Új privát üzeneted érkezett!

Szijasztok!

Gabi3! Igen, ö az! Tényleg félt nagyon a szüléstöl és végig mondta, hogy milyen jó lenne császárral szülni. Végül bejött neki. Hol tartotok a házzal?
Amúgy én is úgy érzem, hogy ez a baba, nagyobbakat rugizik, mint Hanga, ö is óvatosabb volt valahogy. Lehet, hogy mert fiúk? Vagy ez hülyeség?

Kashmir! Nálam nem volt semmi jel.

Emese! Nagyon kis drága ez a babuciKép

Szerintem megfáztam. Ha jól tudom, nem szabad terhesen semmit bevenni, igaz? Vagy lehet valamit?

Szijasztok, Lara
lara

Lara: De lehet bevenned, Oscillococcinum-ot homeogyogyó, a hat darabosat vegyed,(ejtsd: oscillokokkinum) napi 3x hatóránként. Két napig. Tuti elmúlik. Flónak is ezt adtam, meg magamnak is. Ha van lázad mellette használhatod a Panadolt. Forró tea, kamillás gőzölés. Én is ebben vagyok. Szerencsére még lázam nem volt. A Sas Patikában biztos van, de a legközelebbibe, ha telefonon megérdeklődöd nem kell olyan messzire bemenni.
Azért kár, hogy a barátnőd úgy félt a szüléstől, biztos megúszta volna csaszi nélkül, de lehet, hogy neki így volt jobb.
A ház már úgy áll, hogy a külső OSB fenn van, a belső válaszfalak is állnak. Tegnap a gerendákat tették fel, ma bevonták nyilván az lesz a födém. Mindjárt kész....két hete még csak lábazatunk volt. Sőt a kistssó is mindjárt itt lesz. Egy nőci mondta nekem, hogy a fiúk jobban rugdalnak. Hát ilyenek ezek a fiúk nem kímélik az anyjukat. Bezzeg a lányok milyen kis aranyosak, hogy csak simizik belül a mamájukat. Kép

Kashmír: Nekem sem volt igazán előjele, de az első náhány hétben reggel a munkahelyemen az volt az eslső dolgom, hogy megettem a reggelimet. Hányingerem sem volt soha. Flórával 1x, kistesóval 2x hánytam, de az csak a túl evésből fakadt. Kép Ja és az első harmadban irtó érzékeny volt a mellbimbóm.

Csajok, én már látom, hogy hány tejcsatornából fog jönni a tejecske a kistesónak. Ugyan nincs előtejem, csak úgy látszik a mellbimbómon a rászáradt tejcsi. Az egyiken van vagy 6 a másikon olyan 4 körül van.

Semese: Ez a mosoly....

Természetesen mikor fodrászhoz megyek mindig esik valami nyavalya.

Gabi3
inecsg

Gigi!
Nekem még a PIC-en kellett "mérlegre" szoptatnom, és ott, ha Léna belealudt, akkor a nővérek a haját birizgálták a fülénél, hogy ébredjen. Nekem viszont az jött be, hogy folyamatosan beszéltem hozzá, egyszerűen elmeséltem neki, hogy mi történt aznap, mintha naplót írtam volna, és mintha kevésbé aludt volna bele a dumás szopikba.

Nóri
norcee

Nóri:
Nálunk is napirendi pont volt a "délután négytől, fürcsiig szopi"
Olyankor csak ültem a fotelban, és bámultam a tv.
Ment valami sorozat.. No mindíg akkor kezdődött a szopizhatnék..Szerintem Vandit érdekelte a filmKép
Nina
nina74

Nóri: Biztos ki ment a fejedből, kérdeztem, hgoy sikerült-e szerezektek orbáncfű és muskotályzsálya olajat!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Ma megvolt az első CTG. A dokim szerint kiváló. Persze Tomi aludt, ezért azzal a berregővel fölébresztették. Na, aztán ugrált is szegényke eleget.
Tegnap este nekem is keményedett a hasam. Ez igen kellemetlen. De nem szólok semmit, mert az egész terhesség alatt most volt másodszor.
Holnap megyek beszélni a gyerekorvossal, akit ajánlottak.

Gigi!
Remélem, hamarosan javul Virág pocakja!

Ági!
Igen, van garancia a fogaimra. A doki nekem kb. dec. közepe óta garanciában dolgozik.

Enikő!
Remélem, Bogi hamarosan jobban lesz! Szorítok!

SEmese!
A fotótól nekem is igazi mosolygós kedvem lett.
Nagyon édes.

Üdvözlet!
PTünde
ptünde

Lányok! A gyerekorvos megdicsért mert Orsi péntek óta 200g hizott. Igaz hogy a napi 500g helyett 350-380g eszik de végre elkezdett gyarapodni.

Emese! Nagyon tündéri, szivesen nézegetnék még ilyen képeket!

Gigi helyett felteszek egy képet akkor amit küldött. Biztos nem haragszik meg.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

A táblázat is lassan frissül, még kicsit összeszedem magam.

Karmen

itt egy kép Virágrol Gigiék kislányárol.
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gigi: Írtam mailt, megkaptad?

Bibibí, én élőben is láttam Virágot! Kép És nagyon szép kislány!

Karmen:Örülök, hogy gyarapszik Orsi!

Gabi3
inecsg

Cukorfalat ez a Virág baba!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok

Köszi a tanácsokat és a tippeket. Úgy gondolom jól kapja be a cicit Virág, mert a klinikás nővéreket is mindig kértem nézzék meg jó-e és tegnap a védőnőmmel is újra megnézettem, hogy jól veszi-e a szájába a cicit. Próbáltam a tejjel bekenést, de az nem elég, most én is a Bepanthennel próbálkozom, és mintha... Kép Remélem beválik.

Karmen, köszi hogy tettél fel képet, gratula a 200 g-hoz, nekünk is valami hasonló kellene. Virág nem kakil rendszeresen, és a mai "adag" után megint a születési súlyunknál tartottunk este a mérésnél. Kép

Gabi3, köszi.

Tünde, az az ébresztő tényleg vacak, szerintem a frászt hozzák a babákra vele.

Nóri, köszi az infót, remélem mi is gyorsan végzünk majd az ortopédián. Kipróbálom a beszélgetős szopit Kép, a birizgálás nem nagyon válik be.

Emese, majd igénybe vennélek akkor "butításra", próbálok holnap küldeni képeket.

Gigi
gigi1

A mai szülőszoba, hát hogy is mondhjam, elég gáz volt, azon filóztam kihajítom a francba a tévét úgy ordított a nőci. Még mindig nem értem miért kell ordítani, nem igaz, hogy jobb lesz tőle.

Gigi: Nagyon szép Virág baba Kép

Karmen: Ügyik vagytok!

Lara: Jobbulást sürgősen!

Ágci: Hol vagy eltűnve? Megkaptam a mélt, de nincs időm visszaírni, egész nap a Bogi mellett fekszem, most elaludt ezért néztem fel picit. Kéne Avon de a szomszédcsajnak odaadtam a katalógust és elhagyta valahol Kép Szóval majd mélbe körülírom mire gondoltam Kép

Most lépek hulla vagyok 3 nap alatt 2 órát aludtam Kép Úgy érzem magam, mint amikor Bogi újszülött volt, csak akkor nemhogy 3napra 2 órát, de 3 hónapra 0 órát aludtam KépKépKép

Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő!

Miért ne lehetne ordítani? Ha úgy neki könnyebb? Nekem kicsit mindig rosszul esik, ha valaki ilyet ír, mert én is kiabáltam mindkét szülésemnél, igaz, a végén, és nem ennyire. Megmondod, miért baj, ha valaki kiabál? Komolyan érdekel.

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok,
Lányok,
eladó egy alig használt (szinte vadi új) szobakerékpár. Házhoz is szállítjuk. Hiper-szuper, árban megegyezünk.

Ne haragudjatok, nem olvasok vissza, mert dög fáradt vagyok, egész éjszaka dolgoztam, hajnali negyed 5kor feküdtem le. Most vissza takarítanom kellene, úgyhogy megyek is.

Enikő,
csörögj már rám lécci, mikor jó, aztán megbeszéljük. na, megyek mert leszédülök a székről, ha takarítok talán nem borulok rá a porszívóra.Kép
Ágci

Kép
Ágci

Jöhet Gigi!
Butitásban jó vagyok!

Köszönjük a dicséretet Andrissal akit Bömbinek szoktam nevezni, mert legszívesebben mindig rajtam csüngene.

Puszi: SEmese+BömbiAndris
Emese
semese

Tünde: Ha nem volt kellemes az ébresztő kütyü a CTG alatt, mondhatod, hogy máshogy ébresszék fel. Flórával 2x voltam CTG-n először végig aludta majdnem, de akkor sem zizegővel ébresztették, hanem megrázták a hasam, attól felébredt. 2x-ra meg már a szülőszobán mnem nagyon kellett ébreszteni. Kép

Engem is idegesített az ordítása a banyának a szülőszobán, de ha ő így érezte.....Szerintem már nagyon ki volt. De hát végig feküdt. Már remegett a végén. Egyébként én is kiabáltam a kitolásnál Flórával, de próbáltam visszafogni magam, hogy az energia ne a kiabálásra menjen el, hanem a kitolásra.

Gabi3
inecsg

Gabi!
Ahogy kikapcsoltam a gépet eszembe jutott, hogy neked nem válaszoltam.
Igen, sikerült szereznem, aszem a Sas melletti gyógynövényesben van minden, és a maradékokat (a korai császár miatt, szinte alig fogyott belőlük) továbbadom Gabicinak. Így, hogy ő utánam lett terhes, egészen jól bevállt, hogy mindent, ami nekem kimarad ők megveszik féláron.

Nóri
norcee

Ildianyu: Nem baj az ha valaki ordít én ilyet nem mondtam, csak furcsa, nem értem miért jó. Sztem egy csomó energiád kárbavész ezáltal, de mindenki úgy szül ahogy akar, engem nem érdekell, csak borzalmasan zavart, hogy ordított. Amikor bent feküdtem a terhespatológián, egy pár éjszakát (szülésmegindítás miatt) lent töltöttem a szülőszobán. Hát az nagyon mély nyomot hagyott bennemKép. Mintha a szülés az egy kínzás, terror lenne......Pedig nem az. Úgy ordítottak néhányan mintha gyilkolnák őket! Jó nyilván nem mindenkinek egyforma a fájdalomküszöbe, meg az is oké, ha a kitolásnál az erőlködés miatt hangosabban felnyögsz, vagy sóhajtasz vagy valami....de hogy vajudás közben végéordítasz már ne is haragudj....Én nem a nőcit hanem a szülésznőket meg a dokit sajnáltam, komolyan! Hogy hogyan tudják ezt elviselni????
Engem meg az érdekell miért jó ordítani?

Ágci: Majd írok mélt.

Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Anno, nekem is nagyon be volt gyulladva a mellem, én garmastannal kentem, és óvatosan szopiztattam belőle. De jó ideig szenvedtem vele.

Nóri:

Bukás: Azt neked kell látnod/érezned, mikor kóros.
(nálunk Benci majdnem minden étkezés után bukott, volt, mikor minimálisat, de olyan is, mikor sugárban jött vissza az ételKép) Ha úgy érzed, az, akkor kérj a dokitól Ghor vizsgálatra időpontot. Bár én azt javaslom, hogy a gyerekklinikára menjetek az ambulanciára, mert ha a doki küld, akkor a gyerekkórházba kell mennetek, ott pedig elég hányavetikKépKépKépKép
Szóval, ez a vizsgálat annyból áll, hogy ott a klinikán megeteted a gyereket, majd Uh-val nézik a gyomorszáját. Attól függ, hogy milyen gyógyszert kap, hogy mennyire nem zár a gyomorszája.
Anna először egy ételsűrítő zselét kapott, amit Nutritionnak hívnak(2000 Ft), étkezés előtt 10 percel kellett beadni (találd ki, mikor akar enni a gyerekKép)
Ez nem ért semmit, ezért kaptuk a coordinaxot, háromszor a testsúlynak megfelelő adagot. (ha ilyet kapnátok, van nekünk itthon azt hiszem)
Ezzel javult Annának is, Bencének is. Mostmár Bence se bukik olyan sokat, így már nem adom neki.
Általában 1 éves korukra kinövik a gyerekek, ha nem, akkor műteni kell sajnos. Anna kinőtte, Benci is kifogja.

Bencém mondja, hogy anya!!!
Olyan aranyos, és meghatóKépKépKép

Anyu üzeni, hogy ő is él még, csak nem fér ideKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ez még nem is probléma, amúgy szvsz sem baj, ha valakinek úgy könnyebbKép

De ami igazán felháborított, már az előzetesen, és bőgtem is rajta egy sort, h ez a bunkó nő (sajnálom, nem tudok kultúrált maradni, ha róla van szó), így reklámozza a műsort: "A nő, aki újraszüli meghalt gyermekét"
TÉnyleg ennyire ostoba??? Komolyan??? Egy gyerek, ha meghal, nem lehet újraszülni. NEm szabad egy babának feladatot adni. Ő, Ő, és nem a meghalt testvére...
Ennek az anyukának kezelésre lenne szüksége, h fel tudja dolgozni a fia halálát, nem pedig adni alá a lovatKép
KAndikának lehetne ennyi esze, bár úgy tűnik nincs, és ha most itt állna előttem, esküszöm felpofoznám, h térjen észreKép
Bocs a kitörésért!

.:Angi:.
angiszeged

Angi: Valami ilyesmi járt az én eszemben is, hogy fogadjunk, hogy mikor a hasára tették a kölköt nem Ádámkára gondolt, hanem Ricsikére....
Gabi3
inecsg

Gabi! Én még nem láttam a műsort, mert a beharangozó után nem akartam megnézni. Felvettem, még nem biztos, h megnézem. Sőt, lehet, h többet egyáltalán nem nézem ezt a műsort, mert nagyon felháborít, amit ez az ostoba tyúk művel. Hogy lehet vki ennyire buta?
És nem is biztos, h a nő tehet róla... HA ez a lökött tíúk belebeszélte, és Ő nem elég inteligens hozzá, h átlássa? Akkor ott áll ezzel a gondolattal, és ha Ádika 5évesen nem fog még késsel villával eni, mint anno a testvére, akkor nem fogja szeretni???
BOrzasztó...

angiszeged

Enikö! én egyetértek veled, igaz nekem nem voltak fájásaim, de én ugy gondolom minden erömmel azon lennék ne kiabáljak. AMugy nekem azt mondták nem is szabadna mert kiveszi az eröt nem tud ugy nyomni a kismama.

Gigi! remélem Virág is elkezd gyarapodni. Nekem is sebes volt a mellem a korház után de a Bepanten segitett.

Én elaludtam este a müsort, de lehet akkor jobb is.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok Lányok!

Kimerészkedtem egy kicsit az ágyból, hogy megírjam a fejleményeket. Sajna sokat kell feküdnöm.
Mi 10-én voltunk UH-n. Aznap reggel jól meg is ijedtem, mert elkezdtem maszatolni, de szerencsére ez 1 nap alatt lecsengett. A picik 47 és 50 mm nagyok, ja és kiderült, hogy egypetéjűek. Már elmúltunk 11 hetesek. KépHa nekem annak idején valaki azt mondja hogy spontán ikreim lesznek, biztos kinevetem.KépKép Olyan édesek. Teljesen szembe voltak fordulva egymással és úgy rugkapáltak. Látnotok kellett volna apuci arcát. Teljesen elérzékenyült, bár utólag be nem vallaná.
Gergő most lesz 11 hónapos és olyan ügyesen spurizik már, mint a csuda. Ha fogod a fél kezét, csak bírj szaladni mellette. És minden érdekli.

Edelweiss
edelweiss

Edelweiss: KépKépKép Annyira irigyellek benneteket. Ugye nem baj ?? KépKép Gergő már megy? Jesszus de ügyes Kép

Karmen: nem vesztettél semmit!

Képzeljétek apuci naponta legalább 3x felhív, hogy mi van az ő BogijávalKép Meg az elmúlt héten szinte minden nap volt Bogizni Kép Nem értem én a ezeket a pasikat......pedig úgy szeretnék afejébe látni KépKépKép

Enikő

ceniko
Szeged

Enikő! Kép

Nem jó ordítani, elhiheted. Kép Én nem a kitolásnál kiabáltam, hanem a tágulás legvégén, meg amikor mondták, hogy tartsam még vissza. És azért, mert így könnyebb volt elviselni. És egyáltalán nem fáradtam ki benne, simán bírtam tolni. A kitolásnál mondta a dokim, hogy csukjam be szemem-szájam és nyomjak. És azt is csináltam. De a vajúdásnál senki nem mondta, hogy ne kiabáljak, és nem is sajnálom sem a szülésznőt, sem a dokit, mert az a dolguk, hogy ezt is elviseljék.
A második szülésem előtt elhatároztam, hogy nem fogok kiabálni, akármi lesz is. Hát, hidd el, próbáltam visszatartani, de nem ment.
Örülj neki, hogy nem kellett kiabálnod. Kép
De azért nem kellene ilyen elmarasztalóan nyilatkozni azokról, akik így szültek.

Angi!
Nagyon egyetértük Kandikával kapcsolatban. Kép

Edelweiss!
Jaj, de jó! Kép Én úgy örülök Nektek, hogy el sem tudom mondani! Kép

Ildianyu
ildianyu

Enikő!
Egyébként tök jó, hogy apuka érdeklődik. Kép Még az is lehet, hogy egy család lesztek? Kép Kép Kép

Ildianyu
ildianyu

Edelweiss: Jajj, de aranyosak lehetnek a babókák! Fiúkat vagy lányokat szeretnétek? Tudom hülye kérdés, a fő hogy egészségesek legyenek a mamájukkal együtt! Pihizz amennyit csak tudsz! Gergő ügyesen rohangászhat! Csak bírja a derekatok! Kép

Enikő: Nem baj hogy nem látsz a férfiak fejébe, úgy sem értenéd! Kép

Ildi: A végén nekem is vissza kellett tartanom jó néhány percig, de valahogy kibírtam. De a kitolásnál igen csak kikívánkozott egy kis nyögés-kiabálás féle. De nem is tudom, olyan, amikor már nincs levegőd, de még nyomni kéne....és közben feszít és fáj.

Flóra ma éjjel is átjött 3 körül. Ma kezdődik a leszoktatás az együtt elalvásról. Délután már nem is feküdtem mellé. Volt sírás-rívás, de 2 perc alatt elszunnyadt, úgy hogy csak mellette ültem. Kíváncsi leszek az esti alvászatra.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Ma megint hajnal óta fönt vagyok, és kitört rajtam az evőkór. Hajnal óta egyfojtában éhes vagyok, de annyira, hogy majdnem rosszul vagyok miatta. Pedig nem szoktam állandóan enni. Lehet, hogy a hidegfront teszi? Vagy az, hogy már nem kell mennem tanácsadásra, és nem kell tartanom a mérlegtől. Most is csináltam tojáslevest + káposztás tésztát (imádom), és úgy kellett magam leállítani, hogy ne egyek meg két tányérral. Remélem, csak ma vagyok ilyen zabálós, mert nem igazán szeretnék már hízni.Ráadásul a kedvesemnek találkája van a Rétes Roziban, és mondtam, hogy hozzon nekem rétest. Igérem, holnaptól visszaállok a normális mértékre.

Egyre jobban irigylem azokat, akiknek már megvan a babájuk. Valamelyik nap azt álmodtam, hogy Tomi is megszületett már, jöhettünk haza, de valamiért egy kék tipegőt hozott be a férjem, nem a fehéret, amit kikészítettem. Ez legyen a legnagyobb bajom!!

Gigi!
Virág nagyon édes a képen.

Enikő!
Szegény Bogi nagyon nehezen akar gyógyulni. Drukkolok neki, hogy minél hamarabb rendbe jöjjön.
Neked meg kitartás!!!
Nagyon jó, hogy Bogi apja észretért. Jobb későn, mint soha.

Edelweiss!
Jó, hogy minden rendben Veletek! Biztos aranyosak lehettek a babák az UH-n. Pihenj sokat, vigyázz magatokra!

Mára befejezem, mert lemegyek a kozmetikushoz egy kis szemöldökigazításra. A fodrászatot hétfőn az ügyes kezű barátnőmmel már elintéztük, az egy ideig ki fog tartani. Csak sajnos a beszárításból nem sok maradt ebben az idétlen szeles, hófúvásos időjárásban. Tegnap este éppen kifogtuk a legnagyobb hóvihart. Elindultunk a Tesco-ba (kb.5 perc tőlünk), mire odaértünk, már zuhogott az a havas valami. Én meg szagény férjemet szidtam, mert ő mondta, hogy menjünk le. Igaz, amikor elindultunk, semmi nem esett. Úgyhogy visszafelé egy tescos nejlonszatyorral a felemen jöttem.

Kellemes délutánt!
PTünde
ptünde

Lányok van valami ötletetek hogyan lehet a hányás (szgátKép) eltűntetni a szőnyegből???? Már magát az anyagot sikerült eltüntetni, de a szaga....már pár hete érzem, pedig átsúroltam azóta vagy 8x. Próbáltam szőnyegtisztítóval, mosogatószerrel, folyákony mosószerrel sőt még jó illatos Ajaxal is, de érzem, és érzem, és érzem és fel fordul a gyomrom tőleKép Ha valainek van jó ötlete szivesen fogadom Kép
most mennem kell BogizokKép

ceniko
Szeged

Sziasztok! Edelwiess! Gratula a manókhozKép))

ÉS hírrel szolgálok: ma voltam UHon, és láttam pici magzatom szívét dobogni.
7+5napos kismama vagyokKép, minden rendben velünkKép
.:ANGI:.

angiszeged

AngiiiiiiKépKép Ez nagyszerű hír Kép Millió gratula Kép Ez a 7+5 nap ez azt jelenti, hogy 7 hetes és 5 napos vagy???? Dejó neked Kép Én is szeretnékKép
Puszka

ceniko
Szeged

Angi!KépKépKép Nagyon orulok Nektek!KépKép Vigyazz Magatokra! Kép

Edelweiss, Ti is vigyazzatok Magatokra! Pihenj sokat! Kép

Agi
agi77

Hú Angi!!! Ez óriási! Gratulálok én is!!! Esküszöm, elkezdtem én is gondolkodni rajta.

Enikő, nekem bejött a Vanish kézi szőnyegtisztító. Igaz, a körömkefével kollektíven, és az illata is jó.

Minden babának és mamának jobbulást/jó egészséget. Vigyázzatok ebben a vacak időben.
Babamama
babamama

SZijasztok!

GAbi3! Köszi az 5letet! Akkor ezt fogom keresni. Egyenlöre még nem kell, mert nem romlott a megfázás, de gyanús, hogy lesz ez még rosszabb.
Föleg akkor nem örülök a rugdalásnak, ha éjszaka felkelek WC-re, felébred a baba, és utána már nem hagy visszaaludni. Mindig próbálok úgy kimenni, hogy ne ébredjen fel, vagyis, tök lassan megyek, söt lopakodok, de felébred, aztán szerintem helyben fut vagy valami hasonlóKép

Gigi! Nagyon szép baba Virág! Kis husis arca van, ilyen volt Hangáé isKép

Tünde! Ne is mondd, én minden éjszaka szülök álmomban, már tök sok gyerekem vanKép

A Szülöszobás nöt úgy sajnáltam, szegény már úgy remegett, de a baba megint tök szép lett. Ebben a müsorban csak szép babák születnek. Mindig el vagyok olvadva..

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Angi: KépKépKép Gratulálok!

Fanita: Drukkolok Bercelnek, nektek pedig sok erőt kívánok!

Gigi: Kitartás, be fog gyógyulni a melled, és lassan hozzászokik a "strapához"! Nekem is kisebesedett ,és utána is még érzékeny volt egy darabig. Nagyon szép Virág! Meglátod, milyen hamar kinövi majd a most még hatalmas ruhákat! Egyébként a doki milyen volt a szülés alatt és utána?

Enikő: szerintem a szülés annyira bonyolult, összetett testi és {lelki} folyamat, és mindenki annyira különbözőképpen éli meg, hogy nem szabad elítélni azt, aki másképp viselkedik közben, mint ahogy azt "jónak" gondoljuk. Talán a kiabálás segíthet a feszültség kiadásában. És lehet, hogy adott esetben a kiabálás visszatartása sokkal több energiát vesz el, mint maga a kiabálás.

Ildianyu, asszem csak te vagy most itt a lányommal egykorú gyerekek anyukái közül, akik fél évig csak szoptattak. Mit eszik már Janka? És mennyit? Kincső teljesen változó mennyiségeket eszik, naponta kétszer szoktam kínálni. Anyósom már pedzegeti a férjemnek, hogy jobban kellene erőltetnem, hogy "rendes" ételeket egyen már, és nem szoptatás után kellene kínálni, hanem amikor jó éhes. Én meg azon vagyok, hogy szopjon, amennyit akar, és óvatosabban etetem mással.

Ágci: otthagytad az iskolát? Most mit dolgozol?

Katicabogár

Kati
katicabogár

Angi!
Gratulálok!

Zsófi!
Köszi, hogy írtál! Aszem bejelentkezünk a klinikára, csak először a koraszülött utógondozóda akarok időpontot kérni, mert már lejárt az 1 hónap, amire vissza kell mennünk.

Nóri
norcee

Lara: Szerintem nyugodtan vegyél be egyx egy adagot(tubussal) egy héten, ezzel megelőzhető az influenza és nem is rosszabbodik. Kistesó is szokott rugdalni, de inkább akkor, ha Flóra is felébred, meg inkább lefekvéskor. De akkor úgy hogy kirúgja a bordám és az oldalamba mélyeszti a sarkát.

Katica: Szerintem olyan 10 hónapos kora körül érdemes megcserélni a szopi-"rendes" kaja sorrendet. Meg ha úgy látod, hogy már nem gyarapszik eléggé. Persze most már nem fog olyan iszonyú súlyokat felszedni magára.

Nem tudjátok leképzelni, mit csinálnak Flóra és a Papája. Papa telikád vízben fürcsizik Flóra játékaival. Flóra meg őrzi, mint ahogy mi szoktunk ott lenni mellette a fürdőben. Tök aranyosak. Kép Persze Flóra tetőtől talpig vizes.

Angi: Már nagyon vártam, hogy jó hírrel köszönts minket. Nagyon gratulálok. Tudod most semmi, de semmi gond nem lesz!!!! Én is így álltam neki a kistesónak, és már a 33.-at töltöttem, úgy hogy minden rendben. Ki a dokid?

Enikő: Esetleg Jasa, szagtalanító.

Nóri: A klinkára kell majd utógondozásra menni?

Semese: Mi a neve a butító proginak? Nekünk is jó lenne, ha le tudnám tölteni.

Gabi3
inecsg

Gabi3: Mi az a Jasa szagtalanító? Még nem hallottam róla!

Katicabogár, nem itéltem el csak rettenetesen idegesített. Egy kivételével minden adást láttam, de egyik sem volt ennyire visszataszító. Ma kétségbeesve felhívott a barátnőm, (keddre volt kiírva, holnap fekszik be a klinikára), hogy megnézte a tegnapi szülőszobát és azóta bőg és tiszta depi, hogy ilyen egy szülés...????? Mondtam neki, hogy nem, dehogy is, ezt ne vegye etalonnak, mert nem így szülünk. Ez a nő baromi hisztis volt. És tényleg a Ricsikéjét AKARTA ÚJRA SZÜLNI, szerintem is segítségre lenne szüksége a gyereke érdekében!
Egyébként én is remegtem a szülés alatt, mert az utolsó 8 órába nem kelhettem felKép , és fáztam is mint a vadászkutya, de akkor sem szóltam egy büdös szót sem. Szerintetek miért mondják azt az orvosok, szülésznők, dúlák, akik "értenek" a szüléshez (most nem a férfi szülészekre gondoltam, de lehet, hogy nekik is van tapasztalatuk ez ügybenKép), hogy feleslegesen ne pazarold el az energiáidat, kiabálással. Ha elkezdenél otthon csak úgy kiabálni, pár perc múlva kidöglesz! Próbáld ki! A szüléshez meg hihetetlen nagy erő és energia kell! Ezt mindenki tudja aki már szült hüvelyi úton. Szerintem (saját tapasztalat) ami igazán tudja csillapítani a fájdalmat az a megfelelő légzéstechnika!

Babamama:A Vanishel próbálkoztam már de semmi Kép Igaz nekem csak gépi van, de kézzel szőnyegtisztitó kefével súroltam ki, jó alaposan! És mégis büdiKép

Nóri: Léna hány hétre is született? Betöltöttétek már a 36.-kat nem? Egyébként jól vagytok? Gyarapodás?

Enikő

ceniko
Szeged

Enikő: A Jasa szagtalanító olyan műanyag flakonban van, amiben a Clin. Átlátszó. Szórófejes. Én régen vettem, lehet hogy már nem lehet kapni? A reklámban egy nagyorrú rém ronda pasi reklámozta, eltünteti a macska szagot és a cigi szagot is.
Abban egyetértek veled, hogy a helyes légzéstechnika javít a fájdalom tűrsésében. Ezt én is tapasztaltam.

Gabi3
inecsg

Angi! Gratulálok!

Edelweiss! De jo hogy minden OK veletek. AZért mailt is irhatnál!

Orsi ma még alig evett, mert du. 2x is kihányta böfizés közben a tejcsit. Most ettünk 1 orája ez eddig benne maradt. Hát most olvastuk a könyvben hogy nem szabad öket teljesen fekve etetni mert a levegö a tej alatt marad a gyomorban és akkor egyszerre jönnek fel. Mondhatta volna ezt a védönö vagy orvos.

Enikö! A fene érti tényleg ezeket a pasikat! Probáltad a Jasa szövetfrissitöt? Nekem elvette amikor a kutya büzmirigye odabüdösitet, pedig az hidd el elég büdi volt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Gabi3: gyarapszik Kincső rendesen, havi fél kilót kb.

Enikő: én nem láttam a Szülőszobát, nem tudom, mennyire ordított a nő, csak általában a szülés közbeni ordításról írtam. Én is szültem már hüvelyi úton, szerintem nem kell hozzá olyan iszonyú sok erő és energia. És szülés közben nem "csak úgy" kiabálnak a nők. Nekem nagyon jólesett a vajúdás utolsó órájában, hogy nem kellett csendben lennem. Azt hittem, nagyokat kiabálok, a férjem mondta utólag, hogy nem sokkal voltam hangosabb, mint a normális beszéd. A várandósságom elején egy "szülésfelkészítő" tanfolyamon elég sok szülést megnéztünk filmen, és több kismama kiabált nagyon, de egyik sem volt zavaró. És az ottlévő dúlák egyike se mondta, hogy ilyet nem szabad csinálni.
A barátnődnek szép szülést kívánok és egy egészséges kisbabát. Kép

Katicabogár

Kati
katicabogár

Angi!
Sokszor gratulálok neked, vigyázzatok egymásra nagyon! Mikorra várható a babóka?

Enikő! Ez az ordítás dolog teljesen szubjektív dolog. Én akkor ordítottam egyet-kettőt, amikor még nem tűnt el a méhszájam, és még nem nyomhattam, azt hittem széjjelszakadok.
A doki kézzel tágításán én sokkal jobban felháborodtam, meg az anyán, aki majd valószínűleg nem fogja tudni hagyni, hogy a baba tényleg Ádám legyen, ne Ricsi.

Lotti egész héten 2 órákat alszik délután, én meg olvasgatom a tanulnivalóm, lassan megint kezdődik a kálvária.

Edelweiss! Húha, egypetéjűek, de jó! Neveken gondolkodtatok már?

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Katicabogi: Köszi átadomKép. Én nem jártam szülésfelkészítőre, nem láttam szülést csak hallgattam a szülőszobán...hát azt nem kívánom senkinek sem, főleg nem terhesen...Kép
Hát amikor én szültem másoknak mondták, hogy ne kiabáljanak, mert elvész az erő. Meg a dokim a terhesség alatt is mondta.
Nekem meg rohadt sok erőmbe került, hogy megszüljem a Bogit, mivel 11:20-tól folyamatosan nyomtan (szó nélkül) 12:55-ig. Úgyhogy nekem igenis nagyon sok erő kellett hozzá, hogy az ötszázakárhyadik nyomásra meg tudjam szülni a babámat! Ha ordítottam volna nem bírtam volna az tuti!

Akkor holnap veszek Jasat, hátha az segít Kép

Enikő

ceniko
Szeged

MelindaKép, az hogy egyet kettőt kiabálsz az egy dolog, az meg egy másik dolog, hogy hisztérikusan végigordítod az egész vajudást szülést! A kettő között óriási különbség van, és én az utóbbit nem tudom tolerálni!

ceniko
Szeged

Enikő:
Nem értem miért vagy ennyire kiakadva a kiabáláson.
Én is hallottam pár ordító szülő nőt, de engem tényleg nem zavart.
Én is azt hittem kiabáltam, de utána mondta Robi, hogy nem. Egyszerűen nem emlékszem.

Edelweiss:
Csudajó, hogy egypetéjűek a babák.
Pihenj nagyon sokat, vigyáz magatokra.

Angi:
nagy-nagy gratula! Hóvégén szülinap lesz?

Képzeljétek, Vandi kezd dumálniKép
Cuki nagyon.

Ildianyu:
Jobban vannak csajok?

Nina
nina74

Sziasztok!

Angi!!!
Millió gratula! Kép Kép Kép Ez annyira csodálatos! Kép Kép Kép Nagyon drukkolok Nektek! Kép

Katicabogár!
Szerintem ne foglalkozz anyósoddal! Kép Én mindig szopi után adom, délben szoktam, de volt egy időszak, amikor már kihagyta a déli szopit, csak a kaját követelte. Most megint szopik, de van, hogy csak keveset, még spriccel, de kiköpi, és más kell neki. Pár napja adok neki este is, de csak akkor, ha nagyon igényli, de megpróbálom általában, hogy ne kelljen adni. De úgy látom, Te is kétszer adsz, akkor lehet, hogy adjak én is? Délben főzeléket szoktam adni: répa, krumpli, sütőtök, borsó héj nélkül, zöldbab, meggy krumplival, alma krumplival, cékla. Meg csirkehusi. Holnap tököt főzök neki. Este szoktam gyümölcsöt, alma, banán, körte, meggy. Azt hiszem, ezeket ette eddig. Ja, egyszer karfiolt, de attól fájt a hasa. A banánnal vigyázni kell, mert allergizálhat, Jankának semmi baja tőle.
Én úgy gondolom, nem fogom megcserélni a sorrendet egyáltalán, hanem majd ahogy ő gondolja. Mondom, már volt, hogy kihagyott egy szopit a kaja miatt.

Amikor Janka született, egy barátnőm volt bent velem, aki még soha nem szült. Hallotta, hogy kiabálok, de így is azt mondja, hogy nem rettentette el, sőt, szerinte minden nőnek végig kellene néznie egy igazi szülést, és tudná, mire számítson. Ezért szerintem jó a műsor, mert mindenki máshogy szül, és legalább bemutatja ezt is. Előre senki nem tudhatja, milyen szülése lesz.

Gabi3!
Jaj, de jót nevettem a fürdésen. Kép Kép Kép

Úristen, mennyit írtam.
Ez is azért van, mert ideülök szakdolgozatírás címén, aztán mindent csinálok, csak azt nem, amit kellene. Kép Kép Kép

Ildianyu
ildianyu

Nina!
De édes lehet Vandi! Kép Mit dumál?
Szerencsére már nem lázasak, de nagyon köhögnek. Ki sem nagyon mozdulok, ha nem muszáj, hogy legalább ők ne fertőzzenek.
Csodálom, hogy én még nem kaptam el.

Ildianyu

Most már lelőhetne valaki.
ildianyu

Ildianyu:
Mostmár elég érdekes dolgokat mond:
Méri kislányának a nevét Nagyon aranyosan mondja
Kiti (Egy t-vel mondja)
MOndja, hogy ajtó, csipesz, egy, négy, öt, kacsa...
Meg ilyeneket.

Gyógyuljatok hamar. Úgy várom már hogy jobb idő legyen. Útálom a hideget.

Na ha már itt dicsekszem, akkor azt is elmondom, hogy Vandi ma túrós palacsintát evettKép Bi-bi-biii
Na jól van se előtte, se utána semmit.

Nina
nina74

Sziasztok!

Edelweis! Nagyon édik lehetnek! Egyébkén van, aki segítsen neked? Pihizz, amennyit csak bírsz!

Szülőszoba: Azért nem lehet könnyű feldolgozni a nőnek ezt a traumát, de szerintem a babóka segíteni fog neki. Az nem csoda, hogy Ricsikéhez fogják hasonlítani, sztem, ha élne sem lenne másképp.

Nem tudom hallottatok-e már az Ayurvedáról .Ez Indiából származó ősi orvoslás, már több ezer éve ismerték pl. az idegrendszert. Mama-baba programjukban benne van a masszázs stb. Na csak azért hoztam ezt fel, mert sok problémát segít megoldani, ha egy kicsit ismerjük és elmerülünk benne, kezdve a baba hasfájásának okaival.
Tkp egy sima hasfájás egyensúlyzavarból adódik (ún. váta dósa zavara), ezt pedig sok minden okozhatja, legfőképp az a hatalmas változás, ami a születéssel, szüléssel kezdődik. Maga a változás az, ami ezt az egyensúlyzavart előidézheti. Nem csak az ételtől lehet a babának tehát hasfájása. Köv. képp. megszüntetni is több oldalról kell, vagy legalább is hamarabb vezet eredményre.
Ami nagyon lényeges még: hogy az anyát helyezi előtérbe a baba jólétének kérdésében: ami rossz az anyának, rossz a babának is.
Ja igen, a szél valóban elősegíti a hasfájást, ez nem vicc!

Kashmír: Nálam mindháromnál más volt a jel. A többiek már jórészt írták ezeket. Illetve amire még emlékszem, hogy ültem bambán, és csak néztem ki a fejemből. Dani fiamnál egy 5 literes tejesedényt ejtettem el csak úgy, minden ok nélkül...

Raktam fel a profilomba Benedekről képet.

Puszi
Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?