Új privát üzeneted érkezett!

Eniko, megtalaltam, elolvastam, es sajnallak a sok szenvedesert. Kép Az enyem is valalmi hasonlo volt, talan nem ennyire durva. A kekfeny, sargasag + bunko csecsemosnoverek total megegyeznek. Megirnad a dokid, illetve az ugyeletes doki nevet? A cimem: nagynelakagi@freemail.hu Elore is koszi!Kép Meg jo, hogy a vegen jol alakultak a dolgok! (A gyerekekre gondolok)Kép Hogy tudtad feldolgozni? En mar most rettegek a kovetkezo szulestol, pedig az elso terhessegem csodaszep volt.Kép Amikor a Zsofi szuleset olvastam sirogorcsot kaptam, teljesen megegyezik az enyemmel. Igy viszont nekem mar nem kell megirni a tortenetemet. Kép

Angi, ma nem irtam melt! Kép a tegnapira gondolsz?

Agi
agi77

Sziasztok !

Megszületett tegnap Orsi. Magassága : 53 cm, születési súlya 2940 g.

Karmen férje

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép MIllió gratula Karmennek, Karmen kispapinak, no meg persze Orsinak!!! Kép Sok boldogságot kívánunk! Nagyon szép a súlya és a hossza KépKépKép Ügyik vagytok!
Puszka
Enikő és Bogi Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hatalmas gratula Karmennek!

Nóri
norcee

Nagy gratula Karmennek, kérjük a beszámolót.

Kicsit más véleményem van a tinilányról mint nektek, de azért leírom, hátha nem haragszik meg egyikőtök sem. Lehet, hogy 15 éves, de a férje 23 évvel idősebb, ő se tudott neki segítséget nyújtani?! (És itt nem arra gondolok, hogy nem ment be a szülésre, az más, azt el tudom fogadni)Ha nem tudok valamit, kérdezek, még akkor is, ha buta vagyok. A 800 ezer forintos támogatás elintézéséhez nem buták?! Miért nem fogta meg a gyerekét, legalább egy puszira?!
Bocsi, ha megbántottam a fentiekkel vkit.

Gabi3! Én sem értettem nagyon, miért nyomott "korán" annyit a tanárnő?

Lotti már tudja mondani, hogy tészta, busz, hó.
Ma 1/4 órát aludt, így elég zűrös volt a nap vele.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Karmen ,

gratulalok a babocahoz.

Eniko,

azt a Sacit en is ismerem es tenyleg tusko. Jazmin szulesekor, reggel bementem, mert nem tudtam, hogy most mi van, vagyis ez mar a szules v. mi? Mikor meglatot kerdezte, hogy hol a gyerek? tudom, hogy kicsi hasam volt, de kicsit nagyobb reszvettel lehetne masok irant. Eppen eleg nagy bajom volt az nekem, hogy pici volt a hasam, sot akkor mar tudtam, hogy a baba is. Felragta a ctg-t, es le sem tojt. Szerintem nagyon flegma kiscsaj, meg is jegyeztem a nevet. Akkor meg hazamehettem, de mar delutan ujra bent voltam. Ha o jott volna hozzam szulni, asszem elhajtottam volna. De Barbara jott. Es nagyon kedves volt. Bar szerintem ez a kedvesseg mind annak szol, hogy kpjon penzt a szuleszno, de nem baj, mert tenyeg sokat segitenek.
Az erdekes az, hogy a baratnom nala szult, nem fogadta meg, de pont o volt az ugyeletes es nagyon meg volt vele elegedve. Bar gondolom, ha szuleszt vkit, azzal mar kedvesebb, mert remel vmit.

gabomamo
gabomamo

Karmen,Gigi, Fanita:
Gratula a babácskákhoz!
Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!
Nina
nina74

Kép
nina74

Küldem egy képet VAndiról, éppen cipőt próbál.
nina74

Karmen és Karmen kispapi

Nagy nagy gratula!!!
Sok boldogságot és egészséget kívánok
nektek.

Szilvi
szedem

Sziasztok,
Gratulálok én is Karmenéknek, jó egészséget és sok boldogságot!Kép

A szülésznőkhöz: aki nálam a legtöbb időt töltötte, Csilla volt, nem fogadtuk meg, mert akkor még nem is tudtam, hogy lehet. De ennek ellenére nagyon aranyos volt, mintha az anyukám lenne, szülés előtt, alatt, után. Nem adtunk neki pénzt, mert mikor akartuk nem volt benn, utána viszont nem találkoztunk. Viszont a Zsóka volt, aki felvett a szülőszobára, csak ugye mivel én nagyon sok időt töltöttem aznap ott, már elment, mert lejárt a munkaideje. Viszont annyira jól esett, mikor másnap vagy harmadnap összefutottunk a folyóson, kisértem le a párom, és mondta, gratulál a kicsihez stb. Aranyos volt ő is.Kép
Saci: ha egyre gondolunk (szvsz tuti) ikreket szült a Kárász utcában szoktam látni sétálgatni a férjével. Most már kicsit nagyobbacskák a gyerekek, 1 év körüliek.

Én nem nézem a szülős műsort, a hátamon is felállt a szőr, mikor karácsony táján el kezdték reklámozni. Nem a téma, hanem az egész hatásvadászat... ÚÚÚÚtálom, hogy ez megy minden szinten a médiában...Gyakorlatilag, mi nem is nézünk tv-t. De valszeg egyenes arányban volt a családunk képernyő előtt töltött idejének lecsökkenése a műsorok szintjének lecsökkenésével.
A tabik hétvéégn szeretik egymást, aztán slussz. Napközben nincs is időnk, épp, hogy kiszorítjuk, hogy nagyjából uakkor üljünk le vacsorázni.

Kicsit hosszú lettem, bocsi,
mindenkinek jó éjszakát:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Karmen!

Nagy-nagy gratula Orsihoz! Kép Kép Kép

Én is nagyon-nagyon sajnáltam a tinilányt, alig tudtam aludni éjszaka. Ez komoly. Végig az járt az agyamban, hogy hogy lehet ilyen bunkó ez a Kandász, hogy tényleg legalább ő nem mondja el neki a dolgokat. És egyáltalán nem a csajszi hibája volt, hogy nem tudta, ilyen háttérrel. Kép

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!
Enikő: láttam, hogy küldtél képet, de továbbra is vacak a freemail. állandóan kiléptet, hogy letelt a biztonsági időkorlát, pedig szinte be sem léptem. Ahogy be tudok menni megnézni, referálok Kép

Melinda, én abszolut veled értek egyet a tinilány ügyében. Szerintem sincs arra mentség, hogy néhány hónap alatt valaki legalább a tudnivalók egy részének ne járjon utána. Belegondoltatok, hogy mit fog ez a gyereklány otthon kezdeni a gyerekével??? Szerintem nem mentség, hogy sanyarú gyerekkora volt. Ha gyerekszülésre adta a fejét, vállalja a velejárókat. Ehhez nem kell 30 évesnek lenni, lehet az illető 14 is!!!

Ágci, hétvégén mikor vannak tabik?

Karmenéknek sok boldogságot és jó egészséget!!!

Babamama
babamama

Sziasztok!

Nagy nagy gratulak Karmennek!!!!!!!

Én is nagyon sajnálom a kicsilányt, kb egyidős lehet velem.

Ági!

Lehet, sőt biztos, hogy egy tapló volt a szülésznő, de ettől függetlenül életem legszebb élménye marad a szülés. Mert mikor a hasamra tették a prücsköt, minden bántást elfelejtettem.
Kiv. a gátvarrást, mert az utána voltKépKépKépKép

Enikő, válaszoltam!

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Babamama, egyetértek.

Bár nekem könnyebb volt, mert családban élek, de sose volt elég anya magyarázata, mindig mindennek utánajártam, mert kíváncsi voltam. Ő is lehetett volna ugyanolyan kíváncsi. De ettől függetlenül sajnálom, és remélem nem lesz depressziós, mert szülés után igencsak úgy nézett kiKépKépKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsofi, nekem is jo volt, amikor a hasamra tettek Manocskat Kép, sot mar a kitolas is jobb volt, mint a vajudas, de nem erem fel esszel, miert megy egy ilyen valaki szulesznonek. A varrast egyatalan nem ereztem szerencsere. Kép Termeszetesen nem erdekelne az egesz, ha nem akarnek tobb gyereket. Igy viszont tartok attol, hogy megint kifogok egy ilyen ˝kedves˝ vkit.
Csajok, aki szules elott all, inkabb fogadjon szulesznot! Kép Sose lehet tudni ki ugyel eppen!

Agi
agi77

Az előbb írtam egy hosszabbat és elszállt!

Karmen: Gratula Orsihoz! Sok tejcsit és gyors felépülést kívánok Nektek!

A Corás babakelengyevásár borzalmas. De legalább kimozdultunk. Már igen csak depis voltam. Nem nagyon megyünk Flóval sehová, mert könnyen elfáradok, a Papa meg későn ér haza.

Tegnap volt egy só ksi 1 perces keményedésem, jól beszartam így a 32 hét elején. A doki bácsi megnyugtatott.

Jövő héten megyek vérvételre, éhgyomrira, hurrá!

Már nagyon várom a jövő heti klubbot, ki jön?

Gabi3
inecsg

Ági:

Igazából még nem tanítottam. Szóval rendes munkahelyem még nem volt. Főiskolárol mentem GYES-re az elsővel, és aztán GYES-en is voltam hosszú évekig. A gyerekek mellett szereztem meg a két diplomámat. A másodikat, a tanárit, nappalin szereztem, és akkor 2.5 évig tanítottam is az egyetemen. Nagyon élveztem. Aztán, mire meglett az államvizsgám, már itt volt velem Anna, és most megint GYED-en vagyok.

Gabi3:

Hogyhogy nem vették észre időben a toxémiát? Én az elsővel, Zsófival voltam az. Amíg Pécsen jártam tanácsadásra, nálam sem jöttek rá, ezért híztam 30 kilót, és ezért ment tönkre a folyadékháztartásom (és most ezért vagyok ilyen kövér!Kép ). De ahogy, 6 hónaposan, lekerültem Szegedre, és a fogadott orvosom kezére, ő egyből befektetett, és vérplazmát kaptam, tranzfúzióba, meg vízhajtót, és gyönyörűen szinten tartották. És a 38. héten szültem, 3300g-al.

Lara:

Kész vagy a vizsgákkal? Minden jól sikerült?
A véleményeddel nagyon megleptél! Én azt hittem csak szemtől szembe mondanak ilyen "kegyes" hazugságokat. Szegény baba minden volt csak nem szép. Én nagyon sajnáltam szegényt. Persze tudom, hogy rendbe jön a kis feje, és az arca meg aranyos volt. De hogy szép lenne!?
Jó, persze, valamilyen szinten minden baba gyönyörű, hisz mind egy kis csoda, és természetes, hogy a saját anyjának mind a legszebb. De én rengeteg újszülötett láttam, és vannak gyönyörűek, és bizony vannak csúnyácskák.
Mindenesetre én hálát adtam az istennek, hogy olyan tipus vagyok, akinél 3. fájásra megvan a baba, mert szörnyű lehet, és fájdalmas, a hosszadalmas kitolás. Ráadásul minden gyerekemnek szabályos gömbölyű feje volt. Ja, és ami a legfontosabb, ők sem szenvedtek.

Angi:

Na, én sem vagyok a kiabálós fajta. Zsófinál is, ahol nagyon féltem, és nagyon hosszú volt a vajudás, csak csendben sirdogáltam, amikor nem látták. Amikor meg bejöttek gyorsan megtöröltem a szemem, engem ne lásson senki szenvedni.
Egyébként is, amikor fájás van, én megmozdulni, megszólalni sem tudok, mert ha teljesen ellazítom magam, sokkal kevésbé fáj. Elképedve nézem, hogy valaki még dobálni is tudja magát.
De ez tipus kérdése valóban. El kell fogadni, hogy mindenki másmilyen.
Nekem a kedvencem egy cigyány asszony volt, aki mellettem szült, és végig, ordítva szidta a párját, hogy vágta volna le, meg tette volna akárhova, meg hogy ezért még megöli, stb.
Nagyon jól szórakoztam.Kép

Karmen:

Nagyon sok boldogságot kívánok nektek!
Gyönyörű neve van a lányodnak! Nekem is van egy Orsim. Kép

Nina:

Nagyon jól néz ki Vanda! Eszik már rendesen?

Babamama:

Ne haragudj, de te is, és itt mások is, magatokból, egy értelmes, intelligens, kulturált, jól szocializált emberből indultok ki.
Vannak másmilyen emberek is. Sokan. Sajnos sokkal többen. Ők nem így gondolkodnak, ill. nem is igazán gondolkodnak, inkább ösztönlények. Nézd meg annak a lánynak a családját! Nem csak szülni, hanem élni sem tanították meg. Csak nőtt, mint a dudva az udvaron. Nem kapott szeretetet, törödést, nevelést. Mi tette volna emberré? Ő egy kis állat, aki simogatásra vágyik.
Jó lenne, ha sok munkával, tanítással, vagy bármilyen eszközzel elérnénk, hogy ne legyenek ilyen emberek. Na, nem írtással, mint Hitler tenné, hanem sok türelemmel, munkával, szeretettel.
Mert bennem felmerül a kérdés, hol voltak, és mit tettek, ennek a lánynak a tanárai, felügyelői, védőnői, stb. Nekünk kell sokat dolgozni, és szívvel lélekkel, hogy ne váljon senkiből, ilyen haszontalan kis lény, ember helyett.
Én borzasztóan sajnáltam őt.
Az egyetlen, ami reményt ad, hogy a kis Jocónak jobb lesz, az az apuka kijelentése, hogy tanittatni fogja, hogy ne kelljen úgy élnie, mint neki.

Bocs, hogy ilyen hosszú, és filozófikus voltam! Kép

Mesó
meso

KArmenéknek nagy gratula!!! KépKépKép
Angi és VIrág

Ági! NEm tudom már mikor írtad, de Te írtál egyet a forgásról, én válaszoltam. NEm tudom, azóta írtál eKép. Hülye freemailKép

.:Angi:.
angiszeged

Jaj, majd el felejtettem, Karemeneknek mi is gratulalunk! Kép

Angi, mar nem tudom mirol irtam uoljara! Kép Azt megkaptad, amiben Monikarol es Vikirol irtam?

Meso, a ferjem is az egyetemen tanit, de o prog. matos. Kép

Agi
agi77

Ági!

Az biztos, hogy én is fogadok a következőnél szülésznőt!
Ez tuti!

Én mégegyszer nem akarom ezt a kiszolgáltatottságot megélni.

De a szülésemnek (és a szülésznő viselkedésének)volt egy jó következménye: Eldöntöttem, hogy szülésznő leszek. Ez biztos.

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ági! NEMKép NEm kaptam meg!

angiszeged

Agi: Igen, most Szabadkán, ha minden jól megy hétfőn megyünk át Szegedre. De szeretnék végérvényesen átköltözni. Elegem van az itthoniakból! Meg aztán Bogi apukája is Szegeden van, ha hetente jönne látogatni, szeretném biztosítani neki a körülményeket. Nem tud átutazni ide, és nekem fontos, hogy láthassák egymást rendszeresen! Meg persze a barátom is Magyarországon van, úgyhogy mennem kell Kép

Babamama: Sztem a freemail egy rakás kaki. Én is váltok szolgáltatót. Idegesít, hogy nem megy és nem megy és nem megy! Sztem sokunkat!

Nina: Nagyon édes Vandi! Mekkorát nőtt amióta nem láttam. Kép Húzza felfelé a rosszaság Kép

Karmentól, vagy kispapitól meg várjuk az infókat a szüléssel, Karmennel és Orsival kapcsolatban (akinek tényleg gyönyörűséges neve van Kép)

Meso: Mind az 5 terhességed,szülésed egyforma volt? Úgy értem nagyjából. Egyiknél sem volt semmi extra? Leszámítva Zsófival a terhességi mérgezést! Melyik volt a legkönnyebb és melyik a legnehezebb?Puszka a gyerekeknek.

Enikő

ceniko
Szeged

Mesó, igazad van részlegesen. De akármennyit is szidjuk a szociális hálót, még erre a kislányra is kiterjed. Ha bemegy a kórházba, az orvos megmondja neki, hogy kismama könyvet kell kiállíttatnia. A kismama könyvet a védőnő állítja ki és ha más nem, neki csak kellett volna legalább néhány szót váltania vele.
szóval azért ezt innen is lehetne nézni.

Enikő: végre meg tudtam nézni a lányod. Írtó édi!!! Látszik rajta, hogy nagy huncut!! Erről a gépről nem tudok képet küldeni, de hamarosan a sajátom is rendben lesz és akkor arra mindent átmásolok és küldöm.

Nem tudok könnyedén váltani szolgáltatót, minden levelem odamegy, a levelezőlistásak is.

Ti 10 hónaposan adtatok a gyerkőcnek olyan kaját, amiben van tejpor? Kicsit ki vagyok akadva, adtam neki, nem csapta ki, de nehogy valami baja legyen.
Babamama
babamama

Sziasztok:

Meso:
Sajna még mindíg nem eszik Vandi rendesen.
Ha egyáltalán evésnek lehet nevezni azt amit művel.
Csak mostmár nem idegesit.
Van olyan nap, hogy egy falatot sem eszik.
A margarinos kiflin, meg a levesből a répán kívül semmit be nem vesz a szájába. De én már ennek is örölökKép
De ebből sem eszik mennyiséget, csal megkostolja.
Sebaj, majd szépen lassan haladunk előre.

Most az alvásgondunk kezd megoldottnak látszani.Kép
Ugyhogy örörmködöm!!

Akkor most milyen dolgozatokat javítasz?

Babamama:Én nem adtam! De nem is ette volna megKép

Nina
nina74

Szaisztok,
Babamama,
ezt mondja Meso is.Kép

A freemailes leveleket át lehet irányítani. Közben meg mindenkinek megírhatod, hogy máshol van már a címed, oda írjanak. Illetve, onnan írsz, és majd válaszolnak rá.Kép
Valszeg nem lesze a babunak. Mi volt kaja? Bébiétel?

Ági,
hogy hívják a férjed? Az enyém is az egyetemen tanított egy ideig, prog matekosokat is. Jöhet magánba is.

Ágci

Kép
Ágci

Babamama: én még várnék a tejport tartalmazó kajákkal, csak óvatosan.

Zsuzsó: A szülésznői szakma nagyon-nagyon szép. Én is biztos élvezném, a tanárság is jó, csak ne lenne olyan sok rossz oldala. Kép

Msó: A cigányasszonyos élmény bizsots jó lehetett. Én is kíváncsi vagyok a szüléseidre! Nagyon alattomosan indult a toxémiám. Lasan kúszott fel a vérnyomásom és a vizeletemben is csak az uccsó tanácsadáson találtak fehérjét. Tehát a két utolsó tanácsadás között jött ki igazán. Vizesedni se vizesedtem olyan feltűnően. Igaz a gyűrűimet már a 20 héttől nem tudtam hordani. Flóra meg azért lett ilyen kicsi mert visszafogyott a pocakban a rossz ellátás miatt.
Eddig mindenki azt mondta, hogy többet nem fog előfordulni, én is tudom. Én csak 15 kilót híztam, de abból lement 10 szoptatással el is tűnt. A pulzusom maradt magas. De most mondjuk rá jó. 100 alatt van. Egyszer volt csak 107, 108-ig mér a mérő.Kép A vérnyomásom most teljesen normális, sőt nemis igazán emelkedik, pedig az még elfogadható lenne.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Ági!
Nem mer bejönni a férjem a szülésre. Én megértem, nem akarom erőltetni. Azt mondja, hogy ő ott lesz, és idegeskedni fog. Egyébként ha bejönne is, szerintem csak idegesítené magát, hogy nem tud nekem igazán segíteni. (Az elején - amikor nagyon rosszul voltam - is mindig azon volt kiakadva, hogy nem tud semmit tenni, hogy jobban legyek.) Annak meg szerintem nincs értelme, hogy én erőltessem, ő meg nem akarja.
Abban biztosan igazad van, hogy az apa akkor tudja leginkább "értékelni" a gyerekét, amikor ő már képes kommunikálni. Addig viszont "kitart" az apai büszkeség. Azt én már most is tudom, hogy jó apa lesz.

Enikő!
Igen, arra a képre gondoltam! Nagyon tetszik! Jó az a játék. A lábbal hajtós kismotor szerintem is minden pici kedvence. A húgom kislányának is volt, és még akkor is azzal száguldozott, amikor a térde már állandóan lekoppant a járdára. Ez a kismotor még megvan. Szerintem Tomika is élvezni fogja.

Gabi!
Diavetítőt én a vásárokban szoktam látni használtan (elég sűrűn szoktunk járni hétvégente), újonnan nem tudom, hogy árulnak-e. Nekünk szerencsére van, kaptunk. Bár egyelőre még nem vetítünk, mert ugye a baba még meg sem született. Bár a férjem mondta, hogy ő akar addig is diafilmet nézni.

Karmenéknek nagy-nagy gratula! Remélem, hamarosan együtt lesz a család.

Nina!
Nagyon aranyos Vandi! Jól áll neki a cipő!

A nővérek, szülésznők kedvességéről nekem az a véleményem, hogy az nem elsősorban pénzkérdés, hanem attól függ, ki milyen természetű. Nehezen tudom elképzelni, hogy az, aki mindenkivel utálatos, ha pénzt kap, kedves, aranyos lesz. Én igazából úgy gondolom, hogy ha már valakinek emberekkel kell foglalkoznia (egyébként a munkahelyen és is azt teszem), pontosan ugyanannyi fáradságba kerül udvariasnak és kedvesnek lenni, mint mogorvának. Amikor én bent voltam októberben amniocentézisen, az egyik nővér pl. - aki a felvételnél a vérnyomásmérést intézte - igencsak türelmetlen volt. Nem igazán érezte át, hogy ez ember azért ideges egy ilyen beavatkozás miatt. Majdnem elbőgtem magam. Mindjár 140/90 lett a vérnyomásom (egyébként általában 110-120/70-80). Az a nővér viszont, aki az amniocentézisnél ott volt, és előtte a vérvételt csinálta, utána pedig a papírokat hozta, annyira kedves és türelmes volt, hogy el sem lehet mondani. Pedig ő sem kapott semmit.

Na befejeztem!
Vigyázzatok Magatokra és a babákra!

PTünde
ptünde

Szijasztok!

Lányok, hát én meg vagyok lepödve, hogy miket irtok a Saciról, mert én meg azon gondolkodom, hogy megkérem, hogy megint ö jöjjön be, mert annyira jó fej volt.
Enikö! igen, a leirás illik rá, vékony, fiatal, vörös. Nálam végig mosolygott, nevetgéltünk, a végén már csak a férjemmel viccelödtek, amikor én már nem tudtam szólni. Nagyon kedves volt végig. Lehet, hogy csak jó napja(éjszakája) volt és jó passzban fogtam ki akkor, nemtom. De nekem nagyon bejött, nagyon segitökész volt végig. Még a végén dicsérgettem is, hogy milyen jól és sokat segitett.
Ja és végig ott volt mellettem, el sem mozdult onnan. Ennek ellenére nem adtam neki pénzt, mert nem volt fogadott szülésznö.

Nekem asszem egy Csilla nevü szülésznövel volt rossz tapasztalatom, ha Ágcival egyröl beszélünk. Nagydarab szemüveges rövidhajú nö. Hát az aztán olyan bunkón beszélt velem, hogy majdnem rákérdeztem, hogy miért haraxik rám, de szerencsémre nem ö volt bent.

Meso! igen, készen vannak a vizsgák. Neked?
Nem teccett a fuvolatanárnö babája? Hát én el voltam ájulva, biztos egyröl beszélünk? Amúgy a másik baba is szép volt, de ez jobban teccett.

Angi! Nem irtam én olyat, hogy a "nem kiabálás" elvárás lenne. És nem is megvetendö szerintem sem. Én egy szó nélkül szültem, és eszembe sem jutott, hogy jajgassak, de nem azért mert ciki, hanem mert nem éreztem rá késztetést. Pedig nem adtak semmilyen fájdalomcsillapitót.

Lara
lara

Angi, elkuldtem a leveleket, bar mar nem annyira aktualisak! Kép

Zsofi, ez szuper jo, hogy szuleszno akarsz lenni! Kép Bar csak en is fiatalabb lennek!

Meso, bennem is az merult fel, hogy akkor hogy javitasz dolgozatokat, ha most nem tanitasz?

Tunde, megertem a ferjedet, ha nem akar bemenni. Engem marhara idegesitett az enyem. Kép Szult elottem egy no, o ugy csinalta, hogy a folyoson setalt, vegig magara es a babara figyelt. Teljesen kizarta a kulvilagot. Csak akkor maszott fel az agyra, amikor mar bujt volna ki a baba. Ugy kellett visszanyomni a fejet, hogy meg tudjak csinalni a gatmetszest. Legkozelebb en is igy szeretnem csinalni. Kép

Agci, Nagy Antal a ferjem, 9-dik eve tanit (az Arpad teren). Es a Tied? Szerintem itt a forumon a legtobb ferj informatikus. Kép

udv: Agi
agi77

Zsofi, megneztem a felvi.hu-t, es nem talaltam hol lehet szulesznonek tanulni. Vagy ez valaminek a szakosodasa?

Eniko, orulok, hogy Szegeden leszel!Kép

Gabi3, Te kerdezted a talit? Nagyon szeretnenk menni, de sok most a virus, a baratnom kislanya 2-t is elkapott. Kicsit felek, de olyan jo lenne talalkozni! Kép

Udv: Agi
agi77

Ági, a Kossuth Zsuzsában van 3 éves képzés. Érettségi után lehet menni, sajna nem minden évben indul, mert nincs elég jelentkező. Most indult.

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ági!

A talin ugyanúgy elkaphattok akármit, mint vásárlás közben, vagy az utcán. Nem igazán van különbség. Ill. annyi, hogy mi jobban vigyázunk a gyerekeinkre, és betegen nem megyünk el társaságbaKépKépKép Az az még nagyobb biztonságban leszelKépKépKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Mi megyünk klubba.

Lotti ma egy ari csajszi volt. Egy bnőmnél voltunk, 11 hónapos a lánya, na eszeveszett édik voltak a babók együtt. Lotti állandóan puszilgatta, meg mondta neki, hogy Do-Do (Dominikának hívják). Ebédre rengeteg kelkápi főzít evett, lesz bizti eredménye.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zsofi, a gyereket nem visszuk bevasarolni Kép, Apuci kint marad vele. Azert igazad van, lehet, hogy megyunk.Kép Viszont sok ember hordozza a virust es fertoz, de nincs tunete.
Azt hittem ez foiskolai kepzes kereteben zajlik. Az orvosi egyetemen, illetve az egeszsegugyi foiskolan kerestem. Nem csoda, hogy nem talaltam. Kép Te mar el is kezdted? Nem tudod, hogy ez korban maximalva van-e? Ahol tanitottam szakkozepben az ilyen erettsegi utani kepzesekre 25 eves korig lehetett jelentkezni.

Angi, olyan furi volt talalkozni, total zavarban voltam, biztos eszre is vetted. Nem volt ott a szamitogep, hogy elbujhassak moge. Kép Azert nagyon orulok! Kép Csodaszep Virag, es olyan nagy baba! KépKépKép

Agi
agi77

Kérdeztétek a szüléseim, milyenek voltak. Részben különböztek, részben pedig ugyanúgy zajlott mind.

A Zsófival úgy indult, hogy elfojt a magzatvíz éjjel 1 órakor, és szépen betaxiztunk a klinikára.
Ott a szokásos rituálé után felfektettek az egyik szülőágyra, egy félreeső boxba, és ott hagytak. Fájásaim nem voltak, csak a hátamban, a kellemes fekhelytől. A dokimat sem láttam reggelig. Úgy 9 óra körül kezdték az oxitocint, de nem igazán indult be 2-ig. Viszont addigra a hátam kikészült, hisz oldalra sem fordulhattam. Akkor kikönyörögtem a szülésznőtöl egy kis oldaltfekvéses pihenést. Fél órát engedélyezett, aztán visszafordított fél 3-kor. Na akkor beindultak a fájások, talán a pihi miatt. Elkezdtem tágulni, szép lassan. Aztán hirtelen eltünt a méhszáj, és futottak a dokiért. Majd 3/4 5-kor meglett Zsófi, a harmadik tolófájásra. A legszörnyűbb a gátsebem volt, 6 hétig nem tudtam ülni.

A másodiknál csak szivárgott a víz, így a megfigyelőn töltöttem a hétvégét. Hétfőn du-án előkerült a dokim, hogy megvizsgál. Úgy megvizsgált, hogy csőtörés lett, elfolyt a magzatvíz. Oxitocin ismét. Itt 16 órakor kezdtem, és 21.40-re lett meg Orsi. Annyival volt másabb, hogy rögtön reagált a gyógyszerre, nem tartott olyan sokáig. De a vége ugyanúgy felgyorsult, és ugyanolyan könnyen kinyomtam.

A harmadik volt a legrázosabb lelkileg, és a legkönnyebb egyébként.
Vele 4,5 hónapot töltöttem a klinikán, mert állítólag kevés volt a víz, és haránt volt a baba.
Minden rosszat elmondtak, amit lehetett. Volt orvos, aki kerek perec megmondta, nem hiszi, hogy ki tudom élve hordani. Féltem is nagyon, mert gyógyszerek mellett estem teherbe, még a Ceizel-nél is voltunk emiatt. Végül 1 hónappal az UH-n számított idő elött azt mondták, mostmár meg kell szülni, mert nem fejlődik egyáltalán. Jó, ha van 1,5 kg. Így másnap hajnal 5-kor burokrepesztéssel indítottak. Oxitocin megint. Ebből a szülésből nem maradt meg más, mint a félelem, ill. a megkönnyebbülés. Itt volt egy kellemes afférom egy szülésznővel, mert megint begyorsult a vége, és nem hitte el, hogy nyomnom kell, és nem szólt a dokinak azonnal, pedig az épp hazaugrott ebédelni. Mindenáron be akarta nekem mesélni, hogy biztos kakilni kell, még nem tünhetett el a méhszáj, hisz nem rég vizsgáltak. Mire sikerült meggyőzni, a doki pont hazaért. A kedves megvizsgált, és csodálkozva közölte, hogy jé, tényleg itt az idő. Egy csomó fájást vissza kellett tartanom, mire odaért a dokim. Mindezt úgy, hogy ott vártak mellettem a hordozható inkubátorral, hogy rohannak az én beteg, fejlődésben elmaradott, kissúlyú babámmal a gyerekklinikára. Du 1/2 -ra megszületett az én makk egészséges, 2850 grammos gyönyörű kislányom.
A gyerekorvos mosolyogva csomagolt, hogy rájuk itt már nem lesz szükség. Akkora kövek estek le a szívemről, hogy szerintem tatarozták utána az épületet.
Határtalanul boldog voltam, és nem fájt semmim, hisz vágásom sem volt. Szülés után 2 órával már fent a 3.-on telefonálgattam.

A legszebb élmény a kisfiam születése volt. Egy szerdai napon nagyon rosszul voltam. gyengék voltak a lábaim, szédültem. De vidéken volt a férjem, így otthon feküdtem. De másnap azért bebuszoztam a klinikára, biztos, ami biztos.
Ez volt az első alkalom, hogy a párommal készültem a szülőszobára. Ő akkor ért oda, amikor épp megvizsgáltak, és közölték, hogy szülünk, 6 centire nyitva a méhszáj! Majd elájultam.
A doki elment vizsgáztatni, én meg életemben először, sétálgathattam a folyosón. Így jó vajudni, nem ágyhoz kötve. 2-kor fektettek fel az ágyra, és 1/2 4-re megszületett a kisfiam, akit lánynak mondtak az UH-án. Megint olyan gyorsan, hogy az új szülőágyat, az új papásszobába, nem sikerült összerakni, így keresztben volt a lábam a lábtartón.
Akkor voltam talán életemben a legboldogabb. Mert fiút szülhettem a férjemnek 3 lány után.
De olyan fiút, olyan elevent, vásottat, hogy el is ment a kedvem a további gyerekektől.

Bocs, de miután leírtam a következő sorokat, és visszaolvastam rájöttem ez sokaknak felkavaró lehet, és nem is kiváncsiak rá. De ha már leírtam, akkor itt hagyom. Kérem, akiket felkavar egy terhesség elvesztése, ne olvassák el a következő bekezdést.

Elsős voltam az egyetemen ( a fiam pedig 5 éves), amikor terhes maradtam.
Életem nagy álma volt, hogy matektanár legyek, és végre felvettek. Nem örültem a gyereknek igazán.
De persze, hogy elvetessük, meg sem fordult a fejemben. Viszont a 2. hónapban elkezdtem vérezni. Az addigi dokim elment Fehérvárra, az ügyelet meg hazaküldött. Aggódtam, így utána mentem a dokimnak. Fehérváron feküdtem a kórházban, és ott készültem a vizsgáimra. Megszüntek a panaszaim. De 19 hetesen, egy írásbeli vizsga után, elkezdett folyni a magzatvíz. Kétségbeestem, nem is akartam bemenni a klinikára. Persze a férjem bevitt, amikor hazajött. Ott azt mondták, nincs tovább, meg kell szülnöm. De hisz élt még!!!! Éreztem ahogy mozog, küzd. Az életéért. Olyan volt a nyomás, az orvosok, a férjem részéről, hogy belementem. Indítsák meg. Halálra ítéltem a gyerekemet. Olyan lelketlen volt mindenki. Csak egy nem sikerült terhesség, mondták, és legyintettek. Úgy éreztem széthasít a fájdalom, miközben énekeltem a kicsimnek. Este 8-kor feltették a tablettát, és éjjel 2-kor kellett menni a következőért.
A baba végig mozgott a hasmban, és ahogy fogyott a víz, mert folyamatosan folyt, én egyre jobban éreztem. Mialatt ő a haláltusáját vívta, én a lelkiismeretemmel viaskodtam. Biztos azért ver az Isten mert nem akartam őt. Az én álmaimmiatt kell meghalnia, ha nem mentem volna el a vizsgára! Vagy nem kellett volna beleegyeznem az inditásba. Hátha termelődött volna víz, újra. Nekik nem számít, ők azért nem küzdenek. De én miért adtam fel? Miért hagytam cserben a gyerekemet? Fájt a lelkem.
Jöttek már a fájások is, és kimentem leülni a folyosóra. Mikor közeledett a 2 óra, elindultam levenni a bugyimat, miközben tüsszentettem egyet, és kicsúszott valami.
Borzasztóan megijedtem, és féltem. teljesen egyedül voltam. Bementem a nővérkéhez, ő megnézte, és mondta hogy hívja az orvost, mert a baba született meg. Ott álltam vagy 10-15 percet, mire előkerült a doki. Indításképpen elkezdett üvölteni, hogy miért van rajtam bugyi, majd utasította a nővérkét, hogy vegye ki a babát. Szegény nem bírta egyedül, így nekem kellett fogni a hánytálat, benne az én kis magzatommal, míg ő elvágta a köldökzsinórt. Mindezt állva, a 3. emeleti kezelőben. Azt hiszem én egy kicsit megőrültem akkor, vagy sokkot kaptam, vagy nem tudom hogyan sikerült végigcsinálnom.
Mindenesetre végre elaltattak, az megváltás volt.
Majd azzal ébresztettek, hogy képzeljem el, kisfiam volt. Soha, de soha, amíg élek, nem fogom elfelejteni a kis lábát, az angyali arcát.
Valami megszakadt bennem. Ezt a "szülést" észre sem vettem, mégsem fájt még semmi ennyire. Képtelen voltam abbahagyni a sírást, és ott mindenki terhes volt, vagy gyereke volt. Menekültem. Először haza, az emlékek elől, aztán a tanulásba a gondolataim elől. Két nap múlva volt az utolsó vizsgám. Meg akartam csinálni, mert nem akartam félévre otthon maradni, és elsüllyedni a depresszió legmélyebb bugyraiba.
Sikerült, levizsgáztam. Ma sem értem, hogy ment be akkor az algebra a fejembe.
De az űr megmaradt, és megvan ma is.
Mostmár tudom, hogy semmi nem tudja pótolni, és nem tudja őt elfelejtetni velem.
Akkor, és utána 5 évig, állandóan az járt az eszemben, hogy vissza akarom őt kapni. De nem estem teherbe.

Majd jött az én kicsi Annám. Bár közvetlen elötte volt egy elhalt terhességem, és közben daganatot is találtak a méhemben, ami talán magyarázat a vetélésekre. Féltem, hogy őt is elveszítem, hisz alig volt helye a mióma mellett, és véreztem megint, de szigorú fekvéssel kihúztuk.
Volt ugyan néhány hét bentfekvés a vizesedés, és vérnyomás miatt, de végül az is rendeződött.
Annyira, hogy ő volt az első gyerekem, akit kihordtam. Majdnem a kiírt napig. Jó nagy is lett.
Az ő feje volt a legnagyobb, így kitolni őt volt a legnehezebb. Megint oxitocin, mert nem voltak fájásaim, csak vízcsorgásgyanú. Meg egy óriásbébi, így megindították.
Most úgy rémlik őt volt a legnehezebb megszülni.
Taláncsak mert még viszonylag friss az élmény, vagy mert tényleg nagy volt.
De nagyon sokat jelentett, hogy a férjem velem volt. Nem érdekelt engem se szülésznő, se orvos. Ő ott volt velem, és biztonságban éreztem magam.
Hál'isten ő felfogta, hogy így tud a legjobban segíteni, és nekem így jó. A kisfiúnál még habozott, de aztán azt mondta, nem bánta meg, egy életre szóló élmény volt. Neki nem is kellettek hónapok, hogy "felfogja" az apaságot.

Iszonyú hosszú lett, bocs mindenkinek. Talán nem is kellett volna le írni.
Mostmár mindegy.

Szóval minden szülés más volt. De hasonló volt abban, hogy nehezen indultak a fájások, még oxitocinnal is, nagyon fájdalmas, és viszonylag hosszú vajudásaim voltak, melyek hirtelen, váratlanul értek véget, egy gyors kitolással.
Tőlem kezdhetjük előröl!Kép
meso

Ági:

Én is prog.mat.-osokat tanítottam. Majd utána nézek találkoztam-e a pároddal, jártam-e hozzá.

Én próbafelvételi dolgozatokat javítok, amiket levélben küldenek az ország minden részéről.

Babamama:

Sajnos, valószínűleg, sokan adtak tejport a gyereknek úgy, hogy nem is tudtak róla.
Például rengeteg bébiételben van. De nagyon sok fajta joghurtban is, amit elvileg 6 hónapos kortól kaphatnak. A kedves danone pl minden joghurtját tejporral dúsítja. De van olyan joghurt, amiben nincs, csak oda kell figyelni.
Tápszerekben is van, nem is egyben. A babapépekben is. Az anyatejben nincs! Azt tudom ajánlani.

PTünde:

Természetesen ne eröltesd a férjed, ez az ő döntése. De én azért elmondanám neki, hogy úgy segít a legkevesebbet, ha kívül marad. Nem olyan nagy dolog ám fogni a szeretett nő kezét, és a gyermekünkkel lenni az első lélegzetvételkor!
Nem nehéz, de csodálatos! Olyan férfiről pedig nem hallottam, aki utólag megbánta volna, hogy bement.
Először az enyém is húzodozott, most meg már nem lehetne kint tartani! Kép

Lara:

Igen kész vagyok. 24.-én voltam utoljára.
Gondoltam rád, amikor a mikrót tanultam, hogy nehéz lehet akinek az agya nem a matekra van hangolva.

Jó éjt!
Mesó
meso

Enikő!

Az én férjem horgosi, most itt él velünk. Egy darabig kétlakiak voltunk, de ezt persze nem lehet megoldani. Ill. meg lehet, de nem jó. Most, hogy babánk lesz, megbeszéltük, hogy itt rendezük be az életünket. Én ennek örülök. Nem bánta meg, hogy így döntött, neked is jó lesz itt. Kép

Kép

Kép
easabo
Szeged

Meso, esküszöm, mire végigolvastam, sírtam. Én ebbe belehaltam volna!

Ami a kaját illeti: most éppen rizst és borsót turmixoltam össze és husit akartam adni, de egy az egyben kiköpte és megsértődött. megpróbáltam a sima vegyes zöldséget, de addigra már az sem kellett, egy kis szopi és elaludt.

Mindig beleesek az első babás anyukák hibájába, hogy mindent tragikusan látok. De tényleg, mostanában kevesebbet eszik. A kedélyállapotával nincs baj, de azért félek egy kicsit.

Hát ez van.
Babamama
babamama

Sziasztok!

Mesó!
Nagyon megrázott a történeted! Igazán csodállak az erődért és a kitartásodért!

Mindenkinek szép időt és kellemes hétvégét kivánok!
PTünde
ptünde

Babamama: Nyugi, ha nem tűnik betegnek, a kedve a jó, nem veszel észre rajta semmi furcsát, akkor nincsen semmi baj. Lehet, hogy fogacska van a dologban. Azért nem eszik úgy (ahogy te elvárod, vagy ahogy pl. 1 hete evett) mert fáj az ínye. Lehet, hogy csak épp ilyen passzban van. Nem kell ez miatt aggódni! Nyugi!Kép Jó? Kép Ha a cicit elfogadja akkor nincsen baj, éhen biztosan nem fog halni! Kép

Meso: Hát én is elsírtam magam, de ha még 5x elolvasnám akkor is bőgnék...Kép Minden elismerésem a Tied, hogy ilyen erős és kemény tudtál maradni.

Szabó Emese: Hát mi is kétlakiak vagyunk. 93 óta élek Mo-on. Van lakásunk meg állampolgárságunk (kettős) meg minden, csak azért vagyunk/voltunk gyakran itthon, mert a szüleim itt élnek és a Boginak az anyukámékon kívül másik nagymamája/nagytatája nincsen aza nem volt-eddig-! Kép Mostmár remélem, hogy lesz! Mivel a másik nagymama óvónő, ezért arra gondoltam, hogy ha jó lesz a kapcsolatunk , akkor hozzá fogom beadni Bogit Kép Szemétség vagy jót teszek vele? Egyébként az egyetem óvódájában dolgozik a Batthyány utcában.

OFF:Csajok: Holnap átcuccoljuk a számítógépemet Szegedre. Szeretném az internetet is bevezettetni. Szerintetek melyik szolgáltatót válasszam? A mi házunkba tvnetwork már tutira bent van. Arról tudtok valamit? Állítólag elég gázos. Ez igaz? És mennyibe kerül a net havonta? És a bekötés? Lécci osszátok meg velem a tapasztalaitokat!

Gigiékről tudtok valamit?

Ebbe az influenzás időszakba én sem vinném a gyerkőcöt közösségbe,tömegbe (klubb,vásárlás,stb) ha nem muszáj.

Puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Bocsi már megint én zavarok! Most telefonált a barátnőm. Egy napon szültek Nórival azaz a baba 4 hetes. Azt kérdezte, hogy mikor kell szoptatni a babát. Eddig szabályosan 3 óránként felébresztette, hogy szopjon a baba, de vagy bealudt szopi közben, vagy nem akart szopni. A baba nagyon jól alszik. Van, hogy 9!!! órát is lehúz egyhuzamba akár napközben is. Most ilyenkor mi a teendő? Fel kell ébreszteni a babát, vagy a mamának a babához kell(ene) idomulnia és amikor a baba sírással jelzi, hogy éhes, akkor mellre helyezni??? Szóavl ez a 9 óra alvás (evés nélkül) nekem egy kicsit soknak tűnik, de hát nem vagyunk egyformák, így a babák sem. Lehet, hogy pont azért érzi puhábbnak a mellét, mert a 3 óránkénti etetés túl gyakori a babának, és mivel nem éhes eléggé, egyszerűen nem szopik annyit, hogy igaziból beindítsa a ciciben a tejcsi újratermelődését. Vagy ez hülyeség? Ez csak az én véleményem? Szóval mit mondjak neki, ébressze a babát 3 óránként (vagy akármennyi óránként) avagy hagyja a baba bioritmusára a szopizások számát...
Ja a baba naponta 4-5x is kakil!

És még valami. A bimbóvédő (az a szilikonos műmellbimbó én még olyat nem láttam) használatát, hogyan lehet elkerülni? Még a klinikán adták nekik, mert a baba nem tudta bekapni a mellét. Anyuka állítása szerint eddig egyetlen egyszer sikerült a babának a szájába venni a mellbimbót-mellet! És nincs befelé forduló mellbimbója. Van valahol leírás arról, hogyan lehet megszabdulni a bimbóvédőtől??? Hogyan lehet a babát szépen fokoztosan átszoktatni a az igazi cicire?

Köszi előre is a segítséget!
Puszka
ENikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Örülök, hogy van ez a fórum. Tavaly július 3-án szültem harmadik babámat, Benedeket a klinikán. A nagyobbak 6 ill. 8 évesek, szintén fiúk.

Zsófi! Én is szerettem volna (szeretnék?)szülésznő lenni, de a K. Zs.-ban azt mondták ,hogy csak 24 éves korig lehet jelentkezni, sajnos. Azt hallottam, hogy szeretnék főiskolára emelni a képzést, de eddig ez úgy tűnik, nem sikerült..

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Enikő:
Olvass bele a szoptatás topikba.
Pár napja írta le gabomamo részletesen hogyan lehet megszabadulni a bimbóvédőtől.
Nina
nina74

Szia Erika!
Üdv közöttünk, írj többet magatokról. Hogy hívják a nagyfiúkat? Kinél szülték?

Enikő! Én is majd 5 hétig bimbóvédővel szoptattam, rámerőltették. A leszokás szerintem nagy türelemmel történhet csak. Kitartás, menni fog.

Meso! Minden elismerésem a tied.

Melinda

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő! Twnetvork lannetjét épp fontolgatjuk visszamondaniKép. Hiába korláltal, a letöltési sávok szerint kell fizetni. Amit, ha nem is töltött le a férjem, h spóroljuk, összeszörföztünkKép. HA sokat netezel, nem napi 1órát max, akkor szvsz twnet nem éri megKép. És ma pl, utsó nap a hónapban (mikor a fennálló gigákat le lehetne gyors tölteni) egyszerűen nem volt. Egész du nem volt net... Sokszor előfordul.

Én sem vinném közösségbe, ha nem muszáj. De ez az én meglátásom, lehet, h én látom rosszul, de elmúlnak ezek a hetek hamar, épp ki lehet bírni. Mi se tesco, se cora, se semmi, ahol beteg emberek vannak. Gyerekkel sehová!!! NEm is volt igazán beteg nyár óta!!!, ami az Ő helyzetében kész csodaKép.

MEso! Szép a szüléstörténeted nagyon! Sajnálom azt a kisbabád! Ugye már elmúlt az a felesleges lelkiismeretfurdalás?

Egy kis kiigazítás, ha megengeded: a joghurt, teljesen rendben lévő babáknál (akik nem veszélyewztetettek allergia szempontjából) !!8 hós kortól kaphatnak savanyított tejterméket. fél éves korban az első falatok vannak még... De nem akarom a vitát újrakezdeni, csak nem akartam, h ez így bentmaradjon.

BAbamama! LEhet kapni rizslisztet. NEm semmi türelmed van, h rizst turmixolszKép, le a kalappal! Szóval a rizsliszt ledarált rizs. Ugyanúgy kell megfőzni, mint a rizst.

G.Erika! Üdv köztünkKép. MEsélj magatokról!

Ági! NEm láttam, h zavarban lettél volna, örülök nagyon, h találkozunkKép. MAjd tavasszal lehetne egy topictali megint a játszón, és akkor mindenkihez lehetne arcot is kötni...
Kristóf nagyon szép kisfiúKép

Sziasztok, szép 7végét!
.:ANGI:.

angiszeged

Sziasztok!

Meso: Minden elismerésem, hogy két baba elvesztése után is ilyen erős tudsz maradni!

Mi megyünk klubozni, én nem bírom a bezártságot. Mi onnan még nem hoztunk haza semmi betegséget.

Olyan sokat írtok, hgoy nem győzöm olvasni! Kép

Gigék jól vannak a szopi jól megy. Virág van hogy 5 órát is alszik egyvégtében. De éjjel 1 és 5 között bömbi van. Átszoktak a fekveszopira, így kényelmesebb.

Enikő: Szerintem egy 4 hetes babának még sok a 9 órás alvás. Ébreszteni kellene, nem lehet hogy még sárga?

Tünde: Nekünk is van régi vetítőnk, de életveszélyes és nem lehet rendbe hozni, pedig az én férjem (nem prog matos!Kép )Meg is tudná szerelni. Használtat nem akarunk venni, csak újat.

G.Erika: Üdv!

Mindeniknek jó éjt!

Gabi3
inecsg

GAbi 3! DIavetítő új ára: 15ezer pénzKép((((. VAn egy db a passage sori játékboltban. Ami kisebbfajta csodának számítKép, ritka, mint a fehér holló!

angiszeged

Sziasztok!

Erika!

Üdv itt!

Én nem vagyok elkésve, hiszen most töltöttem 13-án a 19-etKépKépKépKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Melinda ,ANGI, Gabi3, Zsófi! köszi az üdvözlést.

Én a Nyirati Ildikónál szültem Benedeket,4 óra vajúdás után sima szülésem volt..
Szándékosan női orvost kerestem,így kevesebb volt a feszültség nekem.

Babuci 6 hónapig csak szopizott, most ismerkedik a gyümölcsökkel (a mandarinlé a kedvence),levessel.Foga még nincs; egyébként nagyon nyugis baba a tesóihoz képest..

A legidősebb fiamat Péternek, a középsőt Daninak hívják.Ő egy kicsit féltékeny , de Peti nagyon szereti a kicsit, és már igazi segítség nekem!

P Tünde! A fogínysorvadás alternatív gyógymódja lehet a szezámolajos bedörzsölés.Bioboltban lehet kapni, naponta 1x,
reggeli fogmosás után érdemes kipróbálni, már néhány nap után javulhat.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?