Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nekem most van reggel (1.46), mert este már 18.30-kor elaludtam, annyira fáradt voltam, de természetesen most pisi után már nem tudok visszaaludni.

Zsua
Boldog Születésnapot Dominak, nagyon jók a képek, nagyon aranyosak vagytok.

Delice
Ha már fejfekvéses a baba, a bordád alatt a lábacskája van, én ezt sejtettem, de a 4D-s UH-n egyértelműen látszott és éreztem, amikor a pici fiacskánk nyújtózkodik.

Lányok!

Nektek is kellett magzatmozgásokat számítani mindig ugyanazon órában és csak a bal oldalon? Ez tiszta gáz, mindig ugyanakkor otthon lenni és számolgatni, hogy megvan-e a tíz mozgás.
A tavaly szült kolléganőm azt mondta, hogy hasraütésszerűen mindig behúzott valamit. Van egyáltalán jelentősége?

Most írt fel a doki egy "U" betűs gyógyszert, amit a 34. héten minden kismamának be kell szednie, szedte esetleg még valaki? Nekem nagyon nem tetszik, félek, hogy valami baja lesz a babucinak.

Remélem mindenki most a legszebb álmát alussza, én is visszamegyek és majd holnap bekukkantok.

Jó éjszakát, szép álmokat!

Zsuzsa
nzsuzsa

Szia Marika!
Ha te csődtömeg vagy, úgy vígasztaljon, hogy nem vagy egyedül.Nálunk Ádival ugyan ez a helyzet. Tegnap végig ordította a buszon a haza vezető utat, mert valami nem tetszett. Hát mindenki minket bámult.Én meg jusztsem foglalkoztam vele. Szerintem nem tudsz mit tenni.Remémnykedj, hogy elmúlik.

Delice!
Nem vagy gyáva!!! Minek kínlódni, ha van más megoldás. Nekem az epidurál nagyon jó volt. Nem fájt a beadása, és jelentősen csökkentette a "kínokat". Mondjuk, ha 1-2 óra alatt megvan a baba, lehet, hogy ki lehet bírni, de ha tovább tart, nincs értelme a hős anyát játszani.
Amit Magdi írt a pénzről, az csak részben igaz. Az én dokimnak egyszer adtam 5.000,-t amikor felkértem és a szülés után 15.000,-t, de ha lett volna több azt is odaadtam volna, mert annyira jó volt velem. De Ő semmit sem kért....
Volt olyan doki, akihez be akartam jelentkezni tanácsadásra és szülésre, de közölte, hogy min. 40. Én meg mondtam, hogy ha megszüli helyettem akkor áll az alku. Kép

Cat!
Az a baj a játszótérrel előttünk, hogy baromira ide süt a nap, és nincs árnyék. Ebben a kánikulában nem javasolnám. Inkább menjünk a strandra!!!!

Zsua!
A képek nagyon édesek, legnkább a "nagyapával a munkagépen" kép tetszett.

Zsuzsa!
Nekünk is kellett a magzatmozgást jegyezni, de csak hasráütéssel csinálta álltalában.
Az antibiotikumot nemek is felírták, és én is ellenkeztem, de meggyőzött a doki, hogy kell.
Most már előírás a dokiknak, ezzel állítólag csökkenthető a szülés alatti fertőzés kockázata is.
Hát én végül beszedtem.

Üdv: MSE

Üdv: Emese
mse173

Sziasztok!

Köszi mindenkinekKép Tök rendesek vagytok.

Cat!
Mi van a nagylányoddal? De csak ha publikusKép

Delice!
Megpróbálok utánakérdezniKép

Magdi!
Türelem okéKép Tudom tűrőké és szenvedőké Kép Mikor ültök már buszra?

Zsuzsa!
Nekem nem kellett magzatmozgást vizsgálni, sőt gyógyszert sem kaptam, szedtem. Szerintem elég ha figyelsz arra, hogy babuci mozogjon a pocakbanKép De ez szigorúan magánvéleményKép

Zsua!
Nagyon jó buli lehetettKép Szép tortával és lufikkalKép

Puszika, Marika
Hriczom

Sziasztok!

Delice!
Kórház szempontjából szerintem jó a Semmelweis!Nagyon meg voltam elégedve a csecsemősökkel,és a szobával is.Csak az én orvosomról tudok nyilatkozni,akivel maximálisan meg vagyok elégedve!A többieket nem ismerem,ilyen szempontból tehát nyilatkozni sem tudok.

Mi ez az antibiotikum mizéria??????????????Most ez a divat,hogy szedetik a mamikkal megelőzés szempontjából?Hallottam egy ismerősömtől is,és nem akartam hinni a fülemnek!Még azt is meggondoltam,hogy Algopyrint vegyek-e be,ha fájt a fejem!

Én is számoltam a magzatmozgásokat anno,de mindíg meg volt!Azért kell,hogy minden rendben van-e a babával,egy bizonyos számú mozgásnak meg kell lennie.

Marika!
Ne butáskodj!Valamilyen formában minden gyereknél előjön!Én egyszer sem öntöttem arcon a hisztis fiamat,de nem is figyelek rá,ha ezt csinálja!Most már enyhült sokat,de voltak dúrva időszakok!Lefeküdt Ádi a földre,üvöltött,és még a lábával is rúgkapált!Ilyenkor oda sem néztem,csak megjegyeztem normál hangon,hogy ez engem nem hat meg,és ha megnyugodott,akkor beszélünk.Folytattam tovább pl.:a mosogatást,teljesen higgadtan,ami nehéz ugyan,de muszáj magadra erőltetni,mert ha látja,hogy bosszant,már el is érte a célját!Mert előbb vagy utóbb anya úgyis beadja a derekát!Ha valamire azt mondod,hogy nem,akkor az legyen is úgy,később ne változtasd meg a döntésedet,mert akkor a gyerkőc tudni fogja,hogy hatással van rád!Most ez így elég drasztikusan hangzik,de megéri,és elég hamar rájönnek,hogy hisztivel nem érnek el semmit.Néha azért próbálkozik Ádi,de aztán abba is hagyja.Szóval ne keseredj el,minden gyerek alkalmazza ezt a módszert,ha el akar érni valamit!

Szép napot mindenkinek!
Anita
kacajka

Sziasztok!

Zsuzsa!

A magzatmozgásokat nekem is kellett számolni de sajna én mindig vagy elfelejtettem, vagy aludtam épp vagy mindig volt valami. Az orvosom /Hajas/ néha megkérdezte, hogy számolom e és ennyi, de meg se nézte. Velem is akartak szedetni gyógyszert a 38-39. héten /Dalacint/ de én sem szedtem be. Én is úgy voltam vele, hogy még algopyrint se szivesen vettem be. Meg én egyébként is úgy vagyok a gyógyszerekkel ha nagyon muszály beveszem de az már csak a végső eset.

Delice!

Én az orvosomnak nem adtam sok pénzt. Igaz én a 8. hónap végén jöttem át hozzá mert addig Pestre jártam a Sotéra. Az én orvosom Dr Hajas Sándor. Velem nagyon kedves rendes és odafigyelő volt. Rá is szoktak panaszkodni sokan. Én semmi rosszat nem tudok mondani róla. A Semmelweisben szültem, a szülés alatt egész végig ott volt, segített, tágított stb. Bármikor megyek hozzá nagyon segítőkész. Epidurállal szültem, az orvosom adta be tehát nem is kellett mást hívni és nem bántam meg. Sok tévhittel ellentétben nem fáj utána a derekam se. Ja és a kórház szerintem nagyon szuper, aranyosak és bármi segítségre van szükség rögtön jönnek és megtesznek mindent, hogy orvosolják. A Megyeiről csak annyit tudok, hogy a barátnőm ott szült tavaly 5 nappal utánam és nem sok jót mondott.

Marika!

Nálunk is ez a helyzet. Domi ha elveszti a türelmét akkor ordít. Általában akkor amikor 10 szatyor nálam és ki akar jönni a kocsiból. Ha nem veszem ki akkor hiszti és az emberek azt hiszik hogy ölöm a gyereket. Mostanában ha erélyesen rászólok az hat de nem mindig.

Emese!

Boldog névnapot kívánunk neked!

Kép

Lányok!

Tali a strandon? A héten?

Tudtok valami jó boltot ahol jó fürdőruhát lehet venni nem túl drágán?

Zsua
zsua1

Sziasztok!

Zsua, Domoniknak boldog születésnapot kívánok, így utólag is!Kép
Emese, Neked pedig boldog névnapot!Kép

Kíváncsi vagyok, hogy fogom bírni ezt a hetet, mert nagyon meleget mondanak. Ráadásul a szobám déli fekvésű és a szomszéd telepen egész álló nap vasat pakolnak vagonokba, teherautókba, óriási zajjal.Kép Így az ablakot is alig merem kinyitni.

Anita, akkor Te helyettesíted Máté Krisztát, amíg otthon lesz a kicsivel?Kép Félre a tréfával, biztos jó lehet ez a tanfolyam, bár én simán el tudnálak képzelni óvónéninek is.Kép Sajnálom, ha a másik suli most nem jön össze, de a nyelvtanulás mindenképpen jó ötlet!

Delice, üdv itt!Kép Gratulálok a picihez! A topic elején találsz leírásokat a kórházakról, az én nevem alatt. Ezek a Születéskalauz c. könyvből valók. Hátha ez is segít.

NZsuzsa, szívesen.Kép Ez a hét gondolom Neked is elég vacak lesz, de ha kibírod, akkor nagyon ügyi vagy. Tudom ajánlani a vizes borogatást csuklóra, tarkóra. Csak itt a munkahelyen nem nagyon megoldható.Kép

Magdi, mi az a DOTTO vonat? És miben más, vagy jobb ez az ovi, amit említettél, mint a többi?

Kata, itt is gratulálok Dórinak a pelusmentességhez!Kép Utazgattok tovább?

Betti, eljutottatok a hétvégén strandra? Milyen volt?

Marika, nekem ugyan nincs tapasztalatom a témában, de biztos, hogy nem vagy csődtömeg! Fel a fejjel! Csak elmúlik egyszer.Kép EgyesekKépKép

Panka, látod gondolhattam volna, mert írtad is, hogy viszel két bébiszittyót.Kép Ez a játszótér olyan, hogy estére zárják? Ilyet még nem is hallottam.

Koda, a könyvkötéses kérdésemre még nem kaptam választ. Plííz!Kép

Ditta, nagy-nagy drukk megy ma Nektek!!! Minden okés lesz, meglátod!Kép

Aki tehetik menjen vízbe! Nekem sajna csak az ásványvíz jut.Kép

Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

SziasztokKép

Emese drágaKép
Sok-sok boldogságot , átaludt nyugodt éjszakát kívánokKép

Dodus!!
jaj! Mit kérdeztél tőlem?? Bármire szívesen válaszolok, de nem tudom mire..nem emlékszem, hogy kérdeztél volna tőlem..Kép Én figyelmetlen!! Pedig vissza is olvastam...Segíts már légyszi!Kép
Na! megtaláltam...jobban visszaolvastam. Írok neked mélt, nem akarom itt untatni a lányokatKép

ZsuaKép
Nagyon jók a képek tényleg! nekem is a nagyapás kép tetszett a legjobban! Olyan aranyosakKép

MarikaKép
nekem Marci örömében is sikít..Kép Én már 80%-ban halláskárosult lettem...És a szomszédok is..Úgy is kinövik....

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Lányok!
Köszönöm a névnapi jókívánságokat.

Koda!
A jó éjszakákról csak annyit, hogy ma X-szerre rendeztük át a lakást,
hogy végre összejöjjön a jó éjszaka.
A legújabb találmányom szerint egy oldalon leszedtük a kiságy rácsát,
és az ágy mellé toltuk, így a gyerek velünk is alszik, meg nem is.

Így néz ki

Remélem, ez végre beválik.

mse173

Sziasztok!

Ditta!
Gondolok Rátok! Persze most már biztos túl vagytok rajta.

Emese!
Dr. Riskó Ágnes magánrendelőjében voltunk. Nyár u. 1. Fentebb írt róla Panka is. Egyáltalán nem mindegy, hogy pici babával hol és mennyit kell várni. Boldog névnapot kívánok!

Zsua!
Dominak boldog szülinapot!

Magdi!
Így most már tudom melyik óvoda az. Azt hallottam, az a legjobb a városban, meg azt is, hogy nagyon nehéz bekerülni. Több évvel korábban be kell iratkozni. Én is kíváncsian várom, mi az a DOTTO vonat.

Kata!
Dodónak gratulálok! És milyen volt a csavargás?

Zsuzsa!
Tényleg a 13 kg is baj? Pedig az még bőven benne van az ideálisban. Indokoltnak tűnik az a későbbi orvosváltás. Az én orvosom azt mondta, lehetőleg 15-nél ne legyen több. Először 25-öt, másodszor 20-at sikerült (papíron 22 és 17), és akkor is csak hümmögött. Magzatmozgást először nem kellett, másodszor igen. De mindig elfelejtettem. Arra viszont figyeltem, hogyan mocorog, nem változott-e a viselkedése. Gyógyszert nem kaptam.

Marika!
Dorka valószínűleg most jött rá, hogy neki is van külön akarata. Most próbálkozik, teljesen természetes. Matyi is csinálta. Mostanában rosszabb lett, mert magával is ellenkezik. Mond valamit, aztán az ellenkezőjét. Valaki azt mondta legkésőbb 18-20 éves korra elmúlikKép A lényeg, ha egyszer nemet mondtál neki, utána ne engedj, akármit csinál.

Dodus!
Meddig dolgozol még? Az ásványvizes üvegbe biztos nem férsz bele! Voltunk tegnap a strandon! Matyi egyáltalán nem akar a vízbe menni, maximum a lábmosóban pancsol. Talán majd jövőre Gerda után bemegy! Mindig ilyen víziszonyos volt, teljesen érthetetlen. Különben nagyon jól érezte magát. Utána pedig Tapolcára mentünk bábszínházat nézni.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!
Csak kapkodom a fejem, hogy mennyit írtatok a hétvégén.Mi vasárnap Vasváriban voltunk, ami rám is fért ráadásul még strandidő is volt, szinte hihetetlen.Kép
A gyerekek hisztijéről annyit, én is megijedek mindég, amikor valami új hülyeség lesz úrrá a gyerekeimen, ilyenkor keresek valami szakirodalmat, vagy egy ugyanolyan korú gyerek anyukáját, aki megnyugtat, hogy ez életkori őrület és majd kinövi.Kép Persze addig-mint azt biztos ti is tapasztaltátok-nyilvános helyeken nagyon csúnyán tudnak nézni, mondván, hogy ejnye ez a szerencsétlen nő nem tud mit kezdeni a saját gyerekével.Mellesleg ilyen esetekben néha én is így érzem.Kép
A nőgyógyászokról:szerintem, nincs az az orvos akivel mindenki elégedett lenne.A pénzt meg persze mindegyik szereti.Én mindkét gyermekemet a megyiben szültem.Ott van két szárny a már megszült nők számára.A kettő össze sem hasonlítható.Az első szülésem után a rosszabbikban volt hely( én akkor ezt még nem tudtam), hát itt semmi sem olyan, a wc, zuhanyzó minősíthetetlen, a csecsemősök szintén(jobb szó nem jut eszembe.A másik hely pedig maga az elit.
Mindezt ugyanazért a pénzért.

Valaki kérdezte:igen tudom a lottószámokat-az elmúlt hetit.A szóban forgó lottózó a Csaba lottózó, itt Hejőcsabán. Most még elég rossz állapotban vam, kell még rá költeni., de még a nyáron meglessz.Kép
Képzeljétek, az én gyermekeim együtt fürdenek, Tamara, ha megunja kijön a vízből, utánna megyek Olivérért és kiveszem őt is.Hát a múltkor Tamara kivette Olivért és együtt-Tamara cipelte az öccsét-jöttek a nappaliba.Nagyon édesek voltak, csak kicsit megijedtem, mert hát nedves a kő, nehéz a kicsi, magas a kád.Jó testvérek.Kép Kép Kép

Melinda
adnilem

Dotto: A Városház térről indul egy kisebb város nézésre és kb: fél órás.
lilien_csenge

Magdi!
DOTTO mikor indul? Naponta többször, hétköznap is?

MSE

mse173

Sziasztok!
Nem olyan régen volt szó valami jó varrónőről, kérném a telefonszámát!
Melinda
adnilem

Sziasztok!

Na, túl vagyunk rajta!!Kép
Reggel tiszta idegbaj voltam, mert bedagadt torokkal ébredtem, lázasan! Lehet, hogy pszichésen lettem beteg, a nagy izgalomban.
Mindösszen 10 percig tartott a műtét, az orvosok nagyon kedvesek voltak, azt mondták, hogy csiribi-csiribá, kivarázsolják onnan. Amikor elvitték, nagyon sírt, az apját követelte, de délután amikor bementem hozzájuk, már két 80 éves bácsival kártyázott a kórteremben.
Ugyanis férfi részlegre került, mivel az apja volt vele.
Most csak én döglődök itthon, még jó, hogy anyukám itt van, mert a kicsit is alig tudom ellátni.

ZsuzsaKép
Csodálkozva olvasom ezt az antibiotikum-dolgot...
Nálunk nem volt, magzatmozgást sem kellett számolni. Az más kérdés, hogy ha bizonyos ideig nem éreztem semmit, már tiszta ideg voltam!

Egy kicsit kialakult itt egy egészséges vita megyei kontra Semmelweis ügyben. Hát tudjátok, kinek a pap, kinek a papné!

AdnilemKép
Tényleg 2 folyosó van a megyeiben, az egyiket a kisebbségnek, a másik ahogy te mondtad, az elit.

EmeseKép
Kép

Jó éjt!
Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Emese!
Boldog névnapot!KépKépKép
Kiságy: nálunk is így volt egy darabig Dórinak, bár nála nem a nemalvás miatt, hanem mert egyszerűen kimászott a kiságyból. Elaludni viszont nem volt hajlandó egyedül. Velem elaludt 2 perc alatt és aludt reggel 8-ig. Úgy voltam vele, hogy nekem nem fáradság az az esti 2 perc, aztán majd eljön az idő amikor meg tudom vele értetni, hogy ez a mi szobánk az az övé. Eljött az idő.Kép Egyedül elalszik a nagyágyban és alszik egész éjszaka.Kép

Marika!
Akkor mint 3 nőszemély anyukája, tőlem is valami a hisztiről. Mert ez az.Kép Nem kell vele foglalkozni. Dackorszak. Az ő szemével nézve: Nehogymáááá ne nekem legyen igazam... Sem hidegvízzel nem öntöttem le, sem nem puszilgattam őket. Nem vettem róla tudomást. Marha nyugodtnak mutattam magam előtte, akkor is ha belül majdnem szétrobbantam.Kép
Tudom ezt marha nehéz megcsinálni mondjuk az utcán vagy a boltban. Hiszen ha odacsapnál, Te lennél a gyenge szülő aki veréssel akarja elintézni a dolgot. Ha nem figyelsz rá, akkor Te vagy a nemtörődöm szülő, akit nem érdekel mit csinál a gyereke. Akkor már inkább az utóbbi, hiszen az senkinek nem fáj és beválik.
Akár hiszed akár nem, még nálunk is előfordul, hogy Dórit otthagyom ahol hisztizik. Elég köszönni neki, hogy akkor hisztizzél, én megyek. Egy-két lépés után úgy jön utánam mint a kisangyal.Kép Persze ezt nagyon határozottan kell ám csinálni, hogy ő el is higyje. És ha a földön fetreng? Akkor már nem teljesen mindegy, hogy felállítod visítva, vagy otthagyod? Tegyél 2-3 lépést, de ne nézz hátra.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

A kisvonat minden egész órában indul.

Magdi
lilien_csenge

lilien_csenge

Sziasztok!

Már kezdtek rajtam elvonási tünetek jelentkezni - rossz volt a gép, elvitték, és most hozták vissza. Valami undorító vírus fertőzte meg szegénykémet.

Tegnap elmentem az itteni háziorvosunkhoz (anyukámnak jó ismerőse), és képzeljétek ő a megyei kórházat javasolja inkább. (Még jó, hogy előtte már magamban 90%ra eldöntöttem, hogy a Semmelweiset fogom választani.) Így aztán még jobban összekeveredtem, mint ahogy eddig voltam, pedig az sem volt egyszerű. Kép

Hú, rengeteget írkáltatok azóta, hogy nem voltam itt, úgyhogy megpróbálkozom valahogy áttekinteni, hogy válaszolhassak - vagy ilyesmi.

Magdi!
Örülök, hogy végre valakinek jó tapasztalatai vannak a Megyeivel kapcsolatban. Akkor Te valószínűleg a "jobbik" szárnyban voltál?

Zsuzsa!
Nagyon édesek a képek, és kicsit megkésve én is boldog szülinapot kívánok Dominak.
Hasonló helyzetben lehettél, mint most én vagyok, amikor a 8.hó végén jöttél át Pestről. Már lassan én is ott tartok, csak Szegedről jöttem.
Az én dokim nem is mondta soha, hogy a magzatmozgásokat számolni kell, vagy ilyesmi. Ezek szerint kellett volna, vagy kellene?
És ez az antibiotikum dolog is különösen hangzik. Amikor meg voltam fázva, éjszakákon át nem tudtam aludni, mert be volt dugulva az orrom, és az orrcsepp sem volt engedélyezett. És persze semmi egyéb fejfájáscsillapító!

Emese,
Isten éltessen neved napja alkalmából, kissé megkésve bár ugyan.

Dodus
Ha ezeknek a soroknak a végére érek, akkor máris loholok a Topic elejére. Köszi, hogy írtad, hogy ott van egy útmutató.

Melinda
És a megyeiben a szárnyak között nem lehet elintézni, hogy a jobbikba kerülkön valaki? Vagy egyszerűen lutri az egész?
Mert mondjuk a lepukkantabbik részlegre szerintem senki nem menne szivesen. (Pláne, hogy így előre tudni lehet).

Írtátok már többen, hogy a Megyeiben nem nagyon adnak fájdalomcsillapítást.
Ez azt is jelenti, hogy egyáltalán nem adnak??

Most mennem kell, mert akkora viharos szél van it nálunk, hogy hallom ahogy a virágok esnek le a párkányról.
Miskolcon is ilyen cudar az idő? Itt borzalmas.. Igaz kint lakunk a város egyik végében.

Na sziasztok,
üdv Mindenkinek. Remélem leírtam mindent, amit szerettem volna....

delice

Dodus!
HELP! Ez még mindig így van???

Megyei Kórház info
"A feldolgozás bőséges információ alapján készült, az anyák véleményére alapozva. A kórház által szervezett szülésre felkészítő tanfolyamon a nők 1/3-a vett részt. A szülések nagy része többágyas, paravánnal elválasztott szülőszobában történt, de van szeparált, kórháziasan berendezett szülőszoba is. Az esetek felében nem volt jelen hozzátartozó. A vajúdók 1/3-a nem sétálgathatott. A borotválás rutinszerű;, de a beöntést el lehet kerülni. A szülőszobán az asszonyok fele kapott fájdalomcsillapítót, főleg gázkeveréket. Az esetek több, mint felében végeztek beavatkozást a szülés megindítására, vagy gyorsítására. Háton fekve, vagy félig ülve lehet szülni. A gátmetszés rutinszerű. Az anyák 33%-a szoptathatta meg gyermekét a szülőszobán. A szülőszobai személyzet általában kedves és figyelmes volt, de volt, aki személytelen hozzáállást tapasztalt. A rooming-in rendszerben a babák 71%-a éjjel-nappal, 19%-a csak nappal volt az anyjával. Kiegészítő táplálékot az anya tudtával 23%-uk kapott, teát vagy cukros vizet pedig 19%-uk. Az anyák 38%-áról az anya nem tudta, kapott-e az ő tején kívül mást. A látogatók 85%-a csak üvegen át nézheti meg az újszülöttet. A gyermekágyasok átlagban 6 napot töltenek a kórházban. 1998 óta bababarát kórház."

delice

Delice!

Ez nagyon régi hozzászólás.
Én is tökéletesen meg voltam elégedve a megyeivel, írtam is Neked a kórházas topicban. A fájdalomcsillapítás pedig szerintem marhára orvosfüggő. A baba egész nap veled van, tehát nem etetik sem más tejével, sem teával. Leadhatod éjszakára, nem néznek rád csúnyán, de nincs értelme. Otthon senkinek nem fogod tudni lepasszolni éjszakára. Akkor már nem egyszerűbb, ha jobban megismered a babádat mire hazamentek?

A mi lányunkat pl. a párom szinte minden délután elaltatta az ölében a kórházban. Ennyit az üvegen át, való megnézésben.Kép

Az, hogy melyik folyosóra kerülsz, azt nem intézni kell. Vagyis nem kell. Ha látják a kismamán, hogy nem az "elithez" tartozik már nem is viszik közéjük. Ha neked éppen nem lenne hely az "elit" részen, akkor inkább kialakítanak egy szobát a babásoknak vagy a terhesek vagy a nőgy. betegek között, de nem fognak a másik folyosóra rakni ettől ne félj.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Delice!
A Semmelweisben a szülőszoba egy nagy helyiség, ahol az egyes ágyak fallal vannak elválasztva.
Egy hozzátartozó bent lehet (velem az anyukám volt bent). Az előkészítőben lehet sétálgatni, egyedül vagy, csinálhatsz amit akarsz, a szülőszobán már nem nagyon. Borotválnak és beöntenek, de ez semmiség (én is féltem tőle, de kiderült, hogy emiatt kár aggódni). A dokimmal előre megbeszéltem, hogy epit kérek, meg is kaptam. A babák velünk voltak végig, csak az első éjszaka (a szülés utánin) vitték el, meg délelőtt fürdetni, mérni. De ha valaki kérte, bevették éjszakára is. Mivel nem volt tejem, a kisfiam kapott más tejéből és teát is kiegészítésnek, de én itattam, a csecsemősök csak akkor, ha egy baba nagyon übvöltött bent náluk.
A gyerekeket csak üvegen keresztül lehetett megmutatni, látogató a kórterembe nem léphetett, a babát pedig nem lehetett kivinni.
Általában 4-5 napig kell bent maradni, én vasárnap szültem és csütörtök reggel már jöttem is haza.

Szerintem egyébként túl sok az információ, így nehezebb dönteni!!!

MSE

mse173

Lányok!
Csütörtökre az időjósok kánikulát ígérnek.
Van valakinek kedve a tapolcai strandon talizni?

MSE

mse173

Sziasztok!

Ma megkapta Gerda az utolsó oltást. Legalábbis egy darabig nem kell. 550 gr-ot gyarapodott az utolsó mérés óta (egy hónap alatt) és képzeljétek, az orvos tápszer receptet adott. Nem is kérdezett semmit én meg úgy meglepődtem, hogy meg se kérdeztem, hogy minek adja.

Zsua!
Most néztem meg a képeket. Nagyon jók! A tortát hol rendeltétek?

Delice!
Nekem is jó tapasztalataim voltak a megyeiben. Áthidaló megoldásként választhatsz olyan orvost, aki aneszteziológus is, akkor biztos itt is könnyen kaphatsz EDA-t. Nem sok ilyen van, de egyet tudok, akiről elég jókat hallottam, dr. Orosz János. Két szülőszoba van, egy egyágyas és egy háromágyas, ez utóbbiban függönnyel lehet elválasztani az ágyakat. Állítólag van szülőszék is, de én csak fényképen láttam. A borotválás és beöntés nem vészes. Az, hogy melyik szárnyba kerülsz, attól is függ, van-e választott orvosod. Ha van automatikusan intézi. Meg ránézésre is megy. (Nézd meg, mit írt Ditta korábban.) A babákat hajnalban egy órára viszik el fürdetni, különben folyamatosan kint vannak. Elvileg tényleg nem mehet be látogató a folyosóra, mert a szoptatást zavarhatja. Gondolj bele, Te szoptatsz, közben a szobatársadhoz jön a férje... Mert látogatni egész nap lehet.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

DeliceKép
Nyugi, látod, már többen is írtak a megyeiről jókat, és én is csak megerősíteni tudom Katát és Bettit. És ha megbeszéled a dokival, akkor biztosan kaphatsz fájd. csillapítást. Ha papás szülés lesz, akkor az egy ágyasba tesznek, és ez jó, mert nem nagyon zavargatnak, csak ha szükséges, a férjeddel vajúdhatsz. Nekem bármennyire fájt is, nagyon jó volt, hogy csak néha jöttek be megnézni, minden rendben van -e. Még egy rádiót is hozott a szülésznő, emlékszem, egész este a Danubius szólt. És hozzám is beosont a férjem a szobába, de előtte megkérdezte a szobatársakat, nem zavar-e.
A csecsemősök mindig segítettek, bármit kértem, (egy kivétellel, de azt mindenki utálta).

Majd írd meg, hogy döntöttél!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Kata,
közben elolvastam, amit még héétfő este írtál a kórházas oldalra. Így már jóval szimpatikusabb ám a helyzet. Egy barátnőm nemrég szült Pesten, aztán mesélte, hogy felajánlották neki, hogy éjszakára nyugodtan tolja ki a babát, hogy tudjun aludni. Viszont ő úgy gondolta, hogy milyen anya az, aki megszüli és máris "túlad" a gyermekén, hát nem tolta ki. Viszont már bánja, mert azóta egy perc pihenője sincs a csöppség nélkül. Mondta nekem, hogy nyugodtan, lelkiismeretfurdalás nélkül toljam majd ki éjszakára a babát.. Kép
Kíváncsi vagyok, az én párom majd hogy fog viszonyulni a picihez, egyelőre nagyon tartózkodó a viselkedése. (pedig kora szerint érettebb is lehetne - ő 30éves).

Emese
Tényleg rengeteg az info, de mindenképp köszi Neked, és Mindenkinek!

Betti
Örülök ám, hogy írtok a Megyeiről is pozitívakat, eleinte arról csak negatív dolgok jöttek. Úgyhogy amikor a háziorvosom azt mondta, hogy inkább a Megyeit ajánlja, teljesen megrémültem.
Az nem durva, hogy a szülőszoba 3 ágyas és függönnyel van elválasztva? Így elsőre annak tünik.

Hú most mennem kell, jó éjt Mindenkinek!!
Sziasztok

delice

Delice!
Nem arról van szó, hogy túladsz a gyereken, de mégis.Kép Nekem a császár után automatice elvitték, mivel késő délután volt az operáció, hogy úgysem tudok mozogni. Ez még nem zavart. A második este ismerős csecsemős volt és ő mondta, hogy mire feltápászkodok hozzá ha sír, más babát is felkölt, adjam inkább be. A párom vitte be az ujszülött osztályra este Dórit. Neki is első baba és a szíve szakadt meg, hogy egy idegennek kell odaadnia a lányát. Szíve szerint egész éjszaka vigyázott volna rá ő.Kép
A szülőszoba attól, hogy függönnyel van elválasztva semmit nem jelent. Ha olyan a doki a párod akkor is bent lehet. Az már más dolog, hogy hallod ha valaki melletted szül. Ezt az egy ágyasba is behallani.Kép Én első babánál nem bántam volna ha szül mellettem, előttem valaki. Legálább tudtam volna mikor mit csinálnak.Kép Amikor Dórival bent feküdtem még a vajúdóban én is végighallgattam egy szülést. Nekem egyeltalán nem volt borzasztó, főleg amikor a baba felsírt. Persze ezt embere válogatja.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Csak egy gyors kukk!
Az eddigi összemontázsolt képeimet itt nézhetitek meg:http://babanet.hu/album/main.php?album=2630

Remélem tetszik majd.

Betti!

A tortát a Tiramisu cukrászdába rendeltem.

Emese!

Mail ment.

Zsua
zsua1

Sziasztok!

Delice, remélem sikerült végre kórházat választani.Kép Akkor már csak egy jó orvos kell.Kép

Zsua, mától akció van a Tacskóban, ezer forint egy bikini + tanga is jár hozzá ajándékba. Te kerestél olcsó fürdőrucit, ugye?

Tegnap voltam a varrónőnél próbálni. A felsők és a gatyók tök jók, de a ruha... Azt hiszem nem sokat fogom koptatni.Kép
Dunakanyari szállás ügyben nem tud valaki segíteni?
Ha holnap nagggyon meleg lesz, akkor valszeg pénteken inkább otthon maradok. Ti hogy bírjátok a gyűrődést? És a kicsik?

Szép napot!
Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

SziasztokKép

DodusKép
Én nem tudok segíteni saját tapasztalat alapján, de itt a neten rengeteg szálláshely van, esetleg azokat tudnád megkukkantani. Vannak képek és általában árak is hozzá. De nem olcsó, az biztos..Kép

BettiKép
és ki is váltod a receptet??

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Dodus!

Hol van az a bolt ahol van a fürdőruci?

Zsua
zsua1

Zsua, hát a Tescoban van az akció!Kép CSak néha Tacskónak hívjuk.Kép Na, most jól megtévesztettelek...KépKép

Koda, igen, már nézegettem a neten. De tudod, a személyes tapasztalat mindig jobb, mint egy kép, ezért próbálkozom itt is.Kép De az idő egyre sürget, mert 19-től mennénk.

D.

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Hogy ti mennyit írtatok, nem győztem olvasni.Kép Így jár az aki nem jön egy pár napig.

ZsuaKép
Dominak utólag is nagyon sok boldog első szülinapot kívánunk.
Fotók jók.Kép

EmeseKép
Egy kicsit megkésve, de boldog névnapot.
Ha esetleg Kodáék nem engednek beKép, hozzánk is jöhettek nyugodtan bármikor. De komolyan, nem csak udvariasságból írom.
Ács tel.számát mindjárt megkeresem.
Hogy vált be a kiságyátalakítás?

AnitaKép
De ha elmennél felvételizni és felvennének lehet egyből évethalasztani. És akkor később legalább már felvételizni nem kéne. Nyílt most egy gyermekmegőrző az SZTK-nál, de árakat nem tudok, biztos drága.
Tanfolyam biztos érdekes.

ZsuzsaKép
Hogy vagy? Megvetted a serpenyőt?
Magzatmozgás: tanácsadáson adtak egy papírt, hogy számoljam, de dokibácsim nem kérte, így nem vezettem.
Gyógyszert én nem kaptam.

DeliceKép
Én is a megyeiben szültem és meg voltam elégedve mindennel (egy két apróságtól eltekintve.). A papás szülőszobában szültünk, jó volt mert csak ritkán néztek ránk, hagytak nyugodtan vajúdni. Dokibácsim az egész szülés alatt csak 2× vizsgált, nem volt tágítás és társai, csak oxitocin. Fájdalomcsillapítás és gáz nem volt, de nem is kértem. Szülésznők rendesek voltak. Ami nem tetszett: szülés után igaz rámtették Benit, de nem szoptathattam meg, egyből elvitték és nem hozták vissza. A 2 órás szülőszobai megfigyelésből majdnem 10 óra lett mert nem volt szabad szoba, ami nem is lett volna gond, de így 12 óra telt el a szülés után, hogy újra láthattam Benit. A csecsemősök is szinte mind rendesek voltak. Mi a 4. nap jöhettünk haza, ha 12-ig szülsz akkor az már 1 napnak számít, ha 12 után akkor csak másnaptól kezdik számolni. Látogatásról nem tudok nyilatkozni, mert látogatási tilalom volt, amit nem is bántam, mert nagyon jó volt, hogy nem jöttek a rokonok a nyakamra, csak a párom hiányzott.
Éjszakák: első éjszaka tőlem is elvitték Benit, 2. éjjel 10 óráig bírtam, utána beadtam, 3. éjjel hajnal 2-kor ismét bevittem. De Beni nem bírta a meleget, nagyon fűtöttek, szinte végig ordította az éjszakát, így a szobatársam babája sem tudott aludni. 3. éjjel nagyon lelkiismeret furdalásom lett, amiért beadtam, mert olyan bánatos szemekkel nézett rám mikor odaadtam a csecsemősnek.
Az "elit" folyosón vannak a babás-mamás szobák, a másik folyosón nem lehet veled a baba éjjel-nappal.
És hogy fogják hívni a pocaklakót?
Nem szeretnél bekerülni a táblázatunkba?
Úgy látom egy kicsit összekeverted Zsuzsát és ZsuátKép Zsuának van Domija, Zsuzsának meg pocaklakója.Kép
Itt is nagyon csúnya szél volt tegnap, de ma is fúj rendesen.

KodaKép
Igen, én 3 gyerkőcöt szeretnék és most úgy néz ki, hogy már Laci is.Kép Csak én állandóan aggódok valamin, pl. hogy lesz-e elég pénzünk felnevelni őket, ... De Laci optimistán áll a dolgokhoz mindig, talán túlságosan is. Majd megláttjuk, előbb legyen meg a 2.Kép

KataKép
Itt is gratu a nagyágyhoz és a pelusmentességhez.Kép

MagdiKép
Ez az az ovi ami a Bocskain van? Nekem is az a legszimpibb eddig, de úgy hallottam, hogy protekció nélkül nem lehet bejutni. Mi is vallásosak vagyunk, csak róm.kat.
Ez a Dottó vonat jól hangzik, kár hogy csak a héten van.

MarikaKép
15 hós szuri igen kettő volt. 1,5 hét után volt egyik este egy kis hőemelkedése tőle, ennyi. Dorka is megkapta már?
Remélem is, hogy nem fogod titokban tartani a kistesót 3 hónapig.Kép
Beni is tud ám hisztizni, ha valami nem úgy van ahogy ő szeretné jön a műsírás és hanyattfekszik a földöm. Ilyenkor otthagyom, nem figyelek rá és akkor megunja. Tegnap az OBI-ban feküdt le nekem a földre, szerencsére sírni nem sírt. És nem vagy csődtömeg.Kép
Ciciléssel hogy álltok? Beni még 4× szopizik estétől reggelig.

CatKép
Mindjárt írok mailt.

DodusKép
Igen, a játszótér 19-ig van nyitva, utána bezárják.
Szállás ügyben sajna nem tudok segíteni, hát 19.-e tényleg mindjárt itt van.
Biztos rád fér egy kis pihi, maradj csak otthon pénteken, én megengedem.Kép Mi jól bírjuk a meleget, mert bent a lakásban jó hűvös van, kint meg ha nagyon meleg van pancsizni szoktunk.

MelindaKép
Gyerkőcök édesek lehettek.Kép
Nekem van egy jó varrónőm, Görömbölyön. Küldjem a számát?

DittaKép
Örülök, hogy túlvagytok rajta, és hogy minden ok.Kép Te jobban vagy már?
Nálunk is a Danubius szólt éjjel a szülés alatt.Kép

BettiKép
Tápszer receptKép Hágy kiló most Gerda?

Na befejezem regényemet.Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Zsua!
A képek nagyon jók így.
Szorítok Domcsinak az oltáshoz, és remélem, hogy holnap találkozunk!

Cat, Zsua!
Szerintem úgy 1/2 10 körül kellene találkozni a strand bejáratnál, ha jó nektek.

Dodus!
Sajnos mi már rájöttünk, hogy nem érdemes sok terhes rucit varatni,
mert a végén úgysem tudod felvenni.
Meg ez a privát véleményem, de nekem még egyszer sem tudtak olyan ruhát varni,
mint amit elképzeltem. (Biztos bennem van a hiba.)

Panka!
Köszönöm a köszöntést!
A kiságy tutira jó így, mert tegnap 1/4 8-ig, ma 3/4 7-ig aludt Ádi, bár éjszaka
2-3x felkelt, de csak kinyúltam, a szájába dugtam a cumisüveget, és aludtunk tovább.
Az ács telefonszáma már nem aktuális, ma megérkeztek anyuáékhoz a szakik, de azért köszi.

mse173

Sziasztok!

Panka!
Gerda 6150 gr. volt tegnap, ami ugye nem túl sok, de nem is kevés. Forog, megpróbálja maga alá húzni a lábát és kúszni próbál. Nekem mindenesetre nem tűnik alultápláltnak. Valszín, amikor mondta a védőnő, mennyit gyarapodott az orvos nem értette az ötöst, csak annyit, hogy ...százötven. Ráadásul én meg azt mondtam mérés közben, hogy nem túl sok, mert úgy emlékeztem, a múlt hónapban 6 kg volt. Hát nem, csak 5600.
Beni reggeltől estig mennyit szopizik? Inkább az éjszakai szopit szereti? És akkor négyszer felkelsz hozzá, vagy hogyan oldod meg hogy ne legyél fáradt?

Delice!
A papás szülőszobába is behallatszik minden, ha erre gondoltál. Különben túl sokat nem tudok mondani, mert nekem mind a két alkalommal császárom volt. Első alkalommal egy éjszakát töltöttem a papás szülőszobában, de hallottam a másikban folyó szülés hangjait. Másodszor meg csak két órát. A babákat nyugodtan be lehet adni éjszakára, nem szólnak semmit. Nekem van olyan ismerősöm, aki minden éjszakára bevitte. Sajnos én is bevittem Gerdát 2. éjszaka is, aztán hajnali háromtól nem tudtam aludni, úgy hiányzott.

Ditta!
Veronika hogy van? Ma viszitek haza, ugye? Kapott valamit ajándékba? Te meggyógyultál?

Koda!
Nem tudom mit csináljak a recepttel. Ide-oda pakolászom, betettem a fiókba, utána kiszúrtam a falraKép. Arra gondoltam, ki kellene váltani és később, ha valakire rábízzuk tud belőle adni. De lehet, hogy nem is enné meg.
Tényleg, nem tudja valaki, mennyibe kerül egy 300 gr-os Milupa Aptamil H.A. Legalább nagyságrendileg.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

EmeseKép
Örülök, hogy bevállt a kiságy, én is gondolkoztam már ezen a megoldáson. De jó, akkor tudsz már te is pihenni egy kicsit éjszaka.Kép Akkor tel.szám után nem kutaszkodok.

BettiKép
Én nem váltanám ki a receptet, de ez csak az én véleményem.Kép
Nappal már nem szopizik Beni, 1 éves kora után hagyta el a du-i szopit. Van egy szopi elalváskor (1/2 10-10), utána alszik egyhuzamban kb. 2-ig a kiságyban, ez után a szopi után velünk marad a nagyágyban, ezután még 6-7 körül van 1-2 szopi és utána még ébredéskor is van egy. Tudom, hogy sokan nem hívei az együttalvásnak, de nálunk ez vált be, így én is tudok aludni valamennyit.

Búzaszem, ForgiKép
Hogy vagytok?

Panka

panka

Sziasztok!

Bocsi, hogy ismeretlenül betértem és ráadásul OFF vagyokKép
Tudnátok segíteni nekem abban, hogy érdemes Szlovákiába átmenni tankolni? Mennyibe kerül ott a benzin? Olyan ellentmondó infókat kaptam.

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Dodus!

Hát tényleg megtévesztettél! hi-hi-hi
Én mindenre gondoltam csak a Tescóra nem.

Emese!

Sajna holnap nem megyünk mert Dominak fáj a torka meg megy a hasa. Az oltást is el kellett halasztani. Jaj pedig már úgy készültem. Vettem hűtőtáskát meg napernyőt hogy minden szuper legyen. De sebaj majd a jővőhéten talán már tudunk menni. Nektek jó szórakozást kívánok!

Delice!

A kórházas témához annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy én anyukámmal szültem (mert mikor már bent voltam és hallottam azt a sok ordítást stb akkor kiüzentem a páromnak, hogy inkább csak a legvégén jöjjön be mert tudtam, hogy ő ott elájul) és mikor Domi meglett akkor azonnal szopizhatott. Sőt Roland is bejöhetett és 1 órát együtt lehettünk. Senki nem zavart és Domit is csak utána vitték el. Engem éjjel 3/4 3-kor vittek fel a kórterembe és 5-kor hozták a babákat. Ez annyira jó volt. Volt, hogy éjjel mentem pótlásért mert csak a 3. napon lövelt be a tejcsi és az én fiam már akkor megivott egy kávés csészével.Nagyon szivesen adtak. Éjszaka is együtt aludtunk. Néha már úgy össze voltunk izzadva de Domi nem bánta mégjobban bújt belém. Jaj de szép is volt! Igaz Ő most is bújik na meg szopizik néha óránként is.

ZSua

Kép
zsua1

Sziasztok,
jöttem helyzetjelentést adni...

Extra-hosszú napom volt, hulla vagyok, és ma először úgy bedagadt a lábam, hogy akkora lett a bokám, hogy nem is látszik a bokám Kép

Szóval nem lehetett tovább halogatni az ügyet, és ma rászántuk magunkat (anyukám, a férjem Robi és én), hogy Belevessük magunkat a Megyei kórházban.
Igen, végül így döntöttünk - a családi tanács.
Remélem nme rosszul.. Mindenesetre meggyőző volt, amit a házidoki mondott, hogy ha neadj Isten valami baj van, akkor úgyis odaviszik, (még Szikszóról is), és akkor már jobb ha helyben van az ember.
Aztán fellélegeztem, hogy pozitiv dolgok is jöttek tegnap is meg ma is Tőletek.
Anyukám egyik ismerőse szült 3 gyermeket a Megyeiben, és oda mentünk. Kedves volt nagyon. De nem náála fogok szülni, hanem ez a kedves főorvos odavitt egy általa javasolt másik orvoshoz. Aki egyébként szinntén szimpatikus volt.
A férjem persze kint várt a kocsiban Kép. Ő már csak ilyen. A doki próbált meggyőzni, hogy próbáljam meggyőzni a férjem a papás szülésről. Hát gondolhatjátok milyen nehéz dolgom lenne, hisz még a vizsgálatokkor is szivesebben ül kint a fekete autóban, a tűző napon.
Ami nem volt szimpatikus : az etnikum magas százalékban való megjelenése. De tényleg - sokan voltak Kép
Ami nagyon szimpatikus volt: az ultrahangon kaptam fényképet az én kis pici pocaklakómról.
Képzeljétek Szegeden NEM adnak! Úgyhogy nekem ez az első, és nagyon nagyon boldoggá lettem téve vele.

So so köszi szépen, nagyon sokat segítettetek, aztán ez lett a vége.
Jövő héten megint mennem kell, arra a 3betűs vizsgálatra, amikor valami gombot kell megnyomni, amikor mozog a baby. (Szerintem nálunk ez helyből nem fog menni. Amikor meg akarom vkinek mutatni, hogy hogy rúg, soha nem csinál semmit..) No mindegy.

Panka
A baba nevéről még nem döntöttem, bár már időszerű lenne, tudom. De majd ha előrrébb leszek, szólok. De az is lehet, hogy legközelebb leírom a variációkat.
Milyen táblázatra gondolsz? Szivesen bekerülök amúgy.. Kép Az ami kb 2-3 oldallal ezelőtt van?
Zsuát és Zsuzsát valóban megkevertem a múltkor, ezúton is elnézést!

Krisszie
Szlovákiában érdemes tankolni, hisz olcsóbb az üzemanyag. Kérdés viszont, hogy honnan akarsz járkálni. Ha túl messziről, akkor érdemes számításokat végezni, hogy a megtett plusz km, stb..

Na sziasztok, mennem kellene pihenni, holnap megint hosszú napom lesz, Budapestre megyünk anyukámmal. Ő dolgozni, én meg családlátogatóba, meglátogatom a kis és nagyobb hugaimat Kép

Jóéjt!!

delice

Sziasztok!

Panka!
A receptet nem nagyon szándékozom kiváltani, de arra gondoltam, lehet, jó ha van ilyesmi itthon. Ha esetleg elmennénk valahova kettesben a férjemmel. Bár ez nem túl valószínű a következő egy-két hónapban. Utána meg már úgyis jön a gyümölcs, meg főzelék. Matyinak egyszer hagytam valami pépet, amit reklámanyaggal kaptam, de ő nem itta meg.
Alvás: Nálunk is hasonlóan ment. Csak fordítva. Matyi este szopizott, elauldt az ágyában. Aztán kettőkor ébredt és akkor én mentem be hozzá, szopi, közben elaludtam mellette. Utána még párszor szopi, de azokra nem igazán ébredtem fel. Aztán 16 hónaposan egyik napról a másikra abbahagyta, azóta alszik végig.

Delice!
Lehet érdeklődni ki az orvos? Ne aggódj NST-ről meg úgysem angednek el addig, amíg nem produkálsz valamit. Ja,a múltkor meg még akartam írni, hogy első alkalommal olyan anyuka feküdt mellettem, aki a Semmelweis-be járt. 36 hetesen az orvosa véletlenül megrepesztette a burkot. Mikor pár órával később felhívta, mert még mindig csordogált a magzatvíz, azt mondta menjen egyenesen a megyeibe, mert a babát úgyis koraszülött osztályra kell vinni. De erre ne legyen szükséged! A férjed meg lehet, hogy úgyis meggondolja magát, de ha mégsem szerintem gondoskodj róla, hogy legyen Veled valaki. Az én férjem a szülőszobába jött volna, de a műtőbe nem, aztán mégis sikerült elég könnyen meggyőzni.

Krisz!
Sajnos én elég tájékozatlan vagyok benzin ügyben.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

StziasztokKép

DeliceKép
Akkor pontot tettél az ügy végéreKép Hidd el, minden rendben lesz ígyKép Ha jó a dokid, akkor az többet számít, mint hogy milyen a kórház. Amúgy szerintem a korházak azért elég jól fel vannak szerelve, mármint a szülőszobát illetően.
Az NST-től én is féltem, hogy mikor is kell megnyomni a gombot. De aztán hamar belejöttem már az első alkalommalKép Bár néha noszogatni kellet a fiataluratKép Bettinek meg igaza volt. Ha ő nem akar mozogni, akkor az asszisztens nénik úgy is megmozgatják. Persze csak finomanKép
Kár, hogy a férjed nem megy be veledKép

ZsuaKép
Mi a baja Dominak? Elkapott valamit? GyógyulástKép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

KrisszieKép
Tankolásban sajna nem tudok segíteni, de nagyon aranyos Dorkád van.Kép

ZsuaKép
Dominak nagyon gyors gyógyulást kívánok. Biztos valami nyári vírus.
Hú, én biztos nem tudtam volna anyukámmal szülni.

DeliceKép
Örülök, hogy sikerült dönteni és hogy már van orvosod. Hogy hívják? Én is egyébként e miatt is választottam a megyeit, hogy ha ne´adj´isten valami gond van ott a kora.
Az nagyon sokat jelent, hogy elsőre szimpatikus volt a doki. Én is kaptam mindig fotót, meg ha viszel kazettát vidóra is felveszik a uh-ot (bár elég gyakran rossz a videóKép). NST-vel én mindig megszenvedtem, már mindent bevetettem (vedeltem előtte a Colát, ettem a szőlőcukrot, elmentem sétálni, 1× még terheléses NST-t is csináltak) de Beni olyankor az istenért sem akart mozogni. 7-re kellett járnom, szerintem az még korán volt neki, biztos aludt még olyankor.Kép
Papás szülés: az én párom sem akart bejönni, végül abban maradtunk, hogy csak a vajúdásra jön be és bármikor kimehet ha akar. De bent maradt végig, azt mondta, hogy nem akart pont a lényegről lemaradni.Kép Nagyon büszke volt magára utána, hogy bent volt végig, a köldökzsinórt is ő vágta el és még a méhlepényt is megvizsgálta.Kép
Várom a névvariációkat.Kép
Igen, arra a táblázatra gondolok, akkor beleteszlek. Csak áruld el hozzá a dokid nevét, meg már elfelejtettem, hogy hanyadikára is vagy kiírva?Kép
Megnéztem a profilodKép, mikor volt az esküvőtök? És milyen tanár vagy?

BettiKép
Akkor reménykedek egy kicsit, Beni holnap lesz 16 hónapos, hátha akkor hamarosan nálunk is fordul a kocka.Kép

KodaKép
Az első NST-re én is félve mentem, hülyeségnek tartottam ezt a gombnyomogatást.Kép Nem értem, hogy miért nem elég csak a CTG, sok helyen azt csinálnak, meg bent a szülőszobán is az van.

Szép napot mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a biztatást. Akkor ez már lehet a hiszti és ne foglalkozzak vele.Oké, de ha közben krokodilkönnyek is folynak?

Jó meleg van ma, már a fejem is belefájdult. Standolók jól kifogtákKép

Panka!
Igen megkapta egy hete már. Eddig nem volt semmi gond, csak néha nyűgösködik, de nem biztos amiatt. Cici még reggel van, ma példál képes volt másfél órán át marcangolniKép Este 8-tól reggel 6-ig alszik kb, többé kevésbé jólKép Reggel átviszem magunkhoz és jön a maraton. Bár néha nappal is tépné, főleg ha bikini van rajtam, de akkor sajna a cici alszik azért van eltakarvaKép

Delice!
Akkor sikerült dönteni. Ha jó az orvos akkor tényleg mindegy melyik kórházban szülsz. Nővérek, csecsemősök között is bizti találsz majd normálisatKép
NST nagyon izgi. Én kértem 11-re időpontot és akkor már felvolt DorkaKép Nem tudom ott esetleg lehet-e ilyet csinálni, vagy érkezési sorrend van.
Etnikumhoz majd hozzászoksz. Velük nincs gond, inkább amikor egy emberhez 20-an jönnek látogatniKép

Krisszie!
Most kérdeztem neked, de állítólag nem érdemes átmenni. Főleg csak amiatt. Ha kint vagy és nincs tele a tank akkor megéri, de egyébként csak azért kimenni nemKép Ukrajnát vizsont többen emlegetik emiattKép

Betti!
TápszerKép Néha nem lehet kiszámítani az orvosokat. Dorka 9 hónapos volt amikor másfél hónap alatt hízott 50 g-ot. Akkor emlegette a dokinő a tápszert, de nem írta fel. Utána meg csak 1 éves korába mentünk, amikor minden rendben voltKép

Ditta!
Jól vagytok?

Puszika, Marika
Hriczom

Sziasztok!

Már számolom a hátralévő perceket.Kép Már ami a munkaidőt illeti.Kép Holnap hőség-szabin leszek, egyúttal meglátogatom a védőnőt is. A nap további részében pedig hűsölök a lakásban.
Ma reggel a buszon találkoztam egy nőcivel, aki itt dolgozott nálunk, de elment. Rögtön kérdezte, hogy mi ez a pocak és már tapizta is.Kép Nektek is így csinálták? Én nem nagyon szeretem és el is húzódtam tőle. Van egy kolléganőm, ő heti 1-2 alkalommal rendszeresen szokta simizni a pocimat. De ma már tőle is elhúztam. Én sem simogatom senki hasát.Kép

Marika, örülök, hogy kicsit jobb a kedved.Kép Mondtad Dorkának, hogy ezt a hisztit ki szokták nőni a babák? Nehogy azért ne múljon el, mert ő nem tudja.Kép

Minden betegünknek jobbulást kívánok!Kép
És kellemes hétvégét Mindenkinek!

Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Köszi a válaszokatKép és a Dorka-dicséretet isKép
Én is azt hallottam ma, hogy ua, mint itthon. Mondjuk mi kirándulni megyünk, csak gondoltam hátha tankolni is érdemesKép

Marika,
neked is nagyon szép Dorkád vanKép

Panka,
tündéri a szöszi fiadKép

Krisz

Krisz
krisszie

DodusKép
Én bizon a múltok megsimiztem Zsuzsa hasátKépKép Remélem nem volt bajKép De nem tudtam ellenálni, mert előtte láttam az UH képeket és rajta azt a tündéri arcocskátKép
De ha mi találkozunk, megígérem jól fogok veselkedni!Kép

MarikaKép
Még most is nevetek: alszik a cici a ruha alattKép A férjem is olyan jót hahotázott rajta..

PankaKép
Jól van akkor megnyugodtam...Látom nem egyedül voltam ezzel a nyomogatás dologgal..Kép Azt hittem, csak én vagyok ilyen ..

Strandolók!!
Eljutottatok odáig? Ha igen, milyen volt? Beszámolót!

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Úszni a héten nem voltunk, mert szombat estére belázasodot Gyöngy. Vasárnap levittük az ügyeletre, ahol mandulagyulladást és szájfertőzést állapítottak meg. Persze hétfőn éjjel Hanga is belázasodott, kedd délelőtt levittem a dokinkhoz, neki is szájfertőzése van. Valószínűleg a medencében szedték össze, és erősen fertőz. Ráadásul fáj is a szájuk, a nyelvük, alig esznek, inni is csak semlegeset, semmi citromosat, ami marná a szájukat.
Pedig úgy élvezte Gyöngy, az oktató is jó, csak hát a medence...Ráadásul Hanga fenekén, és a lábszárán piros pöttyök jöttek ki, így őt holnap megint viszem a dokihoz. Lehet, hogy gyógyszer allergia, de akkor miért nem az egész testén van? Na, holnap okosabb leszek.

Ki volt ma strandolni? Melyiken és milyen volt?

Betti!
Tápszert nekem is felírták, ki is váltottam, (biztonság kedvéért), de nem volt rá szükség. Még fagyasztottam is le tejet, a kicsim 1 éves koráig szopizott.

Anita!
Merre vagy? A MSN-en sem látlak.

Emese!
Láttam, felvettél a MSN-en a partnerek közé, majd Neked ott írok. Kép

A Íriszben nagyon jó fakanál bábokat vettem a lányoknak. Van csibe, nyuszi, méhecske, katica, szakács. Egységcsomagban van, a gyerkőccel lehet összeállítani, Gyöngy nagyon élvezte.

Vasárnap a Barlang fürdő előtt bábszínház lesz, Mátyás mesékkel, a jövő vasárnap pedig Meseláda címmel.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Hogy bírtátok ezt a mai hőséget? Itt még most is 24°C van.

Mse, CatKép
Milyen volt a strand?

MarikaKép
Beni is nyűgösebb az oltás óta, de nem tudom, hogy attól-e, vagy ez a meleg viseli meg. Reggel Beni is szeret játszani a cicivel.Kép Előszedi a hálóing alól és van hogy felváltva szopizik, de szerencsére 5-10 perc alatt letudja.
Megyeiben NST-nél érkezési sorrend van, de nem szoktak sokan lenni.

DodusKép
Hőség szabi.Kép
Én sem szerettem, ha idegenek simizték a pocimat, szerencsére nem volt benne túl gyakran részem.

KodaKép
Nem, nem csak te vagy ilyenKép

ZsuzsaKép
Nekünk még nem is mutattál uh-os fotókat.Kép Egyébként jól vagytok? Régen írtál. Meleget hogy bírod?

GyöngyöskeKép
SzájfertőzésKép Na ezért nem járunk strandra már évek óta.
Nem tudod véletlenül, hogy vasárnap hány órától lesz a bábszínház?

Tettem fel ide Beniről két új fotót, ezek még a vasárnapi pancsizásról készültek.Kép

Szép álmokat mindenkinek, Panka

panka

Zsua!
Sajnálom, hogy Domcsi beteg lett. Mielőbbi gyógyulást kívánok neki!

Delice!
Gratulálok a döntéshedhez. Hidd el, ez volt a legnehezebb ( na jó, egy kis túlzással Kép ).
Én sem erőltettem, hogy a férjem bent legyen, és szerintem nagyon jól tettem.
Valószínűleg kiborult volna. Vizsont az nagyon jó volt, hogy anyukám végig ott volt, és nem voltam egyedül.

Dodus!
Ha más hasát simogatnád,az zaklatás, de egy kismamánál más.
És az ember olyan elemi vágyat érez... Kép Kép Kép
És ha csak nők, az még hagyján, de nekem az egyik férfi főnököm jött minden héten
amíg dolgoztam és nem hagyta ki a simit Kép
Igaz először zavarba jöttem, de aztán olyan aranyos volt (és spontán).

Gyöngyöske!
Jobbulást a csajszknak! Kép
Nem lehet, hogy Hanga bárányhimlős? Ádinál is így kezdődött, néhány pötty a fenekén.

Cat és én, na meg a 3 gyerek kint voltunk ma a tapolcai strandon szinte egész nap.
Jó volt, csak én leégtem az arcomon és a vállamon, és Ádi szinte egész nap nem aludt, ezért néha nyűglödött.
De összességében jó volt. A víz hideg, de a gyerekmedencék délutánra felmelegedtek.
Vettem Ádinak úszómellényt, hát tök szar. A gyerek befordult vele a vízbe, a feje víz alá került és nem is tudta kiemelni.
Egy kicsit megijdet, és sírt, de utána újra pancsolt, viszont azt a szart el fogom dobni.

mse173

Sziasztok!

Dodus
A pocisimizéssel kapcsolatban én is hallottam már olyan kismamamáról, aki nem szerette, hogy "piszkálják" a hasát. Nekem nem jelent(ett) problémát és jól is esik sokszor, amikor megmutathatom és más is érzi, hogyan mozog a mi kisfiúnk. Én egy nagy cégnél dolgozom, ahol mindenki ismer mindenkit és nagyon sokan szerették (szeretik) megérinteni, megtapogatni a hasamat. Ha neked nem esik jól, ne hagyjad.

Koda
Természetesen nem volt probléma a pocisimizés, ha jólesik bármikor lehet simizni. Mikor mentek nyaralni?

Panka
A máltai játszótéren is nálam voltak a képek, Te nem láttad? Szerintem a homokozónál Neked is mutattam. A kakakka volt az egyik képen, a másik képen az arcocskája. Nem ismered véletlenül a megyeibe az UH-s Hubiné Katit? Jövő héten hozzá fogok menni méhlepény vizsgálatra, hogy hol tartunk az érésben. Debrecenben őt ajánlották, ha az orvosom nem venné komolyan, hogy korábban fog jönni a babuci. Amúgy a dokim elment két hét szabira.

Aki infót szeretne a köldökvér levételről, szívesen küldök bármit, mi szerdán voltunk Bp-en már szerződést kötni, egységcsomagot átvenni.

A betegeknek jobbulást kívánok.

A meleget egész jól bírom, semmi vizesedés, még hétfőn és kedden is bennt voltam a cégnél dolgozni és jövő héten is be kell biztosan mennem. de hál' Istennek bírom.

Ha közben szülök, küldök Pankának sms-t és ő értesít Titeket. Ugye jó lesz így Panka?

Sziasztok

Szép napot!

Zsuzsa
nzsuzsa

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?