Én nem láttam s szülőszobát, milyen volt, valaki mesélje már el. Csak az előzetest láttam, de gondoljatok bele, milyen lehetett szegénynek egyedül szülni tizenakárhányévesen..... Nem irigylem, lelkileg az egyedüllét (főleg terhesség alatt) igencsak meg tudja viselni az embert, nekem elhihetitek. Pedig nekem ott volt a családom, de még így is ki voltam. És ő sztem, még nem is sokat foglalkozott a szülés gondolatával. Nekünk itt van a Kismama, a Babanet...stb tudunk informálódni, de neki nem hinném, hogy sok információja volt a dologról. Járt egyáltalán terhesgondozásra? Hány éves is a lány? A gyerek apja? A lány családja?
És az, hogy minenki úgy szül amilyen ember, sztem hülyeség, mert van olyan nő aki 5 gyereket szül és mind az ötöt másképp. Sőt! Minden terhesség és szülés más.
Van egy nagyon kényes,hisztis barátnőm. Nemrég szült és iszonyatosan büszke magára, hogy szó nélkül, hiszti nélkül hozta világra a kisfiát. Ez nem attól függ, milyen ember vagy, hanem attól, hogy mennyire vagy felkészült, mennyire várod(várjátok) azt a babát, milyen körülmények közé érkezik a baba...stb
És mi lett a vége, megtartja a babát vagy állami gondozásba adta?
SzEmese, PTündi: A gyomorsav az valami borzalom.
Nekem a terhesség kb 10. hétjétől a szülésig állandóan volt. Azt hiszem az alvásproblémák és az állandó égető,kínzó gyomorsav volt a 2 legrosszabb dolog (fizikailag)a terhességben. Én Rennie antacitumot szopogattam, de nem egy egészet, hanem egy negyed darabkát. Az volt az egyetlen dolog amitől egy kis időre elmúlt a savtúltengés. És hajas babám született
PTündi: A habi tapi kalapos képre gondolsz?
Igen, mániája, hogy habitapiból sapkát kell készíteni, neki is és magamnak is, sőt ha vendég van nálunk annak is. Múltkor apucinak is volt a fején
úgy nevettem
Tök cuki ahogy kidugja az O betű helyén az orrocskáját.
Ez a habitapi hatalmas találmány, azt hiszem minden gyerkőc szereti. meg a kislábbal hajtható motort is. Én még nem találkoztam olyan gyerekkel akik ne lettek volna odáig ezért a két játékért.
Gabi3: A Fló (ő nagyjából egy idős Bogival) milyen játékokat szeret? Mi az amivel elbíbelődik hosszabb ideig?
A Bogi abszolút kedvence, a fentebb említettek, rajzolás, labdázás és a formatábla, na meg a játékbabakocsiban tologatni a játékbabát...ilyesmi! Nyáron a talicskáért volt oda, abban homokot hordott egész nap ide-oda
Elmesélnéd, hogy Fló miket szeret játszani? A Boginak nagyon kevés játéka van, de ami van az hasznos (logikai,képességfejlesztő, meg amiket tőlem "örökölt"
) Szóval nemsokára jön a szülinapja és ötleteket gyűjtök, milyen ajándékkal lephetnénk meg. Majd összeírom a listát és benyújtom anyuéknak (csak, hogy ne vegyünk egyformát, vagy hülyeséget) Előre is köszi!
Többiek is leírhatják, örülnék!
Puszka Enikő