Új privát üzeneted érkezett!

Ági!
Gyorsan csak annyit, hogy: TÜNDÉRIIIII !!!! Kép

Emese

Üdv: Emese
mse173

SziasztooooooooooooooooooooooookKépKép

Újra itthon!

Még semmit, de semmit sem olvastam vissza, de nemsokára hozzálátok. Még a csomagok is a kocsiban vannakKép

Jövök és írok mindenkinek!

Addig is üdv minden kedves új belépőnek!!KépKép

Koda a világjáróKép

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Szia Koda!!!KépKép
Írjál! De csak a kicsomagolás után!

ÁgiKép
Remélem melled már meggyógyult! Nagyon édi baba!

Nálunk most nagy a rumli, mert a régi szobabútort eladtuk, helyette vettünk újat, de az most a teraszon várakozik, mert a tapétázó csak szombaton jön. A franciaágyra új huzat kerül, a kárpitos szerdán viszi el, és szerdán jön a Veronika kis heverője is.
Csak valahogy bírjam ki ezt a hetet!

BeatronKép
Nagy hirtelen nem tudlak beazonosítani, hány hetes is vagy?

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Benéztem már Hozzátok, de a szoptatással kapcsolatban még nincs semmi előrelépés. Beni elfordul a cicitől és be sem akarja kapni. Amúgy imád enni, és (nem akarom elkiabálni), de az Infacol nagyon jó neki, már hasfájás miatt nem sír. Anyukám eddig éjszakára nálunk aludt, de már a tegnap éjszaka a miénk volt és nagyon jól alakult. Este 20.17-kor evett és legközelebb 4.45-kor ébredt fel.

Ágica!

Nagyon aranyos a kislányod, Rebeka. Neked sikerül szoptatnod? Végül hogyan alakult a szülésed "története"? Kinél szültél és milyen volt?

Ditta
Kitartás az előtted álló munkákhoz.

Koda
Írjál már légyszi! Várom a beszámolódat és már én is babucival büszkélkedhetek, Anya lettem!!

Mindenkinek szép napot, majd jövök.

Zsuzsa
nzsuzsa

SziasztokKép

ZsuzsaKép
Hát akkor személyesen is nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok Benihez! Tündéri baba, alig vártam, hogy legyenek képek. Emesében nem csalódtam, tudtam, hogy lekapja a fiatalurat. Annyira édes, hogy csak irigykedtem itt rátok!
Hallottam viszont a szülésed történetét, na azt már nem irigylemKép De a lényeg, hogy mindenki rendben van. És a kezdeti nehézségekhez én is csak kitartást tudok kívánni. Bár én sem hittem, hogy valaha lesz jobb is, mikor nekem voltak ezek a zűrös napok....Alig várom, hogy élőben is láthassalak benneteketKép

ÁgiKép
Hát miket hallok!!Kép Van egy kislányunk is?? Neked is nagy-nagy gratula!! Ő is álomszép, tündér kicsi lány!! Úgy várom a többi képet isKép

DittaKép
Kicsomagoltam, de a mosatlan ruha hegyekben állKép Olvastam, hogy volt egy darázscsípésetek. Sőt, kettő is...Kép Marci szerencsésen elkerülte, hála az égnek. De jó, hogy legalább a kislányod nem allergiás!
Látom volt házassádi évforduló is, ehez is gartulaKép Remélem jót ettélKép

BúzaszemKép
Nagy örömmel tölt el, hogy azt olvasom, rendben vagytok!! Így továbbKép A vizsgálat pedig rendben lesz, majd írd meg, milyen volt a picike.Kép

DodusKép
Nálad is minden OK ugye?? Ahogy olvasom, csak egy kis munkaundorral küzdeszKép Bébike hogy viselkedik? És te hogy viseled a meleget? És egyáltalán! Miért dolgozol még???????
Hajadra kíváncsi lennék, bár a hosszabbat sem láttamKép

PankaKép
Igaz már nyaralsz, de majd beszélünk, ha hazaértél. Jóóó pihenéstKép

GyöngyöskeKép
Hasonlókat kívánok, mint Pankának! Ha hazajöttél, értekezünk hobby dologban, mert nagyon sok jó dolgot vettem Kecskeméten, lehet, hogy téged is érdekelne!

MelindaKép
Ti is nyaraltok?? Nektek is jó pihenést, az idő tuti jó lesz!

BeaKép
Ne ijesztgess engem!! Pihenj és legközelebb már csak azt írd, hogy teljesen rendben vagy! Vigyázz a kis drágáraKép Na meg magadra is!

MarikaKép
Látom nem jött össze a pihenés, pedig volt egy kis gyerekmentes időd...
Kicsi lányod keze?? Jobban van? Vagy el is múlt teljesen?

BettiKép
Olvastam a lagzitKép Jót nevettem. Akkor "alig" maradtál le valamiről...De azért látom, nem volt olyan vészes.. Gerga sokat nőtt már? Olyan aranyos volt a múltkor is Tapolcán! Akkor Matyinak az úton nem énekelni, hanem válaszolgatni kell. Ez sem lehet könnyűKép

MagdiKép
Te olyan keveset írsz, hogy nem is tudok válaszolni nekedKép Biztos azért, mert finomakat sütögetsz otthonKép Látom ebben nagyon otthon vagyKép Hátha én is kipróbálom valamelyiket!

EmeseKép
Veled majd személyesen, úgy is találkozunk nemsokára.

És akkor egy kis beszámoló:

Kecskemét mellet voltunk 15 KM-re, Lajostanyán. A tanya egy erdőben volt, csak kocsival lehetett megközelíteni. Kb. 50 hold terület, ha ez mond valakinek valamit..A ház, amiben laktunk gyönyörű, 7 szobás, úszómedencés, házimozival ellátott luxusház. Egy kedves barátnőm hívott meg hozzájuk, ővék a ház. Melletünk a gondnok család hasonló szép háza volt, ők álandóan itt laknak, gondozzák a területet, állatokat. Volt sok állatka: lovak, póniló, 6 kutya, macskák, birka, kecske és regimnet szárnyas. Nem is tudtam, hogy a pulykának ilyen szörnyű hangja vanKép
Sokat nem tudtunk pihenni, mert Marci ment mindenhova. Úszómedence, kertitó. Folyamataosan terrorizálta a kutyákatKép Ment volna fel az emeletre a lépcsőn..szóval nem unatkoztunk.
Minden nap szinte bementünk Kecskemétre. Főleg a hobbyboltokat látoggatuk, mivel Andi, a barátnőm is nagy szalvátatechnikás. Elköltöttünk egy vagon pénzt hobbycuccokraKép Persze sokat is sétáltunk, megnéztük a várost. Szerencsére aránylag jól voltm, nem sokat jött elő ez a pánik dolog. Hát röviden ennyi, de van itt pár kép, nézzétek meg:

Itt laktunk, at ablakunk pont a medencére nézett az emeletről:
http://babanet.hu/album/albumimages/3201/68643.jpg

Póniló simogatás apával:
http://babanet.hu/album/albumimages/3201/68646.jpg

Csikósimagát imitálása:o
http://babanet.hu/album/albumimages/3201/68649.jpg

A tamplomkertben:
http://babanet.hu/album/albumimages/3201/68652.jpg

Szintén a templomkertben egy közeli:
http://babanet.hu/album/albumimages/3201/68648.jpg

Egy kis szénagereblyézés:
http://babanet.hu/album/albumimages/3201/68653.jpg

A cica pózolt nekünk:
http://babanet.hu/album/albumimages/3201/68654.jpg

Apával a kerti tónál:
http://babanet.hu/album/albumimages/3201/68651.jpg

És a barátnőm Marcival:
http://babanet.hu/album/albumimages/3201/68656.jpg

Városnézés:
http://babanet.hu/album/albumimages/3201/68657.jpg

Jó nézelődést!

Puszi: Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!
Koda!
Köszi az aggodást ari vagy Kép,mostmár jol vagyok jo nagyott nőt a hasam kezdek ugy kinézni mint egy kismama KépEz a nyaralás fantasztikus lehetett.Biztos nagyon élveztétek.
Ditta!
23 hetes vagyok Kép
Ági!
Gyönyörű kicsi lányod van Kép
Mi is kislányt szeretnénk de majd meglátjuk mit sikerült összehozni Kép
pusz bea

bea
beatron

Sziasztok!
NZSuzsa!

Örülök hogy bevált az Infacol!Én pedig vettem Urtica Urens.Tegnaptól szedem remélem jó lesz!
No most megyek mert rengeteg dolgom van!
Üdv:mindekinek!
theo

Sziasztok!

Nem nagyon tudok nethez jutni mert az egész ház a feje tetején áll,ugyanis tegnap jött az a burkoló akit egész nyáron vártunk mint a messiást.Talán a jövő héten készen leszünk!!!
Én egyébként jól vagyok,tegnap kezdtük a 36.hetet,csütörtökön megyek a dokihoz megbeszélni az NST-t.

Zsuzsa!

Biztosan sikerülni fog az a cicizés de ha nem akkor se csüggedj:hiszen van egy gyönyörű kicsi fiad.Jó neked hogy már túl vagy a szülésen,én annyira félek...de hogy miért?!

Ági!

Csodaszép a kislányod,mégegyszer gratula és jó egészséget Nektek is!!!

Koda!

Kicsit irigykedek mindenkire aki volt nyaralni de majd jövőre mi is megyünk vhová.

Theo!

Off:Sikerült beszélnem Bettivel,tök rendes volt és megbeszéltünk mindent.

A szoptatáshoz visszatérve:én Katával értek egyet,próbáld minnél többször mellre tenni hogy gyakrabban érje inger a ciciket.

Pussz:Forgi
forgi

Sziasztok!

Megint kirohantam egy pár percre, amíg nagyi ügyeletet vállalt. Kép

Ditta
A mellem valamelyest meggyógyult, de mégsem egészen, mert Rebeka nem tud belőle szopni. Így elég rossz a helyzetem, mert csak a másikból kap, és ez szerintem kevés neki. (Főleg, hogy ma már 3 helyett két óránként kér). A másik mellemből pedig fejek, de mivel nem akarjuk cumira szoktatni, ezért kispohárból kap néha pótlást.
Jó nagy munkába fogtatok, csak kitartás hozzá!

Zsuzsa
Hát a szoptatás az a fenti project szerint működik, csak.
Végülis a Megyeiben szültem, és készülök majd leírni, egyelőre idő hiányában ez még várat magára.
Nekünk azt mondta a doki, meg a védőnő is, hogy 3 óránként mindenképpen ennie kell a babának. Látom a Te picinyed majnem végigalussza az éjszakát. A múltkor Rebeka is szeretett volna pihenni, defelébresztettem az utasítás miatt.
Most akkor mi a helyes?

Szerintetek az baj, ha sűrűbben (2 óránként) és kevesebbet eszik a baba?

Továbbra is köszönjük a gratulációkat, közben még teszek fel vagy két képet, de sietnem kell.

http://babanet.hu/album/main.php?album=3188

Puszi, sziazstok

delice

Ági!
Amiatt ne aggódj, hogy Rebeka gyakrabban kér enni, nyugodtan szoptasd, ahányszor csak igényli
(és ahányszor bírod), mert így a tejtermelés is fokozható. Viszont éjszaka felesleges felkölteni 3 óránként. Ha Ö nem követeli, akkor hagy aludjon.
Állítólag, ha a baba nem kis súlyú koraszülött, akkor jó ha pl. este 11 körül megszoptatod,
és utána, ha nem kér enni, elég hajnal 4-5 óra körül etetni. Ha nem költögeted fel, valószínűleg
simább lesz az éjszakai evésről való leszokás is.

Forgi!
A burkolás jó kis meló, kösd fel a fehérneműt!!!! Kép Kép Kép
A babával lassan célegyenesbe érsz, néhány hét és te is túl leszel a szülésen. A félelem az ismeretlentől, és a kiszolgáltatottságtól indokolt, de inkább a pozitív tapasztalatokat tartsd szem előtt, nem kell magadra hozni a frászt.Úgy kell gondolkodni, hogy "Természetesen minden rendben lesz, hiszen mindent megtettem érte!!!"

Theo!
Mi az az Urtica Urens, amit szedsz?

Zsuzsa!
Azért ne add fel a szoptatási kísérleteket, és ne kenődj el!!! És ha most azt is érzed, hogy az egész a babával nagyon fárasztó, és reménytelennek tűnő, akkor is hidd el, hogy ezen szinte minden anyuka átesett, és lessz ez sokkal jobb is.

Bea!
Remélem, hogy a hasi fájdalmaid teljesen elmúltak, és már sokkal jobban vagy!
A pocak gömbölyödéséhez gratulálok!

Üdv:Emese

mse173

Sziasztok!

Forgi
Én is nagyon féltem a szüléstől, főleg amikor bekerültem a terhespatológiára és minden nap hallottam valami borzasztót, hogy milyen fájdalmasan szült valaki, hogyan repedt vagy milyen hihetetlen dolgot műveltek vele az orvosok. Tényleg egymást rémiszgették a csajok és az az állandó várakozás! De amikor felmentem a szülőszobára, rettentően boldog voltam, hogy nemsokára a karomben tarthatom a kisfiamat, akit már annyira vártam és csak ez érdekelt. Kétperces fájásaim voltak a tolófájásoknak kellett volna jönnie, de hidd el a fájások sem borzasztóak, őszintén mondom, közben vigyorogtunk a boldogságtól a férjemmel, majd jöttek a fájások és megfogtam a férjem kezét és minden olyan elviselhető volt. Úgyhogy ne félj, csak a szépre emlékszik az ember és azért a várva várt gyermekért mindent kibír az ember.

Kata007
Jelenleg is cumisüvegből etetem Benit, mert még most is próbálkozunk a cicivel, de elfordítja a fejét és fintotorgva a fejét megfeszítve elfordul a másik irányba. Tényleg nem adom fel, de most nem hiszem, hogy valaha is be fogja kapni a mellemet.

Koda
Nagyon szép helyen voltatok nyaralni, gyönyörű környezetben. Nem avasi véletlenül a barátnőd is? Szerintem ő is a huszas általánosba járt és ha jól emlékszem Andinak hívják.

Emese
Az Urtica Urens homeopátiás golyócskák, naponta 4X3 golyócskát kell elszopogatni és tejserkentő hatású. Nem adom fel a szoptatási próbálkozást, de ahogy Katának is írtam nem nagyon bízom benne, hogy valaha is sikerülni fog.

Ági
Én egy füzetbe írom, hogy Beni mikor evett, mennyit, milyen pelusa volt. Volt olyan amikor délután hat órakkor evett utoljára és másnap 5.10-kor ébredt, általában 21-22.00-kor eszik utoljára és 2-3-4-5 órakkor kell fel legközelebb. A doktornő, védőnő nekem is azt mondta, hogy ne költsem fel, tudja a gyerek, hogy mikor éhes. Szépen fejlődik, fodrozódnak a hurkák, úgyhogy nem marad éhen. A kórházba nekem is azt mondták, hogy max. három óránként egyen a gyerek. Na de biztos nem fogom felkölteni, amikor a legjobban alszik.

Képzeljétek, mosta kicsi fiam arra szokott rá, hogy csak a nagy ágyban, ahol mi is alszunk ott akar aludni. A kiságyban keservesen sír, majd amikor learkom a nagyágyra, mint akit lelőttek úgy alszik. Lehet hogy máris elrontottam?

Jó éjszakát mindenkinek!

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!

ÁgiKép
Csatlakozok Emeséhez, szoptasd amikor csak akarod! Illetve amikor ő igényli. Manapság azt hangoztatják, hogy az órát el kell felejteni. Minél több szopi, annál több tej! Ja, és ha végigalussza az éjszakát, fel ne ébreszd szopizni, merthogy letelt az X idő!
Az én kicsim már lassan 9 hónapos, de még mindig 2x szopizik éjjel költés nélkül is! Jó volna már egy éjszakát végigaludni, ugye, Emese?Kép
Ja, és van egy ismerősöm, szintén mellgyuszitól szenvedett, utána a pici csak az egyik mellét fogadta el, de így is tudta szoptatni 7 hónapos koráig.

ZsuzsaKép
Nálunk is nagyon bejött Attilának a nagy ágy, és én is imádtam úgy aludni, de féltem, hogy erre nagyon rákap, és 5 hónaposn szoktattam vissza a kiságyba. Azóta is ott alszik. Meg hát elkezdődött a forgás, és féltem a leeséstől.

KodaKép
Szuper helyen voltatok! Nem semmi az a ház! És az idő is remek volt! Jók a képek!

Kislányom ma 4 éves, de a szülinapi banzájt elhalasztjuk egy héttel, amikor rendben lesz a szoba felújítás, rendezkedés.
(Olyan jó visszagondolni a 4 évvel ezelőtti eseményekre!!)

Jó éjt!
Ditta

Kép

Kép
ditta76

Zsuzsa!
Én is mindig füzetet vezettem az evésről, pelusról, vagy a különleges eseményekről, mert néha egyszerűen nem emlékeztem, hogy mikor volt az utolsó kaka stb. Ez nagyon bevált.
A nagyágyban való alvással csak az a gond, hogy minél tovább ott alszik, annál nehezebb leszoktatni.
Pedig gondolom, ti sem így akartok megöregedni. Én most iszom a levét ennek, mert amég kisebb volt
nem volt baj, kényelmes volt (nekem 3-4 hónapos koráig külön szbában aludt, csak megbetegedett, és akkor került a mi ágyunkba),de mostmár kifejezetten gátol bizonyos "tevékenységeket". (Már ha érted mire gondolok! Kép)

Ditta, Cat!
Szülinapos kislányaitoknak, Veronikának és Viviennek nagyon boldog szülinapot kívánunk!
Kép

mse173

SziasztokKép

ZsuzsaKép
Marci nekünk ugyan ezt csinálta. Ha beraktuk a kiságyba, ordított mint a sakál. 6 hónapos koráig még a kiságy közelébe sem mehettünk. Aztán szépen átszoktattuk oda. Nekünk is mindenki azt mondta, hogy elrontottuk a gyereket, meg hasonló. Mégis fél évesen már tudott aludni a kiságyában. És azóta is ott alszik. Sőt, csak ott tud aludni. Szerintem most még csak a testetek közelségét igényli. Egy bizonyos nézet szerint fél éves korig nem is szabad a babát külön altatnod. Úgy látszik itt másoknál is ez az idő volt a vízválasztó. Akkortájt lehet őket átszoktatni a kiságyukba. Csak le ne essen az ágyról!Kép

ÁgiKép
Neked is azt tudom mondani, hogy én szintén ezt csináltam. Marci nagyon pici volt és nem akart felkelni éjszak. Én persze felébresztettem, nehogy éhen haljon...Mikor meséltem a védőnőnek, ő csak felkiáltott, hogy jaj miért ébresztettem fel! nyugodtan hagyhattam volna aludni. Ő is azt mondta, hogy ha normál súllyal született és egészséges, nyugodtan lehet hagyni alukáli. Úgy is felkel ha éhesKép

A szülinaposoknak és is nagyon sok boldogságot és sok szép ajándékot kívánok!!!!!!

Ditta, ZsuzsaKép
örülök, hogy tetszettek a képek. Remélem visszaadta azt, amit én is láttam ott.

ZsuazsaKép Tényleg Andinak hívják, de nem járt a 20-as suliba, mert ő dunaharasziban lakik. Ott is járt suliba. Biztos hasonlít az arra a lányraKép

ForgiKép
Pedig már szültélKép Lehet, hogy pont ezért félsz ennyire? Tudod, mi vár rád....Kép Minden rendben lesz, alig várom, hogy a kicsit láthassam ha megszületikKép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Forgi!
Örülök hogy Bettivel sikerült mindent megbeszélni.És ne félj!!!!!!!!!!!Minden rendben lesz!millió pusssssssssszzzzzzzzz!!!!!!Szeptemberben lehet hogy hazaugrunk.

Mse!

Amit szedek azt NZsuzsa ajánlotta és ahogy Ő is írja ez egy homeopátiás gyógyszer és napi 2x5 golyócskát kell a nyelv alatt elolvasztani.Lehet 3x5 is.Tejserkentő hatása van.
3 napja szedem hát majd meglátjuk.
390Ft-ba került amúgy.

Üdv mindenkinek
theo

Sziasztok!
Cat,Ditta isten éltesse a kislányaitokat!!!!!!!!
Emese!Hát nem mult még el teljesen de már csak akkor fájdogál ha megyek Kép,de sokat pihenek.Még jo hogy van olimpia mert különben nem tudom hogy birnék feküdni Kép
Dodus mi van veled?
üdv bea

bea
beatron

Sziasztok!

Na,voltan a dokinál:minden ok csak az a bibi hogy elmegy egy hét szabira.De megbeszéltem vele hogy ha "mégis" adódik vmi akkor Meskónál fogok szülni.Teljesen úgy érzem hogy nem fog hamarabb jönni de azért így jobban érzem magam hogy nem az éppen aktuális és holtfáradt ügyeletesnél kell kikötnöm,no meg nagyon szimpi a doktor és csak jókat hallottam róla.

Zsuzsa,MSE!

Én is így próbálok hozzáállni a dolgokhoz de mégis vmi megfoghatatlan és megmagyarázhatatlan félelem munkálkodik bennem amit nem értek mert Gergővel teljesen rendben ment minden,röpke 7 és fél óra alatt született meg.A fájdalommal is tisztában vagyok,szülés alatt is csak azt mondogattam magamnak hogy egyszer úgyis vége lesz és inkább azt kérdezgettem a szülésznőtől hogy nem vagyok-e túl hangos.Nem kiabáltam csak nyögtem,de azt nagyon.A varrásból semmit nem éreztem és jól is sikerült...szóval nem értem saját magam.Egyébként a legjobb barátnőm aki most 26 hetes terhes,ő szintén ezt mondta magáról:félelem rémálmokkal tetézve.

Koda!

Drága vagy!Képzeld én hogy várom!!!

Szülinaposoknak sok-sok puszi!

Forgi
forgi

Sziasztok!

Jó sokáig nem jelentkeztem de sajna betegek voltunk mindannyian. Ez a fránya megfázás lázzal meg orrfolyással. Dominak még ma is kellett szívni az orrát. Apa kezdte majd végig ment rajtunk is.

Ági!!!

GYÖNYÖRŰ A BABÁD GRATULÁLUNK!!!
Én sem költögettem Domit éjszaka, hogy szopizzon mindig ő költött engem. Ő mindig sokszor szopizott az elején éjjel is, de úgy voltam vele, hogy ahogy neki jó úgy legyen. /most még 4-5X is szopik éjjel is/ Szerintem se aggódj ha nem kel fel inkább örülj neki mert én aztán tudom milyen ha non-stop szopik a gyerek. Hát nem valami kellemes.

Zsuzsa!

Mi még mindig egy ágyban alszunk Domival! Sajna nem tudtuk átszokatni a kiságyba mert annyira bömbölt ha betettük. Így apa azt mondta, hogy jaj ne kínozzuk a gyereket a kisággyal. Persze most meg ha épp "rosszkor" kel fel akkor mondja, hogy mégis de jó lenne ha kiságyba aludna Domi. De már késő.

Koda!

Üdvözöllek itthon. Nagyon szuperek a képek. Gyönyörű helyen voltatok. Valamikor nem talizunk?

Cat, Ditta!

Boldog szülinapot kívánunk a lányoknak!

Forgi!

Én is rettenetesen féltem a szüléstől. Persze én azért mert nem bírom a fájdalmat meg nem tudtam, hogy mi vár rám. Nekem "kellemes" csalódás volt mert jobb volt mint amire számítottam. Szerintem ha már minden beindul akkor elszáll a félelem hiszen az eredmény az csodálatos és minden szenvedést megér. Szorítok neked, hogy minden rendben legyen.

V.orsika!

Mi van veled? Nem írsz, nem hívsz. Történt valami? E-mailt nem tudok küldeni mert visszajön hogy tele a postaládád. Hívj fel ha tudsz.

Zsua
zsua1

Sziasztok Lányok!

Együttalváshoz szeretnék valamit szólni.
Ahogy már írtam, Ádi 3-4 hónapos koráig külön szobában aludt, utána került át a mi ágyunkba, és jó sokáig nem is lehetett kikergetni onnan.
Én az alábbiakkal próbálkoztam:
betettem a kiságyába aludni - természetesen nem volt hajlandó
hagytam elaludni nálunk - ott is maradt, de minket lerugdosott az ágyról
hagytam elaludni nálunk, de utána betettem a kiságyba - amikor felébredt ordítva követelte hogy visszajöhessen
jelenleg a kiságy előlapját levettük, és közvetlenül a nagyágy mellé állítottuk - a gyerek mikor elálmosodik, szépen bemegy a helyére a kiságyba és ott alszik.
Így nekünk ez eddig a legjobb megoldás, de tovább kívánom fejleszteni, így a kiságyat fokozatosan el fogom tolni a miénk mellől, és remélem, hogy egyszer (nem is olyan sokára) visszaáll a különszoba rendje is.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekem Ádi nagyon sokat sír éjszaka (álmában, de ha nem sikerül ilyenkor megnyugtatnom, akkor fel is kel), de ez már nem az alvás helyének a problémája, így viszont mindanyian elférünk a saját fekhelyünkön. És ez már nagy előrelépés!!! Kép

mse173

Sziasztok,

Köszönöm a sok hasznos tanácsot!
Eddig egyszer ébresztettem csak fel, de ennek már jó pár napja. (Nekem azt mondták, hogy ha alszik is etessem 3 óránként...) No mindegy. Az elmúlt két éjszaka 2 órakor jelentkezett táplálékért, utána viszont 6 ill. 7-kor.
Továbbra is csak az egyik mellemből szoptatom, 3 napja nem is próbáltam a másikből, mert annyira megsajnáltam szegényt, hogy felbosszantotta magát a "rossz" cicivel.
Én is jegyzem ám az evések időpontját, meg a pelust is! (A múltkor lemértük 100grammot nyomott! Kép )
Rebeka is szivesen odaszokott volna a mi ágyunkra, most úgy tűnik elfogadta a sajátját. Ez akkor volt, amikor rosszul voltam, őt is megviselte, és akkor hagytuk mi is. Az a baj, hogy apukájának más elképzelései vannak a dolgokról, ő úgy gondolja, hogy ha a gyerek ott érzi jól magát, akkor legyen is ott. Aztán mondtam, hogy ha azt akartuk volna, hogy velünk aludjon, akkor nem is kellett volna kiságyat venni!!!! Kép (Persze én is azt szeretem, ha jól érzi magát, de higgyétek el, istenieket durmol a kiságyban is)
Kíváncsi lennék, hogy más ifjú apa is ilyen nehezen barátkozik meg az új szerepével, vagy csak én vagyok ilyen szerencsés. Most ő vigyáz Rebeka álmára, de sajnos ez a legritkább. És bár szivesen felveszi, inkább csak tartja, a ringatás és a gügyögés valami miatt akadályokba ütközik nála. Kép Emiatt szomorú vagyok, nem tudom mikor törik meg a jég.
Na most mennem kell, mert kapás lesz, hogy mivel töltöm itt a drága időt. Kép
Puszi,
sziasztok!

delice

Sziasztok!

Neva Laurájának!
Nagyon Boldog SzülinapotKép

Cat Vivienjének!
Nagyon Boldog Szülinapot!

Ditta Veronikájának

és mivel holnap nem bizti hogy ideérek,
Melinda Tamarájának!

Kép

Ági!
Rebeka csodaszépKép Ha nektek úgy jó, akkor nyugodtan szoptasd egy mellből, semmi baj nem leszKép Együttalvás. Én nappal hagytam néha, hogy a nagy ágyon aludjon, de fürdés után csak a kiságyba raktam le, így megszokta, hogy éjszaka ott a helye. Nappal nekem is jó volt néha mellé feküdniKép Apa majd beletanul a szerepbe, ne izgulj. Nálunk pont az volt a gond, hogy állandóan ringatta, sétálgatott vele és jól meg is szokta a babámKép De neki is kellett idő.

Na én is megyek ágyat nézniKép Most apa itthon van szabin egész héten és olyan jó hármasban lenni. Ma egész nap pancsiztunk az udvaronKép

Puszika, Marika
Hriczom

sziasztok!
Megszülett a sógornőm kisbabája, Adrienn. 4070g és 59cm.
Itt meg lehet nézni
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=3202
Voltunk a Praxisban. Anya jött el velem, mert a párom csak másnap tudott eljönni. A tesója babáját azért látta, a miénket meg videón megnéztük együtt.
Szóval nagyon nagy élmény volt. 13+1 naposan voltam, igy genetikai vizsgálatot is csináltak. Amit a sonográfus csaj csinált a Semmelweisben, nulla volt ehhez képest.Ráadásul hamis értékekkel.Egy elmosódott képet adott a csaj, persze előre szóltam, hogy szeretnék kérni. Semmit sem lehetett látni. Ha nem hangositja ki a szivhangot, akkor azt hiszem, hogy nem is él, mert még a kezét, lábát sem láttam. A szonográfus is,úgy mondta, hogy valószinűleg megvan a keze és a lába. MEgnyugtató nem? Például a méhlepény nem a hátsó falon mélyen tapad, hanem a mellső falon jó helyen
A tarkóredő nem 2mm hanem csak 1mm 13 nap alatt 37mm ről 72mm re nőtt a baba ülőmagassága. A bpd és az Fl combcsont is 1-2 mm vel nagyobb volt, és kedden voltam a miskolci kórházban. Nem beszélve a képekről. Annyira jól lehetett látni mindent. Igaz a picike keresztbe tette a lábát, igy nem engedte megmutatni magát. Lehetett látni, ahogy a szájába veszi a kezét, kiveszi , bokszol, kinyújtja a lábát, de rögtön vissza is teszi kereszbe. dr Győrffy Mátyás, aki csinálta az uh-ot, annyira kedves volt. "Jaj nézzék milyen drága, keresztbe tett lábbal szopizza az ujját a picike. Ugye milyen aranyos?"- mondta.
Kaptam egy 15 perces videót, és egy olyan fekete fehér képet 3dset amin 4 kiskép van és egy nagyobbat amikor elfordulva van lefotozva. Ez került 8000ftba. 1000ftért egy képeslap nagyságú képet kértem szineset. És 1000ft ért adott még 8 szines képet ,amit cdre ért fel. A videókazit vinni kellett, cd-t adott. A babaneten keresztül 1000ft kedvezményt kaptam, igy összesen 9000ft-ot fizettem. De megérte.
Mindenkinek kellemes nyarat kivánok!

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Csatlakozva az előttem szólókhoz, nagy nagy szeretettel kívánok minden ünnepeltnek minden jót, boldogságot, egészséget! Kép

Tudja valamelyikőtök, hogy a gramm és a ml hogyan viszonyulnak egymáshoz? Mármint amikor nem szopik a gyermek, akkor le kell mérni a súlyát, vagy mililiterben is hasonló az érték?

Búzaszem
Gratuláció a sógornődéknek a picihez! Kép
Tündéri!!

Ági

delice

Sziasztok!
Delice!Gyönyörű kisbabád van Kép
Búzaszem!
Én is szeretnék menni 4d-s uh-ra.Te hol voltál?A praxisba?Kb mennyi az előjegyzési idő?A másik forumon olvastam hogy 4-5 hétre vették már csak fel.A másik pedig hogy szeretne apa is jönni,beengedik velem ?Aranyos lehetett a babócád Kép
Pankáék mikor jönnek haza?Jo sokáig vannak Kép
pusz bea

bea
beatron

Én a PRaxisban voltam, és bárkit bevihetsz magaddal a vizsgálatra. Egyébként 2 hétre kaptam az időpontot.

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!
Búzaszem köszi az infot Kép
Aki a megyeibe szült vagy ott fog,azoktol szeretném kérdezni hogy az uh-on van olyan lehetőség hogy felveszik kazira a "felvételt"
Ha valaki tudja irjon már és,hogy-hogy működik a dolog köszike Kép
A Semmelweisbe azt tudom hogy lehet ilyet mert a védőnő mondta kazit kell vinni meg csekket adnak.Jo lenne ha lehetne Kép
pusz bea

bea
beatron

SziasztokKép

BeaKép
Akkor csak nézd helyettem is az olimpiát, és pihizz. nekem iy ilyenkor fájt a legtöbbet a hasam, már kezdtem is aggódni. De 2 hét múlva elmúltKép

BúzaszemKép
Én is gratulálok az újszülött picihez! valami tüneményes kiscsajKép
Olyan jó volt olvasni a Te picidről is! Ő is tündér lehett. Milyen picike, de már milyen élénk a pociban is! Maradjon is ilyen, ha majd kibújikKép Kár, hogy a videót nem lehet feltenni ide.

ZsuaKép
Remélem már teljesen jól vagytok! Pont a nagy melegben kaptátok el a nyavaját....

ÁgiKép
A kislányod csak szépül! Imádom a képeket nézegetniKép

ZsuzsaKép
Beniről mikor lesznek új képek?? Persze! Te minden nap láthatod őt...De mi? KépKép

Képzeljétek. Marci tegnap egyedül levette a poharat az asztalról és két kézzel fogva elkezdett inni belőle. Soha nem csinált ilyet eddig. Na jóóó, egy kicsi szörpi félrement, de akkor isKép Vagy 14 hónaposan ez már nem olyan nagy teljesítmény??Kép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Kaptam cd-n 8 szines 3d-s képet, de nem tudom, hogy hogy kell feltenni. Segitene valaki. A profilomba mehet több kép is?
Köszi

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok

Bea
Én a Megyeiben szültem, de ultrahangra még anno Szegedre jártam, sajnos nincs info. Kép

Koda
Köszönjük a bókot! Kép

Ági

delice

Búzaszem!
Adrienn gyönyörű, gratulálunk a családodnak! És neke is gratulálunk a sikeres vizsgálathoz!!! Kép
Nemsokára te is babázol!!!!!
A képeket itt a Babneten föltöltheted egy albumba, nagyon könnyű megcsinálni itt:
http://babanet.hu/album/main.php

Ági!
Ha a gyerek 100 gramm-al lett nehezebb evés közben, az kb. 100 ml-nek felel meg (márha vízről vagy anyatejről beszélünk).

Koda!
Marci nagyon ügyes!!!!

mse173

Sziasztok!

Hát csütörtökön megvolt a nagy ünneplés Vivi egy éves lett!
Egész jó buli volt, csak szegénykémet az unokatesója mindig fejbe verte!

Ági, Zsuzsa!
A babák gyönyörűek!

Búzaszem!
De jó lehetett az uh!Kis édes pici babóca! Én sajna nem tudtam anno elmenni, de majd a következővel!

Bea!
Jól vagytok?

Forgi!
Tudod ez a félelem érdekes dolog, sőt azt mondják, hogy természetes is, én is féltem Vivi születése előtt, pedig nekem is ott volt már Szandra, tudtam mi vár rám, mégis. Végül 3 és fél óra alatt meglett Vivi, persze más volt azért mint az első. Nem fájt annyira, csak az átmeneti szakasz, de az rossz volt, viszont rövid. A tolófájásokat nem éreztem annyira intenzívnek, ezért nem is tudtam annyira együtt működni, mégis a harmadik nyomásra meg is született. Nálam bejött az a bizonyos "egyszer már járt út".

Köszönöm a köszöntéseket, és én ishasonló szépeket kívánok a szülinaposoknak és névnaposoknak így utólag is.

Üdv: Cat

Kata/Cat
Kép
Kép
Kép
cat26

Sziasztok!

Koda

Kívánságod szerint feltettem Beniről az abumomba a legfrissebb képeket, eddig sajnos nem nagyon volt időm.

A napjaim nagyrészt fejéssel etetéssel, tisztábatevéssel és altatással telik, de ezt Nektek nem kell mondanom. Mostanában a nagy meleg miatt nehezen aludt el Beni, de ma pl. állandóan nézelődött, úgyhogy zsebkendőt tettem a szemére úgy rögtön elaludt.

Mindenkit üdvözlök.

Zsuzsa
nzsuzsa

ZsuzsaKépKép
Most láttam, hogy írtálKép megyek is megnézni ezt a tündérkét!

CatKép
Képeket nem készítettél a nagylányról??Kép
Fejbeverés igen kellemetlen, de hát gyerekek. Emese Ádija sem szívleli Marcit. Vagy nagyon is szereti?? Mindenesetre néha elkalapáljaKépKép

EmeseKép
Sikerült a vásárlás? És Ádi jól van? Hasmenés?Jövöhéten találkozunk valamelyik nap okés?

Nemrég jöttünk haza Tapolcáról. Marci első dolga az volt, mikor kiértünk, hogy lehasalt a földre és elkezdte nyalogatni...Kép Mint egy disznócska úgy nézett ki 1 perc alatt...Aztán a csikkeket kezdte el enni..De a lángossal el tudtam terelni a figyelmétKép

Puszi:Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Zsuzsa!!!!

Hát én nem találok szavakat! Azt hittem lecsókolom Benit a monitorról! Imádnivaló kis prücsök! Úgy megölelgetnémKép Imádom ezeket a kisbébiketKépKép Annyira fiú!

Puszi

Koda

Kép

Kép
koda

SZiasztok!
Hazajöttünk Hajdúszoboszlóról, megnéztük 20-án Debrecenben a virágkarnevált és az állatkertet. Minden szupi volt.
Most megint több mint egy hete 3 lányom van. Kép

DKriszta!
Ti mikor kezditek az ovit? Burkolót tudsz esetleg ajánlani (járólap)?

Most pedig az elmaradt szülinapi köszöntések.Kép

Neva!
Laurának Nagyon Boldog Szülinapot !

Cat!
Viviennek sok boldogságot szülinapja alkalmából!

Ditta!
Veronikának Nagyon Boldog Szülinapot!

Melinda!
Tamarának is szívől kívánok Nagyon Boldog Szülinapot!

Delice, Zsuzsa!
Gyerkőcök nagyon szépek, úgy tűnik nyugodt babócák.

Koda!
Látom Ti is hazaérkeztetek, olvastam, hogy bevásároltál. Kíváncsi vagyok ám, de nagyon a szerzeményekre. Kép

Panka!
Tali kb. mikorra várható, vagy már lefújva?

Marika!
Dorka keze most milyen?

Amikor Szentendrén jártunk a skanzenben, akkor Hanga pólója alá repült egy méhecske, és 2 helyen is megcsípte Kép. Szegénykém nagyon ordított, de hamar megvígasztalódott. Mivel Betti említette, hogy az első csípés még okoz allergiás tünetek, így csak figyelgetük a csípéshelyét. Még csak fel sem dagadt, pedig nem is borogattuk.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Zsuzsa!
Beni képei édesek!!!! Nagyon aranyos a cumis, mg ahol a váladon alszik.
Köszi, hogy hazahoztál minket a boltból!

Koda!
Vásárlás OK! Túrtam Ádinak néhány édes kis pólót.
Már nem megy a hasa, pedig megint tejcsit kap (igaz; este felforralom neki).
Gábor éjszakás a héten, de sétálni lemehetünk ha van kedvetek, és Marci már kiheverte a múltkori Ádiféle támadásokatKép.

Gyöngyöske!
Jó volt a nyaralás? És a virágkarnevál???
Szegény Hanga, még jó, hogy nem allergiás a csípésre!

mse173

Sikerült feltenni a 4D-s képeket az albumba.
http://babanet.hu/album/main.php?album=3248

Kép

KépKép
búzaszem

Ha rákattintok a Búzaszemre és abban a saját Web oldalra azt irja ki, hogy a lap nem jelenithető meg. Mi lehet a hiba, hisz a fenti hozzászólásnál meg működik?

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!
Búzaszem nagyon jo képek a kismanóról Kép
Én még tépődök egy kicsit rajta de majd meglátjuk hogy megyünk-e Kép
Cat!Jol vagyok,miota többet pihenek nem fáj olyan sokszor.Ráadásul most olyan aktiv a babóca hogy szinte állandóan mocorog Kép
Dodus!Hol vagy?Mi van veled?
Zsuzsa,Ági!
Gyönyörü kisbabáitok vannak Kép
pusz bea

bea
beatron

BúzaszemKép
Hát ez valami csodálatos! Láttad a kezecskéjén az ujjacskákat? Hihetetlen! Olyan picike mégKép Örülök, hogy fel tudtad rakni őket! Igazán nagy élmény voltKép

BeaKép
Szerintem te is menj el! Micsoda élmény lehet! Legalább megkukucskálnád, hogy mit rakoncátlankodik odabentKép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Akárhányszor megnézem a képeket, mindig fedezek fel rajta valami újat. Az ujjacskákat észre sem vettem például, de mindjárt megnézem megint.

Kép

KépKép
búzaszem

Búzaszem!
Fantasztikusak a képek, teljesen jól kivehető a bébi. Gratula!!!!
Mail ment.

MSE

mse173

Sziasztok!

Na, ki van itt? Ugye hiányoztam?Kép
Nemrég értünk haza, motyó még a kocsiban.Kép Holnap remélem lesz egy kis időm visszaolvasni és írni nektek bővebben.

Addig is puszi, Panka

panka

PankaKép
Hiányoztál bizony! Pakolj ki, (én még most se vagyok kész ezzelKép ) aztán gyere olvasgatni!
Itt van a farmos szalvétád is!!

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Emese
Én köszönöm a segítségedet, máskor is szivesen hazahozlak, ha éppen találkozunk.De ha én is segíthetek bármiben, csak szólj.

Búzaszem
Gyönyörű a Babuci, naghyon vigyázz rá és magadra és pihenj sokat. Gratulálok!!!!!

Panka
Már éppen akartam kérdezni, hogy milyen hosszú időre mentetek, mert bizony hiányoztak már a jelentkezéseid. Remélem jót nyaraltatok, jó utatok volt.

És most a nagy hír!! Beni tegnap rákapott a cicire, egész délután (persze megszakításokkal) cicizett. De a gondom itt jön: fél órát szopizott, közben elszunyókált, nem tudom mennyit evett, eszik, mert utána még éhesen szopizza az ujjamat. A cumisüvegbe az a jó, hogy tudom mekkora adag kell neki és hogy jóllakott, de tegnap még este kilenckor is ordított az éhségtől így megint cicire tettem ott elaludt, de amikor betettem a kiságyba, ordított megint. Most reggel teli mellekkel várom ébredését, lemérem és kíváncsi leszek, hogy jól tud-e lakni ciciből. Különben rendesen szív.
Elaludhat-e a baba büfizés nélkül? Ha pl. este mellettem fekszik és elalszunk mindketten?

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Szia Zsuzsa!
Ez aztán a jó hír!!!! Kép Kép Kép
Ha a leszopott mennyiségben bizonytalan vagy, akkor legjobb (csak a saját megnyugtatásod érdekében), hogy minden szopi előtt
leméred Benit, majd utána azonnal ismét leméred, és a két mért gramm különbsége adja a leszopizott mennyiséget mililiterben.
Ehhez legjobb egy digitális mérleg.
Ha nem bücizteted evés után meg Benit, akkor arra ügyelj, hogy oldalt feküdjön (vagy esetleg hason), mert ha vissza is bukik, így nem nyeli vissza.

Panka!
Isten hozott Titeket újra itthon!!!!

mse173

ZsuzsaKép

Ugyan ezt akartam írni, amit Emese! ha nem tudod mennyit evett, és még nem ismered a szokásait rendesen, akkor bizony mérni kell. Én ua. ezt csináltam több hétig. Aztán szépen beállt Marci is. És Beni ahogy ügyesebb, nagyobb lesz, már nem kell a mérleg, mert nem fog álandóan elaludni, csak ka már evett elegetKép És látni fogod, ha elég neki! Meg ő is jelzi.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?