,5 orvosa válogatja, hogy mi van. Lehet, hogy azt mondja, nem gond, csak vigyázz, de lehet, hogy akkor is küld a diabetológiára.

Ha beutalt a kórházba, vagy magasabb jóval, vagy pedig túl parázos a dokid. Ha magas, nem csak addig kell diétázni, amíg vérprofilt csinálnak, ami szerintem a hatpontos vérvételt jelenti (reggeli előtt, után, ebéd előtt, után, vacsora előtt, után), hanem a terhesség végéig.
Nekünk itt többeknek volt pl. Lola, Edi, úgyhogy kérdezz bátran, ha gond van.

Ne aggódj, a diabetológián tök szigóruak, kiabálosak, de ne vedd magadra! Azért vigyázz tényleg, a babára vigyázni kell, árt neki a magas cukor!

Na megyek, Dóri is nyekereg és Bence éhes!

Szilvia
emesedora

Sziasztok!
newcdina

Én sem értek hozzá de már Szilvi írta nekem 6,4 volt.

Most fejeztem be az ucso vasalást meg újból átnéztem a kórházi csomit.

MÁR CSAK 10 NAP A KIÍRT IDŐPONTIG!!!!!!!!!!!
:roll: :lol:
már nagyon feszít biztos nagy baba lesz de már elbizonytalanodtam a kiscsaj nevében.
sziasztok
Timi

Kép
xytimi

Sziasztok lányok!

Már lassan én is az újak sorába kerülök, annyira eltűntem, nem is tudlak végigolvasni benneteket, csak mazsolázni van időm! Párom minden nap lestoppolja a gépet, most is úgy könyörögtem már ki!

Isten hozta az újakat!

Nálunk zajlanak a hétköznapok, sajna múlt hét pénteken Áki elkezdett köhögni az oviban, így egész hétvégén gyógyszereztem. Ne nézzetek hülyének, de egy evőkanálnyi erigon + c-vit. + torokfertőtlenítő, és kilábalt belőle 3 nap alatt. Igaz nem lehetne csak egy kávéskanállal adni belőle. De ezt valahogy kitapasztaltam, és így kedden már mehetett is újra oviba. Remélem nem köhög rá ismételten senki.
Annyira édes, mert itthon, nekem eddig soha nem engedte, hogy énekeljek neki, (hozzá teszem nagyon jó füle van, lehet, a hamis énekem irritálta :lol: ), de most hogy az oviban énekelgetnek, minden nap jön haza valami új dallal, énekli, dúdolja, és már hagy engem is énekelni!
:P :P És mindent de mindent elmesél!
Egy szatyornyi plüssel és autóval járunk minden nap, de hál istennek, még nem szóltak érte, és még el sem veszett egy sem! :D

És még egy jó hír: már éjszaka sem pisil be!
TAlán emlékeztek, hogy mondtam, hogy elkezdett bepisilni, mikor kezdtük az ovit. Akkor vettem azt a bugyipelenkát, közöltem, vele, ez éjszakai bugyi, de ne pisilj bele. És megtanulta! Olyan büszke vagyok rá! Már teljesen szoba tiszta!

A nagyról beszélgettem ma az oviban, azt mondták, annyira okos, bármelyik iskola szívesen fogadja majd! Na ja... De hova menjen? Tesi és ének tagozat kilőve, mert nem egy szereplős típus! Viszont okos! Asszem matek szak lesz belőle! De majd meglátjuk!

ÉS egy kicsi rólam is legyen: dolgozok ezerrel, néha elfáradok, néha feltöltődök az óráktól, de jó érzés tanítani bevallom! CSak ne kéne szakiskolai részben is ...! :?
A minap azt álmodtam képzeljétek, hogy terhes vagyok és megyek szülni a harmadik gyerekünket is!
Asszem ez a leghőbb vágyam, nagyon szeretnék 4 év múlva még egy babát! De ezt csak én szeretném sajna! Talán ezért álmdok ilyeneket! :cry:

Ahogy tudok jövök, nagyon szorítok minden kismaminak!

Ancsa! Rendel rendesen a doki?

Puszi: Rozika!

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok!

Timi: 6,4 a cukor, az teljesen normális! Még van időd a nevet kiválasztani, de már ne hezitálj sokat :) Megsúgom, így három gyermekes anyaként, mindig az első név a legjobb, nálunk legalábbis így volt... mindig annál maradtunk.
És tényleg belegondolva mindhárom gyerekemhez nagyon illenek a neveik.
Szorítunk értetek, bármikor jöhet már a baba.

Tgabi:
ha jól sejtem, Te már kórházban vagy?
Költői kérdés lényegében :)

Rozi:
matek tagozat Kertvárosban a Bolyaiban van, és nagyon dicsérik. Nekünk volt ovistársunk, tök jól állnak anyagilag, bármelyik suliba elvihették volna őket (ügyvéd apuka), de oda hordják két gyereküket is, pedig a lakhelyükhöz nem az van a legközelebb, sőt...

Lola: most néztem a leo-poldit, tudod, amiről reggel beszéltünk. Az akciósak között van 62-es, 68-as bélelt kantáros nadrág, sok féle mintában választható (van pasis is). Ez nem a nagyon vastag nadrág, pamut béléses, de nagyon jó minőségű. Kék macis, kék kutyus, keki kutyus...
Akciós között van a mi méretünkben 100% pamut rugi, 1000 forint. Van pasis is (zöld, mogyoró). Pamut nadrág, szintén akciós., 920 forint. Ez csak 68-ban van, de nagyon édesek. Sok pasis szín van. Sapka van akciósban 350-től.. .Szóval azért van, és ne felejtsük el, hogy magyar termék és nagyon jó! Tényleg! Dórikám tavaszi kabátja még mindig jó rá és még mindig kabát!

Na megyek, alszanak a törpök, vasalok kicsit.

Szilvia
emesedora

Mariann!
Reméljük nem lesz semmi gond a vesétekkel már eztán....

Moncsi2! (Bocs, hogy szólítsunk, mert már van egy Moncsink?...)
Üdv Neked. A korodhoz: tényleg szemtelenül fiatal vagy, de a lényeg szerintem: a FELELŐSSÉG! Eztán nem lesz Én, hanem MI és nem 2-3 évig, nem 18-ig, hanem ÖRÖKKÉ! Biztos ügyes Anyuka leszel, ha ilyen korban így bevállaltad. Halkan jegyzem meg, én ebben a korban írtóztam, hogy nehogy terhes legyek!
Aztán 25 és 30 évesen szültem... Amúgy Évi vagyok, Újvárosban lakom a sárberki kereszteződésnél, Soma fiam nemsokára 6, Noé babám pedig 2 hónapos!
Kérdezz bátran bármit a terhességgel kapcsolatban. Amúgy van a dózsakerti köz. házban kismama klub 1 héten 1-szer, tök hasznos sz.tem... kérdezz rá a védőnődnél, hogy melyik nap van. Ott elmondják pl. az apás szülést is, sőt szokott lenni szülőszoba látogatás!

Timi!
Jó nagy pocid van, tényleg!Nekem a Fruzsina jobban tetszik őszíntén, de hát úgyis Ti döntötök, jó ötlet a 2 név, nekem mindkét fiúnak 2 van, hadd válasszon felnőttként...

Gabrielldaniel!
Nem semmi milyen fiatalon összekerültetek a pároddal, kétszer is kiszámoltam, hogy bizti jól olvastam-e. :P
Mondtam én, hogy többet pihizz, Neked még messze van a vége azért!

Rita!
Tök jó nevet választottatok, Benett-még nem is hallottam. Na szorítok hogy fiú legyen, úgy tetszik..... :) (Tudom az elején még írtad, hogy inkább lányt szeretnél!)
Én 17 betöltött héten éreztem mindkét fiút a pociban, aztán bő 1 hétig utána semmit, szóval ne parázz mindenen!
Caraván turiban én is voltam a héten....
:wink:

Szilvia1981!
De irigyellek, hogy átalussza Áronod az éjszakát, látod, alakultok, remélem már jobb kedved van...
Mi ma kaptuk az oltást, hát Noé baba előbb elég lázas volt, nyögött is, mostmár alszik!
Tavaszi sétákban benne vagyok, addigra már biztos el tudsz jönni több időre Te is...

Newcdina!
Üdv Neked is, kérdezz Te is bátran, Én is szeretem más véleményét hallani, aztán majd eldöntöd, melyiket próbálod...
Szóval vércukor: Nekem 7,9 volt a 120 perces (az éhgyomri mindig jó volt...) Utána diabet, ahol 1-szer voltam, mert elég sok negatívumot hallani... ott adnak tájékoztatót (védőnő is amúgy) meg táblázatot, hogy miben mennyi szénhidrát van... 1,5 hónapig be is tartottam, utána már lazábban. A lényeg: napi 1 zsemle, v. korp. kiflinél több kenyérfélét ne egyél, vagy 3 szelet pirítós, de inkább rozskenyeret. Tésztát, rizst, krumplit, ritkán, inkább 2 naponta csak 8-10 dkg-t (valaki szerint 1 héten csak 1-szer, ezt nem lehet bírni sz.tem!)Felvágott,virsli, kolbi, szalonna mehet !!!!! Meg zöldségféle, de már a gyümit is mérni kell, szőlő,banán tilos!Tejtermékek is mehetnek, de tej csak napi 2 dl, többszörre elosztva!És 5-6-szorra elosztva 1 nap a kajákat-ez fontos!
Mostanában nagyon rászálltak az orvosok erre a vércukor dologra!
Utána még a 6 pontos vérvételre elmentem, az tökéletes lett, szülés után voltam már méretni, az is tök jó lett: 4,6 asszem... A szülés után a legtöbb kismamának elmúlik....

Rozi!
Miket tud Csabid, írj már pár példát, kíváncsi v.ok. Amire Te is úgy érzed, hogy a koránál előbb jár...
Ügyi Ákid a pisivel kapcsolatban, az meg tök jó, ha mesél is az oviról, így Te is nyugodtabb vagy, gondolom.

Na jó sok lettem, bocsi.

lola77

Közben írtál Szilvi, köszi, akkor megnézem újra, lehet rendelek 1-2 nagyobb rugit, még a Kínaiban is 2000 fölött vannak!

lola77

Sziasztok mindenkinek!

Szilvia(EmeseDóra anyu)

Mikor rendelsz rucikat?néztem egy-két dolgot én is ami semleges szinű,meg a barátnőm is szeretne valami nacit a babának.

Lola!
Én is halkan jegyzem meg,hogy én még most is a kislány felé hajlok inkább,de szerintem is szép a Benett.Egyébként meg teljesen mindegy mi lesz van itthon mindkettő,az egészség a lényeg.

ez a terheléses cukor vizsgálat hányadik héten van?
a héten voltam Afp-n jövő héten ultrahang,már alig várom.Remélem azért kiderül valami és nem lesz szégyenlős...

Ati nekem is beteg,nagyon csúnyán köhög nem jár oviba.most élvezi velem az itthonlétet.

Gabrielldaniel nekem is elég sokat görcsöl a poci,főleg ha sokat ülök eg helyben.

TGabinak kitartás,Ancsának pihenés

Jóéjt mindenkinek.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Szilvi!
Küldtem privit a LeoPoldis rendelésemről...

Rita!
A 24. héten lesz a terh. vérc. vizsg....
Így van, fő az egészség!

Newcdina!
Most megnéztem az én vérerdményes papíromat, legalul írja, hogy éhgyomri vérc, alatta 120' vércukor, az melletti érték mellett *-nak kell lennie (meg még ami a határértéken kívül van, ott is).

Jó éjt!

lola77

köszi "már alig várom"

Jó éjt mindenkinek

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Igyekszem sokat pihizni. Persze amennyit a kisfiam enged. Most is alszik végre, ilyenkor kicsit le tudok ülni böngészgetni, vagy takarítgatok. Görcsölgetés van még mindig, hol fájdalmas, hol nem.
Sokszor én hülye azon kapom nap végén magam, hogy a magnéziumot és a panangint be sem vettem. Hát így ne is csodálkozzak ilyen feszülgetéseken.
Remélem mindenki jól van.
Jól elromlott megint az idő. Olyan álmosító.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Lola!

NE hogy azt hidd, hogy valami fenomén zseni a nagy! Egyszerűen csak tud viselkedni, illedelmes, irányítható, nevelhető, magyarán nem hülye gyerek módjára viselkedik!
Mivel apósom 1 éve még a komáromi nevelési tanácsadó igazgatója volt, tudja hogyan kell felmérni a gyerekeket, hogy iskolaérettek-e! Egyszer, mikor hétvégén náluk volt a CSabi felmérte, tesztet töltetett vele (tudod olyan rajzolós, logokai stb.), és állítólag élekorához képest sokkal jobbat "írt", mint szoktak! Rajzkészsége kíváló, szociálisan teljesen érett, csak nagyon fáradékony. De mire eljutunk az isibe, tán ez is fog változni! Memóriája nagyon jó, már kezdi érdekelni a számolás (3+2,5+4, meg ilyenek). Természetesen érdeklik a betűk, de nem erőltetem!
NA jó, nem fényezem tovább, neki is vannak rossz tulajdonságai, pl. hisztis, és félős!

Puszi: Rozika!

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok!
lola77: ez azért vicces... neked a 7,9-cel nem kellett korhiba menned nekem meg kell. Nah most hogy leírtátok mit kell nézni :-) megnéztem és 7,36 a terheléses.
Az éhgyomri simaliba mert azzal semmi gond nincs 4,62
Elmegyek hétfőn mégegyszer a tanácsadóba mert ha nem muszáj akkor nem fogok befeküdni. Nem mintha nem bírnám ki, de akkor is. Nincs igazam? Nah mindegy!

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok mégegyszer!
Emesedora: válaszolva a kérdésedre, hogy melyik dokihoz járok - aki éppen bent van. Nincs magándokim mert lebeszéltek róla. Úgy volt hogy a Ferenczi dr.-hoz fogok járni de aztán úgy vagyok vele, hogy aki bent lesz a NAGY nap és igazából úgy fog velem bánni ahogy azt el várja az ember az orvostól akkor neki "meg fogom köszönni" :-)

Nah tényleg:
- Nektek mindannyiótoknak van dokitok?

sziasztok

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!
Nekem sincs dokim
Már egyre nehezebb a mozgás már mindenem fáj az összes csontom. nehéz felkelni. már kibújhatna a kismanó de még benne van az idöben. na nem panaszkodom. megyek vacsit csinálni
sziasztok

Kép
xytimi

Sziasztok!

newcdina: én biztos nem feküdnék be 7,36-tal, az biztos. Bár az én orvosom legutóbb a Roykó dokinő volt, de engem nem fektetett be 7,8-al. 7,8-ig teljesen jó. Azt hittem, hogy 8-9-10 körül lehet a tied, azért akarnak befektetni.. Szerintem is kérdezz rá!

Nekem tavalyi terhességnél volt orvsom, csak ő már nem vezet szülést (dr. Lollok), így szülésre nem választottam. Császár volt. De nagyon megbántam. Korábban leírtam, hogy miért, nem jól bántak velem. Ezért választottam idén. És ég és föld volt. Roykó dokinő tényleg mindent elkövetett azért, hogy megkönnyítse a kórházi napokat.

Most megyek, most fejeztük be a tanulást Emesével, ma kicsit elcsúsztunk. Bencus alszik, Dóri elég nyügös, álmos, rendezem őket.

Sziasztok

Szilvia
emesedora

Newcdina!
Akkor azért akarnak sz.tem befektetni pont, mert nincs dokid....
Nekem a Varju (Ő a dokim) annyit mondott, meg védőnő is, hogy ne aggódjam túl, de azért tényleg figyeljek az evésre... ezért tartottam be 1,5 hónapig, de miutána a 6pontos jó lett, lazábbra vettem. Ártani nem ártott, mert mindössze 2 kg-ot híztam az egész terh. alatt. Amúgy Edinek a Pazár a 7,7 v. 7,8-ra is ugyanezt mondta, meg Emeseanyunak a Royko is, ja és Neki a Ferencz is, mert azzal is beszélt erről!
Sz.tem próbáldd elmismásolni a befektetést v.hogy, pl. úgy,hogy legközelebb olyankor menj, mikor más doki van... Más ötletem nincs...
aztán 2 hónap alatt csak elfelejtik, a diabetológiára kérj azért beutalót, oda párszor menj el azért, ott mérik úgyis a vércukrot minden alkalommal és meglátod... van akinek hétről hétre sokkal rosszabb lesz, a 25. héttől kezdi ugye és a 31-32 körül már sajna inzulint kap....

Na megyek kezdődik a fürdetés...

lola77

Sziasztok!

Lrita: az elkövetkező egy-két hétben gondoltam rendelni.

newcdina:
igaza van Lolának, de azon filóztam, lehet, hogy beírták a gépbe, hogy beutalt a doktornő, úgyhogy ez az ellógás nem olyan jó megoldás. Valamit másképp kéne... Én biztos nem feküdnék be a Te eredményeddel, de egy lazább diétát csinálnék és néha elmennék vérvétel kontrollra: nem csak éhgyomrit, hanem evés utánira is.

Bocsi, most megyek. Még el sem ágyaztam :oops: Visszaaludtam reggel a két picivel. Most pakolászom, vasalok egy órát, aztán megyünk délben Emeséért.

Szilvia
emesedora

Sziasztok,

newcdina,
nekem a Lollok a dokim, és ahogy Szilvi írta, ő nem vezet le szülést, de ő ajánlotta nekem a Pődört, ezért nála szültem. Hála Istennek :D én szülésznőt is fogadtam, nagyon jó volt. NST-re végig hozzá jártam, soron kívül. Sajnos elég gyakram kellett mennem,mert Áron soha nem akart mozogni :D A kórházban mindig bejött a doki és és a szülésznő is, nagyon sokat segítettek. De volt olyan, akinek nem volt dokija...hát, csak rosszatt hallottam sajnos. Elég szomorú, hogy ma már csak akkor kap normális ellátást valaki, ha fizeti az orvost....

Érdeklődnék, hogy használta-e valaki a borostyán nyakláncot babának? Olvastam róla, hogy jó fogzásra, és egyébként is jó hatása van. Gondoltam veszek egyet Áronnak, de az a baj, hogy nincs olyan ismerősöm, akinek van tapasztalata erről.

Mégegy... láttam a tévében egy reklámot, hogy két hónapos kortól lehet beadatni egy mostmár ingyenes védőoltást tüdőgyulladás, felső léguti fertőzés stb vírus ellen. Most meg nem mondom mi a neve... Hallottátok? Van aki beadatja?

Ma voltam a hat hetes vizsgálaton (9 hetes :) ) hááát, nem volt egy leányálom :shock: és ajánlott egy fogamzásgátlót, ami szoptatás idejére is jó...hát nem váltom ki, az biztos... és ahogy éreztem magam a vizsgálaton, nem is lesz rá szükség egy darabig... :lol:

Remélem mindenki jól van, babák, mamák, kismamák...

Sziasztok,
Szilvia
szilvia1981

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?