Új privát üzeneted érkezett!

Enikő!
Hát ez a 9 óra nekem is nagyon soknak tűnik. Én még 1-2 héttel ez előtt az 5 órán paráztam, és nekem bizony akkor a védőnő és a gyermekorvos is azt tanácsolta, hogy NE hagyjam 4-5 óránál tovább egyfolyában aludni. Azóta, mivel láthatóan hízik meg van rendesen pisi, kaki, éjjel simán hagyjuk aludni, de általában 3-4-5 óránként azért felébred és azonnal tejet kér, meleget, frisset. Kép

Én is vettem bimbóvédőt egyik elkeseredett pillanatomban, amikor nagyon fájt a sebes mellem, de én meg bimbóvédőben nem tudok szoptatni, úgy, hogy ha valakit érdekel féláron eladó.
Amúgy a bal mellemen még mindig ott a seb és még mindig nagyon fáj. Viszont végre találtam valami jót is benne, hogy nekem fáj a szoptatás, mert így a szopi megmarad kajának a baba számára és a vigasztalás babusgatás nem ciciretevést jelent. Környezetemben elég sok olyat láttam, hogy a gyereknek mindene a cici volt, mindenre azt kapta, aztán persze egy idő után már nagyon terhes lett az anyuka számára a dolog, legalább ezt remélem elkerüljük.

Enikő!
Én még a te szüléseden vagyok lehidalva (csak most olvastam). Hát ehhez képest az én császárom semmi volt. Lassan oda jutok, hogy félek a sima szüléstől, pedig soha eszembe se jutott, hogy nekem császár lesz. (Valszeg ezért lett az.)
Egyébként is annyira minden máshogyan alakult, mint terveztem, gondoltam, éreztem, hogy még mindig nem tértem teljesen magamhoz. Egyetlen dolog jött csak be, úgy, ahogy gondoltam; nem maradt rajtam semmi plussz kiló, újra előtudtam szedni a farmerjaimat.

Ági!
Nekem a Kajtár volt eredetileg az orvosom, csak nála nem lehet szülni, de ő minden terhesét a Sárinak ad át. Viszont Sárival úgy egyeztünk a varratszedéskor, hogy 6 hetes vizsgálatra már a Kajtárhoz megyek.

Karmen!
Hogy vagytok? Milyen volt a műtét? Remélem neked is olyan jól sikerült, mint nekem!

Nóri
norcee

Meso, sajnalom a 2 babat, nem lehetett konnyu. Kép

Zsofi, irigyellek! Kép Gyorsan vegezd el, aztan majd megyek Hozzad szulni! Kép

Angi, az a diavetito marha draga.Kép Melyik jatszon szokott lenni a topiktali?

Erika, udv itt a forumon Kép Gratula a 3 fiuhoz! Kép Pont ma beszeltuk a ferjemmel, h a kovetkezo fiunk Benedek lesz.Kép

Nori, ertem mar a dokit. Jol teszed, hogy nem szoptatod egesz nap Lenat, Kristof sajnos csak igy tudott megnyugodni. Nagyon faraszto tud lenni! 1 honapig birtam, utana sajnos elokerult a cumi.

Udv: Agi
agi77

Nóri:
Akkor most csak meghatározott időnként rakod cicire Lénát?
Szerintem egyáltalán nem baj, ha a baba cicin szeretne megnyugodni.Nem csak táplálék neki az anyatej.
Van a tejcinek fájdalomcsillapító, nyugtató, altató,meg egy csomó minden más hatásai is.
A cicifájás meg elmúlik.(Nekem elhiheted)
De ha rendeződik a fájdalom, biztosan másképpen látod majd.
Nina
nina74

babamam,
nem próbáltad még darabosan adni az ételt? A borsót, rizst egy 10 hónaposnáél már nyugodtan megpróbálhatod.

Angi,
nekünk adsl van, és nagyon jó. Mondjuk nálunk egész nap megy a gép.

most mennem kell,
ágci

Kép
Ágci

Nori, szerintem sem baj, ha igy nyugszik meg Lena, de amikor mar egy baba egesz nap csak szopni hajlando ( + a cicin cumizik), es meg ott is alszik, akkor az mar eleg megterhelo az anyukanak. Persze ez gyerekfuggo szvsz. Termeszetesen szoptasd csak meg Lenat, ha o igenyli. Amugy nyugodt baba? Mennyit alszik nappal? Nezelodik? Meg most sem zavarja a zaj?

agi77

Tegnap és ma este Lotti bilibe pisilt, fürdés előtt. Meggyőződésemmel (korai még) ellentétben azért próbáltam ki vele, mert ha én WC-re megyek (ahova követ persze), mondja, hogy pisi, vagy piss. Ugye nem csinálom rosszul?

Erika! Nyirati doktornőt már több ismerősöm dícsérte. A másik 2 szülésed is gyors volt?

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Enikő!
nekünk is Tvnetwork van, de mi mag vagyunk vele elégedve. A bekötés ára tavaly októberben 10ezer volt, de pl. decemberben akciósan ingyen kötötték be, és nem kellett arra a hónapra fizetni sem. A havi díj - ha az 1 gigabyte-ot (nem tudom, jól írtam-e?)- nem haladod meg - 4000,-Ft, 1-3 gbyte között 6000. Nekünk eddig még nem sikerült meghaladni az egyet, pedig napi több órát netezünk (igaz, filmet és egyéb nagyobb dolgot nem szoktunk letölteni). Eddig egyszer volt, hogy 1 napig nem volt internet, mert valami hiba volt a házban. Néha van, hogy lelassul, de még így is sokkal gyorsabb, mint Apu Tiszanete. (Ő mindig irigykedik a miénkre). Meg jó, hogy nincs plusz telefonköltség. Én nem akarlak rábeszélni, csak a mi tapasztalatunkat mondtam el.

G.Erika!
Üdvözlet!
Köszi a tippet fogügyben!

Ma voltunk vásárban Kisteleken. (Elég sűrűn szoltunk járni kirakodóvásárokba a környékre. Sokszor nem is veszünk semmit, de jó a nézelődés.)
Ma se nagyon vettünk semmit, de jó idő volt, és jó volt kicsit kimozdulni. Jócskán el is fáradtam.

Jó éjszakát mindenkinek!
PTünde
ptünde

GErika: Én is jókat hallottam a Nyitrai doki néniről, ősszel szült!

Melinda: Szerintem egyáltalán nem csinálod rosszul, ha igényli Lotti, hogy bilibe pisiljon és nincs ellenére,akkor nem baj. Flóra is utánam jön a budira. Most már meg tudja különböztetni, hogy kaka van benne vagy csak pisi. Még a kakát is megmutatom neki. Flóra pl. mindig letagadja, hogy van kakaája és ha látom rajta hogy nyom, azt is letagadja. Úgy hogy mi még várunk.

Anyukám ma kikészített. Itt voltak anyósomék, én a konyhában ténykedtem. Kikiabál a szobából, hogy menjek be. Én erre, nem érek rá. Gondoltam bekakált a kölök. Egy 5 percig csak kibírja kakis pelusban. Erre jön anyukám a hanszált pelussal, hogy ő kicserélet, hová tegye. Gondoltam kakás pelust kicserélte az apukája. No eltette a szokott helyre, mire megtalálta... A végén kiderült, hogy nem is volt benne kaka, hanem Flóra emlegette a kaka szót és anyukám azt gondolta most ő rászoktatja a bilire. És ha már nem produkált, ki is cseréli a szerinte teli pelust. Hát ne mondjam életében nem cserélt eldobhatós pelust, úgy is volt rajta....Nagyon bedurrant az agyam. Ez a hülye bilire szoktatás mánia az agyamra megy. Mintha ettől függne az élete. Pedig szerintem még nem sok gyerek maradt pelenkás óvodás korára. Kép

Bocs a panaszért, de ki kellett írnom.

A házunk külső vázszerkezete már kész!!!

Gabi3
inecsg

Ja, azt még elfelejtetttem, írni, hogy mi még soha nem kaptunk el a klubban semmilyen nyavaját. Pedig már több, mint egy éve járunk. Ezzel az erővel munkahelyről is haza lehet hozni a bacit.

Gabi3
inecsg

Sziasztok Mamik!

Kicsit ritkásan jelentkezem de alig van időm , három gyerek az három gyerek.
Gabi3!
Mennyi idős Flóra hogy az anyukád ilyen tragédiát csinál belőle hogy nem bilizik mindig?
Különben is akkor lesz szoba tiszta amikor már ő is biztosan érzi hogy kakilni kell vagy pisilni kell. Egyébként a legjobb modszer ha nagyobb gyerekekkel van egütt akik már biliznek.
Nálam ez bejött. A fiam már egy évesen szoba tiszta volt, a lányom 13 hónaposan.
Kiváncsi vagyok Andris mikor lesz. Most nincs a közelben hasonló koru gyerek. A nagyok pedig nem hiszem hogy ezért rá ülnek a bilire Kép !

Nem tudja valaki hol lehet kengurut kapni?
Esetleg van valakinek eladó elérhető áron?
Meso!
Gratulálok a gyerekekhez, és minden elismerésem a tied azok miatt amin átmentél.
Milyen érdekes hogy három Emese is van , pedig nem egy gyakori név.
Van valakinek egy jó torna gyakorlat sora mondjuk has és comb-popsi erősítéshez vagyis inkább fogyasztáshoz?
Ugyanis 30 kilót hiztam. Vagyis ennyit biztos mert a 36-dik héttől nem voltam hajlandó mérlegre állni. Tehát akár 40 is lehetett.
Tegnap levágtuk a hajamat. Már majdnem a popsimig ért. A lányomnak mondtam hogy akkorára vágja hogy a honomalig érjen. A jobb oldalon annyi is volt de a balon már csak vállig ért. Igyhát most az egész vállig ér. ILL. egyes tincsek néha hosszabbak.
Majd a párom kiigazítja. Remélem. Nem egyszerű az eset mert göndör a hajam.

No most már megyek.
Akit érdekel a kicsi fiamról http://babanet.hu/album/main.php?album=1196 van kép.

Puszi mindenkinek: SEmese
semese

Sziasztok!

Karmen, hogy vagy?

Gigi? Nóri? Hogy megy?

Drukkolunk nektekKép

Mi klubba nem tudunk menni sajna, mert Pesten leszünk.KépKép

Remélem jól fogjátok érezni magatokat!

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Halihó!
Nem jött be ez a rizs dolog, valamiért nem ízlik neki, a borsót meg helyből utálja. Abból, amit mi eszünk kéreget, de ha direkt neki tálalom fel, akkor nem kell :-))) A rizslisztet még kipróbálom, köszi a tanácsot.

Emese, mindenhol lehet kapni kengurut, én a tescoban vettem olyan 1200 ft körüli az ára. Szerintem az jó, ha beleszoktatjuk a kis zsiványt, később már nehezebb rábeszélni.

Képzeljétek, legújabban körbe kell sétálnunk vele az egész lakást. másfél hete írtam, hogy már feláll, felül, no most megindult. Ahogy elérhető közelségbe kerül valaki, rögtön felmászik rajta.

Szerintetek nem gyors ez egy kicsit, hogy mindent 1 hét alatt?
Babamama
babamama

Ági! Egyszer volt a Retek utcai játszón egy tali. Jó voltKép. MAjd tavasszal.
GAbi3! NE érts félre, nem tartom felelőtlenségnek, ha vki megyKép. Ezsemben sincs. NEm lehet burokba zárni egy gyereket. Csak most egy olyan időszak van, h szerintem érdemes a kockázatot a minimumra csökkenteni. És Fló már nagy, de picibabával én most semmiképp nem mennék. De ez én vagyok, attól más jól teszi, ha megyKép.
.:ANGI:.

.:Angi:.
angiszeged

Emese! NAgyon szép a nagylegényKép

BAbamama! Szvsz nem baj! NAgyon ügyes, gratula a lépésekhez!

angiszeged

Semese: Gratulálok a hajvágáshoz, én egyszer saját magamnak vágtam, gondolhatod mi lett belőle. Jó akkor voltam 14. Kép Egyébként mindig hosszú hajam van és volt.
Én a kenguru helyett a kendőt ajánlanám. Nekünk bevált, itt sok anyuka használja. A mamának és a babának is kényelmesebb és sokkal olcsóbb, mint 1200 Ft. Kell hozzá 2 m flanel azt ketté vágod úgy hogy kapjál 2x 70cmx2m-es darabot, összevarrod és leszeged ennyi az egész. A wwww.nandu.hu-n találsz megkötési módokat. Ha nem megy én megmutatom az örökkötést, amit nem kell állandóan újra kötni. Nem vágja a vállad és már pár hetes babát is lehet beletenni.

Angi: Teljesen igazad van, ha nekem is picibabám lenne, főleg Virág akkor én sem mennék, most meg hogy megenyhült...még jobban terjednek a bacik. De nekünk kell a kimozdulás. Már úgy sem tudok sok klubba elmenni. De tavasszal a Retek utcai jáccón...Persze ha addig el nem költözünk. Kép Attól még fogok találni indokot hogy hogyan tudok két kölökkel eljutni oda. Kép

Babamama: Ha nem eröltetitek és ő akarja, nem baj hogy ilyen ügyi kisfickó.

Tegnap Flóra kapott egy mágneses rajzoló táblát, már le tudja törölni és szépeket rajzol rá. Mondjuk a színe az borzalmas.

Gabi3
inecsg

Okés GAbi! Akkor minél hamarabb megejtünk egy Retek ui talit. Ok? Felőlem nem kell megvárni a tavszt, ha hamarabb enyhül, és elmennek a vírusok, bacik. MEg az úgy is szabad tér.

angiszeged

Sziasztok!

Meso, nem semmi amit te végigcsináltál. Megemelem a kapalom előtted.

Enikő, a Tvnetworkel mi is meg vagyunk elégedve. Nekünk elég a havi 1 giga forgalmú csomag. Ha csak levelezésre és böngészésre kell, akkor neked is elég lesz szerintem. A díjak szempontjából ez a legkedvezményesebb, mert nem kell telefonszámlát fizetni mellette. Igaz, néha megesik, hogy meghibásodás miatt nincs net, de nem túl sűrűn, így kibírható. Bekötés 10 ezer, utána havi 4 az 1 gigás verzió.

Voltam ma ellenőrzésen a keményedéseim miatt. Nem nagyon múlik a gyogyótól, így holnapól be kell feküdnöm a kórházba. Megelőző intézkedés gyanánt tüdőérlelőt kapok majd, meg erősebb gyógyszereket a baba érdekében. Remélem nemsokára rendeződik az egészségünk és hazaengednek.

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Igyekszem min. 1,5-2 órát tartani 2 szopi között. Zoli szerencsére sokat segít, és ha ő itthon van, akkor a köztes időkben, ha sír Léna ő veszi fel, és ilyenkor ugye könnyű neki kibirnia, hogy ne szoptassa meg. Kép

Zsófi!
Én elég nehéznek találom a babázást. Sokszor szenvedek a kötöttségtől, stb... Nagyon várom, hogy nagyobb legyen Léna. Mindig is úgy éreztem, hogy nekem min. 1 - 1,5 éves gyerek kell, mert annál kisebbel nem tudok mit kezdeni. Szerencsére Zoli viszont nagyon jól elvan vele.
De én sokszor megfogalmaztam már, hogy ha van újjászületés, akkor legközelebb férfi akarok lenni. Kép

Tegnap fürcsi előtt szopizott Léna, ki is hányta. Gondolom mert jól megmozgattuk szegényt. Persze én meg jól megijedtem.

Nóri
norcee

Nóri,
ezzel a gondolatoddal nem vagy egyedül, hidd el! "Mindig is úgy éreztem, hogy nekem min. 1 - 1,5 éves gyerek kell, mert annál kisebbel nem tudok mit kezdeni. Szerencsére Zoli viszont nagyon jól elvan vele." De fog változni! Ahogy kicsit jobban el kezd kommunikálni (mosolyog stb), meg fog változni az egész hozzállásod. Majd meglátod, most úgy sem hiszed el! Érdemes megtanulni a korai kendőkötést (profilomban kép, leírás), akkor sokkal szabadabban tudsz mozogni, imádtam azt az időszakot. Csak a sapkás feje volt kinn a babókának a kabátomból, mindenki megcsodűálta. Még bevásárolni is voltam vele. Meg számlákat intézni stb. Ha pedig babakocsizni mentek, hívj magaddal egy közelben lakó anyukát, sétáltok, közben meg eszmecserét folytattok a kakis pelusokról, hidd el, nagyon jó szórakozás tud lenni!Kép Nekem legalábbis sokat számított. nem is voltam magam alatt soha sem.Kép

Babamama,
de ügyes a kisbabád! Meglátod, nemsokára szaladni fog!Kép

Emese,
aranyos a kisfiad. Nagyon huncut!Kép

Ágci

Kép
Ágci

Semese: Elfelejtettem még délelőtt hozzátenni anyukám ragaszkodását a bilire szoktatáshoz. Nála ez nem tudatos, mint más dolog sem. Csak anyósomék előtt akart jó nagymama lenni. Meg előtte való nap volt a volt koleganőjénél valami bulin, ott kaphatott ihletet. Meg egyébként sem túl visszahúzódó, nem tapintatos. Lehet hogy rosszul fogalmazok, egyébként meg mindent meg tesz értünk csak ne lenne túl buzgó.

Gabici: Láttalak, ahogy mentél a kis SZTK előtt, de mi éppen akkor szálltunk ki a kocsiból és nem akartam utánad kiabálni. Nagyon vigyázz magatokra. Biztos minden rendben lesz. Remélem gyorsan hazaengednek a klinikáról.

Gabi3
inecsg

Lányok, köszi mindenkinek a megnyugtatást! Akkor hagyom "tátázni" (séta után szabadon:-)))

Szerintem a kötöttségek később sem változnak, én pl. mióta elérte a lány a 10 kg-ot, még nehezebben tudok vele közlekedni. Egyrészt nem marad meg a kenguruban (miért is maradna, ha nézelődhet:-)), másrészt mint ahogy ti is tapasztalhattátok, a városban a babákkal (babakocsival) közlekedni lehetetlenség.
Sokszor elgondolkodtam rajta, mi lenne, ha valaki próbapert indítana mondjuk pl. a Centrum ellen, mert a babakocsival nem tud felmenni az emeletre.
szerintem megnyerné.
Babamama
babamama

Sziasztok! Köszi a gratuláciokat, ma hazajöttünk. Sári fantasztikus volt, mindennel nagyon elégedett voltam, holnap varratszedés. Féltem a mütét utáni fájdalomtól, de alig volt és ha lett volna akkor is adnak fájdalomcsillapitot aki kér. Én tuti császárpárti lettem. Majd mesélek, most Orsi elaludt, igy van kb. 4-5 órám én is lefekszek.
Tejcsi van böven, nagy nehezen szopni is megtanultunk, nemigen voltak segitökészek a növérek.

Sziasztok: Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Mához egy hónapra lesz a "nagy nap"!!! Legalábbis a kiírás szerint. Azért remélem, sokat nem vár Tomika. Jó lenne, ha kb.ebben az időben születne, mert utána naponta kell bejárogatni.

SEmese!
Andris nagyon aranyos!
Amúgy szerintem az egyenes hajat se könnyű levágni (nekem az van), főleg nem egyenesre. Amikor olyat hordtam, sok fodrásznak sem sikerült, mindig a húgom javítgatta utána.
Nekem is kellene még egy kis fodrászkodás, mert elég "ősasszonyosan" kezdek kinézni. Szerencsére van egy kis barátném, aki nagyon ügyes a hajvágásban, ő szokta csinálni a frizurámat.

Gabici!
Kitartás a kórházban! Biztos nem kell sokáig bent lenned!

Karmen!
Itt is gratulálok!!! Orsi nagyon szép baba! Örülök, hogy jól vagytok!
Vigyázzatok magatokra!

Szép napot mindenkinek!
PTünde
ptünde

Szia Karmen,
örülök, hogy minden rendben veletek! Orsi baba hogy érzi magát otthon?

Tündi, én egész egyszerűen nem találok olyan frizurát, amit félhosszú hajból meg lehet csinálni és gyorsan kész van, nem macerás!

már bánom, hogy szülés után levágattam a hajam, azt legalább copfba tudtam fogni.
Babamama
babamama

Sziasztok

Melinda
Lotti nagyon ügyi. Kép

Gabi3
Az vigasztaljon hogy az én nagymamám már akkor biliztetni akarta Ádámot amikor még csak 6-7 hónapos volt. Kép vagy Kép
Mondván már itt az ideje mert ilyen idős korunkba már mi is szoktatva voltunk.Ja.
Bla-bla-bla....
2x-3x felhozta látta hogy nem igazán tetszik az ötlet azóta semmi.
Egyébként a barátnőm kislánya a héten lesz 1 éves most kezd a héten bölcsibe járni és azt mondták neki a bölcsibe hogy meg ne próbálja már most szoktatni.
De szerintem gyereke is válogatja Lotti is magától jött rá hogy neki ez kell.
S.Emese gyerköcei is nagyon ügyesek voltak.
Biztos nagyon jó ez igy de szerintem egy 1 éves gyereknél még kár erőltetni ha őt abszólut nem érdekli a dolog.
Lehet hogy más másképpen gondolja bocs ha nincs igazam.

SEmese
Andris nagyon aranyos Kép

Babamama
Reggel én is próbáltam adni Ádinak tejberizst de nem igazán díjazta. Kép
Szerintem minden rendben a babóddal.
Ádám hasonlóképpen csinálta 1 hónap alatt tanult meg felülni,mászni,felállni,sétálni .És most már 2-3 métert egyedül menni.
Egész nap keringünk a házban.Szinte semmit nem tudok csinálni tőle csak amikor alszik.
Persze az már többnyire 1 nap csak 1x van .De az is csak 1 órahossza.

És persze este is többször fennt van azóta amióta nem kap éjjel cicit.
Az éjszaka majd egy órát üvöltött.(Nem sírt!üvöltött.) Igaz hogy a másik szobába meg én bőgtem.Még jó hogy apa leváltott.Odavitt egy széket a kiságy mellé és várt türelmesen.Amikor felállt a csemete lefektette stb.
Muszáj lesz ráhagyni mert mostmár kezd rafkós lenni.
Ha felveszem elhallgat de amint rakom a kiságyba már bömbizik.
De nem hinném hogy 8-kor lefekszik és már éjfélkor fel kellene kellnie.Akármilyen okból is.
És minden este éjfélkor fent van.
Miért van ez?
Amikor szopizott viszonylag jó alvó volt 1x max 2x kellt fel de adtam neki szopit és már aludt is.

Kíváncsi lennék hogy aki Ádival közel egykorú baba miket produkál.(gabomamo,babamama )Éjszaka, nappal hogy alszik mit csinál,miket játszik,mit eszik. Talán én csinálok valamit rosszul?

Most egy kicsit kikapcsolok mert lassan csak negativ dolgokat irok nektek.

Szilvi
szedem

Nálunk ez úgy megy, hogy reggel 7-kor az ágyban megnézzük a teletubbie-kat, aztán megyünk reggelizni, ő általában banánturmixot kap, vagy ha virslit eszünk, abból egy kicsit. Mindig ott van mellettünk az asztalnál. Aztán kicsit játszik és kb. fél 10 felé leteszem aludni. Ilyenkor már elfárad annyira, hogy oldalára fordul a kis takaróval és alszik.

11 körül hallom a hangját, akkor leteszem egy takaróra játszani. Van mindenféle játék, de amit a legjobban szeret az a műanyag nagy lyukas kocka, amibe mindenféle apró és különböző formájú dolgokat lehet bedugni. Persze még nem dugdossa, de tetszik neki ahogy csörög.

délben eszünk, akkor bébikaját kap vagy én főzök valamit. 1 körül megint alvás, 2 óra-fél 3-kor megint felkel, akkor megyünk sétálni. 4-fél 5 körül hazajövünk, akkor leturmixolok 1 almát banánnal, aztán fél 7-ig játszik (velem, sétálunk, énekelünk, labdázunk, stb.) aztán fürdés, szopi (ezt kezdi már elhagyni), aztán rendes vacsi (eddig tápot adtam neki, de úgy néz ki, főzelék jobban csúszik), utána játszik még apával, séta, ilyesmi, végül a mi ágyunkban alszik el (ez az én rossz szoktatásom eredménye, délelőtt-délután magától is szépen elalszik, csak este nem). Aztán ha elaludt, beteszem a járókába (szerencsére a matracról az utóbbi időben leszoktattuk, nem tudtunk tőle közlekedni) éjszaka éjfél és 3 között egyszer felébred, akkor egy kis szopi és alszik tovább. Többnyire én is elalszom, akkor marad az ágyunkban, ha fent tudok maradni, akkor megy vissza a járókába. Érdekes, amíg kisebb volt, nem volt gond, hogy fent maradjak, amíg el nem aludt. Mostanság én is hulla vagyok estére, a filmeknek csak az első félóráját látom. :-)))

Szerintem Szilvi, nem az evés a lényeg, 2 deci főzeléket is elpusztít néha este, hanem a szopi, szóval attól, hogy nincs tejcsi, még lehet szopizni. Mondjuk nekem még van tejem, de azt napközben, ha rájön, megissza. Mást nem is igen iszik, néha narancslét.
Én azt szűrtem le az elmúlt hónapokban, amit mindenhol írnak, hogy a rendszeresség a baba nyugalmának titka. Szerintem figyeld meg, hogy adott időszakban mit szeret a legjobban csinálni Ádi és ahhoz igazodj a saját dolgaiddal. Ez 1 hét alatt kb. beáll és utána neked is könnyebb lesz.

A barátnőm rosszabbul járt, ők hónapokig egyáltalán nem aludtak, 11 körül este felkelt a leányzó, aludni nem volt hajlandó reggel 7-ig, és csak kézben maradt meg. Végül beelégelt és bizony otthagyta az ágyban, nem ment be hozzá hiába sírt. Kb. 1 hét alatt a gyerek úgy döntött, nincs értelme vacakolni, azóta alszik éjszaka, mint a kis mormota.
Persze ez nem könnyű helyzet, hallgatni, ahogy a szobában sír és hívja anyát, de anyának is aludni kell, hogy kibírja a következő napot.
Nem tudom, hogy a lányom mikor fogja átaludni az éjszakát és már előre félek is, hogyan fogom kitenni a másik szobába.
Egyszóval mindenkinek a maga keresztje:-)))
Szerintem a baba ritmusához kell alkalmazkodni és ha ezt következetesen betartod, nem lesz gond.
Sok sikert és kitartást kívánok hozzá mindenkinek (magamnak is:-))!
Babamama
babamama

Sziasztok!
Képzeljétek most voltak bekötni a tvnetworktól a netet, úgyhogy itthonról is tudok netezni Kép

Szilvi: Az semmi, a szomszédasszonyom lánya állítólag 6!!! hónapos korában már szólt, hogy kakilni vagy pisilni kell, így már nem is használtak pelenkát Kép Szerintem nem 6 hanem 26 hónap volt az...csak már nem emlékszik...KépKép
Mit eszik Ádám vacsira? Nem lehet, hiogy azért ébred fel óraműpontosságal éjfélkor, mert éhes? Miért nem ciciztek éjszaka? Ő nem igényelte már? A Bogi márciusban lesz 2 éves, de még naponta 2x alszik, ha úgy alakul. Úgy vettem észre, hogy szabályos 3-3,5 óránként álmosodik el és én ilyenkor azonnal teszem le a kiságyba. Kicsit sír (persze nem áll fel, mert nem bír az álmosságtól, de azért a hatás kedvéért sír fél percigKép) Szóval leteszem a kiságyba, mondom neki, hogy szép álmokat és kimegyek a szobából, becsukom az ajtót és kész! Este olyan 9-10 között teszem le és reggel 8-9-ig alszik. Külön szobában alszunk persze egészen kicsi kora óta. Sztem próbálj meg jó laktató kaját adni vacsira, ami nem sós (hogy ne szomjazzon meg éjjel) Hátha az a baj, hogy korog a pocak! Meg egy kis fény legyen a szobájában, ha esetleg felébred, ne ijedjen meg. Egy kislámpát vagy ha kintről beszűrődik az utcáról, akkor a redőnyt ne húzzátok le, illetve függönyt ne húzzátok be. Próba szerencse!

Karmen: Örülök, hogy már otthonvagytok. Megnéztem Orsit nagyon szép baba és a neve is gyönyörű. Sok sikert és kitartást kívánok!

Gabici: Neked is kitartás,vigyázz magadra és babócára. Pihenj sokat!

SEmese: Gyönyörű a kisfiad, nagyon teccenek a képek! A nagyokról is kellene felraknod!

Gabi3: Az anyukádat össze kéne hozni az én anyukámmal. Biztosan jól megértenék egymást, mert az én anyukám is "miért nem szoktatod már bilire? egy akkora gyereknek már rég biliznie kéne...!" mániás.Kép Viszont ő profi az eldobható pelenkacserében. Gyakorlott, mert otthon,ugye egy fedél alatt laktunk...

Puszka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

új emilcímem: ceniko@tvnetwork.hu

ceniko
Szeged

Csajok mi lenne ha lenne valahol tali a héten??
Enikő

ceniko
Szeged

Enikő: Pénteken lesz baba-mama klub! De ha jó a jövő hét és jó lesz az idő mehetnénk a retek utcára!

Szilvi: Nálunk az Aludj jól gyermekem teljesen jól bejött. Persze akkor,mikor még rácsos ágyban aludt a Fló. Most 21 hónaposan újra vele kell elaludni. Nem baj legalább a papájának is van dolga este. Kép

Karmen: Örülök, hogy jól vagy és hazaértetek! Jó hogy van tejcsid, legyen is sokáig! Azért én , igaz, hogy nem császároztak még, de az igazi szülés élménye valahogy nekem természetesebb. De örülök, hogy minden rendben van és nem szenvedtél. Kép

Gabi3
inecsg

KArmen! Gratula az ottholéthez, és a sok tejhezKép

(Azért a császármetszés egy hasi műtét, lehetséges szövődményekkel, veszélyekkel.)

angiszeged

Karmen!
Írj, ha lesz időd! Minden nagyon érdekel, hogy te, hogy élted meg a császárt, milyennek találod az anyaságot, stb...!

Ma 1 hónapos Léna, és pont ma kellett mennünk tanácsadásra. Már 3940g és 54cm. Egyelőre tartja a heti 35-40 deka gyarapodást. Zoli nagyon büszke rá, és nekem is újabb erőt ad, hogy a fájó mellem ellenére szoptassam.

Nina, neked is voltak problémáid a szopival? Írj róla, hogy hogyan mennyi idő alatt oldódott meg! Sokszor már abban is vigaszt találok, hogy hallom másoktól, hogy ők is átmentek hasonlókon.

Nóri
norcee

Nóri:
Nekem "csak" az volt a problémám, hogy borzalmasan fájt.De nagyon. Bent a klinikán, állandóan a szopis párnát markolásztam, de úgy hogy beletört a körmöm.
Megpróbáltam bimbóvédővel szoptatni, de pár nap után Vandi nem fogadta el.
Aztán elmúlt. Nem tudom mikor, de elmúlt. Egyszer csak azt vettem észre, hogy nem fáj.
Most mennem kell, de kérdezz, válaszolok
Nina
nina74

Nóri: Hatalmas ez a lány! Ügyi vagy, szoptass ezerrel, nekem is fájt a szoptatás, ha ez erőt ad, és egyszer csak elmúlt úgy mint Ninának. Kép

Angi: Egyetértek veled a műtéttel kapcsolatban. Én még most is megérzem néha a vakbélműtétem helyét, főleg hogy most nyúlik a hasam, pedig az már vagy 16 éve volt!

Gabi3
inecsg

Nóri,
próbáld meg azt, hogy mielőtt a kcsi lányt cicire teszed, fejj kézzel néhány cseppet. Így ha rácsatlakozik Léna, akkor már nem kell olyan nagy erővel szívnia, mert te már kiváltod a tejleadó reflexet a kézi fejéssel. (talán még nem írtam ezt). Így mivel nem kell annyira erősen megszívnia, mert gyakorlatilag dől a szájába, nem lesz annyira fájdalmas.
Ha vkit megnyugtat a pelus ügy, Gábor 26 hónapos és messze elkerüli a bilit. A bölcsibe nem szóltak még érte. Mjad nyáron leszokik róla. Sőt a múltkor képzeljétek mi történt. A bili véletlenül a fürdőszobában maradt, nem pisilt bele, csak ott volt már régóta, én meg meguntam kerülgetni. mondtam a fiúknak, ennek a wcben van a helye. Gábor jött, nagyon szeret segíteni, kivette a bilit a kezemből, és már vitte a wc-be. Visszajött, fürdés, stb. Már majdnem éjfél volt, mikor lefekvés előtt, elmentem wcre. Ahogy befordultam, hát képzeljétek a wc kagylóban volt a bili....Kép Annyira jót nevettünk a párommal.

Ágci

Kép
Ágci

Lotti azóta se óhajtott bilizni. Mindegy, kipróbáltuk, időnk van még rengeteg.

Enikő! Nem semmi a 6 hónapos szobatiszta gyerek,ilyen zsenike a mi caládunkban is volt, ő 9 hónapos kora óta szobatiszta, nem kellett neki pelus. Röhögnöm kell. Ekkora banálisságot! Őrület.

Nóri! Írtó ügyes ez a Léna, meg Te is.

Karmen! Ha ad Orsi egy perc szabadidőd, írj magatokról.

Képzeljétek, Lotti mondja, hogy Lotti. Majd megzabálom.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda:
Nagymami szerint 1 évesen én is pelcsi nélkül kisbugyiban, kisruhában sétáltam a Kárász utcánKép
Csakhogy októberi vagyokKép
vagy a sejhajomnak kellett volna minimum befagynia, vagy ő emlékszik rosszulKép

Képzeljétek, ma Robi nyitva felejtette a kocsit, és beköltözött egy hajléktalan.
Szegény jól megijedt mikor kinyitotta az ajtót.
Nina
nina74

Sziasztok! Még mindig nagyon fáradt vagyok mesélni, most aludt el Orsi én is rohanok lefeküdni, csak annyit akartam mesélni hogy ma voltunk hasi és koponya UH és egészséges a baba.

köszi a gratuláciokat, hamarosan összeszedem magam és akkor mesélek.

Ja van kép a profilban, azt hiszem nem irtam.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,
nem érdekel vmelyikőtöket oklevelet adó Feng shui tanfolyam? szombat-vasárnap-hétfő: 16.000,-
Ágci

Kép
Ágci

Karmen: Nem írtad, de megnéztük! Nagyon szép kislány! Azért inkább pihizzél, mint a gép előtt görnyedj! A pihenés ilyenkor fontosabb!

Melinda: Ez a Lotti miket tud már! Flóra csak annyit tud magáról mondani, hogy Te és baba.

Nina: Úh, még jó, hogynem vitték el a kocsit.

Anyukám tavaly nyáron azt mondta, hogy én már egy évesen mondatokban beszéltem. Le vagytok ti maradva. Kép Én szerintem évet vagy kettőt tévedett.

A mai fiatalokban van a hiba vagy a régi öregekben?

Gabi3
inecsg

Karmen, nagyon aranyos Orsi baba
fizikailag vagy elfáradva?
én lelkileg voltam kicsit, be voltam tojva, hogy tényleg alkalmas vagyok-e:-)) ez néhány hétig eltartott...

Gabi, szerintem Flóra is meg fog benneteket lepni, hogy egyszer csak megszólal és közli veletek:
Nem akarok főzeléket enni:-)) vagy "csereszavatos jelzálogkötvényt akarok kötni":-)))

viccen kívül, szerintem azért, mert nem mondják, a babák sokat tudnak és biztosan Melinda is rengeteget foglalkozik Lottival, ahogy te Flórával, csak te a lányod nagyon megfontolja, hogy mikor és mit fog mondani:-))

tegnap olvastam az RTL Klub textjén, hogy KKhalason egy 9 hónapos kislány aludt éjszaka az anyukájával az ágyban és reggel 5 körül vette észre az anyja, hogy meghalt
esküszöm, a frász kitört, el sem bírom képzelni, mit csinálnék a helyében
Babamama
babamama

Babamama:Az biztos, hogy Flóra igen megfontolt, apukája sem beszél feleslegesen. Kép Én nem várom el Flórától, hogy már folyamatosan beszéljen, majd rájön, akkor elég lesz ha egy percre is befogja a száját. Kép Egyébként már Fló is sok szót tud mondani.

Ez az eset nem semmi lehetett. Azért ha valaki betartja az egyágybanvaló alvás szabályait, akkor nem lehet baj.

Gabi3
inecsg

Babamama: Azért ez a Kiskunhalasi eset elég durvaKépÉs mi történt? Ráfeküdt álmában anyuci vagy mi? Na ezért nem alszom én egy ágyban sőt egy szobában se Bogival.

Gabi3: Nekem van egy ismerősöm (4 gyermekük van) és a harmadik (egyetlen kislány) 15 hónaposan már mondatokban beszélt és tök érthetően. Olyan furcsa volt, mert alig látszott ki a földből, de már megállás nélkül magyarázott.

Jaj nem is meséltem. Abbahagytam a fogigátlót Kép Most kistesót gyártunk, vagyis hát megpróbáljuk. Hátha.... Most vagyok azokban a bizonyos termékeny napokban, úgyhogy már 3. napja hajnal 4 körül sikerül elaludni, mert hát...szóval..igen KépKépKép És tuti, hogy ilyenkor a Bogi éjfélig ébren van. Mintha tudnáKép Tegnap éjjel fél egykor sikerült ágyba dugni. Hihetetlen a csajszi Kép Csajok szorítsatok, hogy összejöjjön. Nagyon szeretnénk! Főleg a barátom. Én is, naná, de ő aztán nagyon. És azt mondta, hogy fiút fog "csinálni" és megpróbál ikreketKép Hát az valahogy nem hiányozna, de legalább egyszerre le lenne tudva a terv KépKép

Ágci: A Feng shui az a lakberendezési dolog?

Melinda: Édes llehet Lotti ahogy mondja a nevét. Kis ügyes Kép Bogi Bogónak hívja magát, vagy csak simán baba, általában baba.

Nóri: Nagyot nőtt Léna, ügyik vagytok! Hova is hordod dokihoz?

Karmen várjuk az élménybeszámolót Kép

Ki megy a babaklubba pénteken?

Puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Gabici, tudom, hogy ezt most nem olvasod, de azert nagyon szoritok, h minden rendben legyen.

Karmen, gyonyoru Orsi, varjuk a tovabbi fotokat! Kép

Eniko, hat ez szuper, megy a drukk ezerrel.Kép Most hol laktok?

Babamama, nagyon ugyes Luca, jol belehuzott mostanaban! Kép

Angi, legyszi rakd fel ide is a kepeket. KépSzerintem a tobbieknek is tetszene. Meg eletemben nem lattam piros kadat. Es Virag is nagyon edi a malackas szerkojaban! Kép

Nina, dobbenet a kocsifoglalasos sztori!

Kepzeljetek, egy ismerosom azt mondta, hogy a novere mar 8 honapos koraban folyamatosan beszelt. Na ezt megneznem. Amikor mondtam, hogy en kb 2 evesen kezdtem el rendesen beszelni, akkor tiszta hulyenek neztek. Szerintuk csak az szamit, hogy az anyuka mennyit foglalkozik a gyerekevel. Viszont en ugy gondolom, hogy az alkati tenyezok is szamitanak.

Amugy nagy felfordulas volt tegnap nalunk, mert lejart a garancia a lakasra, es elleptek a lakast a mindenfele szakemberek. Szerencsere a ferjem itthon tudott maradni, mi meg meglogtunk a gyerekkel. Egesz nap az utcakat rottuk. Meg szerencse, hogy jo ido volt.

agi77

Hű Enikő, mindjárt jönnek a névtelenekKépKépKép

Mi nem megyünk babaklubbaKépKépKép
Pedig úgy szeretemKép

Írjál mailt!

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Gabicinak nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen, Karmennak, Nórinak meg drukkolok, hogy belejöjjenek gyorsan a babázásbaKép

Nekem ebből a szempontból nagyon jó dolgom volt, hiszen egyrészről gyakorolhattam a hugomonKép, másrészt meg anyu mindenben segített.

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Szerintem a beszédnél sokat számít, hogy hányan vannak a gyerek körül rendszeresen. Mi annak idején a nagymamáék házában laktunk, rengeteg nagynéni+rengeteg unoka így gyorsan belejöttem a szövegbe. Állítólag elég korán, de az sem 1 éves korom előtt volt.
Kicsit sajnálom ezt a kismanót, mert a házban is csak most fognak babák születni, nem nagyon van hasonló korabeli társ, majd talán a játszótéren találunk.

Enikő, írtóra irigyellek!! Mindent bele, meg se álljatok a hármasikrekig:-))))
Egyébként nem tudom, hogy ráfeküdt-e az anyja a gyerekre, nem hiszem. Szerintem szimpla csecsemőhalál (már ha ezt lehet szimplának nevezni). Nem tudták megállapítani az orvosok, hogy miért halt meg.
Babamama
babamama

Na röviden megprobálok irni Nektek. Január 19-én kellett befeküdnöm, semmi probléma nem volt amugy. Naponta 2x CTG, 1x 20 perc oxigénnel. Kaptam hetente 1x tüdöérlelö szurit is, mert hogy kicsike volt a baba és tudtuk korábban fog kibujni. 27-én a prof. is azt javasolta hogy másnap legyen meg a baba, mert tul sok volt a kockázat egy hirtelen megindulo szülést nem akartak. Igy az éjjelt a szülöszobában töltöttem, hajnalban burokperedés, reggel császár. Nagyon féltem a mütét utána fájdalomtol, de csak akkor éreztem ha fel kellett kelni, egyébként nekem semmi se volt. Ma vették ki a varratokat, gyönyörü lett, mert bör alatt varrtak, igy semmi se látszik szinte. Orsi jo alvo, étvágya is van. Ma kivette a varratokat, azt hittem fájni fog, mint máskor amikor elvágták a varratokat, de itt csak a két végét csippentették el és kihuzták egyben a fonalat. Meg sem éreztem. A gyöngyöt emlékbe megkaptam ami a varrat szélén volt. A mütét alatt nagyobb volt a kockázat igy a babát csak lassabban tudták kiemelni, ezért kissé bealudt, az Agpar 8/9 lett. Amugy szerencsére nem lépett fel erös vérzés, igy amitöl nagyon féltem, nem kellett csonkolni a méhemet! Szoval minden nagyon jol alakult.

Képek: http://amina.sztar.hu

Babamama! fizikailag vagyok fáradt, de ma már kissé fittebb vagyok.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Babamama!

Én nagyon féltem/félek a csecsemőhaláltól, ezért van itthon légzésfigyelő, és ezért kérdeztem rá külön is az elsősegéylnyújtó tanfolyamon, hogy mit kell az esetben tenni, ha megszólal a riasztó. Rendes volt a pasas, szépen megmutatott mindent. Bár az közel sem megnyugtató, hogy hozzánk 25 perc alatt ér ki a mentőKépKépKép

Társaság: Talizzunk sokat!!! Mennyi idős a kismanó?

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Karmen egyszerűen gyönyörű a kislányod Kép Gratulálok! Kép Elbőgtem magam amikor nézegettem a képeket!Kép

Puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?