Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Monee!

Boldog névnapot kívánok! :)

Timi! (ha esetleg olvasod még)

Neked is boldog névnapot kívánok így utólag is! :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Monee, Timi!
Én is nagyon boldog névnapot kívánok Nektek! :)

Húúú képzeljétek! Ma reggel Hisztike úgy üvöltött, hogy beleláttunk a szájába, háááát teljesen elképedtem. Kint vannak a rágófogai, a szemfogai, meg szinte az egész fogínye nagyon duzzadt, látszanak a kis fogacskák. Nagy hirtelenjében 9-et számoltam meg.
A Domcsinak is ki kellett húzni az első fogát alul. Azt mondják, hogy meg kell várni amíg magától kiesik, de annyira csikorgatja éjjel, attól féltünk kilöki, lenyeli és megfullad.
Ma megyek Anyák napjára az oviba, amilyen szar hangulatom van végig fogom bőgni az egészet, pedig nem kéne, mert akkor a Domcsi is sírni fog, talán meg tudom állni :wink:
Lehet, hogy az időjárás, vagy az éjszakai 1 óra alvás miatt de nagyon ingerült, pattogós vagyok ma.
A másik jó hír, hogy a Dávid szeptember 3-tól nagy ovis lesz, ez már biztos :) Szerintem ha tavaly is ez a vezető ovónő van akkor már most ovis lenne, de az a lényeg, hogy most felvették, szal mehet csajozni :lol:
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Köszönöm szépen a névnapi gratulációkat! :lol: :lol:

Én már végeztem, úgyhogy még megyek egy kicsit csámborogni a városba! :D

Jó hétvégét!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Monee, Hódocska!
Nagyon boldog névnapot kívánunk nektek!

Kép

Marcsy!
Dávid most mennyi idős pontosan? Hát, oviügyben most én is körülnéztem, de csak egy helyen foglalkoztak velünk igazán, mivel februáriak vagyunk, be sem iratkozhatunk sehová, de könyörgöm, nem születhet mindenki dec. 31.-ig! :evil: Szinte sehol nem vesznek be évközben gyereket, egy helyen mondták, hogy igen, de szerintem ott kötelesek is, mert oda tartozunk! Amúgy csak érdeklődtem arra az esetre, ha mégsem adnám bölcsibe szept.-től, de mivel fölvették, így val.leg egy évig bölcsis lesz, és majd jövő szept.-től kezdi az ovit!

Kellemes hétvégét mindenkinek: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Évi!
A Dávid tavaly októberben múlott 3 éves. Őt azért nem vették föl az oviba, mert én itthon vagyok gyesen, meg sok a gyerek, a Dávid már nem fér be. Azt nem értem, hogy annak az anyukának a gyerekét aki otthon van háztartásbeliként azt miért vették fel?? Hitegettek, hogy majd január, február körül már mehet, hááát mégsem :evil: Talán jobb is így, talán kicsit nagyobb, értelmesebb lesz ősszel.
Kellemes hétvégét kívánok én is mindenkinek!
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Megérkeztem tegnap a nagy utazásról. Nagyon-nagyon jó volt! Imádtam mindent, és nagyon örültem, hogy újra visszajöttek az emlékek, a nyelvtudás. A baguette, croissant és a különböző kenyerek és péksütemények illata most is elvarázsolt, ahogy az emberek közvetlensége és szórakozottsága is. A hotel is nagyon kényelmes volt, ugyancsak 2csillagosat választottam, de nagyon korrekt volt a szoba, a fürdő is, a recepció pedig kifejezetten baráti hangulatú. A vásár amit megnéztem nagyon nagy és nagyon érdekes volt, kb. 10kg-nyi prospektussal tértem haza. Amit sajnálok, hogy a legtöbb cégnek még nincs Magyarországon közvetlen kereskedője, így nehéz lesz bármit is megszerezni, ha nagyon beleszeretnék. És volt mibe beleszeretni... :lol: Megnéztem a Sacré Coeur-t is, az is csodálatos volt, aztán még elmentem egy Galerie Lafayette-be nyálat csorgatni. Ott azért elcsábultam és vettem a férjemnek parfümöt és arcszeszt, egyszerűen nem bírtam kihagyni. Magamnak is találtam 1-2 dolgot, táskát, sálat, ruhákat, de azok olyan árban voltak, hogy annyiért azért nem vettem meg őket, mert rájuk volt biggyesztve a Dior vagy Yves Saint-Laurent cédula. Teszek majd fel képeket, ha leszedtem a fényképezőgépről.
A család persze hiányzott, de nagyon jó kikapcsolódás volt ez a három nap. A Máté és a férjem is jól átvészelték az egyedül töltött napokat, igazi nyüglődés csak szombaton volt, akkor kezdtem tényleg hiányozni a fiamnak. De szerencsére szombat este hazaérkeztem és már én vacsoráztattam és fürdettem. Hát ennyi a rövid élménybeszámoló és most indulnak újra a hétköznapok. Ma még megyünk egy szülinapi zsúrra, remélem a Máté jól fogja érezni magát.

Andi!

Örülök, hogy jelentkeztél és jobbulást kívánok mindenkinek a családodban. Zsófi nagyon ügyes és szép baba! Mi is sokat vagyunk a játszótéren, a Máté is nagyon szereti a galambokat terelgetni. A nyaralások biztos jól sikerülnek majd és jót fogtok pihenni.

Monee!

Boldog névnapot kívánok, ha egy kicsit megkésve is. Tök jó, hogy ennyi mindennel foglalkozol, nekem nem volt ennyi türelmem varrni mindenféle dolgokat a Máténak, de mindig nagyon szerettem volna készíteni neki sok mindent. Egy játéktartóig jutottam amit a kiságyra lehet felgombolni, de nem pakol bele semmi játékot, inkább csak kiszedi és átrakja a dobozos tárolóba.

Réku!

Pihenj azért néha egy kicsit, bár ha jól emlékszem nekem is volt olyan időszakom a terhesség alatt, amikor úgy éreztem kétszer annyi energiám van, mint eredetileg és nagyon pörögtem. Élveztem ahogy a Máté rugdosódik bent a pocakomban és követeli a helyzetváltoztatást, mert nem fért el. :)

Marcsy!

Sajnálom, hogy a férjednek nem annyira jó az Elcoteq, de hátha jobb lesz vagy talál tényleg valami jobb állást. Szerintem is jó ötlet, ha megpróbálsz elmenni valahova egy kicsit dolgozni, én is úgy érzem/éreztem, hogy valami mást is csinálnom kell a Máté mellett, mert kezd egyre kevesebb türelmem lenni hozzá. Ezért nekem nagyon jót tett ez a kirándulás, pedig csak 3 nap volt, de úgy érzem feltöltődtem és teljesen kikapcsolódtam. A munkát meg én is keresem, majd kiderül, hogy sikerült -e a legutóbbi interjú. Ha ez sem jön össze, úgy döntöttem beiratkozom egy angol nyelvtanfolyamra nyáron és megtanulok angolul is hátha úgy könnyebb lesz valami munkát találni.

Mindenkinek további kellemes hétvégét!

Netty

Kép
netty11

Sziasztok!

Olvastalak benneteket, köszönöm mindenkinek a névnapi köszöntést! :D

Monee!
Finom volt a bonbon. :wink: És húzódnak a varratok, ma este levesszük a kötést megsasolni. képzeld, csak 3 hét múlva szedik ki! :shock: :shock: :shock:

Netty!
Örülök, hogy szuperül érezted magad Párizsban, nagyon jókat írtál!
:) Már egyszer kérdeztem, de ha lesz türelmed légyszi írj már pár sort: te már felmondtál az előző munkahelyeden és azért keresel most állást, vagy az a "kapcsolat" még nincs lezárva? Ez olyan bonyolultnak tűnik nekem. Mikortól vették fel Mátét a bölcsibe?

Nálunk eltelt az első anyák napja, majdnem jól. :? Tami életében először volt lázas, szinte egész nap és csak ült, feküdt, aludt, sírdogált. De szerencsére evett és hatottak a kúpok is. Nem tudom mitől van, bár egész héten hasmenése volt, de közben semmi egyéb tünet. Szerintem holnap lenézünk a dokihoz.
Papám egyre rosszabbul van, ezen is agyaltam sokat az este.
Viszont a férjem kárpótolt, főzött pörköltet, sütött meggyes pitét, hozott virágot és verset is mondott Tami nevében (sajnos a saját anyukájának már nem tud) :cry: .
Úgyhogy azért jó volt.

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska

Sziasztok!

Timi!

Örülök, hogy kicsit újra írtál magatokról. Sajnálom, hogy Tami beteg, ez mindig nagyon nehéz, ha betegséggel küzd egy kisgyerek.
Az előző munkahelyem megvan még, csak látom a cég lecsúszását, illetve, hogy mindent kiszerveznek, illetve elvisznek Pécsről túl sok lehetőséget nem tudnak felkínálni, ha majd visszamegyek. Illetve az egyetlen lehetőség lenne, hogy olyan pozíciót ajánlanak fel, amit nem fogok elfogadni, így mindenképpen a felmondás lenne a következő lépés. A mostani tapasztalataim szerint, hiába a diploma, 2 nyelvtudás, egyéb szakképzettségeim, sajnos nőként nagyon nehezen fogok olyan helyet találni ami szakmailag, emberileg megfelel és még azt is tolerálják, hogy van egy pici gyerekem. A Mátét elvileg jövő februártól veszik fel bölcsődébe, de ahogy ez most kinéz én is kb. csak akkortól vagy még később fogok állást találni. Ha mégis sikerülne előbb a férjem vállalta, hogy ő itthon marad addig a Mátéval, amíg nem megy bölcsibe.

Teszek fel pár képet, amelyek talán a legjobbak lettek.
További szép napot mindenkinek!

Netty

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
netty11

Sziasztok!

Netty!

Nagyon jók a képek! :)
Köszönöm amiket írtál, ezek szerint mégsem reménytelen a helyzet. Azért kérdezem ugyanis, mert mi szintén jan-febr-tól szeretnénk bölcsibe adni a Tamit és akkor valamikor kezdenék dolgozni. Viszont az első gondom az, hogy eddig mindenhol azt mondták, hogy a bölcsődei év is szeptemberben kezdődik, így év közben nagyon nehéz elkezdeni, ez a mi esetünkben (ami legsanszosabb bölcsi) csak decemberben derül ki és még akkor sem biztos. A másik, hogy a cégnek (akár új, akár régi) kellene tudni, hogy mégis mikor számíthat rám, januárban, áprilisban vagy csak szeptemberben. mert ha mehetnék dolgozni, de nincs szabad hely, akkor nem tudom megoldani Tami elhelyezését hónapokig (még egy hétre sem ha őszinte akarok lenni). És nálam is hasonló a helyzet, hogy nemigen tudnék a régi helyen dolgozni elsőorban a távolság és a munkaidő miatt, tehát érdemes lenne váltanom. De itt bezárul a kör, mert amíg nincs helye Taminak, nem mehetek, viszont a bölcsibe meg ő nem mehet, ha nincs munkahelyem. Nem tudom, talonban még én is megtartottam a régit, de nem tudom, hogy ott pl. kell-e majd ledolgozni felmondási időt, ilyesmit. Na, jó bonyolult, de hát ez van.

Azért köszi, hogy írtál.
Ma lekéstük a dokit, mert Tami reggel jól volt, aztán megint hasmenése van.

Kép
hódocska

Sziasztok!

Netty!

Örülök, hogy ilyen jól sikerült az utazás, gyönyörűek a képek is, kicsit én is nosztalgiáztam egyet!

Hódocska!
Örülök, hogy jelentkeztél, Taminak jobbulást kívánok!

Erzsó!
Mizujs veletek?

Szerdán megyek a Borsayhoz, kíváncsi vagyok, milyen lesz!

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!
Timi!
Sajnálom, hogy Tami beteg, remélem hamar meggyógyul. Egyébként nem tudom mi van a levegőben, de a Domcsi is egy teljes napig tök lázas volt, de egyéb baja nem volt, csak a láz.

Háát a munka...egyenlőre semmi sajnos, de úgyis csak szeptembertől szeretnék, azaz tudok kezdeni. Már gondoltam arra is, hogy esetleg tanulni, végre lerakni az érettségit, ami sajnos akkor az én trehányságom, lustaságom miatt elmaradt, de 3 gyerek mellett az még nehezebb lenne és még pénzt sem hozna egy darabig a házhoz.

Netty!
Nagyon jók a képek, biztos nagyon jól érezted magad.

Képzeljétek!
Hisztikét átköltöztettem éjjelre is a gyerekekhez. Csak hajnali 2 órakor kelt fel, evett és utána kb fél óra múlva már aludt is.
Nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy ez lesz a megoldás??? Már teljesen kivagyok a 3-4 órás alvásoktól, nappal ugye nem tudok pihizni a Dávidtól, éjjel ez meg nagyon kevés.
Ma voltunk a Tescoba is, kellett már venni egy edénykészletet mert a másik már nagyon tropa volt. A bontatlan csomagból amikor hazaértünk, darabokba szedtem ki a fedőket, edényeket...még ha olcsó lett volna azt mondanám jó, de így...
További szép napot mindenkinek!
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Marcsy!

Bírja Krisztike a tesóéknál alvást? Tök jó lenne, ha sikerülne... :)

Erzsó!

Tényleg, mizu? Rég nem jártál erre. Hogy vagytok?

Jevi!

Na milyen volt Borsaynál? Tetszett?

Netty!

Szuperek a képek Párizsról! A kiállítás is biztos nagyon tuti lehetett! Én imádom az ilyen lakberendezős dolgokat, mindig van egy újabb ötletem. :) Kata szobáját is vagy már 20 féle képpen gondoltam át, kb. a 8. színvilágnál tartok, de még ez sem biztos. :D
Akkor könnyű dolgom lenne, ha csak neki kéne szobát gyártani, de azt szeretnénk ha a majdani tesó is oda költözne és így már annyira nem egyszerű. :D

Tegnap sajna nem működött nekem a Babanet, pedig akartam már írni. :(
Képzeljétek! Lehet hogy akár jövő héttől lesz otthon netünk. Ma beszél mégegyszer Norbi a szolgáltatóval és ha minden jól megy, beköttetjük. :D:D:D:D:D

Ma megyek a diabetológiára.

Szép napot!
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!
Monee!
Szorítok neked a diabetológia miatt, remélem minden oké lesz :)
Hááát az együttalvás úgy megy, hogy egy-két éjjel aludtunk, de most éjjel katasztrófa volt. Mondjuk a Domcsi ha nagy nehezen felébred jön és szól, hogy "Anyu, üvölt a Krisztike" :lol:
Most éjjel nemtom mi lehetett vele, de többször felsírt, de olyan módon mint akit nyúznak...Én a fogára gyanakszok, nagyon megindultak neki, nagyon sok kint van már.

Tegnap kicsit elszonytolodtam :cry: Van egy kislány, 1-2 héttel idősebb mint a Kriszti és már fut. Biztonságosan közlekedik egyedül, az én lányom meg csak úgy hajlandó menni ha fog valamit, vagy fogom a kezét. Mondjuk úgy már futni is tud, de egyedül nem akar menni. Ha elengedem a kezét fogja magát és leül :) Pedig annyira szépen megindult, aztán volt 1-2 esés és azóta nem akar, pedig nem esett akkorát, hogy azt mondjam azért van ez.
Na, megyek is főzni, takarítani amíg csönd van.
További szép napot!
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Köszi a hiányolást, jelentem megvagyunk! 8)
Nekem egész héten nem jött be a babanet :evil: :evil: :evil: !

Monee!
Utolag is, de nagyon boldog névnapot kívánok neked! A 8 napba még éppen beleférek :wink: .

Marcsy!
Fel a fejjel! Majd eljön még az az idő amikor rohanhatsz Krisztike után. Adél 11 hónapos volt amikor elindult egyedül, a kis barátnője pedig 15 elmúlott. Persze mi anyukák agyon izguljuk magunkat!

Andi!
Jó, hogy jelentkeztél! Jobbulást a családtagoknak! Azért ha tudsz gyere gyakrabban!

Netty!
Örülök, hogy jól sikerült a párizsi kiruccanás!
Férjed és Máté ügyik voltak, hogy igy elboldogultak nélküled.
Én már most stresszben vagyok, hogy mi lesz a eljön a nagy nap. Már most lever a víz ha belegondolok, hogy pl. milyen ruhába fogja oviba vinni. :oops:

Magunkról röviden:
Pocaklakóval minden oké. Holnap megyek dokihoz, majd meglátjuk mit mond.
Hétfőn megvolt az anyáknapja az oviban. Egyenként köszöntöttek fel bennünket egy kis sarokban. Sokkal meghittebb volt mint ha az egész csoport egyszerre köszöntötte volna az anyukáját. Kaptunk virágot és egy mézeskalácsszívet amit ők sütöttek!
Adél az oviban nem mondta el nekem a verset, de nem baj mert már tavaly is azt mondta meg vasárnap is :wink: ! Viszont elénekelte az "Álruhás királylány az én anyukám" című éneket amin bőgtem mint egy kisgyerek :lol: ! Húúúú lányok! Annyira fantasztikus érzés!!!!
Most mennem kell, de ha eszembe jut még valami akkor jövök!

Szép napot mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Sziasztok!

Monee!
Köszi a kérdésed, nagyon szimpatikus volt a Borsay dr., így nem kérdés, hogy hozzá fogok járni! Mondtam, hogy szept.-től indul a "babaprojekt", most rákszűrésen voltam.
Köszönöm, hogy ennyien ajánlottátok, végülis ezért is döntöttem mellette!

Marcsy!
Hajrá együttalvás, és ne keseredj el, Violka is csak 15 hónaposan indult el egyedül!

Erzsó!
Te is gyere gyakrabban, ha tudsz, hát a Babanet nekem se jött be 2 napig! :(
Megható lehetett az első "igazi" Anyák Napja, már én is nagyon várom!

Én megvettem a Suttogó titkai II című könyvet, ami a kisgyermekkorról szól, nagyon dícsérik, remélem hasznomra lesz, alvásgondok meg hisztigondjaink vannak főleg! :?
Egyik este is 11-kor még kocsikáztunk, hogy elaludjon, tudom, hogy ez az én hibám, de tényleg nagyon nehéz!
Violka összeszedett valami bélférgességet (nálunk nem nehéz, az egész kertünk egy átjáróház a macskák számára), kaptunk rá gyógyszert, remélem elmúlik, igazából csak azt vettem észre, hogy a fenekét vakargatja sokszor,más tünete nem volt! Volt esetleg már valakinek ilyen?

Most mennem kell, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

És néhány kép a szomszéd kisfiúval: :)

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Jevi!

Nem tudom hogy van, de mi is ezekkel a dolgokkal küzdünk. Aludni egy ideje már megint velünk alszik. Igaz ez a bálnaságom miatt van, mert sokkal kényelmesebb a franciaágy mint a gyerekkanapé ami a földre nyílik. Én már nem tudom átcipelni ha elaludt, apjánál meg abban a pillanatban felébred. Talán ha meglesz a kistesó :oops: !

Hiszti terén pedig ott tartunk hogy tegnap nyakon öntöttem egy pohár vízzel. Nagyon meglepődött, mert az ágyban történt a dolog. Este mesélte is apjának, hogy leöntöttem délután mert hisztizett.

Jók a képek! Látom megy a bandázás 1000-rel!

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Sziasztok!

Bocsi, most csak egy pillanatra jöttem, ne haragudjatok,hogy mindenkinek nem tudok reagálni!

Évi!

Igazán örülök,hogy szimpinek találtad a Borsayt. Akkor szeptembertől hajrá kistesó! :lol:

Évi, Erzsó!

Alvással kapcsolatban nálunk is gondok voltak, illetve a napközbenivel még most is az a helyzet, hogy a kiságyában Zsófi nem alszik el.
Viszont az esti alvást sikerült megoldani. Eddig Zsófi vagy cicin aludt le, vagy kicsit ringatni kellett, és miután jó mélyen elaludt, utána tudtam csak az ágyába csempészni.
Nekem sokan ajánlottak a Minden gyerek megtanul aludni! c. könyvet,és ez alapján 1 hét alatt elértük,hogy 8-kor beteszem Zsófit a kiságyba, persze rögtön feláll és kb. 1 percig nyöszörög, aztán lefekszik és elalszik magától!!! Ezután én szoktam még várni kb. 15 percet, aztán bemegyek és betakarom.Ja, és reggelig alszik egyfolytában, pedig azelőtt éjjel is 1-2szer tutira felkelt, noha tudtam,hogy éhes nem lehet.
Ebben a könyvben különben az is benne van,hogy soha nem késő a gyereket megtanítani aludni, akár még óvodás korban sem.

Erzsó!

Hisztivel kapcsolatban, anyukám is mesélte,hogy anno nálam nagyon bevált a hideg vizzel nyakon öntés, mert csak egyszer próbáltam meg hisztizni, de ez után soha többet! :D

Sziasztok:Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs

Sziasztok!

Megszületett itthon a net. :lol: :lol: :lol: Egyenlőre még csak próba, de ha működik, akkor marad. Nagyon örülök neki! :lol: :lol:

Andi!

Örülök neki hogy sikerült Zsófit megtanítani aludni, remélem jobban telnek már az éjszakáitok! Timi említette egy pár szóban hogy ezzel a könyvvel próbálkoztok. Gratulálok! :)

Jevi!

Tündér a kiscsajod! Hajrá tesó! :wink:
Örülök neki hogy Borsay tetszett! :D
A suttogó titkai I. meg volt már Neked? Tetszett?
Nekem csak emlékeim vannak erről a bélféreg dolgoról. Az egyik ismerős kisfia is "bekapta", ő is állandóan vakarta a fenekét. A férjed biztosan jobban tudja, de asszem ez azért van, mert így "kényszerítik rá" a férgek a gyereket hogy visszafertőzze magát.

Voltam a diabetológián.
Jaj, nagyon nagy kő esett le a szívemről! A doktornő akihez véletlenül kerültem családi vonalon is érintve van a PCO-val, ezért teljesen képben volt, hogy mit és hogyan. Hétfőn kell mennem terheléses cukorra és legkésőbb jövő csütörtökön felírja nekem a gyógyszert ami valszeg jó lesz!
Pfu, örülök neki nagyon. Féltem tőle, hogy amikor odaállítok elé, hogy PCO-m van, néz majd rám hülyén hogy jó nekem, de minek jöttem ide. Az új háziorvosomnál egyébként pepitában ugyanez volt... Én meséltem el neki konyha nyelven, hogy miről szól ez a betegség. Szóval hétfőn reggel egy vérszívással kezdek, csütörtökre meg lesznek az eredmények és jöhet a gyóccer. Utána meg majd idővel a bébi. :) Királyság! :D:D:D

Üdv:
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Vagyok én is, csak a babnet nem volt jó 2 napig, pedig több időm lett volna mondjuk tegnap! :evil:

Jevi!

Violkának jobbulást!

Erzsó!

Örülök, hogy minden ok. tesóbabával!

Monee!

Vérszíváshoz megy a drukk!

Andi!

Jó, hogy újra írsz!

Marcsy!

Ne aggódj, Peti ugyan már 9 hósan járt és most ugyanúgy fut, mint az a kislány, aki csak 15 hósan kezdett el járni! Semmiről nem marad Le Krisztike, ha később kezd el járni! :)

Na, most hirtelen ennyire futotta! Jó éjszakát!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Gyorsan bekukkantok még így hétvége előtt, aztán nem jövök majd kb. 1 hétig, mert elmegyünk kicsit Fehérvárra "nyaralni". Ma azért voltunk a Mátéval a szemészeten, mert 2 hete állandóan piros a szeme, hiába kapott kétféle szemcseppet is a gyerekorvostól, azok használtak, aztán ha már nem szabadott tovább csepegtetni 2 nap múlva újra megjelent a "nyúlszem" effektus. Elég sokat kellett várni a szemész doktornénire ma a rendelőben, de aztán amikor bent voltunk megértettem, mi tart nála ennyi ideig minden gyereknél, beszélgetett játszott a Mátéval és észre sem vette a Máté és már meg is volt a szemvizsgálat. Nagyon szimpatikus volt, így azonnal le is higgadtam, pedig elöntötte már az agyamat a düh, amikor kint csak vártunk és vártunk. Végülis igaza van, jobb egy nyugodt nem ordító gyereket vizsgálni. Nem találtak nála semmit, így kb. 100%, hogy allergiás reakció és egészen addig így lesz, amíg a pollenszezon tart. Kapott egy újabb szempcseppet, amit majdnem folyamatosan lehet csepegtetni.
Képzeljétek, hétvégén életemben először és szerintem utoljára vezethetek a Mercedes autót, mert egy kiállításon nyertem egyet egy hosszú hétvégére. :) :) :) El sem akartam hinni amikor felhívtak a kereskedésből, hogy én nyertem, mert eddigi életem során egy kaktuszt sikerült nyerni összevissza egy arborétumban. :) Majd csinálunk képeket és teszek fel, bár azt nem tudom melyik típust adják oda, ma délután hozhatjuk el.

Jevi!

Sajnálom, hogy Violka összeszedte ezt a rondaságot, nincs tapasztalatom ilyen téren, és remélem nem is nagyon lesz, bár itt a homokozót a közelünkben sok kutyás WC-nek használja, a macskák meg persze kiszolgálják magukat. Csak azt nem tudom akkor, hogy miért nem tudják az állatbarát tulajdonosok a kitelepített szemeteseket használni a kutyadolgok eltüntetésére, miért kell a homokozóban hagyni? :evil:
Nagyon jók a képek, hát nem csodálom, hogy már most körülrajongják a pasik! Nagyon édes a kislányod!

Monee!

Vérvételhez szorítok, a terheléses cukorhoz vigyél facsart citromlevet és azzal limonádéként szerintem jobban meg lehet inni azt az édes löttyöt. Bár lehet, hogy már írta ezt régen valaki, de citrom nélkül nekem ihatatlan lett volna, annyira émelyítően édes.

Erzsó!

Örülök, hogy minden rendben a pocaklakóval. Én anyáknapjára virágot kaptam a Mátétól és a férjemtől, és már ettől is elérzékenyültem. Az oviban biztos méginkább sírni fogok egy-egy vers hallatán.

Mindenkinek jó hétvégét és szép napokat a jövő hétre is, ha hazajöttünk jelentkezem.

Netty

Kép
netty11

Sziasztok!

Kicsit belassult a fórum, remélem mindenki kint tölti a szabadidejét ebben a szép időben. Huhh, jó hogy a beharangozott nagyon nagy vihar messzire elkerült minket. :)

Nálunk semmi izgalmas nem történt, de gondoltam írok hogy Nettynek ne arra kelljen hazajönni, hogy Ő írt utoljára. :D

Jevi!
Hogy van Violka? Meddig kell neki a gyógyszereket szedni?

Erzsó!

Raknál fel képet magatokról? Szívesen megnéznélek Alízkával így a finisben. :D 34 nap már csak, szinte hihetetlen!
Elkészültek már az előkészületek (babaszoba, ruhácskák, pakolászás) vagy nem akarjátok elsietni a dolgot? :)

Marcsy!

A különböző ütemű fejlődést én is megszemlélhettem a hétvégén, voltunk az egyik barátunknál akinek annyi idős a lánya kb. mint Timinek. Ég és föld a két gyerek, amennyivel előrébb van az egyik pl. a mozgásban, annyival hátrább van a másik a kommunikációban-társas kapcsolatokban. Tami pl. mászik mint a mérgezett egér, kapaszkodva feláll, addig Zóra csak annyira hajlandó hogy ülés közben a popiját arrébb ügyeskedi és így halad valamennyit. Felállni még meg sem próbál, viszont azt sem csodálnám ha hamarosan beszélni kezdene. :)
Az alvás ügy hogy áll?

Köszi a tippeket a cukros löttyhöz, készítek magamnak egy kis citromlevet a tatyómba. Majd megmondom, hogy nem terhesen mennyire rossz meginni... :) Lehet hogy Titeket a baba miatt viselt meg az émelyítő íz, meglátjuk! :D

Voltunk lent szombaton Orfűn a közelgő Hegyiverseny miatt és meglepetten láttuk, hogy az Orfűi tóban csak a tó közepén van víz. :shock: Később kiderült, hogy azért ilyen, mert kotorták a medert és ehhez le kellett engedni a vizet, de azért így is eléggé kiábrándító látvány. A strand felőli részen 20 métert simán be lehet sétálni száraz lábbal a tóba. A hatalmas kiszáradt kagylók meg ott parkolnak kint, tök érdekes. :) Addig marad így, amég a csapadék meg nem tölti, uh. lehet hogy a strand szerzonban akik oda szoktak járni, még tudnak a tóban focizni is egyet. :D

Jah, elfelejtettem!

Réku!

Véletlenül láttam meg, hogy írtál az egyik fórumba Varga Tamásról. Én nem tudok segíteni Neked ebben, mert nem találkoztam vele, de szerintem feltehetnéd a költőit itt is. Úgy emlékszem vannak lányok innen is akik hozzá járnak-jártak.

Említettem már hogy van egy örökölt babakocsink. A hétvégén összeraktuk, kitisztítottuk, lefényképeztük mert nekem nem tetszik a színe és el szeretném adni. Jó állapotban van, uh. érdemes egy próbát tenni vele, jól jönne egy kis alaptőke egy másik babakocsihoz. A macskánk aki szinén pocakos nem igazán törődött vele, de Katával kitaláltuk hogy mi lenne ha beleraknánk, hogy hogy tetszik neki. Ez olyan 2 óra körül volt. Íme az eredmény, azóta így fekszik benne. :D
Kép
Kép

Írjatok! :lol:
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Hát tényleg kicsit belassúltunk!
Szoktam olvasgatni a soproni topicot is (mert a barátnőm oda valósi), hát náluk is zötykölödve megy a dolog, pedig ők aztán szoktak pörögni 1000-rel!

Pénteken voltam dokinál. Lemérte a pocakomat és kicsit kicsinek találta a kelleténél. Holnap délután 5-re kell bemennem uh-ra mert a biztonság kedvéért szeretné megnézni. Annyira nem aggódom, mert nem minden gyerek egyforma hosszúsággal születik. Remélem nincs gond!

Monee!
A készülödéssel még sehogy nem állok. Gyerekszoba kifestve, gyerekruhákat meg a kiságy matracot elhoztuk anyutól, de még kimosva nincsenek :? . Az én kórházi cuccaim nagyából megvannak, csak be kellene pakolni őket. Szóval még sehol nem tartok :oops: !
Szombaton betöltjük a 36. hetet. Azt mondta a doki ha szombat után beindul Alízka, akkor már nem tartják vissza. Tehát a héten végeznem kell mindennel mert szorit az idő!

Andi!
Megpróbálom megszerezni a könyvet.
Gondolom azért volt sírás az elején, nem?

Netty!
Jó nyaralást nektek! (igaz ezt már csak akkor olvasod ha hazaértek)
Jó nyári időtök lesz.

Képzeljétek a barátnőm péntek hajnalba szült és ma már hazaengedték őket, mert a szombati hidegfront hatására 29 baba született és kellett a hely. :shock: :shock: :shock:

Jóccakát mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Pár kép Monee kedvéért! :wink: Kép Kép

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Sziasztok!

Túl vagyok a böködésen. Háát, nem volt valami kellemes élmény, 5 bökésen meg 12 kémcső véren vagyok túl. A legnagyobb baj az, hogy két vénámat is kétszer kellett megszúrni és az már nagyon fájt. Ja meg volt egy üres bökéses járat, pedig nagyon ügyes volt a lány aki csinálta :(
A cukros víz citrommal tényleg nem volt olyan elviselhetetlen. Azt nem mondom hogy nem émelyeg a gyomrom, de azzal kevesebb bajom van mint a bökésekkel. :) Nekem a gyerekkoromat idézte a cukros limonádé, akkor ittunk ilyeneket amiben megállt a kanál, szóval nem volt annyira rossz. :)

Erzsó!

Köszi a képeket! Szép gömbölyű vagy már. :D Remélem minden rendben lesz az UH-n, de miért is ne lenne?!
Akkor hajrá csomagolás! Kérd meg Adélt, biztosan szívesen segít pakolászni anyunak meg a huginak! Ketten talán kicsit könnyebben megy a dolog. :)

Üdv:
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Kicsit lassú nekem a Babanet, remélem nem tűnik el megint két napra! :evil:

Monee!
Köszönöm, a bélférgességre csak 2xfél tabletta kellett, már túl vagyunk rajta szerencsére. Viszont péntek hajnalban 40! fokos láza volt Violkának, hát kicsit megijedtem, de szerencsére a hideg fürdő meg a gyógyszerek levitték neki. Lementünk még akkor délelőtt a doki nénihez, a torka volt csúnya, hólyagos, szombaton már kutya baja nem volt! Most én érzem a torkomat, tutira elkaptam tőle, remélem holnapra már nekem se lesz semmi bajom. Valami vírus okozza ezt, pár nap csak a lefutása.

netty!
Hú, a Mercis képek nagyon érdekelnek! :) Gratulálok hozzá! Jó pihenést a szüleidnél!
Máté allergiája :(

Erzsó!
Irigyellek, hogy csak pocid van, drukkolok az UH miatt, de biztos minden Ok lesz!

Monee!
Remélem az eredmények is jók lesznek, a cicás kép nagyon tetszik! Biztos nagyon kényelmes lehet, ha egy cicusnak is megfelel! :D

Most mennem kell, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Monee!

Én is drukkolok,hogy jók legyenek az eredményeid!
Látszik,hogy a cica tényleg nagyon érezte magát a babakocsiban!Nem tartjátok meg neki? :lol: :lol:

Erzsó!

Igen, az első 2 napban viszonylag sokat sírt Zsófi amikor ágyba tettük, de utána már inkább csak nyöszörgött.
Számokban: Első nap: másfél óra alatt el, de nem végig sírt, hanem sírt egy kicsit, aztán abbahagyta, hüppögött, elhallgatott, megint sírt stb. Második nap:háromnegyed óra sírás-hüppögés. Harmadik naptól- egy hétig: max. 15 perc hüppögés- inkább talán panaszkodás, de semmiképpen sem éles sírás volt. Én azért féltem nagyon ettől az egésztől, de sokkal simábban ment, mint amire felkészültem, és amikről a könyv is beszámol.
2 napja már ha beteszem az ágyába már fel sem áll, hanem fekve marad, csak a fejét emeli fel amikor kimegyek a szobából ,és már teszi is vissza a fejecskéjét és alszik egy mukk nélkül!!!
Szóval nekünk nagyon bejött az alvásra tanítás! Remélem tartós is marad az eredmény! :D
Szép a pocakod! Akkor hajrá- hajrá csomagolni! :lol:

Rólunk: Ma beírattam Zsófit bölcsibe 2008 szeptembertől. Szinte már csak protekcióval vették fel. Olvastam egy kimutatást miszerint a 80-as években Pécsett kb.1500 bölcsődei férőhely volt, ma pedig kb.400!!! És hiába születik kevesebb gyerek, de sokan kényszerülnek ilyen-olyan okok miatt viszonylag korán bölcsibe adni a csemetét, így nem is csoda, hogy mindenhol hamar betelik az adott létszám. A vezetőnő közölte,hogy nagyon sok anyuka ahogy megszült és megvannak a baba papírjai már beiratja a gyerekét,hogy 1-2 év múlva tutkóra legyen helye.
Ősszel én is elkezdek munkahelyet keresni- bár tudom,hogy nagyon nehézlesz, aztán ha semmi nem jönne össze, akkor visszamegyek a mostani melóhelyre, elvileg visszavárnak.
Nagyon nem szívesen tenném ezt, mert rengeteget kell dolgozni folyamatos túlórákkal, és ezt én nem tudom , és nem is akarom vállalni most már a gyerek miatt. Meghát a bölcsit sem fogják miattam nyitvatartani este 7-8-ig! :shock:

Netty!

Mi újság állás ügyében?

Kép

Kép
noviandi
Pécs

Sziasztok!
Hááát az alvás az úgy áll, hogy sehogy :( Van olyan éjjel, hogy alszik végig, de van úgy, hogy felkel, hiába rakom le 9-10 között.
Most még az is bonyolítja az egészet, hogy annyira fáj a fogam, hogy attól sem tudok aludni. Ma voltam a fogdokinál, elküldött a fül orr gégészetre, mert arcüreg gyuszira gyanakszik...a fogam szerinte tök rendben van, ha nem találnak semmit, nagyon nem szívesen de kihúzza. Ott is úgy volt, hogy csak pénteken tudok menni, de ma délután telefonon "kisírtam" magamnak egy holnapi időpontot. Egyszerűen már az egész fejem fáj...

A járásra visszatérve meg, azért vagyok, voltam kicsit ideges, mert nagyon szépen elindult Ő, nem is esett sokat, nagyokat, egyszerűen úgy gondolja, hogy mászva mindent hamarabb elér és ennyi. Az utóbbi 1-2 napban tett 1-2 lépést, de szerintem csak lusta. Tegnap a szoba közepére állítottam, arrébb mentem és hívtam, erre nekiállt kiabálni nekem, hogy "gyeee, gyeeee ie" és leült:)

Erzsó!
Tényleg szépen kigömbölyödtél :)
Az én barátnőm is péntek éjjel szült, de még nem engedték haza, sajnos császár lett a vége, mert állítólag elindult neki a veseköve is :cry:

Na megyek is, vacsi, még egy kis játék, aztán fürcsi

Marcsy
marcsy

Sziasztok,

gyorsan benéztem, mert rengeteg javítani ill. beadni való dolgozatom van... ez az amikor a tanár nem csupán tanít, hanem még tanul is :shock:

Erzsó,
nagyon szép a pocid! Szerintem egyébként alkati kérdés h kinek mekkora. Nekem volt ismerősöm óriási hassal és csak egy két és fél kilós 47 centis babát sikerült kipottyantania (40. héten) De volt olyan is, aki meggymagot nyelt és mégis három és fél kilós volt a babus.
Én a 178 centimmel inkább csúcsosodom, mert van elég helye növekedni hosszában. (ezért mindenki fiút jósol) Szóval biztosan minden úgy van jól, ahogy van!!!

Monee,
örülök, h azt írtad h ki lehetett bírni a cukros löttyöt, én holnap megyek. Mivel nagyon édesszájú vagyok és voltam is mindig, ezért remélem, nem lesz nálam sem nagy gond lelökni a limót (majd viszek jó sok citromot)
Remélem h holnap nem kell annyit várni Borsay doktorra, mint a múlt szerdán, mert különben nem tudom holnap megcsináltatni a vizsgálatot. Sebaj, akkor majd pénteken, de már annyira rákészültem, h nem nagyon szeretném halasztgatni.

Egyébként minden rendben, Prüntyike nagyon aktív, szét akarja rúgni a házat, ami néha már kellemetlen, de azért nagyon jó érzés! A múltkori véreredményemet csak most kaptam meg, és megkérdezte a doki h mit csinálok, mert terhes nőtől ritkán lát ilyen jó vérképet. :D
Péntekre van időpontunk a 4d-s UHra, úgyhogy hamarosan megláthatjuk talán h ki is lakik odabent. Nagyon várom!!!

Mindenkinek szép estét!
Reku
reku

Sziasztok!

Nem tűntem el teljesen, csak mostanában szinte alig vagyunk itthon! Vagyis délelőtt mindig, de akkor meg egy csomó dolgom van mindig! :(

Erzsó!

Nagyon csini a pocid, szorítok, de biztos nem lesz semmi gond! Hajrá csomagolás!!!! :)

Reku!

Nagyon örülök, hogy jók az eredményeid! Csak így tovább! Nekem anno a védőnő mondta, hogy ilyen eredményeket nagyon ritkán lát csak! Mert az hogy az első jó, az szinte természetes, de hogy másodikra, meg harmadikra is ilyen jó a vérképem, az már ritka! Remélem minden rendben lesz Veled a továbbiakban is! (nekem mondjuk kifejezetten gömbölyű-lányos-hasam volt, az mégis fiam lett :lol: ) Jó tanulást és tanítást is kívánok! :)

Andi!

Örülök, hogy nálatok bevált az alvástanítás! Nálunk egy baj van vele, hogy egyikünk sem tudja elviselni, ha Peti sír! Nem 1,5 órát, 3 percet nem bírunk ki, így ez a módszer mifelénk kizárt, majd valahogy megtanul aludni! :) :lol:
Melyik bölcsibe írattad be Zsófit? Peti szeptembertől megy a 48-as téri 3-asba, ott is az volt a mákunk, hogy szeptembertől akartam vinni, egyébként nem lett volna hely!

Marcsy!

Jobbulást Kívánok!

Jevi!

Nektek is jobbulást, remélem hamar túl leszel rajta Te is!

Monee!

Örülök, hogy Neked sem volt olyan borzasztó a cukros lötyi ivása! Akkor nem vagyok ufó ! :lol: :lol: :lol: Remélem az eredmények is rendben lesznek! szorítok!!!

Rólunk: Peti nagy hirtelen elkezdett beszélgetni!!!! Most már néha összeköt szavakat is: szia anya, hagyd abba, baba inni, stb.... és ezt egyik napról a másikra! :lol: :lol: :lol:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Húúúú de elegem van :evil: Ma ott ültem egész nap a fül orr gégén, már annyira fájt az egész fejem, arcom, hogy azt hittem megveszek. Arcüreg gyuszim van...mit ne mondjak, rohadtul fáj. Szinte egész éjjel fent voltam, még sírtam is, pedig nem szokásom, nem tudok feküdni, ha lehajolok akkor is fáj áááááá Kaptam gyógyszert, mondanom sem kell, hogy egy vagyon volt. Nem tudjátok, ilyenkor még segít a gőzölés?? Érdemes azért próbálkozni vele, vagy már késő?

Viki!
Gratula Petinek, nagyon ügyis kisfiú :)
Kisebb szófoszlányokat mi is észlelünk már Hisztikénél, de ezek még csak próbálkozások.

Megyek is, megpróbálok enni valamit, tegnap reggel óta csak egy kiflit tudtam letolni, aztán félig ülő, félig fekvő helyzetbe egy kis alvás sztem jót tenne:)
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Éppen most készül kitörni a vihar... :?

Marcsy!
Nagyon sajnállak, biztosan rohadtul fájhat, mielőbbi gyógyulást neked! Gőzőlésben nem vagyok jártas... :(
Én szerencsére már jól vagyok, amilyen hirtelen jött, olyan hamar el is múlt ez a torokfájás nálam! Kop-kop-kop.

Reku!
Aztán írd ám meg, hogy kisfiú vagy kislány lakozik odabent!

Andi!
Nekem is az a bajom, mint Vikinek, egyszerűen nem tudjuk sírni hagyni, na meg nálunk ez a "nem vesz levegőt" effektus elég gáz, e miatt sem mertem! Pedig biztosan könnyebb lenne!
Majd a második babónál okosabb leszek... :wink:

Most épp azon filózunk, hogy mégsem mennék vissza ősztől, ha úgyis terhes leszek, GYES-en leszek végig, majd szabadság, és táppénz. Talán így anyagilag sem lesz annyira rossz, de még pontosan megkérdezem!

Viki!
Gratula Petike szavaihoz! :)

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Viki,Évi!

Alvásra szoktatásra visszatérve Zsófi első nap sem sírt folyamatosan másfél órát, hanem hol sírt egy kicsit,- de az sem üvöltés volt, hol abbahagyta, hol panaszkodós volt inkább. Ha ennyi időn át egyfolytában üvöltött volna akkor biztos nekem is nagyon nehéz lett volna megállni,hogy ne vegyem ki az ágyából.
Megmondom őszintén én sem gondoltam volna, hogy ilyen könnyen alvásra tudtuk tanítani Zsófit,mert én tényleg sokkal rosszabbra számítottam.
Persze azzal is tisztában vagyok,hogy minden gyerek más, és elhiszem,hogy van Zsófinál sokkal kitartóbb gyerek is, aki esetleg több órán át is képes sírni.
Most viszont olyan jó,hogy este elköszönök tőle, beteszem a kiságyba és egy hang nélkül elalszik. Én is sokkal kipihentebb vagyok, nem fáraszt le a maratoni szoptatás, ringatás, altatás. És ami még mindig furcsa,hogy este még tudunk tv-t nézni, olvasni, beszélgetni stb, ami eddig nem volt jellemző, mert sokszor örültem,hogy letettem aludni a babát, és én is bedőltem az ágyba.

Évi!

Valószínűleg én sem mertem volna úgy belevágni ebbe az egészbe, ha tudom hogy előfordulhat,hogy nem vesz levegőt.

Viki!

A Köztársasági téri bölcsibe fog járni Zsófi. Mindketten a belvárosba dolgozunk,-már ha én a régi helyemre megyek vissza- így ez van a legközelebb a melóhelyhez, és nagyon sok jót hallottam a bölcsiről. Gondolkodom, hogy azért biztonság kedvéért a Mezőszé útiba beírassam-e, de az azért jóval messzebb van.

Szép Napot Mindenkinek!
Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs

Sziasztok!

Réku!

Na milyen volt a cukros lötty? Remélem az eredményeid is jók lettek!
Az enyémek holnap lesznek meg. Az inzulint hosszabb ideig tart megnézni, mert egy külső laborban kell a kórháznak megcsináltatni. Egyébként már aznap délután meglettek volna.

Viki!

Jó hogy jöttél! :) Nagyon aranyos lehet Peti ezekkel a fél mondatokkal.
A Párom tesójáéknál is a kiscsávót szájtátva figyelem. Amikor megismertem őket még épp hogy csak járni tudott. Aztán elkezdett szavakat mondani, aztán tőmondatokat, most meg már úgy hablatyol mint az anyukája. Be nem áll a szája egész nap. :) Hamarosan Petike is eljut idáig. :D

Jevi!

Jó Neked hogy így elkerült a torokgyuszi.
Itt az E.ON-nál is egyik napról a másikra betegednek meg az emberek. A közvetlen kolléganőm is így volt, aztán szegény annyira rosszul is lett hogy kórházba kellett mennie, mert kiszáradt.
Úgy érzem engem is kerülget a nyavalya. Nekem is kezd fájogatni a torkom, meg aztán reggel 36,8-as hővel ébredtem, nem tudom mi lesz ebből estére. :(

Kicsit irigyellek, hogy így tudtok tervezni a következő gyerkőccel! De ez nem komoly ám, csak úgy belegondoltam hogy milyen szerencsések vagytok. :) Sok sikert hozzá!
Szíved szerint kisfiút vagy kislányt szeretnél Violka mellé?

Marcsy!

Sajnálom hogy ennyire rosszul vagy! Remélem nem lesz rosszabb vagy a gyerekek nem kapják el!
A gőzölés ügyben én sem tudok semmit mondani, nálunk ez nem volt gyógymód sosem. Szerintem ártani nem árthatsz vele.
Én tegnap vettem a Rossmannban kemény 300 forintért ilyen báli álarc szerű maszkot amit lehet hidegen és melegen is használni. Nem tom pontosan mi a neve. Gondolom ismered, ha fáradt a szemed lefagyasztod aztán rárakod, ha meg ilyen gyulladásod van, akkor berakod a forró vízbe és a fejedre rakod hátha kihúzza a trutyit. Talán esetleg beruházhatnál egy ilyenre, szerintem működhet a dolog. Ha másra nem hát álarcnak jó lehet a gyerekeknek ha mégsem működik. :D

Kérdésem lenne:
Használtatok a gyerekeknél Tummy Tub dézsát valaha is vagy mindenki kádban fürdet-ett?
Én rendeltem egyet használtan. Hétvégén hozzák haza. Nagyon kíváncsi vagyok rá! :)

Szép napot!
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!
Andi!
Zsófikának nagyon boldog névnapot kívánok!!!

Monee!
Sajna nem ismerem azt a dézsát, nem is hallottam még róla :oops:
A gőzölés nálunk sem volt sűrű gyógymód, de Anyu néha alkalmazta amikor az orrcsepp semmit sem ért.
Köszi a tippet, a férjem munkába menet meg fogja venni az álarcot. :)
Úgy ahogy javulni látszik a helyzet, legalábbis a lelki állapotom. Tegnap csak egyszer fakadtam sírva :oops:
A Domcsi nagyon sokat segít. Vigyáz a "kicsikre", megeteti a Krisztit, tegnap még fel is akart helyettem mosni, porszívózni :)
Rendesen ég a fejem miatta, de egyszerűen képtelen vagyok bármit is csinálni :oops: Persze azért meghúzom neki is a határt, nehogymár egy 6 éves gyerek nyalja fel az egész lakást míg én fekszem.

Macsy
marcsy

Sziasztok!

Marcsy!
Örülök, hogy kicsit jobban vagy, pihenj, amennyit csak bírsz, a háztartás megvár, nem szalad el! :) De azért jópofa lehet Domcsi! :wink:

Andi!
Zsófikának én is nagyon boldog névnapot kívánok így utólag is!

Kép

Persze, én is gondoltam, hogy nem hagytad folyamatosan üvölteni, szerintem szerencsés vagy Zsófival, meg aztán ő még sokkal kisebb, nekem is talán ennyi idősen még sikerült volna! :( Még a hisztikorszak előtt! Nagyon ügyi vagy egyébként!

Monee!
Eredmények?
Hát, én szívem szerint megint kislányt szeretnék, de természetesen kisfiúnak is nagyon fogok majd örülni!
A dézsa nekem se mond sokat, de biztos klassz lesz, majd fényképezd le, és mutasd meg, milyen is!

Erzsó!
Mizujs? Mit szólsz ezekhez a jó kis frontokhoz? :?

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Jevi!

Köszi a kérdést, az eredményeim teljesen rendben vannak. Azon túl hogy nem vagyok-e cukorbeteg, ill. hogy nincs-e cukorbetegséget megelőző betegségem, arra is kellett a vizsgálat hogy kiderüljön szedhetem-e a metmorfint. Szerencsére ezen a téren sincs semmi gond, uh. tegnap már ki is váltottam a gyógyszert. Az sem kisebb öröm hogy ez egy 500 forintos kategóriába tartozó gyógyszer, amiben 60 szem van és az elején csak feleket kell szedni. Remélhetőleg pár hónapon belül rendbe tesz mindent és bebabásodok én is. :)
Timi úgyis a munkahelyemre pályázik, szívesen megtenném neki ezt a szívességet hogy mire nekem menni kell, ő jöhetne. :D

Érdekes ez a dolog a baba dolog, mert speckó az én agyam úgy van „kódolva” hogyha eszembe jut hogy gyerekem lesz, mindjárt kislányra gondolok. Ha néha-néha veszek ezt vagy azt, akkor mindig megpróbálok ügyelni rá hogy unisex színt vegyek, de pl. múltkor csak otthon döbbentem rá, hogy a bugyó-féleség amit túrtam, teljesen rózsaszínű. Mert az akkor ott a turiban olyan egyértelmű volt, hogy nekem lányom lesz. :) :oops:

Akartam felrakni képet a dézsáról, de sajna itt bent a gépemen nincsen semmilyen képszerkesztő program, így nem tudok kicsinyíteni.

Képzeljétek! Több napja nincs otthon net. :( Valamikor volt egy nagy vihar és megsérült az antenna ami adja a jelet hozzánk és azóta se kép se hang. Kevesebb ideig volt net, mint amennyi ideje nem. :(

Sziasztok!
Monee

Monee

monee85

Sziasztok,
jó kis hét áll mögöttem... Kedden volt a terheléses cukorvizsgálat, szerintem sem volt nagyon szörnyűséges, úgyhogy hárman már biztosan nem vagyunk ufók ;)
Ma pedig voltunk a 4ds UHon! Nagyon nagy élmény volt, bár Prüntyike nagyon nem akarta megmutatni magát se lent, se fent... de aztán mégis! Először lent láttuk h mi is van: kislány lesz!!! :D :D :D
A végén pedig csak elvette a kis lábait és kezét az arca elől, úgyhogy azt is láttuk. Annyira boldog vagyok!!!
Teszek fel képeket:

Puszi mindenkinek!
Reku Kép Prüntyike
reku

Sziasztok!

Reku!

Nagyon nagyon szép kislány lakik a pocidban, (és a jelek szerint szégyenlős is egy kicsit ;) ) vigyázz rá továbbra is!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Réku!

Gratulálok a kislánykádhoz! :D:D:D:D
Ha majd most már lesz rá időd, légyszi csinálj Te is egy ilyen vonalzót magatoknak! Jó lenne látni hogy mennyi van még hárta. :)
Meg a pocakról is jöhetne újabb kép. :D

Épp az előbb küzdöttem meg az APEH nyomtatvány kitöltö programjával, az anyukámnak csináltam az adóevallását. Huhhh... az a lényeg hogy kész van. A vicc az egészben az hogy minden rublikához oda van írva hogy az Útmutató melyik oldalán kell keresni a kitöltési instrukciókat, de az APEH honlapján sehogy nem bírtam megtalálni az Útmutatót. :evil:

Marcsy!

Hogy vagy? Sikerült meggyógyulni?

Üdv:
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Megjöttünk, majd holnap írok mindenről. Most csak végigolvastam mindent, és holnap ha alszik a Máté megpróbálok feltenni 1-2 képet is, de nem sokat csináltunk, mert persze megint lemerültek kb. 2 percen belül az előzőleg feltöltött elemek a fényképezőgépben, és most nem volt nálam elemtöltő. :evil:

Monee!

Ha még szükséged van a kitöltési útmutatóra, az apeh honlapján a nyomtatványkitöltő programok letöltésénél találod meg. A 0653 bevalláshoz kell menni és jobb oldalon a részletesebb leírás mellett van pdf formátumban, a rendelkező nyilatkozat letöltése mellett.

Üdv

Netty

Kép
netty11

Netty!

Köszi, végülis sikerült szerintem rendesen kitölteni!
Az az igazság hogy elővettem egy régebbi bevallásom, amit szintén ilyen kitöltő programmal csinált egy könyvelő és megnéztem hogy azon mi hogy van.
Nekem kicsit az adókedvezmény kevert be, de a másik bevallás alapján végülis rájöttem hogy akkor is tölteni kell a rublikát ha valaki nem vette igénybe. Azt hittem hogy ez nem így van, de mindegy. :D

Monee

Monee

monee85

Ha már ekkora a tolongás, kicsit elbeszélgetek magamal és rakok fel pár képet a Tummy Tub-ról. :D
Nekünk ilyenünk lesz hamarosan. :lol:

A dézsa-vödör:
Kép
És az előző tulajdonos pancsizik: :D
Kép

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!
Monee!
Köszi kérdésed valamennyire sikerült meggyógyulni. Most ez a fájdalom már semmi, úgyhogy nem is megyek vissza. Mint utólag kiderült, lehet, hogy nem arcüreg gyuszi volt, mert az nem fájhat(???), hanem arcüreg zsába vagy mi a szösz. Ezt anyukám főnöke mondta, Ő egészségügyi dolgozó, szal jobban képben van a dolgokban mint én.

Képzeljétek!
A napokban még itt siránkoztam, hogy Hisztikém nem megy. Na! Szombaton felállt és jár
:lol:
Teljesen tök egyedül és nagyon tetszik neki. Most kezdődik igazán a futkározás utána. Eddig csak úgy ment ha fogott valamit, most már nem fog semmit és pakol és pakol és pakol. A függöny, a terítők vannak a legnagyobb veszélybe. Ha lecsüccsen fel tud egyedül állni, de nekem közbe égnek áll a hajam is :lol:

Réku!
Gratulálok én is a kislányhoz!

Na megyek is, már megint minden a feje tetején áll, most a Domcsi egész héten nem megy oviba, a patikus néni azt mondta, ha tehetem maradjak csak még bent a lakásba, nehogy huzatot kapjak ha fúj a szél...

Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Én is vagyok, csak nem volt időm írni.

Réku!

Nagy gratula a kicsi lányhoz!!!!! :D
Nevetek van már?

Marcsy!
Jól megszenvedted ezt a betegséget :shock: ! Domcsi nagyon belevaló kiscsaj lehet, hogy még a kicsiket is megetette :wink: .
Krisztikének gratula a menéshez. Látod csak panaszkodni kell kicsit, és utánna megy minden mint a karikacsapás :lol: !

Monee!
Én már képen láttam ilyen dézsát, de elképzelni sem tudom, hogy lehet egy ilyenben gyermeket fürdetni :roll: ! Én még a kiskádban is bénáztam vele :shock: :? .
Mire megfogan a babóca, már szinte meglesz mindene :) !

Mi ma egy hete voltunk Uh-on. Először rámhozták a frászt, mert azt mondták hogy csak 30hetes magzatnak felel meg a feje. Aztán lehívták konziliumra Borsay doktort és ő majdnem 100%-ig megnyugtatott. Bátran merem ajánlani mindenkinek!!!!!
Most szerdán lesz mégegy uh meg egy vérvétel. Kiváncsi vagyok mit mondanak!
Egyébként kijelenthetem, hogy mindennel elkészültem :lol: ! Kész a kiságy, kisruhák kimosva, kivasalva. Babahordozó megvéve, babakocsi lemosva, ja és az én batyum is összecsomagolva. Ma a házassági anyakönyvmásolatot is kikértem. Szóval már csak menni kell!
30-ig mindenképp szeretném kihúzni, mert akkor lesz Adéléknak az évzárójuk és oda szeretnék elmenni.

Kicsit kezdek depis lenni, ha belegondolok, hogy 3-4 napot Adél nélkül kell töltenem! :cry:
Remélem hamar hazadobnak bennünket!!!

További szép estét mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Sziasztok!

Marcsy!

Akkor most hajrá hajkurászni Krisztikét! :D:D:D:D
Úgy látszik megérezte a sok pozitív dolgot amit itt mondtunk és most Nektek annyi. :lol: :lol:

Erzsó!

Nagyon ügyi vagy! Most már lazíthatsz... 30.a meg itt van hipp-hopp. Nekem 29.én sikerült megszületni immár 22 évvel ezelőtt és hát azon a napon is sok jól sikerült gyerek látta meg a napvilágot. :wink:
Ez az ANYÁNAK MÁR NAGY POCAKJA VAN FELIRAT a vonalzódon olyan megható!
Ne depizz, annál nagyobb lesz az öröm ha hazaértek! :D
Ha esetleg megérkezik a bébi, van arra lehetőség hogy a Párod írjon ide nekünk egy pár sort? Jó lenne tudni valamit ha Alízka kibújik. :)

A vödröt meg jól elkiabáltam. Kiderült vasárnap este hogy a lány akitől megszerettem volna venni egy olyan kínos helyzetbe került, hogy mindeképpen oda kellett adnia másnak a vödröt és én így lemaradtam. :cry: Igazából azt sajnálom hogy ha a barátnőm nem szúrja el és elmegy érte múlt héten, akkor lenne dézsánk. :cry: :cry: Pedig ÚGY örültem volna neki. :(

Hogy valami jó is történjen, holnap megyünk a Karib-tenger kalózai 3. premier előtti vetítésére. Hú, annyira várom!!!! Biztosan nagyon jó lesz!
Anyukámék viszont sajnos nem nyertek jegyet és így ők nem tudnak velünk jönni. :cry: Hihetetlen anyás lettem mostanában. :D

Jó éjt mindenkinek!
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Monee!
A vonalzómra a szöveget a babafalva rakhatta fel (gondolom én), mert ma amikor láttam, én is meglepődtem!

Apának már a lelkére kötöttem, hogy majd írjon nektek ha lesz valami.
De a biztonság kedvéért szülés után ismét figyelmeztetem.

Na megyek és összebújok a lánykáimmal :) , apa megint iccakás :( !

Jó éjt mindenkinek!

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Sziasztok!

Marcsy, Évi!

Köszönjük Zsófi nevében is a névnapi gratulációkat! :D

Marcsy!

Ügyi nagyon Krisztike! Most aztán majd futhatsz utána! :D :D

Reku!

Gratula,hogy kislányod lesz! Ha megvan a név, írjad ám meg feltétlenül. És ha tudsz tényleg csinálj légyszi vonalzót, hogy lássuk mennyi idő van még vissza a babó megszületéséig.

Erzsó!

Hú de a végén vagy már a pocakosságodnak! :D
Mindenképpen várjuk majd az infót a bébi születéséről!

Monee!

Én már láttam ilyen dézsát ismerősöméknél, de én nagyon nehezen tudtam volna elképzelni,hogy hogyan fürdessem benne Zsófit. Ő már nagyon kicsi korától folyamatosan csapkodott, pancsikolt, és hát én úgy látom,hogy a babának túl sok helye nincs ebben a vödörben.
Tényleg tudsz majd szabira menni nyáron? Vagy amíg tart a próbaidő addig nem engednek el?

Rólunk: hétvégén eléggé megfáztam, nem is tudtam aludni,mert egyfolytában fújtam az orromat, aztán orrcseppeztem, aztán megint fújtam.... Hihetetlen de engem a nátha, illetve az,hogy ilyenkor nem kapok az orromon levegőt iszonyúan meg tud viselni.
Ma már azért sokkal jobb, most viszont a torkom kezdett el fájni. Iszom a mézes teát ezerrel,meg tömöm magam vitaminokkal.
Képzeljétek asszem már írtam régebben,hogy az ikertestvérem is babát vár,és náluk is a napokban derült ki,hogy kislányuk lesz. Neki már van egy fia, így nagyon örülnek a kislánynak. Július végére van kiírva-szinte napra pontosan úgy mint én egy éve. :lol: :lol:

Szép Napot Mindenkinek!

Vigyázzatok a napon, ma is iszonyú meleget mondanak! Én ha kiviszem a Zsófit 40-es naptejjel kenem be a pofiját, kezét.

Kép

Kép
noviandi
Pécs

Sziasztok!

Látom, nagyjából mindenki jól van, mi is. Tök jó az idő és most már mi is belekezdtünk a játszóterezésbe, homokozás, hintázás, bartátkozás.
Hétvégén voltunk lakodalomban, ez volt Tami első bulija és nagyon jól viselte. Teszek fel egy képet, hogy örül magának mikor áll.
Kép

Kép
hódocska

Sziasztok!

Végre újra itthon! Nagyon jól éreztük magunkat a nagymamánál, de azért nagyon jó volt hazajönni. A Máté egész múlt héten az udvaron játszott, evett, ivott. Gyakorlatilag a déli alváshoz és az ebédhez, illetve este 8 körül a vacsora táján volt hajlandó bemenni a házba. Anyukám kitalált neki mindenféle teendőt, viráglocsolás, gazolás, kapálás, gereblyézés, hát el se lehetett téríteni a kertészkedéstől. A 40-es naptej ellenére a karja olyan fekete lett, mintha állandóan koszos lenne. :) :) :)

Mi hétvégén kipróbáltuk a Mercit, végülis egy B2 osztályosat kaptunk. Hát igazság szerint nekem nagy csalódás volt. Úgy gondoltam, hogy egy ilyen autó szép, kényelmes, gyors, biztonságos stb. Hát ez csak gyors volt és egy kicsit szép, de ennyi. Ajánlani biztos nem ajánljuk senkinek, a kereskedésben a srác azt mondta lehet, hogy kapunk egy C-osztályosat is kipróbálni, hogy ne csalódjunk.

Most be kell fejeznem, mert hazaért a Máté az apukával a nagymamától, majd holnap írok még.

Üdv Mindenkinek!

Netty

Kép
netty11

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?