Sziasztok!
Zsuzsa!
Köszi! Na ilyenekre gondoltam.
Mi most a Findusra kaptunk rá. Olyan kellemesen különleges íze van a fűszervaj miatt.
A húst megsütöm, rá zöldség, sajt, addig tiszta. Be a sütőbe és sütöm kb. míg a sajt szépen megpirul?
Emese!
Ez sem lehet rossz, de Dóri a tojásért nem igazán van oda. De az ötlet jó...
Kipróbálom. Köszi!
Anita!
Neked is köszi!
A tejfölös ételeknél én még nem is próbáltam.
Konkrétan milyen kajákra gondolsz?
Andrea!
Ilyet még nem hallottam, de nem lehet rossz.
Na most kaptam egy pár napra való kajaötletet.
Az elkészítés tiszta. Amikor az erkélyről behozzátok, akkor teljesen megmelegítitek, vagy csak kicsit langyos mint a saláta? Tészta mégis milyen?
Ditta!
Először is, kicsit megkésve, de Veronikának Boldog névnapot kívánunk:
Zöldség: ok, hogy köretként eszitek ti is, de Dóri minden nap azt enné és már kifogytam a változatos kajákból neki. Ő mindent megeszik a zöldség közül. Nagyon menők a Findus termékek, mert abban aztán minden van. Borsó, répa, karfiol, brokkoli, zöldbab, paraj, kukorica.
Azért meg külön jó, mert ő borzalmas székrekedéses. Napi 10-12 korpatabbletta kell neki, hogy 2-3 naponta legyen széklete és ki is bírja nyomni.
Na most jól elkanyarodtam a kajától.
Panka!
Nekem nem jön be semmilyen kép.
Olyan mintha nem is lenne az oldalon semmi, csak szöveg.
A párolt zöldséggel pont ez a bajom. Husi is kell. Jó, azt minden nap követeli, de most már a zöldséget is. Eddig variáltam, hogy töbféleképpen lesütöttem húst, aztán vagy egy kis rizs mellé + zöldség, vagy krumpli + zöldség.
Melinda!
Először is jobbulást a gyerkőcöknek!
Másodszor is, talán olvasod (mindegy úgyis hívlak majd), de most már biztosan megyek felétek délután. Elvileg 3 körül, de csörgök. Ha még addig benézel leírhatnád, hogy jutok be az utcátokba? Azt láttam, hogy a hármas felől beh. tilos.
Linket meg fogom nézni, köszi!
Szobatisztaság:
A három lány, háromféle időben lett szobatiszta, pedig mindhárman május és júniusiak.
Anita 19 hónaposan az lett. Igaz akkor még textilpelus volt és nagyon zavarta, hogy pisis. Magától akart bilibe pisilni.
Dancsi már kicsit keményebb tészta volt. 2 év és 2 hónaposan lett szobatiszta, de elég nehezen. Sokszor bepisilt és nem bírta tartani egész éjszakára. A mai napig is ilyen, ha neki kell, akkor kell.
Dóri is teljesen más volt. Őt hidegen hagyta a bili. Nem félt, belepisilt, de csak ha nekem eszembe jutott.
Két év 1 hónapos volt, amikor levettem róla egyik napról a másikra a pelust. Úgy kezdtük, hogy egyik du. bugyiban mentünk le a játszótérre és állandóan mondogattam neki, hogy be ne pisiljen, mert nem pelus van rajta, hanem bugyi, s ha bepisil haza kell jönni. Persze a pótbugyi és rövidgatya azért nálam volt. Az első nap kellett csak nekem kérdezgetni, hogy kell-e pisilnie, a második nap már ő szólt. Éjszakára pedig azt mondtam, hogy addig adok rá amíg egy hét száraz reggel nem lesz. 4. nap után ő nem kérte a pelust, hogy "szojííít".
Akkor pár napon belül még 2 eset volt, hogy játék közben az eleje becsurgott és két alkalom, hogy idegen helyen bepisilt. A második alkalmommal nem csak azt kérdeztem, hogy miért pisilt be, hanem azt is, hogy miért nem szólt, és rájöttünk a miértre. Azt válaszolta, hogy "azért pisiltem be, mert nincs itt a bilim"
Úgyhogy ezután egy jódarabig mindig megmutattam, hogy ahová mentünk, ott is van WC.
K.