Új privát üzeneted érkezett!

Elfelejtettem megkérdezni esik a hó Szegeden és környékén? Itt már egész jó kis hó van Kép megyünk is ki a tópartra ha Bogi felébred szánkóval Kép Már alig várom:-)))
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

JAjj, de édesKép)).
Május 31énKép

.:Angi:.
angiszeged

Sziasztok!
Tudnatok segiteni? Kivancsi vagyok hogy hivjak azt a szulesznot, aki akkor volt ugyeletes, amikor bementunk. Fiatal, kozeptermetu, voros haja van. A dokim szerint Eniko az, de lehet, hogy masra is raillik ez a leiras. Eleg sok szuleszno van, ahogy igy olvaslak Titeket.

Angi, tegnap Angelika nap volt nem? Kép

Eniko, en is megtartottam volna a babat hasonlo szituban. Kép
Azt a szulesznot meg biztos azt zavarja, hogy a kismamak meg szules kozben is szebbek, mint o.KépKépKép (Aki latta, biztos egyetert velem Kép)

udv: Agi
agi77

Eniko, igen esik, nem tudom hogy megyunk igy setalni. Kép Azert Nektek jo szankozast! Kép Bogi meg mindig nagyon aranyos! Kép

Angi: Irtam mailt.

Agi
agi77

Ági lehet, nem tudom, de tegnap többen is köszöntöttekKép. PEdig, ha leangelikáznak attól elég rosszul tudok lenniKép
méltem vissza
Szerintem Ő lehet a Zsóka is. Rövid, vörös hajú, középkorú, de fiatalos, határozott, kedves, alacsony...(más nem jut róla eszembeKép )

angiszeged

Babamama: Azért más egy újszülött harapása, mint egy fogas babáé! Valószínű rossz testtartásban tette mellre (vagy nem nyitotta elég nagyra a száját, hogy ne csak a bimbót, hanem az udvarát is bekaphassa)Nóri Lénát, amivel nem hibáztatom, csak nem ugyan az a kettő. Egy újszülött nem azért harap rá rosszul mert próbálgatja a fogait, hanem mert esetleg most látott először cicit. Neki és a mamájának is meg kell tanulniuk szopizni!

SEmese: Gratula 3 gyerkőchöz! Gigiék otthon vannak már! Tegnap előtt délután engedték őket haza. Az első éjszakájuk nem volt túl jó, bömbi volt.

Gabi3
inecsg

Angi, nem a Zsokara gondoltam, ot ismerem, valalki mas az. Tole joval fiatalabb.
Meg nem jott meg a mel, varok, lehet, hogy a freemail vacakol szokas szerint.

Agi
agi77

Megjöttünk, nagyot sétáltunk, meg havat lapátoltunk Bogival, sokat segített. Olyan édes, a tavalyi overáljában volt, ami kicsit kicsi rá, (de ezt a nem hideg szezont még kíhúzzuk vele), háromnegyedes a szára Kép De nyáron az volt a divat....Kép Majd jövőre veszünk neki másikat, idénre már nem, mert sztem már nem tart soká a tél, sajna Kép

Mi baja a freemailnek?? Zsófitól kaptam levelet, amit nem tudtam megnézni, erre visszaírtam neki, hogy küldje át a másik címemre, mire kiderült, hogy nem is küldött a freemailesre mélt, nem is tudja azt a címem. Angitól is kaptam levelet a freemailesre. Azt se tudtam megnézni,meg egy csomó ismeretlen feladó volt, ki is töröltem őket rögtön. Nem értem....mindig ilyen vacak a freemail?????

Agi: És elégedett voltál a szülésznővel? A Barbarának is vöröses-barnás hosszú haja van és 26 éves, molett testalkatú és eszméletlenül kedves. A Saci -aki bunkó volt- (a többi szülésznő is utálja) is vörös, de tudtommal táppénzen van egy ideje, mert elhalt a babája méhen belül 30 hetesen vagy hogyKép És hát szülésznőként eléggé megviseli az embert, (meg nem szülésznőként is) az ilyesmi! Az Enikő tudtommal barna hajú, magas fiatal lány és délvidékies az akcentusa Kép De magyar persze! Bár én őt nem ismerem csak Barbara mesélt róla anno.

Most kicsit megmelegszünk és megyünk vissza az udvarra játszani. Bogi nagyon élvezi a havat, de sajna még nincs akkora, hogy hóemberezzünk, remélem reggelre sok lesz Kép

Puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Mindenkinek!

Az ismeretlen feladótol érkező mél virusos. Témája HI! VAGY HELLÓ 32KB-34KB A KITERJESZTÉSE.
Sok kárt nem okoz de jobb a békesség.

Köszönjük a dicséretet!
Andris 3160g és 52 cm-rel született november 8.-án. Császáros lett de nem volt más választásunk. Az orvosomnak köszönhetően nem történt bajunk.
A nagy fiam 17 éves gimnazista a nagy lányom 14 éves és még ált.ba jár.
Andris igazi véletlenke. De ma már semmiért sem cserélném el. Más majdnem ilyen idősen szüli az első gyerekét. (35) A nagyok már oda vannak érte főleg a lányom. A fiam kezdetben inkább légkondit szeretett volna a tesó helyett, de most már ő is imádja a maga kamasz módján.
Andris jó kisfiú bár meg kell hogy mondjam egészen kijöttem a gyakorlatból, de élvezem. Tulajdon képpen megfordult a fejemben hogy kéne egy korban hozzáillő kislány is. Mondjuk 1-2 éven belül.
Ennyit magamról. Rólatok mit kell tudni? Meséljetek.

Köszi az infót Gabi!
Puszi: SEmese
semese

Én is kaptam Zsófitól és akkor bocsi, nem én küldtem, tiszta zizi a freemail, és vírusinvázió is van. NEm szabad megnyitni a gyanús levelet, azonnal törölni kell!!!
Ági! Átment már a levelem?
.:ANGI:.

angiszeged

Angi, neked sem írtam, komolyanKép

De én is kb háromszor töltöttem le eddig a leveleimet (ma), és minden alkalommal kb 10-15 levelet kapok, de foggalmam sincs, honnanKépKépKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Angi, atjott, es valaszoltam. Kép

Agi
agi77

Csajok nálunk is ez a panasz az emillel. Jön egy nagycsomó ismeretlen eredetű levél. Meg sem nézem, rögtön törlöm, még le is tiltom!

Gabi3
inecsg

Zsófi: Küldtem mélt a napnetesre Kép

ceniko
Szeged

Enikő, látom jóban leszünk, nekem is Al Bundy a kedvencem:-)))

A lányod egyébként nagyon édi, esetleg lehetne olyan képet is, amin látszik az arcocskája?

Gabi, azért bátorkodtam a szopis megjegyzést tenni, mert olvastam, hogy amíg nincs is foguk a babáknak, attól az ínyükkel egészen kiválóan tudják utánozni a harapás, illetve az örlés folyamatát (természetesen bizonyos határok között), tehát azt gondoltam, hogy nem lehet olyan nagy a különbség

mindenesetre az én mellem igencsak érzékény, ki is vérzett...

Iszonyat ez a freemail, én átmegyek egy másik ingyenes levelezőrendszerre, mert nincs türelmem kivárni ezt a kínlódást
Babamama
babamama

Babamama: Kicsit fentebb a hozzászólásomhoz csatoltam egyet Kép nem szeretnék senkit a képekkel zaklatni, de ha megadod az emilcímed, küldök neked egy képet amin láccik a pofi Kép
Puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Babamama, van kep Bogirol kicsit feljebb! Kép
En mar 3 levelezorendszerre is beregisztraltam a mult heten, adtam meg egy eselyt a freemailnek, de ugy latszik nem el vele. Kép Tudom ajanlani a vipmail.hu-t, mailbox.hu-t, vagy a hotmail.com-ot. Viszont eleg maceras most korbeirni, hogy bocs, de uj cimem van. A ferjem adta azt az otletet, hogy a freemailrol iranyitsam at a leveleket egy masik rendszerre. Mindjart ki is probalom.

Udv: Agi
agi77

Eniko, megeloztel. Kép
Hogy csinalod a vigyorgo smile-t?

Agi
agi77

: (kettőspont) és szóköz nélkül egy nagy O (o betű)rögtön utána Kép

ceniko
Szeged

Eniko, koszi!Kép
Agi
agi77

Lányok!

Ez egy új vírus, hétfőn jelent meg!!!

Itt a link róla! Ott van ingyenes írtó is hozzá.

http://www.origo.hu/techbazis/internet/20040128nagy.html

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Enikő, még nem jött megKépKépKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Agi: SziviKép
A kisfiad Bogi névnapján született Kép

ceniko
Szeged

Eniko, akkor majd egyutt unnepelunk! Kép
Agi
agi77

Zsófi, pedig már vagy 1 órája elküldtem a napnetes címedre,utánanézek.

Agi, oké Kép

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Megneztem a szuloszobat, nekem ez jutott rola az eszembe. Remelem senkit nem zavar a kep. Agi

Kép
agi77

Enikő! Én rettenetesen lobbanékony vagyok, és ami szívemen az a számon. Nem nagyon jó tulajdonság, de ez vagyok én.

Babamama! Ha Lotti hisztizik, általában ráhagyom, a baj, csak akkor van, ha belelovalja magát, és szinte nem vesz levegőt (ilyenkor rá szoktam fújni az arcára, attól észheztér). Nem akarom, hogy idejekorán a fejemre nőjön!

A mai Szülőszobát láttátok? Hát, 2 teljesen más szülés volt. A tinicsaj érdekes volt, én fel avgyok rajta háborodva, így nem lehet szülni. Bár, ez az én véleményem, ti mit szóltok?

Emese! Nagyon szép Andris! Miért nem volt más választásotok mint a csaszi? Kinél szültél? Merre laktok?

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Ismét hajnal van, és én 4 óra óta ismét a gép előtt ülök. De ha befejezem, megpróbálok még visszaaludni kicsit. Tegnap 7-kor sikerült, és fél 10-kor ébredtem föl újra. Egyébként tegnap nem valami jó napom volt: egész nap égett a gyomrom, alig bírtam enni, este pedig rákezdte a derekam. Pedig nagyon bíztam benne, hogy megúszom. De annyira fájt, mintha becsípődött volna egy ideg. Menni is alig bírtam. Ezek után nem csodálkozom, hogy az alvás nem ment könnyen. Most valamivel jobb. Meg is nyugtatott a dokim, hogy ezek a nyavalyák (meg amik még esetleg lesznek) csak a szülés után fognak elmúlni.
Ja, tegnap voltam nála, minden rendben van: zárt a méhszáj, és a baba szívhagját is meghallgatta.
11-én kell mennem először CTG-re. Ott is úgy tartják be az időpontot, mint az UH-n? (Nekem egy kivétellel mindig legalább egy-másfél órát kellett várnom.) Márcsak hogy tudjam, mire készüljek.

Emese!
Üdvözlet! Andris nagyon aranyos! Egyébként én most várom az első babát, és 37 éves múltam. De szerintem sem a kor számít.

Enikő!
Nagyon tetszik Bogi képe! Ezt a figurát ő találta ki?

Kicsit megnyugodtam, hogy titeket is elözönlöttek a vírusos levelek. Mi is már 3 napja kapunk napi 1-2 levelet (pedig tvnetwork-ös az email-címünk). Szerencsére az Incredimail levelezőprogram rá sem engedi a gépre, hanem rögtön kiírja, hogy vírusos a levél, és csak törölni kell. Remélem, nemsokára vége ennek, mert mindig úgy örülök, amikor jön az jelzés, hogy levelünk van, és mindig csak ilyen
hülyeségek.

Ja, tegnap kimentünk a Corába (meg is állapítottuk, hogy normális ember ilyen időben nem indul el), és vettünk esővédőt + az első csomag pelenkát (ill. kaptuk a leendő nagyitól).
Emellett rengeteg jópofa dolog volt, de direkt nem nézelődtem nagyon, mert szívem szerint mindent megvettem volna. Azon nevettünk a férjemmel, hogy a legtöbb apuka (és leendő apuka) látszólag türelmesen várta, amíg anyuka válogat, de látszott rajtuk, hogy nagyon unják az egészet. Így volt az én kedvesem is. Igazából ő még mindig nem tudja felfogni, hogy baba lesz. Ettől függetlenül két hónapos terhes voltam, amikor meg akarta venni a kiságyat, meg beszélni akart az asztalosmesterrel, hogy csináltassunk galériaágyat. Úgy kellett lebeszélni róla. De igazából neki akkor lesz tényleg valóságos a dolog, ha itt lesz ez a kis pöttömke. Azt már tapasztaltam, hogy nagyon szereti a gyerekeket.
Persze sokszor én is nehezen hiszem el, hogy kb.1 hónap múlva itt lesz velünk még valaki, csak ugye mi azért jobban érezzük a növekedését, mozgolódását, így talán könnyebb.
Na, a végére igen filozofikus lettem, bocs!

További szép álmokat Nektek! Vigyázzatok a hóval, mert nagyon csúszik!

Üdvözlet!
PTünde
ptünde

S. Emese
Szia! Gratula a kisfiadhoz, nagyon aranyos. Biztosan furi most, hogy két nagy után ott a kicsi. A bartánőméknél is így lett tavaly, és nagyon élvezik a férjével ezt a kicsit. Sokkal megfontoltabban, nyugodtabban nevelik. A kicsin is látszik mindez.

Én az első babát várom, de szeretnék hármat.

A szülésznőkkel kapcsolatban, még nem tudom mi a jobb, fogadni vagy nem. El sem tudom képzelni, mennyi lehet ennek az ára. Már így is iszonyat, hogy mi pénz megy el. Nem azért mondom, hogy most sajnálom a gyerektől, de aki bérből él, annak kicsit erején felüli. Ha van jó tanácsotok, akkor köszi.

Nekem is van gyomorsavam, ami fel is marta egy kicsit a nyelőcsövemet. Tegnap elmentem a gégészetre és egy kedves doktornő volt ott. Szerencsére "csak" a gyomorsav okozza a nyomást a nyelőcsövemben és nem a pajzsmirigy. kicsit megnyugodtam.

Sz.Emese

Kép

Kép
easabo
Szeged

Sziasztok,

Melinda, szerintem is furi volt a tinilany, de vegul is senki nem volt mellette, aki biztatta volna. Azert a vegen igazan atolelhette volna a babat. Kép
Amugy en is kb ennyire szenvedtem, de egyaltalan nem ordibaltam. A kitolas meg inkabb erdekes volt, mint fajdalams. Kép Olvastam valahol, hogy mindenki ugy szul, amilyen ember, hat most itt nagyon latszott a kulonbseg.

Sz.Emese, szerintem erdemes fogadni szulesznot, nehogy ugy jarj, mint Zsofi meg en. Kb 10-20 lehet, de nem tudom pontosan, mert mi semmit nem adtunk. A semmiert szerintem semmi jar! Durva, hogy a ferjem szolt a dokinak, hogy latja a gyerek fejet, a szuleszno meg sehol. De ez az en privat velemenyem. Eppugy lehet szerecsed is. Sot ahogy olvasom a tobbieket, tobb a rendes szuleszno, lehet, hogy csak ez az 1 gaz.

Gabi3, hol epitkeztek, es mikor lesz kesz a haz? A mekettet Te csinaltad ugye? En is olvastam, hogy a babak orolhetnek az inyukkel is, de ez inkabb azoknal van, akik mar mast is kapnak a tejen kivul. Lenara ez meg nem vonazkozik.

Tunde, a ferjednek tenyleg akkor lesz valosagos a baba, ha meglatja. Bent lesz a szulesnel?

Udv: Agi
agi77

Ági!
Szerintem Léna a PIC-en mást is kapott anyatejen kivül. Amit én konkrétan tudok az az, hogy egyszer adtak neki répát, mert picit hasmenése volt, meg szerintem néha egy kis tápszerrel is tunkolták.

Nekem a Vesselényi Enikő volt a szülésznőm, aki nem vajdasági, hanem erdélyi. Szvsz egy tündér! Igaz, hogy nem sokat vajudtam, de nagyon jó érzés volt, hogy ő végig ott volt, és csak velem meg a dolgaimmal törődött. Meg a császárra is bejött velem, és az is adott nekem egy biztonságérzetet, hogy ott van egy másik nő, aki csak azért jött be, hogy nekem segítsen (tudjátok dulaeffektus). Később meg meglátogatott a klinikán, és NEM fogadta el a neki szánt boritékot, mondván, hogy nem dolgozott meg érte. Ezen el is vitatkoztunk vagy negyed órát, mert attól, hogy császár lett, ő ugyanúgy feláldozta a szombat délutánját, stb... Sajnos nem sikeült meggyőznöm, hogy szerintem jár neki.

Tegnap megmutattam Kajtának a mellemet, ő is csak anyatejet javasolt rá, és szerinte "nagyon szép". Mondtam, hogy terhesség meg szoptatás előtt sokkal szebb volt, de tegnap egyébként is nagyon jókedvűek voltak, minden beteggel poénkodtak. Szóval megnyugtatott, hogy ez nem gyulladt, azt nem lehetne nem észrevenni, ha begyulladna a seb.

Nóri
norcee

Nori, arra gondoltam, hogy ha mar rendszeresen kap szilard kajat egy baba. Kép (mint Kristof)
Biztosan en is az Enikovel talalkoztam. De kar, hogy nem egy fel nappal korabban szultem! Kép A fene se gondolta volna, hogy nem mindenki olyan kedves. Rengeteget tud jelenteni!
Nem Sarihoz jarsz? Vagy a klinikara mentel be? Mindenesetre nagyon orulok, hogy jobban vagy, es nincs gond. Kép

Agi
agi77

Nagyné Ági: Imdom az ilyen első képeket, sajnos nekünk nincs Flóráról ilyen, de mint már említettem egy pár nappal ezelőtt amikor kicsúszott lefényképeztem a fejemben és onnan nem törli ki senki, soha.
Flórát én először meg sem mertem fogni, mikor már pólyában volt. Éppen csak megsimiztem az arcát. Igaz ő olyan kis törékeny volt. A csajszinak elég nagy megrázkódtatás volt a szülés.

Melinda: A Szülőszobán a hisztis csajszi azért viselkedett úgy, mert fingja nem volt milyen egy szülés, előtte el is mondta, hogy fél tőle. Azért a műsorvezető igen csak ott volt mellette. A másik csajnak nem tudom miért kellett annyit nyomnia? Utána meg ráültették a labdára.

Nóri: Örülök, hogy nincs semmi baj a ciciddel.

SZEmese:Érdemes szüólésznőt fogadni, nem jársz rosszul!

Flóra ilyeneket tud már mondani: pisi, néha pipi, péz=pénz, méz.

Gabi3
inecsg

Enikő: kassiopeia@freemail.hu
ha azonnal nem reagálok, akkor azért van, mert nem tudom megnézni a leveleimet:-)) (mint pl. most sem) de nagyon kíváncsi vagyok

Tündi, én úgy vettem észre, hogy a papák kb. olyan 3 hónapos kor körül kezdenek igazán apák lenni. Addig nem igazán tudnak a gyerekkel mit kezdeni, hiszen vagy eszik vagy alszik.
Most azt kell mondjam, nagyon jó papája van a lányomnak, egy csomó dologra megtanította. Nálunk a vásárlás sem volt probléma.
Néhány hónap múlva majd rá fogok kérdezni:-)))

Ági, én nem fogadtam szülésznőt és mégis minden rendben volt. Az ügyeletben lévő néha bejött, de nem emlékszem, hogy nagyon hiányzott volna. Mi a különbség?

Szerintem is kiakasztó volt a kiscsaj. Ti nem szoktatok falramászni, ha meglátjátok, hogy egy ilyen embernek születik babája? Szegény picike, nem is látszott, hogy az anyukája nagyon örülne neki. Én alig vártam, hogy a kis mocorgóst a kezembe vehessem.

Gabi, észrevetted, hogy a picik a hasonló hangzású szavakat tanulják meg először? Nálunk: apu, lámpa, labda, az első betűket általában elhagyja. A tánci és a tapsi között fogalomzavar van, de mindkettőt csinálja:-)))

Babamama
babamama

Én nem láttam s szülőszobát, milyen volt, valaki mesélje már el. Csak az előzetest láttam, de gondoljatok bele, milyen lehetett szegénynek egyedül szülni tizenakárhányévesen..... Nem irigylem, lelkileg az egyedüllét (főleg terhesség alatt) igencsak meg tudja viselni az embert, nekem elhihetitek. Pedig nekem ott volt a családom, de még így is ki voltam. És ő sztem, még nem is sokat foglalkozott a szülés gondolatával. Nekünk itt van a Kismama, a Babanet...stb tudunk informálódni, de neki nem hinném, hogy sok információja volt a dologról. Járt egyáltalán terhesgondozásra? Hány éves is a lány? A gyerek apja? A lány családja?

És az, hogy minenki úgy szül amilyen ember, sztem hülyeség, mert van olyan nő aki 5 gyereket szül és mind az ötöt másképp. Sőt! Minden terhesség és szülés más.

Van egy nagyon kényes,hisztis barátnőm. Nemrég szült és iszonyatosan büszke magára, hogy szó nélkül, hiszti nélkül hozta világra a kisfiát. Ez nem attól függ, milyen ember vagy, hanem attól, hogy mennyire vagy felkészült, mennyire várod(várjátok) azt a babát, milyen körülmények közé érkezik a baba...stb

És mi lett a vége, megtartja a babát vagy állami gondozásba adta?

SzEmese, PTündi: A gyomorsav az valami borzalom.Kép Nekem a terhesség kb 10. hétjétől a szülésig állandóan volt. Azt hiszem az alvásproblémák és az állandó égető,kínzó gyomorsav volt a 2 legrosszabb dolog (fizikailag)a terhességben. Én Rennie antacitumot szopogattam, de nem egy egészet, hanem egy negyed darabkát. Az volt az egyetlen dolog amitől egy kis időre elmúlt a savtúltengés. És hajas babám született Kép

PTündi: A habi tapi kalapos képre gondolsz? Kép Igen, mániája, hogy habitapiból sapkát kell készíteni, neki is és magamnak is, sőt ha vendég van nálunk annak is. Múltkor apucinak is volt a fején Kép úgy nevettem Kép Tök cuki ahogy kidugja az O betű helyén az orrocskáját.Kép
Ez a habitapi hatalmas találmány, azt hiszem minden gyerkőc szereti. meg a kislábbal hajtható motort is. Én még nem találkoztam olyan gyerekkel akik ne lettek volna odáig ezért a két játékért.

Gabi3: A Fló (ő nagyjából egy idős Bogival) milyen játékokat szeret? Mi az amivel elbíbelődik hosszabb ideig?
A Bogi abszolút kedvence, a fentebb említettek, rajzolás, labdázás és a formatábla, na meg a játékbabakocsiban tologatni a játékbabát...ilyesmi! Nyáron a talicskáért volt oda, abban homokot hordott egész nap ide-oda Kép
Elmesélnéd, hogy Fló miket szeret játszani? A Boginak nagyon kevés játéka van, de ami van az hasznos (logikai,képességfejlesztő, meg amiket tőlem "örökölt"Kép) Szóval nemsokára jön a szülinapja és ötleteket gyűjtök, milyen ajándékkal lephetnénk meg. Majd összeírom a listát és benyújtom anyuéknak (csak, hogy ne vegyünk egyformát, vagy hülyeséget) Előre is köszi!
Többiek is leírhatják, örülnék!

Puszka Enikő

ceniko
Szeged

Eniko, a tinilanynak ugy tudom van ferje,nem hiszem, hogy allami gondozasba adjak a babat. Viszont szerintem nem csak attol fugg, hogy milyen a szules, hogy mennyire varjak a gyereket, es mennyire felkeszultek a szulok. Azt hiszem mi elegge felkeszultunk, akartuk a gyereket, nem is rossz korulmenyek koze kerult, megis megszenvedtem. A ctg-s papirra mar ra sem fertek a gorbek, megsem tagultam rendesen. Szerinted ez azert van, mert nem akartam a gyereket? Nem hiszem.

Babamama, a szuleszno igenis sokat tehet azert, hogy a kismamanak biztosnagerzete legyen, es ha ritkan jon is, akkor se legyen banto es durva, hanem inkabb kedves.

Gabi3, en megfogtam Kristofot, igaz o nem volt olyan pici. Kesobb meg a polyabol is kivettem, amikor kihoztak. Kép Nagyon jo erzes volt. Kép

Agi
agi77

Ági:Ugye te kérdezted, hgoy hová költözünk? Algyőre, a makettet férjem kreálta. A módszertani maketteket is ő készítette nekem. Persze 5-öst kaptam. Kép Flóra annyia kicsi volt, hogy a másfél kilót is alig érte el. Így gondolhatod, hogy azt sem tudtam van-e valami baja vagy akármi. De a kistesót nem hagyom.
A szülésznő tényleg biztonságérzést ad a kismamának.

Enikő: Flóra is szereti a babakocsit tologatni, szinte egész délelőtt. Rajzol, de inkább én, Legózik, de azt is jobban szereti, ha én is ott vagyok vele. Van egy drótos, golyós késségfejlesztője, azzal is elvan, labdázni is szeret. Olvasgatni is. Én a második szülinapjára diavetítőt fogok venni, ha sikerül. Már nyáron nagyon tetszett neki. Ha találsz valahol, szólj! Tudom karácsony előtt volt a passzázson, de lekéstük. A babát is nagyon szereti, eteti, pelenkázza, öltözteti a maga ügyességével. A szánkót útálja, tegnap este lementünk. Csak üvöltött, pedig mögötte ültem. Van egy öltöztetős macis fajátéka. Az is nagyon jó. Csak gyorsan elfogynak a ruhadarabok,ha nem én szedem össze és nem figyelek oda.

Babamama: Flóra a kaka szó alatt érti a kakát, kekszet, kakast.

Gabi3
inecsg

Gabi3, mar regebben is meg akartam kerdezni, hogy hanyadik hetre szuletett Flora, es hogy hogy hagytak, hogy rendesen szuld meg. Azt hittem az ilyen piciket inkabb csaszarral veszik ki. Azert minden rendben volt ugye? (Remelem nem vagyok indiszkret).
Diavetitot mi is szeretnenk, filmeink mar vannak is, csak a vetito elromlott.
En sem ertem miert kellett a masik nonek nyomnia, a doki is latta, hogy meg nem fog kibujni a baba, ott ingatta a fejet.

Agi
agi77

Ági:

Tündéri a kisfiad! Újszülöttnek is gyönyörű, és a profilodban is megnéztem, ott is. Én is ilyet akarok! Most azonnal! Kép

Semese:

A tied is aranyos, és ráadásul Andris! A kedvenc fiú nevem!
Egyébként mi nem csak a nevünkben hasonlítunk. Nekem is most van pici babám 4 lakli után. A nagyok 19L,17L,14L,12F. A "pici" 13 hónapos és kislány. Nálunk is örültek a nagyok a kicsinek, persze azóta is ő a középpont. Nálunk ő nagyon is akart baba volt, a véletlenkét elvesztettük, és ezért kellett ő nekünk.
Annyival volt cifrább a helyzet, hogy 7-8 hónapos terhes voltam, amikor a nagylányom(Zsófi) bejelentette, hogy nagymama is leszek! Így most itt él velünk Benci is, aki 7 hónapos.

PTünde:

Szerintem sem számít az idő! Én 38 évesen nagymama lettem. Kép

Szabó Emese:

Figyelj oda a gyomorsavra nagyon, én már évek óta kínlódok vele. Ha nem múlik el szülés után, feltétlen kezeltesd.

Enikő:

Milyen angyal tud lenni a képeken a Bogi! Nagyon hiányoztok már. Mikor jöttök haza?
Addig is sok puszi a kis prücsöknek!

Mesó(a 3. Emese)
meso

Meso, koszi, nagyon aranyos vagy! Hajra! KépKépKép Es gratulalok a szep nagy csaladodhoz. Nagyon jo lehet! Kép Hol tanitasz?

Sz.Emese, nekem szules utan rogton elmult a gyomoreges! Azt hiszem piritost szoktak javasolni ellene. Es vannak savlekoto gyogyik is.

Agi
agi77

Ági: Toxémiás lettem, ez miatt lett kicsi Fló. Mielőtt megszületett volna egy héttel, elmentünk Kecskemétre 4D-re ott mondták, hogy korához képest kicsi. A dokim itthon megnyugtatott, hogy mi sem vagyunk nagy debellák, úgy hogy ne is számítsunk óriás bébire. Vasárnap elment a nyákdugóm, ez mondjuk még nem jelent olyan sok mindent a 37. héten. Hétfőn CTG, UH. Még mindig nem nőtt semmit, de akkor már gyanúsan magas volt a vérnyomásom, de az kritikus határártéket nem érte el. Aznap még elmentem tanácsadásra, ott kiderült, hogy 4 keresztes fehérje van a vizeletemben. Éjjel 5-10 perces méhösszehúzódásokkal felhívtam a dokimat, azt mondta ha nem múlik hívjam. Hát nem múlt. Hajnali 3-kor bementünk a klinikára. Megpróbálták visszatartani egy nagy adag Seduxennel, de attól még jobban fájt. Beesett a szülésznőm is, akivel egyszer beszéltem telefonon. Gyorsan tágultam. Reggel 8-ra meg is lett Flóra. Ő teljesen egészéges, érett, de kissúlyú koraszülött. Tök feleselges lett volna megműteni. JÖtt ő magától is. 9/10/10-es Apgarral. 6 hétig volt a gykórház kedvence.

Gabi3
inecsg

Agi: Félreértettelek ezek szerint. A szüléstörténetekben leírtam a szülésem, ha érdekell olvasd el, az elején van... Én is nehezen szültem, pedig nagyon vártam a babát, biztos vagyok benne, hogy te is nagyon vártad! Kép Akkor ezek szerint nem értem mire értetted, hogy mindenki úgy szül amilyen ember. Kifejtenéd Kép

Meso.: Azt hiszem vasárnap vagy hétfőn megyünk át. Úgy is megtudod Kép De csak a képeken egy angyal, bezzeg élőben....hisztis ördögfióka KépKép Puszka a ti prücskeiteknek is Kép

Gabi3: Köszi nekünk van diánk, de eddig még nem próbáltuk, majd ma este, jó, hogy mondtad, el is felejtettem Kép
Enikő

ceniko
Szeged

Eniko, en is csak olvastam valahol ezt mondast, szerintem arra gondoltak, hogy aki nyugodt, kiegyensulyozott, az jobban viseli a fajasokat, es jobban tudja turtoztetni magat, minz az, aki kicsit ideges, netan labilis tipus. (mint en Kép) (azert nem ordibaltam Kép) No es persze az sem mindegy, mennyire huzodik el a szules, es hany szulest hallgat vegig az ember a sotet ejszaka leple alatt. Ugye? Kép Mindjart elolvasom szulestortenetedet. Remelem megtalalom, ha nem, akkor a segitsegedet kerem! Kép

Gabi3, szornyu ez a toxemia, remelem most minden rendben lesz.Kép Szerencse, hogy Flo erett volt, azt mondjak ez fontosabb, mint a suly. Csak az a 6 het ne lett volna! Kép

Agi
agi77

Sziasztok!
Sietek, csak a szülőszobához szeretnék hozzászólni. Elejétől láttátok a műsort? Mert én végigsírtam, és nagyon sajnáltam a tinilányt. Azt sem tudta, mi az a magzatvíz. Hol volt a védőnő? A terhesgondozó? A szülésznő? ako elmagyarázta volna neki... rettegett, kiszolgáltatott volt, és mindenközben még gyerek. Akit az apja molesztált, kikerült 14évesen a családból, és állami gondozott lett. Rendkívül sajnálom, nem tehet arról, hogy tájékozatlan, és buta. Semmiről nem tehet, sodródott az árral... de leg nem vetette el, az is vmi.
ÉS a KAndász meg megkérdezte, h tudja e milyen lesz a szülés. Válasz: nem. És ahelyett, h elmagyarázta volna, hagyta a tudatlanságban, mert így jobb műsotr lett. Úgy igazán szájbarugnám, pedig nem vagyok harvcias tipús, de Ő tenyérbemászó. És szerint a műsor úgy sz@r ahogy van, de a téma örök, és ha rossz is, végigsírom, és reménykedek, h ez a csoda egyszer velem is megtörténikKép. ÉS bármelyikük fájdalmát abban a pillanatban átvállalnámKép. Amúgy a vágások maitt nem jó, meg mert túúúlzottan hatásvadász.
.:ANGI:.

angiszeged

Angi, szerintem is kiszolgaltatott volt a lany. Hiaba volt ott a riporterno, o nem tudott igazan segiteni neki. Egy megerto ferj, vagy szuleszno jobb lett volna. Igazabol nem tudom, hogy lehet-e elore tudni milyen egy szules, en aztan rengeteget olvastam rola, megis mas volt. Azert az alpveto dolgokat jo lett volna, ha tudja. Kép Nagyon bantott az ellentet a 2 szules kozott, a tanarno akinek van penze fogadott orvosra, szulesznore, szinte kinyaltak neki, a masik oldalon meg a szegeny lany, aki le van sz@rva. Szerintem o is megerdemelt volna egy kis tamogatast. Kép Vagy en latom rosszul?

Eniko, nem tudom hol keressem a szulestortenetedet!Kép Segitenel? A Te tortenetedben van?

Agi
agi77

Ági! NEM kaptam méltKép Küld újra lécc!

angiszeged

Szijasztok!

Lányok! Tudnátok nekem irni a közeljövöben induló szülésre felkészitö tanfolyamokról? Mert az Incihez akartam én járni a Vasasba, de az délután 1-től kezdődik majd, és nem tudom Hangát hova tenniKép

Ági! Szerintem Enikö arra gondolt, hogy ahogy szülés közben viselkedik valaki az függhet attól, hogy milyen a személyisége és mennyire van tisztában azzal, hogy akkor éppen mi történik vele. Mert fájni a felkészültségtöl függetlenül fáj mindenkinek, csak valaki egy szó nélkül türi, kontollálja magát, valaki meg kikel magából és ordibál.
Erre volt jó példa a tegnap Szülöszoba. Szeritem szuper volt ez a rész is! Olyan szépek voltak a babák, föleg a fuvolatanárnöé, el voltam ájulva!

Enikö! Végre valaki ir a Saci nevü szülésznöröl. Én nála szültem, nagyon jó fej volt végig beszélgettünk. Csak nem hallottam azóta sem róla, azt hittem azért mert csak gyakorlaton volt ott akkor vagy nemtom, de akkor ezek szerint ö a Klinikán dolgozik, mert egyik ismerösöm sem szült nála.
Neked mondott csúnyákat?

Szijasztok, Lara(25+3)
lara

Lara! VAlszeg én sem lennék "kiabálós". De azt gondolom, h ez ne legyen elvárás. Ez egy olyan szituáció, ahol a sülő nőnek kell(ene) irányítani. Ha jól esik kiabálni, nem megvetendő szerintem. Én nem tudom megvetni. A másik, nem tudhatjuk, h másnak mennyire, és hogyan, meddig fáj. A szülés is ezerféle, mint bármi más...
Amúgy ven Szegeden egy nőgyógyász (nem tudom ki), aki szerint a szülés nem fájKép. NAná, férfi:DDD

angiszeged

Lara: igen pontosan erre gondoltam amit írtál Kép
Saciról. Nem csúnyákat mondott nekem, hanem bántó megjegyzéseket tett és undorító stílusban. Pl amikor 3. alkalommal voltam szülésmegindításon (amikor azt a bizonyos méhszájpuhító tablettátz helyezték fel) amúgy is tökre ki voltam borulva, szarul voltam, minden bajom volt,végighallgattam pár szülést (ordibáltak,mint akit gyilkolnakKép) És éjjel többször be kellett jönnie hozzám, hol lekapcsolni a ctgről, hol meg fel. És amikor pl.ki merészeltem menni pisilni (mert egy állapotos nő azért elég gyakran jár pisilni, főleg ha a baba a hólyagon támaszkodik), olyan megjegyzéseket tett, hogy sírvafakadtam.Meg olyan hangnemben. Vagy amikor feltette ctgét megkérdeztem, hogy 4 óra hossza után átfordulhatnék-e a másik oldalamra, mert baromi kényelmetlen, akkor is pofákatt vágott és szúrós megjegyzéseket tett arra, hogy miért kellett ennyit felszednem,mert ilyen dagadékon nem lehet mozogni... Ez komoly. Ja 9 kilót híztam! Viszont szülés közben ő (is) volt ügyeletben, és nem is engedtem be. Ott volt nekem a Barbara, akit felfogadtam és ő jelentette a biztonságot. Ja és a többi szülésznő is utálja, mert mondták. Azt hiszem a Csilla volt még bent, meg egy idősebb nőci, meg a Barbara ami a szülésznőket illeti. Egyébként a szüléstörténetembe ezt is beleírtam. Biztos, hogy egy Saciról beszélünk?Kép Fiatal, vékony, kimondottan szép lány, mahagóni-vörösre festett hajjal? És soha sem mosolyogKép
Lara tudjátok már, hogy kisfú vagy kislány a pocaklakó?

Angi: Egészen pontosan NEKI nem fáj a szülés!(Más szülése) Kép

Agi: Babanet társalgó, Anyaságról, Szüléstörténetek, Archív 2002 MÁjus 19

Az Anyaság topicban 2-vel a Szegedi anyukák,babák..felett találod, és az archívba kell bemenned. Az oldal alja felé találod meg! Szólj ha megtaláltad! Kép

Babamama: Küldtem a képeket!

Enikő

ceniko
Szeged

zsófi minnyá küldök mélt fontos sos nézd meg...KépKép PUSZKA

ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X