Új privát üzeneted érkezett!

Szijasztok!

Mocorgó mamája! Akkor kb. egy idöben szülünk, én május 10-re vagyok kiirva. Ma voltam CTG-n, abban biztam, hogy majd mondja a dokim, hogy na jó, akkor maradjak ott szülni, de nem mondtaKép
Zsókát én is "ismerem", de a dokidat nem.

Gabi3! Tök jó olvasgatni, hogy hogy mennek nálatok a napok Flóval és a babával. Próbálok felkészülni..
Szoktál fejni?

Lara(37+0)
lara

Hát akkor csak remélem nekem nem tömödik el.

Gabi3! nem lesz könnyü kitartás! mikor tudtok költözni?

Nóri! Mivel jol gyarapszik Léna igy nincs jelentösége mennyit eszik. Nekünk szokott ezzel gond lenni, ezért hetente ellenörzöm a sulyát.
Kiváncsi vagyok legközelebb mibe kötnek bele, már nagyon utálom ott a védönöt, de ahogy látom ö is engem Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Gabi3!
Ismerős, amikor kifolyik a pisi a pelusból. Sőt nálunk a Liberóból a kaka is többször kifolyt (pedig nem volt benne sokáig), úgyhogy visszatértünk a Pampersre (de már eggyel nagyobb méret:3-6 kilós), nekünk az sokkal jobban beválik.

Gabici!
Jobbulást Neked!

Babamama!
Igen, jól éreztem magam az osztálytalálkozón(persze az iskolai tali utáni ebédre már nem mentünk el), jó volt találkozni a régi osztálytársakkal.

Karmen!
Orsi nagyon aranyos. Olyan édes, hogy mindig mosolyog. Már Tomika is egyre többször mosolyog, nevet ránk. Egyik reggel peluscsere közben mindent összepisilt, és nagyon jót nevetett.

Karmen! Nóri!
Én is hetente szoktam mérni Tomikát, pedig van mérlegünk, de az elején mindig csak idegesítettem magam,hogy egyszerre mennyit eszik.
Egyébként én továbbra sem fejek, mert Tomika még mindig sűrűn szopik(2,5-3 óránként), és nem hagy egy csöppet sem a ciciben. Én is két mellből szoktam szoptatni. Tomi néha éjjel megelégszik eggyel, de nem jellemző. Szerencsére nekem nem volt semmi baj a mellemmel, azon kívül, hogy néha kicsit kirágta.

Mi ma megint nagyot sétáltunk, bementünk a munkahelyemre + vissza (kb.5-6 km összesen). Nem sokáig voltunk ott, mert Tomi türelmetlen lett, csak begyűjtöttük a dicséreteket, és indultunk haza. Jó, hogy jön a tavasz, mert Tomika általában fél-egy óráig bírja magát szopi után, utána elkezd nyűgösködni. Ilyenkor kocsiba teszem, és séta. Naponta 2-3-szor. Ez nekem is jó, legalább edzésben leszek, meg hamarabb lemegy a rajtam maradt jónéhány kiló.
Most a hálószobában alszik, mert ott szoptattam, és mindketten elaludtunk.
Ma érkeztek meg a szüleim Londonból, már úton vannak haza (ill. előbb ide hozza őket a férjem). Már úgy várom, hogy lássam őket!!!
További szép napot!
PTünde
ptünde

Szia Lara,

Akkor nem csak én vagyok ilyen. Ma feltakarítottam a lakást, aztán cipekedtem egy jót, még meg is szóltak érte az utcán. De semmi! Csak annyit értem el, hogy kivagyok, mint a liba, fáj minden tagpom. Már olyan türelmetlen vagyok, minden egyes görcsre reménykedem, hátha most...

Klinikán szülsz? Lehet találkozunk????

Üdv: Mocorgó mamája (36+5)
Mocorgó mamája

Lara,

Most látom csak. Csodaszép a kislányod!
Mocorgó mamája

Lara és Mocorgó mamája: Kitartás. De nem kéne azért várni még egy kicsit??? Még csak 37 hetesek vagytok! Én a 41. szültem, állati jó volt a várakozás meg kell hagyni...Kép Már én is lépcsőztem,cipekedtem, sétáltam, málnalevélteát szopáltam, de semmi...Kép
Ha az a gyerek "jól meg van csinálva" akkor kivárja az idejét!
(Előbb szült anyukák nem megsértődni az előző mondaton, nem volt benne hátsó szándék vagy cinizmus, csak így szokták mondani arra mifelénkKép)
Szóval összefoglalva, kitartás.

Lara tényleg gyönyörűséges HangaKép!

Tündi:Meddig voltak, kint anyudék Londonban? Biztos hoznak egy csomó rucit Tominak. A barátnőm is kint van, és mindig rucit hoz Boginak. Hihetetlen milyen olocsók kint a babaruhák. És még a minőségük is nagyon jó és ráadásul szépek isKép! Nem értem itthon miért ilyen drágák??

Agi: Mi szerdán megyünk Boginak útlevelet csináltatni. A szomszédom ott dologzik, és megigérte,hogy kijön elénk és sorszám nélkül bevisz bennünket, hogy a türelmetlen gyerekemmel ne kelljen órákat várni, hogy behívjanak! ha van kedvetek gyertek velünk. Délre megyünk, bővebb infó mélben KépKépKép Azóta kell ilyen sokat várni, mióta nem kell fényképet vinni, hanem ott csinálják kamerával. És összesen 2 kamera van, de a személyit is, meg az útlevelet is azokon csinálják, + a papirológia...... Szóval ezért. Általában 2-3 óra a várakozás. Az én Bogim ezt nem bírná ki!

Ágci: Mégegyszer köszi KépKépKép

Puszka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Tübde! Orsi 2-3 oránként eszik napközben, mégis a cici alul csomos marad. Nem tudon onnan miért nem jön ki a tej amikor felül meg teljesen kiürül. Én ülve szoptatok, te?

Pelus! nálunk a Libero és a Pampers-böl is kifolyt már a kaka, pisi csak ritkán. Viszont pelenkakiütés még nem volt pedig etetés után nem kap megint pelust akkor se ha kakilt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen:
Próbáld meg másik testhelyzetben szoptatni Orsit.
Nagyon aranyos a képenKép
Nina
nina74

Eniko, nagyon aranyos vagy Kép, de Tonival megyunk majd utlevelet csinaltatni, es neki nem jo most nehany hetig. Azert majd ird meg, hogy mi a helyzet az okmanyirodaban.

Mocorgo mamaja, szerintem is jobb lenne meg a picurnak bent. Persze ertheto, hogy kivancsi vagy.Kép

Karmen, nem is irtam, hogy otthon Kristof halos jarokaban aludt, nagyon tetszett neki, es negykezlabra allva is elerte a kapaszkodot.
Azt olvastam, hogy a mellnek arrol a reszerol urul ki legjobban a tej, ahol a baba allkapcsa van.

Tudnatok segiteni? Van egy baratnom, akinek a kislanya nagyon harap, es csak ugy tudja megszoptatni, h. ha eloszor elaltatja a babat. (es almaban eteti meg). Igy nappal csak 1-2x szopik, ejjel viszont vagy 5x. Nagyon fel, hogy elvalasztodik a baba, ezt nem szeretne. Van valami otletetek, hogy hogy lehetne ravenni az evesre? Ja es ehes amugy, de csak sir, es nem akar szopizni ebren. Koszi.

Agi
agi77

Gabi3,

nem akarlak elszomoritani, de kesobb sokkal rosszabb lesz Kép En is azt hittem, hogy az eleje lesz nehez....

Karmen,

jol ertettem, hogy a kakis pelust nem csereled ki, csak a kovetkezo szopikor?

g.
gabomamo

Ági! szopi közben elforditja a fejét igy onnan is ki kellene ürüljön, mégsem. Mindegy vsak ugy érdekelt, ha eddig kihuztuk már megleszünk. Más helyzetben meg én nem birtam a szoptatást.
Szegény barátnöd!

Gabomamo! igen, mert a kaki kaja közben kerül a pelusba és ö nagyon bukos, igy ha nem folyik ki akkor nem emelgetem a lábait, sose volt pelenkakiütése még. Söt piros se volt a popsi. A korházban is azt mutatták mindig kaja elött tegyük tisztába.

Örülök hogy nektek is tetszett a kép!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Ági, harapás nálunk is volt és abban a pillanatban egy kicsit hangosabban rászóltam, hogy nem szabad és 2-3 alkalom után abbahagyta. Utána már akkor sem csinálta, amikor 4 foga kint volt.

De elég rossz érzés, az tény.

Lenne egy hülye kérdésem hozzátok.
Írattam fel popsikenőcsöt és a sárga dobozos naturlandost adták. Az apámnak az ekcémájára ugyanezt ajánlották, hogy mosson vele kezet. Aztán amikor fürdetőt írattam fel, ugyanezt a kenőcsöt adták (hidrofil nonionicum..) csak más csomagolásban.
Akkor most mi a babafürdető????

nem akarok hülyét csinálni sem az orvosból, sem magamból.
B
babamama

Sziasztok!

Ma van az utolsó napom, mára vagyok kiírva. Ma voltam CTG-n és vizsgálaton, 1 ujjnyira vagyok kinyílva. Ha holnap reggleig nem indul be a szülés, akkor holnap be kell feküdnöm a klinikára. Aztán majd kiderül, mikor születik a baba. Gondoljatok rám!
Kicsit azért vicces a dolog, mert eddig az volt, hogy tartogassam, mert még nem születhet meg, mostmeg, hogy jó lenne már megszülni ezt a babát.
Ez van. Vigyázzatok magatokra és szorítsatok nekem. Majd a férjem üzen nektek, ha meglesz a manó. Kép

Sz. Emese

Kép

Kép
easabo
Szeged

Emese, nagyon szoritunk, hogy minden rendben menjen! Arra vigyazz, hogy ne azert inditsa meg esetleg a doki a szulest, mert eppen ugyeletes. Bar biztos jo dokid van, es nem tenne ilyet, de fo az ovatossag.

Babamama, mi a hydrophilt hasznaljuk furdetokenocsnek.

Agi
agi77

Emese, szorítunk neked nagyon!

Ági, mivel kened a popsit? Kezdek kicsit megbolondulni, mert mi a sárga dobozost kaptuk popsikenőcsnek. Végülis nem szokott baj lenni a popsival, csak a kakit gyorsan ki kell venni, mert bepirosodik.

B
babamama

Emese! megy a drukk és férjedet várjuk a hirrel!!

Babamama! hidrofil nonionicum a fürdetökrém, én évek ota ezt használom. De jo testápolo helyett is ha nagyon száraz a bör rá lehet kenni. Nekem még ajánlotta a védönö amikor hideg volt hogy séta elött Orsi arcát kenjem be vele, tényleg nem csipte ki a hideg. Nem tudom nekem irtam sokáig van a kakis pelusban de sose volt a popsi piros. Én már irtam hogy boraxos krémmel kenem. Sárga dobozos? Amikor én a hidrofil nonionicum-t nem kimérve kaptam akkor kék-fehér volt a doboza.
én is börgyogyászaton kaptam magamnak elöször, szoval lehet apukádnak is javasolt volt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Babamama, mi is a boraxos popsikenocsot hasznaljuk. Feher, gyogyszertari dobozban van, es sarga a kenocs. De attol is fugg, hogy hol valtod ki. Volt, ahol tubusban adtak. Ja es a tesom is a hydrophilt hasznalta borgyogyaszati problemai miatt, azzal kellett mosakodnia.
A popsi meg szerintem hamarabb kipirosodik azoknal a babaknal, akik mar mast is kapnak anyatejen kivul. (nalunk is igy volt/van)

Agi
agi77

Ági! Nekem is azt mondták amig csak anyatejet kap nem csip a kaki. Késöbb viszont fog, igy akkor muszáj lesz evés után tisztába tennem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Én is a bóraxosat használom, fürdetőt meg csak boltit, nem is tudtam, hogy lehet íratni, majd megkérdezem az orvosunkat. A bóraxossal én is meg voltam elégedve. Elég volt csak kb 2x használni naponta, nem volt semmi gond.
Azért ha már nem csak anyatejet kap a baba, akkor már könnyebben kipirosodik a popsi, vigyázat!

Emese! Szorítok!

Unokaöcsémet sajna szondán táplálják, mert leesett a súlya és nem szívja rendesen a cicit. Sógornőmnek fejnie kell és azt adják a babának. Szegény el van keseredve rendesen.Kép Amúgy minden rendben lenne.

Szép napot! És napsütést!!!Kép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Erika! ha feliratod a fürdetöt 90% támogatás van rajta. Én vettem néha recept nélkül is mert nem volt kedvem a börgyógy. orákat ülni emiatt.
Szegény baba, remélem hamar megerösödik!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Erika, szegeny Sogornod! Nem lehet konnyu!
Nem is tudtam, h. nem muszaj mindig bekenni a popsit. Mi rengeteget kenunk, es minden pelenkazasnal, ugyhogy hetente 1 doboznyit elhasznalunk.

Tunde, akkor ezek szerint Ti is itt laktok a diofatol nem messze? Erdekel meg a szuloszoba? Mert akkor szivesen odaadom valamikor seta kozben.

Agi
agi77

Sziasztok,

Mocorgó mamájáról Dancsira váltottam, abban bízva, hogy nem tart már sokáig a pocakban való mocorgós korszak...
Dancsi

Emese! MEgy a drukkKép

TEstvéremék hazamehettekKép. Tegnap már 115öt evett a kis díjbírkózó!

.:Angi:.
angiszeged

Dancsi, hol voltatok 3D-? Ilyen sok kepet nyomtattak, vagy cd-n kaptatok meg a kepeket? Szepek az eskuvoi kepek is! Kép

Angi, nagyon ugyes az unokaocsed! Kép

Agi
agi77

Erika! Hol van a baba? Még a szülészeten, vagy átszállították vhová? MEnnyit esett a súlya, hogy szondázni kell?

Mi régóta csak az esti fürdés után kenjük be a popót. A napoban kicsit hgabb volt a széklete a fogzás maitt, ki is pirosodott, most kentük minden alkalommal, de, ha amúgy reendben van, akor sztem nem kell...

.:Angi:.
angiszeged

Ági,

3D-n először Szegeden voltam, de arról inkább nem mondok semmit... Senkinek nem ajánlom, csak pénzkodobás volt. De ezt többen is megerősítették rajtam kívül.
Aztán a Praxisban, Bp-en. A képeket CD-n kaptuk, meg kaptunk video kazit is.
Dancsi

Ági,

Klassz az oldalatok. A fürdetővödröt interneten rendelted? Nektek bevált? Én is gondolkodom rajta, csak húzósnak találom az 5.000,- Ft-ot érte. Amúgy pedig van kiskádunk, állványostul.
Dancsi

Dancsi, mi Kecskeméten voltunk, anno Melindáék ajánlották és nem csalódtunk. Hihetetlenül jók a képek és már akkor lehetett látni, hogy nagyon apára hasonlít Luca, a videót is eltettük, szuper.
A szegediről jót még nem hallottam.

B
babamama

Dancsi, a Faktumban vettuk a vodrot. Imadjuk, meg most is ezt hasznaljuk, igaz mar all benne a gyerkoc. (Amugy nekunk is van kiskadunk.)

Agi
agi77

Angi, a szülészeten van, és javul a helyzet, most már cumisüvegből etetik, nem kellett szondáztatni.Le voltam maradva... Most délben 60-at kapott így. Valszeg össze volt szorulva a gyomra. Most a súlya már 2590g. Talán 2 nap és haza is mehetnek.Kép

Lilypie First Birthday tickers
gerika

SZijasztok!

Dancsi! Igen a Klinikán szülök. Van olyan, hogy mondjuk kb. félóránként jön pár keményedés, ilyenkor én is nagyon örülök és elökapom az órát, hogy ez már biztos az...aztán semmi.
Hát lehet, hogy találkozunk, pláne, ha mindkét baba kivárja az idejét, nekem erre nagy esélyem van, mert Hanga is 8 napot ráhúzott. Most ezért is módositottuk a dokival eleve a szülés kiirt idöpontját, mert hivatalosan május 4.lenne, de május 10-et beszéltünk meg.
Örülök, hogy tetszik Hanga, bár ez már iszonyú régi kép, még tavaly nyári.
Ja tényleg! Te milyen ruhákat vettél a babának? Kisfiú vagy kislány? Te plüsst is vettél? A boltokban csak plüsst meg napozót árulnakKép

Enikö! A várakozást én is ismerem, Hanga a 42.héten méltóztatott elindulni... én akkor már bele voltam törödve, hogy én leszek az elsö nö aki örökre terhes marad.

Emese! Szoritunk nagyon!

3D: Mi Kecskeméten voltunk, nekem nem jött be, nagyon rossz lett a felvétel. De amúgy a felvétel lényegében attól függ, hogy hogyan fexik a baba, mert nálunk pl az arca elé tette a kezét, lábát, söt még a köldökzsinórt is odahúzta (biztos ami biztosKép)Szóval igy elég nehéz lett volna bárkinek is jó felvételt csinálnia.

Lara
lara

Dancsi! Most nézem a fotókat, szuperek a 4D-s képek! Nagyon szépek voltatok az esküvön!
Lara
lara

Sziasztok,
Angi,
Zsófi küldött neked egy borítékot, egyeztessünk priviben, mikor vigyem át, jó? Ma nem jó semmiképp, este megírod?
Ágci

Kép
Ágci

A klinikán nekem is szidták a 3D-t. Amugy amikor én bent voltam szülni a korházban (jan. vége) akkor érkezett meg oda is a 3D UH.

Én is azt hittem mindig kenni kell a babapopsit, nem értem hogy fogyhat el heti 1 tubus? A boraxos 90g-os amit mi veszünk és kb. 1 hónapig elég. Pedig még vastagon is kenem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Lara,
SZóval nekünk fütyis a baba. Legalábbis valószínűleg, holnap megyek UH-ra, majd rákérdezek.
Ruha nekem rengeteg van, van 2 nővérem 2 babával, meg egy sógórnőm. Az összes cucc nálam kötött ki, ráadásul én is vásárolgattam. Vettem pár darab hosszú ujjú vastagabb plüss rugit is, de többnyire vékonyabb darabjaim vannak. A legtöbb ujjatlan pamut vékony ill. hosszú ujjú vékony pamut rugi.
És nektek mi lesz: fiú/lány? Vásárlással hogy állsz?
Mocorgo1

Emese: meg y drukk tőlünk is, kitartás, és sok erőt kívánok neked a várakozáshozKép

Dancsi: Üdv újból, ez jobb nick Kép Amaz olyan hosszú volt....Kép Én is megnéztem a képeket, nagyon szépek vagytok KépReformátusok vagytok ti is?? A templomból itélveKép. A 3D-és képek valami zseniálisak, szabályosan látszik a kis pofijaKép

Erika: Mielőbbi felépülést a babának!++++++

Lara: Akkor szerintem kistesó is kb addig maradKép Általában aki túlhordja az elsőt, túlhordja a többit is..... Ez engem is állatira "vigasztal"! Egyébként hogy viseled a terhességet? Nagyobb a pocakod, mint Hangával ennyi idősen?? Kitartás!

Nálunk is kb egy hónapig tart egy popsikenőcs, de van hogy tovább is! 1 hét alatt? Mit csináltok vele?? Egyébként anyukám esküszik rá, hogy a sarkán lévő bőrkeményedést, a fürdető kenőcs puhítja fel a legjobbanKép Szóval úgy látszik, ez amolyan "mindegy mire használod, úgy is hatni fog" dolog, mint pl a svédcsepp, vagy az aszpirinKépKép

Puszkaaa
EnikőKép

ceniko
Szeged

Enikő,

A Kakasos templomban volt az esküvő.

Miért Mocorgó1 és miért nem a Dancsi jelenik meg a hsz-emnél?????? Mit bengáztam el?
Mocorgo1

Sziasztok!

Enikő!
1 hétig voltak, most volt a húgom kislányának iskolaszünet. Tényleg ruhákat hoztak Tomikának, a húgom meg küldött két igazi cipőt. A ruhák tényleg olcsók ott, mi is magunknak jól bevásároltunk, amikor kint voltunk.

Karmen!
Én ülve és fekve is szoktam szoptatni.

Emese!
Drukkolok Nektek!

Babamama!
Mi is a gyógyszertári boraxos kenőcsöt használjuk, itt fehér tubusban adják. És a gyógyszertári fürdetőt.

Erika!
Fel lehet íratni a fürdetőt is, úgy 30 forint körül van egy dobozzal, ami jó sokáig elég.

Ági!
Igen, mi a telefontorony mellett lakunk az egyik toronyházban (aminek fodrász van az aljában). Ti hol laktok? Megnézném majd a Szülőszobát, már nem félek töle. Majd beszéljük meg!

Volna egy kérdésem: Tomikának Pierre Cardin két funkciós kocsija van (ezt is kaptuk), ami nagyon jó, csak az egyik bolygókerék egyik oldala eltört. Ill. nem a kerék tört el, hanem az a műanyag, ami a kereket tartja. A kocsi attól működik, csak attól félünk, hogy a másik is megadja magát. Nincs ötletetek, hogy honnan lehetne ilyen kereket szerezni? Vagy valami babakocsi szervízről nem tudtok esetleg? (a neten csak bp-i van). Mert nem szeretnénk új kocsit venni neki, amúgy meg semmi baja nincs.
Tomika egyébként jól van, továbbra is szépen növöget. Lassan kezd kialakulni a napirendje is.
egyek is, mert már alszik, nekem is aludni kell!
Jó éjszakát!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

A mai napom már nem volt olyan fényes,mint a tegnapi. Bátor egész de. rajtam csüngött, Flóra nem aludt délután. Az volt a szerencse, hogy nem hisztizett,hanem szépen eljátszott egyedül. Délután Bátor kezdte újra a rajtam-csüngést. De most alszik mind a kettő. remélem éjjel nem lesz üvöltés...Kép

Holnap megyünk tanácsadásra, hárman...azt még nem tudom, hogy viszem le a két kölköt és hogy jövünk majd fel. Remélem Flóra ügyes lesz és nem hozatja fel magát. Bátor meg nem fog nyügizni.

Én mindig bekenem Bátor fenekét kenőccsel. Flóráét csak akkor ha bekakilt, meg éjszakára.

3D: Flórával mi is Kecskeméten voltunk, nagyon jó képet csinált a doki róla. Bátorral már nem jutottunk el...A klinikai 3D pocsék, sokaktól hallottam.

Gerika: Remélem hamar hazaengedik a babót az anyukájával együtt.

Megyek szunyálni!
Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Gabómamó!
Nekem meg a kezdeti időszak volt nagyon nyugis a két gyerekkel. Én eléggé tartottam tőle hogy mi lesz, hogy lesz, aztán olyan simán ment minden. Bálint evett (nem voltak maratoni szopik, mint Benedekkel, max. 5-10 perc alatt kiszívta az adagját), aludt, ez most durván hangzik, de észre sem lehetett venni hogy ő is ott van. Nem sok vizet zavart. Jó, most sem egy problémás gyerek, de azért jobban leköti az energiámat mióta kúszik, mászik, feláll stb.

Dancsi!
Kerestem a képeidet, de nem találtam. Hol lehet megnézni?

Jó éjt!
Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Karmen, Eniko, nekunk tenyleg elfogy heti egy doboz, a 92 grammosbol. Es csak a gyerek feneket kenem. Kép

Tunde, mi a Tesco mogott lakunk az uj hazakban. Szoktunk a torony fele setalni, mert nagyon nyugis. Majd szolj, h. mikor ersz ra, es addig visszakerem a kazit a baratnomtol.

Agi
agi77

Valamit allithattak a babaneten, mert mindenkinek az azonositoja jelenik meg nevkent is.

Agi
agi77

Banita,

Lehet véletlenül átállítottam a profilomat, és el volt rejtve. Most már láthatod a képeket.

Dancsi
Mocorgo1

Sziasztok,

Újra regisztáltattam magam, hogy ne a Mocorgó jelenjen már mindig meg...
Kíváncsi vagyok, sikerült-e.
Vendég

Sziasztok!
Most voltunk útlevelet csináltatni. Ma déltől van félfogadá. Hát fél 12-re értünk voltak, már nem lehetett a portától beljebb menni annyian voltak. Szóltam a szomszéd csajszinak, hogy megérkeztünk. lejött értünk és a biztonsági őrrel karöltve bevitt minket az oldalajtón. Így elsőként mentünk a félemeletre megcsináltatni az utiokmányt. 20 percig tartott. Semmit sem kellett kitölteni, csak leadni a régi útlevelet, mellékelni az apai nyilatkozatot (illetve apukának személyesen jelen kell lenni) és megvenni az 1000 ft-os okmánybélyeget! Utána beültettem Bogit a fényképészhez, majd 1 másodperc alatt lefényképezték. Arra kellett várni sokat, hogy bemelegedjen a szkenner és ki tudják nyomtatni a fényképes útlevél igényléseket, amiket alá kellett írogatni.
Majd érvénytelenítették a régi útlevelét, de visszadták el is teszem emlékbe.
Szóval ha ki kellett volna várni a sort, (Bogival aki ilyen nyüzsis,türelmetlen gyerek) biztosan nem tudtam volna... Azt mondta a csajszi, hogy kb 3 óra a várakozási idő. Kérdeztem,hogy azoknak akik kisgyerekkel jönnek (bármit intézni a gyereknek) is annyit kell várni? És mondták, hogy sajnos igen, amióta számítógépesítve van a rendszer és interneten dolgoznak, azóta sokkal lassabb az ügyintézés....Kép Ja és megkérdeztem mikor vannak kevesebben, hogy melyik napszakban érdemes jönni, és azt mondta, hogy végülis mindig állati sokan vannak!!

Szóval ez van, tessék bekészíteni, egy napi hideg élelmet, olvasnivalót, játékot, szörpit a gyereknek, kempingszéket (mert ülőhely az nem nagyon van) és beköltözni az okmányirodába arra a napra amikor ügyintézni akartokKép!!!

PTündi: Az hagyján, hogy mileyn olcsók a ruhák kint, de milyen állati jól néznek ki. És érdekes, hogy ott vannak méretek. Míg Magyarországon általában a legnagyobb méret 38-as, addig kint az átlagméret 42-44-es!!!Úgy látszik Magyarországon anorexiások élnek! Vagyis a ruházati piac nagyon belőlük akar megélni, mintha husisabb nők nem is lennének...

Agi: Milyen gyakran cserélsz pelenkát? Minden pelenkázáskor bekened a popsit? Vastagon??

Na mentem főzni, még nincs kaja, Bogi meg már bedobta a szundit!
Puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Túléltem a tanácsadást. Nagyon ügyi volt Flóra és Bátor is. Bátor most "csak" 210 g-ot hízott. Most 4260g. Kép Így is megdícsért a dokinéni. Flórát is megvizsgálta, most lesz 2 éves. Két hét múlva csípőszűrés és utógondozó. Az még szép lesz!

Gabi3
inecsg

Eniko, minek kellett a biztonsagi or? Hogy ne verjenek meg azok, akiknek nincs protekciojuk? Kép (csak viccelek) Mi majd visszuk a babakocsit, es felvaltva setalunk a gyerekkel.
kb 6x pelenkazok, es mindig bekenem vastagon. Eddig meg nem volt belole baj. Kép

Gabi, nagyon ugyesek vagytok! En meg 1 gyerekkel se tudnek egyedul elmenni. (vagyis tudnek, de nehez lenne).

Megyunk megnezzuk a Tiszat.
Kristof tegnap felallt a kisagyban (persze meg nem volt leengedve, a fraszt hozta ram), ma meg a kanapenal. Es most mar be kell zarni az ajtokat, mert maniaja, hogy mindenhova bemegy es pakol.

Agi
agi77

SZijasztok!

Dancsi! Nálunk öcsi lesz, az UH-okon rá sem kellett soha kérdeznem, mert mindig ott lebegtetteKép Nem egy szégyenlös tipusKép Ujjatlan pamut rugikat kéne még vennem, meg pár kombit, de nem is tudom, hogy rövid vagy hosszú ujjú kombikat vegyek...pár van itthon, igy lehet, hogyha mexületik, majd utána veszek még neki.
TE már össze vagy csomagolva? Én még lusta voltam eddig, még mosni is kéne, meg összeválogatni mindent, de minden nap csak halasztom.

Enikö! Szerintem jól viselem a terhességet, csak az emlékeztet arra hogy babát várok, hogy beleütközök néha a hasambaKépNa jó mostmár más is.
A hasam ugyanakkora mint Hangussal volt.

Lara
lara

Sziasztok,
Ma voltunk dokinál. Lepény elkezdett meszesedni, azt mondták ez jó jel. CTG ok volt.
Fütykös a helyén, golyszik leszálltak, baba 2900-3000 gramm körüli. BPD-je már 97 mm-es, doki szerint nagy baba lesz. De hát én 155 cm magas vagyok, és mindenki alacsony a családban + férjem családjában is. 4 hete még csak 1600 grammosnak mérték. Nőhetett ilyen sokat?

Lara,
Én már összepakoltam, persze vannak dolgok, amiket még nem tudtam becsomaolni. Szerintem azért vegyél hosszú ujjú kombikat is. Kiscsajról nem maradt ki?
Vendég

Enikö! mindjárt a guta üt meg, Orsival nem lehet ennyit sorban állni. Nekem 10 évre érvényes útlevelem van ami 2008-ban jár le, jól értettem hogy ezt événytelenitik és kapok másikat? És azt is megadják 2008-ig? Mert anno direkt ezért fizettem többet. Hát akkor rajtunk majd az emberek joindulatán mulik a dolog, Orsi ha üvölt csak elöre engednek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?