Sziasztok!
Most voltunk útlevelet csináltatni. Ma déltől van félfogadá. Hát fél 12-re értünk voltak, már nem lehetett a portától beljebb menni annyian voltak. Szóltam a szomszéd csajszinak, hogy megérkeztünk. lejött értünk és a biztonsági őrrel karöltve bevitt minket az oldalajtón. Így elsőként mentünk a félemeletre megcsináltatni az utiokmányt. 20 percig tartott. Semmit sem kellett kitölteni, csak leadni a régi útlevelet, mellékelni az apai nyilatkozatot (illetve apukának személyesen jelen kell lenni) és megvenni az 1000 ft-os okmánybélyeget! Utána beültettem Bogit a fényképészhez, majd 1 másodperc alatt lefényképezték. Arra kellett várni sokat, hogy bemelegedjen a szkenner és ki tudják nyomtatni a fényképes útlevél igényléseket, amiket alá kellett írogatni.
Majd érvénytelenítették a régi útlevelét, de visszadták el is teszem emlékbe.
Szóval ha ki kellett volna várni a sort, (Bogival aki ilyen nyüzsis,türelmetlen gyerek) biztosan nem tudtam volna... Azt mondta a csajszi, hogy kb 3 óra a várakozási idő. Kérdeztem,hogy azoknak akik kisgyerekkel jönnek (bármit intézni a gyereknek) is annyit kell várni? És mondták, hogy sajnos igen, amióta számítógépesítve van a rendszer és interneten dolgoznak, azóta sokkal lassabb az ügyintézés....
Ja és megkérdeztem mikor vannak kevesebben, hogy melyik napszakban érdemes jönni, és azt mondta, hogy végülis mindig állati sokan vannak!!
Szóval ez van, tessék bekészíteni, egy napi hideg élelmet, olvasnivalót, játékot, szörpit a gyereknek, kempingszéket (mert ülőhely az nem nagyon van) és beköltözni az okmányirodába arra a napra amikor ügyintézni akartok
!!!
PTündi: Az hagyján, hogy mileyn olcsók a ruhák kint, de milyen állati jól néznek ki. És érdekes, hogy ott vannak méretek. Míg Magyarországon általában a legnagyobb méret 38-as, addig kint az átlagméret 42-44-es!!!Úgy látszik Magyarországon anorexiások élnek! Vagyis a ruházati piac nagyon belőlük akar megélni, mintha husisabb nők nem is lennének...
Agi: Milyen gyakran cserélsz pelenkát? Minden pelenkázáskor bekened a popsit? Vastagon??
Na mentem főzni, még nincs kaja, Bogi meg már bedobta a szundit!
Puszka
Enikő